Vad f_n är fettkuddar???

Idag ringde farbror fot-doktorn till mig på jobbet. Hade nästan glömt bort att jag hade en telefontid med honom idag.
Jag brukar ju vanligtvis gilla när folk är raka i sin kommunikation och man slipper gissa sig till vad de egntligen menar och tycker men den här doktorn var väldigt "rakt på sak".

"- Nä, det är bara att skära bort den!"

Ööhhh?! Vaddå skära bort? Vad är det han vill skära bort?

Det tog mig några sekunder innan jag hann fatta att han menade nerven som tydligen sitter inklämd någonstans i närheten av två av mina tår.

Kändes sådär smaskigt när han började förklara - i detalj - hur det här "lilla" ingreppet (OBS! lilla var i hans värld) skulle gå till.

1. Man är vaken , dvs man får bara lokalbedövning.
OK, det kan jag väl köpa eftersom det bara ska vara ett litet snitt. Känns ju ganska onödigt att söva hela mig för det. Måtte man få ta med sig något att sysselsätta sig med så att man kan distrahera sig själv. Fast det tar säkert inte så lång tid.

2. Man skär upp mellan tårna, drar ut nerven och klipper av helt enkelt.
OK, den här delen känns som den värsta. Bara jag pratar om det så blir jag svimmig i armarna (mitt första tecken på att jag snart kommer att känna mig yr och allmänt svimfärdig). Måtte de hitta nerven direkt och inte börja gräva runt där mellan mina små tår :-(
Buhuu.... :-(

3. Man syr igen och aktar fettkuddarna.......
Öööhhh? Ja, jag kan inte riktigt förklara det här. Vet inte ens vad fettkuddar är (borde kanske googla det?) men man skulle i alla fall akta dem så att fettet inte rann ut i sårkanterna. Detta låter bara såååå äckligt!!! :-(
(Jag som köpte havrekuddar idag till min yoghurt..... känns sådär gottigt nu....)

4. Jag ska gå med en specialsko i minst en vecka och vara stilla och vila.
Mhmm..... jag frågade hur den här "specialskon" såg ut. Han trodde kanske det var min fåfänga som ville veta men jag tänkte närmast på om det var slaskigt och fullt med snö utomhus. Han sa att det skulle funka även vintertid.
Han frågade vad jag jobbade med med tanke på om jag borde hålla mig hemma men vi kom fram till att om jag bara försökte hålla mig stilla på min stol så kunde det nog funka. Vi får väl se när vi är där.

5. Detta ska ske inom 3 månader men antagligen vid jul.
Kul jul.

6. Han ville kolla min hallux vallux också men där satte jag stopp! En sak i taget. Ska jag inte kunna gå överhuvudtaget? Nej, den får vänta!

7. Jag kommer att tappa känseln mellan tredje och fjärde tån.....
OK, detta känns som ett I-landsproblem. Hur ofta nyttjar jag känseln just där? Det är nog enbart när jag pillar bort ludd mellan tårna *hahaha* Tror jag kan överleva utan det. ;-)

8. 8 av 10 blir bra av den här lilla operationen.
Goda odds. Fast skulle inte förvåna mig om jag tillhör andra skaran. Men då har jag i alla fall provat det här :-)


Kommentarer
Postat av: Tina

Asgarv :):)!

Inga Manalo Blanik direkt!

Kramiz

2010-09-15 @ 20:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0