Julkorten på väg

Igår blev jag klar med alla julkort och nu förlitar jag mig på Posten så att de ska komma fram i någorlunda bra och hyfsat skick.

Förr i tiden var det tradition här hemma med julinspirerat tema på fotot vi skickade som julkort. Barnen kläddes i röda kläder och tomteluva och jag vet inte hur många filmrullar man slösade (före digitalkamerans tid) för att få det där kortet med stort K.
Allt skulle stämma - kläderna skulle sitta rätt, rätt bakgrund, rätt blick och leende, rätt ljus i rummet och framför allt .... rätt humör.
Humöret var väl det som fortast kunde skifta och fördärva hela stämningen. Att påstå att julkortsfotograferingen var en "rolig grej" är väl till att ljuga rakt upp och ner. Det var oftast svettigt, stressigt och kändes bara som ett MÅSTE...! *suck* Med ett barn kunde man kanske få till ett lyckat fotografi....men med två barn...ja då var det ju dubbelt så många som skulle bli fotogeniska - helst samtidigt dessutom!

De där julinspirerade detaljerna på fotografierna började mer och mer försvinna men hade vi tur så kunde möjligtvis en adventsljusstake komma med i bakgrunden.....men då var den oftast suddig....

Nutid:
Idag struntar vi helt i att ens försöka få in något juligt på fotografiet. Vi tar helt enkelt ett foto som tagits någongång under det gångna året och skickar det till våra julkortsvänner. Jag har helt ändrat uppfattning om denna tradition (kanske en självbevarelsedrift?) och ser det mer som en hälsning i juletider men att det ska vara en sorts sammanfattning eller minne av året som passerat. Vi visar alltså ett ögonblick, en situation som vi vill dela med våra vänner.

Kommentarer
Postat av: Helena Johansson

Då skulle du varit med och sett hur det har gått till här de senaste åren när kennelns årliga julkort ska fotas.....för 2 år sen..6 hundar på samma foto....tur att det finns redigeringsprogram... i år blir det förhoppningsvis lite lättare, bara 4 att hålla reda på..

2009-12-10 @ 17:56:59
URL: http://www.jaquilines.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0