Vattenläcka!

När jag vaknade i morse hade Ola redan varit och hämtat Martin och de hade säkert varit igång och byggt på friggeboden i några timmar.
Ellen var extra snabb i morse med både frukost och tandborstning. Undrar om det kan ha att göra med en viss Viggo? ;-)

Vi plockade fram alla kompostgaller vi hade i förrådet och gjorde en liten inhägnad. Här inne fick sedan Viggo skutta runt och jag kan lova att han tyckte det var toppen. Ellen (och Erik) har suttit där inne och han har klättrat upp på dem och utforskat allt runt omkring sig.

Lite paus inne i buren fick han då och då, bl.a. när vi åkte in till biblioteket i stan för att låna nya böcker. Ellen lånade faktaböcker om kaniner och Erik lånade nya spännande böcker som han fastnade för.

I eftermiddags åkte vi in till stan igen och mötte upp Josefine (vi hade Elina med oss eftersom hon varit hemma hos Ellen och lekt hela dagen). På hemvägen körde vi inom en djuraffär. Ellen hittade lite saker som hon ville köpa till Viggo.
Helt plötsligt hör vi en smäll och automatiskt så vänder jag mig om och undrar om barnen vält ner något. Det hade de inte...... däremot hade djuraffärens stora saltvattenakvarium spruckit i bottenglaset så vatten rann ut på golvet och jag kunde se framför mig när hela akvariet skulle braka ihop pga trycket som alla dessa 600 liter vatten skapade.
Vi erbjöd oss snabbt att hjälpa till och vi fick suga upp vatten i fodertunnor medan ägarna försökte rädda så många koraller som möjligt.
Jag har personligen inte en aning om vad en korall kostar men jag kunde förstå att det rörde sig om en hel del pengar.....

Vattnet läckte och under akvariet satt en fördelningsdosa med många kontakter i och den var genomblöt av vatten som hela tiden rann ner på den. Hann bli liiite stirr och undrade om de inte tänkte bryta strömmen. En av ägarna fick sig en rejäl stöt och där stod jag och plaskade med fötterna mitt i vattnet samtidigt som jag höll i slangar och sög upp vattnet.......

Hoppas de lyckas rädda några koraller!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0