Sleep Cycle Alarm

Jag har laddat ner en app till min Iphone som tydligen ska fungera som väckarklocka. Man ställer dock inte någon exakt tid utan man ställer inom vilken tidsperiod man vill bli väckt (i mitt fall mellan 05.30 - 06.00). Den känner då av om man är i djupsömn eller ej och väcker en när man sover "ytligast" inom den här perioden. Vet ju inte om den funkar men tyckte det kunde vara en rolig grej. Ibland har man ju vaknat när klockan ringt och man känner sig mer död än levande. Det kan ju bero på att man sover ganska djupt just då när klockan ringer.
Jag har testat två nätter nu och efter varje natt kan man även få se sin sömn-kurva. I förrgår natt sov jag ganska dåligt och vaknade flera gånger - dett kunde man se på kurvan. I natt har jag sovit riktigt gott och kurvan visar att jag varit ganska mycket i min djupsömn (även om jag vaknade någongång - men det kan man också se).
Jag hade ställt in att den skulle väcka mig någongång mellan 05.30-06.00. Om man inte kommer upp till sin ytsömn någongång under den här perioden väcks man ändå kl. 06.00.
Jag hann aldrig bli väckt av den - jag väcktes av att någon slickade mig i ansiktet! Mitt i min djupsömn!!! Jäkla hund! Han sabbade ju hela experimentet!
Jaja, nytt försök i natt. Är ju spänd på att se om det kan funka. Om inte annat så kan jag ju alltid inbilla mig att det funkar ;-)

Kommentarer
Postat av: Tina

Låter hur spännande som helst :)

Ligger telefonen under kudden, eller.....?

Hälsa det "gamla gänget" från mig!



Tog du något bra beslut idag?

2010-12-20 @ 21:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0