Klass 9A

Har precis titta på "Klass 9A" på TV.
Sådana program skapar alltid debatt och det ska bli spännande att följa den här debattens vindar och i vilken riktning de blåser.
Folk tycker och tänker så mycket eftersom skolans värld är något som alla kan referera till då alla varit där. Alla har vi våra erfarenheter från skolans värld och hur vi bäst anser att det ska vara.
Hur får vi eleverna att nå målen? Hur skapar vi arbetsro? Hur motiverar vi eleverna och får dem att bli delaktiga i sitt eget lärande?

Ja, det finns tusen frågeställningar.

Vårkänslor

Härlig känsla att upptäcka att det fortfarande var riktigt ljust ute igår när klockan var 16.30.
Snart är våren här! :-)

Den här ger mig vårkänslor :-)
Riktigt fin ♥
Sherlock Holmes

En typisk söndagskväll.... man slappar i soffan och tittar på TV.
Ikväll hamnade jag framför Shelock Holmes på svt.
Riktigt bra faktiskt! :-)


Lovely!

Kan man annat än att älska Solsidan? :-)Lovely!!!

Längtar

Vilket underbart väder! :-)
Jag längtar otroligt mycket efter att kunna promenera igen och få ta de där långa hundrundorna. Nu är det Martin som får dra det lasset.
Han är precis hemkommen efter en runda - idag på Näsby fält.Semla

Efter Laserdome köpte vi med oss Semlor hem.
Såååå gott! :-)


Laserdome

Redan i september när Ellen fyllde år och fick sin underbara resa i present av Lotta & Ola så fick Erik önska något av oss som han ville göra här hemma när storasyster var iväg.
Av alla aktiviteter att välja mellan så valde han LASERDOME! Lika mycket som Ellen längtat efter avresedag så har Erik längtat efter Laserdome.

Vi bokade tid och Erik bjöd med sig sina killkompisar. Vi lyckades locka med oss några föräldrar också vilket var uppskattat för då kunde de ju köra vuxna mot barn. För barnen blev detta en mycket prestigefull kamp! :-)

Jag hade hoppats kunna vara med men efter den tråkiga glipan igår så ville jag inte riskera att dra upp mer av snittet - så jag stod över. Fick däremot förmånen att vara med inne i lokalen och kunde stå där helt neutral och bara se hur de andra smög på varandra. Ska erkänna att jag gav några avslöjande tips till smågrabbarna om var de stora lunsarna gömde sig eller vilket håll de kom smygande från ;-)

Två omgångar a´ 20 minuter blev det. Till barnens stora förtret så vanns båda omgångarna av de vuxna men jag tror att barnen var ganska revanschsugna så det kan nog bli ett återbesök där igen ;-)
Om inte annat så planerar Erik och Herman att ha sina kalas där. Undrar om jag kan smyga mig in då och vara med? :-)
Vill man vara fin får man lida pin

Nu har jag alltså gott om små stripes och har plåstrat om mig själv. Inser att jag kanske måste ta det lite lugnt någon dag.... eller två.
Jag tror att jag vet boven i dramat också.
Det var i går när jag skulle in och fika i stan och inte tyckte att gympadojjor var det allra roligaste att behöva sätta på fötterna. Jag tog alltså mina vinterstövlar och mer eller mindre pressade ner foten i den. Kändes direkt att det skulle bli svårt att få av den senare men bet ihop och tänkte att "vill man vara fin får man lida pin".

Under timmarna som gick så kunde jag nästan känna hur foten expanderade i stöveln och mycket riktigt var den ganska svullen när jag väl kom hem och steg ur bilen. Det i kombination med en lite smal stövel och mycket belastning under de senaste dagarna har nog påverkat.

Så idag hoppar jag på kryckor igen (eller rättare sagt: hopp-går). Lite belastning måste jag ändå ge foten.


Full aktivitet vid midnatt!

Igår kväll när jag skulle göra mig i ordning för sängen så upptäckte jag att mitt snitt under foten hade spruckit upp på ett ställe och nu var det en glipa som inte såg så kul ut.
Jag hade slut på självklibbande linda och dessutom hade jag inga små stripes hemma.
Vad gör man?
Jag insåg ju att jag var tvungen att sätta något över glipan - dels för att skydda så att det inte skulle komma in något skit men också för att dra ihop glipan.
Klockan 22.30 är det inte så enkelt att hitta lösningar.... det är ju inte bara att köra till affären precis.

Tur att vi har grannsamverkan här i kvarteret *hehe*. Jag såg att granne nr. 1 inte hade gått och lagt sig. Skickade in Martin att knacka på. Han var väl inte precis överlycklig över det uppdraget ;-) men vad gör man inte? Jag åberopade det där - "i nöd och lust" -  som man säger i kyrkan vid bröllopet :-)

I nödfall skickade jag också ett meddelande på Facebook till granne nr. 2 som jag vet jobbar inom vården och tänkte att hon kanske råkade ha något lämpligt hemma. Tyvärr svarade hon inte så Martin fick alltså snällt traska tvärs över gatan och knacka på hos granne nr. 1.

Ibland har man tur! Jag fick tag på lite sårtejp och kunde dra ihop den lilla glipan.
Sen somnade jag gott.... och sov nog som en stock..... för vid midnatt kom tydligen granne nr. 2 hem från nattpasset på jobbet och hade då läst mitt meddelande på FB. Hon såg att lyset inne hos oss var tänt och skrev ett meddelande tillbaka till mig om att jag kunde komma in och hämta tejp eftersom hon hade hemma.
Lyset var visserligen tänt men det är ställt på timer men det kunde ju inte hon veta.

När jag inte svarade så skrev hon igen att jag kunde hämta det i brevlådan nästa dag. När hon gick ut för att lägga det i brevlådan så tyckte hon att hon hörde ljud inifrån vårt hus så hon bestämde sig för att knacka på eftersom vi ändå var vakna och jag dessutom var i behov av stripes.

När hon knackade på dörren så bröt hundlarmet ut!
Basti hade tydligen (vad vet jag? Jag sov ju!) farit upp från sin bädd och börjat skälla som en galning. Sen hade han rusat ner för trappan fortfarande skällande som en galning.
Martin hade vaknat och i stort sett bara hunnit se svanstippen på Basti när han försvann ut från vårt sovrum på väg ner till ytterdörren.

Hahahaha :-)
Jaja, jag fick alltså mina plåster och Martin fick hög puls ;-)

Är dock lite förvånad över två saker:
- över hur hårt och djupt jag sover *hrrmm*

- när blev Basti sådan vakthund? När han väl har somnat sover han oftast stenhårt och man brukar kunna komma hem och kliva över honom utan att han ens vaknar. Han skäller nästan aldrig men samtidigt vet vi att han vaktar mycket mer när inte hela flocken är samlad. Det räcker att någon av oss i familjen är borta en kväll så är han mycket mer vaksam. Nu är ju inte Ellen hemma så han gör kanske som han brukar? Annars är detta inte likt honom. Fast för vår del så gör det ingenting. Tycker snarare att det var en bra egenskap :-)
Han kan ju också ha blivit skrämd fast samtidigt brukar han då aldrig vara så modig att han går först utan vill gärna vänta in oss andra och smyga bakom oss (hihi, ja som en liten fegis).
Kanske har det blivit man av honom? *hehehe*

Ellen är på plats

Ellen har packat upp och funnit sig tillrätta på hotellet. Hon skickade en bild där hon stod på balkongen med utsikt ner över poolerna och området. Underbart!

Ikväll ringde hon och hade så klart mycket hon ville berätta :-)
Ca 20 grader varmt. Idag hade det varit lite molnigt och på eftermiddagen hade det regnat lite. Ellen konstaterade dock att det inte spelade så stor roll eftersom det ändå var varmt :-)


Hundtrimmer

Tänkte investera i något som jag tror att jag kommer att få stor användning för i framtiden när det gäller Bastis pälsvård - en trimmer.
Har funderat länge på det och nu är det dags. Frågan är bara vilken modell och märke man ska välja?

Alla har säkert sin favorit och det är så klart svårt att bestämma sig utan att ha haft tillfälle att testa och känna på dem men oavsett så tror jag att de alla är väl värda sitt höga pris.

Här är några som jag funderar på:


Oster Golden A5


Andis AGC


Moser Max 45Någon som kan rekommendera någon av dem eller som har hittat en annan favorit?

Övningsköra

Erik ska strax hem till Herman och själv tänkte jag "övningsköra" *hahaha*.
Lite skämt och lite allvar..... jag måste ju kolla så att det funkar. Tror iofs inte att det ska vara några problem - allt är mycket enklare med skor på fötterna. Att gå i bara strumplästen är inte det allra skönaste just nu.

Tror det får bli en liten runda till pappa & Ingrid innan jag slår mig ner med en latte på Fenix inne i stan tillsammans med Jessica, Malin och Sofie. Lite kvalitetstid över en fika är aldrig fel ;-)

Effektiv knådning

Nästa vecka har jag bokat in massage. Ska bli sååååå gott! :-)
70 minuters knådning ska det bli och då snackar vi verkligen knådning i 70 minuter och inte bara 40 min.
Jag vet inte om jag skrivit om detta tidigare men då får ni väl fladdra förbi detta inlägg ;-)

Jag har alltid tyckt att om man betalar dyra pengar för att bli knådad och masserad så vill man verkligen ha valuta för sina pengar. Då vill man (=jag) inte bli inlindad som en kåldolme i något värmetäcke för att sedan ligga där och värmas upp i en halvtimme. Det innebär att själva massagen blir kanske bara effektiv knådning i 30 min.
Jag har full förståelse för att man kanske bör värmas upp en aning och att det kanske annars kan bli större skada än effekt om man slarvar med det men hursomhelst så vill jag inte "slösa" den värdefulla tiden med att ligga där under ett duntäcke med värmeflaskor.

Ska i alla fall bli spännande att se hur den här tjejen gör det.

Saknar Ellen

02.30 ringde klockan i natt och jag, Martin och Ellen masade oss upp för att packa ner de sista grejerna i resväskan.
Lotta, Ola och Wilda kom och hämtade henne 03.15 och då hade Wilda precis somnat i bilen. Hon hade vaknat vid 23.30 och sen inte velat sova mer så klockan 02 var lilla snuttan uppe och ritade....!
Inte konstigt att hon var trött när de väl satte sig i bilen!

När de åkt var det ganska gott att få krypa ner i sängen igen och somna om.
När vi vaknade i morse och Erik steg upp hann han inte vara uppe länge innan han sa:

"- Jag saknar Ellen!"

Mmmm..... det gör vi nog allihop här hemma.
Lite märklig känsla för egentligen hade hon ju bara kunnat vara hemma hos en kompis och sovit över där och då hade man ju inte känt så här eller ens tänkt på det. Nu är det väl för att man vet att hon faktiskt inte kommer hem idag...eller imorgon... eller nästa dag o.s.v.

Jag hoppas hon kommer att få den där härliga, lyxiga semstern hon drömt om men samtidigt längtar jag ju tills hon kommer hem igen.

Puss & Kram genom cyberspace till dig Ellen! ♥

Gran Canaria

I natt kl. 03.00 åker Ellen till Sturup för att därifrån sedan flyga till Gran Canaria.
Hon håller just nu på att packa ihop det sista i resväskan.
Många förväntningar och enorm lycka :-)

Jag kan gå!!!! :)

TJOHOOO!!!!
Idag kastade jag kryckorna :-)

Igår när vi hämtade hem bilen bestämde jag mig för att jag minsann skulle köra den där vita skönheten redan den här helgen. Kändes dock som att jag behövde träna upp foten ganska mycket innan dess så att jag kan frikoppla (är ju en fördel att kunna). Om jag fortsätter att gå på kryckor kommer det bara ta längre tid så jag bestämde mig alltså för att göra en drastisk åtgärd ;-)

Det går ju inte fort precis.... men det går i alla fall framåt :-)
Tror kanske att jag ska ta en runda imorgon :-)

Krossat hjärta

Jag sitter här och har en liten klump i magen.....

I morse började jag och Ellen prata om att "vara ihop" eller att "inte vara ihop". Ellen har sedan lång tid tillbaka en kille i klassen. Det var stormande förälskelse i början och kontantkortet i mobilen fick snabbt fyllas på eftersom det skickades väldigt många sms ett tag.
Den där stormande nyförälskelsen och spänningen la sig (precis som den brukar) och jag har märkt på Ellen att det inte varit så intressant längre.

I morse kom vi alltså att prata om att det kanske var schysstare att "göra slut" än att vara tillsammans bara för att vara "snäll".
Ellen ville veta hur man skulle göra slut på bästa sätt.

Tja, hur dumpar man någon utan att såra? Någon som har ett bra sätt?

Jag förespråkar ändå ärlighet och att stå för det och inte vara feg.
Hon valde väl något mittemellan......
Jag tyckte att hon skulle prata med honom. Totalförbjöd sms och att skicka fram en kompis!
Hon valde att skriva ett brev.

Stackaren blev ju helt förkrossad och hade varit ledsen. När Ellen upptäckte de röda ögonen så kom det tårar även där. Herregud alltså! Kan ni se scenariet framför er? Gråtande och tröstande och även fröken hade blivit inblandad i denna spruckna kärlekshistoria.
Vad månne det bli i tonåren? *suck*

Trots ett brustet hjärta kommer han ändå hem här i eftermiddags och knackar på. Han ville lämna ett litet "trevlig-resa-paket" till henne.
*snyft* Det är ju nästan så att det kommer tårar även hos mig!

Ellen skuttar runt här och är bara glad. Själv mår jag dåligt och tycker detta är dösorgligt!
Patetiskt? Jo - absolut!


Öhhh.... tror inte det grabben!

Har en son som ser ut som om alla världens bekymmer hänger på hans axlar. Han är besviken och låter inte någon undgå att se det.

Han kom hem från skolan idag och hade blivit omvänd.... hjärntvättad(?!).... och var fast besluten om att han skulle börja på karate. Öööhhhh.... tror inte det grabben! Två fritidsaktiviterer har vi satt som gräns för var och en och just nu lever han lyx då han under ett par veckors tid får lova att utöva tre aktiviteter tills han tagit ett definitivt besked om han ska välja bort pingisen eller handbollen. Fotbollen är solklar och den tullar han inte på.

Det har lutat åt att han skulle sluta med handbollen eftersom han tyckte att pingisen var roligare. Det är helt OK vad han än väljer men när han väl har valt så blir det det terminen ut. Man kan inte hålla på att "hatta" fram och tillbaka.

Idag var han dock väldigt bestämd när han sa att han inte ville fortsätta med pingisen heller.
När Erik skulle argumentera med mig så sa han att ALLA skulle börja på karate. ALLA.... det visade sig vara Herman, Valter, Eric B, Ida, Hanna, och någon kille till.
Försökte förklara för honom att det inte spelade någon roll - att jag inte skulle ändra mig för det. Det är skillnad mellan att VILJA och att FÅ LOV. Jag sa att det nog var många som skulle vilja börja men jag var inte säker på att så många fick göra det.

Erik sa ingenting utan kunde respektera beslutet. Att han sen blir besviken är helt OK.
Om några år nöjer han sig kanske inte med en besviken blick utan då får man kanske sig en radänga tillbaka ;-)

Bilen har kommit!

Bilen har kommit!!!! :-)
Fick besked om att bilen har kommit och är klar att hämtas.
Martin har bestämt att vi ska hämta den på torsdag eftermiddag eftersom morgondagen är ganska stressig.
Själv kan jag bara surt konstatera att det kommer att dröja innan jag kan köra den :-(

Ni får ursäkta att mycket har kretsat kring min fot den senaste tiden. Jag är bara sååååå less på att behöva vänta på att den ska kännas bra igen. Tålamod har nog aldrig varit min starka sida.....
Positivt är ju att jag nu har börjat stödja lite på den (med betoning på lite). Dock bidrar ju det till att den är extra svullen på kvällen.
Men man kan väl inte få allt ;-)

Det närmar sig

Ikväll har jag och Ellen plockat fram allt som ska ner i stora resväskan inför hennes resa till Gran Canaria tidigt på lördag morgon.
Hon har haft nedräkning ett bra tag nu och längtar otroligt mycket. Jag hade själv gärna satt mig på ett plan till ett varmt och soligt land.
Tycker det är bra att Ellen får lite sol och energipåfyllning. Hon är en liten blekfis och behöver få lite färg :-)

Hemma igen

Hemma igen! :-)

Borta bra men hemma bäst. Är ju alltid skönt att komma hem och få sova i sin egen säng även om det har varit riktigt lyxigt att få sova borta en natt.

Har bara tjuvkikat i min mailbox och om jag såg rätt så ligger det mer än 50 mail och väntar på mig *suck*.
Morgondagen handlar alltså till stor del om att komma ikapp och kunna prioritera vad som ska åtgärdas först. Iofs gillar jag högt tempo men det hade ju underlättat mycket om jag hade kunnat ta mig fram obehindrat.

När jag skulle gå över borggården i morse så hamnade jag på en av alla isfläckar. Ena kryckan for iväg och jag tappade balansen. Instinktivt så sätter man ju ner andra foten för att inte drutta omkull. Hann liksom inte styra den där reflexen. Fy satan vad ont det gjorde!!! :-(
Det var första incidenten.....

Andra incidenten kom när jag skulle gå in i huset här hemma. Jag slant på det hala blecket och reflexmässigt så flyttar jag kruyckan för att återupprätta balansen. Det hela gick med en jäkla fart och jag sträckte bröstmuskeln. Hade haft ont i den redan någon dag tidigare då jag gjort något konstigt.
Nu kan jag inte lyfta armen mer än 90 grader.
Är det inte det ena så är det det andra *suck*


Spöken - finns de?

Jaha, då halvligger man här ensam i stora dubbelsängen på ett rum på Bäckaskogs slott. Visserligen lyxigt att få egna rum men efter kvällens historier och försök till att skrämma upp varandra så undrar jag om jag kanske inte hellre hade haft sällskap här på rummet ;-)

Som jag har förstått det så kommer jag att få höra en stönande abbott och ev. hitta en knapp på sängbordet när jag vaknar.
Jaja, den som vaknar lär väl se ;-)

Har alltså haft en heldag i underbar slottsmiljö. Utbildning som givetvis kantas av god mat och dryck. Började dagen med frukostbuffé sedan lunch, fika och sen nu ikväll 3-rätters middag. Efterrätten hade jag kunnat äta igen... och igen.... och igen *mums*.

Har mega-gigantiskt skitont i foten :-(
Har så smått börjat stödja på den (fast det är ytterst lite. Hänger fortfarande mest på kryckorna.). Nu ikväll känns foten som en uppsvullen spärrballong och är öm och stel.

I am a soffpotatis

Idag har jag verkligen gjort skäl för namnet soffpotatis *hahaha*.
Har bara legat hela dagen!
Men sen måste jag också medge att så bra som foten känns just nu har jag inte känt på hela veckan heller.
Man tycker att man vilar foten men kanske har jag inte gjort det i den utsträckning jag borde?

Jag är alldeles för rastlös för att vara hemma och vara sjukskriven. Hade klättrat på väggarna.


handbollsmålvakt

Jaha, då var det dags för handboll på TV igen.
Funderar lite på hur de där handbollsmålvakterna är funtade egentligen.....
Att frivilligt stå där och ta emot stenhårt kastade handbollar på sina kroppar... ööhhhh? Det är liksom mot naturens lag. Andra hade istället försökt skydda sig själv och inte stått kvar.
Beundransvärt? Dumdristigt? ;-)


Bäckaskog

Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka igen. För min del inleds den med en övernattning (internat) på Bäckaskogs slott :-)
Om inte annat så ser jag fram emot god mat och härlig miljö. Ska bli spännande att få se vilka rum vi ska sova i. Det sägs ju att det spökar där ;-)


Är kvar i sängen

De kom.... de sågs.... och de försvann (igen).
Jag snackar alltså om övriga familjemedlemmar.

Örnspaningen var lyckad. De hade turen att få se många örnar vilket Erik tyckte var toppen. Hade han fått önska så hade han så klart velat vara närmre dem men att få se dem genom tubkikare är väl ändå inte så illa.
Ellens intresse var aningen svalare ;-)

Martin stressade runt här och inom loppet av mindre än en timme hade han lyckats servera lunch, duschat, skjutsat Erik till en kompis och var sen redo att tillsammans med Ellen, Elina och hennes pappa åka in till Kristianstads Arena för att kolla på VM handboll. Idag var det Ellens tur att gå på match :-)

Nu är jag alltså ensam igen. Har fortfarande inte stigit upp ur sängen *hehe*. Har däremot läst ut min bok så nu får jag hitta en ny.
Tror att det blir.......


Skön söndag

Har skickat iväg övriga i familjen på örnspaning. Själv valde jag att ligga kvar i sängen och bara slappa. Läser lite, slumrar en stund, tar fram datorn...... ja, så rullar det på. En ganska skön söndag faktiskt! :-)


På örnspaning

Imorgon ska Martin och barnen på örnspaning i Tosteberga. Har som sagt inte bestämt om jag ska med eller om jag bara ska satsa på vägrätt läge här hemma.

Erik är djupt fascinerad av örnar och särskilt kungs- och havsörnar. Imorgon ska han äntligen få se Havsörnar :-)
Denna dagen

Idag har Martin varit på Kick-off med Wä IF hela dagen. Jag och Erik liftade med Jossan & Thomas till handbollsträningen. Erik fick biljetter till VM matcherna i Arenan idag. Som tur var kunde han hänga på Jossan och Herman dit. Det var en mycket nöjd kille som kom hem i eftermiddags :-)

Jag och Ellen blev rastlösa här hemma.
Efter att vi tillsammans försökt röja lite här hemma (Ellen sprang runt och plockade undan saker och jag satt på en stol och dammsugade) så var vi så pass fräcka att vi liftade med Lotta & Ola hem till pappa & Ingrid där vi tillbringade resten av eftermiddagen.


Otålig :(

Igår eftermiddag var det dags att byta förband på foten.
Kändes skönt att få bli av med det klumpiga bandaget. Nu fick jag också se stygnen och snittet. Såg fint ut (om man nu kan uttrycka sig så).

Ett klumpigt bandage ersattes av ett plåster och en linda. Skönt!
Tyckte det verkade kanon och var överlycklig över att äntligen kunna få på mig en vanlig strumpa. När vi skulle iväg på kvällen skulle jag sätta på mig skor på båda fötterna vilket kändes bra eftersom jag frusit om den ena foten hela veckan.
Vad händer?
Jo, jag väljer de rymligaste skorna, d.v.s. mina Clarks kängor. Jag sitter där och kämpar och fattar inte riktigt vad problemet är.....? Varför får jag inte på mig skon??? Martin kommer och efter bara en snabb blick så konstaterar han att det beror på att foten är rejält svullen *suck*.

Detta hade jag inte en tanke på. Tog liksom bara förgivet att jag nu skulle kunna ta på mig skor igen och snart kunna promenera utan hinder.
Det är nog först nu som jag börjar inse att det här kommer att ta sin lilla tid.
Jag är så förbannat trött på dessa kryckor! Jag vill kunna gå igen!!!

Fr.o.m. måndag så sa ju läkaren att jag skulle kunna få börja belasta foten så smått. I min värld så trodde jag kanske att det skulle gå ganska smärtfritt. Det kan jag berätta för er nu att det inte kommer att bli. Otålig som jag är så kunde jag ju inte hålla mig utan ville bara testa hur det kändes att ta ett steg. Jag skrek rakt ut! Skitont!!! Det kändes som om någon skar mig med en kniv under foten. Hur ska jag kunna lägga någon tyngd där???

Jag behöver dessutom få den där svullnaden att gå ner. Hur lång tid ska det ta egentligen?
Funderar på att bara vara stilla imorgon. Hjälper det tror ni?

Blä :-(


Tredje delen

Varför bryta mönstret? Jag kör på med tredje delen i Hammarbyserien :-)

Hoppas att den är lika bra som de andra två varit.


Grattis älskling

Igår var det Martins födelsedag. Grattis älskling- en dag i efterskott :-)
Kalas kommer det att bli senare. Igår tog vi det lugnt och firade genom att äta middag på stan. Jag var lite "orolig" över att Martin skulle förvänta sig en lyxig "himmalagad" middag. Men han känner mig så väl min käre man *hehe* och hade inte ens förväntat sig det ;-) *pust*
Grattis Ingrid!

GRATTIS till Ingrid som fyller år idag!!! :-)

En shoppingdag på stan var ju inte så dumt ;-)
Skulle jag också kunna tänka mig.
Samtidigt finns det ju ingen som kan fynda som Ingrid :-)

Moccamaster

Idag har Martin fått sin födelsedagspresent. Han fyller år imorgon men eftersom det är helt uteslutet med frukost på sängen för hans del (han stiger ju upp omänskligt tidigt) så tyckte vi att han kunde få presenten redan ikväll :-)
Dessutom kände jag att det var lika bra eftersom jag gjort världens dundertabbe imorse och fördärvat halva överraskningen.

När jag skulle stiga av bilen imorse (Martin hade skjutsat mig till jobbet) så hittade jag inte mina jobbnycklar. Jag kom ju ihåg att jag kastat bak dem i baksätet i bilen igår och sa till Martin att kolla en gång till. Han hittade dem inte och jag blev lite irriterad. Hur svårt kunde det vara egentligen???

"- Men jag vet ju att jag kastade bak nycklarna i baksätet när vi var på Elgiganten!"

"-Vad snackar du nu om Pilla? Vaddå Elgiganten?"

Men herregud! *oups*
Hur kunde jag???
När pappa kom och hämtade mig igår efter jobbet körde vi inom Elgiganten så att jag kunde köpa den där omtalade Moccamastern till Martin.
Jag ser framför mig hur jag kastar bak mina jobbnycklar i baksätet..... fast det var i pappas bil!!!! SHIT!!!!

Jag står där som ett jäkla fån och bara glor på Martin och vet inte riktigt vad jag ska säga.
Han frågar ännu en gång vad jag menar med Elgiganten. Vet ärligt talat inte riktigt vad jag svarar men inser att vad jag än må ha sagt så är det lika genomskinligt som vatten. Piss också! :-(
Här tjatar man på barnen att de absolut inte får yppa ett ord om överraskningen och sen gör man själv världens tabbe. Helt sanslöst!

När jag väl blivit insläppt på jobbet så hittar jag nycklarna längst ner i väskan. Då blir jag ännu mer irriterad! Om jag bara upptäckt dem tidigare så hade vi aldrig behövt ha den där diskussionen och jag hade aldrig behövt avslöja att jag varit på Elgiganten.

Att sen Martin spelar "förvånad" när jag berättar hela historien ikväll gör ju inte saken bättre. Menar han på allvar att han verkligen inte fattade? AAHHHH!!!!


En skylt med Mortons syndrom

För första gången sedan i måndags så hade jag faktiskt lite ont i foten imorse. Hoppade ut från sovrummet men var tvungen att mellanlanda i Eriks säng och vila. Så fort foten kom upp i högläge försvann smärtan. Hade jag inte haft ett viktigt möte på morgonen så hade jag nog faktiskt stannat hemma idag. Men nu var det ju som det var. In med två Panodil (ja, jag har fortsatt med Panodil) och bit ihop. Kändes mycket bättre i foten framåt förmiddagen.

Ringde till vårdcentralen idag och bokade in en tid imorgon för att få bandaget omlagt. På måndag ska jag få börja stödja lite på foten. Det ser jag verkligen fram emot! :-)

Funderar i övrigt på att skriva en skylt som jag kan hänga runt halsen - "Nej, jag har inte halkat på isen, jag har gjort en planerad fotoperation eftersom jag har något som heter Mortons syndrom."
På ryggen kan jag sen ha en annan skylt där jag kan förklara vad Mortons syndrom är för något.
Jag vet inte hur många gånger jag säger det per dag. Kul att folk bryr sig men nu börjar jag känna mig tjatig.

Handboll..... handboll..... handboll

Handboll..... handboll...... handboll
Det spelas och pratas handboll vart man än vänder och vrider sig nuförtiden. De har t.o.m. satt upp enorma handbollar i varenda rondell i stan. Man kommer liksom inte undan. Man SKA liksom smittas av den här sk. "handbollsfebern".
OK..... jag måste vara immun för jag känner fortfarande inga symptom av att ha drabbats.

Visserligen sitter jag nu här i soffan och på TV spelas det handboll men med datorn i knät så känns det ganska OK. Jag kunde välja mellan handboll eller en dokumentär om sexlingar. Gissa vilket Ellen ville se och vilket Martin ville se *hehe*.


En liten Jonathan

Idag vill jag gratulera bästa Caroline som blivit mamma till en liten Jonathan ♥.
Har tänkt mycket på dig idag och vet att du nu är världens stoltaste.

GRATTIS!!!! 

Hur hoppar man med en kopp kaffe?

La huvudet på sned i morse och tog fram den snällaste blicken jag kunde.

"- Martin, kan du skjutsa mig till jobbet så att jag slipper ta bussen?"

Det funkade!!! :-)

Det är väl först när man inte längre bara kan traska på som man faktiskt uppskattar att man har två fungerande ben och fötter. Att hoppa på kryckor är ingen hit. BLÄ!!! :-(
På jobbet idag har jag försökt variera mig - hoppa på kryckor, hoppa på ett ben utan kryckor, sitta på min stol med hjul och rulla mig fram i korridoren. Inget av dessa alternativ som jag fastnade för.
Bara att ta med sig en kopp kaffe in i personalrummet skapar problem. Att helt plötsligt inte klara av vissa saker själv.... det stör mig. Blir lite irriterad över att behöva be om hjälp även om jag inte tror att omgivningen tänker så mycket på det.

Färdtjänst ( i form av pappa) fick rycka ut när det blev dags att åka hem :-)
TACK!!!


Mamma, pappa, barn

Dags för nästa bok......

med risk för att vara "tråkig" så fortsätter jag med samma författare och andra delen i Hammarbyserien.
Alvedon eller Panodil?

Jag brukar aldrig käka värktabletter. Har hänt vid något enstaka tillfälle men de är lätträknade.
Dock förberedde jag mig att behöva svälja några efter operationen så jag köpte hem Panodil. Idag fick jag höra att jag inte skulle äta Panodil utan Alvedon.
Alltså - kan någon berätta skillnaden för mig? Varför skulle Alvedon vara bättre än Panodil? Värktablett som värktablett....eller?

Någon som vet?


Jan Eliasson

Fy jäklar vad jag har ont i mina händer. Röda, ömma märken. Dessutom ont i ena axeln - känns som världens träningsvärk. Stackars mig! ;-) *hahahaha*
Med andra ord kan man också säga fy jäklar vad otränad och svag jag är. Jajamensan, visst är jag klen och det får jag sota för några dagar till - så länge jag behöver skutta runt på kryckor.

Har varit på föreläsning ikväll - Jan Eliasson. Ringer det en klocka hos er?
Inte bara är jag klen - jag var helt väck när det gällde att kunna placera den här snubben. Han var vår "hemliga" föreläsare ikväll och när han steg upp på scenen och inte presenterade sig så började jag undra vad det var för gubbe som stod där och snackade förhandlingar, UD, Iran, Irak och Olof Palme?! *pinsamt*
Tur det finns snälla och intellektuella människor som kan upplysa en lite diskret ;-)

Skicklig på att snacka det var han i alla fall :-)
Borde han väl vara med tanke på de uppdrag han haft.

 

"-Jävla fes-tant!" (citat Anders)

Idag fick Erik en kallelse till tandläkaren.
Lite komiskt då jag, pappa och Ingrid pratade just om tandläkarbesök igår.
Vi snackade om en gång då Anders (lillebror) skulle till tandläkaren (vilket han INTE ville). Det hela slutade med att Anders hoppade ur tandläkarstolen och sprang och satte sig under ett bord samtidigt som han sa:

"- Jävla fes-tant!"

*hahahahaha* :-)

Nu hoppas jag ju innerligt att Erik inte tänker säga eller göra så utan snällt sitta kvar i stolen och gapa ;-)

Mys-eftermiddag

Det har varit en riktig "mys-eftermiddag" i soffan. Ellen och Erik kom hem efter skolan och sen parkerade vi oss allihop under filtar i soffan. Erik kollar Star Wars (filmer han fick i julklapp) och Ellen har skrivit packlista inför sin resa som hon längtar så efter.

Snart är det dock dags att hoppa upp från soffan och fixa till sig. Jag ska på föreläsning ikväll mellan 18-21 och har tur att ha snälla vänner som Malin som hämtar mig eftersom Martin ska ha fotbollsträning just då.

Basti har varit som en igel på mig hela eftermiddagen och helst velat vila sitt huvud på min mage hela tiden. Han tycker det är konstigt med bandaget och är där och nosar titt som tätt.

När jag tänker tillbaka på gårdagen så ångrar jag nästan att jag inte hade kameran med mig.
Hade jag haft det hade jag nog bett den där urgulliga narkossköterska ta ett kort på mig när jag låg där inne i operationssalen. Hade så gärna velat se hur det såg ut! En syn för gudarna ;-)
Jag på mage, med hätta, i sjukhussärk, med droppslang i armen och blodtrycksmaskin kopplad till den andra armen, stirrandes på alla monitorer samtidigt som jag småpratade med sköterskan om ditten och datten.
Ska tänka på att ta med kameran nästa gång :-)

Pepparkakshuset

Nytt boktips kommer här!Första delen i Hammarbyserien.

Vem kan man lita på?

Herregud, ibland undrar man ju hur saker och ting kan vara möjliga!!!
Blev just uppringd av Kvinnokliniken på sjukhuset här i stan.
Kommer ni ihåg att jag berättade om mitt cellprov som jag fick ta om?
Efter ett år (tog första provet 2009) blev jag uppringd om att man hittat otydligheter och vissa förändringar i det. De ville ju att jag skulle komma in så fort som möjligt för att ta om det. Det visade ju sig sen att det inte fanns några förändringar. Tja, falskt alarm eller vad man nu ska kalla det. Jag reagerade ju då på att det var ganska sent att "komma på" detta ett år senare.

Kvinnan som jag just pratade med berättade att hon ville ha in mig för ny provtagning på Kvinnokliniken så fort som möjligt då man återigen tror sig ha hitta cellförändringar! Men hallå?! Först får man ett resultat och sen ska man ändå inte kunna lita på det?
Hon berättade att de gjort en efterkontroll och granskat mitt prov lite mer eftersom det funnits förändringar tidigare och då upptäckte man nu igen att det fanns otydligheter *suck*.
Detta hade jag ju helt släppt. Trodde det var ett avslutat kapitel :-(

Fick dock en komisk bild i huvudet då hon sa att de skulle "föra upp ett mikroskop för att kunna göra en noggrannare undersökning" *hahahahaha*. Vilken tur att tekniken gått framåt!!! ;-)
Tur att man kan skämta om det i alla fall :-)

Känns bra

Var trött igår kväll och somnade ganska lagom tillhandbollsmatchen på TV var slut.
Trodde ev att natten skulle bli orolig och att jag skulle ha ont. Preparerade mig själv med 2 panodil och hade förmaningstal till Erik om han skulle smyga in till oss på natten att han fick försöka ligga stilla (annars har han en förmåga att kasta både ben och armar kors och tvärs på mig och Martin).

Med facit i hand så kan jag bara konstatera att jag sovit som Törnrosa i natt. Foten i högläge och ingen smärta alls :-)
Klart att det känns mer när jag sen är uppe och hoppar runt på de där förbaskade kryckorna men Panodilen funkar hyfsat.

Hade bestämt mig för att jobba den här förmiddagen och det har gått kanon. Har varit på utbildning vilket innebar ganska mycket stillasittande. När det blev dags för lunch bestämde jag mig dock för att åka hem och jobba/vila här hemma under resten av dagen. Ikväll är det föreläsning och dit planerar jag ju att gå.Operation

Precis hemkommen från Hässleholm. Snälla pappa & Ingrid skjutsade och hämtade. TACK!
Tja, nu har man fått en helt ny inblick i vad dagkirurgens uppgifter innebär. Skulle skriva in mig kl. 11.00 och jag som lite naivt(?) trott att de typ bara skulle kavla upp ena byxbenet och tvätta av det så att jag sen var redo fick tji. Nähä..... det kunde jag ju glömma! Alla kläder skulle tas av (utom trosor och BH) och sen fick man en sån där snygg sjukhussärk. Nice! Till det fick man välja valfri färg på trätofflor. För att piffa till det lite så valde jag gröna :-)
Det blev lång väntan och jag är överlycklig över att jag tog med mig en bok att läsa. Det var en del operationer före mig så det blev inte min tur förrän 3 timmar senare. De hade inte bestämt om jag skulle sövas eller bara lokalbedövas men efter att både sett och hört mina grannar som spydde och mådde allmänt skit efter narkosen så var jag i alla fall säker på att jag bara ville lokalbedövas. Så blev det också. En spruta i ankeln som inte alls kändes. Ska erkänna att jag blev väldigt lättad över att det var allt. I min hemska värld hade jag tänkt att de skulle ge mig flera stick i fotsulan och det såg jag inte fram emot. Nu blev det ju inte så :-)

In och tvättas och få mössa på huvudet. Såg nog ganska rolig ut. Dessutom skulle jag ligga på mage när han opererade. Jag var helt fascinerad av att jag verkligen inte kände ett dugg i vänsterfoten. De bjöd på 1 liter dropp och tog blodtryck var och varannan minut. Hade jag fått ha med min bok in i operationssalen så hade jag nog fortsatt läsa där. De hade hållt på ett tag när jag frågade om de inte skulle börja snart.
Enda gången jag kände något var när han mixtrade med nerven och det gjorde ont i ena tån. Fast det varade i någon sekund och sen var det i stort sett klart.

Efteråt var man tvungen att stanna kvar i 2 timmar. Lite drygt faktiskt men de bjöd ju på lite fika och bäddade om en så det blev lite vardagslyxkänsla över det hela :-)

Nu sitter jag alltså här med ett stort bandage runt foten och får inte belasta på en vecka. Roligare kan man ju ha det än att hoppa runt på kryckor men så får det bli.

Dresscode?

OK, jag är kontrollfreak innerst inne även om jag ibland inte vill låtsas om det så mycket.
Imorgon börjar dagen med ett jobbmöte inne i stan och sen kommer pappa och Ingrid och skjutsar mig till Hässleholm där jag ska vara kl. 11.00.

Jag känner att jag hade velat ha mer info om morgondagen. Jag funderar t.ex. på vad som är lämpligast att ha på sig? Antagligen ska man ta av sig det ena byxbenet (om inte byxorna åker av helt). Då är det t.ex. lämpligt att man har byxor som man kan få på sig efter att de lindat in fossingen i ett stort paket.
Mina jeans kommer inte att funka. Mysbyxor hade varit det perfekta plagget. Känns dock liiiite dumt att gå på det där viktiga jobbmötet inne i stan iklädd mysbyxor *hahahaha*.
Nja, jag får nog ha ombyte med mig och dressa om när jag kommit till Hässleholm :-)

Solsidan

SOLSIDAN!!!
Behöver man säga mer?
I love it! :)

Underbar serie som kommer att få mig att sitta nitad vid TV:n varenda söndag kl. 20.00.

Taxfree

Har tillbringat hela eftermiddagen hemma hos Lotta & Ola. Kollat igenom Taxfree-katalogen för att se om något lockade. Mitt parfymlager fylldes ju på när jag fyllde år och spritskåpet är ganska fullt så jag tror att jag avstår den här gången.
Får nog snart hjälpa Ellen att skriva packlista så att vi kan kolla av om allt passar eller om vi måste försöka komplettera något - inte så enkelt att komplettera sommargrejer just nu dock.


"Småbarns"-natt = störd sömn

Gud vad man vänjer sig fort!
Att få sova hela nätter är ju något som både jag och Martin varit bortskämda med i många år nu och det är ju något man tar förgivet. Att man då får en natt som denna där man väcks flera gånger gör ju att man helt tappar balansen och allt ruckas.
Lite som att vara tillbaka i småbarns-träsket.

Jag var skittrött när jag la mig i går och kände att jag skulle dyka ner i djupsömnen direkt. Efter bara ett par timmar väcks man av Erik som står i sovrummet med näsblod *suck*. Iofs var Martin snäll och fixade den karusellen. Jag slapp alltså stiga upp utan kunde ligga kvar under täcket. Vaknade gjorde man ju dock ändå.

Hann sova ett par timmar till och lagom vid 03.30 var det dags igen fast den här gången var det Basti som väckte oss. Inget näsblod den här gången ;-) men däremot var det något som han inte mådde bra av och det skulle upp. En kräkande hund alltså. När Basti ska kräka är det ingen som flyttar på honom. Han nitar sig fast och vill bara stå där och få upp skiten. Lyckligtvis var det mitt i natten och mestadelen av kvällsmaten var redan smält *pust*

Den här gången fick både jag och Martin upp. Kräk-handduken kastades i soporna direkt, golvet torkades och sedan var det dags att försöka somna om igen. Martin konstaterade att det var en timme kvar tills han skulle upp för att åka och snickra. Natti natti ;-)

Inte konstigt att vi precis stigit upp och lämnat sängarna. Sovmorgnar är guld värda! ♥


Sjukt trött

Jag vet inte vad det är med mig. Jag är helt sjukt trött! Har varit det sedan igår (fast om jag tänker efter har jag varit det varenda kväll den här veckan). Problemet är att under helgen är jag det hela dagen och inte bara på kvällarna.
Jag har inbillat mig att det helt enkelt kan botas med en utlandssemester med sol, väme och bad ;-)
Behöver jag påpeka att Martin inte tror på min diagnos? *hehe*

I vilket fall som helst - jag är skittrött!!!

Har i alla fall tjuvkikat på en resa. Fick tips av Jossan och Thomas och kollade det på nätet. Jag räknade bara med mig själv och ett barn (tänkte faktiskt på Erik eftersom Ellen sticker iväg om 2 veckor).
Kunde få för 7500 kr. Inte så illa pinkat. Jag kan redan se mig själv ligga där i solen :-)

Svärmor 66 år

Svärmor fyller 66 idag och vi valde att bjuda hem dem på middag..... en uppskattad sådan :-)
Arne fastnade i Wii-träsket och han och Erik fightades i diverse sporter.
Vi har ätit och ätit och magen känns som en spärrballong. Nästan äckelmätt :-(På Facebook får man svar! *hahahaha*

Facebook är toppen! Där kan man få svar! ;-)
Undrade igår vad "palpation i narkos" betydde. Det blev en lång tråd av det hela. Ganska komisk sådan men jag får skylla på vinet *hahahaha*
Till er som tillhör "våga-vägra-Facebook" och missade detta :-) .........

Kristin gooooooooooooooooooogla 

Pernilla har goooooooooooooooooglat!!!!! men fattar ingenting. Kan det bero på vinet jag druckit? ;)
Gissar att det betyder typ att man ska undersökas under lokalbedövning.
 

Kristin det är vinet. Tror bara att det är en lättare version av sövning. Du blir väl typ sövd men inte så djupt. tror Leo blev det när han opererades. 
 
Pernilla Typ lite "light-drogad"?
Låter trevligt ;)
   

Kristin du blir sövd. helt väck. men det går fort över 

Marie  Det betyder att man känner genom någon/några kroppsdelar i narkos, vanligtvis en gynekologisk undersökning i narkos. 
 
Marie ‎...och narkos är inte lokalbedövning utan man sover. 
 
Kristin okej. jag hade helt fel. kunde varit rätt 

Pernilla OK.
Blev lättad när du skrev "vanligtvis" eftersom jag ska operera foten och inte alls funderar på någon gyn-undersökniing ;)
 
 
Marie ‎:) 
 
Pernilla Men vänta lite nu!!! Ska jag sövas??? Alltså jag trodde bara jag skulle få några sprutor i foten och att de sen skulle börja skära. 

Kristin HAHAHAHa. Läs journalen efteråt.... 
 
Marie Tja jag vet inte men narkos är narkos 
 
Kristin du får dricka den där lugnande drickan innan, då slappnar du aaaaav och har det fint tills du vaknar igen

Pernilla Jo, det går ju inte att ta miste om.
Känns verkligen som att jag har noll koll på detta.
Kristin - det kan ju dyka upp både det ena och det andra när jag läser journalen efteråt. Vem vet - jag kanske bara inbillat mig att det är foten de ska fixa till. Det kanske blir någon annan kroppsdel? :S

 
Pernilla Vilken lugnande dricka? Bjuder de på en sådan? ;) 
 
Kristin leo fick det. dom blir lite lulliga och typ snackar goja. man blir väldigt avslappnad. 

Pernilla Leo är barn!!!
Undrar om vuxna också får det?
Om man börjar prata lite roligt och säger massa kuliga grejer - då skulle man ju haft någon som filmade det - hade varit kula att se och höra efteråt :)
 

Kristin  http://www.kanalen.org/foraldrar/forum/read.php?frame=1&f=60&i=3176&t=3172&PHPSESSID=6d6e48a59f6efae73277d874deed5190

förmedicinering. jag filmar gääärna, så har vi det på storfilmsskärm på skolavslutningen
 
 
Pernilla Men jag ska ju inte på gyn-undersökning!!!!
Nu blir jag lite orolig. Måtte jag få den där lull-lull-drinken!
  
 
Kristin hahahah amen kör det samtidigt. dom menar väl att om man är rädd och orolig så finns det förmedicinering. 
 
Pernilla Ja, varför inte ta två flugor i en smäll? ;)
Nä.... jag tror ändå på en liten söt spruta i foten och sen kan de skära och greja och sy igen och sen är det klart

 
Josefin känner med händerna och fingrarna för att kontrollera "felet" under narkos. Lite lull-lull drink får du säkert ;)  
 
Malin Jäkligt rolig diskussion. Hörrödudu Pernilla. Snart blir det Afterwork. Jag o Helen har planerat idag över ett glas vin. Eller två... Och lite choklad med rom... ;) vi har planer kan jag berätta. Bra blir det :) 

Camilla palpera=känna, narkos= då sover man. Glöm inte be om ALLT lugnande du kan få!!!! Det kommer att gå bra. Hade det varit på csk kunde jag kommit in och hållt dig i handen, det är jag bra på :)) 
  
Pernilla Ja den här diskussionen blev ju lite komisk ;)
OK, jag har fattat vad det där begreppet betyder men det stämmer ändå inte alls in på det jag ska göra på måndag. Jag ska opereras för Mortons syndrom och då ska man öppna upp och klippa av en b...it på nerven (nervknuta). Som jag fattat det så är detta ett litet ingrepp och att sövas finns ju liksom inte alls med på kartan.
Samtidigt så sa de just detta begrepp till mig när jag pratade med dem idag. Väldigt märkligt!
Tja, det återstår ju bara att se vad som händer.
Kanske kan få lite lull-lull-drink i alla fall ;)

Malin - låter kanon! Det ser jag fram emot! Borde bli snart! :)
Visa merSLUT!!!

Lokalbedövning?

Orkar inte leta mer efter det där begreppet. Antar att det innebär att de helt enkelt ska lokalbedöva mig....eller?
Mycket av det jag läst handlar om gynekologisk undersökning. Inte riktigt det jag hade tänkt mig på måndag ;-)

PIN

PIN = Palpation i narkos

Vad nu det betyder.....?
Fortsätter att Googla.

Sätter en "pin". Ööhhh?!?!

Ok, nu vet jag.
Klockan 11.00 ska jag infinna mig och vara redo för operation i Hässleholm. Helt OK tid då jag hinner vara med på det viktiga mötet på morgonen. Pappa & Ingrid är snälla och skjutsar mig dit. Att de sen vill stanna kvar i Hässleholm för att "shoppa och fika" (som de uttryckte det) och skjutsar mig tillbaka igen är jag ju bara tacksam över.

Jag försökte få lite koll på hur det ska gå till, hur lång tid det skulle ta, hur länge jag måste hoppa runt med bandage om foten o.s.v. men det verkade inte den där kvinnan i andra sidan luren veta något om. Hennes standardsvar var:

"-Ja, det där är ju så individuellt......"

Ja, men lite hum om hur det ska gå till eller vad man ska förvänta sig borde hon väl kunna svara på, eller?
Ja, det är bara att vänta och se. Tydligen ska farbror doktorn prata med mig innan de sätter en "pin"(???).
Ja, vad det betyder har jag ingen aning om. Jag är inte 100 på att hon sa så men jag är ganska säker.
Vad är då en "pin"???
Ville inte verka helt bortom flötet så jag bara låtsades ha koll på det och tänkte i det tysta att det första jag skulle göra när jag kom hem var att googla detta.
Har dock inte gjort det ännu.
Någon som vet vad det är? Kan ha hört lite fel men det var i alla fall något liknande.

Så skönt!

Har tillbringat eftermiddagen hemma hos Caroline tillsammans med resten av ligan. Man vet att helgen är nära, man känner sig avslappnad i det sällskapet och jobbet blir allt suddigare och suddigare och man fokuserar på andra viktiga saker i tillvaron. Så skönt! :-)Vurpa

Jaha..... då har man gjort årets första vurpa. Frågan är det överhuvudtaget går att trilla med stil? Tror inte det. I alla fall inte när man blir sådär överrumplad. Det fanns i alla fall inte ett spår av något graciöst över mig när jag på bara någon microsekund satte (eller rättare sagt la mig)  på vår uppfart. Jäklar vad halt!!!  Jag kan också meddela att jag nog sällan varit så snabb på att resa mig ;-)


Fredag

Fredag imorgon - härligt!
Ska hem till bästa Caroline på en liten..... "jag-ska snart-föda-barn-och-dessutom-flytta-och-sälja-huset-fika".
Även om hon tänker bosätta sig ute på åkrarna så ska hon inte tro att hon slipper mig. Kommer att våldgästa dem senare i vår :-)

Imorgon är det också dags att ringa och boka tid för operationen (som jag gör allt jag kan för att förtränga). Jag hoppas att man kan önska tid då jag har ett viktigt möte på måndagmorgon. Hade gärna tagit en tid på eftermiddagen.Trött som en get!

Är trött som en get! Funderar på allvar att gå och lägga mig fastän klockan inte är mer. Som det är just nu så känns det ändå bara som om jag sitter uppe enbart för att vänta tills barnen gått och lagt sig så att jag kan gå och lägga mig. Vem har sagt att mammor måste vara uppe längre än sina barn? ;-)
Barnen kan få natta mig istället! Bra ide!!! :-)


Hej och hå....

Skjutsade Martin till Tollarp i morse eftersom han skulle få skjuts därifrån (han skulle vidare till Malmö). Kändes tokfel att åka bort från stan och inte in mot den.
Förmiddagen var lugn och skön men lagom till att jag skulle gå hem från jobbet drog det ihop sig och naturligtvis hade jag en tid att passa idag. Jag hade lovat att hämta Erik och Valter kl. 15.20 och skjutsa dem till pingisträningen. Av alla dagar var alltså det här en väldigt dum och olämplig dag att jobba över.
Lyckades lösa situationen på jobbet provisoriskt så att jag kom i väg i tid. Lagom till att jag precis hämtat Erik och Valter så drog det igång igen och sen tappade jag kollen på om grabbarna verkligen fått med sig allt.
Det slutade alltså med att jag satt i ett telefonsamtal hela bilresan in till pingisträningen och när vi väl kommer fram så upptäcker vi att vi glömt Eriks pingisracket på skolan *suck*.
OK. Det går ju att lösa. Han får ju låna rack där. Men jag vill ju inte riskera att någon tar hans rack utan känner att jag vill ringa till fritids och meddela detta. Innan jag hittat nummer och fått tag på folk där....... ja, det tog sin lilla tid som ni säkert förstår.

Pingisträningen gick bra och Erik tyckte det var toppen att vara tillbaka. :-)

När vi körde hem så svängde vi inom fritids och letade efter hans racket. Hittade det och sen dumpade vi av Valter. Termobyxor förväxlades och det tog en liten stund att reda ut vems som var vems. Känner att det är bråttom hem till Basti som fått knipa länge. Just då ringer Martin och säger att han vill bli hämtad i Tollarp snart.
Men va fasiken?! Varför kör allt ihop sig?!
Jag åker hem och går ut med Basti och sen får barnen order om att duscha och duka tills jag kommer tillbaka med Martin.

Middagen är intagen och läxan förhörd. Äntligen sitter jag i soffan och kan slappa :-)

Puh.....


Svårt att somna

Ellen har haft några kvällar/nätter nu i slutet av jullovet då hon inte kunnat somna. Snacka om att vända på dygnet.
Hon brukar aldrig komma in till oss på nätterna men ett par kvällar nu under lovet har hon fått landa i våra sängar då hon inte kunnat komma till ro och hon varit orolig.
Själv kan jag liksom inte fatta det - sova är ju bland det skönaste som finns! :-)

Fast samtidigt vet jag exakt hur hon känner sig. Jag hade själv jättesvårt att somna när jag var barn. Det höll på i några år och jag fick ofta smyga in till mamma och pappa sent på kvällarna. Till slut gick det så långt att det ständigt låg en madrass på golvet på mammas sida. Där kunde jag krypa ner när Lotta och Anders somnat (annars hade det väl blivit ett himla liv på dem för att de också ville ligga där inne).
Mycket sitter i skallen för jag tror inte att jag hann ligga där många sekunder innan jag sov. Märkligt det där!

Sen plötsligt bara vände det och blev snarare på andra hållet...... jag ville bara gå och lägga mig ;-)

I Ellens fall tror jag allt löst sig nu när skolan börjat igen. Igår slocknade prinsessan efter bara en kort stund. Det tar på krafterna att stiga upp tidigt igen :-)


Dags för pingis igen

Precis hemkommen från jobbet och ....... huset är tomt :-(
Övriga familjemedlemmar har tagit sig till Vähallen eftersom Eriks fotbollsträning börjar idag.
Imorgon ska jag däremot sluta lite tidigare eftersom jag lovat att hämta Erik så att han hinner träna pingis kl. 16. Lättare att komma ifrån jobbet när man har en tid att passa :-)

Snart ekar väl ljudet av studsande pingisbollar här hemma så att man håller på att bli tokig!


ÖRK!

Sorry att jag fortsätter att tjata om mina kärringfötter och traggar om den stundande lilla operationen. Googlade vidare i går kväll och hamnade på en engelsk sida som dessutom innehöll bildsekvenser från operationen. Helt groteskt!!! ÖRK!!!
Jag ville egentligen inte titta men kunde så klart inte låta bli :-(
I England opererar man tydligen från ovansidan av foten. Som jag har förstått det så kommer de att göra det från trampdynan på mig.

Buhuhuhuuuu......

Soppa

Husets kock tyckte nog lite synd om mig som traskade runt här hemma och frös så han tillagade en god soppa. Soppa är något som är underskattat. I dessa kalla tider är det perfekt att värma sig med. Blev riktigt varm i kroppen.... tyvärr brände jag tungan också..... men det är ju smällar man får ta ;-)

Vi har inte så många sopp-recept så det är svårt att variera sig.
Någon som har ett gott sopp-recept? Då får ni gärna dela med er :-)

21,2 grader kallt!

21,2 grader kallt *burr*.
Ja, alltså inga minusgrader utan det är plusgrader jag menar men det gäller inomhustemperatur här hemma och då pratar vi inte varmt utan kallt!
När man - som jag - är van vid att leva i en inomhustemperatur runt 24 grader så märks det direkt när termometern enbart visar 21 grader. Fingrar, tår och nästipp är kroppdelar som genast blir kalla som små istappar på mig :-( Inget kul alls!

Jag har precis tänt vartenda litet ljus som går att tända här inne och sveper runt med en stor filt runt mig. Allt för att få upp värmen lite. Att jag sen är trött gör ju bara saken ännu värre. Frös jag förut så fryser jag dubbelt nu.


8 dagar kvar

Någon "snällis" påminde mig idag om att det snart var dags för min lilla fotoperation :-(
Vet ju egentligen inte så mycket om den mer än att jag ska ringa dit fredagen den 14/1 sent på em för att få tid för op.
Sökte lite på nätet idag och hamnade på en blogg där tjejen skrivit om sin operation för samma åkomma.
Ska erkänna att jag blev lite svimmig i armarna då jag jag läste om hur hon beskrev hur det hade gått till.
De hade lokalbedövat henne men eftersom bedövningen inte tog så fick hon flera sprutor *blä*. Sen hade de gjort ett snitt på 5 cm. Hon hade känt hur de karvat men så klart ingen smärta *pust*.
De hade klippt av nerven och sen skurit bort nervknutan. De hade visat henne knutan efteråt och den hade varit 5x2 mm stor. Vad ska man säga? ISCH och USCH!!! :-(

Man fick se bild på hennes fot när den var inlindad i ett stort bandage. Först då insåg jag att jag kommer att bli både blå och svullen.
I min värld har jag inte tänkt att jag ska vara sjukskriven utan inbillat mig att jag (utan större problem) ska kunna gå till jobbet dagen efter bara jag inte rör mig så mycket. Få se om det håller.

Love my Icebugs!

Jag verkligen ÄLSKAR mina Icebugs-kängor! De är helt suveräna!
Dagar som denna då man mer eller mindre kanar fram vart man än går är inga som helst hinder för mig och mina kängor. Jag går precis som vanligt utan att behöva ha en gångstil som liknar någon som skitit på sig. Inga stela rörelser av rädsla för att trilla eller halka. De är kanon!!!


Söndagsseg

Idag känner jag mig fruktansvärt söndagsseg. Trött, lite småirriterad och kanske lite deppig för att helgen redan är över.
Man försöker i alla fall utnyttja största delen av helgen och få ut så mycket kvalitetstid med familjen som möjligt.
Idag bestämdes det att vi skulle åka till badhuset allihop och där skulle vi träffa familjen Fling från Rinkaby.
Vi lyckades kana oss fram på isgatorna och kunde till slut njuta av bad och bastu på Tivolibadet.
Bastu är ju något som jag definitivt njuter av. Är ju hur underbart som helst! Total avkoppling! :-)

Efter några timmars bad så bestämdes det att vi skulle ta en runda inom MC Donalds innan vi till slut landade hemma hos oss för lite kaffe.
Hela dagen har rusat fram och nu är det mörkt ute och redan kväll. Vart tog denna dagen vägen? Hann ju knappt vakna förrän det var kväll igen.

I duschen på badhuset träffade jag en tjej som jag och Ellen träffade förra gången vi var där och simmade. Det var ju ett tag sedan om man säger så men tydligen kände hon igen mig och själv fick jag gå på rösten eftersom jag stod där utan glasögon och hon bara var en suddig gestalt för mig *hahaha* :-)
Tänk vad man hinner snacka mycket under tiden man gnuggar sig med schampo, balsam och tvål :-)
Kändes lite märkligt att stå där nakna i duschen och prata precis som om man satt på ett café och drack en latte *hahaha*.

Kvällen ikväll kommer att tillbringas i soffan. Ångrar att jag inte hyrde en ny film som jag kunde se eftersom min snickarfanatiske man har betsämt sig för att åka och snickra *suck*.

Förresten..... idag är det söndag. Det var idag den där möbeln han håller på att hamra på skulle vara klar. Efter att ha sett bilduppdateringen på hur långt han hunnit så känner jag att mitt slutdatum känns mer realistiskt - vid sportlovet v.8. Vi får väl se.... ;-)

Hundtäcke

Funderar på att inskaffa ett Hurtta hundtäcke till Basti.Vet att Mac har ett och är nöjd med det.
Någon mer som har erfarenhet av hundtäcke?

Jag zappar vidare.....

Jag verkar vara inne i ett stim just nu där jag hamnar framför fängslande TV-program som på ett eller annat sätt berör mig.
Idag satt jag och zappade och hamnade framför ett program som hette "If you really knew me".
Herregud vad jag bölade!!! Helt hysteriskt!
Handlade om en organisation som åkte runt till bl.a olika skolor för att ha någon form av kombinerad wokshop/föreläsning om hur lite vi egentligen vet om varandra och om hur mycket energi vi lägger ner på att upprätthålla en viss image för omvärlden.

De besökte här en skola och det slutade med att dessa ungdomar satt i smågrupper och grät som små barn. De öppnade sig och vågade tala om känslor och hur de kände innerst inne.
Så rörande - så lite man egentligen vet om varandras livsöden. Man tror att man känner varandra men ofta är det kanske bara en del av hela personen.
Tjejen som föreläste jämförde det med att vi är som ett isberg och att det vi visar omgivningen oftast bara är toppen av isberget (=det som syns ovanför vattenytan). Oftast är isberget så mycket större under vattenytan men den delen känner inte så många till.
Verkligen ett gripande program!

Dags att kolla vikten

Helger är helt underbara!
Älskar att bara ta det lugnt och kunna sova länge om morgnarna.

Idag fick jag ett ryck och bestämde mig på fem röda sekunder att följa med grannen till viktväktarna för att se vad den hemska vågen skulle visa. Sist jag gjorde ett besök där var i vecka 34 vilket alltså var i somras. Det var ju ett tag sedan och sedan dess har vissa kläder börjat krympa om man säger så.
Det är inte katastrof - ännu - men vill ju ändå checka läget och kanske ta tag i det innan det brakar loss rejält.

Resultatet? Nja, inte helt katastrofalt - fortfarande inom gränserna - men nog kan jag tänka mig något färre kilon.

Efter det snabba besöket på VV blev det hundrunda med Tina. Basti blir som en valp när han träffar sina kompisar och skuttar och busar som bara den.

Medan Martin samlade ihop alla tomtar här hemma så åkte jag och Ellen till stan. Vi var egentligen på jakt efter nya täckbyxor till både Ellen och Erik men det verkar stört omöjligt att hitta någonstans såvida man inte vill köpa jackan till också (vilket vi inte var intresserade av).

Erik har varit på kalas och sover över hos Valter i natt. Jag håller tummarna för att han ska slippa en ny störtflod av näsblod som han fick i morse. Tyvärr är det ofta så att har han fått det en gång så får han det ofta dagen efter också :-(

Solsidan är tillbaka!

En favorit är tillbaka! :-D

SOLSIDAN!!!

Den 16/1 är det dags att bänka sig i soffan - då är det dags för nya avsnitt av Solsidan :-)


Drömmar om ett leende

Var det någon som såg dokumentären "Drömmar om ett leende" som gick på Tv4 i tisdags?
Jag zappade runt och råkade av en händelse hamna mitt i denna gripande och rörande dokumentär om läkare och sjuksköterskor som anmält sig som volontärer och just i detta program är på väg till Etiopien för att hjälpa och operera barn med läpp- och gomspalt.
Det är ett samarbete mellan tv4 och hjälporganisationen Operation Smile.Missade ni tillfället så tycker jag absolut att ni ska gå in och titta på tv4Play. Del 2 av 2 går på tisdag (11/1).

Det är helt fantastiskt vad dessa läkare och sjuksköterskor kan göra för dessa barn. ♥

Jag vill ha sol och värme

Längtar ni efter sol och värme? Det gör jag.
Tänk att kunna ligga på en strand och bara njuta och halvslumra i värmen. Underbart! Åh, jag hade verkligen velat resa till sydligare breddgrader och bara kunnat njuta, få lite solbränna och kanske dricka en paraplydrink.... eller två ;-)

Måste lite löjligt erkänna att jag är avundsjuk på Ellen som snart tar flyget till Kanarieöarna tillsammans med Lotta, Ola & Wilda. Hon är ju inte direkt sen med att påminna mig var och varannan minut om detta faktum heller :-(
Erik däremot tycker att det ska bli toppen att hon reser iväg (ingen avundsjuka här alltså). Han har ju nämligen blivit lovad en tur till Laserdome tillsammans med några kompisar. Detta är en absolut höjdpunkt för honom. Att sen syrran ska njuta på en strand eller vid en pool en hel vecka bryr han sig inte ett dugg om.
Jobba en dag sen är det helg

Jobba några dagar.... ledig... jobba nån dag igen.... sen ledig..... osv.
Känns som ett väldigt "hattande" den senaste tiden men på måndag börjar det på allvar.
Hela dagen har jag gått runt på jobbet och tänkt att det varit måndag. Kändes väldigt märkligt att jobba en dag och sen är det helg. Märkligt men ack så skönt ;-)

Ska verkligen njuta av den här helgen :-)

Sitter just nu med barnen i soffan och tittar på Let's Dance. Fredagsmys :-)Julen är över

Har ni börjat "jula" av ännu? Vissa vill ju behålla det en tag till och suga på jul-karamellen så länge det går. Andra väljer att kasta ut julen såfort mellandagarna är slut.
Själv kommer jag nog att börja packa ner tomtarna i helgen. Då får de flytta upp på vinden igen. De har gjort sitt för den här gången :-)

Jag drar mig dock lite för att kasta ut granen. Den är nog den finaste gran vi haft på många år. Symmetrisk och perfekt!

Tänker i alla fall inte hänga upp mina gamla tradiga gardiner i vardagsrummet igen. Tänker köpa nya men när ska man hinna det?
Hade ni kastat de gamla gardinerna?

Martin är av den åsikten att de ska hamna i soporna medan jag tycker att de kan få vila i en låda på vinden eller i något skåp tillsvidare. Man kan väl inte bara kasta allt direkt.... eller? Har jag inte ångrat mig och vill sätta upp dem igen på ett år - DÅ kan vi kasta dem men tillsvidare får de lagras.

Film eller snickra?

Imorgon är det dags för jobb igen. Martin och barnen är fortfarande lediga och börjar inte förrän på måndag *suck*.
Kommer definitivt att kännas liiiite bättre när även de tvingas gå upp tidigt om morgnarna *hehe*.

Ikväll blir det film för mig. Martin överväger att prioritera bort film och istället åka och snickra *suck*.
Hör och häpna men han påstår att den sista möbeln (som påbörjades i morse) ev. kommer att vara klar redan på söndag!!!!! Ööööhhhh.... tror vi på det? Nix! När jag sa det så ändrade han sig och sa att den i alla fall helt garanterat och säkert skulle vara klar tills den 21/1 (Martins fördelsedag). Jaja - det återstår ju att se. Själv hade jag kanske gissat på sportlovet.

Hyllan som han gjort är i alla fall klar och ska sättas upp i morgon :-)

Någon som sett den här?


IKEA

Igår var det trettonafton och traditionsenligt så åt vi middag hemma hos mamma på kvällen. Eftersom hela familjen Persson ute i Gringelstad tydligen ligger sjuka så var det bara vi och Rinkaby-folket som kom.
Jättegod middag och kvällen slutade med att jag fick knäppa upp brallorna för att kunna andas någorlunda :-P

Idag har ju hela familjen varit lediga och vi bestämde oss lite spontant i morse för att åka till IKEA. Det var innan jag drog upp rullgardinen och såg vilket väder det var. Iofs visste ju Martin hur väglaget var eftersom han precis kommit hem från sitt morgon-snickeri.
Vi tog det lilla lugna och jag kan meddela att vi var ganska ensamma på vägarna.... tja, vi var ganska ensamma på IKEA också ;-)
Det var hur lugnt och skönt som helst att kunna gå där och strosa.Snickare Martin

Idag hade jag en egen liten assistent på jobbet :-)
Min assistent sysselsatte sig med att titta på film på den lilla bärbara DVD-spelaren, läsa bok, rita, spela Nintendo och vara på biblioteket.
Med andra ord - Ellen gillade läget!

Nu ikväll är det bara jag och Erik hemma. Martin snickrar och Ellen sover över hos Märta.
Om jag inte har helt fel för mig så kommer Martin hem med en ny hylla ikväll som ska sättas upp på Eriks rum. I god tid började han att bearbeta mig (=försöka övertala mig/få mig att inse) att Erik verkligen var i behov av ytterligare en möbel.
Varför inte bara prata i klarspråk?! Säg att du vill snickra!

Tänker du snickra en ny soffa också? För det behöver vi verkligen en ny!

Bajadrinken

Ligger nerbäddad i soffan och är ganska mycket lik en soffpotatis just nu ;-)
Fick en fin passning igår från Malin om att bloggen inte uppdateras som förr i tiden. OK..... vad ska man skylla på? Tja, finns väl ingenting att skylla på *hehe*.

Igår var det dags för drinkkväll hemma hos Jessica och jag kom väl inte i säng förrän ganska sent. Tycker ändå att jag var förvånansvärt pigg och alert i morse :-)

Hade hittat en drink på nätet som jag tyckte verkade enkel och god. Körde snabbt inom Systemet igår eftermiddag och inhandlade det som behövdes. Hade inte provat drinken tidigare utan det var ett "wildcard". Tyckte dock att den såg god ut!
Med facit i hand kan jag konstatera att min drink blev katastrofal!!!! Kanske inte så mycket smakmässigt men däremot utseendemässigt.
Det blev en konstig reaktion bland ingredienserna och allting skar sig och det såg riktigt äckligt ut!
Baja Päron, Absolut Vanilj och Sprite.

Dessa skulle egentligen skakas i en shaker tillsammans med krossad is men jag trodde det skulle funka lika bra om man bara snurrade runt med sugröret lite. Aj aj...... fel fel fel!!!! Hela innehållet i glaset började liksom växa och det bara rann över hela tiden och ville liksom inte sluta. Rena häxbrygden!
Kombinationen mellan den krämiga likören och den kolsyrade läsken blev alltså en rejäl reaktion!

Jag uppmanade de andra att blunda och dricka och hela tiden röra runt ed sugröret så att det inte började växa och rinna över kanten.

Ingen hit alltså :-(


Alltså herregud!
Jag gick in på drinksidan för att låna en bild på den drink jag skulle bjuda på igår .... men nu kan jag baske mig inte hitta den!
Den var ju på första sidan på Cockailguiden!!!
Har jag drömt alltihop???? I så fall är det ju inte så konstigt att den blev som den blev *hehe*.

Drinkkväll

Idag kändes det ganska tungt att stiga upp. Särskilt när man ser att Martin bara burrar ner sig ännu mer under täcket och sover vidare *blä*.
Men precis som vanligt så går arbetsdagen supersnabbt och ett två tre så är det sen eftermiddag och jag inser att det är hög tid att bege sig hemåt.
Ikväll ska jag ju på drinkkväll hemma hos Jessica och helst skulle jag ju hinna komma på något bra drinktips och inhandla ev. ingredienser till den också.
Tog första bästa drink som jag kunde hitta på nätet och jag vet i sjutton hur den kommer att smaka. Det får bli som det blir! :-)

Får bli en liiiten sovmorgon imorgon ;-)

Söt och intelligent!

La mig på golvet med en av soffkuddarna under huvudet. Det råder Basti-förbud på dessa kuddar och det vet han om. Vad gör då vår kloke vovve?
Jo, han går till sin korg och hämtar en av sina egna kuddar och lägger den bredvid min och sen dimper han själv ner *hahahaha*
Så söt och intelligent! ♥

Ekenabben

Underbart vinterväder :-)
Det är dessutom söndag och imorgon börjar jag jobba igen *suck*. Det är ju klart att man vill passa på att umgås och göra något med familjen då.
Vi bestämde oss för att promenera ut till Ekenabben. Jag och barnen packade kameror och Martin packade ner sin kikare. Han suckade något om att han tyckte det tog sådan tid för oss när vi fotograferade och att han inte ville behöva stå och vänta bara för att vi upptäckt en kotte eller ett bär som skulle "fotograferas från alla håll och kanter".
Nähä nä..... *hrrmmm*

Basti tyckte det var toppen när hela familjen följde med på hundrunda och han sprang fram och tillbaka och njöt :-)

Klart att vi fotograferade men med facit i hand så var det då inte på mig, Ellen eller Erik som vi fick vänta utan det var på min käre man.... som stod där med kikaren tryckt mot ögonen och spanade på varenda trädgren (där det förhoppningsvis skulle sitta någon liten pippifågel) *suck*.

Underbart väder var det i alla fall :-)
Nyårsafton och nyårsdag

GOTT NYTT ÅR på er!
Hoppas alla hade en trevlig och minnesvärd nyårsafton.
Det här nyåret skulle firas in hemma hos Lotta & Ola i Rinkaby. God mat och dryck blandat med skönsång och vips så var det dags att avfyra några färgglada raketer och skåla in det nya året.
Ellen & Erik är så stora nu att det inte är några svårigheter för dem att hålla sig vakna till tolvslaget. Själv kändes det som om någon slagit mig med en klubba i huvudet och strött sömnpulver i ögonen på mig. Därför blev vi inte så sena utan drog oss hemåt en stund efter det att smällandet upphört.


Prinsessan Wilda


Erik och Alfred tittar på raketer

Blev ju så klart sovmorgon i morse och hur gött var inte det på en skala? ;-)
Helt underbart att bara kunna ligga kvar och slappa! Det blev alltså en sen frukost och sen en långrunda med Basti tillsammans med Tina och Mia.
Långrundor i all ära men det tar extra på krafterna när det är tillsammans med hundkompisarna. Basti har legat helt knockad och sovit resten av dagen :-)


Underbart väder men halt som bara den! Rena isgatan - tur att man har Icebugs-kängor :-)


Attack och hans kulle


Mac njuter av en snörullning :-)
Detta är livet! :-)Jag åkte in till Hemmakväll och hyrde filmer så eftermiddagen har tillbringats i soffan med Erik och Eric och tillsammans har vi kollat på nya Karate Kid.
Mys! :-)


RSS 2.0