Boktjuven

I lördags rekommenderades det och byttes pocketböcker när tjejmaffian träffades. Det är vid sådana tillfällen som jag inser att jag hade velat ta mig tid att läsa oftare. Så nu har jag börjat :-)

Fick med mig "Boktjuven" hem. Någon som läst den? Har i alla fall börjat och planerar att krypa till kojs tidigt ikväll för att fortsätta läsningen :-)


Var är mina mysstrumpor?

Iskallt ute *brrr*
Viggo trivs ändå kanon ute i sin nya bur och skuttar runt och hoppar upp på taket på det lilla huset i buren. Det finns dock ett problem. Vattnet i hans vattenflaska fryser till is! Det får bytas ganska ofta men stackaren måste ju ha tillgång till vatten även när vi inte är hemma.
Ikväll löste Martin problemet...... han tog mina mysstrumpor(!!!) och trädde ovanpå flaskan!
Vi får väl se om det hjälper *hrrmmm* 


Vad är en "riktig jul"?

Igår gick Erik runt och sjöng "Tomten jag vill ha en riktig jul....." och det blev tillslut liiiite tjatigt. För att bryta mönstret och hans upprepande av en och samma strof så frågade jag honom vad en riktig jul var för honom.

*betänketid*

"- Det är när vi är tillsammans allihop!"

ÅÅHHH!!! Gulle!!!! ♥ Det var kallt ute men oj vad varm man blev inombords :-)


Julskyltning

Martin drog på aktiemöte (=käka middag på Peking...... öööhhh.... hur mycket har det med aktier att göra ??? ;)    ) och jag och kidsen drog in till stan för att gå på julskyltning. Mysigt som bara den! :-)

När vi kom hem tog vi med oss Basti och gick en busrunda med mycket lek och spring för honom. Han var mer vit än svart när vi väl var hemma igen. Jag bestämde mig för att skotta uppfarten men när jag väl var klar så såg det inte skottat ut överhuvudtaget. Kan kanske bero på att det snöade så att man knappt kunde se mellan flingorna? ;-)

Vill inte ens tänka på att det är min tur att lämna och hämta barnen imorgon = jag som ska köra bil. Nicht kul alls! :-(


Naturum

Idag bestämde vi oss för att göra ett besök på Naturum. Var nyfiken på vad det var och drog med hela familjen dit. Kan säga att vi kommer att åka dit måååånga gånger till. Verkligen ett toppenställe för den naturintresserade!

Ellen och Erik fångade vattenmärlor och studerade dem under lupp och sen var det dags för spindeljakt i julgranen :-)
De fick professionell hjälp av Andreas från Naturskolan som lärde mig och Martin också några nya saker som vi inte visste om just spindlar - spännande! :-)




















Tjejmaffian

Gårdagen var en toppendag och även om jag lämnade kameran hemma så är huvudet fullt av ögonblicksbilder från dagen :-)
Höjdpunkten var nog ändå våra timmar på Tivolibadet då vi hade personlig instruktör - Annika - som gick igenom hjärt- och lungräddning och livräddning med oss. Hon testade oss verkligen och även om jag inte lyckades plocka upp den där tunga dockan från det djupaste så måste jag nog ändå säga att jag tyckte det gick bra :-)
Kul som sjutton var det i alla fall..... för att inte snacka om nyttigt! Nya rön hela tiden så det gäller ju att hålla sig ajour.

Vilken tur att man har så goa vänner! :-)
Puss och kram på er!

Tjejdag

Imorgon blir det en heldag med tjejmaffian :-)
Magda kommer ner från Göteborg och Lotta och Maria från Stockholm.
Programmet för dagen kan jag tyvärr inte avslöja ännu utan vill man veta så får man ha tålamod och invänta kommande rapporter och ev. bildbevis ;-)

Kul som attan ska det i alla fall bli :-)

Gå hem Pernilla!

Den här helgen är såååå efterlängtad!
Jag börjar känna mig ganska trött nu och helgerna är guld värda. Hade bestämt mig för att sluta vid lunch idag då vi skulle vara på Ledarskapsdag under förmiddagen och det är ju alltid lättare att komma från jobbet när man inte är där ;-)
Jag visste att om jag åkte dit skulle det bli svårare att komma därifrån.

Tyvärr uppstod det vissa grejer som gjorde att mitt samvete inte hade fixat en hel helg utan jag körde alltså till jobbet fast beslutsam om att bara stanna max en halvtimme.
Sure....! *suck* Det gick ju rent åt h_lvete!!!
Det slutade med att jag låste och gick därifrån 3½ timme senare - skitirriterad på mig själv! :-(

Iofs har jag inget som ligger och väntar på mig nu som måste göras och det känns ju ganska bra..... alltid något positivt :-)

Vad kan då snabbt få mig på bra humör igen? Jo..... shopping så klart! :-)
Det hinner man ju tyvärr inte med så ofta nuförtiden. Åkte in till stan och hittade världens finaste klänning och lite annat smått och gott. Mycket shopping på kort tid - I like! ;-)


Positivt

Lugnet har lagt sig....resten av familjen har åkt och kvar är jag. Har lite sovmorgon idag och åker om ca 30 minuter.

Har varit lite dålig på att uppdatera även om det funnits mycket att skriva om. Man tror att man ska hinna så mycket mer än man gör *suck*.

Först och främst vill jag bara berätta att jag fått svar på mitt cellprov som jag fick ta om efter ett hastigt telefonsamtal. Det visade sig vara positivt vilket innebär att den där ev. cellförändringen som fanns där för ett år sedan nu helt plötsligt har försvunnit. Jag vet inte om jag omedvetet känt på mig hela tiden att det inte varit något eftersom jag ärligt talat inte skänkt det en tanke sedan jag var där. Hur som helst så är det skönt att ha det svart på vitt nu i alla fall :-)

Sen är det den här snön.......
Jag gillar verkligen snö men inte när man inte hunnit byta till vinterdäck ännu. I går morse var det inte kul att köra till jobbet. Kändes som om man kröp fram. Idag blir det buss :-)

Nerbäddad

Det var längesedan det blev kompisrunda för Bastis del men idag blev det då äntligen av. Tina och Mac gjorde oss sällskap ute på A3 och Basti skuttade fram och visade tydligt att han saknat detta.

Efter rundan åkte han in i duschen och han var fortfarande fuktig då vi tog en kvällsrunda med Tina och Mac igen.

Nu ligger han nerbäddad i sin Bean-bag under en fleecefilt :-)


Basti 4 år!

I går var det även Bastis födelsedag ♥
4 år! Var tog den tiden vägen?

Inte någon liten valpig krabat längre utan snarare en fullvuxen, välpälsad, supersympatisk och kelgo familjemedlem. 






Bästa Basti!!!



Alfreds 3-års dag

Den här helgen var verkligen välkommen! Har varit en intensiv och jobbig vecka på många sätt och därför känns det skönt med några dagars ledighet. Ser fram emot julen då jag planerar vara ledig några dagar :-)

Igår var jag på utbildning och sen snabbt hem och sen iväg igen på kalas. Alfred han fyllde 3 år och det skulle så klart firas :-)
Anders fyller den 30/11 men passade på att fira lite han också även om det av naturliga skäl kom lite i skymundan bland alla presenter fyllda med Toy Story-figurer, lego och riddarutrustning.


♥ Alfred ♥










Kramer mot Kramer

Ligger och tittar på min allra första snyftfilm.
"Kramer mot Kramer"
Det var nog den första film jag någonsin bölat till - och inte lite heller!!! Vi snackar floder!!! :-)

Är jag fåfäng?

Ska på minnesstund i kyrkan idag och sneglar på några av mina "finskor".
Hur gärna man än vill så passar det inte riktigt med skitiga gympadojjor till svarta finbyxor. Med vånda tar jag på mig mina svarta skor och känner genast att det kommer att bli en tuff dag för mina fötter.
Den korta promenaden i morse (ca 5 min) fick mig att få ångest över hur ont jag skulle ha det ikväll när det redan gjorde så förbaskat ont i foten i morse.
Mycket riktigt. Nu sitter jag här och betalar priset för min fåfänga. En fot som bultar och pulserar och värker som bara den. Jäkla skit!

När vi ändå snackar fötter så ringde operationsplaneraren faktiskt upp mig idag. Vi bestämde då att jag skulle skjuta på operationen till januari (eftersom det inte fanns några lediga tider före jul). Har man väntat så länge så kan man ju vänta några dagar till.  

Avkopplande fotbollsträning

Idag började Eriks inomhusträning och jag valde att följa med för att få lite distans till allt som har med jobb att göra för en liten stund. Det har varit tuffa jobbdagar med tråkigt innhåll och jag känner att varje sekund med familjen är guld värd.

Att sitta och titta på en bunt 7-åringar som springer efter en boll som skållade råttor kan vara ganska skönt och avkopplande. Att sen få sitta och mysa med Ellen framför TV:n är ju inte heller fel.


Tid för operation

I går ringde jag till ortopeden i Hässleholm för att höra ungefär när de planerat in min lilla dagoperation.
Nu är det så att det verkar stört omöjligt att få tag på en levande människa och kunna få prata med den i telefon utan man ska knappa in allting och göra snabbval så erbjuds man en telefontid en annan dag. Jag fick en tid idag vid 14-tiden.
De ringde och jag fick besked om att jag skulle komma den 7/12.
Precis när jag är på väg att lägga på luren tittar jag i min kalender och upptäcker då att den dagen inte är en superduperbra dag för att opereras eftersom jag dagarna efter ska på internat och utbildning. Känns lite dumt att sjukskriva sig när jag vetat om dessa datum ganska länge.
Ska precis fråga kvinnan i luren om det möjligtvis finns andra tider (tänker att jag ska använda min snälla röst) men då har hon redan lagt på luren. Typiskt också så ringde hon från dolt nummer vilket innebär att jag får leta upp numret jag ringde igår. När jag ringer så är det den där telefonrösten som återigen uppmanar mig att göra snabbval och knappa in uppgifter.
Nästa lediga telefontid är på...... fredag. Öööhhh??? Ska man behöva vänta så länge bara för att man råkar vara så snabb att man lägger på luren någon sekund för fort?! Jag blir irriterad både på mig själv och på själva systemet *grrrr*.

Nu har jag skickat iväg ett mail men det räknar jag knappast med att få någon respons på. Däremot låg kallelsen här hemma när jag kom hem och där fanns några andra nummer som jag skulle ringa. Får kanske testa några av dem imorgon om jag inte får svar.

Frågan är ju fri, eller hur? Går det inte att byta så får jag ju ta tiden och sen bita ihop och hoppa runt på mina kryckor.


Etapp 1 är klar

Nyss hemkommen från svärföräldrarna i Hässleholm och ytterligare en supergod Fars dags middag. Återigen rullar jag fram och det är bara att konstatera att jag MÅSTE skärpa till mig och återfå min karaktär igen. Det får bli imorgon ;-)

Idag avslutade också Martin första etappen av Viggos nya kaninbur! WOW!!! Äntligen! Den är nu i stort sett redo för inflyttningsfest och sen är det "bara" hans trädgård som ska fixas till. Tanken är i alla fall att han ska få flytta in nu i veckan.



I buren finns det ett isolerat litet hus med plats för två :-) Tanken är ju att han så småningom ska få lite tjejsällskap men första ska kulorna opereras bort för någon masstillverkning av små Viggosar vill vi faktiskt inte ha.
Ser ni luckan till vänster i buren? Om man tar bort den så leder hålet ut i trädgården där han då ska ha en inhägnad bur. Denna del är då alltså inte klar ännu utan det är etapp två i den här spännande följetongen ;-)

Jag är i alla fall helnöjd med Martins snickeri!

Fars Dag

Grattis alla pappor!

Jag och barnen var och fixade fars dags present tidigare i veckan och vi visste för en gångs skull vad vi var ute efter så vi behövde inte ägna någon tid för att fundera ut lämpliga överraskningar.
Martin har länge varit i stort behov av en ny rakapparat och med den gamla har det här med rakning tagit oändligt lång tid då den hunnit bli både slö, slapp och likgiltig ;-)
Nä, skämt åsido.... han var verkligen i behov av en ny rakapparat och vi hoppades att han skulle uppskatta att få en sådan.
Vi hade pratat om det ett tag och både jag och barnen hade smygkollat på reklamen på TV där de gör reklam för en rakapparat från Philips som verkade såååååå bra!
Varkens jag eller barnen är ju särskilt prismedvetna när det gäller rakapparater så vi travar bara in i affären - blir glada när vi hittar den direkt - och går och ska betala. På vägen mot kassan träffar vi på ett biträde och jag kommer på att jag kanske borde fråga vad en sån här apparat kostar. Har ju inte en susning!

"- Den kostar 4590 kr."

*tystnad*

"- Öhhhh?!?! Vad sa du?"

Herregud!!! En liten sketen apparat som brummar och klipper av lite fjun - ska den verkligen behöva kosta så mycket??? När jag verkligen fått klart för mig att jag inte hört fel så inser jag att jag nog måste tänka om. Herregud.... jag kanske ska börja leta efter engångshyvlarna istället? *suck*

Jag är så pass fräck att jag frågar biträdet om de har något liknande men kanske inte riktigt i den prisklassen.
Det har de. Hon plockar fram en identisk rakapparat (enda skillnaden var att den "enbart" klarade 17 rakningar innan den behövde laddas och den andra lyxvarianten klarade av 20 rakningar).
Blev ett klart bättre pris.
Jag har i alla fall lärt mig att det inte är någon billig historia det här med rakapparater.



Under bordet

Barnen bäddade med kuddar och filtar under middagsbordet. Man kommer ju själv ihåg hur mysigt det var att sitta där under bordet som i en koja och viska och killa någon vuxen under fötterna. Så var det alltså även i går :-)
Men när barnen tröttnade och gick därifrån var det en annan som snabbt tog deras plats *hahaha*
Han tyckte det var minst lika mysigt att ligga där och sova - kunde ju inte bli bättre - färdigbäddat och klart! ;-)


Zzzzzzz......

Middag på Genvägen

Gårdagen avslutades med en underbar kalkonmiddag hemma hos pappa & Ingrid. Inte undra på att byxorna sitter aningen hårt runt midjan idag ;-)

Det börjar ju bli en del barnbarn nu och helt plötsligt känns Ellen och Erik jättestora! Det var ju ett tag sedan man var i det där stadiet..... byta blöjor, mata, natta, bära osv. Var tid har dock sin tid :-)

Minst och yngst i gänget är Algot. Han är oftast som ett strålande solsken :-)


Näst bästa fastern och ALGOT!


Sötnos ♥


Trivs i mammas knä

Koll på läget (för en gångs skull)

Det är en fullspäckad lördag men för en gångs skull så har jag och Martin full koll på logistiken och tror oss ha pusslat ihop allt :-)
Det började med Eriks handbollsträning i morse (under tiden städade jag ..... jo faktiskt).
När Erik kom hem så körde Martin och handlade och Jossan kom hem här för att planera tjejmiddagen som snart äger rum. Lagom till att vi var färdiga var det sen dags för Ellen att bli skjutsad in till Magasinet i stan för att tävla 5-kamp (kalas).
Under tiden som Martin skjutsar in Ellen så slänger jag och Erik i oss lite lunch för snart är det dags för oss att köra till Bockeboda där Eriks klass med familjer ska träffas för tipsrunda, lekar och grillning.
Det slutar 16.00 men någon av oss får avbryta och köra och hämta Ellen kl. 14.30. När de sedan kommer tillbaka till Bockeboda är det sen nästan dags för familjen Olofsson att bege sig hemåt för att göra sig i ordning inför kvällens middag hemma hos pappa & Ingrid kl. 17.00.

Intensivt? Tja.... njae. :-)

Man eller mus?

Jaha, fredag kväll och jag sitter här igen med ett glas rött :-)
Sitter och småler när jag tänker en vecka bakåt i tiden. Just vid denna tiden satt jag och "smålekte" vid datorn och tränade mig på att göra webbenkäter.
Finns ju färdiga program för detta så det är egentligen bara att träna sig i hur man ska strukturera dem samt vilka frågeställningar man bör ha med (så klart beroende på i vilket syfte man gör enkäten).

Förra fredagen satt jag i alla fall bara och tränade mig och för att det skulle bli lite extra kul gjorde jag en enkät till Martin som jag tänkte skicka till honom och som han skulle få fylla i. Kanske inte så mycket till statistik att jobba med sen men det var själva enkätutformningen som jag ville träna mig på.

Med ett glas rött i handen så blev det hela mycket roligare :-) och fantasin den flödade. Jag döpte min enkät till Martin till "Man eller mus?". Tja..... jag behöver väl inte säga mycket mer..... jag hade väldigt roligt när jag gjorde enkäten och utformade frågorna. Inga skrupler här inte! ;-)

När jag var klar klickade jag sen på publicera och länkade till hans mail (trodde jag). Vips så var det klart!
OK..... på skärmen står det nu:

"Öppen webbenkät "Man eller mus" licensierad av Pernilla Olofsson, Kristianstad kommun.

Ööhhh..... satt bara och glodde på skärmen. Var fasiken hade den här webbenkäten hamnat??!! Jag loggade snabbt in på Martins mail och bad till i stort sett allt som går att be till att den där jäkla enkäten skulle ligga där...... det gjorde den inte! SHIT!!! Var var den?!?!
Kan säga att jag blev lätt hysterisk och helt plötsligt försvann allt det roliga, allt fnittrande under tiden jag formulerat dessa "fyndiga" frågeställningar.
Jag kan säga att jag nog aldrig lyckats trycka på DELETE-knappen så många gånger på så kort tid!
När det inte fanns mer att delete:a så kändes det ändå inte riktigt tryggt. Man kan ju aldrig veta var saker tar vägen i cyberspace :-S

Det var liksom bara att blunda, bita ihop och önska att allt var borttaget och att inga fler spår efter "Man eller mus" fanns kvar någonstans.

I måndags fick jag göra lite research och kunde då konstatera att den var helt bortplockad och att jag var tvungen till att trycka på ytterligare en "PUBLICERA-knapp" för att få ut den till allmänheten *pust*.

Men webbenkäter kan jag i alla fall göra ;-) *hahahaha*

Vem är han?

Var inne på Bokia idag för att leta efter en bok till Martin.
Ganska folktomt men träffar en man som jag så väl känner igen men inte riktigt kan placera. Han tittar på mig och jag tittar på honom och sen hälsar jag glatt på honom och han så klart tillbaka.
Under tiden som jag går omkring inne i affären maler det i huvudet på mig var jag träffat honom någonstans. I vilket sammanhang? Kan inte placera honom..... kan det vara inom jobbet? i något sammanhang med barnen? är han hundmänniska? bekant till bekanta?
*suck* fy vad irriterande!
Jag hittar boken jag letade efter och går mot kassan. Mannen är fortfarande kvar så jag passar på att snegla på honom för att försöka placera honom i rätt sammanhang. Då ser jag att han går och sätter sig bakom ett bord med böcker. Framför bordet är där en skylt och på skylten står det:

Signering

*PLING* poletten trillar ner....... OK, jag kanske inte hade "träffat" den här mannen tidigare.... i alla fall inte i verkliga livet. Faktiskt bara genom TV-rutan *hehe*.
Det var Björn Hellberg som var där och signerade böcker.

Jaja, jag kände ju igen honom i alla fall :-)




OK....just nu är han på TV också och pratar om sin boksignerings-turné *hahaha*


Snart dags för glögg

Har köpt hem i förebyggande syfte ;-)

Ska bli gott!


Reservpapper

Hur kan man missa att köpa hem toapapper? Nu är det slut och vad gör man då? Jo man tar hushållspapper ;-)
Kom då plötsligt ihåg vårt reservpapper *hihi*

Vad tycks?


En spontanpresent till Erik

Hittade den perfekta spontanpresenten till Erik idag! Funderade i två sekunder om den skulle sparas som julklapp eller om ham skulle få den direkt. Det blev direkt :-)

För de som inte vet så är han Manchester United fantast och har numera både skolväska, gy-kläder och t-shirtar med emblemet på. Idag hittade jag då en mössa som jag anade skulle falla honom i smaken :-)



Han har gått omkring i den hela kvällen :-)

En ljusglimt i vardagen

Hade planerat att sluta kl 16 men det blev 17. Tiden bara rinner iväg!
Hemma stod resten av familjen och väntade eftersom vi bestämt att vi skulle åka ner till Åhus och grilla i kåtan.
Kallt, mörkt och ruggigt..... men när väl eleden brann så blev det världens mysigaste plats :-)
Det är verkligen avkopplande och man bara sitter och stirrar rakt in i elden och njuter och slappnar av. Att man sen luktar/stinker som en rökt korv - tja, det är smällar man får ta ;-)

Vi har bestämt att försöka göra små vardags-happenings lite oftare. Behöver inte vara märkvärdiga saker men små ljusglimtar bland alla vardagsrutiner - saker som man kan se fram emot och som sätter lite extra krydda på tillvaron :-)
Detta var en sådan ljusglimt :-)










Ett måste!!! :-)


Mysig förmiddag

Mys-söndag!
Jag och barnen hade bestämt att vi skulle ha en riktig mys-förmiddag. När vi vaknat skulle vi äta frukost och sen bädda ner oss i soffan framför en film och bara njuta och mysa.
Vi var och hyrde bl.a. Draktränaren igår så den fick det bli! Erik hade redan sett den på bio men för oss andra var den ju helt ny.
Måste säga att den var jättebra!

Martin åkte antagligen väldigt tidigt i morse för att snickra och har fortfarande inte kommit hem. Nu hoppas vi att den där kaninburen äntligen är klar och att Viggo kan flytta in i den.

Ellen ska snart på Halloweenfest i Åhus men passade på att leka lite med Elina nu på förmiddagen. Ellen, Elina och Erik bygger 1000-bitasr pussel och jag måste säga att jag är imponerad! Hur lyckas dessa barn med något så snabbt när det tar lång tid, svett och svordomar för oss vuxna att hinna lika långt?!


Fler som gillar Bean-Bag

En helt vanlig lördag hemma hos familjen Olofsson. Så skönt att bara vara ledig och kunna umgås med familjen.
Jag, Ellen och Erik åkte ut en runda till Rinkaby och fikade. Vi passade på att kidnappa med oss Wilda hem. Hon är som ett solsken och väldigt lättroad. Mysigt att få rå om henne på egen hand :-)
Ikväll har sedan "Rinkaby" varit här hemma och käkat och kollat på TV.

Wilda har en förkärlek till Bastis korgar och platser. Var somnade hon i kväll? Jo... i Bastis Bean-Bag :-)




Snygg frilla, eller hur? *hihihi*


Det var fullt på golvet ikväll ;-)


Cellprov avklarat

Igår gjorde jag då äntligen det där förbaskade cellprovet som skulle tas om.
Jag var väl aningen irriterad redan när jag stegade in och satte mig för att vänta på att mitt namn skulle ropas upp.
Hon kacklade som en höna och började ursäkta sig för att det blivit som det blivit. Till slut fick jag avbryta henne för att verkligen kunna fråga rakt ut om det verkligen kunde stämma att där var cellförändringar på cellprovet som togs för ett år sedan. Jo, det stämde ju men det behövde ju inte betyda något. Nej, det vet jag ju och med tanke på att det nu gått ett år så känns det ju ganska fjantigt men jag tycker ändå att det är under all kritik!

Nytt cellprov togs alltså och nu ska det ta 4-6 veckor innan jag får svar på detta. Hon förberedde mig dock på att jag antagligen skulle bli skickad till Kvinnokliniken. OK.
Sen hade hon dessutom mage att säga att det skulle komma en räkning hem till mig.

"- Öhhh?! URSÄKTA??? VAD SA DU???"

Aldrig i livet att jag tänker betala något efter deras tabbe. Det kan de ju bara glömma! När jag (med mycket irriterad röst) påpekade detta ångrade hon sig på 5 mikrosekunder.

"- Åh, nej, jag tänker så klart inte skicka någon räkning till dig. Jag registrerar inte dig."

Men hallå? Du måste väl för f_n registrera mig???
Jag blir bara så trött.

Jaja, inte hela världen att ta cellprov även om det finns trevligare saker att sysselsätta sig med än att ligga där och småprata om vädret samtidigt som det skrapas för fullt.

Toy Story 3

Härliga fredag! :-)
Helgerna är alltid underbara och så även denna. I eftermiddags blev det biobesök med hela familjen. Brydde mig inte så mycket om vilken film Martin hade bokat biljetter till men nu efteråt måste jag erkänna att Toy Story 3 var otroligt rolig och rekommenderas verkligen :-)
Mysigt att kunna göra saker med hela familjen - verkligen kvalitetstid!



Har också hunnit hämta mina nya brillor som efter många justeringar nu sitter på min lilla näsa och allting är väldigt klart och tydligt *hehe*.

Kvällen tillbringas framför TV:n. Ellen har Antonia här men just nu är det Erik och Antonia som leker och jag och Ellen sitter och tittar på Idol :-)


Höstlov?

Nu är det höstlov.... för många. Dock inte för mig. Känns mycket märkligt att mista dessa dagar även om de knappt räknas då de inte är så många just vid detta lov.
Martin och barnen låter mig inte glömma bort att det är lov och att jag inte kan ligga kvar i sängen i morgon bitti utan måste stiga upp när väckarklockan ringer. Det är sådana stunder det känns surt! :-(

Jag hade inte planerat in att ta någon semesterdag denna vecka utan vill ju spara till senare tillfälle. Lite lov-känsla vill jag ju dock skapa och få lite kvalitetstid med mina barn. Därför var det bestämt att jag skulle hämta dem redan vid 13.30 idag så att vi kunde hitta på något tillsammans i eftermiddag.

"- Men mamma! Ska du hämta oss redan 13.30?! Det är ju pingisturnering på fritids och det vill vi inte missa!"

Ja, här försöker man.... och detta får man *suck*. Samtidigt är det väldigt skönt att det är på det hållet :-)
Hade känts hemskt att veta att de inte ville vara där.

Jag kom lagom till prisutdelningen och fick stolt se på när både Ellen och Erik fick motta 1:a priset i pingisturneringen (Ellen för tjejerna och Erik för killarna). Varför blev jag nu inte förvånad när Erik vill börja med pingis igen?

Efter fritids åkte vi hem och våldgästade pappa & Ingrid en stund. Därefter hade jag bokat bana så att vis kulle kunna bowla. Martin hann hem så att hela familjen kunde vara med - kvalitetstid och vardagslyx på en och samma gång :-)


NEJ!!!

Jag har lite att uppdatera men jag tar det i bakvänd ordning....
Ikväll har jag varit på hundföreläsning med Memea Mohlin.
Den allra första hundbok jag läste när vi skulle köpa Basti var just en av hennes böcker och jag tyckte den var kanon. Den satte liksom fingret  på så många bra saker.

Mycket av det hon sa ikväll är egentligen helt logiska saker men som av någon anledning inte riktigt har gått hem hos var och en - inte hos mig heller. Man satt där och tänkte:

"-Javisst! Självklart! Ja, så är det ju!" osv

Framför allt fastnade jag för en sak. Det var när hon pratade om ordet NEJ och dess innebörd. Vet hunden egentligen vad ordet betyder? Ja, det är väl klart, eller? Började fundera på Basti.... hur är det egentligen? Fattar han eller är det bara vi som går runt och tror det?

Jag är ju som jag är så när jag nu kom hem så ville jag ju testa honom. Involverade Martin och lyckades få honom att lämna soffan och fotbollen på TV:n.
Vad är det då som Basti verkligen älskar och som kan fungera som störning? Tja, vi kan ju ta köttbullar t.ex.
Jag vet att vi hoppade direkt på en avancerad nivå men jag ville helt enkelt testa Basti - lyckades det inte så visste jag ju att vi fick backa och börja om från början.

Skulle han lyckas motstå en köttbulle genom att jag bara helt enkelt sa NEJ?
Svaret blev.... NEJ *suck*

Första gången hann jag nog inte ens blinka innan köttbullen försvann ner i halsen på honom.

"-Shit! OK, det var nog för att jag var så långsam. Han fattar nog. Det var nog mitt fel." Så gick tankarna efter första försöket.....

Andra försöket stod Martin beredd för att ta honom om han inte skulle kunna motstå frestelsen. Med facit i hand så var det nog denna gången det funkade bäst. Vi hann ju stoppa honom med ett NEJ, men frågan är ju om det var ordet eller om det var överraskningsmomentet när både jag och Martin var reflexsnabba mot honom?
OK, vi var alltså tvungna att ge det ett sista försök (vid detta laget tyckte Basti att detta var en toppenlek).

Sista försöket...... tja, det är väl bara att krypa till korset och erkänna att vår hund inte kan eller vill förstå ordet NEJ. I alla fall inte när det är köttbullar med i bilden.
Den här sista gången var jag verkligen beredd! Jag hade en strategi. Jag skulle hävda min äganderätt till köttbullen. Jag skulle INTE låta Basti få den!
Vad händer då när jag nu så kaxigt ska visa honom att det är min köttbulle?! Jo, jag planerar att ta ett steg och ställa mig framför den där den ligger på golvet - liksom för att visa att den är min. Men jag råkar på något sätt ta ett snedsteg och istället för att ställa mig framför köttbullen så ställer jag mig PÅ den! Under några sekunder fattar jag inte vart den tagit vägen. Den försvann bara och jag hinner tänka att jag har världens snabbaste hund som lyckats sno köttbullen mitt framför ögonen på mig utan att jag märkte det. Så var det alltså inte...... den sitter fastklistrad och tillplattad under mina inneskor.
Mysigt att rensa bort den därifrån :-(

Ja.... det är väl bara till att inse att man har en del att jobba med.

RSS 2.0