Wilda

På vägen hem körde vi inom Rinkaby och hälsade på Wilda ♥


Gärdscupen i Vanneberga

Idag var det dags för Erik att spela Gärdscupen igen.
Härligt väder precis som förra helgen så det var inget att klaga på precis. Att sitta på en filt och gotta sig i värmen kan väl ingen klaga på :-)


Fredag

Härligt med helg!!!
Har suttit i ledningsmöte hela dagen och därför var det ganska skönt att få rör lite på sig sent i eftermiddags då jag tog en runda på stan. Det var inte lönt att åka hem eftersom det bara var en timme tills Erik skulle samlas i idrottshallen.
Passade på att hämta de nya gardinerna som kommit (tog bara en dag!). Nu ska de "hänga till sig" och sen ska de läggas upp.

I pingishallen var det fullt med folk. Erik storspelade och vann sina matcher ganska lätt. I finalen mötte han därmot på hårt och tufft motstånd. Erik förlorade finalmatchen men var nöjd ändå. En 2:a placering i A-slutspelet är inte fy skam! Kanonbra!!!Imorgon är det fullt program igen. Först fotboll (Gärdscupen) och sen ska vi förhoppningsvis hinna tapetsera. På kvällen är det Valborgsfirande på Wä IP. Martin ska stå i lottstånd och Ellen ska gå i fackeltåget med sitt lag.

Pannlampa och ostmackor

Jag vågar knappt skriva att Martin just nu befinner sig mitt ute i skogarna runt Vinslöv för att sätta ut orienteringskontroller. WACKO!!!
Iklädd pannlampa och med ostmackor i väskan så begav han sig iväg tidigare ikväll tillsammans med sin kollega (som för övrigt också heter Martin). Alternativet var att sätta ut dem tidigt i morgon bitti istället. Nu valde de detta alternativet.

Frågan är bara när han kommer hem?! När vet man att det är dags att börja efterlysa honom? Kanske om jag vaknar upp imorgon bitti och han fortfarande inte kommit hem? ;-) *hahaha*

Stackars Erik

Ännu en gång har jag "lyckats" att få en mindre lyckad nedvarvning av Erik (förra gången var ju när jag började diskutera döden och livets mening med honom precis när han skulle sova). Denna gången var det bus i sängen (som Martin ogillar eftersom han tycker det ska vara lugna aktiviteter precis före sängdags) och jag och Erik brottades. Av en ren händelse så lyckades jag hålla fast hans fot och ungen ramlar ner från sängen hängandes med ena foten i mitt grepp. Blev alltså mindre lyckat..... Trött var han redan innan och nu kom tårarna också.
Lite mys i sängen för att trösta. Han lägger sig brevid mig och jag slänger armen om honom. Det skulle jag inte gjort. Råkar svinga armen lite väl häftigt och den landar med en duns rakt på...... hans näsa så att han får världens näsblod!
Nya tårar.

Tog ett bra tag innan det slutade och vi hann nog använda ganska mycket av en toarulle.

Med facit i hand..... inte bästa avslutet på kvällen för Erik.

Sorry! ;-)

Det närmar sig

Idag var det pingisträning för Eriks del. Han är otroligt duktig och det är kul att se honom spela. Imorgon är sista träningspasset innan det är dags för tävlingen på fredag.

Undrar vem som kommer att vara mest nervös - han eller jag? ;-) *hahaha*

Jag är inte alls gardin-uppdaterad

Åkte till tygaffären idag för att köpa gardiner (eller i alla fall hitta ett tyg jag gillade). Efter samråd med den alltid lika trevliga och servicesminded ägarinnan så blev jag i alla fall uppdaterad kring vad som numera gällde i gardinvärlden (för den som hänger med i utvecklingen där).
Jag gick in med bilden av att köpa gardinpaneler. Fanns knappt en enda i affären. Kvinnan som äger butiken är väl sådär runt 55-60 år och hon tittade på mig med stooora ögon och utbrast:

"- Alltså, paneler är det ingen som köper längre! Det var längesedan man skulle ha sådana. Nu ska man ha tunt, nästan genomskinligt tyg - gärna rikligt med tyg."

I min lilla gardinvärld så blev det ju helt kaos för uppenbarligen har jag inte hängt med i gardinutvecklingen. Det säger kanske sig självt då jag fortfarande har mina tomte-panel-gardiner upphängda! ;-)

Hur som helst så hade hon precis som vanligt god smak och var duktig på att ge råd och komma med ideér. Jag fastnade för ett ljusgrått tyg (enfärgat) som jag tror kan bli jättefint. Hon har nu lovat att sy upp dem på bestämd och exakt längd. Sen får väl perfektionist-Martin här hemma kontrollmäta om de duger när de väl är klara ;-)
Tyget är tunt så att ljuset ändå släpps igenom. På så sätt blir det inte mörkare än nödvändigt (eftersom fondtapeten är mörk, soffan är mörk och antagligen kommer även mattan att bli mörk).

Blir spännande att se när de är klara :-)

Längtar....

I-landsprobelm på hög nivå.....
Joxigt att sitta med den bärbara datorn i knät..... längtar efter min Ipad2!!!

Undrar när andra leveransen kommer *suck*


Inte så smart

OK, jag erkänner..... kanske inte det allra smartaste och mest genomtänkta att starta en djup diskussion med Erik precis när han lagt sig om livets mening och vad som händer efter döden. Med facit i hand så var det inte alls så intelligent gjort.
Hur vi kom in på detta har jag inte en aning om. Med Erik kan man hamna precis var som helst när det gäller samtalsämnen. Helt plötsligt kan det bara poppa upp något som han vill fråga om. Man kan aldrig vara förberedd.

Erik som brukar somna på en bråkdels sekund kunde nu inte somna utan låg och kallade på mig stup i kvarten. Han hade tusen frågor och vem kan egentligen svara på vad som händer efter man dött??? Nöjer sig en 8-åring med det? Svar: NIX!!! Jag märkte på Erik att han blev mer och mer orolig och frustrerad över att inte få något klart svar.
Nu var det ju så dags att "släta över" det. Det var ju bara till att avsluta det man påbörjat. Vi pratade om hur Erik trodde att det var och att ingenting kunde vara fel eftersom man faktiskt inte vet. Vi var överens om att vi trodde att själen for vidare. Om själen sen finns och kan vaka över oss på något sätt eller om man föds pånytt ..... tja, det kom vi inte fram till.

Erik ville inte tänka på döden och vilken 8-åring vill göra det egentligen?
I slutet av vårt djupa samtal så fokuserade vi i alla fall på att bara tänka på nuet och allt som händer just nu..... pingis, fotboll, skola, kompisar, roliga mammor ;)
Det hela slutade med en brottningsmatch i sängen med mycket kittlande och stort pusskalas ♥. 

Tapetsera

Idag var det då dags att börja tapetsera.
Jag och Martin gick igenom strategin innan vi satte igång. Eftersom det i stort sett var första gången för oss båda två så gällde det ju att synka ihop oss. Vem gör vad.... osv.

Det började ganska bra men sen dök de där förbannade luftbubblorna upp. Vi pressade och tryckte och drog men de stannade kvar. Kände att pulsen höjdes och jag kände att tålamodet inte var vad det skulle.

Martin försökte lugna mig med att säga att de nog skulle försvinna efterhand. FÖRSVINNA???!!! De kan väl inte bara försvinna???
Men jodå. Efter bara en liten stund så var de borta. Hux flux.

Sen skulle det börja mönsterpassas. Här är både jag och Martin perfektionister när det gäller sånt här. Det får inte vara ens den minsta lilla glipa eller felpassning i mönstret. Måste säga att det blev bättre än jag hade förväntat mig :-)

Sen blev det för mörkt och vi kunde inte fortsätta så resten får vi ta efterhand nu i veckan. Känns i alla fall bra att ha kommit igång!

Åhus

Sista dagen på påsklovet. Då måste man ju bara ner till Åhus ;-)
Vi passade på att premiär-äta Ottos glass och sedan besöka stranden. Erik hade badkläderna med sig men nöjde sig med att doppa fötterna.

Sommarkvällar

Längtar efter sommarkvällarna då man sitter ute länge och kanske dricker ett glas vin i sällskap av trevliga bekanta.
Visserligen har vi haft näst intill sommarväder hela påsken men om kvällarna blir det lite kyligare och man sitter kanske inte ute så länge.

Men snart är vi där! :-)
Några veckor till sen är sommaren här!


10-0

Fotboll, fotboll och åter fotboll.....
Ellens lag har spelat mott Vittsjö och vann med 10-0. Vilken start på säsongen! :-)


Jävla skitgardiner!

Iofs hade jag syslöjd i skolan och hade bra betyg i det. Men det var ju inte igår precis.....
Fick i uppdrag av Martin (tror egentligen bara att han ville sysselsätta mig) att åka till pappa & Ingrid och låna symaskinen och lägga upp de nya gardinerna (som jag egentligen inte vet om jag gillar).

OK, kan hålla med om att det börjar bli dags att byta ut julgardinerna med tomtar på. Det är bara Lotta som hittills "vågat"(?) kommentera att våra tomtegardiner fortfarande hänger uppe *hahaha*. Anledningen att de gör det är att jag kastade de gamla just av anledningen att de inte skulle riskera att hängas upp igen. Istället hänger nu tomtegardinerna uppe. Har köpt nya i ren desperation men inte sytt upp dem.

Fick noga instruktioner av Martin kring hur mycket var och en skulle läggas upp. Det var liksom inte bara till att klippa av alla lika mycket eftersom det tydligen skiljer i höjd längs den väggen *suck*. I slutändan slog det på någon cm hit och dit.

Herregud! Det gick ju som det gick eftersom de jävla gardinerna inte var lika långa från början och inte ens den längden som det stod angivet att de skulle vara. Centimeter hit och dit och pillemojs hit och dit med bångstyriga knappnålar och ett måttband som inte alls ville ligga stilla. Jag är förvånad att jag inte flippade tidigare!
När jag sen konstaterar att den första gardinen inte riktigt blev som jag mätt (blev en cm för kort) så orkade jag helt enkelt inte. Det är inte värt besväret! Det finns människor som är proffs på detta och som gör det på en bråkdel av tid jfr med vad jag gör. Låt proffsen göra det!

Efter att jag med bestämd röst förklarat för min man att jag minsann sket i de där jävla gardinerna så satte jag mig istället på altanen hemma hos pappa & Ingrid och fikade. Mycket trevligare! :-)
Dessutom kom Anders med Alfred och Algot och vem väljer att sitta inne och sy gardiner då???

Nä, så nu har jag bestämt mig för att köpa helt nya gardiner och låta någon annan sy upp dem. Kommer att bli skitbra! :-) Alla nöjda och glada - i alla fall jag!

Påskdagen

Även idag står det "fotboll" på schemat..... men inte förrän i eftermiddag. Då är det dags för WÄ:s F-00 att möta Vittsjö på Wä IP.

Innan dess ska det spacklas (igen) och bytas däck på bilen. En biltvätt hade inte heller suttit fel eftersom fåglarna verkar ha siktat speciellt på vår bil :-(

Jag håller tummarna för att det faktiskt ska tapetseras här hemma imorgon. Tycker detta "förarbete" har tagit sådan tid (även om jag vet att det är så illa tvunget) och är nu sugen på att flytta in soffan.

Fotboll tar tid

Fotboll tar tid ....... i alla fall om man spelar Gärdscupen.
Denna dagen till detta och dessutom är det trevligt sällskap som man omger sig med :-)

Det gick väldigt bra för Wä-killarna. Att sedan solen värmde och man kunde slappa på en filt mellan matcherna gjorde ju inte det hela sämre ;-)

Ja, jag vet. Nästan alla bilder är tagna bakifrån. Får bättre mig till nästa gång.

Gärdscupen

Vi börjar bli klara att bege oss till idrottsplatsen i Åsum. Gärdscupen drar igång idag och Erik ska spela. Martin har två lag att leda och jag och Ellen ska mest sitta på en filt, gotta oss i solen och heja så klart! :-)

Heja WÄ IF!!!


Basti & Viggo

Idag har jag inlett projekt "Basti & Viggo". Förra säsongen funkade det skapligt mellan dem men inte så att jag litade på Basti och kunde ha dem ensamma i trädgården tillsammans. Eftersom vi har Viggo i en komposthage utan tak så finns det anledning till att vara lite på sin vakt eftersom det bara är ett "kliv" för Basti och sen är de på samma yta.

Tanken är ju att de båda ska kunna vara ute i trädgården tillsammans och vänja sig vid varandra.
Idag har jag haft Basti kopplad men med slakt koppel. Det funkade över förväntan! Basti låg och iakttog Viggo och följde honom men utan att rusa upp och få för sig att börja jaga honom - inte ens när Viggo fick sina fnatt och for runt i hagen.

Enda gångerna Basti blev orolig, började gnälla och t.o.m. buffade med nosen på hagen var när Viggo la sig ner eller kastade sig på sidan och vilade. DÅ blev det liv i luckan hos Basti! Han vankade fram och tillbaka ochkunde inte komma till ro.

Märkligt!

Annika Persson

Har köpt en "Annika Persson"!!! :-)
Annika ställer ut sina tavlor tillsammans med Camilla Ahlbin i Köpinge och vi var ju så klart nyfikna och tvungna att åka dit! En del tavlor var redan sålda men det gjorde ingenting för den jag fastnade för direkt var fortfarande till salu :-)
En del tavlor köper man för att man kan se att de kommer att passa på en speciell plats i ens hem. En del tavlor köper man helt enkelt för att man fastnar för själva konstverket i sig. Så var det med denna tavlan. Jag fastnade och köpte och hade inte (och har fortfarande inte) en susning om var vi ska ha den. Den kommer att hitta sin plats här hemma förr eller senare. Tyckte den var jättefin! :-)

Här kommer några av konstverken.....


Min tavla ♥När vi var där så kom Anders dit med grabbarna. Det hela slutade med att vi alla följde med dem hem igen för att fika och leka i trädgården.


Algot kelar med näst bästa fastern ;-)


Wilda & Ellen


Sommarkläder

Sommarkläderna har åkt fram och Ellen är överlycklig då hon nu kan använda sitt favoritplagg..... linnet! Hon fullkomligt älskar linnen!
Påsklovskänsla har övergått till sommarlovskänsla :-)

Har redan varit ute och njutit av värmen och är bara inne för en tillfällig visit hos Martin som håller på att spackla (den stackaren). Barnen har flytt fältet - har inte en aning om var de är. Vet bara att de tog cyklarna och stack iväg.

I eftermiddag blir det en mini-konstrunda. Vi ska ut till Köpinge och titta på Annikas tavlor som hon ställer ut där. Ska bli jättespännande! :-)


Nattliga toalettbesök = TANT???

Kärt barn har många namn.....
Jag kan nu lägga till ytterligare ett namn i mitt bagage. Fick det av Martin häromdagen.

TANT!!!

Av någon märklig anledning har jag de senaste nätterna vaknat av att jag behöver gå på toaletten. Det är så förbaskat irriterande! Man är skittrött och tänker naivt att om man inte öppnar ögonen så kommer man snabbt att somna om igen. Men är det något som verkligen kan tvinga en att stiga upp oavsett hur mycket "mitt i natten" det är - så är det trycket på urinblåsan! :-(
Man kan lika gärna stiga upp direkt men ändå tror man att det kanske ska gå att somna om denna gången.
Vanligtvis har jag vaknat vid 04-05. Men för någon natt sedan så vaknade jag klockan 01.00!!! Hallå?! Så det var bara till att masa sig upp ur den varma, sköna sängen.

Martin hade vaknat till och tänkt "TANT" och planerade säga det till mig när jag kom tillbaka från toalettbesöket. Han hade dock hunnit somna innan jag var tillbaka så han fick nöja sig med att kommentera det till på morgonen. Han menar att det är Tant-varning på hög nivå när man tvingas stiga upp mitt i natten för att kissa! Tant eller möjligtvis höggravid. Det sista kan vi ju då utesluta så då är det tydligen solklart vad jag är :-(Påskkärringar

Påskkärringarna börjar komma fram och jag skickade iväg Martin att fylla på godiskförrådet ifall några påskkärringar skulle mellanlanda här hemma innan de åker till Blåkulla. Nu har vi alltså en stor skål fylld med godis så nu hoppas jag innerligt att det ska komma några kärringar och knacka på!

Om inte annat så tror jag att vår kära dotter och hennes gäng kommer hit en runda. De skulle vara utklädda men Ellen designade själv sin outfit för kvällen och sa att om någon frågade vad hon var så skulle hon svara: "en glad Påsksak". Gult linne och med en massa fjädrar i håret. Påsksak eller indian.... tja, gränsen kan ibland vara hårfin ;-)


torsdag

Har haft en supermysig dag :-)
Shopping och lunch på stan med Josefine och våra barn. Sedan blev det fika i trädgården med samma gäng. Tiden bara rusade iväg och helt plötsligt var det dags för Ellen och Erik att fixa till sig eftersom de skulle iväg på partaj på varsitt håll. Ellen var bjuden på påsk-party med obestämd sluttid ;-)
Erik var bjuden till Philips kalas.

Nu är alltså jag och Martin hemma själva och lugnet har lagt sig.

Gipsskivorna är på plats och nu ska det spacklas. Det tråkiga är att det är så lång torktid innan man kan dra på ytterligare en omgång. Skarvarna kommer troligtvis behöva ett tredje lager spackel :-(
Tålamod är som sagt inte min starka sida.

Har i alla fall hämtat tapeterna idag så förhoppningsvis ska de komma upp på väggen innan påsken är över :-)


Testikel eller pistill?

Jodå.... visste var det en Viggo vi hade här hemma och inte en Viggolina. Ganska solklart tyckte veterinären som säkert undrade vad jag annars trodde att den gigantiska pungkulan var för något....! Jaja, jag sa bara att jag inte var så "hemma" på kaninens nedre regioner *hehe*.

Hon kunde känna den andra testikeln (eller "pistillen" som Eriks kompis kallade den för idag när han var här hemma och lekte *haha*) men den låg en bit upp. Ingreppet skulle bli större och med det sagt så hade jag och Ellen redan bestämt oss. Vi hade pratat om det här hemma och var överens om att inte kastrera Viggo om den ena testikeln låg en bit upp. OM den däremot var lätt att få ner så skulle vi löpa linan ut.

När vi ändå var där så passade vi på att vaccinera honom mot kaninpest och Gulsot. Detta ska man tydligen göra varje år! Trodde kanske att Viggo skulle reagera men tydligen gjorde de sällan det. Han låg bara helt stilla i min famn.

Sen var det Bastis tur. Han var precis som vanligt lugn som en filbunke. Under tiden som vi höll på att pyssla med Viggo så låg Basti och halvsov på golvet. Visade inte något intresse alls för Viggo. Han fick sin spruta och sen tömde hon hans analsäckar.

Eftersom vi hade två djur med oss så fick man rabatt :-) Kände mig lite som när man får flerbarnstillägg *hahaha*.

Så nu kan vi stryka detta från listan..... check!


Helt klart fredagskänsla

Helt klart fredagskänsla idag! Jag är precis lika trött som en typisk fredagskväll och jag vet att jag inte ska jobba imorgon. Det blir helt knas i bollen när jag inser att det faktiskt bara är onsdag men desto härligare när jag samtidigt förstår att jag ska vara ledig i 5 dagar!!! :-)


Tacksam över att få jobba!

Ibland är man bara så tacksam över att få jobba!!!
När jag idag kommer hem och inser att det varit PRECIS så som jag befarat - Martin och hans pappa har tagit begreppet "omständiga" till en ny dimension ;-)
Martins mamma berättar halvt uppgivet för mig att hon bevittnat hur du burit in den stora gipsskivan för att efter en liten stund bära ut den igen..... för att sen bära in den igen för att göra nya mätningar och sen bära ut den igen för att såga.... för att sen bära in den igen och upptäcka att den ändå inte riktigt blev på millimetern perfekt så då bär man ut den igen.... osv. Totalt trodde hon att de MINST burit in den 5 ggr *suck*.
Jag är alltså så glad och tacksam över att få ha jobbat idag! :-)

Imorgon fortsätter de men då tar jag med mig barnen in till stan för lite shopping och lunch/fika tillsammans med Josefine, Elina och Tilda. Då kan karlarna här hemma få dona & greja bäst de vill.


Aktivitetsschema

Bara en halv dag kvar sedan är det dags för lite ledighet :-)

Morgondagen känns ändå ganska tight. Martin och Arne ska isolera och sätta upp nya gipsskivor. Min förhoppning är att de även ska hinna spackla men det är kanske att vara lite väl optimistisk med tanke på att far och son ska komma överens, samarbeta och komma till skott. Sådan far sådan son.
Med andra ord är jag ganska glad över att få jobba imorgon och slippa spektaklet ;-)

På eftermiddagen ska jag och Ellen till veterinären och ungefär samtidigt ska Erik träna pingis. Det börjar dra ihop sig för hans första pingismatch :-) Spännande, spännande!!! Fredagen den 29/4 är det dags kl. 18.00 inne i idrottshallen.

På kvällen är det fotbollsträning för Ellen ..... igen (tränade i måndags också).

Om någon undrar hur familjen Olofssons aktivitetsschema ser ut varje vecka så ska jag nu stilla er nyfikenhet:

måndagar - Ellen fotbollsträning
tisdagar    - Erik fotbollsträning och Ellen "efter skolan" (aktiviteter i Skepparslövs församlingshem)
onsdagar  - Ellen fotbollsträning och Erik pingisträning
torsdagar - Erik pingisträning och Ellen dansar
fredagar  - INGEN FAST AKTIVITET!!!
lördagar  - Erik fotbollsmatch
söndagar - Ellen fotbollsmatch

Känns som att det räcker ;-)

Olika favoritprogram

Vår dotter fullkomligen äääälskar att titta på "föda-barn-program" på TV:n. Och med detta har vi andra i familjen upptäckt att man sänder diverse olika "föda-barn-program" varje kväll på diverse olika kanaler. Kan möjligtvis skilja något beroende på temat (typ 16 and pregnant, I didn't know I was pregnant, En unge i minuten, Förlossningsakuten m.m.) men i slutändan går det ut på samma sak.Sen har vi vår son som fullkomligt äääälskar att glo på fotboll på TV. Det kan vara allt från reprismatcher till olika ligamatcher som sänds live.Själv uppskattar jag Mästarnas mästare på söndagar :-) *hahaha*


Veterinärbesök

På onsdag ska jag och Ellen till veterinären med Basti och Viggo. Basti ska fylla på sitt skydd mot Kennelhosta och Viggo ska undersökas och kollas ifall han kan kastreras. Har försökt kika lite själv men jag vet i tusan hur en kanins genitalier ska se ut. Hittar i alla fall bara en testikel och om det är så att den andra sitter högt upp så struntar vi i att kastrera honom. Det skulle bli ett större ingrepp och det är det inte värt. Då får han helt enkelt bli en "ensam-kanin" istället för att tuttas ihop med en liten flick-kanin.

Idag klippte vi klorna på Viggo och jag bad Martin att också kasta en snabb blick på Viggos dyrbarheter. Som jag anade hade Martin inte en susning. Denna gången såg det jättemärkligt ut och en tanke slog mig..... tänk om det är en hona vi har här i buren?! Det kanske är en liten Viggolina? *hahahaha*. Tror att jag ska försöka Googla kring detta så att inga pinsamheter uppstår när vi är hos veterinären.

Någon som vet om man ska vaccinera en kanin? Tänker att vi har honom ute på gräsmattan ganska mycket och där hoppar ju även andra kaniner (har vi upptäckt). Om de har en sjukdom - kan de då smitta Viggo om han sen i sin tur är på samma ställe?

Borde vara jobbförbud

Det borde nästan vara jobbförbud vid så här fint och underbart väder!
Har försökt undvika alla fönster på jobbet så att jag skulle slippa frestas och bli avundsjuk på alla människor som hade möjlighet att vara ute och njuta i det fina vädret.
Samtidigt blir jag väldigt effektiv sådana här dagar! Har fått undan massor! :-)

Ska jobba några dagar till sen blir det lite ledighet ..... gott!

Martin myser

Gipsväggen är nerplockad (äntligen) och Martin har varit iväg och shoppat..... elgrejer. Han går nu runt med diverse verktyg och kaffekoppen och bara myser. Han gillar verkligen läget :-) Att få pyssla med sitt projekt i sin egen takt och fundera på olika smarta lösningar för att det ska bli så bra som möjligt.
Själv bara längtar jag tills den nya gipsväggen är uppsatt, spacklad och redo för fina tapeten.


Bilder

Bilder från Gringelstad....
Älskar helger

Jag älskar helger! ♥
Särskilt när det är härligt väder :-)

I går var både jag och Ellen ganska trötta så vi tog oss en tupplur på eftermiddagen. Så skönt det är att sova en rund mitt på dagen! Det borde alla unna sig :-)
På kvällen kom Lotta, Ola och Wilda och åt middag med oss. Lilla damen ratade vår middag och åt hellre innehållet från det tidiga påskägget :-)

I dag blev det så klart en hundrunda. Både jag och Basti blev rejält rastade. Efter lunch åkte jag och Ellen till Gringelstad och hälsade Alfred och Algot. Det blev mysig fikastund på trädäcket och sedan lite lek på studsmattan innan vi åkte hem igen.

Djuren här hemma hos familjen Olofsson har också fått sin lilla stund idag. Basti har trimmats - var egentligen bara meningen att jag skulle ta tassarna men sen åkte roliga trimmern fram och vips så flög pälsen all världens väg! :-)
Det är verkligen skitkul och enkelt! Att det sen kanske inte blir världens bästa trimning med snygga övergångar bryr jag mig inte så mycket om. Han ska inte på någon utställning utan bara vara här hemma. Då duger min trimning bra :-)


Påsklovskänsla

Resten av familjen har påsklov nu men för mig är det vanlig helg. Jag dras dock ändå med en aning i "påsklovs-känslan" och innbillar mig att jag också är lite ledig :-)
Stämmer lite eftersom det inte kommer att bli en hel vecka.

Under påsklovet ska nu stora "soff-projektet" dra igång på allvar. Gipsskivorna är snart helt borta och då ska det isoleras och sättas upp nytt. Tapeter ska inhandlas och sättas upp och sen ska vi hämta soffan (som förvaras på Mio tillsvidare).
Det är nu i inledningsskedet som jag tycker det är som tråkigast. Roligare lär det bli när vi ska köpa matta, lampa, soffbord m.m. :-)


Total Blackout!

TOTAL BLACKOUT!!!
Nytt program på kanal 5 idag. Hysteriskt kul! Både jag och Ellen satt och skrattade högt åt dessa stackars människor som utsätter sig frivilligt för detta.

Är man en dålig människa som skrattar åt andra människors rädsla?
Tja, i så fall är jag väl det då! Hysteriskt kul var det i alla fall! :-)


Denna logistik

Vet inte vad jag ska skylla på.....

För att få ihop familjen Olofssons logistik här hemma om veckorna så går vi igenom varje ny vecka och nyttjar oss av vår fantastiska whiteboardtavla där ALLT skrivs upp. Vi behöver verkligen en sådan för att inte glömma något.
Den här veckan skulle vi bl.a. få ihop utvecklingssamtal till sent om kvällarna med en jobbkväll, fotbollsträningar, pingisträningar, dansträningar, föräldramöte och kalas *pust*.... tja, detta var bara ett smakprov....

Vi insåg ganska snabbt att vi var behov av barnvakt en kväll eftersom vi inte skulle kunna pussla ihop det hur gärna vi än ville. Jag skulle jobba på kvällen och Martin hade utvecklingssamtal. När vi insåg att detta krockade uppstod en viss diskussion med lite blandade tonlägen eftersom jag tyckte att Martin kunde planerat in sina samtal liiiite bättre eftersom han visste att jag skulle till jobbet just denna kväll. Martin påstod dock att han ALDRIG hört att jag skulle jobba just denna kväll - i så fall hade han inte lagt samtal den kvällen.
Jaja, detta hade vi kunnat diskutera i evinnerligheter. Nu Inga problem.

Idag kom jag till jobbet och fick ganska snabbt klart för mig att jag inte alls skulle jobba kvällen den dagen jag trott. Nej, det var planerat till imorgon kväll.
Bort med barnvakten igen och kasta om allt i huvudet.
När jag meddelade Martin detta tyckte han det var superkul med tanke på att han hade haft "rätt" från början.
Kul att kunna göra honom nöjd en dag som denna ;-)

Måndag

Det är bara att njuta av varje dag som bjuder på härligt vårväder :-)
Man vill ju bara vara ute så mycket som möjligt.

Efter ett besök hos nagel-Jossan åkte jag, Ellen och Erik till Rinkaby för att hälsa på Wilda som idag blivit "riktig" dagis-tjej. Första dagen efter inskolningen idag och det hade gått jättebra. Orden bara bubblar ut från henne :-)
När jag och Basti kom mot henne tittar hon på honom och säger hans namn - klockrent! :-)

Eftersom Martin dragit igång med sina utvecklingssamtal så är det jag som står för middagsmaten här hemma. Nu får man gå igenom "alla" sina paradrätter *hehe*. Först ut blev spagetti & köttfärssås..... en klassiker!


Mortons syndrom

I onsdags hade jag en telefontid med min "fotdoktor" i Hässleholm. Nu har det ju gått några veckor sedan jag opererades för Mortons syndrom och det var dags att följa upp det hela.
Måste ju säga att det läkt bra men vissa biverkningar finns ju fortfarande kvar och det var främst dessa jag ville fokusera på och fråga lite om.

1. Har fortfarande stundvis ont i foten. Varför?

2. Ärret "sticker" (det känns som när foten "sover"). Ska det kännas så och hur länge i så fall?

3. Har tappat känseln i "ringtån". Kommer den tillbaka?

4. Vad gör vi åt min andra fot? Hallux Valgus.

Min trevlige fotdoktor svarade artigt på mina frågor och menade att:

1. Jag har och kommer alltid att ha en svag framfot (nytt begrepp för mig). Att fortsätta gå i fotriktiga skor med inlägg är det som gäller framöver. Smärtan från nervknutan finns inte där men det är trötthet i foten som jag besväras av och detta kommer jag alltid att få dras med.

2. Att ärret sticker är helt normalt och det kommer att försvinna efterhand. Kan ta över ett år innan det är helt borta.

3. Att jag tappat känseln i ringtån var planerat. Den kommer aldrig tillbaka.

4. Att operera hallux valgus på andra foten är inget vi åtgärdar just nu (det var vi båda helt överens om). Det är en större operation som tar längre tid att läka. Dessutom är det större chans att det inte blir någon förbättring. Han rekommenderade mig att inte operera.


Däremot var han liiiite osäker på om han lyckats klippa rätt nerv!!!! Han frågade flera gånger vilken tå jag tappat känseln i. Hade det varit en annan tå eller flera så hade han inte "prickat" rätt.
Oj då! Vilken tur att det var just ringtån som domnat bort då!

Att använda Converse är alltså inget att rekommendera. Inga fotriktiga skor. Inte heller klackaskor. Men vad tusan?! Om jag ändå alltid kommer att ha "ont" så kan jag väl lika bra fortsätta gå i mina älskade Converse?
3.

Soliga söndag

Vilken helg det varit! Rena sommarvärmen ute idag. Har spenderat största delen av dagen i trädgården och har gått iklädd bikinitopp och trekvartsbyxor - göttigt! :-)
Nu längtar man ju ännu mer efter sommaren och lediga dagar!

I förmiddags blev det hundrunda med Tina och Mia. Hundarna njöt och tyckte det var toppen. Basti har inte fått någon kompisrunda på länge så jag kan tänka mig att han var mer än nöjd. :-)

Ellen och Erik har jag knappt sett idag. Erik har ju sovit hemma hos Eric och kom inte hem förrän nu i eftermiddags. Ellen har kört runt på inlines i både Öllsjö, Vä och Skepparslöv. Herregud vilken träningsvärk jag hade haft imorgon om det varit jag! Dessutom har hon avslutat dagen med en timmes fotbollsträning nu. Vi får väl se hur mör hon är imorgon ;-)

Martin har fortsatt att riva gipsväggen och varvat med andra mer vardagliga sysslor så som tvätt, disk och städning. Lite extra städning blev det ju när han kom hem med alla matkassarna och tappade en glasburk med köttsoppa i klinkergolvet i köket...... oups! ;-)
Han höll på att få ett smärre psykbryt här och jag stod mest och förundrades över att han lyckades få ur sig så många (vanligtvis förbjudna ord här hemma) på så kort tid. Var också lättad över att Ellen och Erik inte var hemma och på så sätt undslapp höra denna radänga som verkade ha hamnat på "repeat"...... *hehe*

Nu avslutar han kvällen med att göra en "ANDERS". Dvs = tvätta bilen. Så många gånger vi tvättat denna bil hittills, har vi nog aldrig hunnit tvätta någon av våra tidigare bilar under den tid vi haft dem.... och då snackar vi år! Martin har blivit nykär i biltvätten på Långebro ;-)Stort ansvar

Erik går här som en osalig ande och väntar på att få komma iväg till Eric för killträff med övernattning. Att vänta är inte hans starka sida..... tja, inte min heller om jag ska vara ärlig ;-)

En snabbrunda med Basti och sen är det dags att hämta Ellen inne i stan efter bion. Första gången hon är på bio själv med kompisar. De skulle dessutom gå till Hemmakväll och fylla på godisförrådet före bion och detta tyckte hon var extra spännande.

"- Tänk, vilket stort ansvar det är!"

:-)

Ta mig tusan!!!

Har planterat vårblommor i utekrukorna och genast så blir det lite färgklickar i trädgården. Härligt! :-)
Martin har tagit tag i inne-projektet och - ta mig tusan - han har verkligen tagit första steget genom att börja riva gipsväggen!!! Han sa ju det i morse men då trodde jag att han skulle "mäta" och planera och "mäta" igen och sen kanske ta en paus för att låta allt sjunka in..... det brukar nämligen ta sin lilla tid innan han kommer igång *hahaha*. När han sen i förmiddags skulle starta så började han istället att storstäda köket och det dammades på alla möjliga skrymslen och vrår..... då fick jag lite spel! Gör det du ska(!!!) och inte allt annat!

Så under tiden jag var på Solhaga och köpte vårblommor så hade han hunnit plocka undan och förbereda rivningen. Nu är han alltså igång och genast så spär vi på "kanske-borde vi också...."-listan med att konstatera att vi nog borde passa på att isolera väggen när vi nu ändå håller på. I framtiden kan det ju hända att vi behöver göra ett sovrum här nere och då kan det ju vara bra att ha gjort vissa saker redan nu när läge ges.
Denna kedjereaktion!!! Jag blir smått galen på detta - man blir ju liksom aldrig klar!


Lista

  • Köpa och plantera vårblommor i utekrukor
  • Skjutsa Erik och Valter till kalas på Laserdome
  • Skjutsa pappa & Ingrid till tåget (skidresa)
  • Flytta möbler och riva gipsvägg
  • Hämta Ellen från bion
  • Skjutsa Erik till Eric för övernattning


Känns som att vi har sysselsättning :-)
Spökar det?

Av 5 jobbdagar har tre ägnats åt utbildning.
Drillades av Lotta i tisdags när det gällde jämställdhetsfrågor och förväntar mig att bli korsförhörd när vi träffas nästa gång ;-)
Ons-tors fortsatt utbildningen i ledarskapets tecken och det var återigen dags för internat - denna gång i Bäckaskog. Alltid helt fantastisk mat!
Finns alltid människor som oroar sig för spökerier när vi är där. Personalen som jobbar där gjorde ju inte saken bättre genom att nämna vissa rum som särskilt "spökiga" ;-)

Själv tillhör jag kategorin som inte tror särskilt mycket på övernaturliga saker men när Malin på morgonen visar upp sin sömnkurva (har samma app som jag - Sleep Cycle) och berättar att hon haft telefonen liggandes på golvet i  andra sidan av rummet från där sängen stod och ändå fått stora indikationer på rörelser ..... ja, då rynkar till och med jag pannan lite. Jag vet att den inte registrerar rörelse om den ligger på golvet eller sängbordet. Bara om den ligger i sängen nära dig. När jag sen får se kurvan så blir jag ännu mer fundersam... hur kan detta vara möjligt? Jag vet att det är stört omöjligt att få en jämn kurva men här visar det en otroligt jämn kurva med exakta toppar och dalar. Topparna kommer exakt varje hel timme.

Tål att funderas på, eller hur? ;-)

Från sågad till hyllad

Med världens huvudvärk efter en intensiv dag på jobbet så sitter man på stadsbussen hem och försöker successivt släppa alla jobbtankar.
Bakom mig sitter tre tonårskillar med finniga nyllen, kepsen på sned och byxorna nere vid knävecken. De diskuterar och försöker lägga upp planer för kvällen. Vissa stunder kan jag inte hålla mig utan sitter där och småler och blir allmänt fnittrig åt dessa grabbar som försöker låta så himla coola. Vem som helst som lyssnar förstår ganska direkt att de vill gå och lyssna på Håkan Hellström ikväll men ingen av dem vill ju erkänna detta för de andra (mesfaktor på det???).
De börjar trevande att undersöka varandras ståndpunkt genom att nedvärdera Håkan Hellström totalt - han blir verkligen sågad längs fotknölarna av dessa tre unga "recensenter". Sen kommer de in på det som de anser vara det viktigaste med kvällen - ölen - eller biran som de så halvfjantigt kallar det. De ska hämta flak och ta med sig och nu är då den stora frågan var de ska vara någonstans. Ingen vill släppa hem de andra till sig då deras mammor inte verkar vara  jätteglada över deras kunskap i att svepa bira ;-)

Efter några trevande förslag så är det någon som återigen nämner Håkan Hellström. Kanske duger han till att ha som bakgrundsmusik när man sveper bira? Detta blir de ganska snart överens om. Sen är det någon av de tre som vågar ta steget och säger:

"- Tja, alltså han är ju egentligen inte helt fel på det - alltså det går ju att lyssna på - lite"

"- Ja, hur var det nu den där Göteborgs-låten gick?"

Efter några falska försök så stämmer de tre finniga tonårskillarna tillslut upp i gemensam allsång till Hellströms "Göteborgs-låt".

Visst är det märkligt? Från att ha sågat honom totalt vid fotknölarna så visar det sig nu att alla tre kan hans låt utantill *hahahaha*

Innan de går av bussen så bestämmer de att de inte bara ska ha honom som bakgrundsmusik utan tänker till och med försöka få biljetter så att de kan komma in och lyssna på honom.

Underbart! Eller hur? *hahahaha*

Någon som vet?

Om det finns någon kunnig Ipad-människa där ute så svara då på denna fråga.....
Kan man nyttja Ipad:en till att skriva också? Alltså i ett ordbehandlingsprogram? Eller är det enbart en surfplatta?
Har nämligen fått olika uppgifter om detta.

Vill ju veta ;-)

Snacka om känsla

Just nu är Erik inne i en period då han både gör och säger saker så man vet inte om man ska gråta eller skratta.
Idag har han varit ute och roat sig med Herman och hunnit med alla möjliga utomhusaktiviteter. Ganska svettig kommer han hem kl. 17.00 (efter att ha varit ute och kört inlines).

-" Nu ska jag och Herman sticka upp till skolan och spela bandy."

- " Men Erik, du vet att du ska vara hemma om en halvtimme för sen kommer Lotta och Ola och då ska du ha hunnit duscha innan dess."

-" Ja."

-" Men hur ska du kunna passa tiden när du inte har någon klocka på dig?"

-" Men mamma, det är lugnt. Jag är bra på att känna efter när det är dags att gå hem!"

*hahahaha* :-)

Log lite för mig själv och tänkte att det skulle bli mycket intressant att se hur det hela slutade ;-)
Kan erkänna att jag stod och stirrade ut genom fönstret när klockan närmade sig 17.30. Var beredd på att gå ut och leta upp Erik och få hem honom.
Men se det behövdes inte! Vem kommer traskande en minut i halv om inte Erik! Det var till och med så att nästan jag tappade hakan någon centimeter! :-)
Snacka om tur!!! Själv blev han ganska nöjd när han såg vad klockan var! *hahahaha*


Flashback

I förmiddags fick jag en flashback. Herman kom och knackade på dörren och ville leka med Erik. Erik gick fortfarande runt i pyjamas här hemma men var snabbt klar och redo för utelek.

Detta scenario fick mig att tänka på hur det ofta var när jag och Jossan (Hermans mamma) var yngre och kanske i den åldern..... Jossan och hennes familj var uppe med tuppen och vi i vår familj tog lång tid på oss om morgnarna.
När våra familjer om somrarna bodde i husvagn så var det typiska scenariot att Jossan fick vänta på mig medan jag åt frukost och klädde på mig. Då hade hon redan hunnit vara vaken några timmar :-)
Verkar fortfarande vara samma som gäller även om det nu är överfört till våra söner :-)

Soffa

Idag hade vi bestämt att vi skulle köpa soffa.
Vi har ju varit runt och kollat och funderat men det kan man ju göra i oändlighet. Lika bra att ta tag i det någongång.
Vi körde för säkerhetsskull en snabbrunda till Bromölla möbelaffär också för att checka av läget där men fastnade inte för någon soffa där. Det slutade med att vi tog den ena soffan på Mio som vi alla gillade väldigt mycket. Som tur är så får man lov att ha den kvar där tillsvidare. Känner inte riktigt för att ta hem den och bara ha den ståendes mitt på golvet här hemma. Är det inte kaotiskt här innan så hade det ju blivit det då ;-)

Nu känns det som om kedjereationen har satt igång..... Martin har sagt att det ska börja rivas gipsskivor här nu i början av veckan. Ska bli så skönt när det står klart :-)

Soffa
Matta
Lampa
Gardiner
Tapet
Gipsskivor
Soffbord

Middag och teater

Igår kväll var det dags för pappa & Ingrids julklapp. De hade fått teaterbiljetter och middag av oss allihop.
Att äta middag på Bar-B-Ko är ett säkert kort. Vad man än väljer så är det gott. Igår valde jag något som jag aldrig brukar välja annars. Lite kul att variera sig. Det blev torskrygg för min del. Det smälte nästan i munnen :-)

Efter middagen var det dags för teaterföreställning - Skönheten & Odjuret. Måste säga att det var en av de bästa föreställningar jag varit och sett på här i stan. Fantastiska rollprestationer - verkligen hög klass!

Efter föreställningen åkte vi hem till pappa & Ingrid och avslutade kvällen med en kvällsfika - tårta och kaffe :-)


Spela gitarr

Som jag nämnt tidigare så hade Erik och hans klass haft besök av kommunala musikskolan som hade presenterat olika instrument för dem.
Som vanligt när det presenteras något nytt för Erik så bli han ju eld och lågor och hade helst redan velat börja på den aktiviteten igår.... Sån är han ;-) *hahaha*

Trodde kanske dock inte att han skulle fångas i denna instrumentvåg som svepte fram i torsdags. Man vill ju så klart att de ska få testa på så mycket som möjligt men återigen - inom rimliga gränser. Han är en impulsiv person som ena dagen vill ha en brevduva som husdjur och andra dagen vill spela elgitarr. Imorgon vill han säkert något annat *suck*

För att stilla hans begär så föreslog jag att han kunde testa min gitarr. Det gjorde han i morse..... i ungefär 30 sekunder..... sen ville han ringa en kompis och fråga lek *hahahaha*. Så mycket ville han spela gitarr ;-)

Själv började jag med blockflöjt i 3:an och sedan fick man välja ett annat instrument i 4:an men villkoren var på den tiden att alla skulle spela ett år blockflöjt först (fråga mig inte varför).
Jag kommer ihåg att jag ville spela tvärflöjt men blev nog lite styrd att välja gitarr. Ett val som jag idag absolut inte ångrar.
När gitarren ändå dammades av imorse och någorlunda stämdes så att det lät OK så kunde jag så klart inte låta bli att spela lite. Gud vad ringrostig man har blivit!!! Spelade ju aktivt klassisk gitarr i ca 10 år både själv, i en trio och i en gitarrorkester. Ett tag var det tre träningar i veckan. Fingrarana gick av sig själv och fingertopparna var härdade och man fick inga märken eller var öm efter att ha tryckt ner strängarna. Idag räckte det med 5 minuter och jag var både öm och hade minikramp i fingrarna. Fingrarna kändes stela och ville inte alls bli styrda och trycka ner strängarna på halsen där jag ville. Frustrerande!!!
Älskar sovmorgnar

Älskar sovmorgnar!
Vi låg i sängen till 9.30 men sen fick Martin bråttom (tyckte han) eftersom han skulle på tränarträff) kl. 11.00 och planera Gärdscupen för P-03.
Erik steg nog upp vid 7.30 men vi andra har sussat gott hela morgonen - underbart! :-)

Ikväll blir det restaurangbesök på Bar-B-Ko och sedan teaterföreställning (Skönheten & Odjuret) med syskon och pappa & Ingrid. Erik får vara hos mamma (han är ingen teaterälskare precis...) och den enda av barnen som hänger med är Ellen.


Bra start på helgen

Äntligen fredag!
Den här veckan har jag verkligen unnat mig saker. Allt från tid till konkreta saker. En liten middagslur i soffan är ju heller aldrig fel ;-)
Idag hade jag beställt tid för massage och jag måste bara än en gång höja henne (den lilla thailändskan) till skyarna. Hon är helt fantastisk! :-)
Hon knådade och tryckte på mina spänningsknutor och det var gudomligt! Så klart att det känns men det är den där känslan som ligger precis mellan ont-skönt, ni vet. Man känner hur knutorna successivt blir mindre och mindre och när man sedan 70 minuter senare reser sig så är man ganska öm.
Ska försöka tänka mer på hur jag sitter och jobbar vid datorn. Hon trodde att det var en bidragande faktor till mina knutor och spänningar.

Lagom inoljad och slö så hade jag ett uppdrag att utföra innan jag kunde köra hem. Jag skulle fixa födelsedagspresent till Ellens kompis som hon skulle hem till på kalas ikväll. Tidigt ute som vanligt - I know ;-)
Fixade snabbt en present men då hade jag hunnit kvickna till och tänkte att jag lika gärna kunde ta en liten snabb shopping-spanar-runda på stan. Hade sett en fin väska som jag var lite sugen på så den fick det i alla fall bli. Då träffade jag Jessica och efter lite shopping tillsammans så blev det en fika på Duvanders. Bättre start på helgen kunde det ju knappast bli :-)Min typ av humor :)

Igår kväll gjorde jag något som jag länge planerat att göra och som jag riktigt sett fram emot att få göra mot Erik *hehehe*
Han är ju en liten nattvandrare som oftast kommer in till oss vid 4-tiden på natten. Tyvärr vaknar varken jag eller Martin så att vi kan kommendera tillbaka honom till hans säng utan han har en förmåga att kunna smyga ner mellan oss utan att vi ens märker det. När vi sedan vaknar på morgonen så bara ligger han där. Svårt att åtgärda det då.

Igår efter episoden med vantarna tyckte jag dock att det kunde vara dags att genomföra detta.
När Erik somnat på sitt rum så tog jag fram plastfolien och tejpade fast två bitar palstfolie rakt över dörröppningen. Hittade inte tejpen (den hade Erik och hans kompis haft och tejpat vattenkranar här i huset för några dagar sedan....) så jag fick nöja mig med "Hello Kitty plåster". Funkade alldeles utmärkt ;-)

Enda natten som man faktiskt längtade tills han skulle vakna och komma in till oss :-)
Mycket riktigt - mitt i natten så hör man först en duns och sedan ett högljutt:

"- Jättekul alltså!"

*asg*

Min humor :-) *hahahahaha*


Fingertoppslösa vantar med paljetter

Igår drabbades Erik av en blandning av tokryck och vårfnatt.....
När vi skulle gå hem från skolan så tittar jag på hans fingervantar. Måste titta en gång extra då det är något som inte stämmer..... Båda vantarna saknar fingertoppar!
Räcker med en blick på Erik och man förstår vem och vad som hänt.

Han ville helt enkelt ha ett par vantar utan fingertoppar. Senare visar det sig dessutom att Erik Saade har EN sådan vante på sig när han uppträder och vår Erik har fått lite inspiration även från det hållet. Enda skillnaden enligt Erik är att Saades vante har nitar och det har inte hans. Jag erbjuder mig därför att klistra fast en massa paljetter och sen kan han ha dem nästa dag i skolan. Få se hur häftigt det känns då!!!! *hrrmmm*

Har grabben ingen inbyggd spärr???

Musikaliska (o)förmågor....

Igår hade Erik hela grabbgänget med sig hem. Istället för att bara kasta in sina väskor och sedan börja spela fotboll eller bandy (som de brukar göra) så valde alla att stanna inomhus och rusade direkt upp på Eriks rum. Några minuter senare hörs det ett öronbedövande ljud... en blandning av alla möjliga tänkbara instrument som man kan hitta här hemma i Olofssons hus. SHIT!!! Vad händer?!
Alla spelar (eller rättare sagt gör så mycket ljud de bara kan från sitt instrument) och tillsammans blir det någon form av orkester.

Det visar sig sedan att de precis haft information från kommunala musikskolan och tydligen blivit inspirerade att uttrycka sina musikaliska (o)förmågor..... *hahaha*


Chockrosa nagellack

Igår var vi på utvecklingssamtal med Erik. Som vi anat så har han ganska lätt för skolan och vi påtalade att han nog behövde lite mer utmaning inom vissa områden.
Att tänka på att räcka upp handen var däremot något som verkade svårare för honom ;-) Det hade blivit bättre men..... nja.... det räcker inte riktigt.
Fröken föreslog en post-it lapp på hans bänk där det stod "Räck upp handen". Frågan är ju hur länge det kommer att hålla? Erik var dock mer förtjust i den idén än den jag och Martin föreslog..... chockrosa nagellack på naglarna! Allt för att påminnas *hehehe*.


RSS 2.0