Fotbollsmatch

Ellen har spelat fotbollsmatch nu ikväll och det blev vinst med 6-1 mot Åhus. De är verkligen kanonduktiga! Idag var även farmor & farfar där och hejade :-)


Mors Dag

Mors Dag!
Idag är det alla mammors tur att få njuta lite extra av uppassning och andra vardagslyxerier :-)
Enligt Martin är det Mors Dag alla dagar på året här hemma.... *haha*....måste erkänna att det var lite svårt att argumentera mot det. ;-)

En helt underbar dag med sol och värme. Barnen har lekt med kompisar och premiärbadat i vattenspridaren. Själv har jag inte kunnat släppa det där shoppingbehovet som började gro hos mig igår. Jag tog helt enkelt bilen och körde in till stan igen och "kompletteringshandlade" det som jag inte fick med mig hem i kassen igår...... *hehe*
Nu har jag fixat både bröllopskläder till Annikas & Anders bröllop och lite andra "bra-att-ha-plagg" :-) Kändes såååå skönt!

Blombilder

Tja.....idag blev det blommor.....
Middag i Hässleholm

Middag i Hässleholm innebär alltid godis till barnen efter maten :-)
Barnen drog ut stolar och ....ja, jag vet inte.....men det ser ut som om de leker tåg eller något...


Shoppingbehovet började vakna till liv

Hade en del ärenden inne i stan idag så jag, Tina och Ellen körde in och lyckades med att hitta både det ena och det andra :-)
Jag som inte alls skulle handla kläder hittade naturligtvis hur mycket som helst och nu började shoppingbehovet att göra sig gällande. Idag fick jag nöja mig med två nya toppar men det hade lika gärna kunnat sluta i Tinas division......7 st!!!!

Ellen var perfekt att ha med sig som allmän hjälpreda! :-)

Tjuvbad

Idag har Basti fått bada i havet och han var mer vild än tam under hela rundan. Han hann jaga småfåglar över fälten och tjuvbada i havet fastän han från början egentligen inte fick lov....... vissa dagar är det liksom som om själva f_n flyger i honom.

Naturligtvis lockade han med sig Mac i plurret och då måste ju Miller också få bada. Behöver jag säga att det var överlyckliga hundar? *ler*

Stackars Peter!

Igår kväll tillbringade jag större delen av min tid vid datorn. Jag sysselsatte mig själv med att plocka ut fotografier och redigera dem i bildhanteringsprogram för att sen slutligen spara dem på ett minne. Det är meningen att svärföräldrarna ska få en digital fotoram senare i dag när vi ska dit till dem och naturligtvis tillsammans med bilder på bl.a. barnbarnen.

Jag upptäckte ungefär vid midnatt att det tagit så lång tid och att Basti inte fått sin kvällsrunda. När jag släppte ut honom så for han först runt som en målsökande robot i trädgården för att sen slutligen låsa sig på sitt mål......i rabatten(!). Det var vår stackars Peter som var ute på sin nattliga promenad på jakt efter mat. Om ni undrar vem Peter är så är det vår igelkott :-)
Han bor i någon av häckarna runt vår trädgård och brukar komma och hälsa på om kvällarna.
Jag blev vansinnig på Basti - som för det första INTE får vara i rabatterna och dessutom inte skrämma Peter! Basti hoppade baklänges och kastade sig på rygg när jag skällde på honom och stackars Peter han fick väl hjärtsnörp av förskräckelse!
Eftersom Basti inte får lov att kissa i trädgården så gick vi en runda och när vi kom tillbaka hade nog Peter hittat hem igen.... :-)

Sorg i Korea

Efter vad som händer på andra sidan jordklotet just nu så har mina tankar varit borta hos min vän Hee Sun ganska ofta dessa dagar. Det är ju så svårt att veta vad som rör sig i deras tankar och hur oroliga de ev. är. Jag mailade henne igår och hon var snabb med att svara.
Visst var de oroliga men just nu sörjde miljontals människor där pga av att deras förre president tagit livet av sig i lördags. (Usch vad jag är dåligt uppdaterad på nyheterna som händer runt om i världen! Jag hade inte en aning.) Han var under en utredning och många tror att det var ett "politiskt mord". Han var otroligt omtyckt eftersom han alltid hade fredliga avsikter i det han genomförde och drev igenom.
Hee Sun menade att miljontals människor inte "hade tid" att oroa sig över vad som skulle kunna hända längre fram med Nordkorea utan sörjde istället sin fd president.

Hon skickade med några bilder....

Den fd. presidenten och hans barnbarn.

Hur kunde detta hända?!

Jag vet inte riktigt hur det gick till....men på några sekunder så hade jag tagit på mig att bli lagledare/lagkapten för fotbollsmorsorna och ska om några veckor spela fotbollsmatch mot barnen (Eriks lag) på deras avslutningsträning. HALLÅ?! Jag...(?) spela fotboll?! Ööhhh..... nu blev det nog något fel här...! Jag som inte har minsta tillstymmelse till bollkänsla.....hur ska detta gå?!
Jag undrade vad pappornas uppgift var.... men fick till svar att de skulle sköta grillarna och lite sånt. Jag undrar fortfarande vad "och lite sånt" betyder...?
Martin höll på att garva ihjäl sig när jag försiktigt försökte förklara vilket klister jag hamnat i. För en gångs skull ville man verka vara en engagerad morsa.... inget fel om de trodde att man var en aningen sportig också....men detta gick helt överstyr...! *suck* Min glappande, snabba käft!!!! *arrrgh*

Så nu har jag fått ragga morsor på löpande band så att jag inte ska behöva stå ensam inne på planen. Vissa tänker jag dock inte ens fråga....de är helt enkelt självskrivna...typ du då Jossan. Även om du befinner dig i Stockholm just nu så tro inte att du kommer undan! 

Förresten....är det inte skillnad på lagledare och lagkapten?! Visst sa han väl att jag skulle vara lagledare? Jo...så måste det ha varit! :-) Ha.....då blir min uppgift ganska enkel......serva med vattenflaskor och stå och heja på mitt mamma-lag! Bra va?! :-) 

Fika

Idag inledde jag helgen med tjejfika. Vi hade våra små bihang med oss (och då menar jag inte våra karlar....) men de leker så bra så det finns utrymme att hinna skvallra om både det ena och det andra *hehe*.

På måndag kväll blir det dock kvällsfika utan bihang.... :-)

Dansföreställning

Oj vad mycket jag har att ta igen och "måste" skriva om här. Det var ju ett tag sedan......
Precis som hos så många andra så är det ett tajt schema nu de sista veckorna innan sommarlovet och med alla de punkter som ska hinnas med och organiseras så blir det tyvärr så att bloggen får komma i andra hand..... ja...jag vet att en del höjer på ögonbrynet och blir förvånade...det trodde ni inte va?! *skratt*

Igår var jag inte hemma förrän vid 21-tiden. Jag hade dansföreställning med min klass och det var verkligen en succé :-)  Ja...lugn, bara lugn - JAG dansade inte....bara eleverna :-)
De däremot var helt underbara och man fick både en tår i ögonvrån och ståpäls. Självklart var resten av familjen Olofsson där för att njuta av dansen. Alla var mycket imponerade och det är ju ett gott betyg!

Väl hemma så var jag så uppstimmad så jag kunde inte komma till ro (även om jag verkligen hade behövt det). Ikväll lär det bli en tidig nattning av mig själv..... Martin är på personalfest så jag och barnen har huset för oss själva.

Min eftermiddag

Sista simskoleveckan...och jag måste erkänna att det faktiskt känns aningen vemodigt även om jag klagat på stressen som det medfört. Snacka om att man anpassar sig! Man hittar rutiner till allt - så även det här. Smídigt är väl till att överdriva....men helt OK kan jag ändå säga att det nu är.

Det har varit otroligt kul att få följa utvecklingen med vattenvana och simframgångar. Idag simmade de på djupt vatten och Ellen fixade det utan problem! :-)   Det är ju så man får tårar i ögonen blandat med "ståpäls" ;-) *stolt*
Erik kämpade och tog sig fram han också....kanske inte med lika rena bentag...men helt klart OK.
Nu skulle man ju vilja att det fortsatte lika länge till och inte att det skulle vara avslutning på torsdag.

Utan dig Annika så hade Ellen & Erik aldrig varit där de är just nu i sina simkunskaper och vattenvana eftersom det var du som gav oss en spark i baken så att vi tog tag i detta - TACK!!!

Efter simskolan var det kattatvätt och sedan iväg till Eriks fotbollsträning. Direkt efter fotbollsträningen dumpades barnen hemma där Martin nu tog emot dem och jag traskade vidare till ett informationsmöte på Öllsjöskolan som skulle handla om skolflytten. En timme satt jag där och lyssnade och antecknade och nu är jag alltså hemma och väntar på att James ska komma hem med hämtmaten..... är ju sååååå hungrig!


Föreställning

Igår kväll var alla föräldrar inbjudna till att få njuta av en musikal som barnen i Ellens klass skapat under terminens gång. Det bjöds på sång och teater och Ellen hade fjärilar i magen inför kvällens framträdande.

Jag hade haft utvecklingssamtal och blev hämtad av Martin och Erik och sedan var det bara att ta sig direkt dit. Så kul att kunna vara med och se den i år eftersom jag missade det i fjol. Det är ju tyvärr alltid så att maj månad är mer än fullspäckad och att det är mer eller mindre oundvikligt att det blir krockar av aktiviteter förr eller senare. Hittills har vi dock kunnat klura ut situationerna och fixat till så att alla blivit nöjda. :-)

X-men The last Stand

Jag kan inte hjälpa det men jag är en obotlig nörd-fantast av science fiction filmer :-)
Sitter just nu och myser i soffan och tittar på X-men The Last Stand. Det är precis så här jag vill avsluta min helg.....med en bra film! :-)


Hundrunda med Bozze

Det blev sen hundrunda idag men vad gjorde väl det när vi fick sällskap av Bozze och hans matte Josefine? :-)
Båda hundarna tyckte nog det var lika roligt att få springa och leka tillsammans. Det var i alla fall två trötta vovvar som vi stoppade in i bilen när vi körde hemåt :-)

Så synd att jag inte tog med kameran :-(

Rastlösa Ellen....

Rastlösa Ellen......
Det kan vara glada miner och utrop här hemma när något kul är på gång men så fort det blir en stund utan något inplanerat så suckas det och axlarna hänger i höjd med knävecken...... Undrar vem hon kan ha ärvt detta från? *hehe*

Hon har vandrat runt här som en osalig ande och till slut kom jag på ideén - baka något!
Ibland har man sina ljusa stunder :-)   Hon svalde förslaget med hull och hår och satte igång som värsta storbagaren. Hon som aldrig bakat något helt själv förut tog nu tag i detta och fixade det jättebra.
Så nu blir det kladdkaka till efterrätt!

Jag erbjuder mina tjänster

Sovmorgon! I love!!!
I morse sov alla som små grisar till en en bit efter 9. Så lyxigt! :-)

Har tillbringat hela dagen med jobbgrejer och är nu äntligen klar! YES!!!
Martin har fortsatt med sin älskade träpanel........grannen var här inne idag och hon gissade på att vi nog borde vara klara, tja åtminstone år 2012 ....med alla brädorna.
Med tanke på hur pedantiskt petnoga Martin är och mäter varenda liten brädstackare 13 ggr( jaja...aningen överdrivet...men ni fattar vinken va?) så lär det i alla fall ta sin lilla tid. Jag har fått förlika mig med detta faktum och håller mig därför så långt bort som möjligt för att inte hyperventilera av irritation över tempot.
Tro nu inte att jag inte erbjudit honom min hjälp....nej då... jag har erbjudit honom alla typer av tjänster (hrmmm...) men jag har fått inse att jag nog faktiskt inte duger.
Idag fick jag dock "äran" att bära en bräda från garaget ut till gräsmattan - det ni!!! ;-) Lite wow-faktor på det, eller hur?! *skratt*

Lax & nypotatis

Igår kväll kom pappa & Ingrid, Lotta & Ola, Anders, Annika och Alfred hem till oss och åt middag. Det blev lax och nypotatis*mums* :-)
Vi hade köpt en digitalfotoram till pappa & Ingrid som ett litet tack för Hemavanresan i påskas. Vi hade fyllt upp med alla bilder som vi tagit under veckan i fjällen....och det blev några hundra :-) 
Lite av nostalgitripp när man kollade igenom dem igen.


Städdag :-(

Städdag.....usch vad hemskt!!! :-(    Finns det något jag verkligen tycker är tråkigast av alla tråkiga ting så är det just städning! Visserligen har jag en städglad man men ibland känner man att man kanske borde hjälpa till.....typ idag.....men jag har en viss förmåga att hitta "viktigare" sysselsättning hela tiden. Dessutom är Martin så pedant så det tar ju sån tid *suck*

Jag tog chansen och flydde fältet redan i förmiddags då Martin skulle dammsuga och torka golven. Är man hemma vid dessa tillfällen så är man ändå bara i vägen så jag tyckte väl egentligen bara att jag gjorde honom en tjänst ;-)

Jag och Basti tog en rejäl långrunda ute i skogen och kom hem lagom till att alla golven var klara. Då är man inte så poppis när man kommer dragandes med en skitig hund.
Tog vattenslangen och gav Basti en kalldusch på tassar och fanor och sen fick han ligga och torka på en handduk ute i hallen.


Ellen ska på bröllop

Ellen har nattgäst här hemma och de har nu bänkat sig framför TV:n - beredda att titta på Talang.
Imorgon ska hon på bröllop :-)  Ja...faktiskt!
Lotta har fått uppdrget att uppvakta en kollega på hans bröllop men lyckades inte få någon annan med sig. Därför ringde hon sin trogne följeslagare....Ellen......som mer än gärna klär upp sig och går på bröllop! *ler*

Fredag

Idag har både matte och hund blivit välrastade :-)
Långrunda både i förmiddags och eftermiddags. Just nu ligger det en mycket nöjd fyrbent, hårig sak nedanför mina fötter och sover nöjt........

Mellan rundorna hann jag slåss om de åtråvärda parkeringsplatserna inne i stan. Jobbar inte folk?! Värsta trafikaoset och bilister som stannar både här och där och tar till diverse tjuvknep för att roffa åt sig en liten parkeringsruta!
Jag lyckades dock behålla lugnet och kunde sansat parkera min bil utan större rabalder.
Jag och Ellen var effektiva och hann med våra ärenden ganska snabbt. Körde sedan vidare och handlade inför morgondagens middag och sedan hem.

Det där med att jag skulle fotografera idag...ja, det försvann.....!


Tankeläsare?

Visst är det läskigt när man tänker en tanke och sekunden efter så är det någon annan som säger det! De händer rätt ofta här hemma mellan mig och Martin och det kan vara i olika situationer och handla om olika saker - små som stora.

Satt här och var jättesugen på glass....inte vilken sort som helst utan Mc Flurry marängsviss. Fantiserade om att Martin skulle erbjuda sig att åka iväg och köpa en sådan till mig......Gissa vem som sekunden efter kommer fram och säger att han funderar på att köra och köpa sådana till oss?! Jo, Martin!!! Läbbigt!

Dags att fotografera

Imorgon ska Martin fortsätta med träpanelen...ni vet....evighetsprojektet här hemma ;-)
Eftersom han helst gör det själv utan inblandning från mig (ja...faktiskt!) så tänker jag ägna en del av dagen åt fotografering. Det var längesedan nu så jag har hunnit bli ordentligt sugen!


Idag fick det bli äppelträden i trädgården....

Grabbarna Grus

Grabbarna Grus....... de tre musketörerna...... järngänget.......
:-)


SPA-behandling på gräsmattan

Dammsugaren åker fram titt som tätt här hemma nuförtiden.
Jag försöker klippa och raka Bastis tassar så fort det behövs för att minska all sand, grus och skit som fastnar på tassarna.
Idag var det dags igen......men Basti lider inte särskilt mycket av det.....han ser det mer som avslappning och - vem vet(?) - kanske lite som en SPA-behandling ;-)
Idag trädgårdsdag

Idag trädgårdsdag.
Imorgon husdag.
I övermorgon städdag.

Idag har vi klippt fram vår gräsmatta. Det har mer sett ut som en äng - ni vet med halvhögt gräs och ogräs blandat om vartannat. Men nu ser det faktiskt ut som en ganska vanlig trädgård! :-)
James har varit effektiv och kantskurit rabatter, rensat, planterat m.m. Själv har jag försökt räkna in alla barn vi haft hemma hos oss. Trodde vi var uppe i 5 stycken men upptäckte efter ett tag att det nog var 6 stycken...... *oups*
De är i alla fall självgående och kräver inte så mycket tillsyn eller underhållning.

I eftermiddags var jag ute och hämtade Alfred. Annika & Anders skulle tapetsera och behövde lite egentid till det. Ska dock erkänna att jag inte behövde anstränga mig så mycket för att roa och underhålla honom med tanke på att han hade en egen personlig barnvakt....Ellen! Hon var verkligen en stjärna!!!

Kniiiip!!!

Flera stycken som nu påpekat för mig att de tycker jag "slarvat" med uppdateringen. Mmmm....kan inte annat än att hålla med. Kan bara säga till mitt försvar att det är mycket nu....... många bollar i luften.

Idag hade jag bestämt mig för att sova länge. Inget inplanerat förrän 12.45 och jag såg fram emot en sovmorgon. *ler*
Varför är det då så att man vaknar som en tidsinställd väckarklocka kl. 06.00 och upptäcker att man är kissnödig? Öppnar inte ögonen utan försöker intala mig själv att somna om och att jag får "knipa" helt enkelt. Efter ca 10 minuter inser jag att jag inte kommer att kunna somna om förrän blåsan är tömd....... *suck*...... så det är bara till att knata upp och lämna den sköna sängen.
Är lite orolig över att inte somna om men jag lyckas faktiskt och blir väckt 09.00 då det serveras frallor :-)


Sen blir det hundrunda tillsammans med Mac, Miller och Diablo. Idag var alla hundar lösa under största delen av rundan!!! *jätteleende*


Hemma igen

Tisdag kväll och jag har precis kommit hem. Fika är något jag nog aldrig tackar nej till :-)
Eftermiddagen flöt på väldigt bra och det märks att både jag och barnen har börjat få rutin på allt som måste klaffa för att vi inte ska komma allt försent till nästa aktivitet. Kassarna med alla ombyten står färdigpackade, organiserade så att det bara är att ta dem i den turordning de står i. Barnen vet precis vad de har för ansvar och de fixar det galant! :-) Så skönt!

Imorgon är sista arbetsdagen för denna veckan. Skönt med en kort vecka så att man kanske hinner med lite annat också. Det enda jag har inplanerat är att göra vid naglarna på torsdag och ha middag här på lördag. Men om jag känner mig själv så fylls nog dagarna på ganska snabbt ;-)

Min tisdag

Nu börjar man bli van vid dessa intensiva tisdagar.
Har hämtat barnen och varit ute med Basti. Ska strax packa in oss i bilen och fara vidare in till simskolan. Därefter blir det "kattatvätt" (fast med tvål idag eftersom barnen fått röda utslag på kroppen av kloret när de inte duschat sig så noga och går med det i några timmar tills de tillslut kan duscha efter fotbollsträningen) och sedan racerfart till fotbollsträningen (Eriks tur idag). Nu harde flyttat till idrottsplatsen vilket innebär längre körsträcka.......:-(

Det är bestämt att Martin sedan ska komma dit direkt efter jobbet och avlösa mig eftersom jag sen ska vidare på fikaträff :-)

Ja....så ser min tisdag ut!

Tänkte ta med kameran till badhuset idag och försöka ta några kort :-)

Vart tog måndagen vägen?

Redan tisdag! Oj, vart tog måndagen vägen?
Jag hade en del utvecklingssamtal och när de avslutades vid 18-tiden så tog jag bussen hem. Det var informationsmöte för föräldrarna till de blivande skolbarnen (typ Erik då....) och det fick Martin på sin lott och han hade redan hunnit gå när jag kom hem. Ja, sen flöt de vardagliga rutinerna och kvällsprocedurerna på..... kvällsmat, natta barn och lite jobbgrejer. Slutligen hamnade jag i soffan för att se sista avsnittet av Spårlöst *ler*

Det var min måndag!


Aspiranttjänstgöring

Hjälp.... det känns som om någon slagit mig med en gummiklubba i skallen! Det är bara de små kvittrande små fåglarna som flyger runt huvudet som saknas.... ;-)
Har sovit gott hela natten och var förvånansvärt pigg i morse när jag steg upp. Tillbaka till Hässleholm - Martin fick stiga upp och skjutsa mig eftersom de behövde bilen på förmiddagen då Ellen skulle spela fotbollsmatch.
Idag var det nya handledare och ny domare....en svensktalande.... men det spelade inte så stor roll eftersom jag inte skulle vara skrivande idag utan inkallande.

Jag fick agera inkallande under i stort sett hela dagen och det krävs fokusering till max för att inte blanda ihop allt......vilket jag lyckades göra vid ett tillfälle men det ordnade jag upp ganska smidigt.

När det var klart och mitt intyg skulle skrivas på så tyckte de att jag tagit allt ansvar som man bör göra vid en aspiranttjänstgöring så det blev det istället. Jaha....då var den första av tre avklarad :-)
Alltid kul när man klarar något bra! :-)

Resten av familjen kom och hämtade mig och sedan körde vi till "berget" (Oreberg och Brantaberg) för att gå en långrunda med Basti allihop. Upp och ner på stigar, hoppandes på stenar över bäckar.....ja, lyckan var gjord för både barn och hund. Själv höll jag på att få andnöd! *pust*

I bilen hem somnade jag som en liten barnunge......och nu när vi kommit hem siktade jag in mig på soffan medans Martin lagar middag.....fast nu tycker han jag ska dammsuga.....så det får jag väl göra.

Grattis Ola!

"Ja må han leva! Ja må han leva! Ja må han leva uti hundrade år......"

Grattis på födelsedagen Ola!

När ska vi ut och fotografera? ;-)

Tårtmössa

När jag kom hem la jag mig i soffan och slumrade en kort stund. Mer blev det inte eftersom vi skulle på kalas hos Ola.
Alfred hade fått en så häftig "tårtmössa" som han hade på sig och charmade så klart alla. :-)Vi stannade kvar och tittade en stund på Eurovision Song Contest men både barn och jag var ganska trötta så vi packade in oss och körde hemåt lite senare och låg i sängen och slötittade på resten. Norges bidrag var helt klart bra. Jag gillade även Island och Azerbadjan.

Kul att länderna i Europa för en gångs skull inte bara kompisröstar utan faktiskt också klarar av att ta fram de riktigt bra låtarna!

Grattis Norge!!!


Gårdagen

God morgon!
Även idag är jag uppe med tuppen och snart redo för att ta mig till Hässleholsgården och hundutställningen.
Igår fick jag se och upptäcka nya hundraser som jag från början inte hade en aning om hur de såg ut. Kul att man alltid lär sig något nytt :-)
Det var en jättetrevlig dag och hör och häpna men jag lyckades t.o.m. skriva kritiklappar för en DANSK domare - jag som fattar noll danska!!! Men det gick ganska bra och man får ju helt enkelt fråga när man inte fattar.
Trevliga handledare och mysig stämning.....
Nu har jag alltså gjort/klarat mina två elevtjänstgöringar och ska alltså egentligen gå vidare och göra aspiranttjänstgöringar fr.o.m. idag men jag har "lyckats" fixa så att jag kan göra fler elevtjänstgöringar eftersom jag tycker det känns aningen pirrigt att helt plötsligt få så mycket ansvar och förväntningar på sig när man inte tycker att man har tillräckligt mycket kött på benen. Fegis? Hrmmm...ja, det kan man kanske kalla mig men varför brådska?

Ungar är smarta!

Ellen har lekt med Antonia idag och var i stort sett bara hemma för att äta innan hon gav sig iväg igen.... Hon skulle tillbaka till Antonia och göra klart sin Power Point-musikal! *ler*
Ungar är smarta! De har alltså fixat att göra en Power Point presentation med ljudinspelningar (där de själva sjunger) och sedan lagt till olika typer av bilder så att det blir som en musikal. Helt otroligt!!! Måste erkänna att jag är imponerad !

Nu tänker hon fortsätta att göra andra Power point presentationer här hemma....... :-)

Framsteg

Efter jobbet promenerade jag hem till Jessica - dags för fika :-)
Sofie och Malin slöt också upp och vi hann "prata av oss" innan Martin kom och hämtade mig någon timme senare. Han skulle vidare ut till Ola för att "slå i sista spiken" på trappan de började bygga förra helgen. Nu är den färdig och redo att invigas imorgon på hans kalas.

Själv åkte jag ut med Tina på A3 för att ta en fredagsrunda med hundarna. Vågar knappt säga det men det går bättre och bättre med hundarna varje gång. Idag hade vi dem t.o.m. lösa tillsammans. Tidigare har vi varvat mellan Basti och Mac när de varit lösa. Miller har fått springa lös hela tiden och naturligtvis tyckt det varit toppen! *ler*
Idag testade vi alltså eftersom vi märkte att båda var väldigt avslappnade och lugna. Det funkade bra och det bådar gott inför framtiden. Sjävklart kan det bli bakslag men man måste ju glädjas åt de små stegen. :-)


Nya raser

Har försökt repetera inför helgens ringsekreterarpraktik. Jag vet ju vilka raser jag ska ha i min ring så det var ju bara att börja läsa in sig.
När jag suttit där ett bra tag och började få kläm på de olika raserna så ringer min mobil...... det är från Nordskånska kennelklubben och de vill bara meddela att jag ska byta ring och hundraser eftersom det har blivit ett missförstånd.....
Neeeej!!!! Jag som precis läst in mig!
Men i andra andetaget berättade hon att det gällde söndagen och då kunde jag börja andas lugnt igen...... söndagens hundraser hade jag inte börjat titta på ännu.
Nu blev det en massa Shetland sheepdog istället........
En mängd söta "Frazze-hundar" :-)


Frazze

Överraskning

Vilken överraskning! :-)
Ikväll när Martin och barnen kom hem från dagis så berättade de att Pernilla varit där och hälsat på. Typiskt också att man missade henne! :-(

Gissa vem som kommer och knackar på dörren en liten stund senare?! Jo, Pernilla så klart! :-)
Vi får ta en riktig fika om några veckor.....när lugnet lagt sig.

Jag hann!

Började med mina utvecklingssamtal idag men det var en mjukstart - bara två stycken. Dessutom var de tidiga så vi blev klara i ganska god tid vilket innebar att jag hann ta bussen in till badhuset och vara med på Ellen & Eriks simskola :-)

Egentligen var det ju Martins tur att ta över den här aktiviteten nu men nu har man ju vant sig och jag vill ju fortsätta se och följa mina barns framsteg i bassängen.
Det har verkligen hänt otroligt mycket på bara 6 tillfällen (5 för Eriks del). Att Ellen simmar under vatten, gör bomben när hon hoppar i bassängen och kastar sig som värsta delfinen.....ja det är helt underbart att se med tanke på hur vattenrädd hon varit tidigare.
Hon vägrade gå nära den lilla vattenbanan för plastbåtarna på dagis, vägrade bada i badkaret utan hon fick sitta i vasken och vi fick hälla vatten försiktigt på huvudet med ett glas o.s.v.

Efter simskolan skulle vi bara hem och hämta picknickkorgen för att sedan ta oss till dagis. Där var det öppet hus med Vernissage och sedan familjefika på gården. Jag skulle komma dit senare eftersom jag först hade ett annat ärende att fixa men när jag kom hem igen så insåg jag att det knappt var lönt så jag stannade hemma och började repetitions-plugga inför helgens praktik. Hjälp vad man glömmer snabbt! Roligt men svårt!

Nu sitter jag här och väntar på övriga i familjen - de kommer vilken sekund som helst. Då ska barnen in i duschen, pussas god natt och sedan blir det till att fortsätta kvällen med lite jobbgrejer.

Dagens goda gärning

Jaha, då har man hittat sitt andra "bölprogram" där tårarna fullkomligt sprutar ut från tårkanalerna - Extreme Home Makeover.

Alltid härligt att se är de som verkligen behöver hjälp kan få det.

På tal om det så blev vi uppringda idag av en (bekant) som ville ha vår hjälp (om vi kunde). Hon kände en som kommit till Kvinnojouren med sina barn och inte hade möjlighet att få tag på barnens kläder eller saker.
Hade vi några flickkläder som vi kunde avvara? Självklart!
För bara någon vecka sedan skänkte jag ju en massa barnkläder så det fanns inte så värst mycket kvar men av någon anledning så sparar man alltid några plagg (fastän de är för små) bara för att man tycker de är "extra" fina eller nåt. Så hade jag gjort även denna gång men sådana här ändamål klarar inte ens jag av att så emot så utan att tveka eller fundera så gick jag och hämtade just de kläderna och packade ner i en kasse. Den här flickan kommer att bli kanonfin om några dagar :-)
Hittade några skor också som fortfarande var helt OK.
Har gjort min goda gärning idag! :-)

Helt OK!

Tja, nuförtiden behöver jag väl inte berätta så mycket om mina eftermiddagar. Dels börjar det bli lite tjatigt och dels ser de ungefär likadana ut.
Idag är dock första dagen som jag faktiskt tyckte att det kändes helt ok. Stressigt? Absolut! Men som sagt - helt OK. Snacka om att man vänjer sig snabbt!


Maj

Maj månad!
Varför hopas allt just då? Alla har extra mycket att göra på jobbet, mycket där hemma med familjens alla aktiviteter osv. Jag överdriver inte om jag påstår att nästan alla dagar fram till juni är fyllda med något. Visst är vissa saker självförvållade och man har alltid valet att kunna tacka nej....men samtidigt så vill man ju vara med på det mesta. Så jag kan bara skylla på mig själv när jag faller ner som en fura i sängen om kvällarna ;-)

Nu ser jag fram emot sommarlovet och det närmar sig fort :-)

Min eftermiddag

Skulle egentligen hämta Erik strax efter 14 idag och tyckte det lät bra med tanke på att resten av eftermiddgen skulle gå i ett rasande tempo med både simskola och fotbollsträning. Men ibland blir det ju inte som man tänkt sig....... fick veta att jag skulle på ett möte hela eftermddagen och där försvann det lugna tempot som jag hoppats på.

Istället fick jag rusa från mötet - köra som på Autobahn - hämta Erik - och sedan Ellen (som dessutom befann sig i Skepparslöv där de uppmärksammat "Fritidshemmens dag" med tävlingar och lekar).
Vi hade fått besked om att hämta barnen där 15.30 och jag kom 2 minuter sent. Inte så illa egentligen men grupperna hade redan börjat promenera tillbaka till skolan så jag fick tuta och köra in till kanten och plocka upp prinsessan där.

"- Mamma! Vi har väntat jättelänge och nu var vi tvungna att börja gå tillbaka!"

Men hallå?! Så sen var jag ju inte! Har man sagt att det är OK vid 15.30 då får man väl stå för det?! Uppenbarligen tyckte Ellen det var förargligt att ha en sån pinsam och sen morsa... *hrmm*

Snabbt hem så att Basti kunde få en kort runda och sen i racerfart in till stan. Nu är det ganska svårt att köra racerfart i stan med tanke på att det är vägarbete i stort sett varenda j_vla korsning och de omdirigerar all trafik i värsta labyrinten! *suck*

Simskolan gick bra och var som vanligt uppskattad. Lite extra stressigt blev det när den nya simfröken hade missuppfattat sluttiden och drog över med 10 minuter. När vi skulle byta om var det både Erik och Valter som skulle skynda sig till fotbollsträningen. Då upptäcker vi att någon snott Valters kalsonger!!! Hallå?! Vem går och snor ett par använda barnkalsonger?! Stackaren fick åka och träna fotboll på "italienskt vis" *ler*

Efter fotbollsträningen kastade jag in barnen i duschen samtidigt som jag stekte pannkakor. De var hungriga som vargar efter eftermiddagens aktiviteter.

Rensat tårkanalerna

Jaha...mitt måndagsnöje är över....eller ska jag kalla det för mitt måndagsböl? Spårlöst.
Sitter och fäller tårar varenda eviga måndag. Så bra men så sorgligt. Ja, alltså egentligen inte sorgligt utan det har ju varit lyckliga slut men att få se deras känslor komma fram klarar inte ens jag.

Samtidigt är det ganska skönt att få rensa tårkanalerna med jämna mellanrum ;-)

Sov gott!

En ny vecka har startat

En ny intensiv vecka har startat och jag och Martin har nu ikväll kollat av läget av vad som kommer att ske och vad det kräver av oss. Jag laddar upp inför några hektiska dagar i rad.

De två kommande dagarna ser ut som förra veckans med mycket stress och aktiviteter men så länge vi är väl förberedda och strukturerade så funkar det.

Helgen som kommer ska jag dessutom ägna i hundens tecken... jag ska nämligen tillbringa både lördag och söndag i Hässleholm på den stora hundutställningen där för att fortsätta min ringsekreterarpraktik. Både spännande och lite nervöst.
Upptäckte att det var en dansk domare på lördagen och en finsk på söndagen *suck*.... varför kan jag inte bara få en som pratar svenska rätt och slätt?! Danska fattar jag ingenting av och finska...tja, då måste jag ju skriva och prata på engelska! :-S

Äckelpäckel :(

Hundrunda ute på A3 tillsammans med Tina. Vi tyckte det var hög tid nu eftersom hundarna inte träffats på ett bra tag nu och det var ju raka motsatsen till vår strategi. Vi hade ju bestämt att gå ofta så att hundarna "tvingades" möta varandra och promenera tillsammans. Men.... ja, jag vet inte om man kan "vila sig i form", eller något, för med facit i hand så gick det väldigt bra idag :-) fastän de inte träffats på ett bra tag.

Dessvärre fick vi med oss två äckelpäckel-djur med oss hem.... FÄSTINGAR! Örk!!!! Läbbiga kryp det där...!


Men Martin.....!

Men Martin......inte visste jag...... *haha*


Bilder

Lite bilder från helgen.......
Tjejhelg

Hej på er! Tänk.... en hel helg utan bloggande.... känns lite märkligt men ibland måste man ju lägga in lite "semester" :-)
I fredags lät jag som en hes tupp i kombination med täppt näsa...... men till Göteborg skulle jag och tur var väl det!
Vi (Jossan, Linda och jag) körde upp på eftermiddagen och kom fram till Magda före Lotta och Maria (som tagit tåget från Stockholm). Fredagskvällen gick åt att bara ta det lugnt, sitta och snacka om allt som hänt sedan sist vi träffades, äta gott och dricka lite vin - hur mysigt som helst :-)

Lördagen skulle vi sedan tillbringa på........ håll i er......... GE-KÅS i Ullared!!! Vi och alla andra tusen som tyckte det var en lämplig dag att shoppa loss ;-)
Att hålla ihop alla sex var ju omöjligt så vi bestämde träffpunkt vid bindorna *skratt* varje timme :-)
Lite av varje smög sig ner i kundvagnen och vi var ganska nöjda när vi körde tillbaka till Magda.
Vi åt jättegod middag och efteråt blev vi ganska slöa och låg utslagna i soffan under filtar. Mysigt! :-)

Vi skojade på kvällen om att vi skulle köra inom Ge-Kås igen på hemvägen till Kristianstad för att kompletteringshandla.... lite komiskt med tanke på att jag skojat lite om några som hyrt stuga och tillbringat TVÅ dagar på Ge-Kås...som om inte en dag räckte!
Men vi tyckte nog inte att vuxenpoängen räckte med bara ett besök så vi tog en sväng inom där på vägen hem också och fyllde våra korgar med "bra-att-ha-saker" *haha*

Alltid lika kul att träffa "tjejmaffian" - kram till er allihop! :-)

Martin.... vilken Martin?

Martin....vilken Martin?
Jag som INTE är van att agera ensamstående mamma har som ni säkert förstått fått smärre chockupplevelser den här veckan då allt ansvar lagts på mig med både barn, hund, hus och vardagssysslor! Jag vet att jag har en man men honom har jag i stort sett inte sett röken av mer än om jag vaknat om nätterna och råkat känna att han ligger där bredvid mig i sängen. Nästa gång jag vaknar är det morgon och då har han redan stigit upp och är redo att gå till bussen. Någon direkt kommunikation där på morgonkvisten kan jag väl inte direkt skryta med att vi har - ingen givande sådan i alla fall. ;-)

Han jobbar länge dessa dagar eftersom han har utvecklingssamtal och när han kommer hem då går jag näst intill och lägger mig. Ikväll är jag dock vaken men nu körde han i väg för att handla och när han kommer hem igen ligger jag garanterat redan i sängen.

Men jag vet att han läser bloggen så vi får väl kommunicera genom den då.... :-)

Så....... Älskar dig Martin! God natt och sov gott! Det ligger tvätt i maskinen - kan du hänga upp den? Förresten behöver diskmaskinen tömmas också så om du har lite tid över så vet du var den finns.... *hehe*

:-)

Ska jag bli sjuk?

Undrar om jag håller på att bli sjuk....? Började få ont i halsen i går kväll och idag har det inte blivit bättre precis. Hade kramper i magen på jobbet så ett tag övervägde jag om jag överhuvudtaget skulle fixa eftermiddagen men det blev bättre och nu är det helt borta.
Kan ju inte bli sjuk nu med tanke på att jag ska åka till Göteborg på fredag. Då är det dags för tjejhelg och vi sammanstrålar uppe hos Magda på fredagkvällen. Ska bli superkul!!! :-)

Onsdag

Åh, vad skönt det är att få sitta ner! Även denna eftermiddag har gått i stressens tecken och det har varit tajt att hinna till alla ställen i tid. Upplägget var ungefär detsamma som gårdagens förutom att det idag var Ellens tur att träna fotboll efter simskolan.
En jätterolig nyhet är att Erik och Valter också fått plats i simskolan och de var överlyckliga över detta :-)
Så idag var det två barn som skulle snabbduscha och byta om på rekordtid - men de börjar bli rutinerade nu *ler* och de fixade det galant!

Släppte av Ellen på träningen.... åkte hem och "kastade" in Erik i duschen...... gick en runda med Basti....... åkte till Mc Donalds och hämtade mat....... hämtade Ellen.... åkte hem och åt........ "kastade" in Ellen i duschen.....*pust*

Även morgondagen kommer att bli aningen tajt eftersom vi även då måste skynda oss hem efter simskolan. Ska ha fikagäster här hemma och då är det ju dumt om man inte är hemma när de kommer *hrmm* ;-)


Jäklar vilken eftermiddag

Tjohej vilken jäkla eftermiddag! Den går inte av för hackor vill jag lova!
Efter jobbet for jag och hämtade barnen för att sedan mellanlanda här hemma och äta mellanmål och hinna gå en runda med Basti och sedan byta om. Därefter körde vi vidare in till Tivolibadet och var med när Ellen var på simskola. Erik och jag satt troget och tittade på och han blev riktigt sugen på att också få vara med. Synd att platserna redan är fyllda.......
Ellen fixade det mesta väldigt bra måste jag säga. Det hon behöver öva mer på är att kunna våga slappna av och inte spänna sig när de t.ex. ska göra olika flytövningar.

Simskolan slutade 17.00... snabbt in och göra en "kattatvätt" (d.v.s. en vända inom duschen) och sedan klä sig i racerfart. Erik gör sig redo för sin fotbollsträning som egentligen börjar 17.15 och jag måste säga att jag själv är ganska imponerad av att vara på plats kl. 17.19. Men jag kan också avslöja att alla procedurer var noga genomgångna och inövade.... ;-)
Här hemma har det låtit t.ex. "- .... och när Ellen klär sig då går du och tar på dig......" eller "- ..... sen går båda två och gör det där så att det blir färdigt" o.s.v. Med andra ord så visste både Ellen & Erik vad, när och hur de skulle göra i eftermiddags. Kontrollbehov?! Tjae.....kanske det.....men det funkade ju! :-)

Erik tränade fotboll och när den slutade kl. 18.15 så var det raka vägen hem för att laga kvällsmat medan barnen hamnade i duschen. Så himla skönt när de är så stora så de fixar sådant själva!
Nu sitter de i soffan och varvar ner. De har säkert också varit uppstressade och behöver lite lugn tid innan det är sängdags.

Imorgon är det dags igen.... samma procedur fast då är det Ellens tur att träna fotboll efter simskolan. :-)

"Internationell" simskola

Ellen ska alltså gå en "intensiv-simskola" och har börjat förlika sig med den tanken (i början var hon ju inte överdrivet positiv om vi säger så....).

Häromdagen frågade hon:

"- När var det jag skulle börja på den internationella simskolan?"

Tja..... internationell eller intensiv...... *haha*

Simskola och fotbollsträning

Imorgon blir det en hektisk dag. Ellen ska börja sin simskola och när den slutar så har vi en kvart på oss innan Eriks fotbollsträning börjar. Kan ni se hur den ekvationen ska gå ihop? Njae.... inte jag heller om jag ska vara ärlig. Har förberett Ellen på att det är turbofart som gäller så fort de klivit upp ur bassängen och sen har jag förberett Erik på att han kommer att bli aningen sen till träningen och att det bara är till att "gilla läget".

Onsdagen kommer att se ungefär likadan ut - skillnaden är att det är Ellen som ska träna fotboll då. Att skippa fotbollen är ju iofs ett alternativ men med tanke på att båda älskar sin fotbollsträning så är ingen särskilt pigg på det utan då stressar man hellre som skållade illrar och ser sin mamma få halvt hjärtstopp....! ;-)

Jaja..... allt löser sig! Jag ser detta som en övning då nästa vecka kommer att se likadan ut men sen har Martin gjort sina utvecklingssamtal och kan börja ta över ansvaret som chaufför och jag kan börja med mina utvecklingssamtal istället.

En helt vanlig dag

En helt vanlig dag då allt bara rullar på och inget särskilt har hänt. Ja.... så kan man väl beskriva denna måndag.
Svärföräldrarna hämtade Ellen & Erik och har sysselsatt dem hela eftermiddagen. När Ellen skulle berätta allt de gjort så var det som en evighetsmaskin.... det tog liksom aldrig slut. Hur kan man hinna med så mycket?! Jag som tycker att jag kan vara effektiv! Inte undra på att svärföräldrarna behöver "vila upp sig" efter en dag med barnen när det aktiveras till 120% varenda sekund....!

Småpyssel hela dagen

Idag är det en sån där dag då man småpysslar med lite av varje.... sånt som stått på "att-göra-listan" väldigt länge men som inte pririteras i första hand.
Jag och Erik har bytt vatten i akvariet - ett projekt som vi skulle gjort för några veckor sedan egentligen.... men nu är i alla fall fiskarna glada :-)

Bilen har fått sig en helrenovering - i alla fall på utsidan. Äntligen har vi bytt däck och tvättat den.
Mellan varven har Martin fortsatt med träpanelen.

Picknick på studsmattan

Ellen är och cyklar med kompisarna någonstans här i området och Erik och Herman leker i trädgården. Klockan visar lunch och pojkarna har picknick på studsmattan :-)
Mysigt!


Korg

Igår fick Basti en ny korg och lyckan var gjord :-)
Den förra tuggade han ju sönder och sedan dess har han fått ligga på golvet. Det tog lång tid innan jag ens övervägde om att han skulle kunna tänkas få en ny korg men även ett stenhjärta kan ju vekna ibland ;-)

Nu ligger både hund och barn i den nya mysiga korgen :-)


" Bättre med en sten till huvudkudde än ingenting alls..."


Mys i den nya korgen

Nu börjar jag hamstra

För er som fortfarande inte tror att gör något här hemma (som gynnar resten av familjen... typ diska, städa m.m) så kan ju nu berätta att jag har hunnit med både att dammsuga, plocka kläder och lägga in i garderober och varit iväg och handlat....! *ha* ;-)

Nu funderar jag dock starkt på att ta fram en solstol och slå mig till ro *ler*

Tur att man har halva släkten på Kvantum och som snällt ringer och berättar när sista flaket med Påskmust sätts in. Ja... jag vet.... det var ju den största anledningen till varför jag erbjöd mig att köra och handla idag - för att kunna köpa den sista Påskmusten :-)
Fick besked om att det fanns 20 flaskor kvar. Martin fick spel här hemma och tyckte jag var mer än crazy om jag köpte så många. Köpte "bara" 16 stycken idag men har 4 flaskor kvar i reserv som jag kan köpa när lugnet lagt sig igen hos Martin. *haha*
Han vet fortfarande inte om att jag har köpt 16 flaskor..... de ligger fortfarande kvar i baget... men nu tog han bilen och skulle köra och köpa grillkol (som jag hade glömt) och när han kommer hem så är ju risken ganska stor att han upptäckt mitt lager...... så då är det kanske bäst om jag går och gör något "vettigt" - typ städar toaletterna.... då mjuknar James igen ska ni tro *hehe*

Match i Vittsjö

I morse steg vi upp tidigt och packade picknickkorgen. Ellen skulle nämligen spela match i Vittsjö och det gjorde vi till en familjeutflykt :-)
Erik hämtade vi hos Herman då han övernattat där - "lycklig som en speleman" :-)

Medan fotbollstjejerna bytte om och hade uppladdning så gick jag, Martin och Erik med Basti en runda i skogen. Vi kom till en sjö och Basti passade på att ta sig en simtur :-) Han var i extas och tyckte det var en toppenrunda!

Matchen slutade med vinst och Vätjejerna vann med 4-1! :-)

På väg hem körde vi inom och gjorde ett spontanbesök hos svärföräldrarna i Hässleholm. De bjöd på fika och "kidsen" passade på att spela golf.

Copenhagen

Hemkommen från en heldag utomlands :-) !!! Jag, Sofie, Malin, Jessica, Margareta och Caroline har varit i Köpenhamn och gjort staden osäker.
Malin kom och hämtade mig strax före 07 i morse och jag vet inte riktigt hur det gick till.... men.... av någon anledning så blev det VÄLDIGT stressigt den sista stunden innan vi skulle åka. Tidsoptimist.... mmmm, det är jag nog ibland....!

Jättegod mat och dryck hela dagen och narturligtvis blev det lite shopping också :-) Inga kläder eftersom de var dyrare där än här hemma men en ny uppsättning tallrikar och glas... visserligen i plast men nog så fina ändå. I like! :-)

Avslutade hela dagen med att springa längs Ströget. Har nog inte sprungit så mycket på en evighet och blodsmaken i munnen var nära - det kan jag lova!
Tidsmarginalen var på vår sida den här gången och vi hann precis kasta oss innan för dörrarna på tåget lagom tills det började köra.
Tack alla för en supertrevlig heldag! Nästa år gör vi om det igen! :-)


RSS 2.0