Avatar

Igår hade vi filmkväll och Dacke, Johan och Emma var här. Framför oss hade vi två filmer att välja mellan - Avatar eller 2012.

Eftersom Martin har någon form av "allergi" mot genren fantasy så blev valet 2012.
Fy fasiken vilken skitdåligt film det var! Helt värdelös! Jag som aldrig brukar somna till filmer höll på att slockna flera gånger. Med tanke på att Martin sov sig igenom 3/4 av filmen så kunde vi lika gärna valt Avatar istället.
DET däremot är verkligen en film jag rekommenderar! Har sett den idag då jag haft en ledig dag och tillbringat stor del i soffan med filten. En film som jag t.o.m. hade kunnat tänka mig att köpa.
Snabba puckar

Idag fick jag en kallelse till röntgen. Det var snabba puckar! Det trodde jag aldrig!
På torsdag nästa vecka ska foten röntgas.

Invägning

Idag har det varit invägning både för Basti och för mig.
Basti har vi nu lyckats banta ner drygt ett kilo och han väger nu exakt 33 kg.

För mig visade vågen ......

-1,2kg!!!

Känns gött! :-)

Det börjar kännas ganska lagom nu och undrar om jag inte ska vara nöjd snart? Ska fundera på det......


Tant doktorn

Jaha, nu har jag varit hos farbror... eller rättare sagt ... tant doktorn.
5 minuter in och sen ut igen - sen var det klart!
Mycket riktigt ska det bli en remiss men tydligen måste man röntgas först. Detta ska ske inom två veckor och sedan ska man invänta röntgensvar från läkaren på vårdcentralen och sen får man får en remiss - om de nu anser att det behöver åtgärdas.


Marabou Polka

Någon som sett eller t.o.m. testat Marabous nya variant?Jag som älskar både polka och choklad! :-)

Veckans fasta aktiviteter

måndagar:  Erik tränar pingis och direkt efter det så tränar Ellen fotboll

tisdagar:  Erik tränar fotboll

onsdagar:  Ellen tränar fotboll....igen

torsdagar: inga fasta aktiviteter!

fredagar: inga fasta aktiviteter!

lördagar: Erik spelar fotbollsmatch (dock ej varenda helg men Gärdscupen håller på en bra bit in på sommaren)

söndagar: Ellen spelar fotbollsmatchTräning ska väl ge färdighet, eller hur var det nu?

Idag tränade jag med Basti så att han kan stå snyggt. En liten stund då och då borde väl i slutändan ge något resultat - förhoppningsvis.
Om ni bortser från mina "tollor" och soptunnehjulet i bakgrunden och bara fokuserar på själva hunden......Lovade ju också att bjuda på några bilder från dagens hundrunda.....
Manipulera ut broskbiten

Imorgon ska jag till farbror doktorn på morgonen. Det har blivit dags att kolla broskbiten i min fot. Den jäklas fortfarande med mig och påminner mig om sin existens varje gång jag tar ett steg.
Har slagit lite och sökt om det på nätet och hittade bl.a. detta..... "...broskbiten ska manipuleras ut......"
Eeehhhh??? Hur då?! Vaddå manipulera?

Antagligen blir jag inte mycket klokar efter morgondagen eftersom jag är ganska säker på att jag bara får en remiss så att jag kan gå till nästa ställe och betala pengar.

Nytta med nöje!

Härligt väder ute - vem vill då sitta inne? Inte jag i alla fall!
Åkte till Åhus och gick en hundrunda. Kameran fick följa med och bilder bjuder jag på senare idag.

Hade en tid att passa så rundan blev inte så lång men Basti sprang som en galning så han blev i alla fall rastad :-)
Martin och Ellen hade bestämt att de skulle titta på när Ellens fotbollslag spelade match och därför var jag tvungen att vara hemma före 12. De försvann och kvar blev jag. Erik är hos Valter och iofs var detta egentligen ett drömläge för mig eftersom jag behöver jobba. Har massor av jobbgrejer att göra men som sagt - vem vill sitta inne och jobba en sån här dag?

"Problem" är till för att lösas så därför tog jag med mig datorn ut i det härliga vädret :-)
Har suttit här ute nu i snart två timmar och skrivit skriftliga omdömen till mina elever. Nytta med nöje! :-)


Ringträning på Hässleholmsgården

När vi kom hem från fotbollsmatcherna var vi alla ganska frusna och jag ville inget hellre än att komma in i värmen och tina upp mina händer. Då ringde Tina och övertalade mig att komma till Hässleholmsgården där det var ringträning. Med tanke på att jag nu anmält Basti till tre utställningar inom den närmaste tiden så vore det ju iofs ganska bra om jag tränade också. Bättre tillfälle får man ju leta efter då det är svårt att hitta så många hundar samtidigt.

Jag och Basti körde alltså till Hässleholm och fick bevis på att vi båda var ganska ringrostiga. Det var längesedan vi var inne i en ring och sprang och ställde upp. Som tur var så hittade Basti formen ganska snabbt och poletten trillade ner :-) Att springa var desto svårare. Man vill ju så gärna galoppera......*suck*..... alltså inte jag då, utan Basti ;-)

Nyttigast för Basti var det nog att bara få vara där med alla hundar och deras ägare och kunna slappna av och finna ro trots all störning runt om.


Tina tränar med Chivas (Börje & Gull-Britts setter)


Lugna puckar....

Gärdscupen

I morse fick vi stiga upp i god tid eftersom vi skulle åka till Åsum och titta på när Eriks fotbollslag spelade i Gärdscupen.
Härligt soligt väder men en aning kallt och blåsigt om man nu får bedöma vädret. Två förluster men vad gör väl det när man är överlycklig bara över att ha fått spela match? Visserligen var det förvånansvärt tuffa närkamper och alla var som små ettriga myror som inte ville ge sig men stämningen var god och det fanns inga dåliga förlorare.
Dags att tacka motståndarlaget för god kamp.


Reflektion efter matchen?

Uppspelt

Jag var helt uppspelt igår kväll efter att äntligen ha fått allt klart med hotellbokningen. Det är som om flera säckar mjöl fallit från mina axlar (eller hur man nu brukar säga *haha*).
Hade svårt för att komma till ro eftersom tusen tankar snurrade runt i skallen på mig. Äntligen kan man liksom börja slappna av och bara njuta av vetskapen att man ska dit.

När jag då äntligen kommit till ro och dessutom hunnit slumra till så slår det mig - Ellens pass har gått ut!!! Shit! Det var ju det vi skulle fixat under påsklovet! Vet inte riktigt hur jag tänker (eller det var kanske det jag inte gjorde?) men jag ruskar i alla fall på Martin och lyckas väcka honom. Påtalar för honom att vi inte har något pass till Ellen och han svarar något flummigt och vänder sig om och somnar inom en bråkdels sekund *suck*.

Fick berättat för mig idag att det faktiskt inte tar så lång tid att få ett nytt pass. Förr gjorde det ju det men tydligen är det lugnare tider nuförtiden. Skönt!

Thank you Sara!

YAY!!!!
Efter flera dagars vånda och felringningar så är nu äntligen hotellet bokat och vi kan nu slappna av och bara njuta och längta :-)
Tänker inte ta åt mig äran på något sätt eftersom det inte är jag som gjort bokningen. Det är inte Martin heller. Det är Sara (i USA).

Jag mailade henne efter att jag hamnade i Holland - två gånger(!) - och pratade med någon kvinna där. Sara gav mig fler nummer som jag kunde testa och jag har verkligen testat! Antingen tutar det upptaget hela tiden eller får jag en konstig signal i luren eller är det en röst som säger att numret inte existerar *suck*.

Det blev fler mail till Sara och hon upptäckte då att jag slagit fel nummer i början (kanske inte så konstigt att jag hamnade i Holland då?).

Äntligen kom jag fram och fick prata med en snubbe i receptionen på hotellet. När jag sa att jag ringde från "Sweden" så blev han helt tyst och jag förstod att han trodde att jag skämtade.
Jag sa mitt ärende men den här killen snackade inte bara fort utan bröt också och det lät som om han hade indiskt påbrå.
Fick i alla fall ett pris av honom men det stämde inte alls med den prisuppgift som Sara fått när hon ringt dit första gången. Att starta en diskussion kring detta med den här snubben kändes lite "to much" för mig just då eftersom min engelska är aningen ringrostig så jag sa att jag skulle fundera och återkomma.

Mailade Sara igen (gud vad tacksam jag är för att hon funnits till hands och hjälpt oss) och frågade om detta kunde stämma. Har väntat på svar nu ikväll och trodde att hon skulle svara ganska snabbt eftersom hon jobbar just nu. Men svaret det dröjde och inte förrän nu för en stund sedan plingade det till och det droppade in 3 mail från henne.
Fatta att hon har fixat bokningen till oss - precis som vi ville ha den - och allt är nu fixat och klart! Vi betalar när vi kommer dit och rummet verkar kanon (det är en liten lägenhet kan man säga). Helt underbart!!!
Hon har också skickat med en karta där hon märkt ut hotellet, sin egen lägenhet m.m.

Underbara människa! ♥


Erik ska göra debut

Imorgon är det dags för Erik att göra debut på fotbollsplanen då han ska spela sin första match :-)
Killarna ska vara med i Gärdscupen vilket innebär att vi har helgerna "räddade" X antal veckor framöver.
Det är många killar som tränar och därför fördelar man matcherna så att alla får stå över någon helg vilket egentligen bara är positivt eftersom man inte tvingas boka upp alla förmiddagar på lördagarna framöver. Någon sovmorgon kan ju vara skön att få ibland ;-)

Imorgon åker vi till Åsum.

Pälsprodukter

Basti har ingen lysande pälskvalitet för tillfället och för ett tag sedan köpte jag ju nytt schampoo, balsam och tovutredare. Tyvärr tyckte jag inte att det blev någon märkbar förändring men kanske berodde det på att han kräver högre koncentrat på blandningarna?

Fick i alla fall ett tips av Tina igår om ett annat schampoo - Duoxo Seborré - och just nu är jag ganska villig att testa vad som helst. Det nya schampoot inhandlades idag tillsammans med några "pipetter" med droppar som ska droppas på honom (ungefär som man sätter på Exspot).

Idag har alltså Basti fått sig en dusch med det nya schampoot och imorgon ska det droppas på honom. Hoppas på att se en effekt inom någon vecka *håller tummarna*

Fick även testa Tinas Plush Puppy OMG som vi sprayade på Bastis päls. Detta medel blev jag verkligen förtjust i! Pälsen blev platt och blank och det som var mest imponerande var att det höll sig! Idag när jag skulle duscha honom var han fortfarande platt och blank på ryggen - helt fantastiskt! :-)


Förkyld

Ellen har under veckan blivit alltmer förkyld och hostig. Redan i förrgår fick hon hoppa över fotbollsträningen men var tror ni "ungen" gör? Jo, hon cyklar upp till idrottsplatsen ändå och tittar på och hjälper till med diverse småplock vid sidan om planen.
Igår när jag kom efter jobbet var hon riktigt hängig och blek. Hon såg helt färdig ut, stackaren.
Vi bestämde därför att hon skulle stanna hemma från skolan idag för att kurera sig och bara vila. Med facit i hand var det ett helt korrekt beslut. Hon vaknade med en fruktansvärd rethosta men efter en heldag i sängen tillsammans med dator, TV och tidning så mår hon nu ikväll avsevärt mycket bättre. Hon t.o.m. dansar omkring här på golvet - överlycklig för sina nya hörlurar till mobilen :-)

Själv ska jag erkänna att jag inte heller gjort så många knop under dagen. Svårt att inspireras och komma igång när enda sällskapet ligger i sängen och bara slappar - då dras man ganska lätt med i det och hamnar bredvid.

Äntligen!

Jag går runt med ett stort brett leende i hela ansiktet för äntligen har Magda & Ola kommit iväg och ska få hämta hem sin otroligt efterlängtade lilla dotter.
Det har varit en lång väntan med olika besked längs vägen som har gjort att deras resa i adoptionsprocessen fram till idag har varit som en berg-o-dal-bana.
Men vem bryr sig om det just nu - nu är de ju där!!! :-)
Vilken otrolig lycka de måste känna och uppleva ♥

ÄNTLIGEN!!!

Örat är svettigt :-)

I kväll har jag pratat i telefon - ganska länge faktiskt :-)
Kände mig nästan lite nostalgisk - nuförtiden blir det annars bara mail, sms eller korta telefonsamtal. Inga långkörare precis. Det är kanske bara jag som är lite udda, eller?

Jag hann bli riktigt varm på örat vilket är ett säkert tecken på att man pratat en bra stund :-)

Innehållet på samtalet var nog anledningen till varför tiden rann iväg.

En sak vill jag bara få ur mig......

det finns lågt stående varelser som inte bara är understimulerade gnällspikar utan också medvetet elaka - dessa är inte värda att lägga någon energi på - det kommer att slå tillbaka på dem själva i slutändan. Punkt slut!

Spräng skiten så att det pulveriseras!

Jag har en lös broskbit i min ena fot som stör mig enormt. Inte bara att den låter (klickar) när jag trampar/går med foten - det gör förbaskat ont också :-(
Man traskar liksom bara vidare och tillslut har det på något konstigt vis blivit vardagsmat.
Förr brukade jag bara ha ont på kvällarna efter en hel dags användning av foten men nuförtiden vaknar jag på morgonen och har ont redan efter en hel natts vila.

Har i alla fall ringt och bokat tid och ska dit på måndag. Min förhoppning är att jag ska ska gå ut därifrån med en remiss i handen så att "proffsen" får ta sig en titt.

I min lilla hjärna så har jag ju föreställt mig att man spränger sönder denna lilla irriterande broskbit med laser eller nåt liknande.... ja, och sen traskar man hem igen *hehe*
Lätt som en plätt ..... eller hur?

Nu var det så att min hygglige man påpekade sannolikheten i detta. Han undrade vart "resterna" skulle ta vägen? Ööhhh..... vaddå rester? Spräng skiten så att det pulveriseras. Sånt har man ju sett i science fictionfilmer..... ja, att saker pulveriserats alltsån *hehe*

Martin upplyste mig (och tog ner mig på jorden) genom att berätta att de nog snarare (om man nu gjorde någonting åt det överhuvudtaget) tänkte "öppna upp" foten för att få ut biten.
Eehhh..... NOT!!! Här ska inte öppnas upp någonstans!

Någon som har erfarnehet av något liknande?
Snälla ni, säg att det finns "mini-Star Wars-lasersvärd/strålar "som kan pulverisera min broskbit!!!

Bältros

I morse hade vi tid på vårdcentralen för att kolla upp Ellens utslag på magen. Hon har haft dem i en knapp vecka nu men i början trodde vi bara att det var några oskyldiga små plitor. När de sen började vätskas och spricka och bli ruvor så gick tankarna mot svinkoppor. Från att ha struntat i dem så började vi nu ana ugglor i mossen och bokade därför en tid på vårdcentralen. I helgen spreds de och hon fick ytterligare ett parti med plitor/blåsor/ruvor.

När vi kom in i dag och Ellen drog upp sin tröja så säger doktorn:

"- Nähä, det där är inte svinkoppor!"

OK.... vad är det då undrar man ju?

"- Det är Bältros."

Trodde ärligt talat bara det var vuxna som kunde få det men tydligen hade jag fel. Det smittar inte så att andra kan få Bältros däremot så kan det smitta så att andra kan få Vattenkoppor.
Konstigt nog så finns det inga rekommendationer på att man ska hålla barnet hemma från skolan.

"- Nej, absolut inte! Det finns ingen anledning till det."

Kanske får Erik äntligen vattenkoppor nu då? "Bättre" läge än så här lär han ju inte få......

En sak som jag har funderat väldigt mycket på idag är att jag fick veta att det är stressrelaterat.
Många tankar.....

Fotbollsträning i pissväder

Idag har Erik tränat fotboll. Hade bestämt mig för att följa med och titta på men när det började bli dags så hade det börjat regna och kallt som fasiken var det också. Började tveka men ångrade mig i sista stund (kanske var det också för att slippa laga middagen *hehe*?).

När vi kom till idrottsplatsen regnade det rejält och jag blev sittande i bilen och körde vindrutetorkarna då och då för att kunna få en skymt av grabbarna när de sparkade boll. De modiga föräldrarna stod vid planen med paraply och stampade för att hålla värmen. Själv var jag ganska nöjd där jag satt med full uppsikt över vad som hände på planen men ändå i torrt skick ;-)

Tillslut kände jag ändå att jag skulle visa mitt lilla tryne och bevisa att jag faktiskt var där. Kallt som rackaren var det och jag måste säga att jag är sååååå imponerad av alla killar som faktiskt kom på träningen och sprang omkring och gav allt i detta skitväder. Det hade jag aldrig gjort! *hrrmmm*

Söndag

Söndag.
Det har varit en otroligt rolig och händelserik helg men man önskar ju att den inte ska ta slut redan. Jag hade behövt minst en dag till för att hinna med allt jag vill.

Idag var planerna att rasta både hund och mig själv rejält efter fredagens alla kalorier som intogs både som mat och dryck. Har redan hunnit med en runda ute på A3 tillsammans med Tina och hundarna. Idag bekantade jag och Basti oss även med Spike! :-)
Tyvärr blev det inget fotograferat men tro mig när jag säger att det är en supersöt schäfervalp!

Hem och luncha och sen blir det ytterligare en runda tillsammans med Josefine och Bozze :-)
Fläsket på kroppen får verkligen röra på sig idag *skratt*

I eftermiddag ska Ellen spela fotbollsmatch på Vä IP och då måste man ju titta och heja.

Tyvärr har jag inte fler planer sen utan måste nog ta tjuren vid hornen och jobba lite. Nu drar min högsäsong på jobbet igång och jag startar med mina utvecklingssamtal imorgon.


Ullared

Herregud vad trött jag var i morse när väckarklockan började tuta. Helt omänskligt! Kändes som om jag precis lagt huvudet på kudden men i verkligheten hade jag nog legat där åtminstone 3,5h. Inte illa va? ;-)

När vi kom till Ullared så var det bara att promenera raka vägen in - ingen kö. Vi hann väl vara där i en timme eller så och sen stod vi som packade sillar i gångarna.
Någon måste ju ta lite initiativ och gå - det går inte att vara snäll och vänta på andra eller låta andra gå före - i sådana här situationer och på sådana här ställen så är det djungelns lag som gäller. Blir tokig på alla som bara står som handlingsförlamade och inte tror att de kan röra sig bara för det kommer en kundvagn mot en.
Är man på ett sådant ställe så får man ta några smällar. Jag tror att jag har kört på minst 10 hälar idag..... fast å andra sidan så är det säkert 10 andra som kört på mina hälar..... så då kan man väl säga att det jämnar ut sig? ;-)
Ellen gillar verkligen sånt här. Hon strosade runt och kollade, kände, provade och jämförde olika klädesplagg mycket noga. Hon samlade på sig en liten hög kläder och var mer än nöjd med sina val och fynd.
Jag hade ingen lista över saker som jag skulle handla eller var särkilt på jakt efter. Ändå kommer man ut med några kassar "gott & blandat" för ett par tusen kronor. Hur gick det till?

Har också kommit på att jag missbedömt sådana här bussresor tidigare. Det är ju egentligen ett helt suveränt koncept! Man kan sova hela vägen dit (vilket jag nästan gjorde) och sen kan man sova hela vägen hem (vilket jag definitivt gjorde). Helt suveränt! :-)

Personalfest

Igår var det personalfest och alla "gamla" kollegor var också medbjudna vilket medförde att en mängd minnen blomstrade upp och alla ville återuppleva en traditionell GH-fest. Härligare gäng får man nog leta efter. Skrattade så att tårarna rann och blev påmind om hur rik man egentligen är som har ett sånt nätverk runt sig som ger så otroligt mycket positiv energi. Behövs verkligen nu mot slutet av terminen då det är högtryck på jobbet med allt som ska hinnas med.

Att jag sen skulle upp omänskligt tidigt i morse (eftersom vi skulle samlas vid Ullared-bussen kl. 05.45) försökte jag ju inte tänka så mycket på. Eller bör jag kanske säga - jag tilläts inte tänka på det av en viss Jessica Fröberg *hahaha*.


Sofie


Malin


Hahaha..... inga spruckna byxor den här gången Jonas! :-)

Jessica..... du var nog den person som jag fotograferade mest av alla - tacksamt objekt, eller vad ska jag kalla det? ;-)
Tyvärr är de flesta censurerade men jag lovar att skicka dem till dig *skratt*

Nästa gång ska jag inte vara uppbokad dagen efter så att jag också kan vara med på efterfesten och åka limousine klockan 04.30 på morgonen :-)


Jag ska åka buss med en snopp imorgon!

Sex och samlevnad.
Ja det är något jag jobbar med i skolan just nu. 
Ska ha med mig en modell av det manliga könsorganet i morgon och tänkte inte riktigt på att det är min tur att åka buss. Hur fraktar man en sån här grej? Måste hitta en stor kasse!Tro nu inte att det är sådana här klenoder som vi fyller våra skrymslen med här hemma. No no! Har fått låna denna från skolan som Martin jobbar på så ni kan vara lugna! :-)

Vulkanutbrott

Vulkanutbrott på Island!
Tänk vad det i sin tur kan medföra!
Eyjafjallajökull, ja så heter vulkanen som nu påverkar mycket i världen med sitt utbrott.


Bild: Scanpix

Det blir antagligen ytterligare en (eller fler?) dagar i solen för familjen Josefsson. Iofs inte helt fel ställe att vara "strandsatta" på, eller? ;-)


Slog numret och hamnade i........ HOLLAND!

Idag hade jag bestämt att jag skulle ringa till hotellet som vi ska bo på när vi åker USA. Jag ville dubbelkolla priset och lite annat ditt & datt. Ringde numret jag fått av Sara...... och hamnade i ..... HOLLAND!!! Hur fasiken gick det till?!
Blev så paff när kvinnan började prata holländska i andra änden av luren och för ett ögonblick övervägde jag att slänga luren i örat på henne men kom till sans och förklarade istället situationen. Lite lustigt var det dock!
Mailade Sara och förklarade vad som hänt och jag fick då ett nytt nummer av henne. Testade att ringa några gånger men det tutade bara upptaget hela tiden.

Nästa gång får Martin ringa!

Vilken överraskning!

Titta vad jag fick idag! :-)Splirrans nya och helt underbart sköna!

Grannen jobbar i en sportaffär och hade fått ett par damskor med sig hem till frugan eftersom de var udda. Udda på det viset att ena skon hade röda detaljer och den andra rosa.
Tyvärr (=tur nog för mig) passade inte skorna henne och då tänkte hon i sin tur på mig!
Alltså har jag nu ett par nya skor i min ägo ....... vilken vardagslyx-överraskning :-D

Onsdag

- 0,7kg!!!

Nu börjar jag kunna skymta mållinjen och det känns faktiskt ganska bra :-)

Stoneface

Basti bantar ju ...... ja, alltså inte frivilligt men tyvärr har han inte så stor talan i detta fallet. Även om vi inte dragit ner jättemycket på maten så märks det på honom och hans "hånghet". Han glufsar i sig allt som går att äta oavsett om det är "koblaja", hästskit eller kaninlortar *suck*

Om någon spiller något på köksbordet under middagen och det ligger kvar när vi ska börja duka av så förvandlas Basti till en staty framför dessa "smulor". Han går under namnet "stoneface" med tanke på att han inte rör en min eller släpper bytet med blicken ens för en bråkdels sekund. Ibland verkar han tro att dessa smulor ska "hoppa in" i munnen på honom om han bara glor riktigt intensivt *skratt*

Ikväll hade Erik spillt två små smulor av pannkakan......

Han skulle dock aldrig våga sno åt sig smulorna. Tyvärr får han gång på gång följa dessa smulor på dess väg till soporna och inte in i hans mun.
Livet är hårt..... även för en hund ;-)

Träningsmatcher

Sista morgonen på påsklovet och ingen sovmorgon. Kändes tungt att stiga upp men man kvicknade snabbt till. Klockan 08.00 körde vi hemifrån och skulle alltså till Klagshamn för att titta på när Ellen spelade träningsmatcher.

På onsdag är det utomhusträning och på söndag sätter serien igång.

Vilken outfit!!!

Det är bara jag och Erik hemma ikväll. Martin har tagit sin snickarlåda och åkt iväg för att fortsätta sitt projekt och Ellen vinkade vi hej då till redan vid lunchtid. Hon är nu på träningsläger i Klagshamn (jag kom ihåg rätt!) och det ska tydligen ligga strax söder om Malmö. Vi åker dit i morgon förmiddag för att vara publik och heja på dem när de spelar träningsmatch och sen åker hon med oss hem. Känns tomt när hon inte är här .... det saknas en del.

Jag och Erik sitter och halvglor på Körslaget och när Marie Picasso kommer i rutan och ska leda sin kör vid första framträdandet så utbrister min son:

"- Men kolla! Vad har hon på sig?! Det ser ju inte klokt ut! Man skulle kunna få plats med två personer i den jackan!"

*asgarv*
Erik tyckte det var något av det mest anskrämliga han någonsin skådat :-)


sorry för bildkvaliteten.... men ni kan nog urskilja outfiten

Punka

Basti var ganska trött efter förmiddagens runda och har tillbringat i stort sett hela dagen i sin hundkorg. Erik hade en kompis här hemma som är lite reserverad mot hundar. Efter några timmar konstaterade Eriks kompis:

"- Alltså er hund han gör ju ingenting......! Han bara sover hela tiden så man tänker inte ens på att han är här."

*hahaha* ja, så var det nog faktiskt idag för Basti var riktigt sliten efter kompisrundan i Åhus.

Fast även om Basti var trött så bangade han inte för en cykeltur med Tina och Mac nu ikväll. Här ska det nämligen motioneras ordentligt med tanke på att han är aningen för stor.... eller med ren svenska - fet! Mindre mat och mer motion så ska vi nog få bukt med det ganska snart!

Upptäckte att det inte fanns någon luft i mitt framdäck så jag tittade snällt på Martin och han fixade det. Misstänkte att det nog var punktering så därför fick jag med mig hela pumpgrejen (ingen vanlig pump utan en sån man pumpar med foten).
Vi hann ungefär halvvägs och sen var det som om någon drog i handbromsen för det gick jäkligt trögt med en gång. Tittar ner och upptäcker att däcket är platt som en pannkaka! Fram med pumpen och börja trampa men där stod jag och trampade och trampade utan att det hände ett dugg. Bara till att konstatera och ge diagnosen - PUNKTERING! *suck*
Jag cyklade hem på fälgen så imorgon får jag försöka fixa ett nytt däck och ny slang.


Hundrunda i Åhus

Vi hade planerat en långrunda med hundarna och tog oss till fälten i Åhus. Perfekt ställe för hundarna att bara få sträcka ut sina lurviga :-)

5 hanhundar och 4 mattar tog sig en promenad och Basti tog sig dessutom ett tjuvbad i havet.


Gruppbild utan Attack som hann smita innan jag hunnit få upp kameran.
Mac, Miller, Basti och BozzeBasti flyger fram på stranden.
Attack


Mac


Törstiga hundar efter rundan.


Morgondagen

Vad händer då imorgon?
Jo, Ellen ska packa och dra iväg på träningsläger till Klagshamn (tror jag det heter........ det började i alla fall på Kla....)
Själv tänker jag promenera så mycket som möjligt så att den där mjukglassen avdunstar eller på något annat sätt försvinner från min kropp ;-) *ler*
Sen blir det till att ta sista rycket med att rätta de nationella proven så att de är helt klara till skolan börjar igen på måndag.

Natti natti


IVARS!!!

Tyringe är inget ställe som lockar mig på något sätt. Det är ett ställe man kör igenom när man ska till andra roligare ställen - typ Väla :-) men absolut inget ställe man stannar till på. Tänker på detta varenda gång vi passerar detta ställe men förstår naturligtvis att Tyringe är mer än den genomfartsled man kör på när man ska vidare mot Helsingborg.
Jag måste dock höja Tyringe för en sak! Något som de har som jag inte vet att fler har. Unikt för dem? Tja, vem vet?
De har....... IVARS!!!
Vad är då IVARS? Jo, det är ett gatukök som säljer skitgod mjukglass i stora bägare!
I eftermiddags när vi var på väg hem och började närma oss Tyringe så försvann min karaktär - igen - på en sekund. Jag drabbades av en fruktansvärd längtan efter IVARS mjukglass! Sagt och gjort - vi körde dit och jag beställde en liten mjukglass med nötsås (fullkomligt älskar noisetten).
Man vet vad man får och behöver inte bli besviken :-)Kunde inte äta mer än knappt hälften sen var jag mätt och kände mig som en köttbulle *örk*


Vilken dag!!!

Herregud vilken dag!
Vi åkte till Busfabriken i förmiddags och lekte så att svetten den lackade. På väg dit passerar man Väla och jag kastade suktande blickar åt det hållet men det fanns ingen av övriga passagerare som ville ta notis om det - synd!
Jaja, vi hade ju bestämt att vi skulle leka och så blev det. Kan verkliogen rekommendera stället om ni inte redan varit där. Barnen (och vi vuxna) hade riktigt kul och Erik var så svettig att det rann i pannan på honom :-)

Lunchen bestämde vi att vi skulle äta på Väla (YES!!!). Jag hann springa inom några affärer men Martin skyndade på det hela så jag fick aldrig med mig något kul ut :-(

När vi väl kom hem igen så hade vi ungefär en timme innan vi skulle iväg igen. Det var ju dags för Eriks första pingistävling (klubbmästerskap).
Klart att hela familjen skulle med. Middagen skulle vi äta efter vi kommit hem igen för vi var alla ganska inställda på att det skulle ta 30-40 minuter och sen skulle pingismatcherna vara klara.
Jovisst..... tjo flöjt..... det kunde jag ju inbilla mig!
När vi kom dit så var hela lokalen proppfull av människor och barn med pingisracketar. Det skulle spelas pool-spel (vet inte ens om det stavas så) och det innebar för Eriks del 5 matcher! WHAT??!! Bara det tog ju sin tid! Började så smått inse att fredagskvällen skulle tillbringas i den här pingislokalen.

När det här pool-spelet var över så skulle det bli A-slutspel resp. B-slutspel. Erik hade kommit 3:a i sin grupp/pool(?) vilket innebar att han skulle spela i B-slutspelet. Det i sin tur innebar direkt utslagning. *hehe* Jag kunde se middagen hägra och för Ellens del var det nog mest Talang på TV som hägrade ;-)

Vem hade kunnat tro att vi skulle vara kvar sist av alla i pingislokalen denna fredagkväll?
Erik gick till final och spelade som en riktig stjärna!
Jag är såååå imponerad och aldrig har han spelat som idag. Han verkligen glänste!
I finalen förlorade han avgörande setet med 13-11!!!
Vilken bollkontroll!
Nej, tyvärr är det ingen gen han ärvt av mig. I wish....! ;-)


från pool-spelet

Busfabriken och klubbmästerskap

I morgon åker hela familjen Olofsson till Helsingborg för att leka :-)
Jo, det är faktiskt sant! Vi ska till ett ställe som heter Busfabriken och som är som ett stort lekland. Påminner nog om Andy's lekland men ska vara mycket större. Ska bli riktigt kul!

På kvällen ska Erik spela klubbmästerskap i pingis för pojkar 9. Eftersom det inte finns grupper för yngre så får han spela här och detta har han laddat för hela veckan. Bara vetskapen om att han ska vara med i en riktig pingistävling är spännande nog. Håll tummarna för honom imorgon kväll :-)

Idag har jag träffat den gulligaste valp-pirayan som finns!

Idag har jag och Basti varit uppe och hälsat på Margret & Tage (Bastis uppfödare) i djupaste Smålandsskogarna.
Margret är en stjärna på att trimma och eftersom Basti den senaste tiden sett mer ut som ett pälsmonster än en setter så hade jag frågat om hon ville hjälpa mig. Samtidigt ville jag ju träffa dem - det var ett bra tag sedan sist och jag har verkligen saknat dem! Nu fick jag ju dessutom chansen att se deras nyförvärv Svea från Ryssland! Såååå fin!
Det allra bästa var nog egentligen att jag också fick gosa med valpen som var kvar (ska levereras till Tyskland nästa vecka).
Snacka om att man glömmer hur små de har varit en gång i tiden! En annan sak som man också glömmer är hur mycket energi en valp har och hur uppfinningsrika de är *hehe*. Lilla Pepita (som hon ska heta) var som en liten valp-piraya som bara ville leka och busa hela tiden. Det var som om hon hade en AV- och PÅ-knapp. När Tage tog upp henne i famnen så blev hon lugn som en filbunke. Såååå mysigt!!! Snacka om att man blir valpsugen!

OK Tanja.... jag ska ovilligt erkänna att det faktiskt är ganska svårt att fotografera en valp. De är ju för fasiken aldrig stilla! Hur Helena fått till sådana bra foton är för mig en gåta!
Jag testade många gånger och till slut bara klickade jag och lät kameran ta bilder hela tiden. Tänkte att där i alla fall borde bli ett kort som är någorlunda.

Nja.... det blev inte så många bra kort men man kan i alla fall se att det föreställer en valp..... hoppas jag ;-)


- Kom igen Basti! Annars klättrar jag upp på dig!
Massor av päls att bita i!
Jag är en liten piraya!!! ;-)


- Kolla! Man kan dra i öronen också! *hehe*


- Jag vill HA det här örat!


- Men ge mig det då!


Vilopaus


Sötnos ♥

Efterlyst

Barnen sover och jag sitter i soffan och zappar mellan Grey's anatomy och Efterlyst. Brukar vanligtvis inte titta på Efterlyst men idag tar de upp händelsen kring Emma härifrån Kristianstad.
Att det har kunnat hända är fruktansvärt men att domen som föll idag och som enbart gav 12 års fängelse är ofattbar! I praktiken innebär ju det att gärningsmannen är ute igen om 7-8 år!
Han har förstört en ung tjejs liv - hon kommer aldrig att bli helt återställd och idag skrev de i tidningen att hon nu klarar av att ta på sig en t-shirt själv men kan fortfarande inte prata.
Helt sjukt!
Vad kommer att hända när han kommer ut igen?!Onsdag

Jo, idag är det onsdag. Onsdagar innebär att ställa sig på vågen.
Ärligt talat måste jag ha tappat min karaktär någonstans de senaste veckorna. Någon som vet vart den tagit vägen? ;-)
Jag klarar liksom inte att stå emot frestelserna längre. Det är godis... och godis... och glass.... och kakor... och ..... *suck*

Som kompensation så försöker jag promenera mer men samtidigt tycker jag då att jag gott kan få ta den där lilla extra godisbiten. Jo, så kan och ska det ju funka sen när man väl har nått sin målvikt men än så länge ska jag ju fortfarande gå ner några kilo.

Sååå.... jo Sofie... jag åkte faktiskt och vägde mig i alla fall.
Ångest! (Nu snackar vi I-landsproblem!)

- 0,3kg!!!

Sitter just nu med ett gigantisk leende i hela fejset :-D

Känns allmänt gött!


NJUT-bilder

I förmiddags fick jag världens ryck..... jag började putsa fönster! Ja, det är inte likt mig.... men jag drabbades av en konstig form av energikick som gjorde att jag fick lust att sysselsätta mig med sådana här märkliga sysslor ;-)
Dammsugaren åkte också fram men sen fick Martin snällt ta över..... den där energikicken kom snabbt men försvann nästan lika snabbt *hahaha*

När det är härligt väder ute så vill man ju bara hålla sig utomhus och därför tog jag och Josefine med våra vovvar på en långrunda. Så härligt att se dem sträcka ut i hagarna och bara rusa av sig.
Basti lyckades hitta gegga och gjorde en lerinpackning av sina ben.... sådär uppskattat av hans matte *hrrmmm*..... särskilt med tanke på att vi ska upp till Margret & Tage imorgon för att göra en makeover på honom - han ska alltså trimmas.
Basti lär få en snabbdusch ikväll även om han själv inte tycker att han behöver det.

Idag fick kameran följa med :-)

NJUT-bilder!
Man kan både se och känna hur Basti & Bozze njuter! ♥


Vilken härligt väder!!!

VILKEN HÄRLIG DAG!!!
Idag har det verkligen varit vår och utemöblerna fick komma fram i eftermiddags då det vankades lekfika med Sofie, Philip och Alice. Mammorna satt ute och gottade sig i solen och snackade samtidigt som barnen roade sig i trädgården. Perfekt! :-)

Snälla låt oss få ytterligare en sån här dag!


Dating in the dark

Ikväll åkte vi ut till Lotta & Ola.... igen. Det var den sista listen som skulle fixas till och Martin hade dessutom gjort några trälister som skulle skruvas fast..... ja, jag vet inte riktigt men slutresultatet blev i alla fall kanon!

När Wilda somnat hamnade vi allihop i soffan med kakor och kaffe och glodde på något som hette "Dating in the dark". Någon som sett det programmet?

Tjejer och killar som ska dejta varandra i ett kolsvart rum och på så sätt lära känna varandra och förhoppningsvis skapa sig en uppfattning utan att behöva påverkas av utseende.
Ett mycket märkligt program måste jag säga och det är ju lätt att sitta där i TV-soffan och tycka att de är ytliga som sedan "dumpar" varandra pga att de i slutet får se varandra i dagsljus. Frågan är ju hur man själv reagerat? Man får/har ju alltid en bild i huvudet och när den bilden inte alls överensstämmer med verkligheten så blir det kanske lite av en chock..... vad vet jag?
Det är ungefär som vissa radioröster.... man får en bild av hur de ser ut och sen när man får se dessa personer och de inte alls ser ut som man föreställt sig så blir det bara så fel. Röst och ansikte passar helt enkelt inte ihop i min värld ibland.


Kryss i taket!

Idag fick vi ställa väckarklockan då vi hade tider att passa. Erik skulle ta sin tredje och sista Twinrixspruta och jag skulle fixa till mina naglar.
Martin kom hem lagom till frukosten efter att ha ha gjort sitt lilla morgonsnickeri och sedan for hela familjen in till stan.
Sprutan var ju snabbt fixad och ta mig tusan om inte sköterskan lyckats övertala Martin att vaccinera sig i alla fall! Kryss i taket! Han ska dit imorgon för att få sitt första stick.

Jag hade bestämt mig för att promenera hem eftersom solen sken och det var riktigt varmt ute. Lagom till jag var klar och skulle börja gå hemåt så hade solen försvunnit och det gråa vädret hade tagit över.... igen *suck*
Men jag hade ju bestämt mig - så jag gick!
Det har blivit många steg idag eftersom Basti sedan skulle ha sin dagliga runda.... men det har jag så klart kompenserat genom att tjuväta från Eriks påskägg *hehe*
Måtte dessa påskägg tömmas snart så frestelsen försvinner. Jag har drabbats av fruktansvärt dålig karaktär denna lovvecka ..... usch & fy! :-(

Bozze och Bosse

Igår var jag och Basti ute och gick med Bozze och Josefine. Ni kommer väl ihåg Bozze boxer?
Jag kan nu meddela att han vuxit till sig rejält och är såååå snygg! :-) (Ja, alltså han var ju fin innan också men då gick han nog mer under benämningen "söt" *ler*)
Hade tyvärr inte kameran med mig men vi kommer nog att hinna med fler hundrundor innan lovet är över så jag får återkomma med bildbevis.

Lite kul, för nu finns det två Bosse-hundar i vår bekantskapskrets (även om den ena stavar med dubbel-z).
Bozze boxer och sedan är det ju Tanjas lilla nyförvärv som naturligtvis är en Gordonsetter :-)

Slappedag

Alla lov innehåller minst en slappedag då jag verkligen bara går omkring i mina sunkiga kläder och inte gör något vettigt alls. Dagen efter brukar jag drabbas av ångest för att jag måste "hinna med" så mycket som möjligt eftersom nu en dag "gått till spillo".
Idag är det slappedag och då vet jag vad jag har att vänta imorgon......

Håret ser fortfarande "nyvaket" ut men vem bryr sig? Barnen har kompisar här hemma men då de inte verkar se någon skillnad på mitt utseende så antar jag att det inte kan vara världens katastrof *hehe*.

Ska snart bege mig ut på en långpromenad så att jag får lite energipåfyllning.


Bestämt hotell

Tror att vi har bestämt oss för hotell nu.
Efter att tillsammans valt ut några stycken och jämfört och granskat så var vi nog ganska överens om ett till slut. Det ligger faktiskt på Jersey-sidan men precis vid Hudsonfloden vilket innebär att vi får en fantastisk skyline över Manhattan från vårt boende :-)

Var inne på deras hemsida igår och kollade. Om man betalade i förskott så blev det lite billigare men senare på dagen hittade vi inte detta erbjudande längre. Det är då det är kanonens att ha vänner på andra sidan *hehe*
Mailade Sara som lovade att kolla upp det hela. Fick svar senare på kvällen och hon bekräftade att det fanns förskottsbetalning och att det då blev lite billigare. Hon ville att vi skulle avvakta att boka hotellet någon dag så att hon fick chans att gå dit och kolla en gång till. Dessutom var det något med "membership" som gjorde att man kunde få det ännu billigare och som hon tydligen hade. Kan ju inte bli bättre :-)

Transporten över till Manhattan tar mindre än 10 minuter och kostar sådär 10 kr...... helt OK tycker jag. Vi upptäckte också att vi helt enkelt fick mer för pengarna på Jersey-sidan. Större rum, bättre standard (om vi nu jämför priserna). Sen är det ju helt klart en upplevelse att bo mitt i smeten men det spelar faktiskt inte mig så stor roll.

Känns i alla fall gott att äntligen ha tagit ett beslut!
Dessa kodmallar!

OK, det är bara att konstatera att jag + kodmallar inte är allra bästa kombinationen tillsammans.
Skulle greja lite med designen på min blogg och lägga till några små detaljer och då är man ju tvungen att gå in och fiffla med koderna vilket är som ett virrvarr för mig. Helt plötsligt har min blogg ändrat utseende och allt är bara kaos! Känner nästan att jag får hjärtklappning! Hemsk upplevelse! :-(

Efter att nu har suttit och panikgrejat med koderna så TROR (med betoning på TROR) jag att allt är återställt till det "normala". Om ni upptäcker några avvikelser så hör av er till mig.

Nu tänker jag inte röra några koder på ett bra tag!

Var köper man läderremmar?

Första lådan till Eriks säng är nu klar och jag måste säga att det kommer att bli skitbra när det är helt färdigt. Nu när första lådan är designad och tillverkad hoppas jag ju att producerandet kommer att gå aningen fortare med de resterande två. Sen ska det bara inskaffas svarta läderremmar som ska användas till handtag.
Var köper man läderremmar?

Lovar foto när hela sängen är klar!

Hur är vädret nästa gång det blir promenad i Rinkaby?

Även denna dag har tillbringats hemma hos syster. Det var ju bestämt att det skulle bli långpromenad (som hette duga) idag men vart tog det härliga vårvädret vägen? Klarblå himmel och sol...... hade nu bytts ut mot gråa moln, blåst och regn. Pissväder! :-(

Men vi hade ju bestämt oss. Lyckades dock övertala Erik att stanna hemma. Visste av erfarenhet att vi inte skulle hinna mer än ett par hundra meter innan han började klaga på både det ena och det andra. Att det sedan regnade hade ju inte gjort hans promenad bättre.

Innan vi hade hunnit upp till Åhusvägen var vi ganska dyblöta men eftersom vi redan var våta så kunde vi ju lika gärna fortsätta. Vi tog vår vanliga promenad i skogen och den tar 1½-2 timmar. Måste säga att jag var ganska imponerad av Ellen - hon klarade halva rundan innan hon började fråga hur långt det var kvar.
De enda som nog tyckte det var helt OK var Basti och Wilda. Basti for fram i skogen och tyckte det var himmelriket och Wilda låg ju nerbäddad i vagnen och hade hur mysigt som helst.

Undrar varför vi alltid väljer att promenera tillsammans i Rinkaby när det är som sämst förutsättningar? Förra gången var det ju snö och vi fick dra/bära vagnen genom/över snövallarna.


Tja, roligare kan man väl ha....

Körslaget på TV...... det är ett sådant program som funkar lika bra på avstånd...... dvs man behöver inte sitta i soffan och glo utan det går lika bra att göra något annat samtidigt.
När resten av familjen sitter och glor så har jag suttit vid köksbordet och rättat Nationella prov (som mina 5:or gjort i skolan). Det ska ju göras och även om man kan sysselsätta sig med festligare saker en påskafton så känns det i alla fall bra nu när jag har klarat av hälften :-)


Frestelsernas tid

Var ju och vägde mig i onsdags. Det var med viss ångest jag körde dit - det ska gudarna veta. Efter en vecka med pizza, vin, våfflor, grädde, glass och godis så ville jag inte riktigt veta vad vågen skulle stanna på.
Men det är bättre att ta tjuren vid hornen...... sagt och gjort - jag körde dit.

- 0,1kg!

Ja, kanske inte det allra bästa resultat men ibland kan ett enda hekto glädja mer än ett kilo :-)
Det kändes på något sätt som en vinst ändå med vetskapen om vad jag hade i bagaget den veckan :-)

Fast jag måste erkänna att jag har hamnat i frestelsernas tid just nu. Det är skitsvårt att stå emot allt godis som dukas upp överallt och man vill bara frossa och gotta sig i allt som finns i påskäggen.
Jag äter - det ska jag erkänna - men jag försöker kompensera det hela genom att promenera mycket.
Basti undrar vad jag håller på med när jag drar ut honom på ytterligare långrundor för att göra av med lite chokladägg och annat som skramlar runt i magen. Basti har varit ganska trött efter rundorna och traskar långsamt och tittar upp på mig då och då och undrar om vi inte ska styra stegen hemåt snart *hahaha*


Ska jag ta med en boll?

Vi hade bestämt att åka ut till Lotta & Ola eftersom Martin och Ola skulle riva upp klinkerplattor i köket och fixa till det. Själv skulle jag agera sällskapsdam (vilket inte är så illa).
Mys med Wilda är ju aldrig fel även om den lilla bestämda damen nu har börjat köra med sin moster och vägrar somna när hon ska utan ligger och försöker charma en istället. Jag var tvungen att blunda för att inte skratta men hon var envis och designade mina glasögon med sådär typ 500 små fingeravtryck när jag vägrade att öppna ögonen.

Imorgon ska vi dit igen och Martin och Ola ska fixa till det sista. Lotta fick en galen idé om att vi andra skulle promenera till Åhus och köpa Ottos glass. Frågan är om hon förstått vad det innebär att gå med Erik en sådan sträcka? Jag kan sätta pengar på att han redan efter några hundra meter kommer att börja fråga om när vi är framme och påpeka hur jobbigt det är. Att han sen kan springa timme efter timme efter bollar i olika storlekar - det är en annan femma ;-)
Ska kanske ta med en boll imorgon? *skratt*


Sovmorgon och mys i sängen

Idag var det sovmorgon och sedan mys i sängen med barnen innan det tillslut blev frukost.
Det är härligt med helg men ännu härligare med påsklov! :-)
Att bara njuta och inte stressa är vardagslyx bara det.
Vi låg kvar i sängen och tittade på TV, läste böcker och småpratade. Om någon undrar var Martin var så var han och snickrade....... som vanligt.


Finessen stegräknare

Erik har upptäckt finessen "stegräknare" i Ellens mobiltelefon. Han joggar nu runt här hemma som en liten blådåre för att på så sätt "hjälpa" Ellen att få så många steg som möjligt *skratt*
Han har hållt på i flera timmar nu och snart får jag väl kasta in honom i duschen för han borde väl vara lite svettig vid det här laget.


Kompisrunda för Basti

I förmiddags blev det kompisrunda för Basti. Hade för en gångs skull med mig kameran (även om jag var ganska dålig på att använda den).

Bjuder på lite bilder....


Nu snackar vi kalas!

Idag är det en dag fullspäckad av barnkalas.
Så här ser barnens kalasschema ut....

11.00  Erik lämnas på barnkalas nr.1 inne i stan.
12.00  Ellen lämnas på bowlingkalas inne i stan.
13.00  Erik hämtas från barnkalas nr.1.
14.00  Erik lämnas på bowlingkalas nr.2.
14.15  Ellen hämtas från sitt bowlingkalas.
16.16  Erik hämtas från bowlingkalas nr.2.

*pust*

Vi driver ett familjeföretag/taxiverksamhet.

GLAD PÅSK

GLAD PÅSK!!!

Igår kryllade det av påskkärringar som antagligen ville ha lite färdkost på väg till Blåkulla.
Själva tog vi våra påsk-barn och körde hem till pappa & Ingrid (inte riktigt Blåkulla....men det gick lika bra ändå).Att försöka få på Erik en sjal försökte jag inte ens. Däremot ville han gå omkring med en fjäder på skallen *ler*
Ellen har ju helt klart fattat vad påskkärringar använder sina kvastar till. Med Erik kan jag nog inte riktigt påstå detsamma...... ;-)

Borde jag efterlysa Ellen?

Vardagslyx idag = shopping på stan och sedan lunch med Malin och Caroline. I like :-)

I eftermiddags kom svärföräldrarna hit med påskägg och det blev fika (chokladtårta). Ellen klädde ut sig till påskkärring och gick ut tillsammans med kompisar - har fortfarande inte kommit tillbaka (det var 3 timmar sedan.... borde jag efterlysa henne nu?)
Gubbar som glor....

Det finns snälla människor här i världen. En liten sak kan sätta ett avtryck i vardagen. Idag har jag ett sådant avtryck :-)

När jag parkerat bilen i stan så ser jag att det står en man bredvid mig och verkligen glor in i bilen. Jag låtsas pyssla med lite ditt & datt för att inte stiga ur bilen. Tycker han kan gå någon annanstans och glo.....!
Envis gubbe = han står kvar *suck*
Inser att jag inte kan vänta ut honom för snart har jag inte mer att pyssla med. Stiger ur bilen och tittar inte på honom. Då knackar han mig på axeln!

"- Tänkte vara snäll idag och undrar om du vill ha min parkeringsbiljett? Den varar nästan 2 timmar till."

Gubbar som glor kan alltså vara snälla farbröder också ;-)

Snacka om look-a-like!!!

Har varit en sväng på EKO idag för att inhandla diverse födelsedagspresenter ,påskägg och godis.
När jag parkerat bilen och är på väg in i affären hör jag någon ropa bakom mig. Jag vänder mig om och ser en gammal kollega komma gående mot mig. Det var jättelängesedan vi träffades men hon var sig verkligen på pricken lik. Jag går mot henne och ler och hon ler tillbaka. So far...so good.

När jag kommer fram till henne så lägger jag handen på hennes arm och säger:

"- Hej! Hur är det?" Det var länge sedan!"

Hon bara ler tillbaka och sen säger hon:

"-What?"

Vad sjutton snackar hon engelska för?!

Öööhhh....?

"- I speak english.." fortsätter min fd kollega.

Då slår det mig! Det är ju inte den jag trodde! Det är världens bästa look-a-like på henne men verkar vara från Polen eller något liknande.
Glad verkar hon i alla fall medan jag själv undrar om det inte finns ett färdiggrävt hål som jag bara kan kasta mig ner och försvinna i.
Är det nu jag ska känna den där pinsamhetskänslan?

Lite småkul tyckte jag i alla fall det var *skratt*


RSS 2.0