Basti

Basti.
Martin har gett oss Basti-pratförbud under tiden vi varit iväg. Anledningen är för att han (Martin alltså) haft världens ångest över att lämna honom och inte få träffa honom på över en vecka.
Basti har varit med Tina och sina kompisar Mac & Miller.
I början var han (enligt Tina) olycklig, ville inte äta och sov dåligt. Sen blev det bättre och han började fatta att han skulle hålla sig till en "nya" flocken istället.

Men sen hände något.......

Vad som utlöst det hela vet vi inte riktigt men det blev ett gigantiskt hundslagsmål mellan Mac & Basti och ingen av dem kunde släppa det utan så fort de fick syn på varandra så började de morra och spänna sig. Jättetrist! Speciellt eftersom vi alltid umgåtts och hundarna i stort sett träffats nästan varje dag på hundrundorna sedan Basti var valp.

Naturligtvis kunde ju inte Tina ha Basti hemma hos sig längre utan ringde idag när vi befann oss mitt i skidbacken. Blev först ganska ställd och kunde knappt tro att det hade hänt.
Vad skulle vi nu göra? Vem kunde ta honom de sista dagarna? Vi kommer ju inte hem förrän på söndag (lunchtid).
Det enda vi kunde komma på var att de fick lämna honom hemma i vårt hus och så fick han vara där resten av tiden tills vi kommer hem. Grannen mitt emot har lovat att hjälpa till så gott hon kan med matning och rastning och Tina kommer säkert att fixa lite även om hon självklart har fullt upp med sina två hundar.
Jag har ingen bättre idé så det får bli så här tills vi kommer hem.

Så himla trist att det blev så.
Basti är ju mega-könsmogen och det enda jag kan komma på är att han nu tillbringat så mycket tid med Mac & Miller att de tyckte att det var dags för rangordning dem emellan.

*suck*

Kommentarer
Postat av: Tanja

Deja vue. Det märks att Kezo och Basti är syskon. Vi minns väl alla Göteborg :-)

Jag är förvånad att inte Basti har visat sig på styva linan tidigare. Kezo har ju hållt på mer eller mindre sen valpträffen i Lessebo. Det är ½ år sedan nu. Lycka till iallafall. Jag önskar att det fanns något jag kunde göra men som vi kommit på tidigare så bor vi alldeles för långt ifrån varandra. Jag hade ju inte kunnat ha honom hemma hos mig men jag hade kunnat hjälpa till med promenaderna.

Men låt nu inte detta förstöra resten av er skidsemester, lovar det

Kram

2009-04-10 @ 23:55:50
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Josefine

Vi finns här!!! Och Basti får JÄTTEGÄRNA vara här!!! Det hade bara varit kul. Jag ringer dig.



KRAM Josefine

2009-04-11 @ 11:50:49
URL: http://bozzeboxer.blogg.se/
Postat av: Helena Johansson

Vad trist! Vad ju med om detsamma här hemma med Chivas.. Fast efter 3 veckor! Antagligen tyckte Chivas att han hade bott in sej och tyckte att han borde testa vem som skulle bestämma.. Och stackars Malte som är så snäll, han fick visa att han minsann också har lite jävla anamma i sej... Men jag vill bara trösta med att det säkerligen kommer gå att släppa ihop dem igen, bara inte mattarna lägger sej i...:-) nåt som vi människor gärna gör..

2009-04-11 @ 13:39:58
URL: http://www.jaquilines.se
Postat av: Magdalena

Inte alls konstigt inte alls... Killarnas reaktion låter i mina öron helt normalt.

Basti tänker att min ledare/"mamma" tycks inte komma tillbaka - jag får nog gaska upp mig lite för att hålla ställningen!

Vet inte heller hur noga Tina varit med att verkligen hålla Basti på mattan - gå ut/in sist, klappad sist och minst, äta sist osv. Det är jätteviktigt när man har två eller fler hanar i flocken att se till att de håller ställningen som DU/NI bestämt och allra helst att gästen är allra lägst i rang och förstår detta!

Lycka till framöver hoppas att det löser sig när ni själva är med. Hör av dig om du vill ha lite råd och tips!

2009-04-12 @ 20:31:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0