Inte lätt att ha en lärare som förälder

Lång arbetsdag, bussfärd hem, powernap i soffan, föräldramöte med Ellens klass och nu äntligen hemkommen *pust*

Är man lärare och ska gå på föräldramöte i egenskap som förälder så gäller det att välja sina diskussioner. Jag har svårt för det. Jag har åsikter om mycket (på gott och ont) och det ses inte alltid som bekvämt.
Uppnåendemål och strävansmål kom på tapeten idag och de som inte är insatta i skolans värld vet ibland inte riktigt vad det innebär.
Själv är jag intresserad av att höra det pedagogiska resonemanget och vad de har för synsätt och arbetssätt. En del föräldrar som inte har någon koppling mer än sin egen skolgång för X antal år sedan anser ju fortfararande att fylleriböcker och liknande är utvecklande och givande.
Någon gång måste de inse att nya vindar har blåst sedan dess.

Att alla elever ska ha samma läsläxa anser jag vara heltokigt. Hört talas om individualisering?! Anpassa läsläxan efter elevens nivå och behov. Gör den lustfylld.
Att alla ska läsa samma kapitel som läsläxa ger mig allergiska utslag! Däremot kan jag köpa resonemanget om man istället ska använda sig av texten i ett annat sammanhang, dvs om innehållet ger dig förförståelse till fortsatt arbete i något annat ämne. Då fyller det ett syfte.

Nu har jag kräkt av mig det värsta........!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0