Alvedon eller Panodil?

Jag brukar aldrig käka värktabletter. Har hänt vid något enstaka tillfälle men de är lätträknade.
Dock förberedde jag mig att behöva svälja några efter operationen så jag köpte hem Panodil. Idag fick jag höra att jag inte skulle äta Panodil utan Alvedon.
Alltså - kan någon berätta skillnaden för mig? Varför skulle Alvedon vara bättre än Panodil? Värktablett som värktablett....eller?

Någon som vet?


Kommentarer
Postat av: Tanja

VAd jag har för mig så ska Alvedon vara bättre för det innehåller inte -------- (ett ord som inte vi vanliga svenskar kan uttala eller skriva). Alvedon är skonsammare mot magen har jag hört. MEN Alvedon är en värktablett som jag själv tycker är totalt värdelös. Jag har aldrig blivit av med min smärta med hjälp av Alvedon. Däremot har Panodil hjälpt men vanligen använder jag mig av Ipren 400 mg. Dom fungerar i alla väder. Men nu vet jag inte om dom också innehåller det där jäkla ordet :-(

Kram

2011-01-19 @ 03:58:05
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Josefine

Hmmm, lustigt! panodil och Alvedon är likvärdiga båda innehåller paracetamol. Vet inte varför du skulle ta Alvedon istället.Fick du andra smärtstillande tabletter kan det möjligen ha med det att göra.

Ipren, Ibumetin, Burana etc,har innehållssubstansen Ibuprofen. Alvedon, Reliv, Panodil etc, innehåller Paracetamol. Magnecyl, Treo, Aspirin etc, Acetylsalicylsyra (ASA)



Vilket av dessa tre preparat som fungerar bäst är mycket individuellt, men Ibuprofen och ASA är mer lika varandra än Paracetamol. Har man en orolig mage är Paracetamol till att rekommendera och har man dåliga levervärden brukar Paracetamol undvikas.



Lustigt? Har alltså inga svar på din fråga.

Men kanske har jag blivit liiiite arbetsskadad ;)Hoppas foten mår bra! Kram

2011-01-19 @ 12:41:57
Postat av: Pilla

Josefin - vem behöver ett uppslagsverk när man har dig som vän ;)

snacka om kunnig!!! :)

ok, nu har jag ändå slutat att ta tabletter men skulle det behövas så fortsätter jag helt enkelt med mina Panodil. :)



Tanja - jag förstår dig. En massa svåra namn :)

2011-01-19 @ 16:12:48
Postat av: Christine

Exakt samma innehåll (paracetamol), styrka osv. Panodil är aningen mindre och har en glattare yta, lättare att svälja. Lustigt nog ligger samma tillverkare bakom bägge och har funnits sedan 1958 båda två. Varunamnen skapades med en månads mellanrum. Varför två olika namn funderar jag själv över men kan ha varit avsedda för två olika marknader kanske? Den som sa till dig att ta Alvedon istället har ingen aning om vad han/hon pratar om. Fortsätt du med Panodil men det är väl kanske inte aktuellt längre överhuvudtaget? Var ju ett bra tag sedan du skrev det här. Kram till dig. Om du någonsin undrar något om läkemdedel så fråga apotekspersonal, de vet.

2011-10-02 @ 18:46:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0