Till förlossningen igen

Igår kväll var jag och Ellen uppe på BB och hälsade på Lotta som låg inlagd där.
De hade lyckats få stopp på värkarna och nu låg hon mest bara och stirrade på en vägg och var både uttråkad och rastlös. Hon hade en förhoppning om att få komma hem idag.....men......det blir inte alltid som man tänkt sig.
I morse satte värkarna igång igen och hon skickades ner till förlossningen .....igen. Fler sprutor och sedan dropp.
Nu har de avtagit igen men det verkade som om hon redan börjat öppna sig så smått så bebisen verkar vilja ut. Personal från neontalavdelningen hade varit där inne idag och pratat med dem om hur den första tiden antagligen kommer att bli. Så nu är det bara att vänta och se.....


Hundbad

Idag har vi varit på hundbadet med Bozze. Det började med att Ellen och Elina ville leka och så slutade det med att vi åkte till stranden tillsammans. :-)
Idag blåste det inte och vattnet var riktigt skönt så det var inga problem att följa med hundarna en bit ut. Båda hundarna simmade och tyckte det var toppen att få apportera bollar och andra leksaker. Hade Basti fått välja så hade han nog apporterat än.... *ler*

När vi skulle åka hem hoppade Bozze återigen in i vår bil så han fick följa med oss hem. :-)
Bilderna är från förra gången vi var där.....


Gissa om det är en slagen hjälte som ligger och sover på golvet just nu? *ler*
Kul att se att han är så fokuserad på att få simma och på att få apportera att alla andra hundar är som luft för honom:-)

Heja Ellen!

Ellen gör små framsteg på simskolan i stort sett varje dag. Det är verkligen kul att följa. Idag testade hon faktiskt på att dyka och klarade också att simma en hel längd ryggsim utan större besvär. Om man känner Ellen och vet hur hennes vatten/simutveckling har varit så vet man att det är ett JÄTTEkliv för henne! För ett halvår sedan vågade hon knappt doppa ansiktet i bassängen och att hoppa i ner i bassängen var inte att tänka på.
*stolt*


Basti - den nya grythunden :)

Har förresten glömt att berätta att den stulna grytan från förrådet nu är återfunnen.
Det var i går kväll när jag skulle gå sista rundan med Basti som han helt plötsligt visade att han fått upp ett spår. Jag som inte alls var intresserad av att följa efter en löptik eller ev. kaniner drog iväg honom men hans nos satt som fastklistrad vid marken och nu markerade han tydligt att det var något där i det höga gräset. Gick fram till honom för att ta tag i honom och få bort honom men då upptäckte jag att det var grytan som låg där.

Förlossningsmottagningen

What a night!!!
Eftersom både Martin och Ola var på svensexa igår så hade vi bestämt att Lotta skulle sova över här hemma - mysigt! :-)
I går hann vi prata om både slemproppar, värkar, förvärkar, när vattnet går osv. Visserligen är det 7 veckor kvar tills lilla bebisen ska titta ut men diskutera kan man ju alltid.

I natt kl. 03 står Lotta plötsligt inne hos mig i sovrummet och säger:

"- Du måste komma! Det är något konstigt!"

Snacka om att man vaknar på en mikrosekund!!!
Jag hann tänka att de där j_vla småsnattarna från natten innan hade kommit tillbaka för att sno ännu något märkligt.
Men det var det inte.....
Hon trodde att vattnet gått!!!! VA?!

Så mitt i natten satt vi vid köksbordet och ringde till förlossningen. De ville att hon skulle komma in direkt om det kom mer annars skulle hon komma på morgonen.
Efter lite överläggningar beslutade vi oss för att ringa till Ola. Både han och Martin var ju yrvakna och fattade nog inte riktigt vad som var på gång.
In med ungar, hund och Lotta i bilen och sen köra upp till Breanäs och hämta Ola. Då var väl klockan ca 04. På vägen dit hade Lotta dessutom börjat få värkar som var ganska täta. Lite stirrigt faktiskt!

På väg från Breanäs kom värkarna regelbundet och hon ringde in till förlossningen igen. De ville att hon komma in direkt.
Efter att ha dumpat dem vid förlossningen körde vi hem och lyckades faktiskt somna om allihop. Barnen tycke ju att detta var världens äventyr! :-)

Lägesrapporten är nu att Lotta har blivit inlagd och fått sputor för att få värkarna att upphöra. Hon har även fått sprutor som ska hjälpa bebisens lungor. De vet inte om eller hur länge de kan bemästra värkarna.
Håller tummarna för att bebisen ska stanna i magen ett bra tag till även om det kanske innebär att Lotta får bli sängliggande ett tag framöver......

Det var det värt!

Efter vår utflykt till Nova Lund åkte vi direkt för att titta på MC-kortegen. I år var det inte så många motorcyklar med så det gick ganska snabbt.
Efteråt började vi alla bli lite småhungriga och vi började diskutera vad vi skulle äta.Det slutade med att vi hamnade på Bar-B-Ko (en av mina favoritrestauranger här i stan). De har supergoda spareribs :-)   Åh, vad gott!!! Jag kunde riktigt känna hur vågen den ökade på kilona i takt med att jag tuggade i mig allt det goda. Men det var det värt! :-)Idioter!!!

I natt har vi haft påhälsning här hemma...... i förrådet! Martin upptäckte det tidigt i morse när han skulle ut och hämta en stor gammal gryta som han skulle packa med till svensexan.
Någon/några har alltså varit inne i förrådet och vält ner ölbackar, dragit ut lådor, snott grytan och en påse med gamla mediciner (ni vet...rester av penicillin till barnen typ Kåvepenin). Hallå?! Vilka idioter är det?!


Nova Lund

Ska fixa mina naglar idag och efter det planeras en tur till Nova Lund med barnen och Lotta. Har man väl börjat shoppa så fastnar man lätt i det ;-)
Dessutom är ju inte Martin hemma....och när katten är borta så dansar råttorna på bordet....hahaha....eller vad är det man brukar säga? :-)

Svensexa

Idag är det dags för Anders svensexa :-)
Jag har ju inte kunnat skriva något om det eftersom han har fiskat efter ledtrådar överallt om när det ska ske och vad som ska hända. Lite nervös var han nog allt ändå! *hehe*

Måste säga att killgänget lyckats fixa ihop ett ganska maffigt program och jag håller tummarna för att allt blir lyckat och att vädret håller i sig. Det är ju alltid så att visa aktiviteter är väderberoende.

Martin var uppe med tuppen och vid 7-tiden i morse blev han hämtad av bussen (ja...de har fixat en buss som ska skjutsa runt dem!!!).

Mammor och barn shoppar loss

Hade hört ryktas om rean inne i stan så shoppingbehovet böjade göra sig gällande och efter en snabb uppfräschning så for vi vidare in mot stan.
Jag och Josefine satte sprätt på pengarna inne på Esprit och därefter tyckte barnen att det var deras tur. Ellen och Elina gick till HM och hittade klänningar och tajts. Naturligtvis skulle de ha exakt likadana och de var så söta i dem så vem kunde säga nej?
Erik och Tilda tyckte att BR var en bättre affär och mer i deras smak :-)
Erik fastnade (som han alltid gör) framför Star Wars legot och diskuterade drömmande vilka olika byggsatser han ville ha.

En jättetrevlig dag!

Bilder från hundbadet

Bilder från hundbadet.
Basti och Bozze - två lyckliga, blöta och grusiga hundar :-)
När vi sedan skulle köra hem så bytte barnen platser med varandra i bilarna och det ville tydligen även hundarna göra.......Bozze klättrade in till Basti och la sig tillrätta på fällen och undrade varför vi inte stängde bagageluckan och körde? *skratt*
Kolla "fläbben" (=läppen) *skratt*
-Ta mig då om du kan!
-Undrar vad som finns här bakom?!


- Detta är livet!
- Även jag har "fläbbar"! Ser ni? :-)

Picknick i skogen

Efter simskolan hade vi inte planerat något direkt och rastlösheten kom över mig som ett brev på posten. Stod och tittade lite när Martin höll på med träpanelen...men hur kul var det egentligen...att bara stå där och glo?!

Det var precis som om någon hört mina tankar för strax därefter kom Josefine, Elina, Tilda och Bozze och det visade sig att de inte heller hade några planer för dagen.
Vi bestämde att det skulle bli fikakorg vid hundbadet i Åhus så att vi kunde rasta av både barn och hundar. *ler*

Först gick vi inåt skogen och hittade en jätteysig plats med massor av smultron som barnen plockade. Det blev fika där och sedan gick vi vidare till havet där både hundar och barn badade. :-)
Guldfisken

Idag var det dags för klädsim på simskolan. Ellen hade packat ner jeans och en långärmad tröja. Precis lagom till det att vi parkerar bilen så utbrister hon:

"- Åh, javisst ja! Frökarna sa igår att de rekommenderade att vi skulle ha pyjamas på oss och absolut inte jeans."

Ööhhh.....!!! *suck*

Alltså ibland undrar jag vad hon sysslar med!?
Blev aningen irriterad på henne (vilket hon märkte - jag är ju inte precis otydlig i mina miner och kroppsspråk ....hehe). Men samtidigt tänkte jag att hon nu fick stå sitt kast och simma tungt i sina jeans. Min andra fundering var ju hur fröknarna tänkte......när sjutton drattar man i vattnet iklädd pyjamas? Är det inte "vanligare" med jeans i så fall?Jag kan förstå att det ska vara någorlunda lätt för dem men nu körde vi alltså tufft från början *ler*

Ellen klarade det superbra och det var en stolt tjej som 40 minuter senare klev upp från bassängen och berättade att hon nu fått bekräftat att hon även klarat "Guldfisken" (ett simmärke) :-)
Bra jobbat, Ellen! :-)

Grannsamverkan

Blev bjuden på rabarberpaj och kaffe nu ikväll av grannen och vem kan tacka nej till det? Sen om den andra grannen och hade med sig en annan sorts smarrig kaka så det var bara att fortsätta grannsamverkan inne hos henne :-)

En liten stund blev till flera timmar och fleecefiltarna åkte fram för att hålla oss varma. Mysigt! :-)
Nästa gång får det bli lite grannsamverkan med vin, kex och ost!

En blåsig stranddag

Den här veckan har vi verkligen fått rutin på att åka till stranden. Det har nästan blivit till en vana :-)
Idag har vi haft Alfred hos oss och återigen fick han följa med till simskolan. Där träffade vi Jessica och ganska snabbt bestämdes det att vi skulle ta en tur till stranden även idag.
Såå.... hem och packa väskan och köra ner till Åhus. Om någon sett min strandpackning så hade de kanske trott att jag skulle ut och resa eller något liknande. För en sekund stod jag själv och funderade på hur i sjutton jag skulle lyckas bära med mig allt.

Men...... det är bra att ha en stor barnvagn (Alfreds) att lasta väskor i. Håvar och andra "viktiga" attiraljer fick barnen själva bära. Alfred fick tyvärr inte plats i vagnen utan fick snällt traska bredvid men om jag ska vara riktigt ärlig så var han nog ganska nöjd med det så länge Ellen gick bredvid :-)

Väl nere på stranden skulle jag ju vara "ordentlig" och fälla upp ett parasoll så att Alfred inte skulle behöva sitta direkt i solen. Tjo flöjt.... jo, det gick ju så där! Parasollet vände ut och in på sig eftersom det blåste halvt storm på stranden (OK, lite överdrivet men det var rejäl vind!) så efter ett tag skippade jag det där parasollet som jag hade fått Anders att packa med på morgonen till Alfred och som vi sedan burit och kånkat på ner till stranden.

Att det var blåsigt och ibland näst intill lite kyligt på stranden...ja, det är ju sånt man får ta. Vi kan i alla fall säga att vi varit på stranden idag...och solen den tog även om det blåste....det är ju det som är det kluriga!

Efter några timmar avslutade vi med glass i glasskiosken - mumsigt värre! :-)

Skateboardkillen

De stora grabbarna på gatan kör skateboard  och bygger ramper. Erik tog ut och vädrade sin skateboard idag.


Även Ellen ville ju testa....med tungan rätt i mun :-)

Beachen

Efter simskolan så var siktet inställt på stranden. Ännu en helt underbar sommardag som naturligtvis måste utnyttjas på bästa möjliga sätt..... alltså genom att åka till stranden! :-)

Ellens kompis Elina följde med oss och snart fick vi även sällskap av Sofie, Philip och Alice :-)
Jag hoppas på fler strand-dagar!!!

Inga klubbor för oss...... :(

Hur lyckas vi egentligen? Vi lyckas alltså pricka in den kvällen då de har tävlingar på minigolfbanan!!! Sååå....det var bara att vända i grinden :-(
Som tur är så ligger ju inte glasskiosken så långt bort så det hann aldrig bli några sura miner!
Det får bli en golfrunda en annan gång istället.Minigolf

Är på väg tillbaka till Åhus för att spela minigolf. Hela familjen Olofsson ska beväpnas med klubbor och bollar. Erik hoppas att han får den blåa bollen.... ööhhhh?! Ja, han påstår att han hade en blå boll sist vi spelade där och då gick det tydligen ganska bra för honom.......vilket minne!

Återkommer senare ikväll!

En dag på stranden

Väckarklockan ringer...frukost....simskola....
Ja, det är så våra vardagar startar nuförtiden. Men iofs så har man hela dagen ledig sen :-)

Ellen har upptäckt MSN-världen och hade gärna suttit och chattat 24 timmar om dygnet just nu *hrrmm*

Erik och jag åkte ner till stranden eftersom Ellen tillslut cyklade iväg till en kompis. Jätteskönt!!! Det blev till och med ett dopp i havet och det är inte illa för att vara mig!
Det blev några timmar i solen och det var ju inte helt fel.


Storfiskaren


På jakt!


En bra bok på stranden....kan det bli bättre? ;-)

Äntligen sol och värme

Sommaren är här!!! Äntligen sol och värme :-) Shorts och linnen åkte fram och alla vita ben har nu chockats av solens strålar.

Helgen är över och i morse var det dags för simskola igen. Ellen var fantastiskt duktig idag och simmade två längder (iofs med lite paus emellan...men ändå!).
Tror hon kan göra enorma framsteg om hon fortsätter i denna takten.

I eftermiddags var det dags för fika med Jessica och Sofie. Barnen roade sig själva så vi fick gott om tid på oss att avhandla allt "viktigt" ;-)
Om det fina vädret håller i sig så lutar det mot stranden i slutet av veckan.

Erik - min personliga tränare

Erik undrade idag varför jag inte skulle äta några kakor.

"- Nej Erik, för jag försöker äta lite nyttigare."

"- Varför det?"

Jag försökte förklara för honom - utan att köra någon skrämselpropaganda eller påverka honom i hans ätande - syftet med mitt  "nya, sunda liv".

"- Men mamma, varför springer du inte lite mer för att hålla dig i form"

Öööhhhh...?!! Var kom nu detta ifrån?!

"- Eehhh...nej Erik, jag springer inte. Mamma springer aldrig! Dels vill jag inte och dels tycker jag inte det är kul."

"- Men mamma, Jossan springer ju jättemycket och jättelångt!"

Ööhhh...ja....hon har ju för fasiken sprungit Maraton!!!! Snälla, jämför mig inte med henne!

"-Mamma! Jag vet ett jättebra sätt där du kan röra på dig och komma i form!"

*suck*

"-Mhmm....?"

"- Vi kan åka till Andy's lekland många gånger! Där rör man på sig hela tiden!"

Visste väl att det fanns en dold baktanke.... *ler*

SLURP

Ellen är hemma hos en kompis vilket innebär att Erik är som ett plåster på mig. Han vill att vi ska göra både det ena och det andra.
Samtidigt vill Martin att jag ska vara en "hjälpande hand" till honom när han sätter upp brädor på huset. Med facit i hand så gjorde jag inte ett skit men tvingad att stå där beredd....det var jag! *hrrmmm*

Jag och Erik tog en paus och gjorde oss en smarrig "fruktdrink" som han döpte till SLURP :-)
Väldigt nyttig men otroligt god!

Mixa 1½ dl äppeljuice med en liten banan och ca 8-10 färska jordgubbar.......= SLURP!!!!Hundrunda med Bozze

Vi (jag & Basti) åkte till Horna idag tillsammans med Josefine och Bozze.

Hundarna hade jättekul tillsammans och var riktigt trötta när vi kom tillbaka till bilen. Nu har jag en svart klump som ligger och sussar vid mina fötter :-)

God morgon!

God morgon! :-)
Det är härligt att kunna sova ut och faktiskt känna sig pigg när man vaknar. Alla morgonprocedurer tar ju sin lilla tid men nu har alla tänder borstats och barnen är redan igång och leker i trädgården. Tror precis det kom en kompis till Ellen också.......

Själv är jag "hundklädd"........ tänker ta en runda i Horna eller Åhus (vi får se vilket det blir) och efter det ska jag ta tag i lite trädgårdsprojekt.

Vad har ni för planer?

Foto från trädgården

Även i en trädgård kan man hitta spännade objekt att fotografera :-)

Några smakprov från Jossan & Thomas trädgård......
Midsommar

Glad Midsommar! :-)
Man hoppades ju på en riktigt solig, varm och skön dag i går men vädergudarna hade annat i beredskap...... det blev en blandad kompott som bjöd på både solsken, blåst, regn och åska.

På förmiddagen gick jag en hundrunda med Tina på A3 och vi lyckades pricka in det fina vädet :-)
Efter hundrundan körde jag hem till pappa & Ingrid för att plocka syrenkvistar till midsommarstången. Det har nästan blivit en liten tradition att jag gör det varje år.
Förra året räckte inte grenarna riktigt så då prioriterade vi den ena sidan av stången så att den blev snygg - baksidan ville man inte titta på..... ;-)

Klockan 15 skulle vi vara hemma hos Jossan & Thomas. Som tur är så har vi ju inte så långt så om vi glömt något så var det ingen fara.
Tony, Ulrika och Dacke anslöt också och snart var alla samlade.

I år hade jag prioriterat bort midsommarkransarna som jagannars brukar göra till Ellen & Erik. Jag har de senaste åren konstaterat att de endast tas på vid den traditionella fotograferingen ...sen slängs de i ett hörn och ligger där resten av kvällen. Nej.... nu var det slut på kransarna!
Ulrika gjorde dock en krans och den fick sedan gå runt på alla barnhuvuden så att vi kunde fotografera dem :-) Smidigt och bra!


Barnvakt

I morse ringde väckarklockan strax före 07 och alla väntade på att det skulle knacka på dörren. Det var Anders som skulle komma och lämna Alfred. :-)
Vi skulle få ha Alfred hela dagen och både Ellen och Erik hade längtat sedan de gick och la sig kvällen innan.

Han har fått hänga med på alla aktiviteter och ärenden under dagen och det var en ganska trött gosse som slocknade i sin vagn strax efter lunch. På förmiddagen var han med på Ellens simskola och satt som ett litet ljus i mitt knä hela tiden. Jag hade förberett mig på att jaga honom runt bassängerna och på att försöka fånga honom innan han hoppade i barnbassängen. Inget av detta var aktuellt - han var helt fokuserad på Ellen och vad hon gjorde i vattnet.

Det blev pannkakor till lunch och jordgubbar till fika - oj vad man gjort sig poppis idag! ;-)

Måste säga at det känns lite tomt här hemma utan honom..... :-)

Jättetack till Anders som tvättade vår bil idag - han tyckte det var dags och var nog rädd för att det aldrig skulle bli av om han inte gjorde det. Är det något han är "allergisk" mot så är det skitiga bilar *hehe*.

En avslutning i min smak ;)

Ikväll var det Ellens tur att ha avslutning med sitt fotbollslag. Det skulle ju bli föräldramatch även här men en positiv överraskning var att det skulle vara mix i föräldralaget :-)

Eftersom jag var skadad :-) så kunde jag självklart inte spela så det överlät jag med varm hand åt min man med det fenomenala bollsinnet. Även Erik fick representera familjen Olofsson och det gjorde han med bravur! Själv la jag mig tillrätta på en filt i solen och kastade ett öga då och då på matchen. Precis en avslutning i min smak! *haha*

Trevligt sällskap och gott väder gjorde att vi var bland de sista att lämna tillställningen. Varför brådska när man ändå är ledig? ;-)

Sommarsimskola

Idag började Ellen sin sommarsimskola. Vi valde att anmäla henne efter många om och men. Vi vill, hoppas och tror att med hjälp av dessa intensiva dagar ska Ellen befästa simningen för gott och bli och känna sig så pass säker att hon inte blir begränsad i bassängen längre.
Själv är hon väl inte lika entusiastisk precis......

"- Jag tycker det har varit lite för mycket simskola den senaste tiden, mamma!"

Vi hade en diskussion idag och hon vet varför hon gör detta och kan acceptera det. Sen att hon inte tycker att det är världens roligaste...tja, det kan vi inte göra något åt. Allt är inte roligt i livet....det är bara att gilla läget helt enkelt!

Blev ändå förvånad - så långt som hon simmade idag har hon inte simmat tidigare! HEJA ELLEN!!!! :-)

Linser

Igår kom jag några minuter sent till fotbollsmatchen eftersom jag var på linsprovning. Jag skulle "lära mig" att sätta in och ta ut - tekniken alltså.

Det började med att optikern envisades med att sätta in linsen på mig....och tårarna de sprutade på mig och mascaran den rann..... folk som gick utanför glasväggen till rummet, de undrade nog vad vi höll på med. Till slut var all mascaran borta och då tyckte jag det räckte med pillande och petande i mina ögon så jag frågade om jag inte kunde få testa att sätta in dem själv. Det gick mycket bättre!
Så nu ska jag använda linserna varje dag i en dryg vecka och successivt öka på tiden.
Hittills har det känts ganska OK. Märklig känsla det där..... man känner sig väldigt bar eller naken men samtidigt väldigt fri.

Först nu har det gått upp för mig hur jag faktiskt ser ut utan glasögon. Jag har ju inte kunnat få en "klar" bild av det tidigare utan då har jag liksom stått med glasögonen halvt på sniskan och försökt kisa så att jag skulle kunna gissa ungefär hur jag såg ut utan brillorna.

Fotbollsmatch

SOMMARLOV!!!! Många härliga lediga veckor framför mig - underbart! :-)

I går var sista arbetsdagen och det "firade" jag med att på kvällen spela fotbollsmatch mot Eriks fotbollslag. De var som små envisa knott överallt vart man sig än vände. Man blev liksom aldrig av med dem!
Jag lyckades med bravaden att knocka en unge så att han gråtande fick lämna planen *oups*....fast iofs lyckades Jossan sparka en fotboll på samma unge så att han även då fick lämna planen med stora krokodiltårar. Det gick vilt till.... ;-)

Nästa gång vi ska spela så kommer jag dock protestera om jag tvingas ha på mig sopsäck igen (det var årets matchdräkt tilsammans med ett svärd). Jag svettades som en gris men det var kanske effektivt med tanke på den önskade viktnedgången nu inför beach -09  ;-)

När matchen var slut lämnade jag planen med en stukad fot och jag såg tydligt igår att den var svullen. Martin däremot tycker att man måste anstränga sig om man ska kunna se att den är svullen......ha....dumheter!!!! Klart som korvspad att den är svullen - det kan ju vem som helst se!!!!

Resultatet? Förlust med 3-5.........

Ännu en fotbollsmatch mot mammorna

Ellen har spelat sin sista fotbollsmatch idag och nu är det uppehåll ett tag under sommarlovet.
Vad jag undrar över är varför alla envisas med att utmana mammorna?!
Fick veta idag att det ska bli match mot mammorna på onsdag då det är sista träningen. Sen "belönas" man med grillad korv. Papporna då?!
Ska jag behöva spela både tisdag OCH onsdag?! Fast...det är ju klart.....om jag spelar på tisdag så kan jag ändå inte spela på onsdag pga all träningsvärk i alla vilande muskler som jag kommer att få! *hehe*

Träningsvärk

Jag en sådan FRUKTANSVÄRD träningsvärk i mina armar.
Tydligen en muskel som heter Triceps - eller nåt..... En sak är i alla fall säker....den har varit obefintlig hos mig tidigare för nu har den definitivt väckts till liv .....med råge!!! Jäklar vad ont jag har!
Att ta på sig säkerhetsbältet i bilen är en plåga...det är tvåhandsfattning som gäller och jag drar för kung och fosterland för att få bältet dit det ska *suck*

Pinsamt att erkänna att man är så otränad?! Tja, det var väl ingen direkt nyhet för er så - why not?

Var kommer då detta från? Jo....4-hjulingarna! Tyngden framåt på armarna resulterade dessa ömma kroppsdelar idag *buhuu*

Möhippa

Igår var det Möhippa hela dagen! :-)
Jag har ju inte kunnat skriva någonting om alla förberedelser eftersom både bruden (Annika) och brudgummen (Anders) är flitiga läsare här på bloggen. Risken att avslöja något ville jag inte utsätta mig för så då valde jag helt enkelt att inte skriva om det överhuvudtaget. Men nu....! Nu kan jag berätta allt! :-)

Vi har träffats några gånger och med facit i hand så blev det en lyckad dag och det tror och hoppas jag att även Annika tyckte.
Vi var ju där förra lördagen och fejkade en möhippa...... dvs vi åt frukost med dem och Annika var helt övertygad om att det var dags. En mer laddad person får man leta efter......det var nästan så att man fick dåligt samvete för att man lurade henne. Efter frukosten reste vi oss och gick därifrån och där stod hon kvar.....

I går kom vi dit igen - iklädda likadana kläder som förra lördagen - men nu var Annika mer reserverad. Hon vågade nog inte ta ut något i förskott! Efter frukosten reste vi oss - och gick!! Hahaha..... stackars Annika hon visste ju inte riktigt vad hon skulle tro.
Vi gick och hämtade bilarna och kom sedan tillbaka och hämtade henne.

Färden gick sedan vidare mot Sövde - Äventyrscampen. Där åt vi lunch och sedan åkte vi linbana.
De som känner mig vet ju att jag har fruktansvärd höjdskräck! Benen blir som spagetti och jag får sådana där "nära-döden-upplevelser"! Fruktansvärt!!!

Hur som helst så chockade jag mig själv en aning genom att faktiskt ta mig uppför den där höga stegen (ca 10-12 meter) och själva färden ner var mest en njutning faktiskt! :-)

Efter det körde vi fyrhjulingar. Så himla kul!!!
Vi körde runt  på en lerig, kurvig bana men vad spelade det för roll när man var helt inne i det?!
Som avslutning lyckades jag också med bravaden att volta och slå i huvudet. Tur att det finns hjälmar! Just då var jag nog bara så uppfylld av hur kul det var så det var med ett leende som jag satte mig upp (aningen yr). Senare på kvällen började kroppen visa att den fått sig en liten smäll i alla fall...... sträckt mig på halsen och har spänningshuvudvärk och ont i käken.....men kul var det!!! :-)
Annika

Efter den leriga upplevelsen så var det duschen nästa och sen vidare mot Glimmingehus där vi gick på Sägenvandring. Kvällens mål var Handelsbaren i Åhus men vi hann att köra inom Haväng också och Annika fick måla tavlor.Det var en toppendag! :-)

Grundlurade?! *hahaha*

Idag var det skolavslutning.......åh, underbart med sommarlov!!! :-)
2 dagar kvar (utan elever) och sen är det "på riktigt".

Fick blommor av eleverna och bl.a. rosor. En flicka gav mig en långstjälkad ros och direkt böjer jag mig fram och luktar på den.....

"- Alltså, Pernilla.....det är en låtsasros!"

*oups* och *hehe*

När jag kommer hem visar jag rosen för Ellen. Vad tror ni att hon gör? Hahaha...jo, precis samma sak som jag - böjer sig fram och luktar på den! Hon går på det precis som jag gjorde! :-)   (skadeglädje? Oh ja!!!)

När jag och barnen kommer hem från Kvantum kommer Martin och möter mig med skamsen blick......

"Eeehhh...., jag har råkat fördärva din ros!"

Hahahaha..... detta är verkligen skitkul!!! Han har då kommit hem och upptäckt rosen som ligger på bordet. Han tänker att den måste komma i vatten direkt och att jag nog bara glömt den. Han tar en kniv och ska göra en ny snittyta......och hinner skära igenom och karva rejält så att plaststjälken fördärvas.... hahahaha :-)
Karatiska

"- Jag vill också kunna prata ett annat språk!"

Det är Erik som nu har upptäckt att vissa av dagiskompisarna har ett annat modersmål och undrar varför inte han också kan få lära sig ryska.

"- Valter kan faktiskt prata karatiska!"
"- Men Erik...det finns inget språk som heter karatiska."
"- Jodå! Det finns det visst! För hans mamma kommer därifrån."

Då gick det upp ett Liljeholmens för mig...... aha.....hon kommer från Kroatien....alltså var det inte karatiska utan kroatiska *skratt*


Vi hängde ut Anders.....

När man är hemma hos pappa så blir man lite nostalgisk och många minnen kommer tillbaka när man rör sig i det stora huset. Idag satt vi en stund i vardagsrummet och utanför fönstret (på andra våningen) så kan man se ner på altantaket. Nu är det ett nytt tak men det förra hade vi satt våra spår på - bokstavligt talat *haha*.

Jag minns en gång när vi syskon var hemma själva och vi fick för oss att vi skulle testa att tända ett tomtebloss. Av någon anledning så "blossade" det nog lite mer än i förväntat oss och därför valde vi att öppna fönstret i vardagsrummet och kasta ut blosset. Att det skulle landa på altantaket (av plast) hade vi nog inte räknat med men nu låg det där och pyrde..... *oups*
Kvicktänkta - som vi tyckte att vi var - så surrade vi fast en våt disktrasa på en bandyklubba.....utsåg Anders till att vara den som hängde ut från fönstret med bandyklubban i högsta hugg för att försöka gnugga bort sotet som blivit på det vita plasttaket. Anders hängde utanför fönstret och i hans ben höll Lotta ett krampaktigt tag och i henne höll sedan jag...! *haha* Det måste ha sett helt galet ut!!!
Vi fick aldrig bort den där brända fläcken....... *hrmm*

Var är min bastu, James?

Efter hundrundan var vi alla ganska frusna och genomvåta. Det är i sådana lägen som man borde ha en bastu! Varför har vi inte det James?!
Som tur är så finns det en bastu hemma hos pappsen så vi drog dit och satt/låg och göttade oss en bra stund. Själv lyckades jag med konsten att somna i bastun och vaknade varkens av barnens stim & stoj eller att Martin skvätte vatten på mig...... betyder det att man är trött?! En sak är säker i alla fall.... det var hur skönt som helst! Vardagslyx!!! :-)

Stor flock

Det börjar bli totalkaos i skallen. Jag blandar ihop grejer och har problem att komma ihåg saker.
Kan det bero på att vi nu är inne på spurten innan sommarlovet?  3 dagar kvar att jobba....... :-)    Idag har jag varit toktrött och har segat mig igenom dagen. När jag hämtat barnen åkte vi och handlade lite smått & gott till min avslutning med mina elever imorgon. Det blir lite fikamys..... :-)

Basti skulle ju ha sin runda och eftersom Martin skulle jobba länge så fick barnen hänga på. Vi lockade med oss Josefine, Elina och Tilda också och då blev ju Basti överlycklig eftersom Bozze följde med. Även Tina med Miller och Mac gjorde oss sällskap så det var en stor flock som drog ut till A3. Rundan började bra.......men slutade med ösregn! Barn och hundar tyckte det var toppen - särskilt eftersom de inte hade fått på sig några regnkläder....! ;-)

Vuxenfika

Har varit på vuxenfika ikväll på vårt stamställe :-)
Det kändes som om det var ett tag sedan sist så vi hade ganska mycket att avhandla. Det tog sin lilla tid för helt plötsligt insåg jag att de stängde stället för kvällen! *oups*
Tiden går snabbt när man har något intressant att diskutera ;-)

Borde inte fotbollsträningar i regn vara förbjudna?

Det finns definitivt roligare saker att göra än att sitta och titta på en fotbollsträning i regn och kyla! Men det är vad jag har gjort idag.

När vi kom hem från badhuset klagade Erik på magont och ett litet, litet hopp hann tändas hos mig om att han kanske skulle skippa träningen. Men med lite mer mat i magen så var han i form igen och redo för att springa mellan regndropparna.
När vi kom dit så övervägde jag om jag skulle kunna sitta kvar i bilen medan han tränade......jag menar - jag hade sett honom lika bra därifrån och sluppit gå ut dessutom :-)
Men sen såg jag att alla de andra mammorna och papporna tog sitt föräldraansvar och troget ställde sig vid sidan av planen så jag insåg ganska snabbt att jag nog måste pallra mig ut från bilen. *suck*

Kunde dock sitta ganska skyddad i en gammal busskur som de har bredvid fotbollsplanen :-)


Tandläkarbesök

Skulle till tandläkaren i morse och tog ett extra varv med tandborsten i morse......inte för att jag egentligen tror att det skulle hjälpa....men ändå ;-)

Visade sig att det var 4 år sedan jag var där senast och jag fick samma råd nu som då.....använd tandtråd varje dag och gärna även skölja med flour. Mhmmm......
Vi får väl se hur länge det varar........

Sen råkade jag påpeka att den ena visdomstanden gjorde sig påmind då och då men att det inte var något besvär.......jag vet inte riktigt varför jag sa det överhuvudtaget....kanske bara för att informera helt enkelt?
Naturligtvis började hon då granska detta och konstaterade att den faktiskt brutit fram lite på ett ställe och låg helt fel och tryckte på kindtanden.
"- Så kan du inte ha det. Det kan bli inflammation och bli stora bekymmer!"

Vips så är man inbokad på operation - som det tydligen heter - och ska dit efter sommaren. Aahhhhh!!!

Smart unge!

När jag hämtat barnen idag for vi in till Tivolibadet för att bada och simma.
Vi började i den djupa bassängen och jag förkastade alla simdynor och ringar och tyckte de kunde hoppa i och testa. :-) 
Ellen som simmat ganska långt i bassängen tidigare verkade ha tappat lite av sin vana och "orkade" inte lika långt idag. Jag tror det handlar om att vi inte varit där på 2 veckor nu och att hon behöver kontinuiteten. Det är bara fortsätta att öva!

Erik han såg mest ut som en valross som höll på att sjunka hela tiden. Han viftade med både armar och ben åt alla håll och kanter och verkade ha glömt vad bentag var för något överhuvudtaget! "- Blubb, blubb, blubb...." lät det när han sjönk under vattenytan hela tiden........

Jag utmanade Ellen och sa att hon skulle få något om hon klarade av att simma en hel längd bröstsim och en hel längd ryggsim. Det gick inte riktigt hela vägen idag.....men vem vet vad som händer nästa gång?! :-)

Fick ju även utmana Erik men hade inga större förväntningar med tanke på att han var mer under vattenytan än ovanför.... *skratt*
Ställde mig vid halva bassänglängden och sa att han skulle få ett nytt Star Wars skepp om han klarade att simma med fina bentag ända dit..... säkert kort tyckte jag! *ler*
Jo, visst!!! Vad tror ni han gör?! Ungen simmar med perfekta bentag och armtag hela vägen och är hur nöjd som helst!
Tänkte att det kanske bara var en ren tillfällighet och sa att jag ville se det en gång till och att han då skulle få TVÅ skepp (hade kommit på att det finns små byggsatser också *hehe*). Jodå.....han simmar ytterligare en gång utan problem!


Ryggsim funkar också.....

Olika reaktioner

När barnen vaknade i morse stod jag nästan och hoppade jämnfota bredvid dem för att de skulle gnugga gruset ur ögonen och vakna till på riktigt så att de skulle fatta vilken överraskning jag skulle komma med.
Ellens reaktion hade jag kunnat förutspå! :-) Hon blev som ett stort solsken hela hon och det där leendet ville aldrig ta slut! *ler* Jag vet att hon velat detta sedan jag kom hem förra sommaren men varkens hon eller jag trodde väl att det skulle bli inom en så snar framtid.
Nu var det Eriks tur...... han är lite mer svårväckt och kanske var jag lite för snabb med att berätta..... han började nämligen stortjuta!!!! Tro nu inte det var glädjetårar - han grät för att han skulle missa delfinerna på Kolmården (för tyvärr blir det så att Kolmårdenresan ställs in pga detta). Sen var han förtvivlad över att han ev. skulle behöva vaccinera sig..... *suck*

Ja, det var kanske inte den reaktionen jag hade väntat mig men så är det ju med barn.....enkla och raka! Har haft lite ångest över detta under dagen men nu när jag kom hem så var han som ett solsken han också och ville så klart med på den långa resan han också :-)

Har varit i kontakt med SWS i Korea idag och rummet är nu fixat - om vi bor i de enklaste rummen (ett rum med toalett) så bor vi gratis i 7 nätter (vilket räcker för oss). Vill man istället bo i sk. familjrum (vardagsrum, kök, toalett och sovrum) så kostar det 70 Dollar/natt. Sen finns det ytterligare ett rum som kostar 90 Dollar/natt. Vi kan ha roligare för de kronorna än att lägga dem på rum.....!

Tjänstledigheten är också fixad så nu börjar jag kunna andas ut :-)

Jag och barnen ska till Korea :)

Helt galet!!!!
Jag ligger här i soffan och har sovit i ca 3 timmar i natt. Självförvållat....! *suck*
Usch, jag vill inte ens tänka på hur jag kommer att känna mig i eftermiddag.........
Anledningen?
Hahahaha.......ja, vad ska jag säga?!  :-)   Som sagt - helt galet!
Igår kväll gjorde jag något spontant....... Martin brukar säga att jag gör spontana grejer ibland och det är inte alltid uppskattat......denna gången tvekade jag faktiskt själv en stund men nu blev det som det blev.

Jag, Ellen och Erik åker till Korea i höst!!!

Surfade in på Finnairs sida sent i går kväll strax före sängdags. Denise hade nämnt att de hade kampanjpriser på sina turer till Korea. Ville bara titta lite........ *ler*
Upptäckte då att deras kampanj bara varade under tre dagar (5-7/6). Alltså ca 1½ h innan de skulle släcka ner erbjudandena. Kollade runt lite och experimenterade vad vi skulle komma upp i OM vi skulle åkt. Upptäckte att det landade på ca samma pris som jag gav för min enda biljett i fjol. (Ni som undrar om jag helt uteslutit Martin kan vara lugna......han har själv fått välja).

Satt och avvägde fram och tillbaka en stund och det var fruktansvärt frustrerande att inte ha någon att kunna bolla tankarna med. Kunde man verkligen boka flygresan innan man fixat allt annat praktiskt?! Ville ju så gärna snacka med dem i Korea innan men dit kunde jag ju inte ringa.....de var ju inte vakna ännu!

Jodå........ ca 23.50 tryckte jag på "BEKRÄFTA"-knappen och satt sen och stirrade på dataskärmen och fick världens magknip - vad fasiken hade jag gjort?! Ångest!!! Skulle jag verkligen ta med mina barn till andra sidan jordklotet - själv?! *gulp*
Ingen ångerrätt på biljetterna eftersom det var kampanj......

Jaha....biljetterna är bokade..... nu får jag väl börja ta tag i "småsaker" som boende, tjänstledighet och annat praktiskt som kan vara bra att ha fixat. ;-)

Jag kan inte riktigt fatta det!?! :-)

Hundrunda

Det vankades hundrunda på förmiddagen och det slutade med att vi blev 4 stycken (personer) och 5 hanhundar - Basti, Bozze, Miller, Mac och Diablo :-)

Bozze var överlycklig och var nog den av hundarna som sprang onekligen mest av alla! Han och Basti tyckte det var toppen att leka tillsammans och i slutet var de så trötta så det blev mest stillaliggande och bara lite gnag här och var på varandra *skratt*

Bjuder på lite bilder från rundan idag.
BUS!!!


Kram på dig kompis!


Miller


Lego Star Wars

Igår köpte Erik ett nytt Star Wars skepp i lego som skulle byggas ihop. Han var jätteduktig på att fixa det själv och det var inte lite som skulle byggas ihop!


Äntligen klar!

Lägesrapport

Det springer runt gula och röda snubbar och vi sitter här hemma och glor på dem........VM-kvalmatch! Danskarna leder och nu är det halvlek.

Ellen kom aldrig hem från Ida utan stannar över natten så vi är minus ett barn här hemma.

Jag har lyckats få Erik lika besatt som jag själv av soltorkade aprikoser....... detta innebär att han nu går omkring här hemma med magknip..... :-(

Fotbollsmatch i Bromölla

Idag har Ellen spelat fotbollsmatch i Bromölla. Hela familjen var så klart med för att titta. Det var till en början en ganska jämn match men sen började målen rulla in.
Ellen gjorde två mål idag och visst är det konstigt att vi precis idag hade skojat och lovat henne en chipspåse för varje mål hon satte?! Vanligtvis brukar hon inte näta så ofta.......
Det var alltså en MYCKET nöjd tjej som sen efter matchen följde med Ida för att titta på fotbollscup i Åsum. Med oss hem hade vi alltså bara ett barn........

När vi kom hem slog John Blund mig i huvudet och jag började känna att jag varit uppe tidigt i morse. Var "tvungen" att gå lägga mig en runda i soffan och ta mig en liten tupplur *hehe*
Under tiden gick Martin och Erik bort till gröningen och spelade brännboll.....hur man nu gör det på endast 2 personer?!

Sveriges Nationaldag

Sveriges Nationaldag.........
Vad gör ni idag? Klär ni er i Sverige-tröjor och behåller dem på ända tills ikväll då Sverige och Danmark möter varandra i VM-kvalmatchen?
En som tog på sig landslagströjan tidigt i morse var Annika som dessutom matchade  med en mycket snygg, hemmasydd, rosa kjol. Går du forfarande runt i den outfiten? ;-)Min eftermiddag

Linsundersökningen idag gick på 10 minuter och var mest en allmän koll så att mina ögon var friska och skulle klara att ha linser. Nu är linser beställda och nästa vecka ska jag dit igen för att under en timmes tid lära mig tekniken att sätta in och ta ut.

När jag kom hem gick jag faktiskt och la mig en stund och somnade som en liten barnrumpa. Så skönt! Bra start på helgen! :-)

Ellen tog fram bak-grejerna igen och bakade kladdkakemuffins. Supergoda!!!Själv tog jag med Basti ut till A3 och där träffade vi Tina med Miller, Mac och Zorro.

New York vs Kolmården.....

Ibland kan det gå hur lång tid som helst innan man hör av någon. Exempelvis de underbara människorna jag träffade i Korea i somras. Nu i morse chattade jag med Sara från NY och det var hur tokroligt som helst! :-) Varje gång blir man sådär nostalgisk och längtar och önskar sig bakåt i tiden. Märkligt också att jag dessutom blev kontaktad av Amy från Michigan idag....och Reid......jag menar...hur stor är sannolikheten?
Så nu längtar jag till NY! Boendet är ju redan fixat så egentligen är det ju "bara" flygresan.
Men ......som Erik resonerar här hemma......"- Vad är NY jämfört med Kolmåden och alla djuren?!"
Nä...det kan man ju undra....! *suck*

Sista flaskan

Nu har jag då kommit till sista Påskmustflaskan. Jag har dragit ut på det länge och försökt spara den men nu går det inte längre...... idag öppnades den! Jag dricker små, små klunkar och med andakt varje gång! ;-)

Någon som råkar ha en flaska undanstoppad långt in i förrådet? Jag köper den gärna i så fall!
Jag minns det året vi skulle gifta oss. När vi stod i festlokalen dagen innan bröllopet och höll på att duka så kom Anders med en "present" från en av hans dåvarande jobbarkompisar - han hade lyckats locka fram några Påskmust till mig! Vilken lycka!!! :-) 
Helt plötsligt blev allt runt mig suddigt och allt mitt fokus riktades mot flaskorna. Dukning och dekor kom i andra hand och jag slog mig ner och drack stora klunkar Påskmust i stället *hehe*

Linser

Lämnade tillbaka glasögonbågarna idag med målet om att försöka finna solglasögon istället. Urvalet var ganska begränsat och dessutom skulle glasen bli ganska tjocka med mitt synfel eftersom jag ville ha ganska stora glas. Att mörka solglas dessutom är tjockare än vanliga gjorde ju inte saken bättre.....
Då fick det helt enkelt bli plan B! Linser! Helt nytt för mig! :-)
Har ju alltid trott att jag haft för små/smala ögon men efter att ha tillbringat några veckor tillsammans med andra koreaner så insåg jag att jag hade fel - där fanns det nästan ingen med glasögon! Alla hade linser (av de som hade synfel).

Imorgon ska jag alltså på "linsundersökning" *skratt* - och sen blir det till att öva att sätta in och plocka ut - linserna alltså :-)

Godismuffins

Det blir ingen picknick i Tivoliparken.....ja, jag ska erkänna....jag orkar helt enkelt inte....sen får man kalla mig för osocial eller vad som helst! Att "bara" få vara hemma en kväll är faktiskt ganska skönt....inga planer alls utan bara slappa! :-)

Ellen har varit allmänt rastlös i eftermiddag och har som terapi börjat baka godismuffins. Det luktar underbart gott och jag har fått lov att slicka visparna :-) *haha*
Ser fram emot kvällsfikan!

Här kommer receptet:

14 st
100g smör eller margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:
50 g smör eller margarin
1½ msk mjöl
½ dl socker
1½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 min i 175 °C. Låt svalna!

Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.

God morgon!

Inte helt fe att börja dagen med sovmorgon :-)
Börjar inte jobba förrän 11.00 och det känns riktigt lyxigt!

Vi hade en kanondag i Malmö igår och allt var perfekt! Att det dessutom var strålande sol och härligt väder gjorde ju inte saken sämre.... ;-)

När det gäller mitt glasögonbyte har jag tänkt om helt. När jag gick och la mig i förrgår så var jag helt säker på att det skulle bli nya bågar (se bild i tidigare inlägg) men när jag vaknade hade jag bestämt mig - inga nya bågar!
Kändes som ett lite väl förhastat beslut  och därför ska jag in där idag igen och kolla vidare. Jag är dock lite inne på att behålla mina bågar (som jag har nu) ett tag till och bara byta glasen (eftersom synen hade försämrats). Däremot är jag sugen på att köpa solglasögon med styrka. Vi får väl se.......

Igår hade Ellens klass grillkväll i Bockeboda och det blev ju Martin som fick ta det lasset. På schemat idag står picknick i Tivoliparken med mina kollegor för att lyssna på bröderna Rongedal och Kevin Borg. Åker jag dit tar jag med mig Ellen som dejt :-)    Idag blir det vädret som får avgöra om jag åker eller ej - inte så kul att sitta där flera timmar om det regnar eller är kallt.

Ha en underbar dag!

Eriks första läxa

Erik har fått sin första läxa....nej, just det...han har ju inte börjat skolan ännu....men det är en sommarläxa! :-) Han är överlycklig föver sin nya fina bok som han ska skriva och rita i.
Idag träffades de för sista gången innan skolstart i sina nya "spår". Erik tycker ju redan att han känner halva skolan eftersom alla vet att han är Ellens lillebror *ler*

Dansa i Malmö

Imorgon ska jag tillbringa hela dagen i Malmö! Jag brukar inte skriva något om mitt jobb men nu kommer ett litet undantag.....
Vi ska ner och dansa (ja, alltså inte jag(!) men mina elever) i Malmö på Palladium och innan dess ska vi hinna med både aktiviteter på Museét och leka på Andy's lekland. Undrar hur trött man är på en skala från 1-10 när man landar här hemma ungefär vid 22-tiden imorgon kväll?!
Lycka är sovmorgon på torsdag! :-)

Synfel

Förresten! Idag när jag var på synsam så hörde jag optikern viska till biträdet som skulle hjälpa mig att leta efter bågar "- ...och hon är väldigt närsynt...."
*suck*....ja, vad ska man säga? Det är ju fakta. Dessutom är jag begänsad i mitt val av bågar eftersom jag inte kan ha alla bågar till mina glas eftersom de är lite tjockare (fast nuförtiden kan man tunna dem ganska mycket - värre var det förr).
Efter ett tag när jag och biträdet letat oss igenom butikens utbud - och Ellen och Erik suckat i kör av tristess under en längre tid - då ringde hennes telefon. Hon berättade sedan att det var en kund som faktiskt hade sämre syn än mig..... om jag ligger på ca -5,75 så låg den här människan på -20!!!!! Woho!!!! Jag ska aldrig mer klaga! Ser man något överhuvudtaget då?!


Me & I

Ikväll har jag och Ellen varit hemma hos Annika och Alfred (Anders är i Göteborg och får MVG på sina uppgifter - GRATTIS lillebror!!! :-)   ) på Me&I party. Barnkläder för er som inte vet..... fast det finns enstaka plagg både för mammor och pappor också. Denna gången blev det en jättefin klänning till Ellen.


Nya glasögon

Denna vecka känns fullproppad och jag har fullt upp med att försöka komma ihåg allt som bör kommas ihåg - gillkvällar, picknickar, lappar som ska skrivas under, fotbollsträningar, klädpartyn, fikaträffar m.m.
Jag vill gärna ha förmågan att komma ihåg allt i mitt huvud men tyvärr ser inte verkligheten ut så. Kontrollmänniska som jag är så måste jag ha koll på allt. Missar jag något blir jag fruktansvärt frustrerad på mig själv!

Idag hade jag förvarat barnen om att vi skulle åka direkt in till stan efter hämtningen. Jag ville beställa tid för synundersökning och kanske också prova några nya bågar. Erik hade också önskemål - BR! Han köpte nya Bakugan och var lycklig som en speleman :-)
Ellen letade efter jeanstights men hittade inga hon gillade. Däremot hittade hon en kanonfin blus till skolavslutningen - så nu är det fixat! :-)

Till slut hamnade vi då på Synsam (som var det målet). Det visade sig att det fanns en tid direkt och självklart tog jag den. Sedan var det bara att börja titta ut bågar. Under alla år jag haft glasögon så har jag hunnit med de flesta möjliga modeller - mörka, ljusa, tvåfärgade, plast, metall, melerade, tjocka, tunna osv.
Jag har som mål att alltid variera mig och inte ta ett par liknande dem jag redan har på mig. De jag har nu är ganska ljusa och i metall (och lite plast).
Denna gången tog jag motsatsen - mörka plastbågar. Väldigt markerade men det är en vanesak. Man kan inte hålla på att välja hur länge som helst - ibland får man gå lite på känsla - ibland blir det lyckat och ibland inte alls...... så är det!


Det blir dessa denna gången!

Dedorantens värld har öppnats....

Ellen har upptäckt deodorantens värld och effekter och här rollas det avigt och rätt...... Det är nykommet för henne och hon vill nu duscha ofta (vilket jag tror enbart är för att hon ska få rolla sig sen.....men det förnekar hon ju såklart ;-)   )1:a juni

Det här datumet har varit ett viktigt datum för mig genom åren. Förr kallade vi det för min "extra födelsedag" eftersom det är detta datumet som jag kom till Sverige. Idag är det faktiskt 35 år sedan...... vad gammal jag är!
När jag var yngre fick jag alltid en present den här dagen och mina syskon var väl så där lagom irriterade och avundsjuka...... ja, vem hade inte varit det? *haha*

När vi var små och jag och Anders bråkade med varandra (vilket iofs inte var särskilt ofta) så tyckte han ibland att vi kunde struntat i att "prenumerera" (=adoptera) på mig...... *ler*RSS 2.0