Pussel

Familjen håller på att bygga ett 1500-bitars pussel och alla bitar ligger på matrumsbordet. Dit går man när man behöver en mini-paus och något annat att tänka på en liten stund. Faktiskt ganska effektivt! :-)


Tänt första ljuset?

Ni har väl tänt första ljuset idag? Om inte så passa på att gör det lite mysigt nu när det är mörkt ute. Tänd lite ljus, värm lite glögg, plocka fram pepparkakorna och dra en gosig filt runt dig och kryp ner i soffan - det är i alla fall vad jag tänker göra alldeles strax :-)


Oliver Twist

Nu har jag varit och tittat på Oliver Twist. Jättebra!!!
Efteråt fick vi komma bak bland kulisserna och titta och Caroline fick sig en svängom med Loffe Carlsson :-) *skratt*
Tur man är snabb med kameran ;-)
1:a advent

1:a advent!
Jag har inte riktigt hängt med och hunnit fatta att det faktiskt redan har hunnit bli advent och allt vad det innebär. Jovisst har stjärnor och adventsljusstakar kommit fram men mer än så har det liksom inte blivit här hemma. Själva känslan har inte riktigt infunnit sig och med den stress som det ofta blir nu när vi stiger in i december månad så är ju frågan när man ska hinna känna den där underbara julstämningen.
Kanske när tomtarna börjar placeras ut och julmusiken börjar spelas lite oftare?
Jag har i nästan ren desperation hunnit käka typ 6 burkar skumtomtar men kan nu konstatera att det inte ligger någon direkt julkänsla i dem. I så fall borde jag vara julig som tusan efter den konsumtionen ;-)

Igår slog jag in alla julklapparna (eftersom jag annars brukar ha en ovana att alltid stå med det på lillejul och stressa mig igenom alla paketen. Snacka om att ta bort det mysiga i det då.) och spelade julmusik på Spotify. Kunde känna julstämningen glänta på dörren. Den finns där ....... jag ska bara ha tid att släppa in den också :-)


Fullspäckad dag

Idag är det en fullspäckad dag och allt är noggrannt planerat för att allt ska klaffa och alla ska kunna hinna och ta sig till sina olika inplanerade aktiviteter.
Jag ska titta på Oliver Twist med min klass i eftermiddag och samtidigt ska Ellen på kalas uppe på golfklubben. Martin ska till Vinslöv och presentera luciakandidaterna på julskyltningen och sen har vi bara Erik kvar. Honom auktionerar vi bort..... ;-)

Det ska skjutsas hit och dit och med endast en bil och söndagsbussar så krävs det lite planering för att få ihop schemat - men jag tror faktiskt att vi lyckats.


Kvinna - tant - kärring

Nu är alla stakar och stjärnor på plats. Mysigt :-)
Inhandlade två stjärnor på fot i dag (olika modeller). Men innan jag kom ut från affären med dem....... *suck*
Mycket folk och hagalna människor som nästan kan göra vad som helst för att få det de vill. Träffade just en sådan människa idag.

Jag letade efter en svart stjärna bland alla kartonger och konstaterade ganska snart att det inte fanns några kvar. Någon annan färg var inte aktuell för mig så jag haffade ett biträde och frågade henne. Tyvärr var de slutsålda och då frågade jag om jag kunde få köpa skyltexet. Det gick bra. Samtidigt dyker då den här kvinnan (.....tanten....kärringen.....ja, kalla henne vad ni vill) upp och säger att hon också vill köpa skyltexet.
Öööhhhh....vad tror hon egentligen?!
Tur man är snabb.

"- Jaha, men den här ska jag ha i alla fall!" säger jag. Sen tar jag stjärnan och ska precis gå.

Då fortsätter tanten:

"- Åh, men jag tycker att just den svarta är så fin."

Jag bara tittar på henne och sen går jag. Lägger inte mer energi på henne.

God morgon

God morgon!
Idag ska alla ljusstakar och adventsstjärnor upp så förhoppningsvis ska vi kunna sitta och njuta i det mysiga skenet ikväll. :-)

Tittade på Idol igår kväll och alla fyra som var kvar höll väldigt hög klass. Kul att Calle fick vara kvar men samtidigt känns det ganska givet vilka två som ska stå i finalen - Tove och Erik.
Hade iofs varit lite extra kul med Calle som outsider i finalen.

Nu ska tänderna borstas och sen tar jag en julklappsrunda.

Hej så länge!

En vacker tanke från min son

Ibland ser man att Erik liksom försvinner in i en annan värld. Då sitter han ofta och funderar på något. 
Ikväll satt han tyst och bara stirrade rakt ut i luften när vi satt vid middagsbordet. Till sist säger han:

"- När man dör då tror jag att man blir en sån där solstråle som man kan se lysa ner på jorden."

Vilken vacker tanke! Det är ju så att man blir riktigt rörd! Undrar hur han kom att tänka på detta?
Men håll med om att tanken är fin!

Jag försöker bli lika djup som min son så jag svarar:

"- Åh, vad fint Erik! När jag dör då ska jag bli en solstråle och skina på dig."

Erik svarar snabbt:

"- Nej, gör inte det. Jag blir så svettig då!"

*hahahaha*

          
Sopp-in resulterade i ostbricka och drinkar :-)

Efter jobbet hämtade jag Erik och sen for vi vidare till Skepparslöv.
Vi blev bjudna på grönsakssoppa och Ellen visade oss runt.
Jag blev sittandes där eftersom några av de andra mammorna också anslöt sig runt bordet och tiden den bara rann iväg. Vi hann avhandla både det ena och det andra och det bestämdes tid och dag för party för oss morsor. Det blir ostbricka och drinkar - härlig kombination, eller hur? ;-)

Sopp-in

Hämtade Ellen på klubben (fritids) i eftermiddags och de höll på för fullt att skala potatis och andra grönsaker.

"- Oj, vilken aktivitet! Något särskilt på gång idag?" undrar jag (och nu efteråt så önskar jag att jag inte alltid ska vara så förbannat snabb med att snacka).

"- Jaa..... det är ju "Sopp-in" imorgon för alla er föräldrar."

*tjoff* - det är jag som i mitt inre ger mig själv en smocka för att jag inte knipt ihop käften.

"- Hahaha..... jaaa, det vet jag ju - det har vi ju uppskrivet där hemma. Det har vi pratat om många gånger. Ska bli jättetrevligt! Verkligen!"

:-S

Återigen gör vi en typisk Olofsson-grej. Glömmer aktiviteter som har med våra barn att göra. Av någon viss anledning så finns det någon/något där ute som vill att vi ska komma till insikt och inte missa dessa tillfällen och därför påminner detta väsen oss om aktiviteterna i sista sekund så att vi ska hinna fixa det. Så även denna gång.

Så nu ska Pernilla på "Sopp-in" imorgon eftermiddag :-)

New Moon

Jaha....mitt biosällskap ligger i feber. Johan, jag undrar om det bara är en dålig ursäkt för att "slippa" vampyrerna?

Jag vill ju se fjortisfilmen New Moon. Någon annan som är sugen?

Vet hon vad hon ber om?!

Idag har de första julklapparna inhandlats. Nu känner jag att jag är på gång! :-)
När jag ringde till Lotta och frågade vad Wilda önskade sig i julklapp så måste jag faktiskt medge att jag blev en aning förvånad över svaret:

"- Leksaker som låter och rör sig."

Öööhhh....... vet hon egentligen vad det är hon säger?! Vet hon vad det innebär?! Hon BER själv om det!!! Undrar om Ola är delaktig i det här beslutet?! Nja, tror inte det!

Låtande leksaker är en fröjd att köpa ....... för att sedan ge bort *hehe*
Kanske borde komplettera med ett par öronproppar till Ola också i samma paket? Funderar på att sabba avstängningsknappen så att den alltid spelar på högsta volym :-P

Lotta kan härmed ALDRIG öppna munnen för att klaga över spelande leksaker i alla storlekar och former - hon tipsade själv om det! Glöm inte det Lotta när vi pratas vid i januari! ;-)

Kommer tandfeén?

Ellen har haft en lös tand ett tag och det har vickats både åt höger och vänster och uppåt och nedåt.
Hon visste att om den inte var ute före återbesöket hos tandläkaren i december så skulle den dras ut då. Detta är ett scenario som finns med på Ellens "mardrömslista" och hon ville ju absolut inte vara med om detta.
Ikväll ville hon att jag skulle känna på den och det visade sig att den var så lös att det egentligen var ett mirakel att den överhuvudtaget satt kvar i munnen på henne!
Likblek i ansiktet och med darrande ben så vet hon inte om hon ska börja gråta eller hugga mig i fingrarna när jag vickar på den. Jag hoppas så klart på det förstnämnda! ;-)

Beslutar mig för att göra slut på eländet och sätter in nageln under tanden och vips så lossnar den!
Gladare tös får man leta efter :-)
Nu återstår ju bara att se om tandfeén dyker upp i natt :-)

Slingor i håret

Erik den långhårige har varit hos frisören idag och blev så snygg så snygg :-)
Vi hann också köpa honom en ny mössa (vilket han var i "big need" av). Den gamla började bli liten och han fick verkligen dra för att den skulle komma nedanför öronen.
Nu snubblade vi rakt på en mössa som det måste ha varit meningen att vi skulle köpa. Färgerna var klockrena till hans vinterjacka!
Ellen passade också på att shoppa lite och hittade en typisk "Ellen-tröja" - dvs en tunika med tufft tryck.

Ellen blev inspirerad av att vara hos frisören. Hon hann - under den halvtimmen vi var där - bestämma att hon skulle färga in slingor i sitt hår.
Bestämde mig för att gå till Jossan (nagel-Jossan som numera också kan titulera sig hår-Jossan) och höra vad hon rekommenderade.
Mina barn har redan i tidigt skede virat henne runt sina små lillfingrar och jag borde förstått att hon skulle vika sig för Ellens minsta önskan. De två kuckilurade ihop planer på hur de skulle göra och vilken färg de skulle ta. Själv satt jag och försökte sudda ut de mardrömsbilder som dök upp i skallen på mig hela tiden - Ellen med rosa slingor, Ellen med pissgula slingor.......osv.
Nu är tiden bokad och på fredag ska det alltså ske. Lovar återkomma med fotouppdatering.

Minst ett fel

På måndag ska Erik ha utvecklingssamtal och ikväll satt vi och pratade lite om det. Då säger Erik:

"- Ja, det kommer nog att finnas minst ett fel på mig."

*hahaha*

Lilla hjärtat! Man undrar ju vad hans tankar kring ett utvecklingssamtal har varit? Att rabbla upp "felen"?

Strul med att komma in

Det var strul med att komma in på bloggen igår och därför blev det inga inlägg under gårdagen.
Tillbringade faktiskt större delen av kvällen i soffan igår och tittade på den sista av de tre hyrda filmerna (som jag egentligen skulle sett i söndags då jag trodde att jag skulle ligga nerbäddad i feber pga sprutan).
Jag ägnade inte en enda sekund åt att tänka på jobbet utan tog helt enkelt "ledigt". Nice! :-)

Filmen - Falskt alibi - rekommenderas!


Ullared

Sitter och tittar på Ullared och konstaterar att Kjell är ett riktigt original! :-)
Kul att det finns människor som ställer upp och låter sig filmas så att andra människor i sin tur kan få sig ett gott skratt.

Funderar lite på hur jag själv är när jag är i Ullared.
Man vill fynda och få så mycket som möjligt för så lite pengar som möjligt. Vissa grejer åker ner i kundvagnen av rena farten och man tänker inte riktigt efter om man verkligen behöver den där prylen eller om man ens kommer att använda den. Ibland styrs jag enbart av prislappen - billigt är bra. Borde kanske lära mig någongång att detta inte alltid stämmer.

19.90kr.
Åh, vad billigt!!!
Man tänker inte på att många 19.90-grejer snabbt blir stora summor. Man tänker - "bra-att-ha".

Samtidigt är det en kul grej det där med Ullared. Som ett äventyr. Man vet aldrig vad man kommer ut med i kundvagnen. ;-)


Jag snubblar och hunden morrar

Idag har hela familjen varit ute på långrunda med Basti. Vi valde att promenera i hagarna här i närheten och det var riktigt mysigt trots det gråa vädret.
Jag hade berättat för Martin om en särskild hund (och ägare) som jag helst inte önskade möta under vår runda eftersom den inte är till att lita på och ägaren inte riktigt har koll och styrka att kunna hålla den. Vilken hund möter vi naturligtvis?! Jo, självklart DEN! *suck*
Kopplar Basti och håller honom ganska kort och jag ser att ägaren till den andra hunden också gör så. Precis när vi är mitt för varandra så snubblar jag till (klantskalle!) och då gör den andra hunden ett ryck mot oss och morrar och spänner upp sig. Frågan är ju om det hade kunnat gå smidigare om jag inte hade snubblat till.
Basti uppförde sig bra utan att spänna sig eller glo (som han ibland har förmågan att göra).

Ellen under förvandling

Jag och Ellen for in till stan igår för att shoppa loss lite. Vi kom hem med enbart grejer till henne och Erik. Ja, kul för dem.....!

Ellen håller på att förvandlas....igen. Hon har redan gett oss en vink om hur hennes tonårsvilja kommer att se ut och vara. En försmak så att säga. Envis som..... far sin! ;-)
Från den lilla försynta 5-åringen hon var förvandlades hon till världens hårdrockare och gick in i sin svarta period när hon var ca 6-7 år gammal. Alla rosa och röda och glittrande plagg kastades brutalt ut från garderoben och ersattes med svarta och gråa plagg - helst med nitar och döskallar. Allt skulle vara tufft och ordet "gullig" förbjöds.

Efter ett tag la sig denna omtumlande tid och man kunde börja skymta rosa och rött igen med inslag av lite glamour :-)
Det har varit relativt lugnt nu i något år och Ellen har haft sin stil - mycket munktröjor, jeans och vanliga toppar.
Nu är vi inne i förvandlingens tid igen och den här gången kastas allt som kan kategoriseras under "flicka" ut. Det ska nu ersättas med "tjej" och det innebär tuffare klädstil men kan ändå vara rosa och rött.

*suck*

Jag är redo för alla biverkningar!

I lördags var det då dags för vaccinationssprutan som efter många om och men skulle tas i metropolen Vinslöv.
När vi parkerar utanför vårdcentralen och ska gå in så möter vi ett par i 40-50 års åldern som vinglar och pratar "groggy" och jag kommer på mig själv att bara glo och gapa och samtidigt döma...... Vinslövsbor.....*suck* Det är liksom som att befinna sig mitt i filmen "Plötsligt i Vinslöv".
Jo, jag fattar ju också att dessa vinglande människor bara gör sig löjliga eftersom de precis varit inne och blivit stuckna men det spär liksom bara på mina förutfattade meningar.
Martin tycket bara det var roligt.......

De stod redo i dörren och jag och Martin visades in i varsitt rum. Jag märkte inte ens när hon stack mig - inte för att det brukar göra ont men man brukar ju ändå känna när det sticker till - det gjorde det inte den här gången.

Efter att ha hört om både den ena och den andra biverkningen så förväntade jag mig minst lite feber och frossa och definitivt ont i armen. Jag hade varit och hyrt filmer och laddat upp så att jag skulle kunna roa mig under söndagen om jag nu skulle ligga däckad i feber.
Vad händer då? Jo, inte ens den minsta lilla biverkning i sikte. Jag fattar inte? Inte ens ont i armen. Alla har snackat om liknelser till världens träningsvärk men här var det absolut ingenting!
Martin däremot har haft ont i sin arm och man har inte fått peta på honom.


STORA saker i paketen

I fredags var vi på kalas hemma hos Alfred. Han och Anders passade på att fira tillsammans men så klart riktades ju den största fokusen på lilleman - Gringelstads konung :-)

Härligt att se att de nu nått det stadie där vi befann oss för några år sedan....... då alla presenter skulle vara så förbaskat stora! Allt tog en sån himla plats och vår boyta här hemma såg mer ut som ett tivoli än en vanlig villa. Nu har det mesta städats undan här hemma och det största är nog Eriks fotboillsspel som fortfarande står framme.
I Alfreds fall så var det snickarbänk, leksakskök, bondgård, radiostyrda bilar och annat som både tar plats och som låter *hehe*
Jag ser med spänning fram emot den dagen då lilla Wilda även når detta stadie. Det ska bli mig ett rent nöje att köpa den största och mest högljudda leksaken som jag kan hitta! *hehehe*

19/11

Nu är jag tillbaka igen! :-)
Har haft paus i några dagar med bloggandet. Har helt enkelt knappt orkat sitta vid datorn.

Nu kommer en uppdatering!

19/11
ALFRED 2 år!!!! Snacka om att tiden går fort! Gringelstads konung har nu börjat snacka och det är ett nöje att bara sitta och lyssna på honom. Vissa ord är klockrena och vissa mer svårtolkade - precis som det ska va!

BASTI 3 år!!!! En av de minsta valparna i kullen har nu vuxit till sig rejält och kan väl kallas vuxen vid det här laget. Man blir lite mörkrädd när man inser att det redan har hunnit gå 3 år.

Ett stort GRATTIS till alla de andra kullsyskonen (M-kullen) från Vidjoels.

Vantar inomhus?

Fy vilket ruskväder! :-(
Sitter här och huttrar och är kall om både fingrar och nästipp men att ha vantar på sig inomhus - ja, där går väl gränsen?
Har ägnat hela kvällen till jobbgrejer och nu känns huvudet som om det ska sprängas. Kanske dags för sängen?

Spruta i Vinslöv

Det blev ingen spruta i morse.
Jag och Martin skulle ju egentligen blivit stuckna i morse men det blev ändrade planer.
Eftersom det egentligen inte var några lysande tider då vi både hade kommit försent till våra jobb så hade Martin helt enkelt traskat in på vårdcentralen i Vinslöv. Där berättade han om vår situation och då erbjuder de sig att vaccinera oss - på kvällstid eller i helgen.
De tyckte inte det spelade så stor roll om man var listad där eller ej - huvudsaken var att man vaccinerade sig. Dessutom hade de kvällstider och helger eftersom flest kunde komma då. Sunt tänkt!!!

Det blir alltså spruta imorgon kväll eller på lördag.

Wilda bilder

Sova, äta, skita, sova, äta, skita.........
Det är som ett ekorrhjul. Men ett mysigt sådant :-)
Jag sa till Lotta att om hon betalade bra så kunde jag tänka mig att överväga att jobba som barnflicka ett tag.

Det har verkligen inte varit en jobbig dag. Wilda har varit en solstråle de få stunder hon varit vaken. I övrigt har jag utforskat Sjöbos industriområde och tror jag kan orientera mig ganska väl här. *hehe*

När vi inte har promenerat och lyssnat på ljudbok så har jag suttit vid min lilla blå och surfat runt i cyberspace,. Lite jobb har jag också hunnit med.
Passade på att fotografera Wilda också - här kommer några.....


Sjöbo

Jag är i Sjöbo.
Sitter just nu i en liten mysig kontorslokal och försöker roa mig så gott det går. Ganska slappt och gött egentligen *hehe*
Wilda sussar gott och jag ser i ögonvrån att Lotta smyger utanför och kikar in genom de stora glasväggarna då och då för att se om vi sköter oss och om det behövs matpåfyllning. Hon kan vara lugn...... vi har det bra här. :-)

Har tagit med mig sysselsättning - ljudbok, lilla blå, jobbgrejer och min kamera.
Martin hånlog åt mig i morse när han såg vad jag packade med mig.

"- Du tror du kommer att få tid med det där?!"

Själv tyckte jag det var bättre att ha med för mycket än för lite. Tänk att sitta här och inte ha något att göra....!

Oups nu vaknade hon. Nu måste barnflickan jobba :-)
Bye så länge!

Hyperventilera i intervaller

Ikväll har Martin jobbat extra....dvs han har varit längre bort på gatan och agerat privatlärare.
Det innebar att när jag lagt barnen så blev det egentid för mig.
Vad gör man då? Jo eftersom vi fortfarande har en film kvar att se (av de tre vi hyrde i torsdags) så passade jag på att titta på den.
Det visade sig vara ett jobbigt val. En typisk "Pilla-inte-gilla" film. En sån där då man tvingas hyperventilera i intervaller genom 1 timme och 40 minuter.

Först håller man andan för man sitter som på nålar och är beredd ut i tårna på att något hemskt ska hända eller skrämma dig. Sen lagom till att man håller på att få andnöd så händer det till slut och då passar man på att andas men då är man så syrefattig att man nästan börjar hyperventilera och lagom tills dess att syrehalten nått "normalläge" igen så tvingas man hålla andan igen eftersom det nu är något hemskt på gång igen.....
Jobbig film.
Jag är helt utmattad.

Vad filmen hette?
New town killer


En deal

Jobbade länge idag och precis när jag är på väg ut från jobbet ser jag ett sms från Tina. Jag ringer upp henne och hon erbjuder skjuts hem mot sällskap på hundrundan i mörkret.
Lätt val :-)

Iklädd reflexer och blinkande halsband (ja, Basti då alltså) och pannlampa (på mig) så ger vi oss ut. :-)

På onsdag sticks det

Jag struntade i telefonluren i morse och tog istället cykeln och cyklade (ja, ni hörde rätt - CYKLADE) upp till vårdcentralen. Inbillade mig att det skulle vara svårare för dem att säga nej till mig öga mot öga.
Kvinnan i luckan (receptionen) var väldigt trevlig och tillmötesgående och menade att det måste gå att fixa på något sätt. Mitt hopp steg om att jag kanske t.o.m. skulle kunna få bli stucken redan idag..... kanske var det inte helt fel att ta på sig kortärmat idag ;-)

Modet sjönk dock när jag tvingades sitta i 60 minuter och vänta på att få tala med en sköterska *suck*
När jag väl kom in och berättade mitt ärende så tittade hon bara konstigt på mig och sa:

"- Men du kan väl ändå inte mena att du jobbar från morgon till sen eftermiddag ALLA dagar när du är lärare?!"

Alltså vad tror människan?!
Informerade henne om att lärare faktiskt också har långa arbetsdagar ( i alla fall nu när det är utvecklingssamtalstider).
Hon var då tvungen att tala med sin chef och jag fick snällt sitta och vänta igen. Sen kom hon tillbaka och sa att de kunde erbjuda mig en morgontid - onsdag 08.10. Det var typ - take it or leave it. I took it.

Man måste tydligen sitta kvar en kvart men jag hoppas de inte är så knussliga med det. Jag har bråttom till jobbet eftersom vi ska åka iväg den dagen och jag har en buss att passa från skolan.

Ligga på luren

God morgon!
Barnen är ivägskickade till skolan och nu är jag hemma igen och väntar på att klockan ska slå 08.00. Då ska jag "ligga på luren" och hoppas få kontakt med någon uppe på vårdcentralen. Jag önskar att de har möjlighet att ge mig vaccinationssprutan idag istället men det är kanske till att hoppas på för mycket?
Den här förmiddagen är den enda tiden jag har möjlighet att komma den här veckan (jo förresten, fredag också).
Hur gör man annars?
Jag kan förstå att det är var och ens enskilda ansvar och angelägenhet men på vissa vårdcentraler har de kvällstider eller t.o.m. öppet på helgerna. Det hade underlättat - i alla fall för mig.

Jag fortsätter att fylla på......

När jag ändå är igång och fyller på min önskelista så fortsätter jag lite till..... :-)

Jag önskar mig en dammsugare. Alltså en sån där liten som man lätt bara kan kasta fram och suga upp de där svarta hundhåren med eller smulorna på golvet eller annat skit som finns här hemma.
Ni vet en sån där sladdlös som man dessutom kan dela så att den förvandlas till en mini- handdammsugare.Ja, nu behöver det ju inte tvunget vara just denna färgen *hehe*

Jag hatar verkligen den dammsugaren vi har nu. Den är liten, blå och för ett sjuhelsikes oväsen. Man behöver öronproppar. Martin tycker att jag är känslig och gnällig men det tycker inte jag. Dessutom är sladden alldeles för kort. Det var ett av våra mindre lyckade spontanköp. Man måste ju kunna erkänna sådana också.

Värmefilt

OBH Nordica ska ha en ny produkt. En slags värmefiltmed olika temperaturer som kan ställas in osv. Visst låter det gosigt? :-)

Den får nog skrivas upp på min spontanönskelista! :-)


Släng skiten

Väntar på att syster yster med familj ska komma hit och äta en liten enkel middag. Det blir husmanskost - biff, stekt lök och potatismos.

Har tillägnat dagen åt att röja och slänga en massa "skit" som man samlat på sig...... böcker, tavlor, kuddar, prydnadssaker m.m.
Sån himla skön känsla att bara få kasta. Slängde en hel hög gamla kokböcker och råkade nämna det för Martin. Jag vet att han kommer att gå och rota i vår pappersinsamling för att kolla igenom vad jag har slängt. Skulle inte förvåna mig om en av kokböckerna helt plötsligt "råkar" stå i skåpet igen ;-)

Ellen vill också rensa ut och slänga men hon har en viss förmåga att bara flytta runt sina saker. Ingenting kastas utan sakerna byter bara platser med varandra *ler*

"- Det händer liksom inget på mitt rum. Det blir ingen förändring!" säger hon.

Hrrmmm.... undrar varför? ;-)


Vad har man kameran till?

Av någon anledning hade jag lagt min mobil bredvid sängen så i morse vaknade jag av en sms-signal. Det var Tina som var på hugget och vill ta en hundrunda.
Hopp upp ur sängen och göra sig i ordning. Mia och Attack dök också upp på A3 så det blev samma flock som igår.

Idag hade jag kameran med mig men ändå lyckades jag inte knäppa värst många bilder. Jag fångade Attack på en men det var väl i stort sett allt. Man går där och snackar och filosoferar och vips så har man traskat hela rundan och inte tänkt på att ta några kort.
Lördagskvällen

Hela lördagen passerade utan att jag gjorde något vettigt. Jobbgrejerna tittade jag inte ens åt utan de fick snällt ligga kvar i väskan.
Kvällen tillbringades åt att äta en god middag och sen landa i soffan med övriga familjen. Det blev finalen i Körslaget som fick bli underhållningen den här kvällen. Helt rätt lag vann enligt mig - TEAM OLA.Barnen slocknade i soffan och vi konstaterade att de börjar att bli för tunga att bära upp för trappan.

Attack

Idag blev det hundrunda i Åhus (man får ju variera sig lite) tillsammans med Tina och Mia.
Fick idag för första gången träffa Mias supersöta nyförvärv - ATTACK. En sötare och charmigare cocker får man nog leta efter. Jag blev alldeles valpsjuk och betagen och detsamma måste jag nog säga om Basti. Jag visste ju att han blivit vuxen men en liten, rolig och rörlig valp träffar han ju inte var dag och tanken att han kanske skulle tro att det var en ny leksak..... tja det scenariot ville jag inte ha. Men han visade sig från sin bästa sida måste jag nog säga och bekräftade ytterligare att han ökat på sina vuxenpoäng. Han lät Attack få hoppa, studsa, bita och busa med honom hur som helst och det funkade hur bra som helst :-)


Ärtsoppefest

Hemma från ärtsoppefesten och halvligger just nu i sängen.
Ska villigt erkänna att jag var lite skeptisk till den här festen med tanke på att jag var dötrött tidigare i eftermiddags och både jag och Martin var överens om att det inte skulle bli sent ikväll.
Vi åker dit och det visar sig vara full uppslutning och lokalen är fullproppad.
Trevlig stämning, trevligt sällskap och många härliga skratt. Det resulterade i att vi var sist därifrån.
Vi var 4 par som stannade kvar när alla andra åkt hem. Det blev som en typ av efterfest kan man säga ;-)
Anledningen att vi var tvungna att bryta upp var att larmet snart gick på. *hehe*

Nej, man ska inte ha några förutfattade meningar om någonting. Det blir aldrig som man tänkt sig.
Nu återstår bara att se om täcket kommer att lyfta i natt *hrrmmm*

Min känslige man

Jag har en känslig man.
Ja, då menar jag inte bara att han inte klarar av blod och annat gojs utan att känna av sitt "låga blodtryck"....utan jag menar att han nu tydligen också har lätt för att tömma tårkanalerna.
Nu är det ju inte precis så att han tömmer dessa kanaler stup i kvarten men igår lyckades han göra det - 2 ggr!

Vad är det då som framkallar denna sinnesstämning hos min kära make? Tja, inte är jag i alla fall. Däremot har han blivit väldigt blödig när det gäller djur av alla sorter. Hundar är ju som bekant en öm och vårdande punkt hos honom. Basti är ju hans familjefavorit och på andra plats kommer.... vi andra övriga - dvs vi tvåbenta.
Nu har han då bevisat att det inte bara är hundar som kan få honom så där känslig utan även ett annat djur. Lejon. *suck*

Kommer ni ihåg det där Youtube-klippet jag la ut för längesedan här på bloggen? Det som handlade om det där lejonet som man släppte ut efter att två män fostrat det och tagit om hand om det? Efter ett år kom lejonet fortfarande ihåg dem och kom fram och kelade med dem - fantastiskt! :-)
Igår fick Martin tillfälle att se detta klipp 2 ggr. Båda gångerna fällde Martin en tår. Så sensitive.....! *skratt*

Love dig!


Ge mig en spruta

Tid att vaccinera sig.
Jag vet inte hur det är med er men här hemma vaccineras det. Barnen har redan fått sina sprutor och nu är det dags för oss gamlingar ;-)
Jag och Martin har fått tid nästa vecka på onsdag mellan 13-16. Vem fasiken kan komma då?! Inte jag i alla fall. Gick in på deras hemsida och kollade och då fanns det möjlighet på tisdag och torsdag också under samma tider. Hur gör folk som jobbar?

På tisdag kan jag inte eftersom jag har tagit kompledigt och ska tillbringa en heldag i metropolen Sjöbo.
Sjöbo..... av alla ställen så ska Lotta hålla en utbildning där och jag ska följa med som barnflicka *ler*.
Hade det varit Malmö....eller Lund..... eller någon annanstans där man vet att det finns saker man kan roa sig med - ja, då hade det lattjolajbans. Men Sjöbo...... vad gör man där?
Iofs ska vi ju finnas tillgängliga för amning osv men däremellan tänker jag och Wilda roa oss kungligt ska ni tro ;-)

Onsdag och torsdag jobbar jag och har utvecklingssamtal så då kommer jag inte att hinna få något stick i armen. *suck*
Joxigt.


Torsdag kväll

Torsdag kväll.
Mina veckor svämmar över av utvecklingssamtal och det är intensiva veckor som jag har gett mig in i. Mycket jobb alltså men självklart är ju helgerna små guldkorn bland dessa stressade vardagar.
Den här helgen är det dags för fest (igen) fast den här gången är hela familjen inblandad. Det är Ellens fotbollslag som ska ha "ärtsoppefest" :-)
Ja de vuxna ska sörpla soppa och barnen ska äta hamburgare. Undrar om Martin räknar sig som barn? *hehe*
Lördagen och söndagen har vi inte planerat in något och det känns ganska skönt.

Sammanfattning

Det blev ingen lydnadstävling, Basti skötte sig exemplariskt, vi fick mycket beröm, jag är skittrött, ska kasta mig i sängen strax.

Prestationsångest

Ikväll är det avslutning på Bastis lydnadskurs. Själv har jag inte funderat så mycket på det men nu kom Martin hem och hade fått signaler från hans kollega (som också går kursen) att det möjligtvis kunde tänkas bli en tävling så här sista tillfället.
*ugh* TÄVLING?! No, no, no!!!!
Tävling innebär förväntningar och jag vet att instruktören har en del förväntningar på mig och Basti. Att det går så bra för oss är ju just för att jag inte ställer några krav utan bara gör det för att det är kul - för nöjes skull helt enkelt.
Jag är inte gjord för tävlingar........

Jag plogar mig en väg genom hallen

Nu ska jag inte vara den som drar alla över en kam men nog märks det skillnad om det är killkompisar respektive tjejkompisar som fyller vårt hus.

Idag är det en blandning.
Ellen har Elina här hemma och Erik har både Valter och Eric.
Det räcker egentligen att man ställer sig innanför dörren och tittar sig omkring. Man upptäcker då ganska snabbt att man inte kommer längre in i huset eftersom resten av hallgolvet (nu har vi iofs en ganska liten hall) är belamrat av vinterjackor, vinterkängor, mössor, vantar och skolväskor blandat och utspritt. Ska man komma längre in i huset så får man liksom ploga sig en väg genom allt detta.

Tittar man sen lite i ena hörnet så står där ett par vinterstövlar prydligt tillsammans och ovanför hänger en jacka som uppenbarligen tillhör samma ägare som stövlarna.

Tjejer  - killar........ ?!

IUP.... IUP ..... IUP

IUP...... IUP ...... IUP ........ IUP ....... IUP .......

Mitt liv kan just nu sammanfattas med tre bokstäver. Det står skrivet i pannan på mig och finns i mina drömmar *suck*
Ser fram emot jullovet om 6 veckor.......

Zzzzzzzzzzz

Detta har varit en sovhelg!
Att ta igen all förlorad sömn är inte det lättaste. Särskilt inte om man samtidigt ska vara social och inte bara gömma sig under duntäcket hela tiden.
I lördags somnade jag i alla fall i bilen när vi körde till Väla och vaknade lagom tills vi var framme. Det var tröttande att gå och shoppa så lagom till vi skulle åka hem igen så blev ögonlocken tunga och jag somnade direkt när vi satt oss i bilen igen och vaknade lagom tills vi var hemma igen :-)

När Lotta körde hem (ca 21.30) gick jag raka vägen upp till sängen och slocknade som ett litet barn.

Idag tog jag en rejäl hundrunda med Tina och sen var det ju totalkört för mig. Jag tog min bok och gick upp och bäddade ner mig i sängen. Hann väl läsa sisådär 3 sidor och sen slocknade jag. Sov mig igenom större delen av eftermiddagen och steg upp lagom i tid för att hinna kasta mig i duschen eftersom det vankades Farsdags-middag hemma hos pappa.

Nu sitter jag här och överväger om det ska bli sängen eller soffan.......

Vad svarar man på ett sådant sanningsenligt påhopp?

I lördags vaknade jag (som vanligt) tidigt och jag kände mig lite som småungarna som föräldrarna försöker hålla uppe sent på kvällarna i förhoppning om att de ska sova länge dagen efter....... men det gör de naturligtvis inte utan vaknar som vanligt tidigt i ottan.
Precis det mönstret följde även jag i helgen........ gick och la mig sent men vaknade som vanligt tidigt. Irriterande som tusan!

I lördags skulle vi iofs upp i tid eftersom vi hade bestämt att vi skulle göra en liten utflykt till Väla. Martin skulle köpa jeans och jag undrade varför han inte bara kunde köra in till stan och fixa det men han skulle tvunget till Väla. Sen är ju iofs inte jag den som var sen att nappa på förslaget... *hehe*

På kvällen var Lotta och Wilda här och tittade på Körslaget. Jag gav mig på att försöka natta henne (Wilda då alltså) och jag fick nu för första gången höra hennes starka röstresurser (även om Lotta bara tyckte det var en liten försmak....). Jäklar vad den ungen är envis!!! ;-)
Jag gick omkring här och vyssjade och gungade och bar och försökte med alla knep jag kunde komma på att försöka få den lilla prinsessan att somna (den effekten brukar jag ju annars ha på henne). Men icke så nicke.
Martin tyckte det var underhållande och roande att se mig vanka fram och tillbaka med en skrikande unge och gottade sig nog några sekunder åt detta fenomen.

"- Ja, alltså Pilla.... så här var det ju när Erik var liten också..... men det märkte du ju aldrig av eftersom du bara sov och det var jag som gick med honom i timmar här nere."

Vad svarar man på det påhoppet......med tanke på att det ligger sanning bakom?! *oups*

Tjejfest

Ojoj.... en hel helg utan inlägg....vad har hänt?!
Jo, svaret är ganska enkelt...... min trötthet sitter fortfarande kvar och John Blund han kommer och häller sömnpulver i ögonen på mig tidigt varje kväll.

I fredags var jag på tjejfest hemma hos Sofie. Jag ska erkänna att jag var orolig på eftermiddagen eftersom jag redan då kände mig trött och allmänt slö (som man kanske gör en fredagseftermiddag). Samtidigt ville jag inte bjuda dem på en "Modesto" (finns ett gammalt inlägg om denna episod). Det innebär i korta drag att jag somnar i soffan när vi sitter ute en kväll och dricker drinkar. Eller somnar och somnar....... jag ansåg att det var till att vila ögonen en liten stund ;-)

Det var en supertrevlig tjejfest med många nya ansikten. Jag hade egentligen bestämt att det inte skulle bli en sen kväll men det hela slutade med att jag och Malin var bland de sista att lämna stället (eftersom vi bl.a inte fick tag på någon taxi).
Tack Sofie för i fredags!!! :-)


Förfest med förläsk

Imorgon ska Erik på sitt första disco.
Först vankas det "förfest" hemma hos Herman och det är grabbarna grus som ska träffas där och dricka "förläsk" och käka lite popcorn :-)

Ska bli mycket intressant att höra om han nu verkligen kommer att dansa med någon ;-)

Spontan-fika

Idag blev det spontan-fika hos Josefine. :-)

Ellen hade blivit hämtad lite tidigare på fritids av Elina och Josefine och när jag kom hem så gick jag och Erik inom för att kolla hur det var med Ellen efter vaccinationen.
Det slutade med att vi stannade kvar tills det var dags för mig att köra in till frissan.
Ellen och Erik stannade ytterligare en stund och åt kvällsmat där - tack Josefine!


Änglar och demoner

Ikväll blir det filmkväll med Dacke, Johan och Emma.
Det blir "Änglar och demoner".


Kyliga tider här hemma......

Jag vet inte men det verkar som om Martin har sänkt medeltemperaturen här inne i huset under den veckan vi var bortresta.
Här kommer man hem till värsta kylan och håller på att skallra tänder och få köldskador på tvillingtårna. Inte ens inomhus kan man slappna av och känna den där goa värmen. Nej, det har blivit kyliga tider här hemma..... *hrrmmm*

Ska man verkligen behöva se ut som Michelingubben när man är i sitt eget hus?! Det är ju inte klokt!
Igår kväll försökte jag förklara för Martin att det inte anses sunt att behöva gå och lägga sig iklädd långkalsonger och strumpor och dessutom ha en iskall nästipp!!!

Vaccination

Fortfarande vaken!!!! :-)
Klockan närmar sig 20.00 och jag känner mig inte märkbart trött....fantastiskt, eller hur? ;-)

Idag har barnen fått sina vaccinationer och det gick bra. Båda har varit lite ömma i armen nu ikväll men ingen feber i alla fall.

Igår var det dags för Basti att vaccineras...... ja, alltså inte mot svininfluensan ;-)
Han är lugnet själv i sådana situationer och när hon sen skulle tömma analsäckarna så rörde han inte en fena. Jag behövde inte ens hålla honom.
Att det sen inte luktade hallon, tja, det behöver jag väl inte ens säga.......

Sprutdags

Idag är det dags för barnen att ta sin vaccinationsspruta och Erik har bestämt uttryckt att "mamma ska vara med". Han är inte så stor i alla sammanhang...... ;-)

Ellen däremot fixar det själv. :-)

Fortfarande fel tid

Hade förhoppningar om att klara av att spränga 20.00-gränsen igår kväll..... men icke så nicke :-(
Redan lite efter 19 var jag helt slut och klarade av att stanna uppe till 20.... sen var det kört. Kröp ner i sängen under mitt underbara duntäcke och måste ha somnat med både långkalsonger, strumpor och glasögon. När Martin sen kommer närmare midnatt så är jag helt övertygad om att det är morgon.... men blir glad över vetskapen om att kunna somna om och sova ytterligare några timmar.

Däremot verkar det som om vi har fått en inbyggd väckarklocka som ringer sådär vid 05-tiden på morgonen. Pigg och vaken är man då.
Martin tyckte nog det var ganska mysigt den första dagen då hela familjen var uppe så tidigt. Vet inte om han tycker det fortfarande...... hans morgon-lugn har nu förvandlats till att TV:n visar Nickelodeon, en som snor tidningen från honom och någon som konkurrerar om toalettiden..... ;-)

Ikväll vankas det filmkväll och det vet i fanken hur det ska gå. Jag som aldrig brukar slockna till en film...... ikväll finns det big risk!
För att inte snack om morgonkvällen då det är dags för fest!

Fortsatt shopping

Båda barnen var lediga från skolan igår men med facit i hand så skulle de nog gått dit. Jag visste ju inte hur trötta de var efter omställningen men de har klarat det mycket bättre än mig.
Hela dagen igår gick ut på att gå och vänta tills kompisarna kom hem från skolan. Det började tidigt på morgonen (med tanke på att Erik vaknade 04.00) och höll på så tills det var eftermiddag och deras "kompis-abstinens" äntligen kunde stillas ;-)

Vi försökte fördriva tiden här hemma genom att spendera lite mer pengar på shopping *skratt* Det är dock inte lika förmånliga priser här måste jag säga ......
Barnen behövde vinterskor och vips så försvann 1300kr.... *suck*
Lite annat smått och gott och sen hade vi ett antal shoppingkassar hängandes i armvecken. Man har liksom börjat vänja sig vid det beteendet nu.....det kan bli farligt och dyrt! ;-)


Den mänskliga tröttheten

God morgon!

Jag har haft en liten bloggpaus och det enda jag kan skylla på är den mänskliga tröttheten och min ovana att ställa om min kropp till en helt annan tidszon (och då snackar vi inte ett snäpp utan flera.....).

Nu är jag dock tillbaka i verkligheten och ska väl snart vara som vanligt. Det är fortfarande så att jag somnar före 20.00 på kvällarna och vaknar vid 04-tiden. Det känns alltså fortfarande liiiite snedvridet. Martin tycker dock att det är ganska trevligt att hela familjen är uppe med tuppen och gör honom sällskap i gryningen. :-)

Ellen har börjat "äta upp sig" igen och både hon och Erik är mer på hugget nu och passar på att äta när det väl vankas något de vet att de gillar - liksom för att lagra i kroppen.
Igår var vi t.ex. inom mamma och lämnade lite presenter och då bjöd hon på bullar. Ellen åt så det stod ut genom öronen på henne och när det legat en ensam liten kanelbulle kvar på tallriken en stund så säger hon....

"- Nej, jag tror jag tar denna också!" *hahah*

Det är precis som om hon är rädd för att det inte ska komma något annat ätbart inom den nämaste tiden så då är det lika bra att passa nu när det bjuds på något som är gott :-)


Summering

Det mesta ligger i resväskorna nu och jag har inte vågat lyfta dem för att känna hur tunga de är :-S
Klockan är ställd på 06.00 (dvs 22.00 hos er) och sen har jag en stund för mig själv att packa ner det sista innan barnen ska väckas och klä på sig.
Vi blir hämtade här på kl. 07.00 och ska sedan bli skjutsade till busshållsplatsen. Flygbussen kommer sedan och hämtar oss 07.25 och sen vet jag inte riktigt hur dags vi är på flygplatsen. Det kan ta allt från 1-2h.
Måtte allt klaffa nu!

När jag sitter på planet så ska jag pusta ut men innan dess blir det svårt.
När man väl börjat sin hemresa så vill man ju bara hem. Tyvärr tar hemresan ca 2 timmar längre än hitresan. Dessutom ska vi försöka hålla oss vakna för att komma in i rätt dygnsrytm..... kan bli tufft..... det finns ju en anledning till varför barnen ska vara lediga från skolan på tisdag också.

Summering av resan:
Även om jag redan har varit här så har upplevelsen varit lika fantastisk. Det har naturligtvis inte varit lika mycket wow-faktor men att få uppleva det med barnen har varit helt otroligt. Jag ångrar inte en enda sekund att jag gav mig in i det här äventyret och visste väl egentligen inte vad det innebar att resa så här långt ensam med barnen. Det är absolut något jag skulle kunna tänka mig att göra igen och nu har vi något ytterligare gemensamt - ett band som vi delar.
Ellen & Erik pratar redan om en återresa längre fram i framtiden. De ser inte detta som en engångsupplevelse utan har förstått att det vi har fått ta del av under en vecka endast är som ett sandkorn på en strand. Den här staden, det här landet har så mycket mer att ge och visa.
Det är inte "hej då" utan "på återseende" :-)

Vi ses och hörs i Sverige!
Kram

Downtown

Det blev en sen bloggning idag men tiden har bara runnit iväg.
Idag har vädret varit ok - lite kallare - men helt ok. Vi passade på att åka över floden och promenera lite i "downtown". Vi besökte ett underjordiskt museum som visade lite om kungarnas historia. Sen passade vi på att gå lite vid Cheonggyeon - det är ett vattendrag som rinner genom innerstan och som man byggde i samband med OS som var här i Seoul. Då ville man fräscha upp stan lite och byggde då till vissa saker bl.a det här vattendraget som rinner från den stora floden.

Efter flera timmar i gamla stan så blev det mer shopping. :-)

Väl hemma på rummet ikväll så har vi ägnat oss åt packning och lite myskväll. Vi bestämde oss för att ha en hederlig filmkväll med lite gotte till ;-)
Kaktusar!!!


Gammalt och nytt blandas.


Cheonggyeon
Sista kvällen avslutades med filmkväll :-)

RSS 2.0