04.40!!!

Borde kanske krupit till kojs tidigare i går kväll med tanke på hur dags jag skulle stiga upp i morse.
Klockan 04.40 ringde väckarklockan och jag skojar definitivt inte om jag säger att jag idiotförklarade mig själv 1000 ggr för att jag gått med på detta elände..... igen. Varför utsätta sig för något sånt här?! Men nu var det ju bestämt.... Ullared.... here I come again!

Nåväl.... jag steg upp och gjorde mig i ordning. Martin, min prins, steg upp och skjutsade mig till vår mötesplats där vi skulle bli upphämtade av Malin med sin minibuss.
Trevligt sällskap gör dock underverk! :-)
Tröttheten försvann och vägen dit gick i racerfart.

När vi kom fram var det visserligen kö men det rörde sig hela tiden så vi var inne på några minuter.
Eftersom jag hade intentionen att "mingla" idag (då jag egentligen inte skulle ha något särskilt) så tog jag inte min vanliga runda (dvs börja med kläderna) utan startade med att ta leksakerna.
Det var inga problem att ta sig fram och jag kunde i lugn och ro gå och kolla. Kan nu stoltsera med att någras julklappar redan är fixade och har bara några kvar :-) Känns gött!

Jag vet inte riktigt hur man kan mingla och ändå lyckas fylla och toppa en kundvagn??? Sen går man och betalar och käkar lunch och sen går man in igen och lyckas handla mer..... Visst är det en förmåga? ;-)

Basti fick en ny hundbädd som han ska ha i sovrummet. Den gillade han direkt och gick och la sig :-)

Tack för supertrevligt sällskap idag:-)

Mingla på Ge-Kås i Ullared

I morgon ska jag göra något som jag inte trodde för en månad sedan..... jag ska återvända till Ullared - lönehelgen - och jag gör det helt frivilligt!
Förra gången jag var där (för ca en månad sedan) svor jag dyrt och heligt på att jag INTE skulle utsätta mig själv för detta igen - särskilt inte en lönehelg.
Vad händer? Jo.... tiden går och skräckbilderna blir suddigare och suddigare..... och det slutar alltså med att jag skriver upp mig och anmäler mig till att följa med.
Den här gången är det med kollegorna på jobbet och jag försöker intala mig att jag åker dit för att mingla och inte har några "måsten" som jag behöver armbåga mig fram till för att få tag på.
Martin skakar lite på huvudet och tycker väl att jag kan "mingla" lika bra här hemma om det nu är det jag vill göra..... *hahaha*


"Värsta fredagen"

FREDAG!!!
Passade på att ta tidig helg och slutade redan vid 14.30. Det väntade fika hemma hos Sofie och det vill man ju inte missa ;-)

Denna fredagskväll är som alla andra fredagskvällar...... man känner sig ganska trött och soffan den lockar mycket på en just nu. Barnen förväntar sig fredagsmys med Idol på TV:n och popcorn och chips på bordet. Det hör liksom till :-)

Erik har en tand som hänger i en skör tråd och tycker att detta är den värsta fredagen i hans liv *suck*. Vi fick ha en "ta-ner-honom-på-jorden-diskussion" vid matbordet för att få honom att förstå att en lös tand är en piss i Nilen. Jag drog jämförelser med sjuka barn som ligger inlagda på sjukhus och får utstå både det ena och det andra..... fast med facit i hand så är frågan om han ens kunde se att det var mils avstånd mellan hans lösa tand och cancersjuka barn...... Han befinner sig väldigt mycket i JAG:ET just nu *ler*

Vi får väl se vad som händer när popcornen åker fram på bordet ;-)


Cellförändringar

Igår när jag väl landade inannför ytterdörren och kunde gå igenom posten så var klockan nämre 17.30 och när man då öppnar ett brev och uppmanas att ringa till en person på mödravårdscentralen så inser man att det inte kommer att uppfyllas då klockan blivit för mycket.
I brevet står det att jag varit och tagit cellprov den 23/11 FÖRRA ÅRET! (Hallå?! Känns lite förlegat.)
Det står att jag inte fått svar och att jag måste ringa direkt på måndag (25/10). Detta kan jag alltså inte eftersom det redan är kväll och denna person med all säkerhet redan är hemma.
Jag ringer i alla fall upp och lämnar ett meddelande om att jag ringt och att jag ringer upp henne nästa dag (som idag).
Det hinner jag inte. Hon är snabb. Redan på morgonen ringer hon upp mig och berättar att det senaste cellprovet visade tecken på förändringar och att provet dessutom var oklart..... öööhhh???
Hon vill att jag ska komma in så fort som möjligt och ta ett nytt cellprov.
Eftersom jag befinner mig utomhus och inte har tillgång till min kalender så kan jag inte bestämma tid med henne utan hon säger att hon ska ringa upp mig igen vid lunchtid.

Tiden går och lunchen kommer och går...... ingen ringer. Till slut är det eftermioddag och jag ringer upp henne. Hon svarar inte utan jag lämnar ett meddelande på hennes telefonsvarare. Hon ringer upp mig ganska direkt efter jag lagt på och vi bestämmer ett nytt datum. Under dagen har man ju hunnit fundera en del och har nu laddat upp med frågor:

- Varför har jag inte fått något svar tidigare?
- Jag trodde att om man inte hörde något så var det detsamma som ett positivt besked, eller?
- Vad innebär det att jag har cellförändringar?
- Vems ansvar var det att skicka ett provsvar till mig?
- Hur jävla klantig får man egentligen vara ???!!! Detta får väl ändå inte bara ske?!
OK, det sista sa jag inte utan ansträngde mig verkligen att vara trevlig (vet egentligen inte varför?)

Hon betonade att jag skulle komma in så fort som möjligt men ärligt talat så skiter jag i det. Har det inte hänt något på ett helt år så kan det inte vara så farligt. Det blev bestämt på torsdag nästa vecka.

Så jäkla klantigt!

Jultidningar?

Idag är jag verkligen inte mitt fräschaste jag. Jag vandrar runt här hemma i tights, tröja, lurviga inneskor och med allmänt flottigt hår. Men va fasiken..... vem bryr sig så här en söndag? ;-)
Har insett att även veckorhandlingen kommer att tillfalla mig denna dag vilket jag INTE ser fram emot :-(
Gillar verkligen inte att handla mat!
Dessutom innebär det att jag måste ta tag i mitt ofräscha jag och dutta till mig lite så att jag kan stiga in i en mataffär utan att skrämma iväg alla andra kunder. Jobbigt! *suck*

Ellen har varit hemma en runda efter sitt ödleletande och nu är hon iväg igen på en jultidningsrunda. Verkar gå lite trögt men hon får skylla sig själv då hon är sent ute.
Om det är någon som är intresserad av att köpa jultidningar så säg bara till. Ellen blir överlycklig!

          

Städningen blev kvar till mig

Tycker redan att jag hunnit med massor och klockan är inte mer än 12. Effektivitet :-)
Redan vid frukostbordet delegerade jag ut uppgifter till Ellen och Erik (Martin hade sedan länge åkt iväg för att fortsätta snickra på buren). Det var röjning, städning, läxläsning, jultidningsförsäljning m.m som stod på schemat. Ellen suckade och tyckte det var en jobbig dag redan innan den ens hunnit ta fart.

Ellen gav sig ut på en jultidningsrunda och Erik satte sig för att göra sina läxor. När hon kom tillbaka hade hon blivit uppringd av Tova som undade om hon ville följa med till Skepparslövs skola och leta småödlor (visste inte att det fanns gott om dem där). OK då..... vi hinner nog röja ändå. Erik blev uppringd av Eric B så nu springer de runt här hemma och skjuter med sina NERF-pistoler.
Vad kan man då konstatera? Jo, att den där städningen blev kvar till mig. Har dammsugat hela huset (skittråkigt!) och nu har jag helt tappat lusten till att fortsätta.
Vi har så fruktansvärt mycket grejer så jag håller på att få panik. Har bestämt med pappa att vi ska sälja på Saker & Ting marknaden här i Kristianstad i december. Hoppas på att bli av med massor då. Problemet är ju bara att man ska förvara sakerna någonstans tills dess.


Bra dag

När Erik var på handbollsträning fick vi oväntade frukostgäster.
Alltid lika kul! :-)
Wilda med familj som kom hit (efter att först ha varit en runda ute i Gringelstad men eftersom Alfred var sjuk så landade de här istället). Jag och Ellen hade ju redan ätit frukost men det var lika mysigt ändå.
Borde kanske bli en ny tradition? :-)

Efter frukost nr. 2 blev det en hundrunda i hagarna med Tina och Mia. Basti uppför sig som en valp/unghund igen och skuttar och studsar som aldrig förr. Han tycker verkligen att det är superkul med kompisrundor.

Lagom till lunchtid kom vi iväg till Väla. Martin trodde att det var ett säkert kort att köra dit idag - före lön och allt..... jo, tjo flöjt! Mycket folk! Men för en annan som är van vid Ullared under rekordhelgen var ju detta ingenting *hahaha*.

Är nöjd med shoppingdagen. Blev många kassar jämnt fördelade på oss alla fyra....tja, Martin köpte iofs bara sina efterlängtade jeans.... men vi andra shoppade loss ;-)


Väla

Helg igen - härligt! :-)
Igår var det fredagsmys här hemma och vi kan konstatera att soffan börjar bli lite för liten till att rymma oss alla fyra. Tur vi har en fåtölj också ;-)

Just nu tränar Erik handboll sen bär det iväg till Väla för shopping. Martin har inbillat sig att han bara kan hitta och köpa jeans på Väla. Ja, jag vet inte riktigt hur han tänker eftersom vi har i stort sett samma affärer här i Kristianstad men i detta läget säger jag inte emot - en utflykt till Väla är ju aldrig fel ;-)


NEWBODY

Ellen och hennes fotbollslag säljer NEWBODY-kläder. Måste passa på att göra lite reklam för dessa då det verkligen är bra kvalité och prisvärda.
Har man väl köpt en gång så köper man ofta fler gånger då man är så nöjd.

Vi har kataloger här hemma men man kan också gå in på deras hemsida och kolla deras produkter.

Om det är någon som är intresserad så hör bara av er!

http://www.newbody.se/produktkatalog/

Bara en infektion

Erik har varit hos doktorn och fått konstaterat att han har en infektion i kroppen men inget allvarligt. Man tog både sänka och körtelfeberprov men det visade inget. Hans svullna lymfkörtel på halsen kan var så svullen i flera veckor men det var tydligen vanligt.


Halsmandlarna som spökar?

Imorgon är det nog dags att ringa farbror doktorn och få en tid till Erik.
Hans feber försvann ju men jag tyckte aldrig att han blev som vanligt i halsen. Han har inte ont när han sväljer längre men han låter fortfarande lite grötig.
Idag påpekade han att han var öm på halsen och visade var jag skulle känna. Han hade ju en böld där!!!
Vad fasiken kan det vara?! Mandlarna? Det skulle kanske också förklara varför han börjat snarka som en galning om nätterna.
Bäst att kolla upp det.

Knockat med en gitarr

När jag kom till fritids och skulle hämta Erik satt han och grät. Tårarna rullade nerför kinderna och lämnade snuskigt svarta spår efter sig (vanlig hederlig skit).
 
Vet inte hur han lyckas men det verkar som att han alltid ska ha någon bula eller något sår någonstans på kroppen hela tiden. Precis när han nu tappat sin svarta tand så växer det ut en bula under ögat på honom. Inte alla som kan lägga till "knockat med en gitarr" på sin meritlista ;-)

Det gick dock över ganska snabbt då jag sa att Herman kunde följa med hem och leka en stund :-)

Jäklar vad effektiv

Jäklar vad man kan vara effektiv när man bara sätter den sidan till och känner piskan på ryggen! :-)
Tre dagars frånvaro från jobbet pga utbildning gör att man ligger efter ganska rejält med andra uppgifter. Hade en lång lista med allt som skulle hinnas med under dagen. Måste säga att jag varit väldigt strukturerad och organiserad hela dagen. Kan stolt säga att jag hann med allt jag ville. Hade ju en tid att passa i eftermiddags - annars hade jag nog jobbat längre men nu skulle barnen hämtas kl. 16.15.


18 eller 36?

Hur ska man tolka det här?

Var på systemet i fredags och fick visa leg. *suck*
Kan man ta det som en komplimang att man fortfarande ser ung ut eller ska man bli deprimerad?

Tror fasiken att det är min sk. frisyr (som egentligen inte är någon frisyr för det bara hänger) som är orsaken. Jag sa häromdagen att jag ser likadan ut i håret nu som jag gjorde på gymnasiet. Snacka om bekräftelse! *suck*


Mycket att ta igen....

Jag och Ellen sitter och slappar i soffan. Erik har slocknat i sin säng och Martin fortsätter med sitt "evighetsprojekt".... kaninburen. Måtte den bli klar snart..... *suck*.

Imorgon startar en ny jobbvecka igen och jag är nog inte en av dem som har måndagsångest men däremot kan jag känna mig liiite stressad över hur mycket jag måste hinna med under morgondagen. När man varit borta (utbildning) tre dagar från jobbet förra veckan så har det ju hunnit hopa sig en del som måste fixas så fort som möjligt.
Nu börjar dessutom Martin med sina utvecklingssamtal vilket innebär att jag inte kan jobba hur länge som helst utan har tider att passa (=hämttider på fritids). Det är väl egentligen bara bra att ha sådana tider så att man faktiskt kommer hem någongång men just nu känns det lite stressande.


Det saknas en......

Idag var planerna att åka till Kivik och njuta av det härliga höstvädret.
Eftersom det var ganska kallt i natt ville vi att det skulle hinna bli lite varmare innan vi gav oss iväg. Då passade det ju bra med en hundrunda på A3 innan det var dags.

Flocken var samlad men det saknades en......
Miller springer numera runt på de härliga ängarna i hundhimlen tillsammans med alla andra änglar. Där mår han jättebra och håller ett vakande öga på oss som fortfarande är kvar på denna sidan. Det är så tragiskt att behöva uppleva det där....... sinnet och knoppen vill och är klar men kroppen orkar inte riktigt med.
När det sen dyker upp fler motgångar blir det tufft.....
Det enda som tröstar i en sådan situation är ju vetskapen om att de inte längre behöver ha det jobbigt.♥♥♥
Så fin!

Visst är den fin?
Finns på min spontanönskelista :-)


"From here to eternity"

Gammal intervju

Ellen hade en läxa nu i veckan där hon skulle intervjua någon som var äldre. Frågor fick hon hitta på själv och sen skulle hon skriva ner allt.
Hon valde sin morfar :-)
Jag visste att jag själv haft en liknande läxa när jag var i hennes ålder då jag intervjuade min farfar. Jag kommer ihåg att jag spelade in själva intervjun på kassettband och att när det blev min tur att redovisa i skolan så "råkade" jag bli kissnödig just när mitt band skulle splas upp *hahaha*.

Gissa om jag blev förvånad när pappa plockar fram det gamla kassettbandet!
Att plötsligt få höra farfars röst igen kändes märkligt. Farfar bodde hemma hos oss (på nedervåningen) och därför stod han ju oss lite extra nära.
Själv lät jag som Ellen...... fast med en liten inblandning av Erik ;-)
Erik har mer utpräglad Kristianstads-dialekt.

När Ellen fick höra det  tyckte hon att det lät konstigt.

"- Det låter som det är jag!"

:-)

Brevduva

Erik har väldigt bestämda åsikter kring mångt och mycket. Bl.a har han bestämt att han vill testa på så många olika idrotter och aktiviteter som möjligt. När han sen är nöjd tänkar han välja ut det som han gillade mest och satsa på det.
Fotbollen ligger fast - den vill han inte rucka på men annars är han öppen för olika alternativ.
Han har redan hunnit med tennis, pingis och nu denna terminen är det handboll. Nästa byte kommer att bli till bågskytte. Vet i hundan var han fått den ideén ifrån? Inte den allra vanligaste aktiviteten precis.

Det var aktiviteter.... sen har han tankar och planer för husdjursfronten också.....
Han har lobbat för en katt men det har vi helt ratat.
När Ellen fick sin kanin Viggo så var han överförtjust i honom och ville först också ha en kanin när han blev så gammal. Detta ändrade sig sedan till en hamster..... som i sin tur blev en ...... BREVDUVA!!! Hallå?!
Detta skrattade vi åt först och tyckte det var en kul grej att skoja om men det verkar ha fastnat i huvudet på honom.
Mycket har jag hört..... häst, hund, katt, kanin, hamster, underlat ...... men inte fasiken en brevduva!


Nya planer

Tidsoptimist-familjen Olofsson har skjutit upp sina Kiviksplaner till morgondagen då vi insåg att vi inte skulle hinna med det idag.
Morgonen började med fralle-frukost och sen skulle Erik träna handboll. Under tiden rensade jag och Ellen ut sommargarderoben och fyllde på med vintergarderoben istället.
Erik hann hem och byta om och nu har han åkt iväg igen. Kalas på Andy´s lekland till 13.30.
Klockan 17 ska vi vara ute i Rinkaby och käka hos Lotta & Ola.
Hade alltså blivit liiite tajt att klämma in Kivik däremellan också ;-)

Nu får det bli en utedag i trädgården istället :-)

Utflykt till Kivik

Imorgon blir det en tur ner till Kivik för att kolla på äppeltavlan och förhoppningsvis blir det härligt höstväder.

Någon som vill följa med?


Porcupine Ridge

Idag testar jag ett nytt rött vin (ett tips jag fått).Riktigt gott!!! :-)

Tandfeen och jultomten

Eriks svarta tand har ju hängt på trekvart nu i några dagar och vi har alla väntat på att den ska trilla ut. Han var hos tandläkaren i onsdags och röntgade. Den nya tanden såg ut att vara i fin form och den gamla mjölktanden trodde hon skulle trilla vilken dag som helst.
Ikväll klirrade det helt plötsligt till på tallriken....

"- Oj, där kom tanden!" sa Erik när vi andra var helt uppe i en diskussion. :-)

Så nu är den ur vägen....... :-)

När tanden väl ploppat ut så kom diskussionerna runt matbordet att fokusera mer åt tandfeens vara eller icke vara.
Ellen och Erik var mycket bestämda kring att tandfeen inte finns och att det är föräldrarna som lägger pengar.
Jag och Martin förnekade ju så klart detta.
När det sen väl kom till krita och jag sa till Erik:

"- Om du inte tror på tandfeen så kommer hon kanske inte till dig i natt."

Tre sekunders tystnad.... sen...

"- Det var Ellen som sa det - inte jag!"
*hahaha*

När sen väl tandfeen var avklarad så riktades fokus åt jultomten.

Erik: "- Vi vet att jultomten inte finns! Det är morfar eller Anders som klär ut sig!"

Jag: "- Nähä.... hur kan ni tro något sånt?!"

Erik: "- Men mamma! Jag såg ju morfars öronproppar (= öronsnäckor/hörapparat) och dessutom kom jag ju in när han bytte om!"

Tja.... vad svarar man på det?
Tomten kan väl också ha öronsnäckor?
;-)


Vaddå fotboll?

Martin skäms över mig....... *suck*

På något konstigt sätt så ingår det tydligen nuförtiden att man bör känna till att det är fotboll på TV.
Det uppdagades för mig i går kväll. Hur ska man veta det egentligen?!
Holland-Sverige var det tydligen ;-)


Det bidde ingen vab..... det bidde jobb

Eriks feber försvann någongång i natt men med tanke på att den pendlat upp och ner som en jojo och att han också hade ont i halsen så ansåg vi det var bäst att han stannade hemma från skolan idag.
Snälla pappa och Ingrid erbjöd sig att hålla Erik sällskap så att jag kunde åka till jobbet. Vi höll det lite öppet och jag kunde välja om jag skulle åka hem efter möte nr. 1 men när man väl är på jobbet så verkar klockan gå dubbelt så fort som annars. Vips så var det lunchdags....!
Det hela slutade med att jag stannade kvar hela dagen. Erik tyckte det var den bästa "vara-hemma-för-att-man-är-sjuk-dagen" han någonsin upplevt.
Full attention på honom hela tiden. De hann med en läxa, rigga upp en spionkamera, spana på en råtta, handla godis, titta på film, spela Nintendo m.m :-)

Fortfarande lite grötig i halsen - röd men inga gula prickar...... det får bli skolan imorgon.

TACK pappa & Ingrid för hjälpen idag!

10-10-10

Föds man idag får man ett lätt personnummer att komma ihåg ;-)

Det påminner mig om när Erik var på väg att poppa ut....... han var beräknad till den 6/3-03 men både jag och Martin skojade om att det hade varit lite skojsigt om han kom den 3/3-03.
Nu kom han ju iofs tidigare men vi lyckades inte pricka in just detta datumet.

Vet inte om det stämmer det där de säger om att andra gången så går det fortare.... hur som helst så gick det fortare andra gången för oss. Erik han mer eller mindre poppade ut  den 1/3 ;-)

Jag kommer ihåg när barnmorskan kom in till oss och konstaterade att huvudet redan var ute en bra bit..... då säger Martin lite halvtyst (kanske för att jag inte ska höra?):

"- Ehh.... tror du det finns en chans att det kan dra ut på det till den 3/3?".

OK.... strypfaktor på min man just i det ögonblicket!!!
Ungen har ju för F*N halva huvudet ute!!!!

Barnmorskan tittar på honom och konstaterar mycket pedagogiskt och lugnt:

"- Nej, bebisen kommer att födas inom några minuter."

Mycket riktigt.... Erik fick personnummer 03-03-01...... inte så pjåkigt det heller ;-)

Brothers

Ikväll ska Martin iväg och fortsätta snickra på buren. Gulligt nog hyrde han en film till mig igår så att jag kan ha en egen liten filmkväll här hemma :-)

Någon som sett den?


Feberns vara eller icke vara....

Feberns vara eller icke vara......
Eriks feber försvann idag mitt på dagen och vi ställde alla in oss på att det skulle kunna bli en någorlunda normal måndag imorgon med jobb och skola.
Men man kan aldrig vara säker...... helt plötsligt var febern tillbaka och jag försökte ställa om mina jobbtankar till att bli "vab-tankar". Martin har ganska många "måste"-grejer imorgon på jobbet och dessutom är det dags för mig att vara hemma denna gången.

Nu ikväll är febern borta igen..... man blir ju galen! Hur ska den ha det egentligen?!
För min del så går jag gärna till jobbet imorgon men man vågar ju inté lita ett ögonblick på att den ska vara helt borta. Vem vet - jag kanske vaknar upp bredvid en het kamin imorgon igen?

Febrig kille och en heldag i Malmö

Idag blir det en hemmadag och tanken är att vi ska ut i trädgården och röja lite. Viggos nya, fina, hemmasnickrade bur är på väg att ta plats och det måste fixas så att den kan placeras på rätt ställe i uteförrådet + att det ska göras ett litet hål i väggen så att han kan hoppa ut till sin utebur :-)
Allt detta kommer vi inte att hinna idag men någongång måste man ju börja.

Igår morse vaknade jag av att Erik låg fastklistrade bredvid mig. Han var het som en kamin och febern var ett faktum *suck*.
Det har precis gått en vecka sedan han hade det sist. Denna gången klagar han även på halsont och man kan se att han är röd i halsen och låter grötig men det behöver ju inte betyda att det är halsfluss. Hög feber hela gårdagen och nu på morgonen har den sjunkit men ligger dock fortfarande inom gränsen till feberlandet. Vi får väl avvakta under dagen och se vart det leder annars får vi väl åka in och kolla.

Igår hade jag en heldag i Malmö tillsammans med ligan (=Jessica, Malin, Caroline och Sofie). Alltid lika kul att umgås med dem - aldrig en tråkig minut! ;-)
Vi tog tåget till Malmö och började sedan med frukost när vi kom fram. Sedan var det shopping som stod på programmet :-)
Jag var verkligen på shoppinghumör men hittade inte så mycket..... en stickad tröj-klänning, tröja och strumpbyxor.
Även om det inte blev så många kassar så var det en kanondag! Lyxlunch på Vespa (italienskt med ett glas rött till..... kan inte bli mycket bättre) och avslutningsvis fika med gigant-chokladmuffins!
Att jag kände mig som en sprängfylld ballong när jag steg av tåget var kanske inte så konstigt ;-)


Stackars Ellen! :(

Imorgon jobbar både jag och Martin länge och typiskt oss så försöker vi få ihop ett fungerande vardagsschema i sista stund vilket innebär att jag ikväll ringer hem till pappa & Ingrid och undrar om de kan hämta barnen på fritids. Vilken tur vi har - de kan :-)

Vid middagsbordet klagar Ellen på huvudvärk och tror att hon druckit för lite. Strax efteråt klagar hon på att hon fryser. Då börjar jag ana ugglor i mossen......

Mycket riktigt.... feber! :-(

Stackaren! Hennes klass ska imorgon på utflykt till Lund och besöka domkyrkan. Matsäcken har varit noga planerad långt i förväg och förväntningarna höga. Nu blir det alltså inte så för hennes del. Tårar har runnit nerför kinderna och besvikelsen har varit stor men nerbäddad i sängen kunde hon nu ikväll ändå acceptera ödet. Det får bli en mysig picknick i sängen imorgon istället tillsammans med Martin.


Coca-bottnar

Har haft en mycket trevlig och bra dag på jobbet idag. Kunde ju inte bli annat med tanke på hur den inleddes ;-)
Jag träffade Sofie och Jessica på Fantasi och medan de käkade frukost tog jag en Latte. Därefter var det föreläsning hela förmiddagen (men en bra sådan).

Efter jobbet gick jag inom Synsam och jag måste berömma dem för deras service och att de är så himla trevliga. Jag var där igår också och engagerade två av biträdena under en ganska lång stund. Idag hade jag tre biträden runt mig som gjorde allt för att hjälpa till.
Jag har insett att jag verkligen har tjocka glas i mina bågar - om inte så lär jag få det nu med tanke på att min syn tydligen försämrats en hel del *suck*.
Ja, Anders.... det är på gränsen till Coca-bottnar :-(

Mitt I-landsproblem består alltså nu i att försöka hitta bågar där dessa tjocklekar döljs så mycket som möjligt. Bågarna jag har i dagsläget är ju perfekta eftersom skalmarna är så breda att de döljer glaset..... 

Snart får det väl bli linser.......


Mighty Beanz

Ville ju köpa något till Erik igår eftersom han var lite krasslig....
Visste inte alls vad han ville ha i leksaksväg och med tanke på hur mycket folk det var just vid leksaksavdelningen så var jag inte vidare sugen på att trängas bara för att se om jag hittade något som kunde verka lämpligt. Lite lättare när man vet vad man ska ha.

Råkade går förbi en hylla där det låg några få förpackningar. Vet inte varför jag råkade kasta en blick på dem men tur var det! Det visade sig vara "Mighty Beanz" som Erik pratat om ett tag. Kunde det bli bättre... nej, detta var ju helt perfekt! :-)

Erik är överlycklig!
Hela veckans trötthet

Herregud vad trött jag är idag! Undrar om det är hela veckans trötthet som samlats den här dagen? Igår var det ju full dag så då fanns det inte "utrymme" till att känna efter men idag då vi inte har något inplanerat så kommer det över mig som ett brev på posten.

Jag har varit ute med Basti tillsammans med Tina och Mia och sen har jag inte gjort något vettigt alls. Har bara slappat och tagit det lugnt. Lekt lite med Erik och hjälpt honom med läxan.
Nu ska Ellen snart spela fotboll men jag vet faktiskt inte om jag orkar följa med.

Imorgon sätter ännu en hektisk vecka igång och jag undrar om det någongång kommer att sacka ner på tempot eller det är så här det alltid kommer att vara? Ja, det återstår ju att se.

Brukar gilla hösten och att det börjar mörkna men just nu känner jag ett gigantiskt behov av sol och ljus. Ge mig lite energi!

Hur kommer jag hem?

Vid en av de få gånger jag fick tag på Martin igår (gick ju inte att ringa inne från varuhuset) berättade han att Erik hade fått feber och huvudvärk.
När vi kom hem i går kväll var han fortfarande ganska varm men i natt försvann febern. Mycket märkligt!

Måste också berätta om vår hemfärd igår *hehe*.
De flesta av er vet ju hur fruktansvärt dålig jag är på att lokalisera färdväg och hitta rätt. Verkligen noll koll!
Martin hade noga berättat hur jag skulle köra för att komma till Ullared så dit var inga problem :-)
Hemvägen då...... tja, det är alltid mycket svårare när man ska hem för då måste man ju på någon vänster tänka "baklänges" utifrån den vägbeskrivning man fått från början.
Ut från själva Ullared var ju inga problem och att ta sig ut på själva motorvägen gick smärtfritt..... men sen blev det fel någonstans.
Jag tog av alldeles för tidigt från motorvägen och vi hamnade mitt i centrala Halmstad. Vi körde genom hela centrum och ut förbi äventyrslandet. När hastighetsskyltarna sedan började visa 40 så började jag ana ugglor i mossen. 40?!?!
Ringde min personliga GPS (=Martin) och det tog väl först en minut innan han hade fått uttrycka alla väl valda åsikter om min navigationsförmåga men sen kunde han sansa sig och lotsa oss ut från denna punkt (mitt ute i något fritidsområde i skogen).
Analysen igår berättade att jag nog siktat mot Tylösand i ställetr för Mellbystrand *asgarv*.

Jaja, hem kom vi i alla fall - även om det blev lite senare än planerat ;-)


Jäklar vad mycket folk!!!

En heldag i Ullared!
Steg upp strax före 05 och duschade och gjorde matsäck. Väckte sedan Ellen så att hon hann fixa till sig innan vi skulle köra. Vid 06 kom Josefine och Elina och sedan körde vi till Ullared. Redan på parkeringen anade vi att det skulle bli mycket folk eftersom det strömmade till folk och bilar hela tiden. Visserligen är det kanske vanligt vid den tiden men vi var inställda på att få stå i kö för att komma in.
Vi blev därför ganska förvånade när vi upptäckte att det inte var någon kö in utan det var bara till att stiga in. :-)
Vi hann väl inte mer än in förrän det sen tog stopp *suck*. Vi kom inte någonstans! Att ta sig ner till andra änden av varuhuset tog sin lilla tid och jag kände att jag började andas in och ut med djupa andetag för att inte få ett nervöst sammanbrott (har lite svårt för sådana situationer när folk bara verkar vänta på alla andra innan de kan gå)

Det var verkligen folk överallt! Jag kan nog ärligt säga att jag aldrig varit med om så mycket folk på Ullared någongång. Man blev ju bara matt!

Fick i alla fall ihop en full kundvagn med gott & blandat.

En stor nackdel är att man inte längre kan ringa till varandra inne i varuhuset. Ingen täckning alls :-(
Därför var det svårt att få tag på varandra om man inte bestämt tid och plats i förväg.

Vi träffade Boris men såg inte Morgan eller Ola-Conny ;-)

Ellen & Elina var tappra tjejer som orkade stå i kö till kassan i 2 timmar. En annan hade svårt att klara det :-P
Blev ju extra spännande när TV-teamet helt plötsligt dök upp och filmade runt omkring oss. Jag och Josefine duckade så gott vi kunde medan Ellen & Elina sträckte på sig för att man skulle kunna skymta dem *hahaha*

Elina lånade min Iphone och tog några kort :-)


Ullared

Det har varit en intressant fredag på många sätt men nu börjar jag se fram emot att få krypa ner i sängen :-)
Imorgon ska jag upp hiskeligt tidigt då jag, Ellen, Elina och hennes mamma Josefine kör till Ullared. Ser fram emot en riktig tjejdag med förhoppningsvis en hel del shopping :-)

Återkommer med shoppingrapport imorgon!


RSS 2.0