Hälla sprit på mina fönster

När solen skiner som idag så kommer det dåliga samvetet fram för att man har så oputsade fönster! Jösses vad skitiga de är!!!
Har tänkt på det ett tag nu men liksom inte fått tummen loss.....

I dag hörde jag dessutom några puts-tips på radion. Någon rekommenderade ättika och lite diskmedel i, vissa enbart diskmedel och vatten, men det tipset som jag reagerade mest över gick ut på att man skulle ta sprit! Inte kan de på fullaste allvar mena "dricke-sprit"?!
En hutt till mig och en på rutan.... *skratt*

Nej, det måste väl finnas någon typ av fönsterputs-sprit? Någon som vet?
Kvinnan som rekommenderade det lovordade detta och garanterade högblanka fönster..... tja, jag får väl öppna barskåpet och se vad jag kan erbjuda mina skitiga fönster...... får det lov att vara lite Absolut vanilj? *ler*


Kommentarer
Postat av: Tanja

Hej gumman!

Sprit är bra om det fryser ute. Spriten förhindrar att vattnet fryser på rutan. En gammal beprövad teknik är även att putsa med tidningspapper. Jag själv använder bara vatten och diskmedel(Yes) och sen putsar med gamla lakan. Luddar inte. Det har jag alltid använt. Har man rökare där hemma så kan man även droppa i några droppar ammoniak i vattnet men tack och lov slipper man det problemet.

Kram Tanja

2009-01-15 @ 21:12:46
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Sofie

Min svärmor häller i lite T-sprit (heter det väl) i vattnet, det löser det mesta...

2009-01-15 @ 21:18:48
Postat av: Helena Johansson

Jag kan varmt rekomendera mirakeltrasa! En som du blöter i vatten och en som du torkar torrt med. Funkar kanske inte när det är minusgrader ute, men vem putsar fönster då?:-) Jag har putsat med fönsterputs och tidningspapper, gamla lakan, anlitat proffs och min mormor, men bästa resultatet blev faktiskt med just mirakeltrasa och vanligt vatten! Miljövänligt dessutom:-)

2009-01-15 @ 22:41:31
URL: http://www.jaquilines.se
Postat av: M

Maken använder alltid T-sprit (röd) och det är superbra - vill du ha expert råd från en som kan putsa fint så ska du ringa honom för han är suuuper duktigt på att putsa fönster! :-)

2009-01-16 @ 11:16:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0