Välkommen till vår bordell...

Första ljuset är tänt och nu har har kapplöpningen till den 24:e december börjat - ja, jag vet att jag är en riktig advents-dödare som säger så och tar bort allt det mysiga och stämningsfulla kring advent och jul men visst kan väl även ni ibland känna en liten gnutta av stressen nu i december och allt ni ska hinna med?! (Jisses vilken lång mening!!! Ingen sv-lärare som läser detta hoppas jag..... jo, det är det ju.....*oups*)
Jaja, jag tycker också att det är mysigt - särskilt som ikväll när man sitter här och tittar på alla tända stjärnor och adventsljusstakar.... :-)

I år hänger det två röda glaskulor, som har ljusslingor inuti sig, i vårt ena köksfönster. När jag köpte dessa tyckte jag de var superfina och fick argumentera lite med Martin för att han skulle hänga upp dem överhuvudtaget (då kan ni ju gissa vad han tyckte om dem...).
Han protesterade ganska högljutt eftersom han tyckte det påminde om ett slags skyltfönster till en bordell eller något liknande (fråga mig inte om han talar utifrån erfarenheter...).
"- Välkommen till bordellen!" höll han på att upprepa som ett mantra samtidigt som han spikade upp sladden på väggen.... ibland kan du vara så barnslig Martin! ;-)

Hur som helst så kom de upp i fönstret och jag var mycket nöjd - just då! Nu efterhand som tiden har gått så vet jag inte riktigt vad som har hänt...... jag är mer och mer inne på Martins linje..... kanske liknar det lite en bordell i alla fall??? Borde vi ta ner dem? Det vågar jag inte ens säga till Martin - då får han väl frispel!!!
Martin däremot - han har också vänt och går mer på min ursprungliga linje..... han gillar dem mer och mer och tycker inte att de ser så "porriga" ut längre... *suck*....


Bordellaktig...?

Lillebror 30 år!

Min lillebror fyller 30 år idag! GRATTIS!!!
För mig kommer du alltid att vara "lillebror" och även om du vuxit om mig (med hästlängder...) och numera stoltserar med både skäggstubb, barn, sambo och villa så tycker jag inte det var så längesedan jag och Lotta lekte balett med dig - klädde ut dig i benvärmare, gymnastikdräkt och övade spagat med dig....... eller när vi ville leka tandläkare och du alltid tvingades vara patient....... eller när vi ville leka frisörer och du fick vara kund....... eller när vi var i tonåren och tvingade dig att cykla till affären för att köpa diverse olika typer och märken av mens-skydd.......*skratt*...... ja, tänk vad du har fått utstå med två äldre systrar!
Nu är kanske ett ypperligt tillfälle att i så fall be om ursäkt för allt du fått stå ut med :-) Sorry - fast roligt var det!!! :-)


Liten blir.....


..... stor

Grattis Anders!

Luciakandidaterna

Martin har kommit hem från metropolen Vinslöv och tydligen hade alla i byn lämnat den varma, mjuka soffan för att delta i julskyltningen på torget och för att få höra och se när luciakandidaterna blev presenterade.

Det hade gått jättebra och jag kan tänka mig att min käre man tycker det var minst lika kul som tjejerna - han gillar ju att planera sånt här....
I år hade han gjort olika uppdrag till dem som de ska genomföra och dokumentera, i fjol hade han slagit in paketer till dem som de skulle öppna uppe på scenen.
Allt är ju relaterat till dem själva och deras egenskaper (som deras familjer och vänner så snällt avslöjat om dem). Dessutom har ju Martin de flesta i skolan också eftersom det är högstadieelever.....

Undrar vad min familj hade sagt om mig om jag skulle "utsättas" för något liknande...? Man hade väl fått försöka muta dem så gott det nu hade gått..... men jag kan tänka mig att mina båda syskon - utan några skrupler - hade ansträngt sig allt de kunnat för att rota fram de smaskigaste, hemskaste och pinsammaste minnena och erfarenheter de har med sig om mig! :-S
Fast å andra sidan och med handen på hjärtat så hade jag nog gjort precis likadant med dem - haha...! Fyyyy, vad roligt det hade varit!!! :-) 

Martin hade i alla fall fått hem godispåsar till barnen - och MIG!!! Han hade först fått två sen hade han sagt att han hade en fru också.... haha..... :-)


Gott-gotti-gott-gott :-)"- Ola, ta av dig tröjan och kväv elden!"

Helgen börjar gå mot sitt slut och jag hade gärna börjat om och att det var fredag kväll igen - fler som håller med?
Nu ska jag köra ytterligare en intensiv vecka med utvecklingssamtal men sen lugnar det ner sig...... på jobbet i alla fall....

Sitter här och funderar över middagstips - vi har börjat bli lite slarviga med det och det är så typiskt oss när vi har mycket att göra på jobet - vi hinner liksom inte med. Egentligen är det ju då man borde vara extra organiserad och förberedd så att man inte behöver hamna i de där tråkiga mat-diskussionerna - inget i frysen - kylskåpet ekar tomt - ingen orkar handla - det slutar med att vi beställer hem mat.... *suck*


Något som är gott och mysigt att äta är ju Fondue!!! Tyvärr blir det inte så ofta.... kanske lika bra det med tanke på vad som hände förra gången (kom precis på det - haha!!!) :-)
Ja, alltså var det inte särskilt kul.... men nu är det skitkul när man tänker tillbaka! :-)

Vi skulle äta Fondue med Lotta & Ola och allt var framdukat och klart - bara att sätta igång! När vi skulle ställa Fonduegrytan ovanpå "elden" så stötte vi till den lilla behållaren med T-röd (eller vad det nu är i den) och det skvätte över (ganska rejält)..... tja, någon skulle vara snabb och försöka torka upp det som spillts men hann inte utan det började helt enkelt brinna i allt det som läckt ut OCH i servetten som man försökte torka upp det med!
Det blev lågor och jag kan lova att det spred sig ganska snabbt!

Man försöker vara ganska snabb i tanken i dessa situationer men i verkligheten går det i ulterapid... Jag säger till Martin att hämta en handduk som vi kan kväva elden med och han springer iväg och ska hämta... under tiden säger Lotta (som av någon rolig anledning alltid kommer med så märkligt roliga ideér i sådana här stunder) "- Ola ta av din tröja och kväv elden med den!" (man undrar ju hur hon tänkte nu?! :-)    )  Ola bara tittar på henne och säger nej och säger istället att hon kan ta av sin tröja.... "-Nej, min är ju ny!" svara då hon....
I denna stund har Martin hunnit tillbaka med en handduk och kan kväva elden. Det lustiga var att båda deras tröjor var lika nya. De hade köpt dem samtidigt! *skratt* 

Ja, om inte annat så blev det en nyttig lektion för barnen som stod som två gapande fågelholkar med hakorna nere vid knävecken :-)   Frågan är ju bara om vi var så duktiga på att lära ut hur man ska agera i sådan här situationer....? *skratt*

Det lär i alla fall inte bli Fondue ikväll.... ;-)

Diverse...

Martin har precis kört i väg till Vinslöv för att presentera luciakandidaterna på torget. Det har varit tradition att göra det vid varje skyltsöndag och sedan ett par år tillbaka så är det Martin som sköter snackandet med dem.Erik har varit på kalas hos Moltas och under tiden som han var där så körde jag och Ellen till Eko och sedan till Maxi. Vi hann med ett par julklappar också och det känns lika skönt varje gång så att man vet att man kan styka det på listan där hemma...... :-)

Idag kommer Lotta & Ola hem från Teneriffa - från det ljusa soliga till det gråa trista.... välkomna hem till vardagen och verkligheten! :-)

Nu har jag en massa jobb som ligger och väntar på mig.....
Återkommer senare!

Kram

Lapp till tomten

Martin och Erik hade en diskussion om tomten igår kväll när det var dags att gå och lägga sig. Det är nämligen så att Erik har under ganska lång tid nu kommit in till oss om nätterna och när vi vaknar så är vi alltså tre i sängen... Det stör iofs inte mig särskilt mycket eftersom jag inte väcks när han smyger in - men samtidigt vill vi ju att han ska kunna somna om i sin egen säng.

Martin tog igår hjälp av tomten för att försöka få Erik att bli lite mer motiverad till att stanna kvar på sitt rum om nätterna...
"-Tänk om tomten kommer hit till ditt rum en natt och upptäcker att du inte är här.... då vet han ju inte var du är och om han ska fixa julklappar till dig när du är försvunnen..."

Detta gjorde Erik mycket förbryllad och han var tyst en lång stund och funderade. Sedan säger han "- Jag kan skriva en lapp där det står : Jag är hos mamma & pappa! "  Sötnos! :-)      Att stanna kvar och försöka somna om fanns inte i hans huvud!
  

Martin försvann och har fortfarande inte kommit tillbaka

Martin skulle natta Erik och de försvann vid åtta-tiden...... han har fortfarande inte kommit ner..... jag har varit där uppe tre gånger och dragit honom i stortårna men sen gav jag upp - lönlöst!

Han vaknar till och ser levande ut för att sen fälla ner ögonlocken igen.... så kvällen har varit min. Jag har hunnit sitta vid datorn, kolla på några avsnitt av Sex and the City, varit ute med Basti och slutligen hängt upp tvätt. Men nu "ger jag upp" och tänker gå till sängs tidigt - hoppas på en sovmorgon i morgon....!

Sov gott alla nattsuddare :-)

Icke förhandlingsbart!!!

Nu är julklapparna till barnen inköpta och klara - nu kan det strykas från min lista *skönt* :-)
Martin klagar fortfarande på sin tandvärk och nu börjar jag undra om det verkligen är det i alla fall...? Tvingade upp honom från sängen och gav honom uppgifter - alla adventsljusstakarna skulle ju upp.

För något år sedan köpte jag en stor stjärna som ska hänga i ett fönster och i år ville Martin ha en diskussion om dess "vara eller icke vara..." - han tycker tydligen att den är skitful - eller hans ord "anskrämlig"!!! Jag tycker den är jättefin och den kommer inte att tas bort från vårt magra sortiment...
Han tycker att den känns B eftersom den är gjord av papper - men hallå - är inte de flesta stjärnor det som hänger i alla fönster nuförtiden?
Han frågade om det inte ens kunde vara förhandlingsbart men mitt svar var NEJ ..... och sen har vi inte diskuterat det mer...... Jag försökte förlika lite genom att erbjuda honom att ta bort den från köket och ha den i sovrummet istället.... men det ville han inte. Så nu hänger den i köket.... *ler*


Anskrämlig? Absolut inte!!!

Hos frisören

Lördag morgon brukar innebära tennisträning men imorse byttes tennisracketen ut mot saxar och frisörstolar - det var dags för barnen att bli friserade!
Erik har aldrig varit speciellt förtjust över detta men idag skojade han med frisören och var på allmänt bra humör :-)    
När de klipper sig anser de också att det hör till att få färg i håret.... *suck* .... så även idag! Ellen blev först flätad och sedan sprayad i både rött och lila med massor av glitter som pricken över i:et. När det sedan var Eriks tur fick han en orange och en grön fladdermus i huvudet... efter detta skulle vi gå lite på stan - snacka om att barnen syntes! Lite färg i håret och man kan skippa alla reflexvästar - de syntes på långt håll!

Hem och byta om och sedan iväg på hundrunda med Tina och Chattis.


En glad hund...


Frasse på språng...

Nu sitter man här hemma och är skittrött och vill helst bara lägga sig i soffan - men - den är upptagen - av Martin! Han var på personalfest igår kväll och idag skyller han på tandvärk och förkylning som anledning till att han är lite seg och hängig - tror vi på det - NOT!!! Bättre kan du väl Martin?! Till och med jag kan komma på bättre och mer trovärdiga ursäkter... ;-)

Har suttit och planerat julklappar och nu är det bara att sticka iväg och köpa dem.... men vem orkar? Inte jag just nu i alla fall! Orkar jag sätta upp adventsljusstakarna då? - nej, inte just nu.... plugga till ringsekreterarkursen på tisdag då? - nej, inte just nu..... göra allt jobb till skolan som jag måste hinna med i helgen då? - nej, inte just nu.... göra glasyr till barnens pepparkakor som de bakade i går då? - nej, inte just nu....
Usch vad jag är lat....!


Saknad...

När jag äntligen skärpte till mig och lämnade Eriks varma gosiga säng (efter att ha nattat honom) så satte jag mig vid datorn (inget överraskande *hehe*) och lite märkligt började jag inbilla mig att det skulle finnas nya mail som låg och väntade på mig....

Där var flera stycken men bara ett fåtal som var riktigt intressanta! Jättekonstigt men jag har (efter flera veckors tystnad) fått mail både från Korea och USA idag! :-)  
Som vanligt när jag läser mail från dessa, mina närmsta vänner från resan, så blir jag sådär känslig igen och önskar att tiden skulle kunna spolas tillbaka. Jag vill vara tillbaka i Korea igen.... vill kunna umgås med Sara, Emily och Sunny (Hee Sun).

Jag saknar dem så otroligt mycket men med vardagens stress och sysslor så hinner man sällan stanna upp och tänka på det så mycket. När de skriver så känns de så nära igen och jag kan höra deras röster och se deras gester och kroppsspråk. Oavsett var vi bor och befinner oss så delar vi minnen som ingen annan har varit med om - det är speciellt!

Jag förändrades när jag var i Korea, jag blev medveten på ett helt nytt sätt. Men nu kan jag ibland bli lite rädd för mig själv att jag ska glömma - glömma det där jag upplevde och blev medveten om när jag var där.
Här hemma tar vardagen över och det visste jag och var förberedd på men det känns som att Korea kommer att bli suddigare och suddigare och det vill jag inte. Jag tror att vi alla känner likadant och att vi alla är rädda för att tappa den där närvaron vi kände när vi var där....

Skickar massor av kramar över jordklotet till dem! ♥♥♥

"- Skaffa dig en hobby!"

Idag hemma hos Malin började det diskuteras golf... hrmmm.... inte riktigt min grej! Har provat någon gång då Martin trodde att han skulle kunna lära mig sporten. Tja, jag hann två hål innan jag hamnade i bunkern och sedan var det kört! Jag kom inte upp ur den förbannade grusgropen! :-(    Martin var inte särskilt pedagogisk (tyckte i alla fall inte jag!) och det slutade med att jag gick därifrån - skitsur! Sen dess har jag inte varit på en golfbana - mer än för att äta lunch då *hehe*.Jessica, Sofie och Malin verkade allihop ganska exalterade och förväntansfulla över detta evenemang som skulle ta sin start till våren. Mina tankar gick mer åt caddie-hållet. Undrar om man får lov att köra en sån där liten bil på golfbanan då?! Då kan jag sitta där och läsa skvallertidningar och slappa medan de slår på de små bollarna... låter väl bra?!

Martin har för länge sedan sagt till mig "- Skaffa dig en hobby!". Detta har han med facit i hand fått "käka upp" och har nog flera gånger ångrat att han inte knep ihop sin lilla mun! Så många gånger som jag har övertygat Martin om att "- nuuu har jag äntligen hittat min grej!" Lägger massor av pengar på det och går in för det med 110% för att sedan bara inse att det nog inte var min grej i alla fall...
(Ja, Sofie, nu skriver jag om det i alla fall!)

Förr i tiden (nu låter det som om jag är lastgammal!) så var jag ännu mer rastlös än vad jag är idag och då tyckte Martin att det var på tiden att jag hittade en sysselsättning. Sedan dess har jag testat på diverse olika evenemang och aktiviteter - men - har fortfarande inte fastnat för något mer än vår hund!

Jag har tränat på gym (tro det eller ej!) :-) och det höll väl i sig - aktivt - i ca 1 år och sedan blev jag mer - tja..... passiv......Martin kallade mig för sponsor till gymmet och tyckte att de skulle skicka ett personligt TACK-kort till mig för att jag så snällt lät dem dra en viss summa pengar från mitt konto varje månad utan att jag gick dit där (eller ens funderade på att gå dit där...).När den fasen lagt sig så har jag t.ex. testat på silversmide. Jag hade en klar bild i mitt huvud om att jag skulle göra både det ena och det andra smycket - jo, förmodligen...! Denna grej höll i sig ca 3 månader och under den tiden hann jag köpa in silver för en mindre förmögenhet (som för övrigt nu bara ligger i min garderob...) och dessutom köpte jag in alla möjliga verktyg som kunde vara bra att ha!

Säga vad man vill, men när jag väl börjar med något så är jag så in i tusan engagerad och motiverad. Då kan inte ens en sten i skallen stoppa mig! Men sen vet jag inte riktigt vad som händer... det ebbar ut liksom....

Sen har vi nu fotografering... som fortfarande håller i sig.... och sen har vi ringsekreterarkursen.... som har varit 2 ggr hittills....Ja, det har funnit ganska många fler grejer som jag absolut trott varit "min grej".... men - noooo!


Pepparkaksbak

"Tre gubbar, tre gubbar från pepparkakeland..."
Nu bakar vi pepparkakor! Barnen har tagit på sig förkläden och kavlar deg så det står härliga till :-)
Egentligen tyckte jag att vi kunde spara degen till imorgon - men det tyckte inte barnen!
Martin är på personalfest så vi är "home alone..." men det går ingen nöd på oss - vi sysselsätter oss och som det känns nu så kommer vi att stupa i säng senare ikväll! :-)   Har hällt upp ett glas vin och smuttar på det samtidigt som jag passar plåtarna i ugnen... livet är ganska gött :-))I eftermiddag har vi varit hemma hos Malin och fikat - våfflor! Hallå - vet ni hur länge det var sedan jag åt våfflor?! Det var inte igår precis! Det är ju så gott!!! *mumsfilibaba*
Malin verkade ha prickat in precis allt jag gillar nu i juletid - julmust, pepparkakor, ädelost... mmm.... :-)
Tack!
Filmen rekommenderas!

Japp! Helt klart värd att se - du hade rätt Helena (se kommentar) men som vanligt kom John Blund och strödde sömnpulver i Martins ögon och han slocknade som en liten bebis *ler*... ;-)    Detta är inget att oroa sig över - det är snarare ett faktum än ett undantag ;-) Tror dock att han hann se 2/3 av filmen..... alltid något!

Anders kom inom med en överraskning till Ellen. Tänkte ställa den på hennes rum så att det är det första hon ser när hon vaknar... *hihi*Sov gott!

Värd att vara vaken till?

Ny torsdag = ny filmkväll = ny film = bättre än förra gången???
Chipsen ligger i påsen och väntar... godiset och drickan är på väg.... ungarna ska strax i säng.... jag ska ta på mig mysbrallorna och ta ner täcket till soffan...... kan en torsdagkväll bli bättre?!

Idag heter filmen Cleaner och det är Martin som valt denna veckan. Vi får väl se om den är värd att vara vaken till... ;-)Skicka gärna lite filmtips till mig!

Kram

Min man gör mig upphetsad :-(

Martin vet precis vilka "knappar" han ska trycka på för att elda upp mig... *haha*... ja nu lät det fel - det är jag medveten om. Men ni kan tänka er att jag säger det med arg röst!

Så fort jag kom hem ikväll efter jobbet så satte han igång och ville diskutera jobb med mig. Eftersom vi båda jobbar som lärare så skulle man ju kunna tro att vi bara diskuterar "pedagogiska" tips och ideér med varandra men så är definitivt inte fallet! Vi diskuterar nästa aldrig jobb eller något som har med skola att göra. MEN... så klart finns det ju undantag.... dvs det finns sällsynta små tillfällen då vi brakar samman i våldsamma diskussioner kring allt som har med jobbet att göra. Oftast är vi eniga men ibland drar vi inte åt samma håll och då... ..... kan vi hålla på i evigheter och ingen vill ju ge sig - lika envisa båda två! :-)

I detta fallet är det något som Martin har försökt diskutera med mig länge men jag har inte nappat på hans "byte" och han har inte lyckats få igång mig.... men idag gick det! Han har en viss förmåga att på något sätt sansat provocera mig så att jag känner att kinderna börjar hetta och jag blir mer och mer uppeldad!!! Till slut frågade jag honom varför han aldrig kunde ge sig - och han svarade sanningsenligt "- Jag måste provocera dig för att jag ska få ut allt från dig. När vi bara har en vanlig lugn diskussion så får jag inte veta så mycket och får inte så mycket information och tankar som jag får när du är irriterad och uppeldad!" 
Ja, vad ska man säga?! Energislukare! :-(   Nu blev jag trött!!!

Kan man kommentera?

"-Kan man skriva kommentarer till bloggen?!"
Ja, den frågan fick jag idag av en person och jag vet inte vem som blev mest förvånad - jag (för att jag så fullt övertygad trodde att alla visste det) eller den andra personen (som blev uppriktigt överraskad av den teknologin).

Självklart kan du skriva en rad till mig eller bara en kommentar till det jag har skrivit i inlägget. Alltid jättekul när ni skriver så att man vet att man inte bara skriver till spökena... ;-)

Instruktioner:
1. Läs inlägget och fundera på om du vill kommentera något.
2. Om du har något på hjärtat så klickar du där det står "kommentarer" (under själva inlägget).
3. Skriv gärna vem du är och om du har någon hemsida eller blogg och sedan det viktigaste - själva kommentaren!
4. Klicka sedan på rutan där det står "TACK".
(5. Nu ska du bekräfta din kommentar genom att skriva av de två orden som kommer upp i en ruta och sedan är det klart!)   Fick precis veta att det inte behövs...

Lätt som en plätt!

Så, se nu till att testa detta någongång - särskilt alla ni som inte visste om funktionen. :-)

Kram

Prutt...

Hur kan man fisa så att det luktar urin??!!
Lugn, bara lugn - jag lovar att inte sjunka så lågt att jag når kiss- & bajsstadiet men denna frågeställning har lyckats förbrylla mig och Martin nu ikväll.

Vi upptäckte att det helt plötsligt började lukta kiss och eftersom det bara finns en som skulle kunna misstänkas - BASTI (även om det verkade mycket otroligt och märkligt!) så började vi försöka orientera oss till själva pölen.
Först misstänkte vi att han "vattnat" vår stora passionsblomma som står i en stor kruka på golvet... jag svor och lovade att om han gjort det, ja då....-------   !!!! Men med näsan ända nere i krukan så fann vi att det var falskt alarm härifrån - sökandet fortsatte...

Både jag och Martin gick och kröp omkring här - sniffandes - och det var lite som att leka leken " Nu bränns det - nu blev det kallare". Basti själv stod bara och glodde på oss och viftade på svansen - han undrade varför vi kröp runt på golvet båda två - ville  vi leka?

Till slut försvann kisslukten och det hela var mycket märkligt - och plötsligt kommer den tillbaka igen - och det är nu Martin lokaliserar den till - BASTI!!!
Han fiser - och det luktar urin! Hur funkar det? Vad har han då käkat? Alla ni som kan det här med hundar... någon som varit med om detta? Vad säger du Margret?

Han kan bara total-glömma att få sova hos oss i sovrummet i natt om det ska stinka sådär resten av natten! BLÄ!


Hur är det möjligt?!

Is smälter....

Nu har jag paus igen... jobb, jobb, jobb...  Sitter här med pepparkaksburken, ädelosten och julmusten - de är mina energi-påfyllare... undrar hur många pepparkakor med ädelost man kan äta innan magen sprängs? ;-)

Ikväll är det en sån där kväll då man tycker allt är lite trist och jag känner mig lite låg - vet inte om det beror på mitt tidigare inlägg eller om det beror på att jag har skitmycket jobb framför mig i 2 veckor?! Att Martin kommer hem och överdrivet glatt deklarerar att han nu haft sitt sista utvecklingssamtal, gör ju inte saken bättre... :-(     
Har tittat på Eriks "Merry Christmas-video" och då tvingas man ju att dra lite på smilbanden...

Nu ler jag igen... kom att tänka på när vi satt i väntrummet på sjukhuset igår. Jag reagerade över att Eriks jacka var lite blöt men det är ju inget ovanligt iofs.
Efter sådär 20 minuter så utbrister han "-Oh, javisst ja! Jag har ju is i min ficka!" WHAT?! Ungen kan väl inte mena allvar?! Jodå! Tar upp jackan igen - som nu är MYCKET blötare - och öppnar fickan.... och vad hittar man väl där om inte tre stora isklumpar?!

Erik, alias samlaren, brukar ju samla pinnar, kottar, stenar m.m. men har nog hittills aldrig tagit med sig is från dagis - det var en ny erfarenhet!
Kvinnan mitt emot oss försökte dölja sitt skrattanfall så gott hon kunde men lyckades inte vidare bra så hon brast ut i ett gapskratt - vilket mamma Olofsson just i det läget inte riktigt kunde se nöjet med...  ja, tråkmåns kanske ni tycker men då var det faktiskt inte alls kul - fast nu kan jag ju som sagt le lite åt det :-)Vem vet vad han kommer hem med nästa gång? Tur att fickorna inte är så stora!


Tänd ett ljus!

Idag fick jag veta att en av mina grannar gick bort i måndags kväll... Att personen varit sjuk har vi vetat om och även att det nu på slutet tyvärr inte fanns något att göra åt det... Man är förberedd - men ändå är man det inte... Helt plötsligt finns inte den människan mer - här - hos oss. Det finns inget man kan göra åt det men det lämnar spår efter sig...

Nu ska jag inte påstå att vi umgicks eller var väldigt nära varandra - men - det saknas ändå en person här intill...
Mina tankar finns just nu hos personens anhöriga och funderar väldigt mycket på hur de klarar av detta - att leva vidare. Hur gör man? Var finner man styrkan?

Jag sitter här i mörkret och är alldeles ensam hemma (Martin har utvecklingssamtal och barnen är bortauktionerade till farmor & farfar i Hässleholm) tillsammans med Basti. Tänk om jag alltid hade varit så här ensam! Inget ljud - bara tystnad... Det är kanske detta jag ska tänka på de gånger jag svär högt för att jag inte tycker att jag får någon egen-tid och när ljudnivån överstiger "danger" på mätaren?!

Jag har tänt ett ljus i fönstret som ikväll får lysa för alla ensamma människor som känner saknad...Fattigt att jobba?

Min syster befinner sig mitt under solen och ligger på stranden och bara göttar sig med "all inclusive"..... vissa kan! :-)
Avundsjuk? Absolut! Vem skulle inte vilja gå omkring i shorts och linne och kunna ligga på en strand under en varm och gassande sol och sedan bara kunna ta ett svalkande dopp i poolen eller i havet?!
En dag som denna då det har varit skitkallt ute önskar man verkligen att man hade bytt plats med syrran!

För att strö salt i mina sår skickar hon naturligtvis ett MMS (jag har bara väntat på det...).


Standard-repliken som vi alltid skickar till varandra när någon av oss är bortrest...   roligare att skicka än att få! :-(


List-människa

1:a advent och vips så är det jul innan man hinner blinka. Varför känns det som om december månad går dubbelt så fort jämfört med alla de andra 11 månaderna?

Jag är en "list-människa"! Alltså, jag lever mitt liv utifrån listor... nja, kanske inte riktigt ;-)  .... men jag gillar att skriva listor och att stryka saker när de är klara :-)
Nu i december månad blir alltid listan extra lång och fastän man stryker saker som blivit gjorda så fylls den alltid på och är oändlig...
Det är nu man ska
- ta fram adventsljusstakarna
- putsa fönster
- ta fram tomtar
- fixa paketer till barnens adventskalender
- baka pepparkakor & lussekatter
- springa runt och armbåga sig fram bland alla andra julshoppande människor
- dricka glögg
- ta ett rejält julabad :-)
- hinna umgås med vänner
- snabb-banta så man kommer i den "lilla svarta" till nyårsafton *suck*
- göra julgodis
- lyssna på julmusik
- skicka julkort
- m.m.........

Barnen skriver också listor - fast bara önskelistor :-)
Jag har min önskelista i huvudet - kan man skriva önskelista fastän man är 34 år? (Ja, jag vet att jag så gott som är 35 år men inte riktigt än...)
I år valde Ellen att göra en riktigt pedagogisk önskelista till korkade föräldrar som inte fattar ett dugg vad det är hon önskar sig...


Vi får väl se vad tomten kommer med...Hemliga gener?

Sitter här vid datorn och har MASSOR av jobb framför mig men vad vore jobbet utan pauser??!!;-) Just nu tar jag en välbehövlig och väl värd paus och loggar in mig på bloggen istället - för detta, mina vänner, är min återhämtning (som vissa så fint kallar det). Kalla det vad ni vill men för mig är det avkoppling... :-)

Har funderat lite på en sak som doktorn frågade mig idag precis innan de skulle börja greja med Eriks näsa...
Han undrade om det fanns några ärftliga allergier eller andra ärftliga sjukdomar...
Jaaa, vad ska man svara? Den frågan har jag ofta fått vid t.ex. läkarbesök men då har det känts helt naturligt att svara att jag är adopterad och inte vet mina ärftliga anlag.

Nu riktades frågan mot Erik och helt plötsligt går det upp ett Liljeholmens för mig om att det inte bara är mina och Martins gener som lillkillen har i sig utan naturligtvis de "hemliga" som jag också har gett honom. Vem vet vad jag har gett och fört vidare till honom?!
Märklig känsla... hrmm.... jag svarade i alla fall att det inte fanns några ärftliga sjukdomar... men det vet jag ju inte säkert.

Den här "ärftlighets-frågan/hemligheten" kommer aldrig att ta slut utan den kommer att finnas där lite suddig i bakgrunden och kliver fram i vissa situationer som denna idag...
Jag kommer aldrig att få svar på mina frågor om vad jag har för gener i mig så länge de inte hittar några släktingar i Korea vilket i sin tur är som att leta efter en nål i en höstack!
För min del spelar det ingen som helst roll vad jag har ärvt - jag har kommit fram till att det känns skönare (för mig) att inte veta om det ev. finns någon ärftlig, farlig sjukdom i släkten. Men nu, när det gäller mina egna barn så kommer denna frågan i ett annat ljus - kanske hade det inte varit så dumt att veta i alla fall - för deras skull?

Usch vad djupt detta blev... det var inte meningen.... men som sagt, här skrivs det om allt som berört mig på ett eller annat sätt - allt mellan himmel & jord!


Korten som skickades till mamma & pappa innan jag skulle adopteras. Redan här kan man se min "tänkarpanna" :-)


Min journal på Social Welfare Society i Korea.


Blåa tussar i näsan

Idag hade Erik tid på sjukhuset för att kolla hans näsa - ni vet med allt näsblod... (se tidigare inlägg).
Eftersom ingen har kunnat svara mig på om det skulle etsas idag eller om det bara skulle kollas så visste jag inte heller vad jag skulle förbereda Erik inför.
In i det sista önskade han att det bara var "prat" idag och att vi skulle boka en ny tid - men icke så nicke! En snabb titt i vardera näsborre och sedan stack de upp två indränkta bomullstussar som var alldeles blå. Det var bedövningen... Erik gillade inte alls det och dessutom fick jag i uppdrag att trycka på hans lilla näsa då och då för att se till att bedövningen verkligen nådde överallt. Under tiden som det verkade så fick vi vänta ute i väntsalen.

Erik var jätteorolig och lite ledsen och dessutom irriterade nog de där tussarna för han nös stup i kvarten. Jag blev mest nervös över att han skulle nysa ut någon av tussarna.... det hade varit en syn! :-)
Däremot så verkade de vandra åt andra hållet för den ena tussen försvann upp i näsborren och jag kunde inte se den... *lugn Pernilla lugn...*. Ingen panik - jag menar, är man på en öron-, näsa, halsavdelning så vore det ju konstigt om de inte skulle kunna få ut den där tussen på något sätt...

Doktorn plockade ut de blå tussarna och jag räknade noga - de var två! :-) Sedan skulle det etsas och det gick ganska snabbt. Sved gjorde det nog litegrann men de tryckte snabbt upp nya tussar indränkta i olja...  och sedan var vi klara!

Jag hade lovat Erik innan vi kom till sjukhuset att vi skulle äta lunch på Mc Donalds efteråt - tydligen är det något mammor & pappor lovar sina ban när de är på sjukhus för vi träffade flera barn som varit inne och träffat doktorn och när de kom ut så säger mammorna "-Nuuu var du duktig! Ska vi köra till Mc Donalds nu då?"

Jag började undra om det räknas som en muta? I så fall är jag definitivt en mutande mamma! Jag råkade dessutom lova Erik (observera att detta var i en svag sekund när han grät som mest!) att vi skulle och åka och köpa ett stort paket med Pokémon-kort på BR..... *oups*. Egentligen är det inte riktigt likt mig!

Mc Donalds blev det i alla fall men Pokémon-korten ska vi köpa senare i eftermiddag.

Brandövning - hemma

Vet ej hur vi började diskutera detta på jobbet men ämnet var i alla fall brandövning - hemma! Hur många har gjort det? Nu framstår jag kanske som ännu mer korkad men mitt nya motto har blivit "- Äh, vad fasiken - det bjuder jag på!" :-)

Det var längesedan så jag vet inte riktigt om det kan arkiveras under "dumma övningar" eller något liknande...? Men hur som helst så har jag och barnen haft brandövning här hemma en gång. Vad ska vi göra om det börjar brinna? Vet ärligt talat inte om det var för min skull eller barnens men det är alltid lättast att skylla på de små... *hehe*

Jaja, vi låtsades att det brann på nedervåningen och att brandvarnarna gick igång... vi var alltså avspärrade på ovanvåningen - "ja, barn, hur gör vi då?"
Vi kom överens om att enda lösningen var att hoppa ut genom fönstret i vårt sovrum.... oups vad det var långt ner till marken...
Ja, tro nu inte att jag kastade ut ungarna för att testa utan vi bara låtsades och planerade vem som skulle göra vad. Vi drog fram sängen till fönstret så att alla kunde nå upp. Vi insåg att det nog skulle gå att ta sig över till garagetaket och sedan därifrån vråla allt vi kunde.
Min uppgift är att rädda fotoalbumen.....ja, alltså efter barnen då.... jag vet inte riktigt vad Martins uppgift blev... får nog ta reda på det!
Frågan är ju nu när vi har hund också... kanske att vi får fira ner honom i lakanen - ja, det skulle nog funka! :-)

Måtte detta scenario aldrig hända...


Aldrig fel att ha hemma...


Måndagspussar

Alltid när vi hämtar Erik på dagis så vet man vad han kommer att fråga "- Händer det något speciellt idag?". Det har liksom blivit en stående fråga...

Idag när Martin hämtade Erik så var det inget undantag utan ute i kapprummet kom frågan och Martin svarar att det inte finns några planer för dagen utan de ska bara hem och börja med middagen. Då plötsligt utbrister Erik "- Åhhh, attans också! Det är måndag! Det betyder måndagspussar!".
Det är nämligen så här att min son är inte överförtjust i dessa mun-mot-mun-övningar utan undviker dem helst om det går. Men detta råkar ju vara något av det bästa som jag vet så därför har vi nått överenskommelsen att måndagar är PUSSDAG! Då delar han - frivilligt - ut så kallade måndagspussar! ♥

Jag behöver ju inte överdriva och påstå att han gillar det men vad fasiken - det skiter jag i - det är en mammas rätt att få lite barnpussar då och då... *skratt*.... och om jag ska vara riktigt ärlig så tror jag egentligen att han också gillar det men det ska han ju absolut inte visa - oh no!!!

"We wish you a merry Christmas..." , eller vad säger han?!

Lång arbetsdag... *gäsp*.... måste ta tag i lite jobbsaker men tänkte först bjuda på lite vacker och härlig sång :-)
Det är Erik som övar Lucia-sånger...Kan man annat än le? :-)

Har hört ryktas om att flera av er som läst min blogg har fått sig ett rejält gott skratt efter att ha beskådat min glasögon-kavalkad! Härligt! Måste än en gång påminna om att det funnits åtskilliga fler par mellan de röd/svarta och dagens variant... så att ni inte tror att jag gick direkt från det ena paret till det andra... ;-)

Har också förstått att Kolasås-receptet blev uppskattat... era gottegrisar!

Nu måste jag jobba lite...

Recept på världens godaste kolasås

Ska strax krya ner i sängen men tänkte först bjuda på världens goaste kolasås! :-)  Receptet har vi fått från svärmor men eftersom det har varit en del efterfrågningar på de "hemliga" ingredienserna så tänkte jag att det var lika bra att lägga ut receptet här....

Först och främst ingredienserna:
3dl kaffegrädde
2 dl socker
2 dl sirap (mörk)
25g margarin
1 tsk vaniljsocker
½tsk (knappt) ingefära

Gör så här:
Smält margarinet och låt det svalna av.
Blanda ner kaffegrädden och sätt sedan på plattan igen.
Under tiden det värms upp blandar du i resten av ingredienserna.
Tänk på att inte ha för hög värme...
Låt det koka upp och sedan sjuda i ca 15 min.
Serveras ljummen tillsammans med glass - *mumma* :-)

Detta åt vi till efterrätt ikväll! :-)

Sov gott!

De vita invaderar mig!

Martin ska natta barnen och jag hör Eriks protester på ovanvåningen - det ska vara mamma! Jag vet inte om Martin slarvade när han skulle klippa Eriks navelsträng på BB för ibland känns det som om den fanns kvar. Han är otroligt mamma-fixerad (Erik alltså) - visst går det bra med Martin också men det är mamma som gäller!
Har flera gånger försökt att få honom lite mer "pappifierad" men det går trögt... inte ens efter 2 veckor i Korea hade han blivit mindre mammig.

Ellen har tjänat pengar ikväll - 26 kr för att vara exakt! :-)  Måste erkänna att hon slitit ganska hårt för dessa kronor och hon är väl värd dem...
Jag har de senaste året börjat få markant fler vita hårstrån på mitt huvud - och snacka om att de fullkomligt lyser! Man ser dem från långt håll och det stör mig! Har färgat och grejat men jag vet inte om de vita stråna växer dubbelt så fort som de svarta - det känns i alla fall så! Nu har de fullkomligt börjat invadera mig och man känner sig ganska maktlös (ja, jag vet att vi nu snackar I-landsproblem).

Hur som helst så erbjuder jag Ellen 50 öre/vitt hårstrå hon drar (och då ska roten vara med!). Detta lockade henne första gången men hon insåg senare vilket skitjobb det var och att det nog inte riktigt var värt pengarna...
Så även om erbjudandet är stående för henne så är det inte precis så att hon kommer och anmäler sig frivilligt.

Ikväll har jag nu stått framför spegeln igen med min pincett och dragit hårstrå efter hårstrå. Men det är drygt.... :-(
Frågade Ellen om hon var "sugen" men svaret var nej. Då blir man lite desperat och helt plötsligt erbjuder jag henne 1 kr/ hårstrå istället. Nyhetens behag, behov av pengar - ja, jag vet inte vad det var som fick henne att grabba pincetten men hon satte i alla fall igång och tjänade alltså ihop 26 kr - och jag blev 26 vita hårstrån fattigare - en piss i oceanen - men det är det lilla som gör det... *hehe*

Mina händer luktar inte "hallon" precis...

Mina händer luktar inte "hallon" precis - de är marinerade i bilschampoo - ÖRK!
Martin gav mig ett "val" när jag kom hem efter hundrundan - köra och veckohandla eller tvätta fälgarna... tja, vad säger man - pest eller kolera? Det kändes så i alla fall för när jag kom hem var jag trött (inget ovanligt iofs).

Jag tänkte till och konstaterade tyst i mitt huvud att det nog ändå måste vara vinstlotten att välja fälgarna eftersom det inte borde ta så lång tid... Martin kände nog att han var tvungen att ha noggrann genomgång med mig om hur och var jag skulle tvätta - jag lyssnade bara med ett halvt öra om jag ska vara ärlig. Jag har faktiskt gjort sådant förr - när jag var yngre - ganska mycket yngre - men det spelar väl ingen roll?!

Tog med mig Erik och tillsammans började vi bearbeta dessa fyra fälgar, men hjälp vad "mögiga" (=skitiga, för er som inte förstår skånska) de var! Hällde i skitmycket schampoo - men det berättade jag inte för Martin för då hade han nog bara tyckt att jag slösade...
Konsekvensen sitter jag ju med nu - stinkande händer - lukten försvinner ju aldrig! :-(  BLÄ!5 hanhundar tillsammans....

5 hanhundar tillsammans.... ja, för en del är det en omöjlig bild men inte här!
Jag och Tina körde till Horna för att möta upp Nilla och Mia där. Gick en 2-timmars runda idag också och Basti tyckte det var rena paradiset! :-) Att få springa lös tillsammans med sina hundkompisar och kunna busa loss med bästa kompisen Kaxe - ja, inte ens godaste köttbullen hade kunnat få honom att välja bort denna hundrundan. :-)

Behöver jag berätta att det ligger en slagen hjälte och sover just nu?

Härligt, kallt väder men med vänner som tar med sig fika ut i skogen så är det inga problem att fördriva timmar ute i skogen... :-) Tack Mia!

Hade kameran uppe hela tiden men som Nilla hon sa "-Det gäller att hitta "the moment"!". Ja, det var inte alltid lätt att vara redo när "the moment" infann sig och när man väl fått kameran redo ja, då var "the moment" redan låååångt därifrån.... *suck*

Övar och övar på rörliga bilder men jag tycker inte riktigt att jag får till dem. Någon fotokunnig person som läser detta får mer än gärna ge tips!

Lite bilder från dagens promenad...


Hela gänget har samlats


Bästa kompisar - Basti & Kaxe...


"-Ta mig då om du kan!"


"Draken" Kaxe... :-)


Söta Diablo...
Bra Vibrationer

 Bra Vibrationer!!!
Ja, vibrerade gjorde det definitivt och alla hängde med bland alla schlagerlåter som framfördes :-)
Det var en kanonkväll och jag hade kunnat se det en gång till utan några som helst problem! Skitbra, helt enkelt!

Jag hade bestämt att träffa Caroline, Anette och Margareta utanför entrén strax före 19.00. Två ensamma tjejer möttes (haha..) och det visade sig att vi var i samma sällskap - det var Pia jag stötte på där.
Julbord serverades och nackdelen är ju att man blir mätt så fort... man vill äta mer men det får liksom inte plats - trist!

Träffade en del "kändisar" som några av dem hade koll på att jag skulle vara där (hade läst bloggen) :-) ........

Jag hade såklart med mig min kamera och återigen blev jag som värsta paparazzin... Den klickade i stort sett hela kvällen!


Gamla hederliga Carola Häggqvist var där...


... liksom bröderna Rongedal....


.... oj, finns det fler bröderna Rongedal? *skratt*


Trevligt sällskap - Anette och Pia...

Främling.... The worrying kind.... Picadilly Circus..... Hero...... Diggilo diggeley...... Empty room..... Just a minute..... Satellit.... ja, det tog aldrig slut.... eller, jo det gjorde det ju - tyvärr! :-(

Tusen tack Caroline!!! Kram Kram...Kalas i Gringelstad

Redan eftermiddag och jag har inte uppdaterat ännu - skärpning Pilla!!! ;-)
Det har varit fullt upp hela dagen men nu äntligen tar jag en paus...  Det har ju hunnit hända otroligt mycket sedan igår men jag tar en sak i taget... börjar med kalaset i Gringelstad! :-)
Alfred firade 1 år och Anders firade 30 år.

Sorry Anders, men den största fokusen låg ju på Alfred - såklart!
Anders hade ju varit aningen nervös inför vad Alfred skulle få av oss eftersom det nu har blivit "payback-time" när det gäller alla spelande leksaker som Ellen & Erik fått genom åren *hehe*. Men, snäll syster som man är så veknade jag faktiskt när jag stod där inne på BR bland alla spelande och tjutande och visslande saker, så presenten i år blev ganska oskyldig...  men nästa år - då du!!!
Det blev en hel del låtande leksaker ändå och allra "värst" (med mina mamma-ögon sett) var presenten från Lotta och Ola...... en polismotorcykel som man kunde sitta på och när man trampade ner pedalen så körde den av sig själv! Det allra bäst var tutan!!! Haha... tror det fanns 4 eller 5 olika signaler som lät när man tryckte på en knapp och denna knapp lärde sig Alfred otroligt fort att man skulle trycka på! Anders - kom ihåg att denna present var från LOTTA & OLA!!!


Polismotorcykeln...
Annikas mamma, Carina, hade bakat tårtan.


Mmmm....

Tyvärr hann jag inte smaka tårtan och spettekakan eftersom jag skulle vidare på nästa galaj... men å andra sidan så blev det julbord där. *mums*

Långrunda

Har varit ute på en 2-timmars runda med Basti. Preparerade mig med långkalsonger, termobyxor, vinterjacka, mössa och tumvantar... och kameran förstås! :-)

Kallt men jättehärligt väder....Nu ska vi snart på kalas och senare ikväll sjunger jag allt jag kan till alla schlagerlåtar på Bra Vibrationer! :-)

Vi hörs!

Kram

Martins lista/ Pillas lista

Nu har barnen och jag kommit hem från tennisträningen. Egentligen är det skamligt att behöva ställa väckarklockan en lördagsmorgon! Vi låg iofs och drog oss så länge det bara gick men sen fick vi lite eld i baken för att hinna dit i tid...

Planerna för idag:
Martins lista:
- tvätta bilen
- sätta upp de två sista panelbitarna på gaveln
- byta till vinterdäck
- tvätta
- kalas kl. 16.00

Min lista:
- långrunda med Basti
- välja kläder till ikväll
- välja kläder till barnen
- reklamera mina nyinköpta blinkisar till barnen/Basti
- kalas kl. 16.00
- Bra Vibrationer kl. 19.00

Fast först känns det väldigt lockande med en vilopaus i soffan... ;-)


Sämst syn i hela Europa, eller hur var det nu?

Jag följer inte Idol - faktiskt! Brukar alltid följa det slaviskt men detta året har det inte blivit av - vet inte varför?!
Efter pyjamaspartyt föll det sig naturligt att vi stannade kvar i soffan och då hamnade vi med Kevin, Alice, Robin och de andra deltagarna.
Fick en självklar favorit - Kevin!!! Outstanding i mina ögon och öron men det säger jag iofs utifrån enbart denna kvällens framträdande.

Någon som har sett fler program och kan ge ett mer pålitligt omdöme?
Nu när jag suttit och glott på TV ikväll har jag flera gånger tyckt att jag sett suddigt... *skumt*
Jag har reagerat på att jag ofta blir trött i ögonen och då blir det helt enkelt suddig bild ;-)      Borde nog gå och kolla synen lite mer regelbundet men samtidigt tycker jag att jag borde ha nått "botten" nu - man kan inte ha så mycket sämre syn än vad jag har! Min bror och min kusin har väldigt roligt åt detta...! :-)

Mina glasögon gick sönder för X antal år sedan och korkade Pilla hade ju slängt sina gamla så där stod jag utan några i reserv! Om man då som jag, knappt har ledsyn (ja, nu var jag lite dum mot mig själv - riktigt sååå illa är det inte... väl?) så blir man vääääldigt beroende av andra.
Tog mig i alla fall till stan och in till min optiker. När jag kom in i affären såg jag inte vem som var vem och därför stod jag bara kvar innan för dörren och väntade på att någon snäll själ skulle komma till min räddning - vilket det också gjorde! Halleluja för serviceinriktad personal!!! :-)
Jag förklarade mitt dilemma och hon tog fram min journal och genom att bara kasta en blick på den så förstod hon att hon hade ett akutfall stående framför sig! *suck*
Blev inkastad i ett litet rum tillsammans med optikern och han började lära mig hur man satte in linser... shit vad svårt! Med mina smala, lite sneda ögon så kändes den uppgiften ganska omöjlig.

Blev hemskickad med en ask linser - tyvärr fanns de inte i den styrka som mina ögon behövde för att kunna ge en klar bild men det var ju helt klart bättre än att bara vara i dimma...;-)
Jag tror det låg 10 par linser i asken.... efter ett dygn hade jag 1 par kvar.... några hade gått sönder, några hade jag tappat på golvet eller spolat ner i vasken.
Lite skamsen var jag alltså tillbaka hos min optiker dagen efter och ville ha fler...

De lovade att försöka få tag på linser i min rätta styrka så snabbt som möjligt men det fanns inte någon i hela Europa som hade exakt samma synfel och styrkor som jag.... vad det betyder kan man ju diskutera... men det är detta som min käre bror och min lika käre kusin har hängt upp sig på.
Tolka kan man ju göra på många olika sätt - "Pilla har sämst syn i hela Europa!".
Tja, riktigt så var det ju inte men det är den versionen som spreds...*ler*    Men vad fasiken - det bjuder jag på! :-)

Bjuder på en glasögon-kavalkad....*hysteriskt skratt*
Imorgon bitti när jag öppnar bloggen kommer jag att svära och bita mig sjäv i tummen för att jag var så dum att jag avslöjade dessa väl gömda bilder... men som sagt - passa på nu så länge det varar...:-)


Mina första glasögon...


Mitt andra par...


Mitt tredje par.... som varade ända upp till gymnasiet  *skäms* (här är det i 5:an)


Fortfarande samma...


Ja, ni ser ju själva...


Idag...

Det har funnits X antal par glasögon till men de kom inte med här.
Skratta och le..... det bjuder jag på denna sena fredagskväll!

God natt!


Ensam i bussen

Imorgon ska jag titta på "Bra Vibrationer"! Det ska bli super-duper-kul och jag ser verkligen fram emot det! :-)

Efter jobbet tog jag bussen in till stan för att se om jag "råkade" springa på något snyggt plagg som jag kanske skulle kunna ha på mig i morgon.... men varför är det så att när man verkligen VILL hitta något så gör man inte det?! Jag sprang ut och in i varje affär och letade och letade.... men nej.... det var inte min shoppingdag idag! :-(

Bestämde mig surt för att ta första bästa buss hem och jag hann väl sådär typ 300 meter med bussen innan den stannade.... för gott! Den bara slocknade och vaknade inte igen! Så tillslut började alla passagerare att kliva av bussen för att gå till nästa hållplats och vänta på nästa buss istället - alla utom jag!

Jag satt kvar där i bussen (brukar sitta ganska långt fram = tantigt?) och lyssnade på min Ipod vilket innebar att jag inte noterade vad som hände bakom min rygg. Busschauffören han höll på att greja och försöka starta gång på gång utan lycka... och kvar i bussen satt lilla jag...
Av en händelse vände jag mig om och min haka fastnade nog i ett läge för jag kom på mig själv att jag blev lite gapande och frågande... vart hade alla människor tagit vägen och när hade de försvunnit?! :-O
Tittar ut genom förnstret och ser att de står ca 30 meter längre bort vid en busshållsplats. Skyndar mig ut från bussen och kommer lagom fram till hållplatsen när nästa buss kommer.


Pyjamasparty!

Glada pojkar springer omkring här hemma klädda i olika pyjamasar med svärd i händerna...  Basti har blivit utsedd till drake och de flyr undan honom upp i soffan för att rädda sig... :-)
De har ätit hamburgare och pommes och ska snart titta på film - Erik har valt Pokémon!

Ja, det är alltså Erik som har sitt efterlängtade pyjamasparty! :-)

Det är så otroligt kul att sitta och "tjuvlyssna" på dem. Helt plötsligt säger Erik "- Grabbar! Vi sjunger lite luciasånger!"
Det låter jättegulligt! :-)
De håller på att öva för fullt på luciasångerna på dagis så jag antar att det var anledningen till varför de valde detta "tema" att sjunga.

För en liten stund sedan sjöng allihop "Stockholm i mitt hjärta" *skratt*"- Kan man få hål i tänderna i himlen?"

Igår kväll ville Erik diskutera döden vid middagsbordet mitt bland alla varma mackor. Han har tydligen funderat kring detta och hade hur många frågor och funderingar som helst.
Ellen däremot ville helst inte alls prata eller lyssna utan tyckte bara det var hemskt och satt och höll för öronen och sa "-peppar, peppar..." hela tiden. Mina barn tror att om man säger "-Peppar, peppar ta i trä" så händer inte det man pratar om...

Hur som helst så var det inte det lättaste att svara på hans komplicerade frågeställningar och funderingar.... är det inte det här man har faddrar och gudföräldrar till? Anders & Annika - hörde ni det?! Kom hit och lär min pojke allt ni vet om existensiella frågor!!!
Jag försökte få Erik att förstå att mamma var ma/no-lärare och inte var så bra på sådana här frågor men han gav sig inte...(envis som en åsna - det måste han ha efter mig).
Jag gjorde mitt bästa och försökte förklara så gott jag kunde men hur kan man förklara när man egentligen inte vet? En 5½ -åring nöjer sig inte heller med att man säger "-Jag vet faktiskt inte....."

"- Gör det ont att dö, peppar peppar?"
"- Varför dör man, peppar peppar?"
"- När kommer jag att dö, peppar peppar?"
"- Vem ska ta hand om mig när jag dött, peppar peppar?"
"- Hur ser det ut i himlen, peppar peppar?"
"- Får man vara uppe hur länge som helst i himlen, peppar peppar?"
"- Kan man få hål i tänderna i himlen, peppar peppar?"
"- Om man gräver ner mig när jag dött - hur kan jag då komma upp till himlen, peppar peppar?"

Ja, frågorna tog aldrig slut - men det gjorde mackorna och därmed middagen...(i detta fallet var det min räddning...). I vanliga fall brukar Martin och jag kunna hjälpa varandra och ta vid där den andre inte riktigt vet vad han eller hon ska
svara men nu var jag ju ensam...

Man kunde ju inte precis svara "- På A svarar jag... och på B svarar jag... och på C svarar jag PASS".

Tänk vilka djupa tankar det kan finnas hos en sådan liten individ... ♥

Tjock om magen...

Jag har ont i magen och ser ut som om jag är gravid i 6:e månaden... kan det bero på min överraskning som jag fick idag?
Jo Josefine, du hade rätt - en hel låda full med goda, läckra, rosa/vita, mjuka skumtomtar! Naturligtvis kunde jag inte hålla mig utan var "tvungen" att öppna lådan på jobbet och smaka.... sen smakade jag igen.... och igen.... och här hemma har jag smakat måååånga gånger - vilket betyder att innehållet har minskat drastiskt *oups*

Hämtade barnen och gjorde dem beredda på att följa med mig ut i skogen med Basti (han har inte fått en ordentlig långrunda nu på några dagar) och jag möttes väl inte direkt av jubel och applåder men det förväntade jag mig inte heller. Ösregn och grå himmel - tja, kanske inte det väder man drömmer om att gå långrunda i...

I sista sekunden dyker Jossan (kusin) upp och erbjuder att de kan vara hemma hos henne och Herman så länge -dåååå blir det jubel!
Så jag gick runda med Tina istället och i all hast för att hinna ut innan det mörknade så kom vi både dit utan regnkläder och andra "viktiga" attiraljer en dag som den här...*suck*

 

Surprise!

Kommer till jobbet och öppnar mitt skåp och vad hittar man väl där....? Surprise!!! 
Nu sitter jag här med ett gigantiskt leende som sträcker sig från öra till öra! :-))

Nyfikna?
Mmmm.... det kan ni få vara ett tag till... *skratt*

TACK TINA!!! Min dag är räddad! *ler*

Kram


Känner mig hemsk... :-(

Att lämna ett ledset barn efter sig på dagis när man går - ja det är ett passerat stadie för mig & Martin men tydligen så kan det bli återfall... :-(
När Erik fick klart för sig att han skulle vara längre på dagis i dag så blev han både besviken och ledsen.
Han har stenkoll på vilka dagar han hämtas "tidigare" och torsdagar brukar vara en sådan dag - men inte just denna torsdagen... Martin har fortfarande utvecklingssamtal och jag måste vara med på ett möte i eftermiddag (som egentligen inte ligger på min arbetstid).
Jag ser att Erik håller tårarna tillbaka och sen kurar han ihop sig i mitt knä och vill bara sitta där - jättemysigt - om man inte har ett barn till som ska lämnas och ett jobb att sköta...!
Det kändes hemskt att lämna honom idag! :-(    

Verklighetens bild...

Bilden som jag hade framför mig var Martin och jag liggandes på en fäll framför öppna brasan medan stora snöflingor landade ute på fönsterblecket, ljuv musik i bakgrunden samtidigt som vi drack glögg och matade varandra med pepparkakor....mmmm.... kan ni också se det framför er?
(Ja, jag vet att vi inte äger någon fäll eller öppen spis och att det är så långt ifrån snö som vi kan komma, men....   föreställ er.... ni kan väl anstränga er?!)Verklighetens bild:
Jag sitter i soffan och har jobbsaker runt omkring mig och är fullt fokuserad på att skriva i skrivböcker.
Martin sitter också i soffan men glor på fotboll - orangea mot svarta eller möjligtvis mörkblåa - blev informerad om att det faktiskt var landskamp (även om det bara var träningsmatch!).
Vi smuttar på glöggen (som vi hällt upp i stora kaffemuggar eftersom vi inte tagit ner glöggmuggarna från vinden ännu) och käkar några pepparkakor med ädelost (upptäcker att burken nog varit öppen ett tag eftersom pepparkakorna är sega...)

När glöggen är uppdrucken delar vi på en påse micropopcorn och sedan somnar Martin med fötterna uppe i mitt knä - mitt bland alla skrivböcker...   och ute blåser det halv storm....*suck*
Ja, välkommen till verkligheten!

Sov gott!


"- Ge pengarna till Gud"

Idag berättade en av Eriks dagisfröknar att barnen suttit och diskuterat, när de åt mellanmål, om vad de skulle göra om de vann mycket pengar.... ja, det tål ju att funderas över - vad hade jag gjort egentligen?
Hur som helst - hon ville berätta vad Erik hade svarat för hans svar hade inte liknat de andra barnens - vid detta laget började jag bli både nyfiken och nervös för jag vet att det kan komma precis vad som helst från hans lilla mun!

Han hade sagt "-Jo, om jag vinner 1 miljon så ska jag ge pengarna till Gud så att han kan göra så att dom i min familj aldrig blir sjuka!"   
Åhhhh.... snuttegurka och pluttefis! Om vi nu ska omvandla det i pussar (se tidigare inlägg) så är väl det citatet värt typ miljoner pussar!!! ♥♥♥

Senare idag hade han frågat en av fröknarna hur lång tid det var kvar innan solen skulle "spräckas"...! Hon undrade (av förklarliga skäl) om vi hade diskuterat detta hemma - vilket vi inte har!!!


Än så länge kan vi njuta av solen...


För tidigt med glögg?

Har varit och snabbhandlat på Kvantum och konstaterat att de fortfarande inte fått in lådorna med Skumtomtar... *suck* men jag fick besked om att de skulle komma på söndag!
Handlade dock lite annat smått & gott - ni vet - nu är jag ju hemma själv om kvällarna igen eftersom Martin har utvecklingssamtal - och då måste jag laga maten :-(   

Igår gjorde jag det pinsamt enkelt för mig genom att köpa färdiggrillade revben och kokade pasta till det. Kanske ingen gourmetmiddag men hos barnen blev jag väldigt populär! :-)     Idag blir det varma mackor (en klassiker) och imorgon blir det pannkakor sedan är Martin hemma om kvällarna igen....

Köpte hem glögg till ikväll och tänkte överraska Martin med det - jag vet att det är lite tidigt men vad gör väl det? Såg att de även fått in pepparkaksdeg.... man kanske skulle baka lite med barnen någon eftermiddag?Nu ska jag följa Ellen till fotbollsträningen...

Kram


Grattis!

Idag är det Alfreds 1-års dag!
Skickar massor av pussar och kramar genom cyberrymden till dig! :-)
Vi ses ju på lördag och kan leka och busa då! Se nu till att mamma och pappa skämmer bort dig ordentligt idag... ;-)Det finns en annan födelsedagsgris (hund) också - nämligen Basti! Han fyller 2 år idag och han har redan hunnit få massor av pussar...:-)
Honom får vi fortsätta fira i kväll.Skickar också massor av grattiskramar till alla Bastis kullsyskon (M-kullen)!

Ha en underbar dag!

Kram

From this moment on...

Nu dröjer det inte länge förrän Martin kommer hem :-)   Tycker att det har varit aningen kallare här hemma i kväll igen men inte kan det väl bero på att vi har saknat en person här i huset? Eller är det så att Martin flänger runt här hemma med tvätt, matlagning och andra sysslor så att temperaturen stiger någon grad? Tja, då kan jag förstå att de är kallare ikväll för här hemma är det då ingen som har sprungit runt utan snarare legat stilla.
Jag är så fruktansvärt trött efter jobbet (och på jobbet) nuförtiden så jag slocknar här hemma på eftermiddagarna... Med andra ord så har jag sovit i soffan...

Idag råkade jag höra "vår" låt som spelades på radion - den låten som vi hade på vårt bröllop. Blev aningen nostalgisk och drömde mig bakåt i tiden... närmare bestämt 6 år... :-)


Lyssna och njut...


Kort lägesrapport

När jag kom till dagis mötte jag min lille kille med en bit vit bomull uppstoppad i näsan... ja, dags för näsblods-period igen... *suck* 
Vi har iofs fått en remiss till sjukhuset och ska dit nästa vecka men jag vet inte om det är för behandling då eller bara samtal. När jag frågade fick jag inget riktigt svar - tror inte att de själva visste om jag ska vara ärlig!
Lite svårt att veta vad man ska förbereda Erik inför... kanske bäst att förbereda honom inför att de ska etsa så att det inte kommer som en chock för honom.

Att det blir jag som ska följa med honom är det inget snack om - dels vill jag det själv men också för att Martin inte riktigt gillar sjukhus och allt som har med det att göra...  

Ellen har en kompis med sig hem och de har redan stängt in sig på rummet och dem lär man väl inte se förrän vid 17-tiden då kompisen ska hem igen...

Ja, detta var en kort lägesrapport..... kommer mer snart!

Kram


Semesterminnen

Haha... sorry att jag skriver igen... eller varför ber jag om ursäkt?! Kom i alla fall på ytterligare en sak som jag gärna vill berätta om som hände när vi var uppe i Tärnaby. :-)

Erik var nog den som fick flest erfarenheter med sig hem i bagaget efter den resan...*ler* - både positiva och negativa....
T.ex. så blev han mycket medveten om att det inte funkar att åka störtlopp uppe från toppen och ner... även om det gäller barnbacken!


Han vurpade så rejält att blodet det fullkomligt sprutade från läpp och näsa och där satt han mitt i backen och skrek. Om ni undrar var jag var så stod jag längst upp och försökte filma hela förloppet (tänkte att det kunde vara kul att titta på senare...hehe...) Han blev ganska svullen och blåslagen de första dagarna... :-S

Det andra han kom underfund med var att när skåningar kommer upp ovanför "riksgränsen" - typ vid Småland  ;-) - så kan det bli kraftiga temperaturskiftningar och det var nog inte hans lille pillesnopp sådär van vid för han lyckades få urinvägsinfektion!
Hallå - var finns det vårdcentral här uppe? Fick låna en telefonkatalog och började leta efter läkare eller något liknande men det närmsta vi kom var en sjukstuga ett antal km därifrån. Jag frågade sköterskan hur man kom dit och då var det enkla svaret "-Leta upp en spark och sparka er hit, helt enkelt!" Ja, svårare var det alltså inte!

Ta sig från ena sidan av liftsystemet med en liten grabb som knappt kunde ta ett steg utan att han grät och sedan leta upp en spark (som iofs inte var så svårt - det stod sådana parkerade lite överallt och det var bara att ta en när man behövde) och sedan börja sparka.
Ja jösses vad jag sparkade! Erik han satt nog mest och njöt - han tyckte detta var toppen! Den sista biten var det dessutom en kraftig uppförsbacke och jag överdriver inte om jag säger att svetten rann av mig!
När vi väl kommit upp till sjukstugan säger min lille "ängel" "-Nu känns det inget mer i snoppen!"  *arrgh*
Jag kan erkänna att flera olika hemska tankar hann flyga genom mitt huvud, men stabil som man är så sansade jag mig och sa mycket pedagogiskt att vi ändå skulle gå in och träffa doktorn när vi nu kommit så här långt...

Det skulle tas urinprov och jag knuffar in Erik på närmsta toa och säger åt honom att kissa - mmmm... förmodligen! Det kom inget!
Han blev bjuden på saft och mer saft och ännu mer saft - jag tror att han hann med 5 glas och hela tiden frågade jag snällt om han var kissnödig - men icke!
Jag läste sagor och vi satt där och pratade hur länge som helst och jag började fundera på kroppens funktioner och hur lång tid det egentligen skulle ta för lite vätska att rinna genom en så liten kropp...?!
Tillslut kom det några droppar i muggen och vi fick äntligen träffa farbror doktorn (som för övrigt kom från Skåne han också!). Vi fick vår penicillin och sedan var det bara att ta sparken hem igen - men nu var det åtminstone nerförsbacke! :-)

Sparka lugnt!

Kram

Längtan...

Idag satt jag och några kollegor och pratade om vintersemestrar. Då menar jag inte att åka iväg till ett varmt land med kritvita stränder (även om detta också hade varit helt underbart skönt) utan snarare till höga berg och djupa dalar fyllda med snö!
Jag är barnsligt förtjust i att åka skidor (utför) och har lyckats smitta min familj med detta fenomen :-)  Ska erkänna att Martin inte var särskilt pigg på snö, kyla, vinterkläder, pjäxor, m.m. när vi träffades för X antal år sedan. Men det har successivt vuxit fram och tillslut lyckades jag få med honom på en skidresa - sen var han fast! *skratt*

Vi har ett favoritställe här i Sverige och det är uppe i Hemavan som ligger en liten bit från Tärnaby - ni vet - Ingemar Stenmarks hemmaort...
Det är ju en bit att åka men de sista gångerna har vi flugit och det har varit otroligt smidigt.

I våras åkte vi upp till Tärnaby - det blev bestämt ganska spontant - men det gillar ju jag! :-) Iofs fick vi åka tåg upp till Stockholm och sedan flyga därifrån resten av vägen. Då sa jag  "-Aldrig mera tåg!!!" Jag blev så fruktansvärt åksjuk och marken gungade ett dygn efteråt.
Men nu har det alltså blivit bestämt igen - vi åker upp till Hemavan i april - med tåg och buss! Det ni!
Den här gången åker vi inte själva utan pappa & Ingrid, Lotta & Ola och Anders, Annika och lille Alfred följer också med. Ska bli hur kul som helst! :-)

Har suttit och stirrat förälskat på korten från i våras... Jag bjuder på några.


Ringrostig plugghäst

Har kommit hem från Hässleholm nu. Det var längesedan jag satt i skolbänken (numera står jag framför bänkarna istället) och det märks! Fy vad jag är ringrostig när det gäller att plugga...
Detta (ringsekreterare) borde egentligen vara enkelt eftersom det faktiskt intresserar mig men jag har låååång väg kvar att vandra...
Något som däremot gick väldigt bra idag var när det blev dags för diktamen och vi skulle skriva så att pennan glödde! Det gillade jag! :-) Har ju alltid gillat att skriva (både för hand och på dator) och jag måste erkänna att jag var ganska snabb av mig men att sen handstilen kanske inte blev den bästa - tja, det får man väl jobba upp efterhand. Än hoppar jag inte av i alla fall...!"-Varför ska jag vara pirat i år igen?"

Martin hämtade mig efter jobbet och nu står snart middagen på bordet. Ikväll blir det biffar och potatismos - hederlig gammal husmanskost :-) 
Ska snart bege mig iväg till Hässleholm för att fortsätta min ringsekreterarkurs. Vi har ju blivit förvarnade om att det ska bli förhör idag *oups* och plötsligt känner man sig som 12 år igen och man fylls av den där prestationskänslan av att man måste fixa det... :-(  Måste komma ihåg varför jag egentligen gör detta - och det är ju för att jag tycker att det är kul - men med den där pressen så försvinner glädjen snabbt. Hoppas det bara var första gången som de skulle "skrämma upp oss" lite.... :-S

Upptäckte i min kalender idag att Erik har maskerad på dagis imorgon.
Martin och jag är ju inte kända för att vara de där pyssliga föräldrarna som förbereder och som inte tycks ha annat för sig än att fixa och greja till barnen... Sååå, jag letade fram fjolårets utklädnad och drog på honom den nu ikväll (höll tummarna för den inte skulle vara för liten). Den passade! YES!!!
Erik undrade varför han var tvungen att vara pirat detta året också men jag drog till med en historia om att de andra barnen inte kom ihåg att han var utklädd till det i fjol. "-Men mamma, det hänger ju ett kort på dagis från förra maskeraden!" Hrmmm... återigen - vad svarar man på det?!
Alternativ:
- mumie - inlindad i dassapapper
- häxa - svart sopsäck med klippta hål för armar och huvud och en häxhatt som pricken över i:et
- cowboy - leksakspistol, en scarfs i halsen och en hatt på huvudet (tyvärr har vi ingen hatt - undrar om det går lika bra med keps...?)

Med dessa alternativ blev det pirat!


Söt va?

Fler som är morgontrötta?

God morgon!
Fler som är morgontrötta? Här är i alla fall en! Tror aldrig att det kan ändras - är nog född att vara morgontrött - mitt öde... *suck* 
Igår försökte jag verkligen att komma i säng i "god" tid och enligt mig själv så tycker jag att jag lyckades ganska bra. Klockan 22 låg jag i sängen men naturligtvis klarvaken - pling - ögonen ville liksom inte sluta sig så jag tog en bok och började läsa. Jag varvade boken med mitt pluggeri (ringsekreterarkursen) och höll väl på så i ungefär en timme sen kom Martin hem.
Typiskt, typiskt, typiskt!!! När man nu för en gångs skull går och lägger sig i tid - ja, då kan man inte somna - skit också! :-( 

Nu ska jag gå och dricka en kopp te och se om jag kan piggna till.

Ha en bra dag!

Kram

Nu har vi bastat

Basta borde man göra oftare - i alla fall vid den här tiden på året. Det är så avkopplande och skönt...mmmm......

Jag försökte blunda och drömma mig bort så gott det gick men vissa stunder var det svårt med tanke på att Erik inte ansåg att värmen skulle överstiga 60°C och att han mer eller mindre hela tiden förflyttade sig från att ligga på golvet - upp till bänkarna - och sen ner på golvet igen...!


Bastun


Varm & go kille...


Nyduschad tjej...

Nu sitter man här och är ganska slö och trött. Ska verkligen försöka komma i säng tidigt ikväll!

KramÄlskling, vill du låna min reflexväst?

Nu har jag och "min" dator varit hemma hos Tina :-)
Meningen var att jag skulle vara där som support när hon skulle göra sitt PIM (data-arbete) men jag vet ärligt talat inte om jag var så mycket support... Det var längesedan jag jobbade med det där och mycket har hunnit sippra ut från mitt minne. Men man kunde ju alltid försöka komma med lite peppande och käcka kommentarer typ "-Braaa Tina!" eller "- Jättebra Tina!" eller möjligtvis "-Vad duktig du är!"  :-)

I kväll ska jag och barnen åka hem till pappa & Ingrid för att basta - det är så nära SPA vi kommer i den här familjen - möjligtvis kan vi fylla badkaret med badskum också...:-)Martin packar väskan och ska snart åka iväg på aktiemöte. Tja, det låter mer seriöst än vad jag tror att det egentligen är. Förutom lite snack om aktier så käkar de middag och gör något aktivt tillsammans.
Idag ska de ut i skogen på nattorientering - men eftersom vi vill ha hem våra män i någorlunda tid så börjar de orienteringen så fort det blivit mörkt.
Utrustade med pannlampa och karta ger de sig in i skogen..... och sen får vi se om de kommer ut igen...! *skratt*
Jag föreslog för Martin att han kunde låna min reflexväst men jag fick en fnysning tillbaka som svar - hur ska man tolka det? Han vägrar också att ha med sin mobil ut i skogen - tar det bort macho-grejen, eller?Vi får väl se när han dyker upp i natt... :-)

Mys på golvet...

Nu har jag pluggat och nått det stadie då jag kom på mig själv att jag läste om samma mening flera gånger och ändå inte kom ihåg eller förstod vad det betydde... är det dags att sluta då? Mmmm, det är det! Så nu har jag slagit ihop böckerna och tagit kväll :-)

För mig betyder det att krypa upp i soffan under filten och bara slötitta på TV:n - såååå skönt! Har länge velat ha en TV i sovrummet - åhh vad gött det hade varit...*drömmer*

Nästan alla inlägg idag har handlat om Basti och det var inget medvetet utan det blev helt enkelt bara så...
Han är en stor hund men helt otroligt kelig och gosig. Inomhus märker vi honom knappt - han byter bara sovställe då och då.
Martin är nog den som kelar mest med honom här hemma. Efter middagarna brukar de lägga sig på golvet och ta en liten "power-nap" tillsammans - det har de gjort sedan han var valp och både barnen och jag har vant oss vid detta fenomen att han lämnar bordet tidigare för att sträcka ut sig på golvet... :-)
Tänkte bjuda på några kort som visar detta.


Det började tidigt...ca 11 veckor gammal :-)


Aningen större storlek nuförtiden...


Mysigt :-)

Vem ska ni mysa med ikväll? ♥

Kram


Får skylla mig själv!


En bild säger mer än tusen ord... eller hur är det man brukar säga?

Lagom till jag hade skrivit klart det förra inlägget hade Basti lyckats bita sönder sin nyinköpta leksak :-(    Egentligen får jag skylla mig själv som lägger pengar på sådana grejer när jag vet att det inte brukar ta mer än några minuter innan man kan se resterna (i form av små delar) utspridda på golvet... Trist!

Nu ska jag plugga!Billig runda...

Hemma igen efter min lilla shoppingrunda - det blev faktiskt ganska billigt idag om jag själv får säga det. Iofs beställde jag en hundkorg som ska komma om ca 2 veckor men den har jag ju inte betalt ännu ;-)


Basti älskar sin nya latex-leksak... får se ur länge den håller....


Rester från den gamla hundkorgen. Tuggar han så här på den nya kan ni hitta
honom under Bortskänkes på Blocket...!

Nu ska vi ut på långrunda med Mac & Miller..."-Erik, ät nu!"

Kom på en sak som inträffade igår när jag och Erik körde inom Kvantum för att handla lite smått & gott....
Vissa gånger när man är där och handlar träffar man ingen man känner men igår stötte vi på de flesta möjligt tänkbara personer som vi stannade och småpratade med.
När vi väl nått kassan så upptäcker vi att min svägerskas (Annika) mamma står en bit framför oss. Erik känner ju igen henne så han travar kavat fram till henne och säger Hej.
När vi betalat så står vi där och packar våra varor samtidigt  och då erbjuder hon Erik att smaka på hennes nyinköpta Skumtomtar! Innan Erik hunnit svara så har hon rivit hål i påsen och sträcker fram den. Erik tittar noga på dem sedan säger han "-Nej, dem gillar inte jag för min mamma har sagt att de är äckliga!"
Jag trodde jag skulle sjunka genom jorden!!! Med min snabba reflex så tar jag snabbt en Skumtomte och mer eller mindre trycker in den i hans mun och säger "- Erik, ät nu!" 

Visst har jag sagt att det är skillnad på Skumtomtar men det finns ju olika sätt att uttrycka sig på - undrar om man fattar det när man är 5½ år?! Jag försökte förklara detta för Erik i bilen hem man poletten trillade inte ner hela vägen.... *suck*  ;-)


Nu ska jag shoppa hundleksaker

God morgon! Martin har åkt med barnen till tennisträningen och jag fick lite sovmorgon. Tänkte köra till Teba i Höör i dag (djurartiklar) och "shoppa loss" bland alla koppel och hundkorgar :-) 

Vissa ställen gör man alltid av pengar på - visst är det märkligt? Ta t.ex. IKEA..... dit kan vi åka bara för att vi ska göra en "utflykt". Vi kan ha en tom inköpslista och egentligen är det inget vi behöver, men........ varför slutar alltid summan på över 1000-lappen då?! Dyra värmeljus...!
Teba är också ett sådant ställe där pengarna bara flyger iväg. Basti har allt han behöver, men...... det finns alltid saker som slinker ner i kundkorgen ändå! Idag ska jag försöka vara kritisk till allt som jag håller i och se om jag klarar av att lägga tillbaka några saker. Wish me good luck... :-SKan det vara en Hemglassbil?

Hahaha... :-)  min bror är nervös!!!! Tydligen har han läst inlägget igår som handlade om Alfreds födelsedagspresent! Han ringde och ville "luska" lite vad paketet innehöll.... men den gubben gick inte! ;-)
Nej du, lillebror - du får helt enkelt vänta och se....   Spännande?!

                                                         

                                          
               
                             


Vilket av ovanstående tror du att det är?
Hemglassbilen fick vi när Ellen föddes och skulle klarar av att spela så där typ 10.000 ggr. Med facit i hand så är vi nog uppe i 100.000 ggr nu och den verkar inte vara trött än så länge... :-)  Den spelar flera gånger bara man nuddar den och extra roligt är det om den hamnar längst ner i en låda för då spelar den oavbrutet tills man packat upp hela lådan igen och lagt den överst :-)

Hahaha... :-)

Grillad korv

Nej, jag är inte sjuk men jag har haft en fullspäckad dag så det har inte funnits någon tid över till att sitta vid datorn... 
Det var fika hos Sofie efter jobbet och jag var inställd på att skynda mig för att hämta barnen. På väg hem får jag ett telefonsamtal som talar om att Ellen har följt med en kompis hem och nu är det bara Erik som ska hämtas - kan slå ner på tempot en aning...
Tack för fikan, Sofie! Alltid lika trevligt att träffa mina kollegor och deras barn.

Nu ikväll har vi varit i Åhus och grillat i grillkåtan tillsammans med Josefine (min bloggkompis ;-)   ) och hennes familj. Det bestämdes väldigt spontant men det är oftast då det blir som trevligast! Att vara i grillkåtan är alltid mysigt och nu sitter man här och luktar rökt korv och ser allmänt "sunkig" ut.... men vad gör det?!
Jag kasar ner glasögonen...

Att jag aldrig lär mig!!!? Varenda gång jag har hyrt en film som har vunnit Oscar så har jag/vi blivit besvikna - så även denna gång!
Man ska inte gå efter hur många getingar eller stjärnor en film har blivit bedömd till. Många gånger är det de filmerna som har fått bra kritik av filmkritikerna som jag inte gillar - hur går det ihop?!
Han som fick en Oscar här gjorde i stort sett ingenting mer än att åka runt och skjuta alla hej vilt... Han hade inte många repliker..... alla var i samma tonläge dessutom.... blä!!!

Dessutom gillar jag inte filmer där man inte vet om det ska hoppa fram någon bakom en dörr eller från en garderob eller liknande och denna filmen var lite åt det hållet. Då blir det till att gömma sig bakom kudden eller som idag - kasa ner glasögonen lite så att allt jag ser blir suddigt :-) Jättebra grej när man har så dålig syn som jag!

Martin gav upp efter 2/3 av filmen och ställde sig demonstrativt ute i köket och fortsatte att baka...
Jag och Per satt i alla fall kvar - godiset var ju inte slut ännu ;-) *ler*

Fredag imorgon - härligt! Då blir det fika hos Sofie... :-)

Bagare Martin

Nu laddar jag för filmkväll. Godis, chips och julmust står redan framdukat på soffbordet och både jag och Per (vår trogne filmkompis) väntar på att Martin ska bli klar med sitt bakande... ja, ni hörde rätt - han bakar!

Det är hans tur att ha med sig fredagskaka till jobbet imorgon och då går det ju absolut inte an att köpa kakor eller annan fika - det måste ju vara hembakat! ;-)  Skämt åsido, han är jätteduktig och är inne på den andra kakan nu - tror det ska bli tre sammanlagt...


Undrar om man får provsmaka...?


Återstår att se om den kan rekommenderas eller ej...

Ha en härlig kväll - snart är det helg!!!


Låt er inte luras!

Martin kom och hämtade oss i stan och sedan bar det av till Kvantum för att fylla det tomma, ekande kylskåpet här hemma i vårt kök... men det blev en snabbhandling eftersom ingen av oss var på humör för att handla och planera middagar. Det viktigaste på min lista var Julmusten och Skumtomtarna! :-) 

Igår körde faktiskt Martin för att handla Skumtomtar till mig men hade nog lite för bråttom så han tog fel sort!!! När det gäller Skumtomtar då är jag verkligen kräsen!

Martin hade hittat Skumtomtar i lösvikt och redan hunnit lägga dem i kundvagnen men jag såg direkt att det inte var de äkta! Så för säkerhets skull smög jag ner "vanliga" påsar också. Ute på parkeringen testade vi och det var som natt och dag! Vilken smakskillnad - det går inte att jämföra!

Så nu lägger jag ut en bild så att ni inte går i samma fälla...! *ler*
Det är den röda påsen (Juleskum) ni ska speja efter om ni vill ha de "äkta" tomtarna!


Mumsfilibaba...


Hämnden är ljuv...*hehe*

När jag hämtat barnen tog vi bussen in till stan för att handla present till kusin Alfred som fyller 1 år den 19/11.


I väntan på bussen så äter vi pepparkakor. *mums*

Erik tyckte vi skulle köpa leksaker (och såg nog sin chans att få tillbringa låååång tid inne i leksaksaffären) och inga tråkiga tröjor eller andra mjuka paket...! :-)  I detta fallet höll jag med honom och såg äntligen min chans att få "ge igen" för alla spelande, plingande, tjutande, tutande och på annat sätt låtande leksaker i alla möjliga storlekar!!! *haha*
Jag kommer i håg när Ellen & Erik var små - paket efter paket som bara innehöll låtande leksaker och där man ibland inte ens kunde slå av ljudet! Jag svor redan då att jag skulle ge tillbaka - och nu börjar det.... *hehe*!

Alfred är ju min brorson och om jag inte minns helt galet så var det just min bror (Anders) och hans sambo Annika som gav Erik ett trumset i julklapp... Erik blev överlycklig - hans mammas trumhinnor blev inte lika överlyckliga...Det var längesedan man tittade på den typen av leksaker så det tog ett tag att välja - vi var ju tvungna att lyssna på hur alla lät också. Jag ville ju ha ett ljud som upprepade sig om och om igen... ;-)


Men vad fasiken...!

Jag var aldrig på invägning idag...*skäms*. Jag provade att ställa mig på vågen här hemma i dag bara för att se om det fanns en liten möjlighet att jag kanske skulle kunna åka dit och väga mig utan att skämmas - men det föll...!
Vågen visade några hekto för mycket (tyvärr) fastän jag tog till alla "knep" jag kunde innan jag klev upp på den. T.ex. kissade innan jag ställde mig (vätska kan väga mycket!), tog av mig skärpet och slutligen höll in magen när jag stod där (ja, jag vet att det sista är löjligt - men jag inbillar mig att det kan försvinna något litet gram då ;-)   )

Men vad fasiken! Det är väl inte så himla konstigt om man går upp några hekto när man varit på fest 3 dagar av 7 och dessutom käkat flottig pizza den fjärde dagen? Nya tag en annan gång... :-)


Alfabetssång

Rastlös? Tja.... jag varnade ju er!
Här kommer ytterligare ett litet filmklipp från dagens"övningar" - ALFABETET :-)
Vi lär oss med sång - visst låter det pedagogiskt och bra?! *haha*Men nu blir det mindre data-tid. Ellen konkurrerar med mig och vill kolla sina mail...

Kram

Budet har gått upp...

Erbjudandet som gällde tidigare var 10 pussar mot att jag köpte den vita bilbanan till Erik.  *ler*
Nu har budet gått upp!!! Han kom precis och erbjöd mig 20 pussar - det ni!

Jag lyckades slita honom från leksakskatalogen en stund medan vi åt lunch. Till "efterrätt" satte jag fram Pepparkaksburken. Erik började käka pepparkakor så det stod härliga till och jag var tvungen att stoppa honom och fråga varför han kastade in dem i munnen i den hastigheten? "-Jo, för att om jag äter pepparkakor så blir jag snällare och då får jag fler julklappar av tomten". Smart unge, va?

Nu sitter han dock här med den där katalogen igen och suckar och säger "-åhh..." stup i kvarten. Han har nu också hittat Star Wars Lego som tydligen var värt 30 pussar. Vilken härlig värld vi hade levt i om vi bara hade kunnat handla med pussar! :-)
Tänk er i kassan på Kvantum - 3 liter mjölk, bröd, lite pålägg och grönsaker - det kostar 45 pussar och en kram...:-)

"-Det vill jag ha.... och det.... och det...."

Morgonen har övergått till förmiddag och vi har hunnit med både vila, film och att läsa böcker (... det är högt tempo att vabba också ;-)   ).
Just nu sitter Erik här bredvid mig och går igenom leksakskatalogen som leksaksaffärerna så "snällt" skickat ut lägligt just nu inför december månad... Han har satt ett kryss på varje grej han vill ha - vilket i praktiken innebär att det mesta som inte är rosa, rött eller glittrigt har ett kryss på sig!
Han är redan väldigt duktig på att argumentera (kommer nog att gå bra för honom i skolan i framtiden *fniss*) varför han MÅSTE ha just de där sakerna. "-Den grejen är bra för att.... den här grejen måste jag ha därför att..... och denna saken är jätterolig för att....."  Det tar liksom aldrig slut! 147 sidor proppade med leksaker!!!


"-Det vill jag ha...  och det... och det..."


"-Men mamma, det är inte samma bilbana. Denna är vit och den jag har är
ju svart!"   Mmmm... förmodligen!

Blev precis erbjuden 10 pussar mot att vi skulle köpa den vita bilbanan! *skratt*
Frestad - men jag avstår faktiskt...! :-)

Kram

Ingen bra start...

Klockan är strax 8.30 och då börjar mina elever men jag är fortfarande hemma och kommer att vara det hela dagen..... det är VAB-dag idag (igen) :-(    Lillkillen är inte alls på "humör" och då blir han också väldigt känslig. Han börjar gråta för ingenting och nu imorse gick han omkring här hemma med svullna ögon efter alla tårar som svämmat över pga diverse småsaker.

Vi steg upp som vanligt och morgon-tempot satte igång. Ellen och jag hade inga problem med att hinna med allt men för Erik gick det inte alls bra - märkte ganska snabbt att allt inte var som det skulle. Vet inte om det är en infektion på gång eller något liknande...?
Men på något sätt så "blundar" jag för alla tecken som jag ser och driver på honom att han måste skynda sig och fixa detta - usch vilken mamma man är....:-(   Till slut brister det ju helt enkelt och jag inser att det inte kommer att funka - varför kunde jag inte acceptera det tidigare? Tja, kanske för att man hinner tänka tusen tankar om hur det ska bli på jobbet, hur man "ställer till det" för sina kollegor o.s.v. - och jag blir så ARG på mig själv efteråt att jag överhuvudtaget tänker och känner så - för vad är viktigast?! Jo - mina barn och min familj såklart!


Morgonen började bra med mys i sängen men sen försvann de glada minerna.

Har lämnat Ellen på skolan och bytt om till mysbyxorna. Nu ska jag och Erik bara mysa och vila hela dagen. Låter skönt och rätt men känner jag mig själv så kommer jag att vara rastlös vid 10-tiden...!


Ellen på väg till skolan.

Ha en bra dag!


Det blir inget kaffe i år...

Nu sitter jag och Josefine med våra två datorer och ser säkert ut som två "blogg-nördar". Josefines man har serverat oss kaffe och kakor men kaffet glömde vi bort eftersom båda två sitter djupt koncentrerade i alla kodmallar och stilmallar.  Det är en helt ny värld med alla koder och hur och var man ska skriva in dem...*pust*

Jag känner mig som värsta tonåringen som sitter med sin dator tillsammans med sina polare...*hehe*
Men som sagt - jag ser ju ut som 15 år (se tidigare inlägg) ;-)

Det enda jag har fixat & trixat med min blogg ikväll är Nedräkning till Julafton. Kan vara bra att veta... :-) Min syster tog upp ämnet Julklappar med mig häromdagen. Det är ett ämne som alltid dyker upp och ska diskuteras vid den här tidpunkten på året.
Jag älskar Julen men som ni vet så står "köpa-alla-typer-av presenter" på min lista och är något som jag t.o.m. utgett mig för att vara bra på. Detta innebär att december månad är en tuff tid för mig - det ska kommas på present-ideér, det ska inhandlas (och då kan man ge sig katten på att just den grejen man är ute efter precis har sålts slut) och sedan ska det slås in och sist men inte minst (och kanske det som kräver mest energi) - att komma på gömställen till alla paketen!!!Barnens paketer försöker man gömma på ställen där de inte brukar vara och kanske på höjder de inte når ;-) medans Martins paketer är lite svårare att göra osynliga... Han är som värsta blodhunden med en nos som luktar sig till alla paketer - stora som små! Ska i alla fall inte göra om det gigantiska misstaget att köpa nymalt kaffe till honom i år igen...:-(  


                                   Min Martin... ;-)

Kram


Blogg-träff

Ikväll ska jag på "blogg-träff" :-)  Jag och Josefine pratade vid fikan idag om att ev. träffas senare och hjälpas åt med utseendet på våra bloggar. Det är ju alltid roligare om man kan hjälpas åt! :-) Våra män suckar, skakar på huvudena och tänker nog några väl valda tankar om oss - men vad gör det?!
Ska bara se till att barnen ligger i sina sängar innan vi sätter igång...


Basti på kollo...

Fick ett SMS när jag var på väg hem från jobbet om att det vankades "spontan-fika" hemma hos Elina (Ellens kompis). Jag älskar ju att fika och att få en sådan glad överraskning en sån här trist och grå dag är verkligen en humör-höjare! :-) Men först skulle barnen hämtas och så även hunden...  Han har nämligen varit på kollo idag :-) 
Tina erbjöd sig att ta med Basti på en långrunda under förmiddagen om jag bara la ut en nyckel till henne så att hon kunde hämta honom - klart vi fixar det! Sedan fick jag ett SMS där det stod att han nu befann sig hemma hos dem och att han kunde hämtas senare. Vilka snälla vänner man har! :-)

Basti blev glad när vi kom men hade nog helt klart kunnat stanna där. Han blev lite tveksam när han skulle hoppa in i bilen - funderade nog starkt på att vända och knacka på hos Mac & Miller igen...;-)

Fikan hemma hos Josefine (Elinas mamma) var jättetrevlig och vi hann ventilera allt från bloggande, hundar och döden... med andra ord - allt mellan himmel & jord :-)
Barnen for runt som elefanter på ovanvåningen och de hann med både disco och spökrunda...

Martin ringde och undrade var vi var eftersom han inte hade några husnycklar med sig och kunde därför inte komma in. Det slutade med att han också kom bort en runda och hann prata lite.

Sedan kommer vi till vardagsproblem nr. 1 = vad ska vi äta till kvällsmat? Vi brukar vara "duktiga" och göra matsedel men nu har vi slarvat lite och behöver storhandla. Vi fick rota runt lite i frysen och hittade tillslut köttbullar. Ingen lyxmiddag precis men det duger!Telefonen har tystnat...

Jag har kommit på en nackdel med att blogga!
Förr i tiden (d.v.s. innan jag började blogga) ringde min syster var och varannan dag för att informera sig om vad som hände här hemma hos familjen Olofssons. Ganska tät telefonkontakt om jag får säga min mening - men det var trevligt... Den där telefonkontakten har sinat och jag tror att jag har kommit på anledningen!
Eftersom hon läser bloggen så är hon hela tiden uppdaterad och "behöver" på så sätt inte ringa hit för att höra ev. nyheter. I går när vi träffades hemma hos pappa så började ju jag berätta (i vanlig ordning) vad som hänt här hemma den senaste tiden. Men jag hann knappt avsluta några meningar för Lotta hann alltid före med att säga "-Ja, det vet jag redan för det har jag läst på bloggen..." Det kändes som att bli snuvad på alla nyheter som man ville berätta :-(  - fast det är ju kul att hon läser :-)

Såg att man efterlyste en länk till min resedagbok från när jag var i Korea. Ska fixa det!
När ni kommit in på Resdagbokens hemsida så finns det en liten ruta lite längre ner på högersidan där man ska fylla i Alias. Där skriver ni PillaO. Sedan är det bara att klicka sig fram och börja läsa och titta på bilder från min 15-dagars vistelse i Sydkorea.
www.resedagboken.se

Sov gott!


Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av www.jossabloggen.blogg.se 
De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana fem personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att det har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras bloggar.

Såååå... låt mig nu fundera på vilka "hemlisar" jag kan avslöja - smaskiga, hemska, roliga och otroliga! Nja, ha nu inte för höga förväntningar :-)

1. Jag har tvillingtår på min vänsterfot.....

2. Jag har alltid velat bli dövtolk.....

3. Har varit aktiv Cheerleader i flera år......

4. Spelade klassisk gitarr i 11 år.....

5. Har aldrig rakat benen(!).....

6. Tog hål i öronen när jag var 30 år(!).....

7. Gnisslar tänder när jag sover.....


Ja - nyheter för en del - något som överraskade?
Härmed utmanar jag alla som läser min blogg! Skriv 7 saker om dig själv och skicka hit! :-)
Vad kul det ska bli!

Kram


Bussbiljetten

När jag steg på bussen och skulle åka hem från jobbet la jag fram 13 kr (som det kostar att åka buss inom stan) och väntade på min biljett. Jag får biljetten och inser att det är en BARNBILJETT!!! Haha, jag blir så full av skratt och för ett ögonblick säger den lille djävulen på min ena axel att jag bara ska fortsätta gå och låtsas som att jag faktiskt bara är 15 år...:-) Hade det varit för ett antal år sedan hade jag blivit skitsur och nästan känt mig förolämpad av att någon faktiskt inte såg att jag var vuxen - men idag kändes det bara härligt befriande! *ler*

Mitt ärliga samvete ;-) får mig dock att påpeka för chauffören att jag är liiiite äldre än så men han bryr sig inte så mycket utan låter mig få tillbaka 5 kr och jag går snällt och sätter mig...

Jag ska berätta för Martin att han har en fru som ser mycket ung ut! :-)


Time flies...

"-God natt, nu går jag och lägger mig", sa precis Martin och då blev jag helt plötsligt medveten om att tiden bara farit iväg och jag inser också att jag suttit vid datorn hela kvällen!
Jag har experimenterat med min blogg och utseendet har skiftat med olika typer av typsnitt, storlekar, rubriker och färger... Tro nu inte att den är färdig! Jag är fortfarande inte nöjd med den men nu har jag fått blodad tand så vi får väl se framöver vad som händer... Ni får helt enkelt ha tålamod med mig! :-)

Martin har varit inne och läst de inlägg han missat och han är en tuff kritiker när det gäller grammatik och stavning. Jag ber härmed om ursäkt för att det slinker in en del stavfel och andra "missar" men så blir det helt enkelt...  Jag skriver ju från hjärtat och då funderar jag inte det minsta på hur det låter eller om det är grammatiskt rätt & riktigt. Jag hoppas ni förstår vad mina inlägg handlar om ändå... ;-)

Nej, nu är det dags att ta sats mot vårt iskalla sovrum! Förhoppningsvis har Martin hunnit värma upp sitt täcke så då kan jag slinka in med mina fötter och sno lite värme från honom... *hehe*

Sov gott!


Smurf-blåa långkalsonger - sexigt?

Hela helgen har varit full av roliga aktiviteter och händelser och nu sitter man här i sina smurf-blåa långkalsonger (ja, jag vet att det inte är det allra sexigaste man kan ha på sig - men det är bland det skönaste! :-)    ) och gäspar och funderar på om det är för tidigt att gå och lägga sig ännu...

Jag avslutade helgens späckade schema med att vara på Gåsamiddag hemma hos pappa & Ingrid. Självklart var mina syskon och deras "bihang" också där.
Lotta och jag hade varit ute och gått en låååång runda med Basti tidigare idag och med den rundan i bagaget ansåg jag att jag med gott samvete kunde ta en rejäl portion äppelkaka med vaniljvisp till efterrätt! :-) Vågen kommer att explodera på onsdag (om jag överhuvudtaget går dit!).

I vårt hus har vi alltid njutit (iofs delade meningar om den saken...) av den härliga temperaturen 25°C men nu den senaste tiden har temperaturen drastiskt fallit och jag har tvingats gå omkring klädd i långkalsonger och tjocka filtar tillsammans med innetofflor.
Vi ska inte ens prata om hur det är att gå upp i sovrummet och lägga sig. Det krävs mental förberedelse för att kunna klara av att gå in i detta "iskalla" rum och krypa ner under det fruktansvärt kalla täcket!!! Jag sover i mina smurf-blåa långkalsoner (som jag iofs älskar ♥), strumpor, tröja och har täcke och en fleecefilt på mig. Ändå är lilla nästippen och tvillingtårna kalla som små istappar... :-(  
När jag försökt påtala detta (I-lands-?) problem för min käre make så vill han inte alls kännas vid denna problematik utan anser att det ska vara så här och att det är SKÖNT(?!) att gå och lägga sig svalt. Jo, det kan jag hålla med om - men inte att man ska behöva hacka tänder!
Nu har dock svärfar tagit mitt parti och när svärfar engagerar sig så gör han det till 110% vilket innebär att det är det enda han funderar över tills han löst problemen - underbart! Så nu har han ringt runt och hört sig för och kommit fram till att termostaterna i elementen har hängt sig - dvs temperaturen kan aldrig stiga. Imorgon kommer han hit och fixar och jag ser fram mot att kunna sova utan några extra attiraljer i morgon natt :-)


Vaddå, är det något särskilt idag?

Fars Dag! Grattis alla pappor!
Paketerna var inhandlade och välgömda(?) på Ellens rum (om jag känner Martin rätt så har han varit och snokat där men då får han skylla sig själv!) och jag var inställd på att gå upp i någorlunda tid idag så att barnen kunde få fira sin pappa och överraska honom i sängen. Men vid detta läget har ni nog förstått vilken typ min käre man tillhör och att stiga upp/vakna före honom är i sig en bedrift!
Vaknade till vid 8.30 och då stiger Erik upp ur sängen och går in till Ellen. Jag hör att Martin är vaken men funderar inte mer på det. Plötsligt står båda barnen i dörröppningen och försöker lite diskret viska till mig att jag ska komma. "-Förmodligen!" tänker jag, så jag är tyst och låtsas sova. Tänker att Martin kan väl svara dem och hjälpa dem med vad det nu än kan vara - jag är ju trött! (Hoppas att ni nu har förstått att jag fullkomligt hade glömt bort allt det där med Fars Dag!)

Återigen kallar Ellen och Erik på mig och tredje gången ger jag ljud ifrån mig och undrar vad de vill. (Martin han spelar sin roll bra och ligger alldeles stilla och tyst - tror han ligger där med ett nöjt leende under täcket! :-)    ) "-Men mamma!" säger Ellen i uppmanande ton. Då plötsligt kommer jag på vad det gäller och jag fullkomligt kastar av mig täcket och är uppe ur sängen på två röda sekunder! Om inte Martin redan varit vaken så hade han definitivt vaknat av den elefantuppstigningen! :-)
Vi hämtar presenterna och bestämmer vilken sång vi ska sjunga. Martin är en duktig skådespelare och lyckas visa både förvåning och ett sömndrucket ansiktsuttryck - bra gjort! Barnen blir nöjda med sin uppvaktning och allt är frid och fröjd igen i huset.

Thomas 40-års fest!

Fy vad jag är dålig på att bowla! Jag kan verkligen inte minnas att jag var SÅ fruktansvärt värdelös på detta! På bowlingfesten igår blev vi uppdelade i lag som man tävlade i och då ville man ju göra bra ifrån sig (för lagets skull) men jag kan erkänna att jag snarare drog ner mitt lag i botten... :-(  - men kul hade vi!!! :-) God mat och sedan mer bowling!


Ibland ska man ha tur.... Martin vann 1:a pris!


                                                                                                               
Senare när vi var färdigbowlade så förflyttade vi oss från bowlinghallen hem till Jossan & Thomas. Där blev det kaffe & tårta och senare gottebord med stort utbud både vad gäller saker att tugga på och drycker. Jag som hållt mig körbar hela kvällen (inte för att det behövdes då vi bara bor några hus från varandra...) föll på mållinjen då jag såg att man kunde blanda en Mango Tango!!! Denna drink är ju bara sååååå god och jag var helt enkelt tvungen att ha en!

När man sitter typ 2 meter från gottebordet och har alla dessa godsaker mitt framför näsan så är det inte lätt att bibehålla sin karaktär (inte för att jag påstår att jag hade någon från början, men ändå!). Så jag måste vara ärlig och säga att det blev nog minst 50 points igår också! Ja, det är inte illa - 100 points på två dagar! När man tänker på att jag får äta 156 points på en vecka så förstår kanske ni också att jag ligger risigt till! Skit samma - jag kör en pointsfri helg helt enkelt. Jag får väl leva på frukt och grönsaker hela nästa vecka istället... ;-)

Min kusin, Johan, ska ner till MFF-matchen i dag (som vanligt?) och han har under hela säsongen varit med i en tävling som de haft under halvlekarna. De ska då stå på staffområdeslinjen och ska sparka iväg en boll så att den hamnar så nära mittpunkten på planen som möjligt. Han är nu i final(!) och idag gäller det! Hållar alla tummar och tår!


Thomas 40 år! Jag skulle också vilja ha en god dryck som hette likadant
som jag... :-)


Nagel-Jossan

Ja, så kallar jag den härliga tjej som fixar till mina naglar en gång i månaden. Först och främst gör hon skitsnygga naglar men det bästa är att det alltid blir mycket skratt och fniss när vi träffas. :-)Någon har kallat mig för "lyxhustru" (förstår inte alls vad den personen menar?! ;-)    ) men det här med naglarna är verkligen en grej som jag unnar mig (+ att ligga i soffan titt som tätt medans James spinger runt mig med dammsugaren...). Däremot unnar jag mig inte chokladpralinerna i soffan längre ;-) *hihi*

Vissa går och får massage, vissa köper dyra kläder, vissa äter ofta på restaurang och vissa tränar (usch, vad jobbigt!) och VISSA - som jag, går och fixar mina naglar! :-)  LYX???? Absolut!!!

Tennisträning

Idag var jag sugen på att följa med Ellen & Erik till tennisträningen. Det var ett tag sedan jag var med så detta såg jag fram emot! :-)
Som stolt mamma kan jag konstatera att mina barn är jätteduktiga och jag satt där som värsta papparazzin och fotograferade från alla vinklar och vrår. Var lite nyfiken på hur bilderna skulle bli med tanke på det speciella ljuset som oftast finns i idrottshallar.Fest i "stugan"

Jättegod mat, trevligt sällskap och god mat & dryck = kvällen igår! :-) Vi var hembjudna till en fd kollega (numera den piggaste och spralligaste pensionären jag känner) och skulle orientera oss till en "stuga" i Yngsjö. Mörkt som in i mörkaste trollskogen men vi lyckas hitta (tack vare mina två levande GPS:er som jag hade med mig i bilen - Tina och Sofie). Tja, jag vet inte riktigt vad man ska kategorisera som stuga men i mina ögon var detta mer ett riktigt hus - stort & luftigt.


                                                                            Härliga Inga...                                                            Gitarren plockades fram till allas glädje...

Mina points kunde kasta sig i väggen direkt och jag la ner alla tankar på att medvetet välja "nyttigt". Tror jag åt typ 50 points igår men det var det värt! :-)
Idag kommer jag väl att göra om samma bedrift eftersom det vankas 40-års fest lite senare i eftermiddag/kväll - och imorgon avslutar vi helgen med Gåsamiddag hemma hos pappa & Ingrid.... Det är väl detta man kan kalla "LIVSKVALITET" ?! :-)

Lille ko,lille ko, lille käre kooooa...

"-De har tagit in korna från hagarna". Ja, så lät det från Tina eftersom hon gått där igår och rekat läget. Så idag hade jag planerat att hinna med en runda upp bland hagarna så att Basti kunde få springa av sig.
Jag kan väl säga som så här att vi hann uppför en skitjobbig brant och sedan stod vi öga mot öga med en kossa.... de är GIGANTISKA - och dessutom har jag utvecklat koskräck på senare år! :-S Den bara stod där och tuggade gräs och glodde på mig och jag mitt dumma nöt glodde tillbaka. Basti han brydde sig inte utan var så himla lycklig över att vara fri så han sprang runt och iväg och tillbaka - huller om buller...
Jag börjar sakta gå därifrån samtidigt som jag diskret ringer till Tina och undrar vilka hagar hon egentligen varit i. Enligt henne fanns det inga kor igår - märkligt va?! Idag fanns det åtminstone två - dem såg jag med egna ögon! "
-Försök ta dig ut från hagen"
, säger Tina i telefonluren. Jo, det finns inget jag hellre vill just i den sekunden... Kossorna har slutat tugga och det ser ut som om de överväger att checka in mig på närmare håll men även om jag har korta prinskorvsben så kan de sätta ganska hög fart och min hastighet ut från hagen kan ingen klaga på! I slutet sprang jag t.o.m. och det är sällsynt vill jag lova!Nu hade jag inte kameran med mig på rundan men även om jag haft det så är jag tveksam om jag hade haft is i magen och tagit upp den och fotograferat i just det läget...
Däremot ska kameran med på festen i kväll. Vi får se hur sen kvällen blir om det blir uppdatering denna sidan dygnet.

Ni andra som ska vara hemma - korka upp vinet, ta på mysbrallorna och innetofflorna och njut av ledigheten! :-)


Skål!


Ta ner mig på jorden

God morgon! Fredag!!! Härligt - nu är det snart helg! Några timmars arbete sedan kan vi slänga på oss mysbyxorna och innetofflorna och bara slappa :-) Nice!

Jag blev lite stressad i morse då mitt tidsschema inte riktigt följdes och jag tror jag sa till barnen ett antal gånger att de skulle snabba sig eftersom jag var sen. Då kläcker Erik kommentaren : "-Men mamma, hur kan du vara sen så här tidigt på morgonen?" Haha, ja det tål att tänkas på! *ler*
Det är sådana kommentarer som tar ner mina flygande fötter på jorden igen och ger mig en liten knäpp på näsan. So what om jag missar den tidiga bussen - då tar jag bara nästa som går 10 minuter senare. Jag är ändå ute i god tid och har massor av marginaler på min sida...

Ha en underbar dag!

Spelar storleken någon roll?!

Barnen har somnat (=tyst på ovanvåningen) och antagligen ligger Martin däruppe i Eriks säng och snarkar gott han också :-).
Har kommit hem från jobbet nu och är trött som en bäng men sätter mig ändå här vid datorn - märkligt va? Vi har pratat mycket på jobbet om återhämtning eftersom arbetsbelastningen är hög och för mig är detta en del av min återhämtning. Att få sitta här (helst ostört *hehe*) och kunna skriva om allt och inget. Vissa dagar blir det inga innehållsrika inlägg - det kan jag hålla med om - men för mig är det ändå viktigt att få skriva - det är i första hand för min egen skull jag bloggar! Att det sedan finns de som tycker det är intressant(?), kul och beroendeframkallande att läsa min blogg är bara ett stort +

En hel vecka har jag klarat mig utan mina älskade Skumtomtar och nu känner jag att jag är nära ett sammanbrott! Iofs borde det väl vara nyttigare att äta Skumtomtar än chips?! Enligt de "regler" jag kör efter så går det ganska bra att äta skumgodis. Man har då räknat med att ca 5 skumbitar motsvarar ett visst antal points (Viktväktartankar!). Personligen anser jag att 5 Skumtomtar borde funka bra då, eller hur? Men sen var det någon som helt okänsligt ;-) påpekade att det nog snarare handlade om 5 mindre skumbitar, typ Algrens bilar eller liknande. Det kan väl ändå inte stämma?! Vad spelar storleken för roll? ;-)


Haha...tagen på bar gärning! :-) Jag anade väl att alla sov där uppe - även
Tamagotchin ;-) (på Martins mage) *ler*

Kram

Armarna hänger långt nedanför knävecken!

Jaha, då har man spenderat pengar igen :-)  Alltid lika kul även om det inte var så mycket till mig själv den här gången. Har sprungit runt med kassar och nu i slutet kändes det som om armarna hängde långt nedanför knävecken. Jag som är så otränad kommer säkert att få träningsvärk - ja, skratta ni men jag har fått träningsvärk av mindre grejer än det ;-)...... sån är jag...
Det är födelsedagskalas av olika storlekar och naturligtvis Fars Dag som gäller i helgen. Har ni köpt något till era pappor ännu? Min pappa brukade (och frågar man honom idag så svarar han säkert likadant) alltid svara att han önskade sig snälla barn...:-)   Tja, men det har han ju redan...

Ska strax kasta i mig lite kvällsmat och sedan bär det av till jobbet igen för Pedagogisk afton - tjohej vad man är laddad för det! *suck*

Vi hörs!

ps! Nu kom jag på något som står på "detta-är-jag-bra-på-listan"! Nämligen att handla presenter (inte bara till mig själv!). Denna ärofyllda uppgift läggs alltid på mig och jag ville bara berätta att det faktiskt finns något som jag bidrar med till det här hushållet ;-)  ds!

Idag var vågen och jag kompisar!

Idag var det vägning och det var med spänd förväntan som jag steg upp på vågen och tittade på de digitala siffrorna som flimrade och funderade vad de skulle stanna på. Men stannade gjorde de och det var på ett helt OK kg-antal :-)  
Den här veckan blev det -1,7kg! Jag är mer än nöjd och helt plötsligt kändes det värt alla godisbitar och kladdkakor som jag försakat... Detta firade jag med (för fira måste man väl?) en näve chips när jag kom hem som jag fullkomligt vräkte i mig! Man snackar så mycket om att man ska njuta av godsakerna och verkligen dra ut på smaken men det var som bortblåst hos mig och min reptilhjärna var inställd på att få i sig dessa helt underbart tunna, lagom saltade chips så fort som möjligt... Det primitiva tog över och jag betedde mig som om någon höll på att sno dem för mig.
Jag sansade mig i alla fall och nästa chipshög åt jag lite långsammare...;-)
Nu tar jag nya tag mot nästa vecka (torsdag - onsdag) och det kan nog behövas med tanke på vad som står på schemat fram emot helgen...mycket fest och mat...Na...... någonting

Idag hämtade jag Erik lite tidigare från dagis eftersom han skulle till "farbror doktorn" (som idag var tant doktor ;-)  ). Hon skulle kolla hans näsa eftersom han har näsblod så ofta. När vi var på BVC förra gången och fick sprutan så fick vi också i uppdrag att föra dagbok över hur ofta Erik hade näsblod, vilken näsborre det gällde och hur länge det varade... Jo, nu med facit i hand så kan jag säga att det var en ganska simpel uppgift med tanke på att han (på något märkligt sätt) inte haft näsblod en enda gång sedan vi var där!!! Hur är detta möjligt?! Han som brukar ha det titt som tätt! Så idag kändes det aningen pinsamt att träffa doktorn och berätta att "-nej, det har varit lugnt på näsblods-fronten, hehe..." Skulle hon tro på att det faktiskt brukar flöda?

Men en snabb blick med den lilla ficklampan upp i näsan och hon kunde konstatera att det var  na........... ja, jag kommer inte ihåg vad det hette men det började på na...... någonting. Det betydde i alla fall extremt tunna blodkärl. Hon skulle skriva remiss och det var inget snack om saken. Nuförtiden bränner man inte blodkärlen utan nu etsar man dem (har ingen aning om skillnaden). Huvudsaken är att han slipper det där förbaskade näsblodet så ofta.

Jag har sniffat på chipsen...:-P

Hemkommen från kursen som startade ikväll. Egentligen var det ett sånt där spontan-infall som gjorde att jag överhuvudtaget anmälde mig till den här ringsekreterarkursen. Jag läste om det på Nordskånska kennelklubbens hemsida - och vips, så hade jag skickat iväg ett mail där jag anmält mig - bindande!!! Oups, vad var det jag nu hade tagit på mig?! Men har man gett sig in i något så ska det slutföras! Så jag tog bilen och körde till Hässleholmsgården och har suttit där i 2 timmar och diskuterat hundutställningens alla regler och bestämmelser - pust!
Man kände sig som skolelev igen - läxor, prov och praktik står på schemat. Det är ingen glidarkurs den som nu trott det...! Det finns dock en liten parantes - om man gör praktik eller senare jobbar som ringsekreterare så får man inte visa hund på den utställningen - vilket innebär att man i så fall får förlita sig på en snäll handler som kan ställa upp - typ en blond tjej...:-) Någon som känner sig manad? Typ Tina, kanske? ;-)

Imorgon är det vägning - oups! Jag har nu klarat av min första vecka som "nyttig"- d.v.s jag har försökt klara av alla frestelser... shit vad det finns många! De första dagarna var PEST! Jag såg godis, chips, kladdkakor och glass överallt - vart jag än gick. Fruktansvärt! :-(  Men abstinensen gick över och jag tycker nu att jag har kontroll över mitt humör igen. Men om inte den där förbaskade vågen visar ett minus imorgon när jag ställer mig på den - ja, då... ja, då vet jag inte vad jag gör! Troligtvis går jag hem och kränger i mig resten av den öppnade chipspåsen som Martin så "snällt" har köpt hem (MIN FAVORITSORT!!!).
Idag har jag sniffat på dem...:-) De luktar underbart (chipsen alltså)... jag kan riktigt känna smaken av saltet och den där frasigheten när man biter på dem... mmmmmm... jaha, nu vattnas det i munnen på mig - typiskt - jag som strax ska gå och lägga mig - det är inte alls en lyckad kombination att gå och lägga sig när man är sugen eller hungrig :-( 


Chokladbollar

Idag är det en sån där grå och trist dag. Det är då man vill att det ska hända något kul som kan skina upp dagen lite :-)  Jag ser fram emot kvällen eftersom jag då ska påbörja min ringsekreterarkurs! Ska bli jättespännande! Uppdatering om detta kommer senare i kväll...

Även barnen vill ju att det ska hända något kul en sån här dag och jag hade faktiskt inte planerat något särskilt just idag men fick naturligtvis komma på något snabbt - oftast behöver det ju inte vara så märkvärdiga saker... Jag kände verkligen inte för att vara utomhus så det fick bli något enkelt (och lugnt) inomhus istället. Idag blev det - baka! Barnen har bakat Chokladbollar och rullat i både kokos och pärlsocker. Under tiden så förberedde jag middagen så att allt är klart.

Nu ska jag vila i soffan...

Hushållsarbete får kvinnor att må sämre...

Haha... nu står det t.o.m. på text-TV att kvinnan inte bör göra för mycket hushållsarbete - det var väl det jag kände på mig!!! :-))


                                                             Hoppas ni kan läsa den pyttelilla texten.

Då kan jag fr.o.m. nu även ha forskningen som stöd till varför jag inte gör så mycket här hemma - underbart! :-) *skratt*

Okej då, nu ska jag inte vara alltför orättvis... Riktigt hela sanningen var väl inte detta... :-P   Men i mina drömmar... ;-)

Här kommer originaletSnacka om att "family Olofsson" sticker ut när det gäller arbetsfördelningen av hushållsarbetet :-D


Villi har...

... blivit vuxen, hunnit gifta sig och dessutom fått barn - och allt detta inom loppet av ca en vecka - inte illa, va?! :-) (Jag hoppas ni kommer i håg Villi = Eriks Tamagotchi. Annars går det att läsa mer om henne i ett tidigare inlägg). Erik har verkligen tagit hand om henne som värsta hönsmamman! Han går knappt ett steg utan sin Tamagotchi och att åka till dagis varje dag nu är en hård prövning för vår son... :-)
Hur som helst, om man tar hand om sin lilla skyddsling ordentligt så förökar de sig alltså - och ikväll hände det! Erik studsade upp från soffan och var lika glad som på julafton! Det tråkiga med att Villi har fått barn är att hon nu troligtvis kommer att "dö" inom mycket snar framtid. Detta var Ellen mycket noga med att informera Erik om precis innan han skulle gå och lägga sig - tja, vad ska man säga? DÅLIG TAJMING!!!

Eftersom det var jag som skulle natta honom så var det också jag som fick torka tårar och svara på frågor om döden. *suck* Hur känns det att dö? Dör man bara direkt utan att veta om det innan? När ska du dö, mamma? Vem ska natta mig då? Vart tar man vägen när man dött? Kommer Villi också dit när hon dör?
Ja, frågorna höll aldrig på att ta slut och jag hann svära ett antal gånger över vår dotters otroligt dåligt tajmade information...!

Nu har han i alla fall somnat men jag räknar med att jag och Martin kommer att få en tidig nattgäst i kväll/natt - men det får man väl ta...


Kärleksgåva ♥

Kommer hem trött efter en lång arbetsdag och vill bara lägga mig ner... då säger Martin (♥) att han har en "kärleksgåva" (det brukar vi kalla våra spontanpresenter till varandra :-)  ) till mig! Genast piggnar man till och blir alert - tänk vad några ord kan förändra ens sinnesstämning ;-)
Han säger att han har ett nytt Visa-kort till mig - va?! Vad menar du nu?! Många tankar hinner fara genom mitt huvud under tiden som han räcker mig det - här är några:
• Har mitt gamla avmagnetiserats?
• Har jag glömt mitt Visa-kort någonstans och nu ska han göra sig "rolig" över det och plocka fram det?
• Är det fyllt med massa pengar? *hehe*

Men...nej, det är ett helt sprillans nytt Visa-kort och jag hinner se att det finns en Gordonsetter på det! Hur är det möjligt? Jodå, Martin har specialbeställt ett nytt kort till mig med Basti som motiv - hur underbart som helst!!! :-))
Puss Martin!


                                                                                                                       I love it!


Dansa med dammsugaren

Söndagkväll, Martin nattar barnen, Basti sover, diskmaskinen är igång och jag kan sitta här vid datorn och ha lite "egen-tid" (= få var ostörd :-)   )   Jag får fortfarande ett stort leende i ansiktet när jag tänker på gårdagen :-)) Det suger jag på ett tag...!

Idag väcktes Martin och jag av Erik som satte sig käpprakt upp i sängen och utbrister "8+8=16   Är 80+80=116 då?" . Jag och Martin orkar knappt lyfta huvudena från kuddarna och jag känner att jag inte är redo för den pedagogiska världen ännu... Men nu var man ju vaken... Det blev tidig hundrunda med Tina. Idag åkte vi till Åhus och gick en långrunda som vanligtvis brukar ta en timme men idag tog det dubbelt så lång tid eftersom båda hade med sig sina "kelgrisar" (kamerorna) :-) och vi stannade titt som tätt och hittade nya motiv om vi ville testa att fotografera. Blir inte bilderna bra kan man alltid skylla på motivet, eller vädret, eller kameran...*hehe* det är i alla fall vad jag skyller på när bilderna blir suddiga.

Martin hade redan förvarnat mig om att det var städdag idag *suck* och jag visste vad som väntade mig när jag kom hem. Körde låååångsamt.... men kom ju hem tillslut i alla fall... och där stod dammsugaren och väntade på mig! Idag tog jag min Ipod, tryckte in lurarna långt i öronen, höjde volymen, och började dammsuga... kom på efter ett tag att jag dammsugade i takt med musiken :-)  Jäklar vad bra! :-)   All städning blev mycket roligare med musik och om jag behöver använda dammsugaren igen någongång :-P så kommer jag att ta till detta knep.

Klockan 17.00 kom våra gäster och Ellen öppnade presenter. Vi har ätit tacos - gott :-) och till efterrätt blev det kladdkaka.
Hade önskat att det var lördag (eller varför inte fredag) idag men tyvärr insåg jag att det faktiskt är söndag och dessutom kväll vilket innebär att måndag morgon närmar sig med stormsteg. Det blev ingen jättesen kväll eftersom alla har barn som ska upp till skolan eller dagis. (Tja, och mammor som jag som ska upp till jobbet!)

En jätterolig sak som hände idag - Martin svarar i telefonen när den ringer. Någon säger "-Hello" i andra luren. Martin är helt säker på att det är en kompis som ska skoja så han svarar "-Hello" tillbaka. Då säger den andra personen "-Can I speak to Pilla?". Då fattar Martin att det nog inte alls är den där kompisen utan att det faktiskt är någon som inte pratar svenska... Han räcker luren till mig och säger att det nog är från Korea (hur han kunde gissa det vet jag inte?!) Men det var det!!! Det var min buddy som heter Hee Sun som ringde! Här var klockan 13 och där var klockan 21.
Det var helt otroligt kul att få prata med henne igen och det kändes som om hon bara var en liten bit härifrån - inte på andra sidan jordklotet! Fantastiskt nog så fanns engelskan där helt naturligt (engelska är inte min starkaste sida men efter att bara ha pratat engelska oavbrutet i 2 veckor så flöt det på ganska bra och tydligen håller det i sig!).
Hon ville köpa presenter till mig och skicka hit och jag försökte förklara att hon inte alls behövde göra det men hur lätt är det att försöka övertyga en människa på andra sidan jordklotet, genom en telefonlur, på knagglig engelska att det inte är nödvändigt och att jag i så fall vill betala?! Men det där att jag skulle betala sakerna själv finns inte hos dem. Det tillhör liksom att de ska köpa saker och bjuda hit och dit - en vänlig och generös gest men som för många kan bli väldigt dyrt. Dessutom vet jag ju att min buddy fortfarande studerar och inte tjänar så värst mycket pengar. Ja, hur ska man göra? Man vill ju inte heller vara oartig. Så när hon börjar rabbla upp förslag på saker som hon ska skicka till mig så försöker jag tänka vilket som är billigast för jag inser ju att hon kommer att skicka något oavsett vad jag säger.
I vilket fall som helst så blev jag jätteglad över att få prata med henne och höra hennes röst igen! Åh, nu vill jag åka tillbaka ännu mer... :-(
Om någon missat min resa till Korea eller vill uppleva den igen så finns min resedagbok på  www.resdagboken.se
Tittar man en bit ner på högersidan så står det Alias. Där skriver ni PillaO. Sedan är det bara att läsa och titta på bilder...

Martin har låtit sin estetiska och kreativa ådra öppna sig igen (senast var ju på dagis när det var förädramöte - se tidigare inlägg). Jag är tungt medveten om att både jag och Martin är lärare och då tror en del att man är världens pedagoger även här hemma... nu kommer sanningen... det är vi inte!!! Stundtals är det precis om om pedagogiken har tagit slut när vi lämnar våra jobb och ibland är det helt enkelt bara orken som har lämnat oss.
Ellen har haft läxa över lovet och den ska lämnas in i morgon. Den här läxan har Ellen påmint oss om då och då att vi måste hjälpa henne med eftersom det är ett litet "skapande-projekt". Nu, sent i eftermiddags så tar jag och Martin oss en titt på den där läxan (sådär märkvärdigt kan det väl då ändå inte vara, tänker vi...). Men... tja.... man ska göra en strumpdocka!!! *suck*  Varför???
Upp bland strumplådan och leta efter en stackars ensam strumpa som man kan offra. Sedan ska man då gör ögon m.m. Sy är det inte ens tal om då varkens Martin eller jag är speciellt lysnade på det så vi är båda överens om att klister blir det bästa! :-)  Efter att gästerna gått hem i kväll så börjas det klistras/limmas och jag ska erkänna att Ellen nog inte var så mycket delaktig i det här skapandet utan stod mest och begrundade vad som skedde med strumpan...  Martin han gick in för detta med liv och lust och han lät verkligen fantasin flöda! Ellens kommentar efteråt "- Tja, det är ju inte huvudsaken att den blir fin, utan bara det blir något!" *haha*God natt!

Tjohej - kräftskiva med julmust! :-)

Ikväll är vi bara tre personer här hemma - Ellen har flyttat hem till Elina (men bara för en natt ;-)   ). Imorgon ska vi ha ett mycket sent fördelsedagskalas för Ellen - några vänner som inte varit här och firat henne ännu. Hoppas hon behagar komma hem innan dess...

Kräftor! Det blev aldrig någon kräftskiva i år så jag har köpt hem ett paket kräftor till mig själv - gott! Så ikväll hade jag kräftskiva med mig själv - ingen av grabbarna i familjen är speciellt förtjust i dessa ätbara vattendjur... Nubbe valde jag bort eftersom jag inte gillar det (och dessutom hade jag nog däckat i soffan strax efteråt!)  Istället valde jag det bästa man kan tänka sig - julmust! Mmmm.... Julmust funkar till allt och då menar jag verkligen allt! You name it - kräftor, pizza, gröt, sallad m.m.I början var Erik mycket skeptisk till kräftorna och tyckte de var lite läskiga. Men efter lite bearbetning och "terapi" så klarade han tillslut av att hålla och ta på dem.


Hundutställning

Ja, då är man hemkommen efter en lång dag i Tipshallen i Växjö. Jag blev hämtad av Tina tidigt i morse vilket innebar att jag var tvungen att stiga upp ur min varma, goa, mysiga och sköna säng redan 05.20!!! Usch, det är ju nästan Martin-varning på det (han har ju stigit upp vid 5-tiden nästan alla dagar den här veckan)!
Det var skithalt på vägarna och jag höll på att dratta på rumpan redan innan jag hunnit nerför uppfarten...:-S   Dessutom var det dimmigt och jag undrade om vi skulle kunna komma iväg överhuvudtaget.
Men Tina kom och vi började kryp-köra mot Växjö.
Massor av folk, massor av hundar och massor av olika ljud. Jag visste inte riktigt hur Basti skulle fixa detta eftersom han inte alls gillade den senaste utställningen (då ville han bara hem!). Mitt mål den här dagen var att Basti skulle ha kul och vara glad - en bra avslutning på det här utställningsåret (även om vi inte varit så aktiva och varit på så många utställningar i år).


                                                                                                    Bastis lilla krypin...

Det blev verkligen en bra dag - på många olika sätt. Basti var på kanonhumör hela dagen och verkade tycka det var kul. Svansen var hög och inte mellan benen som förra gången (då fick man leta efter den!). Det gick också riktigt bra för oss i ringen och det slutade med BIR (Bäst i rasen) och Cacib (ja, fråga mig inte vad det står för med det betyder i alla fall att man har en riktigt fin hund :-)   ) Sedan var det dags för gruppfinal i stora ringen. Där slutade han som 4:a vilket också är bra! :-) 


                                                                                                                 Fina priser


                                                   Tina visade många hundar - här är det Astrid.


                                                                                                                  Hemfärd...

Vov vov... :-)

RSS 2.0