Övernattning

Erik har övernattat hos Valter i natt och bjöd in sig själv på middag också - eller rättare sagt - påminde dem om att de faktiskt lovat honom en middag en gång...... *suck*
Tur att de kan ta honom med en nypa salt och inte tycker att han är oförskämd ;-)

Valters mamma sa till Erik i går innan de skulle lägga sig att om han vaknade på natten och blev lite orolig eller rädd, så kunde han bara komma ner och lägga sig hos dem.
Erik han är tyst en liten stund..... sen säger han:

"- Ja....eller kan jag ju helt enkelt bara somna om!" :-) *hahahaha* Så enkelt och självklart....!

Ikväll efter en heldag på Tosselilla ska vi hem till Jossan & Thomas för att grilla lite korv. Snacka om att Erik kommer att stupa i säng i kväll efter två fullspäckade dagar! :-)

Barnen på överraskningsutflykt

Började läsa en ny bok igår och kunde inte sluta. Det tillhör verkligen inte vanligheterna och jag var själv lite förvånad över att jag inte kände mig sömnig när jag låg i sängen med pannlampan och boken i högsta hugg. När klockan blev 03.30 tvingade jag mig själv att släcka pannlampan och somnade efter en stund.

Ellen och Erik har nu blivit hämtade av pappa & Ingrid och ska tillsammans med dem och Boje & Herman ägna dagen på Tosselilla. De har inte vetat om vart de skulle - bara att de skulle packa ner badkläder - och även när de satt fastspända i bilarna visste de inte vilket slutmålet var.
De gissade på en utflykt till skogen med tillhörande sjö, Väbadet, Åhusstranden m.m.
Erik var aningen skeptisk en kort stund här i morse.

"- Mamma, om vi ska ha simlektioner hela dagen, då vet jag inte riktigt om jag vill följa med." *skratt*

Nja....några simlektioner lär det nog inte bli *ler*

Martin och jag har planerat att ta en tur ner mot Kivik och bara njuta av en ledig dag :-)

Att välja bort livet....

Har suttit här och velat om jag ska skriva ett inlägg om det som snurrar runt i skallen på mig just nu, eller om jag ska strunta i det. Men eftersom jag inte kan sluta fundera så väljer jag ändå att ventilera det här....och det är väl egentligen därför som jag har den här bloggen - för min egen skull!

Idag har jag fått veta att en person (som jag absolut inte känner personligen men mycket väl vet vem det är) valde att avsluta sitt liv  för några dagar sedan...... Hur tragiskt är inte det?
Det är så många känslor som bubblar upp hos mig.....först och främst kommer ilskan över att en person som är både pappa och make(?)/sambo väljer att lämna sin familj utan en förklaring. Ingenting som kan vägleda dem till varför det slutade så här. Sen kan jag mycket väl förstå att man måste må fruktansvärt dåligt för att välja den här vägen. Det finns säkert många faktorer som har spelat en roll och som vi aldrig kommer att få veta. Att man kanske anser att detta blir det mest skonsamma för familjen i det långa loppet osv.
 
Jag tycker dock att det är det mest egoistiska val man kan göra - en "enkel" utväg. Man har alltid val att ta och man väljer själv vilken väg man ska gå men det är inte alltid du själv som behöver vara den som sopar upp och tar smällarna. Tyvärr blir det ju så i dessa fall. För vem är det som får förklara för barnen samtidigt som man själv ska orka gå vidare - jo den som är kvar. Man lämnar efter sig barn med skuldkänslor och obesvarade frågor. Varför, pappa? Är det något jag har gjort?

Om man en gång i livet får privilegiet att få barn - då är det ett ansvar som man tar på sig på livstid! Det innebär inte att man kan "ge upp" och dumpa ansvaret på någon annan bara för att man själv har hamnat i en uppförsbacke. För visst hamnar vi där då och då......ibland kan det kanske kännas som om backen aldrig tar slut men man kan inte ge upp på detta sättet ändå. Om du gör allt för att dölja dina motgångar och bekymmer för dina närmsta.....hur ska de då kunna vara där och stötta dig?  

Usch, detta inlägg blev väldigt "flummigt" men det kommer rakt från hjärtat.

Bilder på brudparet

Nu ikväll har familjen Persson varit här hemma för att titta igenom bröllopsbilderna.
Liiiite nervös var jag nog ändå - skulle de vara nöjda? Jag tror nog ändå med facit i hand att det fanns några kort som de tyckte var bra och det känns skönt. Nu återstår det för dem att välja ut vilka de vill ha och framkalla.

Har förstått att det finns en del som är nyfikna på hur brudparet såg ut och här kommer några bilder.
Visst är de vackra :-)











Rastlösheten attackerar mig!

Rastlösheten hänger över mig så fort det blir en stund över.
Även idag har barnen varit upptagna med kompisar, Martin har målat fönster och jag....ja, jag har nog mest gått som en svans efter Martin och försökt hitta på något att sysselsätta mig med (och då menar jag INTE vardagssysslor *tvi*).
Till slut blev nog Martin trött på mig för det var då han tyckte att jag skulle ta bilen och köra in till stan eller någon annanstans *hrrmmm*.
Kom på att jag kunde köra hem till Lotta & Ola och gosa lite med Wilda. :-) Sagt och gjort - hur mysigt som helst att sitta där och hålla den lilla dockan.
När hon ätit så körde vi ner till Åhus och köpte glass. Anders, Annika och Alfred kom också dit. Konstaterade att Åhus invaderats av nyckelpigor - vart man sig än vände så fanns det nyckelpigor!

Väl hemma igen så hade Martin middagen klar - grillade revben och nypotatis :-)

Frulle hos Jossan

Vaknade en stund efter 9 i morse och låg kvar i sängen och diskuterade hur dags det var vi skulle vara hos Jossan för att äta frukost/brunch.
Jag var helt övertygad om att det var kl. 13.00 (fast i efterhand låter det ju konstigt med frukost då). Martin var helt säker på att det var tidigare.

Eftersom man kan se deras hus från vårt sovrumsfönster så kastade jag ett öga ditåt när jag drog upp rullgardinen - och vad får jag se.... jo, Jossan håller på att greja och dona ute på altanen! OK, det var nog tidigare än 13.00!
Ringde dit för att kolla och det visade sig att vi skulle dit redan kl. 10.00. Eehhh.... det var bara att ta på sig kläder och knalla dit. Det fick bli frukost för familjen Olofsson där.

Majoriteten av tjejgänget var där.....Maria och Mattias var där..... Linda,Henna och Felicia var där......Lotta, Danne, Annie och Isac var där.... och så vi och Jossan då förstår! :-)
Saknade Magda och Ola men vi får försöka träffas snart ändå.

Tack för frullen, Jossan!


Blåbärsmuffins

Titta vad Martin har bakat nu på kvällskvisten :-)



När vi parhandlade *haha* idag så köpte Martin blåbär (som måste varit genmanipulerade eller något för de var gigantiskt stora. I annat fall skulle jag mer än gärna velat veta var man kan hitta blåbär i den storleken!).
Ska ut i köket och se om man kan nalla till sig ytterligare en...... ;-)

Kvällsnöje

Efter kvällsmaten (då faktiskt hela familjen var samlad) åkte vi ut en runda till Araslövs golfklubb. Barnen slog bollar varvat med att samla nyckelpigor *ler*.


Var är mina barn?

Det känns fortfarande lite konstigt men det är väl bara att vänja sig.... *ler*.....jag menar att barnen är borta i stort sett hela dagarna för att leka med kompisar och kvar här hemma blir jag och Martin.
Från att ha varit i nästan desperat behov av egentid står jag här i dag och har egentid i överflöd.
Från små bebisar som är beroende av dig så är dina barn nu väldigt självständiga och "reder" sig själva. Jag har inget barn som sitter som ett plåster på mig längre.....inga mattider, sovtider eller andra barntider att passa längre. Nu har jag den där friheten som jag drömde om för några år sedan.....och vad gör jag då med den?! Jo, jag tar med mig min make till Maxi och handlar....lyxar på med en mjukglass i kiosken och sen åker vi hem. Tjoho! ;-)

Ellen har tillbringat hela dagen 10.00-17.30 på ett "hemligt ställe". Det är i sådana här situationer som jag faktiskt önskar henne en mobiltelefon. Hon vägrar att berätta var hon hållit hus eftersom de "svurit" på att aldrig berätta för någon......ööhhhh?! Pressar dock henne för man vill ju ändå veta något sånär vart de håller hus (Ellen och tjejkompisarna). Utan att avslöja för mycket fick jag mig en ganska skaplig bid av var de håller hus.

Erik har också haft en heldag på annat håll......10.00-17.30 hemma hos Valter.

På onsdag ska barnen på utflykt med pappa & Ingrid och då tänkte jag och Martin göra en egen liten utflykt. Ska bli riktigt mysigt! :-)

Märgben

Dagen inleddes med frukost och sedan en hundrunda i Horna tillsammans med Tina. Varmt och kvavt var det och så även för hundarna.
När jag kom hem upptäckte jag en äcklig fästing på Basti och bestämde mig för att åka till en av djuraffärerna för att inskaffa en fästingpenna. De där små kofots-liknande fästingborttagarna har nog gjort sitt och har varit värdelösa de senaste gångerna.
Väl inne i djuraffären passade jag på att köpa fiskmat och nya fiskar också :-)
Hittade lite tuggben till Basti och några frusna märgben.
Mums, tyckte Basti :-)






Deppighet

Ellen har redan som liten haft lätt att bli lite deppig efter att hon varit med om något spännande, roligt eller bara något hon sett fram emot väldigt länge. Det har kunnat vara allt från övernattningar hos Lotta & Ola till t.ex. bröllopet igår.
Hon "drabbas" av en känsla typ att "nu-är-det-över" och kan sakna och längta tillbaka så otroligt mycket att hon blir ledsen. Sen är det nog i en kombination med trötthet också,......

Ikväll blev det så - igen. Hon blev ledsen för att hon saknade det hon varit med om igår. Hon säger själv att det är svårt för henne att förklara så att vi ska förstå hur hon känner och att hon egentligen inte själv vet varför det blir så. Men att försöka sätta ord på sina känslor tycker jag är ett stort steg i rätt riktning!

Det är i alla fall ett gott tecken på att hon tyckte det var en kanonkväll - vilket hon också bevisade genom att hålla sig vaken hela tiden - hon ville inte missa en sekund även om hon var stentrött i slutet :-)

En försmak..... :)

Här är några bilder från bröllopet. Dock inga på brudparet - ännu ;-)


Erik som brudnäbb :-)


Såååå fint!


Äntligen fick Ellen träffa Lotta! :-)


Erik och hans morfar


Ellen rockar loss på dansgolvet med Johan!


Vid 02-tiden slocknade lillkillen.


Zzzzzz......


Bröllop

God kväll!
Sitter här och funderar på var den här dagen tog vägen? Vaknade ca 11.40 och kan inte komma ihåg när jag senast sov så länge. Martin hade smugit upp en timme tidigare men barnen sov fortfarande.
Inte så konstigt att dagen bara försvann kanske? ;-)
Vi kom ju inte hem förrän vid 03-tiden så att det blev sovmorgon var ju inte så konstigt.

Bröllopet.
Ja, vad ska man säga.....mer än att det var hur fint och trevligt som helst! :-)
Annika och Anders var så otroligt vackra och jag tror att jag tog över 400 bilder. Tänker dock vänta med att lägga in några här utan vill låta brudparet vara de första som ögnar igenom dem.
Jag hade ju fått äran att agera bröllopsfotograf och jag hoppades verkligen att det skulle bli något kort som blev någorlunda skapligt. När jag idag har tittat igenom dem så fanns där faktiskt några som jag är riktigt nöjd med! :-)
Ska bli kul att höra brudparets åsikter.

Ellen och Erik var de enda barnen med på bröllopsfesten och jag måste säga att jag tycker att de fixade det kanon. Erik hade med sig en engångskamera som jag hittat här hemma och han var helnöjd. Att det sedan låg fler engångkameror utlagda på borden gjorde ju inte leendet mindre *ler*
Han fotograferade som värsta papparazzin (eller som han själv kallar sig - patziratzi). 

Även om det inte fanns världens bästa dansutrymme så hittade folk ytor vilket bara gjorde det ännu mer mysigt och även Ellen & Erik intog dangolvet och buggade loss. Detta har jag dock fått hårda förhållningsorder om (från Ellen) att jag ABSOLUT INTE får lägga in några bilder på här på bloggen. Jag kan bara berätta att de var jättesöta och duktiga! :-)

Egen privatchaufför hade vi också eftersom James hade ledigt en dag som denna ;-)
Tack till dig Dacke som steg upp (eller du kanske inte hade gått och lagt dig?) och körde ända till Blåherremölla och hämtade oss!

Nudlar

Åh, vad jag är hungrig!
Har beställt kinamat och snart levereras maten hit av min älskade James ;-)  Idag blir det nudlar *mums*
Tänkte öva mig på att äta med pinnar. Får se om det sitter kvar eller om jag måste öva upp mig igen.

Halva familjen

Jag och Erik sitter här vid frukostbordet (ja....det stämmer att jag har min "lilla blå" här) och käkar frukost själva. Vår familj har halverats. Ellen har jag inte sett på ett dygn nu och Martin försvann tidigt i morse. Han skulle på någon "golf-i-skolan-kurs" i Barsebäck och sen dessutom kolla på golf hela dagen.
Ellen försvann med Märta hem till Antonia i går när jag åkte till stan och sen stannade hon kvar där och sov över.

Strax kommer Alfred till oss. Han ska vara här idag eftersom Annika & Anders har en del att fixa inför morgondagen då det är dags för bröllop :-)
Jag var där i går för att reka lite inför fotograferingen (som jag dessutom är en aning nervös inför) och visst var där en del att förbereda och fixa. Som tur är så finns det många som hjälper till fast ibland kan det bli lite knivigt när det är många som ska "bestämma".
Jag ser fram emot morgondagen och hoppas på uppehållsväder.

Funderar på vad vi ska hitta på idag. Någon som har några tips?


Vita hårstrån

Har varit inne i stan för att fixa till min frissa. Fortfarande inte riktigt nöjd men nu vågar jag inte experimentera mer för vem vet hur det slutar då? Nu får det vara så här och sen tänker jag boka tid hos Frida nästa gång (min vanliga frisör).

"Problemet" som uppstod nu istället är att det fullkomligt LYSER vitt från mitt huvud. Vita hårstrån har attackerat mitt huvud och de är många!!! Till och med Martin kommenterade att det syntes mycket - t.o.m. från långt håll....då är det illa! Har varit av med pincetten här hemma så jag har ju inte kunnat dra några hårstrån på ett tag.

Nu satte jag mig i bilen direkt och åkte och köpte en ny pincett. Problemet är att de flesta vita hårstråna sitter i nacken och där är det ju lite svårt att nå själv. Hur skulle jag nu göra?

Sen kom jag på en lysande idé! :-)

"- Erik och Valter! Kom hit! Vill ni tjäna pengar?"

Man får ju inte vara dum! ;-)
Pojkarna såg nog bara pengar framför sig och insåg nog inte riktigt att det faktiskt innebar lite jobb. De drog 20 hårstrån var och tjänade alltså 20 kr var. I slutet tyckte nog Valter att det blev lite drygt för han "effektiviserade" sig en aning.....genom att ta många hårstrån på en gång.....dock majoritet svarta.

Sen hamnade pincetten hos Martin som var ganska snabb på handen. Mitt hopp står nu till att ytterligare någon vänlig själ ska förbarma sig och erbjuda sig att dra några vita.......

Jag har en fjortis-page

Idag var det dags att klippa av håret. Jag har tröttnat på det halvlånga och ville ha det ganska kort igen. Hade en annan frisör idag men "-why not?" tänkte jag.
Nu vet jag att man inte ska byta frisör i onödan om man är nöjd med den man har!

Förklarade för honom hur jag ville ha det och han började klippa. Väldigt noggrann var han så det kändes ju bra. Efter ett tag funderar jag på om han verkligen klipper det med den lutningen som jag vill ha men försöker sen intala mig själv att slappna av och lita på honom. Jag har ju förklarat och jag måste ju släppa kontrollen någongång. Att jag sen inte kan se vad som händer i håret på mig eftersom jag inte har glasögonen på mig....ja, det kan ju tyckas vara dumt.

När han är klar börjar han föna håret och fastän jag inte har mina glasögon på mig så kan jag ändå skymta ett stort (och då menar jag STORT!) fluff-hår ta form.
"- Herregud! Han fönar en page på mig - precis en sådan jag hade förr i tiden. Han kan väl ändå inte mena allvar?! Det skriker ju 80-tal om detta!"

Känner att jag börjar svälja och att jag kommer att börja gråta om jag ska tvingas gå ut från salongen i den där skapelsen som han gjort på huvudet.

"- Oj, ja, ditt hår blev ju väldigt mycket större när man fönade det." säger frisören.
"- Mhmm...." var det enda jag kunde få fram samtidigt som jag försöker få honom att ta fram plattången med hjälp av tankeöverföring.
Yes! Det funkade! Han tar plattången och säger sen att han ska klippa ur håret efter han plattat det.
*pust* En stor sten faller från mitt hjärta!

Han klipper en bra stund och med min suddiga blick så ser det faktiskt ganska normalt ut. Misströstar inte längre utan är ganska hoppfull. Den lilla vita ängeln på min ena axel räcker ut tungan till den lilla svarta på andra axeln och visar att man måste kunna lita på andra människors omdömen och att man måste ge alla en chans.

Tja..... det varar tills jag tar på mig glasögonen sen tar den lilla svarta ängeln över och hånskrattar......
HAN HAR KLIPPT EN PAGE PÅ MIG!!!!!! En sådan frisyr jag hade på 90-talet. Jag ville ju bli av med mitt halvlånga hår för att inte se så fjortis ut. Nu fick jag då istället en fjortis-page!!!!! HALLÅ?!

Tiden var ute och hans nästa kund stod redan och var beredd att inta stolen efter mig så jag kom mig inte för att säga något. Trodde jag skulle gråta när jag satte mig i bilen och ringde till Lotta för att berätta om mitt öde. Hon bara asgarvade! *hrrmmm*
OK...skitkul!!!! :-(

Ringde direkt till min reserv-frisör och hon skulle försöka hjälpa mig imorgon kl. 11.00.
Så tyvärr Tanja....det blir inget "efter-kort" förrän imorgon efter kl. 11.00 och blir det inte bra då heller så vet i sjutton vad jag ska ta mig till! Då gråter jag krokodiltårar och svär över att jag inte kan vänta och ha lite tålamod!


Envisa Wilda

Idag har jag varit ute och hälsat på lilla Wilda. Hon växer verkligen och snart hoppas vi att hon ska slippa den där sonden.
Satt med henne i flera timmar idag men hon är verkligen envis - vägrade att vakna en enda gång!


Sötnosen! ♥

Snacka om respekt!

I förmiddags var Basti ute i trädgården tillsammans med Ellen och Erik. Kikade ut då och då och varje gång låg han under sitt favoritträd och spanade eller käkade några omogna äpplen *ler*
Poolen har han hoppat i EN gång sedan den kom upp men då var jag snabbt framme och lika snabbt som han kom i, kom han ur *hrrmmm*
Sedan dess har han inte gått i närheten av den....tills idag!
Plötsligt kommer Ellen in och säger:

"- Alltså Basti han har badat i poolen!"

Jag kan riktigt se honom framför mig. Nöjd, blöt och överlycklig! Samtidigt som jag skyndar mig ut så säger Ellen:

"- Men jag har redan dragit upp honom från poolen och skällt på honom samtidigt som jag tryckte ner honom på marken."

Mycket riktigt! När vi kommer ut ligger det en svart, blöt sak raklång på gräsmattan och vågar inte så mycket som att lyfta huvudet. En stund senare när vi tyckt att han legat tillräckligt så ger vi honom ett OK att resa sig men knappt då vågar han lyfta sig från sin ställning. Snacka om att tjejen har respekt med sig! :-)




Klippning

Idag har jag klipptid (fick ett ryck igår och gick in och bokade en tid). Är så trött på mitt halvlånga hår och saknar min kortklippta frisyr. Tyvärr hade Frida (min frisör) semester den här veckan så det fick bli en annan den här gången (dock på samma salong). Att vänta till nästa vecka hade ju iofs varit ett alternativ men ni vet ju hur jag är när jag fått för mig något.......då väntas det inte! ;-)

Sen ska jag ut och hälsa på lilla Wilda en liten stund. Tänkte att det var dags för moster Pilla att ta sig ett litet snack med sin systerdotter om att hon inte kan hålla på att somna hela tiden när hon äter. *skratt*
Undrar om hon lyssnar på mig? *ler*

Gårdagen

God morgon/förmiddag!
Igår hade jag tid hos nagel-Jossan och fick mig några glada skratt med henne (som vanligt) :-)
Lite senare på dagen bar det av in till stan igen för att försökta shoppa lite kläder tillsammans med Lotta. Det var verkligen shopping på tid! In och ut genom affärerna och vi hann nog med de flesta. Sen var det ju dags för henne att åka hem och amma igen.

På kvällen kom Josefine & Rickard (och Elina & Tilda) hit. Vi grillade och satt och snackade hela kvällen. Jättetrevligt! :-)
Barnen märkte vi knappt av - de roade sig själva i trädgården och när det blev mörkt åkte pannlampan på och de gick på tjuvjakt *skratt*

Grattis kusinen!

Lillkusinen fyller år idag och det måste så klart uppmärksammas :-)
GRATTIS! Om inte förr så ses vi på lördag!


Johan i sin 80-tals utstyrsel :-)

"Lilla blå"

Funderar på att ta med min "lilla blå" (min mini-PC) till Korea för att kunna maila, blogga m.m. Har mailat dit och fick svar att de hade trådlöst nätverk så det var bara att ta med egen dator om man ville. Självklart finns det hur många Internet Cafeér som helst men dit vill jag inte gå med barnen sent om kvällarna.
 
För mig är datorn väldigt viktig (fast det har ni kanske redan fattat ;-)   ) och med den öppnas möjligheter till att kunna prata genom Skype när jag är där osv.
Förra gången skrev jag dagboksanteckningar i Resedagboken men den här gången tror jag faktiskt att jag skriver på bloggen och lägger upp bilderna där.

Det är ett tag till....men jag längtar redan! :-)

Twinrix

God morgon!
Idag var jag uppe ganska tidigt för att ringa till vaccinationscentralen och boka tid till Ellen & Erik. Vet inte riktigt vad som behövs tas men ska kolla upp det. Twinrix är ett måste i alla fall.
Tyvärr hade jag kollat fel på deras telefontid och istället för kl. 08.00 så började den 11.00. Men nu är jag ialla fall uppe! :-)

Ska in till stan på förmiddagen för att fixa naglarna och ev. hjälpa Lotta att kolla klänning till bröllopet. Sen blir det lite småfix resten av dagen. Ikväll kommer Josefine och Rickard hit och vi tänkte grilla - äta och dricka gott :-)
Ska bli jättetrevligt!

Klänning

Efter min förmiddagsrunda med Basti (då vi faktiskt lyckades undvika alla regndroppar) så blev det en snabbdusch och sedan hämtade Malin upp mig för att sedan köra in till stan. I dag vankades lyxlunch på stan med Jessica, Malin och Sofie! :-)
Vi skulle dricka lite vin och bara njuta av att kunna sitta ute och äta något gott! Nu snackar vi vardagslyx!

Efter vår två-timmars-lunch så blev det en liten runda på stan för min del. Jag hittade både skor och strumpor till Erik (till lördag) och hittade faktiskt också en klänning till mig som jag varit på jakt efter ett tag.
Första gången jag såg den var när lilla Alice hade den på sig i ministorlek - hur söt som helst! Redan då önskade man att den fanns till vuxna också. Provade den faktiskt för några veckor sedan men var då lite tveksam så jag köpte den aldrig. Ångrade mig såklart men då var den borta.... :-(

Idag hängde den där och det tog jag som ett tecken! :-) Den fick följa med hem och sen bar det av hem till Ingrid ikväll för att se om hon kunde göra några underverk med den.
"Problemet" är att det är storlek 170cl :-S och .... ja, jag vet inte riktigt....men tyget är nog inte riktigt avsett för att fylla ut två bröst.....! *hrmm*
Är man verkligen så platt när man är 14+ ?
Var jag plattbröstad innan så var det ingenting mot vad jag blev när jag fick på mig klänningen......det var därför jag varit tveksam tidigare. Jag ville sy in den en aning så att man faktiskt kunde skymta att det fanns något därunder och det hjälpte Ingrid mig med.
Lite....men absolut tillräckligt :-) Tusen tack, Ingrid! :-)



"- Det är Ellinor!"

"- Pappa! Det är nån Ellinor som vill prata med dig!"

Det är Erik som svarat i telefon och nu kallar på Martin.
*skratt*  Tog en halv sekund att koppla vem det var i andra änden....... eftersom vi inte känner någon Ellinor så måste det ha varit.... TELENOR *skratt*.
Det visade sig att det stämde....... :-)

Killen i andra änden av luren skrattade gott när Martin fick luren och det gjorde vi också *hahaha*

Segerhuva = rikedom?

Idag diskuterade Ellen & Erik vilka olika typer av bilar de skulle ha när de blev stora. I den här diskussionen låg fokus mest på om det skulle vara en automatare eller ej. Ellen har bestämt sig för att köra automatare när hon blir stor :-)

Erik han funderar...... sen säger han:

"- Jag ska ha en av varje!"

"- Men det kostar ganska mycket att ha två bilar, Erik." säger jag.

"- Ja men jag ska ändå bli rik. Jag föddes ju med bubblan på huvudet!"

*hahahaha....... hahahaha.....* :-)

Alltså...han är ju bara för go! :-)
Erik föddes med segerhuva och tydligen finns det en skröna om att den som föds med segerhuva kommer att bli rik senare i sitt liv.
:-) tja, det återstår ju bara att se.....

Börjar planera....

Igår plockade jag fram mina böcker om Korea. Barnen är på hugget och vill lära sig och veta så mycket som möjligt om språket, seder & bruk och vad vi ska göra där. Vissa grejer har jag planerat in att vi ska hinna med men sen finns det naturligtvis tusen olika andra saker att göra där.
Det är ju en mångmiljonstad och självklart har de ett utbud som heter duga. Jag tror dock att det gäller att ha lite planer innan man är där så att man inte "slösar" tid på att leta aktiviteter och utflyktsmål där.

Upptäckte hur många olika ställen som helst och det är stora enorma parker som rymmer både nöjesfält, djurparker, akvarium, affärer m.m. Klarar man av att gå igenom ett sådant ställe på en dag då är man nog en övermänniska....eller går och går..... man rider tydligen på elefanter runt till olika områden i parken :-)

Sen hade jag tänkt att vi skulle upp i N Seoul Tower och gå och strosa lite i ett område som heter Insadong där man kan fynda lite :-)







Tempel måste vi ju också besöka och det finns det ju gott om. Sen är det ju shoppingen *hehe*...... Elektronik och annat smått & gott.

I natt hade jag mardrömmar om att jag blev av med Erik på flygplatsen och panik uppstod - inte alls kul! :-(
Måtte allt gå bra......!

Skorunda

Skor, skor, skor.......
I dag bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och påbörja sökandet efter skor som barnen ska ha på bröllopet på lördag.
Kryss i taket men Ellen hittade direkt ett par som hon fastnade för och som jag snabbt betalade innan hon hann ändra sig ;-)
Erik var mindre intresserad av att prova skor och tyckte nog mest det var ett onödigt ont. Han provade ett par och tyckte att vi kunde ta dem så att vi blev klara någongång. Nja.....jag avvaktar med hans skor och ser vad de andra affärerna erbjuder. Svårt att köpa "finskor" till små pojkar. Dessutom används de ju inte så ofta.

Efter vår sko-runda åkte vi inom pappa & Ingrid. Barnen fick glass och njöt på altantrappan.


Hundsim bland vågorna

Igår var det dags för en rejäl simtur för Basti igen. Det blåste en del så vågorna gick ganska höga men det var inget som hindrade honom. Han simmade mer än gärna och hämtade tennisbollarna som jag kastade ut.
Vattnet var varmare än jag trott och det tyckte barnen också. Jag hade inte packat ner några badkläder till dem så det fick bli nakenbad helt enkelt. :-)

När vi kom hem kändes det som om Basti hade halva stranden med sig och var full med sand. Därför åkte han raka vägen in i duschen och efteråt packade jag in honom i en fleecefilt och sen låg han där resten av kvällen och gottade sig.

Spagettipizza

Igår blev det pizza till kvällsmat och Martin hade tydligen lovat barnen en favorit i repris :-)

I fjol när vi var i Danmark beställde vi pizza på en mysig pizzeria och där kunde man få spagetti på pizzan. Självklart tog barnen det och sedan dess har ingen pizza varit lika god som "de i Danmark" *ler*

Igår skulle de alltså få spagetti på pizzorna och det såg inte klokt ut men barnen älskade det! :-)




Gott & blandat

Hemma igen efter en dag på IKEA. Självklart var det fler än vi som tänkte "passa på" att ta en runda till Älmhult en regnig dag som denna *ler*
Det brukar alltid bli en vagn med "gott & blandat" för 1000 kr men idag kom vi inte riktigt upp i den prisklassen - vilket kanske var bra(?).

Enligt väderleksnissarna så ska det tydligen bli regn imorgon också så då är frågan vad man ska hitta på då. Vi får väl se......

IKEA

Trist väder!
Familjen Olofsson tar bilen och kör till IKEA :-)
Hoppas på att hitta lite småfynd och "bra-att-ha-grejer".

Husarbete

Idag har det varit en riktigt varm och solig sommardag och jag hade små planer på att åka ner till stranden....men så blev det inte.
Jag körde ut till Alfred för att donera lite sand till hans sandlåda. Lillgrabben hade ju knappt så att han kunde gräva *ler* Nu blev den lilla sandlådan nästan överfull. Vi hann med att äta glass med blåbär innan vi körde hem igen. *mums*

Vad har jag mer gjort idag? Jo, målat runt fönster och fortsatt att skyffla undan jord. En liten paus hann vi med och tog bilen för att köra till Skanska och kolla deras utbud och priser på sten. Jag tror nu att vi hittat den sorten och storleken vi vill ha. Nu är det bara att bestämma kantstenen.

Mjölkstockning ger mig rysningar

Igår fick jag veta att Lotta hade fått mjölkstockning och jag kunde känna den där ångesten som kommer med det ordet. För mig är amning förknippat med mjölkstockning eftersom jag hade det i stort sett hela tiden. Fruktansvärt!!! Jag gick ständigt med ullinlägg, tjocka tröjor och det gick så långt att jag t.o.m. ibland hade dunjacka på mig fastän det inte var särskilt kallt. Jag vet att det inte alltid beror på kyla men för mig handlade det om att helgardera sig mot allt!
Jag hade ständigt ont och kunde snegla avundsjukt på kusinen som verkade ha "pansarpattar" och kunde gå där utomhus i sina linnen eller t.o.m. sitta utomhus och amma. Det var ju helt uteslutet för mig!

Jag var i daglig kontakt med amningsmottagningen och tillslut kunde de inte ge mig fler råd och kunde inte heller förstå varför jag fick så stora eller så många stockningar. Tillslut rekommenderade de mig faktiskt att sluta amma och ta det "heliga" pillret. Det där pillret som de helst inte talar högt om men som de ger till "hopplösa fall" som mig då.
Ta ett piller och mjölkproduktionen avstannar - men - du får INTE pumpa ut eller låta knodden amma för då kommer produktionen igång igen.
Jag kan säga att jag har aldrig haft sådana ballonger som jag hade då! Stenhårda som handbollar. Jag vet att jag gick och vaktade dem - inget fick nudda dem för då skrek jag rakt ut. Så ont....... Kunde knappt lyfta armarna och ännu mindre lyfta Erik. Jag bara grät och grät......

Jag vet inte hur inställningen är nuförtiden. Då var amningen det enda rätta (kändes det som). Man skulle verkligen göra allt för att det skulle funka - att man sedan mådde dåligt både fysiskt och psykiskt pga detta - det brydde man sig inte så mycket om.
Jag fick med mig en värmelampa och bröstpump och rådet om att stiga upp innan Erik skulle amma och pumpa ca 20 minuter på varje bröst innan det var dags för honom att amma. De tyckte att jag skulle försöka slappna av, blunda, låtsas att jag befann mig på en solig strand och sedan sätta igång och massera och pumpa ut mjölk.
Hur fasiken ska man kunna inbilla sig det scenariot kl. 03 mitt i natten när man är skittrött och känner sig som en jäkla mjölkko?!
Den natten svor jag måååånga gånger. Sen svor jag ytterligare några gånger när det visar sig att Erik inte alls tänkte vakna då han brukade vakna utan sov hela natten och jag alltså varit uppe och pumpat och fantiserat om soliga stränder alldeles i onödan!

Jag har en svag känsla av att jag skrivit om detta ämne i ett tidigare inlägg men det får ni stå ut med.

Jag åkte och köpte ullinlägg till Lotta idag och nu håller jag tummarna att hon ska slippa det där eländet igen.


Tjejfika

I eftermiddags kom Sofie och Malin hit och fikade. Självklart hade de barnen med sig som roade sig med att bada, åka rutschkana, leka i sandlådan eller vara i lekstugan.
Känns lyxigt att kunna sitta ner och fika tillsammans utan att behöva springa efter barnen hela tiden. :-)

På måndag träffas vi igen (dock utan barn) för att käka lunch på stan tillsammans. Då har Jessica hunnit hem fån sin semester och Sofie har inte hunnit resa iväg på sin.

Familjen Olofsson i stenbrottet

Martin var uppe med tuppen i morse för att åka iväg och spela golf med sin pappa. Jag och Erik tog sovmorgon och det var ju inte helt fel.
När alla familjemedlemmar var hemma igen så for vi iväg till Cliffton i Önnestad för att kolla in stenar (till framsidan av huset) och köpa påfyllnadssand till sandlådan.

När vi kom dit så var det precis på håret att vi hann få vårt släp fyllt med sand innan de skulle gå på lunch.
"- Vilken tur!" tänkte vi :-)
Sen träffade vi Susse och Martin där som också skulle kolla på stenar. Vi stod och snackade med dem och sen skulle vi gå och betala.....trodde vi! De hade gått på lunch!
Så vad spelade det för roll att vi fått vårt släp fyllt innan lunchen? Vi var ju nu ändå tvungna att vänta in dem tills de käkat klart. *suck*
Jaaa, så familjen Olofsson satt där vid stenbrottet och bara väntade. Det såg nog lite komiskt ut........  som om vi inte hade något annat att roa oss med.

Men nu är i alla fall sandlådan nyladdad med ny sand igen och barnen är nöjda!


Poolprojekt

Vädermässigt blir nog det här en underbar dag - solen skiner från klarblå himmel och det är redan varmt ute :-)

Igår skulle vi tömma poolen för att rengöra den och sedan fylla på nytt vatten. Det visade sig vara ett större projekt än jag räknat med. 5000 liter häller man inte bara ut så där hipp som hopp......
Vi har använt vattnet till att vattna både rabatter (inte för att vi har så värst många) och även gräset har fått sin beskärda del.
Igår skulle det sista ut och det verkade som om det aldrig tog slut.
Vi stod med spannar och vattenkannor och till slut gick Martin i poolen och började sparka ut vattnet. :-) Grannarna som satt på baksidan hade sitt kvällsnöje serverat och de kom senare och tackade för underhållningen *skratt*
Självklart finns det små ventiler som man kan öppna så att vattnet ska sippra ut där....men det tar ju en evighet!

Vi fick i alla fall ut allt vattnet och sedan skulle den då rengöras. Shit vilken otymplig grej att ha att göra med! Tung som attan och gick liksom inte att forma som vi ville. Till slut kunde vi vända den ut och in och sedan få upp den på gungställningen så att vi kunde spola av den.

Nu är den nere på marken igen och håller på att fyllas med nytt vatten - vilket också tar sin lilla tid.

Minigolf och övernattning

Hundrunda i förmiddags med Tina och även denna gång var det coola hundar :-)

I eftermiddags åkte jag till Åhus för att spela minigolf med Ellen, Erik, Elina och Tilda. Jag fick sköta protokollförandet och barnen försökte pricka hålen så gott de kunde. Det tog sin lilla tid och efter rundan passade vi på att köpa Ottos glass när vi ändå var där *ler*

Barnen passade på att "smida planer" i bilen hem och bestämde att de skulle sova över hos varandra. Ellen skulle sova hemma hos Elina och Tilda skulle sova här hos Erik.
Det är alltid lite extra pirrigt att göra sin första övernattning hemma hos en kompis och därför är det så bra när vi bor så nära varandra. Man kan öva och funkar det inte så kan man bli hämtad om man känner att man får hemlängtan.
Ikväll ville Tilda sova hemma i sin egen säng och vi får testa igen en annan gång. De fick i alla fall en mysig stund under kvällen då de hann leka och sen ligga och småprata och fnittra i sängarna. :-)

Erik la sig i soffan efter det att Tilda blivit hämtad och det tog nog inte mer än några minuter förrän vi kunde höra små snarkningar *ler*

Kvällsbesök

God morgon!
Sent igår kväll fick vi besök när vi satt ute och njöt av sommarkvällen. Vips så åkte kameran fram...... :-)


Vardagslyx på kvällstid

Helt underbara kvällar då man kan sitta ute och bara njuta till sent om nätterna (om man vill).
En kall öl, ett glas vin, kanske en trevlig bok eller bara lite småsnack.......vardagslyx!


Nyansskillnader

Hahaha..... :-)
Måste bara lägga in en rolig bild!
Häromdagen när jag var ute hos Lotta & Ola så var vi ute och gick en liten runda med Wilda. Vi upptäckte då nyansskillnaderna på våra ben.

Lotta! Du hade varit såååå "inne" i Korea där de anser att ju blekare hud man har desto bättre (tecken på att man har det bra ställt och inte behöver vara utomhus för att jobba) *skratt*


Golf

Jag vet inte riktigt hur det gick till....men....ikväll har jag varit på en golfbana!!!
Det trodde jag aldrig.... i alla fall inte efter förra gången jag besökte en.
Det var ju iofs mååånga år sedan (innan vi fick barn) då Martin var ganska aktiv på golfbanorna och kunde stoltsera med ett mycket lågt handikapp (närmare bestämt 5).
Vi (eller han(?)) tyckte att det kunde vara en kul grej om även jag började spela eftersom våra kompisar spelade och då skulle vi ju kunna spela alla tillsammans. Visst lät det bra?!

Jo, de första gångerna vi var där och slog bollar (Martin har sagt att man absolut inte får säga "skjuta bollar") så gick det väl hyfsat. Sen skulle vi ge oss på korthålsbanan.......
Första hålet gick bra....andra hålet - ja, då hamnade jag i sanden (bunkern, eller vad det nu heter). Man kan väl sammanfatta det som så här: Jag kom aldrig upp därifrån.
Martin försökte pedagogiskt (eller sa jag pedagogiskt? Sorry, det var fel.... enligt mig hade han lagt all sin pedagogik hemma!) att berätta för mig hur jag skulle gå till väga. Det funkade inte alls och det slutade med att jag helt enkelt plockade upp den lilla skitbollen och gick till bilen och väntade där. Aldrig mer - sa jag då! *ler*   Tur att man kan le åt det idag.....det kunde jag inte då!

Även Martins golfande lades lite på is och det är väl egentligen inte förrän nu som golfklubborna har dammats av och fått se lite solljus igen. Nu är det ju så att även barnen har fått upp ögonen för denna aktivitet (tack vare deras farfar som fortfarande spelar) och idag skulle de alltså upp och SLÅ några bollar.

Skulle jag stanna hemma själv och kuckilura? No, no, tror inte det. Jag ville med!
Frågade Martin om man skulle kunna få ta med sig brassestolen och en bok. Snacka om killer-blick!!! Oups! Då skulle jag få sitta minst 100 meter från dem och de skulle inte kännas vid mig om någon frågade dem om mig. Nähä..... då sitter jag väl direkt på marken då! *hrrmmm*

Blev lite sugen och testade att SLÅ några bollar - det var riktigt kul faktiskt! :-) Tror nog att jag får ta med mig familjen dit fler kvällar!






Först boll och sedan jord..... tydligen skulle det vara bra...... fattar ingenting?!


Inte alltid lätt att få bollen att ligga stilla..... :-)




Blivande golftalanger?




Tja, också ett användningsområde till korgarna *skratt*






Bilder från Kreativum

Nu är vi hemma efter en rolig dag tillsammans med svärföräldrarna :-)
Vi hade bestämt att vi skulle åka till Kreativum och både Ellen och Erik for runt som studsbollar - fram och tillbaka - mellan alla olika experiment och aktiviteter. Fast de var ju inte de enda...... Martin och Arne var ganska bra på att fara runt de också *ler*

Efter X antal timmar inne på Kreativum så åkte vi till Sölveborg och fikade på ett jättemysigt café. En perfekt avslutning på en hellyckad dag!


Erik testar på en övning där det gäller att kunna slappna av snabbt som attan.
Snacka om att jag blev förvånad när det visar sig att han är en stjärna på det!








Martin testar på en frågesport. Vid felaktigt svar få man bollar i huvdet (därför hjälmtvånget).


Oj, verkar vara svåra frågor.....
Hrrmmm, jag som trodde de var barnanpassade?! *haha*


"- Stopp!!! Nu vill jag inte vara med längre!"




Barn + vatten = alltid en lyckad kombination! :-)




Min prinsessa!

Kreativum, here we come!

Imorgon ska familjen Olofsson på utflykt till Karlshamn - närmare bestämt Kreativum :-)
Ett kul ställe både för stora och små och där man absolut inte behöver vara rädd för att barnen ska röra något ömtåligt. Här är det istället så att man SKA testa allt genom att röra och känna på det - ett slags experientarium. I like!


Ellen länsar spargrisen

Ellen räknar pengarna i sin spargris.
Högst på önskelistan ...... är......


:-)

Skyffla jord

Idag har jag och Ellen fortsatt att skyffla bort jord på framsidan av huset så att vi senare ska kunna lägga sten där. Jäklar vad svettigt! Fast det är ju klart....alla grannar som körde förbi nickade glatt och vinkade så hjärtligt. De kanske tror att jag ALLTID sliter så här? *skratt* Ja, det kan de gott tro! Att sanningen är en helt annan - det behöver vi ju inte tala högt om ;-)

Martin har varit ovanligt tyst men kommer då och då med små positiva utrop som:

"-Ser bra ut, älskling!" osv....

Han är säkert rädd för att jag ska tröttna på detta projekt (vilket inte skulle vara helt konstigt) och tänker säkert att det är bäst att vara tyst så att hon inte kommer på andra tankar.
Tror du inte att jag geomskådar det, Martin? :-)

Egentid med Ellen

Idag skulle jag och Ellen ha lite "egentid" tillsammans. Efter frukosten åkte vi in till stan för att uträtta några ärenden och sen var det dags för Ellen att sätta sig i frisörstolen.
Vi gick en snabb sväng i några affärer för att se om vi kunde hitta några kläder till Ellen som hon ska ha på Annika och Anders bröllop. Nu är det så att jag har en fruktansvärt kräsen och medveten tjej som inte tar på sig vad som helst. Nej, nej...det ska matcha, vara snyggt och modernt och gärna ha det där "lilla extra" *pust*   Var hittar man det?!
Antingen är det för barnsligt, för mönstrat, för stort, för tråkigt osv osv......!

Börjar få liiite panik nu med tanke på att bröllopet är den 25:e. Då har vi inte ens börjat snegla på skor ännu........och det kan jag lova er är ännu svårare att hitta till min kräsna modemedvetna tjej ;-)
Någon som vet eller har ett bra tips på ställen där vi kan åka och kolla på kläder? Jag tar mer än tacksamt emot tips!

Efter vår lilla shoppingrunda gick vi tll Tivolibadet för att simma. Hon simmade 12 längder a´ 25 meter och växlade mellan bröst- och ryggsim. Sedan fortsatte vi träna på att dyka, flyta, trampa vatten och att hoppa från trampolinen. Tänk att hon kommit så långt på bara några månader! Fantastiskt!!! :-)

Uttråkad

Uttråkad! Ja, när jag är på det humöret då är jag inte särskilt rolig.
Funderade på olika alternativ som jag skulle kunna ta mig för att göra. Läste på FB att Helena kokat marmelad (eller var det sylt?) men så huslig är jag defintivt inte.....jag hade säkert lyckats bränna eller koka över det som fanns i grytan.
Nä..... istället påbörjade jag nästa husprojekt....vilket inte är det lilla projektet precis....!
Jag har tagit bort alla stenar på framsidan, börjat gräva ut så att vi kan lägga grus och fiberduk för att sedan lägga nya stenar där. Jäklar vad jobbigt det var! Övertalade barnen att hjälpa till och fick dem att tro att det var JÄTTEkul! *haha*
De jobbade som små duracellkaniner och det gick ganska snabbt. Att skyffla bort jorden fick jag däremot göra själv.

Coola hundar

I förmiddags blev det en runda med Tina. Av olika anledningar har vi inte gått hundrundor på ett bra tag tillsammans så det skulle bli spännande att se hur hundarna (framförallt Basti och Mac) skulle reagera på varandra.

Ja....det fanns inga spänningar alls :-) De var hur coola som helst och Basti tyckte t.o.m. att det var helt OK att "tackla" Mac lite i sidan och senare lägga sig och pussa lite på honom *ler*
För Bastis del så är "gruffet" bortglömt för längesedan. Han fattar nog inte alls varför vi har lite extra koll på dem fortfarande. Han tycker att allt är som vanligt.

När vi sedan ska köra hem så hoppar Mac in i bagageutrymmet tillsammans med Basti och Miller. Tja, varför inte testa att låta dem åka där tillsammans när det ändå gått så bra hittills?
Det gick hur bra som helst! :-)

Dagens innehåll

Idag har jag verkligen bara slappat och ägnat större delen av tiden åt att läsa. Påbörjade "Låt den rätte komma in" igår kväll och nu är den utläst. Funderar på vilken bok jag nu ska ta mig an....

Valter har varit här, Ellen har bakat och sedan åkte vi ut i skogen med Basti för att plocka smultron. Vi försökte plocka dem innan han käkade upp dem eller la sig på dem *suck*

Martin har ägnat dagen åt att nysa och måla runt våra fönster. Hans allergi har verkligen varit på topp idag :-(

Ja, så har dagen sett ut.......alltså inget spektakulärt.

Läsinlärning

Erik har fått för sig att han vill lära sig läsa....NU! Helst redan igår........ *suck*
Han har vid fler och fler tillfällen blivit lite frustrerad över att han inte alltid förstår eller kan läsa olika saker. Ibland instruktioner av olika slag, ibland texten på TV osv (för det är ju inte alltid som syrran eller föräldrarna är så intresserade av att sitta och läsa högt när det är textat TV-program....).

Ikväll tog vi tag i det och satte igång. Måste säga att det gick långt över förväntan och han fixade korta ord hur bra som helst.
Jag är inte så säker på att han och Ellen har samma inlärningsstrategi när det gäller läsinlärning. När Ellen lärde sig funkade ljudningen bäst för henne. För Eriks del tror jag att han "ser" orden. Vi får väl se...... :-)
Fast....visst har vi en bit att gå......
Jag sa så här:
" - Det här gillar du Erik."
och sen skrev jag ordet "bär".
Snabb som en vessla och utan att knappt titta på ordet så svarar han
"- Pannkakor!"
*skratt*

Eftermiddagen på Barbacka

Tog bussen in till stan idag med barnen för att besöka Barbacka tillsammans med Josefine, Elina och Tilda. Det blev lunch och lite fika där och vi kunde i lugn och ro sitta och njuta av en kopp kaffe medan barnen roade sig själva.
Alfred han sov gott i vagnen (ni såg väl hans sovställning i förra inlägget? *skratt*).

När vi kom hem så var det nästan dags att åka in igen fast denna gången bara med Erik eftersom han skulle klippa sig.


Alfred

Idag har det varit en Alfred-dag! :-)
Det var Annika som lämnade honom här i morse och han vinkade glatt "Hej då" till morsan.

Imorse var jag ovanligt trött och vi låg i Ellens säng och småpratade om olika djur och deras läten. Han hade en katt som vi övade att säga "Mjau" till. Sen pekade han på hästen och då svarade jag halvt i sömnen "Voff"!
Ööhhh......?! '
Ja.....fråga mig inte hur det gick till men vissa saker fastnar väldigt fort i små barns huvuden.
Han har under hela dagen sagt "Voff" så fort jag frågat vad hästen säger. *suck*
Detta var ju inte så bra....! Har försökt att "omvända" honom under dagen med hjälp av Ellen och Erik men utan lycka - tyvärr - så det var till att krypa till korset när Annika kom och hämtade honom och erkänna att om de undrade varför hästen låter "voff" så kunde de skylla på mig direkt.


Vad tycks om denna sovställning? *skratt*


Efter middagsluren var han lite trött och Ellen bäddade ner honom som en
liten docka....vilket han var mycket nöjd med!


Sen blev det fart på honom igen och han ville leka hund - i hundkorgen!


Kanske ska sova här nästa gång? ;-)

Överraskning från Ellen

"- Mamma och pappa! Det ligger en överraskning i er säng men ni får inte gå upp och titta förrän ni ska gå och lägga er!"

Det är Ellen som tydligen vill överraska oss och jag tänker ju såklart att jag ska gå upp så fort hon somnat....men....det glömde jag så det blir verkligen en överraskning när vi ska gå och lägga oss.

Det är ett eget-tillverkat kort! ♥







Kan man bli annat än rörd ända in i hjärteroten? :-)
Älskar dig gumman!!! ♥

Finbyxor

Erik och jag for in till stan idag för att försöka bocka av lite på min "att-göra-lista" som förföljer mig med dåligt samvete......
Först och främst skulle det fixas kläder till honom som han ska ha på Annika och Anders bröllop. Han ska vara brudnäbb tillsammans med Alfred och det behövdes nya finbyxor. Vi hade tur och hittade direkt! :-)
Nästa punkt som skulle bockas av var att boka klipptid till barnen. Det fixades också idag!
Härligt!

Simskoleavslutning

Simskoleavslutning!
Efter knappt fyra veckors simmande var det idag dags för avslutningen. Måste erkänna att det känns aningen konstigt att INTE behöva gå upp tidigt och ta sig in till Tivolibadet fler morgnar. Ellen har verkligen utvecklats och nu hoppas jag verkligen att det "sitter där" men självklart måste det tränas och hållas vid liv.

Efter simskolan följde Ebba med oss hem. Det är en tjej som Ellen lärt känna under dessa veckor i vattnet :-)
Kul med nya kompisar!

Punktering

Hrmmm....tycker att det ena bakdäcket ser aningen konstigt ut ju mer jag tittar på det. Går runt bilen och försöker jämföra. Tillbaka igen till det första däcket....jo, men visst är det väl lite mindre luft i det däcket...eller?
Tänker att jag måste komma ihåg att säga det till Martin - men - det gör jag ju inte *suck*

Ikväll efter middagen - precis i den vevan han ska köra iväg och såga brädor och är klar och redo för att ge sig av....DÅ kommer jag ihåg det!

"- Ööhh.....jag tror det är något konstigt med det ena bakdäcket."
"- Vad menar du?" (man kan både se och höra hans skeptiska inställning)
"- Ja, alltså det verkar vara lite mindre luft i det ena däcket."

Ibland är min man snabb - riktigt snabb! Han far upp från stolen som han sitter på och är på väg ut genom ytterdörren.

Visst var det punktering.....och det saknades inte bara LITE luft...utan ganska mycket om man ska vara ärlig :-S
Så.....nu fick Martin lite extra att göra innan han ska iväg och såga brädor.......


♥ Wilda ♥

Var inne i stan och handlade bebiskläder till lilla Wilda. Det ena plagget är ju sötare än det andra och det är fruktansvärt svårt att välja! Hittade dock lite basplagg till det lilla knytet.

Naturligtvis var vi och hälsade på henne en liten runda även idag. Om jag inte minns fel så hade vi Lotta här hemma varje dag när vi kommit hem med Ellen. Nu ger vi igen.......*ler*


Sötnos ♥

Uppe med tuppen

Hade lagt upp planerna noggrannt inför "dagen efter". Ellens simskola skulle tas om hand av Martin men eftersom vissa i mitt partysällskap skulle hem så "tidigt" så var jag uppe i tid och kände mig väldigt "fräsch" :-)  Därför följde även jag med till simskolan.

Ellen har lärt känna en flicka på simskolan som ska följa med oss hem imorgon och leka - kul! :-)

Tjejkväll på stan

Igår kväll var det dags för tjejkväll på stan. Vi skulle börja hemma hos Cecilia och dricka den helt underbart goda drinken "Slabbedank" :-) och sedan fortsätta ut på stan för att äta och dricka goda drinkar.

Malin och jag hade haft diskussioner redan i ett tidigt skede huruvida vi skulle ta oss hem på kvällen/natten. Hennes förslag var att cykla vilket jag helt motsatte mig. Men tydligen kan även ett stenhjärta mjukna och jag gav med mig.....under premissen att Martin skjutsade oss in med cyklarna på cykelhållaren (på så sätt skulle jag bara behöva cykla ett håll........latmask?...absolut! *haha*)
Min tanke var ju att vi alltid kunde låta cyklarna stå kvar i stan och ta taxi hem *hehe*

Eftersom jag förra året gick hem aningen tidigare eftersom jag skulle upp på hundutställningen dagen efter så fick det konsekvensen att jag fick höra detta framlänges och baklänges 1000 gånger av mina "underbara kollegor". Detta året hade de försäkrat sig om att jag inte skulle ha någon anledning att åka hem tidigare och jag var helt inställd på att inte servera dem den gliringen igen. Därför blev jag VÄLDIGT (med betoning på VÄLDIGT) paff när de sk. partyprinsessorna helt plötsligt reser sig och tycker det är dags att cykla hem!!!! Hallå?!
Fast nu är det ju jag som kan få kasta lite gliringar då och då vilket jag säkerligen också kommer att göra *skratt*

Tog inte med kameran eftersom de tycker att jag har den med överallt. Suckande inser jag att det fotograferas hej vilt av de andra tjejerna som tydligen tagit med sina små kameror.......

Bilder

Har varit uteoch hälsat på lilla Wilda idag. På vägen hem tvingade jag av Ellen vid ett dike för att ta lite kort. Behöver jag säga att det var under protest? *skratt*








Orättvist

Tjat, tjat och åter tjat....! *suck*
Ellen anser att det är MYCKET orättvist att hennes mamma ska ut på stan med sina tjejkompisar för att äta och dricka gott.....utan henne!
Hennes argument:
- hon är också tjej och bör då få följa med på tjejkvällar/fester
- hon anser sig inte vara "liten" längre.....
osv osv

Wilda har kommit hem

Lotta, Ola och lilla Wilda har fått komma hem idag och jag kan tänka mig att det är mysigt. Borta bra men hemma bäst? Eller vad säger ni?
Ska bli spännande att få se det lilla knytet i verkligheten snart.


Ice age 3

Ice age 3!!!!! Så bra! :-)
Det var längesedan jag hörde Ellen skratta så högt och mycket som hon gjorde ikväll på bion :-) Så härligt att höra!
Martin den token lyckades med att somna...fast enligt honom vilade han bara ögonlocken *skratt*



Ett fint jack

För en stund sedan åkte saxen fram och Basti han tittade skeptiskt på mig - han anade nog vad som var på gång. Han är egentligen ganska foglig och brukar inte protestera men - såklart - kan man slippa så gör han ju gärna det.
Hann en tass sen klippte jag ett fint litet jack vid min tumme - skit också!!! Så det fick räcka med två tassar och lite bakom öronen idag...... en nöjd hund!

Hemska böcker

Gästerna kom och vi fick sitta inne...men det gjorde inte så mycket. Trevligt var det i alla fall! :-)

Jossan hade med sig en "hemsk" bok som jag var tvungen att påbörja redan igår även om klockan var en bit efter midnatt.
Både hon och jag har en märklig dragning till sådana där böcker som har en fruktansvärd handling - där barn farit illa pga trafficking, pedofili, missbruk osv. Fråga mig inte varför jag läser sådan litteratur för hur illa jag än berörs av dem så fortsätter jag bara att läsa den typen av böcker.
Boken hon hade med sig läste jag ut nu på förmiddagen och den heter "När ingen annan ser" och handlar om en pojke som redan vid 4 års ålder utsätts för sexuellt utnyttjande av sin pappa. FRUKTANSVÄRT!!!! Man mår så dåligt av att läsa och kan inte riktigt förstå att det faktiskt har hänt i verkligheten och dessutom händer just nu någonstans.

En annan "hemsk" bok som jag rekommenderar är "14 år till salu". Även den är fruktansvärd och efter att jag läst den fick jag världens magknip för vad som faktiskt kan hända när som helst och var som helst!

Gäster och grillkväll

Gäster och grillkväll........då vill man absolut inte ha regn och rugg! :-(
Vad hände med solen? Jag trodde ändå att den skulle titta fram efter ett tag....men icke!
Att sitta ute får jag nog stryka från fantasin och börja duka upp här inne istället. Typiskt!!!

Hur mycket ska man spara egentligen?

Jag brottas lite med mitt samvete och vet inte riktigt hur jag ska göra.......
Både Ellen och Erik får ju med sig saker de "producerat" både i skolan och på dagis - teckningar, sagor, saker de gjort med lera osv.
Hur mycket ska man egentligen spara?

Jag vet att mamma och pappa sparade ganska mycket av våra saker - t.o.m. gamla skrivhäften och räknehäften vi haft i skolan. Det måste ju ha blivit mängder av kassar eller lådor uppe på vinden!
Vi har inte det det förvaringsutrymmet här hemma och därför försöker jag prioritera och sortera deras "verk" så gott jag kan.
I början hade jag dåligt samvete över allt som hamnade i papperskorgen men det går lättare och lättare.
Tyvärr överensstämmer inte alltid våra prioriteringar......det som jag tycker är sånt som man kan "avvara" - tycker barnen är "viktiga" saker och lika snabbt som det hamnar bland soporna så är barnen där och plockar upp det igen. *suck*

"Paus"

Molnigt!
Att vakna utan att det är strålande sol känns lite konstigt nu faktiskt.....men så var det alltså i morse. Molnigt men ganska varmt ändå.
Ärligt talat så tycker jag det kan vara lite skönt med en dags "paus" - då slipper man ha dåligt samvete för att man är inomhus och fixar och donar. Ikväll ska vi dessutom ha gäster så det behövs verkligen fixas och donas.
Har varit effektiva nu på morgonen/förmiddagen så vi har hunnit ganska mycket. Ska strax köra iväg och kompletteringshandla lite sen är det mesta klart - skönt! :-)

Vart tar tiden vägen?

Jag fattar inte riktigt vart tiden tar vägen. Dagarna bara går i rasande fart och jag funderar lite över vad jag egentligen gjort hittills de här veckorna. Svar: slappat och tagit det lugnt.
I förrgår cyklade vi faktiskt till Väbadet och var där tillsammans med Josefine, Elina och Tilda.
Igår låg jag mest i trädgården, svalkade mig i poolen och bara njöt :-)

Man orkar ju inte så mycket när det är så varmt.....förutom Martin då så klart som jobbar och står i. Han mäter, sågar och skruvar - att han orkar!
Igår kväll "orkade" vi inte laga middag så vi åkte in till stan (där Kristianstadsdagarna är i full gång) och åt på en mysig restaurang. Gissa vilka vi träffade där? Hahaha...jo Josefine och hennes familj. Vi fick t.o.m. bordet bredvid dem och efteråt tog vi en sväng runt på stan tillsammans. Jättetrevligt!


Amnings-BH

Ligger och steker i solen med min bok. Underbart! :-)
Ska strax köra in till stan för att köpa en amnings-BH till Lotta. Hon ringde och bad att jag skulle göra det till henne och sedan komma upp och lämna den på sjukhuset. Det är klart.....de hann ju aldrig fixa de där sista "detaljerna" innan det blev dags.
Det visade sig att det var en ganska "stor" tös i alla fall. Hon vägde ju som sagt 2500g och var 46,5 cm lång. Inte så liten.....tänk om hon gått full tid.....då hade vi snackat stooooor bebis :-)
Hon har också redan visat prov på sitt humör. Detta förvånade mig inte ett dugg....envis mor - envis dotter!

Bortprioriterad

Hujedamej vilka varma och svettiga dagar!!! *pust*
Barnen har helt prioriterat bort mig och väljer hellre kompisar framför sin "kära" mor och ett besök på stranden...... hallå?!......när hände detta? När blev de så stora? Jag hänger inte riktigt med!
Nu försvinner strax Erik hem till Valter och Ellen brukar jag knappt se röken av.........

Inte min typ av humor

OK....jag har visserligen en särskild sorts humor - tråkig och torr enligt vissa - men jäkligt rolig enligt mig :-)
Råkade hamna framför TV:n och började glo på ett program på MTV som hettte Dirty ....någonting......
Hallå?! Det där är definitivt INTE min typ av humor! Att sätta häftklamrar i pungen, sätta sig med bar rumpa på en massa värmeljus, att stå bakom en boxboll och få ansiktet inslaget osv osv.
Kan någon förklara varför man utsätter sig själv för sådana idiotiskt korkade dumma saker?! Sen blir det ju till en grej...att göra ännu mer/värre än den andra osv.
Jag mår bara dåligt av sådant där det går ut på att göra saker/utmaningar som gör ont eller skadar en.
Men det är klart......ju mer de gjort desto fler hjärnceller har väl trillat bort så de fattar väl inte bättre!
Min slutsats! :-)

Martin badar i poolen

Lite dåligt av mig att inte lägga in fler bilder i bloggen. Med bilder blir det oftast lite mer intressant att läsa....lovar att försöka bättra mig. Hade faktiskt tänkt att detta skulle bli ett inlägg med bilder.....på Martin när han premiärbadade i poolen....men han gav mig onda ögat och då insåg jag att det inte riktigt var rätta läget att plocka fram kameran *hehe*
Hade ju iofs kunnat försöka smyga med mig den lilla kameran men ärligt talat hade jag nog knappt hunnit få fram den innan han hoppat ur poolen igen.....de sekunderna han var i var ganska lätträknade *hrrmmmm*
Själv tyckte jag att vattnet var varmt - i alla fall där jag stod och doppade handen *hahaha*

Rabarberdrink

Vilka grannar man har! :-)
Vi satt ute och åt middag och då kommer min ena granne och frågar om jag är sugen på att komma in och dricka hennes otroligt superdupergoda rabarberdrink? Självklart! :-)
Fick "receptet" så nu ska jag experimentera och se om jag kan blanda till en lika god som den jag fick ídag.

Efter den goda middagen, ett glas rött och sedan drinken till efterrätt så kan jag riktigt känna hur hektona kommer krypande tillbaka till mig......jag som tycker att det har gått så bra hittills. Men det var det värt! :-)

Tjejfika

Har varit på tjejfika (om man nu fortfarande får kalla sig för det.... hahaha). Barnen roade sig med att svalka sig med diverse vattenlekar.
Alltid lika trevligt att träffas och "snacka av sig" :-)

Nu går jag och väntar på att middagen ska bli klar. Det blir grillat med ugnsstekta grönsaker och potatis *mums*

Köttbullar och makaroner....igen

Sitter här och äter lunch och ska snart gå en sväng med Alfred i hans vagn så att han kan sova en stund.
Efter simskolan tog vi en sväng på stan och inhandlade diverse tröjor, shorts och trekvartsbyxor till barnen. Alfred satt i vagnen som ett litet ljus :-)
När vi kom hem var det dags för lunch och det blev precis som förra torsdagen - köttbullar och makaroner (sorry Anders & Annika men Alfred gillade det!). Lovar att försöka komma på något annat till nästa gång *hehe*

I eftermiddag är det dags för fikastund hemma hos Malin :-)

Jag har blivit moster!

Jag kan numera inte bara stoltsera med titeln "faster" utan nu kan jag även kallas för "moster"!!!! :-)
I natt ville inte bebisen vara kvar längre (envis som sin mor *ler*) utan den ville tvunget ut. Det blev en liten flicka som vägde ca 2500g - inte så liten i alla fall........ :-)

♥ GRATTIS LOTTA & OLA! ♥

Hamnade i trädgården

Ytterligare en otroligt varm dag! Man har verkligen längtat efter solen och värmen och nu har vi fått det med råge. :-)
Efter simskolan var jag på gång att åka till stranden men hamnade i trädgården istället.
Barnen ville hellre leka med kompisar och helt plötsligt stod man här själv.
Förr, när barnen var yngre så längtade man efter en dag på stranden helt själv. Egentid. Nu, när barnen är så pass stora att de är självgående så är det helt plötsligt inte lika lockande att åka tills stranden själv. Jag får den egentid jag behöver och är nöjd med det.
Nej, så jag tog en filt och la mig i trädgården. Det var hur gott som helst och svalka mig kunde jag göra i vår stora pool :-)

Martin fortsätter att kämpa på med träpanelen och om ni sett hans arbetsställning så hade ni nog hellre blundat. Han står högt upp på stegen med ett ben på stegen och ett på garagetaket...... :-S
Imorgon ska han dock hämta en byggställning.

RSS 2.0