Kan någon uppfinna godare kuvertklister?

Nu har jag skrivit adresser på alla julkortskuverten och "slickat igen" dem så att jag är alldeles torr i munnen och om läpparna. Varför blir det så och varför kan de inte uppfinna en godare smak på det där kuvertklistret?! Det smakar för j_vligt!!! :-(
Nu fattar jag varför mamma alltid lät mig "hjälpa till" när jag var liten och vi skulle skriva julkort - slicka kuvert - jo, ja tackar! *suck*

I år är det lite kul för jag (OK, Martin) har lyckats leta upp adressen till en gammal barndomskompis till mig som jag tyvärr tappat kontakten med. Ska bli kul att skicka ett julkort till henne :-)

Annars tycker jag egentligen att det är ett rätt märkligt fenomen det där med julkort...... borde man inte skicka till dem man inte träffar så ofta och som bor långt ifrån en? Varför är det då så att vi skickar till alla de vi umgås med och har nära och kanske inte prioriterar de som vi inte hört ifrån på ett bra tag? Nu vet jag ju inte hur ni gör hemma hos er men här hos familjen Olofsson så är det nog ganska mycket så..... vi skickar till syskon och vänner som man stöter på var och varannan dag - men visst är det trevligt att få post i brevlådan för en gångs skull! :-)


En förhandsglimt av årets julkort....

Lite Pilla-info:
Jag har jobbat extra och sorterat julkort på posten under flera år när jag var i gymnasieåldern....
Man kunde nog väcka mig mitt i natten och jag kunde rabbla postnummer på löpande band.

Glömmer aldrig när jag var stämplingsansvarig och skulle köra julkorten i stämplingsmaskinen (gick mycket fortare än att stämpla för hand).
Råkade köra igenom X antal kuvert fyllda med pepparkakor..... snacka om smulor!!! Men vilken tok lägger pepparkakor i julkorten då?! Förresten - det var kanske ett litet barn som bakat till mormor eller farfar..... usch vilket dåligt samvete jag fick nu då...... fast å andra sidan så har de väl föräldrar som får tänka ett steg längre!
Slutsats: Man kan alltså inte garantera att pepparkakorna är hela om man nu väljer att skicka dem med posten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0