Downtown Manhattan

Idag började familjen Olofsson utforska Manhattan. Vi bestämde oss för att börja i söder och arbeta oss uppåt ;-)
Med andra ord så tog vi tunnelbanan, eller rättare sagt "the Path" som de kallar den, som går mellan Jersey-sidan och NYC.
Vi hamnade rätt på Ground Zero. Då kunde man pricka av det från listan....... ;-)



Egentligen inte så mycket att se men att föreställa sig tvillingtornen där mitt bland alla de andra höga hus och att de sedan rasat samman - det var en svår tanke. Det var ju fruktansvärt att se dessa filmsekvenser på TV - nu såg man hur det såg ut i verkligeheten - vilket kaos det måste har varit!

Vi bestämde oss för att promenera runt lite här i den södra delen och siktade in oss på bl.a. Battery Park. Mysigt med alla dessa parker mitt bland skyskraporna.
Vi köpte biljetter och tog en guidad båttur som visade oss både Frihetsgudinnan, Governors island, Ellis island och Brooklyn Bridge. Den tog en timme och var värd varenda dollar! :-)













Promenaden gick vidare uppåt på Broadway och vi hamnade bl.a. vid World Financial Center med dess enorma entré som tydligen kallas för wintergarden. Det är som en stor glaskupol med enorma palmer mitt i salen. Affärer och restauranger.......



Det började bli sen eftermiddag och vi började bli hungriga. Vi hittade en liten kinarestaurang på Chambers Street där man betalade för vikten mat man la upp på sin tallrik. Det visade sig bli en billig familjemiddag fastän vi hade mycket mat på tallrikarna.
Chambers street kantades av alla möjliga olika typer av restauranger. Där kunde man nog hitta det mesta - ett tips vi fått av Sara :-)

Imorgon har vi planerat in Soho, Chinatown och little Italy. Fick ett tips av Sara (som precis ringde hit) om att leta upp Katz Deli som tydligen är väldigt känt här. God mat plus att stället blivit känt efter filmen Harry mötte Sally. Kommer ni ihåg Meg Ryans fejkade orgasm - tror att det var på Katz Deli :-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0