Kaninjakt

Vi hade en jättemysig dag på IKEA. Det blev som vanligt lite smått & gott i en kasse när vi lämnade stället men det var ju väntat. Ganska mycket folk (fast det var väl ingen överraskning) men det kändes inte trångt och jobbigt på något sätt.

När vi kom hem var det snabba ryck och sedan vidare på friggebodsfest i Rinkaby :-)
Ellen hade två uppgiften när vi var hemma - packa övernattningsväska samt byta i Viggos bur. Hon fixade det jättebra och under tiden buren rengjordes fick Viggo springa i komposthagen. Vi lät honom vara ute lite längre för att han skulle få sträcka ut de små lurviga ordentligt men sen blev det helt plötsligt lite stressigt och Martin manade på oss alla att vi skulle skynda oss. Jag skulle ta in Viggo eftersom Ellen var upptagen med annat. Vad tror ni att kaninskrället gör??? Jo - han rymmer!!!
Jag gick som vanligt in i hagen och böjde mig ner för att lyfta upp honom. Då plötsligt (snabb som vinden) far han mellan mina fötter och "ut i friheten".
Hetsade inte upp mig speciellt eftersom han aldrig brukar vara svårfångad utans snarare komma fram till den när man sätter sig på huk. Tjo flöjt.... där kunde jag sitta på huk..... han fortsatte bara bort från mig. Jag gick efter honom och tänkte fortfarande att det inte var någon fara eftersom han alltid brukar stanna och käka lite gott gräs efter några skutt..... jo, förmodligen *suck*.
Kaninjäveln (ursäkta uttrycket) skuttar bara vidare och så fort jag är nära så skuttar han i en annan riktning. Han har nog aldrig skuttat så lång sträcka förut. Fram och tillbaka i trädgården och fortare och fortare går det. Det är nog först då som jag börjar känna lite panik. Hur får man stopp på en sån pälsboll?! Med Basti kan man skrika "STANNA" men det funkade ju definitivt inte på Viggo - det fick snarare motsatt effekt.
Då kommer Erik struttande med sina inlines. Jag ropar till honom att hjälpa mig men det säger ju sig själv att det inte är någon "hit" när han har inlines på sig på gräsmattan.....
Viggo fintar av honom rejält gång på gång och därför ber jag Erik att gå in och hämta Martin istället. Vid detta laget har Viggo verkligen fattat att han är fri och gör två varv i trädgården på rekordtid. Själv försöker jag bara hindra honom att plöja genom tujahäcken och ut på vägen.
Martin kommer ut och tillsammans försöker vi fånga kaninskrället som verkar tycka att han leker världens roligaste lek med oss. Vi far fram och tillbaka i trädgården och hade någon sett oss så hade de nog undrat vad vi höll på med!
Tillslut lyckades vi omringa honom med kompostgallret....
Vilken kaninjakt!!!

Kommentarer
Postat av: Tanja

Nu vill jag inte vara elak men skrek du inte "stanna" till Basti du vet den där gången när han drog ifrån dig på det där fältet :-)

Kram

2010-08-10 @ 09:47:50
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Pilla

Nja, det var nog snarare: "- #%^*$£¥......... jävla skithund!!!!!!"

+ lite andra väl valda uttryck som bara bubblar fram i dessa situationer

2010-08-10 @ 12:00:37
URL: http://pillao.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0