Ett vitt leende...

Våra barn dras med "stora" bekymmer..... Erik med kärlekskranka dagisflickor och Ellen med lösa tänder.
Dessa tänder får absolut inte vidröras - endast studeras - från håll - med händerna bakom ryggen (för säkerhets skull så att man inte gör ett hastigt ryck med handen och råkar dra med sig tanden ut...). Ni förstår - tydligen är mammor kända för att vara så där lömska och anfalla de lösa tänderna när barnen inte är beredda....... det är i alla fall den uppfattning som min dotter har!

Nu har medvetna Ellen upptäckt att hennes ena nya tand är gul jfr med de gamla mjölktänderna, vilket kanske egentligen inte är så ovanligt. Men för Ellen är detta ett ganska stort problem. Hon står och borstar den här stackars tanden om och om igen - utan större resultat - om jag ska vara ärlig...

Ikväll började hon jämföra med mina tänder. Jag har nog iofs ganska vita tänder och har då och då fått frågan om jag blekt dem eller om jag använder någon särskild tandkräm (vilket jag absolut inte gör.... jag tar den som är billigast eller som har en rabattkupong hängandes bredvid sig i affären :-)   ).

När Ellen såg att hennes tand var gulare än mina så blev hon ännu mer hängig men fortsatte att studera dem mycket noggrannt. Då såg hon att mina hörntänder minsann inte var så vita!
Plötsligt kan man se den där skadeglädjen sprida sig i hela ansiktet på henne och hon skiner upp och säger:

"- Ha, de där tänderna är jättegula........ riktigt ost-gula!!!"

Tack för den du! :-(


Det är inte alltid en fördel att ha vita tänder......hahaha :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0