Dagens äventyr

Idag skule jag och Erik ta en "genväg" när vi skulle hem. Vem var det som sa "genvägar äro senvägar"? Den personen var en klok människa!

Att gå i pjäxor och bära skidor som spretar åt alla håll och kanter är inte det roligaste jag vet precis så därför föreslog jag att vi skulle glida på skidorna så långt vi kunde och sedan staka oss över ett snötäckt fält där det redan var uppkörda spår.
Själv tyckte jag att det var jättesmart och vi skulle ju vinna i avstånd och slippa behöva bära så långt. Skitbra tyckte jag!

Det gick ganska bra att staka sig över fältet... tills vi hade sådär 5 meter kvar...... då upptäcker vi att snöplogen varit där och plogat upp världens snövall ut mot trottoaren där vi ska fortsätta vår väg hem!
Ööhhh.... hur ska jag och Erik komma över den?! Tar vi av oss skidorna så kommer vi att sjunka ner i snön (som är ca 50 cm djup) och det scenariot ville jag helst slippa.
Hur vi än försökte så gick det inte att ta sig över vallen med skidorna på - men jag lovar att både jag och Erik kämpade tappert! Alla bilar som körde förbi oss undrade nog vad vi höll på med - och det förstår jag för det såg säkert både roligt och dumt ut!

Till slut fick Erik ta av sig pjäxorna och jag uppmande honom att "gå lätt". Fast... hur gör man det med skidkläder och pjäxor? Vi sjönk bara ner några gånger innan vi faktiskt besteg den där snövallen och kunde komma ut på trottoaren.
Dagens äventyr! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0