Produktiv man

Sista jobbedagen imorgon! Ska bli fantastiskt skönt med ledighet. Längtar!

Fast å andra sidan finns det stora fördelar med att jag är på jobbet medan Martin är ledig..... han har visat en otroligt effektiv och handlingskraftig sida (som jag inte alls ser när vi båda är hemma samtidigt!). Han är produktiv och får saker & ting gjorde i racerfart! Skitbra!!!
Känns gott att komma hem varje dag och saker och ting har blivit klart. Då menar jag inte de vanliga hushållsnära tjänsterna (städa, diska, tvätta m.m.) - dessa gör han dessutom! Sååååå bra! ♥

Golvlister

Efter jobbet idag mötte Martin mig på stan och vi hittade äntligen en matta till vardagsrummet. Fick låna hem den men redan när vi rullade ut den var vi överens om att den skulle få ligga kvar. Känns skönt att kunna stryka det från listan. Dessutom ringde de från Mio idag och meddelade att vårt soffbord hade kommit. Iväg och hämta det också så nu börjar det ta form här hemma :-)

Martin ville att vi skulle köpa de sista listerna också och trots att jag protesterade tvingades jag följa med på detta "tråkiga" uppdrag. Hur upphetsande är det att köpa golvlister???
För sent förstod jag att det fanns en baktanke med det hela! Eftersom vissa lister var megalånga (över 4 meter) så räckte så klart inte utrymmet i bilen. Martin tyckte inte att det var "lönt" att hämta släpen enbart för detta ändamål så han hade en plan!
Jag skulle sitta i passagerarsätet med rutan nerhissad och listerna stickandes ut genom rutan. Mitt uppdrag var att hålla i dem så att de inte vajade för mycket i fartvinden.
Hur tänkte han egentligen?!
Listerna var så långa att de låg från bagageutrymmet fram och ut genom min ruta. Det var nog inte helt lagligt eftersom de var längre fram än själva fronten på bilen.
Ja..... sen började vi vår färd hemåt (just vid den tiden då alla slutar jobbet och är på väg hem = mycket trafik). Lovar att jag kommer att ha träningsvärk i armarna efter att krampaktigt ha hållt dessa lister så att de inte ska gripas tag för mycket av fartvinden.
Så jäkla pinsamt!
Själv tyckte Martin att det var en lysande idé han frambringat.

*hrrmmm*


Sommarläsning

Någon som läst denna?
Har precis börjat och är redan fast! :-)


Snart semester

Man är van vid att ha en lång sommarledighet och jag var förberedd på att det skulle kännas lite "surt" nu i juni när Martin började sitt sommarlov och jag skulle fortsätta stiga upp tidigt om morgnarna för att ta mig till jobbet.
Med facit i hand känns det dock ganska OK. Skillnaden är att jag kommer på mig själv att planera min kommande ledighet mycket mer i detalj jfr med vad jag brukar göra.
Tidigare har jag vetat att jag haft en "hel sommar" på mig att förverkliga en del mål och hinna med att göra olika saker. Visserligen har man kanske skjutit upp en del saker med inbillningen om att jag kommer att hinna det sen eftersom jag ändå ska vara ledig så himla länge.

Nu har jag 4½ veckors semester och det känns onekligen välbehövt och efterlängtat. Det känns som att jag planerar allt lite mer nu för att "hinna med" så mycket som möjligt.

3 dagar kvar! :-)


Cykla till jobbet

Sent på kvällen när man halvligger i soffan och allt känns perfekt... tja, då kan man lätt bli lite kaxig och t.o.m. ta sig lite vatten över huvud.
Jag hann påbörja en mening och bet mig själv i tungan när jag hörde mig själv säga det jag sa:

"- Tja, man kanske skulle kunna cykla till jobbet imorgon."

Va fasiken är det jag säger??!!
Martin är precis som småglyttar - ibland hör han ingenting och ibland verkar han vara utrustad med superhörsel! Naturligtvis var det superhörsel denna gång.
Han var väldigt villig till att pumpa min cykel och se till att den var fix & färdig inför cykelturen idag. Andra saker man vill ha gjorda får man ibland tjata sig blå och grön om. Det behövdes alltså inte denna gång.

När man då inser vad man gett sig in i så försöker jag forma förutsättningarna därefter - om det blåste mer än 5 m/s enligt Klart.se (väderlöeksprognos) så skulle det vara en giltig orsak till att få ta bussen. Skitbra, tänkte jag, eftersom det ALLTID brukar blåsa. Trycker på appen på min Iphone och vad visar då prognosen? Jo.... typ 1 m/s!!!! What???
Inte ens en ynka regndroppe skulle det falla! :-(

Nä, så det vara bara till att krypa till korset i morse och packa cykelkorgen. Tanken slog mig att jag faktiskt skulle kunna cykla en hållplats och sedan "gömma" cykeln där i närheten och ta bussen till jobbet. Men när man väl satt där på den obekväma sadeln och vädret var perfekt för en morgoncykeltur.... ja, då blev det att man fortsatte att trampa på.


Familjeaktivitet

Idag hade vi bestämt att göra något tillsammans hela familjen. Vi bestämde (kanske med liiiiite motstånd från Martin) att vi skulle ut i skogen och plocka smultron och fläderblommor.
Marken lyste röd och vi har nu ikväll käkat smultron så det står ut genom öronen på oss!
Smultron luktar underbart gott och ibland önskar man att man kunde förmedla och skicka vidare en doft. I så fall skulle den läggas in just här i detta inlägg. :-)

Vi fick traska i högt gräs för att nå de där riktigt stora och fylliga fläderblommorna. Att tänka på ormar, fästingar och andra mindre trevliga djur var inte riktigt läge just då *hrrmmm*
Att Martin är allergisk mot just gräs verkade jag ha förträngt. Han blev nog själv varse om sin allergi när han hunnit gå några steg in i "gräsdjungeln". Nysningarna avlöste varandra på löpande band och man kan väl milt påstå att hans allergi inte blivit något bättre sen hans ungdom. Det har vi i alla fall bevis på nu ikväll *hehe*.
Jaja, vad får man inte offra för att få umgås med familjen och plocka lite fläderblommor ;-)

Vi kan i alla fall se fram emot god flädersaft i slutet av veckan!

Midsommarafton utan blomsterkransar

I fredags var det midsommarafton och i år var vi här hemma. Traditionerna är djupt rotade och även i år höll vi fast vid dem.
Alltid lika trevligt och mysigt även om vi i år valde att sitta inomhus.

Några blomsterkransar gör jag inte längre. De sista åren har jag köpt blommor och lagt tid på det med resultatet att ingen av barnen vill ha dem på sig. Man har mer eller mindre fått kommendera dem att ha dem på sig några minuter så att man hunnit fotografera dem. Detta enbart för att bevisa att även vi firat midsommar..... or what???
Nepp. Det där projektet har jag alltså lagt ner och lägger istället denna tid åt att sitta och småsnattra med de andra och samtidigt dricka något gott. I år blev det fördrink(ar).

Dacke sov över och testade om nya soffan funkade även till detta ändamål (verkade så).
Annars tillbringades midsommardagen mestadels i soffan. Hela familjen (utom Erik som lekte med kompis) slöade och slumrade till och från i soffan hela dagen.... så gött! :-)


Sommarsimskola och Mc Donalds

Erik har börjat på sommarsimskola och varken jag eller Martin låg väl särskilt högt på hans "favorit-lista" när vi berättade om hans "öde" *haha*.
Detta var inget han kunde förhandla om utan det var helt enkelt bara till att bita ihop och gilla läget.
En liten ljusstråle i hans påhittade mörker var att Philip i alla fall skulle gå i samma grupp som honom.

För att höja motivationen gjorde Martin (märk Martin!!!) som så många andra föräldrar.... han drar till med mut-varianten. Han lovar Erik en lunch på Mc Donalds den förmiddag han visar att han kan simma en hel längd utan några vilopauser.

OK. När ska vi lära oss att vi har en son som det står "TÄVLINGSFREAK" på i pannan?!
Efter första lektionen ringde Martin och berättade att vår son kunde mer än han tidigare visat och berättat..... han hade simmat lite mer än en halv längd. Eftersom vi gått runt med bilden av att han knappt visste hur man gjorde bentagen så var ju detta fantastiskt!!!

Det tog 4 dagar sedan blev det till att plocka fram plånboken och styra mot Mc Donalds efter simskolan *hahaha*


Fotbollsavslutning

I tisdags var det dags för fotbollsavslutning med Eriks lag. Med kort varsel ändrades destinationen från Wä IP till Bockeboda. Alltid lika mysigt (om man inte räknar med myggen då förstås). Det vankades lekar och tävlingar och sedan grillning tillsammans.
Kameran låg kvar här hemma och därför kan jag tyvärr inte bjuda på några "spännande" bilder.....
Hade jag haft den till hands hade jag nu kunnat visa er bildsekvenser då både jag och Marie-Louice visade våra graciösa förmågor *hahaha*. En del hade säkert kallat det klumpighet men om det råder det skilda meningar ;-)
 För min del skyller jag på att bollen inte var rund och att jag pga det snubblade ;-)


After Work

After Work.
Ett mycket trevligt "fenomen" :-)
Kan konstatera att det blivit ganska mycket och ofta av det fenomenet på sistonde. Egentligen inte mig emot men jag är tveksam till om jag varit ett vidare roligt sällskap då jag varit ganska trött den senaste tiden. Man stupar ner i soffan efter jobbet och sen blir man blytung i hela kroppen och kan liksom inte resa sig upp.

Kan dock rekommendera Bishop's Arms i Kristianstad och deras Rosévin.... mmmm :-)


Stockholm

Söndagkväll...... bloggkväll :-)

Fy vad dagarna rinner iväg! Har tusen saker att skriva om men väljer att ta en sammanfattning av tiden som gått sedan sista inlägget.

Förra helgen var jag i Stockholm tillsammans med resten av tjejmaffian. Dags för tjejhelg :-)
Någon undrade hur länge man kunde kalla det för just TJEJhelg med tanke på att vi bara blir äldre och äldre..... kom fram till att man kan kalla det så även när vi är rynkiga 90-åringar. Vi kommer att röja oss fram med våra rullatorer och permobiler vart vi än möts :-) Tjejer kommer vi alltid att vara.... var går annars den där "gränsen"?
Att vi blivit äldre märktes dock på valet av aktiviteter under lördagen. Vi njöt av att få åka upp och beundra utsikten från Globens utsida - Skyview - och sedan avnjuta en lunch under en skärgårdstur. Kvällen avslutades hemma hos Maria med grill och annat gott!
Eftersom vi kom upp redan på fredagen så hann vi med en hel eftermiddags shopping. Hann dessutom åka in en snabbrunda på söndagen innan tåget gick hem :-)
Ipad2

ÄNTLIGEN!!!
Min Ipad2 har kommit och den är verkligen så perfekt som jag förväntat mig! :-)

Tårfylld avslutning

Intensiva dagar!!!
Skolavslutning i tisdags och jag som ALDRIG brukar gråta eller bli känslosam på avslutningar grät och förväntades hålla tal samtidigt..... hur lyckat blir det??? Det verkade smitta av sig och den ena efter den andra fällde tårar till höger & vänster.
Inför fullsatt kyrka fick jag världens finaste orkidé och man står där och försöker "skärpa till sig" och inte snörvla för mycket. Det är bara och inse att jag "misslyckades" totalt!

Känslosamt blev det av naturliga skäl men en superfin avslutning fick vi.

Nu blir det lååååånga arbetsdagar och därför känns det extra gött att få åka till Stockholm imorgon och tillbringa helgen med tjejmaffian! :-)
Energipåfyllning!


Vad har du i nappflaskan?

Lovade att denna skulle publiceras *hahaha* :-)

Frågan är vad du har i nappflaskan? ;-)


Anders


Sista väggen

Ikväll målas sista väggen och snart kan vi sätta möblerna på rätt plats. Vi har levt i ett kaos de senaste veckorna och det ska bli skönt att få allt på plats.
Om ett par veckor kommer soffbordet och sen ska det köpas matta och lampor.


Martin fick blåsa i pipan

Ellen fick spela dubbla matcher idag då de var ont om folk i ena laget. Andra matchen var riktigt spännande och bra! :-)
Fint folk i publiken.... fam. Wildt Persson kom och kollade (de saknade väl oss efter att varit utan oss i ca 4 timmar *hahaha*).

När vi kom till idrottsplatsen hade inte domaren kommit så Martin fick rycka in och döma första halvlek. Lite kul eftersom vi pratade om hans domarerfarenheter igår (att han dömt matcher när han var yngre).
Det fanns ingen ordentlig visselpipa utan han fick ta en sådan som det brukar sitta på vissa typer av barnbyxor (de som knappt låter något) :-)


E & E

Jag kan också tacksamt konstatera att ju äldre barnen blir desto längre stunder kan de sitta still för att bli fotograferade. Man behöver inte ställa om kamerans inställningar till "sportbilder" (dvs foton där man förväntar sig rörelse) *hahaha*.

I går passade jag på att fotografera Ellen & Erik och kunde faktiskt ta några bilder i rad utan att de "hoppade ur bild" ;-)


Mysiga ställen

Man kan hitta många mysiga små ställen.....
Dessa finns i trädgården på Genvägen.


Bilder

Bilder från sommarfesten!
Erik och Lotta


I myshörnan på altanen


Algot


Wilda & Annika


Köttet på grillen och grillmästaren på plats


Wilda & Ellen


Buffé ♥
Pappa
Det finns en app där man kan kolla vart flygplanen är på väg och var
de flyger ifrån.
Knoll & Tott roade sig med detta.... ;)


Efterrätt


Mys ♥


Frukost i trädgården
Ingrid

Sommarfest

Hemkommen från en underbar sommarfest hos pappa & Ingrid.
Alltid lika mysigt och när man är där kopplar man verkligen av och det är nog en av anledningarna tiull varför jag är så trött idag. Man tillåter sig att slappna av och då kommer tröttheten ifatt en.

Att sen få tillbringa natten i sitt gamla flickrum gör ju också en lite nostalgisk och i går kväll låg jag där och tänkte mig tillbaka hur det såg ut när jag bodde där.
Idag är rummet ett "JAZZ-rum". Ja, huset är ju så stort så man har möjlighet att utnyttja de olika ytorna till diverse saker. Här nere kan man idag hitta olika instrument men det där JAZZ-temat har nog suddats ut en aning för nu är instrumenten uppblandade med två motionscyklar och två Pilatesbollar...... jag undrar om det numera kallas för JAZZ- och motionsrum???

Underbart väder och alltid lika trevligt sällskap :-)

Tusen TACK för en superdupermysig sommarfest!

♥♥♥

Förbannad och orolig

Vi har nu sagt upp Ellens fritidsplats och fr.o.m. HT-11 har hon ingen plats längre. Hon har iofs inte nyttjat sin plats överhuvudtaget på eftermiddagarna den här terminen (och knappt under förra terminen heller).
Istället går hon hem och har antingen med sig kompisar hem eller följer hon med någon annan hem. Detta har funkat hur bra som helst och på rutin brukar hon slå en pling för att berätta var hon är någonstans.

Ellen har alltid varit minutiöst noggrann med tider och vi litar fullt ut på henne. När hon då plötsligt inte kommer hem på angiven tid och dessutom hittar man hennes mobil liggandes här hemma på köksbordet..... tja, då börjar man fundera. Först blir man skitförbannad och tycker att hon är oansvarig. Man ringer till kompisarna men ingen verkar veta vart hon är. Då tar man cykeln och cyklar runt i Öllsjö för att leta men det är ju som att leta efter en nål i en höstack. Man vet ju inte var man ska börja liksom.
I brist på ideér ringer jag till Martin (som befinner sig på lägerskola) och undrar vad jag ska göra. Vad är nästa steg?

Tiden går och det har nu hunnit gå 40 minuter sedan Ellen skulle vara hemma. Detta är inte likt henne. Dessutom är det fotbollsträning och tjejerna i laget brukar träffas vid ett visst klockslagför att cykla tillsammans till träningen. Detta klockslag är bara 5 minuter bort. Hur kan Ellen ha glömt eller missat detta?!
Det är nu de oroliga tankarna börjar komma.....
Kan det ha hänt något?

Till slut får vi tag på föräldrarna till en annan av Ellens kompisar. Då visar det sig att de varit där hemma - redan ombytta och klara till fotbollsträningen - och att de nu cyklat till idrottsplatsen. Jag känner att det börjar spruta små blixtar ut från min skalle och tänker att det var tur för Ellen att hon inte var här just nu. Vem kommer då cyklandes rakt mot mig?! Jo Ellen!!! Hon hade glömt något och cyklade därför hem för att hämta detta.
Försökte hålla mig så lugn som möjligt och sa bara att vi fick diskutera detta mer senare (vilket vi nu har gjort).

Vet inte riktigt hur hon tänkte idag. Det vet hon inte själv heller mer än att hon är väldigt ångerfull och förstående för att jag var både förbannad och orolig.

Mobilen gör ingen nytta hemma på köksbordet. Den ska användas just i de syften att berätta att man förflyttar sig och var man är någonstans. Då menar jag så klart inte att det ska överdrivas på något håll.

Erik har shoppat kläder

Onsdagar är min "hämtdag" (=jag som hämtar Erik på fritids). Så även idag.
Hämtade en aning tidigare så att vi hann in till stan och fixa avslutningskläder. Erik fastnade direkt för två rosa tröjor (!). Sen hittade han en skjorta och ett par trekvartsbyxor. Perfekt... nu har han lite att välja mellan när vi ska iväg på olika små tillställningar. Nu närmast är det den traditionella sommarfesten hos pappa & Ingrid på lördag och Erik har redan bestämt sin outfit :-)Om ni tror att jag misslyckats genom att bara ta halvkroppsbilder så tror ni helt fel. Jag fick nämligen strikta order om att dra gränsen precis där eftersom han sedan enbart hade kalsonger på nederdelen *hahahaha*


Kampen mot barnsex

Sitter och tittar på en dokumentär som handlar om pedofiler och hur man i Kambodja försöker stoppa all barnsex. Vet egentligen inte varför jag sitter och glor på detta program då jag berörs så illa av det.
Man har smygfilmat bordeller där hallickarna är pojkar i 12 års åldern och de gör allt för att turisterna ska köpa tjänster av flickor i åldern 4-10 år. Fruktansvärt!!! :-(

Vuxna människor som utnyttjar barn sexuellt är för jävligt!!! Det finns inga som helst ursäkter för detta. Jag mår riktigt illa!

Jag hyllar verkligen alla människor som jobbar för att sätta dit alla dessa sjuka vuxna. Det är ett tålamodskrävande jobb och jag är full av beundran att det finns de som både orkar och klarar av att jobba med detta varje dag.

Att det sedan också finns ett utstuderat system för falska adoptioner får ju inte mig att må direkt bättre :-(
Man adopterar små barn från fattiga familjer (som är i desperat behov av pengar) och har dem sedan i sitt våld och kan "fritt" utnyttja dem.

Fy fan!!!

Olika typer av samkväm

Vi närmar oss skolavslutningstider och det innebär brännbollskvällar och andra typer av samkväm med sina barn och deras klass.
Ikväll var det Eriks tur att ha "samkväm"..... Först en snabb utvärdering inne i en klibbigt varm matsal och sedan tipsrunda på skolgården. Slutligen fika på fotbollsplanen. CHECK! Nu är det avklarat! :-)


Lite vädersnack

Jisses vad kvalmigt det varit idag! På jobbet har luften stått still och efter någon timme höll jag på att krevera!
Funderade på hur jag skulle klara att jobba hela dagen. Då berättar en kollega att den stora apparaten som jag har uppe vid taket i mitt rum tydligen var en AC!!! WHAT??? Varför har jag inte fattat det tidigare?! Slog på den och hela världen förändrades *hahahaha*!!! Helt plötsligt kunde man andas och den sprängande huvudvärken försvann. Nästan så att man ville sitta inne på sitt arbetsrum hela dagen ;-)

Man har bara väntat på ett rejält åskoväder och ett riktigt ösregn som kan rensa upp luften lite men det verkar inte komma. Det blixtrade riktigt ordentligt i går kväll. Trodde först att det var någon som sköt upp fyrverkerier men det var gigantiska blixtar. Man kunde inte höra några knallar eller något muller så ovädret var nog en bra bit härifrån.


Boktips

Boktips!


Avalon

Bilder från Göteborg...Vi bodde på Avalon som är ett hotell mitt i "smeten" och som verkligen kan rekommenderas. Det allra bästa var nog takterassen med den utskjutande poolen! :-)Passade på att umgås med en av mina absoluta favoriter..... Caroline!!! :-)
Fika är något som vi båda är väldigt bra på *hehe*
Vi hann inte till frukosten

Malin "smugglade" med en 1,5 liters bubbel ;-)
Det är inte var dag man får skåla med piratmuggar :-)Den traditionella frukosten fick bytas ut till brunch då vi var lite efter i vårt "schema". Vi lockades av shopping på väg mot vårt frukostställe vilket nog bidrog till att de redan hunnit plocka undan frukostmenyn och plockat fram brunch-menyn :-)Man blir trött av att shoppa.... det tar på krafterna och man behöver ladda om. Ett glas rosé i skuggan var ju inte helt fel :-)Tack för en supertrevlig dag! ♥

Underbar ledighet

Vilka underbara dagar!!!
Man får bara mersmak på att vara ledig när vädret visar sig från sin bästa sida.
Att gå till jobbet i morgon känns kanske inte som något som frestar mig jättemycket just nu även om jag vet att jag kommer att tycka det är kul när jag väl är där.

I torsdags var jag i Göteborg med med jobbet och vi njöt av två trevliga och underbara dagar tillsammans nu innan vi skiljs åt. Bättre avslutningsminne kan man nog inte få :-)

I lördags var det återigen dags för Erik att spela fotboll och hela familjen var så klart med. Efteråt körde vi vidare till glasskiosken och åt en Otto-glass :)
Resten av dagen tillbringades i trädgården.

I går målade Martin i vardagsrummet och jag låg i solstolen och läste min nyinköpta bok. Bra arbetsfördelning, eller hur? ;-)
Det är helt underbart att bara kunna få slappa i solen och bara ta dagen som den kommer. På kvällen kom Jossan hit och färgade bort alla mina vita hårstrån (som verkar föröka sig i megahastighet!)

I dag var det inplanerat en tripp till Köpenhamn med ligan. Mycket shopping och tunga kassar.

Vem vill börja jobba igen när man kan tillbringa sina lediga dagar så som jag gjort?

RSS 2.0