Långt eller kort?

Är så sugen på att klippa av håret i en kort frisyr....... igen. Detta är Pernilla i ett nötskal.
Håret växer ut och sen klipper jag av det........ håret växer ut och sen klipper jag av det........ håret växer ut och sen klipper jag av det...... *suck*


Besök hos Viktväktarna

I lördags förmiddag var jag och vägde mig hos Viktväktarna. Det var ju ganska många veckor sedan nu och efter att jag äntligen blivit guldmedlem så måste man ju gå minst en gång inom 10 veckor.
Nu var det alltså dags.
Gick riktigt bra och jag måste säga att jag är fullkomligt nöjd med mig själv :-)
Man får ju lov att pendla lite i vikt men bör inte överstiga + 2kg från sin målvikt. Just nu ligger jag 3 kg under min målvikt men det gör mig ingenting alls :-) Kan jag hålla detta och må bra så är det ju kanon!
Från förra gången jag vägde mig (för ca 5 veckor sedan) skiljde det bara 1hg så det får man väl ändå ge en "godkänd"-stämpel för ;-)


Tjejerna från Öllsjö har shoppat loss på Nova Lund!

Idag var det lite egentid med Ellen som stod på schemat. Vad gör då mor och dotter? Tja, inte så svårt att välja när vi har gemensamma intressen som typ........ shopping *hahaha* :-)
Försökte få med oss Lotta & Wilda också men de gissade på smockfulla affärer éftersom det var lönehelg.
Jaja, tjejerna från Öllsjö trotsade spåkulan och körde till Nova Lund :-)

Med facit i hand kunde tjejerna från Rinkaby följt med eftersom det inte alls var mycket folk som var på shoppinghumör på Nova Lund.
Jag och Ellen hade en toppendag och kunde gå och kolla i lugn och ro och jag kan säga att vi tog god tid på oss ;-)
Det blev måååånga kassar att bära och det var riktigt kul eftersom både jag och Ellen hittade mycket. Ibland kan det ju vara så att man inte hittar någonting och man är så laddad på att shoppa. Så var det alltså inte idag utan det blev en fullpott! :-)

På vägen hem ringde Lotta och bjöd hem oss på middag. Klart man tackar JA (dum vore man väl annars) :-)
Har nu kommit hem och är proppmätt!
Erik sover redan - trött kille efter kalas hos Tilda och sen lek med Herman och Tilda och sen middag i Rinkaby.


Traditionell kräftskiva

Varför går alltid helgerna i racerfart? Var det inte fredag eftermiddag alldeles precis?
Det har varit en helg i min smak :-)

I går var jag och Ellen en sväng i stan för att uträtta vissa ärenden och på kvällen var det kräftskiva (man får väl kalla det för tradition nu eftersom det var andra året i rad) hemma hos Margareta tillsammans med "ligan".
Som vanligt var det hur trevligt som helst och man hade nästan lite träningsvärk i skrattmusklerna när man vaknade i morse ;-)




Fredag

I eftermiddags hade vi fint besök här hemma. Wilda var här och roade och underhöll oss medan Lotta & Ola låg och knådades in med olja. 80 minuters helkroppsmassage skojar man inte med!!! Snacka om avundsjuk! Fast å andra sidan hade jag mys i sängen med Wilda som är hur härlig som helst :-)

Ellen har spelat match i Osby ikväll (1-1) och sen har vi haft tjejkväll framför TV:n. Film och mys - kan det bli bättre?


Välkomna hem

HELG!!!
Min första vecka som rektor har varit fantastiskt rolig men snacka om att allt har snurrat i skallen! Tusen nya saker som jag gärna hade velat ha koll på med en gång. Det är väl bara att inse att det får ta sin lilla tid.
"Lägligt" nog kom pappa & Ingrid hem från sin månads-långa semester idag. Enligt honom var det pga det regniga vädret som de kom hem så "tidigt" men jag har en känsla av att det kanske var för att finnas liiiite till hands för mig nu också med mitt nya jobb ;-) Fast jag kan ha fel....*hehe* Snacka om att tänka ego *haha*

Välkomna hem i alla fall!

Dålig koll denna veckan

När man kommer hem om dagarna börjar Ellen babbla direkt och berättar och berättar om litet och stort som hänt under dagen. Man får veta det mesta ..... :-)
Med Erik är det raka motsatsen. Inte ett ljud. Så nu frågar jag bara vad som varit bäst med dagen och vad som varit sämst. Alltid får man veta något......
Nöjd med det lilla så att säga ;-)

Nästa vecka ska även jag komma in i lämna/hämta-rutinerna lite mer (har haft en liten "mjukstart" med det eftersom jag ville komma in i mina nya arbetsuppgifter). Har känts lite konstigt att inte ha kollen på barnens alla rutiner på morgnarna och vid hämtningarna.
Denna veckan har det varit Martin som packat väskor, lämnat barnen, hämtat barnen, haft kontakten med personalen på skolan och fritids. Känns som om jag inte alls varit delaktig. Ska bli kul att komma in i det igen :-)

Klänning - ett skitbra plagg

Känner ni att fredagskänslan börjar närma sig? Fattar inte att det är helg igen - snacka om att tiden susar iväg!

För att fira att det snart är helg igen var jag bara "tvungen" (Martin har lite svårt att förstå detta) att shoppa hem en klänning som jag fått syn på. Det stod liksom skrivet över hela plagget "PERNILLA". Ni fattar vad jag menar va? Kärlek vid första ögonkastet? Tja, kalla det vad ni vill men nu hänger den i garderoben :-)

Martin tycker att jag har tillräckligt med klänningar i garderoben men jag har kommit på att klänningar är ett skitbra plagg! Bestämde mig i våras att jag skulle börja använda klänning oftare och det har jag verkligen gjort. Hittills har det ju blivit typiska sommarklänningar men det här var en mer höst/vintervariant. Lite "army"-stuk över den.....




Mycket nytt

Nytt jobb = mycket nytt och skallen känns som om den ska sprängas i tusen bitar.
Roligt som tusan (har iofs bara avverkat 2 dagar *hehe*) och man sover gott om nätterna. Inga problem att somna precis.... snarare så att man stupar i säng.


Typisk vardag

Ny arbetsvecka och väckarklockor som ringer omänskligt tidigt. Tiden går i alla fall fort och strax är det fredag igen.
Dagen har inte inneburit några överraskande moment utan rullat på som en typisk vardag.

Var nästan framme vid busshållsplatsen i morse när Marie-Louice stannade och jag fick lift in till stan. Kul med lite "prat-sällskap" sådär tidigt på morgonkvisten :-)


På hugget

Ibland vaknar man och är sådär onaturligt "på hugget". Det inträffar inte särskilt ofta med mig men ibland smäller det till - idag var en sådan dag *suck*.
Jag vaknade alltså och började göra en lista i huvudet på allt som vi skulle hinna med.
Måste säga att människan kan vara fruktansvärt effektiv när hon bara vill! Idag har vi hunnit med massor och hela listan är struken och klar :-)

Martin har precis kört iväg för att ha aktiemöte - ja, det heter så men frågan är ju vad de gör egentligen? De skulle börja med att spela golf... och sen käka pizza.... och sen fika....frågan är ju om de någonsin kommer till aktierna? ;-)

Själv har jag förberett middagen så det bara är till att duka fram när vi kommer hem om några timmar - antagligen dyblöta - efter Ellens fotbollsmatch uppe på idrottsplatsen. Det får bli både regnkläder och paraply!

Räkor

Idag skulle vi upp tidigt eftersom Erik skulle spela fotboll i Tollarp. Frestades att åka in till stan och shoppa lite men jag fick bli fotbollsmorsa idag istället.
Det gick jättebra för killarna. Sista matchen var verkligen en kämpa-match men som de verkligen visade att de ville vinna!

Nu i eftermiddag har Erik lekt med Eric och snart åker jag och barnen hem till syster för att ha en liten räkfrossa - mumsigt! Martin ansluter till grabbfesten som ägt rum hela dagen men som nu avslutas med bastuflotte. Vi får väl se hur dags han kommer hem.... ;-)

Härliga fredag

Härliga helg!!!
I går när jag slutade jobbet sken solen och man blev på ett sånt där strålande humör :-)
Tidig fredag och kanonväder....klart att det ska utnyttjas!
Ellen och Erik skulle få sällskap av Elina och Tilda under eftermiddagen och varför inte ta hem några barn till? När det väl ska lekas kan det ju lekas med råge *hehe*.
Det blev fikaträff med Sofie, Malin och Sofie och alla barnen.
Det är så kul att se - även om vissa aldrig träffats förr så är det som om de redan känt varandra sedan länge. Allt bara flyter på och alla är med..... tja, kanske inte Ellen och Elina - fast det var deras eget val. De ville hellre åka inlines och promenera.

Var ganska trött på kvällen och somnade gott i soffan :-)


Första skoldagen

Idag var första skoldagen på det här läsåret för Ellen & Erik. Båda vaknade fulla av förväntan och ville helst gå till skolan direkt.
Jag insåg också att tiden då man klädde på sin lilla flicka söta, fina klänningar och skor på sin första skoldag har passerat för längesedan. Idag gick Ellen till skolan i Adidas mysbyxor, Adidas träningsjacka och Converse.....

Båda tyckte att det varit en toppendag och att skolan dessutom är nybyggd och nyrenoverad gör ju inte saken sämre.
Erik var mitt uppe i lek med Herman när jag kom hem och därför blev sammanfattningen av skoldagen från hans sida ganska kortfattad.

"- Det har varit jättekul!"

Ellen kunde i alla fall berätta liiite mer ;-)

Torsdag

Fredagskänslan börjar komma krypande - härligt med helg!

Nu kan jag också berätta att jag fått nytt jobb - är kvar på samma arbetsplats men har helt andra arbetsuppgifter. Ska bli riktigt kul och spännande! :-)

Idag när jag kom hem fick jag veta att Lotta bjudit hem sig själv och resten av lilla familjen på middag här hemma. Efter att ha umgåtts så intensivt i somras så är det nog lite abstinenskänslor från båda hållen - i alla fall från mig när det gäller Wilda.



*hehe*

Idag fick jag ett roligt, spännande och utmanande besked! :-)

*hehe*


Onsdag

I eftermiddags fick Ellen och Erik vara med mig på jobbet. De hade inga direkta svårigheter med att sysselsätta sig ;-)
Efter jobbet hade jag bokat in en klipptid. Den här gången fick barnen följa med. De tyckte nog att det blev liiite långtråkigt i slutet ;-)
Klippningen tog ca en timme och sen var det racerfart hem så att Ellen kunde byta om till fotbollskläder - dags för fotbollsträning... igen.

Grattis i efterskott Lotta!!!

Igår fyllde lillasyster år och gissa vem som GLÖMDE att ringa och gratulera?! Jo - JAG!!!
Visserligen firade vi ju henne i fredags men självklart ringer man ju och gratulerar på själva födelsedagen. Vet inte riktigt vad jag ska skylla på......

GRATTIS i efterskott Lotta! ♥


Idag och imorgon

När jag hämtat barnen var det snabba ryck som gällde. Erik skulle vara på fotbollsträning kl. 17.30 så det vara bara hem och byta om. Ellen tog sig an Viggo som nu tydligt börjar bli könsmogen med allt vad nu det innebär ;-)

När jag hämtat Erik körde jag bara hem och "dumpade" av honom här hemma för sen var det dags för middag på stan med Jessica och Malin. Vardagslyx - javisst! :-)

Imorgon ska jag hämta Ellen & Erik efter lunch och sen får de vara med mig på jobbet under eftermiddagen. Fritids har stängt eftersom personalen ska inviga den nya Öllsjöskolan.

Ny erfarenhet

Idag slutade jag 16.30 och åkte sedan i racerfart till Skepparslöv för att hämta Ellen & Erik. Det blev en längre dag för dem än planerat eftersom Martin var hemma från jobbet idag och inte kunde hämta dem. Jag var där  vid 16.50 och möts då av Erik som säger:

"- Mamma! Vi är sist!"

Inte för att jag på något sätt tror att de haft långtråkigt men det var en helt ny erfarenhet för mina barn att vara så länge på fritids och att dessutom vara de som hämtas sist av alla.

Martin är kass

Först Ellen och nu Martin *suck*.
Martin började känna sig kass i natt men svalde en alvedon och traskade till jobbet. Det blev som jag trodde ..... han kom hem tidigare än han skulle eftersom hans "riktiga" jag trädde fram efter några timmar då alvedonen släppte sin verkan.

Han har legat resten av dagen och är fortfarande inte bra.
Detta har ju i sin tur inneburit att jag fått agera multi-morsa på hög nivå *pust*. Varför kan inte vardagen komma krypande i sakta mak? Man behöver tid att vänja sig vid alla rutiner när man varit ifrån det så länge. Nu blev det helt plötsligt fotbollsträning och diverse annat på en gång!


Tack till mina tältlinor

Det har varit intensiva och känslosvallande dagar på många olika sätt. Många tankar som bollats fram och tillbaka.
Jag visste redan tidigare att jag var omringad av underbara vänner - nära och kära - som finns där när de behövs och som ställer upp när jag tappar balansen. Jag skulle kunna beskriva er på ett romantiskt sätt som rötter som ger mig stabilitet och näring men varför inte bara helt enkelt som tältlinor som håller tältet uppe?  :-)   ...... det finns många liknelser ;-)

Jaja, ni fattar nog vad jag menar ;-)

Tack för att ni finns! ♥


Helgen

Nu är jag tillbaka igen!
Bara för att jag börjar jobba innebär det ju inte att jag tänker sluta blogga ;-)
Jag har bara haft fullt upp med ett och annat de senaste dagarna. Många beslut att fatta och mycket att fixa och greja med både på hemmaplan och på jobbet.

Första arbetsveckan var dock ganska lagom..... två dagar sen var det helg :-)
I fredags träffades vi nere i hamnen i Åhus för att fira Lotta (som egentligen fyller år i morgon). Bord var reserverat och det blev underbart goda ribs på de flestas tallrikar. Kvällen avslutades med en glass på glassbåten!

Lördagen gick i fotbollens tecken - det var fotbollsskola på Wä IP och båda barnen var anmälda. Martin var också där i egenskap av tränare och fick både föreläsning och gruppdiskussion med andra tränare. Själv var jag bara där som åskådare *hehe*.

I söndags var jag bara trött.......

Mitt sommarlov är slut

Imorgon är mitt sommarlov slut. Slut på sovmorgnar och sena nätter ...... i alla fall i ett par dagar för sen är det ju helg :-)
Nu har man gått omkring och haft ständig helgkänsla eller rättare sagt man har kanske inte riktigt uppskattat just helgerna eftersom man varit ledig hela tiden. Den där fredagskänslan lär nog komma tillbaka nu ;-)

Barnen ska inte börja på fritids förrän på måndag så i morgon har vi löst det med farmor & farfar och på fredag har snälla Annika lovat att ställa upp och bli 4-barns mamma under en dag :-)


Tipslotteri

Idag drog Ellens fotbollsträning igång. Det är ett härligt tjejgäng som har bra gemensakp och laganda. Detta är ju mycket tack vare tänaren som jag tycker gör ett kanonjobb. Tjejerna har gjort lite av varje för att dra in pengar både till klubben och till sitt eget lag. Jag hatar verkligen att bli tvingad att sälja Bingolotter så det är jag glad över att slippa :-)

Tjejerna har två grejer som de gör för att få in pengar till sig - de säljer Newbodys kläder (som jag verkligen kan rekommendera - de är superbra!!!) och sen säljer de Tipslotter.
Det innebär att man tippar en rad och betalar 100kr. Sedan är man med i 10 veckor med den här stående raden. De ansvariga (bl.a. Martin) rättar varje vecka. Den som har flest rätt varje vecka vinner 100kr. Om det är någon som lyckas att få 0 rätt vinner den också 100kr. När 10 veckor har passerat kollar man den slutliga poängen och de som har flest rätt (1:a - 15:e plats) vinner pengar - från 1000kr och nedåt. Jumboplatsen vinner 100kr.

En kul grej och som ofta blir extra rolig om man t.ex. är några på jobbet som är med. Alltid kul att "tävla" mot andra!

Om det är någon som är sugen att vara med så är det bara att höra av sig till mig! :-)
Nästa omgång drar igång vecka 37.


Onsdag

Idag var Martins sommarlov slut och det var dags för honom att stiga upp sådär omänskligt tidigt som han gör när han jobbar. Själv har jag funderat på det där att vända tillbaka dygnet till "normal" dygnsrytm igen..... men varför slösa bort den sista sovmorgonen? Jag vaknade till vid 7-tiden men behövde bara fundera i någon sekund för att komma fram till att jag skulle somna om..... så gottigt! :-)

Erik har lekt med kompisar hela dagen och Ellen och jag har varit iväg på små ärenden. Först åkte vi till EKO för att köpa spånbalar till Viggo.
Lika bra att köpa en rejäl bal så att vi har ett tag framöver...... eller rättare sagt.... jag köpte två för jag visste inte riktigt hur stora de var. Jag kan i alla fall säga att vi inte behöver fylla på spånlagret inom den närmaste tiden *hahaha*

Sen skulle Ellen in till stan och klippa sig. Hennes hår var jättelångt men också jätteslitet. Nu fick det kapas en rejäl bit men håret såg mycket fräschare och friskare ut :-)
På hemvägen åkte vi inom djuraffären och Ellen hittade lite smågrejer till Viggo.


Provkörde bilar

Igår var barnen med Lotta & Ola i Skånes djurpark och jag och Martin hade egentid tillsammans. Vi hade redan i förväg bestämt att vi skulle passa på att åka runt och provköra och kolla på bilar.

Jag upptäckte ganska snabbt att jag och Martin hade helt olika tillvägagångssätt för att kolla om bilen "var något att ha". I första skedet så gick Martin in och satte sig i förarsätet för att känna vibbarna där. Själv gick jag direkt och öppnade bagageluckan för att kolla utrymmet. Förr kollade man utrymmet så att en barnvagn gott och väl fick plats och var lätt att lasta i eller ta ur. Nu var det för att kolla om det var en bil avsedd för en eller flera stora hundar att åka i. Vissa bilar gick bort från vår lista direkt. De var alldeles för låga (även om basytan var stor). I ett sådant utrymme hade Basti aldrig kunnat sitt ordentligt (även om han oftast sitter som en slashas) ;-)

Tyvärr fick vi aldrig chansen att provköra Peugeot 3008 som vi var lite nyfikna på - de hade ingen inne. Men vi återkommer.... :-)


♥ spontanpresent ♥

I love "spontanpresenter" och det vet ju Martin om vid detta laget *hehe*.

Titta vad jag har fått :-)



♥♥♥

Nya inlines

Erik shoppade faktiskt idag - han bestämde sig för att köpa sig ett par nya inlines. Vet egentligen inte hur länge han kommer att tycka detta är kul men det är ju hans pengar och hellre att han lägger dem på något sånt här (som jag kallar vettigt) än kastar dem åt "krimskrams".
Han märkte själv skillnaden och rullade mycket lättare med dessa.


Nyklippt och snygg

Nyklippt och snygg :-)
Hade hoppats på att han skulle skippa den där färgen men icke så nicke *suck*
Det är bara att gilla läget ;-)


Eriks boktips

Idag övertalade jag Erik att följa med mig in till stan. Jag tycker han ska komma in i shoppingträsket precis som jag och Ellen ;-)
Dessutom hade jag fått en klipptid till honom och den ville vi ju ha.

Vi började vår lilla tripp med ett besök på stadsbiblioteket. En del böcker som skulle lämnas tillbaka och nya som skulle lånas hem.
Erik har kommit in i en period då han verkligen gillar att någon läser för honom - och sånt måste ju uppmuntras, eller hur? Sen måste jag ju erkänna att det är väldigt mysigt att ha den där lilla lässtunden :-)
Kan vara lite knivigt att hitta "bra" böcker som verkligen fångar och som kanske t.o.m kan få dem motiverade att själva vilja läsa.
Här är två serier (av samma författare) som vi läst för Erik nu under sommaren och som han älskar!

                   

Nu ska vi börja med Anna Janssons "Silverskatten". Handlar om polisen Maria Werns son Emil Wern. Även detta är en serie men som är fristående delar precis som de andra serierna.
Ni har väl läst Anna Janssons deckare?
Lite kul att hon nu också skriver för barn :-)




Kaninjakt

Vi hade en jättemysig dag på IKEA. Det blev som vanligt lite smått & gott i en kasse när vi lämnade stället men det var ju väntat. Ganska mycket folk (fast det var väl ingen överraskning) men det kändes inte trångt och jobbigt på något sätt.

När vi kom hem var det snabba ryck och sedan vidare på friggebodsfest i Rinkaby :-)
Ellen hade två uppgiften när vi var hemma - packa övernattningsväska samt byta i Viggos bur. Hon fixade det jättebra och under tiden buren rengjordes fick Viggo springa i komposthagen. Vi lät honom vara ute lite längre för att han skulle få sträcka ut de små lurviga ordentligt men sen blev det helt plötsligt lite stressigt och Martin manade på oss alla att vi skulle skynda oss. Jag skulle ta in Viggo eftersom Ellen var upptagen med annat. Vad tror ni att kaninskrället gör??? Jo - han rymmer!!!
Jag gick som vanligt in i hagen och böjde mig ner för att lyfta upp honom. Då plötsligt (snabb som vinden) far han mellan mina fötter och "ut i friheten".
Hetsade inte upp mig speciellt eftersom han aldrig brukar vara svårfångad utans snarare komma fram till den när man sätter sig på huk. Tjo flöjt.... där kunde jag sitta på huk..... han fortsatte bara bort från mig. Jag gick efter honom och tänkte fortfarande att det inte var någon fara eftersom han alltid brukar stanna och käka lite gott gräs efter några skutt..... jo, förmodligen *suck*.
Kaninjäveln (ursäkta uttrycket) skuttar bara vidare och så fort jag är nära så skuttar han i en annan riktning. Han har nog aldrig skuttat så lång sträcka förut. Fram och tillbaka i trädgården och fortare och fortare går det. Det är nog först då som jag börjar känna lite panik. Hur får man stopp på en sån pälsboll?! Med Basti kan man skrika "STANNA" men det funkade ju definitivt inte på Viggo - det fick snarare motsatt effekt.
Då kommer Erik struttande med sina inlines. Jag ropar till honom att hjälpa mig men det säger ju sig själv att det inte är någon "hit" när han har inlines på sig på gräsmattan.....
Viggo fintar av honom rejält gång på gång och därför ber jag Erik att gå in och hämta Martin istället. Vid detta laget har Viggo verkligen fattat att han är fri och gör två varv i trädgården på rekordtid. Själv försöker jag bara hindra honom att plöja genom tujahäcken och ut på vägen.
Martin kommer ut och tillsammans försöker vi fånga kaninskrället som verkar tycka att han leker världens roligaste lek med oss. Vi far fram och tillbaka i trädgården och hade någon sett oss så hade de nog undrat vad vi höll på med!
Tillslut lyckades vi omringa honom med kompostgallret....
Vilken kaninjakt!!!

IKEA

Redan när jag vaknade idag kände jag rastlösheten krypa i kroppen. Typiskt tecken när det börjar närma sig jobbdags igen efter en lång ledighet. Helt plötsligt är det som att man måste utnyttja och suga musten ur varenda liten minut de sista dagarna.

Efter stora familjediskussionen vid frukostbordet blev det tillslut bestämt att vi åker en runda till IKEA (en idé som säkert delas av måååånga andra en dag som denna). Det blir i alla fall en utflykt :-)
Senare i eftermiddag ska vi ju hem till Lotta & Ola.

Provisoriskt regnskydd

Man kan aldrig lita på de där väderleksprognoserna. I dag spåddes det regn men det var inte förrän nu ikväll som man kunde känna några droppar.

Viggo älskar att få skutta och hoppa omkring i sin komposthage och fick ett provisoriskt regnskydd ;-)




Bilder av pergolan

Har ju lovat bilder av pergolan.
Ska bli spännande att se nästa sommar då alla växter förhoppningsvis vuxit en del och segelduken är på plats vajande ovanför våra huvuden ;-)











Erik lånade kameran och tog några bilder på några av växterna.....






Lördag

I dag bestämde vi oss för att ta en sväng till Britt & Arne i Hässleholm.
Vi passade på att besöka både Trästället och Inredabutiken för att få lite inspiration. Det blev några ljuslyktor och en brödkorg :-)

Vi blev alla väldigt sugna på glass och vilket stället väljer man då? Jo ....... IVARS!!!! Ivars kiosk i Tyringe! Det finns inget bättre ställe om man ska köpa mjukglass.
De fyller 33 cl läskmuggar (och då räknas det som en LITEN glass). Vill man sedan ha topping (som vi alltid vill) så sprutar de först i sås i botten, fyller på med mjukglass och avslutar sedan med topping ovanpå också! Kan det bli bättre?! :-)

Hemma hos svärföräldrarna blev det fika i uterummet - vaniljhjärtan *mums*




Ellen och Erik hade inlines med sig.


Visst liknar det ansiktet av en räv? Hittade den i bordsskivan i Britt &
Arnes uterum.

När vi kom hem var det dags att laga middag och Lotta & Ola kom och gjorde oss sällskap vid middagsbordet. Imorgon är det vår tur att åka hem till dem. Någon liten sista grej på friggeboden och sedan är den helt fix och färdig :-)
Kan man kalla det för "friggebodsfest" imorgon? *hahaha*
Ellen ska övernatta där två nätter i rad och på tisdag ska hon och Erik följa med Lotta & Ola till Skånes djurpark. Martin ska spela golf på tisdag morgon och frågan är ju då vad jag ska göra? Kanske förbereda mig mentalt inför att börja jobba igen på torsdag? ;-)


Klart att Viggo skulle vara med!


*KÄRLEK* ♥


Öllsjöluften tar hårt på småttingarna ;-)

Hemgjorda hamburgare

Alla inköpta växter är satta i jorden nu och det blev riktigt bra :-)
Nu är det bara att vänta och hoppas att de tar sig och växer snabbt. Allt är så gott som klart förutom segelduken som ska monteras upp. Jag hoppas på många härliga sommarkvällar i augusti så att vi kan få nyttja Pergolan även kvällstid :-)

På tal om härliga sommarkvällar så har ju denna dagen varit underbart skön och så även kvällen.
Erik har lekt med Eric och Valter och efter några timmar hemma hos Eric så hämtade jag hem gänget till oss. Ingela kom med en spontaninbjudan och erbjöd oss hemgjorda hamburgare. Det tackar man ju inte nej till så hela familjen Olofsson och Valters familj kunde sätta sig till dukat bord och blev serverade världens godaste hemlagade hamburgare till middag. Lite vin till det och sen kaffe, glass och hemgjord chokladsås..... mmmm...... så gottigt! :-)

Tusen tack Ingela & Örjan!


Klängväxter

Martin har kört två projekt parallellt med varandra - lasera gaveln och gräva ut vid pergolan så att det är fritt fram att plantera.
Idag åkte jag till Växthuset för att köpa plantjord så att vi kan få ner gräset (som vi köpte tidigare i veckan) i jorden. Vilken tur jag hade! De hade precis fått in klängväxter och jag började att plocka åt mig. Vi får ev. komplettera med något senare men just nu tror jag att det räcker.
Det blev vildkaprifol, summersnow klematis, blåregn och klättervildvin (jo Jessica, vi tog det i alla fall fast å andra sidan blev det ju blåregn som du tyckte ;-) )

Ska strax bli jordig under naglarna - vad kul det ska bli!!! :-)

Gårdagen

Igår inleddes dagen med lite vardagslyx hos nagel-Jossan. Ellen ville också följa med och sitta och "tragga" lite med henne. Efteråt tog vi en snabb shopping-överblick på stan för att se om det fanns något som vi var "tvungna att ta med oss hem" *hehe*.
Ellen hittade en superfin tunika som hoppade ner i en kasse och landade hemma hos oss ;-)

Resten av dagen var jag bara allmänt rastlös *suck*. Visste inte riktigt vad jag skulle ta mig för att göra.
Jag satt mest och tittade på när Martin jobbade (laserar gaveln). Sådär kul.... *hrrmm*

Stillade min rastlöshet med att åka in till stan igen och köpa en tröja jag sett tidigare under dagen. Sen var jag full av energi igen *hahahaha*. Tänk vad lite shopping kan göra ;-)

Efter middagen blev det glass i Åhus ♥


Pojkcykeln är nu såld

I eftermiddags kom Malin och Jessica och deras barn hit på lekfika. Det var ett bra tag sedan vi träffades nu så det fanns ju en del att avhandla ;-)
Fick en del tips på klängväxter till pergolan av Jessica.

De har ringt som galningar och frågat efter flickcykeln som jag hade ute på Blocket. Den blev ju såld bara en stund efter att annonsen kom ut. Bara idag har det nog ringt fyra, fem stycken och då var det ju ändå några dagar sedan jag la ut dem på Blocket.
Jag har nu blivit så van att jag automatiskt svarar att flickcykeln redan är såld utan att invänta deras fråga. Det går mycket snabbare då och samtalet kan avslutas kvickt :-)
Idag drog jag min vanliga replik och var nästan beredd på att lägga på luren men då svarar killen att han ändå inte var intresserad av flickcykeln utan av pojkcykeln. YES!!! Äntligen blev vi av med den också :-)


Manchester United

Det börjar närma sig skolstart och barnen har börjat kolla vad som behöver inhandlas innan dess. Skolväska kan  ju vara bra att ha till exempel ;-)
Ellens skolväska är ju redan fixad men det var svårare att hitta en till Erik. Han har ju helt snöat in på Manchester United (tja, inte helt utan hjälp .... skyll inte på mig.... skyll på Martin!)
Nu efteråt har jag ångrat mig tusen gånger om att jag inte köpte en ryggsäck där det stod Manchester United på, på en av alla marknader som for runt här i trakterna.

Tog en chansning och surfade in på Manchester Uniteds shop och hemsida för att kolla vad det egentligen kostar att beställa en ryggsäck därifrån. Hade inga som helst förväntningar då jag antog att priset skulle vara skyhögt. Så fel jag hade! :-)
Det var halva priset (och då räknar jag även in frakten) jämfört med vad vi betalade i fjol för den där Bakugan-ryggsäcken som inte ens höll i ett läsår. Den var helt söndrig nu i slutet och kastades direkt i soporna efter skolavslutningen.

Kul att ha en väska som inte majoriteten av alla andra också går omkring med.


Häcken

Idag hade jag bestämt mig för att inte sova halva förmiddagen utan att försöka gå upp och börja vända tillbaka dygnet. Jag steg upp kl. 8. Det är kanske inte så tidigt som jag tyckte det lät? ;-)

Hur som helst så drog motorsågen igång vid 9-tiden. Då var det nämligen dags att kapa den gigantiska tujahäcken vi har ut mot vägen. Den växer så det knakar!
Vi har klippt den en gång förut och det var en syn för gudarna kan jag lova!
Vi hade riggat en stege uppe på ett bord och där uppe på stegen stod Martin och balanserade med en häcksax och en såg. Som om det gick att klippa med häcksax! Nejdå... det är rejäla doningar de där grenarna!
Jag stod där nere och skulle ha koll så att inte stegen började glida mot någon bordskant (viktigt uppdrag *hehe*). Grannen mittöver råkade ha kalas den dagen och alla gäster hade underhållning på nära håll *hahaha*

Utvecklingen har gått framåt *asg*...... idag har vi fixat en byggnadsställning som Martin och Ola står på. Ola har varit så snäll att han kommit hit med motorsåg och full utrustning och hjälper oss att såga ner till önskad höjd. Martin står där uppe med en sopkvast!!! Jag vet inte riktigt syftet med detta men antagligen ville han väl också ha en uppgift *hahaha*..... nej, skämt åsido..... jag tror att han ska försöka putta in de stora grenarna med kvasten så att de trillar in på tomten. Fast å andra sidan så verkar de flesta grenarna hamna på utsidan..... *hrmm*




Barnen for upp från sängarna och ville ha första parkett.


En gren sen blev det kaffepaus :-)




Pergolan är klar!

Pergolan är klar!!! :-)
Den blev precis så som jag tänkt och önskat. Nu är det bara segelduk och klängväxter som ska inhandlas.
Visserligen ska den målas också men det kan inte göras förrän nästa år så det får vänta.
Bild kommer senare :-)

Idag köpte vi dock zebragräs och elefantgräs. Ska plantera dem i anslutning till pergolan.


Barnvakter

Igår var vi barnvakter åt Wilda. Lotta & Ola skulle fixa och trixa hemma i Rinkaby så därför var Wilda hos oss. Hon var ett solsken hela dagen och hade 100% uppmärksamhet både från oss och alla Ellens kompisar som invaderade trädgården :-)

Kände mig faktiskt ganska trött igår kväll (kan det bero på att man blev småbarnsförälder igen?) men somnade ändå inte förrän efter midnatt. Jag har totalt snurrat på dygnets timmar och är uppe sent om nätterna och sover långt in på förmiddagarna. Hur ska det gå att börja jobba igen om drygt en vecka?!

Pojkcykel till salu

Idag tog jag tjuren i hornen och la ut barnens gamla cyklar på Blocket. De är i kanonskick men tyvärr för små för Ellen och Erik. Nu har de bara stått i uteförrådet och tagit plats.

Det tog ca 30 minuter sedan var Ellens cykel såld :-)
Nu är det bara Eriks cykel kvar (16 tum).
Någon som är sugen eller känner någon som är det?


Den är också i jättefint skick!
350 kr - som hittat! :-)

Sopberget är borta

I förmiddags blev det hundrunda med Tina och Mia.
Basti var varm efter rundan så han hoppade direkt i sin pool för att svalka sig och dricka. Poolen har verkligen varit en toppengrej för honom denna sommaren :-)

I eftermiddags kom Britt & Arne och fikade. De höll på att tappa hakan när de såg vårt sopberg i garaget (saker som ska köras till tippen fast vi bara skjuter på det..... känns detta igen? Ganska typiskt familjen Olofsson *hehe*). Det hela slutade med att Arne envist propsade på att vi skulle lasta in allt i deras bil så att han kunde köra det till tippen imorgon...... jaha, vad ska jag säga....... nu har vi alltså inget sopberg i garaget längre *hehe*.


RSS 2.0