Kolmårdens djurpark

Jag kan personligen inte komma ihåg något från Kolmårdens djurpark även om jag vet att jag varit där som barn. För mig var det lika nytt som för barnen.
Mycket var ungefär som man hade förväntat sig men en av de grejer som imponerade mest på mig var rovfågeluppvisningen. Dessa imponerade fjäderfän susade precis ovanför våra huvuden och sus efter sus gick genom publiken. Gillar att de får flyga helt fritt och att man faktiskt står där inför det faktum att man inte kan göra så mycket åt något när man väl släppt iväg dem och låtit dem få luft under vingarna. Djurskötarna kan ju i det ögonblicket bara lita på att fåglarnas vetskap om att de får godbitar om de kommer tillbaka ska övervinna frihetskänslan :-)

Visst kom de tillbaka efter några varv i det fria. För papegojan Hans blev det dock låååånga och mååååånga rundor över området innan han slutligen blev trött och beslöt sig för att återvända tillbaka till sitt hägn :-)
Man kunde se att djurskötarna kastade några blickar mellan sig samtidigt som de kallade och lockade på honom. Inget verkade hjälpa i det ögonblicket eftersom Hans verkade uppskatta sin flygtur mer än något annat just då :-)

Erik rangordnade sina topp-3 lista så här:
1. Delfinshowen
2. Rovfågelshowen
3. Linbanan över safariparken

Ellen kunde inte rangordna men hade samma bästa-upplevelser som Erik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0