Nyduschad och trött

Nyduschad och trött ..... ja, det är väl en ganska bra beskrivning på mig just nu.
Är hemkommen efter mitt andra träningspass och även detta överlevde jag. Det var riktigt kul och svettigt och mina fötter visste exakt hur de skulle göra för att sätta skorna på plats och för att jag skulle komma loss - kanon! :-)

Nu återstår det att se hur hemsk träningsvärken blir. Är den överkomlig så lär det nog bli ett Step på onsdag.

Spinning

Ikväll är det spinning som gäller och jag har laddat mentalt hela dagen för att inte hitta några ursäkter till att slinka undan.
Egentligen tycker jag att det ska bli ganska kul att testa det igen. Jag gjorde det ju för några år sedan men då var det ju halvt hysteriskt (jag var där var och varannan dag) och jag blev mätt på det.
Spinningskor har jag så dem har jag plockat fram och dammat av. Det värsta är att jag inte riktigt minns hur man spänner fast sig.....eller kommer loss för den delen....men det löser väl sig ;-)

Första gången jag testade spinning höll jag på att ramla av cykeln efter passet och kräkas på golvet. Jag har aldrig känt mig så snurrig - pga fysisk aktivitet. Jag rusade ut från lokalen och in i omklädningsrummet för att där lägga mig raklång på en av bänkarna. Om någon kommit in där då så hade de ju undrat vad jag höll på med. Det var en nära-döden-upplevelse!!!
Pinsamt att ligga där så jag tvingade tillslut mig ut därifrån och in i spinninglokalen igen. De andra tittade lite konstigt på mig men jag låtsades bara att jag hade fyllt på min vattenflaska *hehe*

Måtte det gå bättre idag!

Vad är det du säger unge?!

Ellen var först ut med att ta sprutan. Hon rörde inte en min. Stålkvinna ut i fingerspetsarna..... i alla fall när det gäller sprutor :-)
Erik var aningen mer nervös och stod och vrålstirrade när Ellen tog sin spruta. Jag tror inte ens att han andades *ler*
När han sedan frågade Ellen hur det kändes så svarar hon:

"- Det bara nöp till. Som när mamma niper dig skithårt med sina naglar."

Ööhhh..... hallå unge?! Vad är det du står och säger?!
Sköterskan hon tittar på mig med en lååååång blick och jag känner att den röda färgen börjar stiga sakta men säkert uppåt i ansiktet.

"- Eehh...vad menar du Ellen? Nu låter det ju som om jag brukar nipa er. Det har jag väl aldrig gjort?"

Jag förstår egentligen inte varför man ger sig in i dessa "förklarings-försök". Man trasslar bara till det och det slutar med att man verkar ännu mer skyldig än vad man var från början.

Ellen svarar:

"- Nej, men du fattar vad jag menar mamma."

Ja, inte blev det bättre av det.

När vi kom ut så klargjorde jag för båda mina barn att om någon undrade hur det känts att ta sprutan (när de kom tillbaka till skolan) så behövde de ju inte nödvändigtvis använda sig utav den jämförelsen.
Snart blir man väl anmäld eller nåt....*suck*


Första dosen klar

Måndagar känns lite märkliga. Jag börjar inte förrän vid lunchtid och nu har jag ju inte Erik här hemma längre eftersom han blivit skolbarn. Alltså är jag hemma själv hela förmiddagarna.
Idag skulle barnen vaccineras (Twinrix) så det kändes nästan som en vanlig morgon. Det började med att vi gick till fel ställe. Kristianstadskliniken har tydligen två lokaler och vi valde naturligtvis fel. Erik han skakade bara på huvudet när vi traskade nerför trapporna igen och sa:

"- Mamma, det här är ooootroligt pinsamt!!!"

*skratt*

Trodde inte att de där pinsamhetskänslorna kom förrän senare ;-)

Vaccineringen gick bra och första dosen är alltså klar. Nästa dos blir den 5/10. Funderar även på att ta Dukoral också (drickbart resevaccin som ger 85% skydd mot Kolera). När jag ringde dit tidigare för att boka tid så tyckte de inte att vi behövde det men jag funderar.....
Vad hade ni gjort?

Utklassning

Ellen har spelat fotbollsmatch och de vann ganska stort. Ingen (domaren inräknad) kunde säga exakt resultat. Det blev så nära utklassning som man kunde komma.
Det är ett härligt tjejgäng som spelar mycket bra tillsammans. Roligt att se deras gemenskap och samarbete :-)
Basti har varit träningsobjekt

Har varit i Åhus och gått en lång runda med Tina, Mia och alla hundarna. På väg dit öppnade sig himlen och det blev världens ösregn. Hade inte precis packat med mig regnkläder eftersom det hemma i Öllsjö var strålande sol och ganska varmt. Men turen var på vår sida och det sprack upp lagom till vi kom fram.

När vi kom hem hade jag besök - två elever som hälsade på. Vi hade "hundträning" i trädgården - ja, alltså inte för Bastis skull utan snarare för den ena elevens skull. Han är osäker med hundar och därför passade vi på att träna att vara nära, klappa och t.o.m. leka med Basti. Gick bra och Basti tyckte det var toppen! :-)
Det kastades bollar, han matades med godis och han fick leka dragkamp med barnen - kunde inte bli bättre!

Nu ligger han utslagen i sin korg och vet inte att det snart vankas duschning *hehe*


W995

Martin han körde in till stan och fixade och donade så att jag skulle få min "lilla röda" :-)
Så nu kan jag stryka det från min spontanönskelista!


      

Tupplur med Wilda

Erik har killkväll med Herman och Valter och det har planerats både lördagsmys och övernattning :-)
Ellen har fortfarande inte kommit hem från sin heldag på Ivö men dyker nog upp vilken sekund som helst.

Jag har tillbringat några timmar ute hos Lotta & Ola. Wilda gör precis som vanligt när jag kommer på besök....hon sover! Medan Lotta & Ola målade huset så passade jag och Wilda på att ta oss en liten tupplur tillsammans i soffan. Hur gott och mysigt som helst :-)


Ser ni leendet på Wildas läppar? Hon trivs hos moster! ♥


Vill ha!!!

Vill ha!!! Finns definitivt på min "spontan-önskelista"!


Ivö

Ellen har precis åkt iväg på nya äventyr. Den ungen hon kan inte vara hemma mer än kortare perioder *skratt*
Idag bär det av till Ivö för hennes del. Hon ska med en kompis som har stuga där.
Själv är jag också lite rastlös. *suck*

Plåsterbyte

Äckliga skrapsår! *örk*
Eriks skrapsår på knät har nu börjat vätska sig och plåster känns som ett måste för att det inte ska klibba och fastna i kläderna han har på sig. Nackdelen är ju att plåstret istället fastnar i såret och det är mindre kul att ta bort det för att byta :-(
Nu i morse var det dags för plåsterbyte eftersom det vätskat igenom och det var en tårfylld process.....
Nu är det på luftning eftersom vi har platsat Erik i soffan framför TV:n. Det enda säkra stället där han blir stilla!

Sagan om ringen

Man ska se upp för de där sofforna......de innehåller nog någon form av sömnpulver. Det slår ju aldrig fel (i alla fall inte här hemma) - så fort man satt sig i den så börjar man känna sig dåsig.

Jag var lite småsugen på att se Sagan om ringen igår kväll på TV. Barnen ville också se och efter en kort överläggning så var vi överens om att det var OK under förutsättning att vi såg den tillsammans med dem. Vi ville ju inte ha några skrikande barn på natten pga mardrömmar :-(

Det började bra......hela familjen samlad och vi kunde förklara och "skoja" bort de läskiga delarna i filmen....
Sen somnade Ellen......sittandes *ler*
Sen småslumrade jag......liggandes *ler*
Sen blev jag väckt av Martin som berättade att han gick och la sig. Erik däremot satt med stora vakna ögon och tittade på filmen. Jag lyckades hålla mig vaken en stund.....men sen måste jag ha somnat igen *suck*
Det slutade alltså med att Erik - som var den som egentligen INTE skulle se filmen - var den som satt ensam och tittade på den medan resten av familjen sov! *suck* det är ju verkligen skitbra.......! 

"Terrier"

Min egen lilla "terrier" som kan "bita ifrån" ända upp till Uppsala *hahaha*
Ja......det var internt som ni nog förstod :-)


Caroline


Underbara helg!

HELG!!! Helt underbart!
Inledde helgen med en fika hemma hos Sofie tillsammans med Malin och Jessica. Barnen lekte och vi drack kaffe och åt jordgubb/hallonpaj *mums*

De ringde från Synsam och berättade att de hade en tid nu i eftermiddag om jag ville ha mina nya glas isatta i bågarna. Som tur var hade jag linser i bilen annars hade det inte funkat. Hur skulle jag annars ha kunnat frakta bilen med mig hem? Hade nog inte blivit någon succé att köra bil utan glasögon :-P
Nu sitter jag här och allt jag tittar på är skarpt och rent. Jag har ju gått en vecka nu med "suddiga" glasögon och det har varit fruktansvärt frustrerande.

Har också hunnit med en hundrunda med Tina. Tiden den bara flyger iväg och vi har inte träffats på en vecka så det fanns ju lite att snacka om ......om man säger så..... ;-)

Kräftskiva


Kräftskiva en torsdag :-)  Helt underbart!
Skrumpna fötter

Idag var det idrottsdag och jag var ute i det blöta gräset och förberedde de olika stationerna i morse. Detta resulterade naturligtvis i blöta strumpor och skor. Inte världens mysigaste att klampa runt med en hel dag men det fanns liksom aldrig något bra tillfälle att lufta tårna. De fick helt enkelt stanna där inne i det fuktiga.

Nu i eftermiddags kom jag att tänka på ett överlevnadsprogram som jag såg på TV för några månader sedan. Han den där Mr Macho-killen han berättade att om det var något man skulle vara rädd om så var det sina fötter. Blev de blöta så skulle de vädras så fort som möjligt annars kunde det bli allt möjligt på de där fossingarna.
OK, visserligen befann han sig i tropiskt klimat men idag har det ju varit riktigt varmt här hemma, eller hur?
Martin han bara tittade dumt på mig när jag frågade honom om han trodde det fanns någon risk att mina fötter hade börjat skrumpna nu när de varit instängda hela dagen i den blöta strumpan och skon. Det var en helt rak och från hjärtat kommande fråga men tydligen fick den en pucko-stämpel på sig!
Jag bara undrade ju.......

Kräftskiva

Har precis kommit hem och ska iväg igen om en timme. Det vankas nämligen en liten kräftskiva ikväll :-)

True Blood

Laddar inför Alexander Skarsgård och True Blood! Ni vet, jag har ju en liten förkärlek till vampyrer ;-)
Fler som ska se den?


Tårar till repris

När jag gick och la mig igår kväll fastnade jag framför "Spårlöst". Det var en repris och jag visste redan vad som skulle hända men ändå forsade tårarna som aldrig förr. Täcket blev alldeles blött och ögonen svullna.
Är jag verkligen en sådan känslomänniska som t.o.m. rensar tårkanalerna till repriser?!

Pungsmäll

Idag har Erik fått uppleva sin första smäll på pungen. *aajjjjj!*   Naturligtvis på fotbollsplanen. *ler*

"- Mamma, det gjorde jätteont! Jag blev rädd för jag trodde inte att jag skulle kunna kissa fler gånger!"

*ååhhh*

"- Fast jag gick in på toa och testade och det gick!"

*skratt* :-)

Lilla blå

Nu sitter jag här med min "lilla blå". Vår stora dator har precis blivit hämtad och vi hann precis föra över alla viktiga saker så låg på hårddisken. Det var ju en sån där dator som man hyrde av kommunen till ett förmånligt pris. 3 år, sen gick kontraktet ut och då fick man köpa ut den om man ville men det tyckte vi inte det var värt.
Så nu får jag förlita mig på min "lilla blå" :-)

Klassiska skrapsår....

Erik har spelat fotboll varje rast i dag och sett till att få de klassiska skrapsåren på knäna. Det hör liksom till.........


Tro det eller ej!

Yeahhh!!!! Jag gjorde det!!! Jag tog mig verkligen till Xercise och tränade idag! Helt otroligt! Jag vet inte vem som  är mest förvånad över detta fenomen - jag eller alla ni som känner till min bristande karaktär? *skratt*
Har gått hela dagen idag och försökt känna efter om jag möjligtvis inte har någon liten plötsligt åkomma....men tyvärr.....möjligtvis bara en fis på tvären och det skulle ju inte duga som någon ursäkt precis. :-P

Har alltså varit på ett Step-pass och det var svettigt värre men skitkul! :-)
Ska erkänna att jag var svettig redan efter uppvärmningen och hann då undra i någon mikrosekund över hur jag skulle klara ut resterande tid. Men det roliga tog över och man ville liksom bara fortsätta. Hann tömma Martins stora vattenflaska och det var ju inte så konstigt med tanke på hur mycket jag bälgade i mig i varje paus.

När jag först kom dit och skulle registrera mig så kände tjejen bakom disken igen mig och undrade var jag hade mitt kort?! Ööhh.....tja....det var ju liksom ett tag sedan jag var här..... fast å andra sidan så skulle det ju inte vara konstigt om de visste vem jag var med tanke på vilken trogen sponsor jag var till dem flera år efter att min träningsmani avtagit. Jag betalade snällt in månadsavgiften månad efter månad utan att gå dit. Lätta pengar för dem...... ;-)

Jag tränade i ett rött linne och jag måste säga att jag matchade färgen väl med tanke på att mitt ansikte liknade en röd tomat när jag väl kom ut från salen. :-)

Jag PLANERAR

OK. Jag planerar att frakta mig själv till Xercise imorgon för att träna ett pass. Jag sa att jag planerar.... så vi får se hur det slutar. Tanken är väl god och det är väl den som räknas? ;-)
Hade varit kul att komma igång. Fast sen har jag väl träningsvärk en vecka så då blir det nog lagom med ett pass i veckan så att värken precis hinner lägga sig innan det brakar loss på nytt.

Hmm....vad har man på sig egentligen? Vad ska jag ha för skor? Det kanske faller med det?!

Svettigt att jobba!

Pernilla......gy-lärare :-)
Ja, det trodde ni väl aldrig att ni skulle få höra? *skratt*  Men nu har det alltså blivit så och idag tog jag det stora klivet in i omklädningsrummens och gymnastiksalarnas värld. Ett stort steg för mig ska ni veta *ler*
Men det gick bra och både jag och eleverna överlevde friidrottslektionen. Fick lägga in en drickapaus mitt i lektionen och jag vet inte om jag kan säga att det var mest för elevernas skull. I ärlighetens namn så var det nog egentligen lika mycket för min egen skull *hehe*
Det är varmt att kratta längdhoppsgropen må ni tro!!! ;-)

Trött kille

Jag har varit med Erik på hans fotbollsträning och Martin har följt med Ellen på hennes fotbollsmatch i Hässleholm. De lär inte vara hemma på någon timme än.......
In med Erik i duschen och snabbt slänga ihop och steka pannkakor. Nu är det en ganska trött kille som sitter i soffan och varvar ner.
Oj, jag hörde en gäspning.....läggdags för lillkillen! :-)

Dribblar och fintar

Erik har tillbringat större delen av kvällen ute i trädgåden. Han springer runt och dribblar och fintar med sin fotboll. Det märks att fotbollsintresset tagit fart med en högre växel nu när skolan har startat. Han vill inget hellre än att få spela match men så vitt jag vet så finns det inga matcher inom räckhåll. Kan i alla fall inte beskylla honom för att inte ha tålamod.....han förbereder sig i trädgården för matcherna nästa år *hahaha*


Fler bloggar

Ellen inspireras av sin mamma och har nu startat sin egen miniblogg :-)
http://karamellen.bloggy.se

Även pappa & Ingrid har dragits in i bloggvärlden och det ska bli spännande att få följa dem även genom cyberspace :-)
www.alfoingrid.blogspot.com


Shopping med Ellen

Med en dags marginal har vi nu inskaffat fotbollsskor till Ellen som ska iväg till Hässleholm imorgon för att spela match. Ute i god tid? O ja! ;-)
Att släppa både mig och Ellen lösa inne i stan kan vara farligt....det upptäckte jag idag. Både hon och jag har liiiite svårt att hålla i pengarna. De slinker snabbt iväg på "bra-att-ha-grejer".
Idag stod det fotbollsskor på inköpslistan. Vi kom hem med fotbollsskor, benskydd, regnställ, leggins och en top. Inga problem alls att spendera pengar - hur enkelt som helst! *skratt*
Kanske tur att Martin hade kontroll över dosan till Internetbanken här hemma ;-)

Dagens ämne = lek

Jag: "- Erik?"

Erik: "- Vi har gjort samma saker i skolan idag som igår så du behöver inte fråga mig om det!"

Jag: "- Men jag vill veta! Berätta nu."

Erik: "- *suck* Vi har lekt.....och sen var det rast och då lekte vi....och sen gick vi in och då lekte vi...och sen åt vi och sen fortsatte vi att leka. SÅ - klar!"

*suck*


Light-kändis?

Om man kan vara "light"-kändis för en dag så är nog min man det idag *skratt*
Fick ett sms när jag satt på bussen till jobbet i morse om att det var en "idolbild på Martin" i tidningen. Själva hade vi inte ens kunnat ögna igenom tidningen eftersom de (återigen) verkat missa vår brevlåda. Ringde hem till Martin och berättade för honom och eftersom tidningen tydligen precis dumpats i vår brevlåda så började letandet efter denna åtråvärda bild :-)

Tja...vad tycker ni? Inte konstigt att han har träningsvärk i stort sett varenda kroppsdel när han gör sådana här akrobatiska konster *skratt*


Text-TV

Jag använder mig mycket sällan av Text-TV. Vet knappt var knappen på fjärrkontrollen sitter. Martin däremot skulle kunna hitta den knappen i sömnen. Han är beroende......... av Text-TV.
Varje kväll ska det bläddras mellan ett antal sidor - aktier, sport m.m.
Just nu sitter jag här och försöker stirra ut honom så att han ska fatta att han ska skynda på bläddrandet en aning. Jag vill ha fjärrkontrollen för att zappa mellan kanalerna istället. Men han verkar inte fatta..... eller är det just det han gör och medvetet drar ut på processen *suck*

Bockeboda

Vi packade picknickkorgen och körde upp till Bockeboda för att grilla och promenera tillsammans med Josefin & Rickard. Barnen de försvann som små blixtar och dök upp lite senare med små grodor i händerna.....så där mysigt *hrrmmm*
Det är så himla skönt att kunna utnyttja dessa (kanske sista?) sommarkvällar så att de inte går till spillo. Hade vi stannat hemma hade vi ätit och sedan bara landat i soffan framför TV:n. Då var det tusen gånger bättre att åka iväg som vi gjorde :-)

Nu har barnen hunnit duscha och somna och jag sitter och planerar det sista inför morgondagen.


Våra foliepaket på grillen.

En klassiker

Har paus och njuter....... :-)


Klippa gräset

Började klippa gräset men tog snabbt paus. Varmt + 1000 grejer som behöver plockas undan innan man har fritt fram att plöja fram med gräsklipparen.
När det är dags för gräsklippning önskar jag mig en helt vanlig gräsmatta utan några som helst grejer eller dekorationer på den som stör de raka rader jag vill köra med maskinen. Det blir så mycket jobbigare och joxigare när man ska behöva svänga och kringla & krångla runt olika föremål. Jag vet att vår trädgård är fullproppad med saker......stor gungställning med rutschkana, stor sandlåda, lekstuga, stor studsmatta, stor pool + alla Bastis leksaker som ligger utspridd och "gömda" här & där.
Det tar sin lilla tid innan man är klar........

Lunchdags

Jag och Martin har varit ute i trädgården och röjt lite. Att hinna med sånt under vardagarna finns ju bara i drömmarna. Man vill - men man orkar inte.
Nu är det lunchdags och sen är det nya tag som gäller. Erik ska hem till Valter och Martin sticker och handlar. Ellen och Elina har redan cyklat iväg till sitt hemliga ställe (som inte är så hemligt längre *hehe*) och jag funderar på vad jag ska göra härnäst.

Familjekort

Familjekort :-)
Sillafest med bra utdelning

Hej & hå.... svetten den lackar efter att ha dammsugat hela huset fritt från alla svarta hundhår som verkar finnas precis överallt! *suck*
Basti han fäller som aldrig förr och ibland räcker det med att man tittar på honom för att det ska trilla av hår.......

Det är dagen efter Sillafesten. Den där festen som jag egentligen inte hade några som helst förväntningar på. Det är de festerna som oftast blir de roligaste :-)
Jag hade verkligen superdupertrevligt igår!
Barnen de tyckte det var toppen - att få springa omkring på idrottsplatsen och leka med alla de andra barnen som också var där. De byggde kojor, berättade spökhistorier och smög på ungdomarna som satt i bastun och drack öl *skratt*

Det såldes lotter och jag och Martin köpte en del......bara för att sedan inse att det skulle komma fler lottringar då de VERKLIGT fina priserna skulle dyka upp. De lotterna vi köpt upp ett lager från det var typ "förbandet"  - ett brödlotteri!!! Där kunde man vinna gifflar och grovt bröd. Hade man tur så kunde det bli 2 kg kyckling.......
Nä, fram med plånboken igen.....! *ler*

Det visade sig att familjen Olofsson hade bra utdelning i går :-)
Vi vann 400 kr samt ett 10-kort på Exercise och ett duschset. Det där duschsetet insåg vi båda att det bara skulle bli liggandes här hemma i någon vrå så vi lyckades byta det mot två limpor grovt bröd istället *skratt*
En liten vit lögn på papperet

Satte in linserna och körde in till stan med mina glasögon. Det visade sig att det är 3 års glasgaranti sedan den dagen man hämtade sina glasögon. Med min vanliga tur så hade den garantin gått ut .....med typ 3 dagar *suck*
Jag menar....hur lyckas jag?!

Men biträdet var väldigt serviceinriktat (vilket hon ska ha en eloge för) och erbjöd sig att fiffla lite med datumet (hon kallade det för en liten vit lögn på papperet). För mig får hon gärna kalla det för vad hon vill - jag blev bara så glad över att det gick att fixa och gratis dessutom! :-)
Nya glas är beställda och de kommer i mitten av nästa vecka. Sen behöver de låna mina glasögon i ett par timmar för att byta glas. Smidigt? O ja! :-)


Martin på plan

Martin har nu använt sina fotbollsskor i fem matcher och han ser nu ganska sliten ut. Det är bara att inse Martin att kroppen inte är lika ung längre *hehe*
Jag är sååååå jätteglad över att man inte lyckades övertala mig att ställa upp i laget när detta diskuterades i början av sommaren. Då lät det som att det endast var en "rolig grej" och att man absolut inte behövde kunna spela fotboll.
Jo, tjoflöjt!!! ALLA som var med i dag (och då menar jag också alla lag) kunde spela fotboll. Det var personer som tidigare varit aktiva spelare och visste hur man skulle bete sig med en fotboll.
Tuffa tag blev det också och jag kunde bara föreställa mig hur det hade slutat om jag befunnit mig inne på plan istället för utanför. Nu lyckads jag ändå vricka till foten när jag skulle gå ner för en liten slänt på väg till bilen.......

Nu är vi bara hemma för att "fräscha till" oss och sen ska vi tillbaka till idrottsplatesen för att ha Sillafest. Har aldrig varit så engagerad i föreningslivet förr......men om det bara är så enkelt att komma på fester då och då så är det ju inte så ansträngande *skratt*
Man blir tydligen trött efter fem matcher......
Så här gick Ellen omkring hela dagen...... fråga mig inte varför.....?

Hundbad

Hundrunda i Åhus med Tina.
Hade klätt på mig alldeles för mycket. Trodde att det skulle bli lite kyligare idag - men icke så nicke! Hur varmt som helst. Om vi hade vetat det så hade fika och solstolar gjort sig bra där på stranden och hundarna hade kunnat springa omkring och bara njuta i vattnet. Helt blankt på ytan och inte tillstymmelse till vågor - med andra ord helt perfekt! :-)

Precis i slutet så lyckas Basti springa in i någon strandväxt och i hans päls fastnar det hur många små kardborrar som helst *suck*
De var inte lätta att få bort och att han själv skulle försöka hjälpa till gjorde inte saken lättare. Tovorna blev större och nu med kardborrar intrasslade dessutom!
Jag och Tina ägnade en stund till att plocka och kamma för att rensa honom någorlunda.

Tina berättade att Synsam hade lördagsöppet för första gången idag - ibland ska man ha flyt! :-)


Jag ser suddigt

Ska strax köra till Åhus för att gå en runda med Basti. Klär mig och gör mig iordning. Sista grejen är att tvätta glasögonen.... och vad upptäcker jag då? Jo att där är en stor fläck mitt på det ena glaset som vägrar att försvinna.
Börjar pilla lite på det och upptäcker att det var helt fel metod! Det är något slags lager som liksom sitter på glaset som jag nu har pillat bort och efter att jag förgäves har försökt tvätta och gnugga bort det så upptäcker jag att det inte går.
Tar på mig brillorna och inser att jag måste gå omkring med suddig blick på vänstra ögat tills någon kunnig kan fixa till det. Jag måste alltså lämna in dem till Synsam på måndag och frågan är ju var jag lagt mina gamla glasögon. Jag kan ju inte vara halvt blind när jag går till jobbet :-(
Det ser inte klokt ut och om jag ska försöka beskriva hur jag upplever det så är det som om någon satt en stor kletig tumme mitt på ena glaset. Irriterande? Hrrmmm....ja, det är väl det minsta man kan säga. Frågan hur lång tid det kommer att gå innan jag blir helt galen och får ett utbrott. *suck*

Caster Semeneya

Man eller kvinna?

Jag ska erkänna att även jag reagerade när jag såg Caster Semenya. Gick som en man, såg ut som en man.......
Nu ska man då göra utredningar för att kolla könet.

Martin ska ta på fotbollsskorna igen

Dripp dropp..... nu har vi kommit hem och kläderna är ganska blöta. Basti får ligga och torka på ett lakan i hallen.
Kul att se att det funkade bra mellan Basti och Kaxe som inte träffat varandra sedan i våras.

Snart åker mysbrallorna på och fredagsvällen kan börja.....jag är redo ;-)

Imorgon ska Martin snöra på sig fotbollsskorna och ge sig ut på planen. Det är ett föräldralag från Ellens fotbollslag som ska spela någon typ av turnering på Vä IP imorgon. Dagen avslutas med Sillafest. Martin var först lite skeptisk till just temat på festen eftersom han inte är någon stor anhängare av fisk och skaldjur. Men han får väl ta med sig lite skinka eller varför inte en korvaslarver? *ler*
Grejen är ju att vi ska göra något tillsammans i laget och jag är såååååå glad över att jag inte behöver bidra med min närvaro på fotbollsplanen. Jag ska inta en bra plats vid sidan av planen och bara komma med tips till spelarna ;-)

Samling 10.00 och första matchen 11.00.....seriöst *hrrmmm* ;-)

Fredagsmys

Hundrunda i regn.......inte världens roligaste men samtidigt ska det bli skönt att rensa tankarna och ta helg. Efter rundan blir det pizza och fredagsmys :-)  En perfekt start på helgen!


Cykel och buss

Ellen hade bestämt med några kompisar att hon skulle cykla till skolan idag. Egentligen erbjuds alla 3:or skolskjuts till Skepparslöv men nu hade hon alltså bestämt sig för att cykla. Det funkade jättebra och det är väl aldrig fel med lite motion ;-)

Erik han åker numera buss till skolan och har knappt tid att vinka på oss när han satt sig på bussen. Samtidigt känner man att man inte får lika tät kontakt med personalen på skolan eftersom man inte träffar dem på morgonen.
Han har i alla fall redan skapat sig en uppfattning......skolan är jätterolig - särskilt rasterna! *haha*

Igår när jag skulle hämta honom visste de inte var han var....... okidoki...... till slut kom de på att han nog var nere och spelade pingis i källaren. Mycket riktigt - där var han och han hade knappt tid att följa med hem.

Huvudvärk

Har sprängande huvudvärk och tänkte snart söka mig till sängen. Det märks att man är igång med jobbet igen.....inläggen duggar inte lika tätt som tidigare. Men imorgon är det fredag och helgen är nära :-)

Idag har det varit helt underbart väder och man vill ju verkligen ta tillvara på varenda liten sekund av sommaren som är kvar. Planerade att vi skulle åka iväg och grilla ikväll på något mysigt ställe. Det lät väldigt bra i mina tankar....i förmiddags. I eftermiddags lät det inte lika bra......huvudvärk och trött som en bäng! *suck*
Det blev grillning på hemmaplan istället. Gott! :-)

Full aktivitet

Ellen kommer hem med sitt schema idag och vi upptäcker att det är dags för idrott redan imorgon....*oups*....vi som inte köpt nya gympaskor ännu. Hög tid att göra det nu!
Familjen Olofsson lägger upp planerna och strukturerar tillvaron genom att skicka iväg mig och Ellen till stan för att inhandla nya skor, tröjor och omslagspapper till skolböcker (trodde faktiskt inte att man klädde böcker längre...... men det gjorde man visst). Martin följer med Erik på fotbollsträningen. När vi är färdigshoppade så möter vi  upp på fotbollsträningen och jag hinner småskvallra och diskutera lite med de andra 6-åringarnas föräldrar om hur de upplevt sina barns första skoldag.

Hem, käka middag, ut på hundrunda med Basti. Fick sällskap av Josefine och Bozze och kunde snacka av mig ytterligare med Josefine.....(tack för pratstunden, Josefine :-)   )

Har packat skolväskor och suttit och jobbat resten av kvällen. Nu är jag så trött att ögonen snart går i kors *gäsp*

Även Erik börjar bli stor

Första "riktiga" arbetsdagen (=eleverna började idag) är avklarad och det känns som om någon slagit till mig med en klubba i huvudet. Är trött men på ett bra sätt! :-)
Det har varit en härlig och bra dag och det känns hoppfullt.
Båda barnen tvingades ner i soffan när jag kom hem för att sedan (i detalj) berätta allt om sin första skoldag. (Jag som  lovade mig själv när jag var liten att jag ALDRIG skulle bli så jobbig som mina föräldrar som ville veta vad man gjort i skolan *hehe*)

Båda barnen var helnöjda och plötsligt känns det så definitivt......mina barn (OK, Martins också...) har blivit så stora och sjävgående. Man är inte längre behövd på samma vis och det känns på sätt och vis lite sorgligt men naturligtvis också väldigt skönt!
Idag var det Martins dag....han skötte lämning och hämtning. Imorgon är det min tur och jag ser fram emot det faktiskt. Man vill ju vara delaktig och ha koll på vad som händer och allt sånt.....ja, ni vet.
När jag berättar för Erik ikväll att jag ska lämna och hämta honom i morgon så svarar han:

"- Alltså, hämta mig kan du göra men jag ska åka buss själv till skolan imorgon så du kan inte lämna mig."

Jag hade ju nästan sett fram emot att få lämna honom men självklart vill jag ju också uppmuntra honom i hans självständighet och bli glad att han vill ta bussen med sina kompisar.

Eriks första läxa

Många förväntningar surrar här hemma...... barnen har slocknat men innan dess var det mycket prat om skolväskor, inneskor, sommarläxor m.m.

Eriks första läxa är gjord och han har själv skrivit sin text. Visserligen har jag hjälpt honom att bokstavera men en del ord kunda han själv ljuda sig fram till och en del visste han hur de stavades eftersom han kom ihåg dem. Man blir ju stolt ända in i hjärteroten :-)

Bilderna har han själv valt ut och hä ser ni resultatet.
Skolstart

Imorgon börjar Erik skolan. Ja, det gör ju Ellen också men för Erik är det hans allra första skoldag. Det är stort!
Han har längtat och sett fram emot detta och idag var vi på skolan igen så att han kunde få vsa mig runt (som inte var med häromdagen då det också var rundvandring). Man blir nostalgisk ut i fingerspetsarna eftersom det är min gamla skola. Där har jag gått i 6 år och man kan varenda liten avstickare och krypin. Massor av minnen kom över mig när jag gick i korridorerna idag.

Repliker som:
"- Åh, där brukade vi....." 
bubblade ut från min mun med jämna mellanrum. Det var nog ingen annan i familjen som tyckte det var särskilt intressant att lyssna på mig men det gjorde inget för egentligen pratade jag mest med mig själv :-)
Mitt gamla klassrum......kliniken (som det så hemskt hette förr).......slöjdsalen........skolgården.......gy-salen.......vaktis gamla rum där man klättrade in genom fönstret.......

Lite extra kul att Erik ska gå ett år på den skolan nu.
Hoppas han får en toppendag imorgon (och naturligtvis du också Ellen som också börjar på en ny skola!)

Spotifierar mig

Fick min inbjudan idag och jag sitter här och "Spotifierar" mig allt vad jag kan! Det fungerar perfekt och jag är riktigt nöjd! :-)
Erik har suttit i mitt knä och gjort sin egen spellista och imorgon är det Ellens tur.


Loading, loading.....

Jaha, då sitter man här och laddar inför morgondagen då jobbet drar igång på allvar (eleverna kommer). Ser fram emt att träffa barnen men är också medveten om att det i år kommer att bli tuffare än tuffast *suck*

Hur som helst så hann vi med en lunch på stan och det är tur man har sådana små saker att se fram emot. Det är viktigt för mig att ha små glädjestunder som förgyller min vardag. Snart stundar en minikräftskiva hos en av kollegorna och det blir nästa grej att se fram emot :-)

En orangutang på åkern!

Erik är inne i värsta frågeperioden och frågar om allt och alla och nöjer sig inte med vilka svar som helst. Han har alltså kommit in i en ny "Varför-period". *suck*

-"Är det längst till Bockeboda eller Åhus?" frågar han helt utan anledning.

"- Det är längst till Åhus."

-" Varför det?"

*suck*

Tillslut stänger man öronen och ger bara ifrån sig ljud som typ:
ööhh......mmmm.....jaaa.....mhm....

När vi kör hem från Lotta & Ola ikväll utropar han plötsligt:
-" Åh, där stod en stork mitt på åkern!"

Jag hinner kasta ett öga och upptäcker att han faktiskt har rätt. Jag berömmer honom för att han visste vad fågeln hette.

"- Ja, jag tänkte först säga att det stod en orangutang ute på åkern men sen kom jag på att det hette stork!"

*skratt*


Ståpäls av världsrekord?!

TV:n står på här hemma men nu är det inte Erik som är kung över fjärrkontrollen längre utan tronen har övertagits (tillfälligt) av Martin.

"Årets största idrottshändelse!"
Ja, det var så han sa och min första tanke var att det var ju tokigt vad tidigt de började med skidsäsongen det här året...... 
Friidrott? Det hade jag inte en tanke på! Har ärligt talat inte hört eller sett att det skulle vara nu....VM dessutom!  

Martin har denna helg anpassat sina sysslor efter de olika idrottsgrenarna och därför har det kunnat bli stenläggning i 10 minuter för att sedan in och kolla på något och sen hänga tvätt i 5 minuter för att sedan pausa pga en annan gren. Ingen reda med något alltså! *hrrmmm* ;-)

Nu ikväll har ju höjdpunkten varit 100 metersfinalen och jag har inte frågat men jag kan gissa att han fick ståpäls när han såg den.....nytt världsrekord och allt! *ler*


Usain Bolt

Sövande effekt

Imorgon fyller Lotta 33 år och därför åkte vi ut till henne i eftermiddags/kväll för att fika lite. Självklart sov Wilda sig igenom vårt besök och vaknade lagom tills vi kommit hem. Jag måste ha en sövande effekt på den ungen ;-)

Kantareller

Mmmmm........ mmmmm....... åh, vad mumsigt!!!
Sitter här på kvällskvisten och har slagit till med en kvällsmacka. Inte vilken kvällsmacka som helst utan två stycken med smörstekta kantareller! :-) Helt underbart gott!

Det blev alltså en svamprunda i skogen idag efter att ha upptäckt att solen faktiskt tänkte stanna framme (då behövde jag i alla fall inte bli irriterad pga blöta kläder). Körde inom pappa & Ingrid och de var pigga på att följa med så det var bara hem och byta om till "svampplockarkläder" - dvs långärmade/benade plagg så att inga äckliga fästingar skulle kunna bita sig fast på oss.

Vi körde ut i skogen och det dröjde inte länge förrän vi hittade dessa små guldklimpar. Vi plockade och plockade och jag började faktiskt inse att min svampplockarmardröm inte skulle besannas utan det lutade faktiskt snarare mot min drömrunda (se föregående inlägg).
Erik tyckte vi var tråkiga och enkelspåriga som bara plockade de gula svamparna så han tog en egen påse och plockade alla svampar han kunde hitta....stora som små och i alla möjliga nyanser och färger :-)

Det blev verkligen en jättemysig eftermiddag i skogen och nu njuter jag av skatterna vi hittade. (Ibland är det tur att vara den ende i familjen som gillar svamp *ler*)


Fler kantareller?
Till kvällsmackorna :-)

Min svamprunda

Jag fantiserar om en svamprunda i skogen imorgon där jag kommer hem med en full korg med solgula kantareller (de enda svamparna jag känner igen....förutom flugsvamp då såklart ;-)  )
Solen skiner, jag är på kanonhumör och går omkring med ett stort leende, överallt lyser det gult på marken och jag behöver inte anstränga mig för att fylla korgen. Ohyra som fästingar och annat onödigt existerar inte och tillslut lägger jag mig ner i det höga gräser (där finns inga insekter eller spindlar....) och slumrar i solskenet....... *ååhhhh*

Ska bli mycket spännande att se vad verkligheten bjuder på.
Regn, dåligt humör pga läckande regnkläder och blöta strumpor, inte tillstymmelse till något gult på marken, upptäcker typ 6 fästingar på kroppen när jag kommer hem och som pricken över i:et så har jag ingen svampkorg utan det slutar säkert med att jag får ta en av Bastis bajspåsar (oanvänd då såklart)......Familjenöje en lördagskväll

Efter regn kommer solsken...... och ikväll sprack himlen upp och solen tittade fram. Då packade vi in alla golfbagar i bilen och körde upp till golfbanan.
Hela familjen spelade korthålsbanan och vi konstaterade att det var ett mycket trevligt familjenöje..... särskilt med tanke på att vi var helt ensamma där. Kanske inte så konstigt? Vilka andra åker upp till golfbanan en lördagskväll? ;-)

Nu är vi i alla fall hemma igen och har bänkat oss i soffan med varsin glasspinne och tittar på friidrott.

Fotbollsskola

Ellen är på fotbollsskola hela dagen och vädret hade ju kunnat vara aningen bättre. Körde upp till idrottsplatsen för att kolla om hon behövde nytt ombyte eller något men man kan väl säga så här........ ca 10 tjejer var ute och sprang i ösregnet medan de andra satt kvar vid matborden (de hade precis ätit lunch). En av de 10 dyngsura tjejerna lystrade till namnet "Ellen". Det verkade inte gå någon direkt nöd på henne så jag körde hem till gosiga soffan igen *ler*

Min natt

Tänkte att jag skulle berätta om min "fantastiska" fredagskväll som började så bra med ett glas vin och en god middag. Den följdes sedan av att familjen samlades  soffan och jag gled längre och längre ner....vilket naturligtvis resulterade i att jag somnade! *suck*
Ja, så social var jag! Försökte verkligen på alla sätt och vis att hålla ögonen öppna men utan större framgång.

Både jag och Martin var ganska trötta igår så vi la oss ganska tidigt (jfr med sommarlovstiderna).
Vaknade med ett ryck några timmar senare av ett typiskt, karaktäristiskt ljud - Bastis ulkande! *örk*
Det är väldigt märkligt....jag kan sova som en stock och inte höra andra ljud (som jag kanske borde vakna av) men när hundskrället ska kräkas då kan de ljuden tränga in bland de djupaste drömmarna.

Ja, ni kan väl se scenariot framför er...... som vanligt försöker jag orientera mig i mörkret utan glasögon och utan framgång försöker jag få liv i Martin. Det resulterar i att Basti hinner kräkas på govet och när jag stiger upp är jag bara några centimeter från att sätta foten i ytterligare en kräkhög!

Torka spyor mitt i natten tillhör inte min favoritsysselsättning precis..... :-(

Gav honom lite vatten att dricka och sen sänkte sig mörkret över oss igen *zzzzz*........... tills vi 10 minuter senare vaknar av att vi har en hund som kaskadkräker upp vattnet han druckit! *suck x2*
Men va f_n?!!
Upp och torka golvet igen...... (ja, alltså jag torkade inte. Det var Martin som fick göra det båda gångerna men jag stod som moraliskt stöd bredvid och tittade på *hehe*)

Äntligen lite "nattaro". Jag tror väl att jag hann sova i 15 minuter åtminstone innan jag vaknar igen av att Erik skriker inifrån sitt rum att han har näsblod..... *suck*
Upp och torka blod och när det väl slutat och jag ska komma till ro igen överväger jag ärligt om jag ska sova med glasögonen på. Det underlättar ju nätter som denna.

Köpte mig en inbjudan

Nu har jag köpt mig en Spotify-inbjudan! Orkade inte vänta och vågade inte ens testa alla de genvägar som jag har fått tips om. Detta var enkelt och smidigt!

Nu ser jag fram emot att lyssna på en massa bra musik! :-)

HELG!!!

HELG!!!!
Tänk vad några få arbetsdagar kan göra för underverk för fredagens ankomst :-)
Under sommaren har alla dagar sett likadana ut och det har varit "lördag hela veckan", men nu....... åh, vad man uppskattar helgen! :-)

Min personliga taxi kom och hämtade mig på jobbet och vi körde inom Maxi för att fylla på kylskåpet en aning. Där träffade vi Josefine, Elina och Tilda och vi bestämde att Basti och Bozze skulle få en rejäl hundrunda.

Väl hemma igen öppnades en flaska vin och nu är det dags för middag. Med andra ord - en helrätt fredagskväll har börjat! :-)

Vardagar med brödkanter

God morgon!
Ska strax ta bussen till jobbet denna fredagsmorgon. Härligt med fredagar!!! :-)
Martin har precis kört iväg och ska lämna barnen hos farmor & farfar. Så nu har lugnet lagt sig här hemma och jag bara njuter.

Barnen har tyckt att dessa dagar då vi arbetat har varit toppendagar. De har blivit sysselsatta och omhändertagna på bästa möjliga sätt och det "farliga" är väl att de kanske förväntar sig en fortsättning på den här "underhållningen" även senare.
Igår när de kommit hem från Skånes djurpark så var de så uppspelta och överlyckliga. Jag och Martin fick inte en syl i vädret pga allt som de skulle berätta om - vad de sett, vad de gjort, vad de hört och saker som de undrade kring. Sen avslutar Erik med att säga:

"- Jaha, vad ska vi göra för något kul i kväll då?"

Snacka om att de blivit "bortskämda" med sysselsättning!!! *skratt*

Idag skulle de spela golf med farfar och det "bästa" med allt (enligt Erik) var att de skulle äta mackor utan kanter (famor & farfar skär alltså bort kanterna på limpan så att Erik "slipper" tugga på det hårda eftersom han säger sig inte tycka om den delen av brödet.... *hrrmm*)

Som sagt....snart njut nu ungar för snart är vardagen här igen med brödkanter och allt vad det innebär! ;-)

Spotify

Jag vill ha Spotify!
Nu har det gått så långt att jag öppet går ut och frågar om det finns någon vänlig själ som har en Spotify-inbjudan över och skulle kunna tänka sig att skänka den till lilla mig?

Världens bästa hudcreme

Världens bästa hudcreme!!!
I våras köpte jag en hudcreme av en återförsäljare som bor här i närheten. Det visade sig att den är kanon-super-duper-bra :-)
Idag har jag varit hemma hos henne igen för att fylla på förrådet och passade dessutom på att köpa hem en annan sort också - en gelly som jag hört så mycket positivt om.

Martin som har testat de flesta hudcremerna som finns på marknaden (pga att han är en liten torris *hehe*) är ganska kräsen efter så mycket testande. Den här cremen har dock fallit honom i smaken och han är eld och lågor över den!


Kräm för mycket torr hud som återfuktar och vitaliserar din hud. Extra bra för torra partier och känslig hud, tack vare Aloe Vera, propolis, hudvårdande kamomillextrakt, allantoin samt vitamin A och E. Innehåller inget tillsatt vatten. 113 g.En riktig universalprodukt som är bra att alltid ha till hands. Använd för torr hud, på svullnader under ögonen eller efter solbad. Även perfekt efter rakning eller epilering. Innehåller 118 ml.


Produktbeskrivningarna är tagna från deras hemsida www.foreverliving.se

Skånes djurpark

Ellen & Erik har haft en heldag i Skånes djurpark och de har fortfarande inte kommit hem. Kan tänka mig att de är mer än nöjda och jag kan också tänka mig att Anders & Annika är mer än trötta :-)

Köra utan olja....vaddå då?!

Det föll på min lott att lämna barnen i Gringelstad i morse hos Anders & Annika. Usch, man är inte van vid att behöva stiga upp så tidigt men vi höll tidsschemat och 07.15 satt vi i bilen för att köra dit.
Vad händer då?! Jo....oljelampan börjar lysa och det piper någonstans ifrån! Eehhh.... det här har vi inte tid med!!! Stressad och irriterad ringer jag till Martin och undrar vad jag ska göra. Svar: fylla på olja.
Hrrmmm.... jag?! Jag vet ju för fanken knappt hur man öppnar motorhuven!!! Vad är det värsta som kan hända, funderar jag (alltså om jag bara ignorerar pipet och oljelampan och bara kör....)? Det måste ju ha funnits fler i världen som ignorerat sådana saker....eller?

Sagt och gjort - jag kör ut till Anders. Martin har tydligen redan hunnit ringa dit och förvarna honom om att en "morgontrött-irriterad-stressad-och-ickebilkunnig" storasyster är på väg ut till honom. Med andra ord möter han oss när vi parkerar bilen och hjälper mig att fixa till det. Thank you!!!


Wanås

Idag åkte vi till Wanås med jobbet. Solen sken här hemma när jag stängde ytterdörren så jag tyckte jag hade prickat in mitt klädval exakt! Trekvartsbyxor, en top och sandaler......ja, och sen en tunn vit kofta.
Inget regn enligt prognosen....men det verkar som om den prognosen inte gällde Knislingetrakten. Regnet det bara öste ner med tillfälliga solglimtar för att sedan snabbt byta skepnad till ösregn igen *suck*

Vi skulle avsluta dagen med en rundvandring i parken...... *klafs*....*klafs*....*klafs*....  lät det när vi gick (hoppade) mellan vattenpölarna.


Jobbigt med blodsmaken

OK, det där med gym var ett svårt val! Med Cecilia och Sofie på Friskvårdshuset, Caroline på Nautilus och Jessica som försöker locka mig till Friskis & Svettis så inser jag att det kanske är bäst hemma i soffan trots allt? ;-)

Jag och Jessica fortsatte att diskutera träning idag på lunchen och konstaterade snabbt att det enklaste hade varit om man gillat att springa. Enkelt och lätt.....bara knyta skorna och öppna ytterdörren.... Men om man nu råkar tycka det är världens absolut tråkigaste då?!
Att springa har definitivt aldrig lockat mig även om jag kan vara väldigt imponerad av de som fixar det och dessutom gör det med bravur....som Jossan & Thomas t.ex.

Nja.... det är nog inget jag ska ge mig på......det är så himlans jobbigt med den där blodsmaken man får i munnen efter några steg *hehe* Dessutom (detta diskuterade vi också idag) har man inte världens mest graciösa springstil....inte som gasellerna precis....utan snarare som en elefant! Klumpeliklump.....

Jag har varit på gymmet *hehe*

Jag, Jessica och Malin har nu bestämt oss för att börja bli lite mer aktiva...alltså träna. Det gick t.o.m. så långt att jag och Jessica körde inom Friskvårdshuset efter jobbet för att kolla läget.
Passen var varierade men låg ganska tidigt så vi ville kolla andra alternativ - dvs andra gym. Vi hann besöka tre olika gym och efter det var vi så trötta så vi orkade inte mer. Det tar på krafterna att gå på gym!!! I alla fall besöka dem i entrén *skratt*
Priserna varierar inte så mycket utan det är väl snarare utbudet vi går på. Samtidigt är ju Sofie redan inskriven på Friskvårdshuset så det vore ju knäppt om vi skrev in oss någon annanstans. Det som tilltalar mig på det stället är att det även ingår tillträde till badhuset och min tanke är ju att vi ska försöka bli flitiga besökare där i höst.

Första arbetsdagen är avklarad

Egentligen är jag toktrött men jag vägrar att känna efter....ännu. Jag vet att om jag sätter mig ner i soffan så kommer det att krävas en enorm kraftansträmgning av mig att komma därifrån. Ja, risken är ganska stor att jag blir sittandes där resten av kvällen. Så.... för att inte verka helt osocial så sätter jag mig vid datorn istället *skratt*

Min första arbetsdag är avklarad och med facit  hand så överlevde jag *ler*
Kul att träffa sina trevliga kollegor (även om jag umgåtts med dem under sommaren ändå). Man kastas in i verkligheten och det är då man blir medveten om hur avstängd man varit från sitt jobb under semestern....helt underbart - det är ju precis så det ska vara!

Två dagar kvar sedan är det helg! :-)

"Dumpningsschema"

Eftersom barnen inte börjar skolan förrän nästa vecka så har vi hittat mer eller mindra frivilliga (*hehe*) personer som kan ta hand om dem fram tills dess under dagtid.
Imorgon ska barnen "dumpas" bara några hus bort....närmare bestämt hemma hos Elina och Tilda. Josefine är så snäll som hjälper oss att lösa en av dessa dagar. Ellen & Erik tycker det är toppen och har svårt för att komma till ro nu ikväll.

På torsdag ska de lämnas ute i Gringelstad hos Anders & Annika. Jag tror det bär av till Skånes djurpark den dagen. Fredag och måndag ska de tillbringa i Hässleholm hos farmor & farfar. Sen på tisdag smäller det....... då börjar skolan! :-)

Vad tycker ni?

Martin är iväg och hämtar mer sten och jag passar på att sätta in förstoringarna i ramar. Det blev faktiskt ganska bra och jag är nöjd! :-)
Vad tycker ni?


Pass

Igår slog det mig! Någongång under sommarlovet skulle vi ha fixat pass till Erik så att det är klart till vår Korearesa. Jaha....nu sitter vi här - dagen före första arbetsdagen - och var är passet?! Hrrmmm....... tror att vi ska ta en runda in till farbror polisen senare idag.
Pass och vaccinationer är det som är viktigast att fixa just nu. Den 31 augusti ska barnen vaccineras och sen kan vi stryka även det från listan.

Sista sommarlovsmorgonen

God morgon!
Vaknade för en stund sedan och blev med ens medveten om att det var sista morgonen på mitt sommarlov :-(
Kände mig riktigt deppig där jag låg under täcket. Nu känns det så definitivt - tillbaka till alla rutiner som vardagen innebär - på gott och ont iofs.

Husvagnsnostalgisk

Nu har vi kommit hem från Sölvesborg och husvagnslivet.
Man blir lite nostalgisk när man kliver in i förtältet till en husvagn och känner av atmosfären. Jag är ju halvt uppvuxen i en husvagn liksom *ler*
Varje sommar åkte vi runt med husvagnen i Sverige medan pappa besiktigade campingplatser för Sveriges turistråd och sedan bodde vi resten av sommaren i Åhus. Det var ett särskilt liv med särskilda rutiner och vanor - en livsstil.....
På vintrarna åkte vi skidor och bodde i husvagnen. Även det hade sin charm med alla tjocka vinterkläder som skulle få plats.


Barnen provsitter gummibåten.


Dags för sjösättning....
Inte alltid det lättaste att vara två som ska ro.....


Sen var det bara att "veva" in dem igen :-)


Grilldags


Kanske inte så dumt med husvagn trots allt, Martin? ;-)

Sölvesborg

Nu åker vi strax till Sölvesborg för att hälsa på Tony & Ulrika i deras husvagn. Det blir grillning och mys.... :-)
Ha en skön kväll så hörs vi senare.

Förstoringar

Martin har länge tyckt att jag ska framkalla några av alla de kort jag tagit. Vi har köpt ramar som stått tomma nu under hela sommaren. Anledningen är att jag har haft svårt att välja vilka kort som ska framkallas. Här är jag ganska kräsen och hittar små "fel" på korten hela tiden. Nu har jag i alla fall fått tummarna loss och förstorat upp två fotografier i svartvitt som jag faktiskt är ganska nöjd med. Lovar att lägga in dem här så fort vi monterat dem.

Inför skolstarten

Ellen har velat åka in till stan för att kolla in alla skolstartsgrejer som fyller många hyllmeter i affärerna nuförtiden. Det hör ju liksom till att inhandla lite "gott & blandat".....saker om man egentligen inte behöver men som man ändå vill ha.
 
Ellen var på jakt efter ett pennskrin som var fyllt med pennor men alla de som vi hittade kostade minst 300 kr och jag började undra om det var figurerna utanpå pennfodralet som var det dyra för inte kan det ha varit innehållet.
(Nu ska jag faktiskt passa på att göra lite reklam för Kvantum! :-) Hoppas du blir glad nu, Anders!)
Där hade jag nämligen spanat in ett sådant pennskrin dock utan några figurer eller motiv på utsidan, utan helt enfärgat. Vad jag kunde se så såg innehållet identiskt ut med det som vi sett i de andra affärerna i stan.
Ellen tyckte det var jättefint och det kostade bara en struntsumma jfr med de andra vi kollat på. Skitbra! :-)

Sen hittade hon en kalender på Bokia som hon föll för och det tyckte jag var en bra idé så hon kan skriva upp sina läxor och annat som hon ska komma ihåg.Erik har länge velat ha finger-skateboards men jag har tyckt att det varit mycket pengar för lite grejer.....
Idag fyndade vi.....hittade finger-skateboards till en billig peng :-)   Gissa om vi har en glad kille som ligger här på golvet och skatar med sina mini skateboards.(Ja....jag förstår mig inte heller på dessa....... så ni är inte ensamma.... *hrrmmm*)

Morgondagen

Nu börjar jobbångesten komma krypande. Missförstå mig inte....jag gillar mitt yrke.....men det är aldrig fel med semester!
Samtidigt vill både jag och Martin hinna med det sista innan onsdag (då det är dags att masa sig iväg till jobbet). Imorgon blir det därför stenläggning hela dagen fram tills vi ska åka till Sölvesborg och hälsa på Tony & Ulrika som har sin husvagn uppställd där. Det blir grillkväll och kanske ett kvälldopp som avslutning på ytterligare en arbetsdag i husets tecken.

Wilda har hälsat på

Idag har jag varit ganska rastlös. Då kommer det dåliga humöret :-(
Satte mig i en brassestol och tog mig en liten tupplur....sen blev det bättre.

Lotta & Ola ringde och bjöd in sig på middag - trevligt!
Det slutade med att Ellen följde med dem hem och är nattgäst hos dem.


Ellen & Wilda
Så pytteliten.....!

Lite "pillemoj" kvar

Martin är redan ute och målar det sista på vindskenorna....ni vet, skruvhål och skarvar och sånt där "pillemoj" :-)
Ellen tog cykeln och skulle möta Märta någonstans (=hemligt ställe) och Erik har cyklat hem till Valter. Så nu sitter jag här och funderar på vad jag ska sysselsätta mig med. Basti har fått sin runda och jag har redan hunnit svepa genom huset med dammsugaren.
Prästens badkar

Kvällsutflykt! :-)
Man måste ju verkligen se till att utnyttja dagarna så gott det går och efter en lång dag (eller rättare sagt två långa dagar med byggnadsställning, vindskenor och takpannor) så tyckte jag det var hög tid att vi gjorde något tillsammans.
Vi har pratat om att vi skulle besöka Prästens badkar men det har aldrig blivit av. Nu tyckte vi det var ett bra tillfälle och dessutom kunde vi slå två flugor i en smäll - utflykt och sommarläxa :-)
Ellen har nämligen fått i sommarläxa att samla en halv liter vatten från ett ställe hon besökt i sommar. Naturligtvis är vi sena (förvånande?...not!) och därför skulle det kännas skönt att kunna stryka det från listan.

Sagt och gjort, vi tog bilen och fick dessutom jättetrevligt sällskap (Josefine & Rickard). Kombinationen vatten + klippor kan inte bli annat än succé hos barnen. De klättrade och hoppade mellan klipporna och stenarna som värsta apungar *ler*

Jag och Josefine drömmer nu om repris men med vin, ost och kex. :-)Frågan är ju om det funnits en präst som badat här?


Erik älskade att klättra på klipporna :-)
Ellen gör sin sommarläxa!


Klar!


Det slog höga vågor
Middagsbordet är framdukat :-)
Stenshuvud i bakgrunden


Kvällspicknick

Jag smider planer inför kvällen men har fortfarande inte involverat Martin. Vi får väl se vad han vill och orkar med..... men jag tänker mig en kvällspicknick här........... och kanske t.o.m. ett kvällsdopp - ja, alltså inte för mig men för de andra då *hehe*

Andra dagen med vindskenor

Andra sidans vindskenor håller på att bytas idag och svärfar fick "offra" ytterligare en dag här hemma hos oss (fast jag tror egentligen att han tycker det är ganska kul).
Idag går det betydligt fortare och jag hoppas att vi ska vara klara efter lunch (är jag tidsoptimist igen?).

Twilight

Har precis kollat färdigt på Twilight och som vanligt så är filmen inte att jämföra med böckerna. Det var jag ju inställd på så det kom inte som en överraskning precis.

Ögat det bara rinner och jag har verkligen lyckats rensa tårkanalerna idag - alltid något positivt med det hela.

Nu kryper jag till kojs. Sov gott!Far och son

Idag har svärfar varit här för att hjälpa oss (OK, Martin) att byta vindskenor. Det visade sig vara mer tidskrävande än de tänkt sig eftersm takpannorna var tvungna att plockas ner och sen gjorde det ju inte saken bättre när Arne fick ett stålverktyg rakt i ansiktet så att det blev ett jack ovanför ögat med tillhörande fläskläpp *suck*
Då fick de ha paus och köra och fixa små plåsterlappar (ni vet sådana man sätter för att dra ihop sår).

Far och son....lika envisa.....och det var nästan lite småkul att tjuvlyssna på dem ibland när de kom med olika ideér. Vem skulle ge sig? *ler*
Till råga på allt så hade de likadana t-shirtar på sig idag. Tänkte att jag skulle smygfotografera dem men Arne hann köra hem innan jag kom tillbaka från Malin. Av alla t-shirtar så väljer de likadana! Man kunde nästan tro att de ringt och bestämt detta *skratt*

Ena sidan är i alla fall klar och imorgon tar de andra sidan........
Måste säga att et blev väldigt bra! :-)

Golfklubbor i överflöd

Har varit på jakt efter golfklubbor till barnen som de kan ha för att prova på att spela med. Fick ett tips om att Nettan (kusin) hade hemma hos sig och slog en pling till henne. Jo, det stämde :-)  Tvåbarnset och en bag kunde jag komma och låna om vi ville. Självklart! :-)
Barnen var lyriska och planerade redan vem som skulle dra vagnen (fick låna en vagn också).

Väl hemma står jag och pratar med grannen mittöver oss. Vi kommer in på golfspelandet och då går hon och plockar fram två barnset till....med bagar + en vagn! Så nu har vi golfklubbor i överflöd! :-)  Det är olika storlekar på klubborna så vi får väl testa och se vilka som passar dem.

Erik var mycket orolig över att inte komma till golfbanan ikväll eftrsom jag hade ont i ryggen. Han till och med erbjöd sig att massera mig för att jag skulle känna mig bättre så att vi kunde åka upp och spela *skratt*


Nära till hysteri!

Inte ofta jag blir hysterisk men idag var det nära....väldigt nära!!!
Hade gjort mig i ordning för att köra hem till Malin och fika. Tog fram mina linser och började sätta in dem. Högra linsen gick på en gång och jag hann tänka att jag börjat få rutin på detta :-) ...... tills jag satte in den vänstra linsen.
Det gick för all del också på första försöket men det kändes direkt att det inte var bra. Som om någon petat in ett gigantiskt gruskorn i ögat på mig. Tårarna sprutade som en fontän från ögat och jag kunde knappt öppna det för att kunna ta ut linsen.

Höll på några minuter och jag kände att det blev mer och mer irriterat. Svårt att ta ut en lins när tårarna bara sprutar. Till slut upptäcker jag en del av linsen ....... jäklar också.....den har fått sönder! AAHHHHH!!!! Var är resten av linsen?!
Ser absolut ingenting och börjar få lite panik!
Röd i ögat ringer jag Tina i förhoppning om att hon ska vara hemma och kunna komma som räddaren i nöden och plocka ut eländet från ögat.....om den nu finns kvar där. Hon befinner sig på stranden och lugnar mig med att jag kan åka in till Synsam och be dem kolla om den är kvar. Eeehhh.....hur dum hade man då inte känt sig?!

"- Jo, hallå.... jag undrar om ni kan se om jag har en lins i ögat?"

Ööhhh.... no, no, no....never ever att jag åker in där och frågar det!
Nu är jag smått hysterisk och tänker att den där j_vla skitlinsen ska ut - och det NU!!!
Petar och pillar så jag är riktigt röd och irriterad i ögat. När jag blundar med det andra ögat så ser jag suddigt och tänker att linsen kanske ändå åkt ut eftersom jag inte kan se ordentligt med ögat. Ändå känns det som om den sitter kvar någonstans långt upp....halvvägs upp i hjärnan typ...! *suck*
Hinner skrämma upp mig i en mikrosekund om att den kanske vandrar upp i hjärnan..... men kommer sen ihåg mina biologilektioner om ögats uppbyggnad och påminns om att det inte är möjligt *pust*  

Tar på mig glasögonen (har då plockat ut den högra linsen) och kör snabbt hem till Malin. Ber henne kolla i mitt öga, och visst - där är den! Hon plockar lätt som en plätt ut den och det visar sig att det är större delen av linsen ....hur kunde jag missa den?! Vilken lättnad! Tack Malin! :-)

Personlig massör

Kom på en sak...... eftersom jag nu redan blivit sponsrad....borde jag då inte ha en egen personlig massör också? Som på något mirakulöst sätt kan massera bort det här eländet? Jag blir tokig!!!
Så... om du nu läser detta - du okända personliga massör - var då vänlig att fortast möjligt bege dig hem till mig och sätt igång och knåda.

Idrottsskada

God morgon!
Ytterligare en helt underbart solig dag! :-)  Klockan 07.30 började det bankas och väsnas utanför sovrumsfönstret och det var Martin som varit och hämtat byggnadsställningen och höll på att montera den. Hur enkelt var det då att somna om? Nja....jag tog tillfället i akt och hängde på Tina och Mia som planerat gå Banvallsrundan med hundarna.
Slängde benen över sängkanten som vanligt.......och.........AAAJJJJ!!!! Shit! Vad är det med min rygg?! Det liksom låser sig och jag fastnar mitt i en rörelse. Vad är detta?

Även jag förstår att boven i dramat måste vara den där golfen. (Nu sitter nog min pappa och småler lite när han läser detta...... Han har inte sett tjusningen med golfspelandet..... ännu) Trodde att det skulle bli bättre när jag väl "mjukat upp" mig lite.....men ack nej!
Nu går jag som lutande tornet i Pisa och ibland stannar jag och fryser till mitt i en rörelse - det låser sig. Människor som ser mig undrar nog vad jag håller på med..... Dessutom kommer det som knivhugg och man kan aldrig vara beredd på när - det gör så ont att jag säger "AJ" högt så om ni träffar på en person som stämmer in på den här beskrivningen så är det bara jag.

Nej, det blir ryggläe i trädgården idag och sen fika med Malin och Jessica :-)

Bebisskrik

Sitter här med dörren öppen mot baksidan och kan höra en bebis skrika - ni vet sånt där skrik som bara små bebisar kan skrika. Det ljudet kan verkligen skära genom det mesta! Magont? Tänker lite på Wilda som nu har börjat få lite extra magknip och tydligen kan ha en stark stämma om kvällarna. Har inte hunnit prata med Lotta & Ola idag men jag hoppas att hon (Wilda alltså) fått en lugn kväll och att hennes mamma och pappa får en lugn natt.....och du Ola...sno nu inte Wildas täcke i natt *skratt* ;-)

Min andra runda

Andra korthålsbanan är avklarad :-)
Med tanke på att det surrade två pratglada, trötta och smått förvirrade barn runt mig hela rundan så är jag ändå relativt nöjd med min insats ;-)
Vissa slag gick rakt åt pipsvängen och vissa gick...tja... faktiskt dit jag ville :-)
Men det är väl så det kommer att vara.... jag tar det med ro och ser det som en rolig grej. Ju mer jag börjar tänka på alla detaljer och småsaker desto sämre går det. Sen verkar det ju finnas regler om varenda liten grej man gör eller inte gör..... plikta hit och plikta dit..... *hrrmmm*

Egen caddie hade jag idag också :-) Ellen var snabb med att anmäla sig efter att hon fått se den nya vagnen jag fått (se förra inlägget). Hon tyckte ju att den uppgiften var klart mycket roligare idag med vagn jfr med igår då hon iså fall skulle tvingas bära runt på det där tunga åbäket.

"- Erik! Jag är mammas caddie!"  sa hon med stolthet i rösten.

"- Ååhh! (avundsjukt tonläge) Förresten....vad är en caddie?" undrar Erik.

"- Eehhh... jag vet faktiskt inte?!" svarar Ellen

*skratt*

Jag är sponsrad! :)

Jodå! Martin var inte så svårflörtad och han följer villigt med till gofbanan även ikväll :-)

Världen är full av omtänksamma och snälla människor - jag har precis fått en vagn(!) så att jag nu ska slippa gå och bära denna tunga, otympliga och svårhanterliga golfbag. Tusen, tusen tack Curt!!! Du har inte bara räddat mina axlar, utan också sett till att mitt humör håller sig på topp under dessa 6 korta hål. Jag kan erkänna att Martin var aningen orolig vid sista hålet igår kväll om jag skulle lyckas klara gå hela rundan utan att få ett utbrott och kasta hela golfbagen i närmsta sandgrop (bunker, hette det visst).

"- Ta det nu lugnt, Pilla!"  sa han med en viss oro på rösten när jag svor för trettiofjärde gången.......

Just nu kom jag på att jag egentligen redan nu kan kalla mig för att vara sponsrad!!! *skratt*
Genast låter det väldigt mycket mer proffessionellt, eller hur? Jag har helt enkelt blivit sponsrad med en golfvagn! Inte illa med tanke på att min karriär endast består av en runda på korthålsbanan :-)

Snacka om att sova hårt!

Hittade ett gammalt filmklipp som vi filmade i vintras/tidigt i våras. Snacka om att vara hårt sovande! :-)Om ni undrar vem som står för "skönsången" så är det min käre make :-)

Kan jag locka med mig Martin?

Hemma efter en eftermiddag på stranden - helt underbart! :-)
Jossan, Herman, Josefine, Elina och Tilda gjorde oss sällskap och tiden bara rann iväg. Jag hoppas verkligen det blir fler stranden-dagar innan sommaren är slut!

Är lite sugen på att försöka få med mig Martin upp till korthålsbanan även ikväll. Vet inte om han är så sugen med tanke på att han redan varit ute och gått 18 hål i morse men innerst inne tror jag inte att han är så svårflörtad *hehe*
Funderade lite på den där jäkla bagen..... ett alternativ kunde ju helt enkelt vara att man bara valde ut några klubbor och tog med sig och slapp kånka runt på hela stora kolossen. Lite lättare borde det ju bli....eller hur?

Har faktiskt blivit erbjuden en vagn (se kommentarerna till "Konsten att bära en golfbag"). Vi får väl se vart det leder :-)
Tack för erbjudandet i alla fall!

Stranden!!!

Frukosten är avdukad och nu ska strandväskan packas :-)
Har längtat efter en dag på stranden och kanske är det den sista för i år (även om jag inte hoppas på det).

Vi hörs senare i eftermiddag!

Konsten att bära en golfbag

Golflektion nummer 1:
Hur man bär en golfbag.

Har fått låna en kompis golfset för att testa på och se om det verkligen kan vara något för mig. Överraskades av hur tung den där stora väskan (bagen) var. *stånk*  Menar de verkligen att man ska tvingas kånka runt på den där?
Jaja, ville väl inte riktigt visa Martin hur tung jag egentligen tyckte den var så jag kastade lite nonchalant upp den på axeln och höll strax därpå att snurra runt.....det blev lite konstig övervikt *hrrmm*
Skam den som ger sig...upp med bagen igen och sen promenerandes fram till Martin. Det känns ungefär som att gå runt med en handväska...OK, en gigantisk handväska....typ fylld med cementblock eller något liknande...... 
Han bara tar sig för pannan och stönar och menar att jag ser hur fånig ut som helst. Han har sedan en snabblektion i - ja, just det - hur man bär en golfbag! *skratt*

Ikväll åkte vi ut till Skepparslövs golfklubb och gick korthålsbanan. Det är 6 hål men räckte mer än väl för mina axlar! Shit vad tungt!!! Min egen lilla caddie (Ellen) orkade knappt lyfta bagen så hon var ju inte till någon större hjälp ;-)
Nej, ska det bli något seriöst av detta i framtiden så ska det definitivt investeras i en vagn.
Annars gick det faktiskt ganska bra! :-)

Jag kan se ljuset i tunneln......

Man kan börja skymta slutet av tunneln...eller ska man säga "ljuset"? ;-)
Husprojektet (fasaden) går mot sitt slut och vi kan nu lugnt konstatera att man lätt blir tidsoptimist när man befinner sig i juni månad och ska uppskatta hur lång tid olika saker kommer att ta..... *hrrmmm*
Det som vi (OK, JAG) trodde skulle ta några veckor, tog med facit i hand hela sommaren. Men då har jag också världens mest petiga och noggranna man/husfixare.

På fredag kommer svärfar hit och ska hjälpa till att byta vindskenorna och jag har inte riktigt kommit på vart jagska ta vägen. Att "stå ut" med en pedant kan jag väl överleva men att ha två pedanter här hemma vet i fasiken om jag klarar av! *pust*

Stenläggningen har också påbörjats och kommer att fortsätta under morgondagen (med paus för Martins golfrunda). Vi kommer att få köra några rundor med släpet eftersom de väger en del kilon......
Har upptäckt att stenarna är allra snyggast när de är blöta - då är de sådär riktigt mörka men man kan ju inte gå där och vattna stenar titt som tätt *skratt*
Jag skojade med Martin om att vi borde uppfinna någon sorts sprinklersystem som blötte ner stenarna med jämna mellanrum *hahaha* :-)


Våra stenar i "torrt" tillstånd......


.... och nyvattnade *skratt*

Okej.... man kanske inte ser så stor skillnad här på korten men i VERKLIGHETEN  så är skillnaden större :-)

Basti stannar inomhus

Basti näst intill totalvägrar att lämna huset. Han verkar ha bestämt sig för att inte lämna sin flock mer och håller sig därför demonstrativt inomhus. Möjligtvis kan han tänka sig att lämna sin korg för att sträcka ut sig på golvet istället.
Just nu ligger han och sover mitt på golvet och märkte inte ens att jag var framme och plåtade honom :-)


Basti är hemma igen :-)

Basti "levererades" hem i morse innan pappa skulle till jobbet. Martin var uppe i god tid och jag kan tänka mig att han kände sig som ett litet barn på julaftonsmorgon - förväntansfull och glad.

Nu är flocken samlad igen och han (Basti alltså) ligger utslagen på golvet och sover. Allt är som vanligt igen..... :-)

Bilder från Liseberg
Lite krampaus i karusellkön.


Fullt utrustad :-)
En trött Lisebergskanin *skratt*


Kvällsmat innan hemfärden


Alfred ringer till farfar.


Plättar


Usch vilken matte jag är!

Usch, vilken matte jag är!
Ärligt talat har jag inte ägnat så mycket tid åt att tänka på Basti där hemma. Jag vet ju att han inte kan ha det bättre än vad han har det när han nu befinner sig hemma hos pappa & Ingrid.
Däremot vet jag inte riktigt hur jag tänkt..... jag skickade med hundmat.......men inte så att det räckte. Kvällsmaten hade jag glömt men det löste sig eftersom han matvägrat imorse och fick frukosten nu till kvällsmat istället.
Sen vet jag inte riktigt hur jag tänkt på hämtningen. Jag kunde ju lämnat mina husnycklar så att de kunde "dumpat" honom där idag.....men mina nycklar ligger tryggt i min ficka just nu *suck*
Med andra ord så lär han få sova där ytterligare en natt....... sorry, pappa & Ingrid.

Den som nog tar detta allra hårdast är så klart Martin som nog har tänkt på Basti var och varannan minut. Tänk om han hade kunnat sakna mig lika mycket när jag var iväg...... ;-)

Liseberg

Liseberg.
Det säger väl sig själv vad vi gjorde där. Karusell efter karusell åktes och åkbanden användes ganska flitigt. Jag måste erkänna att jag höll mig mest på marken och stod för fotograferandet. Karuseller har en förmåga att göra mig åksjuk och illamående nuförtiden. Annat var det förr....... då var man värsta karusellåkaren! :-)

Erik är i grund och botten en liten, liten fegis och behöver själv upptäcka att vissa åkattraktioner faktiskt inte är så "farliga". Visserligen var det en del karuseller där man inte riktigt kunde urskilja på hans minspel om han ville skratta eller gråta. Men det blev skratt..... :-)  Modet steg allt eftersom tiden gick och i slutet av kvällen var han den som var mest "på" om att får åka mer.

Även Alfred har nu gjort sin Lisebergsdebut och det mjukstartades med små koppar som sakta snurrade runt och avslutades med kaffekopparna som snurrade runt som galningar och for fram i en ganska hög fart. Jag mådde illa bara jag stod och tittade på. :-(
Han kommer i alla fall att bli karusellkung! :-) Han kiknade av skratt och ville bara åka mer och mer hela tiden.

Ungefär klockan 21 körde vi från parkeringsplatsen och förväntar oss vara hemma strax efter midnatt.
Bilder kommer senare med tanke på att jag nog måste "fixa till" en del av dem.

Skolväska

Klockan 10 checkade vi ut från vandrarhemmet och regnet det fortsatte att ösa ner på oss. Vi bestämde oss för att ta en liten shoppingtur och tog spårvagnen till Nordstan för att se om vi kunde sätta sprätt på lite pengar :-)

Vi (Erik) hittade en skolväska och naturligtvis var det Bakugan på den. Om jag gissar rätt så kommer han bara vara en i mängden av alla de som kommer att bära den på ryggen vid skolstart. Finns det bara en variant med Bakugan (och i den storleken) så känns det som ett faktum. Vi hittade dock en Bakugan i form av en nyckelring som vi fäste på hans väska så att han lättare ska kunna känna igen den. Antagligen kommer det att finnas många fler varianter när vi kommer till Korea men det känns lite för länge att vänta och självklart måste han ju ha en väska vid skolstarten.


Erik stod och "dreglade" över alla saker han ville ha....


Mot Göteborg

Nu ligger jag här i våningssängen på Göteborgs vandrarhem och jag måste faktiskt säga att det är ett otroligt fint och fräscht vandrarhem. Vi checkade in för ca en timme sedan och har nu hunnit "bo in oss" lite :-)

Planerna var ju från början att gå på Liseberg idag men efter väderleksrapporten så vände vi på färdschemat och tog Ullared idag stället.
Vi hade trott att vi skulle kunna stanna någonstans på vägen och ha picknick och äta frukost tillsammans men vi insåg att det nog inte skulle kunna funka med tanke på ösregnet. Därför blev det picknick hemma vid vårt köksbord innan vi åkte.På vägen till Ullared stannade vi naturligtvis i Örkelljunga på Gotteboet :-)  Vi var ju tvungna att fylla på godisförrådet så att vi skulle klara hela bilfärden.

När vi närmade oss Ullared förstod vi att vi inte var ensamma om att besöka stället!
Fruktansvärt mycket folk och vi tvingades stå i kö i ösregn för att komma in!!! Det tog väl ca 30 minuter för kön att ringla sig fram till entren. Väl där inne körde jag min "armbåga-dig-fram-taktik" och den var man nog så illa tvungen att använda om man överhuvudtaget skulle kunna komma någon vart.
Nöjda med sina inköp.


Lite kaffe innan vi fortsätter vidare mot Göteborg :-)

Vandrarhemmet såg inte mycket ut för världen på utsidan men var överraskande fräscht och fint när vi väl kom in. Jättenära till Liseberg som vi ska besöka imorgon.
Nu håller vi tummarna för att regnet ska ha vandrat vidare och att solen skiner på oss här imorgon. :-)


Lite bus i sängen innan det är dags att sova.


Nintendo-freaket!

Rena naturupplevelsenUtsikt från Lottas & Olas fönster.
För mig som mer är van att se gatulampor och asfalterade vägar när jag tittar ut från mitt fönster så är ju detta rena naturupplevelsen!
Den gick efter en skuttande hare och det såg så gulligt ut men - ni vet - innan jag hade hunnit få upp kameran och upptäcka att jag måste byta objektiv så hade ju haren redan skuttat iväg och rådjuret hunnit över fältet.....

Bastis halsband

Många gånger när jag sitter och tittar i hundtidningar ser jag den här annonsen :-)
Känner ni igen namnen?Vi var på "hundhalsbandsparty" *ler* och sedan skickade Liselotte in en bild på alla halsbanden när de levererats till henne. Kul att just den bilden har varit deras annonsbild så länge :-)

Himmagjord pyttipanna

Alla barn har gått hem och vi har bara våra egna kvar. Nu väntar packning inför vår lilla minitripp till Göteborg i morgon.
Martin står och lagar pyttipanna och barnen de fasar....förstår inte varför de ogillar pyttipanna så mycket? Han gör dock en "specialare" enbart till dem som inte innehåller lök. Själv har jag absolut inget emot "himmagjord" pyttipanna :-)

Ellen är borta och mobilen är hemma

Ellen är ute och cyklar med en kompis....men vänta.....vad är det för något rosa som ligger där borta på hyllan? Hrrmmm.... jo - hennes mobil! Eehh...var det inte precis i just dessa situationer som hon skulle ha den med sig? Det var väl det som var meningen? *suck*

Det enda jag vet är att de var ute och cyklade och landade hos en annan kompis (som de nu antagligen också är tillsammans med) och just precis så ringde en tredje kompis och undrade var de var någonstans. Ska man behöva ha sändare på Ellen?!
Sen vet jag också att hon är jätterädd om sin nya telefon och av den anledningen inte vill ha med sig den överallt - men på hyllan gör den ju inte precis någon nytta.....

Alla dessa pojkleksaker!

Pojkleksaker (om man nu får kategorisera dem så)....! Nu på morgonen har jag gjort ett tappert försök att på någon vänster strukturera upp dessa olika leksaker och organisera dem på Eriks rum så att de är lätta att hitta och få tag på. Ingen enkel uppgift! *pust*
Ett litet rum i kombination med många olika kategorier av leksaker gör uppgiften svårlöst. Martin Timell - var är du nu? Det är nu du skulle varit hemma hos mig och "trollat" fram lite hemliga utrymmen och förvaringsmöjligheter utan att det påverkar resten av rummet märkbart.

Men i brist på Martin Timell så får jag göra det bästa av situationen - jag kastar massor(!!!) - när inte Erik ser på! *hehe*
Jag har kommit på att när Erik är med och ska "rensa" så blir det att jag kastar - och han plockar upp leksakerna igen - det blir ju som en evighetsmaskin. Idag gjorde jag det när han inte var närvarande och jag kan nu säga att rummet är ganska skalat sånär på de saker som han faktiskt använder.
Exempel på olika kategorier:
- Bionicle
- Dinosaurier
- Lego
- Gormitti
- Pokémon
- Riddare
- Bakugan
- Bilar
- Star Wars grejer

Ja, detta var bara exempel på vad man kan hitta på hans rum. Alla böcker, pussel och spel som vi försökt fylla hans rum med kommer nu att försvinna eftersom de bara upptar onödig plats. Jag trodde kanske att han skulle bli lite lockad att titta i böckerna, pussla eller rita mer när han omgavs av dessa grejer - men icke så nicke! Nu ger jag upp och han får pryda sitt rum med ovannämnda grejer.

Golfbanan

Efter kvällsmaten åkte vi upp till golfbanan för att slå lite bollar. Elina var också med och testade på och verkade tycka att det var helt OK :-)

I slutet blev det dock som det brukar.....barnen är aningen mer intresserade av att leta efter insekter och annat "bra-att-ha" istället för att slå bollar.
Lite lagom och mysig kvällsaktivitet var det dock! :-)

Eriks första fästing

I förrgår upptäckte jag något litet svart i Eriks armhåla och förstod direkt att det måste vara en fästing. Vi fick en smått hysterisk lillkille här hemma och innan jag hann plocka fram fästingborttagare och pincett så hade han hunnit fälla ett par tårar. Att han sedan var trött som ett troll gjorde väl inte saken bättre.
Testade att ta med Bastis nya fästingplockare men det funkade faktiskt inte så bra så jag greppade den gamla hederliga pincetten. Förra gången jag gav mig på att dra ut en fästing på en människa var på Ellen och då gick det inte så bra......jag knep av kroppen och lämnade kvar huvudet...hrrmmm...skitbra jobbat! Men den här gången gick det hur smidigt som helst! :-)
Dessa äckliga små kryp!!! Örk!!!

Stenshuvud och Kiviks musteri

Ja, det har jag ju glömt att berätta om!
I onsdags när barnen var med pappa & Ingrid så var det väldigt nära att vi träffades - på Stenshuvud! :-)
Martin och jag hade ju planerat att göra en egen liten utflykt och körde ner mot Kivik. Vi hade Basti med oss och passade på att gå en runda på Stenshuvud innan vi gjorde ett besök på musteriet.
Men det verkade som om fler människor hade kommit på samma idé - det kryllade av folk och på parkeringen var det kaos. Folk ställde bilarna huller om buller och satt och väntade ut folk tills de kom tillbaka och tog sedan deras platser.

Dessutom blev vi "attackerade" av blomsterflugor (ni vet sådana där flugor som liknar getingar). De var överallt!!!Vi gjorde en snabb vända på musteriet och fick med oss lite "gott & blandat" därifrån. Bl.a en hallonplanta som vi nu ska plantera i trädgården.                                                                   
Det blev några sådana här i kundkorgen........            och några sådana här......

Vi avslutade sedan vår lilla utflykt hemma hos Lotta & Ola och drack kaffe och åt bullar.

Bokslukare

En av anledningarna till att jag valt bort bloggandet i några dagar är att jag varit totalt försjunken i böcker! Jag som nästan aldrig brukar hitta böcker som trollbinder mig så pass att jag hellre väljer dem framför t.ex. datorn har nu sträckläst tre böcker och har i stort sett burit dem med mig vart jag än gått.
Hade hört talas om dem genom en annan blogg och eftersom jag är lite märklig i mina bokval så fastnade jag för dem och tänkte att det var värt att testa.
Skratta nu inte...men....de handlar om vampyrer (jag kanske har en förkärlek till sådana böcker eftersom jag även gillade "Låt den rätte komma in"?).
OK....i andra boken utvecklar det sig och även varulvar blir inblandade...*hehe*

Martin han hånskrattar åt mig eftersom han någonstans läst att böckerna har varit på topplistan bland UNGDOMSBÖCKER!!!! *hrrmmm*
OK, den bjuder jag på! *ler*  Tycker ändå att de var kanonbra!

Vem hyr stuga i Ullared?!

Vi har ju lovat barnen en dag på Liseberg och nu börjar det ju faktiskt dra ihop sig en aning och man kan känna att sommarlovet (för vår del) är på sluttampen :-(
Om 1½ vecka så börjar jag jobba igen och det känns mycket märkligt - vart tog denna sommaren vägen?
Hur som helst...... Liseberg var det ju....... och Anders och Annika skulle ju också med.

När vi satt här hemma och diskuterade med dem så pratade vi lite löst om att svänga inom Ullared också. Fast att hinna BÅDE Liseberg och Ullared på en dag är t.o.m. omöjligt för mig. Den ekvationen går inte ihop.
Hyra stuga vid Ullared då? Hrrmmm....... snacka om vuxenpoäng!!!!! Jag kunde riktigt höra dem rassla in.
Men vad fasiken - någon gång skulle väl vara en första! *skratt* Det är ju bara så där några månader sedan jag skrattade åt en bekant som jag då träffade uppe i Ullared och hon då berättade att de hyrt stuga där.....*oups*

Tja, vem hyr stuga uppe i Ullared? Det är väl inga problem att få plats där......ha - trodde jag! Fullbokat så det bara skrek om det! Blev faktiskt lite paff!

Nu har vi istället bokat rum på ett vandrarhem i Götebog och tar Ullared på hemvägen. Vi åker på måndag och hem igen å tisdag kväll. Ska bli hur kul som helst! :-)

Vindsröjning

Imorse skulle vi upp aningen tidigare än vi brukar eftersom vi lovat att hjälpa mamma med vindsröjning. De skulle komma med containrar eftersom alla hyresgäster i huset hade blivit ombedda att tömma sina vindsförråd så att de skulle kunna greja och renovera där uppe.
Ja, jag gjorde vl iofs inte så värst mycket eftersom det var en del tunga saker som skulle bäras....men jag är ganska bra på att iaktta när andra jobbar *skratt*
Anders och Martin fixade det kanon! :-)

Efteråt körde vi och köpte kantsten och nästa vecka är det dags att avsluta stenprojektet.

Ännu en tidig födelsedagpresent

Ellen har nu fått sin andra födelsedagspresent i förskott. Den första var ju cykeln som hon fick av pappa & Ingrid. Martin och jag hade småpratat om det nu var dags att låta henne få ansvar att ha en egen mobil. Detta har diskuterats fram & tillbaka många gånger kan jag lova. Vi har pendlat fram och tillbaka och velat hit & dit. Men med tanke på hur ofta hon har varit hemifrån den här sommaren så hade det varit ganska skönt om man hade kunnat nå henne direkt om det skulle vara något. Oftast kan man ju det när hon är hemma hos någon men ibland cyklar de ju iväg eller är på sitt "hemliga ställe".
Ja, efter mycket diskuterande så blev det tillslut en ny mobil - en rosa :-)  - och vi tyckte det var lika bra att hon fick den direkt eftersom hon har användning av den nu.
Gissa om det var en glad tjej här hemma när paketet var öppnat? *skratt* Jagljuger inte om jag säger att hon fullkomligen studsade upp och ner och fram och tillbaka :-)  Hon hoppade upp i famnen och jag kunde inte riktigt hålla räkningen på hur många gånger hon sa Tack.
På kvällen var hon så uppspelt och kunde inte somna - telefonen den plockades fram och lades tillbaka, plockades fram igen och lades tillbaka osv...... *hahaha*


Det blev en sån här :-)

Ligger efter

Oj vad dagarna for iväg! Nu får jag försöka hinna ikapp ;-)

Det blev inget Tosselilla eftersom halva Skånes befolkning tydligen hade kommit på ungefär samma idé. Flera timmars kö enbart för att komma in var inget alternativ och de bestämde sig istället för att köra vidare och "ta-dagen-som-den-kommer" :-)
Det hade inte spelat någon roll om de så hade landat hemma i trädgården för jag är övertygad om att barnen hade uppskattat det ändå.
Nu hann de med både Simrishamn och Stenshuvud. Barnen hade byggt koja och lekt vid vattnet - låter hur härligt som helst!

RSS 2.0