Välkommen Grey

Äntligen!
Ett av mina favvoprogram har säsongsstart ikväll - Greys anatomy.




Denna fadderverksamhet

OK, med facit i hand så insåg vi nog inte riktigt vad vi gav oss in på när vi tog upp den här Gud-diskussionen med Erik. Tusen frågor poppar ut från honom och middagen handlade i stort sett bara om en sak - GUD.
Hur kan Gud bestämma? Hur vet man att han finns? Kan Gud straffa människor? osv osv.......

Till slut avslutade jag diskussionen med att hänvisa till Anders & Annika (Eriks faddrar) då jag tyckte att de gott kunde hjälpa till i denna diskussion *hehe*

"- Vaddå?! De är inte mina faddrar!"

"- Jo, det är de."

"- Nähä, för det är Ebba på min skola!"

*suck*

Gud vs Pokémon level X

"- Nähä! Gud är inte alls starkare än mitt Level X!!!"

(Level X är Pokémonkort som är de bästa av de bästa.)
Ja, det är Erik som har haft en kort diskussion med Martin om Big bang och olika syn på jordens skapelse. Martin har då nämnt att vissa människor tror på att Gud skapade världen.

Martin kommer till mig och ber mig ta över diskussionen........
Anledningen till att detta kom upp är att Erik  jobbat med detta i skolan och tydligen fått detaljerad info om hur Big bang gick till och att vi människor härstammar efter aporna. Han kan t.o.m. hänvisa till forskarna.....

"- Jo och sen har forskarna kommit fram till att svanskotan är från aporna men eftersom man sedan inte hade någon användning för den så blev det tillslut bara en liten svanskota av det."

Ja, vad ska man säga? Så snusförnuftigt.

Jag frågar honom vad han vet om Gud.

"- Han är snäll."

"- Ja, men det kan ju korna i hagen också vara. Vad är det för speciellt med Gud?"

"- Han uppfinner saker."


Jag berättar att vissa människor tror jättemycket på Gud och att de ber till honom. Erik undrar hur Gud svarar...... *suck*....... jag känner att jag inte riktigt vet hur jag ska svara.

Tillfällig 4-barns mamma

Idag är det en sån där huvudvärksdag *suck*
Trött, frusen och ont i huvudet.

Erik skulle ha en kompis med sig hem och det ville även Ellen när jag kom för att hämta henne. Jag blev alltså tillfällig 4-barns mamma :-)
Ärligt talat känns det ibland lättare att ha många barn här hemma eftersom de roar sig tillsammans. Jag kunde faktiskt luta mig tillbaka i soffan med en kopp varm choklad med grädde medan barnen busade av sig i trädgården. Vardagslyx!

Arbetsvillig hund

Erik har fotbollsträning på tisdagar och så även idag. SKITKALLT!!!! Det blåste och kändes som en vinterdag. Jag stod och huttrade och längtade hem. Ångrade att jag följt med eftersom Martin ändå fått åka dit och rycka in som akut tränare.
Jag hade bestämt med en annan som går samma hundkurs som mig att vi skulle träffas nere på klubben lite senare men just nu kände jag absolut inte för att fortsätta vara ute i detta kalla väder.

Men....... det var bara till att åka hem och försöka värma upp sig innan det var dags att ge sig iväg igen.
Det blev vinterjacka och långkalsonger *hehe*

Basti var hur duktig som helst idag :-)
Idag var jag lugn och det kände så klart han. Han visade tydligt att han tyckte detta var toppen och ville inte sluta träna. Han bara fortsatte att sätta sig "fot" och stirra upp på mig i väntan om att jag skulle ge ett kommando.

Han är verkligen lättlärd när han själv vill och idag lärde vi in ett nytt delmoment på bara några minuter. Han fattade direkt vad jag förväntade mig att han skulle göra *lycka* :-)


Tjejstund på Sandhem

Erik följde med en kompis hem i eftermiddags och därför fick jag och Ellen en liten "tjejstund" för oss själva :-)
Vi passade på att åka upp till Café Sandhem och fika - gotteligottgott!!!






Bilder

Bilder från Björket......










Kakor av eleverna

Jag får kakor i skolan av mina elever *ler*
Detta är andra omgången..... och goda är de!!!


Fler höstfärger

Fler höstfärger i naturen :-)




Anna Anka - skratta eller gråta?!

Sitter och tittar på Anna Anka och hennes polare i Hollywood-världen. Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Det blir mest skratt.
En personlig tränare iförd skjorta och slips??!!!



Lite "gråt" blir det också när hon ska försöka "lansera" sina egna barn......

"- Nu skrattar ni fint så att vi kan ta bilden och åka härifrån!"

Men hallå?!
DET ÄR BARN!!!!!

Test

Funkar detta? Från mobilen :-)

Föräldramöte

Eftersom både jag och Martin jobbar länge idag så blir det farmor & farfar som hämtar barnen efter skolan. Det har ju inte Ellen & Erik något emot precis.... särskilt inte eftersom det tydligen ska ätas på Mc Donalds ;-)

I morse när jag lämnade Erik vid bussen så fick jag höra att det ska vara föräldramöte ikväll med Eriks klass(spår). Ööhhh...????!! Vadå?!
Tusen tankar hinner snurra och jag hinner också bli irriterad på mig själv för att jag glömt bort det. Men samtidigt kan jag inte komma ihåg någon lapp om något föräldramöte heller. Märkligt!
Det måste ha varit så att de andra fått inbjudan förra veckan under någon av de dagar då Erik var hemma pga febern. Det var ju ren tur att jag fick höra det idag.
Så nu vinkar jag "bye bye" till mitt spinningpass och byter ut det mot ett föräldramöte istället *suck*

Beslutet fattat

Det blev den här jackan och den ska levereras om några dagar.


De hoppar över F

Har precis pratat med Finnairs kundtjänst och fått bekräftat att jag, Ellen och Erik sitter bredvid varandra på varje flygsträcka. Du hade helt rätt Maria. De hoppar över "F". Fråga mig inte varför men just nu känns det som det kvittar.
Ytterligare en sak som jag kan stryka från min "att-göra-innan-jag-reser-lista" :-)


1 års-jubileum

28/9 -09.

Vet ni vad? Idag är det faktiskt ett år sedan exakt sedan jag öppnade/startade den här bloggen. Det har hunnit bli 1358 inlägg sedan dess.
Det är många som undrar hur man har tid att blogga och hålla en blogg vid liv men för mig är det ingen tidstjuv - tvärtom - för mig är det en energipåfyllare. Det är här jag kopplar av och bara låter orden flöda fritt. Det är min blogg och jag väljer själv vad jag ska skriva och hur. Att sedan folk väljer att läsa det, ja det är väl bara kul men i grund och botten är det och har alltid enbart varit, av själviska skäl. Min ventil......


Polly-träsket

Jag är fast i Polly-träsket! Jag har väldigt svårt att ta mig härifrån. Kan stoppa i mig dessa läckerheter i all oändlighet *mums*

Har en helt oöppnad påse framför mig :-)


Arrak Outdoor

Beslutsångest..... :-(

Det är dags för ny "hundjacka" och jag kan inte bestämma mig.
Vilken hade ni valt?
Den här, lite längre modellen......



... eller den här, lite kortare modellen?

Simultanförmåga

Martin är på aktiemöte - eller, ja, det kallas så men i verkligheten är det delvis en förklädnad för att roa sig. Visst sitter de en stund och diskuterar olika aktier, kurser, prognoser m.m. men större delen av tiden går ut på att käka gott, roa sig och bara umgås :-) Fast detta unnar jag dig verkligen Martin! ♥

Själv står jag här mitt i stekosen av falukorv och makaroner (en av mina paradrätter när jag är tillfälligt ensamstående *hehe*), lyssnar på Spotify och bloggar samtidigt! Inte illa va?! ;-)
Jag har en stor hund liggandes precis nedanför mina fötter så jag får ta stora kliv varje gång jag ska förflytta mig. Basti vill ju såklart vara mitt i smeten (och hoppas säkert att det ska råka trilla ner en liten bit falukorv också *ler*)

Ja, det gick ju snabbt! Nu är maten klar och jag har precis ropat "- Middagen är serverad!" till barnen. Nu ska vi avnjuta denna delikata rätt *skratt*

Höstfärgerna är här!

Det är en del som har undrat var bilderna på bloggen tagit vägen. Ja, det kan man ju undra. Tiden räcker inte riktigt till och jag har blivit slarvigare med att inteta med mig kameran överallt.
Idag hade jag dock den med mig när jag var hemma hos pappa & Ingrid och passade på att ta några kort- det är ju så himla kul så jag får nog ta mig i kragen igen

Njut av härliga höstfärger!














Skype

Har nu installerat Skype på min "lilla blå" och testkört det med pappsen. Det funkar bra och den lilla webbkameran gör sitt jobb helt godkänt. Ibland kan dock bilden "frysa" och videosamtalet förvandlas till stillbildssamtal istället men det brukar fixa till sig.
Vi testade ju detta i fjol när jag var i Korea och det funkade kanon! Tänkte använda oss av det även i år.

Fler som använder Skype?

Wilda

Tyckte det var längesedan jag träffade Wilda så jag tog en liten sväng inom hos dem. Gullungen var faktiskt vaken men ville sova efter en liten stund.
Hann i alla fall gosa en stund med henne :-)

Den 24/10 är det dags för barndop :-)

Cerise resväska

Idag har jag på allvar börjat ta tag i min och barnens resa. Idag har det inhandlats ytterligare en big-bauta resväska som förhoppningsvis ska räcka tillsammans med den andra som inhandlades i fjol. Den här är cerise - allt för att vi lätt ska se den på flygplatsen.



Jag har också kollat alla flighttider, var och när och hur osv.......
Upptäckte bara en misstänkt grej som jag måste undersöka imorgon....... det gäller våra platser på flyget till och från Korea. Vi har platserna --D, E och G. Låter inte det konstigt? Borde det inte vara D, E och F?! 
Det känns som om jag ska dubbelkolla detta så att det inte kommer en person mellan mig och Erik. Jag vill ju kunna sitta bredvid både Ellen och Erik och har ju bokat så (trodde jag i alla fall).

Sista vaccinationen är den 5/10 och passen är fixade och klara.

Bok-och biblioteksmässan

Bok- och biblioteksmässan var precis som den brukar..... som en marknad fast fullt med böcker istället för marknadskarameller och annat "bra-att-ha" :-)
Mycket folk och trångt att ta sig fram innebar att vi var ganska nöjda efter några timmar. Det blev lunch på "det vanliga stället" - S.P.I.C.E som är en thairestaurang. Där har vi käkat lunch tre år i rad nu när vi varit uppe på bokmässan. Supergod mat i kombination med ett glas vin - lyx!!! :-)

De sista timmarna vigdes åt shopping. Jag var nog den som shoppade minsta av oss alla. Hittade helt enkelt ingenting. Det blev en kofta till Ellen, det var allt.
Trevligt var det i alla fall!

Tack för en trevlig dag med allt från djupa samtalsämnen, till allmänt skvaller och massor av glada skratt! :-)
Kram till Jessica, Sofie, Caroline och Margareta. Vi saknade dig Malin!!!

Fredagsmys

Fredagsmys! :-)
Ikväll blev det Kinamat och ett glas rött som sedan följdes av att hela familjen sjöng Singstar - uppvärming till Idol *ler*

Imorgon ska jag upp tidigt. Blir hämtad av Sofie och sedan kör vi upp till Göteborg för att besöka Bok- och biblioteksmässan. Självklart ska vi hinna med lite shopping också :-)


En månad kvar

Nu börjar det droppa in mail från andra sidan jordklotet - Korea - och jag får frågor och funderingar inför min/vår ankomst. Jag har nog inte riktigt kommit så långt i min tanke ännu men idag slog det mig att det faktiskt bara är en månad kvar. På söndag är det 4 veckor! HJÄLP!!!
Jag känner mig fruktansvärt oförberedd och oplanerad. Tur man har sina kontakter i Korea som "tar hand" om oss ;-)
Hee Sun (Sunny) - min buddy - skickade ett mail idag då hon berättade att hon tänker komma och möta oss på flygplatsen och hjälpa oss så att vi kommer fram säkert och rätt till hotellet. Tänk att det finns så otroligt omtänksamma människor....... Hur gulligt som helst! Jag vet att det tar en stund (minst en timme) att ta sig till flygplatsen från Seoul och att det dessutom kostar en slant men det får jag försöka återgälda såklart.

Sa till Martin idag att jag vill köpa något och ha med mig till henne även denna gång.
Vad köper jag?
Förra gången fick hon lösgodis (finns inte i Korea), Marabou mjölkchoklad, en Sverigetröja, en glasskål från Kosta och två böcker om Sverige.
Har ni några fyndiga ideér så kläm gärna fram dem!

Har också funderat på om jag ska skriva en resedagbok så som jag gjorde förra gången (se länk). Det funkade väldigt bra men då hade jag iofs inte min blogg. Det känns som om det kommer att bli kaka på kaka. Jag tror jag kommer att hålla mig till bloggen och försöka lägga in bilder där istället.
Vad tror ni om det?

Har ni några bra restips så berätta gärna. Allt tas tacksamt emot eftersom jag nu dessutom har Ellen och Erik som resesällskap.
Pappa och Ingrid! Ni kan säkert hitta "sista-minuten-biljetter" till ett billigt pris om ni vill göra något väldigt spontant och följa med till landet där man kan pruta ihjäl sig *skratt*
Det hade väl varit något, pappa?

En ny man i mitt liv!

Jag har en ny man i mitt liv.
Är inte riktigt säker men jag tror han heter Peter Larsson........
Jag har tillbringat VÄLDIGT mycket tid med honom dessa dagar då jag "lekt" hemmafru och Martin varit på jobbet *hehe*
Han underhåller mig..... gör mig intresserad...... får mig att bara lyssna på honom.... genom att läsa upp boken "3 sekunder" av Roslund/Hellström! Den är skitbra och jag går runt med mina små hörlurar här hemma - t.o.m att staäda funkar bra när Peter läser för mig.

Ljudböcker är verkligen till att rekommendera! :-)

Sista vab-dagen

Sista VAB-dagen. Imorgon blir det jobb och skola igen och Erik är överlycklig! :-)
Jag hade en gullig elev som ringde hem till mig idag och frågade om jag kom imorgon. Hon sa att jag måste komma eftersom det var fotografering och jag måste vara med på klasskortet ...... awww....gulle! :-)


Prestationsförväntningar

Ikväll har jag och Basti varit på hundkurs (lydnad) och redan när vi körde dit började jag känna den där märkliga känslan. Ni vet, när man har förväntningar på sig att kunna och klara saker.

Det började redan förra gången då jag och Basti fick väldigt mycket beröm. Detta i sin tur har då lett till att jag idag kände viss press på oss att prestera en viss nivå. Löjligt..... men tyvärr sant.
Självklart kände Basti på sig detta och agerade helsnurrigt den första stunden.
 
Moment som brukar vara klockrena för oss gick sådär. Han var inte fokuserad och jag var antagligen inte lika tydlig eller använde samma tonläge och bestämdhet.
Det blåste som bara den och Bastis nos tog upp både den ena och den andra intressanta doften. Han stod med nosen rakt upp i vädret och när han inte gjorde det så var nosen nere i marken och snappade upp intressanta dofter därifrån istället *suck*

Efter en stund gick det i alla fall bättre och de sista 40 minuterna var han som vanligt igen (antagligen jag också).


Bananflugor

Dessa förbannade bananflugor. Små och äckliga är de! :-(
Så nu har "hemmafrun" fått ta till med hårdhandskarna - dvs ättika med några droppar YES diskmedel. Funkar kanon!
Det ligger redan 6 små skitar på botten av glaset.

En sak som jag dock har funderat på det är hur de trillar ner i glaset?
De sitter där på kanten blickstilla....men sen då? Blir de yra och snurriga så de tappar balansen och trillar i eller flyger de direkt ner i ättikan bara för att det luktar så "gott"?
Tja, kanske inte någon viktig kunskap men det är av ren och skär nyfikenhet. Ska erkänna att jag flera gånger försökt stå och stirra på dem för att få se hur det går till men har aldrig lyckts bevittna det.

Någon som vet?

Reservdelarna har kommit

Nu ikväll fick jag ett SMS från Synsam.

"Dina reservdelar har kommit."

Det låter ju som om jag ska reparera en bil eller nåt liknande. Nu gäller det ju mina brillor!


Hemmafru

När Martin kom hem så doftade hela huset äppelkaka. Han fick en sån där salig blick och så brukar han minsann inte se ut när han kommer hem.
Rastlös och uttråkad som jag var så gjorde jag fler stycken äppelkakor....ni vet....bra att ha, liksom *hehe*

"- Jag kan verkligen tänka mig att ha en hemmafru. Särskilt om hon gör äppelkakor tills jag kommer hem!" säger Martin

Jo, förmodligen.... in your dreams!!!! *hrrmmm*



Martin pratar med hundar

Mannen som pratar med hundar :-)
Min man pratar med hundar.... i alla fall Basti.

För er som inte vet så ska jag nu berätta om förhållandet mellan min man och vår hund. De har en särskild "connection"... i alla fall om man frågar Martin ;-)
Martin ser Basti som vårt tredje barn och behandlar honom också därefter då och då. Martin sköter goset och kelet och jag sköter långpromenaderna och träningen - så är vår fördelning och har alltid varit. Nu låter det ju som om jag aldrig gosar med Basti men så illa är det ju självklart inte.

Den senaste veckan har Basti börjat ge konstiga ljud ifrån sig när Martin gosar med honom. Vi har varit lite uppmärksamma och observanta på detta eftersom det är väldigt snarlikt ett morr. Vi fattade noll och undrade var det kom ifrån då han samtidigt sitter och slickar eller viftar på svansen. Vi fick helt enkelt inte ihop det. Men häromdagen trillade polletten ner.
Martin kallar på mig eftersom Basti återigen ger ifrån sig de där ljuden. Jag kommer dit och hör sedan också ett annat ljud - ljudet av Martin!!!
Det är inte bara Basti som ger märkliga ljud ifrån sig - det gör tydligen även Martin! Så nu har vi nog löst mysteriet - när Martin gosar ger han ifrån sig något konstigt "gosljud" (ja, ni hör väl själva hur flippat detta låter?) och Basti han svarar alltså.
Detta tyckte jag var lite lustigt eftersom jag aldrig hört det förut och ville kolla om han svarade mig också (alltså Basti då *hehe*). Jag kan nu meddela att jag gått igenom alla mina ljud för att försöka efterlikna Martins och har testat i alla möjliga frekvenser utan framgång. Basti svarar inte mig! Men så fort Martin gör det där ljudet så svarar han.

För övrigt kan vi inte vara ifrån vår hund mer än knappt en dag för sen har min man abstinens och är inte alls rolig att umgås med. Vi är absolut förbjudna att tala om Basti eller nämna hans namn för då drabbas Martin av någon extrem saknad. Det komiska i detta är att han aldrig saknar oss andra ens ett uns i jämförelse med hur mycket han saknar Basti. 
Igår när Martin kom hem så började han med att tillbringa tid med Basti när han har en febersjuk son i soffan och dessutom en rastlös och uttråkad fru som väntar på att han ska underhålla dem ;-) *skratt* 
Känns som om han missuppfattat det där med prioritetsordning, eller?

Uttråkad och rastlös

Uttråkad..... rastlös..... uttråkad...... rastlös

Idag är jag verkligen en pösmunk (Johans uttryck) som går omkring i sunkiga mysbyxor, okammad i håret, och bara allmänt "pösig". Jag och Erik försöker roa oss så gott vi kan här hemma men tiden går ganska långsamt. Erik ligger bänkad framför TV:n och har order om att ta det lugnt idag.
Febern verkar ha gett med sig (hade ingen feber i morse) men jag är rädd för ytterligare en störtflod av näsblod. Han hade en omgång i går kväll som inte var att leka med. Martin var aningen skärrad och tyckte detta var det västa av alla gångerna. Kan ju också bero på att det oftast inte är han som brukar vara den som är "näsblodsansvarig" när det väl inträffar. Men visst var det rejält igår. Man har börjat lära sig signalerna ch vet när störtfloden kommer.

Tänkte i alla fall göra en äppelkaka idag men tänkte vänta tills Ellen kommer hem eftersom jag vet att hon gillar att vara med på sånt.

1... 2... 3... 4...

1... 2... 3... 4... 5... 6...

Jag sitter här och försöker att inte vara irriterad så här tidigt på morgonen. Att räkna sakta till 10 ska ju vara en lämplig metod så jag testade det.

Ellen ska snart till skolan och ska ha test på ett arbetsområde om vatten idag. Igår efter skolan frågade jag henne om det verkligen inte var något de skulle läsa på eller repetera inför idag.

"-Nejdå. Det när inget vi ska läsa."

OK, tänkte att det kanske var ett lite allmänt förhör bara för att se vad som fastnat i deras små huvuden under dessa veckor.

Nu imorse vid frukostbordet utbrister hon plötsligt:

"- Förresten, vi skulle ju läsa på de där tre stencilerna om vatten till idag."

"- Öööhhh.... VAD sa du, Ellen?!"

"- Ja, de där tre papperena som vi fått men dem har jag glömt i skolan."

Det är i detta ögonblick jag känner att mitt synfält börjar skifta en aning i rött.......

"- Men jag frågade ju dig igår....flera gånger dessutom!"

"- Jamen det är inte så lätt att komma ihåg, mamma!"

*suck x100*

Alvedon - vilken grej!

Alvedon kan verkligen vara en underbar grej. Vips så försvinner febern och man kan skönja den vanliga personen bakom febern igen - eller åtminstone för ett tag.
Erik är som ett ångande föremål och vill gärna vara nära när han nu inte känner sig helt "fit for fight". Detta innebär att man själv känner sig som en stekt spätta eller nåt.
Han klagar på huvudvärk och även halsont nu ikväll. Blir det värre så får det nog bli vårdcentralen imorgon för att kolla upp så att han inte fått halsfluss.


Trasiga glasögon

Mina glasögon har gått i sönder och jag såg genast 1000-lapparna flaxa iväg på små vingar ovanför mitt huvud. Det är ingen billig historia det där.... *suck*
Har ju precis fått nya glas och om det inte gick att fixa så skulle jag ju behöva köpa både nya bågar + nya glas...... det hade känts surt! :-(

Var på Synsam i fredags och de konstaterade att det inte gick att fixa och att reklamationstiden gått ut eftersom det var några år sedan jag köpte dem.
Den goda nyheten är att man kunde köpa "delar" av bågen, dvs fronten på bågen. På så sätt skulle jag komma billigt undan och slippa hela "mecket" med att prova ut nya bågar och bekosta hela fadderullan. Nu skulle det gå på ca 500 kr vilket är helt överkomligt! :-)

Hoppas de ringer idag och kan fixa det.

Min son...... drama-queen

VAB...... Vård Av Barn.
Erik har fortfarande feber och har tillbringat mestadelen av tiden i soffan framför TV:n. Resten av tiden har han beklagat sig över att detta är den näst värsta dagen i hans liv! Nu snackar vi drama-queen!!! *suck*
Näst värsta är det för att jag inte låter honom gå till skolan.
Imorgon kommer det att bli den värsta dagen i hans liv eftersom han dels inte får gå till skolan men sen missar han sin fotbollsträning också.

"- Jag tänker inte stanna hemma imorgon! Jag ska till skolan!"

Jag vet inte hur många gånger vi haft den här diskussionen idag och det slutar med tårar i ögonen varenda gång....
Att jag sen berättade för honom att det inte skulle bli någon skola på onsdag heller eftersom det var studiedag då - ja, då var var det nära katastrof här hemma.


Ingen skola

Vid sängdags gick det upp ett Liljeholmens för lillkillen att det inte skulle bli någon skola för hans del imorgon. Snacka om förtvivlad. :-(

"- Men, jag VILL ju gå i skolan!" grät han.


Powernap

Erik slocknade i soffan och när han vaknade en halvtimme senare så säger han:

"- Nu är jag pigg igen!"

*ler*
Nja, om det vore så väl ändå........ hans panna var fortfarande varm och kroppen ångade. Nu får vi hälla i honom lite alvedon så att han kan sova gott.

Plommon

Var hemma hos Tina och försökte länsa deras plommonträd nu ikväll. Plockade åt mig ganska många så nu kan vi mumsa ett tag här hemma. :-)

Minns när jag var yngre och pappa gjorde världens godaste plommonmarmelad - det var tider det! ;-)

Känn inte efter så mycket..... sluta gnäll!

Idag har det varit fotboll hela förmiddagen. Ellen spelade match i Åhus och Erik skulle spela inne i stan. Vi fick dela på oss och försöka få ihop hela ekvationen med endast en bil. Det gick! :-)
Basti var med mig och Erik och blev rejält rastad av Ebba (storasyster till en kille i Eriks fotbollslag) som sprang med honom runt och kors & tvärs. Han fick en ordentlig rastning och motionsrunda under de 2 timmar vi var där.

I eftermiddags var vi bjudna hem till Dacke för att äta Tacos. Jättegott!
Erik började klaga redan vid matbordet om att han frös och att han inte var så hungrig. Annars var det full fart på honom så jag tog det mer som vanligt "vardags-gnäll" och sa till honom att skärpa till sig och inte gnälla eller känna efter så mycket. Han påpekade ytterligare några gånger att han frös men sen roade sig han och Ellen med att spela Nintendo så det rann liksom ut i sanden.........
När han sedan kryper upp till mig så känner jag att han är varm på både kropp och på panna - ungen har feber! *suck*
I övrigt märks det inte ett dugg - fart och fläkt och munnen den babblar som vanligt så att skavsåren i öronen inte är långt borta. ;-)

Att ta fram febertermometern är egentligen ganska onödigt eftersom vi känner att han har feber men den åkte fram i alla fall....... 39°C!
Känns som om det blir en VAB-dag imorgon - antagligen för mig eftersom jafg inte har så många lektioner.

TV-bänk i bilen

När vi ändå befann oss på Väla - granne med IKEA - så ville Lotta & Ola ha en TV-bänk hemfraktad. Jag var trött som en bäng så jag sa bara "JA" och funderade inte så mycket på hur den skulle få plats i bilen.
Självklart gick det även om en del av oss fick sitta lite "hopknökta" :-)




Väla

Nu är jag tillbaka!
Har haft två dagars bloggpaus..... har varit fruktansvärt trött om kvällarna och mer eller mindre stupat i säng. Fredagskvällen (igår) ska vi inte ens snacka om - in i dvalan direkt!

Idag har jag vilat upp mig genom att tillbringa en heldag på Väla :-)
Målet var att shoppa lite vinterkläder till Ellen (ialla fall en vinterjacka) men modet sjönk efterhand då jag började inse att det inte fanns någon som motsvarade de krav som jag hade på en vinterjacka till en tjej i 9-års åldern.
Blev siggig och irriterad och inte blev det bättre då jag upptäckte att mitt kort visade "ej godkänd" inne i leksaksaffären precis lagom till att vi skulle köpa nya Pokémonkort till Erik. Men vad f_n?!
Jag visste med säkerhet att jag fört över X antal tusen till mitt konto precis innan vi åkte hemifrån. Jag fattade ingenting?!
Kollade kontoutdrag men blev inte klokare för det - enligt papperslappen hade jag inte mer än några slantar kvar.
Martin han tittar på mig och bara skakar på huvudet och jag blir irriterad för att han inte tror att jag fixat att föra över pengar till kontot.

Börjar ringa de "närmast sörjande" - dvs pappa, Lotta och Anders för att se om någon av dem kan vara så snäll och putta över lite pengar till mitt konto. Lotta får mig att inse att jag egentligen bara har ett alternativ - nämligen Anders & Annika - eftersom de andra har andra banker och överföringarna skulle då ta någon dag.

Att någon skulle svara hos familjen Persson ute i Gringelstad var nu det jag hade allra högst på önskelistan - men nej...... ringsignalerna hade nog kunnat pågå i evigheter.
Till slut svarar Annika och tar bort det svarta molnet på min himmel :-)
Hon sätter in pengar till oss och nu kan vi på riktigt börja shoppa loss - på lånade pengar *ler*

Hittar dock inte så mycket som jag förväntat mig utan det är mest barnen som kommer ut med BR-påsar i händerna. Vi kör inom Familia i Hyllinge också och det var nog ödet som förde oss dit! Vi hittade allt som vi var ute efter! YES!!!! :-)


Äntligen en rejäl vinterjacka till Ellen! Nya stövlar blev det också :-)


Skinn-imitations-jacka..... verkligen skitsnygg! :-)


Ellen mixar och matchar med sin "Palestina-sjal"


Eriks dag var fulländad då han upptäckte att han äntligen fått sitt LV X kort!


Själv hittade jag ingenting förutom en djurbok på rea..... *suck*........


...... men det var fina bilder i den :-)

Vuxenfika

Efter Kjugekull så körde jag och Jessica direkt in till stan för att ta en vuxenfika med Malin och Sofie. Alltid kul att snacka av sig. Vi hann med både kycklingsallad och kladdkaka :-)


Tipsrunda

När jag hämtat Erik på skolan så hann vi hem och äta lite sen bar det iväg till Kjugekull där jag och Jessica skulle sätta upp tipsrundan som vi ska gå imorgon med alla elever. Vi hade bestämt den blå rundan som visade sig vara 3,3 km. Jessica föreslog att vi skulle "göra" en egen runda och korta av den en aning men så blev det inte. 3,3 km....det är väl inte så långt, eller?
Jo, med facit i hand så var det ganska långt och med tanke på att vi imorgon har en blandad barngrupp i åldern 6-11 år så känns det som en evighetsrunda. Men ingen av oss var sugen på att gå tillbaka och markera om rundan så nu får det bli så här.
 

Utelåst

Idag ringde Ellen till mig på jobbet och undrade varför jag inte lagt ut nycklar till henne så att hon kunde komma in. Öööhhhh.....?! Vaddå?! Är ungen hemma?!!
Det visade sig att hon tagit bussen hem efter skolan när hon i självaste verket skulle vara där till ca 15.30 idag. Personalen på fritidsklubben undrade så klart var hon var och hade ringt till Martin på hans mobil.
Som tur är så har vi snälla grannar som tar sig an våra "utelåsta" barn. *ler*

GRATTIS!!!!!

Världens största GRATTISKRAM skickar jag idag till Magda & Ola!!!! :-)
Äntligen!!!!

Hundkurs

Är fruktansvärt trött efter en hektisk dag.
Hämtade barnen.... Ellen skulle ha Antonia med sig hem...... gick en kort hundrunda och fick sällskap av Bozze....... Ellen och Antonia cyklade iväg....... kastade i mig lite fil....... skjutsade Erik till fotbollsträningen....... föräldramöte på fotbollsträningen....... körde hem för att packa till hundkursen........ hundkurs i 2 h........... hem och gå igenom dagen och annan viktig info med Martin samt planera inför nästa dag *pust*

Måste dock ändå säga att jag sitter här med ett gigantiskt leende i mitt ansikte. Vi fick otroligt mycket beröm av instruktören idag på kursen :-)
Alltid kul att kunna något. Måste också säga att det är väldigt stor spridning i gruppen - både när det gäller hundraser och nivå på lydnad. Just idag var det ingen direkt utmaning för oss men det är ju aldrig fel med repetition. Jag passade på att träna andra lydnadsmoment också.

Det komiska inslaget under kvällen måste nog representeras av en liten Basset. Ägaren berättade att hon inte var riktigt säker på om detta var rätt kurs för dem eftersom det var en jakthund och inte behövde kunna gå i koppel. Hon sa också att deras hund ALLTID kom till dem när de kallade på henne hemma på gården. Instruktören försökte ändå förklara och bevisa vikten av att ha en "lydig" hund i många sammanhang.

Det roliga kom senare när vi skulle öva inkallning och hunden stack från sin matte! Hon kallade och kallade men hunden sket fullständigt i henne och sprang omkring som en kalv på grönbete. Det tog ett litet tag att fånga in denna "lydiga" hund. *skratt*


Ingen fager syn

Är redo för att köra till gymmet och träna. Ikväll blir det spinning. Står och granskar mig i spegeln och konstaterar snabbt att det inte är någon fager syn precis att se mig själv i träningskläder. Tajta byxor och tajt träningslinne. Hur snyggt är egentligen det på en skala på min kropp?! *suck*
Men vad fasiken...... lite dämpad belysning i träningslokalen och svett som rinner ner i ögonen på folk....ja, sen kan ju vem som helst se välkroppad ut ;-) *skratt*


Shopping-eftermiddag

Min lediga förmiddag tillbringades delvis med Basti - som fick sig en långpromenad redan på morgonen - men också med nagel-Jossan. Dags att fräscha upp sina naglar :-)

Efter jobbet åkte jag och Ellen in till stan för att inhandla vinterkläder till henne. Det är märkligt men när man nått en viss storlek så verkar det som om man inte förväntas leka i snön mer. Alltså, de flesta flick-vinterjackor var av tunnt täcktyg som säkerligen släpper igenom minsta lilla vattendroppe. Jag vill ju ha rejält täcktyg som kan stå emot både det ena och det andra. OK, jag kunde hitta rejäla skidjackor i sportaffäreran men då får man också vara beredd på att punga upp med 800-1200kr för enbart jackan. Man vill ju gärna ha byxor till också.......

"Finjacka" har hon redan så det var vi inte på jakt efter. Däremot hittade hon en hoodtröja och ett par jeans som hamnade i shoppingkassarna. Jeans har ju alltid varit svårt att köpa till Ellen eftersom hon alltid varit så smal. Idag hittade hon en modell som faktiskt hette "Slim" och som satt som typ stuprör.

Ett snack med rektorn

Ringde upp den ansvarige för transportenheten i morse och hade en diskussion med honom.... en bra sådan. Han förstod problematiken men hade inte fått någon information om att läget var som det var. Han såg lösningar på problemet men ville ju såklart att ansvarig rektor skulle prata med honom. Lovade att jag skulle ta diskussionen med rektorn i eftermiddag.

När jag (och Martin) kom dit så satt hon märkligt nog i telefon och pratade med just personen jag varit i kontakt med i morse. Då hade han själv ringt upp och påtalat problematiken för henne.
Hon lovade att det nu skulle vara åtgärdat och att man självklart ska kunna släppa iväg sina barn till bussen och vara trygg med att veta att de skjutsas till skolan. Idag hade tydligen flera barn (som inte sprungit kors och tvärs mellan bilarna som Ellen & Elina) missat bussen och stod där och undrade hur de skulle komma fram.

Hoppas det var sista gången detta inträffade.


Skitförbannad!

Jag är förbannad! Det är inte bra att vara det så här på morgonkvisten men hur som helst så är det så.

Eftersom jag börjar sent idag så följde jag barnen till bussen så att Martin kunde köra direkt till jobbet. Eftersom Ellen och Erik ska till olika skolor så är det två olika bussar att hålla reda på.
Flera gånger har det hänt att Ellen missat sin buss eftersom den inte behagar köra in i bussfickan utan väljer att stanna ute vid vägen - där det inte ens är markerat en busshållsplats!
Det finns barn som går själva till bussen och som missat den..... och kvar har de stackare stått och inte vetat hur de ska komma till skolan. Det är inte ens enkelt för en vuxen att ha koll på när den bussen kommer eftersom det samtidigt kommer två bussar som ska hämta de yngre barnen och köra dem till Vilans skola.

I fredags snackade Martin med dem eftersom det återigen inträffade. Då hade han som tur var bilen och kunde skjutsa dem till skolan.
Idag var jag på hugget och stod verkligen och spanade efter den där förbannade bussen..... och där kom den...... men inte fan svängde den in i bussfickan. Personalen skrek till de äldre barnen (9-åringarna) att de skulle springa till bussen innan den hann köra.
Ellen hon trixade mellan parkerade och körande bilar och jag kände att detta minsann var droppen för mig! Jag sprang helt enkelt efter och hann precis hejda busschauffören innan han tänkte stänga dörrarna. Berättade för honom att det INTE var OK att stanna där han stannat för av- och påsläpp. Inte nog med att han hämtar barn - han släpper av 6-åringar också som ska byta buss mot Vilan.
Han ursäktade sig att han var vikarie och skulle vara så i 2 veckor och att han hade bråttom till Skepparslöv och inte hann vänta på de andra två bussarna.
Ärligt talat....det skiter väl jag i! Det är deras problem att lösa! De ansvarar för våra barns skolskjuts och säkra på- och avstigningar. I det räknar jag definitivt inte att bussen stannar ute längs en trafikerad väg där det dessutom nuförtiden kör väldigt mycket tung trafik eftersom de håller på att renovera skolan.

Nu ringer jag den ansvarige!!!!

Faster ...... igen!!! :-)

:-)

Jag ska bli faster.....igen!!!!
Det är Alfred som ska bli storebror och Anders och Annika som alltså ska få sitt andra barn!
Så himla kul!!!! :-)


Kalas

Gästerna har åkt hem och barnen har kommit i säng. Själv känner jag mig också redo för bädden...... är ganska trött.


Ellen har dukat till sina gäster.


Erik har vattenkammat sig och väntar på gästerna. (Måtte han inte kamma
denna frisyr imorgon när de ska fotografera sig i skolan!)


Wilda sover......


.....och är vaken!!!


Alfred - Gringelstads konung!


Födelsedagstårta med nio ljus!

Cykelkärra

Idag har vi sålt vår cykelkärra som bara stått och tagit upp plats i uteförrådet. Känns skönt att ha blivit av med den! Hon som köpte den hade dessutom tagit med en liten present till Ellen eftersom hon fick veta att vi skulle ha kalas här idag....... snacka om att vara gullig! :-)


Alternativ till frukost på sängen

Frukostbuffé på Sandhem är ju aldrig fel :-)
Ellen fick välja och valde detta alternativ istället för frukost på sängen. Vi fick sällskap av Anders, Annika och Alfred. Synd att man blir så mätt så fort........
När personalen fick veta att Ellen fyllde år tog de fram pannkakorna, sylten och grädden...... gissa om det blev glada miner *ler*


Ellen 9 år

Idag fyller vår lilla prinsessa 9 år! :-)
Vi börjar att fira med en god frukostbuffé uppe på Sandhem.
Tänk..... lilla snuttan börjar bli stor.

GRATTIS ELLEN PÅ FÖDELSEDAGEN!

2 timmar på Maxi

Idag har jag tillbringat 2 timmar på Maxi!!!!! Helt galet! Jag hittar ingenting och snurrar runt och går fram och tillbaka med den stora otympliga kundvagnen (varför ska de vara så förbannat stora och klumpiga?). Träffar många bekanta som jag naturligtvis "måste" stanna och prata med och innan jag har kunnat stryka allt på inköpslistan så har det hunnit gå 2 timmar! Är det klokt?!

Vilse i skogen

Idag skulle jag och Basti ut i skogen och spåra. Vi var i Horna tillsammans med de andra som går kursen ledda av Nilla och Mia :-)
Jag fick "order" om att lägga ett appellspår till Basti...... 100 m in i skogen, vinkla och sedan 100 m, vinkla och sedan mål. Däremellan kunde jag lägga godis, pinnar och leksaker som jag ville.

Det började bra..... 100 meter rakt in i skogen var ju inte så svårt. Efter vinkeln började jag räkna stegen igen och tyckte mig har ganska bra koll på det. Men någonstans gick det galet. Efter sista vinkeln var jag helt "lost". Jag kunde inte höra de andra, visste inte var jag befann mig, hade tappat räkningen på stegen och hade dessutom lagt mobilen i bilen.
Ett tag funderade jag seriöst på att sätta mig och vänta på att de skulle släppa ut Kaxe eller Diablo att leta rätt på mig. En kort stund kände jag aningen panik då jag ropat på de andra utan att de svarat och jag började då springa istället och sket fullständigt i att lägga ut små korvbitar i spåret. Skit i korven.....jag vill hitta ut från skogen!

Efter ett tag kom jag ut på vägen och då kan jag skymta de andra ca 400 meter längre bort. Snacka om att vara på villovägar! :-(

När det sedan är vår tur att ta spåret så bekänner jag att jag har "noll koll" på vart jag gått. Basti tappar spåret en gång (när jag korsat en väg) men efter ett tag hittar han det igen och jag känner att jag måste börja lita på honom och hans nos. Efter ytterligare en stund drar han mot ett helt annat håll och jag vet med bestämdhet att jag INTE gått där. Nilla frågar om jag är säker och jag svarar bestämt JA!

"- Alltså efter detta litar jag faktiskt mer på Basti än på dig." svarar hon.

Med facit i hand var det ju helt rätt beslut! Det visade sig efter bara en liten bit att han var helt rätt, hittade slutpinnen och vi kom rätt. Om jag hade fått styra hade vi återigen kommit helt fel.

Ja, vad ska jag säga? Jag var ju aldrig någon stjärna på orientering........

Kanske borde köpa en hand-GPS?

Margret

Idag vill jag gratulera Margret på hennes födelsedag! :-)
Margret är uppfödare till Basti och det är alltså snart 3 år sedan jag lärde känna henne. En uppfödare som också blev en nära vän och ett stort stöd till oss när det gällde vår nya familjemedlem.

Hoppas du haft en underbar dag!

Tusen kramar till dig från mig och Basti!

UMBALA

Måste rekommendera ett gott box-vin!

UMBALA

Fick tipset av en kollega som tyckte det var perfekt eftersom det var otroligt billigt dessutom. Var ju tvungen att testa och jag måste säga att jag inte blev besviken.


Restaurang Starfod

Martin är på kräftskiva ikväll och hade med sig tre korvstackare att lägga på grillen. Min man tillhör den där kategorin som gärna går på kräftskiva men inte äter kräftor :-)

Barnen fick vara hemma själva en stund eftersom jag var ute och spårade med Basti. Ellen ringde och sa att de förberedde en överraskning.......

När jag kom hem möttes jag av detta! ;-)
Underbara barn! Jag älskar er! ♥


Restaurangens meny...... :-)


Bordet var dukat.


Ja, den här teckningen hade Erik ritat till mig. Ellen hade hjälpt honom
att skriva det han sagt. Funderar fortfarande över hans ord......
;-)

Ellen informerade mig om att på den här restaurangen så fick gästerna själva hjälpa till att laga maten *skratt*

Det blev en trevlig middag och vi satt kvar en lång stund efteråt allihop och bara pratade om dagen - mysigt! :-)

Spårning

Imorgon är det hundkurs och det är dags att bekänna färg i spårning. Vi ska träffas på brukshundsklubben klockan 10.00 och sen bär det av vidare ut i skogen.
Basti och jag har inte spårat på väääääldigt länge så i eftermiddag kände jag att vi var tvungna att repetera för att inte vara helt bortkomna imorgon.
Det visade sig att det nog mest var jag som behövde repetera. Basti han visste vad som gällde (även om han också hade små stunder av förvirring) men det var nog jag som stod för den förvirrade delen - glömde var jag hade lagt pinnarna och var spåret var vinklat osv. Helt snurrigt!


Ryggsäck istället?

En snabb fråga.
Vad tror ni om att packa i en stor ryggsäck....ni vet en sån där mellan 75-100 liter? Alltså som alternativ till ytterligare en stor resväska på hjul.
Behöver råd.

Hermafrodit

Jaha, nu har alltså resultaten ang. Caster Semeneyas könstillhörighet blivit offentliga och det visade sig att hon (han?) saknade både äggstockar och livmoder och klassas som hermafrodit.
Förvånade?

Bodybalance

OK, nu ska jag verkligen bjuda på mig själv genom att försöka återberätta mina upplevda erfarenheter av ett Bodybalance-pass.
Fick en fråga av Jossan om jag ville hänga med och testa detta pass. Hon hade varit där veckan innan och trodde det kunde vara ett pass i min smak......inget man blev jättesvettig av men man blev trött ändå. Jodå, det kunde jag väl ställa upp på.

Lite Tai chi rörelser kunde väl inte vara så värst jobbigt.....eller? Var förberedd på att det skulle förekomma en del balansövningar men det fick jag ju ta.
När vi kom in i salen så var det dämpad belysning och tända värmeljus - ja ni vet - så där lite myspys-stämning :-)
I början gick det hur bra som helst. Det kändes som stretching och var inget avancerat. Sen blev det mer och mer balans och styrka på en och samma gång. Då hände något konstigt med mina ben.... de började darra som värsta asplöven!!! Det gick liksom inte att få stopp på dem..... hittade inte off-knappen.
Även i avslappnat tillstånd (typ när man bara skulle stå) så darrade de.
Tro nu inte att det var några små diskreta darrningar...nej, här snackar vi DARRNINGAR!!! Helt hysteriskt.

I en övning där man skulle ligga ner och ha ena benet rakt utsträckt upp mot taket samtidigt som man greppade om vaden så darrade det så mycket att darrningarna spred sig ner i mina händer, vidare i armarna och slutligen i överkroppen.....så där låg jag och ryckte som värsta spasmabollen! Men hallå!!!!Försökte styra min kropp och få den att sluta darra men det gick minsann inte! Läbbigt!!!

Avslappningen den sista stunden var helt underbar. Jag somnade..... :-)

I bilen hem var benen fortfarande inte helt återställda. Det var till och med en ansträngning bara för att trycka ner frikopplingen! *suck* Hur ska det bli imorgon?!

Korea? Vaddå?

Tiden den bara far iväg och jag hinner inte riktigt med i det tempot känns det som. Folk har börjat uppmärksamma resan till Korea och undrar om jag börjat förbereda mig. Vaddå förbereda mig?! Om jag tänker på det blir jag bara sketas och drabbas av "herregud-vad-är-det-egentligen-jag-har-tänkt-göra". Resa ensam med barnen.....!
OK, jag vill bara klargöra en sak - att om vi råkar försvinna i Korea eller om ni inte hör av oss på några dagar då förväntar jag mig faktiskt en skallgångskedja!!!! ;-)
Nädå....jag tror inte det kommer att hända något......möjligtvis en dag på dass eller så men inget allvarligare *ler*

Däremot känner jag att jag inte har lika bra stenkoll som förra gången på vad man får ta med sig, hur det ska paketeras, vilka regler som gäller m.m. Vet inte riktigt när jag ska börja förbereda denna resa med tanke på att veckorna och helgerna oftast är uppbokade och det finns inget andrum kvar.

En sak är säker....spännande som attan ska det bli!!!! :-)

Blinka lilla stjärna......

När jag kommer in på toaletten idag står Erik och tvålar in händerna samtidigt som han sjunger "Blinka lilla stjärna".
Jag råkade berätta - efter jag sett ett debattprogram om den nya influensan - om att man inte bara kan tvätta av händerna hur som helst och tro att man är ren bara för att man använt tvål. Nä nä...... man ska hålla på i ca 18 sekunder för att bli RIKTIGT ren! Överläkaren och smittskyddsläkaren sa att det var ungefär lika länge som om man stod och sjöng just "Blinka lilla stjärna".

Tydligen fastnade det hos barnen här hemma så hör vi just den låten här så kan vi vara ganska säkra på var de befinner sig *skratt*

Träningen fortsätter

Nyduschad och skitont i fötterna.
Har varit på ett Step-pass och invigt mina nya skor. De var bra men min plattfothet gör sig påmind om att inläggen saknas. Trodde i min enfald att jag kanske kunde strunta i dem idag....no no :-(
Har fruktansvärt ont och det är ju pga felbelastning på foten då den främre delen av foten får ta ganska mycket "stryk". Inläggen hjälper ju upp hålfoten och avlastar och ger en jämnare fördelning.
*suck* ..... riktig kärringvarning ;-)

Imorgon ska jag följa med kusinen på ett annat pass - Bodybalance. Frågan är ju hur jag ska fixa det med tanke på att jag håller på att kantra när jag står på ett ben och ska sträcka ut lårmuskeln. Som jag har fattat det så är det ganska mycket mer avancerade balansövningar på det här passet. Jaja, någon ska ju vara kvällens samtalsämne när man går därifrån.....jag bjuder på det helt enkelt :-)


Martin fotbollstränare

Martin har agerat fotbollstränare till Eriks lag idag. De behöver tydligen vara tre ledare och är nu en man kort. Martin har lovat att ställa upp i några veckor men känner inte att han vill ta på sig det permanent med tanke på att han knappt är hemma till träningen börjar.

Ellen passade på att ta med sina jultidningar och lyckades sälja en hel del - kul! :-)
Det är nyttig träning för den unga damen att våga ta mod till sig och gå fram och fråga människor - även de hon inte känner.

Allmänlydnad 2

Jag och Basti har anmält oss till en kurs nu i höst. Vi ska gå Allmänlydnad 2 och jag ser verkligen fram emot det. Nervös är jag väl också en aning med tanke på att det inte precis var igår som vi tränade lydnad. Det är väl bara att hoppas att det sitter någonstans i bakhuvudet både på mig och på Basti.

Ikväll har jag varit på föreläsning om "Hundens menatlitet". Träffade min kusin Ola som ska gå valpkurs där med sin valp Joy. 
Redan på lördag ska vi ut och spåra och det kan gå precis hur som helst! Basti är fruktansvärt ivrig och drar på i ett tempo som jag nästan inte mäktar med. Han brukar oftast följa spåret bra men jag hade önskat en  lugnare hastighet. Förra året ångade han på så fort att spårlinan brände hål på mina handskar *suck*

Hoppsasteg och stöt......

Hektiska dagar men snart är det helg *ler*
Igår var det en lång arbetsdag eftersom vi hade föräldramöte på kvällen. Imorse när man kom dit så kändes det inte som om man varit därifrån.

Igår kväll övade jag här hemma....hoppsasteg och stöt.......hoppsasteg och stöt........ osv. Det skulle nämligen stötas kula i skolan idag och jag var ju tvungen att fixa det själv här hemma innan jag försökte mig på att lära ut det till eleverna :-)


Resväska

Letar lite sporadiskt efter en stor resväska. Är medveten om att vi måste packa i två stora väskor när vi åker till Korea. Förra året köpte jag mig en ny röd men den lär ju inte räcka till oss alla tre. Det måste vara väskor som är lätta att frakta och transportera eftersom det är jag och barnen som ska klara av att fixa det själva tillsammans med diverse handbagage och med allmänt förvirrat tillstånd. Hjälp...jag börjar bli nervös bara jag tänker på det :-S

Det som är skönt är i alla fall att vi kommit ifrån det där "jag-måste-kissa-stadiet". Ni vet....när alla är påklädda, stressade och redo för att gå så kommer något av barnen på att de måste uppsöka toaletten. Jag tror i alla fall att Ellen och Erik kommit ur den fasen och att vi tillsammans ska kunna fixa den här resan utan större missöden.

Men åter till resväskor..... det kräver planering det där med packningen och vem som ska ta hand om vilket bagage för jag kommer definitivt inte att fixa att ta hand om allas bagage. Därför önskar jag mig en väska som kan rulla lätt på alla håll och kanter. Hittade uppe på Ullared i somras men då kändes det så avlägset det här med vår resa. Typiskt mig, eller?
Idag såg jag faktiskt en variant på Eko i Fjälkinge. Det enda jag undrar över där var att den inte var hård utan när man tryckte på den så vek den efter lite (men det var inte tyg). Förstår ni vad jag menar? Någon som har erfarenhet av en sådan? Bra färg var det också.....riktigt rosa! Lätt att känna igen på rullbandet!


Pernilla springer!!!!!! (ok...joggar)

Det är knappt jag tror det själv men idag drabbades jag av en tillfällig snurr på hjärnan vilket innebar att jag snörade på mig mina gy-skor och begav mig ut för att springa.....eller nja, .... jogga är väl mer rätt definition.
Jag vet....det är helknasigt för att vara mig!
Satt idag och började fundera på hur dålig min kondis egentligen var. Testade alltså mig själv och konstaterade att jag orkade mer än jag trodde. Kul! :-)
Jag blev också påmind om hur fruktansvärt skittrist jag tycker det är att springa. Iofs hade jag ingen musik i öronen och det kunde varit värre om jag drabbats av blodsmak i munnen så jag kom väl ändå ganska lindrigt undan.


Mina nya träningsskor

Erik lääääängtar till imorgon eftersom han då ska få ta med sig några Pokémonkort till skolan för att ha och byta med. Idag köpte vi en pärm där han kan ha sina kort så att han inte tappar bort dem.
Vi passade på att ta en liten söndagsrunda - Intersport - Eko - Maxi.
Köpte mig ett par nya träningsskor också. :-)


Bröllopsbild

Titta vilka som var i tidningen igår! :-)


Hundrunda i Horna

Hundrunda i Horna tillsammans med Josefine. Basti och Bozze fick sträcka ut benen ordentligt.






Vältränade grabbar

....och så var det det här med fotboll. Hade inte en susning om att kvällen skulle tillbringas med ett gäng svettiga, vältränade grabbar som kutar efter en boll iklädda gula alternativt röda tröjor. Men det skulle vi tydligen.....
Reglerna klargjordes innan avspark:
1. Inget onödigt snack.
2. Man sitter stilla där man satt sig och håller inte på att springa omkring så att TV:n skyms.

Det började bra - jag vid datorn och resten av familjen framför TV:n. Sen tröttnade barnen....... och Martin befann sig nog i sin egen lilla värld med de andra grabbarna.... ni vet Zlatan o/co. Han verkade inte märka att vi hade två rastlösa och trötta barn som klättrade som små apor.
Tog upp dem i vår säng och låg där och tittade på slutet av matchen. När sedan Zlatan lyckas göra det orimliga.... ja, då vaknade Martin och kom tillbaka till vår värld och kunde komma upp och vara vanlig igen.

Heja Sverige!!!

Bilder från idag

Efter många timmar i affärerna så blev det dags att beskåda glasblåseri. Ellen hon stod som förstenad och tyckte det var fantastiskt :-)
Ångrade att jag inte hade med mig min kamera :-(
Nu fick jag ta med min mobil och även om det är en bra kamera i den så är det ändå svårt att ta bra kort med den i sådana här sammanhang.
















Vi var ju naturligtvis inne och kollade i affärerna också.


Här vill jag bo någongång!


Baren! Hur tjusigt och urläckert som helst! Tyvärr var det abbonnerat
idag så vi kunde inte komma in. Fick nöja oss med att stå utanför och kika in :-)


Man blir trött efter en dags shopping! :-)

Sagan om den orangea Po.P jackan :-)

Nu är vi hemkomna efter en jättetrevlig dag i Kosta. Det kändes konstigt att inte besöka Margret och Tage eftersom det i stort sett var samma väg som jag brukar köra när jag hälsar på dem. Denna helgen är de dock på hundutställning på Öland och tar hem alla storvinster med Astrid :-)
(Jag hoppas det har gått kanonbra för er!)

När vi kom fram var det knappt något folk där och vi kunde strosa runt hur lugnt som helst. Det blev en del fynd och jag är säker på att jag kommer att återvända dit igen. Massor av Po.P-kläder till barn till mycket bra priser. I like! :-)

Måste också berätta en liten lycklig saga...... :-)
Jag har varit på jakt efter en orange fleecejacka till Erik som han ska ha under sin vinterjacka. (Ville ha den just orange eftersom det finns orangea detaljer på jackan.)
Såg en helt splirrans ny i rätt storlek på Tradera men av någon underlig anledning så bjöd jag aldrig på den då. Ångrade mig efteråt men då var det försent. Har väntat på att den skulle komma ut igen eftersom den aldrig blev såld och ibland ska man ju ha tur! En dag fanns den där till salu igen! Nu bjöd jag.... ganska mycket också ska jag säga.... men jag ville verkligen ha den. Erik har en likadan nu fast en storlek mindre och dessutom blå så jag vet ju att dessa windstopper-/fleecejackor är kanon!

Tydligen var det fler än jag som ville ha just en sådan här för nu var det konkurrens. Varje dag blev jag överbjuden och jag satt här och blev förbannad på dessa människor som inte bara kunde ge sig och låta mig vinna den här jackan. Hur som helst så flög priset iväg lååååångt över det som jag egentligen var beredd att lägga och jag hann sansa mig så att jag inte drogs med i denna absurda auktion. Tänkte att jag fick svälja detta och försöka hitta något annat till honom istället.
Men.... så kom jag till Kosta.... och vad hittar jag väl där?! Jo MASSOR av orangea windstopper-/fleecejackor från Po.P!!!!!
Jag (nej, pappa) gav mindre än halva det priset som jackan är uppe i på Tradera just nu!
Yes!!!! Ibland känns det som om det finns en mening med allt *skratt*


Snart åker vi

God morgon!
Sitter här redo för avfärd mot de småländska skogarna *ler*
Nja, vi ska ju inte riktigt till okända marker mitt ute i ödemarken precis.
Pappa och Ingrid kommer strax och hämtar mig och Ellen och sen bär det av mot Kosta Outlet. Erik blev väckt i morse och tanken var ju att även han skulle med men icke så nicke. När han insåg att det nästan bara fanns klädesaffärer och inte så mycket "roligt" till honom så valde han bort oss. Tja, jag kan inte orda så mycket om det......jag hade säkert gjort detsamma.

Ska i alla fall bli jättekul att komma dit och hoppas på att fynda lite.

Ha en bra dag allihop!

Dags för jultidningar

För första gången ska Ellen testa på att sälja jultidningar. Så om ni är sugna på att köpa och samtidigt göra en liten tjej överlycklig så går det bra att köpa av Ellen :-)


Principen bruten

Pokémon är ute........pokémon är inne.......pokémon är ute...... pokémon är inne *suck*
Jag hinner inte riktigt hänga med i svängarna och ena dan är det "ute" med vissa leksaker och andra dagen så är de "inne" igen.
Erik har pausat ganska länge med sina Pokémonkort och har varit helt förblindad av Bakugan istället men nu har vindarna vänt och Pokémon har tagit revansch ;-)

Tydligen byter barnen kort med varandra i skolan och vi har haft som princip att Erik inte ska ta med sig några grejer till skolan. Byta kort kan han göra här hemma med sina kompisar. Han har väl funnit sig i den principen ganska länge även om jag vetat om hans innersta önskan om att jag ska frångå den där principen och låta honom ta med sig sina kort.
Häromdagen kom en dyster Erik hem och konstaterade att Valter nu fått lov att ta med sig sina kort. Idag hade Herman fått ta med sig sina. Nu lät det som om det typ bara var Erik ensam kvar utan Pokémonkort.

"- Mamma, t.o.m. en liten flicka har fått ta med sig sina kort för sina mamma!"

Ja, livet är orättvist.... ;-)

Våra mjuka hjärtan gav med sig och vi har nu kommit överens om att han ska få ta med sig NÅGRA kort på måndag som han kan byta med. Definitivt inte hela högen som består av flera hundra kort......det är en hel förmögenhet som han samlat på sig!

Dataväska

Har inskaffat en liten dataväska till min "lilla blå" inför Korearesan :-)
Lika bra med tanke på att den ska fraktas och komma fram välbehållen.


Snälla, tryck på min magiska punkt!

Jag drömmer om en låååååång fotmassage.........
Har onte i mina fötter och har varit allmänt trött i dem hela veckan. Vet att det bästa vore om jag alltid använde mina inlägg (kärringvarning....) men hur kul är det att alltid traska runt i sina slitna, håliga gy-skor? Ibland vill man kunna ha andra skodon också. Idag hade jag t.ex. mina rosa converse......men ikväll betalar jag priset för det.......ömma fötter som jag knappt kan stå på *suck*
Vill man vara fin får man lida pin......eller vad är det man brukar säga?

Anders eller Annika! Kom och tryck på den där magiska punkten under mina fötter som ni gjorde i Hemavan efter en vecka i för smala pjäxor. Det gjorde djävulskt ont men guuuud vad skönt det var efteråt. Har försökt få Martin till att trycka men han lyckas inte riktigt och har inte styrka i sina nypor ;-)
Kan jag boka tid i helgen? :-)

Inte lätt att ha en lärare som förälder

Lång arbetsdag, bussfärd hem, powernap i soffan, föräldramöte med Ellens klass och nu äntligen hemkommen *pust*

Är man lärare och ska gå på föräldramöte i egenskap som förälder så gäller det att välja sina diskussioner. Jag har svårt för det. Jag har åsikter om mycket (på gott och ont) och det ses inte alltid som bekvämt.
Uppnåendemål och strävansmål kom på tapeten idag och de som inte är insatta i skolans värld vet ibland inte riktigt vad det innebär.
Själv är jag intresserad av att höra det pedagogiska resonemanget och vad de har för synsätt och arbetssätt. En del föräldrar som inte har någon koppling mer än sin egen skolgång för X antal år sedan anser ju fortfararande att fylleriböcker och liknande är utvecklande och givande.
Någon gång måste de inse att nya vindar har blåst sedan dess.

Att alla elever ska ha samma läsläxa anser jag vara heltokigt. Hört talas om individualisering?! Anpassa läsläxan efter elevens nivå och behov. Gör den lustfylld.
Att alla ska läsa samma kapitel som läsläxa ger mig allergiska utslag! Däremot kan jag köpa resonemanget om man istället ska använda sig av texten i ett annat sammanhang, dvs om innehållet ger dig förförståelse till fortsatt arbete i något annat ämne. Då fyller det ett syfte.

Nu har jag kräkt av mig det värsta........!



Kosta Outlet - here I come!!!

Längtar till lördag!!!!
Jag, Ellen och Erik blir hämtade på morgonen av pappa & Ingrid och sen ska vi köra till Kosta Outlet! :-)
Har velat dit länge men nu ska det alltså äntligen bli av!
Vet att Johanna jobbar där och jag har "tur" (vet att du kanske inte håller med mig Johanna) eftersom det visade sig att hon ska jobba på lördag!!! :-) Ska bli jättekul att träffa dig!

Ser fram emot en härlig shopping-/samkvämsdag tillsammans med barnen och pappa & Ingrid. Längtar!!! :-)


Från mild & go till sur & tvär

Vår son är fruktansvärt trött efter sin skoldag fast det märker han inte förrän han kommer hem i det lugna. Då kommer det över honom och den söta lilla charmiga killen förvandlas då och då till ett tvärt, surt, irriterat monster. *suck*
Ibland är det inget som passar och han kan bryta ihop för minsta lilla.
Idag råkade det komma "fel sorts" sylt på hans pannkaka vilket resulterade i både tårar och beklagan.
Jag skakar bara på huvudet och undrar vilken planet han landat från?!

Freudiansk felsägning

Den här dagen fick en hysteriskt rolig start när Caroline råkade säga en Freudiansk felsägning framför eleverna i klassrummet. Båda två drabbades av hysteriska skrattanfall som resulterade småkramp både i mage och käke :-)

Hahahahahaha...... :-))


Step

Idag snörade jag på mina skor och tog mig till gymmet. Känner att jag redan börjar bli stel i mina ben efter det där Step-passet. Kul som attan var det i alla fall :-)


Hallux vallux

Min knöl på foten (hallux vallux, eller vad den nu kallas för nåt) har nu skördat sitt andra par gy-skor.
Där knölen sitter går det hål på skon. Det känns som slöseri eftersom det vanliga slitaget inte är så pass att jag annars skulle vara tvungen att köpa nya. Men hur dumt ser det inte ut att gå omkring med ett hål där strumpan lyser igenom?
Visst har inläggen hjälpt men jag är ju också begränsad i mina skoval.
Någongång ska den där knölen bort!!!

Filmer på mobilen

Med min nya telefon så ingick det också 60 filmer som man kan ladda ner till telefonen under ett år. Perfekt! :-)
Har redan hunnit kolla på en - "Righteous kill" - som jag verkligen kan rekommendera!
Det kommer nya filmer med jämna mellanrum som man kan välja mellan. Liten skärm men helt OK!
Ikväll laddade jag hem "The Score".

Min tisdag

Jag har kommit fram till att tisdagar kommer att bli svettiga dagar eftersom jag nästan har idrott hela dagen på jobbet. Även om jag hinner göra en "kattatvätt" så känner jag inte som världens fräschaste mamma när jag sen ska hämta mina barn bara en stund senare.

När jag hämtat Erik och nästan var hemma så fick jag en ingivelse om att jag skulle köra och möta Ellen. Hon hade cyklat till skolan med Elina i morse och skulle nu cykla hem själv. Vi körde för att möta henne men mötte henne aldrig. Vi hann hela vägen fram till skolan för att där upptäcka henne stå och vinka glatt på mig när jag sakta kör förbi henne. Det visade sig att hon och Viktor höll på att ringa till mig för att kolla så det var OK att hon följde med honom hem.

Erik är trött efter skolan och vill oftast varva ner lite genom att göra något passivt när han kommer hem såsom att titta en stund på TV. Förr var jag lite motståndare till det men nu tycker jag det kan vara OK. En liten stunds nedvarvning och återhämtning. Sen var det dags för hans fotbollsträning.

RSS 2.0