In eller ut?

Erik förklarar varför han gärna ville att vi skulle åka till museét idag......

"- Jo, jag vill gärna se vad de har för inställning nu."

Ööhhh????

Sen trillar poletten ner.....

För er som inte förstod så kommer nu här den översatta versionen:

"- Jo, jag vill gärna se vad de har för UTSTÄLLNING nu."

In- eller ut-........ kan vara jobbigt att skilja på de båda *hahahaha*

Tillägg

Med anknytning till föregående inlägg......

Det är i sådana här situationer som en Ipad hade legat fint i knät......

Förstår du Martin?

TV:n bokad

För ca 10 minuter sedan blev jag varse om att TV:n var bokad ett par timmar framåt. Fotboll *fnys*!!!
Tur att man åtminstone har en bärbar dator och kan sitta med den i knät här i soffan så att man inte är helt utesluten ur familjens gemenskap under matchens gång. Nu kan jag ändå sitta här och kasta ett öga på de gul o blå då och då.
Tydligen anses detta vara så "viktigt" och märkvärdigt att det ska serveras popcorn! En helt vanlig tisdag! *suck*

Jaja.... detta är nog något som jag ändå aldrig kommer att förstå.

HEJA SVERIGE!!!


Underbar eftermiddag

Har haft en underbar eftermiddag! Förra året när jag hade lite annorlunda arbetstider försökte jag alltid hitta på lite saker med barnen - i alla fall någon/några dagar i veckan. Det har det tyvärr inte funnits tid till sedan jag började med detta jobbet.
Idag hade jag bestämt att det skulle bli en ledig eftermiddag och barnen och jag skulle hitta på lite tillsammans. Åsikterna kring vad vi skulle göra gick lite i sär men vi var effektiva och hann få in både Ellens och Eriks önskemål :-)

Jag hämtade Erik kl. 12.30 och sen var det bara hem och hämta Ellen. Vi bestämde med Josefine, Elina och Tilda att vi skulle åka till museét och lösa "Lasse Maja-mysterier". Lagom till att barnen fått sina deckar-ID efter att ha klarat uppdraget så var det dags att klippas. Vi bestämde med de andra att vi skulle mötas upp igen efter frisörbesöket (Tilda skulle också klippa sig) och ta en fika.
Det är verkligen vardagslyx att sitta på ett fik i stan och bara njuta av en latte och en god kaka :-)


Klipp klipp

Imorgon ska jag och barnen ha en eftermiddag tillsammans. Äntligen ska de friseras och hårtestarna ska ryka all världens väg! Erik är så långhårig!!! Fast iofs vill han ha det så. I alla fall nu vintertid då det inte är så varmt ute. På somrarna blir han så otroligt svettig i huvudet och håret är mer eller mindre alltid vått av svett. Dessutom har han väldigt tjockt hår.

Frågade kidsen vad de var sugna att hitta på imorgon em. Erik ville till museét och Ellen ville nog helst gå och fika..... vi får väl se vad det blir :-)

ICA Kvantum Kristianstad

Så var det en ny arbetsvecka igen. Har dock planerat att det ska bli någorlunda korta dagar :-)
Jag njuter av att mars månad i stort sett är slut och att all arbetsbelastning som den förde med sig ser sitt slut nu. Sen kan man ju så klart aldrig veta vad som ska hända men förhoppningsvis blir det ett lugnare tempo.

Idag hade vi studiedag och jag hade beställt mat på Kvantum till jobbet. Jag hade beställt exotisk planka och Carina (Annikas mamma) är en stjärna på att fixa det! Så mycket mat och så gott!!! Kan verkligen rekommendera er att beställa mat från ICA Kvantum i Kristianstad (hahaha.... lite reklam också ;-)  ).
Kan meddela att alla var mycket mätta och nöjda med lunchen och det såg ut att kunna bli en liten lunch till imorgon också :-)


Bilder

Fler foton.....












Kjugekull

Utsikt från Kjugekull


Underbar söndag

Sovmorgon i morse som späddes på med en timme eftersom klockorna skulle skruvas fram. Frukosten kom inte på bordet förrän vid 11-tiden. Gottigt att strosa runt i pyjamas-outfiten hela förmiddagen :-)

Vi bestämde att ta en tur till Kjugekull och gå en runda i det underbara vårvädret. Basti for fram och tyckte det var toppen att få skutta mellan klippor och gegga. Lite sporadisk fika hade vi med oss och visst smakar det extra gott när man äter utomhus.

När vi kom hem var det dags för läxläsning vid köksbordet. Sen tyckte vi alla att vi var förtjänta av en "lejonstund" i soffan *hahaha*. Hann slumra en stund och när jag vaknade till så var resten av familjen ute i trädgården i full fart med lite trädgårdsröj. Äppelträden skulle klippas och det skulle bytas i Viggos bur. Även Viggo fick njuta av solen och hann med många glädjeskutt :-)

Den sena eftermiddagen avslutades med korvgrillning i trädgården. Gud vad det luktar gott när man grillar! Nu längtar man ännu mer efter de där varma sommarkvällarna när man grillar och sitter ute och äter. Den som väntar på något gott.....

Med andra ord.... en underbar söndag!

Underbart att shoppa!

Har varit en underbar helg! Vår i luften och det gör att man får extra energipåfyllning :-)

Igår åkte jag och Ellen in till stan med Josefin och Elina för att shoppa loss. Egentligen skulle vi bara ha en vårjacka till Ellen men när det började bli dags att åka hem var det det enda vi INTE shoppat ;-)
Kändes därför extra gott när Ellen på stående fot bestämmer sig för en jättefin vårjacka inne på Intersport. Det är inte riktigt likt henne att ta sådana snabba beslut för vanligtvis ska det funderas och jämföras och analyseras..... i evigheter. Brukar alltid vara något som inte känns 100%. Därför blev det ett bra finalplagg att avsluta shoppingdagen med :-)
Det är fantastiskt kul att shoppa :-D

På kvällen skulle Martin på grabbfest och Lotta och Wilda kom hem till oss. Det blev till att beställa hem mat och mysa framför TV:n. Klockan 20.30 var det ju dessutom dags för Earth Hour så då fick det bli extra mys med tända ljus lite överallt.


Mus-arm?

Har jag fått mus-arm???
Jag har i alla fall väldigt ont i min högerarm och det strålar ut mot handen.
Jaja, tänker ändå inte ta någon paus från datorn..... bara jobbdatorn ;-)


Helt blank dag

Det är så otroligt skönt med sådana här dagar då man bara kan ta det lugnt och man inte har något inplanerat. Det får gärna dyka upp saker efterhand men när man vaknar på morgonen är det skönt att känna att dagen är helt blank och man vet inte vad den ska fyllas med.
Så var det i morse och se bara hittilss vad den fört med sig :-)

Planerna fylls på och vi är nu hembjudna till Lotta & Ola ikväll. Det kommer att bli en helg med släkten med tanke på kalaset hos pappa igår, middagen med syster ikväll och sen som avslut - kalas för lille Algot imorgon :-)


Vårjackor

Fick ett sms i morse från "någon" som ville låna Ellen som barnvakt under dagen då de skulle städa.
Eftersom det var Wilda som skulle passas så var ju Ellen eld & lågor och tyckte det var toppen!
Hon blev hämtad vid lunchtid och sen var vi bara 3 kvar här hemma. Erik ville leka med kompis och tyckte inte alls att mina och Martins planer om att åka och titta på tapeter lockade så han ringde Herman och frågade lek. Lek blev bestämt och jag gjorde en fräcking och dumpade av Erik där hemma så att jag och Martin kunde åka och kolla tapeter i lugn & ro.
Jag tror att Jossan & Thomas vet att de kan göra detsamma en annangång ;-)

Vår lilla tapet-runda gjorde små avstickare bl.a till Maxi, Biltema och Intersport. Hittade en vårjacka till Erik och slog till eftersom de säkert snart är slut (brukar ju vara så att alla säsongs-ytterkläder tar slut innan man hunnit blinka ens). Även Martin slog till på en jacka - en softshell.
Känns skönt att han tagit det "vuxna" steget och nu lämnat prasseljackorna som han stenhårt hållit fast vid sedan vi träffades för evigheter sedan ;-)


Martins jacka


Eriks jacka (fast där det är rosa detaljer är det istället gröna)

Läkerol Salmiak = kräk

Basti vaktade huset igår kväll och mötte oss naturligtvis med viftande svans när vi kom hem.
Jag tar ett steg in i köket och upptäcker en söndertuggad Läkerol-ask (Salmiak-smak!). Den asken hade legat i min jobbväska och var väl fylld till 2/3 med tabletter..... fast inte längre (som ni säkert förstår).

Hundskrället hade väl försökt fixa till ett litet eget fredagsmys då han inte fick följa med på kalset. Eftersom han älskar Läkerol så tyckte han väl i sin ensamhet att han var värd hela asken *suck*

Jaja, inget att göra åt det.

I morse upptäckte jag hans Bean Bag som var mycket omsorgsfullt hopknycklad i en stor hög. Vid närmare titt så visade det sig att han mycket riktigt försökt gömma sina spyor genom att knyckla och fösa ihop hela madrassen.
Ut på gräsmattan med den och spola av. Nu fick Bean Bag:en verkligen en rejäl test i alla sina påstådda funktioner - vattentät, slitstark m.m.
Måste säga att den klarade testet galant. Inga problem!

Kanske lite för höga tankar om Basti om jag nu tror att han lärt sig en läxa - d.v.s. för många Läkerol =kräk.
Tror ni han fattar det? ;-)


Grattis i efterskott

Helg igen!
När jag kollar i min jobbkalender så ser jag att det är en vecka kvar som ser "überjäklisch" ut... sen (förhoppningsvis) så lugnar det ner sig något och jag kan återgå till att vara lite mer "normal" igen ;-)
Man kan nästan påstå att det är lite som att se "ljuset i tunneln"..... *hahaha*

Igår firade vi pappa (som egentligen fyllde år den 16/3). Vet inte vad som händer men - det är nästan mer regel än undantag - att vi lite senare på kvällen drar fram våra mobiler och sitter där och ska tipsa varandra om både det ena och andra som t.ex. en rolig eller bra app. Prylgalna familjen! ;-)
Ingrid är väl egentligen den enda av oss som har distans till det hela *ler*.

GRATTIS i efterskott pappa!


Ipad

Min "spontan-önskelista" fylls på...... Bara med billiga grejer *hahaha*



Snart dags för inskolning

I eftermiddags tog vi med oss mamma ut och åkte och "våldgästade" Lotta, Ola och Wilda.
Wilda är världens solstråle med en vilja av stål. Snart dags för inskolning på dagis (ursäkta...förskola) och helt plötsligt kommer hon att bli så "stor".
Synd att vi inte bor ännu närmare varandra eftersom Ellen annars säkert velat ställa upp som "hämtare" på dagis. Tror inte att Wilda hade haft något emot det heller ;-)


Valje Herrgård

Några bilder från Valje Herrgård ....







Bilderna tagna med min nya "favorit-foto-app".... Hipstamatic :-)


Erik Blå

En "blå" Erik beredd att spela Laserdome :-)


Söndag

Igår var en riktig sovardag. Efter Eriks kalas på Laserdome sov jag ett par timmar i soffan. Vaknade för att äta middag och titta på melodifestivalen för att sedan sova gott resten av natten också :-)
I morse blev det sovmorgon (igen) och idag har jag faktiskt känt mig relativt utvilad. Ser fram emot en ny arbetsvecka :-)

Idag var det Eriks tur att åka på kalas (hos Valter) och under tiden passade vi andra på att tvätta bilen. Nja, det var ju Martin som tvättade och han envisades med att jag skulle följa med och titta på så att jag visste hur det gick till. Vet inte riktigt vad han hade för baktanke med det ;-)
Måste dock medge att det var ganska smidigt! Man betalade för poletter och sedan var det bara att sätta igång. Man ställde själv in automaten på de olika fubnktionerna - sköljning, schamponering, vaxning m.m.
Nu körde Martin snabbvarianten och för 3 poletter (= 60kr) så fick man hålla ett ganska bra tempo för att hinna med alla moment.



Fast om han tror att jag någonsin kommer att ställa mig där och tvätta så kan han glömma det! Dessutom konstaterar jag att denna bilen är alldeles för hög för mig så jag kommer inte att nå att tvätta rent taket! Så då är detta uteslutet för mig ;-)

Efter tvätten åkte vi till MIO för att kolla soffa. Vi har nog hittat den vi vill ha men ska kolla på några andra ställen också för säkerhetsskull innan vi beställer. Med ny soffa medföljer också andra projekt *suck*...... måste möblera om och då vill jag ha en fonvägg med en snygg mönstertapet (även om jag idag fick veta att fonväggar nu var "ute"). Sen ska det sys gardiner och köpas matta. Inser att det inte bara blir soffkostnad alltså ;-)

Ellen provlåg alla soffor genom att ta av sig skorna och krypa upp och gosa in sig i de olika modellerna. Klart att det är viktigt att det är sköna och dugliga i det sammanhang de ska användas :-)

'
Inget som sticker ut precis utan är väl så som de flesta soffor ser ut i dag.

Kort sammanfattning av dagen

Fick köra till EKO idag för att köpa en ny spånbal till Wiggo. Dags att byta i buren och under tiden fick han skutta runt i stora komposthagen i trädgården. Uppskattades :-)

Eriks barnkalas på Laserdome har också avverkats. Alltid smidigt när man är någon annanstans och maten serveras och "underhållningen" är planerad. Man behöver liksom mest bara "vara" där.

Nu ska det inte "göras" mer utan nu tänker jag lägga mig...... NJUTA.... och bara VILA. Underbart! :-)
Ikväll blir det melodifestivalen, sushi och lite vin!

Färgstark = energi

I veckan var jag på kurs på Valje Herrgård och i mysig miljö (både inne och ute) så var vi ett gäng som skulle utvecklas i våra ledarroller. Vi träffas en gång i månaden på internat och har nu hunnit lära känna varandra ganska bra. Hursomhelst så är jag alltid väldigt imponerad av en av deltagarna som är en väldigt färgstark kvinna... (med betoning på färgstark). Hon klär sig alltid i sprakande färger men ändå alltid väldigt stilrent och snyggt. Hon har verkligen känsla för balans och man blir uppriktigt glad och fylls av energi när man träffar henne :-)
Tänk att faktiskt kunna vara en energispruta enbart genom att bara kliva in i ett rum! Imponerande! :-)

Med detta i minnet så tog jag faktiskt en sväng på stan sent i eftermiddags innan jag körde hem. På spaning efter färg (kan man kalla det).
Jag hade bestämt mig för att gå in i affärerna och scanna med blicken efter plagg som faktiskt syntes och som lyste upp rummet. Inga svarta, gråa, beige, bruna eller blå plagg skulle med hem! Skulle något/några plagg hamna i mina kassar så skulle det vara sådana som var färgglada men som jag ändå trivdes med.

När man är inprogrammerad att vara målsökande på färgglada plagg så är det ganska lätt att shoppa. De flesta plagg är ganska intetsägande om man enbart går på färgen.
Hittade faktiskt en jättesöt blus (med lite olika färger) och en röd kofta och ett rött linne :-)
Glad i hågen kommer jag hem och berättar stolt att jag nu ska komplettera min garderob med lite färg :-)

"- God Jul!" är det någon i familjen som käckt kläcker ur sig.

Ok.....! Kan man inte ha röda kläder även när det inte är juletider?

JO, DET KAN MAN MARTIN!!!! HÖR DU DET???!!!
;-)


"- Vi ses den 1 april."

Hej hej! :-)
När man får telefonsamtal där personerna i fråga undrar om man lever eller om datorn är sönder - ja, då vet man att man varit borta för länge från bloggen ;-)

Jag både lever och har en fungerande dator. Anledningen är snarare att mars månad är djävulusisk på jobbet och jag har inte många luckor. När jag sen väl kommer hem landar jag ganska direkt i sängen. Igår var det nog rekord.... hamnade där med tjock tröja, mysbyxor och duntäcke redan före 19.00.
Egentligen är det skittrist eftersom jag inte ens orkar umgås med familjen. Jag har skämtsamt förvarnat dem och sagt att "- vi ses igen den 1 april" ;-)
Skämt åsido... lite sanning bakom finns det ändå..... tyvärr :-(

Så därför är ju också helgerna guld värda och välkomnas med stora famnen. Det är helt underbart att få vara hemma och bara slappa :-)

RSS 2.0