Ellens lördag

Ellen blev hämtad i morse av Lotta, Ola, pappa & Ingrid... och Wilda så klart! De skulle till Skånes djurpark och sen skulle Ellen följa med hem till Rinkaby och övernatta där.

Hon skulle höra av sig.... men de där sms:en duggar inte särskilt tätt ;-)

Martin och hans förkylning

I natt körde jag ut Martin från sovrummet. Han kommenderades att byta säng med Erik.
Anledningen var att han drabbats av ett av de värsta fenomen män kan drabbas av..... en hederlig förkylning, vilket visar sig genom sprängande huvudvärk, nedsatt allmäntillstånd och känningar i halsen.

Han låg och småhostade och när han väl somnade så låg han och gav ifrån sig märkliga pipande ljud vilket gjorde att jag inte kunde somna. När man väl börjar ligga och lyssna och störa sig på sådant så går det helt enkelt inte.

Det var en mycket ynklig man som steg upp i morse efter många påtryckningar av övriga familjemedlemmar. Att han några timmar senare skulle stå och coacha Eriks fotbollslag i lilla Gärdscupen verkade föga troligt men han skärpte till sig ;-)

Det är inte mycket det fina det tål! ;-)

Massage

Shit vilken vecka! Om jag ska vara ärlig så deppar jag inte alltför mycket över att fredagen är här ;-)
Framöver kommer jag förhoppningsvis kunna komma igång med det som ska bli mina mer ordinarie arbetsuppgifter och jag hoppas att allt lugnar ner sig då.

Idag hade jag dock något extra att se fram emot..... massage! :-)
Det är helt fantastiskt skönt och man ligger där och känner att man blir mer och mer avslappnad. 70 minuters effektiv massage - tja, då hinner man faktiskt slappna av och t.o.m. slumra till lite ;-)
Ni vet man ligger där halvt i dvala och plötsligt är det som om man kommer upp till ytan och vissa tankar rusar genom huvudet....som typ - snarkade jag? vad var det som gjorde att jag vaknade till?

Första gången jag var där så frågade de om de fick ta kort. Vet inte om jag skrev om det i ett inlägg - det är i vilket fall som helst ganska längesedan.
Kom att tänka på det idag och hittade till slut deras hemsida. *hahahaha* tja, vad ska man säga? Vet inte om jag är så särskilt fotogenisk där jag ligger under handduken *hahaha*


Fin ♥

Denna kan jag mycket väl tänka mig :-)


Fin ♥


Så skönt med en tupplur

Att ta sig en tupplur är ju helt klart underskattat! :-)

Skyndade mig hem efter jobbet och hämtade Ellen. Hade fått sms om att hennes nya glasögon var klara och redo för att hämtas :-)
När vi till slut (efter att svängt inom Kvantum) kom hem så var Martin och Erik redo för att köra vidare till fotbollsträningen. Själv hamnade jag i soffan.
Jag fattar inte hur jag kan vara så slut på energi?! Jag är helt färdig och orkeslös. Vill bara sova. Så då gjorde jag helt enkelt det - jag sov :-)
Blev väckt av Ellen vid 18.30 som undrade hur länge jag hade tänkt sova....
Fick ganska bråttom med att börja fixa middagen ;-)

Cykelväska

Som så många gånger förr så har jag nu (återigen) börjat mitt nya liv *hahaha*. Ja, frågar ni Martin så orkar han inte ens skratta åt det längre utan skakar bara på huvudet och himlar med ögonen.
Hur som helst så har jag dammat av cykeln och börjat cykla till jobbet. Ni som trodde att det skulle bli en engångs-grej kan gå och gömma er för jag har nu cyklat många gånger :-)

Ni vet ju hur jag är. För att göra något som kräver ansträngning så vill jag gärna ha något som på något sätt gör det lättare eller åtminstone får mig att tro att det blir roligare. Med andra ord - shoppa något som jag kan använda i dessa jobbiga situationer ;-)
Jag har nu shoppat en cykelväska som jag tror kommer att bli kanonbra. Skulle det sen vara så att jag av någon anledning slutar att cykla till jobbet så kan jag ändå använda denna väska som jobbväska då den har ett kroksystem att fästa på pakethållaren men som man lätt döljer genom en blixtlåsanordning. Visst låter det bra? :-)
Tror att detta kommer att underlätta min cykling enormt och göra att jag får massor av ny motivation till denna gratis-motion *hahaha*.


Slapp söndag - hektisk måndag

Ja, om söndagen var slapp så var måndagen desto mer hektisk! *pust*
Egentligen är det helt ofattbart att arbetstempot kan vara så högt OCH att man faktiskt hänger med (även om man nu på kvällen känner sig som en ganska urvriden trasa).
Nä, skämt åsido.... jag funderade idag på hur länge man faktiskt kommer att kunna jobba i det tempo och med den belastning som så många gör idag. Eller är det så att man "vänjer" sig eller kanske omprioriterar vad som faktiskt är "viktigt"? Hrmm.... tål att funderas på....!


Nytt gräs

Gillar verkligen söndagar. De är oftast så slappa och lugna.
Även denna söndag har mestadels tillbringats i trädgården. Fix & trix vilket innebär att vi fått mycket gjort idag.

Förmiddagen ägnades först åt att städa huset och sedan körde jag och Martin till Växthuset och kompletterade med ytterligare ett inköp som senare planterades vid pergolan.Ja, riktigt så här stort och pampigt är det ju inte nu.... men om något år kanske? ;-)

Fotbollsdag och sen 12h sömn!

Igår var det dags för lilla Gärdscupen att dra igång igen. Erik har verkligen sett fram emot det!
Killarna har två lag anmälda men många njuter fortfarande av sista sommardagarna så till den här omgången var de bara 7 st vilket innebar att dessa fick spela ALLA matcher, dvs fyra stycken.

De spelade fantastiskt bra och det gav resultat - alla fyra matcherna vanns även om det så klart var trötta killar i sista matchen. Vinnö, Viby, Åsum och Åhus fick se sig besegrade den här gången.

Nästa helg är de däremot fler spelare och kan dela upp sig i två lag :-)

Vi hann precis hem och landa och sedan var det dags för Ellen att spela match i Bromölla. I väg igen och stå och heja :-)
Tjejerna gjorde en kanonmatch med riktigt bra spel. Det rättvisa resultatet hade varit en klar vinst för Wä men det är ju aldrig riktigt rättvis och bollen är som sagt rund. Tjejerna förlorade med 1-2. Något som däremot var riktigt kul var att Ellen gjorde mål. Det var hon verkligen värd :-)

Redan i bilen hem vid 18.30 kände jag att jag hade svårt att hålla mig vaken. Var fruktansvärt trött.
Tror att jag slocknade i soffan runt 21-tiden och sen är allt som i en dimma. Kommer inte riktigt ihåg när kidsen gick och la sig och inte heller att Martin tittade på en av filmerna vi varit och hyrt och planerade att se. Det gick helt enkelt inte att få liv i mig.
Sov till nio i morse och det innebär i stort sett 12h sömn! Så gott! :-)


Kräftor

Denna helg har gått i kräftans tecken :-)
I fredags var det dags för den årliga kräftskivan hemma hos Margareta tillsammans med resten av ligan. Alltid lika trevligt.
Det hälldes upp snaps men där går min gräns. Jag kan verkligen inte dricka snaps. Tycker det är döäckligt! :-(

Kräftor är gott och det är så sällan man äter det så ikväll gjorde jag en repris och åt kräftor själv :-)
Martin och barnen är inga kräftälskare precis så de fick annat på sina tallrikar.


Skolstart

Vi har två barn här hemma som har lite svårt att förstå att skolstart = tillbaka till vanliga "gå-och-lägga-sig-tider".

"-VA??? Redan?!?!"

De spärrar upp ögonen och tittar på en precis som om man var helt från vettet. *suck*

Imorgon är det ju nämligen dags för dem att börja skolan igen. Ellen i 5:an och Erik i 2:an.
Att Ellen ska börja i 5:an känns helt galet. När blev hon så stor? Var var jag då?


D90

Ååhhh.....vill ha!!!
Även jag inser att denna nog inte kommer som en spontanpresent. Synd!

Pris: 25kr

Köpte en trisslott häromdagen. Skrapade och.... "plötsligt händer det".... tre stycken likadana belopp skrapas fram :-)

Jaja, ingen storkova precis men 25 spänn är ju ändå en vinst ;-)

"- Alltså, det visste man ju redan innan du skrapade. Det står ju Pris: 25kr!" säger Erik

*hahahahaha* :-)

Första intrycket

Jaha, ny jobbvecka. Har haft en rolig dag även om stressen ligger och lurpassar hela tiden. Lömskt det där!

Funderade idag på hur första intrycket präglar en. Ett första intryck behöver absolut inte stämma men det är ju ändå en utgångspunkt man bär med sig framöver när man fortsätter att mötas.

Träffade en ny medarbetare idag för första gången som bara kom in och frågade efter något. Han/hon varken sa hej eller presenterade sig.
Är det bara jag som reagerar över sådant? Jag hann inte ens svara. Han/hon svarade sig själv (precis som om han/hon förde en dialog med sig själv) och gick sedan vidare. Ööhh???

I min värld stannar man upp, hälsar och presenterar sig. Är det för mycket begärt?
Hann inte leta upp personen ifråga under dagen utan tänker ta det imorgon. Ska bli spännande att se om första intrycket fortsätter att byggas på eller om personen får mig att ändra uppfattning :-)

Första dagen på fritids

I morgon börjar Erik på fritids och första dagen är det jag som lämnar och hämtar.
Ellen är nu utskriven från fritids och ska vara hemma. Kommer hon att fixa jättebra! :-) Sen har hon ju Basti som sällskap dessutom ;-)


Vill fotografera!

Bara för att jag nu har en icke fungerande kamera så blir jag så klart ännu mer sugen på att fotografera. Har kollat lite på nätet var priserna ligger för en ny kamera. Det kostar ju en del om man säger så.....

Så trist att den inte funkar! Blir så irriterad! :-(


Trädgårdsdag

Jodå, det blev en heldag i trädgården idag.
Nya klängväxter - Silverregn (Bokharabinda) och en typ av snabbväxande kaprifol. Ska bli spännande att se hur de tar sig.
Planterade om lite i rabatterna och ordnade plats för att kunna plantera något mer prydnadsgräs. Det får bli nästa helgs projekt :-)

Viggo fick en heldag i trädgården även om det fanns stunder då både jag och Martin kallade honom väl valda öknamn pga att han tyckte att vi skulle dekorera vår gräsmatta med nygrävda gropar/hål.
Han vill åt gräsrötterna och han är otroligt snabb på att gräva. Man vänder bort blicken och när man sekunderna efter tittar åt hans håll igen så har kaninskrället hunnit göra ett hål i marken *suck*.
Vi kunde dock konstatera att det mest var i början när vi tog ut honom. Efterhand så avtog intresset och han kunde nöja sig med att käka det som fanns ovan mark.

Erik och Valter bakar

Erik och Valter har blivit inspirerade av Ellens kakor. De kom och sa att de ville baka och att de själva skrivit ett recept!
När jag frågade vad som skulle vara i kakan så sa de att de tagit sådant som vi hade hemma.... typ mjölk, mjöl och kakao.... *hahaha*.

De hade ritat av måtten och skrivit antalet bredvid och i deras värld var allt mycket genomtänkt.

Jag kunde inte låta bli utan lät dem så klart testa.
Efterhand upptäckte de att det mest blev en flytande mjölkblandning..... då gick de till kylskåpet och skafferiet igen och såg vad de kunde hitta för att "fylla ut" den sk. smeten med. Lite ägg och socker och mer mjöl gjorde underverk (i alla fall när det gällde utseendet på smeten).

Nu står kakorna i ugnen och jag lyckades förhandla upp ugnstemperaturen till åtminstone 175°C då de egentligen från början bara velat ha 100°C. I deras värld är ju 100°C jättevarmt! :-)

Ska bli riktigt spännande att se hur de blir och hur de smakar :-)

Min kamera är sönder

Min Nikon (kamera) har gått sönder... eller den funkar inte som vanligt i alla fall :-(
Den har sedan länge varit aningen seg och har t.ex. inte visat bilderna direkt när man tagit dem utan man har fått vänta några sekunder.
När vi var på Öland la originalobektivet av helt. Den kunde inte fokusera och om jag får göra en vild gissning så är det motorn som pajat.

Frågan är ju nu vad man ska göra. Lämna in den på lagning eller köpa ny? Har hört att det kan kosta skjortan att få sin kamera lagad och ibland kan det nästan vara värt att köpa en ny.
Vet inte ens vart jag ska vända mig......

Vill ju kunna fotografera!

Nya klängväxter

Imorgon blir det trädgårdsdag och jag hoppas på uppehållsväder så att gräset kan klippas. Två nya klängväxter ska inhandlas och vi har ännu inte riktigt bestämt vad vi ska köpa. Får se vad det blir! :-)

Har ni några förslag?

Storbak

Ellen och Elina har haft storbak här hemma vilket innebar att huset fylldes av dofter från nybakta kolakakor, havreflarn och kladdkakemuffins.
Klart att det skulle provsmakas och vi insåg att om man låg i så kunde man hinna med att fika många gånger under en eftermiddag ;-)


Fredagskänsla

Fredagskänslan är tillbaka! :-)
Efter att ha varit ledig ett tag så har alla dagar varit fredagar.... det har i alla fall känts så.

Jag har bara jobbat sedan i tisdags och jag är redan helt slut på kvällarna. Känns som om någon slagit mig i huvudet med en klubba. Vill bara sova!
Bådar inte så gott *hrmm*.


Tappar blommor

Vad händer med min orkideé??? Blommorna trillar en efter en och häromdagen låg det en hel hög på bordet som fallit av.
Martin tycker det är ganska kul eftersom vi har en inbördes tävling om vem som lyckas sköta om sina orkideér bäst. Iofs har hans ena orkideé också börjat tappa blommor men jag vet i hundan om han inte har varit framme och "råkat" skaka lite på krukan så att min orkideé tappade onödigt många blommor på en gång? Hrmm....


Nya glasögon

Idag har Ellen varit och provat ut nya glasögon.
Man ser direkt på henne om hon gillar något :-) Hon hittade ganska många par som hon skulle kunna tänka sig. Det är ju viktigt att man hittar "rätt" eftersom det är något som man faktiskt ska bära varje dag och som man måste trivas i.Mer bedövning

Idag var Ellen hos tandläkaren och drog ut den andra hörntanden.
Även om hon nu visste vad det innebar så var hon ändå lite nervös - och det måste man ju så klart få vara.

Samma tandläkare men en annan tandsköterska den här gången. Denna tandsköterska verkade otroligt mån om Ellen men efter ett tag blev det nästan "för mycket" och det gav motsatt effekt vilket innebar att vi upplevde henne som nervös.
Tandsköterskan hade fått som uppgift att ge Ellen bedövningen. Den här gången reagerade Ellen mer och visade att det kändes obehagligt. Jag satt och funderade på hur det kunde vara så stor skillnad från förra gången då Ellen knappt hade reagerat? Den enda skillnad jag kunde komma på var att det var tandläkaren själv som lagt bedövningen då.

Helt plötsligt kommer tandsköterskan på att hon ska ta en röntgenbild av en annan tand i käken. Ellen hissades upp till sittande ställning och sköterskan tog en snabb bild som nog egentligen inte blev så bra men som fick duga tillsvidare.
Därefter hissas hon ner till liggande igen och man fortsätter att ge bedövning. Då plötsligt lägger bedövningsmaskinen av och funkar inte längre. Sköterskan håller på att babbla (säkert för att lugna oss men det gav enbart motsatt effekt) samtidigt som hon försöker fixa maskinen. Till slut säger hon att den bedövning som Ellen fått säkert räcker.
Man blir ju lite misstänksam då.... Tanken var ju att Ellen skulle fått mer men eftersom maskinen la av så tog sköterskan beslutet att det "nog" räckte. Hrrmm....

Då kommer tandläkaren in i rummet och vill sätta igång. Sköterskan håller då på att sticka Ellen i tandköttet för att kolla om hon känner något. När hon sticker säger Ellen "-AJ!".
Tydligen var hon inte tillräckligt bedövad!
Det slutar med att tandläkaren får lägga den sista bedövningen och jag märker på Ellen att hela denna procedur har gjort henne onödigt nervös.
När tandläkaren sedan drar ut tanden så reagerar Ellen och jag förstår att den där förbaskade bedövningen inte tagit 100%. Hon kunde fortfarande känna smärta även om det inte var mycket. Jag jämför så klart med förra gången då hon inte kände något alls.

Nu var i alla fall tanden ute och allt var frid och fröjd. Ellen skulle få tanden med sig hem och tandsköterskan tar den för att tvätta av den. Vad händer då? Jo, plötsligt hör vi henne säga:

"- OJ! Nu försvann den ner i avloppet!"

Jaha, så var det med den tanden.....
Inte riktigt denna tandsköterskas dag idag tydligen *suck*


Vardagen kommer krypande

Jag känner att den "Olofssonska" vardagen sakta men säkert börjar komma smygande tillbaka till oss efter sommarlovet. Både jag och Martin är tillbaka på våra jobb och snart börjar skolan för Ellen och Erik.

Tittar ut och ser att det redan har börjat skymma och inser att sommaren faktiskt är på väg mot sitt slut.
Martin är "allergisk" mot alla som säger att de tycker det är "skönt att vara tillbaka i rutinerna". Han menar att INGEN kan påstå att de inte gillar att vara lediga.
Nä, det kanske stämmer men om man inte jobbar så uppskattar man ju inte heller sin ledighet.

Inget intresse för löptikar

Efter vår vistelse på Öland kan vi nu med säkerhet konstatera att Basti inte lockas speciellt av löptikar (inte ens då de är i höglöp!).

En av de andra familjerna hade med sig en tik som var mitt i sitt höglöp och Basti varken brydde sig eller visade minsta intresse. Däremot hade vi andra hanhundar med oss i laget som inte alls hade det lätt.... stackarna ;-)
En hund ylade i högan sky så fort tiken visade sig. I slutet ylade han även när han såg Basti *hahaha*. De var tvungna att gå iväg med honom hela tiden för både hund och husse/mattes skull.

Basti la sig däremot ner på sidan och sov medan tiken var bredvid.
Märkligt att det kan vara sådana skillnader.
Hade nog aldrig blivit några små Basti-valpar med hans obefintliga intresse ;-)

Skänk en timlön!

Ingen har väl kunnat undgå att läsa eller se Aftonbladets reportage om svältkatastrofen på Afrikas horn?
Personligen berörs jag väldigt illa av att människor i världen lever under sådana förskräckliga förutsättningar som de tyvärr inte själva kan styra över. Att se dessa bilder på utmärglade barn, filmsekvenser på barn som är så orkeslösa att de inte ens orkar vifta bort irriterande och surrande flugor från mun, näsa eller ögon.... ja, det är förskräckligt! Det är helt enkelt bara skinn och ben.....

Det går liksom inte ens att sätta sig in i känslan av att man som förälder tvingas se sina barn tyna bort på det viset. Desperationen och ångesten över att inte kunna ta hand om dem och ge dem det de behöver - bara det allra nödvändigaste.

Aftonbladets kampanj tillsammans med Läkare utan gränser - "Skänk en timlön till Afrikas horn" har gripit tag i människor. Vi vill ge. Vi vill hjälpa. Om en ynka timlön kan göra någon skillnad så ställer vi upp.

Jag har gjort det - har du?


Bild lånad från Aftonbladet.

Vill du hjälpa till? Följ länken.

Skänk en timlön

Fästingpenna

Efter några timmar på jobbet så hamnade jag tillslut i soffan - igen ;-)
Denna gången fick jag sällskap av Martin och vi låg här och tog en powernap .... så gott! :-)

När jag slutligen vaknade till liv och låg och läste min nya bok så upptäckte jag en fästing på min vad! ÖRK!!! :-(
Jag har sagt det förr och säger det igen - fästingar är bland det värsta jag vet! Så äckliga!!!

Nu var ju denna ganska liten (men ändå äcklig!) och jag visste inte om jag skulle ta den med pincett eller Bastis fästingpenna. Valde den sistnämnda och det funkade hur bra som helst :-)

Vad tar ni fästingar med?
Om ni nu haft några eller om era djur haft några.


Mitt favoritvapen! :-)


Stack till jobbet

Idag var det min sista lediga dag.
Trodde jag hade dagen fullspäckad med ev. TVÅ fikor inplanerade mixat med lite andra ärenden. Så blev det alltså inte....
Det ena efter det andra avbokades och det slutade med att jag låg här i soffan som den soffpotatis jag är och undrade varför jag egentligen inte var på jobbet istället.
Barnen flög sin kos hem till kompisar så de har man inte sett röken av på hela dagen. Martin som nog anade att jag skulle kunna bli aningen rastlös framåt dagen gav mig en väldigt vass blick som sa att det inte ens var lönt att diskutera ev. utflykter eller andra aktiviteter idag då han hade massor att förbereda inför morgondagen (Martin börjar nämligen också jobba imorgon).
Bestämde mig därför att bryta min ledighet lite tidigare och stack iväg in till jobbet för att göra lite nytta i några timmar.

Nästa bok

Blev den här boken....


Dödens pendel

Har precis läst ut denna bok....Funderar nu på om jag ska fortsätta med den andra boken - Svart cirkel - eller om jag ska ta någon helt annan. Samtidigt vet jag att jag inte brukar läsa speciellt mycket när jag jobbar utan det brukar tyvärr bara bli på sommaren.
Får kanske försöka se till att ändra på det?

Mina gy-skor har kommit!

När vi kom hem idag och fick vår post levererad av grannen så upptäckte jag att jag hade ett paket att hämat ut uppe på Konsum. Alltid spännande och kul med paket! :-)

Kom på att det måste vara mina gy-skor som jag beställt! Jippie! Har verkligen längtat! Beställde dem i söndags och de måste ha kommit i fredags vilket jag tycker är snabbt levererat då de skickats från England.

Jag har som sagt kärringfötter - på många sätt -vilket bla innbär hallux vallgus. Denna knöl skaver hål på skon och varje år har jag  alltså ett stort hål precis där knölen sitter. Lite trist måste jag säga :-(

Inte heller så kul att gå runt med söndriga skor även om jag vet att jag bör använda dem i största möjliga mån för att inte försämra utgångsläget för mina fötter och deras framtid.

Har haft samma skomodell i flera år nu eftersom jag vet att det är bästa möjliga modell för mina fötter (noga utprovat). Brukar bara gå in och säga att jag vill ha likadana. Tyvärr är det så jäkla dyrt!
Fick då tipset av Thomas som verkligen kan det där med gy- och löparskor att beställa från denna sida på nätet.
Tur att man kan få hjälp av ett proffs :-)
Har alltså nu fått skorna och det funkade perfekt! Så smidigt och framförallt - såååå billigt! :-)

Utslagna i kvartsfinal

Imorse fick vi upp tidigt då tjejerna skulle spela kvartsfinal redan 08.00. Det var en mycket trött Ellen som blevväckt strax efter 06.00.

Vä spelade mot Huddinge och det var så jämnt det bara kunde vara. Vilken kämparglöd de uppvisade! Så imponerad! :-)
Ett mål blev det i matchen och i dag var det Huddinge som stod för det trots att Vä hade flera chanser.
Det innebar att vi var klara och redo för hemfärd ganska tidigt.
Tillbaka till stugorna och städa av det sista innan det var dags för besiktning och sedan körde vi hemåt.

Skönt att komma hem redanvid lunch men gud vad trötta vi var allihop! Vi har legat i soffan hela familjen och slappat och slumrat om vartannat. Tillslut fick vi ta oss i kragen och lyfta ändan ur soffan eftersom Lotta, Ola och Wilda skulle komma hit ikväll och äta tacos.

Behöver jag säga att vi hade trötta barn här ikväll? ;-)

Hemma igen

Jaha, då var man hemma igen. Öland visade sig verkligen från sin bästa sida nu när vi varit där sedan i torsdags. Helt underbart väder!

Anledningen till vår Ölandsvistelse var ju Ölands djurparks cup där Ellen skulle vara med. Ikväll ligger det en dötrött tjej i sin säng och längtar "hem" till stugan på Öland *haha*.

Ellen trivs i kollektiv och det var ju lite så vi levde där även om vi sov ensamma i våra egna stugor.
På kvällarna dukade vi långbord utomhus och grillade tillsammans. Satt ute och snackade och hade trevligt tills det blev sent och hög tid att få barnen i säng eftersom det väntade matcher dagen efter.
Måste ju erkänna att även jag gillar detta koncept men Martin tycker nog det är aningen för likt husvagnslivet då man är ganska nära inpå varandra hela tiden ;-)


Bungy-katapult

Under dessa dagar har det funnits diverse aktiviteter för alla som befunnit sig på idrottsplatsen. Hopptorn, marknadsstånd m.m. Sen har det också funnits en bungy-katapult. Man spänns fast i otaliga rejäla "gummiband" och sedan spänns dessa så att när man sedan drar i en rem så skjuts man upp högt i luften och det blir som fritt fall ner och sen gungar man upp och ner innan man slutligen har stannat. Känns det igen? Hur som helst så blir både jag och Martin väldigt förvånade när Ellen försiktigt kommer och frågar om hon skulle kunna få hoppa. Det kostade 100 kr men eftersom hon som annars brukar vara så försiktig vill testa på något så här "våghalsigt" så kan man ju helt enkelt inte säga nej. Hon bestämde sig för att hoppa efter sista matchen. När Ellen väl bestämt sig för något så gör hon det. Sagt och gjort. Hon går och ställer sig i kön och har en tjej framför sig. Den här tjejen spänns fast och skjuts upp. Det är bara det att något går fel. Han som sköter hela katapulten har spänt fel och tjejen skjuts upp med ojämn belastning vilket innebär att hon skjuts snett uppåt. Alla ser vad som händer och mer eller mindre håller andan. Första dippen ner och sen upp igen och nu hamnar hon ännu mer snett och slår i den högra stolpen. Längs stolpen går det också några rejäla stålvejrar och jag hinner tänka tanken om vad som händer om hon snor in sig i dessa och sedan åker ner i den hastighet som hon ändå har. Det går ju liksom inte att få stopp på den när man väl skjutit upp den. Tjejen fattar ju att något är fel och börjar skrika helt hysteriskt efter sin mamma och pappa medan hon dippar ner för andra gången. Hon studsar upp ytterligare en gång och det är så snett så snett. Ellen står nedanför och egentligen var det ju hennes tur efter den här tjejen men icke att hon skulle få spännas fast och skjutas upp efter det här. Aldrig! Alla föräldrar som stod runtomkring tog sina barn från kön och killen som var ansvarig började packa ihop direkt efteråt. Det var många som var ganska upprörda efter det här och det kan man ju förstå.

Sista natten

Jaha, då börjar vår Ölandsvistelse närma sig sitt slut. Tiden har gått fruktansvärt fort och det har varit hur trevligt som helst här! Tiden brukar väl gå fort när man har kul, eller? ;-) Även idag bjöds vi på strålande sol och man bara njuter av värmen. Mellan matcherna har jag suttit och läst och bara njutit av att vara ledig och kunna få tillbringa sin tid så här. Vinstmatcher igår och förlustmatcher idag :-( Första matchen mort Färjestaden var inte så mycket att snacka om. 1-3. Andra matchen mot Bromölla blev däremot så orättvis den kunde. Vä hade bollen 95% av matchen och otaliga målchanser men idag var det helt enkelt inte deras tur. Förlust med 1-2 efter att Bromölla haft bollen typ två gånger..... Men det är ju så det är och så det ska vara. Bollen är rund. Imorgon är det nya tag. Deras resultat ledde ändå till att de blev tvåa i gruppen och genom det gick vidare till A-slutspel. Tyvärr är matchen redan kl. 8.00 så vi måste upp i ottan. Kl. 07.15 är det samling på idrottsplatsen. Håll nu tummar och tår för tjejerna imorgon! :-)

Ölands djurparks cup

Vi har haft en helt fantastisk dag med, klarblå himmel, strålande sol, och bara vinstmatcher :-) Men oavsett matchresultat så har nog tjejerna tyckt att fritiden varit det bästa hittills ;-) De badar tillsammans, myser, går runt till varandras stugor och husvagnar och idag har de även hyrt cykelbilar. Vi dukade upp ett långbord och grillade och satt och åt tillsammans. 13 tjejer och deras föräldrar och syskon...... det blir ju några stycken av det! Efter maten blev det kvällsbad :-) Imorgon är inte första matchen förrän 11.30 så det kan nog bli en liten sovmorgon :-)

Avfärd

Vid 14.30 körde vi hemifrån och målet var Saxnäs camping där vi bokat stuga. Det är en ganska stor camping och det känns som om halva Öllsjö och Vä bor här just nu. Både tjej- och killaget bor här och överallt träffar man barn och föräldrar man känner :-) Jag kan känna igen den där känslan att få gå runt själv med sina kompisar när det börjat mörkna, träffa nya kompisar, gå hem till varandras stugor och husvagnar osv. Det tyckte jag var toppen! :-) Nu ikväll har vi varit och hälsat på Annika och Anders på Ekerums camping. Det var också en stor camping med många aktiviteter och väldigt barnanpassat. Kan verkligen sakna det där campinglivet. Vi har haft en helt underbar sommarkväll den här första kvällen på Öland. Jag hoppas det fortsätter så här under hela vår vistelse.

Synundersökning

Hela förmiddagen ägnade vi åt att packa (känns som att vi kan det där nu....). Det går litegrann på rutin nu efter den här sommaren ;-) Vid lunch hade jag bokat synundersökning till Ellen på Synsam. Det var ett par år sedan hon fick sina glasögon och vi tyckte det var på tiden att kolla hennes syn nu. Det visade sig att det inte förändrats alltför mycket (vilket var skönt). Tyckte dock att det var på tiden att byta glasögon i alla fall nu. Då återstår bara det "svåra".... att hitta nya bågar. Ellen som brukar vara ganska kräsen annars var ju det även nu. Hon hittade ett par som hon föll för ganska snabbt. Det visade sig senare att det var vuxenbågar och att de var aningen för stora. Man kunde riktigt se besvikelsen i hennes ögon..... Hon har nu lånat hem två par .... sen får vi se om det blir någon av dem eller några helt andra.

Avfärd till Öland

I helgen ska Ellen spela fotbollscup på Öland.
Detta har planerats sedan lång tid tillbaka och redan i vintas bokades det stugor till lagets familjer.
Vi har bokat en familjestuga där man även får ha husdjur eftersom Basti ska med. Vi planerade att åka på fredag eftersom vi trodde att matcherna började på lördagen. Så var det inte riktigt. Det visade sig att de skulle spela första matchen redan kl. 10.50 vilket innebar att samlingen skulle vara 09.50.
Det skulle med andra ord bli en tidig avfärd! :-(

Vi tog en chansning och ringde campingen som vi ska bo på och frågade om stugan var tillgänglig redan från torsdagen. Vi hade tur och kunde boka till ytterligare en natt. Vi åker alltså redan imorgon och kan ta det lugnt där på kvällen och sova lite längre på fredag morgon.

Imorgon kväll ska vi träffa Anders, Annika, Alfred och Algot :-)
De bor i sin husvagn på en närliggande camping och imorgon blir det pizza-träff där :-)


Dra ut en tand

Imorse var jag med Ellen hos tandläkaren.
Två hörntänder skulle ut men vi fick veta att man bara tog en åt gången. Den andra dras ut nästa vecka.

Igår undrade jag ju huruvida utvecklingen gått framåt. Idag fick jag svaret.....
Det första de gjorde var att lägga lite salva runt tanden. Den fick väl verka i någon minut och sedan tog de fram en maskin som tutade till då och då. Från maskinen gick det en slang som var kopplad till något som liknade en penna. Ur denna "penna" kom det droppar som tandläkaren droppade på tandköttet runt tanden. Det tog en liten stund eftersom dropparna kom ganska långsamt. Det kunde svida till en kort stund men framförallt kunde det smaka äckligt om man råkade få det på tungan.

Ellen var nog lite nervös men som alltid i sådana här situationer - väldigt cool :-)

Efter att de droppat klart tog hon fram en stor tång och hon berättade att hon skulle vicka på tanden så att den lossnade. Det tog inte mer än några sekunder sen var tanden ute! :-)

Måste säga att det var hur smidigt som helst! Ellen tyckte själv att det gått bra och framförallt hade det inte gjort ont.

Dra ut tänder

Imorgon ska Ellen dra ut två tänder och jag har insett att det blir jag som kommer att få åka med henne dit. Martin är ju som sagt lite känslig för sådant ;-)

Har inte tänkt så mycket på det tidigare men jag undrar hur man gör nuförtiden när man drar ut tänder på barn.
När jag var liten fick jag dra ut ganska många tänder. Jag har alltid fått gå ganska ofta till tandläkaren och har aldrig haft något emot det. Att dra ut tänder var inget som besvärade mig. Visst kunde bedövningssprutan kännas - särskilt när de stack den flera gånger uppe i gommen - det var ju inte det allra skönaste precis.
Men när de sedan skulle bända loss tanden och frigöra den så att de kunde dra ut den med tången, ja, då knakade det rätt så rejält.

Detta var ju för många år sedan och jag har väl egentligen aldrig funderat på hur utvecklingen inom "dra-ut-tänder" har framskridit men något borde väl ha hänt sedan dess, eller? Man borde väl åtminstone ha uppfunnit något som bedövar gommen så att det inte känns så mycket när man får den där sprutan?

Tja, vi får väl se. Återkommer och berättar hur det gick :-)

Stranden invaderades av ..... scouter!

I eftermiddags åkte jag ner till stranden med Ellen och Erik (och två kompisar till dem). Lotta, Ola och Wilda var redan där nere och hade placerat sig borta vid skjutfältet eftersom det inte brukar vara så mycket folk åt det hållet.
Vi kom dit och det fanns gott om utrymme för oss att packa upp alla våra saker på.

Sen sa det pang.... och stranden fylldes på en enda gång av scouter!
Vi har ju scouter från hela världen hos oss just nu och det märks på både "gator & torg" .... och alltså även på stranden.
Det var ganska fascinerande att se när det bara myllrade ner scouter som kastade sig i havet.
Vi hade nämligen börjat undra varför det patrullerade badvakter på stranden? Nu fick vi svaret - de skulle ju vara där och på plats när stranden invaderades. Det var verkliogen scouter överallt och det var en häftig känsla att se och höra alla dessa språk och människor blanda sig tillsammans :-)

Plötsligt la sig en vuxen karl på alla fyra och började skvätta upp vatten på sanden. Ingen av oss fattade vad han höll på med. Sen visade det sig att han med stor lust och hängivelse skulle bygga ett sandslott.... och inte vilket sandslott som helst! Folk stannade upp och beundrade hans konstverk och han berättade gärna om vad det var för något och hans tankar runt detta.
Samtidigt som han på sin Texas-dialekt snackade med alla förbipasserande människor så hade vi ett gäng holländare bakom våra solstolar, några indier framför oss och några andra nationaliteter till höger och vänster om oss.
:-)


Semester.... eller?

Igår var min första jobbdag. Tillbaka till arbetet - tillbaka till verkligheten.
Jag har faktiskt inte känt någon direkt ångest över att börja jobba (vilket jag ibland har kunnat känna tidigare år). Det enda som var aningen jobbigt var att stiga upp tidigt på morgonen. Hade redan i förväg bestämt att jag skulle börja cykla till jobbet och så blev det också. Var faktiskt riktigt skönt! :-) Tro det eller ej ;-)

På jobbet var det folktomt - bara jag. Ganska ensamt att jobba så. Är nog trots allt en ganska social person som behöver lite rörelse runtomkring mig.

Kompade ut eftermidagen eftersom det naturligtvis visade sig bli en riktig solig sommardag just denna dag. Ganska surt med tanke på att jag inte fått så mycket sol under mina semesterveckor.

I morse var jag tillbaka på jobbet igen och fick äntligen tillgång till alla system jag hunnit bli utkastad ifrån under sommaren.
Blev ganska paff och irriterad på mig själv när jag då upptäcker att jag inte alls skulle varit på jobbet igår utan började först idag!
Antagligen hade jag som mål att tömma semesterkontot på alla dagar eftersom jag inte riktigt visste vilken tjänst jag skulle gå på nu efter sommaren. Då råkade det bli så att även måndagen blev en semesterdag. Annars kan man ju tycka att det var lite märkligt att lägga in om semester så.
Men så himla klantigt! :-(

Så jag jobbade framtill lunch och sen passade jag på att njuta av ytterligare en strandeftermiddag :-)


Tosselilla

I söndags åkte vi till Tosselilla tillsammans med Elina och hennes familj. Vädret såg väl inte så lysnade ut på morgonen men enligt klart.se skulle det bli helt ok framåt dagen.
När vi lämnat av Wilda i Rinkaby hängde regnet i luften och vi bestämde att det nog skulle vara säkrast att köra och hämta regnkläderna (orutinerat av oss att inte ta med dem från början).

Det var nog första gången någonsin vi kommit dit och inte mötts av en lång slingrande kö till entrén. Ingen kö alls varken in eller till någon av karusellerna. Efter ett tag sprack molnen upp och helt plötsligt hade vi strålande sol från klarblå himmel! Fantastiskt väder :-)
Barnen kunde bada och leka och vi föräldrar kunde sitta och snacka och ta kaffepauser titt som tätt ;-)

När vi var på väg hem satt vi och diskuterade vad vi skulle äta till middag. Alla var vi ganska trötta och inte riktigt på humör att varken planera, handla eller laga någon middag.
Kändes därför ganska gött när det plingar till i mobilen och Lotta undrar om vi vill komma inom på hemvägen och grilla korv :-)


Sova med Wilda

Det blev en del shoppat för Martins del faktiskt. Han som aldrig brukar kunna hitta något på rean hittade denna gång ganska mycket :-)
Själv hittade jag absolut ingenting så bara för att inte gå därifrån tomhänt gick jag in och köpte mig en bh *haha*.

I lördags skulle vi få ha Wilda här över natten. Hon var som en solstråle hela tiden  - åt bra, sov bra och var helt enkelt bara nöjd :-)
Även om hon sov som en prinsessa så sover man ju själv lite sämre. Man vaknar vid varenda liten rörelse och det blir en ryckig sömnkurva ;-)

Wilda tyckte det var spännande med all trafik. Man kunde ju höra både motorcyklar, mopeder, bussar och lastbilar. Nu snackar vi WOW-faktor ur en 2-årings perspektiv! ;-)


RSS 2.0