Martin + Pilla = olika?!

Martin och jag är väldigt lika i mångt & mycket...... men....... vi kan också vara VÄLDIGT olika!
Jag som gillar listor ska nu ge mig på ett försök att göra två listor....... :-)

Jag började göra två listor en med saker som visade hur  lika vi var och en som visade hur olika vi var....... Det visade sig att det var väldigt svårt att skriva under LIKA-listan. Undrar vad det beror på?! ;-)
Därför väljer jag att bara skriva OLIKA-listan för den var lättare! :-)

• filmer
(Martin gillar svenska filmer och sitter t.ex. ikväll bänkad i soffan och glor på "Populärmusik från Vittula". Jag kan sympati-titta på sådana här filmer om det inte finns något annat kul att göra. Jag gillar ju mer typ filmen som gick igår "X-men 2"  - sån är jag...;-)

• spara & slösa.....
(Martin är den ekonomiska av oss två och den som har koll på våra finanser..... om det nu finns några kvar efter att jag har shoppat ;-)  )

• ordning & oreda....
(Martin alias James sköter alla hushållssysslor här hemma - tvätt, disk, matlagning, städning.... Han är den som också har koll på alla försäkringar och andra viktiga papper. Jag har ingen susning om sånt....*ler*)

• lokalsinne/kännedom
(Martin har en inbyggd GPS och memorerar alla sträckor han kör. Har han varit någonstans en gång så räcker det för att han ska hitta dit igen 20 år senare....typ.....Själv behöver jag GPS för att veta vilket håll jag ska köra när jag backat ut bilen från garaget och vill till t.ex. Malmö..... Dessutom är Martin en stjärna på geografi vilket jag definitivt inte är! Säg ett land och jag vet inte ens vilken världsdel det ligger i...... *pust*)

• bollsinne
(Jag ser skillnad på pingisbollar och fotbollar..... det är väl typ på den nivån jag befinner mig. Martin har varit jätteduktig i fotboll - för att inte snacka om pingis! Hoppas, hoppas våra barn ärver denna förmåga efter honom :-)   )

• kändisar
(Detta är mitt område! :-) Jag känner igen många kändisar efter att ha ögnat igenom mammas "Se & Hör" under många år. Martin är däremot värdelös på detta...... tja, nu känns detta helt plötsligt inte som någon viktig kunskap men tyckte ändå det skulle noteras!)

• allmänbildning
(Mmmm...... det finns ju en anledning till varför kunskapsspel är portförbjudna i vårt hem! Det går helt enkelt inte att spela sådana spel med Martin! Han tar hem allt och en annan har inte en ynka liten chans.... skittrist! :-(    Har testat olika alternativ t.ex. att jag ska få börja med några poäng redan från start bara för att matchen ska bli jämnare.... men det blir den inte :-(   Tillslut införde jag regeln att Martin fick vara domare medan vi andra spelade...... men då ville han inte vara med längre...... så känslig han är *ler* )

• sömnbehov
(Jag behöver egentligen massor av sömn men Martin klarar sig bra även om det bara blir några timmar sammanlagt. Gissa vem som fick ta vakennätterna när Erik var liten? Iofs tror jag att det håller på att ändras. Jag är den som lägger mig sist nu för tiden. Då har Martin redan hunnit sova en timme.)

Undrar vad jag skulle kunna skriva under LIKA-listan. Måste nog fundera på det..... *hehe*

Kommentarer
Postat av: Tanja

Pga att ni är så olika så passar ni så bra ihop. Tänk om ni varit lika i allt. Så trist, ni slåss om vem som ska göra mat, städa, tvätta mm. Visst är det mycket roligare så här.

Kram

2008-12-22 @ 11:07:09
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0