Biokväll

Jaha, nu har jag bänkat mig i soffan och tittar på ett av mina favvo-program -The Mentalist.
Har tillbringat kvällen på bio med Martin. Äntligen blev det av att vi såg Män som hatar kvinnor.
Boken var kanonbra så jag måste erkänna att jag nog var en aning skeptisk till att filmen skulle kunna hålla samma klass. Men 2½ timme senare kan jag nu konstatera att filmen var skitbra! :-) I like!!!


 
Lotta & Ola var snälla och ställde upp som barnvakter denna vardagskväll och jag är förvånad att de faktiskt var vakna när vi kom hem.... de har nämligen en liten förkärlek till att somna tidigt om kvällarna ;-)

Min lille snygging :)

Min lille snygging :-)

Studsbollen fick han efter provtagningen.......


Från bästa till sämsta

"- Detta är den bästa dagen i mitt liv, mamma!"

Ja, så lät det från Erik när han vaknade i morse...... enligt honom kunde det ju nästan inte bli bättre - hemma från dagis tillsammans med mig, lunch på Mc Donalds, handla något på BR, tacos till middag och dessutom skulle vi göra fruktsallad efter det där lilla läkarbesöket (som enligt Erik knappt räknades för det skulle gå så fort).

"- Detta är den sämsta dagen i mitt liv, mamma!" lät det från honom när vi gick från läkaren och fått beskedet att vi skulle åka in till provtagningen på sjukhuset

Tänk att det kan pendla så snabbt ;-) *hihi*

Halleluja för bedövningsplåster!!!

Denna dagen blev inte riktigt som i min fantasi. I min fantasi skulle detta bli en stressfri dag, visserligen med vissa inbokade grejer men ändock utan stress. Jag och Erik skulle njuta av att vara lediga och hinna med både det ena och det andra.
Wake up Pernilla!
Så såg definitivt inte verkligheten ut!

Gick med Ellen till skolan strax före 8 i morse. Hem och duscha både mig och Erik och sedan blev klockan så mycket att jag inte hann tanka bilen som jag egentligen hade tänkt göra. Ringde Martin för att försäkra mig om att bensinen verkligen skulle räcka ner till Åhus (där barnläkaren har sin mottagning) och hem igen. Han lovade.

Fick köra direkt till Åhus alltså och in till farbror doktorn. Fick utskrivet starkare medicin och han ville dessutom att vi skulle åka direkt in till provtagningen och ta nya blodprover för han anade att Erik utvecklat allergi mot mer än bara Björk.
Körde på bensinångorna in till stan, till apoteket och hämtade ut medicinen, köpte bedövningsplåster och satte i Eriks armveck, gick till BR och köpte muta för att han skulle bli bättre till mods inför nålsticket, rusade inom Mc Donalds och köpte Happy Meal.
Tanken var ju från början att vi skulle äta lunch där men med facit i hand så insåg jag ju att det aldrig skulle hinnas med. Det fick bli en snabb hamburgare och lite pommes sittandes i bilen när jag körde tillbaka till sjukhuset. De sista pommesen åt han upp i väntrummet till provtagningen och sedan var det hans tur.
Halleluja för dessa bedövningsplåster!!! Han kände ingenting. Helnöjd och stolt kille som fick med sig en studsboll hem för tappert blodgivande ;-)

Nu var klockan ca 12.45 och 13.00 hade jag lovat att hämta Ellen på skolan. Racerfart från stan och landade ganska exakt 13.00 utanför skolan. Nu är vi hemma 30 minuter för att jag ska hinna föra över mer pengar...... fy f_n vad dyr allergimedicinen är! Man blir ju ruinerad...... men självklart hade jag kunnat ge det dubbla för att Erik skulle slippa ha det jobbigt.

Nu ska vi alltså iväg igen. 14.00 ska han klippa sig och 15.00 ska vi vara i Vinslöv för att hämta Martin och kl. 15.30 ska vi vara på utvecklingssamtal med Ellen! *pust*
Tjohej vilken dag!!!


Allergi mot björkpollen

För två år sedan konstaterades det att Erik hade allergi mot björkpollen. Vi tog blodprover och han hade det högsta möjliga på björk men resten var på 0.
Då fick vi köpa Clarityn (frystorkade tabletter) som väl hjälpte ganska skapligt - då!
Förra året accelererade allergin och han hade det ganska tufft en period. Redan då bestämde vi att vi skulle fixa ny medicin till honom till nästa säsong så att han slapp gå igenom allt det där jobbiga igen.

Imorgon har vi fått en tid hos samma barnläkare igen och hoppas då kunna få fler råd och tips och ev. bättre medicin inför vårens pollenattack. Tyvärr verkar det redan ha börjat så smått eftersom Erik redan kliar sig i ögonen och näsan rinner.
Vi får väl se vad "farbror doktorn" säger......Det som dock är lite märkligt är att han inte har någon korsallargi (peppar, peppar....). Men vem vet? Det kanske kommer som ett brev på posten vilken dag som helst och då ligger väl alla kärnfrukter och nötter nära till hands.... *suck*
Nej, man ska vara glad för att det inte är värre.

Läste också att barn som har böjveckseksem när de är yngre ofta också utvecklar allergi senare. Detta hade jag ingen aning om men det stämmer ju både på Martin och Erik.

Har du allergi mot något?

Tidig Påskbuffé

Idag fick Martin för sig att vi skulle ha en tidig Påskbuffé här hemma med både Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv och annat smått & gott :-)
Självklart "korkade" vi upp Påskmusten också *skratt*
Fast det har ni väl förstått att den har korkats upp många gånger här under de senaste veckorna :-)

Jättegott var det i alla fall!

Positiv energi

Umgås i största möjliga mån med människor som ger dig positiv energi!
Det är ett råd jag fått och som jag försöker följa så gott jag kan. Man har alltid ett val - man kan välja vem man vill lägga sin energi på. Gärna då någon som ger energi tillbaka. :-)

Idag har vi umgåtts en stund med min bror, hans (snart blivande) fru :-)  och deras son Alfred. Verkligen människor som ger positiv energi. Åker därifrån med leenden eftersom jag hela tiden ser Alfred och hans härliga miner och uttryck framför mig. Han kommunicerar på hög nivå genom kroppsspråk, gester och miner. :-)


Hur medvetna är ni?

Hur mycket tänker ni på vad ni stoppar i er - om det är "farligt" eller ej - eller funderar ni t.ex. på hur "farligt" det kan vara att sola?
En del är väldigt medvetna om vad man "bör" äta och vad man absolut inte bör äta för att ev. undvika att bli sjuk senare i livet. Jag känner att jag har noll koll på sånt!
Vissa ämnen som man t.ex. bör se upp med om de finns i de varor som du köper i affären - jag har inte en susning om dessa. Borde jag uppdatera mig?
Samtidigt så kan man väl inte ha koll på allt sånt? Jag är definitivt ingen sån person men samtidigt kan jag beundra de som har stenkoll på detta.

Någon frågade mig om jag inte ville kunna förlänga min livstid genom att "se upp" med vissa grejer. Mitt spontana svar var att jag hellre hade kvalitet på den tid jag får leva. Jag är ganska bra på att svara snabbt. Sen brukar jag inte fundera så mycket på det mer. Men i detta fallet har jag gjort det.
Borde jag bli mer medveten? Samtidigt kan man ju när som helst bli påkörd eller råka ut för en trafikolycka - vad tjänar det då till att jag inte äter vissa grejer?

Jag tror jag lever ganska mycket i nuet. Visst kan jag tänka framåt men inte så mycket att jag styr mitt liv just nu för att kanske kunna få några extra minuter om 30 år.


Vad ska denna dagen erbjuda?

Sommartider!
Ni har väl inte glömt att ställa fram klockorna en timme?

Sitter kvar vid det avdukade frukostbordet och funderar över vad denna dagen ska erbjuda. Har bestämt med Ellen att vi ska åka in till badhuset och simma sen har vi inga fler planer. Funderar på att ringa till Alfred och fråga om han vill träffa sina kusiner :-)
Ellen längtar efter honom och tycker att det går alldeles för lång tid mellan "dejterna". Snart kommer de dock att träffas dagligen under en vecka - bara 6 dagar kvar!

Spiklila

Även Ellen kan kläcka ur sig småfinurliga och roliga kommentarer. Idag såg vi en lila bil (ganska ovanligt faktiskt) och Ellen utbrister:

"- Oj, den var verkligen spiklila!"

"- Vad menar du, Ellen?"

"- Ja, men alltså man säger ju spikrak och då menar man ju att något VERKLIGEN är rakt. Spiklila, ja då är det ju verkligen lila"

Tja..... att jag inte fattade det.....! *haha*

Deltog du i Earth hour?

Jaha.... klockan har passerat 21.30 och nu är ju frågan..... deltog du i Earth hour?

Själv satt jag i bilen hem när klockan slog 20.30 och plötsligt "dör" radion. Lite kul att köra och kolla in i folks fönster. Måste ändå säga att ganska många hade släckt ner. De flesta hade tänt ljus och förutom det så stod TV:n på. Men OK, inga lampor var tända.
Här hemma hade Martin och Erik förberett familje-mys. Ljusen var tända och de hade bakat chokladmuffins när vi var på bio. OK, vi "fuskade" väl lite genom att ha TV:n på men i övrigt var allt nersläckt.


Egen-tid med varje barn

Jag och Ellen var på bio idag tillsammans med Tina, Micke, Nilla & Tasso. Vi skulle ju se Marley och jag.
Rolig film som naturligtvis blev en tårdrypande film i slutet. Usch, vad sorglig!
Tvingade mig själv till att börja fokusera på lamporna i taket och tänka distraherande tankar - annars hade tårarna rullat på.
Ellen var jättenöjd och tyckte också den var bra. När vi gick dit så sa hon:

"- Detta är mysigt mamma! Att få lite egen-tid med dig och umgås."

Då fick jag lite dåligt samvete........ Tycker nog att jag gör ganska mycket med mina barn men är lite dålig på att separera dem och göra enskilda saker med var och en. Självklart uppskattar hon sån här egen-tid. Erik är inte där ännu. Han gör lika gärna saker tillsammans med storasyster.
Får börja tänka mer på det i fortsättningen.

Mys med Basti

Oj vad trött jag är! Somnade på golvet med Basti och vaknade precis.


Hade behövt jobba lite

Har ganska mycket jobb jag behöver ta tag i men jag bara skjuter det framför mig hela tiden. Gjorde ett tappert försök tidigare idag och tog min jobbe-väska och gick till soffan. Där la jag mig tillrätta..... och väskan stod kvar på golvet. Behöver jag säga mer? *ler*

Tappade shopping-lusten

Åkte in till stan för att shoppa men hade glömt att det var Långlördag och att alla andra människor också kommit på samma briljanta idé -  att shoppa!
Blir bara irriterad av så mycket folk, långa köer och trängsel överallt.
Det var med raska steg som jag tog mig ut och in från affärerna med Ellen i släptåg. Vi uträttade de ärenden som var prio 1 och jag hann överväga under en bråkdels sekund om jag skulle shoppa något annat också - ni vet, lite vardagslyx-shopping ;-) Men beslutade ganska snabbt att det faktiskt inte var värt det. Tappade all shoppinglust och det säger ganska mycket när det gäller mig! ;-)
Tänker ta igen det en annan dag - var så säkra!

God morgon

Fick en liten sovmorgon idag och det är ju aldrig fel :-)  Martin och Erik har precis kört iväg till tennisträningen och Ellen sitter i soffan och spelar Guitarr Hero. "Simskolan" skjuter vi upp till imorgon.

Sitter här och funderar och börjar planera vad det är vi måste ha med oss i vår packning nu när vi ska åka skidor. Vissa saker behöver kompletteras och det måste inhandlas nu i helgen för under vardagarna hinner vi inte in till stan och fixa det.
Jag är en sån som skriver packlistor och där man sedan kan stryka efterhand. Gör jag inte detta har jag ingen koll på vad som kommit med.

Tror jag ska ta tag i det idag......


Heldag med Erik

På måndag är jag ledig (har tagit ut lite komp) och då ska jag och Erik ha en heldag tillsammans :-)
Det började med att jag skulle boka en läkartid till honom hos en speciell barnläkare som vi haft tidigare och som kollat hans allergi. Nu har ju hans allergi förvärrats och medicinen han har hjälper inte så mycket så vi får dit och diskutera vad nästa steg blir.

Eftersom det är svårt att få tid hos honom så är man glad om man lyckas hitta en ledig stund hos honom. Det fanns alltså en tid på måndag förmiddag och självklart tog vi den direkt!
När jag ändå var ledig så passade jag på att boka in lite annat också...... klippning av Erik (vilket han inte tycker är jättekul precis) men jag lockade med ett besök på BR efteråt och då blev det genast glada miner :-)
Sen ska Ellen ha utvecklingssamtal på eftermiddagen och däremellan ska Erik och jag ha hunnit äta lunch på Mc Donalds.


Mys på golvet

Mys framför TV:n. Vissa sitt-ligger i soffan.... andra på golvet ;-)
Visst ser det mysigt ut? :-)
Marley och jag

Imorgon ska jag och Ellen på bio :-)
Då ska vi se Marley och jag. Ser verkligen fram emot detta och efteråt kommer jag nog aldrig mer att klaga på Basti och glömmer antagligen bort att han tuggade sönder en godispapperspåse i typ tusen bitar idag...... Fast tji fick han - godiset var redan slut..... *ler*


Till Tina

Denna är till dig Tina. Lägg dig i soffan och relaxa efter en vecka som heter duga!
Kram


Jag som ville ha sushi....:(

Ikväll vankas det "köpe-mat". Hade ställt in mig på sushi men Martin ringde precis och sa att den var slut på restaurangen där vi brukar beställa. Det är i sådana här situationer som man stör sig en aning på att man bor i en mindre stad. I storstäderna hade man bara gått några meter och sen hade man varit utanför en ny sushi-restaurang. *suck*
Jaja, nu fick det bli nudlar, kyckling och sweet chili istället.


Fika

TGIF!!! :-)
Har verkligen längtat efter helgen - och nu är den här! *ler*
Har haft Jessica, Malin och Sofie här hemma på fika. Ja, alltså med alla barnen också så klart! Blir naturligtvis en hel del jobbsnack men även lite middagstips dök upp idag. Av förklarliga själ så var jag ganska tyst i den här diskussionen. Det snackades om hur man tillagade kött och såser och jag log bara lite och nickade...... Här hemma lagar ju James maten *skratt*
Nu blir det ingen fika förrän efter påsklovet eftersom Sofie åker till Grekland på fredag och jag till snön och skidbackarna på lördag.

Tjejfika i morgon

Imorgon är det min tur att ha tjejfika här hemma med Jessica, Sofie och Malin. Om någon av dem läser här nu så vill jag bara berätta att fikan som erbjuds hemma hos mig imorgon kommer inte ens att vara i närheten av förra veckans hemma hos Malin. Där var det rena rama smörgåsbordet  och man kunde inte göra annat än att njuta! :-)

Ligger här i soffan och sneglar på hur stökigt här är och funderar på när jag ska hinna röja det värsta. Inser att jag är alldeles för trött för det ikväll och imorgon kommer jag inte att hinna. Så....sorry girls.... men ni får helt enkelt ta det som det är här hemma med lite skit i hörnen.

Skolstart

Har varit på föräldraråd på dagis och fått lite förhandsinfo om skolstarten som berör oss i allra högsta grad eftersom Erik börjar till hösten. Det ska byggas en ny skola och nu har man - äntligen - fattat att barnen inte kan gå kvar där under tiden de bygger. Det blir ju en byggarbetsplats!
Nu är det istället på förslag att barnen ska bussas till en annan skola (faktiskt min gamla låg- och mellanstadieskola) och det kan ju bli väldigt intressant!

Min lillkille ska börja skolan!

Quantum of Solace

Filmkväll.
Ikväll blev det Bond - Quantum of solace.
Är egentligen ingen Bond-anhängare men som någon sa så hör det väl till att ha sett filmerna i alla fall.
Brukar inte ha svårt för att hålla mig vaken men ikväll måste jag erkänna att ögonen gärna hade blundat en stund.


Tips mot åksjuka?

Åksjuka.
Är det någon som har något bra tips mot det?
Redan när jag var liten så blev jag ofta åksjuk i bilen när vi skulle åka långa sträckor. Kunde absolut inte sitta och läsa eller titta ner. Var tvungen att glo rakt fram och ut genom framrutan hela tiden.

Nu på "äldre" dar   *hehe*   så har det väl egentligen blivit bättre men sämre när jag åker tåg. Blir fruktansvärt illamående och det tar ett bra tag efteråt innan världen har stabliserats igen. Marken gungar och allt snurrar runt.......
 
I år ska vi ju åka tåg och buss upp till Hemavan. Bussresan är jag inte ett dugg orolig över men tågresan får mig däremot att andas djupa andetag :-S

Finns det överhuvudtaget någonting man kan göra mot åksjuka?! Jovisst, åksjuketabletter men de funkar inget vidare på mig. Fler tips?

Våffeldagen

Våffeldagen!
Har ni ätit några våffor idag?
Eftersom Martin har varit iväg nu ikväll så bestämde vi att skjuta upp våffelätandet tills imorgon då hela familjen är samlad - mysigare så :-)


Foto: Tv4

Aloe Propolis Creme

När jag får för mig något då sätter det sig liksom på hjärnan och jag kan inte få bort det.
Sedan i lördags då jag testade en särkild Aloe Vera creme så har jag varit fullkomligt inställd på att köpa en sådan. Frågan var bara var jag skulle få tag på den. Ångrade att jag inte köpte den i Malmö......

Av en slump visade det sig att det fanns en återförsäljare här i närheten där jag bor. Ringde direkt och det visade sig att hon hade produkterna hemma så det var bara att åka dit och handla direkt i dörren :-)

Den är precis så mjuk och skön som jag upplevde i lördags. Tänk er smörkräm....... ja, alltså inte riktigt så fet men själva konsistensen! :-)
Fet är den väl - men på ett bra sätt. Innehåller inget vatten och går snabbt in i huden. Gillar den jättemycket!
Ellen som har haft väldigt torra och nariga händer har smorts in med cremen och hon älskar den redan. Det bästa, tyckte hon, var att slippa det där kladdiga lagret som lägger sig ovanpå huden innan den gått in.


Egen-tid på nedervåningen

Barnen ligger i sina sängar, Martin är på möte på jobbet och jag har "egen-tid" här på nedervåningen :-)
Har tagit fram påskmusten och sitter och funderar på om jag ska hämta lite glass.
Hittills ikväll har jag "roat" mig med att rätta Nationella prov och nu tyckte jag att jag var värd en paus.... en lång paus *hehe*
Vem vet, jag kanske aldrig återvänder till de där proven ikväll ;-)

Nyhetbrev från SWS

Har fått mail från Sara i USA och för några dagar sedan fick jag även ett nyhetsbrev sänt till mig genom Facebook från SWS (Social Welfare Society). Det är mina vänner i USA som håller mig uppdaterad om vad som händer i Korea och vad de har på gång.
Varje gång jag hör från dem eller läser något som påminner mig om min svindlande resa till Korea i somras får det mig att önska mig bakåt i tiden. Förstår mer och mer att det var en upplevelse och förmån som bara inträffar en gång i livet. Mer tur kan man inte ha helt enkelt.

Fick läsa Reids första brev till sin biologiska mamma och vips så fylls ögonen med tårar... så känslofullt och ärligt och det fanns så mycket i det brevet som jag kunde känna igen mig i.

Saknar landet och de vänner jag fick där!

Men vad fasiken?!

Men vad fasiken?! Ja, alltså God morgon förresten...!
Sitter vid frukostbordet och tittar ut genom fönstret. Vad upptäcker man då?! Jo rena snöstormen utomhus! :-(
Ta bort det! Det är inget jag vill se och ha här nu. Nu är det dags att byta årstid och låta våren komma in.

Smider hemska planer *hehe*

Jag har insett att vi inte kommer att kunna behålla alla yngel som nu simmar runt i vår barnbassäng. Där lever de ett fridfullt och riskfritt liv med gott om mat och utan fiender......
Jag börjar alltså smida fula planer i mitt huvud och lyckas övertala Erik till att vi ska släppa ut dem i det stora akvariet *hehe*
Tanken är så klart att en del ska få möta "verkligheten" och naturen ska få ha sin egen gång...... av ca 50 yngel så kanske det blir sådär 4-5 stycken kvar..... lite mer lagom i mina ögon ;-)

Erik sitter bredvid mig när vi välter ut alla yngel i det stora akvariet...... oups.... där kom en av de större fiskarna och snappade åt sig ett yngel! Simmar omkring med det halvt hängandes ut från munnen och jag tror för ett ögonblick att Erik tänker doppa hela armen i akvariet för att rädda detta lilla ynkliga, 3 mm långa yngel. Han blir helt förtvivlad och lite smått chockad över denna "brutala" verklighet. Själv sitter jag väl mest där och småler.... *hehe*

Fler och fler yngel möter sitt öde under de första 5 minutrarna och Erik undrar och frågar mig varför de inte lyder honom när han säger till dem genom glasrutan att sluta jaga de små......?! Tja.... vad svarar man på det?

"- Den där gula fisken är absolut inte min favorit längre! Den har ju redan ätit upp två yngel!!! Dumma gula fisk! Dumma gula fisk!"

Lilla plutten.... ;-)

Familjematcher

Guitarr Hero har fått pausa ett tag nu och istället är det fotbollsspel för hela slanten ;-)
Vi har "familjematcher" där det alltid är samma lag - jag och Ellen mot Erik och Martin. Vinner gör det lag som först gör 5 mål. Gissa vilka som leder?! *ler*

8-5 till tjejlaget *haha*Erik gillade inte alls att jag skrev detta inlägg..... undrar varför ....? *skratt*

Ellens helgbok

Ellen har fått hem sin "Helgbok" från skolan eftersom hon skrivit ut den. Jag har suttit och läst igenom hela och fått mig små härliga skratt och leenden. :-)

Hon skriver verkligen från hjärtat - ärligt, rakt och med humor - och det är den bästa läsningen på mycket länge.
Stannade till vid vissa sidor där hon skrivit om att jag och Martin varit på fest och att vi haft eller varit på förfest. Det låter som om vi - hennes föräldrar - är västa partynissarna med förfester och efterfester till höger och vänster *haha* :-)
Undrar vad hennes fröknar tror om oss egentligen?! *skratt*


Earth Hour 28/3-09

Ska ni deltaga i Earth Hour?
Så här står det förklarat i Wikipedia:


Earth Hour är en internationell kampanj som ber hushåll och företag att under en timme släcka sitt lyse och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att spara energi och minska växthusgaser. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars.

Första gången Earth Hour hölls var i Sydney, Australien, den 31 mars 2007 mellan 19.30-20.30. Detta skedde på initiativ från Världsnaturfonden, en lokal australisk miljölobbygrupp och tidningen The Sydney Morning Herald. Resultatet blev att 2,2 miljoner sidneybor och 2000 företag minskade Sidneys elförbrukning med 10,2%. [

Earth Hour 2009
Earth Hour kommer ske lördagen den
28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 (lokal tid).

2009 blir första året Sverige officiellt deltar i Earth Hour trots att Sverige deltagit mer eller mindre tidigare. För att sprida Earth Hour börjar Arla från och med 19 mars i begränsad tid sälja svart-vit-randiga mellanmjölkspaketer istället för grönrandiga. Detta för att visa hur de bidrar till nedsläckningen.


BECK

Fler som tittar på kvällens BECK-film - I Guds namn?

         


Aloe Lips


Det var ett sådant här jag fick av Tanja igår. "Duddar" mig med jämna mellanrum. Är redan beroende och helt förälskad i det :-)
I love it!!!
Tack vännen!


Jag ska bli moster! :)

Ville bara visa vilken underbar bild jag fick i min mobiltelefon häromdagen :-)
Har ju iofs vetat om det ett bra tag men haft tystnadsplikt *ler*
Nu är dock tystnadsplikten inte längre gällande utan nu kan jag alltså få dela glädjen helt fritt!
"Snart" kan jag även stoltsera med titeln "moster" :-)

Underbart!


Slapp dag

Åh vad jag önskar ytterligare en sån här dag....... lugn, slapp och där man bara gör det som faller en in.
Efter Andy's la jag mig i soffan för att gå igenom lite jobbgrejer. Upptäckte ganska snabbt att ögonen inte alls ville som jag utan det hela slutade med att jag tog mig en liten power-nap *hehe* Så skönt! :-)

Hela eftermiddagen har varit så avslappnad och jag önskar att det vore lördag så att man hade ytterligare en dag på sig att ladda batterierna. Men tyvärr......

2 veckor kvar

2 veckor kvar tills vi ska kasta oss utför de snötäckta backarna i Hemavan :-)
Längtar som en tokig!!!


Barnkalas på Andy's lekland

Barnkalas på Andy's lekland. Behöver man säga mer?! Det är ett säkert kort och ett lyckat koncept.
Optimistisk som man är så packade jag ner både dator och jobbgrejer för att jag i min fantasi förställt mig att jag skulle sitta där tillbakalutad i en soffa med en latte medan barnen roade sig själva......... haha - dream on, Pilla!

Väskan stod fortfarande ouppackad när det var dags att åka därifrån och jag undrade var tiden tagit vägen. Själv hade jag sprungit upp och ner i trappan och åkt alla sorters rutschkanor och gått i olika labyrinter. Skitkul! :-)
Martin däremot satt avslappnad med en gigantisk kopp kaffe och läste Aftonbladet.......

Erik var mycket nöjd efter förmiddagen och det var väl tur att vi nu äntligen har haft alla hans kalas.
Dålig hörsel

Erik är förkyld - näsan rinner - och det  verkar som om det även satt sig en aning i öronen.... han hör dåligt och vi måste ofta upprepa vad vi sagt. Eller kan det vara så att han bara hör det han VILL höra?! *hrmm*
Hur som helst så satt vi vid frukostbordet i morse och pratade och någon sa något till Erik - som bara fortsätter att tugga på sin bulle utan att reagera - och Ellen säger:

"- Erik han hör dåligt!"

Jag och Martin instämmer och Erik han tittar upp och undrar vad det är.

"- Jo, vi sa att du hör dåligt, Erik."
Erik sitter tyst en kort stund...... sen säger han:

"- Ja, men jag ser bra i alla fall!"

*haha*

Abrupt slut

När jag kom hem hann jag ligga i soffan ca 10 minuter sedan var det bara att hoppa in i duschen för att sedan ta sig till nästa ställe.
Hela familjen hade blivit bjudna på bowling och middag av Jossan, Thomas och Herman i försenad födelsedagspresent. Familjerna skulle mötas i bowling och det är väl bara att konstatera och erkänna att vi låg i helt olika divisioner.... i alla fall idag..... för vi förlorade stort! Måste också erkänna att jag inte direkt bidrog till att höja vår poäng utan snarare drog ner det på andra hållet...... :-(

Efteråt åkte vi hem till dem och skulle äta middag. Precis innan middagen avvek Thomas (den stackaren) som inte kände sig bra. Strax därefter fick även Herman och Erik känningar men i Eriks fall gick det över. Hur det slutade för Herman vet jag inte riktigt eftersom vi efter middagen drog oss hemåt.

Lite abrupt slut på kvällen men vi tar igen det nästa gång istället.
Krya på er!

Malmö

Tjoho vilken dag det var varit!
Väckarklockan ringde tidigt och jag har tydligen snoozat halvt i sömnen.
Har varit ganska lugn inför dagens utmaning men i bilen hann jag stressa upp mig en aning och övertalade Tina till att köra sista biten så att jag skulle hinna "panik-plugga" de sista milen. Precis som om det skulle hjälpa.......

Tog mig till uppsamlingsplatsen och hittade mina "mentorer" som skulle handleda mig idag. Trevliga typer :-)
Man fick plocka på sig lite dricka och matproviant och där fanns alla möjliga sorters drickor, kakor, godis och mackor. Dessutom bjöd de på lunch efteråt med då var jag så himla mätt efter allt småätande så jag orkade knappt.

Det har verkligen varit en superkul dag i Malmö och jag har fått öva och studera. Jättekul! :-)
Hade gärna åkt dit imorgon också men nu ska ju Eriks barnkalas äntligen gå av stapeln så då går naturligtvis det i första hand.

Idag fick jag möjligheten att lära mig lite mer om de belgiska vallhundarna och om korthårig collie. Får se vad det blir för raser nästa gång.

I setterringen var det tufft. Domaren kastade ut 2:or till höger och vänster och nu i efterhand är jag glad att jag inte anmälde Basti.
Tanja kom dit med bara Douglas och var en av de få som lyckades få en 1:a. Dessutom hade hon en överraskning till mig...... :-) Tusen tack min vän!
Jag fick nämligen en sorts läppbalsam av Aloe Vera som flera stycken har rekommenderat men som jag inte vetat var jag skulle få tag på. Jag är redan helt såld på det.... det är kanon! Tack, tack, tack!!! :-)

När vi skulle köra hem var jag så in i döden trött att ögonen gick i kors och Tina erbjöd sig att köra. Hon förstod nog vilken trafikfara jag skulle vara.... och dessutom var det ett virrvarr bland vägarna i Malmö eftersom de stängt av en del och man fick hitta nya vägar för att ta sig ut.

Min första praktik

Imorgon ringer väckarklockan tidigt. Ska ta mig till Malmö för att där försöka lära mig och träna på ringsekreterarens alla uppgifter. Ska bli spännande! :-)
I "min" ring är det 73 hundar som ska bli bedömda och mitt största bekymmer just nu är om man kommer att ha kissepauser.....! Ja...jag vet..... I-landsproblem......
Men man kan väl fasiken knappt hålla sig igenom 74 hundar!!!!

HELG!!!

Tack och lov att denna arbetsvecka är slut! Nu behöver jag helg.... energipåfyllning... och lite nytt perspektiv. Hoppas att kunna ladda om batterierna under helgen för att komma tillbaka som vanligt på måndag.

Har redan haft en bra start på helgen genom att träffa Malin, Sofie och Jessica och blivit bjuden på en dunderfika som heter duga! Jag får ångest över vilken nivå Malin sätter på sina fikabjudningar. Här var det ägg & sill toppat med lite hembakat.
Malin förstår du inte att du ger mig ångest.... nästa gång ska vi ju vara hemma hos mig..... det får bli "köbekakor" *ler*

Är egentligen bara hemma för att gästspela en liten stund. Ska strax kasta mig in i duschen för att sedan åka in till stan och träffa andra gamla kollegor och avnjuta god mat & dryck på en härlig restaurang :-)

Tänkte alltså passa på att umgås med familjen..... frågan är bara var de är någonstans?!
Martin såg jag som hastigast skymta förbi när jag kom hem. Tror att han tog bilen och körde iväg........ skulle antagligen handla.....
Ellen & Erik leker med kompisar och här sitter alltså jag *suck*

Har fyllt på min spontan-önskelista

Nu är jag hemma från fotokursen. Även om man är trött så är det alltid kul när man väl tagit sig dit. Jätteintressant!
Har nu fyllt på min spontan-önskelista med några saker. Nytt macro-objektiv, enbensstativ och varför inte en extern blixt *ler*

Kom hem och försökte vara lite extra kärvänlig mot maken min.... han fattade genast misstankar (konstigt va?!) och undrade vad det var jag nu ville ha *haha*

Ser fram emot at bara vara med familjen

Är trött men ska snart iväg....igen. Ikväll är det fotokurs och det ska bli kul :-)

Har haft en relativt bra dag men längtar efter helgen och att bara få vara hemma med familjen.
Iofs blir det inte så mycket "hemma" i helgen...... imorgon är det först fika med Jessica, Malin och Sofie, sen på kvällen ska jag ut och äta med några gamla kollegor.
På lördag åker jag till Malmö för att göra min första praktik som ringsekreterare, på kvällen blir det bowling och middag hemma hos Jossan & Thomas, på söndag är det dags för Eriks efterlängtade barnkalas på Andy's. Sen ska jag bara kasta mig i soffan......! :-)


"- Hej, det är jag som är up-o-dito!"

Erik leker med sin lilla Star Wars figur......

"- Hej, det är jag som är up-o-dito!"

"- Vad säger du Erik? Så heter han väl inte på riktigt? Är det inte R2D2?"

"- Nähä! Herman har lärt mig att han heter up-o-dito!!!"

"-Jaha.... men i filmen heter han egentligen R2D2......"

Erik är mycket skeptisk.......

"- Det fattar du väl mamma.... man kan väl inte heta något med siffror i sig!"

*suck*

"-


Ny dag imorgon

En hundrunda och sen "vuxenfika" med Sofie och Jessica har fått mig på bättre humör igen och just nu känner jag mig bara trött. Riktigt trött.
Ny dag imorgon.... nya möjligheter.... nya utmaningar.
God natt!

Det finns små ljusglimtar också

Samtidigt som det har varit en "bad day" så måste jag ändå säga att det har funnits ljusglimtar. Har varit iväg på något spännande och nu är det väl bara att hålla tummarna *ler*

Känner mig bara ledsen..... :(

Det har varit en rent överj_vlig dag på jobbet...!
Jag känner att jag tappar all min energi. Jag försöker verkligen vara positiv, peppande och hjälpsam men ibland finns det starkare viljor och krafter som tillsammans bara suger musten ur en och jag känner att min gräns snart är nådd för vad jag orkar med.
Hur mycket ska man behöva tåla och ta?
Varför kan man inte bara få lägga sin energi på det som jag faktiskt är där för?!
Känner mig bara ledsen..... :-(

Newbody

Ellens fotbollslag har fått i uppdrag att sälja kläder (mest underkläder) från märket Newbody för att tjäna ihop pengar. Vi har fått hem en gigantisk plastbag med mängder av olika varuprover av t.ex. strumpor, trosor, kalsonger, toppar, linnen m.m.
En riktlinje har varit att alla ska sälja minst 10 förpackningar (varje förpackning kostar 150 kr).
Jaha.... jag och Martin började fundera på hur många olika förpackningar vi skulle tvingas köpa för att få ihop denna ekvation.....Ja... jag kanske kan fylla på mitt trosförråd och fler strumpor är väl inte heller fel..... *suck*

Kom på den briljanta ideén att Martin skulle ta med den till sina kollegor och göra lite reklam för detta. Började sådär... han tog med den och ställde den ouppackad i ett hörn. Tja, där gjorde den ju inte så stor nytta. Idag packade han faktiskt upp den och - vips - så var 12 förpackningar redan beställda :-) Perfect!!!

Toblerone och Påskmust

Sitter här i soffan, tittar på The Mentalist, käkar Toblerone och........ dricker PÅSKMUST!!!!! Jippie! :-)Ser fram emot egen-tid

Känner mig aningen effektiv faktiskt. Har hunnit med ganska mycket nu i eftermiddags ........ för att vara mig då alltså ;-)
Jag och Basti hann dessutom med en promenad med Josefine och Bozze.

Middagen har lagats.... disken är diskad...... barnen är duschade och redo för sängen..... och jag är..... nöjd! :-)

Om någon undrar var Martin har tagit vägen så är han alltså inte hemma. Han befinner sig på jobbet och har föräldramöte och måste sen anpassa sig efter bussarna vilket i sin tur innebär att han inte är hemma förrän sent ikväll.

Jag ser fram emot lite egen-tid framför TV:n med mitt Toblerone som jag fick idag - mums!

:)

Titta vad jag fick idag :-)  ....... och det var inte från Martin *hehe*:-)

Tomt utan barnen

Vilken vårdag! :-)
Man sitter inne och längtar ut.... och när man väl kommer ut så håller man nästan på att blåsa bort så då är det snudd på att man längtar in igen... ;-)
Men vårväder är det! :-)

Hämtade barnen från dagis och fritids men båda försvann på varsitt håll. Ellen följde med en klasskompis hem och Erik hamnade hos en dagiskompis. Så nu sitter man här.....

När de var små och allt var en intensiv härva med måltider, blöjbyten, vila, snoriga näsor och annat smått och gott... ja, då satt man nästan där och drömde sig framåt i tiden till då de skulle vara så stora att de roade sig själva en liiiten stund. Åh, vad nöjd man skulle vara om de bara roade sig själv en liiiten stund *haha*

Men snacka om att tiden rusar iväg. Nu sitter jag här.... ensam...... och barnen gör just det jag tänkte då - roar sig själva. Vad gör då jag?
Tja, går omkring som en osalig ande och undrar när de kommer hem..... nja, kanske inte riktigt men visst är det tomt här utan dem! :-)


Försvarade titeln

Martin utmanade mig ytterligare en gång i förhoppning om att erövra den enormt värdefulla titeln "bäst-i-huset-på-fotollsspel".
Denna gång trodde han att det skulle hjälpa att byta färg på spelarna. *skratt*
Men även om han nu fick vara de "vita" och jag fick nöja mig med de "blåa" så var segern ändå min! :-)

Känns så gött att än en gång kunna stoltsera med den här titeln.... särskilt då Martin är en av de värsta tävlingsmänniskor som jag känner.....!

Spårlöst

Vill man rensa tårkanalerna så kan man alltid slå på tv4 och titta på Spårlöst.
Varför blir jag alltid så blödig när jag tittar på sådana här program? Jag tycker inte att jag brukar vara så känslig i andra situationer.
Ofta handlar det om adopterade barn som söker efter sina rötter. Kanske är det det bandet som jag känner med dem?

Tjejen idag som är adopterad från Chile filmas mest när hon gråter av olika anledningar vilket bidrar till att även mina tårkanaler rensas. På ett vis kan jag känna med henne ....... undran, nyfikenhet, viljan till att faktiskt veta...... samtidigt så är det inget jag prioriterar i min vardag.

I mitt fall vet jag att man söker efter min biologiska mamma men att det är som att leta efter en nål i en höstack. Samtidigt är det inget jag sörjer över. Så är det helt enkelt. Det är liksom bara att gilla läget. Jag är fullständigt övertygad om att det finns en mening med allt. Även i detta fallet......

Grattis pappa!

Tog en hundrunda ute på A3 tillsammans med Tina och kom hem lagom till att middagen stod på bordet :-)
Efter middagen åkte vi hem till pappa för att gratulera honom på födelsedagen.
Det blev kaffe och chokladbiskvier - mums :-)

GRATTIS PAPPA!!!

Ligger i soffan just nu :-)

Gick hem lite tidigare från jobbet idag. Hade timmar att plocka ut och eftersom eftermiddagen inte var uppbokad med några möten (kryss i taket) så passade jag på att skynda mig hem istället. Ja, tro nu inte att jag sysselsatte mig med att städa eller något annat orimligt.... nej då, jag bäddade ner mig i soffan och låg där när Martin och barnen kom hem ca 15 minuter senare :-)

Ellen har redan sprungit bort till Elina och Herman är på väg hem här för att leka med Erik. Verkar bli en lugn eftermiddag *ler*

Hönsig?

Sitter och tittar på Beck och Martin har ännu inte somnat :-) Kryss i taket!
Kvällens film handlar lite om hur lätt det kan vara för tonåringar att hamna i fel umgänge och råka ut för tråkigheter. Så lätt hänt egentligen!
Jag kan ibland få lätt ångest över att veta att Ellen snart är i den åldern och vad som då kan hända. Även om man tror och hoppas att man gett sina barn en stabil och trygg grund att stå på så är det inte alltid bara ens egna barn som påverkar hur det ska bli. Omgivningen. Den och de som rör sig där påverkar.

Man kan ibland säga lite skämtsamt att "- ja, det ska aldrig mina barn få göra" men skämt och skämt...... hellre har jag ett helt gäng ungdomar hängandes här hemma än att mina barn ska vara ute och "ränna" om kvällarna.
Återstår bara att se hur det blir......
Är man hönsig nu....?


För 2 år sedan.....

Satt och tittade på gamla kort och upptäckte de här......

Stackaren.....
Det är ganska exakt 2 år sedan nu och jag måste säga att ärret han fick efter stygnen syns knappt alls. Det är bara när det är riktigt kallt ute som det kan synas lite då det blir lite rosa.

Han trillade rakt på stentrappan som gjorde ett ganska djupt jack i kinden.
Vi körde in med honom till sjukhuset och det blödde ganska kraftigt så det såg nog ganska groteskt ut när Martin bar in honom i famnen med en kökshandduk på kinden som var alldeles blodig. Dessutom var det blod överallt på kläderna.

Inne på akuten tyckte de att vi skulle ta en nummerlapp och sätta oss i väntsalen med en gapskrikande och blödande unge...... ööhhhh.... hur tänkte ni nu?!
Blev förbannade och både jag och Martin hade huvudena halvt instuckna i den lilla luckan i receptionen och säga vad man vill men det hjälpte ;-).
Strax kom det en sköterska och hon hann bara ta bort handduken sen konstaterade hon att det skulle sys direkt. Snabba ryck när det väl gäller!

Erik skrek som en stucken gris när de gav honom bedövningssprutan om och om igen..... men sen somnade han av utmattning när de väl sydde. Det bästa (tyckte han) var att han fick en isglass efteråt av sköterskan :-)

Dessa läxor!

"- Suck.... stön.... pust.... stånk..... aahhhhh..... !!!"

Så låter det nu när Ellen gör sina läxor. Det är egentligen inte det att det är jobbigt för henne för själva "görandet" går på nolltid.... men hon ser inget syfte med det. Kopplingen mellan läxan till verkliga livet är för stort och jag säger inte emot.

ALLA barn i klassen har samma läxa vilket innebär att en del sliter sitt hår för att klara av den medan andra barn (typ Ellen) kan göra den snabbt men ser inte syftet med den. Detta i sin tur har inneburit att lusten till att lära delvis försvunnit. Det blir helt plötsligt bara jobbigt med läxor och inte det minsta kul.
Om detta kan man diskutera i evighet - det vet jag - men det är också svårt att motivera sina barn när man själv inte riktigt förespråkar den pedagogiken.
Men, men.......

Malena Ernman

Vad tycker vi om årets svenska bidrag till Eurovision Song Contest?


Tusen tack, pappa! :)

Pappsen firar sin födelsedag ikväll och vi har varit i valet och kvalet om vi skulle åka dit (p.g.a. att Erik hde feber i går). Efter en del turer så blev det ändå så att vi stannade hemma.

Barnen blev besvikna och ledsna men jag tror nog ändå att det vände lite när vi gick ut i trädgården för att röja lite och helt plötsligt är båda barnen borta. Ellen lekte med Elina och Erik träffade på både Herman och Tilda. Mycket skratt och rosiga kinder...... :-)
Dessutom fick vi catering..... pappa kom med mat och vin/öl och middagen stod plötsligt serverad på bordet - härligt! :-)

Efter maten har barnen fortsatt att leka och snart är det dags för efterrätten - pappas chokladtårta *mums* :-)

Tusen tack, pappa!!! *kram*

Bäst i huset!

Jag skojade med Erik när vi spelade fotbollsspelet om att jag var den bästa spelaren i familjen :-)
Martin råkar gå förbi med sina viftande öron och klarar ju inte av den frestelsen utan utmanar såklart mig.

"- Nu ska vi se vem som är bäst i detta huset!"

Haha.... lite kul att bli utmanad av en tävlingsmänniska som honom ;-)

Tja.... behöver jag säga hur det gick? Tror det blev utklassning...... vann väl sådär med 10-4... typ! :-) *haha*

Så Martin..... vem var det nu som var bäst i huset?! *skratt*

Fritzl ger mig kalla kårar :(

Har precis läst Aftonbladet som naturligtvis ägnar största sidantalet åt Melodifestivalen och vinnarbidraget. Men om man bläddrar lite längre in i tidningen så finns det ett uppslag som handlar om familjen Fritzl. Ni vet den där mannen i Österrike som kidnappade och stängde in sin dotter i källaren där han byggt en specialisolerad liten lägenhet med trånga utrymmen.
Fy fan!!! Brukar inte svära men i sådana här lägen tycker t.o.m. jag att det kan vara tillåtet att svära! Jag får rysningar längs ryggraden över hur en människa kan vara så fruktansvärd!

Att bli kidnappad av sin egen far och våldtagen flera tusen gånger, tvingad att föda 7 av hans barn och leva under dessa förhållandena..... vad ska man säga?! Vad gör man med en så människa?!

Fy fan!!! (ursäkta...)


Dagens planer = ett vitt oskrivet papper

Ellen sprang precis iväg för att leka en liten stund med en kompis och Erik har bänkat sig i soffan framför TV:n. Själv är jag på väg ut för att ta en runda med Basti och kanske se om jag kan fotografera något.
Resten av dagen är som ett oskrivet vitt papper. Vi får se vad det fylls på med....... :-)

Lägg dig ner och sov!!!

Tidigt i morse (med betoning på TIDIGT!) så vaknade vi av Erik som frågade:

"- När ska vi stiga upp? Hur dags ska ni gå upp? Är ni inte vakna snart? Kan vi inte gå upp snart?"

Skoja med mig! Lägg dig ner och sov!!!
Men han gav sig inte och precis som en förinställd väckarklocka som man snoozat så ställde han samma frågor var 5:e minut...... *suck*

Att han inte hade feber längre var ganska uppenbart och han meddelade också stup i kvarten att han inte var sjuk längre. Kul för dig.... men nu sover vi!!!
Febern kommer..... febern går...... febern kommer......

Eriks feber försvann nästan helt för en liten stund nu ikväll..... jippie, tänkte vi....... men det var nog bara för att skämta med oss för ett-två-tre så var den uppe på 39°C igen*suck*
Märkligt fenomen det där....!


Vanlig människa

"- Jag är inte hårdrockare.... jag är vanlig människa!"

kommentar från Erik efter att ha lyssnat på 1000 Miles i melodifestivalen :-)

Halvlek

Vi är mitt i melodifestivalen och jag kan meddela att jag hade helt fel........ Ellen slocknade och har sovit en stund. Erik däremot har hållit sig vaken :-)

Låtarna i år är ganska är ganska svårbedömda. Det kan sluta precis hur som helst.

Vem håller ni på?

Kvällen

Vinet är uppkorkat och Martin står vid spisen och tillagar en god pastarätt :-) *mums*
Vi laddar för en myskväll framför TV:n med Melodifestivalen som höjdpunkt. Får väl se hur länge lillkillen orkar med...... prinsessan kommer definitivt att hänga med till slutet. Detta är en av årets största händelser (enligt henne );-)

Hundbad

Idag har jag äntligen tagit tag i något som stått på min lista hur länge som helst. :-)
Bada Basti!!!
Tog ett tag och ryggen gjorde sig påmind om att man kanske inte är 20 år längre...... men slutresultatet blev bra!

Feberyra

Brukar era barn yra eller se syner när de har hög feber?
Erik har börjat med det det senaste året. Han kan sova och sen plötsligt vakna upp och sitta och stirra rakt fram. Precis som om han egentligen inte är vaken. Sen kan han säga sådana konstiga saker som inte alls har något sammanhang. Lite läskigt! Han kan peka rakt ut i luften och bli ledsen eller rädd för något som inte finns där i verkligheten.

Idag har det hänt två gånger och det tar ett litet tag innan han är sig själv igen.....

"- Jag mår illa!"

Lördag.
Egentligen borde det finnas all tid i världen för att lägga upp inlägg efter inlägg här på bloggen men om jag ska vara ärlig så har jag prioriterat min tid med något helt annat......... slappat och kelat med lillkillen.
Han är inte alls på humör och har tillbringat mestadels av dagen i sängen med rosiga kinder och het panna.

Tidigt, tidigt i morse blev vi väckta av att han säger att han mår illa.
Ni vet ju hur jag är..... innan den blinde har lokaliserat sina glasögon och orienterat sig någerlunda så har Martin (faktiskt!) redan hunnit trolla fram en spann (vad nu den gjorde i sovrummet?!). Resten kan ni säkert räkna ut själva.......

Det var bara en gång och kanske var det så att han ätit något olämpligt men det blev i alla fall inget mer. Framåt lunch kom sedan febern som ett brev på posten. Tjoho... så steg graderna upp i skyn och landade sådär strax över 39°C!!!

Sen har han i stort sett sovit hela dagen. Som mamma tyckte jag att jag skulle vara "lojal" *hehe* och sova med honom. Martin förstod aldrig den där sympatin.... han undrade när jag tänkte stiga upp.....? Va?! ;-)

Barnkalaset på Andy´s imorgon blir alltså inställt och vi har nu ringt runt till i stort sett alla barn och berättat att kalaset skjuts framåt en vecka........ en EVIGHET enligt Erik! Stackaren, han har verkligen haft otur med sina kalas det här året! :-(

Skärpning Pilla!

Fick ett sms av Lilla (en killkompis) idag om att han hade nytt telefonnummer...... ett 040-nummer!!!

Men HALLÅ(?!) hade han flyttat från Kristianstad?! När hände detta och varför?!

Svarade honom ganska snabbt och fick svar lika snabbt.
Han hade ringt mig på mobilen några gånger den senaste månaden men jag hade "dissat" honom.... tydligen(?). Kunde detta stämma?
Ja, alltså, visst kunde jag väl lite svagt påminna mig om ett missat samtal på mobilen.... men det var väl länge sedan? Andra "viktiga" saker kom emellan.... *suck x2*

Han ringde upp mig.... nej, han hade inte flyttat.... det var det nya jobbnumret *pust*

Men jag fick mig en rejäl tankeställare..... usch, är jag verkligen så dålig på att vårda mina vänner? Skärpning Pilla!


Lite Carro-bilder

Lite Carro-bilder från idag....... :-)

Trevlig helg vännen! :-)

Douglas Foley

Idag hade vi författarbesök - Douglas Foley - han som skrivit alla böckerna om Habib.
Verkligen en trevlig och kul snubbe som hade förmågan att fånga barnen direkt med både sitt sätt och språk. En ren njutning att lyssna till :-)


Starkaste tanden

"- Mamma, vet du om att den starkaste tanden heter 1:3?!"

Erik och hans dagiskompisar hade fått tandinformation av någon förälder som varit där och berättat om tänder för dem. Han gav mig en "föreläsning" och uppmanade mig att borsta mina tänder noga - särskilt vid sidorna där de vuxna tydligen oftast fick mest skit...... (?)

Okidoki....... :-)

Helgen är nära

Känner ni försmaken av helgen :-) ?

Helt underbart! Denna helg ska definitivt inte gå i 80-talets tecken utan jag ska vara pigg och fräsch som en nyponros ;-)
Ser riktigt fram emot att vakna upp på söndag morgon och bara må bra! *haha*

Vi har faktiskt inga direkta planer för varkens fredag eller lördag. Söndagen ska först tillbringas på Andy's lekland (Eriks barnkalas) och sedan ska vi hem och fira pappsen (fast han fyller egentligen år på måndag)


Fotokurs

Ska strax åka iväg på fotokurs :-)
Vi hade fått fotoläxa tills idag men hur lätt är det att fota när det regnar ute så fort man har en ledig stund över? *suck*
Får se om jag sitter lika mycket som en fågelholk idag när han drar igång med alla olika foto-termer......

Nedräkning

Sprängande huvudvärk och rosiga kinder är resultatet efter en händelserik dag på jobbet. Men nu är jag alltså hemma och försöker få ner pulsen genom att käka chilinötter, kela med Basti och blogga..... tror ni att det kommer att funka? ;-)
Nu har jag faktiskt så smått påbörjat min nedräkning till skidsemestern i Hemavan :-)
Ska bli så otroligt skönt att komma iväg ochbara få njuta, maten serverad (OK Martin, jag vet att jag får det nu också), men ni fattar nog vad jag menar *hehe*

Med den farten som dagarna susar förbi så är vi strax hemma igen och påsklovet slut men jag ska göra mitt allra bästa för att få tiden att gå i ulterapid.
Tror egentligen bara det är Martin som har lite ångest över denna veckan. Han tvingas ju då att vara utan sin hårige fybente vän....... Visst, jag kan väl också sakna Basti men kan slappna av på ett helt annat sätt än Martin. Vi vet ju att han har det bra på "sin semester".

Nojjig!

Jag ska bekänna en sak......
Den där brandinformationen vi hade på jobbet i måndags har satt sig i huvudet på mig och jag har blivit värsta nojjiga människan! Jag stänger av alla elektriska apparater, släcker lampor o.s.v - helt olikt mig!
Jag fattar inte riktigt vad som tagit åt mig?!

Tanken på att något någongång skulle hända och det skulle börja brinna gör mig hysterisk! Just det där att man tuppar av så snabbt av röken är läskigt! En brandvarnare är alltså ett måste för att ha en rimlig chans överhuvudtaget när man sover.
Tänk att vakna av att brandvarnaren tjuter och man rusar upp för att upptäcka att det redan brinner för fullt i något av barnens rum!!!!  Hade man kunnat leva med det?! Nej.

Så nu släcker vi (ok...jag) lamporna i barnens rum och Ellen förstår inte varför.......

"- Men mamma! Du bara får för dig saker sådär plötsligt! Nu har då plötsligt fått för dig att vi inte ska slösa på el!"

Tja, riktigt så är det väl inte men det kan hon väl få tro om hon vill.
När hon var yngre och de hade pratat om bränder på dagis så blev hon hysterisk bara hon såg brandvarnaren. Vi var t.o.m. tvungna att ta ner den en period!


Min dag

Barnen har gått och lagt sig och lugnet sprider sig på nedervåningen. Den ende som rör på sig är "James" som hänger tvätt.... ;-)
Idag har det varit en sån där vanlig dag.... ni vet..... som bara rullar på utan att något särskilt händer.
Sluta jobbet...... hämta barnen - fast idag var det iofs bara Erik eftersom Ellen följde med Elina hem....... en kort koppelpromenad med Basti och Bozze :-).........långrunda med Tina....... middag........och nu har jag alltså landat här framför datorn.

Hur har er dag varit?


Sitter säkert i soffan

The Mentalist.
Ett av de få TV-program som jag faktiskt försöker följa nuförtiden. Förra veckan kröp jag ner i sängen väldigt tidigt och förberedde mig för en mysig stund i sängen framför TV:n. Somnade när det var 20 minuter kvar och blev alltså snuvad på slutet...... :-(
Denna gången kör jag säkra kort och sitter i soffan..... *hehe*


Olika frisyrer

Barnen är nyduschade och ligger i sina sängar. Erik passade på att testa olika frisyrer...... *skratt*


Spontanfika hos Alfred

Efter jobbet hämtades barnen upp och sedan åkte vi ut och spontanfikade hos Anders (som nu är pappaledig) och Alfred :-)
Fika är ju alltid ett nöje och blir man inte bjuden så bjuder man in sig själv *hehe*
Vi körde inom Café Sandhem och köpte med oss några goda kakor som vi kunde mumsa på.
Som vanligt är Alfred ett charmtroll som både avgudar och avgudas av Ellen. Hon är nog lika förälskad i honom som han i henne :-) Jättesöta!
Idag dansade de.......


God morgon!

God morgon!
Hoppas ni sovit gott :-)
Har precis käkat frukost, barnen är uppstigna och alla rutiner börjar ta sin form.......
Idag har jag inga särskilda planer för eftermiddagen........ kanske skulle man ta och hälsa på Alfred? Vi får väl se...... får ringa och kolla med Anders om de är hemma överhuvudtaget ;-)

Hur ser er dag ut?

Vuxenfika med tjejsnack :)

Ikväll har jag varit iväg på "vuxenfika"  med Sofie, Jessica och Malin :-)
Vi skulle träffas på House of Bagels & Coffee och fika men med facit i hand så blev det en rejäl pastasallad istället! Skitgott! Kan verkligen rekommenderas om man har vägarna förbi!
Tjejsnack är heller aldrig fel - I like ;-)
Har ni brandvarnare?!

Idag har vi haft brandinformation på jobbet. Fick nästan ångest och bestämde mig direkt för att inskaffa fler brandvarnare. Fick se en skrämmande film om hur snabbt ett rum blir övertänt! Läskigt!!!
Ett stearinljus som välter i en soffa...... efter 1½ minut är du medvetslös pga den giftiga röken. Tänk om man dessutom inte har brandvarnare i rummet..... då tar det ytterligare tid att vakna! Nu ska det upp brandvarnare både här och där i detta huset!
Jag har i ett tidigare inlägg berättat om min brandövning här hemma med barnen. Nu verkar det som om vi får uppdatera denna.

Man tänker den där klassiska tanken......... "tja, men det borde väl räcka med en brandvarnare precis utanför rummet...."
NEJ! Det räcker inte!!!
Så nu uppmanar jag ALLA till att se över sina brandvarnare där hemma!


Inskaffa!!!

Diskuterade precis med Martin hur långt det var från vårt sovrumsfönster till garagetaket. Han påstår att vi ska kunna hoppa över där ifall det brinner.......ööhhh...... det känns liiiite tveksamt för min del......! Skulle vi inte kunna köpa en sån här istället?


Stadsbussarna

I morse tog jag bussen till jobbet och det var lite för mycket äventyr än vad jag orkar med så tidigt på morgonen.....
Dessa stadsbussar får ju "flippen" så fort det är för kallt, eller en annan fis på tvären - de är alltså väldigt oberäkneliga.

Idag stannade den mitt på vägen och chauffören fick inte igång den. Försenad var den redan från början och passagerarna började så smått stiga av för att börja promenera in mot stan.
Efter ett tag reste även jag på mig och hann väl lagom ta klivet ur bussen då motorn plötsligt rusar igång och jag fick snabbt som en vessla hoppa på bussen igen. *suck*
Några hundra meter längre fram vägrar busskrället att stänga dörrarna och det slutar med att chauffören faktiskt kör med DÖRRARNA ÖPPNA!!! Eehhh... hallå?! Så står det väl inte riktigt i reglementet att man får göra?
Kallt och farligt! :-(

Pyjamaspartyt

Har ju glömt att berätta om Eriks övernattning hemma hos Valter. :-)
5 killar som började med pyjamasparty och om man sedan ville, kunde stanna och övernatta. Det ville ju alla så klart! 

Allt hade gått bra. Killarna hade krupit till sängs vid 22-tiden och Erik och Rasmus hade somnat direkt. De andra killarna hade fått stiga upp en sväng till eftersom John Blund inte riktigt ville infinna sig hos dem ännu.
Vid 05-tiden blev alla väckta av den som var mest morgonpigg och efter det kunde ingen somna om....... *ler*
Gissa om Erik var en slagen hjälte på lördagskvällen? *ler*
Han var ju i stort sett bara hemma och packade om väskan för sedan var det ju dags för nästa övernattning - hos pappa & Ingrid.
Ellen har också hunnit med ett pyjamasparty i helgen med mys och pizza..... :-)

6-års kalas

Erik och Ellen har sovit hemma hos pappa och Ingrid i natt och skulle komma hem någongång under dagen. De kom aldrig. Det är ju mycket roligare att vara hemma hos morfar och Ingrid än att vara hemma ;-)
Så.... lagom till att de andra gästerna dök upp nu i eftermiddags så kom även Ellen & Erik.
Det har varit tomt utan dem - och väldigt tyst! Vad snabbt man hinner sakna dem!
Fast, det är klart..... när de varit hemma i 10 minuter och ljudnivån var som vanligt igen så hade man nog kunnat vara utan dem ett tag till *hrmm*

Fotbollsspelet användes friskt och vissa av gästerna satt och höll för öronen eftersom det fr ett fruktansvärt ljud!
Jag har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av Lena så nu kör vi! :-)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? "-Jag visste väl att häxorna tagit slut för längesen" sa Tummen.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min kamera.

3. Vad såg du senast på TV? Svampbob fyrkant.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Lite över 20. Eftersom det det var en liten stund sedan barnen gick och la sig. Rätt tid: *oups* 21.03......

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Diskmaskinen

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Gick i skogen i Horna med Tina, Mia och hundarna.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Mina blogginlägg.

8. Vad har du på dig? Tights och klänning....... 80-tals kläderna har jag tryckt ihop längst inne i hörnet av klädkammaren.... bad memories :-(

9. Drömde du något inatt? Nix

10. När skrattade du senast?
Idag på Eriks 6-års kalas.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tre tavlor, vägg-TV, hyllor.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Naäe... tror inte det....

13. Vad tycker du om den här utmaningen? Helt ok!

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Tror att det måste ha varit "Rouge - assissinan"

15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då
? Har egentligen allt jag behöver. Men om jag var TVUNGEN till att köpa något så hade det kanske blivit ett nytt hus, eller varför inte en liten extra bil? ;-)

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Tror inte att jag har så många hemligheter kvar.......

17. George Bush? Ööhhh.... vaddå?!

19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Mina barn heter redan Ellen & Erik och några fler lär det inte bli.

21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Oh, ja! Men inte ensam. Hela familjen måste med och kanske inte heller för alltid....

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Men tjenare! Jag vet att du är helnöjd med det liv du levt. Du har verkligen utnyttjat tiden väl. Nu fortsätter äventyret!

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Ja..... jag utmanar följande

Magda Tanja Alessandra Helena

Varning för 80-tals fester!!!

Akta er för 80-tals fester! De kan bli "farliga"!
Roliga? - Oh, ja......men kanske inte lika roliga dagen efter!
Man dras lätt med i 80-tals stuket när man äter typisk 80-tals mat..... dricker den där typiska 80-tals drickan.... lyssnar på den härliga 80-tals musiken och dessutom är klädd i 80-tals kläder.

Denna söndag har jag alltså mestadels tillbringat i sängen. Martin har flängt runt här hemma och städat, handlat och lagat mat eftersom vi hade bestämt att Erik skulle ha sitt 6-års kalas idag.... *suck*
I förmiddags plingade mobilen och det var Tina som ville ta en hundrunda. Det fanns inte ens på min karta! Men hon och Martin hade nog kuckilurat ihop något eftersom båda två var väldigt envisa om att frisk luft skulle göra susen.
Martin mer eller mindre knuffade ut mig genom ytterdörren - och där stod jag blek som en fis - med regnbyxor, koppel och en vattenflaska i famnen.

Ni vill inte veta vad jag gjorde i skogen......... men SEN blev det bättre! :-)
Väl hemma efter en låååång runda med Tina och Mia så blev det sängen igen några timmar. Martin sa att jag hade en uppgift att göra inför kvällen - dammsuga.
Nu i efterhand undrar jag om det bara var ett knep att få upp mig. Här var inte så skitigt och dammsugaren hade mycket väl kunnat få vila tills imorgon.

Bjuder på några bilder........
80-tal.... tja-la-la-la-la

80-tal..... tja-la-la-la-la..... 80-tal.... tja-la-la-la-la-la!!!!

Fest här hemma just nu och alla är lika "granna" ;-) Dricker drinkar för att slippa bli påmind om hur jag ser ut *suck* Fast det är ju klart... alla ser ju lika "fjöntiga" ut *skratt*
Drinkarna är i alla fall goda! :-)

Kameran ska med ikväll - garanterat!

Bilder utlovas imorgon :-) .... dock inte på mig!

SKÅL!!!


Ingen simskola

Martin och Ellen är hemma igen. Det visade sig att vi kunde tagit sovmorgon....... det var simtävlingar på badhuset så det var stängt för allmänheten.... surt!

Sover ni hårt?

God morgon!
Lördag morgon och i vanliga fall brukar jag ju agera "simfröken" på lördagmorgnarna. Så är inte fallet idag. Martin tar den rollen idag och jag ska hämta Erik om någon timme istället.
Han har ju sovit över hos en kompis för första gången och med facit i hand så verkar det ju ha funkat. Vi har i alla fall inte hört att telefonen har ringt i natt....... visserligen var vi ganska trötta men nog måste man väl ha vaknat av en ringsignal?! Tja, kanske inte jag..... men nog borde väl Martin ha vaknat?! :-P

Fast det är klart........ han sover också ganska hårt.......
Vi kan backa bakåt i tiden......
Jag hade varit på fest och kom hem ganska sent på natten. Självklart sov Martin - som en stock! Vet inte riktigt hur det var - om jag hade glömt nyckel eller om han glömt lägga ut till mig - men där stod jag i alla fall.... utelåst. Ställde mig under sovrumsfönstret och försökte kasta kottar på rutan - först försiktigt - men efter en stund när tålamodet började försvinna så kan jag ärligt erkänna att jag inte längre brydde mig om att kasta "lätt"!!!
Efter 10 minuter var jag både förbannad och lite hysterisk...... nu kastade jag vad jag kom åt - pinnar, kottar, små stenar, leksaker....... till ingen nytta! Martin sov......!
Ringde in från min mobil fler gånger men det hörde han inte. Började ropa på honom men inte heller det gav någon effekt. Nu började jag leta efter en stege så att jag kunde klättra upp och banka på rutan istället. Grannen hade en men jag visste inte riktigt var hon förvarade den.
Min sista lösning var att promenera hem till min pappa och försöka väcka honom så att jag kunde sova där istället. Pengarna var slut så jag kunde inte åka buss...... DÅ... helt plötsligt tänds lamporna i sovrummet och zombien vaknar till liv!

När jag var liten....

När jag var liten......


- ville jag bli konståkerska eller jobba på cirkus


- var min högsta önskan att kunna trolla fram en kristallskål till mina föräldrar (trodde att det var vad de mest av allt önskade sig *hrmm*) och att få en 10-växlad Crescent cykel

- ville jag ha blont, permanentat hår och heta Linda eller Millan


- kunde jag aldrig somna i min egen säng utan fick alltid ligga inne hos mamma & pappa


- åt jag alltid marmeladmackor till frukost som jag "suttade" i mig


Men hallå - VAKNA!!!

OK.
Lägesrapport.
Martin och Basti sover på golvet i en hög.....
Ellen sover i soffan.....
Jag sitter ensam vaken med min dator och med TV:n igång....... väntar på dajmtårtan...... den skulle vi ju ha i nästa reklampaus..... HALLÅ - vakna!!!

Vill vara valp

Jag och Tina var ute på mörkerrunda på A3 nu i kväll. Träffade en otroligt söt valp (schäfer/rottweiler) på 11 veckor som Basti mer än gärna hade velat busa med. Han förstår fortfarande inte sin storlek och begränsningarna som det medför...
I hans värld är han fortfarande en liten, söt, oskyldig valp som inte väger mer än sådär 6 kg..... *hrmm*
Han förstår inte varför alla små hundar helt plötsligt ramlar omkull "bara för att" han lägger sin "lilla" tass på dem..... *ler*

Pyjamasparty med övernattning

Lillkillen har skickats iväg iklädd dinosaurie-pyjamas och med kudde och gosedjur i famnen.
Han har alltid en liten hund - som går under namnet "vovven" - när han ska sova. Men när han nu skulle iväg för att övernatta med killkompisarna så tyckte han att tigern "passade" bättre......  vi kom överens om att han kunde ta med bägge *ler*

Ska bli MYCKET intressant att se hur kvällen (och natten) utvecklar sig och hur han fixar detta. Kanske är det bara i mitt huvud funderingarna finns..... hos honom är det kanske solklart och enkelt - att sova över hos en kompis för första gången.

Fredag

Fredagar är ju så härliga :-) Hela helgen ligger framför en!

Idag snabbade jag mig från jobbet för att hämta Erik och sedan hem till Jessica för att fika.
Alltid lika kul att träffas och "prata av sig".
På måndag kväll träffas vi igen för vuxenfika :-)

Imorgon missar jag Jessicas fest eftersom jag då befinner mig i en annan lokal med chockrosa benvärmare och tuperat hår samt med blå ögonskugga - det ni! ;-)
Tyvärr man kan man ju inte vara överallt.......

God natt!

Sorry..... men jag orkar inte skriva mer idag. Tänker krypa ner i sängen nu och möta John Blund. Har inte ens orkat läsa igenom alla bloggar som jag brukar vara trogen stamgäst hos. Det är illa......... ;-)


Men..... imorgon är en ny dag igen! :-)

Planerna är att fika hemma hos Jessica, köpa födelsedagspresent till de två barnkalasen Ellen & Erik ska på i helgen, packa Eriks övernattningsväska och slutligen hamna i soffan med ett glas rött....... *ler*


Lördagen bjuder på 80-tals fest  och söndagen är det då dags för Eriks kalas. Han har redan bestämt att det ska bli turnering med fotbollsspelet :-)


Fotokursen har börjat

Shit vilken lång dag!
Ikväll har jag varit iväg på fotokurs i Hässleholm och nu snurrar det mest bara runt i skallen på mig med alla begrepp och allt man ska tänka på.
Vi fick i alla fall lite läxa så nu blir till att ut och fotografera. Bl.a. skulle vi fotografera bilar som körde förbi oss. Vi ska kunna få olika effekter där med hjälp av olika inställningar. Med reflexvästen på så kommer de att tro att det är hastighetskontroll och bilarna kommer väl att köra i snigelfart då ;-)

Annars har det varit en bra dag idag. En spännande utflykt till hemlig ort har jag också hunnit med under dagen. :-) Denna utflykt kan förhoppningsvis leda till något roligt och bra (för mig) i framtiden....... hoppas, hoppas!
Vill inte avslöja mer än så just nu........

Oskiljaktiga

Oskiljaktiga...... ♥
Matlagningsprogram

Vi ha varit på kalas hemma hos mamma idag. Ätit gott så nu känner man sig som en uppblåst spärrballong! ;-)
Så himla roligt att se kusinerna (Ellen/Erik och Alfred) leka tillsammans och hur mycket Alfred ser upp till Ellen. :-)

Vi hamnade i soffan och slötittade på ett program som tydligen går mån- torsd. Fyra deltagare som bjuder hem de andra deltagarna på 3-rätters middag och blir sedan poängbedömd av de andra. Vinnaren i slutet av veckan vinner 15000 kr.

Eriks kommentar:

"- Det måste vara jobbigt att äta förrätt - kvällsmat - och efterrätt!"

:-)

Dagens lekar

När jag hämtade Ellen på fritids idag möttes jag av en sprudlande glad prinsessa som stolt visade upp sina termobyxor. Vid första anblicken undrade jag om hon tagit fel eftersom de här var mer åt det bruna hållet och hennes skulle vara rosa..... Sen insåg jag att de var rosa men marinerade i något brunt - gegga!

De hade målat med "naturfärg" på rasten och var mycket nöjda med resultatet. Log för mig själv när jag tänkte tillbaka på hur Ellen var när hon var yngre. Pryd, försiktig, och ville absolut inte skita ner sig. Fick hon en liten färgklick på sina fingrar så höll världen på att gå under.
Nu mötte jag av en totalskitig, tuff tjej med gegga långt upp på magen och som med humor och inlevelse berättade att de målat sitt "hus" samtidigt som de lekt att de varit hjärntvättade och tyckte om pannkakor och whiskey....... ööhhhh..... ja, vad ska man säga? På min tid lekte man mamma, pappa, barn eller låtades man att man var hästar........
:-)

Jobbet = huvudvärk

Har suttit här nu en stund och funderat och läst igenom de senaste inläggen...... känner att de inte blir riktigt som jag vill..... det är MYCKET på jobbet just nu och jag tror att jag kan härleda en stor del av min huvudvärk till den källan. Tyvärr.

Detta ska inte vara ett forum för jobbprat eller för att spy av sig över saker som frustrerar mig (det får Martin istället ;-)   ) men ibland känner jag att jag fått nog. Det tar för mycket kraft och energi och det kan inte vara meningen och vara värt det. Att det påverkar mina egna barn så mycket gör mig bara ännu mer ledsen. Visst aktiverar jag dem med olika saker och håller masken men till vilket pris? Jo, efter nattningen så däckar jag.....

Bloggandet den senaste tiden har inte heller fått det utrymme som jag vill att det ska få. Detta har varit min ventil hittills. Min återhämtning och avkoppling. Men när det inte finns så mycket annat i mina tankar än jobb.... ja, då blir det tomt i skallen när man ska skriva inlägg.

Dags för nya vyer kanske?

Nerbäddad

Tro det eller ej men jag ligger redan i sängen - nerbäddad - med både min dator och TV:n på :-)
Hur gött som helst!


Tänkvärt sagt!

De nya fiskarna som anlände till vårt akvarium har nu börjat bli hemmastadda och utvecklar sig i pecis den riktning som det stod om dem på nätet - "om de tycker att utrymmet är i minsta laget så kommer hanen att attackera honan och det kanske blir nödvändigt att ta bort honan"

När jag läste detta för barnen säger Ellen:

"- Men varför ska man ta bort honan? Varför tar man inte bort hanen? Det är ju inte honan som gjort något dumt!"

Ja... tänkvärt.... !


Var är shoppinggenerna?

Det var falskt alarm! Det blev aldrig någon magsjuka för min del (peppar, peppar....). Såååå tacksam för det! :-)
Har nu istället konstaterat att Martin fick det för att han är vek.... *hehe*

Idag har jag varit på shoppingrunda i stan med min käre son. Jag kan inte fatta att han inte ärvt mina shoppinggener....!? Det var "suck" och "pust" och "stön" under de 60 minuterna vi sprang mellan affärerna.
Kassarna som jag kom hem med idag innehöll - nya skidvantar till Ellen, nya skidbyxor till Ellen, nytt regnställ till Erik, ny bikini till Ellen och lite 80-tals inspirerade kläder till mig till festen på lördag.

Jag var nog verkligen ute i sista sekunden när det gällde vinterkläderna för de flesta hade tagit undan dem och istället börjat ta in vårkläderna.

ÖRK!

Undrar om det är min tur att bli magsjuk nu......... har känningar....... örk!!!! :-(

Lååååååång arbetsdag

Låååååång arbetsdag! Usch!!!
Möts av barn i pyjamas och redo för sängen. Då inser man vilken förmån man har som inte alltid har sådana här arbetstider utan faktiskt oftast hinner umgås med sina småttingar och få lite kvalitetstid med dem. Viktigt!

Erik hade fått ett paket i brevlådan som gjorde honom överlycklig och ögonen började glittra :-)  Tusen tack Pernilla och en bamsekram från Erik (och oss andra)! :-)


Kvällen

Började känna mig lite halvkass jag också och försökte tänka Lottas mantra........ "- Du känner efter för mycket!"....... Men jag kunde inte blii av med det så jag la mig en kort stund för att vila. Barnen var superduktiga och hjälpte varandra att göra vid sig. Ellen borstade Eriks tänder och jag kunde höra Erik inne från toaletten:

"- Gör det så snabbt som mamma!"
:-) *skratt*

Sedan ville Erik naturligtvis spela en sista match med sitt nya fotbollsspel men Ellen - den lilla ängeln - tog Erik och sa att de kunde göra det så att jag fick vila.... :-)  PUSS på dig Ellen!

Erik kröp in till mig och somnade och där låg jag i en timme för när jag vaknade var klockan mycket mer än när jag lagt mig för att vila....... *ler*

Kände mig bättre och gick ner för att fixa och plocka undan det värsta. Gick ut med Basti (som har fått stå tillbaka rejält idag....) och när jag kom tillbaka såg jag Ellen genom köksfönstret där hon stod och skrev något på en lapp.... hon var ledsen.
Gick in och läste lappen.....
"- Var har du varit? Jag är i soffan."

Prinsessan hade vaknat och börjat leta efter mig och inte tänkt på att jag var ute med Basti........ pluttan!

Tidigt? jag vet.... men jag tror på att sömn kan göra under! ;-)
God natt!

J_vla skitspel!!!

Lämnade Ellen på Laserdome-kalas och sedan hade jag 2 timmar på mig att hinna handla och köra ut till Rinkaby för att hämta Eriks present.

Hem - packa upp presenten - beskåda en helt överlycklig kille som upptäcker att den stora paketen faktiskt inte innehåller kalsonger och strumpor (som hans mamma sagt att den nog skulle göra) utan det efterlängtade fotbollsspelet - blir smått hysterisk när jag inser alla delar som ska skruvas ihop (jag lovar att det var 100 ggr värre än Ikea!) - hinner svära 2 ggr pga att instruktionerna står på danska... eller norska.... ja, någon form av utrikiska var det i alla fall! Sen kastar jag och Erik oss in i bilen för att hämta Ellen och sen tillbaka hem igen för att fortsätta fightas med det där fotbollsspelet.

Jag överdriver inte om jag säger att jag svor 15 ggr och skrek på både skruvar och muttrar....... helt plötsligt var det inget kul spel längre och jag började ångra att jag gett mitt medgivande till detta inköp! Samtidigt är man ju envis som en åsna och ville inte ge Martin det nöjet att kunna konstatera att "mamma" inte fixade det..... nähä!


Erik med sitt gigantiska paket!

Uppackning.....

Det är ungefär här jag börjar svära.....

Vid detta laget skriker jag.....

Finally!!!


Fler armar önskas.....

Nu är vi hemma från badhuset och alla är nöjda och belåtna. Bad, lek och simträning varvades med glassätande och lite värmande bastu :-)
Drygt 2 timmar i bassängen medför att händer och fötter mer liknar små russin än något annat. Barnen hade nog kunnat stanna där ett bra tag till men eftersom vi har andra tider att passa så var vi tvungna att kliva upp från bassängen.

Ibland hade det varit bra om man haft fler armar....... barnen pockade på uppmärksamhet - var och en på sitt håll.... Ellen på det djupa och Erik på det grunda - och både ville ha hjälp med simningen. Kul i alla fall att de är intresserade!
Idag klarade Ellen att simma drygt 8 meter utan simdyna eller simring i den djupa delen av bassängen! :-) Du är verkligen superduktig Ellen!!!

Nu ska det bytas om och sedan ska det skjutsas till kalas....

Vit eller grön... spelar det någon roll?!

Tänkte proppa i mig några vitpepparkorn som kan ligga och skramla i magen men tyvärr har Martin hunnit göra världens utrensning i skafferiet och slängt mina "magsjuketabletter".
Vet ärligt talat inte om de har någon som helst effekt men damerna på jobbet brukar tjata om att det funkar så jag tänker "- why not?!"
Även om de inte fyller någon funktion så skadar de ju inte i alla fall. Hittills har jag aldrig drabbats av någon magsjuka sedan jag började proppa i mig sådana när någon i min närhet varit sjuk. Peppar, peppar.....

Gjorde en snabb inventering av vårt pepparförråd och kunde konstatera att vi bara hade hela grönpepparkorn och kryddkorn. Frågan är ju om man ska kasta i sig några sådana i stället....? Tja, vit eller grön.... kan det spela så stor roll vilken sort av peppar man käkar? Jag tror jag testar.... ;-)

ERIK 6 ÅR!!!

GRATTIS ERIK!!!!
Idag fyller lillkillen 6 år och det har han haft nedräkning till sen flera månader tillbaka. Han har planerat och längtat och nu är vi alltså här! :-)
Sen händer det som ingen kan rå för eller förutspå....... sjukdom.....

Martin steg upp i natt vid 02-tiden och klagade över illamående.
"-Oh no...." tänker man då, sen tänker man inte så mycket mer ( inte jag i alla fall) eftersom det är mitt i natten och man somnar om igen.

I morse vaknade jag och insåg att Martin var försvunnen...... smyger ner och upptäcker honom i soffan. Jodå.... visst är han dålig! Frågan är ju nu om det är något han ätit eller om det faktiskt är någon maginfluensa. Vad har vi andra att vänta?!

Det blir jag och Ellen som med skönsång ska väcka Erik.... tja, väcka och väcka..... han ligger ju och väntar på oss - blundar men med ett gigantiskt leende i ansiktet - ovetandes om att kalaset kommer att bli inställt.

Han tar det som jag hoppas...... förstår och accepterar. Han konstaterar enkelt att vi får skjuta på kalaset tills pappa blivit frisk. Istället ska nu jag och barnen aktivera oss enligt Eriks önskemål och hade han fått bestämma helt ut så hade vi hunnit med tusen saker på en eftermiddag.......
Nu blev det badhuset........ för min och Ellens del för andra dagen i rad.......
Sen ska Ellen på Laserdome-kalas och jag och Erik får roa oss på egen hand.

RSS 2.0