Nyehusen

Efter simskolan körde vi direkt ner till Nyehusen för att inta beachen :-)
Lite dimma den första stunden men sen försvann den och det "solade upp". Härligt väder och härligt sällskap :-) Kan ju inte bli bättre!

Här kunde man "bre" ut sig och barnen kunde springa runt och leka utan att man behövde sitta där och förmana dem att inte råka skvätta sand på andra.
Barnen lekte och mammorna stekte sig *skratt*.

Dagens roligaste var ju när vi skulle hem. Då upptäckte vi att Malin fått en vit hand på ryggen (antagligen efter att ha haft solskyddskräm på handen och sedan tagit sig på ryggen) Helt underbart!!! *asgarv*
Just nu ångrar jag mig att jag inte tjuvfotograferade den!


Simskola

I dag var det simskola för Ellen och Erik. De går i olika grupper men på samma tid (vilket är smidigt).
Jag fick traska mellan de olika bassängerna eftersom jag ville se både Ellen och Erik. Ellen förvånade mig genom att inleda med att simma en hel längd! Wow!!! Det innebar att hon fick ta steget vidare till "bana 2" (*hahaha*) vilket innebär att de som kommit lite längre simmar längder där. Nu är det ju så att Ellen orkar en längd sen blir hon oftast trött. Frågan är om det hänger på tekniken eller kondisen?

Erik fick jag inte riktigt någon koll på. Ett tag tyckte jag mer det verkade som att han fokuserade på att tävla och komma ikapp framförvarande person i bassängen *hrrmmm*.

Kul i alla fall att Philip går i samma grupp :-)

Mattips till stranden sökes

I morgon börjar Ellen och Erik på simskolan (som redan hållt på ett bra tag men som vi inte kunnat vara med på eftersom vi varit bortresta).
Direkt efter simskolan kör vi vidare mot stranden och där blir det strandfika med Jessica, Sofie och Malin.

Jag har brist på fantasi - vad tar man med sig för ätbart till stranden? Min fantasi sträcker sig bara till mackor och frukt.......

Behöver tips eftersom jag hoppas på många stranddagar i sommar :-)

Röda fläckar i ögat

Ikväll åkte vi ner till Åhus och gottade oss med glass från Ottos :-)
Hur gott som helst!
Lotta, Ola och Wilda var också där och efter glassen fortsatte vi med kaffe hemma i Rinkaby.

Jag har de senaste dagarna försökt peta in linser för att slippa kisa mot solen och kunna ha solglasögon istället. Det har funkat förvånansvärt bra med att både sätta i och ta ur. Iofs har jag inte haft dem i så länge.

När vi var i Rinkaby kände jag att ögonen var otroligt torra och jag vet att det blir svårare att ta ut linserna då. Mycket riktigt! Jag stod här hemma framför spegeln en lång stund innan den första linsen kom ut. Den andra var värre. Ögat blir ju dessutom så snabbt irriterat av att man pillar i det och till slut lyckades jag ta sönder linsen och fick ut en liten bit av den.
Nu var hysterin nära kan jag lova! Förra gången detta hände körde jag till Malin som fick plocka ut resterande del till mig. Jag tänkte att jag fick göra en favorit i repris på det den här gången om jag inte kunde lyckas själv.

Man blir ju smått desperat och jag knep överallt på ögongloben (kändes det som) och det slutade med att linsen kom ut men nu har jag illröda fläckar på ögonvitan. Det är väl inte så bra, eller?
Jag som tänkt ha linser imorgon när vi ska till stranden.......

Tandläkaren och ortopeden

Idag plingade det till i mobilen....... tidigt (i min värld). Det var Tina och Chattis som skulle ta hundrundan innan det hunnit bli stekhett ute.
Martin var redan uppe på bilverkstaden för att höra om vår bil var klar eller om vi åtminstone kunde få en lånebil under dagen eftersom jag skulle till tandläkaren och ortopeden. Annars hade ju pappa lovat att vi kunde ta jeepen.....

Det blev hundrunda och sedan bar det av till tandläkaren. Det såg bra ut och inga hål så långt man kunde se :-)
Däremot tog vi bort tandsetn och det kändes som om hon höll på i en evighet! Hon var väldigt angelägen om att det skulle putsas och lackas....
Jag kunde förstå varför när jag kom ut för att betala! Notan slutade på knappt en tusenlapp! *suck*
Tandläkarpengar är så trista pengar!!! :-(

Förrsten, har ni varit med om det där fenomenet när käken liksom låser sig? Man har gapat så stort och så länge att när man sen får tillåtelse att stänga munnen så går det nästan inte. Man får liksom justera dem lite i sidledes för att det ska komma ur sitt låsta läge.

Efter tandläkarbesöket for jag vidare till Hässleholm för att besöka ortopeden. Jag var där i väldigt god tid och satt och funderade på vad "intern konsult" betydde och varför de kallat mig så snart efter mitt förra besök.
Jag fick vänta en halvtimme på att läkaren skulle komma och då var det inte samma som förra gången. Hon sa att hon skulle undersöka mig och att jag skulle berätta om hur det var nu.

Jag satte ju igång att babbla om mina fötter och hon var snäll och avbröt inte. När jag är klar säger hon:

"- OK. Så då ska jag inte sticka dig i axeln då?"

Ööhhh??!! NO!!!! Vaddå axeln???!!!

Det visade sig att det var en annan Pernilla med nästan samma personnummer som jag har som skulle blivit kallad men det hade blivit ett missförstånd/slarvfel och kallelsen gick till mig.

De skämdes jättemycket över detta och självklart fick jag tillbaka mina pengar och dessutom lovade de att jag inte skulle behöva betala nästa gång jag verkligen skulle dit ;-)

Så det var bara att sätta sig i bilen och köra hem igen.......

Jag saknar bilen

Det var lite oro i lägret här hemma igår kväll då barnen inte riktigt kom till ro. Eller... till ro kom de men sen vaknade de igen och hade lite svårt för att somna om.
Själv slocknade jag väl vid 01.30.

Idag vaknade vi vid 10.15 och strax därefter ringde första leksugna kompisen. Det är ett effektivt sätt att få upp barnen *hehe*.

Själv blev jag hämtad av Tina och sen blev det hundrunda på A3.

Satt och funderade på allt jag skulle vilja hinna fixa idag men kom sen fram till att det inte går eftersom vi inte har någon bil - ännu :-(
Vår bil är ju inlämnad på bilverstaden och skulle väl vara klar tills vi kom hem.... men det var den inte. Förhoppningsvis får vi tillbaka den på tisdag. Fick låna grannens bil igår så att vi i alla fall kunde köra och handla lite mat. Vi hade ju ingenting i kylskåpet direkt.

Kom på att jag ska till tandläkaren och ortopeden i Hässleholm imorgon. Frågan var ju hur jag skulle komma dit. För sent för att avboka tiderna då jag hade debiterats på avgiften i alla fall och det känns ju lite surt.
Ska försöka få en lånebil från verstaden imorgon och går inte det så har pappa lovat att avvara sin jeep så att jag kan ta mig runt.

Vad är egentligen "intern konsult"?
Fotläkaren sa att han skulle ringa mig i slutet av sommaren och då skulle vi diskutera hur vi skulle göra med min fot. Veckan efter jag varit där så fick jag en ny kallelse till en intern konsult på ortopeden i Hässleholm. Blir inte riktigt klok på det där.

Fick bryt på skor!

Idag sov vi till 10.30. Då kom Basti och pussade mig och tyckte nog det var hög tid för frukost *hihi*.
Martin steg upp och tyckte nog att vi alla skulle göra det för att komma in i rätt dygnsrytm.... men det tyckte inte vi andra. Vi sov vidare och kl. 12.15 vaknade jag för andra gången. Gick in och väckte de små sjusovarna (de hade nog kunnat sova längre om de fått).

Dagen har ägnats åt att städea av det värsta här hemma samt att sortera skor. Ja, ni läste rätt.....
Martin fick ett tokryck och eller bryt om ni hllre vill kalla det för det ;-)
Han påstod att jag hade mängder av skor och att jag var tvungen att kasta något par. Detta är inget att hetsa upp sig för eftersom han får sådana här bryt med jämna mellanrum. Då brukar jag bara möblera om lite bland mina skor och sen blir han oftast nöjd ;-)
Den här gången var han dock ganska påstridig och påstod att det fanns mängder av skor ute i förrådet också.
Jag lät honom hållas för att han inte skulle bli siggig och förljde snällt med honom ut för att låta honom visa mig. Han bestämde sig då för att rada upp alla skor som samlats i förrådet under årens lopp. Ena paret efter det andra fick komma ut i friska luften och jag måste nog erkänna att även jag blev lite paff över hur många skor man kan gömma i förrådet *hahaha*.
De flesta var dock inte mina utan barnens. Så jag slängde bara några par (sen blev han nöjd).


Detta var bara skorna i förrådet - sen fanns det ju X antal par inne i
huset *hehe*

Midsommarfirande utan kamera

Midsommarfirande utan kamera eller blomsterkrans. Kändes lite konstigt måste jag säga men jag orkade helt enkelt inte fotografera. Har kånkat runt på den där kameran nu i en vecka och fotobehovet var inte på topp igår.

Vi var hemma hos familjen Josefsson. Smidigt då de bara bor några hus från oss och man snabbt kunde springa hem om det var något man ville hämta :-)

Tony & Ulrika och tjejerna var också där precis som Dacke. Hela midsommargänget var samlade! :-)

Somnade väl vid 00.30 och jag var ganska stolt att jag kunde hålla mig vaken tills dess. Ännu mer imponerad var jag av barnen som också klarade av att hålla sig vakna. Fast så länge man har något att göra så hinner man inte känna efter. Värre hade det nog varit om vi suttit hemma i soffan..... ;-)


Hur stor är sannolikheten?!

Vi åkte tunnelbana till Newark och sedan tog vi taxi till flygplatsen. Det gick väldigt smidigt.
Vi satt och diskuterade lite om huruvida vårt plan skulle bli försenat på hemvägen också men kom fram till att sannolikheten för att vi skulle "råka ut" för det en gång till var väl inte särskilt stor. Fast man kan aldrig veta.....
Vi fick gå ombord i tid och planet började röra på sig men plötsligt stannade det och blev stående i en timme. Under tiden fick vi information om att det var något fel på generatorn och att de behövde kolla upp det. Det var som att sitta i en plåtburk och solen stekte på utanför. 35 grader gör ju sitt om man säger så *hrrmmm*.
Alla satt och viftade med tidningar och diverse saker för att inte få värmeslag.
Till slut satte de på aircondition och vi fick också veta att det var OK att flyga men nu behövde de tanka en gång till så det var bara att köra tillbaka och fylla på *suck*

Till slut kom vi iväg - ca 2½h försent. Ändå skönt att vara på väg.
Det blev inte mycket skönhetssömn. Erik och Ellen sov väl ca 4h och själv slumrade jag till och från. Inte lätt att hitta en skön sovställning.

När vi landade flöt allt på och vi var hemma i Kristianstad vid 13.30. Det var bara att kasta in tvätt i maskinen och sedan duscha för kl. 15.00 var det dags för midsommarfirande :-)

Vi packar

Hela förmiddagen har gått åt till att packa. Vi sov lite längre än vanligt och sedan gick jag till affären för att handla det sista vi behövde till frukosten.
Martin har legat i sängen och tittat på fotboll och Ellen & Erik börjar bli rastlösa och har nog lite hemlängtan. Erik längtar efter sina kompisar och ser fram emot morgondagens midsommarfirande med bl.a. Herman :-)

Om ett par timmar lämnar vi hotellet och tar tunnelbanan till Newark och sedan taxi sista biten till flygplatsen.
Vi har kommit fram till att vi nog behöver försöka sova så mycket som möjligt på planet hem för att orka vara vakna till nypotatisen och sillen på midsommarafton ;-)


Onsdag

Idag har vi bara strosat runt lite inne i stan. Vi höll oss mest i Chelsea - lite lugnare och mysigare :-)
Martin och barnen var ganska trötta på "the city" vid det här laget, dessutom var det över 32 grader varmt. De tog tunnelbanan tillbaka till New Jersey men jag hade inte riktigt stillat mitt shoppingbehov ännu så jag valde att stanna kvar och beta av 5th och 6th avenue. Man kan ju gå där i evigheter och ändå inte hinna se allt men jag satte in turbon och på 3½ timme hann jag med ganska mycket faktiskt.
Kom hem med ytterligare några shoppingkassar :-)

Ikväll gick vi till "piren" och tog med oss middagen dit - mysigt - det var sista kvällen här :-(

Vi var tvungna att vara hemma på rummet igen lagom till 19.40 eftersom det då gick att boka våra platser på planet hem imorgon. Ja, vi har alltså våra biljetter men när man reser med SAS så kan man gå in och boka platserna 22h före avresa. Lite knepigt men vi ville ju inte riskera att bli utspridda allihop på planet.
Vi har nu 4 perfekta platser! :-)

Sara kom hit så att vi kunde träffa henne en sista gång före vi åker hem. Kommer att kännas konstigt att inte prata med henne varje dag. Hon har hjälpt oss så otroligt mycket både före och under resans gång.
Hoppas verkligen att jag kommer att träffa henne igen någongång!


Lycka till i Danmark!

Snart är det dags för Världsutställningen i Danmark. Jag vet att det är ett helt gäng som åker dit tillsammans med sina underbara hundar. Jag håller tummarna för er allihop!!!
Stor kram till er och LYCKA TILL!!!!

Detta påminner mig ju samtidigt om Basti......
Ärligt talat så har det varit fullt upp här och det har inte lämnats utrymme för att längta efter honom. I alla fall inte för min del. Frågar vi Martin så är det nog annorlunda ;-)
Basti har ju varit på sin egen semester och blivit ompysslad av pappa & Ingrid. Vem vet, han kanske inte vill följa med oss hem ? ;-)

Tusen TACK för all hjälp pappa & Ingrid!


27 grader kl. 08.00

Martin har traskat iväg för att handla lite frukost och vi andra vandrar runt här i lägenheten i våra sov-outfits :-)
Kikade ut genom persiennerna och såg att det var klarblå himmel. Kollade deras väderleksprognos och fick veta att det redan var 27 grader ute (och då är klockan bara 08.00 här). Alltså blir det ytterligare en varm dag.
Med detta varma väder har också flera olika stormar börjat härja över landet. Det varnas för tornados hitan och ditan och i förrgår gick varningarna ganska nära oss ( eller nära och nära..... någon timme härifrån).
Det regnar om nätterna och igår åskade det också. Enligt väderrapporterna ska det bli regn och åska i kväll/natt också.

I dag har vi absolut inga planer. Vi får se vad dagen erbjuder eller vad vi tar oss för. Antagligen kommer vi ju att ta oss in till stan -kanske slappa i någon park? Shoppa på 5th Av?

Erik shoppade loss ordentligt igår (och då menar jag inte kläder). Han hittade både Star Wars gevär och Baseball rack med boll. Här hemma i lägenheten får man numera se upp för både skott och bollar ;-)Tisdagens bilder

Bilder från idag......


Trump Tower


Apple Store


Baseball i Central Park
FAO Schwartz


Huvudvärksväder

Idag har det varit huvudvärksväder. Riktigt kvavt, varmt och stilla. Man kunde känna att det skulle bli åska - och mycket riktigt - ikväll kom det.
Vi tog oss i alla fall till Central Park (precis som planerat) och strosade runt där. Vi gick och gick men på kartan hade vi bara kommit någon millimeter *hehe*. Det var nog då man riktigt förstod hur STOR parken egentligen är!
Man kan gå där hur länge som helst och ständigt hitta nya saker att roa sig med. Vi fastnade dock en bra stund bland baseball-planerna eftersom det spelades matcher där. Erik har blivit en basebollsfantast och han stod som fastklistrad där.

Tiden rann ifrån oss och vi bestämde oss för att skippa museét och ta leksaksaffären direkt istället. Utifrån gatan såg den inte särskilt imponerande ut. I mitt stilla sinne tänkte jag att det nog inte skulle behöva ta så lång tid att springa genom den affären *hrrmmm*. Så fel man kan ha!
Det visade sig att det var en gigantiskt stor leksaksaffär som dessutom hade tre plan. Erik gick från Star Wars till Bakugan till Nerf till Lego till ...... både Ellen och Erik var i himmelriket :-)

Klockan hade redan hunnit bli ganska mycket och vi hade en bit att traska tillbaka till tunnelbanan. Det låg många affärer på vägen och ibland var man ju tvungen att svalka av sig och vad passade då bättre än att ta en tur inom en affär? ;-) Man får ju inte vara dum.... *hehe*

Martin och Erik åkte tog tunnelbanan tillbaka till hotellet och jag och Ellen stannade kvar på New York-sidan och shoppade loss lite.
Det blev en del påsar faktiskt ;-)


Tisdag

Vi börjar närma oss slutet av vår resa och jag måste säga att jag känner mig nöjd med det vi hunnit med och fått se. Självklart finns det tusen saker till som man hade kunnat göra och upptäcka men av alla saker så har jag hunnit med det som jag verkligen ville. Min önskan är ju att få återvända hit någongång och fortsätta där vi slutade.

Några saker finns dock kvar på vår lilla lista. Snart kan vi stryka dem också :-)
Idag blir det Central Park. Vi ska strosa runt där och se vad parken har att erbjuda. Sen ska vi på American Museum of Natural History. Finns ju hur många museér som helst men vi valde detta då vi tror att det kan tilltala barnen mest. Erik ser fram emot dinosaurieskeletten - dessutom ska de tydligen ha ett skelett av en blåval i naturlig storlek..... spännande!

Tror att vi kommer att avsluta dagen i på FAO Schwatz. Har varit inne på deras hemsida och den här leksaksaffären verkar gigantisk (så lilla BR i Kristianstad kan nog slänga sig i väggen *hehe*). Erik har redan handlat ett Star Wars rymdskepp - lego är ganska billigt här.

Har kollat på kartan och lokaliserat var "mina" affärer ligger. Upptäckte att de ligger precis på vägen till Central Park - bra va? ;-)
Frågan är ju hur jag ska få resten av familjen att vilja stanna där *hrrmmm* ?
Om inte annat så åker jag in själv imorgon och betar av affärerna så får de göra något annat.

ps. Josefine - jag har hittat kanel-tuggummi till dig.  :-) ds.

Hoboken

Vi avslutade vår dag i Hoboken. Ligger bara en några minuters bilfärd från Jersey City. Vi åt supergoda hamburgare där! :-) Faktiskt min första hamburgare sedan vi kom hit!


På bordet låg det kritor och pysselpapper till barnen att roa sig med tills
maten kom. Något som jag hade tyckt varit perfekt om fler svenska
restauranger hade anammat :-)Supergott!

Här skulle jag kunna bo :-)

Efter stranden fortsatte vi vår lilla tripp på Jersey-sidan. Vi tog en runda inom de lyxiga kvarteren där det ena huset var större och pampigare än det andra.


Här skulle jag kunna bo......


..... eller här ......


.... eller varför inte här? :-)

Vilken härlig dag!

Vilken dag!!! :-)

Klockan 08.30 kom Sara och hämtade oss och sedan körde vi till Jenkinson's Beach. Det tog ca en timme med bil.
Vilken strand!!! Helt otrolig! Man förstod att de vårdade den ömt och det var väl därför de tog avgift för att man skulle få beträda den ;-)
Hur som helst så var det vär det - helt klart!
Ellen & Erik tyckte det var toppen (ja, det gjorde vi andra också så klart). Stora snäckskal och små crawfish kunde man hitta bland sanden. Det var lite Baywatch-känsla då det satt/stod eller sprang "lifeguards" runt oss hela tiden. Gröna flaggan var dock hissad så det var bara att hoppa i plurret :-)

På eftermiddagen promenerade vi längs Jenkinson's beachwalk som kantades av snabbmat, nöjesfält och spelhallar.
Vi fick se delfiner som simmade längs strandkanten - fantastiskt!!! :-)
Crawfish
Sara och Ellen


Jag och Sara


Baywatch ;-)


Delfiner!!!


Salt water Taffy. Dessa är typiska för Jersey shore. Gjorda av bl.a.
saltvatten. Smakar som fruktkola.

Beachen

I morgon blir det beachen :-)
Ja, kanske inte det man tänker på i första hand när man är i New York men Sara vill gärna visa lite av New Jersey och självklart är vi med på det :-)
Detta innebär att vi åker från hotellet på morgonen och tillbringar en stor del av dagen på stranden men det betyder inte att ligga på en handduk och grilla sig under solen.
Ska bli skönt att komma till havet - förhoppningsvis fläktar det lite mer där och med tanke på att det ska bli minst lika varmt imorgon så ser jag fram emot att få åka :-)

Planerna för tisdag är att ta oss till Central Park och vara där under förmiddagen. På eftermiddagen ska vi till American Museum of Natural History. Erik har även önskemål om att vi ska hinna inom den stora leksaksaffären FAO.


Happy Fathers Day

Idag är det Fars dag...... i alla fall här i USA.
Detta nappade Martin på och tyckte ABSOLUT att vi skulle ta seden dit vi kom vilket i praktiken innebar att han ville ha lite uppvaktning *hehe*.
I hans fall hade det nog iofs räckt med att slippa diska en dag här men det tyckte jag var dum idé så jag och Ellen fixade något annat (som vi andra också kan ha lite "glädje" av - bra va? *hihi*)

Han fick ett kort och en enorm burk med Cheese Balls ;-)

Dessutom fick han äran att testa Macaroni & Cheese (fast han avstod detta).


Bilder från idag

Lite bilder från idag......


Ellen på taxibåten
En gammal nerlagd tågperrong i Liberty State Park.


Varma och svettiga men ändå glada :-)


FN-huset
Inga flaggor uppe idag, tyvärr.


Grand Central Station


Lite tokigheter.... ;)

Idag har vi haft ett lugnare tempo och det har varit både välbehövt och skönt. Det kommer att bli samma lugna tempo i morgon men det känns bara bra - man behöver lite andrum för att hinna smälta allt.
Sen har vi ändå 2½ dag kvar att göra det som vi känner att vi vill prioritera.

I eftermiddags kom Sara och hämtade mig och Ellen och vi åkte till ett shoppingcenter här i New Jersey. Kanske inte riktigt min typ av grejer och kläder men min lilla kopia (=Ellen) shoppade loss ordentligt och fortsatte att fylla ut sin garderob med både kläder och skor :-)

Lite tokigheter kostade vi på oss också ...... ;-)
35 grader och vindstilla

Idag har det varit fruktansvärt varmt här och man har knappt orkar ta ett steg.
Vi hade ju bestämt att vi skulle splittra på oss under förmiddagen och så blev det också. Martin tog sig in till NYC och FN's högkvarter och undertiden tog jag med mig barnen på en promenad här i New Jersey. Vi bestämde med Sara att möta henne längs strandpromenaden och sedan tog vi taxibåt över till Liberty State Park. Det är typ bara 100 meter rakt över men av någon anledning så tog den vändan över till Manhattan så det blev en rejäl båttur :-)

Vi hade inga biljetter till flyguppvisningen men hade förhoppningar om att kunna hitta bra ställen att stå på och kunna se showen i alla fall. Det visade sig vara svårare än vi trott. När vi till slut vandrat omkring en bra stund så hittade vi dock ett ställe där vi kunde se ganska bra.
Vi väntade och väntade...... Det visade sig att showen inte skulle börja förrän om 50 minuter.
Att stå där i stekande sol med två yra barn funkade inte. Vi bestämde oss för att promenera hemåt istället. Den här gången skulle vi gå över en bro längre bort och inte ta taxibåten.

Promenaden var lång - mycket längre än jag trott. Att det sen var ca 35 grader och alldeles vindstilla gjorde ju inte saken bättre. Ellen och Erik var riktigt tappra tycker jag. Svetten rann och deras ansikten var illröda. Det fanns inte skugga någonstans. Vattnet och läsken vi köpt var inte ljummen utan riktigt varm. Mitt vatten använde vi till att hälla i deras hår.

När vi kom hem till Saras lägenhet hann vi kyla av oss en liten stund och sedan skjutsade hon oss hem den sista biten. Härligt att få sitta i en bil med AC! :-)

Nu har vi käkat lunch och bara slappat en stund. Snart kommer Sara och hämtar mig och Ellen och sen ska vi shoppa.Morgondagen

I morgon ska Martin ta en liten egentur till FN's högkvarter. Känner inte att det är något för barnen och för min egen del så har jag inget behov att åka dit. Istället ska vi vara kvar på Jersey-sidan och utforska lite här istället. Det ska vara en flyguppvisning nere vid Liberty State Park så det blir kanske åt det hållet vi vandrar..... vi får väl se.
På eftermiddagen är mina planer att återuppta shoppingen där jag och Ellen slutade.


Pizza vid piren

När jag och Ellen kom hem till hotellet så bestämde vi oss för att äta middagen nere vid piren och beställde pizza som vi tog med oss dit.

Mysigt & gott! :-)
Eftermiddagen

På eftermiddagen besökte vi "the top of the Rock" - Rockefeller Center. Vi valde mellan Empire och Rockefeller men efter att flera rekommenderat oss Rockefeller istället så fick det bli det. Dels var det avsevärt mycket billigare (och då kostade det ändå en liten slant) och sen fick man vara där hur länge man ville (tydligen är det tidsbegränsat när man besöker Empire).

Vi fick en fantastisk utsikt och Martin stod där med sin karta som man fick när man köpte biljetter och försökte hitta alla byggnader.


Empire State Building


Tornet på Chrysler Building (som för övrigt var högsta byggnaden i
40 dagar innan Empire var klar)

Central Park

När vi var klara med att njuta av utsikten fortsatte vi mot Times Square. Nu snackar vi "crowded"!!!! Hur mycket folk som helst!!! Det roliga är att det finns alla typer av människor - helt plöstligt dök Elvis Presley upp i full mundering :-)  Fick tyvärr inget kort på honom....


Folk köar för att fynda billiga Broadway-biljetter. Här kan man få dem
för halva priset (om det finns några kvar).


Hur många har inte firat nyår just här? :-)
Tydligen så öppnar de vid 18-tiden på kvällen och folk köar för att få
komma in och få en plats här för att kunna fira det nya året. Om man
lämnar Times Square (för att t.ex. gå på toa) så har man inte sin plats kvar.


Erik var ganska trött nu (och Martin också tror jag) så de åkte hem och jag, Ellen och Sara avslutade dagen med lite shopping. Vi hann dock bara med två affärer idag men vi kommer definitivt att återvända till detta område igen eftersom det var affärer som tilltalade oss :-)
Jag hann med att köpa en klänning (men jag hade lika gärna kunnat komma hem med 5 klänningar i påsen!) och Ellen hittade en tröja och en klänning.


Förmiddagen

Gud vad man promenerar här! Undrar vilka sträckor det rör sig om egentligen.....
Har fruktansvärt ont i ben och fötter men det är det helt klart värt. Kanske tur att jag fick den där kortisonsprutan i foten innan jag åkte ;-)
Den foten är ganska bra - nu har den andra börjat strula och värka istället :-(

Nåja, idag har vi haft sällskap av Sara hela dagen. Hon är otroligt enkel och lätt att umgås med och engelskan den flyter på bra nu :-)
Även Erik har börjat prata lite engelska (enstaka ord) och Ellen har börjat komma över sin blyghetströskel och kommunicerar nu frivilligt :-)

Vi mötte upp Sara och promenerade sedan mot Union Square Park där det var marknad. Många konstnärer och fotografer. Sedan kom vi in på "the farmer market". Vi hittade rädisor stora som tomater som vi var "tvungna" att köpa.

Vi stannade och tittade på Flatiron Building som har en väldigt märklig form :-)Vi fortsatte sedan upp längs 5th Avenue mot Empire State Building.Sara ville gärna visa oss New York public library som tar upp ett helt kvarter. Otroligt fin byggnad!


Takmålning
Entreén

En liten kort paus i Bryant Park......
Dessa delar vinklar man så att de bildar en storbildsskärm vid särskilda
tillfällen då det är något "stort" som visas på TV.

Medan Martin och Erik pausade vidare med att titta på pingistränade männsikor i parken så gick jag, Sara och Ellen till HBO. Där fanns väggar fyllda av attiraljer till oika TV-serier.
Hittade den perfekta t-shirten till Jessica på hyllorna med Sex and the City grejer. En "I am a Samatha" - t-shirt!!!!! :-)
Synd bara att de gick på närmare 500kr/st annars hade den garanterat fått följa med hem i väskan till dig min vän ;-)

Sara skulle köpa en t-shirt till en kompis som tydligen gillar serien True Blood. Titta vad som mer fanns :-)


Messi

Erik har varit väldigt röd i sina ögon sedan vi kom hit och vi har funderat på om allergin brutit ut när vi kom hit. Det konstiga är att det inte kliar i ögonen.

Efter ett tag kom vi på att det måste bero på solen. Han fick röda ögon även i fjol efter några soliga dagar och han blev rekommenderad att ha solglasögon för att skydda ögonen. Självklart hade vi inte packat ner hans solglasögon utan vi fick såklart köpa nya.

Erik var på shoppinghumör igår och hittade även en fotbollsdräkt - Messi - såklart ;-)
Lördag

Det stör mig lite att jag inte kan se det kungliga bröllopet. Jag vet iofs inte om jag hade gjort det om jag varit hemma men att inte ha valmöjligheten stör mig en aning.
Här borta är det ingen nyhet att de ska gifta sig precis - om man ser eller hör något så handlar det mest om fotbolls VM.

Idag riktar vi in oss på Midtown. Vi kommer inte att hinna med allt idag men planerna är Empire State Buildning, Rockefeller Center, Times Square och lite till. Sara följer med oss idag vilket ska bli jättekul :-)
Ska ju även tillbringa morgondagen med henne och hennes familj.

Överdriver inte om jag påstår att hon skickat ca 10 mail totalt med olika grejer hon rekommenderar oss att se och göra. Det är bara att inse att 9 dagar inte räcker i NYC. Vi får prioritera utifrån vad vi verkligen vill göra och se och då handlar det ju så klart om vad barnen vill också.
Viktiga mail är de där hon rekommenderat olika "shoppingmalls" *hehe*. Ser fram emot en dags shopping i nästa vecka. Hon har även gett oss förslag på vad Martin och Erik kan roa sig med under tiden *haha*.
Drink? Orkar inte.

Sara hade skickat ett mail om att de var några som skulle ut och ta en drink efter jobbet. Ville jag följa med?
Tja, hade ju varit kul men jag får kanske skylla på åldern eller nåt för jag är helt slut i både skalle och kropp. Orkar helt enkelt inte!
Hade iofs varit lite spännande eftersom det ena paret som skulle med var ett par som vi faktiskt träffade i Korea första gången jag var där. Då bodde de på samma hotell som vi och var där för att hämta hem sin adoptivson. Jag åkte hiss upp med dem och i hissen berättade de att de kom från New Jersey. Då berättade jag så klart att Sara och Emily var därifrån och presenterade dem för varandra. Sedan dess har de hållt kontakten och bor ganska nära varandra (tänk vad världen är liten).
De skulle alltså också med ikväll samt ett annat par som också adopterat barn från Korea och som snart ska tillbaka till dit igen fast då på semester.

Jag ringde upp Sara och vi bestämde istället att vi skulle höras imorgon och sedan träffas på söndag. Då skulle Emily också komma hit. Tydligen firar de Fars dag på söndag och hela familjen samlas i Liberty Park här i New Jersey. Sak bli riktigt roligt att träffa dem! :-)

Chinatown, Little Italy, Soho och Greenwich Village

Vi kom iväg ungefär vid 10-tiden idag och tog då tunnelbanan över till Ground Zero. Därifrån var det inte särskilt långt att promenera innan vi nådde vårt första mål för dagen - Chinatown.

Det var verkligen som att gå över en gata och sedan komma in i ett nytt land. Alla skyskrapor försvann precis som alla kostym-nissar från Wall Street. Istället kom vi till Kina och gatorna kantades med små stånd. Martin tyckte det påminde om Kiviks marknad då alla stånd sålde samma saker.
Ögonen lystes upp på Ellen som verkligen älskar att gå omkring och kolla på sådana här saker :-)

Barnen började bli lite hungriga och var sugna på något så exotiskt som Mc Donalds *hrrmmm*. Vi förberedde dem på att det nog inte fanns just här...... men se det fanns det!Sedan fortsatte vi vidare och kom till Little Italy. Det var fortfarande svårt att fatta att vi faktiskt befann oss i New York. Allt var så gemytligt - folk strosade mitt i gatan och bilarna fick vänta.
Restaurangerna trängdes med varandra och hade dukat upp sina uteserveringar långt ut i gatan.
Det var svårt att välja vilken restaurang man skulle satsa på. Tillslut fick det nästan bli att man blundade och pekade på en......


Ravioli med hemgjord ost och tomatsås. Ser kanske inte så frestande
ut men jag kan lova att det smälte i munnen!

Efter Little Italy fortsatte vi in i Soho. Verkligen ett mysigt område! :-)  Gatorna var fyllda av butiker och jag försökte smita in i en del. Det kryllade inte av kunder precis och min klädsel var kanske inte den mest passande att gå in i fina butiker i...... vad sägs om linne, shorts och sandaler? *hehe*

Butikspersonalen var dock väldigt serviceminded och presenterade sig med namn och berättade om kläderna de sålde. Om man undrade något skulle man bara sägas deras namn så fanns de där till ens förfogande. Lovely!!! :-)

Barnen började bli trötta i fötterna (inte konstigt eftersom det blir låååånga sträckor man promenerar) och vi bestämde oss för att gå till Washington Square Garden i Greenwich Village för att slappa lite där innan vi åkte hem till hotellet.
Parken hade en stor fontän och folk vadade omkring i vattnet och svalkade sig. En del barn badade och rullade runt ordentligt i vattnet.
Det såg verkligen frestande ut...... och vi är ju som sagt turister ..... så av med skorna och upp med brallorna ;-)Sen fick det bli lite picknick i skuggan. :-)På väg tillbaka till tunnelbanan gick vi förbi en djuraffär.
"- Vad tar du för valpen där i fönstret?"
Sjusovare i familjen

Jag har nog inte helt vänt dygnet ännu och ställt om mig enligt den lokala tiden. Vaknar vid 6-tiden och är pigg. Som tur är så gör Erik det också. Däremot är de andra två riktiga sjusovare.
Jag och Erik steg upp och pysslade med lite av varje. Till slut tröttnade vi och bestämde oss för att gå till affären och handla lite extra tillbehör till frukosten. Vi gjorde vid oss och skrev en lapp till de andra två kvarvarande ifall de skulle vakna.

Erik och jag tog god tid på oss och hann verkligen utforska varje hylla i affären (och affären är stoooor!). Vi var ganska säkra på att de skulle vara vakna när vi kom hem igen för då var klockan runt 07.45. Men icke så nicke! De sov fortfarande!!! Medvetet började vi väsnas lite för nu tyckte vi det räckte. Vi ska ju fortsätta utforska stan - sova kan vi göra en annan gång ;-) (Fast om jag känner mig själv rätt så är jag ganska trött ikväll istället).

Det är redan strålande sol och jättevarmt ute - ska bli över 30 grader idag. Det var varmt igår också men det fläktade skönt då.

Vi hörs!

Picknick i solnedgången

I går morse när vi skulle åka över till Manhattan hittade vi ett jättemysigt ställe som vi alla ville återvända till. Vårt hotell ligger ju precis vid Hudson floden och man har en otroligt vy över södra Manhattan. Där har de då byggt en samlingsplats (Owen Grundy Park) för folk att sitta och umgås, promenera eller bara njuta av utsikten. I går morse var där inte så mycket folk men på kvällen hade det samlats desto fler. Vi hade med oss lite tilltugg och det blev en mysig picknick i solnedgången.


Fler bilder

Fler bilder från idag.....
City Hall
Denna del hann vi med idag.
The Sphere.
Klarade sig fantastiskt bra efter den 11 september. Nu står den i Battery Park.


Downtown Manhattan

Idag började familjen Olofsson utforska Manhattan. Vi bestämde oss för att börja i söder och arbeta oss uppåt ;-)
Med andra ord så tog vi tunnelbanan, eller rättare sagt "the Path" som de kallar den, som går mellan Jersey-sidan och NYC.
Vi hamnade rätt på Ground Zero. Då kunde man pricka av det från listan....... ;-)Egentligen inte så mycket att se men att föreställa sig tvillingtornen där mitt bland alla de andra höga hus och att de sedan rasat samman - det var en svår tanke. Det var ju fruktansvärt att se dessa filmsekvenser på TV - nu såg man hur det såg ut i verkligeheten - vilket kaos det måste har varit!

Vi bestämde oss för att promenera runt lite här i den södra delen och siktade in oss på bl.a. Battery Park. Mysigt med alla dessa parker mitt bland skyskraporna.
Vi köpte biljetter och tog en guidad båttur som visade oss både Frihetsgudinnan, Governors island, Ellis island och Brooklyn Bridge. Den tog en timme och var värd varenda dollar! :-)

Promenaden gick vidare uppåt på Broadway och vi hamnade bl.a. vid World Financial Center med dess enorma entré som tydligen kallas för wintergarden. Det är som en stor glaskupol med enorma palmer mitt i salen. Affärer och restauranger.......Det började bli sen eftermiddag och vi började bli hungriga. Vi hittade en liten kinarestaurang på Chambers Street där man betalade för vikten mat man la upp på sin tallrik. Det visade sig bli en billig familjemiddag fastän vi hade mycket mat på tallrikarna.
Chambers street kantades av alla möjliga olika typer av restauranger. Där kunde man nog hitta det mesta - ett tips vi fått av Sara :-)

Imorgon har vi planerat in Soho, Chinatown och little Italy. Fick ett tips av Sara (som precis ringde hit) om att leta upp Katz Deli som tydligen är väldigt känt här. God mat plus att stället blivit känt efter filmen Harry mötte Sally. Kommer ni ihåg Meg Ryans fejkade orgasm - tror att det var på Katz Deli :-)Bilder från igår

Här kommer lite bilder från gårdagen.


Vår resa började i Hässleholm.


Traditionell lunch på Burger King.


Taxfree


Vårt struliga plan.


I väntan på att få gå ombord på planet.


Så här tillbringade Martin mestadelen av väntetiden......


Spelar spel på golvet.


Erik ansträngde sig verkligen för att inte somna. Till slut fick vi tvinga
honom att blunda - då tog det inte mer än 3 sek innan han slocknade *haha*Trötta barn som äntligen kunde krypa ner i sängen.


Martins och min säng


Sara kom med ett litet "survival-kit".

Våra väskor är upphittade

Hotellrummet är kanonfint och fräscht! Jag är så glad att vi bestämde oss för detta :-)
Det är som en liten lägenhet med stor yta för oss att "bre" ut oss på - I like! :-)

Vi har sovit som små grisar hela natten och vaknade vid 06.30 ( ca 12.30 svensk tid). Sköna sängar och inget buller utifrån eller lyhört mellan väggarna - perfekt!

Vi hade nog precis börjat planera hur vi skulle överleva dagen (med långärmade och långbenta kläder i ca 30 graders värme) då de ringde nere från receptionen - bagaget var här!!!!! Jippie!!!! :-)
Jag har nog aldrig blivit så glad över att se mina slitna urtvättade men dock RENA trosor någongång :-)
Helt underbart!!!!
Det blev en energikick för oss alla att få packa upp våra grejer och kläder!

Nu på morgonen har vi varit på upptäcktsfärd här i området och handlat lite att ha i kylskåpet. Frukosten är precis avslutad och snart åker vi över till Manhattan för att idag bl.a. besöka Ground Zero med omnejd.

Blev överöst av tips och information av Sara igår - allt från olika sevärdheter till shoppingställen och till vad man bör och vad man inte bör göra.

Bara några steg från vårt hotell ligger Hudson floden och man har en perfekt blick på Manhattans och dess skyline - jag kan liksom inte riktigt fatta att vi faktiskt är här nu! Att flyga precis bredvid Frihetsgudinnan när vi var på väg att landa kändes overkligt - det var ju liksom bara en dag sedan jag satt på bion och såg SATC och såg det på vita duken.

What a day!!!!!

Vilken dag!!!!!

Det blev en lång dag igår kan jag lova!
Eftersom vi skulle köra bil till Hässleholm för att ta tåget därifrån till Kastrup så hade vi bestämt att köra ganska tidigt (ca 07.00). Arne och Britt skulle ta hand om vår bil och lämna in den till bilverkstaden för reparation efter min rådjursolycka för ett tag sedan.

Innan vi körde skulle jag ha hunnit lämna Basti hos pappa & Ingrid. Lyckades väcka dem (stackarna) :-(

Vi kom i väg i tid och tågresan var lugn. Väl på Kastrup så blev det den obligatoriska Burger King burgaren innan vi gick genom säkerhetskontrollen. Vi var där i god tid eftersom alla som ska flyga till USA rekommenderas att vara på flygplatsen ca 3h i förväg. Ca 1h före vi skulle gå ombord på planet fick vi veta att de upptäckt en buckla vid en av motorerna. Det innebar att vi var tvungna att avvakta besked om vi kunde åka med det planet eller om vi skulle ta ett annat. Väntan blev lång....... Med 45 minuters intervaller kom de och informerade (om de nu hade någon information). Det hela bara förlängdes hela tiden men efter ca 4 h kom vi äntligen ombord. Kunde inte maila Sara om vår försening så Lotta fick rycka in och skriva till henne - TACK!
Flygresan gick jättebra och jag är så tacksam över att vi har så snälla och lugna barn. Kanske börjar de bli resvana nu *hehe* ;-)  ?
När vi kom fram var det lång procedur för att få komma genom passkontrollen. Man skulle fotograferas och man skulle lämna fingeravtryck. Sen fick vi såklart svara på frågor varför vi var här osv.
Helt plötsligt började killen fråga Martin om han var arkitekt eller designer...... öööhhh?! Jag fattade inte riktigt vart han ville komma med detta men efter ett tag förklarade han helt enkelt att han tyckte att Martins handstil såg ut som en designers. Eehhh?!

Sen var det dags att hämta vårt bagage. Frågan var bara var det var? Vi var ganska många (ca 30 st) som stod där och undrade var våra väskor hade tagit vägen. Det visade sig att ingen visste var de var - inte ens personalen. Någonstans hade bagaget försvunnit och man visste inte om de var kvar i Köpenhamn eller om de kommit med på ett annat plan till nåon annan destination. Snacka om Sällskapsresan-känsla *suck*.
Vi fick snällt följa med och ställa oss i en lång kö för lämna uppgifter och förklara hur våra väskor såg ut. De hade en affisch som visade olika typer av väskor och där skulle vi försöka peka ut vilken kategori våra var inom.

Sara kom och mötte oss där och höll oss sällskap. Vi väntade i 3h innan det blev vår tur - man var ganska mör vid detta laget.
Tillslut fick vi lämna vår hotelladress men de kunde inte garantera att vi skulle ha våra väskor under morgondagen (alltså idag). Då kändes det lite uppgivet faktiskt - särskilt när vi började tänka efter vad vi egentligen hade med oss i handbagaget.
Vanligtvis har jag alltid haft ett nätt litet ombyte i handbagaget men den här gången hade vi absolut ingenting mer än det som var allra mest värdefullt - typ kamera, dator och pengar.

Sara var som en räddande ängel och fixade lite kläder, tandborstar, tandkräm, schampoo m.m till oss. Dessutom hade hon handlat lite dricka och tilltugg. Att vi sedan dessutom fick skjuts av henne till hotellet kändes fantastiskt. Att vi skulle ha behövt ta taxi eller tunnelbana från flygplatsen vid det laget hade varit ganska tungt. För oss var klockan vid 04-tiden på natten. Ellen och Erik var superduktiga. Inget klagande eller gnällande utan bara glada miner - de är underbara! :-)


Sista kvällen med gänget (..... före NY-resan)

Ikväll har jag haft en tjejkväll på stan - bio och sedan middag. Säkert många som undrar om det var ett så klokt val med tanke på min hysteri över att jag inte har hunnit packa klart inför morgondagen. Svaret är att det var ett helt rätt beslut att följa med ikväll :-)
Ska erkänna att jag tvekade in i det sista men att få umgås med mina nära lockade mer.

Sex and the City var helt klart bättre än jag förväntat mig och det blev många goda skratt :-) Lite wacko känsla att jag faktiskt kommer att befinna mig där på Manhattan imorgon *hehe*.

Middag med drink och vin var ju ett måste efter filmen och jag tror att vi alla försökte hålla kvar den där glam-känslan efter filmen. Vi lekte med tanken vilken person vi skulle vara i filmen. Helt klart är att Jessica fick personifiera Samantha *hahaha*. Ingen av oss andra är lika crazy-spontan på ett underbart sätt såklart :-)

Lilla blå kommer att följa med till NY och bloggen kommer att uppdateras med inlägg och bilder. Hoppas ni följer med på resan :-)

Kram på er!

Måndag

Måndagkväll och redan vid 18-tiden var jag mer än redo för att få krypa ner i sängen och möta John Blund. Varför är jag så förbaskat trött?!

Barnen har tillbringat dagen hos mamma och Lotta (och Wilda) och de passade på att åka in till stan och shoppa lite. Hade skickat med pengar så att de kunde komplettera Ellens resväska med några linnen. Det blev två ganska välfyllda kassar med kläder både till Ellen och Erik som fick följa med hem *ler*. Tror att jag är skyldig Lotta lite pengar nu..... ;-)

Packningen har börjat ta form nu och de första plaggen har t.o.m. fått trilla ner i resväskan :-)
Fler och fler saker kan strykas från mina listor. Känns skönt!


Jag kan böja på tårna

Måste ju berätta att min fot är mycket bättre! :-)
Från att ha varit katastrof så kan jag nu böja på tårna och gå utan att halta *lycka*.

När ska jag hinna packa?

Jag är verkligen urusel på att packa! Jag vet liksom inte var jag ska börja. Jag tänker att jag ska hämta ett par byxor och kommer ut från klädkammaren med en tröja istället. Ingen struktur alls *suck*. Jag får panik på det här!

I morgon är det jobbedag igen (till 16.30) och sen ska jag hämta barnen hos mamma. Martin ska på personalfest på kvällen och jag känner att jag måste packa det mesta då. På tisdag är det nämligen jobb igen och sen är det personalfestligheter på kvällen. Strunta i att gå? Nja, mitt mål är att vara med men jag ska ju erkänna att det känns stressigt just nu.

Tvättmaskinen går på högvarv här hemma och det hänger tvätt på tork överallt. Jag har i alla fall kommit så långt att jag har börjat skriva packlista. Känns som det är 1000 saker jag ska fixa innan det är onsdag morgon.

Sommarfest

Igår var det dags för den årliga Sommarfesten hemma hos pappa & Ingrid.
Innan dess skulle Eriks spela Gärdscupen i  Vinnö och jag hade som uppdrag att pricka av några "att-göra-innan-vi-åker-till-New York" saker. Jag och Ellen hade ca 2 timmar på oss och vi for in till stan och hann med en hel del faktiskt.

Sommarfest innebär god mat och dryck i mängder, trevligt sällskap, mys och sedan övernattning som i ett kollektiv. Man hittar helt enkelt ett rum (inte så svårt hemma hos pappa eftersom det finns mängder av rum att välja mellan) och sedan får man madrasser och sen lägger man sig där.
Barnen tyckte detta var toppen och Eriks stora diskussionsämne under kvällen var i vilket rum han skulle sova i. Det verkade väldigt viktigt för honom att ha koll på det i förväg.

Morgonen innebar att alla strosade runt i sina pyjamasar och satt och låg huller om buller överallt. Mysigt! :-)

Idag är det Ellens tur att spela match men just nu försöker jag bli lite strukturerad och få koll på vad vi ska ha med oss när vi reser. Jag känner att jag är väldigt disträ och kan inte riktigt fokusera tankarna på rätt saker. Det hela kommer att sluta med att jag bara kastar ner lite "bra-att-ha" i resväskorna och sen får vi komplettera när vi väl är där.
Har i alla fall ringt till Telenors kundtjänst och fått lite hjälp med att spärra vissa tjänster - annars hade det kunnat bli en dyrare resa än förväntat. (Tack lillkusinen för tipset!)

Vad ska jag mer göra???

Jävla skitfot!!!

I morse hade jag fortfarande ont i foten. Blev lite fundersam för visst hade den där doktorn sagt att jag ganska snart skulle uppleva en klar förbättring (dvs ingen smärta). Detta var ju precis tvärtemot! Mycket mer ont nu jfr med tidigare.
Foten är fortfarande svullen och jag kan inte böja på tårna.

Vill man vara fin får man lida pin.......
Jag pressade ner foten i mina Köpenhamns-skor och sen stod jag där. Tanken på att röra mig i dessa skor fanns inte! Testade att ta ett litet steg och det högg direkt. Bytte om till mina flipflop men med en snabb blick i spegeln så insåg jag att det var inte ett dugg bättre än skitiga gympadojjor.

När jag kom till jobbet bytte jag till klackisarna och sen bet jag ihop *ugh*.
Funkade skapligt en stund sen kastade jag av mig skorna och gick barfota hela eftermiddagen. Det var inte heller så skönt men absolut bättre än med klackaskor.

Nu får jag betala priset - kan knappt gå. Skitont och det pulserar och värker.
Ärligt talat - ska det verkligen vara så när man fått kortison? Jag hade fått för mig att det skulle bli bättre ganska snabbt.
Måtte det bli bättre till onsdag då vi reser. Att vara i New York utan att kunna promenera känns ju ganska idiotiskt.


Nästan sommarlov

Sommarlov!!! Ja, eller nästan i alla fall ;-)  Jag har två dagar kvar att jobba sen så är det sommarlov på riktigt :-)

Efter avslutningen med eleverna idag stannade jag kvar för att få undan pappersarbete som annars bara ligger där och stressar mig. Det tog 3½ timme *suck*!
Nu känns det i alla fall skönt - har inget kvar som bara hänger på mig och mitt ansvar :-)

Redo för avslutning

Skolavslutning innebar att man skulle ha på sig en ny klänning som man kände sig så där extra fin i. Så var det i alla fall under mina första år i skolan. Man gick och trånade efter den där klänningen som hängde i garderoben och bara längtade.....!

Eriks outfit har varit klar sedan någon vecka tillbaka men Ellens har vi helt enkelt inte haft tid till att fixa. Själv har hon inte sagt något även om jag vet att hon säkert undrat om inte hon skulle få något nytt till avslutningsdagen.

Snacka om att vara ute i sista minuten - vi åkte inom stan idag. Vi bestämde att vi inte skulle köpa något som hon bara kommer att använda ett par gånger utan hellre något som hon verkligen, verkligen gillar och som hon kan ha annars också.

Hon lyckades hitta en rosa sommarklänning med några glittrande paljetter - ibland förvånar hon mig.... ;-)
Jättesöt! Så nu är både Ellen och Erik redo för skolavslutningen :-)

I år blir det farmor & farfar som följer med dem i kyrkan.


I-landsproblem? Oh, ja!

Kan fortfarande inte få ner foten i mina klackaskor :-( *buhuu*
I-landsproblem? Oh ja! Jag vet, men jag kan väl ändå inte komma i mina skitiga gympadojjor när jag tänker mig sommarklänning?

Mina fötter är 80 år!!!!

Jag är 36 år och mina fötter har idag klassats som ca 80 år *suck*
Idag var det dags att åka till Hässleholm och besöka ortopeden. Först var jag nervös för att inte hitta dit men Martin hade genomgång med mig här i går kväll ;-)

När jag kom dit kom jag på att jag glömt fila till mina fötter (ifall det nu skulle vara en snygg grekisk läkare som förra gången *hehe*). Ja, det var ju bara att bita i det sura äpplet och inse att läkaren skulle få undersöka mina fossingar i det skick de var. Det visade sig att de var i oförskämt bra skick :-)
Läkaren (som inte var en snygg grek utan en medelålders man - trevlig och skämtsam dessutom) tryckte och klämde och fick fötterna att knaka och klicka.

Ganska snabbt fick jag en diagnos. Diagnosen var lite ovanlig för mig med tanke på min ålder. De flesta som har den här åkomman är äldre människor typ i 80 års åldern. Tja, vad ska man säga?!
Det heter Mortons syndrom och det är nerver mellan tredje och fjärde tån som trycks in i leden istället för att ligga under knogarna. När den här ledknutan kommer i kläm så uppstår smärta och svullnad.

OK, nu hade jag fått min diagnos - vad gör man åt eländet då?

Jo, snälla doktorn berättade ganska inlevelsefullt för mig vilka åtgärder man gör.....
I första hand sprutar man in cortison. Efter tre till fyra månader kan man spruta in ytterligare en omgång. Om detta ändå återkommer så blir det ett kirurgiskt ingrepp. Man snittar mellan tårna och drar ut nerven och klipper av den!!!!!! ÖRK!
Det var ungefär här som jag kände mig lite svimmig i armarna - ni vet när de bara känns sådär tunga och sladdriga :-(

"- Ja, det är inget "fancy" ingrepp precis." sa doktorn.

"- Öööhh, jag tror att vi börjar med cortisonsprutan." svarade jag då.

Doktorn gick ut och jag trodde det var för att kalla på en tekniker som skulle justera mina inlägg. Teknikern kom och jag reste mig för att följa med honom.
Icke så nicke - tillbaka till britsen för att få en spruta. Jag har aldrig fått en spruta i foten förut och visste inte alls hur det skulle kännas. Ingen förberedelsetid precis :-S

Nålen var superfin och det kändes inget förutom när han sprutade in cortisonet. Då kändes det som om två av mina tår förvandlats till små vattenballonger och höll på att fyllas till sprickgräns! Märklig känsla......!
Fick varning om att det skulle göra rejält ont senare idag och det skulle bli lite avdomnad känsla - helt rätt! Så ont som jag haft i em och nu har jag inte haft på länge. Kan inte böja på tårna och är öm.
Det måste gå om tills imorgon då jag planerat att trycka ner fötterna några timmar i klackaskorna eftersom det är skolavslutning.

Stress

Nu är det slutspurt i skolornas värld. I morgon är det skolavslutning och den här veckan har varit intensiv (som vanligt). Eleverna genomförde en fantastisk dansföreställning igår och imponerade stort.
Man är lite "hypad" när man kommer hem efter ett sådant arrangemang och kommer inte riktigt till ro. Dessutom har man tusen andra tankar som man måste gå igenom för att inte missa något inför skolavslutningen - gäller både sina egna barn och elever.

Egentligen borde man börja slappna av nu men jag känner mig lite stressad över att vi reser på onsdag och jag har verkligen noll koll på läget.
Sara i USA mailar mig troget och jag får verkligen skärpa mig för att svara henne. Hon är gudasnäll och dubbelkollar allt med oss eftersom hon tänker hämta oss på flygplatsen. Tur att det finns någon som tänker på resan och vad man bör ha koll på.

Frågan är om jag klarar att slappna av när jag är där och kan njuta av upplevelserna utan att bara vara trött efter att precis ha avslutat vårterminen?

Imorgon är det alltså skolavslutning..... på lördag är det fotbollsmatcher och sen Sommarfest med övernattning hos pappa & Ingrid..... på söndag är det fotbollsmatch.... måndag och tisdag är det jobbdagar. Planerna är ju att avsluta tisdagen med bio- och restaurangbesök men frågan är om jag orkar och hinner *suck*


Stockholm maraton

Herman och hans familj har varit uppe i Stockholm i helgen eftersom Thomas skulle springa Stockholm maraton.
För er som inte vet det så är Thomas en stjärna när det gäller löpning.
En liten fågel har viskat att det gick VÄLDIGT bra för dig i Stockholm! GRATTIS!!!

När vi diskuterade det här hemma säger Erik:

"- Mamma, det är ju inte så konstigt att Thomas är så bra på att springa. Han tränar ju varje gång han jagar bovar!"

*hahaha*

Dagens goda gärning

Jag blir inte riktigt klok på detta schizofrena väder! Ena dagen högsommar och nästa dag är det höstrusk..... blä!
Med detta snurriga väder så kan man ju inte plocka undan höst- och vintergarderoben helt.

Efter hundrundan med Tina nu ikväll var man lagom blöt och ville bara hem och bli torr. Vid busshållsplatsen utanför vår tomt kommer det en kvinna som ropar på mig. Hon ser minst sagt förvirrad ut. Frågar efter skollärare Anders.
Öööhhh??? Känner bara två Anders som är lärare och som bor här i närheten och den ena nappade hon på.

Började förklara vägen dit men tappade henne redan efter första kröken 50 meter bort *suck*. Till slut erbjöd jag mig att följa henne dit (märk väl - i regnet!!!). Naturligtvis blev hon mycket tacksam och jag kände att jag hade gjort dagens goda gärning :-)


Midsommarklänning

Varje dag kollar jag runt på lite olika bloggar som jag följer. Ibland halkar man in hos någon ny och alltid hittar man något intressant.
Igår föll mina ögon på den här supersöta "midsommarklänningen" som skulle vara gudasöt på Wilda. Varför inte en tygkrans på huvudet också så att hon slipper "sticksiga" kvistar i huvudet? :-)

Sött, eller hur? :-)


Ombytta roller

Eftersom det var barndop förra söndagen så fick det bli en försenad "Morsdag-middag" hemma hos mamma idag.
Vi börjar bli ganska många nu i den lilla lägenheten. Alla barn och vuxna i soffor och på golv - men mysigt är det :-)
Efter middagen var det som att trycka på en knapp och vi steg in i den där kritiska barn-timmen. Då de yngre i skaran börjar bli trötta och man vet att de behöver följa sina vardagliga rutiner med nattning och mat för att allt inte ska bli helt snett och sömnen rubbad.
Hux flux så hade både syster och bror packat ihop sina familjer och kört hem med sina små. Kvar satt familjen Olofsson och tittade på varandra. Våra barn försökte stirra intensivt på TV:n för att vi inte skulle komma på samma idé som de övriga - att köra hem ;-)

Nä, det känns gott att faktiskt ha kommit förbi den där intensiva (men också så klart roliga småbarnstiden). Man behöver inte packa med sig saker när man ska iväg utan det räcker att man har koll på att alla familjemedlemmar är med.
 
Vi hjälptes åt att diska undan och städa så att mamma kan ta det lugnt imorgon bitti.
Nu är det vår tid att dra strået till stacken. Det var ju detta som Lotta och Anders fixade när Ellen och Erik var små och det var vi som kastade oss iväg direkt efter middagen hade ätits upp.

Svärföräldrarna = våra små hustomtar

Vår trädgård ser ut som ett bombnedslag (en bomb fylld med skit och annat bråte som spritts ut över trädgården fast vi har lyckats samla det i ena änden av vår tomt - som om det skulle vara så mycket bättre *suck*). Varje gång man befinner sig i trädgården påminns man om att vi måste köra iväg det och ändå blir det aldrig av.
Martin har tusen ursäkter men huvudskälet för oss båda är egentligen tidsbrist.
Den senaste månaden har (som ni vet) varit sprängdfylld av aktiviteter och det är ett under att vi inte glömt eller missat något ännu (fast det var rysligt nära att vi missade att Erik skulle bowla med sin klass idag). Vi skjuter hela tiden våra "måsetn" till sommarlovet - fast nu har det ju gått upp ett Liljeholmens för oss att vi faktiskt flyger till USA dagen efter vi slutat jobba och kommer hem på midsommarafton.

Vem kommer då som små hustomtar och knackar på dörren idag? Jo - svärföräldrarna. De förser oss med nyskördade svenska tomater och gurkor från olika lanthandlare - lyx! :-)
När Britt sen försiktigt frågar om de får be oss om en sak när vi är i USA så är jag till 100% säker på att de vill skicka bud med oss om något de hört eller sett och som finns i USA. Har nog aldrig hänt att de bett om något så det känns extra kul att få veta vad de önskar :-)

Jo......

"- När ni är i New York, skulle vi då få kunna komma hit och hjälpa till att rensa i trädgården? Vi fixar så att allt är borta och ivägfraktat tills ni kommer hem igen. Får vi det?"

Öööhhhh???!!!!  Vad tror människorna?! SJÄLVKLART!!!!! :-)
Om deras anledning är att de som ordningsmänniskor tycker att det är jobbigt att se detta berg av skit som bara byggs på mer och mer varje gång de är här eller om de helt enkelt bara vill vara snälla - ja, det skiter jag i. För mig är det bara såååå skönt att de gör detta och självklart vill jag ju tro att de gör det för att vara snälla ;-)

Tusen tack!!!

Bilder

Åh vad det är gott med sovmorgnar!!!
Att bara kunna ligga kvar i sängen utan att känna att man måste gå upp - helt underbart!

Hundrunda på A3 med Tina och Mia - kameran fick följa med så här bjuds det på några bilder.


Miller njuter av att få springa i det höga gräset.


Mac söker sig till skuggan.


Attack


Attack testar om det går att sticka in hela nosen i Bastis mun - det gick! :-)
Basti BIS 3:a

Idag var det dags för mig och Basti att ta oss till Åhus för hundutställning. Nära och bra :-)

Sträckte ut armen utanför dörren i morse för att känna vilket klädval man skulle göra. Bestämde mig ganska snabbt för trekvartsbyxor och kortärmad tröja eftersom det var varmt redan tidigt i morse.
Martin skjutsade ner mig (eftersom han och Erik skulle följa med Ellen på hennes fotbollsmatch i Osby) och då var det helt vindstilla och solen bara stekte. Hittade en liten liten yta med skugga vid sidan om ett skjul och där parkerade jag oss. Förstod mig inte riktigt på alla som satte sig mitt i solen utan solskydd till sina hundar. Snacka om värmeslag bara efter en stund!

Tina, Mac & Miller kom och gjorde oss sällskap och man kunde riktigt se lyckan i Bastis ögon över att ha sina kompisar där :-)
Basti var den enda Gordonsettern så därför blev han BIR och fick HP dessutom. Detta innebar att han skulle gå vidare till finalen senare under dagen.
Jag och Tina åkte ner till skogen  vid hundbadet och gick en runda med hundarna. Det var precis lagom och sen sov Basti en runda när vi kom tillbaka till utställningen igen. Idag hann han inte riktigt bli sådär uttråkad som han blivit några av de andra gångerna.

Frågan är vart solen tog vägen? När vi kom tillbaka från hundrundan var det riktigt kallt och jag hade ju inte rustat mig för sådant väder. Satt och frös och tvingade Basti att sitta/ligga nära mig så att jag kunde få lite av hans värme. 

Äntligen blev det då dags för finalerna. Det var inga gruppfinaler utan man körde alla på en gång vilket innebar måååånga hundar inne i ringen.  BIS-valpar, BIS-veteraner och sedan sist BIS-final för övriga. Jag och Basti stod och trängdes med ca 25-30 hundar. Som tur var så placerade de de större hundarna först så att de kunde få springa utan att behöva sakta in.
Man sållade sedan bort ganska många och behöll 8 st. Basti var en av de 8. Sedan var det noggrann granskning och sedan sållade de bort ytterligare 3. Basti var fortfarande kvar. Nu skulle vi alltså bli placerade :-)

Basti blev till slut BIS 3:a!!!

Sommarväder

Jag älskar detta sommarväder!!! ♥
Att man dessutom prickar in lediga dagar just när solen tänker titta fram gör ju inte saken sämre ;-)
Idag har jag hunnit med ganska mycket hittills om jag får säga det själv. Fixat och donat med lite av varje.
Ska strax köra in och väga mig och möta upp mamma och Lotta där (som jag lyckats få med mig).
Sen ska jag hem och förbereda det sista inför eftermiddagens fika med ligan (=Jessica, Sofie, Malin och alla barnen).
Klockan 13 ska Erik hämtas och sen ska vi direkt till Skepparslöv för Ellen ska ha fredagsredovisning och hon har då valt att berätta om Basti så då får vi åka dit så hon får visa honom.
Ungefär samtidigt som det är slut så står nog fikabrudarna (tänkte först skriva tanterna) här och knackar på dörren..... så det får bli till att skynda sig hem och sätta på kaffet :-)

Ledig

Hade nästan kunnat vänja mig vid lediga torsdagar och fredagar ;-)
Har varit ledig idag och hade lovat Ellen att jag skulle hälsa på i hennes klass.
Varför gör man inte det oftare? Följer med sina barn till skolan alltså. Tja, kanske för att man själv jobbar men alla borde ha möjlighet och verkligen göra det någongång.
Det var en jättetrevlig förmiddag/morgon och jag hann med att skratta så tårarna sprutade :-)
Vet inte riktigt hur det gick till men helt plötsligt hade jag ma-lektion och vi ägnade 35 minuter åt att diskutera och testa olika lösningar till ett ma-problem som jag presenterade - KUL!!!

Efter mitt besök for jag vidare till min egen skola eftersom jag hade lite pappersarbete som jag var tvungen att fixa idag. Man tror att det ska gå snabbt - in och fixa det man ska och sen ut igen - men så blir det ju aldrig. Folk drar i en och helt plötsligt är man involverad i något. Jag försökte ändå låsa in mig i vår lilla "skrubb" för att få gjort det jag skulle men det funkade sådär.

Det blev bestämt att jag skulle luncha med mamma, Lotta och Wilda . Inte helt fel ;-) Hann shoppa lite också ;-)

Föreställningar till höger och vänster

Det är inte det att det händer för lite just nu så att ni går och tror att jag har för lite att skriva om..... nej, det är snarare så att det händer för mycket runt om mig just nu. Tiden räcker inte till. Fler som känner igen fenomenet?

Den här veckan har kantats av föreställningar av olika slag - både med jobb och familj.
I tisdags var det dags för Erik att agera rymddansare. Han hade visat dansstegen här hemma men på scen och tillsammans med alla andra svartklädda rymddansare så blev effekten ännu häftigare :-)

I går var jag i Malmö med min klass. För andra året i rad skulle de dansa på Palladium inför andra dansgrupper. Succé som vanligt :-) !!!
De är otroligt duktiga och man kan väl säga att det var en uppvärmning inför den stora dansföreställningen som vi ska ha nästa vecka.

Idag var det dags för Ellen att uppträda. Hon som annars alltid varit så försynt - velat sjunga och dansa men inte vågat - ja, hon tog tjuren i hornen och sa att hon skulle "komma över" sin scenskräck! Snacka om drastiska metoder ;-) Hon bestämde sig alltså för att sjunga tillsammans med 3 andra tjejer på skolans traditionella skolgårdsfest. Mikrofoner och scenkläder..... ja, allt var genomtänkt.
Måste säga att jag är jättestolt över att hon vågade och gjorde detta - att de dessutom var jätteduktiga är ju bara ett extra plus :-)


KEVIN.MURPHY

Efter mitt besök hos frisören så är jag nu ägare till en ny hårvårdsprodukt. Det är ett australienskt märke (om jag har fattat det rätt) och heter KEVIN.MURPHY.
Förpackningarna är återvinningsbara och produkterna är paraben- och sulfatfria och självklart inte testade på djur. (Ja, det där paraben-grejsimojset vet jag egentligen inte vad det är men erkänn att det låter bra ;-)  ). Serien innehåller antioxidanter och naturliga växtdelar av högsta kvalitet som återställer fuktbalansen, bevarar färgen och ger håret styrka och nytt liv.

Klart att jag skulle ha en sådan kanongrej med mig hem *hehe*.
När hon satte det i mitt hår så reagerade jag över lukten. Det luktade ganska gott och väldigt starkt men jag kunde inte sätta fingret på vad doften påminde mig om.

Nu har jag svaret......

Martin undrade i dag vad det var som luktade myggmedel! *suck*
Jo, det stämmer..... doften påminner om Mygg-A (ni vet vilket jag menar va?). Det var därför jag kände igen doften!
Så nu går jag omkring och doftar myggmedel. Vem vet - det kanske funkar till sommaren? Inga myggbett i skallen i alla fall *hahaha*


1 juni

1 juni.

För exakt 36 år sedan kom jag till Sverige. Den här dagen har alltid räknats lite som min extra födelsedag (till Lottas och Anders stora förtret *hehe*). Härlig känsla att ha två födelsedagar ;-)

Idag fick jag en liten present av Martin - en påse Polly! :-)
Kunde inte bli bättre eftersom jag satt här hemma och var otroligt sugen på just Polly och så helt plötsligt så kommer Martin hem med en påse bara till mig *lycka*. TACK!!!♥

RSS 2.0