Godismuffins

Det blir ingen picknick i Tivoliparken.....ja, jag ska erkänna....jag orkar helt enkelt inte....sen får man kalla mig för osocial eller vad som helst! Att "bara" få vara hemma en kväll är faktiskt ganska skönt....inga planer alls utan bara slappa! :-)

Ellen har varit allmänt rastlös i eftermiddag och har som terapi börjat baka godismuffins. Det luktar underbart gott och jag har fått lov att slicka visparna :-) *haha*
Ser fram emot kvällsfikan!

Här kommer receptet:

14 st
100g smör eller margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:
50 g smör eller margarin
1½ msk mjöl
½ dl socker
1½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 min i 175 °C. Låt svalna!

Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.

Kommentarer
Postat av: Tina

Snälla, snälla, snälla spara en till mig!

Kram från en som ligger och trycker i soffan :)

2009-06-04 @ 18:50:13
Postat av: Pilla

Jag säga till Ellen att spara en till dig. Om jag känner henne rätt så är hon inte så svårövertalad - särskilt inte om jag säger att den är till dig. :)

2009-06-04 @ 19:01:34
URL: http://pillao.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0