Ridtur på en dromedar

Glömde ju att berätta en sak igår.....
Ellen och Erik passade nämligen på att rida på en.... dromedar!!!


Sockerbröd

Om det är något som barnen kommer att sakna när de kommer hem till Sverige så är det nog....... sockerbröden! :-)
Shoppingdag!

Nu var det slut på det fina vädret här och idag har det ösregnat och åskat.
Vi hade ju planerat att åka "downtown" men med det här vädret hade det inte varit någon succé. Därför tog vi tillfället i akt och tog oss en heldags shopping istället :-)
Ja alltså, inte mig emot...... och inte barnen heller eftersom de inte kom tomhänta hem.

Vi fick dock börja med att ta ut pengar eftersom de går åt som smör i solsken *ler*
Jag var lite orolig över hur svårt det skulle bli att hitta en uttagsautomat med tanke på att jag och Hee Sun åkte staden runt i fjol och letade efter en automat som accepterade utländska Visa-kort.

Jag hade en svag aning om var den där automaten fanns så jag tog med mig barnen dit direkt ....... och det funkade!!!! :-)

Vi började med att gå in i Converseaffären och inhandla 3 par skor (vi hade tidigare varit där och köpt 2 par). De tyckte nog att vi var världens bästa kunder och blev så glada när de förstod att vi skulle ha 3 par till! *skratt*

Sen shoppade jag lite kläder och barnen satt och spelade Nintendo under tiden (perfekt att ha med sig i affärerna för båda parter - jag behöver inte känna mig stressad och barnen tycker att det är helt OK).
Har hittat en klänning som jag funderar över...... får kanske ta en runda dit imorgon också.... *hehe*

Sen chansade vi och tog tunnelbanan till Tecno Mart där jag köpte min Ipod i fjol till ett mycket bra pris. Det är ett stort varuhus med bara elektroniska prylar. Vill man så kan man leta riktigt bra priser här men då måste man ha tålamod och tid. Då får man gå från ställe till ställe i flera våningar och bara pruta. Det hade passat dig pappa! :-)
Idag gjorde vi en ganska snabb affär men till ett helt OK pris tycker jag.

Hela shoppingdagen avslutades i den gigantiska leksaksaffären igen. Då kånkade jag nog redan runt på 10kg och armarna hängde nere vid knävecken. Erik lyckades naturligtvis hitta nya Bakugan (18-pack!!!) och Ellen hittade en ny serie små figurer som jag hittills inte sett i Sverige.

Sen ville jag bara hem! Taxifärden tog nog 50 minuter pga trafikstockningar och både Ellen & Erik hann somna. Det blev den dyraste färden hittills den här veckan - 65kr.

Nu har vi käkat nudlar och barnen sitter och leker med sina leksaker. Det kommer nog att bli en kväll på rummet.


Mer pengar!


Techno Mart


Ellen och Erik har köpt  Mp3-spelare.


Börjar bli trötta efter en hel dags shopping.


Där kom en portfölj flygande

Sprang ner till snabbköpsaffären här på hörnet och höll på att hamna mitt i ett slagsmål! *tjohoo*
När jag kom ut från affären stod det massor av människor och jag fattade inte riktigt vad de gjorde. Eftersom bilarna kör som jäkla idioter så blir det ju ibland stockning och eftersom det inte heller finns trottoarer så står ju ibland människor lite hur som helst på gatorna.
Där kom i alla fall jag gående och plötsligt kommer det en portfölj flygande genom luften och landar någon meter från mina fötter. Jag undrar ju var den kommer ifrån och när jag vänder mig om så kommer det en kavaj också flygande genom luften.

Det är två finklädda män som nog har fått lite för mycket i sig med tanke på att de inte riktigt är så stabila i benen som de borde vara. Skriker gör de och det krävs flera personer att skilja dem åt och dra iväg dem på olika håll.

Ja, så då har man fått vara med om lite action i storstadsdjungeln också ;-) *skratt*

Nattamat

Om man inte orkar äta upp sin mat på restaurangerna här så får man ta med sig maten hem :-)
Perfekt!!!

Eriks pizza smakade gott som "nattamat".
Snabbnudlar

Ellen har äntligen funnit något i matväg här som hon verkligen gillar :-)
Snabbnudlar *suck*

Kostar någon krona och de lagar till dem direkt i affären :-)


Saknad

Vissa saker saknar man mer än andra......
Ellen & Erik saknar TV-kanalen Nickelodeon :-)
Tur man har datorn *skratt*


Från i morse :-)


När går flyget?

Alla frågar hur dags vi flyger hem och för mig känns det så avlägset. Men vid närmare eftertanke så är det ju inte såååå länge till. Både jag och barnen har mer vi vill utforska och hinna göra men tiden räcker inte till :-(

Shinhye frågade mig idag hur dags vi ville åka från hotellet på måndag. Jag sa att flyget gick 11.15 och då sa hon att SWS skulle stå för skjutsen till busshållsplatsen. De ska nu komma och hämta oss kl. 07.00. Jättesnällt!

Det är bara det att jag inte är riktigt säker på att planet går kl. 11.15. Jag tror det.... men jag kan ju ha fel.... *oups*
Jag måste gå och kolla!
...................!!!
Jodå....... jag hade rätt! :-)


Shinhye, Soohyun och Alex

Ikväll var vi ute och åt middag med Shinhye, Soohyun och Alex. Vi gick till en italiensk restaurang en bit bort som var hur mysig som helst! :-)

Barnen åt pizza och spagetti och jag åt typ oxfilé. Till efterrätt blev det glass och frukt.

Det blev mycket prat och vi hann skratta åt många minnen från i fjol. Kändes mycket märkligt att träffa dem igen utan alla de andra deltagarna.
Ellen och Erik fick leksaker som var typiskt för Korea förr i tiden. De påminde faktiskt lite om Beyblades i konstruktionen (fast dessa var gjorda av trä). När jag ska vara "duktig" och visa Erik hur han ska göra så råkar jag ta i så mycket att hela kolossen far in i väggen och går i sönder *oups*..... ingen vidare kvalité *hrrmm* :-S

Alex, som kommer från Detroit, är här och studerar koreanska på universitetet och ska så småningom undervisa engelska här. Han hade tänkt stanna i 2 månader men har nu bestämt att stanna här i minst ett år! *wow*

Ellen & Erik passade på att lära dem lite svenska vilket var uppskattat. :-)


Shinhye, Alex och Soohyun
Mata underlater

I parken fanns det också ett underlathägn och där fick man gå in. Vi köpte mat och vips som satt det helt plötsligt underlater på våra händer. Erik tyckte det var OK så länge det bara var två-tre stycken men när det började närma sig 10 så tyckte han det var några för många *haha*


Erik matar underlater.......


...... det gör även Ellen.


De var nog ganska hungriga med tanke på att de t.o.m. gav sig på fötterna


Den större varianten.....

Vi lyckades undkomma med endast en enda underlatskit..... och den satt på mig! Typiskt, eller?!

Childrens grand park

Idag tog vi taxi till "Childrens grand park". Jag var inte säker på vad det var men tänkte att vi alltid kunde åka till något annat ställe om vi inte gillade det.
Det visade sig vara en gigantisk (och då menar jag verkligen GIGANTISK) park som innehöll olika "avdelningar". Vi promenerade runt och besökte bl.a ett zoo med alla möjliga sorters djur, ett nöjesfält med karuseller och en enorm lekplats. Där fanns mycket mer att se och göra men det var vad vi hann med idag.

Det märktes att Erik inte fått "springa av sig" på ett par dagar för det fanns verkligen "spring i benen" hos honom :-)
Han var helt genomsvettig efter några timmar i parken. Självklart bidrog säkert det varma vädret också - idag har det varit 24 grader och sol..... rena sommaren :-)

Blandade bilder från idag......


Dags att plantera i blomsterlådorna....


Ingången till parken.
Kyld dryck.... (?)


Man fick akta sig så att det inte trillade ner en pumpa i skallen på en.
Här hade de i alla fall bundit uppp dem för att vara på den säkra sidan.


Bland dinosaurieäggen....
En av de många klätterställningarna på lekplatsen.


En liten klätterapa.... ;-)Musikfontän


Dagisbarn.... med likadana kepsar.


De står och tar febern på besökarna och häller handsprit i händerna.


I taxin på väg hem.

Trötta barn

Nu ska jag strax väcka barnen. Låter dem sova några minuter till - de var så trötta igår kväll...... berodde kanske på att jag drog runt dem i bar-kvarteren i går kväll? *hahaha*

Idag är planerna att vi ska till en enorm park - "Childrens ground park" - eller nåt liknande heter den. Ja, vi får väl se vad det är för något.

Ikväll blir det middag med Alex och Shinhye. Tyvärr kunde inte Hee Sun följa med eftersom hon ska hem till sin familj under helgen. Hennes syster ska gifta sig om någon månad och då är det tydligen tradition här att man tar bröllopfotografier  ca 2 månader tidigare - i full mundering! Vi får se om vi hinner träffas något mer innan vi åker hem på måndag.

Tiden har gått fort här och det är redan fredag. Visserligen sysselsätter vi oss från morgon till kväll (inte särskilt svårt att hitta aktiviteter) men jag börjar känna på barnen nu att de börjar närma sig sin gräns av intryck. Kan tänka mig att det är ungefär så jag kände det i fjol när vi matades med den ena aktiviteten efter den andra. Jag vet att jag ville ha paus och bara "vara".
Imorgon ska bli vår "lugna dag". Då har vi inga särskilda planer utan vi får se vad vi hittar på.

Det har varit otroligt lätt (hittills) att resa med barnen. De är ju inte de som brukar bråka eller kiva med varandra i vanliga fall och det är ju alltid nyttigt att umgås så här men nu börjar jag också märka att de saknar sina kompisar. Lite annan stimulans från andra hade inte varit fel..... ;-)

En station bort

Nu tog vi tunnelbanan till Coex så att barnen kunde få sin traditionella hamburgare *hrmm*
När de satt där och åt planerade vi att vi skulle ta tunnelbanan tillbaka men åka lite längre och hoppa av en station längre bort. Man måste ju utforska, eller hur?

När vi kom upp från underjorden så öppnade sig världens neonljus med blinkande skyltar och hus till höger, vänster och upp och ner. Det var rena rama julgransbelysningen överallt!
Vi började promenera och efter ca 10 minuter så förstod jag att vi hade valt den station dit man åkte om man ville ta sig ett glas efter jobbet. Överallt annonserades det om pubar och barer med den ena blinkande skylten värre och större än den andra.

För att komma ihåg vägen tillbaka till stationen så försökte jag ta fäste på och memorera en byggnad eller en särskild skylt men det var ju till att vara blåögd.... *suck*
Överallt blinkade det och alla koreanska tecken ser ju likadana ut i mina ögon sett så vi gick där lite på känsla.... *hehe*

Jaja, det värsta som hade kunnat hända var ju att vi skulle få haffa en taxi istället för att ta tunnelbanan tillbaka och det skulle väl inte vara hela världen. Men nu ville Erik tvunget ta tunnelbanan för han skulle spana efter en särskild försäljare som suttit i trappen och sålt lite ditt & datt - bl.a en snurra som lyste i olika färger. Tyvärr var han inte där ikväll.

Barnen var riktigt trötta efter vårt lilla äventyr och vi fick pausa på en bänk.
Själv passade jag på att köpa med mig nudlar hem och åt min middag på rummet *gott*


Bilder

Bilder från båtturen.....


Syskonen Olofsson har upptäckt att det finns salta kex även i Korea. *mums*


I väntan på båten.....
På plats i fören.


Båten vi åkte med.


Det finns många olika former på husen här.


Påminner om Eriks bilbana :-)


De nya skorna används flitigt! :-)


Inga exotiska fåglar än så länge.......

Idag har det varit jättefint väder - varmt och soligt men när man tittar längre bort så är det alltid lite dimmigt. Värmen finns där dock ändå.

Båttur på floden

Nu är vi hemma och laddar om innan vi sticker ut i storstadsdjungeln igen :-)
Hemma på rummet är vi inte så mycket men det är väl så det ska vara när man bara har en vecka?

Idag har vi tillbringat större delen av dagen på en båt och fått möjlighet att se Seoul därifrån. Det är en flod som delar staden mitt itu och över den går X antal broar i alla de färger och konstruktioner.
Vi satt längst fram i fören och gottade oss i solen. Idag har det varit riktigt varmt och skönt :-)

Efter båtfärden blev vi lite slöa och beslutade oss för att skjuta upp tempelbesöket till på löradg istället.
För att pigga upp oss så fortsatte vi vårt eviga shoppande. Ellen har nu inskaffat sig en ny skolväska - även denna är Hello Kitty :-)
Vi tjuvkikade också på Mp3-spelare till Ellen och jag tror att vi har bestämt oss nu. Nu kommer den småsnåla Pilla fram igen och tycker att de gott kan gå ner lite till i pris men då måste vi ta oss till en av elektronikmarknaderna och helst ha med oss Hee Sun.

Vi får väl se hur det blir med det hela.

Hej så länge!

Mamma, är jag inte värd något?!

Under 8 år så åker man gratis på bussar och tunnelbana. Därför är det bara jag och Ellen som drar våra biljetter i automaterna när vi ska genom kontrollen. Erik kryper under.
Idag tyckte han måttet var rågat.

"- Mamma,  är jag verkligen inte värd något här i Korea? Jag får ju alltid bara huka mig under bommarna!"

*skratt*


Koreansk mat - mums!

Hee Sun hade planerat att vi skulle äta på en ganska känd restaurang som serverade typisk koreansk mat.
Jag hade förberett barnen på detta under hela eftermiddagen och sagt att vad som än dukades fram så var de tvungna att provsmaka.

Väl framme så var det kö för att komma in. Vi väntade ca 20 minuter sen fanns det plats för oss.
Vi beställde in bulgogi vilket innebär kött, ris, sås och grönsaker ihopblandat.
Att blanda ihop saker (som går att äta) är ingen hit när man heter Ellen och Erik så jag bad Hee Sun att beställa det var för sig och att vi själva skulle kunna blanda om vi ville.

Åh vad gott!!! Detta är min favoriträtt när det gäller den koreanska maten! Naturligtvis fanns det inga gafflar eller knivar utan det blev pinnar och sked. Barnen fixade det bra. Både Ellen & Erik körde den aggressiva taktiken - att liksom spetsa all mat på en pinne.... ungefär som om de försökte döda biten innan de stoppade in den i munnen *skratt*

Båda tyckte det smakade helt OK. Köttet var jättegott och sen fanns det ju GURKA!!! :-)
Innan jag hade hunnit räkna till 3 så hade nog Erik roffat åt sig och svalt de flesta gurkskivorna. Ellen som inte brukar vara någon grönsaksälskare var sedan snabb och tog de resterande *haha*

Efterrätten tog vi sedan på ett fik bredvid. Där beställde vi in yoghurtglass, choklad. te och kaffe. Jättemysigt! :-)
Jag tror aldrig att jag ätit yoghurtglass. I alla fall inte sån här! Så otroligt god!!!! Med mandelflarn till..... mmmm!


 I väntan på att få komma in på restaurangen.


Ellen och Hee Sun undersöker dagens fynd.
Glömde ta kort på maten..... ni får nöja er med ett "efter"-kort.
Nu diskuteras det chokladsmak.


Mmmm..... yoghurtglass!!!


Erik gillade inte den!


3/4 av familjen Olofsson


Jag är en våldsam person som överfaller personer med mobiltelefon!

Blev uppringd av Hee Sun idag som undrade om vi hade några särskilda planer för kvällen. Nja, så uppbokad är man ju inte precis - det finns ju plats för spontana ideér och aktiviteter :-) Dessutom vill vi ju passa på att träffa henne så mycket som möjligt när vi är här.

Hon hade skickat ett mail med vägbeskrivning om hur vi skulle ta oss till hennes universitet. Det ligger en bit härifrån och det krävs både tunnelbana och taxi (om man inte vill ta taxi hela vägen så klart men vid denna tiden är trafiken värre än någonsin så man står nästan bara i bilkö hela tiden).

Vi tog oss an utmaningen och testade att ta oss dit med tunnelbana och byta och greja. Det gick väldigt smärtfritt :-)
Skitmycket folk även på tunnelbanan och vi kom inte med den första ..... kan bero på att vi inte hade tillräckligt vassa armbågar ;-)
Nja, skämt åsido men lite loppistaktik måste man nog använda sig av om man vill ombord på tåget. Det är bara till att sätta ut armbågarna och göra sig en egen väg och stackare den som råkar stå i vägen *ler*

Det hade väl varit ganska ok att göra så om man hade varit ensam men nu hade jag ju Ellen & Erik också och med så mycket folk så försvinner det väldigt lätt. De liksom "äts upp" av allt folket och försvinner i folkhopen. Har ni sett slutscenen i Crocodile Dundee där tjejen kommer ner i tunnelbanan och ska fram till Mike? (eller var det tvärtom, ähh...skitsamma) Det är proppat med folk...... finns vissa likheter faktiskt.

Ja, i alla fall, när nästa tåg kom så såg jag till att vi stod längst fram och sen kom hyenorna bakifrån och trodde de skulle kunna komma ombord före oss..... men den här gången var jag beredd! När dörrarna öppnades och de som skulle stiga av hade gjort det (här är det nämligen så att alla som ska av stiger av innan de som ska gå på får göra det) så mer eller mindre knuffade jag in Erik så han höll på att åka rakt in i väggen *skratt* Vi var ombord!!! :-)

6 stationer senare var det dags att gå av och sen haffade vi en taxi och tog oss resten av vägen till campus.
Jag hade fått instruktioner om att vi skulle stiga av vid huvudgrinden (main gate) och om taxichauffören inte förstod engelska så skulle jag ringa Hee Sun så hon kunde förklara. Men taxichaffisen han nickade och log och då tog jag ju förgivet att han hade fattat.
När vi lite senare steg av så förstod jag att han nog inte alls hade förstått *suck*
Jo, visst var vi vid universitetet men inte vid huvudgrinden. Detta område är enormt stort och det går bussförbindelser inom området, det finns egna banker och flera olika restauranger m.m.
Nu stod jag alltså här med barnen och visste inte riktigt var vi var. Hee Sun ringde och frågade vart vi tagit vägen..... tja, det visste ju inte jag.

"- I can see a big building." svarar jag.....

....*suck* ..... ja, det var ju inte till någon hjälp precis...... så jag haffade närmsta korean och sträckte luren åt henne. Hon blev så rädd så hon tog ett skutt ifrån mig och trodde nog att jag var någon våldsam typ (...som tydligen brukar ta med sig sina två barn när hon ska ut och slå ner någon....;-)  ). Sen småsprang hon sin väg *asgarv*

Då tog jag nästa offer - en kille - som även han backade lite men som sen tog luren och efter några sekunder tittade på mig och skrattade. Hee Sun hade då hunnit förklara situationen. *haha*

Det visade sig att taxichaffisen släppt av oss vid huvudbyggnaden (main building) och det låg vid ett helt annat ställe. Men den snälla killen följde oss och vi kunde till slut träffa Hee Sun och käka middag med henne.


Barnen är lagda

Jaha då var det kväll igen och jag har precis "slängt" barnen i säng. Klockan är strax 22.55 och de ligger i sängen och tittar på film och lyssnar på en ljudbok.
Ellen fastnade för Camilla Läckberg så hon vill fortsätta lyssna på den. Tydligen hade hon legat och följt handlingen till 02.30 i natt. Själv tror jag bara jag hann lyssna några minuter innan jag slocknade så för min del så får jag börja om från början igen.

Ikväll känns det dock som om vi alla kommer att sova och somna gott :-)

Rundvandring på universitetet

Nu ska vi strax ta tunnelbana och taxi till Hee Suns "campus".
Som jag har förstått det så är det där hon forskar och studerar och nu ska vi få en rundvandring på det här universitetet och sedan äta middag där.
Ska bli spännande att få se det eftersom hon pratat så mycket om det.

Blev precis uppringd av Shinhye på kontoret och hon ville att vi skulle äta middag på fredag tillsammans med Alex från USA. Ska bli kul att träffa dem båda. Hon undrade om det gick bra att äta på en italiensk restaurang med tanke på barnen. OH JA!!!... svarade jag *skratt*

Vi hörs senare ikväll!

Bilder

Lite bilder från idag.....
Lotte World inomhus.....


Lotte world fortsätter utomhus.....


Clementinpaus vid en rosa soptunna *haha*
Lite Halloweenkänsla fick vi också :-)


Isbanan
Ellen inhandlar sina efterlängtade Converse :-)


Alla dessa skyskrapor - de finns överallt!

Lotte world

Nu är vi hemma en stund för att lämna alla våra shoppingkassar och "vila upp oss" en stund innan vi ger oss av igen.

I förmiddags åkte vi taxi till ett kvarter som heter Lotte. Vårt mål var att besöka nöjesparken (även om Erik egentligen ville till ett zoo) men vi hamnade mitt i en leksaksaffär. Direkt när man steg av hissen så var man liksom inne i affären och den sträckte sig över hela våningsplanet. Gissa om det var rena paradiset för barnen? :-)

Erik han mådde som en prins och promenerade mellan Bakugan, Pokémon och Beyblades. Beyblades är tydligen jättestort här igen så om jag får komma med en vild gissning så tror jag att de nya Beybladesen kommer till Sverige i vår. Vi har i alla fall köpt ett par stycken med oss hem.
Bakugan har ju funnits här ett tag och det märktes - halva priset jämfört med där hemma :-)

Bilder på detta "paradis" kan ni se i Eriks inlägg till Herman.

Efter lång tid så fick jag  med mig barnen till nöjesparken och jag visste ju att den skulle vara enorm - men inte att den var enorm! Både inomhus och utomhus. Det var ett gigantiskt bygge med allt från isbana, bowlingbana, karuseller, restauranger och föreställningar. Här hade man kunnat gå minst en hel dag!

Eftersom mina barn inte är världens modigaste när det gäller karuseller så var det ingen miss att vi inte köpte biljetter till detta eftersom alla karuseller var för "våghalsar".
Det var en enorm upplevelse att bara gå runt där!

Vi träffade 4 svenska familjer som var där tillsammans. De hade adopterat barn härifrån och var här tillsammans för första gången. De hade rest runt i Sydkorea och skulle nu tillbringa några dagar här innan det var dags för hemresa.
Så märkligt att höra någon tala svenska! :-)........ och samtidigt så himla skönt! :-)
Det där att kunna göra sig förstådd med detaljer - ja, det saknar jag.
Den som tycker det är allra värst är nog Erik. Han tycker det är jättejobbigt att inte förstå eller kunna förklara vad han vill för människorna här. T.o.m. Ellen klarar ju att förstå och kommunicera lite på engelska.
Till Elina från Ellen.

Hej Elina!
Jag har det bra här i korea.
Första dagen när vi kom hit så var vi på ett akvarium. Det var jättehäftigt! Först kom det fiskar som jag kännde igen. Sedan kom det fiskar som jag inte kännde igen så mycket. Sedan kom det rätt så äckliga kräfter och sådant.
Jag tog rätt så många bilder, men jag tog inte med mig min sladd till kameran, så jag får låna mammas bilder. Men du kan få se dem när jag kommer hem. Då har jag också en annan överaskning till dig och mina andra kompisar.

Igår så var vi vid ett torn. Man fick åka linbana upp. Det var lite läskigt men ändå spännande.
När man kom upp på den lilla ön kan man säga. Så fick man gå upp för några trappor. Sedan när man kom upp så fanns där en stenmur. Där fanns det män med sådana kläder man hade förr i tiden här i korea.

Idag har vi varit i ett jättestort varuhus som hette Lotte. Det var ett helt kvarter stort!
Där fanns en nöjespark med karuseller. Och massor med affärer. När vi var bland affärerna så köpte jag converse skor. I röd färg. Det är den nya modellen med dragkedja på insidan. Jag har velat ha sådana rätt så länge.

Imorgon ska vi åka båt. I en flod under massor av broar. Vi har åkt taxi varje dag. Bilarna kör som galningar. Och i bara vissa av tixibilarna finns det bälten. Dem använder nästan aldrig bälten i detta landet.
Här kommer lite bilder från de dagar som har gått:
Till Herman från Erik

Hej Herman!
Idag har vi varit på Lotte world. Det är en jättestor nöjespark med karuseller och olika saker man kan titta på. Först skulle vi leta efter en djurpark men vi hittade inte den. Istället hamnade vi mitt i en jättestor leksaksaffär! Det var en hel våning full med bara leksaker!
Jag gick in i ett rum fullt med bara Beyblades och Bakugan. Jag har köpt ganska många och jag en överraskning till dig, Valter och Erik B när jag kommer hem.

Igår var vi i ett högt torn och vi fick åka en lång linbana upp till tornet. Men när vi kom upp så fick man gå några trappor också. Vi såg några stenhögar och framför dem var det några vakter med vapen.

Vi har varit på ett akvarium. Vi såg en gubbe som dök bland många små fiskar och en jättestor sköldpadda. Han matade först fiskarna och sen hämtade han salladsblad och matade sköldpaddan med det. Han satte sig på sköldpaddan och åkte med den.
När jag trodde att vi var vid slutet så var det inte det. Det var ett akvarium som gick runt oss! Man fick ställa sig på ett band och åka genom tunneln. Där fanns hajar och fiskar.

Imorgon ska vi åka med en båt under massor av broar. På broarna kör det massor av bilar.
Vi åker taxi varje dag eftersom vi inte har någon bil här. Bilarna kör som galningar så man kan knappt gå här. Man använder inte säkerhetsbälte här och det finns inte i alla taxibilar.

Ska vi leka när jag kommer hem?

Kram Erik


Paradiset!


Detta handlade jag!

God morgon!

Ja, idag blev det sovmorgon för oss eftersom John Blund inte hade tid för mig och Ellen förrän sent i natt ;-)
Klockan är strax 10 här och nu ska barnen väckas. Vi kan ju inte ligga och sova bort dagen så här. Men en sovmorgon tyckte jag var ok, eller hur?

Pratade med Lotta och Ola genom Skype mitt i natten och sen la vi oss och lyssnade på en ljudbok. Visserligen var det en av Camilla Läckbergs böcker men Ellen tyckte det var helt OK ändå :-)
Den var i alla fall sövande för vi somnade båda två och jag vaknade vid 4-tiden i natt och fick dra ut plopparna från öronen och stänga av mobilen.

Den enda som inte kunde läsa mina blogginlägg igår (eller mitt mail) var Martin som upptäckte att vår andra dator helt har lagt av. Hoppas du kan fixa den snart!
Barnen saknar dig och vill gärna prata med dig via Skype! :-)

Nu blir det frukost!
Vi hörs senare!


Klarvakna

Tjolahopp tjolahej..... jag och Ellen ligger klarvakna och kan inte sova. Den här tidsomställningen! *suck*
Erik däremot har inte haft några som helst problem med att ställa om sig till Korea-tid. Han skulle kunna sova när som helst.

Den här gången är jag i alla fall förberedd - jag har laddat upp med ljudbok och sen har jag ju såklart datorn.

Munskydd

Gubben i receptionen är samma gubbe som i fjol.... och han kommer ihåg mig!!! :-)
Han är så go och följer oss upp i hissen varje gång vi kommer hem - han vill ju prata. Han har visat oss tvättmaskinen som man tydligen får använda här men det låter jag bli. Jag sparar tvätten tills jag kommer hem..... *hehe*

Många människor går omkring med munskydd här och det är något som fascinerar Erik. Handsprit finns det nästan i alla affärer precis vid entrén och det kan ju vara bra.
På tal om munskydd så hittade vi munskydd med Hello Kitty på. Det hade kanske varit något för tandläkarna där hemma? :-)

Lite husvagnskänsla

Shinhye var orolig över hur det funkade för oss att bo i ett "regular room". Jag ska villigt erkänna att även jag var orolig över detta innan vi skulle åka. Jag vet ju hur de ser ut och jag har dessutom de andra rummen att jämföra med eftersom jag även bott i dem.
Men med facit i hand funkar det alldeles utmärkt. Det är lite husvagnskänsla över det *haha* och en annan är ju mer eller mindre uppvuxen i husvagn.
Rummet är litet men det räcker alldeles utmärkt till oss tre. Vi är ju inte här så mycket. Vi går ut på morgonen och kommer hem på kvällen och då sitter Ellen och Erik i sängarna och myser, spelar spel, tittar på film eller leker något annat.
Att få boende gratis är ju något helt underbart! :-)

"- Very beautiful!"

Det är så många som klappar Ellen & Erik på huvudet och ler åt dem. Många har kommit fram till Ellen idag och pratat med henne och stackaren hon står där och vet inte vad hon ska göra eller vad de säger till henne.
Idag kom det fram två kvinnor som först hade stått och pratat om Ellen och pekat på henne. De sa något på koreanska och jag förklarade att vi inte förstod och att vi pratade engelska.

"-Beautiful! Very beautiful!" sa den ena och log och klappade Ellen.

Ojdå! Jaha, det är ju kul..... särskilt eftersom Hee Sun igår tyckte att Ellen var den som liknade mig mest av dem båda *skratt*

Känslor?

Funderade mycket innan resan om det skulle bli mycket känslor den här gången också.
Nu har jag svaret.
Det finns inte tid till det. Jag är mamma på heltid och det är fullt upp med att hålla reda på barnen och se till att allt flyter på. Dessutom är vårt upplägg på aktiviteter inte lika präglat kring rötter och kultur som det var förra gången. Då var dessutom resesällskapet också avgörande. Alla som var med var ju adopterade och därför pratades det ju en hel del kring det ämnet och vad det hade inneburit/innebar.


Jag väljer en gubbe som ser snäll ut

Alltså alla dessa taxichaufförer!
Det är små gulliga gubbar som ser så otroligt prydliga och ordentliga ut på sina licenser. Jag brukar spana efter chaufförer som ser snälla ut och vinkar till mig dem. Lediga taxibilar finns det ju överallt och det är snarare så att det är de som jagar oss.

De pratar ingen engelska men tror tydligen att alla kan förstå koreanska. Nu anstränger jag mig inte ens till att prata med fullständiga meningar för det bara förvillar mer än hjälper. Enstaka ord är det som gäller (inte precis det man lär ut i skolan).
Chaufförerna vill dock ändå gärna ha igång ett samtal och fastän man hela tiden skakar på huvudet eller påpekar att man pratar engelska så ger de inte upp. De håller på att upprepa samma korenaska replik eller mening gång på gång i hopp att jag tillslut helt plötsligt ska förstå vad de säger som om ett under hade skett.


Sockerbröd

Efter Mc Donalds gick vi en runda inne på Coex och kollade Converse och Ipod till Ellen. Sen var det till slut dags att ge sig hemåt. Den här gången tog vi tunnelbanan. Måste säga att vi blivit väldigt duktiga på det nu! :-)

Det sista vi gjorde var dock att gå inom vårt favoritbak och köpa hem sockerbröd. Det låter lite märkligt men är supergott! Det är vitt, mjukt och degigt bröd som har frasiga kanter och är doppade i socker....... mmmmm :-)


Gamla hederliga Mc Donalds

Nu gällde det att få i barnen någotr att äta. Klockan var redan 16.00 och inte hade vi fått i oss någon lunch. *suck*
Jag gav upp och gick den lätta (=fega(?)) vägen genom att föreslå att vi skulle åka till Coex och äta på Mc Donalds. Jubel utbröt!

Det blev ytterligare en taxifärd med en rar koreansk taxigubbe. När vi stannade utanför det stora shoppingcentrat så var det en blomsterutställning utanför och Ellen fick genast lite mer energi. Hon älskar att fotografera blommor och både hon, jag och Erik gick runt som värsta turisterna och fotade blommor i alla de färger och storlekar *skratt*
En pigg och energirik Ellen efter en måltid på gamla hederliga Mc Donalds.

Insadong

Efter tornet så tog vi taxi vidare till en del som heter Insadong och som är ett känt turiststråk. Där kan man hitta och fynda traditionella koreanska saker (men även allmänt "pycke" =tingeltangel).
Ellen tyckte detta var paradiset på jorden och kunde inte sluta att beundra alla typer av mobilsmycken m.m.

Eftersom vi fortfarande inte ätit lunch (och frukosten var ganska fattig) så letade vi efter ett nudelställe, Vi frågade oss fram men hittade det inte. Fick tag på en karta men det visade sig till slut att denna restaurang var stängd både idag och imorgon - snacka om typiskt!
Allt som de sålde i matväg här var typiska koreanska rätter och det var rent ut sagt lönlöst att försöka få i Ellen något av detta.
Hittade dock en clementinförsäljare som vi handlade av. Alltid några vitaminer.

Vi shoppade loss lite och Erik hittade bl.a en klassisk koreansk pilbåge med tillhörande pilar som man tydligen använde här för typ 100 år sedan. Nu var lyckan gjord! :-)
Fast nu vill han bara åka hem till Kristianstad igen för jag har nämligen sagt att han inte får lov att använda detta förrän vi kommit hem. Här finns ju inte precis någon trädgård att gå ut i.......
Förmiddagen

Idag hade vi bestämt att vi skulle åka upp till N Seoul Tower (eller som de kallar det här - Namsan Tower). Innan vi stoppade en taxi så gick vi inom SWS och upp på kontoret där vi träffade Shinhye. Hon gav oss lite fler tips på vad vi skulle kunna sysselsätta oss med under dessa dagar. Det finns ju så otroligt mycket att välja mellan och då håller vi ju oss egentligen bara här i närheten. Staden Seoul är ju så mycket mer än den delen som vi befinner oss i.

Taxifärden till tornet tog ca 40-45 minuter och det kostade oss ca 60 kr. Helt OK, eller hur? :-)

Bjuder på några bilder.


I taxin på väg mot tornet.
Vi hamnade mitt i någon form av procedur. Jag gillar mixen mellan nytt
och gammalt - att man kämpar för att bevara kulturen så.


Ellen och Erik var trollbundna. Det är ju sådant här jag också vill ge dem
med denna resan - inte bara det nya och moderna.


Utsikt. Idag var det dock dimmigt.

I skuggan av tornet.....


Ett avspärrningsband.


Köp en kakelplatta och föreviga er kärlek.....


....eller föreviga er kärlek med ett hänglås med ett meddelande på.
En hängig och "låg" Ellen......


..... men en desto mer fartfylld Erik!


Barnen tyckte linbanefärden var rolig och jag kan inte minnas att jag tyckte den var så läbbig! Iofs var det ju mörkt när jag var där i fjol så då kunde man inte riktigt fatta hur högt upp man var när man åkte linbanan.

Idag har det varit soligt men dimmigt. Det märkte vi speciellt när vi var uppe i tornet. Utsikten var inte riktigt som den hade kunnat vara. Men vi blev ganska nöjda ändå.
Själva platån där tornet står är en enorm mötesplats med affärer och cafeér och restauranger. Vi passade på att njuta lite av atmosfären där också innan vi åkte upp i tornet.

Lite kultur och tradition blev det också. Vi hamnade mitt i någon form av procedur där man tagit på sig de "gamla" dräkterna och marsherade framför något monument (som Erik och Ellen senare använde som klätterställning *haha*) Det var kul att de fick möjlighet att se lite av traditionerna också så att detta inte bara blir en enda stor nöjesresa som handlar och karuseller, shopping och djur. Fascinerade var de i alla fall! :-)

Ellen var trött (av tidsomställningen och av energibrist) och blev hängig. Hon matchade alla andra koreaner väldigt väl med sitt likbleka ansikte ;-)
Hann faktiskt bli lite orolig över hur det ska bli den här veckan om donnan inte behagar äta. Hon försöker verkligen så det är inte det men hon klarar helt enkelt inte av det.

Frysgrader

Vi satte ihop de två singelsängarna till en enda stor dubbelsäng och det blev perfekt!
Däremot har jag nu fått erfara att det blir skitkallt här på nätterna.... i alla fall på rummen. Nu saknar jag mitt duntäcke mer än någonsin! :-(
Ellen och Erik har dock inte märkt av frysgraderna - de sov ju som små grisar och hade nog inte ens märkt om någon försökte slå in dörren. *ler*

Frukosten bestod av yoghurt och Ellen hann två skedar med sin vaniljyoghurt sen fick hon rusa till toaletten därför att det smakade kräk i munnen. Ja, det var ju bara till att kasta den bland soporna sen......
Hon fick i sig några skedar jordgubbsyoghurt och sen blev det inte mer.......

Varför klappar de?!

Hahaha! :-)
Måste bara berätta en  sak till som kan göra att jag börjar småfnittra här för mig själv av bara tanken på scenen :-)

Det var när vi precis hade landat med planet i Helsingfors. Då var det ett gäng som spontant började att applådera. Själv har jag nog inte varit med om det på evigheter men jag vet att man har gjort så tidigare (och kanske fortfarande gör på vissa ställen, vad vet jag?)

Det fanns ganska många asiater med på det här planet som sedan skulle vidare till antingen Kina eller Korea.
Dessa miner som de här människorna fick i sina ansikten när man började applådera är obetalbara!!! De fattade ingenting och började resa sig, söka efter vad det var man applåderade åt, diskutera detta fenomen högljutt och jag förstod att de nog tyckte det var minst sagt spektakulärt! *skratt*

Nu blir det sängen för mig! Imorgon är det dags för nya äventyr!
God natt!

Vaddå höst?!

Vi har i alla fall helt olika riktmärken kring vad det årstiden höst innebär. För mig kan det vara allt från grått och regnigt till fint men lite kyligt.
Här är det tydligen också höst men i mina ögon sett är det sensommar här. Vi går i trekvartsbyxor och sandaler och det är över 20 grader. Hur underbart som helst.

Men vi sticker ut.....! De som bor här alltid går omkring i värsta höstjackorna, dubbla tröjor, fodrade långkappor och tjocka skor!
Hee Sun sa till mig att det i alla fall blev kyligt om kvällarna och att jag nog skulle få användning av de tjocka höstjackorna jag packat med. Tja, inte ikväll i alla fall! Det var väl ca 16 grader och en kofta räckte alldeles utmärkt. Varm luft gör ju att det inte känns särskilt kallt.
Underbart!!! :-)

Herregud vad jag är beroende!

När jag skulle sätta igång datorn så funkade det inte. Min "lilla blå" kunde inte hitta något trådlöst nätverk och jag tvingas nu erkänna att jag började känna mig smått hysterisk. Herregud vad jag är databeroende. Jaja, jag erkänner det i alla fall!
Det är fruktansvärt löjligt men helt plötsligt kände jag mig isolerad.

Till slut fick jag igång det och vips så hittade den ju säkert mellan 15-20 olika nätverk att välja mellan :-)


Kör som dårar

Alla kör som dårar - svänger, bromsar, tutar...... det handlar om mm till bilen bredvid för att de inte ska krocka eller repa varandra. Jag kommer på mig själv att sitta och bromsa och det blir inte bättre av att det inte finns några bälten som fungerar. Här har man nästan aldrig bilbälte!

Vi tog taxin till Mc Donalds ikväll och turen gick på ca 13 kr. Såg att de hade hemkörning också. Kanske värt att testa i slutet av veckan ;-)


Akvarium

Ögonen de går i kors. Är trött som en tupp.
Klockan här är 21.00 här och hos er är det väl runt lunchdags.
Trodde i min enfald att barnen skulle stupa i säng ikväll men icke så nicke.....
Visserligen somnade Erik i taxin på väg till Mc Donalds ikväll men det gjorde bara att han fick ny energi.

Efter lunchen i dag gick jag, Ellen och Erik på ett av Seouls stora akvarium. Vi gick och vi gick och såg fiskar, kräftor, maneter och hajar i all oändlighet. Det tog liksom aldrig slut.
Vi hade tur som råkade komma precis vid matningsdags och fick se bl.a. dykare som var nere och matade olika typer av fiskar. :-)

När vi skulle åka hem testade vi tunnelbanan. Jag ville se om jag fortfarande kom ihåg hur man skulle göra i detta stora myller av tunnelbanor men det var inga problem. Kul när man både kommer ihåg och känner igen sig.Fler bilder från flyget


Ellen tycker det är mysigt och gosar in sig med både kudde och filt.


Erik har fullt upp med att spela spel.


På baksidan av fjärrkontrollen är spelkonsollen.


Ellen har svårt att välja vad hon ska göra.


Middagen.


Sätet bredvid Ellen var ledigt vilket gjorde att hon hade gott om plats
att sträcka ut sig på.


Underbar soluppgång.

Vad skulle de äta?

Vi åt lunch med Hee Sun och nu skulle det "roliga" alltså börja....... att hitta mat som Ellen och Erik skulle kunna tänka sig att äta.
På planet blev det inte mycket reda med det...... middagen var så stark att det brann i munnen på mig. Den där Mexicanapizzan med jalapenos och chili som jag åt häromdagen kunde slänga sig i väggen i jämförelse med detta.

Alltså åt de ris........
Till frukost var det bulle och något annat "konstigt" vilket innebar att det för deras del bara blev bulle......

Nu var båda barnen ganska låga av trötthet och energi så det gällde att hitta något vi kunde trycka i dem. Ellen valde nudlar och Erik den exotiska rätten - pizzaslice *skratt*

Hee Sun insisterade på att betala och köpte då också till några smårätter som jag nu inte kommer ihåg namnet på. Det var i alla fall en stor klump av friterad lök, morot, potatis osv. Sen köpte hon också friterade räkor. Jo, det kunde hon ju försöka få i barnen....... *hrrmm*
Ellen förvånade mig idag och har hunnit testa både det ena och det andra. Hon käkade friterad räka men iofs var det mest av frityren och inte så mycket av själva räkan...... men on testade ju ialla fall! :-)

Sen köpte Hee Sun en variant av all den street food som säljs på gatorna här. Jag gillade dessa små runda läckerheter men det gjorde inte barnen..... fast jag är glad att de testade :-)


Lunchdags


Ellens mat. Hon var den enda av oss som tog koreansk mat!


Erik hade mycket spring i benen och sprang och kastade mynt i önskedammen
vid restaurangen.


Ellen äter friterad räka!!!! (Minus räkan....)


Ellen och Hee Sun fann varandra direkt och Ellen fick användning av sin
inlärda engelska.


Äntligen har Erik hittat en kompis att spexa med vid fotograferingsdags.

Erik kommer att tragga ihjäl mig......

Nu är vi framme och sitter just nu på vårt rum och "tar igen oss" lite efter dagens strapatser.
Tänkte ta det från början......

I går morse körde vi till Kastrup och Martin var med och vinkade av oss. Det kändes lite märkligt att han inte skulle med men det visste vi ju om och samtidigt måste jag nog erkänna att jag såg fram emot utmaningen att åka till andra sidan jordklotet ensam med barnen :-)

Erik var toppad redan direkt på morgonen och jag kan meddela att det fortfarande inte lagt sig. Den ungen kommer att tragga ihjäl mig innan denna vecka är slut! ;-) Munnen går konstant på honom och han har återigen förvandlats till en duracellkanin som hoppar och studsar fram. Han har redan hunnit hoppa och studsa fram på olika flygplatser och på Seouls trafikerade gator *pust*

Den långa flygtrippen från Helsingfors till Sydkorea gick otroligt smidigt. Barnen var superduperduktiga och var snälla som små ljus och tyckte det var toppen. Dels fanns det ju både filmer och spel att välja mellan, sen hade de ju sina egna grejer med sig och dessutom fick de massor av grejer på planet av flygvärdinnorna.

Mycket sömn blev det däremot inte. Barnen har väl snittat på ca 3½ timme och själv körde jag intervaller. Inte illa va? Att kunna köra sömn-intervaller *haha*
Det fanns en del bebisar med på planet som avlöste varandra med att skrika..... och då menar jag inte det lilla skriket! Jag insåg att jag fick ta den där sömnen en annan gång.

På flygplatsen i Korea (Incheon) stod Hee Sun och mötte oss :-)
Hon är ju bara för go! Kändes så skönt att kunna släppa allt för en stund och bara låta henne ta över. Hon fixade bussbiljetter och visade vägen. Koreanerna har fortfarande inte bättrat på sin engelska sedan i fjol ;-) Om man jobbar som bussbiljettsförsäljare på en stor flygplats ....... borde det då inte vara på sin plats att kunna lite engelska?

Vi kom fram till stället vi ska bo på (SWS Guesthouse) och la bara in grejerna på rummet. Sen träffade vi tjejerna på kontoret och det blev rena rama kramkalaset. Fick även träffa en kille från USA som varit med på "Welcome home 2009" och som kom från USA.
Shinhye (min kontaktperson på SWS) berättade att Alex från USA (som var här i fjol med mig) var här nu och studerade koreanska. Hon ville att vi skulle träffas allihop igen och äta något tillsammans. Kul! :-)
I väntan på planet......
Sandaler och vinterjackor

Jaha, nu börjar det likna något :-)
Resväskorna är packade och Martin har fått hjälpa mig att provväga allt. Vi ligger långt ifrån maxvikten men då är det ju fritt fram att fylla på hemvägen istället. Bra va?

Det som återstår nu är saker som ska användas ytterligare en gång innan man kan packa ner det i väskan. Annars tror jag att jag fått med det mesta.

Fick mail från Hee Sun i Korea idag och det kändes skönt. Att man liksom vet att allt är OK inför ankomsten. Hon berättade att vädret är väldigt ombytligt vid den här tiden på året. De har haft riktigt varmt och fint väder hela veckan och så kommer det att fortsätta ytterligare några dagar. Men i slutet av veckan ska det tydligen bli kallare och hon rekommenderade vinterjackor(?)!
Det har inte varit lätt att välja ut och packa kläder. Jag har med allt från trekvartsbyxor och sandaler till riktigt tjocka höstjackor. Känns helknepigt men så får det bli.

Nu ser jag bara fram emot att få resa! :-)

Tusen tack för alla "lycka-till-på-resan-hälsningar" som vi fått av er!
Hoppas ni fortsätter följa oss på vår resa här på bloggen.

Kram och godnatt!

ps! Glöm inte att skruva tillbaka klockorna en timme i natt! ds!

Barndop i Rinkaby

Barndop.......
Nu är då lilla Wilda "dopad" (som Erik kallar det) och hon sov sig igenom större delen av proceduren.
Efteråt åkte vi allihop hem till Gunnar och Yvonne (Olas föräldrar) och åt en jättegod middag. Sen blev det spettekaka och tårta :-)


♥ Wilda ♥


Stolta föräldrar


Faddrar - Marie & Magnus


Jag passade på att "sno åt" mig huvudpersonen en liten stund och gick
och gosade med henne.

Ellens doppresent till Wilda..... lejontossor :-)

Martin är stressad.....för han ska på barndop

Martin han stirrar och stressar över att vi ska på barndop....kl. 14.00!!!! Hallå?! Det är ju goa tider! Vet inte varför han stressar upp sig så?
Han planerar vad han ska hinna med och det är typ...... lämna Erik på Andy's lekland kl. 12.00, hem och duscha, hämta Erik kl. 13.00, hem och byta om.... och sen är vi klara. Visst är det lugnt?

Frågan är ju hur han hade varit om han skulle följt med på resan imorgon? Vill kanske inte veta......

Själv har jag laddat kamerorna eftersom jag har fått i uppdrag att fotografera under dopet. :-)

Vad är en resa jämfört med Halloween?

Erik har ångrat sig.
Han vill inte längre med till Korea så om det finns någon annan intresserad 6-åring så finns det en plats ledig ;-)

Nej, han har nu kommit på att han kommer att missa Halloween och möjligheten att gå runt på gatorna och köra "bus eller godis".
Tydligen hade killarna pratat om detta igår eftermiddag då hela järngänget var hemma hos Valter och lekte. Nu tycker Erik det är helt värdelöst..... *ler*

Något fel?

OK.... något måste vara fel. Jag vet inte riktigt hur det blev så här men nu när jag lagt ner det mesta av packningen i resväskorna så fyller jag bara EN!!!! Hur kan det vara möjligt?! Har jag då packat för lite? Jag borde kanske packa mer?
Förra gången jag reste så fyllde jag ju en resväska utan problem och då var det ju bara mina saker. Nu är det ju mina + Ellens och Eriks. Hur går den ekvationen ihop?

Eller kan man se det så här...... att jag blivit så "duktig" på att packa att jag gör det som värsta globetrottern! *hahaha*

Nerverna är fortfarande lugna och det känns riktigt bra.

Barndop och barnkalas

Idag är det barndop och Wilda ska döpas.
Erik är bjuden på barnkalas på Andy's lekland kl. 12.00 och efter mycket om och men så bestämde vi att han skulle få vara där en liten stund. Vi hämtar honom efter ca en timme men det var ju bättre än ingenting alls.
Klockan 14.00 börjar dopet och då ska vi sitta redo i kyrkan, Erik ska vara ombytt och klar och förhoppningsvis ska det mesta vara packat och klart här hemma.


Fint ska det vara!

När vi köpte doppresent till Wilda så fick vi den inslagen i affären. Eftersom det är ett ganska stort paket så räckte inte deras färgglada och mönstrade papper utan vi fick ett vanligt brunt "natur-papper". Det hade väl varit helt OK om man sedan piffat till det lite med färglada band m.m.
Men biträdet var nog ganska stressat och tyckte nog att det var lite besvärligt att slå in ett så stort paket. Hon tejpade lite här och där och jag insåg ganska snart att den där inslagningen skulle jag vara tvungen att göra om där hemma. Hon visste inte vem som skulle öppna paketet och granska det med sina "hur-är-paketet-inslaget-ögon" ...... min syster! Lotta är inte nådig när det gäller inslagningar och presentpapper..... fint ska det vara! :-)

Den här inslagningen hade inte ens varit i närheten av hennes Godkänt-gräns.
Så idag har jag varit inne och köpt nytt puttenuttigt rosa presentpapper med tillhörande snöre. Det tog en bra stund att slå in paketet men jag fick bra assistans av Ellen.
Ellen har köpt en egen doppresent :-)

Nu har kläderna kommit fram

Nu har det börjat komma kläder på bordet. :-)
Det måste ju betyda att packningen går framåt, eller hur?
Visserligen har jag haft en del packpauser idag då jag har legat och slappat i soffan, läst en bok, varit i stan och frossat i mig en flottig pizza *ler*

Tvättmaskinen går på högvarv och nu vandrar vi runt här hemma i gamla trasor som vi inte använder så ofta eftersom allt annat ska med (känns det som).

Vet inte riktigt när man bör packa ner det i väskorna? Det borde man kanske göra snart?


Min lilla discoprins

Fredagen den 6/11 är det disco och som det verkar nu så ska både Ellen & Erik gå. Det är ett tidigt disco och ett lite senare. Erik på det tidiga och Ellen på det sena.

Det har varit mycket snack om det här discot här hemma. Jag tror inte riktigt att Erik visste vad det var för något från början men nu har hans storasyster uppdaterat honom och man kunde nästan se en liten chock hos honom när han insåg att det gick ut på att dansa - och kanske t.o.m. med tjejer!!!
Själv tyckte han att han kunde handla godis hela kvällen :-)

Nu har han dock tagit mod till sig och bestämt sig för att han ska dansa. Han har frågat "1000 frågor" här hemma om vad man ska göra där och hur man dansar. Han och jag har t.o.m. övat här hemma på att dansa tryckare men han tycker det är lite jobbigt eftersom jag är längre än honom (om han visste att jag skrev detta nu så hade han nog tyckt att jag var världens mest pinsamma morsa *hahaha*)

Hur som helst så har de tydligen redan nu börjat bestämma i skolan vem de ska dansa med - snacka om framförhållning!!!
Nu går han här och velar om vem han ska fråga och hur han ska säga det. Från början hade han nog tänkt fråga Tilda här borta på gatan men hon var nog redan "upptagen" hade han hört.


Framtand

Tänkte visa att man nu kan se Ellens framtand skymta fram i gluggen :-)


Lortgrisen Pilla

Mina gy-skor har kommit och jag har varit inne i stan och hämtat (köpt) dem. Superdupersköna!!!!
Man skäms ju när man ser hur vita och rena de är. Det är då man inser vilken lortgris man egentligen är......
Se själva....


Komma i rätt stämning

Sitter och tittar på "Stockholm-Arlanda" och försöker komma i rätt stämning *haha*
Snart är det jag och barnen som går där med våra resväskor och pass.

Jaja det är några dagar kvar tills dess....

Högen växer

Matrumsbordet som nu agerar som förberedelsebord inför resan börjar sakta men säkert att fyllas med saker.
Jag vet inte riktigt men det är då inte mina saker som fyller bordsytan. Med en närmare titt så tror jag faktiskt att det är Erik som står för de flesta sakerna här.
Hans lilla leksakshög har successivt vuxit och det känns som om han snart har halva leksaksförrådet på bordet. Tror att jag måste göra en rensning här sent en kväll innan allt packas ner i väskorna.


Tur det finns stolar hos tandläkaren!

Idag var det dags för Ellen att sätta sig i tandläkarstolen. Hon har ju gått omkring med en glugg hur länge som helst och framtanden vill helt enkelt inte komma fram. Idag skulle de bedöva och göra ett snitt så att den lättare kunde växa ut.

Ellen har varit lite orolig över hur bedövningen skulle gå till och tyckte det lät lite läskigt med bedövningsspruta.

Martin skulle följa med henne men nu i efterhand önskar jag att även jag hade kunnat få möjligheten att få se detta - ja alltså inte Ellens ingrepp för hon fixade det galant! Jag önskar däremot att jag hade kunnat få beskåda min man som återigen visade prov på sin "känsliga" sida *hahaha*

Meningen var att han skulle hålla Ellen i handen och vara där som stöd för henne. Efter ett litet tag klarade han inte längre att vara mitt i händelsernas centrum utan var tvungen att gå och sätta sig *asgarv*
Coola Ellen fixade det bra på egen hand. :-)


Reflexvästen

Ellen har nog ärvt sin pappas "allergi" mot reflexvästar.
Martin är som tidigare känt ingen hängiven anhängare av reflexer eller andra praktiska attiraljer som kan hjälpa till att "lysa upp tillvaron i mörkret".
Han tycker bara det är något onödigt ont och vill absolut inte förstöra sin eventuella manlighet med en självlysande reflexväst ovanpå jackan.

Ellen har aldrig protesterat men imorse kom det.
Hon skulle cykla till skolan och nu är det så mörkt ute att det behövs cykellyse och gärna en reflexväst.

"-Men mamma!!!" *suck*

Ja, så lät det när jag sa till henne att jag tyckte att hon skulle ha reflexvästen på sig.Vädret

Tina skickade en länk till mig där man kunde se 5-dygns prognoser över vädret i Sydkorea (Seoul).
Det visade sig (om nu denna stämmer) att det är mycket varmare där än jag trott. Jag har liksom tänkt mig TJOCKA tröjor och varma jackor. Det verkar inte som om vi behöver det. Just nu ligger temperaturen kring 20-22 grader. :-)
Med den temperaturen så förändras min packlista en aning.......
Tänk om man faktiskt kunde få lite värme och sol också :-)

Olle och jag!

För att få ihop familjen Olofssons schema så fick vi även denna tisdag lite hjälp från pappa & Ingrid. De var snälla och ställde upp som barnvakter ett par timmar under tiden jag var på hundkurs och Martin hade utvecklingssamtal.

Idag var det inga särskilda dofter som florerade kring brukshundsklubben utan Basti var sitt vanliga jag :-)
Fokuserad och arbetsvillig. Man blir så stolt över honom!

Min favoritfarbror - Olle - och jag har bestämt att vi ska fortsätta träffas efter kursens slut *ler*
Han har en Samojed och vi bestämde i dag att vi ska träffas och spåra, träna lydnad och ha fikakorg med oss. Visst låter det mysigt? :-)

Det är väl konstigt? Vissa människor får man bara sådär bra kontakt med direkt och det fick vi redan första gången vi träffades - det klickade direkt så att säga *hahaha*
Han är en riktig mysfarbror och han påminner om min farfar (hur han såg ut och hur hans personlighet var).

Ja, Olle och jag kommer i alla fall hålla ihop ;-) 


Ångsterilisator

Idag var jag och Martin inne i en av stadens barnaffärer.
Vi skulle inhandla doppresent till Wilda (bara så att ni nu inte får för er en massa andra saker....... *hrmm*)
HJÄLP, vilket utbud det finns på barnartiklar nuförtiden! Nu låter det som om jag är lastgammal och har vuxna barn men jag kan lova att utvecklingen har gått framåt på bara några år!
Det finns design på allt idag tror jag att jag såg exempel på babysitterns motsvarighet till Rolls Royce.......

Kunden före oss skulle inhandla någon form av ångsterilisator. Det var en slags påse man stoppade in i micron tillsammans med lite vatten. Några sekunder där och sedan var allt man stoppat i påsen sterilt! Man kunde använde påsen 20 ggr och det fanns krysschema så att man noga kunde dokumentera hur många gånger man använt just den påsen. Som hittat - bara drygt 900 spänn!

Jaaaaa..... på min tid var höjden av sterilt när vi kokade napparna i en kastrull på spisen.


Min fot knäpper

Jag har något som knäpper i min fot!
Ja, ärligt alltså! Om jag lägger tyngdpunkten och belastar min vänstra fot och sen rör den lite i sidleds så knäpper det om den! Läbbigt va?!
Det låter så högt så att man lätt kan höra det.
Istället för att knäppa med fingrarna kan jag alltså knäppa med foten! *skratt*

Det är ingen skön upplevelse och Dr Martin har analyserat och kommit fram till att det antagligen är en bit brosk som sitter och guppar där inne i foten. Ska man ha det så? Inte alls skönt att gå med kan jag säga.

25 år? Vaddå?! Det är ju jag också!

Idag fick jag mig en riktig ålderskänga rakt i nyllet!
Den här veckan har jag två lärarstudenter hos mig och i eftermiddags när vi satt och pratade så säger den ena:

"- Alltså, jag måste bara fråga. Har inte du jobbat i Knislinge?"

"- Ööhh.... jo, det stämmer. Hur kunde du veta det?"

"- Jo, jag känner igen dig så väl."

Åh, herregud, tänker jag. Har jag haft honom i skolan?

I nästa stund tänker jag att det inte kan vara rimligt. Jag menar.... han sa ju att han var 25 år och det är ju nästan jag också, så jag måste ha träffat honom i något annat sammanhang.

Han fortsätter:

"- Jo, alltså jag tror att jag hade dig i SO-ämnena."

Shit, shit, shit!!!! Jag HAR haft honom!!!!! Men han är ju 25! Det är ju nästan jag också....eller i alla fall där i krokarna. 25..... 29.....33..... tja, snart 36 vad spelar det för roll? Det är ju ungefär samma, eller hur?


Våra högar

*suck*

Har gjort ett tappert försök att börja packa. Ska erkänna att det inte går något vidare. Undrar vad det beror på?

Så här ser det ut på vårt matrumsbord än så länge (här ska alla saker läggas fram).


Min hög.......


... och Eriks hög.


Det går trögt

Alltså jag kommer ingen vart i mitt packande. *suck*
Jag känner att jag hade behövt komma igång med det och i alla fall börja lägga fram saker jag ska ha med mig men det går trögt. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha med mig och dessutom så använder jag de flesta grejerna nu och då kan jag ju inte packa ner dem. När ska jag då packa?!

Lotta, du hade behövt komma hit och hjälpa mig!

En förmiddag i hundens tecken

Hela förmiddagen har gått i hundens tecken. Jag och Basti körde ner till brukshundsklubben för att lägga spår och träna lydnad. Sen ville jag ju såklart kolla att han inte "flippade" och förknippade platsen med den där mystiska doften.
Han var ganska ofokuserad när vi tränade lydnad och ville gärna sniffa och var lite "stirrig". Kände att jag bara blev irriterad och jag ville ju att det skulle vara ett positivt minne som vi lämnade idag så efter ca 1 timme så tog vi spåret istället och DÅ blev det minsann fart på honom. Han visar verkligen att han gillar det och var han ofokuserad tidigare så var han till 110% fokuserad nu :-)

Jag hade lagt ett ganska långt spår med flera olika vinklar. Han tog alla pinnar och gjorde bra ifrån sig - kul!

När vi var klara så kom Tina och då tränade vi lite Agility. I slutet var Basti så trött att man kunde se att allt snurrade runt i skallen på honom *haha*
Avlutningsvis så körde vi till skogen och gick en runda.

Behöver jag säga att Basti är helt slut? :-)

Härligt ljus

Vissa kvällar är ljuset helt fantastiskt ute. Svårt att fånga men man måste ju försöka :-)
Super-duper

Ikväll har jag ätit en super-duper-god middag! Martin hade lagat en köttgryta som bara smälte i munnen och nu sitter man här och är megamätt!
Snart vankas det efterrätt :-)


Ett leende

Efter att jag och Martin varit i stan och sedan handlat lite på Kvantum så tog jag bilen och körde hem till Lotta och Wilda.
Tja, jag hann väl bära henne i sammanlagt 10 minuter och sen sov hon resten av tiden. Den tjejen hon gör nog inget annat än sussar :-)

Fick i alla fall några bilder på henne och lyckades fånga ett litet leende!


Filmer

Jag och Martin svängde inom Hemmakväll för att hyra film. Det blev tre stycken.Har ni sett någon av dem?

ASICS

Min hallux vallux har nu förstört mitt andra par skor.
Mina gy-skor håller ganska exakt ett år sedan går det hål exakt där knölen sitter. Eftersom det är dessa skor som jag använder mest och som inte ger mig värk (eftersom jag har inlägg anpassade till dessa skor) så ville jag ha ett nytt par innan jag åker iväg.
Tyvärr hade de inte min storlek och de visste inte heller om huvudlagret hade eftersom Asics tydligen sålt många fler par skor i år än vad de beräknat.
De skulle i alla fall kolla och återkomma på måndag. Om de inte kan få fram min storlek så måste jag in och prova ut en ny modell i veckan.

Vet ni förresten vad Asics står för?

Anima Sana In Corpore Sano = a sound mind in a sound body

:-)

Spår

I förmiddags åkte jag ut och spårade med Basti. Eftersom det pågår älgjakt i skogarna så var det säkrast att hålla sig på öppen mark - inte mig emot *hehe*.
Åkte ut till A3 där det ligger öppna fält omgärdade av stengärden. Alltså ganska svårt att gå vilse där = passar mig alldeles utmärkt.

Tydligen fler än jag som var på spårhumör idag. Många av fälten var redan ockuperade av hundar och männsikor men jag lyckades hitta ett fält som jag kunde "lägga beslag på".

Han tog alla pinnarna och det var väl ett helt OK spår tyckte jag. Lite hjärngympa för honom. Under tiden spåret låg och vilade så passade vi på att träna lydnad. Det gick jättebra och jag känner att vi verkligen är motiverade! :-)

Tina mötte upp oss och vi tog en långrunda med dem.

Polka, Schottis, Foxtrott

Ellen spelar ABBAS "The winner takes it all" och familjen drabbas av någon form av dansbegär och tar över golvet. *skratt*

Martin och jag svänger runt på golvet i någon blandning av polka/schottis/foxtrott. Om nu grannarna såg oss så undrar de nog vad vi hällt i glasen till middagen. :-)


För tidigt?

Är det för tidigt att börja småpacka?
Resväskan står här redo att börja fyllas men mycket av det vi ska ha med oss använder vi ju nu. Samtidigt vet jag att jag inte hinner något under vardagarna. Nästa vecka börjar jag dessutom med mina utvecklingssamtal och jobbar lite längre vissa kvällar.
Det är alltså helgerna som gäller om jag ska få något förberett eller gjort. Nästa helg är det dessutom dags för Wilda att döpas och då går lördag eftermiddag och kväll till det. Sen åker vi på söndag morgon. Alltså är det fredagen kvar. Ska kompa ut fredag eftermiddag från 11.30 så det blir väl till att hysteriskt kasta ner "bra-att-ha-med-sig-grejer" då *ler*

Tänkte i alla fall börja skriva packlista nu i helgen. Jag är en list-människa som gillar att bocka av efterhand *haha*
Ellen har redan börjat skriva sin packlista.


Ja - nej - ja - nej......!!!

Nu ska det vaccineras....... nej, det blir försenat....... jo, det blir i alla fall........ nej, det är instället igen......

JAG BLIR TOKIG!!!!

Den här vaccinationsgrejen är ju helt galen! Ena stunden ska det bli av och andra stunden är det inställt.
 
Ellen & Erik fick först besked om att det skulle bli av under nästa vecka och sen kom beskedet att doserna var försenade och att det inte skulle bli av förrän v. 45. I början av veckan kom beskedet att det skulle bli av i alla fall och alla föräldrar som skulle följa med sina barn började ju så smått fixa och dona så att de kunde lämna jobbet den lilla stunden för att finnas till hands för sitt/sina barn. Idag kom då beskedet att det nu är inställt igen. *suck*


Jag vill också ha en älg i min trädgård!

Jag vill också ha en älg i min trädgård - eller jag menar en hel älgfamilj precis som Magda & Ola har!

Läste på Magdas blogg att när de vaknade härom morgonen så låg både mamma-älg och bebis-älg på gräsmattan och sov. Hur häftigt är inte det på en skala?!
Jag tittar ut i vår trädgård och det närmaste naturen jag kommer är våra 4 tallar som står där och vajar och som bara fäller alla sina barr så det blir som en matta. Några "exotiska" djur kan jag glömma..... småfåglar, skator och möjligtvis grannens katt *suck*

Min dröm är ju att någongång bo så att man kan uppleva den där tystnaden och det där lugnet. Ni vet den där tystnaden då man verkligen inte kan höra några andra ljud än naturens. Inga bakgrundsljud......

Så, visst blir jag avis när jag hör att vissa lever kloss i kloss med familjen Älg. Iofs har väl älgarna det ganska hett om öronen i dessa dagar men snart lägger sig lugnet igen.Återhämtat mig

OK, nu har jag återhämtat mig :-)
Med god middag, några skumtomtar och iklädd mina favvo-smurfblå-långkalsonger så känns inte huvudvärken lika jobbig längre.

Imorgon blir det fika med Jessica, Malin och Sofie :-)

Från stålkvinna till pösmunk

Trött, frusen, huvudvärk....... dessutom är glasögonen skitiga så allt ser ut att ha fläckar på sig *suck*
På morgonen har man så högtflygande planer på vad man ska hinna med och man känner sig som rena rama stålkvinnan. Framåt eftermiddagen har de där övernaturliga krafterna börjat sina och man känner sig "svagare". När kvällen är här är man glad om man lyckas vara en trevlig och social mamma och fru som inte däckar av utmattning i soffan.

Ska erkänna att jag försökte ta en liten powernap i soffan i eftermiddags men det gick sådär. Jag hade en hund som tyckte vi skulle ta en runda och en son som ville sitta/ligga på mig eftersom han ville tanka lite närhet. Svårt att sova då.

Nu har min räddande ängel (Martin) kommit hem och tagit över rodret på skutan och fixar middagen. Han har dessutom lovat att baka en kaka imorgon till fikan jag ska ha här hemma - LOVE YOU!!! ♥Forex

Idag har jag varit inne och besökt Forex. Ska hämta pengarna i rätt valuta nästa vecka. Nu börjar det dra ihop sig :-)

Ellen har nedräkning dag för dag och har redan nu drabbats av resfeber. Hon är lite spänd men nog mest förväntansfull.
Själv hinner jag inte fundera på det alls under vardagarna utan det kommer över mig på helgerna. Nu är det bara 1½ vecka kvar sen befinner vi oss på andra sidan jordklotet!

Dopa

Dagens Erik-kommentar:

"- Mamma, är det på lördag vi ska dopa Wilda?"

*skratt*

Det vankas alltså barndop nästa helg :-)

Kulkorv

Simultanmorsan är igång igen och står här och bloggar samtidigt som hon fixar kvällsmaten. Eftersom Martin jobbar sent dessa dagar (utvecklingssamtal) så blir det snabbmat för hela slanten *haha*

Idag har jag dock piffat till det hela genom att steka kulkorv! Genast blev måltiden mycket mer attraktiv i mina barns ögon :-)


Boven i dramat är en doft!

Ellen och Erik fick tillbringa några timmar hemma hos pappa & Ingrid ikväll eftersom jag skulle på hundkurs och Martin hade utvecklingssamtal. Man kan väl säga så här..... de var inte nödbedda precis ;-)
De tyckte det var toppen och dessutom fick de pannkakor! :-)

Själv hade jag faktiskt längtat lite efter att träna Basti. Lydnaden är så kul och det gör väl inte saken sämre att det dessutom går bra för oss. Många moment har liksom fallit på plats nu och jag vet egentligen inte hur det gick till men nu helt plötsligt så fixar han det :-)
Kan han ha blivit vuxen och polletten trillat ner ;-) *ler*

Jag var på plats i god tid för att hinna träna lite innan. Det gick superbra och Basti var så taggad och följde minsta lilla finger. Sen händer det som ingen fortfarande vet orsaken till. Det har hänt några gånger tidigare och det enda vi vet är att det har med en särskild doft att göra. Idag var det otroligt tydligt och det skedde på bara en sekund. Han vände från att ha varit den där exemplariska hunden till att bli en fruktansvärt rädd och stressad hund.

Vi satt och väntade på att det skulle bli vår tur att visa inkallning och när det är en hund före oss så ser jag att Basti sätter nosen i vädret, reser sig och sticker svansen mellan benen. Svansen är som limmad under magen :-(
Efter det så går det inte att få kontakt med honom. Inga köttbullar eller kamptrasor i världen kan distrahera honom och han vill bara krypa bakom mig hela tiden eller fly. Det slutar med att jag efter ett tag sätter in honom i buren i bilen. När jag kollar honom efter 10 minuter så vill han inte komma ut.
Precis innan fikapausen så tar jag ut honom, märker att svansen inte är lika limmad under magen längre och försöker därför få igång honom. Springer, härjar och leker med honom men det är knappt att han vill vara med.

Efter fikapausen vänder det. Han blir sitt vanliga jag igen och vi kan få visa att vi också kan alla de moment (och några till ;-)   ) som de andra har gjort före pausen.
Dessutom sätter han apporteringen klockrent idag! *stolt*

Skulle vilja åka ner till klubben igen snart så att han inte förknippar platsen med doften.

Det är många som hade teorier om vad hans beteende berodde på..... många hundar, olika dofter, okoncentrerad osv.
Jag kan inte förklara vad det är men både jag, Martin och Tina har sett beteendet hos honom. Det kan hända hemma hos oss (inomhus), på en hundutställning m.m. Vad jag är säker på är att det i alla fall framkallas av en särskild doft. Doften gör honom rädd, orolig och stressad och det är fruktansvärt svårt att få kontakt med honom.

Någon hundmänniska som har någon vettig teori?


En uppenbarelse!!!!

Det är inte klokt!!!! Kan ni gissa vad som uppenbarade sig mitt framför näsan på mig idag?!

Jo, jag skulle snabbt köra inom ÖB för att fylla på mitt Julmustlager eftersom jag nu bara har två flaskor kvar. Då ser jag att de plockat fram lite annat "juligt" och fylls av en märklig känsla...... skumtomtekänslan! :-)
Ser inga skumtomtar men kan ändå inte släppa den där känslan så jag följer min inbyggda skumtomteradar och - tjohej - så står jag framför ett berg av (OK det var en pall) skumtomtar. Påsar och lådor - you name it!
Det är en uppenbarelse och jag blir som ett litet barn på julafton. Står där med ett brett leende i hela facet! :-)

Så nu sitter jag här hemma och äter skumtomtar och dricker julmust!
Allvarlig diskussion

När barnen kom hem ikväll hade jag en allvarlig diskussion med min son.
Det är nämligen så att han frågat mig i några dagar om han får lov att ta med sig sina Pokémonfigurer till skolan för att byta med kompisar.
Nu tyckte jag att det räckte med Pokémonkorten och sa därför nej.

Allt är frid och fröjd (tror jag mitt dumma nöt) och jag följer barnen till bussen (i morse).
När Erik går på bussen så sätter han sig mitt för bakdörren på bussen vilken har en stor ruta så att man kan se rakt in. Där sitter han med de stora grabbarna och har inte sett att jag står utanför och tittar på honom. Helt plötsligt ser jag att han plockar upp något från sin jeansficka. Vad kan det vara? Jag hinner fundera i någon sekund innan det slår mig! Så klart! Ungen har smusslat ner en Pokémonfigur i fickan i smyg och vet inte om att jag just nu står och ser när han avslöjar sig!
Känner att jag blir irriterad och hade inte bussen precis startat så vet i fanken om jag inte travat ombord och ryckt den lilla plastfiguren från honom!

Hur som helst så har vi haft en allvarlig diskussion ikväll - jag och min son...... *hrrmmm*

Naglar

Idag har jag varit och fått min dos av vardagslyx genom att besöka nagel-Jossan. 
Läste om världsrekordhållaren....... och jag som tycker att min är långa på ett par cm....!

Lee slutade klippa sina naglar 1979

Världsrekordhållaren Lee Redmond i Utah i USA visar upp sina naglar, som nu kommit in i Guinness Rekordbok.

Lee slutade klippa sina naglar 1979 och de har nu nått den ansenliga längden 84 cm. Hon hävdar att de inte hindrar henne från att utföra vardagliga sysslor som dammsugning, bilkörning, tvätt och städning. Lee sköter också om sin make, som lidit av Alzheimers sjukdom de senaste sex åren. Rekordinnehaverskan säger att hon ska klippa naglarna en vacker dag, men inte ens ett erbjudande om 100 000 dollar kan få henne att spika ett datum.


Man tager vad man haver = små bitar av kanelknäcke.....

Jag är hungrig.
Martin och barnen är inte hemma. Ellen & Erik har varit hos farmor & farfar eftersom jag jobbat länge och Martin haft sina första utvecklingssamtal.
Öppnar kylskåpet och kommer då plötsligt ihåg att smöret är slut...... alltså blir det inga mackor.
Nähä....vad kan jag då äta? Fil och flingor......*suck*...... ja, det skulle väl funka men allra helst skulle jag vilja ha något varmt i mig.

Var är min kock?! Jag ringer till Martin och berättar att jag är hungrig och det är tydligen han också. Vi bestämmer att han ska åka och fixa något medan jag nattar barnen. De ska vara hemma om ca 30 minuter.
För att inte svälta ihjäl under tiden så har jag knaprat i mig småbitar av ett paket krossade kanelknäcke. Gott men dock ingen riktig middag. Till kanelknäckebitarna så drack jag lite julmust :-)


Won

Imorgon måste jag in till stan och besöka Forex.
Det har blivit dags att snart växla kronor till Won och jag kommer inte riktigt ihåg hur lång tid det tar för dem att få hem valutan. Bättre att vara ute i god tid.

Att ta ut pengar i Sydkorea var inte det allra lättaste. Jag kommer ihåg att jag och Hee Sun sprang/åkte runt i storstan och letade efter särskilda uttagsautomater som kunde ta emot mitt Visakort och ge mig nya pengar. Det visade sig vara svårare än vi trott. Vi var t.o.m. inne på bankerna och dividerade med dem. Tänk om jag inte haft Hee Sun.......!

Till slut hittade vi en automat som ville godkänna mitt kort. Med facit i hand så är det nimmast att ta med sig så mycket som möjligt från början.

Frågan är hur mycket man behöver ha med sig? Svårt att uppskatta.


Trött

Trött i huvudet efter några timmars jobb. Det värsta är nog vetskapen om att jag bara har gjort en pytteliten bråkdel av vad som ska hinnas med inom de närmsta veckorna *suck*

Jaja, rensade huvudet med en promenad i regnrusket tillsammans med Tina. Nu har jag ätit middag och tröttheten bara kommer över mig som värsta "John Blund pulvret"!

Det får bli soffan för mig ikväll efter att barnen har duschat färdigt och kommit i säng.

:-)

Martin kom precis hem och gissa vad han hade med sig?
Jo JULMUST!!!!
:-)Prispengar mot hemlig information!

Martin han smider hemliga planer som han tydligen ska verkställa under veckan vi är i Korea. Frågan är ju bara vad den lurifaxen har på gång?
Han säger att han har ett PROJEKT! Vaddå projekt?! Vad menar han?

Hans projekt kan ju vara allt från en klinisk storstädning till att bygga en ny tegelvägg.

När Martin skulle vara pappaledig för första gången så hade han högtflygande planer. Han berättade högljutt för alla i vår närhet att han minsann skulle renovera här hemma och bygga en ny vägg - en tegelvägg.
Ööhhh....?! Ja, alltså detta var i nybörjarskedet då Ellen i stort sett bara poppat ut och mestadels bara låg och sussade sött om dagarna. *skratt*

När det sedan blev hans tur att vara föräldraledig så kan man väl lugnt säga att hans vardagar fylldes med allt annat än projekttankar liknande tegelväggar! *hahaha*

Frågan återstår ju dock vad det är han går och lurar på nu. Nu har han ju inga småbarn att ta hand om mer än en fyrbent hårig sak som lär behöva sin dagliga motion och stimulans.

Är liiiite orolig över vad han kan tänkas göra. Ibland får han lite väl märkliga/crazy/konstiga/ogenomtänkta ideér.
Någon som vet något? Han lär ha en skiss uppritad någonstans på detta sk. projket. Om någon råkar lägga vantarna på denna skiss (eller vet vad han har för ideér) så kontakta mig så kan vi nog göra en byteshandel på något sätt.


Miffo i mössa

Japp, då var duntäcket inhandlat och jag ser redan nu fram emot att gå och lägga mig ikväll :-)
När vi ändå var ute och körde passade vi på att shoppa lite ditten & datten också. Martin fastnade för en vinterjacka så nu kan vi stryka det från listan också.

Själv är jag i behov av en ny mössa. Mössa är inget som passar mig och min skalle men ett nödvändigt måste vissa dagar då det är riktigt kallt ute. Saken är den att jag ser ut som ett litet miffo i varenda mössa jag provar. Alla andra verkar passa i dessa stickade och mönstrade verk men min skalle är helt enkelt inte skapt för att bära en sådan.
Mössan jag hade i fjol går under "fårmössan". Det är Martin som döpt den till det. En stickad fluffig sak som egentligen är skitful men ack så skön.
Idag passade jag på att prova lite olika modeller och hittade tillslut en grå mössa. Den får helt enkelt duga i år. Hittade matchande tumvantar till också.
Huvudsaken är egentligen att mössan inte kliar.


Duntäcke

Hösten är här och innan vi vet ordet av så har vintern kommit. Automatiskt så sjunker temperaturen och jag som gärna vill ha varmt och gött inomhus börjar nu förvandlas till en "kyllehöna". Jag fryser om kvällarna och sveper in mig i både fleecefiltar och täcken. Det värsta är ju när man ska krypa ner i sängen och lakanen och täcket är iskallt. :-(

I år har jag bestämt mig för att inskaffa ett hederligt duntäcke. Jag har haft ett duntäcke tidigare men det var värdelöst eftersom det bara var sytt i våder på längden. Om man råkade rista till täcket så låg sedan allt dunet nere vid fötterna i en stor klump. Det gick liksom aldrig att få det jämt fördelat *suck*

Nu har jag haft ett "vanligt" täcke som räckt gott och väl under sommarmånaderna.
Tänkte ta en duntäcks-spanar-runda idag :-)


Panta mera.....

Har precis varit ute med Basti i det "underbara" vädret och nu är vi på tork. Ellen håller på att vandra runt här på gatorna och samlar in pantflaskor till sitt fotbollslag. Sen ska det pantas.......

Är det fler som "vill bli av med" några pantflaskor så är det bara att höra av sig så kommer Ellen och hämtar dem. :-)

Killkväll

Här hemma har det varit killkväll. Fotboll, chips och....... ;-)

Ja, så här slutade den killkvällen i alla fall *ler*
Förberedde oss för höga toner

Jag och Ellen körde hem till Lotta & Ola ikväll. Martin och Erik stannade hemma för att se på fotbollen (vilket nu i efterhand tycktes vara slöseri med tid *hrrmmm*)
Jag hade fått höra att Wilda tränar sina lungor på kvällarna och tar riktigt höga toner ;-)
Detta ville vi ju så klart höra och uppleva så vi var förberedda på en del skrik.
Vad händer?

Jo, som alltid när jag kommer dit (verkar ha en sövande effekt på den ungen) så somnar hon ganska snart. Det som de kallade för skrik vet jag inte ens om det kan gå under den kategorin. Wilda somnade och låg sedan och sussade sött i Ellens famn.
"Skräckhistorier" om att de brukade vanka fram och tillbaka, vyssja, vagga och gunga henne hit och dit för att hon skulle komma till ro.....tja, i mina öron och ögon sett så tror jag de hittar på *skratt*

Detta är väl ett ganska typiskt scenario? När man som förälder tänker
"- Nu ska de allt få se att vi inte överdriver!"

..... och sen blir det inte alls så det brukar och man får höra att man överdriver i alla fall *ler*
Vem har inte varit med om detta? *hihi*


Rinkabys sötaste tjej! :-)


Skumtomte-tortyr!!!

Mitt inlägg om att Julmusten är här satte fart på kommentarerna :-)
Tydligen fler än jag som gillar denna underbara dryck! Egentligen tycker jag inte att man ska börja ta fram julsakerna för tidigt som vissa affärer gör men vissa undantag finns ju såklart - julmust och skumtomtar!

Tack Alice för ditt tips! Imorgon ska jag köra till ÖB.

Helena - det där med att du redan provsmakat skumtomtar får mig ju att känna viss avundsjuka - det måste jag ju medge.
Jag har förstått att säljarna de åker omkring och lockar med att bjuda på en påse. Det är nämligen så att min bror jobbar på Kvantum (det gör då även min kusin och vår filmkvällskompis Dacke) - alla dessa männsikor vet om att skumtomtar tillhör mina allra absoluta favoriter och jag skulle kunna ge väldigt mycket för att bara få nafsa lite på ett hörn - eller åtminstone sniffa lite på dessa ljuva skapelser.
Vad gör då dessa typer?! Jo, de ÖPPNAR påsen, käkar upp innehållet och har dessutom ingen skam i kroppen utan låter mig lida ytterligare genom att ta en bild och skicka den till mig! Snacka om tortyr!!!!


Lillebror till höger

Middagen väntar

Jag är rosig om kinderna och Basti är trött. Vi har precis kommit hem efter en cykeltur tillsammans med Tina och Mac.
Nu väntar middagen (som Martin har fixat till) och bordet står redan dukat.

Julmusten är här!

Idag har jag fått veta att JULMUSTEN  har kommit!!!! Jag kan känna hur det vattnas i munnen på mig och jag får bara en enda tanke i huvudet : " Var finns den?"

Någon som vet?

Mina älskade skumtomtar anländer om 2 veckor till Kvantum. :-)

Svårt att gå vilse på öppet fält

Idag blev det spår på öppet fält och det förstår ju alla att det ska MYCKET till för att även jag ska klara av att gå vilse i sådan terräng *hehe*
Nu gällde det istället att klara att gå rakt men det fixade sig.

Det är alltid väldigt kul att träna och man möter nya spännande människor som man kanske aldrig annars skulle mött. Funderar på att spåra även imorgon och sen är det lydnadsträning på tisdag som gäller.

Efter spårträningen blev det en rejäl runda med Tina och settrarna.

Spår

God morgon!
Jag och Basti ger oss ut i skogen och spårar tillsammans med de andra hundkursdeltagarna. Jag hoppas på att slippa gå vilse idag.

Uppdaterad checklista

Fyller på min checklista efterhand..... redan nu är den uppdaterad :-)

Pass - alla är giltiga
Biljetter
Kolla med hotellet och SWS att allt är OK
Vätskeersättning
Panodil
Alkogel
Plåster
Små plastflaskor som är OK på planet
Nässpray till flyget
Beställa och växla pengar
Kopiera försäkringspapper ifall vi behöver läkarvård
Presenter
Linser
Kopiera pass

Min checklista

Tick tack tick tack.... tiden den bara verkar rusa iväg och vips så är det helg igen och det är nu på helgerna som jag måste ta tag i ev. förberedelser inför resan. Jag förvånar mig själv genom att inte skriva någon "att-göra-lista" utan bara tar tag i saker som dyker upp. Detta medför att jag har noll koll på allt vilket i sin tur gör mig både stressad och frustrerad.
Min checklista har än så länge bara funnits i huvudet men jag tror att det mesta är avprickat där men jag har säkert glömt något.
Hjälp mig. Här kommer min checklista - vad har jag glömt?
Pass - alla är giltiga
Biljetter
Kolla med hotellet och SWS att allt är OK
Vätskeersättning
Panodil
Alkogel
Plåster
Små plastflaskor som är OK på planet
Nässpray till flyget
Beställa och växla pengar
Kopiera försäkringspapper ifall vi behöver läkarvård
Presenter

Senast idag fick jag ett mail från tjejerna på SWS (Social welfare society) eftersom jag mailat dem och bett dem kolla så allt är ok med hotellet och min incheckning. Allt var i sin ordning - skönt!

Som jag ser det nu så är det bara själva packningen kvar, eller? Har jag glömt något?


Fredag fredag fredag fredag

Fredag fredag fredag fredag fredag fredag!!!!!!!!!!!

Inledde min helg med en fika på stan med mina fd kollegor Inga och Lotta. Kan ju knappast blir bättre :-)
Inga ska göra sin livs resa med start på onsdag. Hon reser nämligen till Indien som volontär och har lagt ner otroligt mycket tid på att samla in pengar och annat material till barnhemmet hon ska vara på.
Vilken upplevelse - och vilket mod!Mammifierad son

Min son är så mammifierad att det inte finns något stopp på det! Mammifierad= mammig ;-)
Han är verkligen "mammas pojke" och gillar fortfarande att gosa och kela - särskilt på kvällarna. Han vill bara vara nära hela tiden, kramas och mysa. Låter det underbart? Ja, visst är det det men ibland vill man känna att man inte sitter ihop som någon siamesiska tvilling.
Han behöver pappifieras!!! Förra året när jag var i Korea i två veckor hade jag förhoppningar om att pappifieringen skulle äga rum..... men icke så nicke. Han var precis lika mammig när jag kom hem!
Just nu går han omkring som en osalig ande och väntar på att jag ska skriva klart så att han sen kan krypa upp i mitt knä.
Nåja, dags för lite kel-paus :-)

Kort hår med burr

Igår var jag så trött att jag gjorde det klassiska....... hamnade i soffan framför TV:n och kom aldrig upp. Eller, jo, visst kom jag upp men då gick jag som en zombie raka vägen in i sovrummet.
Det är också anledningen till varför det aldrig blev något bloggande igår.

Var hos frisören igår och intog min dos av vardagslyx. När hon masserar skallen med schampoo och balsam så vill man ju bara stanna tiden och sitta där i evigheter :-)

Jag skrev ju tidigare att jag var lite inne på att testa något nytt - igen. Så blev det. Det blev värsta kryllet - ja, alltså ingen permanent utan enbart mina egna virvlar. En kort frisyr med burr - så skulle man nog kunna förklara den. Anders - alltså ingen frissa som faller dig i smaken men det är bara att gilla läget ;-)

Hemma hos Chattis

Idag följde vi med Ellen hem till Chattis för att sälja jultidningar. Basti fick sig en rolig lekstund i deras trädgård tillsammans med Wille och Frazze och hann nog med att bita sönder de leksaker han la beslag på.
Det första var iofs en tom PET-flaska som tydligen var superrolig - han skuttade runt som värsta kängurun :-)
Sen lyckades han leta upp en stor blå mjukiselefant som han bet hål på och tyckte att han skulle få lova att sprida ut fyllningen (= små vita frigolitkulor) i hela deras trädgård.
Chattis tyckte såklart att det var helt OK men där satte jag stopp! Nix pix för frigolitkulor i trädgården!

Ellen hälsar och tackar för beställningen!


Basti och Wille med varsin leksak.

Kvack kvack......

Måndag kväll och jag sitter här - återigen - med Anna Anka som sällskap. Jag trodde inte att hon skulle kunna få mig att tappa hakan ännu en gång men jag misstog mig. Denna kvinna är ju helt sanslös!!! Divalaterna sprutar ju ut från öronen på henne och jag vet ännu en gång inte om jag ska skratta eller gråta.

Dessa Hollywoodfruar har obegränsade ekonomiska tillgångar vilket medför en särskild livsstil. Frågan är om de blir mycket lyckligare över det? Det verkar istället som om I-landsproblemen bara ökar i takt med summan på banken.
Fru Anka reser till Sverige och bor på Grand Hotell i Stockholm eftersom det inte finns några andra ställen - värda att bo på - i Sverige. Klagar på att tvätten kommer tillbaka ihopvikt och inte verkar struken. *suck*

Tantfrisyr

På onsdag ska jag till frisören och jag vet inte riktigt hur jag ska klippa mig. Ska jag ta den "gamla vanliga" frisyren eller ska jag testa något nytt?
Jag brukar i regel aldrig fega för att testa något nytt men efter förra klippningen har jag fått lite fegis-känslor i mig *hehe*

Anders vill helst att man ska kunna klippa håret så att det blir längre *hrrmmm* Han älskar långt hår och har en besatthet i det. Att jag då har en kortare frisyr faller inte honom alls i smaken ;-)

"- Klipp dig nu inte i någon tantfrisyr, Pilla!"

Med det menar han:

"- Klipp inte dig som du brukar utan låt det bara växa som ogräs så att det blir långt!"

*hahaha*

Långt hår på mig är lika med högstadie- och gymnasietid - det har jag lagt bakom mig. I alla fall nu på ett tag.

Annars tror jag att jag kan "skryta" med att ha testat de flesta frisyrer - från page, kortklippt, stubb, långt, permanentat, med vippar, färgat, slingat osv.

Kommer ni håg min glasögonkavalkad? Om inte så blicka bakåt i arkivet........
Funderade på att göra en frisyrkavalkad *asgarv*

Fläskpannkaka

Idag blev det fläskpannkaka till kvällsmat. Vi har bara haft det en gång tidigare och det var innan barnens tid. Det var när jag och Martin bodde i lägenhet och fråga mig inte hur vi gjorde men det blev liksom aldrig någon fläskpannkaka av det.
Jag tror den stod inne i ugnen en timme - eller mer - men ändå stelnade den inte! Den var verkligen en katastrof! Jag vägrade att ens smaka den men Martin tvingade sig själv att trycka ner några tuggor. Efter det lovade vi varandra att vi aldrig mer skulle ge oss på fläskpannkakor.

Nu har det då gått sådär 12 år sedan dess och jag vet inte om äggen har förändrats eller om recepten har "fixats till" men hur som helst så blev det ett lyckat försök ikväll! :-)

För att verkligen veta om det var godkänt så hade vi bjudit in Elina (Ellens kompis) som älskar fläskpannkaka. Hon om någon skulle nog kunna bedöma om den smakade OK.
Ett leende på hennes läppar och Martin förstod att han lyckats.

Vinterjacka

I morse var det dags för att sticka barnen ;-)
Det gick jättebra och de belönades med plåster och en liten tatuering.
Jag skjutsade Ellen till skolan och sedan Erik. Därefter körde jag in till stan - redo för shopping (Pilla-shopping!)

Jag blir galen!!!! Hittade ingenting! Eller, jo, visst hittade jag saker men inget som föll mig sådär i smaken.
Hade span på en vinterjacka och hade sett en kanonsnygg i fredags men nu kommer problemet - jag kommer inte ihåg VAR jag såg den!
Idag var jag inne i stort sett alla affärer och jag kunde inte hitta den eller komma ihåg var jag sett den. Antingen var den slutsåld eller hade de "möblerat" om plaggen i affärerna. :-(

Aningen deppig åkte jag sen till jobbet. Men jag laddade om mina shoppng-batterier och tog en sväng inom stan igen på hemvägen. Nu hade jag bestämt att jag skulle köpa en vinterjacka och så skulle det bli! Jag är verkligen supersnabb ibland - går in i affären, söker av med min super-radarblick och konstaterar snabbt om det finns något värt att granska.

Jag hittade faktiskt en jacka! :-)
En ganska vanlig modell - lång, svart, huva, ..... tja ni hör ju själva att den är ganska "vanlig" men oooooooo vad skön! :-)


En sån här!!!

Ångest så det ryker om det

Okej..... den här nedräkningsfinessen som jag har lagt in här på bloggen.....jag vet inte om det var en sån lyckad grej egentligen........
Varenda gång jag får syn på den så drabbas jag av ett konstigt illamående som ofta kommer tillsammans med yrsel. *hrrmmm*

Handen på hjärtat - jag är nervös!!! Kalla det resfeber eller vad ni vill - det går ändå inte över *suck*
Jag är livrädd att tappa bort barnen eller att det ska hända något. Förra gången hade jag bara mig själv att ta hand om (och det räckte!) men den här gången har jag även ansvar för dem.

Jag kommer nog gråta tretton gånger innan det är dags att ta planet från Kastrup :-(

Ducoralens vara eller icke vara........

Imorgon ska barnen ta den andra Twinrix sprutan. Erik tycker det är värdelöst eftersom han missar att få åka till badhuset med sin klass.
Har fortfarande inte bestämt om vi ska dricka Ducoral eller ej. *suck*
Får nog sova på saken.......

Finns det några torrisar?

Mina barn är små torrisar båda två! ;-)
Erik har alltid varit väldigt torr i huden och har haft (och har delvis fortfarande) böjveckseksem. Vi har alltid fått smörja honom och har nog gått igenom de flesta olika salvor och krämer som apoteket har att erbjuda (receptfritt som med recept.....).
Vissa har han inte alls gillat eftersom de svider på huden och vissa har lett till nya utslag och plitor.
När det gäller Ellen har hon varit en "vanlig" torris..... ni vet en sån med torr och fnöskig hud. Allra mest nu på höst- och vinterhalvåret såklart så nu tjänar apoteket och alla andra salvförsäljare storkosan pga oss!

Att sen Ellen har dille på att tvätta händerna extremt noga gör ju inte saken bättre. Hon gnuggar och gnuggar och händerna känns som sandpapper..... :-(
Den allra bästa smörjan är nog ändå Aloe Vera krämen. Dyr men skitbra!!!!

Fler torrisar där ute? ;-)

Höstoffer

Ellen har haft Elina här hemma och Erik har haft Valter här. Även om det har funnits 4 barn här så har vi knappt märkt av dem. Tjejerna stängde in sig på rummet där uppe och lekte med sina små "littlest petshop" och killarna har suttit och diskuterat sina Pokémonkort.

Jag passade på att göra två sorters äppelkakor eftersom Annika, Anders och Alfred skulle komma och hälsa på under eftermiddagen.
Allting är mycket roligare och går mycket fortare när man samtidigt lyssnar på en bra ljudbok ;-)  Jag har t.o.m. dammsugat och faktiskt tyckt att det känts OK eftersom jag haft lurarna i öronen.
I förmiddags var jag så inne i min ljudbok att jag missade avtagsvägen ner till brukshundsklubben. Så jäkla spännande den där "Hypnotisören"! Har ni inte läst boken så gör det!!!!

Nu ska jag ge mig på "Höstoffer" av Mons Kallentoft. Någon som läst den?
Agility i regn och rusk

Detta har varit en riktig hösthelg med regn och rusk.
Idag tog jag mig dock utomhus eftersom jag och Basti skulle testa på Agility på brukshundsklubben. Det gick över förväntan och vi hann testa på ganska många hinder. Nästa gång det är agility kan vi inte vara med eftersom vi är i Korea men jag ska försöka testa lite själv. Hoppas att Tina kanske vill följa med ;-)

Nu blir det ingen hundträning förrän på tisdag då jag och Linda ska träffas och träna våra vovvar igen.

Hallelujah

Följer ni Idol?
Jag ska erkänna att det inte har varit lika slaviskt här hemma som det brukar. Egentligen är det ju allra roligast nu i början då man kan få sig ett och annat gott skratt åt människor som inte har den minsta självkännedom. Fast samtidigt så hade det ju inte blivit lika bra underhållning om dessa underbara människor inte hade ställt upp.

Igår satt vi och tittade och jag det fanns en person som verkligen inte föll mig i smaken. Kanske inte pga hennes röst - för hon sjunger bra - men kanske pga hennes personlighet. Hon är lite "to much" för mig.
Nu var det ju så att hon gick vidare ändå men jag tyckte inte alls om hennes version av "Halleluja".

För mig är det Amanda Jensen som gör den allra bästa - utan tvekan - bästa versionen av denna låt!


Agility

Imorgon ska jag och Basti testa på Agility! :-)
Ska verkligen bli kul! Har bara testat det som hastigast en gång tidigare. Det var när jag och Basti gick valpkursen. Jag kommer ihåg att vi stod och diskuterade den där tunneln som hundarna ska springa genom. Vi pratade om vad som skulle hända om hundarna vägrade att springa in i den.

"- Tja, man får väl krypa in själv." kommer jag ihåg att jag sa.
Sen skrattade vi.......

.... och gissa vem som var den ende som fick krypa in genom tunneln eftersom hennes hund vägrade att gå in där? Jo självklart jag!
Jag kröp där i den där lilla tunneln och lockade och pockade på Basti. Till slut blev han för nyfiken och undrade väl vad jag höll på med där inne.
De andra kursdeltagarna hade ganska roligt åt detta *skratt*

Jag hoppas slippa detta scenario imorgon.


Eftermiddagen

Med lurar i öronen (lyssnar på Hypnotisören) och ett glas rött vin så har jag nu gjort en storröjning i klädkammaren. Alla sommarkläder har fått lämna plats till höstens och vinterns tjockare plagg. Idag har det verkligen känts att hösten är här med regn och blåst.
Även om vi inte hade några planer eller att min shopping försvann så blev det en bra dag. Att ligga i soffan och lyssna på en superbra ljudbok och bara vara..... det är också vardagslyx. Det är ju egentligen det jag drömmer om på vardagarna då tiden inte räcker till. När sen helgen kommer och jag har tid till att bara slappa. ja då vill jag oftast vara aktiv och "hitta på" saker. Därför är det bra när jag "tvingas" ta det lugnt.

Vi åkte till pappa & Ingrid och fikade. Ingrid hjälpte mig att fixa till en söm som inte riktigt var korrekt på min nya Arrak jacka. Visserligen borde jag ha reklamerat jackan men jag orkade helt enkelt inte. Det var 1 cm på en söm som inte var riktigt sydd. Ingrid som är en pärla på att sy fixade det snabbt och nu är jackan redo att användas på riktigt. Storleksmässigt var det perfekt till mig och den känns rejäl och bra. Ska bli kul att se om den uppfyller mina förväntningar.

En snabbhandling på Maxi och sedan hem för att börja ta tag i klädkammaren. Martin fixar middagen (skinkschnitzel och hasselbackare :-)  ) och det börjar lukta riktigt gott här inne :-)


Boktips

Boktips!Har ni inte läst de andra böckerna av Roslund/Hellström så är det hög tid! Skitbra!!!Håller på att lyssna på den här som ljudbok just nu. Så bra att jag har svårt att lägga lurarna ifrån mig. Övriga i familjen tycker att jag behöver socialiseras.......
Även denna är kanonbra!!!

Mina planer gick upp i rök

Uttråkad och rastlös eller tvärtom om ni så vill.......
Inte gör det saken bättre att regnet bara öser ner och inte verkar vilja ta slut.

Jag hade högtflygande planer idag. Jag såg mig själv strosa runt någonstans (i stan eller på något köpcentrum) och shoppa kläder till MIG. Så blev det alltså inte. 
Ellen skulle spela fotbollsmatch och eftersom Erik blev träffad ev en förkylning igår så tyckte vi inte att han skulle behöva stå ute i regnet och titta på Ellens match - särskilt när han inte själv ville det heller. Såååå........ min shoppingdag får jag se mig om efter bland stjärnorna *suck* 

Pösmunk, ja kalla mig vad ni vill men här halvligger jag i soffan i mysisbrallor och en dassig t-shirt, okammat hår och skitiga glasögon. Erik har fortfarande pyjamas på sig........ Kom på mig själv att jag slumrade till och vaknade av att Erik tyckte det var dags för lunch.


RSS 2.0