Förlossningsmottagningen

What a night!!!
Eftersom både Martin och Ola var på svensexa igår så hade vi bestämt att Lotta skulle sova över här hemma - mysigt! :-)
I går hann vi prata om både slemproppar, värkar, förvärkar, när vattnet går osv. Visserligen är det 7 veckor kvar tills lilla bebisen ska titta ut men diskutera kan man ju alltid.

I natt kl. 03 står Lotta plötsligt inne hos mig i sovrummet och säger:

"- Du måste komma! Det är något konstigt!"

Snacka om att man vaknar på en mikrosekund!!!
Jag hann tänka att de där j_vla småsnattarna från natten innan hade kommit tillbaka för att sno ännu något märkligt.
Men det var det inte.....
Hon trodde att vattnet gått!!!! VA?!

Så mitt i natten satt vi vid köksbordet och ringde till förlossningen. De ville att hon skulle komma in direkt om det kom mer annars skulle hon komma på morgonen.
Efter lite överläggningar beslutade vi oss för att ringa till Ola. Både han och Martin var ju yrvakna och fattade nog inte riktigt vad som var på gång.
In med ungar, hund och Lotta i bilen och sen köra upp till Breanäs och hämta Ola. Då var väl klockan ca 04. På vägen dit hade Lotta dessutom börjat få värkar som var ganska täta. Lite stirrigt faktiskt!

På väg från Breanäs kom värkarna regelbundet och hon ringde in till förlossningen igen. De ville att hon komma in direkt.
Efter att ha dumpat dem vid förlossningen körde vi hem och lyckades faktiskt somna om allihop. Barnen tycke ju att detta var världens äventyr! :-)

Lägesrapporten är nu att Lotta har blivit inlagd och fått sputor för att få värkarna att upphöra. Hon har även fått sprutor som ska hjälpa bebisens lungor. De vet inte om eller hur länge de kan bemästra värkarna.
Håller tummarna för att bebisen ska stanna i magen ett bra tag till även om det kanske innebär att Lotta får bli sängliggande ett tag framöver......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0