Läkarbesök

Vart tog gårdagens bloggande vägen? Ja, det kan man ju undra....  Om ni frågar mig så kan jag inte ens svara på det. Jag satte mig i soffan och sen kom jag aldrig upp därifrån. Det var jobb och det var TV.

Men dagen var ju inte händelselös bara för det. På morgonen hade jag en läkartid till Erik för återbesök och diskussion av hans allergitest. Det visade sig att hans allergi nu utvecklats från att vara enbart pollen från Björk till nu i stort sett alla träd. Inte konstigt att hans allergi börjat tidigare i år då Al och Hassel haft sin höjdpunkt redan i februari - mars. Hans nya allergitabletter funkar dock bra hittills men nu måste vi nog dubbla dosen eftersom vi märkt att Björken är på gång. Dessutom var han också allergisk (fast bara lite) mot mögel. Jag såg framför mig att vi var tvungna att sanera och fixa huset om vi nu hade mögel där.... men det visade sig att det inte alls var sådant mögel. Det var mögel från naturen...... typ förmultnande lövhögar. Så det skulle vi också försöka undvika...... tja, nu vid denna tiden så är det väl inte så svårt att undvika..... :-)

Vid tidig ålder fick Erik konstaterat att han nog hade lite astma. Detta tog jag upp med läkaren igår och plötsligt föll en del pusselbitar på plats. Hans ansträngningshosta.....astma.... allergi....
Så nu "blev" vi med inhalator också.... *suck*
Den ska vi "experimentera" lite med och Erik får alltså vara försökskanin ett tag tills vi ska träffas igen om en månad. Han ska anstränga sig och vi ska observera - med och utan inhalator. Han tyckte att jag skulle föra dagboksanteckningar över hans allergi och astma..... ja, man har ju liksom inget annat att göra.......(hoppas ni kunde höra min sarkasm!)

Erik fick en "övningsinhalator" för att han skulle träna sig på att inandas rätt. Det är bara det att denna "leksak" tjuter till varje gång man gör rätt och vid detta laget har han lärt sig den rätta tekniken vilket innebär att det är ett evigt tjutande här hemma *suck*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0