Spårlöst - Korea

Sitter och tittar på mitt "gråt-program" - Spårlöst. Den gång i veckan som det möjligtvis kan komma en liten tår i ögonvrån eftersom jag tycker det är så känslosamt när folk finner någon/något de så länge längtat efter. Mötet känns långt in i själen......
Idag handlar det om en tjej som är adopterad från Korea närmare bestämt Seoul :-) Därför känns det lite extra den här gången när jag nu sitter och känner igen så mycket från ett ställe jag besökte i somras.

Känner ännu starkare att jag verkligen vill tillbaka! Så mycket jag saknar därifrån som jag inte trodde skulle hinna påverka mig under de två veckor jag var där.

Även i detta programmet ser man tydligt att koreanerna ber om ursäkt för att man adopterat bort barn. Det var något som präglade min vistelse i Korea i somras också - alla där såg "ledsna" ut och bad lite om ursäkt för att jag blivit adopterad. De klappade mig ofta på kinderna eller tog mig i handen för att liksom visa att de tyckte det kändes "hemskt" att man liksom inte klarat av att ta hand om ett barn som faktiskt tillhörde det landet. Man fick hela tiden försöka förklara att man inte alls var bitter, ledsen eller arg - utan enbart tacksam. Så känner i alla fall jag!

Tror att jag ska maila Hee Sun ikväll....... :-)

Kommentarer
Postat av: Tanja

Tro det eller ej men jag tänkte på dig när jag såg programmet. Jag skulle maila dig innan för att påminna dig om att det handlade om just Korea idag men sen kom jag att tänka på att du till 100% redan hade koll på det eftersom du alltid ser det programmet. Sen flög bara tiden förbi. Skönt att du inte missade det iallafall. Då hade jag haft dåligt samvete för att jag inte mailat.

Kram på dig

PS. Jag är också glad och tacksam att du blev adopterad till just Sverige och Skåne :-)

2009-04-21 @ 00:36:42
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0