Det närmar sig....

Nu närmar sig den där 80-tals festen med stormsteg och det gör min ångest också..... :-S
Jag har absolut ingen susning om vad jag ska ha på mig och jag blir bara mer och mer stirr när jag hör en efter en att de har sin outfit klar. Men jag då???!!!

Det kommer att bli precis som barnens maskerader.... jag står här kvällen innan högröd i ansiktet med värsta panikattacken och försöker komma på en lösning i sista minuten.

OM... jag säger bara OM.... det finns någon där ute som har en idé, så snälla..... tipsa mig! Jag har nog aldrig haft sådan idétorka som just nu råder i skallen!

Oj, nu vet jag inte riktigt vad som hände med texten! Jaja, strunt samma!

Ibland önskar jag att det var söndagsöppet i affärerna här så att man hade ytterligare en dag på sig att fixa ärenden i stan.... vardagarna finns ju liksom inte ens på kartan...... vem hinner göra något då?!


Gamla klasskamrater

Sitter här med ett leende på läpparna och håller på att bli smått nostalgisk.... :-)
Har hittat många av mina gamla klasskamrater från högstadiet på Facebook nyligen och man inser att man blivit några år äldre.
Även om mycket har förändrats så finns ju minnena kvar och man minns både det ena och det andra.
På högstadietiden umgicks jag näst intill bara med killar i min klass. Det bara blev så och det trivdes jag bra med. Man slapp alla tjejintriger och sladderattacker. Här var det bara raka rör som gällde och det passade mig bra!

Måste nog erkänna att höstadietiden var den roligaste tiden av min skolgång (gymnasiet inräknat...)


Barnen är uthyrda...

Ikväll ska jag och Martin ta med pappa & Ingrid på RENT. Förra året var vi ju och såg Tarzan så nu får man väl säga att det har blivit en slags tradition :-)

Det är vår julklapp till dem och i den ingår såklart också en god middag med gott att dricka till.
Barnen har vi hyrt ut till farmor & farfar som precis varit här och hämtat dem.
De passar nu på att fira Erik idag med olika roliga saker. De brukar göra så.... att när någon av barnen fyller år så tar de med dem och ger dem en dag med roliga upplevelser + mat på Mc Donalds - som i barnens ögon aldrig kan bli fel :-)

Erik fick pengar av dem och duktig på att räkna som han är så konstaterade han att han nu snart har sparat ihop till 1000-lappen!!! Snacka om en överlycklig kille! :-)
Dessutom fick han två nya fiskar av dem. STORA fiskar! I alla fall i jämförelse med de vi har i akvariet idag. Nu ser ju ynglen ut som små flugskitar i förhållande till de enorma Guramifiskarna som anlände idag.



Våt hund....

Idag har Basti badat i havet! Utan tillåtelse!
Tja, vad ska jag säga...... hunden var överlycklig, våt och grusig....... husse som precis dammsugit och torkat golven blev väl...... tja, sådär glad........ :-P

Simträning

Måste erkänna att jag inte alls var sugen på att lämna den varma sängen i morse när väckarklockan ringde. Det var däremot barnen. Tennis och simträning - toppen!

Martin tog Erik och körde iväg till tennisträningen och jag och Ellen for till badhuset för att fortsätta öva simning. Det har ju blivit några veckors uppehåll pga sjukdomar och sportlov. Men nu skulle vi ta tag i det igen! :-)

De andra gångerna har det knappt varit några människor där förutom vi och simskolan. Idag var där fullsmockat - klockan 9.00 på morgonen! Har inte folk något bättre för sig än åka dit då?! *ler*

Idag släppte vi simring och dyna helt och var fullt fokuserade på att träna utan något hjälpmedel. Det gick ganska bra men frestelsen att sätta ner en fot - eller två - blev ofta för stor och hon klarade max av ett par simtag innan det "fuskades".
Tillslut hoppade vi över muren och ner i den djupa delen. Där gick det ju inte att sätta ner en liten fot när man ville.....
Med facit i hand konstaterade både Ellen och jag att det gick mycket bättre att simma här. Hennes ben och fötter har en tendens att sjunka ner en aning men nu gjorde det ingenting eftersom hon ändå inte nådde botten så det var bara att fortsätta att ta nya bentag. :-)

Jag har sagt det förut och säger det igen - snäckan kommer att simma innan sommaren! :-)

Kalas i Gringelstad

När jag kom hem från stan var det snabba ombyte och sedan iväg till Gringelstad där vi skulle fira Annika.
Vet inte vem som var gladast -  Alfred eller Ellen - över att se varandra! :-)







Annikas fina dukning....

Tea Pot

Hemma igen och egentligen är jag ganska trött men samtidigt vill jag ju berätta lite om min dag :-)

Efter jobbet åkte jag och Caroline in till stan och fikade. Det var min "födelsedagspresent" :-)
Tänk om man alltid kunde avsluta sin arbetsvecka på det sättet...... det hade varit underbart!

Vi var på Tea Pot och jag blev påmind om hur barnsligt gott det är med Scones! Måste få tummarna loss och baka sådana en dag.

Bjuder på några idolbilder ;-)




Den klassiska posen....


Ja.... behövs det några ord här?! ;-)


Mer senare....

Ska strax iväg till Gringelstad för att fira Annika. Uppdaterar mer senare ikväll......

"- ..... och vips så sa jag OK!"

Ikväll när jag nattade Erik låg vi och pratade lite om ditt & datt.
Inte så förvånande så ledde han in samtalet så att det kretsade runt hans födelsedag på söndag. För honom är detta en JÄTTEgrej :-)

Det som står allra överst på hans önskelista är det där fotbollsspelet på ben. Martin får "spatt" här hemma så fort det kommer på tal och får det där hysteriska i blicken. Han vill absolut inte ha in en sån stor grej i huset för var ska den stå?!
Ja, alltså det är väl iofs ett litet bekymmer men nu är det så att jag redan har gett mitt "medgivande" till syster att de kan köpa ett sådant. Det var ganska lätt gjort. Hon ringde och berättade att de hittat ett - och vips så sa jag OK :-)

Nu tänker jag inte skriva ut måtten på det här spelet för då kommer jag inte att få en blund i natt utan kommer att trakasseras av min käre make över att jag tagit detta beslut. Har jag tur så läser han inte i bloggen förrän i morgon på jobbet och då hinner han avreagera sig där innan vi träffas - smart va?! *skratt*

Ja, jag vet...... jag gillar ju också sådana spel :-)



Vilken tur att Erik inte kan läsa så bra ännu och inte är inne på min blogg. Det är däremot Ellen. Du vet vad som gäller Ellen - inte ett ord!!!


Somna fort

Att sova är ett underskattat nöje och njutning..... det är det jag tänker på varje morgon när Martin kommer in och väcker mig. Så har det dock inte alltid varit för min del.....
Kommer ihåg när jag var barn och vilket sjå mina föräldrar hade för att få mig att somna! Jag fattar inte att de hade tålamodet!

Det gick liksom inte att somna hur mycket jag än försökte. Problemet var nog att jag försökte för mycket.......
Till slut satte det sig i huvudet på mig och redan tidigt på kvällen var jag inställd på att inte kunna somna. Något som verkligen är skitjobbigt det är ju att bara ligga vaken och vända och vrida på sig i all evighet medan klockan bara tickar på och man får mer och mer panik för att man inte somnar.

Som tur är så har jag inte det problemet längre ;-)  Nu är det snarare på andra hållet. "Somna-så-fort-jag-lägger-huvudet-på-kudden-syndromet" har drabbat mig  sedan måååånga år tillbaka :-)

Filmkväll

Torsdag= filmkväll! :-)

Ikväll blev det "Rogue Assassin". Helt klart OK med mycket action så det var ingen risk att somna i soffan trots att man släpat ner täcket från ovanvåningen...... ja, alltså undantag för Martin då..... som naturligtvis somnade *hrmm*

Alltid lika kul när både jag och Dacke ganska lätt kan förutspå vad som ska hända i filmen med ganska exakt precision medan Martin i sin tur inte ens kan se skillnad på asiaterna i filmen..... *skratt*



Om någon undrade var "the love-couple" - Emma & Johan var så kan vi meddela att de spacklade vardagsrummet....... hrmmm.... hur mycket tror vi på det?! ;-)

Ellens glasögon

Idag har vi varit och hämtat Ellens glasögon och hon är sååååå nöjd.
Jag tycker hon är jättesöt i sina glasögon :-)  ♥




"- Va?! Nähä! Varför då?!"

"-Jag är kär i dig Erik!"
"- Jag ska pussa dig jättemycket sen!"

Så låter det fortfarande bara vi visar oss i dörröppningen på dagis och Erik drar ner mössan om möjligt ännu mer och suckar ljudligt. Han tycker verkligen detta är skitjobbigt! *ler*
Flickorna går förbi honom, klappar till honom i rumpan eller nyper honom i kinderna - helt öppet - och Erik försöker parera undan så gott han kan.

"- Alltså mamma, det är såååååå jobbigt!"
"- Men Erik, om 10 år kommer du att vilja att tjejerna är kära i dig."
"- Va?! Nähä! Varför då?!"

Tja, lite svårt att fatta nu kanske...... *ler*

Pyjamasparty med övernattning

Erik är bjuden på 6-års kalas hos Valter nästa helg. Det är pyjamasparty med övernattning!
Tjoho - det ska bli mycket intressant att se vart detta slutar *ler*

Han är helt inställd på att övernatta och tycker det är världens grej. Fixar han detta är jag mycket imponerad! :-)

Vem vet.... han kanske inte alls är mammig på kvällen...... eller vaknar mitt i natten och känner ett behov att vandra in till sina föräldrar..... ;-)


Erik har visst sovit borta förut - det är inget nytt. Men eftersom han är barn nr. 2 så har det oftast blivit att han övernattat tillsammans med Ellen hos någon av våra närmsta - aldrig ensam. Det är väl en nackdel....
Ellen blev ju van att sova borta ensam så det har hon inga problem med. Det har hon gjort i stort sett hela sitt liv och hos kompisar sedan hon var 5 år. Har aldrig varit några problem. Men sen är hon ju ganska självständig också.....

Erik är beroende av storasyster..... eller, han tror sig vara det i alla fall..... *suck*
Han hade behövt mer träning i att sova borta ensam.

Ska bli spännande att se hur det slutar :-)


Nya yngel

Jaha, nu är jag hemma från jobbet och barnen är hämtade. Gick +1 barn idag och har alltså 3 stycken här hemma just nu.

Imorse blev jag försenad........ alla morgonrutiner är ju väl inkörda även om jag nu oftast också klämmer in ett kort blogginlägg. :-) Idag upptäckte vi nämligen fler yngel i akvariet. Dem var vi ju "tvungna" att fånga in och nu simmar de alltså i barnbassängen. Denna gången var det Platyna som ynglat av sig. Hoppas de tar paus nu för jag vet inte riktigt hur alla fiskar ska få plats annars.......

Vi ska äta "Karlsson"

Är ni vakna?
Sitter vid frukostbordet och har precis avslutat min frukost, väckt barnen och ska snart börja ta tag i alla rutiner som brukar göras i en rasande fart.

Försökte komma i säng i god tid  igår för att återigen vara så där pigg som jag var i måndags morse. Men även om tanken fanns där så gick det inte så bra. Fastnade med arbetsuppgifter till ganska sent och suckade bara på mig själv när jag såg vad klockan hade hunnit bli när jag kröp ner i sängen.
Vi får se om det går bättre idag.

Erik har "stora" bekymmer om vad han ska bjuda på på sitt "vuxenkalas" på söndag. Då fyller lillkillen 6 år! :-)
Nu har han i alla fall bestämt sig för Dajmtårtor! Ett stort leende sped sig i mitt ansikte när jag då insåg att jag kan kasta bort alla de där funderingarna över tårtbakande och fixande. Han vill ha de där små Dajmtårtorna man köper i affären! :-) Just nu kommer jag inte på vem som tillverkar dem men ni vet säkert vilka jag menar........ de gör alla sorters möjliga små tårtor.........

Sen vill han att vi ska äta "Karlsson"....... *skratt*

Ja..... det kan ni ju fundera över vad det är gästerna ska bli bjudna på på söndag! *ler*

Ha en bra dag!

Mc Flurry

Nu har jag drabbats av ett fruktansvärt sug efter glass. Jag ser framför mig en Mc Flurry. Undrar om jag kan få Martin till att köra och köpa en sådan till mig...?
Värt ett försök! ;-)

Solnedgång

Solnedgången idag...... :-)








Semla, Fastlagsbulle, Hetvägg.......

Nu har vi varit hemma hos mamma och överraskat med semlor.... eller, ja.... överraskat och överraskat.... vad säger du Lotta? *hrmm*

Det var visst någon som råkade försäga sig........ så där stod mamma glad i hågen med kaffet påsatt och väntade in semlorna *skratt*


Jättegoda semlor men nu sitter jag här med världens magknip. Kan det verkligen bero på en liten bulle med grädde och mandelmassa?!


Eftermiddag

Åh, vilken härlig eftermiddag! :-)
Tänk vad lite blå himmel och solsken kan göra gott i själen!

Erik ska bort till Herman en liten stund, sen tänkte vi överraska mamma med semlor. Ni har väl inte glömt att det är fettisdagen idag?

Har sett så många alternativ på semlor - chokladsemlor, fruktsemlor m.m. Hade varit spännande att testa en annan variant någon gång men idag lär det bli de traditionella :-)

Ja, jag behöver väl inte säga att jag inte bakar själv...... det vet ni väl vid det här laget *skratt*
Nej, i mitt fall ligger Café Sandhem lägligt nära.

Engångsföreteelse

Jaha...... det varade bara en dag/morgon......... jag menar det där att jag var pigg på morgonen. Det var nog en engångsföreteelse.
Idag känner man igen sig själv igen - svårt att stiga upp, gäspar tusen gånger, frusen och längtar tillbaka till sängen igen.

Tyckte ändå att jag gick och la mig i ganska god tid i går...... men visst, sen låg jag ju och glodde på TV i en timme till *hrmm*

Jaha, vad har ni för planer idag?

Jag drar honom i stortårna *skratt*

Tror att jag ska försöka få liv i min "medvetslösa" man som ligger här i soffan med mig. Undrar vilken metod jag ska välja - den snälla eller den mindre snälla?

Med Martin är det så att man kan väcka honom flera gånger utan att han riktigt vaknar. Därför måste man ta i med hårdhandskarna om man vill se resultat med en gång. ;-)

Det som brukar ge bäst resultat är att dra i stortårna...... *ler*

Sov gott!

10 barn!!!

Oh my god!
Har precis tittat på Familjen annorlunda.......
Alltså...... 10 barn! Det skojar man inte med! Det har respekt med sig!
Hur hinner man med? Hur hinner man med varje barn? Hur hinner man med sig själv?

Tolka mig inte fel - jag är imponerad av dem som väljer detta enorma familjeliv. Det är dock bara att inse att jag inte hade fixat det. Inget för mig. Två räcker alldeles lagom :-)

Jag menar..... vi kan bara ta det exemplet att den ena familjen med 10 barn ska åka på skidsemester. De har en egen buss som pappan kör familjen i.
Jag blundar och ser framför mig scenariet när 10 barn med blöta vinterkläder ska komma in efter en dag i skidbacken...... *oohhhh*


Bild - Tv4

Nej, min familj räcker alldeles lagom till mig..........två barn, en man, en hund och en blogg  :-) *skratt*

Erik the businessman

Erik ska nog bli affärsman eller något liknande i framtiden. Sinne för business har han i alla fall :-)


Han har nu bestämt sig för att sälja sina egenuppfödda guppyfiskar när de vuxit klart. Priset är väl inte riktigt spikat men några kronor per fisk lär det nog bli. Ett ganska bra kap om ni frågar mig med tanke på att de kostar 20-30 kr/st i djuraffärerna.

Hur som helst så har han redan bestämt vad han ska köpa för sina pengar. Han ska köpa ett Nintendospel och nu börjar hans tålamod att tryta. Så här lät det tidigare idag:

"- Väx! Väx! Väx! Ni måste växa nu så jag kan sälja er och bli rik! Hör ni det?!"

*skratt*


Pernilla = kraftig benstomme och oanade muskler :-)

Jag fick många kommentarer ang. Bastis vikt - TACK!
Jag måste erkänna att jag gillar ert resonemang....... muskler! :-)
Gäller det människor också? Om jag fortsätter att gå upp i vikt så kan jag förklara det med en kraftig benstomme och  muskler som nu ploppat upp. :-) I like!!! *haha*

Det måste ju vara det som hänt med mig de senaste månaderna.... eller? *skratt*

Hur kan detta vara möjligt?

Eftermiddag och fortfarande pigg - I'm impressed! :-)
Har hämtat barnen - blev av med ett och fick ett extra....... ;-)
Erik dumpade jag av hemma hos Herman och Antonia följde med Ellen hem.

Sitter och stirrar på den 4-benta här hemma. Hur stor är han egentligen?
För ca 1½ månad sedan vägde jag honom och då stannade vågen på 34,5 kg. Började fundera lite på om han borde minska lite i vikt. Drog ner på maten och har fortsatt motionera honom så som tidigare.

Idag tyckte jag det var dags att konfrontera vågen igen....... Kan någon vara så snäll och förklara för mig hur det kan vara så att den stannar på 35 kg - exakt?! Alltså 0,5 kg + !!!! Hur är detta möjligt?

Det känns som en jäkla koloss!!!

God morgon!

God morgon!
Nu är sportlovet slut och vardagen träder in igen. Jobbedag idag och vi har fått pussla om i våra scheman en aning för att få det att gå ihop med dagis- och fritidslämningar/hämtningar. Men det är ju så vardagen ser ut....... :-)

Känner mig förvånansvärt pigg nu på morgonkvisten och jag vet inte om det kan bero på att jag halvsov mig igenom BECK igår kväll......? Har alltså fått ganska många timmars sömn.

Ha en bra dag allihop! :-)

Glasögonen beställda

Måste bara ge ett stort diplom till Synsam här i Kristianstad för deras bemötande :-)
Jag vet att jag "hyllade" optiker Mats i ett tidigare inlägg och igår var vi där igen för att beställa glasögonen.
Ellen hade nog bestämt sig redan från början men övertalades att ta hem några par för att se om hon fick nya favoriter. Så blev det alltså inte utan hon höll fast vid det paret som hon valt från början.

Vi blev expedierade av en jättetrevlig tjej som tog sig tid att förklara för Ellen olika saker som kunde vara bra att veta och tänka på. I slutet fick hon dessutom en penna och en vattenflaska halvfylld med kolor :-)
Vilken unge vill inte ha glasögon då? ;-) Det var ju t.o.m så att jag ville ha ett nytt par! *ler*

Många barn vill absolut inte ha glasögon och är kanske rädda för vad omgivningen ska säga och tycka. I ellens fall är det tvärtom - hon längtar tills hon får dem och bryr sig inte ett dugg om vad klasskamrater och andra ska säga eller tycka. Egentligen borde jag inte bli förvånad för så har hon varit i stort sett hela tiden.......

Sova i soffan

Att somna i soffan tillhör nog också de saker jag kategoriserar inom rubriken - VARDAGSLYX :-)
Har sovit gott i soffan i eftermiddags medan maken har dammsugat golvet runt och under mig *ler*

Mina lymfkörtlar i nacken känns inte alls av så mycket nu och jag kan alltså konstatera att en eftermiddagslur i soffan hjälper bättre än både mediciner och rödtjut.


Valputställning

Jag och Josefine körde till Nordskånska kennelklubbens valputställning i Hässleholm idag. Jättemycket folk och många söta hundar.
Visst suger det lite extra i valptarmen när man ser alla dessa valpiga små rörelser och uttryck :-)

Idag var det inte settrarna som jag skulle beundra utan idag var vi där för att spana in boxervalparna. Bozze är ju 14 veckor och för ung för att ställas ut ännu men det var kul att se hur han han ska komma att utvecklas.


Bozze för några veckor sedan


"- Upp o hoppa - ligg inte o dra er!"

"- Upp o hoppa - ligg inte o dra er!"

Jag vet inte om jag ska ta ett skutt in i sovrummet och sjunga den för Martin? Tror ni det skulle bli uppskattat att bli väckt på det viset? *haha*
Det tillhör ju inte vanligheterna att jag är uppe före honom men idag är det faktiskt så.

Jag och Josefine ska till Hässleholm för att gå på valputställning. :-)
Först och främst ska vi spana in boxervalparna!

Nu ska jag in i duschen - vi hörs senare :-)

Trekant

I början av programmet (Melodifestivalen) säger Petra Mede någonting i stil med "- .... trekant med EMD".

Små grytor med stora öron.......Ellen frågar direkt:

"- Mamma, vad menar hon med trekant?!"

Ööhhh...... *hrmm*

"- Baby good bye...."

"- Baby good bye......"

Erik sjunger ikapp med sina idoler på TV:n och är överlycklig över att de gått vidare till finalen i Melodifestivalen.

Bild - Svt


Vill se

Denna vill jag absolut se!

Män som hatar kvinnor

Har ju läst böckerna och är såklart nyfiken på filmerna. :-)


Snusförnuftiga Erik

Erik:

"- Mamma, det går 60 sekunder på 1 minut. Sen går det 60 minuter på 1 timme."

Bara sådär snusförnuftigt....... :-)

Kan lite rödtjut döva mina lymfkörtlar?

Har varit frusen hela eftermiddagen och efter jag varit ute med Basti kröp jag ner i soffan. Här har jag legat sedan dess och bara slappat och halvsovit. För en liten stund sedan kom Erik och la en fleecefilt på mig :-)

Nu har jag också serverat mig själv ett glas rödvin i hopp om att det ska döva mina "lymfkörtlar" i nacken..... *hehe*
Om inte annat så är det godare än alvedon (som jag i stort sett aldrig tar).

Kvällens planer sträcker sig inte så långt här i från soffan. Planerar att ligga här så mycket som möjligt ( med paus för middagen som snart serveras) och kommer nog att titta på Melodifestivalen.

Bilder

Fler bilder....


Isvakar



Kristianstad i fjärran

Gäss

Idag såg jag en hel flock med gäss som landat på en åker. Ville att Martin skulle köra långsamt så att jag hann fotografera men han har tröttnat på alla bilder av fåglar, bär och grenar så han var inte så intresserad av det.
Lyckades dock fånga dem i alla fall med kameran :-)


Specialskjuts

För att vi skulle komma ända ner till sjön fick vi åka specialskjuts! :-)
Gissa om det var uppskattat av barnen?


Fiskeäventyr

Hela familjen har rosiga kinder efter vårt fiske-äventyr tillsammans med Lotta & Ola.
Det blev storfångst idag och Erik han var i extas!!! :-)
Den ena gäddan efter den andra och som bonus en gigantisk abborre!

Mysigt att gå på den frusna sjön men mindre mysigt när det började knaka lite här och där. Egentligen hade nog Erik behövt drutta i så att han fick lite respekt för det hela - som det var idag så sprang han omkring som en kalv på grönbete och fattade nog egentligen inte att vi hade vatten under oss. På vissa ställen hade det blivit små vakar.... men de ställena undvek vi såklart.

Bjuder på några bilder från dagens fångst .....


















Klar!

Hyllan är klar!!! :-)
Ska lägga in bilder så fort jag kan.
Måste säga att den blev precis så jag hade föreställt mig! Jättefin!

Arbetsfördelning från liggande läge

Good morning!
Ligger fortfarande kvar i sängen och myser. Martin är iväg på sina "äventyr" och blir förhoppningsvis klar med hyllan idag :-)
Igår kväll fick jag "order" om att ta upp Erik i god tid nu på morgonen och servera frukost eftersom han ska träna tennis sen. Egentligen borde jag ha stigit upp nu men det funkar ganska bra att arbetsfördela och instruera från liggande läge också ;-) *haha*
Ligger dock med öronen på helspänn så att jag hör när Martin svänger upp på uppfarten så att jag vet när det är dags att rusa upp *fniss*

Efter tennisträningen ska vi ut och pimpla med Lotta & Ola. Kan ju bli spännande. Jag hade iofs föreställt mig klarblå himmel och strålande sol......

Tror ni det bli någon gädda? *ler*

Lymfkörtlar hit och lymfkörtlar dit!

Lymfkörtlar hit och lymfkörtlar dit! Var jag än säger till Martin att jag har ont eller är öm, så svarar han :

"- Det är lymfkörtlarna!"

Men alltså! Man kan väl för fasiken inte ha lymfkörtlar överallt?!
OK, jag vet att det finns några i armhålan och där har jag haft ont ibland. Då säger "doktor" Martin :

"- Du har nog en infektion på gång!"

Jaha...... och vart tar den vägen sen då? För den ser jag aldrig röken av!

Nu är jag öm i nacken/bakhuvudet och tydligen finns det lymfkörtlar där också...... surprise?!
Nu går jag och lägger mig och hoppas att alla lymfkörtlar vilar upp sig till imorgon! ;-) *aningen sur*




Recept på godiskakorna

Här kommer receptet på godiskakorna :-)

ca 24 st folieformar

2oog margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Blanda allt till en deg och ställ sedan kallt i 30 minuter.
Rulla till små degbollar och lägg i formarna.
Tryck sedan i en halv dumlekola.
Grädda i 10 minuter i ca 200°C.
Lägg en noblesse på varje kaka när de är gräddade och fortfarande varma.


Gott-gotti-gott-gott! :-)

35-års kris?

Martin dementerar alla eventuella rykten om att han skulle haft en hemlig pojkdröm som inkluderade en elgitarr....... däremot funderar jag nu i nya banor....... kan det vara en kris-fas av något slag?! Själv varkens bekräftar eller dementerar han detta påstående.
Finns det något sådant som heter 35-års kris? Har bara hört talas om den berömda och ökända 40-års krisen.
Fast om själva krisen skulle vara att spela Guitarr Hero så ska jag nog klara av att stå ut med den. *haha*


Rena rama julafton :-)

Martin har bakat kladdkaka idag och det är ju aldrig fel med en kladdkaks-fika :-) *mums*
Efter fikan åkte jag och Ellen hem till pappa & Ingrid för att visa glasögonen. Hela besöket slutade som rena rama julafton. Vi åkte hem med en bärbar dator och ett par vinterskor (till mig :-)    )
Nästa gång ville Martin åka dit...... *skratt*

Datorn var inte till mig och Martin utan till Ellen & Erik......... det där med egen dator har vi ju sagt blankt nej till tidigare men nu stod vi där helt plötsligt med en i famnen. Behöver jag förklara hur Ellens ögon lyste?! *skratt*

Frågan är ju bara nu var den ska stå. Ellen lobbar starkt för att den ska vara inne på hennes rum men där är så fullsmockat med allt "pycke" och annat småskit så den kommer inte att få plats så länge det inte görs en rejäl utrensning.


Jag kan ha moster Lottas glasögon

Så här sa Ellen igår:

"- Jag kan ju ha sådana glasögon om moster Lotta har. Jag ser bra med dem!"

Vi försökte förklara för Ellen hur det hela fungerade och att man har olika synfel och får sina glas så att de passar en själv.

Idag, med facit i hand så förstår vi varför hon såg bra med Lottas glasögon...... det visade sig att de hade exakt samma synfel och kommer att ha exakt samma styrka på sina glas....... *haha*


Synundersökningen avklarad

Synundersökningen är avklarad och jag måste säga att allt är så mycket smidigare nuförtiden jfr med när en annan var barn. Då fick man sitta där med lapp för ögat och säga vilken bokstav som syntes tydligast.
För en 6-åring (som jag var då) var det inte så enkelt så efter ett tag när jag var trött i ögonen så räknade jag "elle belle bi" på vilket alternativ jag skulle ta.
Min dåvarande optiker genomskådade mig nog eftersom han frågade 1000 ggr om och om igen.
Ena gången sa jag att alt. 1 var bäst och nästa gång han tog samma så sa jag att det var sämst.
Jag var nog en jobbig kund....... men det får man vara när man är 6 år! ;-)

Idag sätter man sig framför en maskin som i stort sett mäter av det mesta utan att man behöver göra så mycket mer.
Visst, vissa bokstäver fick även Ellen jämföra och jag testade mig själv i smyg med att kasa ner mina glasögon för att se om jag också kunde se dem....... ööhhh...... var var bokstäverna?!
JAG SÅG INGENTING!!! Allt var bara vitt - upp med glasögonen igen och då såg jag ju alla bokstäverna - ner med glasögonen - bokstäverna borta! Skoja med mig!!!! Jag ser helt sjukt dåligt! :-(

Optikern MatsSynsam här i Kristianstad ska ha en enormt stor ros för sitt bemötande idag. Han var så otroligt professionell och duktig i sitt sätt. Jag satt nästan där med tårar i ögonen - av två anledningar...... dels för att han var så bra i sitt sätt gentemot Ellen och dels för att jag kände mig som världens sämsta mamma.

När jag ser att synfelet blir större och större och han får byta linser hela tiden för att Ellen ska kunna se bokstäverna.... ja, då skämdes jag!
Att vi inte bokat tid tidigare!

Inget att snacka om...... det skulle bli glasögon som ska användas i skolan och när hon tittar på TV. När hon gör saker på nära håll, t.ex. läser, så behöver hon inte ha dem på sig. Kan vara bra att veta....

Tror egentligen att Ellen bara blev glad. Hon hade ju börjat se fram emot de där glasögonen hon tittat ut. Biträdet övertalade dock henne till att ta hem några par för att känna efter i lugn och ro...... men Ellen har redan bestämt sig.
Alla par är väldigt lika varandra men det är de små detaljerna som gör det.







Hon har bestämt sig för det översta paret. Jag gillar också dem och de påminner lite om de jag har.
Vi var ju tvungna att ta ett gruppkort hon och jag och helt plötsligt är det en 4-bent hårig grej som också kommer och sätter sig och vill vara med - linslus! ;-)


Synundersökningen bokad!

Pyjamasarna åkte av och alla tänder borstades. Ellens kompis Elina (som sovit här i natt) lämnades av och sedan dumpade vi Erik hemma hos hans kompis Valter.

Därefter åkte jag och Ellen vidare in till stan för att luncha med Lotta.


Tro det eller ej men idag bokade vi tid för synundersökning till stumpan och det var verkligen snabba ryck - vi fick en tid nu i eftermiddag.

Ellen har redan tittat ut glasögon om det blir så att hon ska ha det.


Jag har funderat på detta fenomen..... av alla sorter (ca 70 par) så lyckas hon fastna för de som är dyrast. Är det en inbyggd förmåga som hon ärvt av mig?! Mycket märkligt!!!


Måste dock hålla med om att hon verkligen passade i dessa! :-)


Italienare med stockholmsdialekt

Slappedag. Vi har fortfarande pyjamasar här hemma och har blivit liggandes i soffan - i alla fall jag och Martin.
Basti kom precis och puffade på oss och vill nog ta sin morgonrunda. Vi började skoja med varandra och göra lite parodi på Lady & Lufsen. "- Hunden pratar med mig..."

Fast nu ballar det ur..... Martin (som kan vara så fruktansvärt envis) hävdar att den ena restaurangägaren i filmen talar Stockholmsdialekt! No way!!!! Icke så nicke!!!!
Båda restaurangägarna är italienare och har en italiensk brytning - det är jag 100% säker på!
Jäkla karl! Han ger sig inte! Han ligger här och säger alla replikerna på någon form av förorts-stockholmska..... låter ju hur dumt som helst!

Tror jag ska leta upp filmklippet på You Tube och överbevisa honom!

....

Han fick nog kalla fötter........ helt plötsligt tar han tillbaka allt och erkänner sig besegrad....*haha*


Vända tillbaka dygnet

God morgon (eller ska man säga förmiddag?).
Man vänder på dygnet ganska snabbt när man har lov och på bara ett par dagar ska jag nu lyckas vända tillbaka dygnsrytmen så att min kropp inte hamnar i chocktillstånd när jag på måndag ska kasta av mig täcket redan vid 5.30-tiden :-S
Martin däremot har ju kört samma tider hela lovet - upp före tuppen för att åka och snickra och i säng runt midnatt. Hur människan klarar sig med så få sovtimmar fattar jag inte...... men jag gnäller inte..... det var ganska smidigt med en sådan man när barnen var små och vaknade om nätterna.
Vissa morgnar kunde jag vakna och inte vara medveten om att Martin överhuvudtaget varit uppe och vankat eller ej. Har hört att omvända roller annars brukar vara det vanliga......... *ler*



Martin gör karriär

Martin lirar gura så det står härliga till! :-)
Han har skapat sig ett band -  COOL - ja, jag vet.... har också frågat honom om han fick tillfälligt hjärnsläpp när han skulle döpa bandet.......och nu gör han alltså karriär...... inom Guitarr Hero! *suck*
Han skaffar sig massor med poäng så att han blir sponsrad och åker på turne runt i Europa...... jag undrar egentligen om detta var ett sådär smart inköp egentligen.... jag menar, nu när man har facit i hand.

Tror ni att detta kan ha varit en outtalad, dold pojkdröm som han nu försöker halvt förverkliga genom en plastgitarr? *haha*



Torr om läpparna

Är så fruktansvärt torr om mina läppar. Smörjer med cerat men vissa säger att det gör en beroende och att det kanske inte hjälper så värst bra. Vad vet jag?

Testade denna produkten häromdagen.......



Gillade den jättemycket så nu är jag på jakt...... *ler*

Vad använder ni?

Eriks lista

Erik sitter i mitt knä..... kelsugen.....mysigt :-)

Han tycker att jag ska skriva hans önskelista på bloggen.......

Okej då!

Shoot!


• fotbollsspel (som står på ett bord och man snurrar på spakar på långsidorna för att röra på spelarna).
• "laser"svärd
•  lego polisstation
•  Pokémonfilmer (DVD)
• lego Power miners(?) går som reklam på TV just nu.....
• Pokémonkort (fast mamma tycker det räcker....)
• Pokémonfigurer

....

Ok nu räcker det!
Ska påpeka att Erik har sagt fler saker men de går under rubriken "onödigt krafs"...... så jag skriver inte ens upp dem.
Om jag får ha ett finger med i spelet så skulle jag kunna fortsätta hans önskelista så här....

•  byxor och tröjor
•  kalsonger och strumpor
•  pyjamas
•  skidvantar
•  långkalsonger

*hehe*

Han har ju nedräkning...... det är 10 dagar till han blir 6 år! :-)


Vill inte utmana vädrets makter

Har precis pratat med Margret (Bastis uppfödare) i telefon.
Meningen var att jag och Basti skulle köra upp till dem i de småländska skogarna i morgon för att hälsa på och för att trimma Basti. Men eftersom vädrets makter ter sig som det gör och snön just nu vräker ner över de hala vägarna så kom jag och Margret överens om att det nog var bättre att skjuta upp vårt besök till ett senare tillfälle.

Detta i sin tur gör att jag kan stryka den sista punkten på min lista....... att duscha Basti! :-)


Oups!

17.55 slog det mig att jag fortfarande inte ringt optikern..... *oups*
"- Bad mother! Bad mother! Bad mother!" :-(

Rengöra akvariet

Ett besök i djuraffären var ett måste idag eftersom vi skulle rengöra akvariet och vi hade ingen slang att tömma ur vatten med.
Vi blev rekommenderade en jättesmart liten dammsugare som bara tog upp skiten och lät stenarna stanna kvar på botten! Annat var det förr då man stod där med en enkel trädgårdsslang och fick med både det ena och det andra när man tömde vatten från akvariet.......

En ny vattenväxt och rengjort filter.... och vips(!)...... så var akvariet som nytt igen!  :-)

Nu återstår bara en punkt på dagens lista...... att duscha Basti....... *suck*


Ishallen

Efter Bockeboda körde vi hem och packade in skridskor för att åka vidare till ishallen.
Där mötte vi upp Josefine, Elina och Tilda.
Två timmars skridskoåkning blev det med en kort paus för lite fika. Barnen hade knappt tid för fikapaus utan ville hellre åka :-)
Fattar fortfarande inte hur de orkar åka så länge utan att få ont i fötterna. En annan fick ju krampkänslor efter några meter..... :-P

Frågan är ju om inte höjdpunkten ändå var när ismaskinen gjorde entré.....?! *skratt*






Snacka om wow-faktor när den gjorde entré!!!

Fika i Bockeboda

I förmiddags tog vi bilen till Bockeboda och hälsade på Pernilla :-)
Ett helt underbart mysigt hus med en nybyggd del som kunde göra vem som helst grön av avundsjuka!
Jag kunde lätt föreställa mig själv liggandes i den där snygga soffan blickandes ut mot skogen...... förhoppningsvis utan att se några vildsvin - som det tyvärr finns en del av där uppe. På sommaren kunde man öppna upp fönsterpartierna och bara njuta...... eller som Ellen uttryckte det:

"- Jag vill också bo i ett sånt lyxhus!"

Jag kan bara instämma...... :-)

Erik sken som en sol när det dukades upp pannkakor och grädde, och kakor därefter. Detta var fika.... snacka om att sätta ribban högt!
Som jag sa till dig Pernilla..... det får bli en vana, eller hur?! ;-)




Pernilla visar bilder....

Dagens planer

Morning!
Dagens planer:
• fika med Pernilla på förmiddagen
• till ishallen på eftermiddagen
• byta vatten i akvariet
• duscha Basti
• ev. filmkväll........

Martin kom precis hem från sitt morgon-snickeri och har med sig nybakta frallor så nu vankas det frukost :-)

Tjuvkika mellan gardinerna?

Sitter kvar i soffan fastänTV:n är avstängd.... mest för att jag liksom inte orkar lyfta mig härifrån.
Det är ett jäkla liv utifrån busshållsplatsen (som ligger precis utanför vår häck) och jag antar att det är ett gäng som ska in och göra stan...... en onsdag?!
Jag börjar bli gammal......... *suck*

Nu börjar de fasiken låta som indianer där ute!
Frestelsen är ganska stor att gå upp på ovanvåningen och tjuvkika mellan gardinerna vad som händer där ute på gatan. Fast det är väl ganska många tant-poäng på det......
Ska dock erkänna att det har hänt..... och tur är väl det kan jag säga.

En gång var den en kille som blev nersparkad av ett stort gäng här utanför! Skithemskt!
Sånt som man bara tror att man ska läsa i tidningen om. Det ska definitivt inte hända här - utanför vår häck!!!
Martin gick ut men då hade de redan skingrats.

Nu kom bussen ......... tystnad.........lugnet är åter här......

Natti natti!

Bilder

Hittade några bilder jag tog häromdagen......







Nu vet jag vad Martin tänker...... *ler*....

"- Jaha, fler bär... ankor.... grenar.....*suck*"

*skratt*

Ett barn blir till

Förlossningskliniken. Fascinerande!
Ellen och Erik har suttit som små tända ljus och bara studerat och gapat....... "-wow", "-oj", "-åh".........

Ellen tycker det är läskigt att man aldrig kan veta hur graviditeten kan sluta. Erik är mest fascinerad av kejsarsnitten.....

Ellen: "- Egentligen är vi vinnare!"
Erik: "- Ööhhhh.... vaddå?!"
Ellen: "- Jo, alltså vi kom ju först till ägget!"
Erik: "- Ööhhh.... vaddå?!"
Ellen: "- Jamen, alltså när spermierna tävlade om vem som kom först till ägget!"
Erik: "- Ellen, vad snackar du om?!"
Ellen: "- Men Erik! Du vet det där som killen sprutar in i tjejen...... och sen simmar det till ägget och sen blir det en bebis."
Erik: "- Men..... alltså...... jaha!"

....

Erik: "- Jag gillar inte när de skär i magen sådär - det ser äckligt ut!"
Jag: "- Men det är inget farligt Erik. Hon känner ingenting."
Erik: "- Nej, jag vet. Men det där köttet...........  förresten.... disnosaurier gillar ju kött!"

Ööhhh.....?!

Vardagslyx!

Varje dag är fylld av det jag kallar för vardagslyx! :-)
Det gäller bara att uppmärksamma och uppskatta det - litet som stort!
Det kan vara en oväntad sovmorgon, en fika på stan, ett roligt telefonsamtal (även om de är sällsynta här hemma nu för tiden....*hrmm*), ett varmt bad, ett härligt skratt, en fin teckning från sina barn....... ja, o.s.v.

Idag knackade grannen på dörren och kom in med nybakta kakor! :-) Kan man annat än le då?!
Vardagslyx? Absolut!!!


Sovrumsfönstret

Här är en bild på sovrumsfönstret.


Värsta pysselprojektet

Mätt, belåten och trött...... tre adjektiv som beskriver mig ganska bra just nu :-)
Martin har diskat undan och åkt iväg för att fortsätta sitt snickeri. Förhoppningsvis kan den (hyllan) kanske bli färdig i morgon!
Barnen har dragit i gång värsta pysselprojektet och hela köksbordet är fyllt av papper, paljetter, tejp, saxar, tidningar m.m. Jag vet inte riktigt vad det är de ska göra..... men jag kunde precis höra Ellens kommentar till Erik:

"- Jag har i alla fall tålamod!"

Jag antar att han inte har det då......








Det visade sig att det skulle bli små hus till deras hundar...... :-)


Dags för optikern

Varje dag konstaterar jag att det är hög tid för mig att boka tid för synundersökning. Men tror ni att jag får loss tummen?! Nej....... precis!
Att det ska vara så svårt att lyfta luren och slå numret till optikern!

Nu har jag dessutom ytterligare en anledning - Ellen!
Vi har länge misstänkt att hon behöver glasögon och nu påpekar hon själv titt som tätt att hon inte ser vissa grejer på långt håll. Hon kan också få huvudvärk när hon läser....... kan tecknen bli mer tydliga?! Skärpning Pernilla!!!

Nej, imorgon ska jag ringa och boka tid! Nu har jag press på mig eftersom jag skriver det här.

Jag tror att jag skjutit det framför mig pga att jag inte vill erkänna att jag hela tiden får sämre syn...... jag menar...... hur långt kan det gå?! Jag ser ju redan skitdåligt! När andra håller kudden framför ansiktet när de kollar på skräckfilmer - ja, då kasar jag ner mina glasögon istället....... det är på den nivån...... *suck*


Gardin och lampa

Martin har satt upp gardinstång och gardin och nu har jag varit iväg och köpt en lampa. Måste säga att jag är mycket nöjd med resultatet. Det enda som jag "stör" mig på nu är att fönstret är helt igen-immat och behöver bytas. Men det får bli längre fram mot våren........

Ska se om jag kan få in en bild på det senare.


Andy's lekland

Hemma från Andy's lekland och det nästan susar i öronen.
Vilken ljudnivå det var där!!! Stackars människor som måste jobba i det varje dag!

Barnen hade roligt och var lagom svettiga efter 3 timmar....... :-)
Tre timmars lek med fikapaus i mitten och sedan i väg till Mc Donalds för lunch - kan det bli mycket bättre?


Sovplats

Ellens sovplats under skrivbordet.......


God morgon!

God morgon!
Vaknade upp med huvudvärk....igen! Jag tror fortfarande att jag har något som inte bryter ut. Har ont i armhålan också och där sitter väl lymfkörtlar? Har haft ont där tidigare när jag ska "drabbas" av något. :-(

Fast detta lov har jag ju fullbokat så det finns ju inte utrymme att hinna bli sjuk...... det får bli en annan gång. ;-)

Idag ska vi till Andy's lekland med Sofie och Jessica och alla barnen :-) och senare idag hoppas jag att gardinstången med gardin ska komma upp.

Förresten, berättade jag att JAG nu leder över Martin i Guitarr Hero? *hehe*

The Mentalist

Sitter och tittar på The Mentalist.
Serien har ju blivit kritikerrosad så man är ju lite nyfiken...... *hehe*



Fler som tittar? Vad tycker ni?

Sova i kojan

Ellen har byggt en koja under sitt skrivbord och till det kommer också följdfrågan "- Får jag sova där i natt?"

Ja, man kommer ju ihåg själv när man inte var så gammal hur mysigt det var med kojor....... och har man sovit i badkaret så kan man väl sova under skrivbordet ...... såååå.... why not? ;-)

Sov gott gumman! ♥

Gardiner

Har varit och hämtat gardinen - färdigsydd och klar :-)
Det är bara en helt vanlig kappa men jag är sååååå glad att det finns folk som jobbar med att sy till andra - och kanske t.o.m. tycker det är kul!
Imorgon ska gardinen upp och förhoppningsvis är Martin klar med hyllan snart - det börjar ta sig...... ;-)


Hittade tyget men det är fel färger...... Föreställ er bladen svarta och bären röda..... :-)

Bio

Jag och barnen har varit på bio i eftermiddags och tittat på BOLT! Alltid mysigt att gå på bio :-)


"- Mamma, mina kulor har blivit jättestora!"

Erik inifrån toaletten......

"- Mina kulor har blivit jättestora! De bara växer och växer. Särskilt den ena!"

Jag skyndar dit och har redan tusen bilder i huvudet om vad jag kommer att få se....

"- Titta själv mamma! säger han och håller fram sin knutna näve och pekar på sina knogar (=kulor)

*skratt* :-)

Bilder

Lite bilder från Åhus idag......










Bubbelplast

Har varit iväg och beställt gardin till sovrummet.
Erik var med inne i affären. Han hittade en bit bubbelplast (ni vet sån där som är rolig att smälla). Den fick han leka med under tiden som jag och biträdet stod och diskuterade olika mått som gardinen skulle ha.

Erik börjar diskutera och resonera med sig själv och till slut frågar han:

"- Alltså, hur i hela fridens namn får man in luften i alla dessa bubblor?!"

Biträdet bara gapade.......

*ler*

Dags att fotografera

Vad jag kan skymta under rullgardinen så är det soligt väder ute idag. Bra start! :-)
Funderar på att ta kameran och åka iväg på egen hand och fotografera lite. Utan hund. Ingen som attackerar en när man precis har fokuserat motivet eller som ger en blöt puss på linsen.......


Klok unge

Har legat i sängen och myst en stund nu tillsammans med barnen. Vaknade med huvudvärk men inbillar mig att den ska försvinna om jag ligger kvar här en stund till. Började dock bli aningen långtråkigt så jag bad Ellen hämta min lilla dator.

"- Mamma! Om du har ont i huvudet är det bättre att du dricker än sitter vid datorn!"

Klok unge.......

Man skulle inte visa sina "bröst"

Sitter och tittar på en dokumentär som handlar om unga tjejer som vill skönhetsoperera sig. Jag kommer på mig själv med att sitta och gapa hela tiden och liksom tappa hakan.......
Det är barn och ungdomar som anser sig vara "mindre värda" för att de inte ser likadana ut som "medel-Svensson". Det handlar om acceptans från omvärlden men också för egen del.

Personligen tycker jag att de är alldeles för unga. Det är stor skillnad på om det är en nödvändig operation. Men att göra det endast för att man vill ha större bröst..... nja, jag vet inte. Inte när man är så ung.

Det där med att "se ut som alla andra" och vad omvärlden ska tycka är tufft att klara av att stå emot. Redan i tidig ålder påverkas barnen.

Jag kommer ihåg en gång när Ellen gick på dagis och helt plötsligt blev det stora diskussioner på morgnarna om vad hon skulle ha på sig. Hon var helt besatt av att hon skulle ha linne under sina tröjor. Vid denna tidpunkt var det vinter och alla linnen var undanlagda. Även om vi hade haft linnen framme så skulle hon aldrig fått ha dem. Jag fattade inte vad det handlade om.....
Efter några dagar kröp det fram.

Det visade sig att några flickor på dagis hade berättat att man inte fick visa sina "bröst" utan man var tvungen att ha på sig en top/linne under sin vanliga tröja. Detta kom från en tjej som hade en äldre syster som gick i skolan.
Jag kunde knappt tro det!!!
Blev både förbannad och förtvivlad.......
De var bara 5 år gamla.


Sudda bort den där självbelåtna minen!

Martin har verkligen fått blodad tand när det gäller Guitarr Hero vilket är kul! :-) 
På något konstigt outtalat sätt så har det startats en tävling mellan oss vem som kan få bäst poäng.
Det har pendlat fram och tillbaka men igår tyckte jag att jag satte ribban rejält när jag slog hans gamla rekord med 6000 poäng! Inte illa pinkat! *hehe*

Idag har jag ju inte varit hemma så mycket - först i stan några timmar och sedan hundrunda....... vilket innebar att Martin fick gott om tid på sig att öva här hemma.
När jag kommer hem så har han slagit mitt rekord med 1000 poäng.... *suck*

Ni som känner honom kan ju säkert föreställa er vilken självbelåten min han går omkring med här hemma nu. Enligt honom så har han knappt spelat något alls idag utan "lyckades" bara så där hux flux stänka in så många poäng! Märkligt va?! *hrrmmm* :-(

Varför svarar ingen?!

När jag är på väg hem från hundrundan idag ringer jag hem - mååååånga signaler går fram.
Börjar undra var de är någonstans.

Efter ett tag svarar Ellen.

"- Vad gjorde ni? Varför svarade ni inte?"

"- Alltså, vi hörde inte telefonen för pappa bara spelar Guitarr Hero hela tiden!"

Ööh...... jaha......!

Vad ska man nu ta till för knep?

Idag har jag ätit lunch med Jessica och Sofie på stan - vardagslyx! :-)
Idag var det träff utan barn...... på onsdag blir det träff med barn.......

Berättade för Martin om våra planer för onsdagen........

"- Vi ska till A-N-D-Y-S on Wednesday."

Ibland får man både bokstavera och blanda in lite engelska för att inte avslöja allt.

"- Åhhh! Ska vi till Andy's på onsdag?!" utbrister Ellen.

*suck*
Vad ska man nu ta till för knep? Teckenspråk? Ryska? Kinesiska?

Tutteduvor

Erik vid frukostbordet......

"- Vad är "tutteduvor" egentligen?!"

Hahaha.... :-)

Sovit med glasögonen på

God morgon!
Har precis vaknat och ligger fortfarande kvar i sängen.......*hehe*
Precis som vid alla andra lov så har nu Martin påbörjat nya projekt och har åkt iväg tidigt i morse för att snickra. Antagligen kommer han hem vilken sekund som helst med nybakta frallor *ler*

Den sista halvan av natten har jag sovit med glasögonen på....... ja, det var inte det allra skönaste......
Jag ser ju i stort sett ingenting utan mina extra ögon och när man då hör konstiga ljud från golvet mitt i natten och ska hinna hitta sina glasögon och ta på dem och sedan lokalisera varifrån ljudet kommer.....ja, då slutar det till slut med att man behåller dem på...... enklare så!

Men det har varit falskt alarm alla gånger. Basti har inte slickat eller tuggat på sin tass utan har mest glott yrvaket på mig och undrat varför jag glor på honom där i mörkret.....

Idag vankas det lunch på stan! :-) Mysigt!

Klockrent!

Igår hade Ellen ritat "alla-hjärtans-dag-teckningar" till hela familjen och sedan hade hon lagt dem på ställen som hon tyckte passade för varje familjemedlem (och för att vi lättare skulle hitta dem).

Eriks låg vid hans akvarium.....
Min låg vid datorn.....hrmmm...... undrar varför? *ler*
Gissa var Martins låg? Haha.... jo i köket!

Klockrent!!! :-)

En bruten klo

Precis innan vi skulle köra iväg till kalaset så upptäcker Martin att Basti ligger och tuggar och slickar på sin tass. Vid en snabb koll så upptäcker vi att han har brutit sin ena klo och att pulpan nu ligger helt blottlagd. Örk - ser läskigt ut!

Jag ringer Tina och får lite råd av henne och sedan ringer jag till Margret (uppfödaren) och hör vad hon tycker att jag ska göra.
Eftersom vi redan är sena till kalaset så hinner jag inte fixa och dona då utan stänger in honom på ett begränsat litet utrymme och åker hemifrån - håller tummarna för att pulpan ska hålla och att det inte ska vara blodfläckar när vi kommer hem.

Väl hemma igen kan jag konstatera att pulpan fortfarande är hel (antagligen för att han legat och sovit hela tiden) men åker till Tina för att få hjälp att tvätta av klon och för att klippa av den lösa delen.
Basti är världens tåligaste och låg bara helt coolt på sidan och lät sig pillas på.

Vi tog en kvällsrunda tillsammans och kunde sedan se att pulpan hållit och att han inte haltade. Nu gäller det att tvätta noga och hålla det rent samtidigt som vi kollar att han inte slickar eller tuggar på det.

Känns skönt med sportlov nu........

Några tips på mitt I-lands problem?

Tredje dagen i rad med helt underbart väder! :-) Frågan är hur länge det håller i sig?!
Skulle inte alls förvåna mig om det blir skitkasst väder imorgon bara för att jag skriver om det ........

Hundrundorna blir lite extra långa bara för att man vill passa på att njuta av solen. När man går där - omgiven av snö - så blir ljuset så fruktansvärt starkt! Man hade behövt solglasögon men det funkar inte för mig eftersom jag har vanliga glasögon. Skittrist! :-( 
Vad blir alternativet till oss glasögonanvändare? Tja - skidglasögon?!
Mmmm.... förmodligen! Very nice att komma gående där med värsta skidbrillsen......

När jag tänker på sådana där solglas man kan fästa utanpå sina vanliga glasögon så ser jag framför mig den gamla modellen där man fäster dem i överkanten och sedan kan "vika upp" dem om man vill kunna se i vanligt dagsljus en stund.......
Sådana kommer jag ALDRIG att ta på mig!!!

Linser, kanske en del tänker? Ja, det har jag testat men det funkade inte med mina smala ögon. I alla fall inte då..... men man borde kanske göra ett nytt försök?

När jag var i Korea i somras så fanns det knappt några med glasögon alls. Där hade alla linser. Glasögon var något "fult" och man bar t.ex. aldrig det vid en anställningsintervju....... *skak på huvudet*

Då kan ni tänka er vad de tyckte om mig..... glasögon och solbränd........ ful och fattig (solbränd var ju lika med att man var tvungen att vara utomhus och jobba vilket innebar att man inte hade det så bra ställt rent ekonomiskt)

Några tips på mitt I-lands problem? ;-)


Ellen

Ellen.......









♥♥♥

Ny kategori - Foto!

God morgon!
Sitter här i min morgonrock och tittar på när Ellen spelar Guitarr Hero. Vi fick verkligen blodad tand i går! :-)

Har också lagt till en ny kategori här på sidan - Foto. Om man klickar där kommer ni till alla inlägg där jag lagt in fotografier. Har suttit och kollat igenom mina inlägg för att kunna se vilka som ska läggas under den kategorin..... tog lite tid och jag orkade inte kolla igeom alla men de flesta finns nog med tror jag.

Tänkte ta en runda med Basti  nu på förmiddagen. I eftermiddag ska vi på kalas och fira Maja som fyller 8 år (egentligen imorgon).

Andy's lekland

Erik var skittrött i kväll och däckade på mindre än en minut.
Det är kanske inte så konstigt eftersom han dels är utomhus mycket mer nu jfr med innan då det bara var grått & trist men också för att han varit på Andy's lekland idag. Han kom hem - svettig men glad :-)

Det var Herman som hade sitt kalas där och det är ju alltid ett lyckat koncept. Erik hade sitt kalas där i fjol och som det ser ut nu så lär det bli en "favorit i repris" så det lär nog komma fler Andy's-besök...... *ler*


Tatueringsmaskin

Lotta & Ola har varit här och delat ut "alla-♥-presenter" till Ellen & Erik.
Ellen fick en bok och Erik fick en tatueringsmaskin! Behöver jag säga att vi går runt här hemma med tatueringar på alla möjliga kroppsdelar?! Själv har jag Spindelmannen på min underarm!
Skitsnyggt! *hrmm*

Barnen var i alla fall mer än nöjda med sina presenter! :-)

Melodifestivalen

Tittar ni på melodifestivalen? Vilka tippar ni på?



Precis som förra veckan har Ellen gjort en lista på alla deltagare och alla i familjen får nu ge ett omdöme.
Personligen tycker jag att det har varit ett mycket starkare startfält idag. Mycket bättre låtar!

Uppdatering

Haha... :-)
Måste bara uppdatera - jag slog Martin på Guitarr Hero med hästlängder! Känns gött ända ner i tårna!
Den där självbelåtna minen försvann ganska snabbt *skratt*

Guitarr Hero

Idag är det alla ♥ dag och vi är väl egentligen inte några som direkt "firar" detta utan tycker det är roligare att ge spontanpresenter till varandra när man minst anar det.
Hittade dock en spontanpresent till barnen (eller hela familjen)  idag när jag var på Maxi (sorry Anders).
De sålde Guitarr Hero för ett bra pris och jag tyckte det skulle kunna vara en kul grej till barnen.

Ärligt talat (och som ni säkert redan listat ut) så var jag själv ganska sugen också *hehe*. Jag har ju sagt till er att jag är aningen fjantig när det gäller sådana här saker. Barnslig? Tja, kalla det vad ni vill!
Martin lät väl sådär till denna grej men självklart övertalade jag honom *ler*.

Vem tror ni spelade först av alla och som sitter med den i högsta hugg just nu?! Jo - Martin!
Barnen sitter här och frågar lite försiktigt om det inte är deras tur snart.... men han är djupt koncentrerad! *skratt*

Måste dock erkänna att han är duktig på det. Han slog mig rejält första omgången och då måste jag erkänna att jag redan innan "matchen" trodde att jag hade segern i en liten ask med tanke på att jag spelat gitarr i över 10 år....!
Nu spelar han med en mycket självnöjd min..... han har rekordet och jag vet i sjutton hur jag ska kunna slå det! Det blir till att öva!
- Ungar, ur vägen ! Nu ska morsan & farsan lira gura! :-)

Vi har blivit med yngel!

Tjoho!
Vi har blivit med yngel!!! :-)
Den ena Guppyhonan fångades in i förmiddags eftersom hon uppvisade alla de tecken som de brukar göra precis innan de ska föda. Nu i eftermiddags blev det ca 30 småttingar!
Erik, Ellen och jag har suttit och tittat på när de fötts fram. :-)



Hundbilder

Såklart en hundrunda idag också! :-)
Vi träffade grannen med sina bearded collie.










"- Jag gillar sådana saker som är torra!"

I morse körde Martin upp till Café Sandhem och köpte frallor till frukost. Hur ofta brukar det vara efterrätt till frukosten? Idag blev det så i alla fall :-)

Martin hade köpt vaniljhjärtan ♥!!!
Eriks kommentar:

"- Åh, vad gott! jag gillar sådana saker som är torra!"

Eehhhh....?!

"- Ja, det gör jag faktiskt! Pannkakor är också torra och dem gillar jag också!"


Slabbedank =farligt gott! :-)

God morgon!
Ligger fortfarande kvar i sängen och försöker sluta gäspa ;-)

Igår kväll var jag, Sofie, Malin och Jessica hemma hos Cecilia. Det blev mycket skratt och snack. :-)
Hon bjöd bl.a. på "Slabbedank".
Skitgott! Farligt.... men gott! ;-)

Jag vet inte vad jag ska skylla på - åldern? fredag kväll? ovana? Tja, jag vet faktiskt inte.... men av någon anledning så blir jag alltid jättetrött och jag känner att ögonen håller på att gå i kors (och det berodde INTE på Slabbedanken). Jag tyckte dock att jag fixade gårdagen ganska OK - eller vad säger ni tjejer? :-) *haha*


Underbart väder! :-)

Vilket underbart väder det har varit idag! :-) Jag hoppas alla har utnyttjat tillfället och varit ute så mycket som möjligt och fått rosiga kinder!

Tina och jag tog en runda ute på A3 med hundarna.
















Erik & Herman

Erik och Herman har varit vid sannarna och åkt pulka och haft snöbollskrig mot Thomas och Martin. :-)
















Vaddå? Baktankar? Jag?!

Imorse var det egentligen tänkt att jag skulle ha bilen och sedan lämna den på verkstaden när jag körde hem.
I "sista" stund ångrade jag mig och tänkte om. Jag tyckte det var bättre om Martin hade bilen hemma och jag tog bussen hem eftersom jag inte visste hur länge jag skulle vara iväg.

Frågade Martin lite kärleksfullt om han skulle kunna skjutsa mig in till stan.
Ojojoj..... så känslig man kan vara på morgonen då!
Han tyckte helt plötsligt att allt blev döstressigt (vilket det inte var - vi hade gott om tid). Nyvaken som han var såtyckte jag det var bäst att inte "tjabba" emot utan lät honom hållas.
Naturligtvis skjutsade han mig men med lite grymt här och där..... ;-)

Sedan jag kom hem har jag försökt vara lite extra vänlig och kallat honom "sötnos" *skratt* (vilket INTE är likt mig) och självklart reagerar han! Stel i ryggen och man ser hur alla sinnen skärps varenda gång jag säger det....
Till slut kommer det....

"- Okej! Säg vad det är du vill ha!"

"- Vaddå?"

"- Ja.... sådär brukar du aldrig säga! Du brukar aldrig kalla mig för sötnos och sånt, så säg vad det är du är ute efter."

Alltså...... vad är detta? Jag har inte baktankar med ALLT! *ler*


Fredagen den 13:e

Fredagen den den 13:e!
Otursdag?
Nja..... tror inte så mycket på det. För mig är det som vilken annan fredag som helst (säger jag i alla fall nu när jag sitter här vid frukostbordet).

Martin och Erik har tagit sovmorgon och jag och Ellen har precis ätit frukost. När jag lämnat Ellen på skolan (hon är inte ledig idag) ska jag få min spruta och sen ska jag sätta mig med ett dataarbete (PIM). Det är 3 nivåer vi ska göra/klara och jag ska nu äntligen få tummarna loss och ta tag i den sista delen. *pust*

Klockan 13 ska jag lämna in bilen på verkstaden (igen) för att de ska kunna byta spindelleden (?). Tydligen något de gör på alla bilar av denna modellen. Visste ärligt talat inte ens om att det fanns något som hette spindelled. Undrar vad den har för funktion?!

Ha en underbar dag! :-)

Långresor

Imorgon bitti ska jag få en spruta. Det är den sista Twinrix-sprutan.
De första två tog jag precis innan jag åkte till Korea i somras. Den sista ska man ta ett halvår senare.
Har man tagit alla 3 har man ett bra skydd i 25 år framöver. Låter bra!
Förväntar mig ju faktiskt fler långresor inom de närmsta 25 åren.... :-)

Hit ska jag........ någongång.....

...och hit.....



och den här sötnosen vill jag ju också hälsa på någon dag.... :-)




Bloggen strular

Bloggen strular och det är svårt att lägga upp nya inlägg - trist! När man skrivit om samma inlägg några gånger och sedan bara kastas ut så fort man ska lägga ut det... ja, då struntar man till slut i det. :-(

Middagsbekymmer

Nu har jag nog varit ute i köket och öppnat kyl & frys typ 30 ggr.
Jag vet inte vad jag inbillar mig ....... att det ska finnas färdiglagad mat infrusen och paketerad till oss?! Gärna med texten: "att ätas vid tillfällen då James inte är hemma" *haha*

Nej, Martin är ju inte hemma ikväll och jag har inte en susning vad jag ska duka fram på bordet ikväll. Tro det eller ej, men hade det inte varit snö så hade jag nog cyklat upp till Konsum och handlat något där.
Verkligheten ser ju aningen annorlunda ut..... sådär ishård snö format att hjulspår..... det cyklar man inte bara sådär på.... i alla fall inte jag!

Barnen är ute i trädgården och leker och jag vet att när de kommer in så förvandlas de till vrålhungriga små monster som bara kan säga två repliker:

"- Jag är jättehungrig! och "- Vad ska vi äta till kvällsmat?"

Det gäller att ha en strategi klar när de nu snart dundrar in med 15 kg snö i alla klädveck och skor.....


Nöjd kille....

Undrar om man kan låsa dörren och låtsas som om man inte är hemma....? *hehe*

Jaaaaaa!!!!

Jaaaaaa!!!!
Gissa vad som stod på köksbordet när jag kom hem?! Puss-pussi-puss-puss Martin! ♥
Jag kommer nu att lätt som en plätt kunna ta med mig min nya, fina, blåa,lilla, söta dator överallt! :-)


This is mine! :-)


Åh, vad skönt!

Åh, efterlängtade sportlov!!! Nu ska jag njuta i flera dagar av att bara vara ledig :-)

I eftermiddags var jag hos min frisör - Frida - och fick min dos av vardagslyx!
Huvudmassage (skalpen) är underskattat. Jag hade kunnat sitta där och få mina tinningar knådade hur länge som helst! :-) Åh vad skönt!!!

Martin har kört till jobbet igen eftersom de har "öppet hus" ikväll och är lediga imorgon.

Valentines day på lördag

God morgon!
Idag är det Martins dag att lämna barnen så det innebär att jag inte har det så stressigt nu på morgonen. Det i sin följd gör att jag kan sätta mig vid datorn och kolla igenom mina vanligaste sidor i lugn och ro.

Facebook börjar jag chatta med Sara i New York och det känns väldigt märkligt! För mig är det tidig morgon och för henne sen kväll......
Läskigt, men kunde nästan höra hennes röst. Saknar både henne och Emily väldigt mycket. Ser fram emot att snacka mer med henne senare via Skype! :-)

I USA är det full fokus på lördagens "happening" - Valentines Day! Sara undrade om vi firade det här också. Ja, jo, det kan man väl säga på sätt och vis...... Affärerna firar i alla fall........ genom att sälja både det ena och det andra. Allt för att tjäna pengar....
I USA låg fokus mer på att planera en aktivitet eller upplevelse med sin "love". Låter trevligare!

Hur brukar ni "fira"?

Elektrisk tandborste till barn

Ellen är fortfarande mycket fixerad vid sina tänder och hur de ser ut. Själv tycker jag att de ser ut precis som alla andra 8-åringars - stora (eftersom käken inte vuxit sig till rätt storlek ännu) och med lite gluggar här och där i kombination med lösa mjölktänder :-)

Hur som helst så står hon varje morgon och kväll och borstar mycket noggrannt framför spegeln med olika sorters tandborstar.
Nu har hon funderat och kommit fram till att hon skulle vilja ha en elektrisk tandborste. Helt OK för mig.
Var och kollade på en sådan häromdagen. Finns bara en enda till barn - Braun.
Naturligtvis kostar den lite extra bara för det..... ca 450kr.

Någon som testat den till sina barn?


Högst upp på listan

Jag vill ha en sån här!


Står just nu högst upp på min spontanönskelista :-)

Utomhuslek

Barnen och jag var ute hela eftermiddagen och åkte pulka och busade runt.
Tänk vad en snöhög kan vara rolig...... :-) Man kan klättra, forma, kana och gräva.... perfekt!

Även Basti tyckte det var en toppeneftermiddag. Han hade "tosa-ryck" hela tiden och man såg bara svarta fartlinjer efter honom när han svischade förbi oss och runt husknuten.... för att strax svischa tillbaka åt andra hållet... :-) *ler*










Skulle ju inte skriva om jobbet....

2 inlägg igår..... det är nästan så att jag själv häpnar.... bara 2 inlägg!
Jag ska erkänna att jag slocknade väldigt tidigt i går kväll. Frös och var skittrött och hade flera lager med kläder + två täcken och en fleecefilt på mig. Somnade inne hos Erik men förflyttade mig sedan in till min säng och sjönk i dvala där. I morse kände jag mig faktiskt riktigt utvilad.... och det varade tills i eftermiddags.

Jag vet att jag inte ska skriva något om jobbet här på bloggen - detta ska vara min ventil utåt om alla andra saker som händer i min vardag.... men i eftermiddags var jag såååååå fruktansvärt trött på allt som hade med jobbet att göra (förutom mina kollegor såklart :-)   ).
Det kan väl inte vara sunt att man blir så trött och energifattig efter sitt jobb att man inte orkar med sina egna barn eller sin familj.

Imorse var det helt vitt när vi vaknade och Ellen & Erik var överlyckliga efter denna efterlängtade snö.
På jobbet idag (när jag fortfarande var ganska pigg) planerade jag att ta med mig Ellen & Erik till vår stora pulkabacke här i området efter att jag hämtat dem på fritids och dagis. Men när det börjar närma sig så är jag så fruktansvärt orkeslös. Jag får verkligen anstränga mig och ta mig i kragen för att ta fram pulkorna. Det hade varit så enkelt att bara stanna hemma, vara inomhus och låta barnen glo på TV eller nåt.....
Men, nej minsann! Vi ska ut!
Barnen blir jätteglada och jag ångrar inte en sekund att jag tvingat mig till detta. Men jag känner att jag orkar inte vara den där glada mamman som jag vet att jag egentligen är och kan vara. Är bara så trött.....
Hur länge orkar man ha det så här?


Lego Batman

Det blev ett Playstationspel idag.... en för tidig födelsedagspresent till Erik.
Måste erkänna att även jag har en förkärlek till alla dessa prylar och i eftermiddags har barnen och jag suttit som fastklistrade framför TV:n och försökt ta oss igenom olika nivåer.



:-)

"- Är du en tjuv nu?!"

Det är en fruktansvärt trött och frusen bloggare som sitter här och skriver med stela fingrar......
Ögonen vill bara stängas och helst av allt vill jag bara krypa ner under dubbla duntäcken och somna.  Vet inte varför jag är så trött men det är bara att gilla läget.

Ellen hade med sig en kompis hem idag efter skolan och jag och Erik åkte iväg på en liten "check"-runda. Jag vill kolla olika datorer medan Erik i sin tur ville kolla Playstation- och Nintendospel.

Jag LOVAR att jag knappt nuddade vid den där rosa datorn och genast gick värsta larmet. Jag väntade bara på de blinkande pilarna som skulle sändas ner från taket och peka ut mig där jag stod helt ovetandes. Jag fattade ingenting!? Om de nu inte vill att människor petar på skyltexemplaren så måste de ju för sjutton glasa in dem eller något liknande. Erik stirrar bara på mig och frågar...

"- Är du en tjuv nu?!"

Hehe... säg det liiite högre så kanske familjen där borta också kan höra dig... :-(


Lipstick Jungle

Fler som tittar på Lipstick Jungle?
I like :-)


Slängpussar

När Erik kom till dagis idag möttes han av glada tillrop och slängpussar av flickorna.... *ler*.... kan man annat än smälta?! :-) *skratt*

Erik däremot, blev genast röd om kinderna och tyckte vi kunde vända och gå hem igen.... *haha*

Utslagen kille

Tuff dag för Erik. Första dagen på dagis efter att ha haft influensan i en vecka..... sedan direkt hem till farmor & farfar och åka skridskor...... snacka om att han däckade i bilen hem. :-)

Tyvärr har inte aptiten kommit tillbaka och han äter nästan ingenting ännu.... vi får väl se när det vänder.....

Farmor & farfar = vardagslyx!

Eftersom Martin skulle på möte inne i Hässleholm idag så var det sedan tidigare bestämt att farmor & farfar skulle hämta barnen på skola och dagis.
Som alltid när de är där så aktiveras och sysselsätts det i enorma mängder. Idag stod bl.a. skridskoåkning på programmet.
Farfar hade t.o.m. lyckats fixa så att de skulle få komma in i ishallen och åka en timme innan de egentligen öppnade. De skulle få vara alldeles själva i hela hallen.... hur fixar man sådant?!

Inte nog med att de passar barnen i eftermiddag.... dessutom bjuder de på middag i kväll. Vad kan man säga? TACK!!! :-)
Ett enda ord.... VARDAGSLYX! :-)

Tror jag ska köra inom blomsteraffären och köpa en bukett tulpaner......
Bjuder på "gamla" tulpaner..... :-)


Livets hårda skola?

Efter lång överläggning och tuff förhandling så var kom till slut Erik och jag överens om vad vi skulle göra med den sjuka Guppyfisken som vi har i akvariet. Ja, det stämmer - vi har ytterligare en sjuk hona..... fast den här var en av dem han köpte förra veckan.....
Tydligen kan det vara ganska vanligt med bakterier och Guppyfiskar är inte lika tåliga som de en gång varit.

Efter att vi fått veta att det kan smitta till de andra fiskarna och att det tyvärr inte finns något som kan rädda den gravida honan, så kom vi alltså överens om att även hon skulle få en skjuts till de eviga haven.

När jag körde hem från jobbet idag fick jag ett spontan-ryck och svängde inom djuraffären. Där köpte jag en ny gravid hona.... och nu snackar vi gravid!!! Hon är skittjock! Så om inte hon får yngel snart då vet jag inte vad de gett henne att äta i affären!

Jag hoppas det kan bli en kul överraskning till Erik.
Lite surt med den andra honan eftersom han faktiskt köpte den för sina egna sparade pengar.
Visst, så kan det ju vara och det finns säkert de som anser att han borde få lära sig genom livets hårda skola.... att det inte alltid blir som man tänkt sig eller att man inte alltid får valuta för pengarna.... men riktigt så mycket läderhud har jag inte fått ännu. *ler*



Inbyggda dubbar och idioter!

God morgon!
Idag är det jobbedag! :-) Det känns lite märkligt att kunna gå till jobbet nu efter X antal dagar hemma med sjuka barn. Men nu är det dags!
Hinner med 4 arbetsdagar innan det är dags för Sportlov.... *ler*

Martin varanade mig för att det var superduper-halt ute på vägarna så när jag skulle gå ut med Basti fick det bli tjocka dunjackan så att jag skulle kunna landa mjukt om det skulle behövas. Det är nu jag skulle behöva de där skorna med inbyggda dubbar som jag hela tiden lovar mig själv att köpa - men aldrig får tummarna loss......
Med facit i hand så var det inte så farligt halt ute. Vi kom tillbaka utan en enda liten slir. ;-)

Läser mycket om alla bränder i Australien och funderar samtidigt på hur vissa människor är funtade..... jag menar de som medvetet tänder fyr så att fler bränder ska uppstå. Hur tänker man då?! Knäppgökar!!! Idioter!


Foto: Scanpix


Villken dator ska jag köpa?

Sitter här framför TV:n, inlindad i en fleecefilt, och tittar på BECK.
Trodde vi hade sett alla BECK-filmer som går att se men de verkar ha förökat sig. Just denna filmen hade vi inte sett.

Jag ska väl ärligt erkänna att jag har ett öga på TV:n och ett ner på datorn. Martin blir lite irriterad på mig när jag ibland frågar vad som hänt eftersom jag surfat runt i cyberrymden istället för att kollat på TV:n.

Jag är mer och mer fokuserad på att köpa mig en liten dator som är lätt att bära med sig om man ska iväg. Jag vill inte att den ska vara för långsam samtidigt som den inte få vara för dyr...... rimliga krav? *ler*

Om det finns någon där ute som kan tipsa mig om ett bra köp så tveka inte! Jag behöver tips och råd!

Droppar

Martin lagar kvällsmat och jag är också i köket....... fast inte med något köksredskap i handen utan med min kamera...*hehe*
Jag märker på honom att han tycker jag är i vägen men jag är fast besluten om att försöka fånga vattenstrålens droppar på bild.
En utmaning..... :-)




Erik är feberfri!

Erik är feberfri!!! :-)
Det känns som en evigt lång fas av febertermometrar och alvedonslurkar kanske är på väg mot sitt slut...... men än vågar man ju knappt hoppas eller tro..... men det känns som om det är slutet nu faktiskt! :-)

Han har varit fruktansvärt rastlös idag och velat göra både det ena och det andra.
Att han missade sjörövarkalaset hos Philip gjorde ju inte saken bättre. Det har varit suck och stön och till slut tog jag med mig honom på en liten kort utflykt till Tivoliparken för att mata ankorna. För honom var det det roligaste som hänt på evigheter! :-) *ler*

Liten egotripp var det också eftersom solen höll på att gå ner och jag tog med mig kameran i hopp om att fånga något fint på bild.
Solen är inte det lättaste att fotografera men förhoppningsvis är det sådana tips jag kommer att få på fotokursen....... jag längtar :-)






Bozze möter settrarna

Lilla Bozze (boxervalpen) börjar växa till sig och idag fick han träffa Mac & Miller.
Han var riktigt modig och ville både leka och busa. Dessutom hade de jätteroliga tassar som man kunde attackera... *skratt*










Åh, vilken rolig svans!


Blå himmel och sol!

Tjoho! 
Imorse när man vaknade kunde man se den blåa himlen och solen var framme.... var var kameran?!
Kastade i mig frukosten och sedan åkte jag och Tina ut till A3 med hundarna.
Vi hade ju föreställt oss en hundrunda med fokus på fotograferingen men det verkade som om det fina vädret hade lockat ut alla människor till just A3 för det kryllade av bilar, hundar, hästar och människor.
Hade man turen att hitta något fint litet pyttigt motiv så kunde man ge sig fasiken på att någon av hundarna snabbt var där och trampade sönder det - eller åt upp det! *suck*

En kort stund blev vi dessutom en hund rikare. Helt plötsligt var den där. Den kom från ingenstans och ville absolut inte lämna oss. Efter ett tag kom ägarna och överlämnande kunde ske.....

Blev inte jättenöjd med någon av mina bilder....... men det var roligt att fotografera! :-)

Det är bara 25 minuter kvar...

När det är 25 minuter kvar av Melodifestivalen tycker lillkillen att han har sett nog och han orkar inte vara uppe längre. Han vill gå och lägga sig. Oftast blir man väl glad som förälder att höra den kommentaren men just ikväll ..... när det är 25 minuter kvar.... då känner man att sucken är nära..... men självklart ska han få lägga sig.

Jag ligger där bredvid honom, kliar honom lite på ryggen medan han hostar så att han klöks, och lyssnar på resultatet från TV:n på nedervåningen.
Personligen gillade jag inte alls Caroline af Ugglas låt.
Ingen låt som stack ut speciellt. Hoppas de kommande veckorna blir bättre.

Melodifestivalen

Ja, som ni säkert förstår så blev det ingen partykväll för min del utan jag skickade iväg Martin med order om att skåla för mig också.
Själv sitter jag här hemma i soffan och myser med barnen och tittar på vårens höjdpunkt - MELODIFESTIVALEN! :-)

Ellen har (precis som de senaste åren) gjort en lista som fylls i efter varje låt. Då ska man bedöma om man tror på den eller ej. Det sätts både stjärnor och kryss... :-)

Har ni någon favorit?


Bild från Svt

Har stillat den värsta abstinensen

Idag hade jag tid hos nagel-Jossan för att fixa till mina naglar. Alltid lika kul att snacka och skratta med henne! :-)
Efteråt hade jag lite tid över innan bussen gick så jag gick ner till Tivoliparken (hade kameran med mig) och fotograferade som värsta turisten... *skratt*

Jag har nu konstaterat att det är väldigt tacksamt att fotografera sovande ankor eftersom de inte rör sig ur fläcken - möjligtvis blinkar en och annan gång bara :-)
Det är också perfekt att fotografera träd, bär och andra grenar som också är "stilla"......

Här kommer ett urval från dagens fotografering......













Så nu har jag stillat den värsta fotograferings-abstinensen! :-)

Doktorn sa.....

Martin och Erik har kommit hem från doktorn - som sa det som vi egentligen förutspådde - ett virus och det kommer att försvinna så småningom. Ingen penicillin alltså vilket egentligen känns ganska skönt. Doktorn tyckte iofs att febern hållt i sig ganska länge men det var bara att "härda ut"......

När de ändå var där passade de på att kolla näsan också. Han kunde se ärrbildningar och ville att vi skulle kontakta de som etsat hans näsa så att de fick kolla upp det igen.
Det lustiga var att Erik fick näsblod precis när de börjader prata om det.

Vi fick en del nya tips på hur vi skulle kunna få stopp på flödet. Men om de funkar mitt i natten (då det oftast inträffar) tja, det återstår väl att se.
Man skulle inte hålla papper för näsan utan låta det rinna/droppa (funkar ju sådär om man sitter i sängen mitt i natten....) för att det skulle komma in luft i näsan. Då skulle det stoppa av sig själv efter 4-5 minuter.

Det låter väldigt bra men om man har en yrvaken, trött kille som får näsblod mitt i natten och där det inte bara "droppar" utan mer eller mindre pulserar ut blod - ja, då är det nog inte så lätt att få honom att förstå och accepetera att det bara ska få "rinna på".

Dags för farbror doktorn?

God morgon!
Innan jag öppnade ögonen i morse försökte jag med tankens kraft frambringa klarblå himmel och lite sol..... men jag var nog inte riktigt fokuserad i min tanke för när jag väl öppnade ögonen var det som vanligt - d.v.s. grått. Idag har vi t.o.m. lite dimma......*tjoss*

Vid frukostbordet bestämdes det att det nog är dags att ta med Erik till farbror doktorn för att se om det ev. ska behövas penicillin för att få bukt med den här envisa febern och influensan. Febern hänger fortfarande med och vägrar gå ner.

Ska dock först hinna ta en långrunda med Basti i Rinkaby. Vi tog en mörkerrunda igår ute på A3 tillsammans med de andra killarna - Mac, Miller, Kaxe och Zorro. Tur att det finns blinkande halsband.....

Basti myser

Alla ligger i högar på varandra i soffan och naturligtvis vill även Basti vara med på ett litet hörn. Upp i soffan kommer han inte - men en liten tass på puffen kunde väl vara OK.
En liten tass blev sedan ett huvud och sen..... ja, se själva.....






Basti myser.... :-)

Han gillade puffen redan som liten.....




Myskillen :-)

Din mamma då?

Ellen överraskade oss idag genom att vika in all tvätt när vi var upptagna på annat håll. Gullunge! :-)

Efteråt sa hon:

"- Det var inte så svårt. Jag har ju sett hur pappa gör...."

Ööhh.... din mamma då?! Vad menar du nu Ellen?
Jag tar tillbaka det där med gullunge... *hrmm*

Abstinens

Åh, vad jag längtar efter att kunna fotografera i bra dagsljus! Går man ut nu så är det bara grått och allting är dött..... *suck*

Min abstinens får mig att lägga in några "gamla" bilder...... hoppas det är OK fastän en del av er kanske redan har sett dem förut.










- Ta alla!

Fick ett SMS från Sofie - min evige Skumtomtespion - som berättade att det fanns Skumtomtar på Hemmakväll för endast 6 kr/st.
Ångest! Ingen bil och dessutom kunde jag ju inte lämna Erik hemma själv.
Ringde Martin på jobbet och bad honom att köra inom på hemvägen. Jag kan väl säga så här - han var inte överlycklig precis! *hrmm*

När han kom dit så fanns det 12 påsar kvar. Sa åt honom att ta alla!!! Oavsett pris!
Hörde på honom att han tyckte detta var väldigt nära gränsen för vad som han ansåg OK.

"- Jag kan väl inte ta alla?!"

"- O, jo!!! Det kan du! Bara ta dem!"

Han kom precis hem med en hel kasse full med härligheter! :-)


Bröllop!!!

Åh, vilken rolig överraskning! :-)

Vi är bjudna på bröllop och det är min bror Anders och hans sambo Annika som ska gifta sig!
Ellen har redan börjat fundera över vad hon ska ha på sig...... ;-)  och själv inser jag att jag måste försöka få bort en och annan "volang" runt magen.....


Hålla handen

I går kväll var det mycket "hålla handen".....




Snabba tips, tack!

Om det finns någon där ute som har bra tips på hur man får en kille på snart 6 år att ta det lugnt, så kan ni väl omedelbart höra av er till mig?! Please!!!
Det har lagrats så otroligt mycket "spring i benen" på honom under dessa veckor att det nu inte längre går att kontrollera. Det liksom "sprätter" i hela hans kropp och studsbollen är tillbaka (se tidigare inlägg) *ler*

Jag känner mig som en bandspelare som går på repeat hela tiden och rabblar:

"- Ta det lugnt!"

Men det finns så mycket han vill göra nu och han förstår inte varför det inte går.
Yrandet igår är som bortblåst och hans schizofrena feberkurva får mig bara att skaka på huvudet.... Kommer nog aldrig att bli klok på kroppens snabba vändningar.

TV:n är en helt underbar uppfinning i dessa lägen. Funderar skaprt på att binda fast honom i sängaveln så kan han ligga där och glo på dumburken...... ;-)

Barbie med kort hår

Såg att Barbie (nej Jessica - det är inte den du tror det är! ;-)    ) fyllde 50 år igår. Tja, det kan man ju inte se på henne *ler*

Många av oss har väl lekt med Babie - så även jag - och vi hann samla på oss ganska många med diverse tillhörande kläder. Hemma brukde det vara så att jag lekte och Lotta & Anders satt och tittade på. Hur kul kan det ha varit egentligen?

Även Ellen gillar ju Barbie men det går dock upp & ner som en berg-o-dalbana. Vissa perider kan hon leka mycket med dem och andra perioder ligger de bara där nerpackade i hörnet och samlar damm......

En period hade hon inga Barbiedockor att leka med eftersom jag beslagtagit dem! Drastisk åtgärd för drastisk handling!

Ellen som aldrig har varit i någon särskild trotsperiod fick ett smärre ryck för X antal år sedan och jag upptäckte att det låg en massa ljusa hårstån på hennes golv. Jag plockade upp dem men fick onda aningar....
Vet inte vad det var - kalla det intuition om ni vill - men jag kollade i papperskorgen - och vad hittar man väl där?! Jo, en hel tuss!
Tittar lite extra på hennes Barbiedockor och upptäcker att den ena har betydligt kortare hår jfr med de andra. Vad jag kunde minnas så såg den inte ut så när den inhandlades.
Jodå - Ellen hade lekt frisör men nog kommit på att det inte var en sån där jättebra grej.

Jag packade ner allihop i en stor kasse och beslagtog dem i någon månad.......!


Johan & Emma

Måste ju bara säga att jag nu satt ett kryss i taket eftersom Johan & Emma anslöt sig till filmkvällen igår! WOW! Det tog väl bara sådär 6 år....... men nu hoppas vi att det inte bara var en engångsföreteelse....! ;-)

Johan! Jag kom på en grej med din "strumpa" - om man har tråkigt en dag så kan man ju trä den över huvudet och ner för ansiktet och se vad man får för reaktioner..... tycker absolut att du ska testa det på Kvantum! *skratt*

Borde kanske låna den och ha på jobbet - hade varit skitkul :-)


Näsblodets återkomst....

07.15 kom Ellen in och väckte mig och jag for upp ur sängen eftersom jag var säker på att jag försovit mig. Martin hade ju redan kört till jobbet och det var ju jag skulle ju skicka iväg Ellen till skolan.

När jag väl fått på mig glasögonen ser jag att hon redan är påklädd och klar (Martin hade väckt henne tidigare) och jag kan andas ut.
Lovar att jag ska följa henne till skolan men då plötsligt drabbas Erik av "näsblodets återkomst" och störtfloden är tillbaka. Helt hysteriskt! Jag kan liksom inte fatta att det kan komma så mycket ur denna lilla näsa?!

Ellen fick serva oss med att stå och riva papper.....
Till slut kunde jag skicka iväg henne själv till skolan eftetersom jag inte vågar lämna Erik riktigt ännu...... höjdare med en sån störtflod när jag är iväg....... not!

Nu har det dock lugnat sig och han ligger här bredvid mig och tittar på Jimmy Neutron...... :-)


Vem vill lämna sjuka barn?

Halvligger här i sängen bredvid lillknodden och funderar på helgens fest. Som det ser ut nu så blir det nog inget av med det för min del. Barnvakten är fixad men vem vill lämna bort sjuka barn?

Nej, det får väl bli myskväll på hemmaplan istället.


"Att-göra-innan-jag-dör-lista"

Filmen ikväll var av annorlunda slag jfr med de vi brukar se.
Den heter "The Bucket List" och handlar om två cancersjuka män som bestämmer sig för att förverkliga saker de skrivit upp på en "att-göra-innan-jag-dör-lista".

Jag har för mig att jag och Martin bestämde oss för att skriva en sån lista för väldigt längesedan. Jag minns bara att Martin skrev "hoppa fallskärm". Sen fick han det av mig i Morgongåva *hihi* (instruktören undrade om jag ville åt försäkringspengarna, eller nåt....?) och då kunde han stryka det.

Sen stod det nog inte mer på hans lista...... så vad betyder det Martin?!



Snacka om näsblod!

God kväll!
Det har varit dålig uppdatering nu ikväll men det beror på att vi haft fullt upp......
Erik fick hög feber och började blöda näsblod. Det har han ju inte gjort på evigheter och jag började ju nästan tro att den där etsningen i näsan gjort susen och underverk - men nu börjar jag tvivla.
Erik har haft näsblod 1000gånger men jag lovar att han ALDRIG haft så mycket som ikväll! Riktigt läbbigt! :-(

Det var t.o.m så att jag kände mig osäker på om vi verkligen skulle kunna fixa det på egen hand. Det fullkomligt pulserade ut från båda näsborrarna och vi fick inte stopp på det! Det rann båda hållen men han kunde svälja så vi slapp det från munnen också...... stackaren :-(

Alvedonen har tagit udden av febern - han svettas som en liten grisunge - men tyvärr yrar han också. Det går inte att få kontakt med honom och han är helt stirrig, ledsen och ser syner...... *suck*

Det har varit filmkväll ikväll men två gånger har jag fått springa upp till honom. Första gången hade han stigit upp från sängen och satt och pratade med sina akvariefiskar...... *ler* ....... ja, man kan ju inget annat än att skratta och le åt det hela ;-)

Inga hångelproblem

Vid middagsbordet brukar samtalsämnena vara allt från hur dagen varit till t.ex. idag - tunglängd!
Vi satt och jämförde våra tungor och hur långt vi kunde räcka ut dem ...... *skratt*...... jag har ju sagt att vi är snudd på knasiga familjen :-)
Vi konstaterar snabbt att jag och Erik har "normallängd" (vad det nu innebär?), Martin har absolut kortast (haha) och Ellen absolut längst! Hennes egen kommentar:

"- Kommer inte att bli några hångelproblem!"

Hjälp! Stopp! Stanna tiden! Här ska inte hånglas på måååånga år! Var kom detta ifrån?!

2 st för 10 kr!

Gissa vad jag hittade på Kvantum idag?! Jo - Julmust!!! :-) 1,5 liters flaskor. 2 stycken för 10 kr!!! YES! :-)

Jag plockade på mig så många jag kunde ta...... tror det blev 8 st. Stod och funderade på om jag skulle ta några till men jag var ju tvungen att ha med mig några bubbelvatten hem också så det gick inte.

Anders! Varför har du inte sagt att ni hade mer julmust?! Har ni Skumtomtar på lager också?

Pill mellan tårna.....

Erik är sjuk. Fortfarande. Själv förstår han inte det.

"- Jag är inte sjuk....... bara lite varm....."

Han saknar dagis och sina kompisar och hans största farhåga är att han ska missa Philips piratkalas på söndag.....
Han har ju redan planerat sin outfit med tillhörande svärd! ;-)

Lite extra gosig och kelig är han dock och han vill gärna krypa upp i famnen och gosa. Favoritgrejen är när man killar honom på ryggen eller pillar honom mellan tårna..... ja jag vet..... det sista låter aningen tokigt men så är det! :-)

Nattningsprocessen är också viktig........ helst ska det vara mamma.... *ler*

"- Det är ditt jobb!" konstaterade han häromdagen.......... jaha, har jag lön också? ;-)



Ute i verkligheten

Idag har jag varit ute i verkligheten - alltså utanför husets väggar - och träffat andra vuxna :-) 
Var först på utbildning och sedan en sväng inom jobbet.
Martin ringde och ville att jag skulle handla..... *ååhhh*...... inte alls min favoritsysselsättning........ men jag gjorde det till slut - mot 5 skumtomtar :-)

Ikväll blir det filmkväll. Om någon har något bra filmtips så hör gärna av er med en kommentar.

Det blev som jag trodde....

Mhmm...... det blev som jag trodde....... Erik fick feber i natt - igen!!! *suck*
Tänk att det ska vara så svårt att bli av med den här envisa influensan! Idag är det i alla fall Martins tur att vabba och jag ska ut och socialisera mig i verkligheten - ska tll jobbet! ;-)

Jobbar bara till 13.00 så det är ju en ganska "lagom" dag i mina ögon *hehe*

Vi hörs i eftermiddag1
Ha en bra dag!
Kram

Dubbla täcken + fleecefilt

Lillknodden Olofsson klampade precis upp från sin säng......*suck* ...... och rakt in till vår.
Yrvaken och frusen.
Nu ligger han med dubbla täcken + fleecefilt.........


Schindlers List

Zappade runt bland kanalerna och hamnade mitt i Schindlers List.
Usch vad jag berörs illa av den filmen......  Så bra men ändå så hemsk!



Har man inte sett den borde man göra det!

Väntans tider....

Både jag och Erik har suttit och vrålstirrat på de två nyinköpta Guppyhonorna som om vi med hjälp av tankens kraft kan pressa ut några yngel...... vi går i väntans tider, så att säga... *hehe*

Martin och Ellen bara skakar på huvudena åt oss.... :-)

Akta så jag inte äter upp dig! ;)

Jag låg och gosade med Erik och tittade på akvariet precis innan han skulle sova......

"- Men mamma, varför äter fiskarna upp sina barn?"

"- Jo, det är så det fungerar. Om alla hade överlevt så hade det blivit alldeles för många."

Lång tystnad......

"- Men mamma...... du äter väl inte upp mig?!"

Hahaha........ gulleplutt! :-)

Ödet är på min sida idag

Sitter här och njuter, tuggar och njuter lite mer......
Hittade ju som sagt min sista Skumtomtepåse idag och har frossat i mig hela den.
Efteråt fick jag ångest över mitt begär och att jag återigen inte visat minsta tillsymmelse till karaktär!
En hel påse - tjoff ner i magen! *ojojoj*

Men ödet är ju verkligen på min sida idag...... gissa vad som kom med ett paket på posten?!
Jo, en påse Skumtomtar!!! :-)
I love you - Magda & Ola! ♥
  
Martin var väldigt snabb att öppna och fördela dessa värdefulla mjuka figurer så att det skulle bli "rättvist"! Det fanns 38 tomtar i påsen så nu sitter jag här med mina 19 godingar - eller rättare sagt det är nog bara 10 kvar..... *oups*

Martin - den fjanten - han har GÖMT sina!!! Han hävdar att han ska använda sina i förhandlingssyften gentemot mig...... ööhhh...... ?!
Jag försökte blidka honom genom att berätta att jag faktiskt har dammsugat hela huset och städat toaletten idag....... nja, det kunde kanske vara värt  tomte enligt honom! Bah....! Ska det vara på det viset så ska jag leta upp de där tomtarna och ta dem som "gisslan"!!! Hrmm!

                    


Erik har blivit "morfar" :-)

Erik har blivit morfar ....... eller, ja, vad man nu ska kalla det....!
Erik ville köpa en Silvermolly (hane) till hans två honor och tog delar av sin sparade veckopeng och sen körde vi iväg till djuraffären.

Tyvärr hade de inga Silvermolly alls men han bestämde sig istället för att köpa två Guppyhonor (eftersom den ena numera simmar i de eviga haven).
Vi hittade två som såg skittjocka ut och man kunde se att det skulle komma yngel vilken dag som helst.
Stolt som en tupp lägger han upp alla sina mynt och börjar räkna till 42kr.

När vi satt och väntade på att släppa ut de nya fiskarna så se vi ett YNGEL i akvariet!!!
Vet inte vem som blev mest till sig - Erik eller jag - men det blev snabba ryck och vi lyckades fånga in det och det simmar nu i "barnbassängen". :-)
Vi vet inte vem som har ynglat av sig så det blir spännande att se vad det ska bli! :-)



Dammråttorna har stormöte hemma hos oss

Det verkar som om dammråttorna har stormöte hemma i vårt hus för det fullkomligt myllrar av dem!
Det blir lite svårt i längden att försöka parera och trippa mellan alla högarna och det dröjer fortfarande några timmar till "James" kommer hem från sitt andra jobb....... så....... jag har sprungit runt här hemma med dammsugaren i högsta hugg och jagat alla dessa ovälkomna högar.

Gissa vad jag hittade idag? :-) Jo, sista påsen Skumtomtar!!! YES! Helt underbara........ *mmm...*


Hur kan han vara så pigg idag?!

Erik ville följa med ut med Basti och jag tänkte att det vore väl inte helt fel att lufta av honom också. Efter rundan stannade vi kvar ute i trädgården en stund och jag var snabb att ta ut kameran och knäppa några kort.

Så trist nuförtiden eftersom allt bara är dött, grått och trist. Jag vill ha mer liv och färg och längtar verkligen till våren när alla knoppar brister, fåglar börjar kvittra och solen tittar fram.

För övrigt kan jag rapportera att febern nu har försvunnit och kvar återstår bara den envisa fökylningen med allt snor som det innebär.... *suck*
Men om han ska följa samma mönster som Ellen och Martin så kommer hans feber tillbaka i kväll eller i morgon bitti........ vi får väl se......

När man ser korten kan man dock inte tro att han låg med 40°C feber igår!








Vabba-dabba-do!

Vabba-dabba-do...!
God morgon!
Jag börjar vänja mig vid att vara en vabbare och undrar om jag själv ska klara mig ur den här influensa-epidemin utan en enda liten snorig näsa..... iså fall vore det väl ett under?!
Igår både hostades och nös det rakt i ansiktet på mig och jag kunde riktigt känna alla små elaka virus(?) komma till mig. Örk!

Jag och Martin ska på fest på lördag och det skulle inte alls förvåna mig om min "tur" kommer då - det vore så typiskt mig. Imorgon är det i alla fall Martins tur att vara hemma och vabba (om det fortfarande behövs).

Min "föreläsning"

Min lilla "föreläsning" gick jättebra och jag tror och hoppas att de tyckte det var intressant. Det bjöds på jättegod mat så kvällen kunde inte bli så mycket bättre. :-)

Det kändes väldigt märkligt att komma dit - där har jag inte varit på flera år. Jag log för mig själv när jag gick på gången mot ytterdörren.....
"- Där låg vi och målade våra landslagströjor när vi hade VM-tema på en tjejfest, där spelade vi fotbollsmatchen, där nere i källaren firade vi vår första julafton tillsammans" o.s.v.

Bara roliga minnen! :-)

Det får bli som det blir

Nu ska jag strax köra iväg. Kan väl inte direkt anklaga mig själv för att vara väl förberedd..... men som sagt - det får bli som det blir!
Förhoppningsvis ska du inte behöva skämmas över mig , Lotta. :-P

Blir bjuden på middag så det känns väldigt lyxigt så här i vardagen - särskilt när man tillbringat dagen hemma med sjukt barn och hål på strumpan.... *skratt*

Ha en bra kväll!

Ansiktsmålning

Hittade ett gammalt kort på Erik. Han hade varit i Åhusparken och fått sig en ansiktsmålning. Ser ni vad han ska föreställa?
Det är väl uppenbart?! En RÄV!!! *skratt*

Tror inte att han satt still så länge så det var väl det enda de hann med att måla. Glad som en speleman var han i alla fall :-)

Längtar till solen och värmen...... *suck*


Kuckelimuckmedicin

Erik har suttit en stund i mitt knä - eller suttit var väl att ta i - snarare hängt som en urkramad disktrasa......
Han är som en het kamin och fryser som en isbjörn ;-)

Dessutom har han ont i huvudet och detta fenomen är nytt för honom. Han är väldigt förundrad över hur och varför han har ont där.
Ont, för honom, är när man slagit sig någonstans.

"- Mamma, jag har så ont i huvudet! Har du slagit mig där när jag sov?!"

Lilla plutten! *suck*

Hällde i honom Alvedon eftersom febertermometern nu är ganska nära 40°C och efteråt blev det ytterligare lite medicin - Kuckelimuckmedicin! :-)
Ni vet - sån som Karlsson på taket äter.... *ler*

I detta fallet var det en blandning av salta pinnar, lite choklad och en Dumlekola.....
Blanka, dimmiga ögon sken upp för ett kort ögonblick.....


"- Mamma, jag äger!"

Har precis avslutat några parti "Fia med knuff" mot Erik. Han har en sån fruktansvärd tur och sitter bara där hur självgod som helst och smilar upp sig....... Han må vara hur rosig som helst om kinderna men detta kan verkligen störa mig en aning - hur kan det vara så att barn oftast har en sån fruktansvärd TUR??!!
Helt plötsligt klämmer han dessutom ur sig:

"- Mamma, jag äger! Jag slår liksom bara sexor hela tiden!"

Jag sänder en snabb "killerblick" för att sedan slå....... en 2:a *suck*


Rosiga kinder och dimmig blick.... men ack så lycklig efter sin Fia-seger!






Bilder från fikanstunden igår kväll

Bilder från fikastunden efter bion igår kväll....... :-)






Sofie & Malin

Har jag blivit en "Maxi-tant"?!

Min "Vab-outfit" = smurfblåa långkalsonger, top, marsvinströjan och svarta strumpor - med hål (upptäckte det precis!).

Sitter nu här och stirrar och funderar på det "enorma" problemet hur jag ska gå tillväga med min strumpa....... ska jag behålla den på eller ska den bland soporna direkt? Jag ska ju ändå bara gå hemma idag så vem bryr sig om ett hål vid stortån då?

Isch..... nu låter jag som en "Maxi-tant" - en sån där mamma som jag alltid sa att jag aldrig skulle bli! (Det var du som myntade uttrycket, Maria. Kommer du ihåg?)



Antingen har man feber eller ej!

God morgon!
"- ÄNTLIGEN!", tänkte nog både Martin och jag igår kväll........ eftersom alla i familjen var feberfria. Nu skulle hela den vardagliga situationen och dess rutiner återställas i den Olofssonska famljen!
Men icke som nicke!

Imorse var det en blek liten kille som klampade nerför trappan och klagade på huvudvärk. Febertermometern som redan låg framme, blev använd ytterligare en gång och....... tjoff så visade den 38°C......!
Martin hade redan hunnit gå till bussen och jag insåg att det skulle bli ytterligare en Vab-dag......

Tja, vad ska man säga? Jag blir lite irriterad på den här febern! Antingen eller! Det här "hattandet" gör mig tokig! Antingen har man feber eller ej!


Jag måste gå på känsla

Har suttit här nu ett tag och försökt välja ut bilder till morgondagens "Korea-presentation".
Hur svårt är inte det?! Jag blir helt tokig!!!
Varje bild är ju unik för mig och har sin egen lilla historia. Samtidigt som jag sitter här och försöker välja ut bilder och resonera med mig själv över vad jag ska berätta om så bubblar alla minnen upp till ytan igen och jag känner mig överöst av känslor. Märkligt och lite läskigt!

Det finns så otroligt mycket jag skulle vilja få med och berätta om men jag kan omöjligtvis ta med allt! Sen vet jag ju inte hur intresserade de är heller.....?

Jag började skriva ner vad jag skulle säga, sen suddade jag ut det och skrev stödord istället och nu har jag suddat ut det också. Jag KAN inte planera detta. Detta är något som jag måste få prata fritt om. Frågan är ju hur bra det kommer att bli - jag menar när det kommer helt spontant och inte har övats på?!
Men varje gång jag försöker skriva ner någonting så känns det bara fel.......
Jag måste gå på känsla. Sen får det bli som det blir.

Detta känns lite olikt mig som annars brukar vara ganska strukturerad ( ialla fall när det gäller jobb och sådana här liknande saker).

"- Jag är en isbjörn och bor på "Nodpolen"....."

Erik vaknade precis och gick in i vårt sovrum, hoppade ner i vår säng och kröp ner under täcket. Denna ritual går per automatik nuförtiden.... *suck*

Egentligen vet jag inte om jag ska sucka eller le för om jag ska vara riktigt ärlig så måste jag erkänna att det ibland kan vara jättemysigt att ha den där lilla varma klumpen tryckandes mot sig. Dock är det inte lika mysigt när man får ett par iskalla fötter instuckna under sig mitt i natten...! :-(

Nu var han yrvaken och frös......

"- Mamma, jag fryser! Det känns som om jag är en isbjörn och bor på "Nodpolen"......."

    



Ser ni likheterna? *ler*


Vår bil är tillbaka

Idag har vi fått tillbaka vår bil.
Jag var och hämtade den efter jobbet och den utmärkte sig verkligen på parkeringen - skitigast av alla bilar där!
Lagad och fixad var den i alla fall och det var med sorg i hjärtat som jag räckte över nycklarna till den lilla silvriga, pigga bilen med vita urtavlor till killen bakom disken. Man hinner fästa sig vid saker...... jag hann nästan inbilla mig att det var mitt eget lilla åk - to bad! :-(

Funderade ett tag på vägen hem om jag skulle skriva upp det på min spontanönskelista men landade snabbt i verkligheten och insåg att det nog inte skulle vara så realistiskt......
Nej, jag väljer att låta "en liten laptop" stå kvar på listan som nummer 1.

Tragisk film

God kväll!
Nu är jag hemma igen efter en jättetrevlig kväll!
Malin hämtade upp mig och sedan träffade vi Sofie och Jessica på bion. Filmen var nog en av de mest tragiska jag sett på länge..... den var bra.... men det var också en sån film som jag blir arg av!

Tog mig en stund efteråt för att lugna ner känslostormarna över idiotiska människor och deras handlingar. Det värsta var egentligen att man inte kan gömma sig bakom en fiktiv story i detta fallet - detta skulle kunna vara taget från verkligheten idag - just nu - sorgligt men sant!

Hur som helst det blev en fika efteråt med både Latte och kladdkaka *gottigottgott* :-)

Tusen tack för biobesöket, Sofie & Malin! En perfekt sen födelsedagspresent! :-)


från filmen Mammut....

Bio

Nu har jag kommit hem från jobbet...... och ska snart iväg igen.
Ikväll ska jag sätta mig i en mjuk, pösig, skön fåtölj, med trevligt sällskap, något intressant att titta på och med något gott att småäta ....... jag ska på BIO! :-)

Ska bli såååå skönt och kul!

Tror att det blir Mammut - någon som sett den?
Efter bion blir det nog en Latte och lite allmänt "prata -av-sig-snack".

Frostbiff

Erik vid frukostbordet.......

"- Jag fryser! Jag känner mig som en frostbiff!!!"

Haha.... :-)

Korv i bröd....

Måndag morgon och det första man gör är att ta fram febertermometern för att få en lägesrapport på familjens medlemmar....
Jaha.... *suck*...... Martin feber igen..... hög dessutom........ Ellen friskförklarad.... :-)...... hosta kvarstår dock......... Erik ganska pigg men........ feber!!!!

Detta verkar vara som en evighetsmaskin!!!

I natt har jag legat som en korv.... i bröd.....
Vi hade ju tänkt att det skulle vara sista natten som Martin sov inne i Eriks rum men nu verkar det ju bli förlängning på det.
Erik låg alltså inne hos mig och han är en sån där som ska ligga ända uppe på en, d.v.s. antingen med rumpan halvt uppe på en eller med fötterna under en eller en hand på magen.... ja ni förstår säkert.

Vid midnatt så började Ellen hosta och var ledsen. Riktigt seg hosta som inte ville ge med sig..... det hela slutade med att även hon kom in till oss. Ganska trångt.....! Inte alls skönt! :-(

Mitt i natten sätter sig Erik upp i sängen och säger:

"- Nej! Nu är jag trött på det här! Jag tycker inte det är kul att hosta längre! Nu går jag upp!"

Då var klockan nästan 02.30 och det var bara att säga åt honom att vara tyst och lägga sig ner igen.


Korea

På tisdag kväll har jag blivit inbjuden att prata om min Korea-resa hemma hos min kompis mamma.
De är en gäng kvinnor som träffas då och då och den som är värdinna ansvarar över "programmet". Denna gång består "programmet" alltså av att jag kommer dit och berättar och visar bilder. :-)

Ska bli himla kul eftersom jag inte pratat så mycket om min resa på ett tag nu. Det ska bli kul att få återuppleva alla minnen igen som väcks till liv när man ska berätta om sina erfarenheter.

Så nu ska jag njuta genom att kolla igenom alla mina fotografier som jag tog (närmare 900 st!!!) och välja ut ett axplock av dem.


Linda Plugg

På tal om Plugg.....

Jag kommer ihåg när Ellen var liten och skulle passas av Ola en dag.
Ellen gillade Byggare Bob (som nog de flesta barn gör i perioder...) och målade i en målarbok med Byggare Bob figurer i.

Nu vet jag inte om jag minns allt rätt - annars får du rätta mig senare Ola - men jag tror att vår envisa dotter ville veta vad alla figurer hette och började nog tjata på Ola att han skulle berätta.
Ola - som nog inte var 100% säker på alla namnen - kom tillslut till fågelskrämman (som heter Plugg). Den döpte han rätt och slätt till Linda!
Senare när det uppdagades att han faktiskt hette Plugg så fick han namnet "Linda Plugg" istället. Svårare var det inte!
Så heter han hos oss än idag. :-)

Plugg-pluggeli-plugg

Plugg-plugge-plugg-plugg-pluggeli-plugg....:-)

Tja, äntligen gav det resultat... klarade sista delen av ringsekreterarprovet idag. Skönt.... nu kan man stryka det från min "att-göra-lista".
Kvar återstår elev- och aspiranttjänstgöringar. Men det ser jag fram emot..... så snart mina utställningsvänner, så ses vi kanske i ringen - fast med mig som skrivande ringsekreterare då alltså ;-)

Runda

Har precis kommit hem från en långrunda ute på A3. Det snöar och är kallt ute så det var "Michelin-outfiten" som gällde idag. ;-)


Tina, Kaxe & Basti


Miller

Miller igen....

"Liket lever"!

"Liket lever"!!! Martin är på fötter igen och står redan och tömmer diskmaskinen! :-) Allting börjar forma sig som vanligt igen - härligt! ;-)

Nu ska jag ut med Basti...... *brrr*

Begravning

Vi har hunnit med en begravning nu på morgonen också.
Redan i går kväll tyckte jag att den ena guppyfisken såg lite "dassig" ut och förutspådde att den nog skulle simma i de eviga haven inom snar framtid. Mycket riktigt. I morse satt den i filtret!

Tennisträning

Jag och Erik tog bilen till Vä tennishall i morse. En timmes tennisträning där även föräldrarna blev involverade och aktiva..... snacka om morgongympa! ;-)






RSS 2.0