Algot

En riktig linslus som smilade upp sig så fort jag kom med kameran. Sen satt han bara där och log eller skrattade så länge jag ville fotografera. Vem har sagt att det är svårt med barnfotografering??? ;-)









Sötnos!!! ♥

Rosso

Mac har fått en lillebror, Tina en ny valp och alltså ytterligare en ny hund i flocken :-)
Det lilla nytillskottet heter Rosso och är hur söt som helst :-)
Om man frågar Tina (vilket man inte ska göra för jag har kommit på att hon överdriver en aning) så är han en riktigt sjövild liten valp som både kan ta ton och som inte är rädd för att ta för sig.
Om man däremot frågar mig (som träffat honom idag) så är han en riktigt kelig, ganska lugn valp som inte sa varkens bu eller bä ;-)

Har man inte varit sugen på valp förr så blir man det definitivt när man träffar en!


Pälsmonstret Basti

I förmiddags blev det en hundrunda med Tina. Basti var lika glad som vanligt över att få gå kompisrunda och slippa springa själv. Han studsade runt bland löv och kvistar och likt en magnet så verkade det mesta fastna i hans päls. Han har inte fått sig någon ordentlig dusch på ett tag och var så skitig i pälsen att ALLT fastnade i den. Det är ett helv_te att få bort allt från pälsen. Man hittar alltid en pinne eller några löv på golvet här inne som han efterhand själv drar loss.

Idag fick jag nog. Det fick helt enkelt bli en dusch! Hade ont om schampoo så jag körde till Grizzly och köpte nytt. Samtidigt passade jag på att beställa en trimmer (som jag också så länge skulle ha gjort). Kändes väldigt skönt att få tummen loss idag och nu ser jag fram emot att den kommer om ca 1-1½ vecka. Ska bli riktigt kul att experimentera på Basti som har hur mycket päls som helst!!! :-)

Nu är Basti hur fin som helst i pälsen - luktar gott och är riktigt mjuk att kela med. Nackdelen är att han fäller bara han rör sig. Helst skulle han bara stå stilla ;-)
Vi har dammsugat två gånger här hemma idag och likväl hittar vi stora svarta pälshögar på golvet. Bara man tar i honom så lossnar det stora tussar. Han har fruktansvärt mycket och tjock päls.

Min humor!!! :)

Både jag och Martin var överens om att vi skulle skojsa till det lite med Erik i morse när han fick frukost på sängen.
Vi hade skämtat med Erik redan vid jul om att han skulle få Toy Story leksaker av oss i julklapp. Detta ville han ABSOLUT inte ha eftersom han tycker de är för barnsliga. Det var liksom ett stående skämt hela december månad.
Nu fick han ju inga Toy Story leksaker i julklapp och det har han i sin tur pikat oss för lite..... att vi bara snackar goja.
Därför blev det som det blev!
Han visste om att det inte skulle bli lika många paketer eftersom han nu väljer att ge en del av sina pengar till sitt fadderbarn. Därför kom vi in med frukostbrickan och ett paket. Paketet öppnades och i det låg..... ja, det har ni väl redan gissat er till.... en Toy Story leksak!!! *ta-da* *hahahaha*.
Eriks min var helt obetalbar!
Han är medveten och i botten inpräntad med att man ska vara tacksam över det man har och får. Han klistrar alltså på sig ett leende på läpparna och anstränger sig verkligen för att se "tacksam" ut *hahahaha*.
När jag frågar honom om han är glad och nöjd över sin present så nickar han (fortfarande med det påklistrade leendet i ansiktet). Samtidigt tittar han sig näst intill lite desperat omkring efter fler paketer.

Detta är min humor!!! :-)
Tyckte det var skitkul att se honom *hahahaha*

Ser på både Martin och Ellen att de har svårt att inte avslöja att det faktiskt ligger några paketer till och väntar på honom i rummet utanför men de får onda blicken av mig så de fattar att de inte ska öppna munnen. Lite till kan Erik gott få vistas i den här ovetskapen ;-)

Till slut avslöjas då att det hela är ett skämt och en mer lättad unge får man nog leta efter! Han avslöjar sedan att under sitt påklistrade leende så tänker han:

"- Åh nej, de tror verkligen att jag vill ha en Toy Story leksak!"





Tröttare nu

Söndag kväll och har inte riktigt förstått att det är dags att gå till jobbet igen imorgon. Att vara ledig en fredag förlänger helgen mer än man tror.
En sak kan både jag och Martin konstatera efter vår minihelg i Göteborg  - det får inte bli för ofta med tanke på hur trötta vi var när vi kom hem! Vi var fullkomligt färdiga!
Man slappnar av och tillåter sig verkligen att göra det till skillnad när man är hemma då det alltid finns en massa måsten. Här kunde man bara gå och lägga sig och läsa eller slumra.
Jag var hur trött som helst och hade kunnat sova det dubbla! Kände mig inte alls utvilad när vi kom hem igår kväll utan var tröttare än när vi körde på fredagen. Detsamma gällde Martin.

Idag har vi haft kalas här hemma och firat både Martin och Erik. Erik har längtat och längtat och funderat fram och tillbaka huruvida han ville ha sina paketer idag eller på sin riktiga födelsedag den 1/3. Frestelsen blev för stor och han valde att få dem idag :-)

Huset fullt av gäster och nu är det bara disken kvar. Den står så fint uppradad på vasken *hehe*.


Höll på att missa middagen

Har precis vaknat efter en god natts sömn :-)

Vi kom tillbaka till hotellet vid 17.30 igår efter en eftermiddag inne i centrala Göteborg. Vi bestämde oss nämligen för att slappa på rummet några timmar innan det var dags för middagen kl. 19.30.
Mysbyxorna åkte på - precis som vinet och snacksen ;-)
Jag kände att jag blev tröttare och tröttare och tydligen blev Martin det också för jag vaknade med ett ryck.... KL. 19.30!!!! Shit! Det var ju nu vi hade bokat bord!
Snacka om att kasta sig ur sängen!

Det blev i alla fall en supergod middag och jag åt bl.a. en fantasktiskt god hummersoppa med ett vitlöksbröd som inte gick av för hackor.

Har sovit som en stock. Martin var rädd att vi skulle sova så länge att vi missade frukosten (som serveras till 10.30!). Vet inte riktigt hur länge han trodde att vi skulle sova egentligen? Han ställde i alla fall klockan på 9.00 men som jag anat så vaknade jag tidigare men har legat och slumrat - gott!

Jag hoppas att Ellen och Erik har haft en mysig "semester" hemma hos pappa & Ingrid. Erik hade en önskan om att få sova i sovsäck och så tror jag att det blev också :-)


Scandic i Mölndal

Åh, vad efterlängtat! :-)
Jag och Martin har kört upp till Göteborg för att bara vara. Inga planer utan bara göra det som faller oss in. Tanken är att vi bara ska njuta och slappa.
Dagen har ägnats åt att strosa runt på stan och fikat i Haga. Så himla mysigt! :-)
Nu är det lite slapp på hotellrummet innan vi ska käka middag.




Vattkoppor och Bältros

Lilla Wilda har fått vattkoppor och är alldeles prickig. Trist när man är mitt i det men med facit i hand brukar man tycka att det är ganska skönt att de haft det.
Både Ellen och Erik har ju haft sin dos och så även jag och Martin. Martin fick vattkoppor i tonåren och tycker än idag att det var en "nära-döden-upplevelse" då det kliade så infernaliskt. De brukar ju säga att det kan upplevas värre ju äldre man är. Sanningshalten i det vet jag faktiskt inte.

Är det någon som med 100% säkerhet kan berätta om det är Bältros som kan smitta till vattkoppor eller om det är precis tvärtom? Jag har aldrig blivit riktigt klok på det där. Jag har hört båda varianterna.
Det sista jag hörde var att Bältros kan smitta till vattkoppor om man inte haft det tidigare. Bältros är en virussjukdom som man tydligen kan få vid dåligt immunförsvar eller om man är stressad eller nåt. Ja, förklaringarna till varför man får Bältros är många.

Ellen fick ju Bältros för något år sedan. Hon hade ingen direkt smärta av det men det är nog väldigt olika. Frågan är ju om hon är extra mottaglig för att få Bältros ännu en gång, eller?

Eurosport

Mys i soffan..... förmodligen! *hrrmmm*
Popcorn och filt - upplägget för mys i soffan kunde ju inte bli bättre men Erik envisas med att vilja titta på Eurosport!!! Champions Club följt av Bundesliga-höjdpunkter *suck*
Hur blev det så här??? Hur kunde jag få en sporttokig son???

Datorhaveri

Idag la vår dator av. Den bara slocknade och blev svart. Martin åkte iväg med den och fick den snabbt fixad igen men nu måste vi ominstallera alla program. Tillsvidare håller jag mig till Lilla Blå :-) Tur att jag har den!


Måndag

Trodde möjligtvis att denna vecka skulle bli aningen lugnare med tanke på att det är sportlov och inte så mycket aktivitet på jobbet. Tji fick jag.... hysteriskt, intensiv dag fick jag. Allt gick i ett och när jag kollade upp så såg jag att klockan var 15 - jag hade suttit där från 7.30 i morse.
När man är inne i något försvinner tid och rum. Helt plötsligt kände jag hur magen kurrade och hur rosiga mina kinder var. Ångan uppe så att säga :-)

Martin ringde och kommenderade hem mig till middagen 17.30. När jag kom hem visade det sig att Ellen tänker övernatta hos Elina och Martin planerade att ägna kvällen åt att snickra. Kvar är jag och Erik. Det får bli mys i soffan en stund :-)


Guldstunder

Brukar inte ha måndagsångest men eftersom alla andra i familjen ska vara lediga hela veckan så känns det onekligen lite tungt att tvingas ställa klockan imorgon och ta sig till jobbet.
Jag har länge sagt att jag borde bli bättre på att ta vara på guldstunder och kunna se dem även i vardagen. Varför bara fredagsmys? Varför inte t.ex. tisdagsmys? ;-)
Denna veckan kan det i alla fall funka eftersom barnen inte ska upp tidigt till skolan nästa dag.... fast iofs måste ju inte mys innebära sena kvällar.... hrmmm.... tål att tänkas på.

Snart är det i alla fall Solsidan och det är en gjuten Guldstund för mig! :-)
Det är härligt att skratta högt och det gör jag verkligen till detta underbart roliga program :-)

Promenad

Så skönt att promenera!
Basti tyckte det var toppen med en kompisrunda även om den inte var så lång. Han studsade fram och lyckades få med sig diverse löv och grenar i pälsen. Alltid lika spännande att se när man kommer hem vad som gömmer sig i hans långa päls.

Om en stund är det dags för Ellen att träna fotboll och sen blir det väl lite söndagsmys här hemma ikväll med barnen eftersom Martin dragit iväg på aktiemöte (dvs äta pizza och prata investeringar).


Lejonstund

Har varit ute och hälsat på Johan och Emma i nya huset. Riktigt mysigt hus :-)
Det fick bli dagens utflykt. Nu är vi bara allmänt "slappa & likgiltiga" vilket innebär att Martin tar sin för dagen 3:e lejonstund. Det där med lejonstund fattar jag inte riktigt men det kommer tydligen från Hipp Hipp. Martin säger att det är när man tar en micropaus i soffan och vilar ögonen. Kan också berätta att de där lejonstunderna duggar ganska tätt här hemma nuförtiden ;-)
Begreppet har nu även nått barnen och de frågar om vi inte ska ta en lejonstund i soffan *hahaha*

Snart ska Erik hämtas och sen blir det våfflor med sylt och grädde. Därefter ska jag försöka mig på en hundrunda med Tina. Hon har planerat in en runda som hon tror kan passa både mig och Mac (som varit halt).
Ska bli skönt att få promenera lite :-)

Årets Mello

Årets Mello.... (=årets melodifestival). Ja, själv tog det en liten stund innan jag fattade vad alla menade med Mello. I min värld förknippade jag det med mellanmål eller nåt liknande *hahaha*.

Vad ska man säga om den hittills? Tja, jag har varit grymt besviken hittills fast igår kväll fanns det några bidrag som jag ändå kunde tänka mig att lyssna en gång till på.
Erik gör väl som så många andra barn.... han röstar utifrån artisterna och struntar nog ganska mycket hur låtarna låter.
Redan när han fick höra att Erik Saade skulle vara med la han sin röst på honom. Iofs kunde väl de flesta räkna ut att han skulle gå vidare till Globen innan de hört hans låt.

Ellen satt och hejade på Simon Forsberg med "Tid att andas".

Vad ska man göra idag?

Vädret ser så härligt ut ..... när man sitter här inne och tittar ut ;-)
De som redan testat att öppna ytterdörren säger att det är isande kallt ute. Frågan är om man ändå ska bege sig ut bara för att njuta av solen? Är så sugen på att ta en riktig långpromenad med Basti men min fot godkänner inte det riktigt än. Så trist :-(
Visst kan jag gå en långrunda men sen får jag betala för det på kvällen då det värker rejält. Undrar när det ska bli riktigt bra?

Erik är hemma hos Valter och vi andra tre funderar på vad vi ska hitta på.
Någon som har en idé?


Snickeri

Igår var det kalas ute i Gringelstad för Annika som firade 30. Hon fyller egentligen idag så ett stort GRATTIS till dig! :-)

Idag fick det bli sovmorgon för min del. Martin valde att stiga upp tidigt för att åka och snickra.
Ja, just det! ;-) Tippade jag inte att den där möbeln som han snickrar på skulle bli klar nu vid sportlovet snarare än det datum som han påstod var rimligt (typ i mitten av januari)? Han var ju så himla självsäker på att den skulle bli klar då men jag sa att jag visste hur hans tidsuppfattning var när det gällde snickeri så jag tippade att jag skulle bli nöjd om han var klar med den till sportlovet. Mycket riktigt - nu är det sportlov och den är fortfarande inte klar. Nya målet är att den ska stå på Eriks rum när han fyller år. Vi får väl se hur det blir med det..... ;-)


After Work

Har legat i soffan och sovit och bara slappat. Efter en hektisk vecka med en halvt hysterisk fredag så är det nu kroppen känner att man slappnar av och då är man helt eneklt bara ..... trött.
Fredagen avslutades med en After Work på Bishops Arms igår. Vi var inte jättemånga men vi hade väldigt kul :-)
Mycket skratt, god mat och många glas...... ja, så kan det nog sammanfattas :-)

Martin var snäll och agerade taxi till oss fyra tappra som var kvar sist.

Vill dock gärna koppla huvudvärken i dag till slutet av en stressad vecka och inte resultatet efter en After Work *hehe*


Positivt besked

Igår fick jag ett positivt besked :-)
Det var snabba ryck den här gången och det känns skönt! Klart att jag gläds åt detta besked men frågan är ju om man kan våga lita på det?



Förresten.... brukar man börja skriva ett sådant här brev med "Bästa....XXXX" ???

Fadderbarn i Nepal

Tack Magda!

När jag bad om tips kring organisationer som handhar fadderverksamhet så rekommenderade Magda BFA (Barnen framför allt) som jobbar för adoptioner, bistånd och fadderverksamhet. Jag gick in på BFA:s hemsida och det kändes rätt direkt :-)
Dels för att det är en adoptionorganisation och det i sin tur känner jag att det ligger mig varmt om hjärtat. Sen jobbar de också mycket kring fadderverksamhet i olika länder.
När jag klickade mig vidare såg jag att Nepal var ett av länderna som man kunde få ett fadderbarn från. Då var det som om sista pusselbiten föll på plats - självklart skulle vi ha ett fadderbarn i Nepal! Magda och Olas lilla ögonsten - Nisha - är ju adopterad därifrån så det kändes som ett solklart val för oss.

Så nu kommer Erik att ha ett fadderbarn i Nepal fr.o.m. sin födelsedag den 1 mars 2011 :-) 


Nepal


Individuellt fadderskap från Nepal

I Nepal stödjer vi ett ganska stort antal barn via individuellt fadderskap. Med individuellt fadderskap menas att du får ett "eget" fadderbarn som du får följa via uppföljnings rapporter minst 1 gång per år, du har även möjlighet att skicka saker till ditt fadderbarn och skänka extra pengar.
Alla fadderbarn som vi stödjer i Nepal bor hemma hos sina familjer, de är väldigt fattiga och föräldrarna har inte råd att låta sina barn gå i skolan, men tack vara en fadders hjälp så får barnen chans till att gå i skolan.

Barnen får hjälp via vår kontaktperson med skoluniform, skolväska och skolmaterial.
Nepal är ett fattigt land, som behöver stor hjälp, så ditt stöd till ett av dessa barn gör en oerhörd nytta och stor skillnad, så roligt att veta att man har hjälp ett litet barn till en bättre framtid.

Som fadder till ett barn från Nepal betalar du 100:- i månaden och ger detta barn en oerhörd hjälp och en stor framtidstro.
Hör av dig till Katarina Borg Adolfsson om du vill hjälpa ett barn från Nepal.

[email protected] eller på 070-699 82 90

 


Tips - pålitlig organisation?

Dagarna far iväg och jag blev häromdagen påmind om att Erik faktiskt snart fyller 8 år.
Erik brukar alltid vara ganska tydlig och bestämd med vad han önskar sig och man kan se ganska snabbt om det var något som föll honom i smaken. Ellen är mer den där tjejen som blir nöjd och glad för det mesta.

Detta året har han gett en del tips på vad han skulle vilja få. Ett tips är dock lite annorlunda. Han vill bestämt att vi ska skänka pengar till välgörande ändamål. Han har gett förslag på att vi ska ge pengar till ett fadderbarn någonstans i världen.
Fin tanke. Det är ju inte helt utan att man blir lite rörd och stolt :-)

Martin är dock lite skeptisk till att skänka så här då han inte riktigt litar på alla organisationer.
Det är ju alltid den ständiga frågan - hur vet man att pengarna verkligen kommer fram och inte hamnar innanför kavajen på en redan rik snubbe som hävdar att de administrativa kostnaderna måste täckas.....ja, ni fattar vad jag menar.

Därför undrar jag om det är någon av er som kan tipsa om en pålitlig organisation eller har något annat tips på hur man kan stödja?

Pingisträning

Onsdagar försöker jag sluta jobba i tid så att jag kan följa med Erik på hans pingisträning. På sätt och vis är det skönt att ha en tid att passa för då vet jag att jag faktiskt måste ta mig från jobbet ;-)
Idag fuskade jag dock och åkte tillbaka till jobbet efter att lämnat Erik på träningen. Hann tillbaka så att jag kunde få se honom i action. Han är så otroligt duktig! :-)


Fler prover

Känner att jag snart kan det där med cellprov.
Har idag varit på ytterligare ett besök och tagit fler prover. Varför man inte tog dem när jag var där förra gången vet jag inte. Antagligen har man kommit på att man behöver komplettera, eller nåt?
Idag var det inga överraskningar i alla fall utan det kändes som ett vanligt, hederligt cellprov ;-)


Duktiga barn

Herregud vad trött jag har varit!
Ännu en intensiv dag.
När man kommer hem och inte har fler "måste-göra-punkter" på sin lista så rinner allt av en och man blir bara matt.... och trött.
Martin hade lagat lövbiff och det var supergott. Men efter middagen vet jag egentligen bara att jag gick raka vägen till soffan och virade in mig i en filt och la mig ner. Sen har jag somnat och sovit som en stock!
Att Martin sagt "Hej då" och kört en kvällsrunda till jobbet har jag inte märkt.
Jag vaknar av att Ellen säger till Erik att det är dags för honom att gå och lägga sig.

Tur man har duktiga barn :-)

Koreanska

Erik han får ju sina fix ideér .... allt från att börja på bågskytte, vilja ha en brevduva till att nu då lära sig prata koreanska *suck*.
Jag vet inte riktigt var detta kommer ifrån - vi har inte pratat om Korea här hemma på väldigt länge. Visst har Erik uttryckt önskemål flertalet gånger om att han vill åka tillbaka men i grund och botten tror jag att det för hans del handlat om att han vill tillbaka till den GIGANTISKT stora leksaksaffären vi besökte sist vi var i landet ;-)

Idag har han suttit och tittat i mina koreanska böcker som jag köpt och fått för att leta efter koreanska ord och sen försöka sig på att uttala dem. Varken han eller jag vet exakt hur orden ska uttalas men..... vad fasiken *hahahaha*..... jag ville ju inte göra Erik besviken så jag slängde till med något som verkade vara ett rimligt uttal för orden han ville lära sig uttala. Att det sen antagligen inte finns en enda korean som hade fattat vad vi menat om vi sagt det till dem...ja, det är ju en annan femma ;-)

Själv hade jag ju gått hela mitt liv och trott att mitt koreanska namn uttalades på ett visst sätt. När jag sen verkligen kom till Korea och sa det högt till dem som bodde där så stod de bara och glodde frågande på mig. Något sådant namn hade de aldrig hört talas om! När jag sedan skrev ner det så blev det lite fniss.....
Med det riktiga uttalet kändes det som om jag fick ett helt nytt namn.
Så någon direkt känsla för koreanskt uttal har jag alltså inte men det dröjer ju ett tag innan Erik hinner fatta det *hehehe*


Jag har koll på tid och plats

I morgon har jag ett nytt "cellprovsbesök" inbokat. Jag har börjat kalla dem så nu för det är bara till att erkänna att jag inte har en susning om vad som ska hända...... det insåg jag ju förra gången jag var på ett sådant inbokat besök ;-) Glad i hågen gick jag dit och trodde det var en vanlig "rutinkontroll". Det var det ju inte precis :-(
Så denna gången är jag inställd på att precis vad som helst kan hända. Det jag har koll på är tid och plats :-)


Liten börjar bli stor?

Har hört ryktas om att Algot (snart 11 månader) traskar runt alldeles själv numera :-)
Längtar efter att få se och uppleva detta - alltid en milstolpe när barnen lär sig gå.
Ska (om jag inte blivit helt felinformerad) få träffa dem på lördag i alla fall :-)


Bild lånad från pappas blogg

"Vill-hemskt-gärna-ha"

Går under kategorin "vill-hemskt-gärna-ha" ;-) .........

 


 


Intensivt

Två dagar av en fruktansvärt intensiv vecka är avklarade. Tre dagar kvar. Har dock en After Work på fredag att se fram emot :-) Alltid trevligt! :-)

När man går in i sådana här veckor som man redan i förväg vet att de är fullspäckade till bristningsgränsen.... ja, då är det bara att gilla läget. Bita ihop och veta att man helt enkelt bara ska igenom det hela.

Ska erkänna att jag är trött som en get men samtidigt gillar jag ju att ha fullt upp.

Finns dock små lugna oaser i hela den stressade samvaron. Befinner mig just nu i en sådan :-)
Martin och Erik är på fotbollsträning och jag och Ellen slappar här hemma. Jag njuter av att bara kunna sitta ner och kunna sudda bort alla de där "måste-göra-punkterna" som finns på min lista under morgondagen.
De får fortsätta att tillhöra morgondagen.....jag är inte där ännu ;-)


Är vi udda?

Melodifestivalen har börjat och familjen sitter samlad i soffan. Visserligen med TV:n som gemensam nämnare..... för om man granskar oss närmare så är det som inslaget från Hipp Hipp när de visar vad Fredagsmys är.... jag sitter med datorn i knät, Erik spelar Nintendo, Ellen läser tidning och Martin gick precis ut i köket *hahahaha*.
Undrar om vi är udda eller om det faktiskt kan se ut så här hos fler familjer?

Martin har utlovat en hemlig efterrätt och just nu har vi köksförbud. Lite nyfiken blir man ju allt ;-)

Ballerina

Har passat Wilda en stund idag.
Så här kan det se ut när man ätit Ballerina kex :-)



♥♥♥

Halva rea-priset

Idag var jag och Ellen inne i stan. Tanken var att jag skulle köpa "Alla ♥-dag presenter" till Ellen och Erik. Till Erik visste jag redan vad jag skulle köpa.
Ellen som brukar vara fruktansvärt kräsen när det gäller klädköp och dessutom har svårt att hitta plagg hittade idag massor!
Lika bra att passa på när det är en sådan dag :-)
Dessutom fyndade hon ett par stövlar. Visserligen avsedda för vuxna men eftersom Ellen numera kan ha stl 36 innebar det att dessa passade även henne. OK, det finns utrymme att fylla ut i vaderna men när det är halva rea-priset så kan man stå ut med det. 150kr. Snacka om fynd!


Näsblod

Det började med Ellen som blev förkyld och som snöt sig stup i kvarten att hon blev alldeles röd under näsan. Som nummer två i familjen drabbades Erik som förutom rinnande näsa, hosta och feber också kunde lägga till näsblod på sin lista.
Nummer tre i familjen blev jag. Jag som (nästan) aldrig blir sjuk eller ens förkyld. Kommer inte ihåg senast jag var täppt i näsan. Nu är jag det i alla fall. Känns sådär.

Ellen och Erik fick stanna hemma från skolan igår. Nu börjar de bli så stora att de fixar det ganska bra själva när det inte är något allvarligare än en förkylning och lite feber.
Jag kom hem på eftermiddagen med tre hyrfilmer och några konditori-kakor. Gjorde succé :-)

Det här med näsblod har vi nästan glömt bort här hemma. Erik hade ju det för jämnan förr i tiden. Han fick etsa de små blodkärlen i näsan och sedan blev det faktiskt en förbättring även om vi fick information om att det kunde behövas göras fler gånger i framtiden.

När han blir riktigt förkyld och det dessutom är torr luft ute så är riskerna såklart större för störtfloder. Tusen tips på hur man ska göra men vi har fortfarande inte hittat något som funkar bättre än något annat. Det beror på mängden. I morse fick han en sk. störtflod. Det går åt ganska mycket papper kan jag berätta. Dock var det inte som den värsta gången då vi fick hålla papper både för näsa och mun eftersom det kom blod från båda hållen. Stackaren kunde knappt andas :-(

I morse kom det bara från näsan. Som tur är så är Erik van och lugn i dessa situationer. Han fixar det jättebra.

Även Ellen har denna gången drabbats av näsblod (vilket är ganska ovanligt). I hennes fall tror jag vi kan bota det ganska enkelt genom att köpa Nozoil (eller vad det heter). Hon är bara så torr och precis som öviga torra kroppsdelar så behöver även näsgångarna smörjas.


Förkylningstider

Det ser ut att bli en kort arbetsdag för mig imorgon. Både Ellen och Erik är lite rosiga om kinderna, hostiga och allmänt förkylda. Alltså - med andra ord - ungefär som alla andra just nu. Snacka om sjukdomstider..... många som är förkylda och febriga just nu.

Kan iofs bli ganska skönt med en kort arbetsdag imorgon. Har haft två riktigt långa arbetsdagar denna veckan. Helgen är efterlängtad :-)

Jobbigt

Ellen är genomförkyld och mår inte toppen just nu. Hon ska ändå gå till skolan eftersom hon inte har feber men vi har sagt till henne att hon får gå hem om hon känner sig sämre eller om hon helt enkelt tycker det känns jobbigt.

Små koppar har också öron....

Erik är snabb och säger:

"- Gäller det mig också? Får jag också gå hem om jag tycker det känns jobbigt?"

"-Vaddå? Du är väl inte krasslig?"

"- Nä, men jag tycker alltid det är jobbigt att vara i skolan och jobba. Då känns det jobbigt."

*suck*

Jag och Martin = överflödiga

Ellen ska göra en powerpoint-presentation av sin resa och visa för klassen. Det var en av hennes uppgifter.
Ikväll har nog både jag och Martin insett att vi var överflödiga när det gäller att vara till hjälp för henne.
Det var snarare hon som fick guida oss i hur man skulle få till vissa finesser. Visserligen hade vi också fixat det men Ellen gjorde det så mycket snabbare.

Det är i sådana situationer som jag kan känna mig aningen gammal.... *suck*

Kvinnan som talar med bilar

Jag har glädjande nyheter :-)
Jag tror att jag och nya bilen äntligen "gjort upp" och rangordnat oss ;-)
Vi har ju hållt på att fajtas fram och tillbaka och inte riktigt känt att vi "connectat". Jag har hållt på att bli stående på parkersingsplatser och knappt kommit därifrån pga dess idiotiska handbromssystem. Jag gör efter alla konstens regler men det har ändå inte funkat.

Martin vill knappt lyssna på mina dagliga berättelser om hur jag och bilen varit oense.
Nu har jag dock testat en ny linje..... jag pratar högtmed bilen och säger steg för steg vad jag gör.... och se ta mig tusan om det inte hjälpte! ;-)
Idag har det varit sammanlagt 4 starter och alla har gått helt smärtfritt.- Inget krångel alls :-)

Vad har vi då lärt oss av detta?
Jo, att det hjälper att tala med bilen *hahaha*

Igår tittade jag på TV-programmet - "Mannen som talar med hundar".

Jag kanske borde starta något som kallas "Kvinnan som talar med bilar"?
:-)

Lägesrapport

Det var några dagar sedan sist. Fullt upp.

I söndags hade jag en deppig dag då rastlös var mitt andra namn. Jag höll på att klättra på väggarna här hemma och i ren desperation så började jag skrubba frys- och kylskåpsdörr. Snacka om desperat! :-(

Martin har lärt sig se signalerna och vet när det är allvar *hehe* och agerade ganska snabbt. Helt plötsligt var en hotellnatt i Göteborg inbokad inom snar framtid och genast lättade de svarta molnen och det fanns en ljusglimt att se fram emot :-)

Ellen har - som väntat - drabbats av förkylning sen hon kommit hem från sydligare breddgrader. Förvånad? Nix!

Erik har nog också något på gång. Han hostar och är tröttare än vanligt. Idag på pingisträningen flåsade han och kippade efter andan så det hördes över hela lokalen. Att avbryta träningen var dock inget han ville lyssna på. Han tycker det är superkul och det hade nog jag också tyckt om jag varit lika duktig. Verkligen kul att se honom spela :-)


Äntligen!

Äntligen! ♥
Välkommen hem älskling! :-)


Hjälp - har jag blivit fotbollsnörd?!

Har hunnit med ganska mycket idag och det i sin tur är värt ett glas rött och en klapp på axeln ;-)
Vi har satt upp lite nytt på väggarna i sovrummet (en tavla och två förstoringar på foton jag tagit). Blev riktigt bra faktiskt!
Samtidigt som det var full aktivitet i sovrummet så var det också full aktivitet på TV:n. Erik passade på att glo på fotboll. Av alla andra intressanta program att välja mellan så väljer han alltså en kanal där det - för honom - spelas en match mellan två lag han bara hört talas om och egentligen inte hejar på något av dem.
Newcastle - Arsenal.
Av för mig okända anledningar slutar det dock med att jag också ligger klistrad framför TV:n och följer denna match med stort intresse. Inte för att jag har en susning om vad det är för grabbar som spelar (bara att det är engelska lag) men det är dramatik i matchens andra halvlek som gör att jag blir intresserad. Underläge för Newcastle med 0-4 vänds sakta men säkert till 4-4.
Spännande! :-)

Vad lär vi oss då av detta? Jo, att ingenting är omöjligt! Alltså att jag - Pernilla - ska titta på när två engelska lag spelar match. Det är kryss i taket!


Glädjeskutt

Kan nu stryka en punkt på min "att-göra-lista" :-)
Jag har städat kaninburen och gjort fint i uteförrådet. Martin är på väg till Snårarp (återvinningsstation) med alla sopsäckar som under vintern fyllts med spån från buren. Skönt att bli av med det :-)

Eftersom det faktiskt är flera plusgrader ute så fick Viggo sträcka ut ordentligt i komposthagen i trädgården. Vilka glädjeskutt! :-)


nystädad bur








Hahaha.....Inte alla som blundar och njuter när de dricker ;)

Ikväll :)

Ikväll kommer Ellen hem!
Längtar verkligen efter henne! Ja, det gör ju hela familjen så klart :-)
Att hon sen inte längtar lika mycket efter oss det får vi stå ut med. Hade hon fått välja hade hon nog gärna stannat ytterligare en vecka i paradiset :-)


En blick säger mer än tusen ord....

Idag är det röjardag. Det är städning som gäller. Jag gillar som bekant inte att städa men det är ju ett nödvändigt ont.
Efter 20 minuter kände jag att jag behövde en paus.
Sa till Martin att jag var trött i hälen (eftersom det blir lite fel belastning när jag går). Martin ger mig världens blick .....!
En blick säger mer än tusen ord. Utifrån hans blick kunde jag i alla fall "höra" några av dessa tusen ord och uttryck.... typ - förmodligen(!), latmask, skitsnack, slöfock, öhhh(?), bit ihop då(!), kom igen nu(!), du känner efter för mycket, det är bara en fis på tvären, vem tror du att du kan lura(?), kunde du inte kommit på något bättre(?), soffpotatis, mes, bullshit o.s.v.




Soulmates

Jag och nya bilen håller på att lära känna varandra. Vi är inte riktigt "soulmates" ännu.... och kommer inte heller att bli om den inte tänker bli lite mer samarbetsvillig.

Just nu återstår bara en grej som behöver finslipas och det gäller handbromsen.
Hur svårt kan det vara egentligen?
Tja, med tanke på dagens elektroniska nymodigheter i bilarna så kan det faktiskt ställa till det lite.... i alla fall för mig som inte fattar bättre.
Vi har alltså en handbroms som dras automatiskt när bilen stängs av. Ingen spak utan mer som ett litet handtag som börjar lysa. När man sen sätter sig i bilen och startar och ska köra iväg så är då tanken att man inte ska behöva lossa handbroomsen utan man ska helt enkelt bara kunna börja köra och bromsen ska släppa av sig själv (förutom när man står i lutning - då måste man släppa handbromsen manuellt).

Inte fan släpper handbromsen av sig själv när jag ska köra iväg - och det har inte varit en engångsföreteelse heller. Nä, den verkar vilja trixa med mig varje gång jag ska köra. I morse höll jag inte på att kunna lämna Öllsjöskolans parkering efter att jag dumpat av Erik. De som hann komma och gå undrade nog vad jag höll på med när jag satt där i bilen och gasade utan att köra iväg. Försökte släppa handbromsen manuellt (vilket också ska gå) men det gick inte.

Martin bara suckar och tycker att detta är helt unbelieveble. Det händer ju liksom ALDRIG när det är han som kör (OBS - detta är enligt honom själv).

Hur som helst så funkade det smärtfritt i eftermiddags. Har kommit på att om jag trampar ner bromsen en gång så lossar handbromsen så snällt :-)
Bra va?
Sitter säkert någon där ute nu och suckar och idiotförklarar mig *hahaha*.... om inte annat så kommer Martin att göra det när han läser detta :-)


Håller andan... och håller andan.... och håller andan

Ligger i soffan och slappar. Tycker själv att jag är väl värd att få göra det.
Har varit på sjukhuset i eftermiddags och tagit nya prover. Tji fick jag som trodde att det var ett vanligt cellprovsbesök. No no!
Fick träffa läkare som förklarade vilka olika prover hon skulle ta. Ärligt talat sa det mig ingenting och jag brydde mig faktiskt inte heller om att fråga mer om det eftersom jag bara ville ha det gjort.

Det började som vanligt och sen kom det där mikroskopet. Jag tror att hon sa minst 5 ggr att hon bara skulle ha det utanför så om jag kände något så var det i alla fall inte mikroskopet. Ehh.... varför säger man det 5 gånger?

Sen avslutade läkaren provtagningen med att berätta att hon skulle klippa av några små bitar från livmodertappen. WHAT???!!!
Kan säga att man minsann inte är särskilt kaxig där man ligger med benen i vädret.

Plötsligt säger hon:

"- Detta kommer att kännas så ta nu ett djupt andetag."

OK. Bra att hon förbereder mig, Jag tar alltså ett djupt andetag och fixerar blicken på ett gult klistermärke i taket.
Håller andan...... och håller andan..... och håller andan.....
Men va f_n?! Klipp nu då! Får ju andnöd och tvingas kippa efter ny luft och just då klipper den jäkeln!!! Satan i gatan! :-(

OK. Nu vet jag i alla fall hur det känns och hinner nästan vänja mig eftersom det upprepas några gånger.
När jag tror att hon är klar säger hon:

"- Nu är det sista biten. Detta kommer att kännas mer så ta nu ett riktigt djupt andetag! Det kommer att vara en sugande känsla."

Men shit! Varför visste jag inte att det var detta jag skulle utstå när jag steg in genom sjukhusets entré? Varför var jag inte bättre förberedd?

Mig ska hon i alla fall inte finta utan jag väntar lite med att ta det där djupa andetaget eftersom jag vet att det ändå kommer att dröja lite innan hon kommer till skott.
Fast denna gången blir jag lurad. Denna gången är hon snabb. Denna gången gör det inte så ont (faktiskt) utan det känns mer som om hon plockat fram en handdammsugare med världens sug. Det känns som om hon håller på att suga ut hela innandömet påmig. Wohoo....!

Jag var nog ganska snabb med att visa att jag inte ville stanna kvar i den där stolen längre än nödvändigt så sköterska fick stoppa mig. Tydligen blöder man efter deras klipp (tänkte inte på det) och hon räcker fram en binda. EN BINDA!!! Jag har inte haft binda sen jag minns inte när!

Inte nog med att jag haltar. När jag gick därifrån var det dessutom med känslan att jag hade en badboll mellan benen. Tänk er den stilen ;-)

Nu ligger jag här med världens mensvärk. Inte kul! :-(

Ja - Nej - Ja - Nej ......

Imorgon är det då dags att göra ytterligare en cellprovsundersökning fast denna gång på Kvinnokliniken.
Hela den här historien är bara ...... ja, vad ska man säga? Hoppas att kunna lägga detta bakom mig efter morgondagen.
Vill också passa på att fråga henne imorgon hur detta egentligen är ens möjligt?

1. Man tar ett cellprov.

2. ETT ÅR(!) senare blir man uppringd och ombedd att snarast möjligt komma och ta ett nytt cellprov eftersom man upptäckt cellförändringar men att någon missat att meddela mig detta *suck*

3. Man får besked 6 veckor senare att det inte finns några cellförändringar.

4. 2 månader senare blir man återigen uppringd (fast denna gången av Kvinnokliniken) att man gjort efterkontroll och då återigen upptäckt cellförändringar hos mig!

5. ???????

Snacka om berg-o-dal-bana!

Imorgon ska det tydligen undersökas med diverse olika instrument och mikroskop. Hoppas de kan komma fram till något slutgiltigt denna gång!


Samtal från Gran Canaria

Igår ringde Ellen hem från Gran Canaria. ♥
Hon bubblade och hade hur mycket som helst att berätta. Hon var dessutom mycket noga med att vilja prata med oss alla tre. Om jag inte är helt väck så tror jag kaftiskt att jag kunde skymta lite blanka ögon hos Erik. Att han saknar henne försöker han absolut inte att dölja.

De hade haft fint väder och Ellen hade lyckats bränna sig i ansiktet.
Längtar till lördag då hon kommer hem :-)

Mina fötter på en hemsida

Jag njuter fortfarande!
Har fått en underbart skön massage idag!

Jag kom i god tid och möttes av en av systrarna som har det. Det är två thailändska tjejer/kvinnor som äger stället. Vi började prata om ditt & datt och helt plötsligt undrar hon om de får lov att fotografera när de tvättar mina fötter. Ööhh???
Får sedan veta att de tydligen alltid tvättar fötterna på sina kunder innan de klär av sig och får lägga sig på massagebänken. Vet inte om det finns någon djupare tanke bakom eller om det bara är en smart täckmantel för att garanterat slippa fotsvettssluktande fötter under behandlingen? Hur som helst så var det jätteskönt. Inga bilder på ansikte och kropp alltså utan bara mina fötter. Hann tänka att om jag vetat detta kunde jag ju piffat till det hela med lite nagellack..... men vem kunde ana när man steg upp i morse att mina fötter skulle fotograferas och hamna på en hemsida?

Jaja, jag fick klä av mig och sedan lägga mig på mage. Då frågade de försiktigt om de fick ta några bilder till när en av tjejerna masserade min rygg.
Herregud, jag skulle inte ha ätit allt det där godiset de sista veckorna *ångest*.
Jag tvekade och då förklarade de att fokus naturligtvis skulle vara på tjejen som masserade och att ingen skulle se att den andra var jag. OK... nu har jag ju avslöjat det iofs.....
Foto togs och helt plötsligt känner jag att de sätter något i min hårklämma. Hahahaha :-) Lite styling.... en pappersblomma i håret - allt för att piffa till det hela :-)

Till slut sätter vi igång och jag låg där och önskade att tiden aldrig skulle ta slut! Vilken massage!!! Helt fantastisk och underbar!
Fick extra tid eftersom jag varit med på fotona så jag låg där och blev knådad i 90 minuter. :-)


RSS 2.0