Som i ett vakuum

Det är bara jag och den fyrbente hemma.
Ibland längtar man verkligen efter den där tystnaden och vill inget hellre än att proppa igen munnarna på alla familjemedlemmar så att man kan få lite ro. Jag älskar den där kompakta tystnaden då det nästan känns som om man befinner sig i ett vakuum (inte för att jag någonsin gjort det.... ).
Just nu är det tyst här hemma (förutom lite ljud från värmepumpen och datorns svaga brummande) och samtidigt som jag njuter så saknar jag vardagsljuden. Varför kan man aldrig vara nöjd?

Lerjevallen

Idag har vi varit i Lerjevallen och testat pulkabacken. Jag kan lova att det gick undan! :-)
Erik var på kalas så vi hade bara Ellen (och Basti) med oss.
Josefine, Rickard, Elina och Tilda gjorde oss sällskap och jag vet inte vilka som hade roligast - barnen, föräldrarna eller hunden? *ler*
Det blev många härliga skratt! :-)

Basti blev rejält rastad då han sprang upp och ner för backen och in och ut från skogen. Han tyckte det var härligt med all djupsnö och var lika lycklig som alla andra.


Hur är det möjligt?

Hur är det möjligt?
Hörde idag på radion om att man hittat en död kvinna. Inte nyligen död utan man misstänker att hon varit död i sisådär 3 år!!! Hon låg i soffan och var mumifierad!
Är det överhuvudtaget möjligt?!
Hon var ensamstående, utan barn och släktingar. En ensam själ tydligen. Men vänner då? Finns det verkligen människor som lever i vårt samhälle idag som är så otroligt ensamma att de inte har någon?! Ingen som saknar en eller som bryr sig om en? Så fruktansvärt tragiskt och ledsamt.

Hysteriskt snöande

Hahaha.... jag skrattade snön i ansiktet när jag vaknade i morse. :-)
Så som de hade skrämt upp alla om detta snöoväder.....och så blev det inget av det!
Kände mig ganska nöjd eftersom jag inte behövde skotta :-)

Tji fick jag..... en knäpp på näsan ....... snön den kom - och det rejält! På gränsen till hysteriskt snöande faktiskt. Ska bli spännande att vakna imorgon och se hur mycket det blev av det. Njuter lite extra eftersom det är Martins tur att lämna barnen vid bussen och köra bilen till jobbet. Behöver inte bekymra mig det minsta över snöskottning eller irriterande garageportar *nöjd*

I mitt hjärta

I mitt hjärta...... ♥


Låt mig slippa skotta

Så jäkla kallt!
Kylan har effekter överallt.... även på vår garageport.
Den öppnar och stänger man med ett litet tryck på en knapp. Inte behöver man lyfta ändan från sätet i bilen utan allt styrs inne i värmen. Har varit hur bekvämt som helst i alla år. :-)

Nu när kylan slagit till vill den inte riktigt göra det den ska. Öppnar sig - det gör den utan problem men den vill inte stänga sig helt. Man får liksom lirka med den genom att sitta och trycka på knappen så att den till slut stängs. Detta vill man inte behöva göra en morgon då man redan har bråttom till jobbet.
Satt säkert i 5 minuter i morse och försökte att få den jäkla garagedörren att stänga sig. Blev vansinnig! Tanken på att gå ut från bilen och ta tag i handtaget och dra ner porten existerade inte i min värld utan då satt jag hellre kvar och blev irriterad och förbannad *hahaha* och tryckte helt hysteriskt på knappen så att porten inte riktigt visste om den var på väg upp eller ner...... 
Ja.... man tänker kanske inte riktigt klart i dessa stressade situationer ;-)

Däremot tänker jag VÄLDIGT klart just nu och mina tankar kretsar kring det beryktade snöoväder som tydligen ska komma. Man snackar om flera decimeter snö...... vilket i så fall innebär att man måste skotta. När ska jag hinna det? Hatar verkligen att behöva börja morgonen med att skotta (även om jag inte tror att jag har behövt göra det mer än en gång).

Vi har en sluttande uppfart vilket innebär att man lätt kan bli lite lurad av snödjupet längst ner mot gatan. Förra gången jag tvingades skotta på morgonen trodde jag först på allvar att jag skulle fixa att plöja genom snön med bilen om jag bara backade med rejäl fart. Jo förmodligen.......  
Tur att jag testade snödjupet genom att ställa mig där innan jag tog bilen. Snön räckte en bra bit upp på benet eftersom det hade blåst och snön hade samlats i en vall. Skitjobbigt!!!

Nu snackar de också om SIBIRISK KYLA som ska komma in på torsdag! Det får mig att tänkla på pälsmössor och rimfrost i skägget. *suck*

Fryser era näshår?

Shit vad kallt det var i morse! Nu har man liksom börjat vänja sig vid ett par minusgrader men helt plötsligt tar kylan oss i ett rejält grepp igen och smäller till med -15°C!
Kände mig som värsta Michelingubben idag när jag gungade fram i min tjocka dunjacka ...... men frös gjorde jag i alla fall inte!

Vad är egentligen kallt?
Tja, jag tycker det finns en definition som gäller inomhus och en som gäller utomhus.
Inomhus - ja det är när nästippen känns kall.
Utomhus - ja det är när näshåren de fryser vid inandning.

Idag frös de....... ;-)


Kalasdax

Igår var det dags för att fira maken min :-)
Herregud vad jag städade! Jag tror nog aldrig att jag städat så mycket och länge. Jag höll ju på hela dagen nu när jag tänker efter! Det är ju egentligen inte klokt! Frågan är ju om gästerna ens märkte någon skillnad?
Martin hade bstämt sig att bjuda på buffé med kyckling som den gemensamma nämnaren. Nu i efterhand är det synd att jag inte tog några kort på det dignande matbordet. Han hade verkligen stått i! :-)

Alltid trevligt med folk här men jag måste också erkänna (ursäkta alla gäster) att det vara ganska mysigt senare också..... när alla gäster gått hem och man kunde krypa i sina långkallingar och ner i soffan för att titta på Johan Falk :-)

Såååå fin

Vill ha......Såååå fin tycker jag!

Njut!

Lördagar är härliga! Jag njuter av att vara ledig och bara ta det lugnt och kunna lägga mig raklång i soffan med filten över mig och läsa en bra bok utan att känna stress över det. Jag njuter och får ny energi - underbart! Man kan småslappa och ta en powernap utan att det beror på att man är helt utmattad efter en arbetsdag. Nu beror det snarare på avslappning :-)

NJUT!!!

Med tanke på mitt förra inlägg......

Läs detta! Med tanke på mitt förra inlägg.....

UNICEF varnar för handel med barn i Haiti

2010-01-22 11:51

UNICEF ser mycket allvarligt på situationen för alla de tusentals ensamma barn som kommit ifrån sin familj efter jordbävningen. Dessa barn är extremt sårbara och kan lätt falla offer för människohandlare som kidnappar och försöker ta med sig barnen illegalt ut ur landet.

I skuggan av ett krig eller en katastrof riskerar ensamma barn att utnyttjas av människohandlare som söker sig till platser där människor är fattiga och utsatta. Barnen som säljs används i till exempel sexindustrin, som billig arbetskraft eller adopteras bort. UNICEF kämpar för fullt med att leta upp de ensamma barnen och se till att de får skydd och omsorg i de trygga barnzoner som nu upprättas i området.

Se ett inslag i Rapport i SVT om att UNICEF varnar för handel med barn.

UNICEF kontrollerar flygplatsen

För att förhindra att barn förs ut ur landet på olagligt vis har UNICEF två specialutbildade personer som kontrollerar dokumentationen vid landets flygplats. Dessutom har både flygplatsen och gränsen förstärkts med sju specialutbildade polispatruller som har till uppgift att förhindra handel med barn.

Risk för illegala adoptioner

Illegala adoptioner har länge varit en angelägen fråga här i Haiti och i det kaos som uppstått i och med jordbävningen har frågan blivit än mer aktuell. Nu fruktar de haitiska myndigheterna att många barn kommer att föras ur landet utan att de föreskrifter som finns kring adoptioner följs.

Huvudfokus i alla katastrofer är att hitta barnens föräldrar eller någon annan släkting eller närstående som kan ta hand om dem i hemlandet. UNICEF har professionell personal på plats i Haiti som arbetar intensivt med återförening av familjer. Endast om detta är helt omöjligt och efter att korrekta undersökningar gjorts bör permanenta alternativ som adoption övervägas av de sociala myndigheterna.

VAD ÄR MÄNNISKOHANDEL?

Handel med människor, s.k. trafficking, är en modern form av slaveri där framförallt barn och kvinnor behandlas som egendom. FN beräknar att ca 1,2 miljoner barn utsätts för människohandel varje år. Man räknar i dag med att människohandel är den tredje största brottsliga verksamheten i världen, näst efter narkotika- och vapenhandel. Rekryteringsmetoderna består i allt från fagra löften om en bättre tillvaro och framtid till ren kidnappning.
Barnen som faller offer för människohandlarna behandlas som varor som säljs och köps och utnyttjas hänsynslöst, för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Både flickor och pojkar utnyttjas exempelvis sexuellt, som billig arbetskraft och soldater, adopteras bort eller tvingas begå stölder, tigga och smuggla narkotika. Många fråntas sina pass, hålls inlåsta eller saknar på andra sätt kontakt med det omgivande samhället – kanske för att de inte kan språket eller helt enkelt för att de är så rädda att de inte vågar söka sig ut.Ett förbannat inlägg!

Jag blir så förbannad!!!
Vad är det för jäkla idioter som utnyttjar katastrofen i Haiti för att sno åt sig pengar som människor skänkt i välgörande syfte?! Det är helt absurt! Jag blir så arg på dessa människor som inte har den minsta känsla för vad som är rätt eller fel och dessutom i en situation som denna.

När jag ändå är förbannad så passar jag på att kräka av mig lite till!
Fick höra att det nu finns risk för att barn kommer att "försvinna" helt spårlöst från de provisoriska barnhemmen som upprättats i tält i Haiti. Där har man samlat föräldralösa barn men som man nu håller ett extra vakande öga på av rädsla för att det ska kidnappas för att sedan säljas vidare för adoption.
Alltså man tror ju inte det är sant!
Jag kan visst förstå att man kan vara i desperat behov av pengar men att tjäna sig en hacka genom att göra något sånt här är ju fruktansvärt..... ja, jag har svårt att sätta ord på hur jag känner för detta..... ilska, förtvivlan och sorg.....

Man ska väl inte leta syndabockar men alla inblandade har ju ett ansvar i detta. Det handlar om oskyldiga och föräldralösa barn som precis upplevt ett trauma i form av att ha blivit av med sina föräldrar. Visst, de får kanske det bättre (mycket möjligt) med en ny start hos en ny familj i ett nytt land..... men det måste gå rätt till! Det är inte någon kohandel utan det är människor - barn - med minnen, känslor och i nuläget med en enorm sorg.

Ja om detta kan man diskutera i evigheter och man kan se det från många olika synvinklar men det är inget jag tänker vidareutveckla just nu i alla fall. Faktum kvarstår att jag tycker att det är fel!

Värsta mardrömmen?

Vilken är er värsta mardröm?
En av mina värsta är att jag skulle hamna under is och sedan inte kunna komma upp igen för att jag förs bort av strömt vatten eller inte hittar isvaken.

Ja, skratta ni men så här är det i alla fall.
Visst, jag kan väl erkänna att ett sådant här scenario troligtvis aldrig kommer att inträffa mig eftersom jag varkens vinterbadar eller dyker. Samtidigt så har det ju hänt människor och det är ju fruktansvärt. Bara jag tänker på det så får jag rysningar!

Så igår när jag då blev lässugen och tar en bok från bokhyllan som jag inte läst tidigare så börjar mitt hjärta slå fortare och fortare ju längre in i handlingen jag kommer. Den handlar nämligen precis om mitt mardrömsscenario :-(
Kommer på mig själv att jag nästan ligger och hyperventilerar och ibland håller andan. Snacka om att leva sig in i boken!


Första tappade tanden!

Fick köra ifrån jobbet på rasten för att vara med Erik när han skulle få andra vaccinationssprutan idag.
Imorse var han orolig och tyckte inte alls att den här dagen skulle bli rolig.
Han lyckades dock slappna av och vara lugn när det blev dags och han tyckte inte det var något märkvärdigt. Som vanligt så hade jag och Martin missat att läsa instruktionerna (denna gången om att man skulle ta med sig extra frukt till barnen som de kunde äta efter sticket) så där satt han och tyckte det var värdelöst att han inte hade något att knapra på. Snälla Herman gav honom en apelsinklyfta och rätt som det var så satt Erik där med sin lilla tand i handen :-)
Första tappade tanden! Det är stort! :-)

Nu ligger den i ett glas med vatten och väntar på tandfeén. :-)


Det blev som jag misstänkt

OK, det blev som jag misstänkte........ när jag vaknade i morse var jag precis lika trött/väck/borta/zombieliknande som alla andra morgnar. Detta innebar att jag (precis som jag förvarnade Martin om) helt enkelt glömde bort att gratulera min man på hans födelsedag. Hur lyckas man egentligen med det? Nu hann jag iofs komma på mig själv sekunderna innan han skulle gå till bussen så helt värdelös kan man ju inte anklaga mig för att vara ;-)

För Martins del har det väl inte varit världens mest upplyftande och firade fördelsedag med tanke på att han fick hämta barnen (utan bil eftersom jag hade den), och ta hand om vardagssysslorna (som vanligt) eftersom jag jobbade ända till 18.00.
Tog i alla fall med mig lite Kinamat hem så att vi kunde lyxa till det en aning.
Snälla ni - påminn mig om att jag ska försöka vara lite extra snäll mot honom på söndag då vi ska fira honom.

Ska jag behöva stiga upp 04.00?!

Imorgon fyller Martin år och åldersskillnaden mellan oss jämnas ut till nästan obefintlig igen ;-)
Frukost på sängen och väckning med skönsång är i stort sett uteslutet för det skulle i så fall innebära att jag ska gå upp mitt i natten för att ha någon rimlig chans att väcka honom. Själv stiger han nämligen upp 04.30 den galningen!
Något kalas blir det inte imorgon utan det spar vi till helgen. :-)


Stör mig på klotter

Pingislokalen är ett i källarutrymme och det är väl inte det allra fräschaste utrymme jag varit i men heller inte det värsta jag sett eller upplevt.
I måndags reagerade jag på att det kändes extra "sunkigt" med tanke på att det var klottrat på väggarna - någon hade skrivit med stor svart penna på väggarna. Jag la märke till det eftersom det stod "Erik" och sen något annat kladdikludd.

Idag satt jag där i över en timme och kunde på nära håll granska lokalen och störde mig mer och mer på det där klottret. Tänkte att det var märkligt att de inte försökt ta bort det och ännu märkligare att någon kunnat komma in där och klottra.

Helt plötsligt slår det mig! Jag upptäcker vad det där klottret faktiskt är!
Det är inget "klotter" - det är autografer! J-O Waldner, Jörgen Persson, Peter Karlsson, Stellan Bengtsson, Kjell Johansson samt ERIK Lindh. Kan man annat än att skratta åt sig själv? *hahahaha* Abstinens

Åh vad jag är skidsugen! Att det nu har kommit lite mer snö gör ju inte saken bättre utan abstinensen efter att få susa ner för en backe blir bara större och större.
Det är i dessa lägen man borde äga en stuga i närheten av en skidanläggning *suck*


Sällskap sökes

Imorgon eftermiddag ska jag sitta nere i källaren i idrottshallen bland en massa pingisbord och titta på när min son blir svettig. Om någon känner för att göra mig sällskap så är jag där mellan 16-17. Det är bara att joina mig ;-)


Vi kör med värmefläkt här hemma

Det är något skumt med vår värmepump. Den har iofs fungerat kanon hittills men nu plötsligt verkar termperaturmätaren utomhus indikera fel temperatur vilket innebär att värmepumpen tror att det är fler +grader utomhus vilket i sin tur innebär att inomhustemperaturen sjunker. Några grader hit och dit inomhus just nu med vinterlandskapet utanför dörren kan göra ganska stor skillnad - i alla fall om man bor i vårt hus och är van att ha ganska varmt och mysigt.
Vi snittar nu på ca 20°C och det är en aning kyligt för oss. ;-)
Det tänds ljus i mängder och dessutom har Martin tagit in värmefläkten från förrådet för att hjälpa till att höja temperaturen lite snabbare på vissa ställen. Jag erkänner att det känns aningen B men vad fasiken. Det blir i alla fall varmt och gosigt :-) *skratt*

Vi väntar på samtal från de som ska komma hit och fixa till värmepumpen men de har fortfarande inte hört av sig. Vi ska kanske inte klaga - vi har i alla fall lite värme....... ;-)

Vi kelar och kelar

Jag kelar och kelar men det räcker liksom inte till......

Det är Erik som är inne i en period just nu då han bara vill kela - kramas och sitta nära - och det är väl mysigt :-) Oavsett hur mycket vi kelar så räcker det liksom inte och då ska vi inte snacka om hur det blir när han är trött för då är det ännu mera kel.

Sen har vi en konkurrent...... Basti. Han har också kommit in i någon märklig period då han vill ha extra mycket uppmärksamhet i form av klapp och kel. Han följer en som en igel och sätter sig näst intill på en och om man inte har en hand på honom så börjar det gnällas och pipas för att man ska kela med honom. Han buffar och knuffar med nosen för att man verkligen ska lägga handen på honom. Eller så lägger han huvudet i knät på en och somnar sittandes så. 
Visserligen har han varit kelig hela tiden men aldrig så här!

Hur räcker man till?

Gästbloggare

Idag har jag premiär!!! :-)
För första gången sedan jag började blogga har jag nu bjudit in en gästbloggare. Inte vem som helst utan ERIK OLOFSSON - 6 år! :-)
Visserligen är det kanske inte världens mest smickrande om mig men det kan jag ju bjuda på nu när han faktiskt alldeles själv har printat ner denna mening.

*trumvirvel*

jag  tycker at  mamma  är  konsdi  därför   hon  siter  vid datorn hla tidn

Husmor Martin

Johan Falk har paus och det är nyheter på TV. Jag smyger bort till datorn och vad gör Martin? Jo, han ställer sig och skalar potatis!!! Ööhhh....??!!! Hallå!
Han är som en äkta husmor som förbereder middagen till imorgon. Lite väl ambitiöst tycker jag, eller?

Äppelbit i halsen

Sitter och äter äpple i fåtöljen samtidigt som vi tittar på Johan Falk på TV.
Martin sitter i soffan och slevar in hallonglass. Helt plötsligt slinker en liten äppelbit ner i fel strupe och världens hosta utbryter. Man hinner bli alldeles kallsvettig och kämpar för att få upp den. Martin sitter lugnt kvar i soffan och fortsätter käka glass.......

"- Kan du andas?" undrar han.

*suck*

Varför frågar man en sådan fråga?! Hur fasiken ska man kunna svara på den när man är mitt uppe i värsta hostattacken. Vad tror han - att jag ska titta upp på honom och le och nicka?

Utrensning av barnkläder

Det har varit en skön söndag och nu börjar man så smått ladda inför jobbveckan som kommer.

Idag har jag haft en utrensning av barnkläder som vi samlat på oss och lagrat på vinden. Vet egentligen inte varför man sparar så många plagg? Hos oss kommer det inga fler bebisar så för den delen så behövs det inte sparas ;-)
Visserligen börjar ju syskonen yngla av sig nu men mycket av det som Ellen & Erik haft är kanske inte riktigt det som de gillar eller valt att köpa i första hand.

En del plagg skänktes vidare till välgörande ändamål och en del plagg la jag in på Tradera (min nya sysselsättning :-)  ).
Har förresten sålt allt det jag la in förra veckan och pengarna dom ramlar in - härligt :-) *skratt*


Kupolen

Idag har vi tillbringat förmiddagen i Kupolen i Hässleholm. Det var Ellen som spelade fotbollscup och hela familjen skulle såklart med som hejarklack :-)

Vi åkte i omgångar då det kändes lite onödigt att alla skulle vara där tidigt. Jag och Ann-Sofie (Antonias mamma) körde dit lite senare med småbröderna (Erik och Benjamin) och kom dit lagom till första matchen skulle starta.
Martin och Daniel (Antonias pappa) körde dit med tjejerna så att de var där när laget skulle samlas.

Tyvärr var det en kombination av tufft motstånd och otur som avgjorde tjejernas öde. Det blev "bara" tre matcher men det innebar i sin tur att eftermiddagen blev fri till andra aktiviteter :-)

Vi körde hem till svärföräldrarna och fikade eftersom Britt fyllde år i går. :-)

Haiti

Haiti

Vad gör du för att hjälpa?
Alla kan bidra med några enkla tryck på mobiltelefonen.

SMS:a AKUT till 72900 och skänk 50 kr till stöd för de drabbade människorna genom Röda Korsets hjälp.
Trasig klänning?

Fredagsmys i soffan med popcorn i munnen och Let's Dance på TV.

Plötsligt utbrister Erik:

"- Men! Varför har hon bara en halv klänning?! Har någon tagit i sönder den?"

*skratt*


Hämtad efter jobbet

Efter jobbet blev jag hämtad av Jessica.
Vi skulle fika hemma hos Sofie men de andra lyxlirarna slutar tidigt på fredagar så de var redan där. Nu kunde vi ju börja smaska på de goda hembakta semlorna mycket tidigare tack vare att de var gulliga och hämtade mig :-)


Tulpanens dag

Tulpanens dag!

En av mina favvis-blommor :-)


Erik - storstädaren!

Erik har haft en punkt på sin "lista" den här veckan (och den har han försökt skjuta upp dag för dag). Han har nämligen fått i uppdrag att städa och plocka i ordning på sitt rum. Han har hela tiden förhalat detta men idag fanns det inget val. Med tunga steg gick han upp på sitt rum...... för att glatt komma tillbaka efter endast några minuter....!

"- Klar!" säger ungen.

Är mycket skeptisk när jag följer med honom upp och frågar honom om han verkligen plockat undan allt.

Erik: "- Alltså där är en liten hög som jag inte kan göra något åt."

Jag: "- Ööhh... vaddå?"

Erik: "- Ja, det finns ingen plats där jag kan lägga sakerna."

Mycket riktigt. En "liten" hög visar sig vara exakt samma hög som legat där nu i flera dagar. 
När  jag sen lyfter fram hans lilla fåtölj som han märkligt nog har tryckt in i en hörna så upptäcker jag massor av småprylar lite snyggt undangömda där bakom..... *suck*
Jag inser då att det måste till en rejäl granskning och tittar bakom dörren..... vad hittar jag väl där om inte lite andra grejer som han så snyggt "städat" undan.

Undrar vems gener detta är? Rakt nedstigande led...... eller hur är det nu man brukar säga? :-P

Dataholic

Igår strulade uppkopplingen till Internet och det var något med basstationen som inte funkade. Jösses vad jag har blivit databeroende - jag har blivit en "dataholic"!!!
Fick stilla mitt behov genom att köra hem till pappa & Ingrid en stund på kvällen. ;-)

Men idag funkar allt som det ska igen och lugnet är återställt. Tyvärr var det fler som tyckte att de skulle ta igen missad datatid - Ellen - och ett tag funderade jag på att helt enkelt lyfta bort henne från datorn så att jag kunde stilla mitt behov.
Hon har tillbringat stor del av eftermiddagen med att sitta och chatta (med webkamera) med sin kompis Märta. Vid en närmare koll så gjorde de egentligen ingenting utan det var ett sånt där "tjejsnack" som kan vara i flera timmar (det är bara det att på min tid gjorde vi det via gamla hederliga telefoner).

Borde vi kanske börja införa datatid?

Boktips!

Boktips!

Håller på att läsa Karin Alfredssons böcker. Rekommenderas :-)


Inspirerad av Familjen Annorlunda

Igår kväll var det säsongsstart för barnens "favvo-program" - Familjen Annorlunda. Jag tycker det är härligt med stora familjer men jag vet i sjutton om jag hade fixat det vardagsliv som det medför. Hatten av för de som grejar det!

Kanske var det av ren inspiration eller ren dumhet som jag idag tog med mig 6 barn hem när jag hämtade Ellen & Erik från skolan. Jag vet inte riktigt vad som hände men helt plötsligt var bilen full av pojkar och det fanns en plats kvar - till Ellen. Det var bara det att när vi kom till Ellen så ville hon också ta med sig två kompisar hem. Blinki-blink med de bruna ögonen och huvudet på sned och vips så hade jag gått med på det.
Frågan var ju nu bara hur vi skulle frakta hem allihop? Dessutom hade Ellen och hennes kompisar pulkor med sig som också skulle fraktas hem. Nu snackar vi inte små vanliga pulkor utan den ena var som en halv surfingbräda och gick inte ens in i bagageutrymmet.... *suck*

Det blev taxitrafik hem och dumpa pojkarna och sedan tillbaka till skolan igen och hämta tjejerna med pulkor. Vår lilla hall var översvämmad av våta vinterkläder och jag försökte så gott jag kunde att sortera i små högar ....vantar, mössor, termobyxor, jackor, halsdukar, fleecejackor, skolväskor.....

Konstaterade dock att det var ganska lugnt att vara 6-barns mor - i alla fall i några timmar *hehe*

Böl-program

Jag har olika typer av TV-program som jag tittar på och kategoriserar i olika "fack" *ler*
Igår tittade jag ju som sagt på ett av mina "glad-program" och ikväll har jag tittat på ett av mina "böl-program". Spårlöst hade säsongsstart ikväll och precis som alltid sitter jag här och snörvlar och torkar tårar. Ibland är jag blödig......


Är det klokt eller?!

Min kropp är gjord för att alltid omges av en temperatur på sisådär 24°C. Nu ikväll har vi "bara" legat på 22,5°C och min nästipp är kall som en istapp! Jag går omkring här hemma i diverse plagg och avslutar med en fleecejacka och ovanpå den en fleecefilt. Är det klokt eller?!


11/1-10

Måndagen den 11:e januari.
Detta datum har Erik sett fram emot eftersom juluppehållet från pingisträningen nu är slut. Martin följde med Erik dit och det var en mycket lycklig liten kille som kom hem en timme senare :-)
Hade han fått så hade han nog mer än gärna tränat tre gånger i veckan (vilket är fullt möjligt där) men vi tycker han kan börja i ett lugnt tempo och se om han fortsätter att gilla den här sporten.

Ellen stannade hemma hos mig och hjälpte mig att lägga ut fler objekt på Tradera. Tror att Tradera hade varit något för dig pappa! Du hade älskat att buda och göra klipp på allt möjligt som man kan hitta där :-)

I en annan del av Köping

Ikväll har jag tittat på ett av mina "glad-program" på TV :-)
Om ni inte har sett "I en annan del av Köping" förut så tycker jag absolut att ni ska göra det nu. Ny säsong som startade idag :-)

Jag sitter bara och ler och skrattar och njuter av hur underbara dessa människor är.


Tobbe - min favorit!

Krokodiltårar

Här hemma är stämningen sisådär. Ellen ligger i soffan och är ledsen och har gråtit krokodiltårar så ögonen är alldeles röda och svullna.
Anade redan tidigare vad som skulle komma ....... och mycket riktigt blev det så.
Hon har ju en viss tendens till att bli lite deprimerad när hon kommer hem från Lotta & Ola. Man måste ge henne ungefär ett dygn (ibland två) för att "av-Lottifiera" sig *suck*
Hon tycker det är så roligt att vara hos dem så när hon kommer hem till vardagen igen blir allt bara grått och tråkigt och hon blir deppig. När jag frågade vad de gjort för något särskilt så kan hon den här gången inte riktigt sätta fingret på något. Jag menar.... handla på Willys kan väl inte vara det hon tycker är roligast i hela världen?!

Erik blev ställd när han såg storasyster så ledsen och har försökt på alla sätt och vis han bara kan att få henne på bättre humör igen. Han har vaggat henne, klappat henne, bäddat en gosig filt runt henne m.m. Han har kommit flera gånger och viskat och undrat hur länge det dröjer innan Ellen är som vanligt igen. Rörande att se att han bryr sig så!


Rådjur

Miller upptäckte rådjur idag :-)
Fast

Idag har jag varit ute på äventyr *skratt*
Det började med en vanlig hundrunda i Horna tillsammans med Tina. Eftersom det blåste ute idag så valde vi att gå inne i skogen där det förhoppningsvis skulle vara lite mer lä jfr med ute på öppna fält.
Vägen dit tog sin lilla tid då vi upptäckte att blåsten fört upp stora snövallar på vägen och det var bara att hålla tungan rätt i mun och inte tappa styrfarten för då hade vi nog blivit stående där.
När vi skulle hem igen skulle vi köra inom Rinkaby för att hämta med oss Ellen (hon hade övernattat hos Lotta & Ola). Att köra hem till dem var lättare sagt än gjort...... snön låg så fint i stora vallar oavsett vilken väg vi försökte oss på. När vi tillslut bestämde oss för att ta fart och plöja genom snön på den lilla vägen så kom vi inte så värst långt...... vi satt fast! *suck*
Stackars Tina fick ut och putta och gräva med händerna (har lärt mig att man nog borde ha med sig en spade i bagageutrymmet) men inte kom vi loss för det. Det slutade med att Ola fick komma och hjälpa till. Tydligen behöver man inte hålla sig på vägarna när det är sådant här väglag utan man kör där man anser vara bästa möjliga - det lärde jag mig också idag av Ola ;-)

Vi har nu konstaterat att Ellen glömt sitt duntäcke hemma hos dem men jag tänker inte försöka bege mig dit igen. Vem vet vad jag råkar ut för då?

Vad kan jag mer sälja?

Har hittat en superfin vinterjacka! Vill ha och vill ha och vill ha .....!!!
Suktar och drömmer mig bort hur jag vandrar i det kalla vädret i denna varma och mycket fina jacka *suck*
Ja, jag kan erkänna att jag blir som en småunge i leksaksaffären i vissa situationer och detta är definitivt en sådan situation. Jag kan liksom inte släppa den - den sitter på näthinnan och går inte att sudda bort. Tyvärr hjälper det inte värst mycket att lägga sig ner på golvet och skrika ;-)

Martin anser nog att jag redan fyllt min kvot av vinterjackor men det finns alltid plats till ytterligare en. Jag kan kanske t.o.m. tänka mig att sortera bort en av mina gamla!

Eftersom Martin inte tycker att våra pengar ska läggas på fler jackor till mig så har jag nu bestämt mig för att fixa detta på egen hand *skratt* Därför har jag nu börjat sälja grejer här hemma. Fina märkeskläder som barnen vuxit ur och som är i fint skick läggs nu in på Tradera och nu hoppas jag såklart på en lyckad auktion. Det farliga med detta är att man får mersmak och nu har jag varit runt och rotat överallt för att hitta fler saker att sälja. Folk är som tokiga - de köper vad som helst!

Hellyckad drinkkväll

Ja, då var det den där drinkkvällen.
Måste säga att det blev en hellyckad kväll! :-)  Vi drack drinkar och snackade om allt och inget och tiden den bara for iväg. Somnade vid 03.30 i natt och då var jag ändå ganska pigg - hur gick det till?! *haha*

Jag har inga foto att publicera (och det är kanske bäst så..... *hrrmmm*).

Ska erkänna att jag sovit nästan hela eftermiddagen och tagit igen den sömnbrist som jag vaknade med vid 09.30-tiden i förmiddags.

Värdinnejouren

Igår var det dags för drinkkväll här hemma tillsammans med fotbollsmorsorna. På väg hem efter jobbet var jag lite orolig över hur jag skulle orka hela kvällen med tanke på hur trött jag kände mig just då. Tog mig en power-nap på stadsbussen och piggnade till lagom tills det var dags att plinga och stiga av :-)

Hann träffa övriga familjen en liten stund innan de for iväg hem till pappa & Ingrid för att tillbringa kväll och natt där. Sprang runt här hemma som en skållad råtta för att hinna med allt som skulle fixas innan gästerna skulle komma.

Jag måste erkänna att jag inte är världens bästa värdinna..... *suck*  Kanske lite tidsoptimist i kombination med en dålig känsla för vad man bör göra osv. Hur som helst - då är det ju en himlans tur att man är omringad och har ett nätverk av exemplariska värdinnetyper. Det är bara att slå journumret till dem och rådfråga om vad som helst *skratt*
Igår fick Malin rycka in och ge tips. Dessutom kom hon hit med bakplåtspapper som jag så lägligt upptäckte att vi hade slut på just när jag skulle stoppa in de där förbaskade smördegspinnarna i ugnen.
Världens största kram till dig Malin! ♥ Vad hade jag gjort utan dig i går kväll?!


Hemskt att vakna

Det tog ett tag för mig att fatta att det var väckarklockan som pep i morse. Det kändes precis så hemskt som jag förutspått att det skulle göra och helst ville jag bara vända mig om och somna om. Men man har ju en "snäll" man som då ganska burdust knuffar på en tills man grymtar och visar livstecken ifrån sig.
Tog mig upp och in i duschen.... sen vaknade man till.

Första jobbedagen efter jullovet är alltså avklarad och det var ganska trevligt. Känner att jag är trött ikväll så det kommer nog inte att bli några problem att somna.

Har inte vågat landa i soffan ännu eftersom jag vet att jag inte kommer därifrån sen. Tänkte surfa runt en liten stund först :-)

Önskedröm

-38,7°C i Hemavan idag!
Det skojar man inte med! Lite för kallt för att åka skidor i men snön lär ju ligga kvar ;-)

Är fruktansvärt sugen på att åka skidor just nu och man blir ju ständigt påmind om det nu när snön har kommit tillbaka. Är inne och tjuvkikar lite på olika skidorters erbjudanden och paketpriser men kanske är det mest för att kunna få dagdrömma sig bort en liten stund.
Det är i sådana här lägen man skulle haft en liten stuga i närheten av en skidort. *önskedröm*

Jobba i långkalsonger och fleecejacka?

Kan man gå till jobbet iförd långkalsonger och fleecejacka? Det är liksom så jag har dressat mig de senaste dagarna och jag måste erkänna att jag trivs väldigt bra i den outfiten :-)
Jag kommer inte att vilja lämna duntäcket när väckarklockan ringer imorgon. Att sen dessutom tvingas se när Martin nöjt vänder sig om och drar täcker hårdare runt sig - ja, det kommer att kännas surt :-(

Jaja, det är två arbetsdagar och sen är det helg! :-)


Exotiskt fjäderfä i äppelträdet?

Min man har nog varit fågel i sitt förra liv...... eller i alla fall fågelskådare. Han har ett stort intresse för fåglar (alltså inte rejäla doningar som rovfåglar då utan mer för småpjodd som typ trädgårdsfåglar....).
Idag när jag julade av granen upptäckte jag att vårt fina äppelträd nu invaderats av en massa fåglar som naturligtvis ville åt äpplena som så fint hängde kvar på grenarna och lyste rött. Det är helt OK för mig att de käkar upp dem med tanke på att jag i fjol bestämde mig för att aldrig mer köpa mat till fåglarna då de ändå valde grannens trädgård och matservering före vår (som vi inrett med splirrans nya grejer).

Åter till saken.....

Upptäcker Koltrastar och några andra bevingade varelser som jag inte känner igen. Ropar på Martin och han går in för detta med en fruktansvärd målmedvetenhet. Han har helt enkelt bestämt sig för att ta reda på vad det är för någon gäst vi fått i vårt träd.
Ellen dras med i hela snurren och helt plötsligt står jag där själv och jular av granen. Ellen googlar på nätet och vill ta reda på vad det är för någon fågel och Martin far runt här och ska rota fram våra gamla fågelböcker. Hallå! Ge er!!! *suck* Det är ju liksom inte något exotiskt fjäderfä precis!

Det visade sig vara en Rödvingetrast. Wow...eller hur? ;-)


(lånad bild)


(egen bild)

Vad ska vi äta idag?

Julen har lämnat huset men återkommer i december.
Det gick ganska snabbt att få ner alla tomtar och röda julprylar som ställts fram för att förgylla husets inredning under några veckors tid. Nu är de nerpackade igen och de "gamla vanliga" prylarna har intagit sina platser :-)

Lotta och Wilda kom hit och fikade på kladdkaka och det bestämdes att det blir till att beställa hem mat - idag igen. Ja, inte för att jag egentligen klagar - men tanken var ju att jag skulle bli lite duktigare på att äta "rätt" nu efter nyår. Jag kan bara konstatera att det gått åt pipskogen med det. Det har varvats pizza med kinamat med thaimat med Mc Donalds och idag är det alltså dags igen.
Kanske det blir bättre att börja nästa måndag istället *haha*


Trettonafton-träff

Pratade med pappa i telefon för en stund sedan. Jag var ju tvungen att fixa husrum till resten av familjen på fredag då jag släpper in fotbollsmorsorna här hemma. Nu ska alltså resten av familjen Olofsson övernatta hemma hos pappa & Ingrid och barnen längtar redan.

Pappa & Ingrid hade varit på Trettonafton-träff med pappas barndomsbekanta. Jag vet inte riktigt hur många par de är men de är några stycken. Det visade sig att de träffats varenda Trettonafton i 42 år nu! Det har respekt med sig, eller hur?
Jag minns förr i tiden då vi var små och fick hålla oss på ovanvåningen när de satt där ner och åt. Farfar var stående barnvakt till oss och ibland smög vi oss ner i trappan för att tjuvlyssna på de vuxna eller tjuvkika när de lite senare började släppa loss och dansa. Det kunde bli sena nätter men jag tror att de lugnat ner sig en aning nuförtiden ;-)

Fotbollsmorsorna utan hämningar

På fredag ska jag ha fest här hemma.
Det var så längesedan det bestämdes att jag nog inte riktigt förstått att det faktiskt är nu på fredag. Lite kul eftersom det är människor som jag vanligtvis inte brukar umgås med men där det av en händelse bestämdes (iofs då vi alla druckit gott) att vi skulle träffas under lite mer ordnade förhållanden och dricka drinkar och annat gott. Det ska bli kanonkul och jag ser fram emot det.

Jag gillar konceptet att inte bara fastna med samma alltid utan att hela tiden utvidga sitt umgänge. Satt och funderade över vilket umgänge jag hade och vilka som ingick i mitt "nätverk". Kom fram till att jag har en väldigt stor spridning vad det gäller typer av personer som jag umgås med. Dert gillar jag! Det blir mycket utbyte och olika typer av bollplank :-)

På fredag är det "fotbollsmorsor" som kommer hit. Det är ett glatt och skojfriskt gäng som inte verkar ha några direkta hämningar *skratt*

Vinden

Har gått loss med dammsugaren och alla dammråttor har mött sitt öde genom dammsugarslangen *hehe*
Funderar på om inte tomtarna ska packas ner idag i alla fall. Annars ska man ju bara på det ytterligare en gång om några dagar. Lådor som ska plockas ner från vinden, fyllas och sen upp igen. Nej, det är kanske bättre att göra allt nu så har man det gjort.

Här hemma kommer jag inte upp på vinden. Det finns liksom ingen trappa upp dit utan man får liksom svinga sig upp och som de flesta vet så är "svinga" inget jag är särskilt bra på ;-)
Därför överlåter jag denna akrobatiska rörelse till Martin som så graciöst tar sig upp dit och hämtar eller lämnar lådor. Egentligen en ganska skön lösning *ler*
Problemet är också att det inte fanns något direkt golv på vinden när vi flyttade hit så det fick Martin börja snickra så att vi kunde använda det som förvaringsutrymme. Nu verkar det (enligt honom) som om nästan all golvyta redan är täckt och kanske är det dags att spika dit ytterligare några golvplankor?

Jag kommer ihåg vinden hemma i gamla huset (där pappa & Ingrid bor nu). Stor som bara den och sprängfylld med grejer. Man kan nog fortfarande hitta både det ena och det andra!

Ta det lugnt!

Mitt mål var ju att krypa till kojs i vettig tid i går men det misslyckades jag ju rejält med. När klockan visade 01.00 insåg jag att jag i alla fall borde lägga mig i sängen men TV:n slogs på och jag låg där och zappade mellan olika kanaler medan Martin sussade gott vid sidan om mig.
 
Tanken på att jag ska stiga upp före 09.30 imorgon känns overklig. Hur ska det gå?

Tina fick i alla fall fart på mig och det blev hundrunda på A3 i förmiddags. Det kändes nästan som om man körde en svävare med tanke på väglaget. Halt som bara den men det gick bra om man tog det lugnt. Tyvärr är det ju en del idioter som inte riktigt har fattat att man kanske borde sänka hastigheten med tanke på det vita som ligger på vägarna. Omkörningar?! Hallå?!
Ta det lugnt om ni ska ut på vägarna!

Dagen före jobbedagen

Funderar på vad jag ska göra imorgon - min sista lediga dag innan det är dags att återgå till jobbet. Det är så mycket man vill hinna med och så många man vill hinna träffa och umgås med.

Under jullovet har vi besökt Martins mormor i Hässleholm. Ibland får jag så dåligt samvete för att vi inte tar oss tid och besöker henne oftare. Vi har en dålig vana att hela tiden skjuta upp våra besök.
Nu har jag inte träffat henne på ett bra tag och jag blev väldigt berörd över hur hon förändrats i sitt utseende. Hon hade blivit så gammal. Kanske inget ovanligt med tanke på att hon är 87 år gammal! Pigg och klar är hon dock med en hörsel som inte går av för hackor ;-)

Hon visade oss ett sår hon hade fått på armen då hon trillat in i en dörr. Återigen påmindes jag om hur bräcklig och ömtålig man blir. Hon skulle aldrig i livet beklaga sig över något utan snarare prata bort det som ingenting. Är det typiskt för den generationen? Jag kan se mig själv när jag blir gammal....... säkerligen gnällig och bestämd.

Nej, det gäller att njuta och ta tillvara på varje dag. Inte skjuta upp saker hela tiden utan utnyttja tiden väl till sådant som man vill lägga sin energi och tid på.

Tänker också på en gammal man som stod efter mig i kön i en blomsterhandel på Nyårsafton. I sin hand hade han (förutom sin käpp) en långskaftad röd ros samt ett gravljus.
Så fint.......♥Spraya eller hälla?

Snön har kommit tillbaka - till vissas glädje och till vissas förtret.
Själv tycker jag det är ganska mysigt och det är roligt att pulkorna kan få användas några gånger till.
Basti fick på sig dragselen och idag var det Eriks tur för en liten åktur i kälken. Tror att båda tyckte det var lika kul! :-)

Sedan vi fick tillbaka bilen från verkstaden så bor den ju inne i garaget om nätterna för att vi ska få slippa skrapa rutor och annat tråkigt. Tyvärr blev bilen stående utomhus idag från det att Martin kom hem i morse tills ikväll när vi skulle köra till Anders & Annika. Då hade det snöat rejält under dagen och frusit på så det var ett rejält lager som skulle borstas och skrapas bort innan vi kunde köra.

Äntligen skulle jag få använda "mitt" avisningsmedel och bevisa för Martin hur bra det faktiskt var!
Martin lät mig hållas och gick in och satte sig i bilen. Själv satte jag igång och började spraya rutorna. Jag sprayade och sprayade och till slut hade jag sprayat upp halva flaskan.
När Martin sen satte igång vindrutetorkarna så hände inte ett skit! Vad f_n??!!!
Sprayade lite till och övervägde allvarligt talat att skruva bort spraydelen och hälla på vätskan direkt på vindrutan istället.
Inte ett skit hände och till slut tröttnade Martin på detta spektakel och gick ut och angrep vindrutan med den gamla hederliga isskrapan.
Jag försökte ändå se om inte isen lossnade liiiiite lättare än vad den annars brukade göra men jag blev ganska snabbt påtalad om att den snarare satt hårdare fast än vanligt. Så det slutade med att jag gick in och satte mig i bilen och väntade på att Martin hade skrapat klart rutorna och sen kunde vi köra.

Någon som vill ha det sista avisningsmedlet? Tror inte att det kommer att användas här hemma fler gånger.

Sälja på Tradera

Garderoberna är färdigmonterade och imorgon är det bara lamporna som ska upp sen är allt klart. Ellen har längtat efter att få lägga in och strukturera sina kläder i sin nya garderob. Äntligen blev det då dags. Först tog hon ut alla kläder och sorterade dem. Vissa var för små och vissa var redo för soppåsen.

Sorterade ut en del fina kläder som hon inte använder (pga storlek och tycke & smak) och började fundera på om jag kanske skulle testa att sälja dem på Tradera? Hittills har jag ju bara varit där och köpt saker (jättefina nya plagg) men kanske borde man testa att sälja också? Det var ju Helena och Tanja som tyckte att soptippen var en onödig plats att åka till när man istället kanske kunde tjäna en liten slant.

Tror faktiskt att jag ska göra det imorgon! :-)
Någon som gjort det tidigare och som har några goda råd att ge mig?


Trettonafton

Idag är det Trettonafton och vi har varit ute hos Anders & Annika och käkat lite. Lotta & Ola var också där och vi skrapade våra Trisslotter som vi fått på julafton. Vinsten skulle ju delas lika mellan våra tre familjer. Av 12 lotter vann vi 8 nya. Det var väl ändå inte så illa pinkat? ;-)

Hade köpt överraskningspresenter till Alfred och Wilda men de glömde vi här hemma :-(

Hela huset sover

Hela huset sover ...... utom jag. Snacka om att man kan vända dygnet på bara några dagar. Jag har blivit värsta nattugglan och sover bort morgnarna. Tanken på att jag börjar jobba på torsdag igen går inte riktigt ihop med min nya dygnsrytm.

Jag sitter här och surfar runt och läser olika bloggar. Det verkar som om de flesta har börjat komma in i sina vanliga rutiner och vardag igen och julen har börjat kastas ut. Här ska i alla fall julgranen kastas ut imorgon. Tomtarna ska få dispens och vara kvar helgen ut.
Har ni börjat "jula av"?På isen i retro-hjälmar

I eftermiddags åkte hela familjen ut till Rinkaby för att åka skridskor tillsammans med familjen Fling.
Isen var kanon och otroligt blank. Jag hade varit på Martin om att alla skulle åka skridskor men när vi väl kom dit och alla skridskor hade packats upp och tagits på så bangade jag ur. Det blev Martin som fick representera de vuxna från familjen Olofsson. Tro nu inte att jag höll mig på land för det - nej, jag kanade så vackert med mina vanliga skor och det gick precis lika bra ska ni tro. Inte fick jag ont i fötterna heller ;-) Helt perfekt! :-)

Ellen var lite orolig över hur hon skulle se ut i sin hjälm. Hon tycker nog att det är dags att inhandla nya och visst är det väl egentligen så. Dessa två hjälmar borde kanske snart kallas för retro-hjämar med tanke på att de hängt med ett bra tag :-)
Ellen & Erik i sina retro-hjälmar ;-)
Isprinsessan Martin :-)
I slutet var det roligare att putsa isen än att åka skridskor.
Det finns märkliga träd i Rinkaby ;-)


Fastfruset


Chokladmjölk

Barnen och jag passade på att baka Scones nu ikväll. Varma Scones och varm chokladmjölk så här på kvällskvisten är ju inte helt fel när det dessutom är så kallt ute. Typiskt då att man är så himla klantig och välter ut sin skållheta choklad över bordet och ner på golvet. Den mysiga stämningen kom liksom av sig när man helt plötsligt fick ligga på alla fyra och torka chokladmjölk från möbler och golv.....fast iofs var det James som städade upp... *hehe*

Imorgon eftermiddag ska vi ut och åka skridskor på isarna. Det gäller ju att passa på nu när det är sådant väder som det är. Kallt som bara den men med lite varm choklad i termosen så ska det nog gå bra :-)
Efteråt blir det korvgrillning hemma hos familjen Fling.


Frostiga bilder

Frostiga bilder......
Bozze-bilder

Denna dag började exakt så som de flesta andra dagar gjort nu under jullovet - vaknar mellan 09-09.30..... käkar frukost ...... ut på hundrunda.
Idag åkte jag och Josefine till Åhus och gick med Basti och Bozze. Helt underbart väder och kameran åkte så klart med :-)
Idag bjuder jag på Bozze-bilder.


Bozze i svartvitt - stilig som bara den!Vid lunchtid dumpade vi av Erik hemma hos Valter och sedan åkte vi till IKEA för att byta och inhandla andra garderober. Lite mer folk idag men vi var fokuserade och målinriktade så det gick ganska snabbt och smärtfritt ;-)


Gigantisk garderob

Vi har ett hus med ganska öppen planlösning och med NOLL förvaringsutrymmen. Det känns i alla fall så. Särskilt nu när barnen blivit så stora och deras kläder inte bara går att vika ihop så att de blir pyttesmå.
Vi har länge funderat och planerat hur vi ska lösa situationen och kommit fram till att det måste köpas in nya garderober - vilket vi gjorde på IKEA för några dagar sedan.
Vi har mätt och försökt föreställa oss hur det kommer att se ut när garderoberna är uppställda på plats och i min fantasi så har det sett bra ut.
Nu har vi satt upp den ena garderoben och inte fasiken var den så stor i min fantasivärld. Den ser gigantisk ut! Då är dessutom tanken att vi ska ha dit 1½ sådan till!!! Hur ska det gå?! Nej, vi har fått omvärdera och nöjer oss med 2 meter garderober istället för 2½.

Martin, borde vi inte ha flyttat till den där herrgården i alla fall? ;-)

Nyårsdagen

Nyårsdagen.
För mig är det en sån där dag då man bara slappar och tar det lugnt. Ut med Basti på långrunda på förmiddagen och sen var det bara att krypa i mysbyxorna och bara slappa. Jag tog min bok och bäddade ner mig under duntäcket och lyckades nog slumra till en stund - så gött! Martin röjde undan på ovanvåningen så att vi kan sätta upp de nya garderoberna i morgon.

Lotta & Ola ringde och frågade om vi ville komma ut och äta pizza så där har vi varit hela kvällen. Just nu sitter jag och barnen och tittar på Star Wars som går på TV. Erik tycker det är toppen och frågar och undrar om allt som händer. :-)


Nyårsafton

Nyårsfesten var hemma hos Martin & Cecilia och jag måste säga att jag är imponerad av att 10 vuxna, 4 barn och 3 stora hundar kunde samsas om platsen som fanns i deras lilla hus. Allt flöt på bra och inga raketolyckor inträffade.
Erik och Ellen spelade Wii och jag testade också - kanske därför jag har en träningsvärksliknande känsla i högerarmen? Spelade nämligen tennis och tog i för kung och fosterland *skratt*

Basti var hur cool som helst när det började smälla. Han brydde sig inte det minsta men alla vet ju att den där rädslan för smällare kan komma när som helst - även om det fungerat bra i många år förut. Han var trött efter den långa hundrundan i Åhus och orkade knappt lyfta huvudet från golvet när tiken Vera gick fram och tillbaka framför honom.


RSS 2.0