Halloween

Här har man då förberett godis och lite annat som vi skulle ge alla barn som kom och gjorde "Bus-eller-godis" hos oss. För visst är det väl Halloween idag? Erik hade planerat att gå med Herman ikväll men de är inte hemma så någon form av missförstånd (kanske inte så ovanligt?) måste ha uppstått i går när Erik ringde dit och pratade. Nåväl, det kommer väl en morgondag också...fast det är lite svårt att förklara det för en 5½-åring...

                                   

Här hemma har det då inte varit några barn alls! Undrar varför? Kan det bero på att vi barrikaderat ytterdörren så att ingen ska kunna ta sig in överhuvudtaget - alla ungar vänder vid grinden då de ser vilket välkomnande de får hos den här familjen...;-) *skratt*



Självklart har vi en ingång/utgång till men den tänker de nog inte på utan går vidare till nästa hus istället.

Martin har åkt iväg för att snickra (hans stora "hobby" nuförtiden) eftersom han inte kommer att hinna åka i morgon bitti. Jag åker nämligen till Växjö redan kl. 06.30!

Kram

-Mamma, var det inte en klänning?

Barnen och jag har haft högt tempo hela eftermiddagen och hunnit med allt vi skulle. När jag kom hem var jag sådär stirr igen - kände mig allmänt pissig och sur...:-(   Jäkla socker!!! Kastade i mig ett äpple - helt hysteriskt - och sedan gick det värsta över.



När vi var i stan passade jag på att dra med mig mina små bihang in i sk. vuxenaffärer och detta uppskattades inte precis. För er som inte vet så är vuxenaffärer det namn som Ellen & Erik har på alla klädesaffärer som jag gillar. Hittade ett jättefint linne med volanger (låter inte så fint men det var det!) och en kanonfin klänning till bra pris (allvarligt talat - det var ett bra pris!).
Men linnet var finare att titta på än vad det var på mig. Nu såg det inte längre ut som att jag hade dattar (se tidigare inlägg) utan nu var det definitivt bröst!!! Ellen & Erik höll med! :-)  Nja, det såg inte riktigt proportionerligt ut med Dolly Parton tuttar på mig... Tänk vad lite volanger kan göra - vem behöver silikon då?!

Jaja, men nu siktade jag in mig på klänningen istället! Optimisten Pernilla hade grabbat tag i storlek small (vet inte riktigt hur jag tänkte - eller kanske var det drömde...?). Första gången jag försökte tränga mig i klänningen fick jag ge upp direkt. Jag började leta efter en dragkedja som jag nog missat att dra ner - varför var den annars så trång?! Men icke så nicke - ingen dragkedja här inte!
Ellen (båda barnen skulle naturligtvis vara med mig inne i det pyttelilla utrymmet i provhytten) påpekade att jag skulle försöka ta den på mig ovanifrån istället - bra idé - vi testar! Kände redan direkt att det nog var fel storlek men stolt som man är så ska man ju inte erkänna detta. Jag överdriver inte om jag säger att jag verkligen drog allt jag kunde för att få ner den över brösten (trång som fasiken var den!). Ellen drog också och Erik satt bara på golvet och skrattade!!! "-Du ser jätterolig ut, mamma!"  Mmmm... , ja, vad ska man säga i ett sånt läge?!
Fick i alla fall på den - en bit. Ellen konstaterade "-Det sitter mer som ett linne på dig mamma, skulle det inte vara en klänning?" JO, men vad gör man när man inte kan få ner den längre?! Att få av klänningen var också ett kapitel för sig men som jag inte tänker gå in på här. Kan bara berätta att Erik låg ner på golvet och gapskrattade åt mig och Ellen som tillsammans försökte få av mig det där förbaskade fodralet (det värsta var att den nog inte ens skulle sitta tajt!)
Tja, jag får återkomma till den där klänningen om X antal veckor...

Oj... sockerfall.... var är äpplena?!

Höstlovsbio

Snacka om kontraster! I går natt låg vi som packade sillar i vår säng och i natt har det bara varit jag och Martin. Erik kom instormande kl. 05.55 och halvskrek att han inte kunde hitta sin Tamagotchi (som han tvunget skulle hålla i handen när han somnade i går kväll - den tog jag så klart så fort John Blund kommit...) Han fick ett val ( så tidigt på morgonen är jag ingen bra förhandlare ;-)   ) och det innebar att han var välkommen att krypa ner under mitt täcke under förutsättning att han somnade om - och jösses, det gjorde han!


Nu på förmiddagen har vi hunnit med höstlovsbio - HORTON - rolig film som uppskattades av båda barnen och deras mamma :-)
Tanken var att vi skulle fortsätta till leksaksaffären efteråt för att inhandla present till Elina (Ellen ska på Halloweenfest där ikväll) och kanske något Halloween-igt till Erik om han nu ska gå "Bus-eller-godis-runda" med Herman ikväll. Men Erik råkade/lyckades spilla ut ett glas apelsinjuice över i stort sett alla sina klädesplagg så det blev till att åka hem en runda innan vi tar tag i våra ärenden.








I´ll be back...


Duracellkanin

Jag kan snäsa! Verkligen! Vill inte sätta upp det på "Detta-är-jag-bra-på-listan" men det är verkligen en konst som jag behärskar... :-(    Nu ikväll har jag utövat denna "förmåga" på min familj som tyvärr har fått stå ut med det. Varför? Jo, min kropp skriker efter socker! Jag är helt darrig och skakig och och superhypad. Jag springer runt här hemma som en Duracellkanin...! Kan inte sitta still och t.o.m. när jag sitter här vid datorn känner jag mig stirrig (detta som annars brukar vara min avkoppling). Vart jag än vänder mig ser jag skumtomtar, choklad och chips och det vattnas i munnen på mig. Pest! Men samtidigt visste jag att detta skulle komma och jag vet också att det går över - om nån dag eller så... :-(

Har varit hos Jessica och fikat. Vi brukar alltid ha "nyttig" fika d.v.s. bullar och pålägg men vad händer då idag? Jo, Jessica dukar upp värsta lyxfikan med kanelbullar, äppelkaka med vaniljvisp, glass, såser och strössel...  HALLÅ?! Suck & stön! Jag inser att jag får välja här. Tar lite äppelkaka och vaniljvisp - skitgott! *mums - I love äppelkaka* Har bestämt mig för att det får räcka med en liten portion - kan ju inte börja hela mitt nya projekt genom att sjunka till botten direkt. Vi sitter där och snackar och dricker kaffe och rätt som det är så har jag lagt upp en ny liten portion äppelkaka med vaniljvisp - hur gick detta till?! Min arm måste ha tagit kommandot över min hjärna och agerat på eget bevåg... Tja, man kan ju inte (eller?) lämna något kvar på tallriken så jag äter snällt upp (utan större ansträngning och motstånd!) Lika gott den här gången! :-)  Förresten är det ju mest äpple och äpple = frukt = 0points (när man tänker i Viktväktartankar) Havregryn är ju nyttigt och sen var där väl iofs lite annat också i den eftersom den var så söt och god men det ingår väl alltid lite "gratis" tillbehör varje dag? Ja, se, det blev ju tillslut en riktigt nyttig fika i alla fall ! :-) Glömde ju vaniljvispen men det är väl mest luft i den? :-P
Oj, vlken karaktär man har ;-)

Imorgon ska jag åka iväg och köpa kameraväska - det måste man väl ha?! Det är i alla fall vad jag har sagt till Martin ;-)



Hej så länge...


Vår dotter - en sömngångare?

I natt har det varit trångt i sängen... när jag vaknar ligger jag som i ett skruvstäd och kan varkens snurra åt höger eller åt vänster! På ena sidan om mig ligger Ellen och på den andra sidan ligger Erik. Hur gick detta till?! Det stör mig att jag inte vaknar när det kommer nattgäster och kryper ner under mitt täcke! Att Erik smyger sig in till oss har vi börjat vänja oss vid men att Ellen gör det... ! Hon brukar alltid sova som en stock och kommer aldrig in till oss. Dessutom har jag ingen huvudkudde längre. Den jag brukar ha har Ellen tagit i besittning! AAhh!!

När det blir morgon och Martin kommer och väcker oss (även idag har han varit iväg och snickrat på morgonen) så vaknar Ellen och blir mycket förvånad över var hon befinner sig. Hon kommer inte ens ihåg att hon kommit in till oss! Har vår dotter blivit sömngångare nu också?!

Frukost och sedan ut till A3 för en långrunda med Basti. Passar på att rasta honom rejält eftersom han ska duschas efteråt och därefter får han inte springa i lerpölarna mer förrän på lördag eftermiddag...*hehe*




                                                                                                                   Manligt...?

Det där med att duscha hund - ja, roligare kan man ju ha det...! Varkens Basti eller jag är överförtjusta i det här momentet men det måste ju göras. Det går ganska smärtfritt och och nu ligger han hopkurad på sin fäll.

Nu är det strax min tur att "hoppa in" i duschen. Ska hem till Jessica och fika (ja, jag vet att jag har börjat mitt "nya liv" nu men man kan fika ändå!)
Måste dock erkänna att det sista jag sa till Martin innan jag somnade igår var "-Påminn mig imorgon om att jag har börjat mitt "nya liv". Jag var rädd för att jag skulle ha glömt det och av ren rutin grabba tag i det första bästa som såg frestande ut i skafferiet idag.

Vi hörs snart!

Åhhh... vad sött!


Ni måste tro att jag är helt tokig idag - sitter hon bara vid datorn hela tiden? Ja, om ni frågar min familj så hade de alla svarat JA i kör! Det här klippet såg jag för ett tag sedan. Tror att det var en kompis till Caroline som skickat det till henne. Tyckte det var en sån gullig story - man får ett stort leende på läpparna.


Bajspåsen - den nya handväskan

Just nu sitter jag här vid datorn och glor på en bajspåse som ligger mitt på vårt matrumsbord... ja, det är inte riktigt så farligt som det låter, men jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Det visade sig att Martin använder den som "handväska" (detta ord fick jag absolut inte använda för Martin - för inte använder väl riktiga män handväskor...*hihi*) Han tycker själv att detta är ett smidigt sätt att frakta saker som t.ex. nycklar, USB-minne m.m. Hört talas om fickor?! Fick till svar att detta är mycket bättre... tja, vad vet jag... jag har aldrig testat. Kanske hade man gjort succé om man glidit in på jobbet på måndag med en blå bajspåse i näven? Eller varför inte ha den till hands när man tar sin shoppingrunda på stan? Jag kanske rent utav startar en trend (noooo, don´t think so!).


                                                                                                              Nya modet?



Du är jättesöt med din blåa påse, Martin! I love you! Puss...

Jag ska ge dig en hel rulle med nya bajspåsar i "Fars Dags-present". Ska kanske ta de rosa påsarna nästa gång? *fniss*

ps! Innan alla börjar anfalla och attackera mig för att jag lämnar ut min man på det här sättet (*hysteriskt skratt*) så vill jag berätta att han bjuder på det! Här hos "Olofsson family" spelar vi ut varandra åt alla håll och kanter - vill inte ens försöka mig på att fundera över vad han tar upp om mig i personalrummet på hans jobb... :-S  ds!

Grattis på 35-års dagen!

Jag hann aldrig ut med kameran fler gånger idag - det blir ju mörkt så tidigt nuförtiden och tidigare lär det ju bli... Men det finns ju en morgondag! :-) 

Precis innan jag skulle åka på möte öppnade jag ett brev som kom med posten idag. Handskrivet - det är inte ofta man får det nuförtiden! Kunde se igenom kuvertet att det stod 35 och jag var helt övertygad om att det var en inbjudan till 35-års fest - yes, vad kul! Men... det var ingen inbjudan... det var ett gratulationskort... till MIG på min 35-års dag!!! What?! "Grattis på 35-års dagen den 29/10-08...."   Tja, jag fyller ju 35 i år men detta var faktiskt två månader för tidigt! *ler* En sån gullig omtanke och jag hade inte ens en aning om att de visste om att jag blev 35 i år. Ska träffa avsändarna på lördag och ska bli så spännande att höra och se deras reaktion! :-)


                                                                             Mitt födelsedagskort... :-)


Efter mötet var det då dags för invägning! Big happening...- or not...! Följde med min mamma till Viktväktarna och vägde in mig... resultatet var inte så hemskt som jag kanske hade förväntat mig. Har ett par kilon som jag vill ha bort.
Så imorgon bitti startar jag på allvar - det innebär att jag har en kväll till på mig att tömma godis-skafferiet ;-)


Egentligen skulle jag duscha Basti ikväll inför lördagens utställning. Man ska helst göra det ett par dagar innan själva utställningen för att pälsen ska hinna "lägga sig" och för att det inte ska bli så mycket "fluff". Men just nu orkar jag faktiskt inte så jag skjuter på det till imorgon...  Han får väl bli en fluff-boll då... :-)
Ikväll får det bli Sex and the City för hela slanten istället! :-)

Fick ett jätteroligt telefonsamtal av Magda idag - jag är såååå glad för er skull! Puss på er!

Kram



Skogsbesök

Nu har vi kommit hem från skogen och tittat igenom alla korten som vi tagit. Erik fick lov att fotografera med vår "lilla" digitalkamera och han sken i kapp med solen och tyckte att han var mästerfotografen själv! :-)  Han fixade det kanonbra och vissa kort blev mycket bättre än mina...
Vi hade så klart Basti med oss och tanken var väl att jag skulle försöka fånga honom på kort i en härlig lövhög eller när han kommer springandes bland höstfärgerna - jo, förmodligen... dream on, Pernilla! De flesta korten blev suddiga eller lyckades jag bara få med svansen... det säger väl en hel del om min nivå... :-)
Så jag struntade helt enkelt i alla rörliga motiv och riktade in mig på de som var stilla - nämligen träden! Perfekt! Precis på min nivå! Vissa bilder blev suddiga, mörka, ljusa, konstiga... men så är det väl nu i början...?

Lägger in några exempel...









Tänkte bege mig ut igen men ska snart iväg på möte så det få bli senare i eftermiddag.

So long...

God morgon/förmiddag

God morgon (eller förmiddag?). Har sovit ganska länge idag och blev väckt av Erik som tyckte det var dags för frukost. Martin valde att ställa klockan på väckning kl. 05.00 för att åka iväg och snickra...  och kom hem lagom till frukosten med frallor :-)
Idag kan man faktiskt skymta solen så nu ska jag och Erik bege oss ut i skogen för att fotografera. Erik ville bara följa med på ett villkor - att han fick ha sin Tamagotchi med sig... *suck*

Idag är det invägning! Igår kväll försöte jag äta upp allt gott här hemma som ev. skull kunna fresta mig den närmsta tiden. Men tro det eller ej - jag är laddad! Nu jäklar ska alla bilringar bort! Nja, eller de ska i alla fall minska... (man ska väl vara ödmjuk har jag fått höra?!)

Vi hörs snart!

Var har jag nu plånboken?

Sista "jobbedagen" avklarad - och nu är det lov!!! :-) Iofs bara några dagar men det är bättre än ingenting alls! Nu ska det slappas och slöas... (och Martin ska snickra :-)   )  Nej, jag vet att jag kommer att bli rastlös av att inte ha något att göra så redan nu har jag börjat lägga upp planer på hur dagarna ska fyllas. I morgon är jag faktiskt inte helt ledig utan måste till jobbet för att vara med på ett möte - men sen så...!
Undrar hur jag ska fira lovet? Jo, jag tror att jag och min kamera ska ut på upptäcktsfärd i naturen och fotografera allt och ingenting :-)  Igår var det ju mörkt när jag kom hem med min kamera och likaså idag... Har alltså inte kunnat testa att fota i dagsljus men som jag skrev igår så har jag hunnit fota de flesta krukväxter här hemma. Här är ett exempel...


Ellen har blivit hämtad av Lotta & Ola och ska sova hos dem i natt. Här hemma vankas det myskväll med popcorn och film (som iofs redan har startat). Erik valde Robin Hood.


                                                                               "-Jag vill också ha popcorn..."


                                                                                      Mys i soffan med popcorn.

Idag fick jag en överraskning av Tina - två påsar Skumtomtar!!! Tusen, tusen tack! Den allra första Skumtomten måste ätas med vördnad och jag var tvungen att lukta på den innan den slank in i munnen. Det finns inget skumgodis som kan mäta sig med Skumtomtarna. :-)

Ja, nu har vi varit ute och ätit lunch två dagar i sträck och för mig är det lyx på elitnivå! Idag passade vi faktiskt på att ta en supersnabb shoppingrunda till efterrätt också... :-P  Hittade superduperfina klänningar som skulle passa alldeles utmärkt till Cocktailpartyn men eftersom jag tyvärr inte blir bjuden till Cocktailpartyn så ofta (typ aldrig!) så passar de också lika bra till Nyårsfirande (som jag faktiskt blir bjuden på).
Lugn, lugn alla oroliga själar! Jag tänker inte tjata på Martin om att jag vill ha... jag väntar några dagar så det här med kameran har hunnit lägga sig... *fniss*


                                                                       En "Jessica-klänning"...

Måste förresten berätta att jag har hunnit med att bli av med min plånbok idag... och sen har jag hunnit med att hitta den också...  Lagom till att jag skulle betala min lunch så upptäcker jag att min plånbok inte är i min väska - panik! *ugh*  Letar och letar även om jag med ögonen kan se att den inte finns där. Vet inte riktigt hur man tänker i dessa lägen eftersom man bara fortsätter att rota i väskan...?
Jessica fick rycka in som kreditkort och jag står mest och känner mig dum. Är helt övertygad om att jag hade den med mig i morse men nu ligger den alltså inte i väskan!
Alla mina lunchkollegor är väldigt övertygande och drar med mig i tron om att den absolut måste ligga kvar här hemma. Så jag är inte speciellt orolig när jag traskar runt på stan. Vill helst inte ringa Martin och berätta detta eftersom han bara kommer att sucka mig i örat. Som ni säkert förstår så är detta inte första gången jag blir av med något och Martin har nog gett upp hoppet om mig att jag överhuvudtaget någongång ska klara av det här med nycklar och plånböcker. Ringer i alla fall hem till Martin och vill att han ska kolla men tyvärr är han inte hemma. (Eller var det kanske tur? Nu var han och hjälpte Per att flytta och då kunde han inte sucka lika många gånger på mig... :-)    )Blir uppringd någon timme senare där han förklarar att den inte finns här hemma...*hjäääälp*  Panik-panik-panik!!!
Vågar knappt skriva att jag hittade den senare på jobbet - där låg den på ett bord i ett rum som jag inte ens kommer ihåg att jag varit i... jag blir så trött på mig själv (ibland). ;-)

Jaja, förra gången jag blev av med plånboken var när jag, Lotta och Ellen skulle åka till Öland över helgen. Vi var redo att hoppa in i bilen och jag skulle bara ta bilnycklarna och plånboken... trodde jag! Kunde inte hitta plånboken någonstans! Ut med all packning igen och alla väskor öppnades och rotades igenom. Men, nej! Ingen plånbok... Jag  gick upp i högvarv och var helt övertygad om att den blivit stulen... någonstans. Ringde till polisen och anmälde, ringde och spärrade alla kort (och det tog sin lilla tid). Till slut gav vi oss i väg och kom fram till vår lilla campingstuga på norra Öland. Började packa upp och vad hittar man väl där mitt bland trosor och strumpor? Jo, naturligtvis plånboken! Ska erkänna att jag fortfarande inte avanmält (heter det så?) min plånbok hos polisen. Har heller inte skaffat nya kort hos t.ex. ICA, Jet och några andra ställen... Så med facit i hand så var ju denna incident idag inte så allvarlig... hörde du det Martin?!

Nu ska jag äta upp sista påsen med Skumtomtar.... imorgon är det invägning...*suck*

Länkar hit & dit...

Oj vad jag har lekt med min nya, dyra leksak :-). Jag känner mig som ett litet barn på julafton (och beter mig nog så också kan jag tro...) Jag har fotograferat alla blommor och ljus som finns här i rummet från alla möjliga vinklar och vrår. Jag har testat inställningar och experimenterat hit & dit - hur spännande och kul som helst!
Men nu hade jag egentligen inte alls tänkt skriva om min kamera (som ni säkert redan har hunnit tröttna på) utan om de länkar som jag lagt in.

De flesta har hund-anknytning eftersom det också tillhör ett av mina största intressen. Vår Basti är ju en Gordonsetter som fyller 2 år den 19/11. Vi köpte honom av Margret & Tage i Lessebo (Småland) och det har vi aldrig ångrat. Bättre uppfödare får man nog leta efter! Så om ni väljer att titta in på Kennel Vidjoels så hamnar ni hos just Margret & Tage och deras underbara hundar.

Om ni tittar vidare in till Kezo & Douglas så är det också en sida om Gordonsettrar. Kezo är bror med Basti och Douglas kommer från den senaste kullen från Margret & Tage. Man får sig ett härligt skratt varje gång Tanja (Kezos & Douglas matte) skriver om deras bravader och påhitt.

Sen har vi ytterligare en kennel - Kennel Jaquiline´s. Gissa vilken hundras? Jo, självklart Gordonsettrar! Christina träffade jag för första gången i Malmö på en valputställning när vi var där för att kolla på olika hundraser. I mitt huvud hade jag redan bestämt mig för en Gordonsetter - det var bara Martin som skulle bearbetas lite eftersom han var inne på en liten Westie-terrier...
Christina & Helena (hennes dotter) har den här kenneln tillsammans och vi brukar träffas på lite olika hundutställningar - alltid lika kul!

Sista länken (hittills) leder er till en annan blogg - jossabloggen. Det är en kompis och granne som bloggat tidigare och som var en av dem som inspirerade mig till att ta tag i det här med att blogga.


                                                          Basti som valp - världens sötaste...

My new camera! :-)

Blev hämtad av Martin efter jobbet idag och när vi kör upp på uppfarten säger han "- Nu kan du köra och hämta Ellen (som varit hos en kompis) och sedan kan du köra och köpa den där kameran du ville ha."
Hörde jag rätt?! YES!!! Så nu sitter jag här och skiner i kapp med solen (på andra sidan jordklotet) och tittar kärleksfullt på min sprillans nya Nikon. Batteriet är på laddning och jag är redo inför kvällens installationer och provfotograferingar...
Ja, jag vet att jag har världens bästa man! Love dig Martin!


Erik berättade vid middagsbordet att han ska jaga älgar när han blir stor. Ser fram emot älgsteken om 20 år... ;-)


På fredagar när Martin hämtat barnen brukar de köra upp till Café Sandhem för att köpa fredagskaka som de sedan fikar på här hemma. Man får då välja vilken kaka/bakelse man vill. Hittills har jag haft karaktär att säga nej till fredagskaka eftersom jag ändå inte är hemma när de andra äter sina kakor. I fredags blev det dock inga fredagskakor eftersom barnen var hos kompisar och lekte. Nu tyckte Martin att det var synd att missa en sådan händelse så han har varit och köpt kakor/bakelser idag istället. Han kallade deras för "fira-att-det-är-lov-kaka". Denna gången hade han köpt till mig också (och av kartongen att döma så tror jag att det är en bakelse av något slag) och den kallar han för "passa-på-att-äta-innan-onsdag-bakelse"! Du är för kär... ;-) *ler*


                                                                                                      Jag tjuvkikade...!

Erik har varit överlycklig ikväll eftersom hans Villi utvecklades sent i går kväll till en tonåring...! Mamma kunde tydligen sköta om henne! :-) Men jag måste erkänna att jag tillslut tryckte på pausknappen eftersom hon aldrig ville somna...

Vår "lilla" snälla vovve, Basti, är starkt misstänkt för att ha varit på övervåningen idag under tiden som vi andra har jobbat eller varit på fritids/dagis. På övervåningen får han endast vara när det är dags för att sova - och det vet han! Men nu har vi upptäckt spår - väldigt misstänkt...
Ellens ena häxhatt låg mitt på golvet i hennes rum och i kanten var den sönder... Dessutom fanns det några andra odefinierbara fleecebitar i olika färger (vi misstänker att de är från något av alla hennes gosedjur som ligger utspridda på hela rummet...) Vem kan vara skäligen misstänkt?!
Nu blir det civilspan under en tid framöver...:-)


                                                                                                   Misstänkt, eller...?!



Tungt ansvar..!

Nej, ingen skumtomte-lycka på Maxi heller... :-(    Martin har kommit hem från sin raggar-runda bland Kristianstads kvällsöppna affärer utan någon framgång... Hade dock inhandlat en flaska julmust och en påse Polly som substitut.

Barnen har somnat men Erik var mycket orolig över hur hans Tamagotchi skulle klara sig nu ikväll när han inte var vaken och kunde ta hand om den. För er som inte vet så är Tamagotchi ett litet elektroniskt husdjur som man ska ta ansvar över och sköta om på alla möjliga sätt. Man ska se till att den får mat, stimulera/sysselsätta den, ta hand om den ifall den blir sjuk o.s.v. De senaste dagarna har dessa Tamagotchis blivit värsta "inneflugan" här hemma hos barnen Olofsson! Man kan höra dessa pip och ljud överallt i huset och det innebär att Tamagotchin behöver något. Speciellt Erik går omkring och bär på sitt lilla "djur" hela dagarna från det att han vaknar tills han går och lägger sig. Han skulle egentligen döpa den till Villiam men upptäckte försent att det inte fick plats så många bokstäver så det blev "Villi". Ännu värre var det sedan när han upptäckte att Villi var en flicka!!! *fniss* 
Gränsen går vid matbordet - det är en Tamagotchi-fri zon. Ikväll pep det från Villi (som tydligen hade bajsat) och Erik blir som värsta hönsmamman - "-Jag måste ta hand om min Tamagotchi för annars utvecklas den inte!" För så är det - om man sköter om sitt lilla skötebarn så utvecklas den till hela tiden och det handar ju om att hålla detta elektroniska djur vid liv och välmående så länge som möjligt...*suck*  
Oftast funkar det så att de somnar på kvällen och sover hela natten (inga vaknätter här inte ;-)  ) Men nu har det ju blivit vintertid och de små "djuren" har väl inte riktigt ställt om sig så när det var dags för sängen så hade Villi fortfarande inte somnat - ojojoj! Det var då jag lovade att ta hand om Villi ikväll och sköta om honom tills han somnade. Erik visste inte riktigt  om han kunde lita på mig men gav med sig till slut.
Frågan är bara - när tänker den lille skiten (=Villi)  somna?!
Finns dock pausknapp... :-)

Fortsätt mysa...

Skumtomte-jakt!

I natt vaknade jag med ett ryck av Radiosportens "Champagnegaloppen". Det var Martins mobiltelefon som började ringa kl 00.30 - snacka om ett brutalt uppvaknande! Visserligen var jag förberedd på att det ev. skulle kunna ringa i natt eftersom Martin erbjudit sina taxitjänster till Lotta (syster) och Ola som varit på ålagille i går kväll i Degeberga. Kanonbra - nu har man en taxitjänst tillgodo ;-)  
Så Martin kliver upp mitt i natten och kör iväg till Degeberga - jag tror att jag sa att han skulle köra försiktigt - eller var det bara vad jag tänkte... Hur som helst så ligger han bredvid mig igen nästa gång jag vaknar - ja, jag sover som en stock! Nästa gång jag kommer till sans och öppnar ena ögat och kikar på andra sidan sängen så är den tom igen! Han hade ställt klockan på väckning kl. 05.00 (ja, jag säger också att det måste vara något galet när man gör det frivilligt en söndag!) för att kunna köra i väg och snickra och såga till brädor till vår panel. Jag somnar så klart om och vaknar av att barnen kommer inrusande och väcker mig kl. 09.00 (vintertid) och säger att de tycker att jag gott kan vakna nu. Då har Martin kommit hem och köpt med sig frallor till frukost - mums!

Idag har det bara varit regn för hela slanten - det tar liksom aldrig slut! I förmiddags tänkte jag att jag skulle vänta med hundrundan tills regnet avtagit men efter någon timme insåg jag att det nog inte skulle sluta - så det var bara att ta tjuren vid hornen (eller rättare sagt hunden i kopplet) och traska ut i vätan. Tina och hennes hundar följde med till Bockeboda. Blött & lerigt men hundarna tyckte nog det var som rena paradiset - fullt med vattenpölar som man kunde bada och dricka ur! :-)
Jag insåg att det var dags att köpa ny regnjacka eftersom den jag äger just nu höll tätt ungefär tills jag kommit ut från bilen - sedan började den läcka in! :-(
Tänker absolut åka tillbaka och gå rundan igen någon dag då det är bättre väder. Då ska jag ha kameran med mig och fotografera höstbilder - vilka underbara färger alla löv hade!




När vi kom hem bytte jag om och sedan hade vi bestämt att det var Familjerunda, d.v.s. hela familjen skulle åka med och handla. Vi började med Elgiganten för att kolla kamera-priser. Varför ska det finnas så otroligt många olika alternativ, sorter och märken?! Man blir ju helt förvirrad - snart blundar jag och pekar på en!

Efter Elgiganten blev det en påhälsning hemma hos pappa och Ingrid. De bjöd på eftermiddagsfika - flera olika sorters kakor - gott men farligt...


Sista anhalten på vår planerade runda var Kvantum för en veckohandling. Jag hade frågat ut min bror igår om de hade tagit hem några Skumtomtar ännu. Han meddelade att de kommer ut i butiken på måndag. Träffade dock min kusin (som också jobbar på Kvantum) och han berättade att de redan kommit och nu låg ute på lagret! Men hallå!!! Ta en påse till mig! Tyvärr var det inte så enkelt - de hade inte lagt in varan i datorerna ännu - skit också! Jag som tyckte att jag kunde lägga 25 spänn ute på lagret och ta med mig en påse - men tyvärr! :-( 
Bara vetskapen om att det  fanns massor av Skumtomtepåsar bara några meter ifrån mig gjorde mig fruktansvärt frustrerad! Det var precis som om de låg där ute på lagret och bara kallade på mig "-Kom och ta mig, kom och ta mig, ät mig!" *suck*  Är det detta man menar med att hållas på halster?!

Men skam den som ger sig! Om inte Kvantum kan stilla mina behov så vad gör man då? Jo, då packar man in hela familjen i bilen igen och kör vidare till nästa affär och sedan nästa och nästa tills man har gått igenom nästan hela Kristianstads alla affärer (kanske lite överdrivet - men i alla fall de mest närliggande affärerena mellan Näsby och Öllsjö!) Resten av familjen stannar kvar i bilen medan Pernilla springer mellan regndropparna så fort hon kan in i affärerna.... för att upptäcka att de inte har några Skumtomtar! Jag fattar inte - chokladtomtar i alla möjliga storlekar hit och dit men inte en endaste Skumtomte i sikte! Efter några affärer tycker inte Martin och barnen att detta är kul längre utan nu vill de hem (det vill inte jag!) Tyvärr blev jag nedröstad och dessutom var det inte jag som höll i ratten och trampade på pedalerna så det blev Öllsjö... Men Martin lovade i ett svagt ögonblick att han skulle åka till Maxi senare ikväll för att se om de tagit hem Skumtomtar. Hoppas, hoppas!!!

Eftersom jag har lovat mig själv att börja mitt sundare liv på onsdag (usch, vilken ångest!) så har Martin bestämt att vi ska äta så mycket flottig och god mat som möjligt dessa återstående dagar. Det låter nästan som man har nedräkning till min undergång eller något liknande... :-S   Så idag blir det potatisgratäng a´la Martin med fläskfilé - gott-gotti-gott-gott! :-) 

Nu är det säkert några som undrar varför just onsdag? Jo (hihi), därför imorgon och på tisdag har vi studiedagar på jobbet och då hör det till som tradition att vi äter lunch ute (d.v.s. ute i civilisationen = stan :-)    )  Man kan väl inte sätta igång med "projekt sundhet" när man vet att det vankas lunch på stan?! ;-)  
Fr.o.m. onsdag räknar jag med att få all stöttning som det bara går att få - det lär jag behöva nu i Skumtomte-, pepparkaks- och julmusttid!

Måste också meddela att jag nu har börjat få konkurrens om datatillgången här hemma. Vår dotter har nu upptäckt mail-världen och har skaffat sig (iofs med min hjälp) en egen mailadress och hon tror att man "måste" kolla den stup i kvarten för att se om man har fått mail. Martin påpekade att hon inte kunde hålla på så men då svarar hon "-Men det gör ju mamma!". Tja, vad ska jag säga - jag har inga argument!

Ha en härlig söndagkväll!


Myskväll i grillkåtan

Snacka om att vara halvt desperat när man t.o.m. väljer att dammsuga för att man inte har något annat att göra! Martin tycker det är mycket märkligt att jag inte ser vad som behövs göras här hemma men det handlar inte om det - jag ser men jag prioriterar inte det i den ordningen som Martin gör. Så då tycker jag helt plötsligt att det är viktigare att åka och köpa batterier till barnens Tamgotchi istället ;-). Jag försöker påminna honom då och då att jag har andra goda sidor... typ.... tja... ni vet... kan inte komma på något just nu bara för att jag måste! Jag återkommer...:-)

Var runt och kollade på olika kameror också - vill verkligen ha! Just nu är det inte riktigt läge att diskutera "vill ha" saker med Martin... När jag var hemma och vabbade med Erik för ett tag sedan så glömde jag ringa till Försäkringskassan för att anmäla tillfällig föräldrapenning. Det kom jag inte på förrän idag då Martin frågade om jag gjort det... Detta har jag inte haft en endaste tanke på. Martin blev sådär glad... och nu kan man väl inte ringa dit och anmäla - det är ju försent!? Försökte få James att ringa dit... Så då kontrade Martin med att säga "- Säg bye, bye till din Marimekko-väska". Jo, förmodligen!!! Fortsättningen på den här historien kommer senare ... den är inte färdigdiskuterad ännu!



Ellen har varit i Rinkaby hela dagen hos en kompis. I morse ville jag kolla hennes tänder (om hon borstat dem noga) och de var inte rena! Jag sa till henne att det blev omborstning och att det nu var slut med alla bebistandkrämer - nu var det flour som gällde! Sen tyckte jag att hon kunde testa tandtråd också. "-Flour och tandtråd - oj vad jag känner mig vuxen nu!" blev hennes svar...*skratt*

Erik har lekt med Valter hela dagen och ett tag visste jag inte riktigt vad de gjorde - men det upptäckte jag :-)


Hundburen kan man tydligen använda på mer än ett sätt... ;-)

Har varit ute med Tina och hennes hundar. Helt underbart väder...:-)


                                     Mac & Basti väntar på att det ska bli godisregn...


                                                                              Härliga höstfärger


                                                  Något ospecificerat... men läckert!

När jag kom hem var det bara att packa bilen och sedan åkte vi ner till tomten i Åhus. Där står det en grillkåta och vi hade planerat att grilla där i kväll tillsammans med Anders (lillebror) & Annica. Självklart var Alfred också med! När Annicas bröder fick höra talas om grillningen dök de också upp - jättetrevligt! Det blir supervarmt inne i kåtan och man blir ganska slö och detta märktes inte minst på Erik som undrade om vi inte skulle åka hem och sova snart (då var klockan 19.20...)
Nu sitter man här och är trött och luktar som en grillad korv :-). Men mysigt är det!




                                                                                       Jag och Alfred


                                                                                                          Ellen & Anders



Kram


Trött & rastlös

Det är förmiddag och rimligtvis borde man vara utvilad och känna sig pigg nu, men inte jag! Erik måste ha smugit sig in i våra sängar någongång i natt för plötsligt slåss man om täcket och vaknar och upptäcker att man ligger med halva kroppen utanför sängen... Om man sen orkar lyfta på huvudet ser man också att det finns en annan familjemedlem (Martin) som har tillgång till mer än 2/3 av hela sängen!!! Om ni undrar var Erik ligger så är han som ett plåster på mig... Antingen med armar eller ben slingrade runt mig eller med huvudet på mig någonstans alternativt hela honom på mig! Förr i tiden när han var en 3,5kilos-bebis så kunde dessa stunder vara ganska mysiga... men nu är det en 21kilos-kille och jag kan lova er att det inte riktigt är lika mysigt då...

Ellen ska snart skjutsas iväg till en kompis och Martin ska bege sig upp på byggnadsställningen igen för att fortsätta med vårt (eviga?) projekt - träpanelen!

Själv har jag inga planer denna helgen och det har jag ju sett fram emot! Sååå skönt att kunna ta det lugnt och ta dagen som den kommer...  Men vid detta laget borde jag väl känna mig själv?! Nu sitter jag här och är rastlös och funderar på vad jag ska fylla hela dagen med. Några förslag? Allt som har med städning och tvätt och liknande går bort direkt så det behöver ni inte tipsa om ;-) Förresten har redan James tagit hand om tvätten och disken nu på morgonen...

Ja, jag ska i alla fall börja med att åka och köpa en ny tandborste eftersom min gamla fick kastas igår efter vårt uppträdande då den doppades i både smör och yoghurt...! :-)

Återkommer...


Kommer Darin?

Äntligen helg :-) ! Det har varit en rolig fredag med Halloweenfest och uppträdande. Jag hade fått låna Ellens röda peruk och efter några timmar var jag helt svettig i huvudet... Vi hade lovat våra elever att det skulle bli en överraskning men de förväntade sig nog något "större". Ryktet började sprida sig att Darin skulle komma till skolan... jo, förmodligen! Hrmm, snacka om fruktansvärd besvikelse när de till sist insåg att det var deras kära fröknar som var den efterlängtade överraskningen...! Fast det blev många glada skratt ändå... :-)
Nästa vecka är det lov (fast jag jobbar måndag och tisdag) och det känns skönt att veta att man bara kan ta det lugnt...








                                                        Jag hade vaniljyoghurt långt upp i näsan...


                                                Ja, läppstift är inte Carolines starkaste sida... ;-)

Var jättetrött i eftermiddags och har legat i soffan och slappat och tittat på Sex and the City och ätit Cheeseballz och druckit julmust - kan man ha det bättre?! :-) Tyvärr är julmusten redan slut så jag måste iväg och handla mer. Fick höra idag att det finns Skumtomtar i affärerna nu! Bara jag säger ordet Skumtomtar så vattnas det  munnen på mig...



"Fredagskul" på A3 (d.v.s. hundrunda med Mac & Miller, Kaxe & Zorro) i regn och mörker - bättre stunder har man ju haft i sitt liv... Extra gott är det ju att komma hem och kunna krypa ner i soffan med filt och sina gosiga innetofflor ;-)

Ellen har blivit rena discoprinsessan här hemma - disco förra fredagen, Halloweendisco i tisdags och disco i kväll. Varför hamnar alla discon i en klump?
Imorse hade hon dessutom fått för sig att hon skulle ha rakt hår = mamma får platta med plattången...  Som ni vet så är våra morgonrutiner tajta och det finns inte mycket överflödig tid. Men hör och häpna - idag lyckades jag på något mirakulöst sätt vara så effektiv att vi "jobbade in" 10 minuter. Detta innebar att jag hann plocka fram plattången och ta några tag i hennes hår. Ellen blev mer än nöjd :-)


Nu ikväll slocknade vår discoprinsessa i soffan - det är hårt att ligga på topp :-)



Efter kvällsmaten (pizza) hade jag lovat barnen att vi skulle ha "häxdryck" - och det blev det! Martin kunde naturligtvis inte hålla sig utan börjar experimentera och involvera barnen i olika experiment. Så tillslut var barnen mer intresserade av att fånga röken i glas än att dricka drink...*suck*





Sweet dreams!

Kristianstad by night

I kväll är jag ganska sen med mitt inlägg men det har sin förklaring... jag har varit och ätit på BAR-B-KO! Så himla gott!!! Det var jag, Jossan, Åsa och Ingela (= gamla föräldragruppen från när Erik föddes) Det var ett bra tag sedan vi träffades men nu var det dags igen... BAR-B-KO har liksom blivit vårt stamställe (iofs inte så ofta vi går ut men de få gånger vi gör det så blir det dit) Det är ett säkert kort och man vet att det serveras god mat *mums*.


                                                                                                          Åsa och Ingela


                                                                                                 Kusinen

För min del blev det rena rama lyxkvällen med förrätt, huvudrätt och efterrätt och ett glas vin som pricken över i:et :-) En kanontrevlig kväll med mycket snack om allt och ingenting.






Visserligen kan jag äta mycket men jag lovar att jag inte åt alla dessa efterrätter själv!

Missade bussen hem och var tvungna att vänta en stund. Vi passade på att göra "Kristianstad by night" och fönstershoppade så mycket vi kunde :-) Det blev en billig runda...;-)



Hittade dock ytterligare en sak att skriva på min spontan-önskelista! Nu står även en Marimekko-väska på listan...



Tack för en supertrevlig kväll - det var precis vad jag behövde efter en dag som denna...:-)

Fick precis veta av Martin att jag får en lugn eftermiddag imorgon. Erik blir hämtad på dagis och ska följa med en kompis hem. Ellen blir också hämtad och ska följa med en av sina kompisar hem. Sedan var det tydligen disco igen... Måste prata med henne och höra om hon bestämt vem hon ska gå med ;-)

Börjar nu bli lite nervös inför vårt uppträdande imorgon! Har provat kjolen idag och tyvärr passade den :-(
Jag vet inte riktigt vad jag ser ut som men inte är det en prinsessa i alla fall! Mina ben kommer att se ut som uppstoppade prinskorvar under den här kort-korta kjolen (ångest...:-S)  Jessicas råd var enkelt - ta på dig svarta tights... ja, men svarta tights kommer väl inte att ta bort mina prinskorvsben?!  Hur tänkte du nu?!
Men sedan kom jag på en lysande, strålande superidé! Jag tar på mig två kjolar!!! Den ena har jag som vanligt och den andra får sitta en bit ner på låren så att den kommer under kjol nr. 1. På detta vis kommer hela kjolen att se längre ut! Nu gäller det bara att dansa försiktigt så att inte kjol nr. 2 kasar ner och trillar av... Men med rätt teknik så...

Wish me good luck...

Pilla ♥ julmust = true!

När barnen hämtats så körde vi till Maxi (sorry Anders) för att handla Halloweenprylar till festen på fredag. Uruselt utbud på grejer!!! (känns det bättre nu Anders?) Ångrade att jag inte körde till Eko istället men nu fanns det inte tid till det eftersom Ellen skulle på fotbollsträning lite senare. Plockade till mig lite servetter och girlanger...
Erik träffade sin "gamla" dagisfröken som nu börjat jobba där och han blev sååå glad även om han inte vill visa det (men det lyser igenom :-)   ). När vi går därifrån säger han "- Äntligen fick jag träffa henne!" *ler*

När vi är på Maxi hamnar jag i ett lyckorus då jag helt plötsligt går rakt på........ JULMUSTEN!!! Äntligen! Som jag längtat och drömt och försökt föreställa mig och komma ihåg denna ljuvliga smak och dryck. I love it :-)  Ni som känner mig väl vet att detta är min absoluta favoritdryck och det finns inget i hela världen som jag hellre dricker! Var ju naturligtvis tvungen att lagra på mig några stycken. Sist jag drack julmust var i våras då jag köpt ett litet lager som jag beräknat skulle räcka ett tag.
Till julmusten måste man också ha Skumtomtar... Jag lovar att jag dammsög hela godisavdelningen för att undersöka om det inte fanns några, men tyvärr... Julpynt har de minsann redan plockat fram men inga Skumtomtar - det är för dåligt!
Det fick bli Cheeseballz istället.

Köpte förresten en spontanpresent till mig själv också - Sex and the City - filmen! Jag stod där och resonerade med mig själv om jag skulle ha den eller inte. Det är alltid bra att kunna diskutera med sig själv för man får så himla bra svar :-)  Naturligtvis slutade det med att jag tog den med motiveringen att jag var absolut värd den, att det snart var helg (och det ska man väl fira?) och det var längesedan jag shoppade något... ;-)  Så nu kan jag stryka den på min spontan-önskelista... bara sådär 100 andra saker kvar... :-)


                                                                                                         Lyx...

På väg hem ser jag i backspegeln att det är trötta barn som sitter i baksätet. Dröjer inte länge förrän de slocknar...


              Inte illa att kunna fotografera samtidigt som man kör bil, va?!

Hundrunda på A3 med Tina och sedan lite jobb vid datorn - nej, jobb är inte = blogg. I detta fallet var det verkligen jobb-jobb! Martin har suttit och stört sig på min lilla charmiga (o)vana - när jag skriver på datorn så pratar jag högt med mig själv... Det har aldrig stört mig men visst har en del kollegor kommenterat det på jobbet men skulle detta vara störande?! ;-) Kanske finns det en anledning till att det alltid blir tomt i datarummet när jag ska skriva något längre...? Sorry!

Erik har kommit fram till att han vill ha mycket pengar när han blir stor :-)   Jag frågade varför? "-Jo, för att jag ska kunna köpa en klänning till min fru!" Det är min gosse det!!! Nästan så att man vill gifta sig med honom! Visste väl att jag lyckats bra hittills med uppfostran - eller kallas det hjärntvätt?! :-)

Vid matbordet ikväll vill Erik också berätta att han nu inte längre är kär i någon på dagis utan att det är en ny tjej och han vill att vi ska gissa vem det är. Ja, det är ju bara att börja gissa men det går inte så bra så tillslut får vi några ledtrådar :
- det är en tonåring (oups - nu blev mamma nervös!!!)
- han känner henne inte men han har sett henne (hallå?!)
- hon är jättebra på att slå kullerbyttor (hrmm...)
- hennes namn börjar på A  

Ja, ni förstår säkert också att vi inte klarar denna utmaning utan vi ber honom att säga det istället.
Mamma Pernilla kan vara lugn - det var en seriefigur i hans favorit TV-program "Avatar" !!! *pust*



Ny dag imorgon!
Kram


En ograciös prinsessa i kort guldkjol med volanger...

Jaha, då har man fått sig ett gott skratt igen :-)  Det kan man aldrig få för mycket av! Ikväll träffades jag, Jessica, Caroline och våra två lärarstudenter på skolan för att öva in ett framträdande till fredag då vi ska ha Halloweenfest med våra elever. Caroline hade hittat en låt som vi skulle dansa till och nu skulle vi alltså öva... Behöver jag säga att det var ganska mycket fnitter redan innan vi börjat?!
Jag ska vara prinsessa med vingar och Caroline och Jessica ska vara Hip-hopare *skratt*...  En prinsessa med vingar behöver inte göra så många avancerade rörelser jfr med en Hip-hopare :-)  tur är väl det... Däremot måste en prinsessa med vingar tydligen ha på sig en kort guldkjol med volanger - this we don't like :-(  !!!  Min enda förhoppning är att kjolen ska fastna på låren och att det inte går att töja på den mer så att den lyckas ta sig förbi baken - för då kan den här prinsessan ha på sig vad hon vill istället :-)
Jag hoppas att någon kan filma eller åtminstone ta kort på oss på fredag!




                                               I verkligheten såg det mycket graciösare ut... ;-)

Martin och Erik fick nöja sig med att vara hemma ikväll. Tydligen behöver jag och Martin jobba på vår kommunikation eftersom han tydligen inte visste vad jag skulle göra ikväll. Han trodde det var något helseriöst med kollegorna men när han öppnade och gick in på bloggen så kunde han ju där läsa att det inte riktigt stämde :-)  Han ringer upp mig och jag vet inte om det är chock eller stolthet (haha) man kan ana. Tror iofs att det är mest chock då det inte tillhör vanligheterna att jag överhuvudtaget rör på mig frivilligt eller ännu mindre framträder :-P

Ellen har varit på Halloweenfest och verkade nöjd när jag kom och hämtade henne. Tänkte att det var min tur att ha peruken på fredag!



Nu är det bara Sex and the City kvar på listan :-)


Äppelkaka

Har hämtat barnen från skola och dagis och har nu "slängt ihop" en äppelkaka som vi ska ha till eftermiddagsfikan. Hade egentligen tänkt testa ytterligare en variant av äppelkaka men tyvärr hade vi inte så mycket kokos hemma (ja, det skulle fakiskt vara kokos i den!) Det får bli en annan gång...
Barnen har hjälp till - Erik har ätit upp alla äppelskalen och Ellen har slickat skålen :-)


                                                                                                          Gottegrisarna...

Här kommer i alla fall receptet på Kokosäppelkakan:

2 ägg
äpplen
2 dl socker
100g smör
2 dl kokosflingor
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Vispa ägg och socker.
Smält smöret och blanda sedan i det i ägg- och sockerblandningen.
Blanda i övriga ingredienser.

Skala och skiva äpplen och lägg i en smord form.
Lägg kokosblandningen ovanpå.

175° C i 40min.

Nu är det dags att ta ut kakan från ugnen! Fika kan aldrig vara fel ;-)  !

Resten av eftermiddagen/kvällen ska ägnas åt:
- förberedelserna inför Halloweenfesten som Ellen ska gå på.
- snabb kvällsmat
- hundrunda
- tillbaka till jobbet för att öva på vårt framträdande på fredag (Halloweenfest med klassen)
- skriva mer i bloggen
- hinna se åtminstone ett avsnitt av Sex and the City :-)

Återkommer senare...

Mail från Korea

Sent igår kväll fick jag mail från Korea :-)  Det ena var från min buddy och det andra var från en kille som också är buddy  - fast inte till mig såklart. Det är alltid jättekul när de hör av sig och samtidigt väcker det fortfarande mycket känslor hos mig. Jag svingas bakåt, tillbaka till hur vi hade det när vi var där, vad vi fick uppleva, vilka människor vi träffade o.s.v. Jag som hela tiden tror att jag har "bearbetat" det färdigt... men det har jag tydligen inte... en märklig känsla!

Jag inser också vilka olika kulturer vi lever i, och vilken otrolig press de lever i från att de är små barn tills dess att de är vuxna. Man börjar skolan när man är 6 år men redan ett par år tidigare har föräldrarna satt barnen i "skola" för att de ska lära sig att t.ex. läsa och skriva. När de sedan börjar i skolan på "riktigt" kan de redan det och ligger före rent kunskapsmässigt. Så här fortsätter det hela vägen. Efter att den vanliga skolan slutar vid 16-tiden fortsätter eleverna direkt vidare till "extra skolan" för att få mer undervisning och möjligheter till att studera. Allt detta för att kunna komma in på ett bra universitet och få möjlighet till att studera och sedan få ett bra och välbetalt jobb.

Självklart vill jag åka tillbaka dit - frågan är när? Nästa gång tänker jag inte åka ensam härifrån utan vill ha med mig barnen (tror faktiskt inte att Martin är så intresserad av det). Det finns så mycket jag vill visa dem...







Erik är en riktig tänkare och kommer dagligen med den ena kommentaren efter de andra. Han funderar och sedan frågar eller kommenterar han - om allt mellan himmel & jord!
Här kommer ett urval av dagens kommentarer:

- Vad heter Ivö klack på engelska?
- En ö är bra - det stavas bara med ett Ö, sedan är det klart!
- Jag gillar mest när du inte är hårig.
(Denna var riktad till mig!!! *skratt*)



                                                                                                                     Lillkillen

På fredag ska vi ha Halloweenfest med vår klass och jag och några kollegor förbereder lite "happening" under festen... ;-)   Detta ska vi öva in i morgon kväll och jag tänker försöka smuggla med kameran under repetitionerna :-)
Mer om detta imorgon!

Det sista för idag - så här sover Ellens Tamagotchis... *ler*



Sov gott ni också!


Någon mer som har en spontan-önskelista?

Försöker lägga in små (men väl riktade) "hintar" om att jag verkligen vill ha en digitalsystemkamera. Undrar om Martin har uppfattat signalerna? Många gånger kan man använda taktiken "-jag behöver..." men det känns inte riktigt som att den repliken är användbar i detta fallet. Någon som har en annan replik eller argument för en sådan dyr "leksak" så går det bra att skicka den till mig ;-)  
Jag har en "spontan-önskelista" d.v.s. en önskelista där jag skriver upp saker som går bra att köpa till mig rent spontant (om någon nu är på det humöret :-)  ) Denna önskelista förändras ju hela tiden då mina prioriteringar förändras och ibland struntar jag helt enkelt i att vänta så då köper jag sakerna till mig själv istället! På listan står just nu bl.a. DIGITALSYSTEMKAMERA och ett särskilt halsband från Thomas Sabo. Längre ner på listan kan man hitta enklare saker som t.ex. brödkorg m.m. Ville bara påpeka detta så att ni inte tror att det bara finns dyra saker på listan ;-)

Härligt höstväder idag så jag tog med kameran på hundrundan i Åhus. Tänkte försöka föreviga vovvarna men det är ju lättare sagt än gjort - de rör ju sig i stort sett hela tiden... Lyckades dock fånga dem på några kort...


                                  Ha...! Jag fick dig på kort - och då menar jag inte Basti!


                                                                                                       Utslagen hjälte...


                                                                                                                             Wille


                                                                                                               Mac & Miller


                                                                             fr. v.  Miller, Basti, Wille och Mac

I dag hade jag lovat Ellen att vi skulle åka till Eko för att fixa utklädnad till Halloweendiscot på tisdag. Förra årets utstyrsel har hon redan vuxit ifrån.
Jag är ingen sy- och pysselmamma som har tusen ideér och är så där kreativ och påhittig ut i fingerspetsarna. Hade gärna velat vara sådan men det är bara att inse sina begränsningar. Ibland påpekar Ellen att andras mammor "brukar" göra si och så och på deras barns utstyrsel ser man att det lagts ner otaliga timmars arbete - hur skulle jag då hinna blogga ;-) ?! Det är i dessa lägen som jag kör mitt mantra i huvudet - "jag har andra goda sidor - man kan inte vara bra på allt!!!" - och då lugnar jag mig lite.
T.o.m. personalen på Eko blev engagerad i våra förberedelser och kom med tips av olika svårighetsgrad - vissa gick bort direkt för de krävde jobbiga förberedelser och det gillar vi inte! En kundvänlig personal tipsade mig om att jag bara kunde pudra Ellen vit i ansiktet och rita lite röda streck (=blodspår) i ansiktet. Detta tyckte jag lät lagom avancerat och fick mig att tända till men på Ellen kunde jag se att detta inte var något alternativ som överhuvudtaget skulle diskuteras... 
Tillslut kunde vi i alla fall enas och vi inhandlade diverse attiraljer. Det färdiga resultatet får ni se på tisdag... men här kommer ett smakprov...


                                                                                                            Häxan Ellen...


                                                                My redhead princess :-)

Barnen hade med sig egna pengar till Eko ifall de hittade något. Det där ordet "ifall" kan vi lika gärna stryka för tar de med sig pengar är det detsamma som att det ska handlas något. Ellen har födelsedagspengar kvar så hon slog på stort och köpte den senaste versionen av Tamagotchi och Erik (som endast tog med sig 30 kr) tyckte att affären var väldigt dyr eftersom man knappt fick något för den summan - vilket är helt riktigt observerat! Det slutade med Pokemonkort och alla var nöjda!

På hemvägen svängde vi inom morfar & Ingrid (d.v.s. pappa & Ingrid). Det blev fika och Ellen & Erik kunde demonstrera sina inköp. Åt jättegod vaniljglass som jag verkligen kan rekommendera - inköpt på Lidl.

I kväll är det filmkväll (även om det är söndag) och det är Martin som ska låna film idag. Det är alltid ett osäkert kort att låta honom ha det ansvaret eftersom man aldrig vet vad han kommer hem med. Får han välja blir det oftast svenska filmer. Det är inte vad jag väljer i första hand... Jag och Per (som är vår trogne filmkompis) gillar oftast samma typer av film och det är också vi som ser hela filmerna, d.v.s. från start till slut. En viss Martin somnar alltid efter halva filmen och vaknar lagom till slutet...
Idag hade dock Martin fått "order" om vilken film han skulle hyra (Ironman) så idag fanns det inget utrymme för egna initiativ ;-)


Min rödvinsmarinerade klänning...

Det har varit en seg dag även om jag sluppit huvudvärken. Det är det där med sömnen... att man kan bli så beroende av den! "Förr i tiden" kunde man lätt vara ute flera gånger varje vecka och ändå vara någerlunda pigg i skallen och dessutom se fräsch ut. Kan inte komma ihåg att man var så trött i flera dagar efteråt?! Vill egentligen inte säga det - men - kan det ha med åldern att göra? Nej, det vill jag inte tro!

I natt när jag kom hem blev jag utskälld! Ja, inte av Martin utan av Basti - han är inte heller van att hans matte är ute och rantar halva nätterna för att sedan försiktigt (och så tyst hon kan) försöka sig på att smyga sig in i huset obemärkt. Det där med att smyga lyckades jag alltså inte med utan "vakthunden" gav ifrån sig några av hans grövsta skall och trodde nog att han lyckats skrämma tjuven på flykten :-) Det var ju bara lilla jag som kom hem med min rödvinsmarinerade klänning... Klänningen åkte i tvättmaskinen direkt fastän jag övervägt att först testa diverse tips jag fått under kvällen (hälla salt på, hälla på Club Soda, hälla mer vin på - fast vitt denna gången...). Jag orkade helt enkelt inte börja greja mer med den utan stoppade helt enkelt in den i maskinen och chansade!
I morse (eller rättare sagt i förmiddags) så var den upphängd när jag kom ner från sovrummet (märkligt va?!) och det fanns inte tillstymmelse till rosa nyans någonstans - YES!!!

Det blev hundrunda med Tina på A3 men idag behövdes ingen "survival-kasse". För att ändå vara på säkra sidan fick hon komma och hämta oss eftersom jag inte riktigt visste om jag var körbar eller inte...
När vi gått halva rundan upptäckte vi att det pågick jakt i skogen runt oss :-S  Det small rejält och vi hörde även jakthundarna som skällde. Lite märkligt med tanke på att det inte fanns några skyltar som informerade om att det skulle vara jakt där idag...

Barnen har roat sig själva hela dagen genom att leka med kompisar. Elina har varit här och lekt med Ellen och Herman var här och lekte med Erik så det har varit lugna gatan för mig :-)
Tjejerna bestämde sig för en övernattning och de var hemma hos Elina och hämtade övernattningsgrejer.

Idag blev det faktiskt äppelkaka! jag har ju sagt det i så många dagar nu men det har ändå inte blivit av - men idag...! Har testat lite olika recept och idag fick jag ytterligare ett av Tina. Blev riktigt gott! Här kommer receptet:

Skala och skiva äpplen och lägg dem i en smord form.

Blanda ihop:
1 tsk bakpulver
2½ dl mjöl
2½ dl socker

Smält 100g margarin/smör och blanda ner i mjölblandningen.
Tillsätt sedan 1 ägg.

Klicka på blandningen ovanpå äpplena och ställ i i ugnen på 175°C i ca 25 min.

Jag gjorde dock några förändringar - jag strödde på lite socker och kanel mellan äpplena och dessutom fick den stå inne lite längre i ugnen.

I kväll blir det sen middag - men jag tycker fortfarande man är mätt efter den där äppelkakan så det gör inget. På menyn ikväll står det Tacos som aldrig kan bli fel - tror dock att jag hoppar över rödvinet ikväll... ;-)







Personalfest

Hahaha... det var längesedan jag skrattade så mycket som jag gjorde i går kväll - jag har underbara kollegor :-)  !!! Men jag ska ta det från början...
Blev hämtad av Malin och skulle sedan köra och hämta upp Caroline innan vi till slut skulle landa hemma hos Sofie för att dricka en fördrink. Verkligen en skitgod drink som smakade mer som saft än som något med alkohol i - precis i min smak!
Kartan och vägbeskrivningen till vår kollega, där festen skulle äga rum, hade jag såklart glömt att kopiera - men ärligt talat så hade den nog ändå inte gjort så stor nytta - det var några streck och en väg markerad och sedan en prick mitt ute i ingenstans där det stod "Här bor jag"...
Vi hittade i alla fall rätt och festen kunde börja! Tiden gick hur snabbt som helst och alla bjöd på sig själva och släppte loss. Hur kul som helst :-)  !
Hur jag lyckades spilla ut ett glas rödvin på större delen av mig vet jag inte riktigt men jag skyller här på mitt halsband som nog råkade fastna i glaset... är det trovärdigt? Ja, om min klänning nu fick en ton av rosa i sitt mönster så kunde man ändå inte se det i mörkret i uterummet där alla dansade loss till höger och vänster. Man kan väl säga att jag dansade mig torr igen ;-) ...


                                                                                                     Jag och Jessica...


                                                                                                  On the dancefloor...

Vi hann med mycket under kvällen - Jessica demonstrerade sina "tysta" Ecco skor med en mycket uppseendeväckande catwalk, Mattias hade ett framträdande av "modern dans"  med en stol som sällskap, Jonas spräckte sina byxor m.m.


                                                                                                                         Oups...
(Ni behöver inte vara oroliga - jag har frågat om lov att få sätta in bilden :-)    )

Jag kände mig som en papparazzi som sprang omkring med kameran i högsta hugg och fotade och filmade alla hit och dit. Jag kan säga att jag har hunnit få mig några härliga skratt även idag när jag kollat igenom allt som togs i går. *skratt* 

Under kvällen fick jag ett SMS från Martin " Ellen har dansat tryckare med Viktor ;-). Hon fick 40 kr med sig och hade 22 kr med sig hem. Inte många av dina gener där inte :-). Puss" 
I morse ville jag ju såklart höra allt om discot! Jag har alltid sagt och tänkt att jag ska bli en sån där mamma som är förstående och som inte håller på att frågar och vill veta massor om hur det var, vilka som var där, vad man hade gjort o.s.v. - men vad fasiken - man är ju nyfiken och vill veta! Så den filosofin har redan strukits och jag har insett att jag kommer att bli en morsa som vill veta ALLT så det är lika bra att sätta igång att berätta! Ellen hon stängde dörren till vårt sovrum och gick... och där låg jag kvar i sängen - ganska snopen. Hon tänkte minsann inte berätta något och definitivt inget om tryckaren... med Viktor :-)...

Fick i alla fall höra av Martin att när han hämtat Ellen och hennes kompis så träffade de Victor och hans föräldrar och då säger han "-Tack för dansturen, Ellen!" . Hur sött är inte det då?*ler*

Nej, nu ska det bli äppelkaka...

Skriver mer i kväll...

Hur många har somnat på Modesto?

Jaha, jag slapp inte undan Ellens disco-klädsel i alla fall. Det hade jag ju "planerat" att de skulle diskutera senare i kväll men tydligen var Martin förberedd på min plan för redan i morse tog han upp ämnet. Men det visade sig att den diskussionen gick ganska smärtfritt och det tog nog inte mer än 10 minuter att bestämma både klädsel och skor. Håret har jag dock lämnat till Martin... men om jag känner Ellen rätt så fixar hon det själv.

Erik följde med en kompis hem efter dagis och honom ser vi inte förrän senare i kväll - de skulle äta plättar vilket står högt på Eriks favorit-lista!

När jag kom hem efter jobbet var jag trött som en get och då funderade jag på hur jag överhuvudtaget skulle orka ta mig till festen i kväll... men det handlar om inställning - sova kan man göra sen... undrar bara när?
Som ett tidigare inlägg avslöjade så har det alltså inträffat att jag faktiskt somnat när vi satt på Modesto och drack en sista drink en kväll! Jag skyller på att det var sent (för mig) och att drinken var äcklig. Sällskapet vågar jag ju inte kommentera i detta forum :-P....*fniss*

Så i morgon lär ni alltså få ta del av vad kvällen erbjuder. Ska i alla fall bli kul att träffa alla gamla kollegor :-)

Ha en härlig kväll alla ni som ska sitta i soffan och mysa!

Näsblod och bagare...

Det är fortfarande tidigt och det känns knappt som om jag har vaknat *gäsp*. Tänkte bara skriva ett kort inlägg nu - resten får komma senare. Om man är blodkänslig så rekommenderar jag att man slutar läsa nu och hoppar över detta inlägg...

Vaknade mitt i natten av att Erik (som tydligen smugit sig ner i vår säng) sätter sig upp och säger att han har näsblod - detta har han väldigt ofta stackaren :-(
Vi har blivit väldigt vana vid näsblod hemma i vår familj och det känns inte längre som någon "happening" men därmed inte sagt att det är en uppskattad grej - särskilt inte 03.20 mitt i natten! Ibland har man tur och då varar det inte mer än några minuter men ibland har vi suttit upp mot en timme! Mängden varierar också... i natt var det stormflod och det ville aldrig ta slut. Martin försökte vara vaken och serva oss med papper stup i kvarten men ögonen på honom ville liksom inte vara öppna.

Jag och Erik hann ju vakna ordentligt och som alltid när det händer mitt i natten så pratar vi om bagarna som säkert redan är uppe och bakar. Det gjorde vi även i natt och då diskuterade vi vilka kakor och bullar de gjorde just då - kallas det att distrahera?
Minst en halvtimme höll det på men tillslut var det så lite så han kunde lägga sig ner och somna - men då var ju jag klarvaken! Skit också! Kunde inte somna om fastän jag försökte tänka på alla stackars bagare som tvingades vara uppe och vilken lyx det var för mig att kunna ligga där i sängen under ett skönt, varmt täcke. Hade nog precis somnat när Martin steg upp (vilket han iofs gör mitt i natten enligt mig) kl 04.30.

Inte konstigt att jag var trött i morse och Martin undrade varför han måste dubbel-väcka mig (d.v.s. väcka mig en gång men sedan tvingas göra det en gång till eftersom jag somnat om). Första gången han kom in (ja det stämmer - jag använder aldrig väckarklocka - jag har min söta James istället) tyckte jag faktiskt att jag var vaken men tydliogen var jag inte det eftersom jag somnade om på fem röda sekunder...












Kommer mer senare...

Kala fläckar...?!

Jag försöker experimentera lite med min blogg och ändra utseendet men det går inte så bra :-(   Som ni märkte för någon dag sedan så blev hela bloggen lila(!) och det var som sagt ett experiment... men det är ju ganska bra om man kan fixa tillbaka det om man inte blir nöjd (vilket jag inte blev). Tyvärr var det mycket svårare att "backa" och sidan förblev lila ytterligare en dag. Halvt hysterisk hann jag bli innan jag fick den neutral = vit! Mitt mål är ju inte att ha den vit för alltid utan jag vill ju "designa" den men det lär nog ta sin lilla tid eftersom det är en helt ny värld för mig med alla koder :- S
Som det är nu så kan man i alla fall läsa texten och titta på bilderna utan att distraheras av någon märklig färg som sticker en i ögonen...

Idag var det min tur att ha fika här hemma. Vi är några kollegor som försöker träffas varannan vecka med våra barn och fika tillsammans. Sammanlagt är vi 4 vuxna och 8 barn så det är full rulle! Måste ju erkänna att det blir en del jobbsnack men det kan vara skönt att få prata av sig eftersom man inte hinner det om dagarna. Idag kretsade mycket kring vår personalfest som äger rum i morgon kväll. Klädsel, fördrink, skjuts och mat var några saker som togs upp -  var det jeans eller klänning som gällde? Köra själv eller ta taxi? Var skulle vi träffas innan vi åkte dit?

Att ha fest en fredag kväll kan vara vanskligt (i alla fall för mig) eftersom jag oftast är toktrött på fredagkvällen. Man försöker att inte sätta sig i soffan för tidigt för då är det ett säkert kort på att man snart glider längre och längre ner och tillslut somnar. Vi får väl se hur det slutar i morgon... men vågar inte heller åka hem för tidigt för då kommer min kollega Jessica att ta ton som en terrier och hålla mig kvar ;-)
                                                                                                               
Efter fikan idag var det dags för nästa projekt - Basti skulle trimmas... och detta har jag skjutit upp dag efter dag men nu gick det inte längre. Tina skulle komma hit och hjälpa mig och hon hade hela "artilleriet" med sig - en väska full med hundvårdsredskap :-)
Jag var helt inställd på att raka honom med trimmaskinen och satte igång direkt! Jag vet inte riktigt om jag ska skylla på den dåliga belysningen eller på maskinen eller något annat men hur som helst så började det inte särskilt bra.
Jag tar ett ta med trimmern och Tina skriker till. Hon påpekar att det nu blivit en kal fläck på hans hals men från min vinkel (där jag stod) såg det inte alls så illa ut utan jag tyckte nog att hon överdrev en aning. Så jag fortsatte med maskinen och när vi bytte plats med varandra så såg jag plötsligt vad jag åstadkommit - en kal fläck! Inte alls snyggt och så ska det definitivt inte se ut!!! Min enda räddning är att det är 2 veckor kvar till utställningen och det borde ju ha vuxit ut då, eller?!
Behöver jag säga att jag la trimmern efter det och bara höll mig till saxen? Den kändes mycket säkrare och även om resultatet inte blev det bästa så kan man i alla fall ana att han har en hals nu - alltid något :-)  ! 

Denna händelse får mig att tänka på en annan incident som inträffade för X antal år sedan då jag också höll en trimmaskin i min hand men denna gången skulle den brukas på en människa. Till den maskinen fanns det särskilda tillbehör som man skulle sätta på maskinen för att få den önskvärda längd man ville ha på håret. Om man inte hade något tillbehör alls så var det kalrakning som gällde! Hur som helst så ville min "försökskanin" ha den inställd på 3 mm och det var ju inga problem - tilläggas ska väl att jag hade gjort detta flera gånger tidigare och kände mig ganska säker med maskinen - det var liksom bara att följa skallen så att säga... Men när jag tar det första taget med maskinen upptäcker jag att det blir en kal rand ( ca 5 cm bred och 10 cm lång) mitt på skallen!!! Den känslan jag fick där går inte på något vis att beskriva  men jag ska försöka - tänk er en blandning mellan hysterisk panik och ett mega-fnitteranfall :-)  När sådana här saker inträffar tar min primitiva sida över och jag sjunker ner till en nivå där bara skratt och fnitter existerar - så även den här gången! Min "försökskanin" fattade först ingenting och han kunde ju inte veta att jag glömt sätta på tillbehöret på maskinen. Mellan fnitterattackerna lyckades jag dock berätta och visa honom med en spegel - inget fnitter där inte... ! Haha... :-)  !!!

Martin ska göra ett ryck med träpanelen i helgen och har idag varit och köpt fler brädor och är nu iväg och sågar dem så att vi - jaja, jag vet - han kan sätta upp dem i helgen.

Ellen ska på disco i morgon kväll tillsammans med en klasskompis. När jag har frågat henne vem hon ska gå dit med så har hon hela tiden sagt att hon bara tänker gå dit och att hon alltid träffar någon hon känner. Nu tänker jag säga en klassiker "-på min tid..." när jag gick på disco så bestämde man i förväg vem man skulle gå med. Tydligen har detta fenomen förändrats och egentligen borde jag väl bara vara glad att hon har så mycket självförtroende och trygghet i sig själv att det inte bekommer henne att hon inte vet om hon kommer att känna någon där eller ej. Men nu har i alla fall mamma Pernilla varit i farten och påverkat henne att ringa och fråga några. Det visade sig att flera mammor tänkte som jag (skönt) och nu har då Ellen och en kompis bestämt att de ska gå dit tillsammans ;-)  Känner jag min dotter rätt så är det inte samma person hon går dit med som hon kommer att tillbringa tiden med där... hon har alltid varit väldigt "fri" av sig när det gäller kompisar och låter sig inte påverkas så lätt.
Något som är positivt (för mig) är att jag inte kommer att vara hemma när det ska diskuteras "disco-klädsel" och skor... den debatten får Martin ta i morgon för då sitter jag och dricker en drink hemma hos min kollega :-)

Mojito Highball... är det en sådan vi ska dricka i morgon Sofie?


Välkommen hem älskling!

Erik hade önskat pannkakor i kväll och det tyckte jag lät mycket bra med tanke på att det är ganska enkelt att fixa ihop. Hur kan man misslyckas med pannkakor? Ja, jag vet inte, men jag gjorde det i alla fall... :-(  !  De blev inte alls så där gyllenbruna och frasiga i kanterna - de höll inte ens i hop utan gick sönder och allt blev bara "pannkaka" *fniss*
Jaja, tur man kan skämta om det :-)  Erik gillade dem trots detta och han sa "-De är delikata!"  Bättre omdöme kan man väl inte begära :-) ?

Tanken var ju att vi skulle göra äppelkaka men det blev inte av...  Nu vet jag att en del av er tror att jag legat i soffan istället... men så är inte fallet (idag i alla fall :-)  )... jag har nämligen varit aktiv hela tiden - jag har duschat Basti, dammsugat huset, tömt diskmaskinen, vikt in tvätt och tvättat och nu är jag helt slut och vill bara gå och lägga mig *gäsp*

Ikväll har jag chattat med Emily som också var med på resan till Korea. Hon och hennes syster Sara var nog de som jag umgicks mest med av de som kom från USA. Vi har hållt kontakten ganska bra via mail och Facebook hittills men jag vet (av erfarenhet) att jag kan vara ganska dålig på att hålla kontakten i långa loppet. Jag måste verkligen ta mig i kragen och se till att höra av mig regelbundet! Hur som helst så var det första gången vi chattade och det känns ju alltid lite mer "på riktigt". Lite läskigt men jag kunde höra hennes röst och skratt och det fick mig att helt plötsligt vandra bakåt i tiden och befinna mig i Seoul igen tillsammans med alla de andra "inbjudna". Saknar både dem och våra "buddies" väldigt mycket :-(  På väldigt kort tid kom vi varandra väldigt nära - närmare än man gjort med personer som man haft i sin umgängeskrets under en lång tid... *tänkvärt*  Ja, nu blev det helt plötsligt väldigt djupt här och det var kanske inte meningen men som jag skrev från allra första början så handlar ju min blogg om min vardag - små som stora saker - allt som berör mig på ett eller annat sätt...


                                                                                                          Emily och jag...

Något som definitivt berör mig är ju att Martin har kommit hem igen :-)  !!! "Tutta familia" var och hämtade honom i metropolen Vinslöv nu ikväll när han kommit hem från sin lägerskola. Efterlängtad av alla så klart :-) ! Tror faktiskt att han blev lite överraskad av att se i vilket skick huset var i - han hade nog förväntat sig/ föreställt sig ett förfall under dessa dagar men ack nej! Huset (om jag själv får säga det) var i tipp-topp och det fanns nog inget direkt han kunde "anmärka" på. Självklart gick han direkt ut i tvättstugan och började fingra på värmepumpen. Jag har inte lagt märke till att den larmat mer än en gång idag men tydligen har den hunnit med fem gånger... undrar när?... måste varit när jag dammsugat och fejat så att svetten lackat... inte konstigt att man inte märker små röda blinkande lampor då...


                                                    Välkommen hem James... förlåt... älskling ;-)

Nu är alltså hela flocken hemma igen och det känns skönt! Jag har ju iofs haft Basti som alltid blir snäppet lite mer "vakthund" (om han nu överhuvudtaget kan kallas det?) när någon av oss inte är hemma. Han är med en som ett plåster vart man än går och det känns alltid bra att ha honom om kvällarna... Nu när jag har skrivit har han suttit vid sidan om mig med sitt huvud liggandes i mitt knä och sovit där :-)


                                                                                                       Vår "vakthund"...
Nu ska jag strax slå mig ner i soffan med min Mc Flurry som snart anländer...

Sov gott


Idag är jag en vabbare

Vaknade i morse och kände mig helt klibbig... Upptäckte att Erik låg omslingrad runt mig och var som en kamin. Behövde egentligen inte ens ta febern på honom eftersom det var så uppenbart men det gjorde man ju ändå bara för att få det bekräftat. Ibland när Erik har feber märks det knappt på hans allmäntillstånd och han är "som vanligt" men idag var han hängig, kingig och inte alls på humör. Eftersom Martin fortfarande är iväg så blev det jag som fick vabba idag (vab = vård av barn).

Skickade iväg Ellen till skolan och började fundera på hur jag skulle "underhålla" Erik under resten av dagen. Tack och lov för TV:n och alla barnkanaler som sänder i stort sett hela dagen :-)
Vi har spelat Fia med knuff och jag är fortfarande förundrad över hur man kan lyckas förlora 6 gånger i rad?! De som känner mig vet att jag inte är den som förlorar med vilje - inte ens mot barn - inte ens mot mina egna barn!


                                                                                                           Mästare i Fia...

Körde upp till Konsum för att inhandla det mest nödvändiga och tänkte köpa en överraskning till Erik. Det blev en serietidning (Tom & Jerry). Det märks att jag inte har varit i serietidningarnas värld på ett bra tag eftersom jag höll på att tappa hakan när jag såg vad de kostade. Typ 33 kr för en tunn, tunn tidning!!! Visserligen fick man en skruttig leksak på köpet men det verkade nästan vara något som blivit standard på de flesta tidningarna - nästan alla var inplastade med någon "extra" present. Erik blev i alla fall överlycklig - inte för tidningen utan för den skruttiga leksaken *suck*


                                                                                     Den "skruttiga" leksaken...

Nu har vi TV-paus igen (det innebär alltså inte paus från TV:n utan tvärtom...) och snart ska vi gå ut i trädgården och plocka de sista äpplena från våra äppelträd och göra en äppelkaka till ikväll när Martin kommer hem.

Sitter här och tittar på "duken" vi har på vårt matrumsbord. Häromdagen hörde jag Ellen och hennes kompis diskutera den. Kompisen undrade då om jag gjort duken av Bastis hår!!! *skratt* Har aldrig ens tänkt tanken att den kanske påminner om hår men det kanske är fler som tycker det så den ska bort från bordet idag :-)  !


                                                                                                                   Hundhår?

Skriver mer senare idag!

Kram


Akta så du inte blir pissen!

"-Har värmepumpen larmat?" undrar Martin när han ringer hem. Vad svarar man på det? Jag ska ärligt säga att jag inte har haft en endaste liten tanke på den där värmepumpen men nu när Martin befinner sig på andra sidan telefonluren så tar jag mig snabbt ut i tvättstugan och tittar på det där höga skåpet. Det ser lugnt ut - det lyser en grön lampa och grönt betyder väl oftast OK, eller hur?! Jag börjar trycka på de där knapparna och försöker desperat komma ihåg hans genomgång häromdagen men får ändå be om lite repetition på vissa ställen. Det visar sig att jag haft flyt - värmepumpen har hållit sig lugn och jag kan andas ut .*pust*

I eftermiddags hämtade jag Erik lite tidigare eftersom han skulle på sitt sista BVC-besök och dessutom få en vaccinationsspruta. Jag kunde känna vibbarna av att Erik nog var lite spänd i alla fall men han han försökte att inte visa det. Vägning och mätning visade att han följde sina kurvor och sedan var det då dags för "el spruto"... Erik fick gå med och välja plåster och under tiden hörde jag att hon frågade honom om han visste hur det skulle gå till och varför man fick en spruta. Tydligen har vår son lyssnat med ett halvt öra i alla fall (även om vi inte trott det) för han kunde lätt som en plätt redogöra för hur det skulle gå till och att det var för att man skulle slippa farliga sjukdomar.
Han var jätteduktig men han tyckte nog att det gjorde lite ont i alla fall. Efteråt var han stel som en robot i armen och ansåg sig inte kunna använda eller röra den. Han fick i alla fall rita gubbar och det blev två helt "normala" gubbar. Erik berättade att det skulle vara 5 fingrar på varje hand och 5 tår på varje fot. Då svarar sköterskan att en del människor har inte 5 på varje och att det kan se lite konstigt ut men att det oftast fungerar lika bra ändå. Då kläcker Erik ur sig "-ja, som min mamma! Hon har konstiga tår. Man vet inte riktigt hur man ska räkna dem men hon kan gå och springa i alla fall!"
Jaha, då blir man utblottad av sin egen son också ;-) För er som inte vet det så har jag ett par tvillingtår som delvis sitter ihop och det var dessa som Erik syftade på. De som nu inbillar sig att jag ska sätta in en bild på mina tvillingtår kan ta tillbaka den tanken direkt!

Efter BVC-besöket hämtade vi Ellen på skolan som idag varit på utflykt i Bockeboda med skolan. Vi hade packat "nyttig fika" (som det stod på informationsbladet från skolan) och hon hade fått på sig "kläder efter väder". Sedan kom vi till skorna... och där fastnade vi...! Här var vi helt enkelt inte överens om vad "fotriktiga skor" innebar och vad som var lämpligt att ha på sig en förmiddag i skogen. Enligt min mening var det gummistövlar som gällde men Ellen ansåg att hennes höststövlar skulle fungera lika bra. Hur mycket tid har man på sig en morgon att argumentera om detta? Ja, det beror säkert på vilken typ av familj/förälder/barn man är men här hemma hos oss finns det näst intill inget sådant utrymme utan här ska allt helst bara flyta på. Det blev gummistövlar! Däremot tog vi med höststövlarna till skolan så att hon kunde ha dem när de kommit tillbaka från utflykten. Alla var nöjda och glada :-)  !

Vi har även hunnit med en hundrunda ute på A3 tillsammans med Ellens kompis Elina och hennes lillasyster och mamma. Alltid roligare med sällskap och idag när barnen var med så blev allt mycket roligare när 2 barn helt plötsligt blev 4 istället. Stigar existerade inte för dem utan de gick dit näsan pekade och bland snår och buskar tog de sig fram. De gömde sig och Basti fick leta upp dem. Jättbra kombination då det tröttade ut alla parter. Ser fram emot ytterligare en lugn kväll här hemma :-)



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              


Nu ikväll när det har hunnit gå en stund efter sprutan så frågade jag Erik hur det egentligen kändes när han fick den.   "-Ungefär som att bli pissen!" var hans svar... Detta är ett "Erik-uttryck som myntades i somras. När farfar gick nära pissmyrorna så skriker Erik "-Akta dig farfar så att du inte blir pissen!" Jag älskar det uttrycket! *ler*

Ja, det blev alltså ingen middag hos min syster i kväll... :-(  Hon var på kurs i Malmö. Ibland har man otur!

Till sist - tro det eller ej men tvättmaskinen har varit igång idag igen! Det trodde ni inte va?! Ville bara informera... ;-)

Kram

Jag kom ihåg hur tvättmaskinen fungerade!

Idag har jag gjort mig själv ganska förvånad och imponerad genom att stoppa in en maskin tvätt :-P !!! Ja, hör och häpna men nu är maskin nr. 3(!) igång och jag lever fortfarande...*ler*  Vem vet, det kan kanske bli en vana? Nu vet jag att en del av er skakar på huvudet och himlar med ögonen samtidigt som ni tänker "-förmodligen!"  Ni som gjorde det - ni känner mig väl :-)  ! Nja, att detta skulle bli en vana är nog att överdriva men det känns bra att göra det då och då så att man vet att man klarar av det ;-)



Martin är ju på lägerskola nu någonstans ute i mörka skogen (närmare bestämt i Magnarp men det säger mig egentligen ingenting...) Telefonen har redan hunnit gå varm några gånger då det har varit saker jag inte hittat eller saker jag varit tvungen att fråga om... det är ganska komiskt egentligen men sån här är jag och det bjuder jag på !*skratt*
I morse var jag t.ex. tvungen att ringa och fråga var Eriks fleecejacka och vantar var någonstans... Vissa tycker att detta är ett typiskt "omvända-könsroller-förhållande" medan andra helt enkelt konstaterar att det är ett typiskt "Pilla-Martin-förhållande... :-)

Ellen & Erik blev hämtade av farmor & farfar direkt efter skola/dagis och har tillbringat hela eftermiddagen i Hässleholm. Som alltid när de är där så har det varit full aktivitet utan paus och därför var det inte så konstigt att de stupade i säng i kväll som slagna hjältar. Jag antar att även farmor & farfar stupar i säng senare i kväll :-)...

I kväll frågade Ellen om jag tänkte komma när hon gifte sig. Man kan aldrig veta vilka diskussioner hon vill starta eller var de slutar när hon väl sätter igång. Hon ville härmed bjuda mig och Martin till sitt bröllop ifall hon glömde det senare sa hon. Jag frågade om hon bestämt vem hon skulle gifta sig med? Nej, det hade hon inte (ännu) men mannen skulle vara snäll (det var det viktigaste). Ja, det är väl lika bra att börja spara pengar till bröllopet redan nu... :-)



I morgon ska Erik på 5½ års kontroll på BVC och ska även få en spruta. Jag har försökt förbereda honom på detta så att han vet om att det ska ske. Med Ellen var vi tvungna att börja prata om detta en månad i förväg, läsa böcker för henne som handlade om barn som var hos doktorn, vi lekte doktor och patient o.s.v. Men hon har ju också alltid varit en person som behövt tid på sig för att kunna förbereda sig.
Med Erik är det tvärtom. Varenda gång som jag försökt säga detta till honom så har han inte verkat intresserad eller har han börjat prata om något annat. I går när jag gjorde ett "sista ryck" och försökte berätta och förklara så ville han bara diskutera olika smaker på riskakor... Vilka smaker fanns det, vem uppfann dessa smaker, vilken smak var godast ... *suck* Så idag har jag inte ens nämnt att vi ska dit. Han är helt enkelt inte mottaglig eller så tycker han inte att det är något särskilt med det.
Fick höra av Jossan att hon tjuvtränat med Herman och att han fått rita en gubbe (det ska de tydligen göra på besöket). Så i kväll tog jag fram penna och papper och tyckte att vi skulle rita gubbar. Erik började med att rita kullar och gräs och.... en galge!!! Jag hann bli lite nervös... men Ellen har precis lärt honom klassikern "Hänga gubbe" (som de tydligen har gjort i skolan) och då tyckte Erik det gick lika bra att rita en sådan. Till slut ritade han i alla fall en "vanlig gubbe" och jag kunde andas ut!

Till sist - jag har inte bara tvättat idag - jag har bytt glödlampa också :-)  ! Eriks lampa i fönstret gick sönder och jag skulle byta den för att det inte skulle bli beckmörkt på rummet. Men.... var fanns glödlamporna?! Jag lovar att jag  letadet i varenda skrymsle, låda, hylla och skåp men de fnns inte någonstans! Jag vet att vi har lampor... men var? Drog mig för att behöva ringa Martin igen men tillslut fick jag ta luren och slå hans nummer.
Vem lägger glödlampor i en papplåda på högsta hyllan ute i tvättstugan?


Söndag = huvudvärksdag :-(

Vaknade med sprängande huvudvärk och tänkte att det enda rätta måste vara att somna om så fort som möjligt igen - och det gjorde jag! En timme senare vaknade jag igen och insåg att huvudvärken fortfarande var kvar men nu kunde jag inte somna om fler gånger så jag tog mig ner till soffan och intog liggande ställning beväpnad med fjärrkontroller, täcke och ett stort glas vatten... Slötittade på Sex and the City och fick ett SMS från Tina som undrade om jag var redo för hundrunda i Åhus... hrmmm...nja.... tror inte det! Men de som känner Tina vet att hon kan vara ganska envis och snart kom det ett nytt SMS där hon meddelade att det kommer att kännas MYCKET bättre efter rundan... och dessutom vet jag ju att Basti måste ut så jag hasar mig upp och gör vid mig (och hinner svära typ hundra gånger över mig själv för att jag gick med på det här). Tar 4 salta pinnar och går ut och sätter mig i trädgårdsstolen och väntar på min skjuts. När Tina kommer har hon packat en "survival-kasse" till mig innehållande följande:
• en flaska bubbelvatten
• salta kex
• Pepcid
• Alvedon
• en DVD-film till eftermiddagen/kvällen

Du är en ängel :-)

Sedan åker vi och hämtar upp Basti.
Hundrundan gör faktiskt susen och efter ett tag känner jag mig ganska OK. Upptäcker dock att jag fått träningsvärk efter Qigongen!!! Tänk er vänstra skinkan och sedan ner på baksidan av låret. Jag visste ju att jag var otränad men inte att det var så här illa! :-(

Hur som helst så är jag ganska trött när jag kommer hem och soffan lockar och skriker efter mig. Jag hinner precis lägga mig när Martin ropar på mig att jag måste komma. AAHH!!! Jag undrar nu i efterhand om han stod och kikade på mig och planerade att ropa exakt när jag lagt mig tillrätta? Nu ska vi helt plötsligt gå igenom värmepumpen och alla dess knappar och rattar... hur orkar man?! Jag försöker meddela att det inte riktigt är rätt tajming men han verkar ha dålig hörsel för han fortsätter att ropa. Vår värmepump får fnatt ibland och eftersom Martin ska på lägerskola i 3 dagar så tycker han att jag måste kunna hur den fungerar... Till slut går jag ner och ställer mig och lyssnar snällt på informationen om alla knappar, rattar, lampor och värden... Jag har bett om skriftliga instruktioner i punktform.

Ja, Martin ska alltså på lägerskola i 3 dagar och det kommer ju att bli spännande - jag syftar alltså inte på honom utan snarare på oss övergivna här hemma... Hur ska vi reda detta?! Nu kommer vi till det här med matsedel igen. Om min syster läser det här så hoppas jag att hon förstår att det är helt OK att bjuda oss på middag på tisdag. Det behöver absolut inte vara fläskfile´utan det går lika bra med något annat också :-) Behöver jag vara tydligare Lotta?
Måndagen räddas vi av farmor och farfar och sedan är det bara onsdagen kvar men då finns ju alltid Mc Donalds som räddaren i nöden. Martin har i och för sig redan gjort en matsedel till oss övergivna och dessutom inhandlat maten som står/ligger i kylskåpet men den kan man ju alltid spara, eller hur?

Nu sover barnen och Martin har åkt till jobbet för att förbereda inför morgondagen. Själv ska jag lägga mig i soffan och titta på Tinas film. Gött!

Idag skulle jag vilja sätta in en bild på tjejgänget. Skickar en extra kram till er!


                                                 fr v  Linda, Magda, Maria, jag, Jossan och Lotta

Dröm sött!


Tjejmiddag

Tänkte jag skulle försöka återberätta gårdagen så gott jag kan även om huvudet känns som om det ska sprängas och kroppen bara vill lägga sig ner (tyvärr självförvållat :-(   )

Klockan 10 träffades vi hemma hos mig för att titta på mina bilder från Korea-resan och sedan åkte vi upp till Café Sandhem för att äta lunch. De hade smarriga smörgåstårtor där och valet föll på en sådan bit för min del. Jättegod - men fruktansvärt mättande! Orkade inte ens hela biten!
Sedan hoppade vi in i bilarna och körde till den första aktiviteten. Från början hade jag och Jossan bestämt att vi skulle ha ett Korea-tema och därför tyckte Jossan att vi skulle skjuta bågskytte eftersom det var så stort i Korea (hade jag inte en aning om!) Det var verkligen min grej! Jäklar vad det gick bra för mig! :-) Vet inte om det var nybörjartur eller om det var mina "Koreanska gener" som trädde fram ;-) ... Hur som helst så var det skitkul!


                                                                              Uppladdning inför bågskyttet...





                                                                                                        Sikta och skjut...


                                                                                                     Vår Robin Hood...

Efter bågskyttet hade vi en liten stund över och hann med en Latte inne i stan.
Klockan 15.30 skulle vi hämta upp Hoa som skulle följa med oss hem för att lära oss Qigong. Om bågskytte var min grej så var definitivt inte Qigong det! Skitsvårt att andas sådär sakta och min luft tog slut innan jag hunnit utföra halva rörelsen...Sedan var det det där med balansen... Tydligen inte heller min grej... jag menar, hur svårt kan det egentligen vara att stå på ett ben och sedan byta till det andra benet?! Tja, det beror fullständigt på i vilket tempo man gör det. I mitt tempo gick det hur bra som helst... men i Qigong-tempo (= onaturligt sakta) så fixade jag det inte alls!


                                                                                     Lotta & Hoa övar rörelser...


                                                                                   Andas in... andas ut... *pust*

Klockan 18.00 började de andra dyka upp och snart var alla där även om vissa tydligen hade hunnit med en för-fördrink ;-)  Ljudnivån var redan hög och vi förstod redan då att kvällen skulle bli lyckad. Nya människor som aldrig träffats tidigare blandades med "gamla godingar" och mixen verkade vara lyckad! Middag serverades och drinkar dracks och helt plötsligt började de första åka hem och då insåg jag att tiden bara susat iväg! Tack för en otroligt rolig och trevlig kväll!


                                                                    -Vänta lite... vi ska bara fixa till oss...


                                                                                                                          Klara!
Martin, barnen och Basti hade jag placerat hemma hos pappa & Ingrid och de skulle inte komma hem förrän idag (söndag). Hade alltså hela sängen för mig själv :-)

Nu måste jag inta liggande ställning en stund och kommer att skriva ett nytt inlägg senare i kväll. Då kommer jag att berätta om hur min söndag=huvudvärksdag har varit.

Bye bye


Martin - min älskade städmaskin

Hur skulle jag nu lägga fram det här? Jag hade hittat en klänning igår som jag var lite spekulant på men hade inte sagt något till Martin om det. Jag har ju (som ni läst) redan spenderat en del pengar den senaste tiden och att spendera ännu mer på mig själv kändes inte riktigt OK utan nu ville jag liksom ha ett bekräftande från maken. Att jag dessutom skulle till Red Nails för att göra vid mina nagler gjorde ju inte saken bättre eftersom det skulle gå pengar även där.

Hur som helst så sa jag med min allra vänligaste och lenaste röst att jag hade "råkat" hitta en jättefin klänning... Mer sa jag inte (det kallas taktik... *ler*) Martin svarade inte... (det kallas också taktik...*mindre leende*) Men jag vet hur man ska tampas med maken min :-)   jag nämnde inget mer om det under morgonen och precis när jag ska gå ut genom ytterdörren för att ta bussen till jobbet så säger han att han tycker att jag ska köpa den där klänningen i alla fall :-)  I love you!!! Puss!!!

Efter jobbet var det Red Nails och det är alltid lika kul att träffa Jossan (nagel-Jossan) och snacka strunt med henne. Så fort lacket hade torkat styrde jag stegen mot klänningen och provrummet. Det blev dock inte den klänning som jag hade tänkt mig från början då den inte alls var så snygg som jag föreställt mig i min dröm... det "bidde" en annan... :-)
Pengarna rullar...

Nästa anhalt är Systemet och nu ska det handlas till kommande drinkar som jag ska blanda imorgon (tjejmiddagen). Vet inte om jag ska vara glad eller deppig men jag fick visa legitimation! I december fyller jag 35 år men tydligen finns det fortfarande de som tycker att jag ser lite ungdomlig ut :-) 
Pengarna fortsätter rulla...

Sedan inhandlas sånt som går under kategorin "smått & gott" - leggins, blommor m.m. Ja, som ni förstår så rullade pengarna på idag... och vad gör min käre man då? (Har ni märkt att jag är lite extra kärvänlig i mina formuleringar om honom idag? Det är för att vi ska fortsätta hålla den är positiva och goda stämningen här hemma trots att jag spenderat krona efter krona... :-)    ) Ja, det jag nu vill säga är att jag verkligen uppskattar det du gör här hemma Martin! Du städar, lagar mat, tvättar, diskar och stryker och det gjorde du även idag när jag var på shoppingturne´ . Puss puss! Nu har jag sagt det!

Ellen har blivit helt besatt av "Titanic" och går och nynnar på "Titanic-låten" hela tiden. Hon tycker själv att den låter lite som signaturmelodin till "Bananer i pyjamas" men det kan man väl diskutera...



Eftersom vi har filmen hemma så hade vi lovat att hon skulle få se den i eftermiddag och hon satt som fastklistrad. Även Erik ville titta på filmen även om han nog inte förstod så mycket. Vid middagsbordet fick vi sedan en mycket detaljerad resumé av filmen (som man själv har sett sådär typ 1000 gånger...)

Idag har jag äntligen fått svar på vad Erik gör med alla stenar och kastanjer som han tar med sig hem i sina fickor från dagis.
Svar: Han låtsas att de är fotbollsspelare och spelar fotbollsmatch med dem.
Kastanjerna vs Stenarna - tjohej vilken höjdarmatch!!!

Nej, nu ska jag nog ta lite ansvar här hemma och natta barnen. Martin springer runt här med dammsugaren i högsta hugg och städar och fejar - heja Martin! Bra jobbat! Kom igen! Kämpa på! :-)

Scannern är fastklistrad...

Slutade jobbet ganska tidigt idag och åkte in till stan för att möta Jossan (kusin). Vi skulle sedan åka och handla till tjejmiddagen på lördag. Hon hämtade mig och sedan bar det av till Maxi - sorry Anders! (Min bror jobbar på Kvantum och tycker att alla livsmedelsinköp som sker på andra ställen = förräderi...)
Eftersom jag inte brukar handla på Maxi så hittar jag inte grejerna så bra där så jag känner mig mest som en svans efter Jossan eller något mähä som hon tvingas ha med sig. Jag förstår att hon också tycker så när hon lite snyggt försöker återberätta hur det är när t.ex. Tomas (hennes man) ska följa med och handla och hon mer eller mindre säger till honom att stanna kvar på en plats medan hon springer och hämtar varorna - då vet hon åtminstone var han är. När hon ber mig att stanna kvar medan hon hämtar vitlöksbröden så förstår jag att hon ser mig som "en Tomas"... Men det är helt OK - hon ska få följa med mig till Kvantum en annan gång så ska jag göra samma sak med henne ;-)

Det hamnade ganska många varor i kundvagnen och jag fick den "stora äran" att scanna in dem efterhand. Detta var en helt ny upplevelse för mig då detta fenomen ännu inte nått Kvantum. Jag ska erkänna att jag inte ens visste hur det fungerade. När vi kom till Maxi så hade Jossan glömt sin plånbok i bilen och fick springa tillbaka. Jag skulle då vara "duktig" och gå in och ta scannern så länge (trodde jag). Jag försökte några gånger med våld att rycka upp scannern från fästena men de satt ju som fastklistrade! Jag fattade ingenting?! Några människor sneglade konstigt på mig medan jag gav mig på nästa scanner istället eftersom jag trodde det var något fel på de första. Det visar ju sig sedan att man är tvungen att dra sitt ICA-kort innan man kan ta en scanner... Larvigt!!! Jag berättade aldrig för Jossan att jag försökt ta scannern innan hon kom in i affären...


                                Fastklistrade?!

Efter Maxi bar det av till Bilprovningen - Jossan skulle besiktiga bilen. Ännu en ny grej för mig - kom på att jag nog aldrig varit där...


                                                                           Jossan - van att besiktiga bilar...

Hem och lasta av alla matvaror och sedan skulle det börjas städas... *pust & stön & stånk* Jag blev trött & matt av bara tanken och valde istället att gå en runda med Basti. Träffade Mac & MIller och Kaxe & Zorro. Kaxe & Zorro är schäfrar och ägs av Tinas syster. Kaxe och Basti är nästan jämngamla och har alltid lekt jättebra med varandra. De leker ganska tufft men det är på lika villkor. När vi träffas vet man att man alltid får hem en trött hund (kan vara bra nu när det vankas städning här hemma)


                                                                       Mac, Basti, Zorro, Miller och Kaxe...

Kram...

Plötsligt i Vinslöv...

Sitter här framför datorn och käkar min kvällsmat som idag består av en GB sandwich... Har haft en fruktansvärt tajt eftermiddag och nu vill jag bara slappa här framför datorn. Har dock lite svårt att fokusera eftersom Martin sitter och tittar på "Plötsligt i Vinslöv". Nu har det gått ganska långt när de t.o.m. sänder det på TV (Kunskapskanalen). Jag vet att många ser detta som kult men jag måste erkänna att jag har väldigt svårt för denna dokumentär och har aldrig sett hela. Förra gången klarade jag 10 min sen stängde jag av den...  De måste t.o.m. texta programmet eftersom man inte kan höra vad de säger...*suck* Till saken hör att min man kommer från Vinslöv! Men honom kan jag i alla fall förstå när han pratar :-P

Jaja, jag ska i alla fall försöka berätta lite om min dag. Kom från jobbet kl. 15.00 och skulle hämta Ellen 15.15. När jag kom dit var de inte riktigt färdiga med sin aktivitet och därför körde jag och hämtade Erik istället. Idag hade han dock inte samlat några stenar som han hade i fickan utan idag var det äppelkärnor. Jag har kommit underfund med att min son kommer att bli en ma/no -typ precis som jag och Martin. Han älskar allt som har med natur och djur att göra och dessutom är han en fena på att räkna. När han kommer emot mig så visar han kärnorna och säger "-Om 7 år när jag är 12 år då kommer dessa att ha blivit träd." Sen fortsätter han "-Om 14 år då jag är 19 år då har de blivit stora träd!"
Snacka om att vara snabb på huvudräkning!
Ellen kommer nog att bli mer en "språk-typ" och har otroligt lätt för allt som har med språk att göra. Undrar vem hon har det efter? Jag måste erkänna att det inte är min allra starkaste sida - tyvärr. Så med uteslutningsmetoden så innebär ju det att hon måste ha det från Martin - ja, det kan jag väl bjuda på... ;-)

In med barnen i bilen och racerfart till stan för att hämta Ellens beställda gympa-kläder. Prova dem så att de är i rätt storlek och sedan vidare till Kvantum för att handla kaffe och frukt till kvällens föräldramöte. Hektiskt tempo hela vägen och jag känner att jag längtar tills klockan är kväll så att man får gå och lägga sig...*gäsp*
Hem och koka kaffe (två kannor) och hälla det på termos, hjälpa Ellen att klä sig inför fotbollsträningen, duscha och samtidigt gå igenom upplägget för mitt föräldramöte... när tar denna dagen slut?!

Så nu sitter jag alltså här - hemkommen från mitt möte - och ska snart styra stegen mot sängen. Ska bli sååå gött!

Herregud vilket  program - hur kan folk sitta och titta på det överhuvudtaget?! Holger - vad är det för typ?! Och nu är det en som grillar inomhus också!!!! Det börjar brinna!!!Detta är inte klokt!!! Ja, även om Martin är från Vinslöv och gillar att grilla så har jag hittills inte sett några tendenser från honom att han skulle göra det inomhus! *pust*

Vem är bäst i pingis?

Vissa dagar och tider på året är det verkligen svårt att veta vad man ska klä på sina barn för ytterplagg när de ska till dagis och skola. På morgnarna kan det vara svinkallt för att sedan övergå i strålande sol och värme framåt dagen. Idag var en sådan dag... Gick ut med Basti i morse och höll på att förfrysa händerna - tog snabbt beslutet att det idag fick bli tjocka, varma jackor. När jag sedan hämtar dem på eftermiddagen är det strålande sol och minst 15°C - snacka om kontraster!

På eftermiddagsschemat idag stod det:
• köpa garn
• fika på Barbacka

Jag har en "egen" stickerska :-)  ! Det är inte alla som har det! Man köper garn och lämnar till henne och - vips - så "bidde det" något man ville ha :-)
Min stickerska heter Tina och hon har redan hunnit med en jättefin "halsduk" till mig. Idag ville jag hitta garn till en trekantssjal och det var minsann inte det lättaste. Det finns ju hur mycket som helst att välja mellan och jag visste nog inte riktigt vad jag var ute efter när jag steg in i affären. Jag hade kunnat stå där och välja hur länge som helst men nu var det ju så att jag hade barnen med mig och de har en påskyndande effekt ;-) Jag hittade dock ett mönster och garn som var superfint och slog till på det!

Nästa anhalt var Barbacka och vi tog chansen att ringa till Lotta (min syster) och fråga henne om hon ville följa med. För att få ett positivt svar från henne är det ett säkert kort att låta någon av Ellen eller Erik ringa och fråga. Idag var det Eriks tur att ringa och som jag förutspådde så tackade hon ja.
Vi möttes utanför Barbacka och Erik blev lite besviken eftersom han tydligen hela dagen trott av vi skulle till en backe (Bar-backa) och fika men hans besvikelse försvann snabbt när han fick syn på Lotta.
Vi beställde fika och upptäckte när jag skulle betala att de inte tog betalkort så det hela slutade med att Lotta fick bjuda oss - härligt - här ringer man och bjuder med henne och det slutar med att hon betalar hela kalaset - det finns en mening med allt :-)


                                                                                                  Fika på Barbacka...

Erik har lite svårt att hitta "fika-ro" eftersom han har spanat in ett pingisbord och han t.o.m. struntar i glassen till efterrätt bara för att få börja spela pingis fortare...
Jag berättar för honom att man måste låna pingisracket och att man måste lämna något i pant. Han vet inte vad ordet pant betyder så det förklarar vi för honom. Efter en liten stund tar han upp en sten från sin ficka (han har en viss förmåga att alltid ha stenar i fickorna som han har plockat på dagis - det kan inte finnas många stenar kvar där...!) och är beredd att gå till kassan för att låna racket och lämna stenen i pant - gulligt! *ler*
Hur som helst så spelar vi pingis alla fyra och och besöket slutar med en prestigematch mellan mig och lillasyster :-) Ren utklassning om ni frågar mig :-) !!! Jag tappade räkningen på alla poäng jag tog och det kändes härligt att gå därifrån som en segrare! *skratt*







Igår kväll ringde Margret (Bastis uppfödare) och berättade att hon trillat ner från tappan och brutit handen. Hon ringde eftersom hon egentligen skulle hjälpa mig att trimma Basti inför en utställning i början av november. Jag tycker så synd om henne och hoppas hon kryar på sig snart.
Nu blir det jag själv som ska klippa Basti och vem vet hur han kommer att se ut efter det mötet med saxen och trimmern? Jag vet ju på ett ungefär var och hur jag ska klippa men det är en jäkla skillnad att göra det "live"! Jag har en förmåga att hela tiden klippa mer och mer... jag klipper lite där och sen klipper jag lite på ett annat ställe och sen måste jag ju jämna till lite här och var och då ser man att det fortfarande inte är jämnt så då klipper man lite till o.s.v... Det kommer att sluta med en snaggad hund :-(  !
Detta kommer bli ett sånt där projekt som jag bara skjuter upp och tillslut inser jag att utställningen är dagen efter och då blir man tvingad att göra något drastiskt som inte kommer att se klokt ut!



Sov gott!


Vattenläcka = falskt alarm

Somnade på bussen hem från jobbet idag och satt där och slumrade till och från med musik i öronen. Ibland känns det väldigt skönt att kunna få stoppa in de där små hörlurarna i öronen och stänga ute allt runtomkring sig. Idag var bussen överfull och folk stod packade som sillar. Hade turen att stiga på tidigt och fick därmed en sittplats. Kunde utan några problem sjunka in i "min egen värld" - gott!

Egentligen har det inte hänt så mycket här hemma idag - kan kanske bero på att arbetsdagen varit lång och att jag inte hunnit tillbringa så mycket tid med familjen?
När jag kom hem var det dags för hundrunda och vi fick sällskap av Mac & Miller. Vi kom hem precis då maten dukades fram  på bordet och idag var det fisk på menyn.
Efter maten fick vi dock en pulshöjare... Martin upptäcker att det kommer lite vatten under diskbänken och 3 sekunder senare ligger han på golvet iförd pannlampa och har tagit bort sockeln. Han misstänker vattenläcka och jag ser scenariot framför mig där alla pengar plötsligt får vingar och flyger i väg...:-S
Samtidigt känner jag min man vid det här laget och vet att han gärna och ofta ser det värsta scenariot men med facit i hand så är det nästan aldrig så allvarligt. Vissa kallar det att överreagera och vissa kallar det realistiskt... välj själva...
En sak är säker - han är väldigt duktig på att berätta om dessa scenarior med inlevelse (och ibland ljudeffekter - om man har tur :-)   )
Hur som helst - Martin for runt här hemma, beväpnad med pannlampa, och kollade alla möjliga läckor och kunde tillslut blåsa av varningssignalen - pust! Jag är inte riktigt säker på vad han kom fram till att det var - jag menar orsaken till vattnet på golvet. Kanske hade jag redan slutat lyssna på honom vid detta laget? Jag höll ju på att förbereda barnen för pyjamas och tandborstning och lyssnade inte så koncentrerat på Martins förklaring... men han är ganska van vid det vid detta laget så ni behöver inte tycka synd om honom.


                                     Pannlampan. Martin vägrade ställa upp som modell...

Nu ska jag äta pepparkakor och titta på Sex and the City... kan det bli mycket bättre?


Köpdjävulen slår till!

Ingen sovmorgon idag - hela familjen skulle upp tidigt för att följa med och titta på när Erik tränade tennis. Han har en kanonbra tennistränare som heter Peter och som verkligen vet hur man ska "ta" barn och man ser tydligt att Erik gillar honom skarpt :-)  !
De tränade bl.a. forehand, backhand och smashar. Förra söndagen kom Erik hem och sa att han hade lärt sig "-fåran och backan"... :-) ja, det är alltså forehand och backhand för er som inte förstod...
Hur som helst så är Erik jätteduktig och jag kände mig riktigt stolt när jag stod där och tittade på honom! Tror iofs inte att han har fått sina bolltalanger efter mig om jag nu ska tvingas vara riktigt ärlig... här är det nog rakt nedåtstigande gener från Martin...

                                                                     Erik "in action"...  tränar backhand...


                                                                                                       ... och smashar...

Ellen blev så inspirerad av övningar och ledare att hon nu också bestämt sig för att börja. Vi får väl se om det håller i sig till nästa helg ;-)

Eftersom det har varit riktigt höstväder idag med regn & rusk så ville/kunde inte Martin fortsätta med sitt snickeri så då tog vi det roliga beslutet att åka till Väla och shoppa istället! Jippie :-)  !!! Huvudmålet var egentligen att köpa jeans till Martin men när vi kollade igenom alla shoppingkassar när vi kom hem så var det nog det enda som vi inte hade handlat...
Av någon "konstig" anledning så hade det blivit mycket saker till mig istället...vad konstigt?! Hur gick det till?!
Kan kanske bero på att jag gick på som en ångvält genom affär efter affär? Jag plockade åt mig, provade, bytte, provade igen o.s.v. och tiden bara rann iväg. När Martin tyckte det var dags att åka hemåt så höll jag fortfarande på att prova och tyckte inte att klockan var så mycket - men det var den :-S
Barnen fick en del saker också och dessutom hade de tagit med sig egna pengar som de sparat från veckopengen och skulle shoppa på egen hand - spännande! Jag försökte ha lite "förmaningstal" här hemma innan vi åkte om att man inte behövde handla upp alla pengar utan man faktiskt kunde spara också... nu med facit i hand så var det kanske fel person som gav dem dessa ekonomiska råd...
Barnen tog i alla fall tacksamt emot råden och nickade sådär förstående och jag tänkte att jag hade fostrat världens förnuftigaste barn... MEN det räckte att vi tog ett steg in i BR-affären (leksaker) så greppade "köpdjävulen" tag i Erik och han fick den där blicken "-Jag MÅSTE köpa något - vad som helst - jag tar första bästa" och det dröjde inte många minuter förrän han hade bestämt sig för något konstigt dinosaurieägg för 25 kr. (Han hade med sig 50 kr sammanlagt.) Men under tiden som Ellen gick där och valde och jämförde och tittade och valde igen och jämförde en gång till och sedan började om igen med den första saken hon tittat på, så hade Erik hunnit plocka till sig några spelkulor också (han som ALDRIG spelar kula!).
Tillslut hittar Ellen en Bratzdocka på rea och bestämmer sig för den. Erik som hela tiden hållit fast vid sitt dinosaurieägg hittar på väg till kassan en nyckelring i form av en groda som han blir upp över öronen förälskad i. På en sekund lägger han ägget och bestämmer sig för grodan istället (som dessutom kväker och lyser med en röd lampa när man öppnar munnen på den...)
Tjoho... man kan bli svettig av mycket...! Två mycket lyckliga barn inser sedan att de faktiskt har lite pengar över och bestämmer sig sedan för att handla godis för resten...


                                                                                          Eriks kväkande groda...


                                                                                         ...och Ellens Bratzdocka.

Naturligtvis hann vi med lunch också och idag blev det en mixning mellan Mc Donalds och Thaimat. Erik ville testa äta med pinnar men tyckte det var "onödigt" att kämpa med två så han valde att tappert försöka fiska upp nudlarna med endast en pinne! Testa det ni!!!



Efter en lång shoppindag så körde vi hemåt och jag lyckades faktiskt hålla mig vaken hela vägen hem :-)
Här är några av mina inköp:





Nu ska jag mysa i soffan!

Kram

Skor, skor och skor...

"-Mamma, det är bara jag som har gy-skor på dagis. Alla andra barn har höstskor nu när det är blött & kallt ute." Detta sa Erik till mig i början av veckan då jag hämtade honom från dagis.
"-Men imorgon då regnar det nog inte Erik!." svarade jag och försökte låta lite positiv. "-Vi kan köpa skor en annan dag."
Så här har det låtit ungefär hela veckan och jag har fått mer och mer dåligt samvete för att jag låter mitt barn ha tunna skor nu när det har börjat bli lite kallare ute. Enligt honom hade ALLA andra barn höstskor men när jag sneglade lite på skohyllan på dagis så stämde väl det inte riktigt men visst hade han rätt som tyckte det var dags att inhandla nya skor...
Så idag tog jag tjuren vid hornen och satte barnen i bilen och började besöka alla skoaffärer i hela stan... det tog tid... men oj vad vi handlade :-)


                                                                  Resultatet efter dagens shoppingtur...

Att handla skor är väl inte det som barnen älskar mest i hela världen - inte mina barn i alla fall - och det gjorde de inte idag heller även om de faktiskt försökte bita ihop och "gilla läget". Ut och in i affär efter affär... av och på med skor... gå med skorna, springa med skorna, känna om de är sköna, mäta fötter, leta storlekar, hitta skor som är "snygga"  o.s.v...
Att handla barnskor kan vara nästan lika jobbigt som ett träningspass!
Men efter några timmar och drygt 2000 kr fattigare hade vi alla fall hittat allt vi var ute efter - YES!!!
Gissa vem som gick och la sig i soffan och somnade sen när vi kom hem?

Idag är det Kanelbullens dag och det firade vi med att äta några till eftermiddagsfikan - mumma! Det var längesedan vi bakade Kanelbullar här hemma - men min bror gör det då och då och har man tur så kan man få en påse om han är på det snälla humöret ;-) Undrar om han bakat idag? Måste nog ringa och kolla senare...


                                                                                                                        Mmm...

Martin har jag inte sett röken av idag eftersom han tillbringat all tid utomhus med att snickra på vårt hus. Ett projekt som påbörjades i somras då vi var lediga. Vi målade teglet på på vårt hus så nu är det vitt (förut var teglet gult). Nästa steg var att byta träpanel och här tog det stopp. Träet som vi beställt kom aldrig och efter lång väntan och irritation så avbeställde vi det och köpte på annat håll istället. Därför kom vi inte igång med detta förrän sent och nu hinner vi (= Martin) bara jobba med det på helgerna. Sakta men säkert börjar man se resultatet...


                                                                                                                    Vårt hus...

Naturligtvis tycker barnen det är spännande med byggnadsställningen och idag var Erik med och "hjälpte till".


                                                                          Ibland fick man ju ta lite "paus"...

Det sista för idag - Ellen har svenskaläxa till måndagar och den här veckan skulle de skriva en dikt till en bild. Jag fick fråga Martin om det verkligen var Ellen som skrivit den alldeles själv - och det var det!!! *stolt* Undrar om hon har den genen efter mig?
Här kommer bild & dikt:



"Jag hör vågorna skvalpa och musiken av gitarren.
Jag ser staden lysa bortom bergen och känner lukten av elden
och hör gnistorna gnistra vid solnedgången."


Shopping i Kivik

Idag var det dansutbildning i Simrishamn och som ni vet var jag ju lite nervös för det. Dagen började med fika så det var ju en trevlig start! Därefter blev vi indelade i två grupper och sedan satte det igång!
Här skulle minsann inte sittas stilla utan vi var uppe på golvet och gjorde övningar stående, sittande, krypande, liggande och hoppande... I början kändes det aningen skumt men det gick snabt över och rätt som det var så upptäckte jag att jag faktiskt hade DANSAT MITT NAMN!!! Kan ni fatta?! Och detta gjorde jag utan att ens tänka på att jag faktiskt gjorde det!

Hela dagen har varit kul och stimulerande men efter första passet så var jag yr och illamående (om det beror på den fysiska aktiviteten eller alla intryck man fick eller något annat okänt - ja, det vet jag faktiskt inte). Hur som helst så var det lyxigt att kunna gå till restaurang Maritim för att äta supergod lunch!
I eftermiddags har vi fortsatt att dansa improvisationsdans och jag kom på att jag släppte loss rejält där ute på golvet... skitkul!!!


                                                                                         Hamnen i Simrishamn...


                                           Caroline ska strax börja äta sin lunch på Maritim...

Dagen avslutades med att jag och Caroline körde inom Kiviks musteri och "shoppade". Vi är nog lika shoppinggalna så på något sätt var vi ju tvungna att stilla vårt behov idag - det kan ju inte alltid bli kläder och accessoarer... idag blev det sylt, kräm och juice :-)


                                                                                 Shopping på Kiviks musteri...

Hemresan blev ju också ett kapitel för sig. Man brukar ju säga att "hem kommer man alltid" - och det stämmer ju. Att både jag och Caroline har lika dåligt lokalsinne var det nog ingen som tänkte på när de släppte iväg oss. Jag menar... hur svårt kan det egentligen vara att hitta till och från Simrishamn?! Ditresan gick kanon!
Hemresan började med att Caroline säger - "säg till när du ser skyltarna"...  -"mmm..." svarar jag.  Vaddå för några jäkla skyltar? Men det ville jag ju inte säga högt eftersom jag inte ville visa att jag inte hade "koll på läget". Så vi kör på och kör och kör... och efter en stund frågar Caroline om vi har kommit fram till Kivik ännu eller om vi har missat det? -Ähhhhh... jag har ju såklart ingen som helst aning men det vill man ju inte blotta så jag säger självsäkert att hon bara ska fortsätta köra men i smyg tar jag upp min GPS och sätter på den. Lagom till den där jäkla satelliten har hittat oss så når vi skyltarna som säger att vi nu kommit fram till Kivik. Lätt som en plätt !
Resten av hemfärden går faktiskt smärtfritt förutom den lilla avstickaren till Everöds flygplats. Vi blinkade in dit men upptäckte i tid att det nog inte var där vi skulle svänga - men vi var överens om att det var åt höger nästa gång i alla fall :-) !

Vid kvällmaten ville Erik berätta roliga historier som han själv kommit på. Vi andra i familjen har vant oss och vet ungefär på vilken nivå de ligger - så även den här (som för övrigt var en ny som han precis kommit på...) Håll i er för här kommer den:

Det var en gång två isbitar som var ute och gick.
Då sa den ena "-Akta dig för vattnet där borta..."
"-plask,plask,plask..."

Ja, då vet ni vilken nivå vi ligger på här hemma ;-)

Dansa mitt namn...??!

- "Ska bara lägga mig i soffan 2 minuter sen kommer jag igen!"
Ja, ungefär så sa jag innan jag kröp ner under filten i soffan och sedan vaknade jag med ett ryck då Basti skällde på en apa på TV:n (han som så sällan skäller överhuvudtaget!) När man då sakta, sakta sträcker huvudet över kanten på soffan så upptäcker man att bordet redan är avdukat - undrar vem som gjort det ;-) ?! Inser då att jag nog legat mer än 2 minuter... men återigen - ni som inte har en James - skaffa en! Verkligen suverän på det mesta :-)   !!!

Ska strax köra iväg och hyra film - torsdagar är nämligen vår "filmkväll" och har varit det sedan mååååånga år. Faktiskt en mycket trevlig tradition! Då hyrs det film, dukas upp med chips och godis och sedan är det bara att krypa upp i soffan. Vår kompis Per kommer också - trogen som han är. Självklart startar inte filmkvällarna förrän barnen somnat och när barnen var riktigt små kunde det vara lite problematiskt då de lätt vaknade och bara skrek. Jag minns när Ellen var bebis - då hyrde vi in min syster som fick komma och ha hand om den skrikande Ellen medan vi andra tittade på film - kanske inte det bästa bakgrundsljudet - men med lite vilja så gick det! Har ni några bra filmtips så skicka dem gärna hit!

Imorgon är det fredag och då ska jag och Caroline (min kollega) köra till Simrishamn för att gå en utbildning - "dans i skolan". Jag tvingade Caroline att lova att det inte var danser som VI skulle lära oss att dansa - inte riktigt min grej - utan mer hur man kunde använda dansen i undervisningen. Häromdagen berättade Caroline lite exempel på vad hon trodde kunde dyka upp under kursdagen - "Ja, de kanske säger att du ska göra en rörelse till ditt namn..."
Hrmmm... VA??! Hallå? Nu fick jag lite panik och har ägnat tid under de senaste dagarna att fundera ut vad jag skulle kunna göra för rörelser till mitt namn - Pernilla - vad fasiken gör man till det? PANIK PANIK!!! Vickar lite på rumpan, vifta med armarna, snurra runt... fler förslag? Har ni inga filmtips går det alltså lika bra att skicka rörelsetips till mitt namn! Jag ska erkänna att jag är ANINGEN nervös inför morgondagen! Rapport om hur det gick kommer senare...

Fast samtidigt hade det kanske inte varit så dumt att ta ett rejält danspass och bli riktigt svettig och bränna några kalorier!? Jag har hamnat i det där stadiet "Jag-börjar-på-måndag" men med det har jag ju inte sagt VILKEN måndag jag ska börja bli lite sundare och nyttigare - inte ikväll i alla fall eftersom soffbordet snart dukas upp med diverse godsaker!
Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av Ellen som berättade för mig att hon tyckte att jag skulle köpa en sån där "skak-maskin". Jag fattade ingenting?! Jo, då hade hon tittat på någon TV-kanal och sett något man kunde sätta på magen (eller andra delar av kroppen som man vill ha lite fastare) och sedan började den skaka och ruska om fettet/hullet och - VIPS - så fick man snygga muskler istället... Jo, det lät ju bra...
Undrar fortfarande i mitt stilla sinne om det var hennes finskänsliga sätt att säga till mig -"Har du sett dig själv i spegeln på sistone morsan? Du behöver en sån här!"


Kramar Pilla

Pyssel

Onsdag = min dag att lämna och hämta barnen till och från dagis och skola. Detta gör att tempot på morgonrutinerna speedas upp ytterligare ett snäpp. Allt måste flyta på! Barnen är jätteduktiga på morgnarna och fixar det mesta själva - en av fördelarna med att de blir äldre :-)

När vi kommer fram till dagis är vi faktiskt där i ganska god tid och Erik vill visa mig pysslet som föräldrarna fick göra på föräldramötet i måndags. Tydligen var det så att de fick "fria händer" att skapa vad de ville och de fick använda allt från silkespapper, glitter, glittrande stenar - ja kanske lättare att säga vad som INTE fanns där... Hur som helst så var det ju Martin som gick på mötet och jag stannade hemma med barnen. Det innebar att det också var Martin som fick pyssla vilket inte är hans grej!
När vi nu kom i morse och Erik sprang in i rummet för att leta efter "pappas pyssel" så kan man väl säga att jag upptäckte direkt vilket som var hans verk. Det utmärkte sig.... fast inte genom att vara det som man stannade upp för att beundra... utan mer det verket som man snabbt tittade på och undrade vad fasiken det skulle föreställa???!!!
Nu ikväll ångrar jag att jag inte hade kameran med mig så att jag kunde lägga in en bild på "verket" men jag lovar att återkomma...
Jag ska i alla fall försöka beskriva det. Ta ett svart papper - sätt två klickar glitterklister - klistra fast ett vikt vitt papper under glitterklumparna - när man viker upp det vita papperet så ser man de geometriska figurerna!!! HALLÅ!!!???
Min första tanke var - "stackars Erik!"
Min andra tanke var - "jaha, man är verkligen gift med en mattelärare ut i fingerspetsarna - inte ens här kunde han låta bli att få in lite - de geometriska figurerna."
Min tredje tanke var - "hur tar Erik detta?"
Men Erik han var hur glad som helst! Överlycklig - för att vara mer exakt... -"Titta, min pappa har gjort ett ansikte!" var hans kommentar...
Ja, se barn...

I eftermiddags var jag en "dålig" mamma och låg mest i soffan och tittade på TV med mina barn. Jag vet att det är då man ska vara pigg och kreativ och påhittig och GÖRA saker tillsammans men idag var ingen sådan dag. Vi satte på TV:n och det slutade med att vi låg och tittade på "Förlossningskliniken". Kanske inte det mest lämpliga programmet men nu blev det så. Erik tappade snart intresset men Ellen blev helt fängslad och hann nog öka på sitt ordförråd med X antal nya ord och begrepp som t.ex. vaginalt, livmoderhals, epidural, sätesbjudning m.m. Hon hann nog vela fram och tillbaka 70 gånger om huruvida hon själv skulle ha barn i framtiden eller ej. Erik konstaterade lugnt att han minsann skulle ha 3 barn och att han alltid skulle bo hemma med mamma & pappa. *ler* Sedan avslutar han med att säga - "för vem ska annars natta mig om kvällarna?"


                                                                  Mys i soffan till Förlossningskliniken...

I kväll har jag varit borta hos Jossan (min kusin som bor tre hus härifrån) och planerat höstens tjemiddag som vi ska hålla i tillsammans. Jag måste också säga att jag är mäkta stolt över henne - hon sprang Berlin maraton i söndags - vilken bedrift!!!

Kramar Pilla

RSS 2.0