GOTT NYTT ÅR!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!!

Nu åker jag på Nyårsfest och återkommer nästa år ;-)
Ha en riktigt trevlig kväll!


Andra bilder

Har varit lite dålig den senaste tiden på att lägga in bilder. Så nu pepprar jag på...... ;-)
Hundbilder

Det blir många hundinlägg och hundbilder nu under jullovet. Det är underbart att hinna ta kameran med sig och mersmaken bara växer när det gäller att fotografera.

Nyårsrundan gick i Åhus tillsammans med Miller, Mac, Kaxe och Attack. 5 hanhundar som rusade runt som kalvar på grönbete :-)


Fler bilder

Några bilder.....


IKEA

Efter lunch åkte hela familjen till "kiosken" (smeknamnet på IKEA i Älmhult - Mickes påhitt....!). Vi är i "big need" av fler garderober eftersom barnens kläder knappt får plats i nuvarande förvaringsutrymmen längre.
 
Kollar på nätet och ser att allt ska finnas inne - good! När vi kommer dit informeras vi om att det inte stämmer - den ena garderoben finns inte längre i lager utan kommer in igen i slutet av veckan. *suck*
Vi äter i alla fall våra köttbullar och går igenom varuhuset och kommer fram till kassorna med tre vagnar med varor..... hur gick det till?! Tja, iofs så köpte vi ju de två stora garderoberna och alla dörrarna men sen blir det ju alltid lite "gott & blandat". Vem klarar av att gå genom IKEA utan att handla något "bra-att-ha"?


Bilder

Idag åkte jag och Tina ner till Åhus och gick med hundarna. Tog med mig kameran eftersom solen faktiskt tittade fram.


Erik ska vinka "Hej då" till oss genom fönstret.


I väntan på Tina så leker Basti i trädgården.


Miller


Basti i rörelse :-)


Miller & Mac lyckades hitta lite snö........


...... och då måste man ju så klart rulla sig i den :-)


Bilder från drinkkvällen

Bilder från drinkkvällen........
Dramatik

De "närmast sörjande" har varit här hemma ikväll för att fira/glädjas med mig för att jag blivit ett år äldre......
36..... 36 år.....! Jag och Martin pratade om detta häromdagen och vi är rörande överens om att vi båda anser att vi stannade i ålder någonstans mellan 25-30.
Samtidigt borde man väl vara glad över att man faktiskt får möjligheten att fira en ny fördelsedag år efter år. Det innebär ju faktiskt att man lever och har fått uppleva ytterligare ett år som garanterat varit fyllt av olika händelser - vissa positiva och vissa negativa.

Vid 17- 17.30 skulle gästerna anlända och det gjorde de på löpande band samtidigt som jag och Martin höll på att fixa det sista till middagen.
Helt plötsligt skriker Erik till och jag ser hans blick - det är något som inte riktigt stämmer. Det visar sig att lillkillen har åkt kana på en liten bit av listen till vår innertrappa. Tydligen har där varit en flisa som då fastnat i hans jeans och dragits med. Detta resulterade i att denna lilla flisa blev en stor och lång speta (hoppas ni kan definiera "flisa" och "speta") och gått rakt genom hans jeans och in i hans lilla skinka. Av med byxorna och försöka lirka bort den där långa träspetan som går genom både jeans och kalsonger..... Erik klagar på att det fortfarande gör ont och då upptäcker vi att den sista delen av spetan sitter kvar i hans ena rumphalva (skinka).
Vad gör då jag? Jo det som naturligtvis faller sig vara det mest normala - jag försöker så klart dra ut spetan. Tar tag i den lilla biten som sticker ut och sen drar jag. Och jag drar..... och jag drar....! Huden följer med men inte fasiken släpper spetan! Den sitter som fastkilad! Även Martin testar att dra i spetan och även då ser det ut som om huden håller på att följa med men den där spetan släpper inte! Vi upptäcker då att den är ganska rejält fastnitad i huden och vi anar att ca 1 cm är rakt in i skinkan.
Erik är ledsen, potatisen kokar, ärtorna ska strax tas av spisen, det ringer på dörren - fler gäster.........
Jag känner bara ...... *SUCK*

Det blir Martin som åker med Erik in till sjukhuset och farfar följer med. Efter en stund börjar jag fundera på hur dum jag kunde vara som lät Martin åka! Han som inte klarar av sådana här situationer och blir svimfärdig av minsta lilla. Herregud - hur ska detta sluta?! Kommer på mig själv att jag oroar mig mer över om Martin ska flippa eller svimma än vad jag oroar mig för hur Erik ska klara det. Vad säger det egentligen? ;-)

Efter en dryg timme så är de tillbaka med spetan. Allting hade gått bra.


Hundrunda

Tanken var att vi skulle avnjuta en härlig fruksotbuffé på Café Sandhem men jag lyckades övertala resten av familjen att vi skulle stanna hemma och göra vår egen lilla buffé. Passade mig mycket bättre med tanke på att vi drack drinkar till långt efter midnatt *hrrmmm* :-S

Efter frukosten kände jag mig dock oförskämt pigg och när Elina ringde och frågade om Ellen, jag och Basti ville följa med på en hundrunda så kändes det självklart :-)
Härligt väder och busiga hundar - kan det bli bättre? ;-)

Lite bilder från idag......


Drinkkväll

I går kväll var det drinkkväll med "ligan" (som Caroline döpt oss till). Så nu är jag alltså med i både "ligan" och "maffian" ;-)
Det dracks många goda drinkar och tilltugget höll hög klass. En hellyckad kväll med andra ord!
Hade nästan förväntat mig en favorit i repris på Jessicas partytrick - "dricka" stearin - men det uteblev. Däremot spelade vi gura och testade våra allmänkunskaper inom Hollywood-området *ler*.

Eftersom vi detta året lagt drinkkvällen till en måndag så trodde vi kanske att det skulle vara lättare att få tag på en taxi detta året jfr med i fjol (då vi hade drinkkvällen en söndag). Tror att Caroline fick testa flera olika taxibolag innan hon fick napp - de hade helt enkelt stängt!

Hem kom vi i alla fall och jag hann väl drömma sött i några timmar innan jag blev väckt av sjönsång från resten av familjen :-)

Gud vad jag är bra på att låtsas-sova ;-). Så här lät det i morse......

(Martin) "- Börja sjung!"

(Ellen) "- Varför ska JAG börja sjunga för?!"

(Martin) "- Jo, men gör det!"

(Ellen)"- Varför?!"

(Martin)"- Därför du är den som sjunger bäst av oss....."

*skratt*

Konkurrens

Martin försöker sätta mig i arbete så jag hinner inte blogga och uppdatera om allt som hänt och händer. Nu är inte Martin hemma så då passar jag på att vila lite och när han kommer hem kommer jag låtsas vara i full gång igen - klokt va? ;-)

Jag och Tina var och kollade på en sån där Bean-bag och det slutade med att jag hade med mig en sådan hem. Basti fullkomligt älskade den direkt. Han la sig på den och ville inte gå därifrån. Även Erik tyckte den var kanon och ett tag blev det lite konkurrens mellan hund och barn om vem som skulle få tillgång till den.
Erik hade en taktik om att lura bort Basti så att han kunde slänga sig på dynan.
Basti körde snarare med att försöka "stirra" bort konkurrenten. Med "stone-face" och utan att blinka så fick han tillslut Erik att maka på sig lite så att även han fick plats på dynan *hahaha*
Hur som helst så var det ett lyckat köp och det känns helt rätt! :-)
Bean-bag

Har bestämt mig för att inte behålla Kaxes Fatboy till Basti. Det är egentligen bara en känsla jag går på - bra eller dålig det vet jag inte.
Fick däremot ett hett tips från Tina om en saccoliknande säck - till hundar - som skulle heta Bean-bag. Gick in på deras hemsida och läste och tittade på bilder. Måste säga att jag är lockad att testa en sådan till Basti istället.

Anledningen till att jag avstår Fatboy är egentligen bara detaljer men man brukar väl säga att "det är detaljerna som gör det"...... eller? ;-)
Jag gillade Fatboys storlek men den var aningen för stum (för mkt fyllning) för Bastis smak och dessutom var materialet ganska halkigt. Egentligen är det ett kanonbra material eftersom det är slitstakt och smutsavvisande men inget så där jättegosigt.
Som jag fattar det så är Bean-bagarna gjorda av mjukt tyg men med gummi på insidan så att även den blir tålig.
Någon som rent utav ägen en Bean-bag?

Kolla gärna deras hemsida!

www.bean-bag.se


Nyårslöfte - klara du att hålla dina?

Snart är det nyårsafton och då kommer många att avge nyårslöften som de då (efter X antal glas bubbel och kanske lite annat smått & gott) tycker är högst rimligt och OK. Dagen efter inser de att de kanske överdrivit lite med sina löften och kanske inte alls tycker att det var så bra som det lät kvällen innan.

Ett exempel är min egen son. Förra nyårsafton gav han löftet om att ge sin mamma 5 pussar varje dag. WOW!!! Det tyckte jag lät som ett MYCKET rimligt och bra löfte. Ett löfte som absolut skulle kunna hållas ..... med lite vilja i alla fall ;-)
Sonen tyckte kanske inte riktigt detsamma. Han insåg redan dagen efter att han nog tagit i lite för mycket och undrade om man inte kunde ändra till 1 puss om dagen.....? Nix, det kunde man ju inte, eller hur?!
Han förstod efter en månad att han nog inte insett vidden av det löfte han lovat och att han nog inte riktigt varit vid sina sinnens fulla bruk.... *skratt* Visserligen höll han sig till alkoholfria drycker hela kvällen men en 5-åring är kanske inte riktigt vid sina sinnens fulla bruk mitt i natten? *hahaha*

Efter två månader bröt han löftet och kommer nog att akta sig för att lova för mycket denna nyårsafton. ;-)

Mina strumpbyxor luktar......... gott!

Igår firade vi jul igen - hemma hos svärföräldrarna i Hässleholm. Det var ganska lagom med en "vilodag" emellan och paketer och julstämning kom väl till pass igen :-)

Som de flesta nu vet så är Martins mamma den mest pedantiska människa jag känner och har en otrolig känsla för ordning och reda med alla städmedel det inkluderar. Att ta med Basti dit (som de själva önskar) rimmar kanske inte riktigt med detta men som djurälskare de är så skulle självklart Basti med. De hade t.o.m. lagt ut "filt" på golvet åt honom med julmotiv. Vid närmare granskning så insåg jag att det var ett par julgardiner som "offrats" åt den fyrbente. *skratt*

När vi kom hem i går kväll och klänning och strumpbyxor skulle bytas ut mot mysbrallorna så inträffade något som jag aldrig varit med om tidigare. Vanligtvis brukar man ju bara använda strumpbyxor en gång sedan luktar de inte särskilt gott under fötterna - om ni förstår vad jag menar ;-)
Förstår ni då om jag bara skakade på huvudet när jag upptäckte att mina strumpbyxor luktade godare efter dessa timmars användande hemma hos svärföräldrarna jfr med när jag tog på dem splirrans nya?! Nu luktade de gott rengöringsmedel (som de säkerligen haft när de skurat golven). Hur fasiken skurar man golven så att lukten fastnar på strumporna sen?! Detta är för mig en gåta!

Min man tar mig till soptippen

I morgon har Martin lovat mig en tripp till soptippen! Kanske inte det mest romantiska ställe att ta sin kära hustru till men jag följer faktiskt mer än gärna med dit.
Vårt hus är sprängfyllt med saker och ting. Vissa mer användbara än andra. Vissa saker är bara "bra-att-ha" - som Martin skulle uttryckt det. Vissa saker är bara ren skit - (som jag uttrycker det).

Idag började jag röja på ovanvåningen (som sett ut som ett bombnedslag i säkert över ett år nu). Tyvärr är det så att vi i denna familjen vänjer oss vid den tillvaro vi lever i och ganska snart är det ett så kallat "normalläge" för oss.
Jag fick i alla fall mer eller mindre spel på att behöva "hoppa" över kassar och lådor med saker och jag var "tvungen" att skälla på någon och då blev det den som var närmast - Martin. Han lovade då i stundens hetta att vi skulle åka till soptippen imorgon (han t.o.m. tummade på det!) och kasta diverse skit.
Allt som vi inte använt på ett år anser jag inte att vi behöver i denna familj. Det bara står och tar plats! Nej, det ska väck!
Vill ni ha några exempel på vad som ska hamna på tippen imorgon? En dator, tangentbord, ett uppslagsverk A-Ö (egentligen jättefint men vem använder sig av ett sådant när det nuförtiden finns Internet?), barnvagn med tillhörande saker, gamla leksaker m.m.


Testa drinken

Ikväll ska jag dricka drink :-)
Imorgon kväll är det nämligen dags för Drinkkväll hemma hos Malin och då är det ju bäst att ha testat det man tänkt bjuda på. Alternativet hade så klart varit att ta ett "säkert" kort men så tråkig tänker jag inte vara. Förra året introducerade jag Pernillas (inte jag då alltså) tranbärsdrink med hallon - kanongod! Det här året blir det en annan variant.


Men för livet?

Julhelgen är över och det är väl nu lugnet ska infinna sig? Alla människor ska sluta stressa och bara "vara" och ha tid att umgås?
Här hemma verkar det som om familjen Olofsson har funnit sig tillrätta med den slappa stilen..... vi går klädda i mysbyxor alt. pyjamasar alt. långkalsonger. Det är tur att vi inte får oväntat besök så ofta ;-)

Jag har dock förstått att mina smurfblåa långkalsonger har sett sina bästa dagar. Idag tittade Valter (Eriks kompis) konstigt på mig när jag gick runt med dem här hemma. Efter ett tag förstod jag att han upptäckt de stora hålen på insidan av låren...... trodde inte att de syntes så mycket men det gjorde de visst. Stackars barn..... undrar om han får men av denna upplevelse ;-) *haha*

Kanske dags att inskaffa nytt underställ?

Fatboy Doggylounge

Som jag skrivit tidigare så ska puffen snart kastas ut.
Fick igår låna hem Kaxes Fatboy (doggylounge) som han tydligen inte alls vill ligga i. Trodde kanske att Basti skulle gilla den. Mycket riktigt - han gick direkt upp och la sig i den.

Fortfarande är det dock så att han hellre väljer puffen före Fatboy men gillar ju verkligen den där känslan att "sjunka ner" och riktigt gosa in sig. Frågan är ju vad han väljer när puffen åker ut?


Ellens nya blogg

Måste passa på att göra lite reklam för Ellens nya blogg!!!
Hon har haft sin lilla miniblogg ett tag men tröttat på att inte kunna skriva längre texter. Hon har nu startat en ny blogg som inte riktigt är döpt ännu. Gå gärna in och läs för jag måste säga att hon är otroligt duktig på att skriva för att inte vara mer än 9 år! *stolt*

Ska hjälpa henne att "styla" den lite med bakrund och litte annat ditt & datt ;-)

www.nelleo.blogg.se

Kusinbilder

Lite kusinbilder.....


Juldagen

Idag är det en mysdag. Jag sitter här i soffan och bara njuter av tillvaron.
I förmiddags hade jag tjejgänget på brunch och vi firade vår traditionella lilla julafton. Tyvärr var inte Lotta med eftersom de firar julen hemma i nya huset i Stockholm. Vi ses i jan/feb istället då det är dags för spa-helg :-)

Ellen & Erik inspekterar sina julklappar och Erik är som så många andra bran....otålig. Han vill helst öppna alla nya grejer på en gång. Vissa saker ska byggas och monteras och det är liksom inte bara att slita upp allt på 3 röda sekunder - men det har han lite svårt att förstå just nu.

Basti är en trött hund idag. Han fick sin julrunda med hunkompisarna igår och han var en slagen hjälte. :-)
Bilder kommer senare.....

Lotta och Wilda är på väg hit och ska tillbringa resten av dagen här då Ola är ute på italienskt partaj. Ellen vankar otåligt fram och tillbaka och bara väntar på att de ska dyka upp.

God Jul!

God morgon och God Jul!
Oavsett hur gammal man blir så tror jag aldrig man kan glömma den där känslan man fick när man var barn och vaknade upp på julaftonsmorgon - så mycket förväntan och glädje. Det finns så klart glädje och förväntan nu också men på ett annat sätt.

Eriks feber försvann i går lika fort som den kom och han går nu omkring som ett litet ljus och tycker att allting är toppen!


Jag hoppas att alla får en härligt underbar dag!

I en 6-årings värld......

Erik har fortfarande lite feber men det är inget man hade märkt om man inte känt på hans panna. Hans allmäntillstånd påverkas ytterst sällan av att han har feber och han känner sig inte det minsta hängig. Han tycker det är pest att behöva sitta inne och vetskapen om att feber och julafton inte riktigt rimmar får honom att fälla krokodiltårar.
Han tycker att det borde vara förbjudet att vara sjuk på sådana viktiga dagar som julafton.
Egentligen kan man ju tycka att han bara ska vara tyst och inte klaga eftersom det finns så otroligt många människor i världen som har det så mycket sämre än honom. Det kan inte ens ställas i relation till varandra. Men i en 6-årings värld så är detta ett STORT orosmoln...... och så måste det kanske få vara. Att begära mer insikt av ett barn är kanske till att begära för mycket.


Lillejul

Lillejul :-)

I år har vi faktiskt inget inplanerat den här dagen och det känns oförskämt bra. Då kan man gå omkring i sina sunkiga smurfblåa långkalsonger och bara "vara". Hur skönt som helst! :-)

När jag var barn så var traditionen att vi alltid var hos farfar (som bodde på nedervåningen i vårt hus) tillsammans med våra kusiner. Vi åt alltid rostbiff och potatissallad. Minnen....... :-)

Nuförtiden gör vi nog precis som så många andra - vi delar upp julfirandet vartannat år så att vi det ena året firar jul med "min" sida på julafton och andra året firar vi med Martins sida på julafton. Knepigt? Tja, men helt OK och rättvist.
I fjol var det julaftonsfirande med Martins sida vilket innebar att vi träffade "min" sida på lillejulen. Detta låter hemskt invecklat men det är det egentligen inte.

Ikväll blir det i alla fall ingen julmat på middagsbordet utan älggryta. *mums*

Draghund

Jag, Ellen och Basti tog en promenad i snön och eftersom det just nu finns gott om det vita på marken så spändes sele och pulkan efter den fyrbente och Ellen satt lycklig som en prinsessa där bak :-)
Basti tyckte det var toppen att få dra pulkan och ligger nu trött och nöjd innanför dörren.

Tillfällig feber?

Erik har varit lite rosig om kinderna ikväll men det tyckte vi iofs inte var så konstigt eftersom han varit ute och lekt idag. Det var väl inte förrän han ville krypa ner i våra sängar och dra mitt varma duntäcke över sig som jag började ana ugglor. Kände på pannan och förstod att han nog var någon grad för varm.
Han har lite feber ikväll och vi hoppas att det går över tills imorgon - det brukar ju vara så när det gäller honom.


Blokus

Ikväll är det myskväll och vi har plockat fram familjespelen. Första ronden är avklarad och vi har spelat Blokus. Min strategi var inte att vinna utan snarare att se till att inte Martin vann ;-) *hehe*
När vi pratar om Martin så snackar vi tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Han gillar verkligen inte att förlora så därför är det ännu roligare att se till att han inte kommer som nr. 1.
Nu var det tyvärr så att Martin vann första omgången ändå men om en liten stund är det dags för revansch - vi ska bara äta glass med hemlagad kolasås först *mmmm*


Drinktips?

Dan före dan före Dopparedan! :-)
Det närmar sig julafton och jag måste säga att här hemma är det faktiskt ganska lugnt. Ingen direkt stress (inte som har med julstöket att göra i alla fall).
Allt är som vanligt....... barnen leker med kompisar, Martin står i köket och jag fikar med vännerna ;-) *skratt*
Visst är det härligt?!

Nåja, lite nytta har jag i alla fall gjort idag. Lång hundrunda med Basti i förmiddags och sen nya sorters julgodis. Måste säga att jag är väldigt nöjd med årets skörd och sortiment av julgodiset. Måste komma ihåg att skriva upp vilka sorter jag gjort så att jag kommer ihåg det till nästa år.

Nu i eftermiddags var det fikadags med Jessica, Caroline och Sofie inne på Duvanders. På måndag träffas vi igen men då är det drinktema som gäller :-)
Så om någon nu har en "ny", god drink så tipsa mig gärna om den. Fick ju tips av dig i fjol, Pernilla, som gjorde succé :-) Kanske du har någon ny på lager?

Den traditionella julgransepisoden

Ikväll har familjen Olofsson testat samarbetsförmågan. Att ta in och klä granen är alltid spännande för man vet aldrig vad som kan hända.
Att först och främst hitta den där drömgranen är ju i sig en utmaning som heter duga och det har hänt att vi kört från ställe till ställe på jakt efter granarnas rolls royce.

Alla har vi vår egen bild av drömgranen. Min drömgran är väl något i stil med Kalle Ankas gran. Symmetrisk på alla håll och kanter, tät och helt och hållet barrfri. Perfekt! Frågan är bara var man hittar en sådan utanför Disneys värld?
Tja, vi hittade i alla fall en gran i Skepparslöv hos det där paret som vi köpte från i fjol. Man kunde välja mellan att hugga själv eller välja mellan de redan färdighuggna.
Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen med att hugga själv. Ut och plumsa i den höga snön och leta förgäves efter en perfekt gran (som säkerligen redan är nerhuggen och står och väntar uppe på Konsum), frysa om fingrar och tår och sen asa granen hela vägen tillbaka genom skogen/odlingen för att betala den (såvida man inte gör en rackare och "tjuvar" en om natten ;-)   ).
Nej, varför utsätta sig för sånt trams när man bara kan kliva av bilen och välja och vraka mellan de redan uppställda granarna som bara väntar på att få komma hem till dig?

Vi köpte oss alltså en gran och ikväll fick den komma in.
Den värsta pärsen är alltid när jag och Martin ska försöka oss på att få den rak. En gnutta irritation och frustration ingår alltid - så också ikväll. Martin - perfektionisten - har mycket svårt för att ta att granen lutar några millimeter. För min del stör det mig inte så mycket. Det har ju varit värre ....... för X antal år sedan så fick vi binda upp granen med snören åt kors & tvärs i gardinstängerna för att den skulle kunna hållas upprätt. Att den då också lutade var ett mindre problem.

När väl granen stod i foten så fick barnen pynta den och slutligen skulle den vattnas. Återigen kan man känna svordomarna sväva runt i luften eftersom vi då upptäcker att den nya julgransfoten LÄCKER!!! Men hallå! Det kan ju bara inte vara sant?!
Nu har vi i alla fall fått bukt med det och friden har infunnit sig :-)

Dags för ny bil?

Idag har vi fått tillbaka vår kära bil ♥
Den röda Volvon har fullgjort sin plikt med bravur och även om man ibland har fått hålla hastigheten med hjälp av enbart instinkt så har det funkat kanon :-)
Måste dock erkänna att det känns bra att ha vår egen familjebil hemma igen.

På tal om bilar så har Martin börjat diskutera och peka ut olika bilar för mig när vi är ute och kör. Jag känner igen tecknen och vet vad de innebär.... *hehe*
Han tycker nog att det snart börjar närma sig "dags-att-byta-bil" och vill därför börja vänja mig så smått för att sakta invagga mig i samma inställning.


Skolavslutning

Nu är det jullov!!!! :-)
Egentligen smygstartade jag jullovet redan i fredags eftersom det kändes naturligt att ha en avslutning då. Men nej, här i den här kommunen skulle skoleleverna sluta idag - på en måndag. Hur märkligt känns inte det?! Jaja, nu är det i alla fall lov :-)

Martin slutade i fredags och kunde därför vara med Ellen och Erik på deras skolavslutningar. Det är ju annars något som kan vara ganska knivigt när man jobbar som lärare...... man har ju sin egen avslutning att tänka på. Därför har vi fått "hyra" in Lotta som snällt har fått sitta i kyrkan och höra diverse julsånger och dikter från elever.


Basti och filten

Lördag.
Förmiddagen gick åt till att sova och sen ut med Basti. Han fick en långrunda med Mac, Miller, Wille och Frazze. Att det sen dessutom låg snö på marken och det det bara kom mer från himlen gjorde ju inte saken sämre ;-)

Basti hittade en gammal fleecefilt som idag var mer stel än mjuk. (Jag fattar inte hur han alltid lyckas hitta både det ena och det andra på våra rundor?!) Denna filt roade han sig kungligt med :-)


Besök på museét

I eftermiddags åkte jag och Erik in till museét för att träffa Jessica och barnen.
Jag har velat åka dit för att titta på deras nya utställningar så länge nu men det har liksom aldrig blivit av. Nu bestämde vi oss för att kombinera fika med besök på museét.

Sofie och Malin hade andra inbokade planer och kunde inte följa med men vem träffar vi när vi kommer dit om inte Philip och Alice (Sofies barn)! De var där med Frida (Sofies syster) och barnen fick alltså sin lilla lekstund i alla fall :-) Toppen!


Basti & Bozze

I förmiddags var det dags att placera ut alla tomtar här hemma och med det kom ju automatiskt städningen. Jag gillar ju som bekant inte alls att städa men att gå här hemma alldeles själv i det tysta och smågreja och fixa var faktiskt ganska mysigt. När nedervåningen var klar tröttnade jag dock och bestämde mig för att ta en runda med Basti istället. Hörde med Josefine om hon och Bozze var pigga på att följa med och det var de :-)

Både Basti och Bozze var överlyckliga - både över att få träffa varandra och över att få vara ute i snön. De yrde runt som galningar och tyckte det var toppen!


- Äntligen får vi busa av oss!


- Kom igen nu då!


- Härligt med snö!


- Oj, hur hamnade vi så här?


Kompisar


Basti vid sitt favoritträd.

God morgon!

God morgon!
Har möjlighet till sovmorgon så frågan är vad fasiken jag gör uppe så här dags och dessutom känner mig pigg & vaken?! Det är så typiskt!
Martin och barnen har precis "left the building" och lugnet har lagt sig.

Mina planer för dagen:
- det ska "tomtas" och pyntas
- de sista sorterna julgodis ska göras
- fika med Jessica

Sen har jag iofs fler grejer i bakfickan men inte ens jag är en sådan tidsoptimist att jag tror att jag kommer att hinna med mer.
Just nu lockar faktiskt mitt duntäcke och jag funderar på att krypa ner och lägga mig igen.... en liten stund ;-)

Fickan full med skumtomtar

Nu har jag helg!!!!
Är ledig från jobbet imorgon och det känns ju inte helt fel. Har många planer för morgondagen men det skulle inte förvåna mig om tiden bara svischar förbi och hux flux är det eftermiddag och jag fortfarande går omkring i sovtröja och rufs i håret. ;-)

Ikväll har jag varit och ätit julbord med jobbet. Trevligt som attan måste jag säga! Någon vänlig själ stoppade hela min jackficka full med skumtomtar. Vem var det??!!! Har mina misstankar. Vill ändå säga TACK eftersom det blev färdkost hem på bussen :-)

Efter julbordet drog vi vidare till Banken (en pub) och fortsatte ha trevligt där.

SNÖ

JAAAAA!!!!!! Snö!!!! Så härligt! :-)
Allt blir så ljust och jag känner mig piggare. Man kan ju inte motstå frestelsen så efter kvällsmaten och julkalendern gick vi ut i snön och åkte pulka. Vi har ju kanonbra pulkabackar bara en liten bit härifrån och sen blev det snöbollskrig på hemvägen. Basti tyckte det var minst lika kul som vi andra :-)
Hoppas hoppas hoppas......!!!!! Jag håller tummarna för att snön ska ligga kvar till jul!

Eriks första pingisträning

Nu i eftermiddag har jag och Ellen fortsatt på vår väg genom julgodisets värld :-)
Idag har det blivit Rocky Road (som är en av mina personliga favoriter) och nu ligger det färdigt i kylskåpet. Vågar knappt titta på det för då börjar jag väl bara provsmaka och sen är det kört....!

Medan tjejerna i huset ägnade sig åt aktiviteter i kökets lilla vrå så for killarna iväg till idrottshallen. Erik skulle träna pingis och började lämpligt nog samma dag som de hade avslutning för terminen *skratt*
Detta visste vi iofs om men när jag pratade med den trevliga karln så tyckte han ändå att vi skulle komma dit med Erik så att han fick testa lite och vi kunde snacka lite mer.
Vissa avslutningar fylls ju med fika och tomteluvor och andra lite annorlunda aktiviteter eftersom det är sista gången för terminen..... men så var det inte här. Man tränade precis som vanligt och Erik var överlycklig när han kom hem. Han hade hunnit spela två "matcher", lärt sig en ny serve, fått nya instruktioner om hur han ska greppa racketen samt gjort lita olika bollövningar.
Martin som själv är gammal pingisspelare (och en mycket duktig sådan!) tycker nog innerst inne att detta känns extra "gött" i hjärteroten *ler*
Saker som han tipsat Erik om (t.ex. greppet) har ju inte Erik velat lyssna på men idag hade ju tränaren sagt precis samma sak och det fick nog Martin att sträcka på sig lite extra *haha*

Nu är det alltså uppehåll och träningen fortsätter den 11/1 -10.

Viktkurvor

Idag berättade Ellen att hon varit på hälsokontroll hos skolsköterskan och att hon hade papper med sig hem.

"- Hon vill att du ska ringa henne." säger Ellen till mig.

Jag funderar lite på vad det är hon vill och tänker att det i alla fall inte kan handla om Ellens vikt igen (har skrivit om detta i ett inlägg i våras). Ellen äter bra och har gått upp i vikt och vuxit rejält på höjden.

Men visst...... det handlar om vikten.
Hon tycker att Ellen avviker från sin kurva och inte gått upp så mycket i vikt. Jag försöker än en gång förklara att Ellen alltid varit "liten" när det gäller vikten. Skolsköterskan ville i alla fall att vi nu skulle börja servera Ellen en kvällsmacka precis innan hon gick och la sig. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går med det. Ellen brukar inte vara särskilt hungrig vid den tiden av dygnet.

Visst, Ellen är smal men absolut inte spinkig. Hon tar större storlekar i kläder nuförtiden och vi har t.o.m. hittat byxor som varit för trånga i midjan - det ni!

Detta skapar bara oro för Ellen. Hon känner att något inte är som det ska och vad leder detta i sin tur till?
Jag tror inte på att göra något stort av det här med maten för då är risken att det får helt andra konsekvenser och det vill vi inte.
Ellen är jättefin och mår alldeles utmärkt!

Pingisträning som julklapp

Jag skojade med Erik idag och sa att hans julklapp var att han skulle få börja spela/träna pingis. Han blev skitglad och var fullständigt nöjd med det som "the one and only" julklapp.
Varför har vi köpt en massa andra paketer till honom? Någon som vill ha? ;-)

Avisningsmedel

Jag säger bara ...... avisningsmedel! Skitbra uppfinning för oss som inte alls är roade av att skrapa rutor tidigt på morgonen när man dessutom ofta är stressad och har bråttom till jobbet.
Det var Mia som varmt rekommenderade dettaunderverk och i min lilla värld så var det något helt nytt.
Innan jag ens testat det så hittade det sin plats på pidestalen här hemma. Martin verkade iofs inte lika road. Han tyckte att vi skulle ta och städa i garaget så att vi fick in bilen där istället. Då skulle problemet med frostade rutor vara löst. *suck* jaja det må hända men det här med att spraya på medel verkade i alla fall roligare :-)

Idag var första gången jag skulle ha bilen sedan vi köpte medlet. Tro fasiken att det inte var fruset på rutan. Skittrist! Jag som hade sett fram emot att få spraya och sen bara gå in och sätta mig i bilen och köra till jobbet.
Lusten tog överhand och jag plockade fram sprayflaskan i alla fall ....liksom bara för att öva ;-)
Jag sprayade på den redan klara och fina vindrutan och sen gick jag in och satte mig och backade ner från uppfarten. Ja, det funkade ju alldeles perfekt! :-)
*skratt*

Sovställning

Tog kort på Erik när han somnat i bilen igår på väg hem från Rinkaby *skratt*
Hur kan man överhuvudtaget sova i en sådan ställning?!


Puffen

Martin och jag har diskuterat fram och tillbaka om huruvida Bastis "puff" ska slängas ut från huset eller få stanna kvar.
"Puffen" är en saccosäck som tillhört mig sedan jag bodde hemma och har nu övertagits av vår hund som fullkomligt älskar den (eller rättare sagt känslan av att få sjunka ner i den). Problemet är att den börjar bli sliten....rejält sliten!!! Skinnet har börjat släppa och på vissa ställen är jag rädd för att fyllningen ska läcka ut vilken dag som helst. Skitkul att komma hem och upptäcka att hela nedervåningen består av små flörtkulor som tidigare funnits inuti puffen. :-(    Nej tack! Den ska ut inom det snaraste! Problemet är att Martin inte håller med. Han tycker att Basti ska få behålla den eftersom han gillar den så mycket.
Tänkte slänga ut den när Martin inte är hemma men samtidigt tänkte jag köpa någon ny typ av dyna eller säck till vår fyrbenta familjemedlem.

Idol-Eriks flickvän

Lördag kväll.
Sitter här vid köksbordet och försöker vara lite social samtidigt som jag skriver på datorn.
Ellen dekorerar våra pepparkakor med rosa och grön glasyr och Martin har börjat med middagen.

Läste på löpsedlarna när jag var och handlade. Det mesta dessa dagar handlar ju om Tiger Woods och Idol. Vet inte om det var fler än jag som reagerade igår kväll på Idol-Eriks flickvän som inte fattade att hon skulle kliva ner från scenen när hon väl gett honom kramen och pussen. Jag satt där i soffan igår och försökte med telepati få henne att fatta att det nog var läge att kliva av scenen och ner på sin plats igen. Nej då.... hon stod kvar där och dansade och log.
Visste inte om det bara var jag som tyckte till om detta lilla i-landsproblem men tydligen var det några till eftersom det stod om det på löpsedlarna idag.


Fredagskvällen

Igår var vi (och Dacke) i Rinkaby hemma hos Tony & Ulrika och bakade pepparkakor - eller rättare sagt - barnen bakade och vi satt och snackade. Det var så längesedan vi träffade dem så det fanns ju mycket att avhandla innan kvällen var slut :-)
Erik han var på klassdisco och hämtades senare på kvällen.Sen var det ju också dags för Idol-finalen. Spännande spännande :-)
Med en TV i köket så kunde man kombinera två aktiviteter samtidigt - perfekt!
I pauserna passade jag på att leka med Dackes nyinköpta Iphone. Jag säger bara..... VILL HA!!!!! Martin suckar och skakar på huvudet.

Vart tar tiden vägen?

Det är helt tokigt hur snabbt veckorna de passerar. Imorgon är det fredag igen......
Helgerna ägnas ganska mycket åt att pricka av "saker-som-ska-hinnas-med-före-jul".
I år är jag dock inte så stressad utan känner att allt kommer att hinnas med. Alla julklappar är klara, julkorten är skickade, kläder till barnen är köpta (till avslutning, julafton och nyår) m.m. I morgon är det dags för det traditionella pepparkaksbaket och sen blir det lussekatter på lördag. Julgodiset kommer jag att försöka göra så sent som möjligt med tanke på att det ofta försvinner godis från burkarna om de står i kylskåpet för länge.


Dagens Erik-kommentar nr. 2

Erik berättade hur det gått idag när han och hans klasskamrater gått Luciatåg.
Han nynnar på en låt när han plötsligt helt allvarligt säger:

"- Mamma, du vet den där Jesus."

"- Mmmm...."
(jag undrar vad som komma skall)

"- Visste du att han heter Krist i efternamn?"

"- Ööhhh....? Va?"

"- Ja, det sjunger man ju t.o.m. om i sångerna....... Jesus Krist!"

Då trillar poletten ner och jag förstår att han nynnat på Nu tändas tusen juleljus.... :-)
Kan man annat än att le? :-)


Pingis pingis pingis

Så här ser det ut här hemma just nu. Ljudet av en pingisboll som slås fram och tillbaka över vårt soffbord ekar ständigt och det är snarare så att man reagerar om det blir eller är tyst här hemma i några sekunder.


Julkorten på väg

Igår blev jag klar med alla julkort och nu förlitar jag mig på Posten så att de ska komma fram i någorlunda bra och hyfsat skick.

Förr i tiden var det tradition här hemma med julinspirerat tema på fotot vi skickade som julkort. Barnen kläddes i röda kläder och tomteluva och jag vet inte hur många filmrullar man slösade (före digitalkamerans tid) för att få det där kortet med stort K.
Allt skulle stämma - kläderna skulle sitta rätt, rätt bakgrund, rätt blick och leende, rätt ljus i rummet och framför allt .... rätt humör.
Humöret var väl det som fortast kunde skifta och fördärva hela stämningen. Att påstå att julkortsfotograferingen var en "rolig grej" är väl till att ljuga rakt upp och ner. Det var oftast svettigt, stressigt och kändes bara som ett MÅSTE...! *suck* Med ett barn kunde man kanske få till ett lyckat fotografi....men med två barn...ja då var det ju dubbelt så många som skulle bli fotogeniska - helst samtidigt dessutom!

De där julinspirerade detaljerna på fotografierna började mer och mer försvinna men hade vi tur så kunde möjligtvis en adventsljusstake komma med i bakgrunden.....men då var den oftast suddig....

Nutid:
Idag struntar vi helt i att ens försöka få in något juligt på fotografiet. Vi tar helt enkelt ett foto som tagits någongång under det gångna året och skickar det till våra julkortsvänner. Jag har helt ändrat uppfattning om denna tradition (kanske en självbevarelsedrift?) och ser det mer som en hälsning i juletider men att det ska vara en sorts sammanfattning eller minne av året som passerat. Vi visar alltså ett ögonblick, en situation som vi vill dela med våra vänner.

Dagens Erik-kommentar :-)

Har varit och tittat på en härligt underbar dansföreställning idag. Erik var och tittade på samma föreställning igår och var hänförd över dessa fantastiska dansare. Han berättade med inlevelse om dessa människor som gick ner i splitt och som böjde sina kroppar i alla möjliga omänskliga vinklar

Idag sa han:

"- Mamma, visst var alla dansare jättegravida!"

*hahahaha*

Kunde inte hålla tillbaka skrattet utan det bara bubblade upp och han förstod då att det blivit en felsägning från hans sida. Kunde inte hjälpa det men det lät så spontant härligt! :-)

Förklarade att det var en viss skillnad mellan gravid och vig...... ;-)

Glögg med frön i

Jag satt och drack lite glögg och då kom Erik fram.....

"- Jag vill också ha lite glögg med frön i....!"

*hahahaha*

Kanske ser ut som frön men jag tror nog ändå att mandel smakar bättre än frön *skratt*


Krock

Gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt oss (men hur ofta blir det det egentligen?).
Jag skulle träffa Ellen inne i stan igår men hon kom aldrig. Jag visste att Martin skulle skjutsa in henne men precis när jag skulle ringa och fråga var de var så ringde Martin upp mig.

"- Ellen kommer inte. Vi har krockat och polisen kommer nu. Jag kan inte prata mer. Hej då."

Ööhhh...... HALLÅ!!! Så där kan/får man INTE säga och sen bara lägga på luren!!! Man hinner tänka tusen tankar och jag visste ju inte om någon av dem var skadad.
Martin har en viss talang för att själv bli lite kaotisk i sådana här situationer och är inte riktigt klar över vad han säger. (Det var likadant när Erik hade ramlat och skadat kinden och blödde som bara den. Han behövde ju åka in till sjukhus för att sy men även då fick man bara en kortfattad sammanfattning som nästan oroar mer än lugnar.)

Jag ringde upp och hann väl prata i 5 sekunder åt gången för Martin han fortsatte att slänga på luren i örat på mig eftersom polisen skulle prata med honom och sen var det något annat som skulle göras väldigt hastigt.
Fick i alla fall fram att ingen var skadad och bilen skulle nog kunna köras till verkstaden utan någon bogsering.

Kvällen slutade med att bilen blev inlämnad (vi fick absolut inte köra den eftersom det fanns lösa delar både här och var). Snälla pappa lånade ut gamla Skruttibangbang (Volvon som funnits med genom hela min körkortshistoria. Den är gammal men trygg.) Man är så bekväm - så mycket man är beroende av en bil!
Det skulle ta ca 10 dagar innan bilen var klar och sen ska det ju redas med försäkringsbolag osv.

Den andra föraren fick i alla fall förklarat för sig vad väjningsplikt innebär...... *hrrmmm*

Erik får låna Ellens tights

Erik ska ha med sig sina stjärngossekläder imorgon till skolan (tror jag lämnar dem när jag hämtar honom efter skolan. Tanken på att han ska ha dem med sig själv på morgonen på skolbussen ......njae..... den ekvationen får jag inte riktigt ihop *hrrmm*)
Vi har provat dem här hemma och de satt som en smäck! :-) Han var jättesöt i dem men själv hade han massor av kommentarer och synpunkter på sin "look".
När han fick veta att han inte fick ha jeansen på sig undertill så höll han på att få dåndimpen.....!

"- Men....men menar du att det bara ska vara kalsonger??!!!"

*skratt*

Han gillade inte alls denna tanke så jag erbjöd honom att låna Ellens vita tights/leggins.
Jag kan meddela att grabben inte blev muntrare för det. :-P


Traditionellt pepparkaksbak

Det blev aldrig någon fotbollsträning för Ellen då det visade sig att hallen dubbelbokats denna dag. Istället träffade vi Ulrika och Maja som var där och hade gymnastikuppvisning.
Det är märkligt.... vissa människor träffar man väldigt sällan och sedan - hokus pokus - så träffar man dem flera gånger inom en kort tidsram. Familjen Fling ska vi ju träffa på fredag igen då det är dags för det traditionella pepparkaksbaket.

Jag och Martin har bakat pepparkakor med Tony och Ulrika i många år och när barnen kom med i bilden så blev det ju verkligen fokus på själva pepparkaksbaket. Innan dess kombinerade vi t.ex. pepparkaksbaket med alkoläskprovning osv *skratt*
Lite av varje

Erik var bjuden på Moltas bowlingkalas idag så jag körde dit och "dumpade" honom bland 18(!!!) andra pojkar med myror i brallorna. Ska ärligt erkänna att det kändes ganska nice att få kunna köra därifrån och ha lite egentid på stan. ;-)

Shoppa är jag ganska duktig på när jag väl kommer igång. Idag gick det med raketfart och snabbt fylldes antalet kassar på i mina händer. Det var perfekt att shoppa idag eftersom det inte alls var mycket folk. Kankse vet inte folk om att det är söndagsöppet?

Nu är jag hemma en kort stund för att kolla till gubben min som tydligen drabbats av samma åkomma som jag hade förra tisdagen - sprängande huvudvärk. Han är sängliggande och ser allmänt klen ut ;-)

Ellen ska snart skjutsas till fotbollsträningen och Erik ska hämtas hem från bowlinghallen. Sen ska det delas ut jultidningar till alla som har beställt och inte fått dem ännu.


Soffbordet får agera pingisbord

Sovmorgon....... är underbart :-)
Jag och Martin vaknade till ordentligt strax före 09.30 men barnen hade stigit upp tidigare.
Det finns olika sätt att bli väckt på och idag var det ljudet av en pingisboll som slogs fram och tillbaka på vårt soffbord på nedervåningen som gjorde att jag inte kunde somna om igen.
Både Ellen och Erik har drabbats av "pingisfeber" och gör nästan inget annat än spelar pingis överallt. Är det inte mot väggar så använder de alltså soffbordet som pingisbord och ställer sedan upp böcker som nät.
Jag gillar ju iofs ideén av kreativt tänkande och kan själv komma ihåg när jag, Lotta och Anders tog köksbordet och använde det som pingisbord när vi bodde hemma. Kul som attan var det! :-)


Köpenhamn

I förmiddags tog vi tåget till Köpenhamn men innan dess lämnade vi Basti hemma hos pappa och Ingrid.
Det är himla nimmt att bara sätta sig på tåget och sen är man framme efter knappt 2 timmar.
Att det skulle vara mycket folk i Köpenhamn var vi ju förberedda på men kanske inte att det skulle vara SÅ mycket folk! Herregud - man kom ju knappt fram! Fast jag måste ju säga att lite "storstadsrutin" hade vi ju efter vår vecka i Seoul *ler*

Vi strosade (eller trängdes) fram på Ströget och gick in och ut bland alla affärer. Senare på eftermiddagen gick vi in på Tivoli för att besöka julmarknaden. Mysigt med alla lampor :-)

Bjuder på lite blandade bilder från dagen......


Det märks att Klimatmötet är nära....


Martin cyklar......


..... för att få ljusslingan att tändas.


Barnen lyckades såklart hitta leksaksaffärer.


Isskulptur......


..... som också har anknytning till klimatet och det stundande mötet i Köpenhamn.Vi besökte tomtarna i Nisseköping.


Tittut! :-)


Pingisturnering

Erik har anmält sig till en pingisturnering på skolan men jag kan också berätta att han först var tveksam till att anmäla sig eftersom han inte trodde på sig själv.
Han var helt övertygad om att han skulle bli utslagen direkt eftersom det var övervägande 2:or som skrivit upp sig.
Vi pratade om det och fick honom faktiskt till slut att inse att det kunde vara OK att bli utslagen. Vinsten var ju att bara våga vara med och utmana sig själv i att göra något som man inte var allra bäst inom.
Jag tycker det var starkt gjort av honom att anmäla sig och det gjorde ju inte saken sämre att han sedan kom hem och berättade att han faktiskt vunnit första matchen. Snacka om lycka!!! :-)

Nu är det bara pingis som gäller och han gör inget annat på fritids än spelar pingis. Nu har det dock blivit lite annat ljud i skällan.......

"-Mamma jag är skitbra! Jag smashar ut dem."

*hrrmmm*..... OK, det var väl bra med starkt självförtroende, eller?!


Fredagskväll

Fredagskväll - mysbrallor, vin, god middag, soffan, Idol, sängen, *snark*

:-)

Julskyltning i Köpenhamn

På lördag ska hela familjen njuta av en härlig dag i storstan ....... KÖPENHAMN. Ska bli jättemysigt att bara gå och strosa och få njuta av deras julskyltning. Hade såklart gärna haft lite vitt på marken men chanserna är väl inte så stora att det ska uppfyllas.
Är det någon som har något sånt där "det-får-man-absolut-inte-missa-för-allt-i-livet" när man nu åker till Köpenhamn på julskyltning? I så fall - fram med det så att vi inte går miste om något! :-)

Mystisk skåpbil

I lördags var det inbrott i ett hus här i närheten.
Nu ikväll kom en bekant och ringde på dörren och berättade att flera sett en "mystiskt" skåpbil (lettisk) cirkulera runt bland kvarteren. Även en annan bil som väckte uppmärksamhet hade iakttagits och man blir ju lite på spänn om jag ska vara riktigt ärlig.
Just nu ångar jag att vi inte satt upp vår "Här vaktar jag"-skylt som skulle kunna signalera att det faktiskt bor en hund här. Fast det är ju iofs inte säkert att det hade haft någon avskräckande inverkan på dessa människor.

Hur som helst så tog Martin med sig Basti och gick en runda. Tydligen mycket folk ute i kväll eftersom ryktet om den här skåpbilen har spridit sig.

New moon

Ikväll har jag varit på "fjortisfilm" :-)
Äntligen ville någon följa med mig och titta på New moon och de lyckliga utvalda var......... Johan och Emma!!!!
Kram till er!

Var är Ellen?!

Även idag har jag varit på facklig kurs i Höör.

Plötsligt börjar telefonen surra och jag tar den och går ut för att inte störa. Då är det personal från fritidsklubben i Skepparslöv som undrar var Ellen är?
Ja, det kunde man ju undra - hon borde ju vara där!
Personalen jag pratade med sa att de letat efter Ellen överallt och att hon inte anmält sig som de vet att de ska göra innan de går och äter mellanmål.
Snacka om att man blir orolig. Ringer till Martin och undrar om han ändrat tid och om Ellen tagit bussen hem. Han vet ingenting och säger att Ellen visste om att han skulle hämta henne kl. 15.30.
Ringer till Ellens kompis Elina som jag vet tagit bussen hem och frågar henne om Ellen varit med bussen när hon åkte hem. Det hade hon inte. Ringer tillbaka till fritidsklubben och berättar att hon måste vara kvar på skolan. Personalen (samma som jag talade med förra gången) lovar att leta en gång till och sedan ringa upp mig. Känner att jag är jätteorolig och tusen tankar hinner fara runt i skallen på mig.
Personalen ringer väl inte hem såvida de inte letat överallt och pratat med övrig personal? Eller?
Personalen ringer sedan och berättar att Ellen är återfunnen men att hon (Ellen) skickat upp andra barn att "pricka av" henne på listan. Låter inte riktigt likt Ellen men säger hon så så måste man ju tro henne. Personalen berättade också att hon påtalat för Ellen att hon själv måste komma upp och visa sig och att hon inte får skicka andra. Självklart håller jag med.
Är riktigt irriterad på min dotter och tänker att det är ganska bra att det dröjer en stund innan jag träffar henne så att jag hinner lugna ner mig.

När jag sedan pratar med Ellen och Martin senare på eftermiddagen så får jag en helt annan historia. Då visar det sig att Ellen visst varit uppe och prickat av sig själv men att det blivit en miss från personalens sida. En annan bland personalen berättar att hon själv sett Ellen i kön för avprickning och att hon anmält sig. De tar på sig missförståndet för att de inte prickat av henne.

Min fundering blir ju då.....
- varför ringer den här personalen och säger att DE letat ÖVERALLT när de uppenbarligen inte gjort det??!! (de har ju tydligen inte kollat med all personal och inte heller letat överallt eftersom hon faktiskt var kvar)
- varför säger hon att Ellen skickat upp andra barn att pricka av henne när hon inte alls gjort det? (Ellen fattade ingenting av detta)
- är det för att hon/de inte vill ta på sig något ansvar överhuvudtaget av det här? Lättare att skylla på en 9-åring då?

Tänker ta en diskussion med den här personen - lita på det!

Onsdag

I onsdags var jag mycket bättre och bestämde mig för att jobba. Jag hade anmält mig till en facklig kurs i Höör så det var dit jag for i onsdags morse (tillsammans med Jessica och Sofie som också anmält sig). Verkligen jätteintressant att få höra vad som gäller i olika situationer!
Vi for sedan vidare till Högskolan i Kristianstad för att vara med och diskutera de nya kursplanerna som nu är ute på remiss.
För att sätta pricken över i:et så avslutade vi dagen med en god middag på Bar-b-ko och Malin mötte upp oss där så att alla var samlade :-)

Huvudvärk

I'm back!
Har ni saknat mig? ;-)
Denna veckan har jag verkligen varit usel på att blogga men det känns faktiskt helt OK. Dagarna är fullspäckade och dessutom låg jag ganska däckad i tisdags då jag var hemma och hade sprängande huvudvärk :-(
Jag kan inte ens komma ihåg när jag bloggade senast så jag får skriva lite om sånt som dyker upp. Ni får ta det för vad det är.

I måndags kväll började jag känna blixtarna komma i skallen och det är tecken på min spänningshuvudvärk. Hade ont i nacken och var allmänt stel. Trodde kanske att jag kunde sova bort det men tyvärr var det värre när jag vaknade på tisdagsmorgonen. Bestämde mig för att stanna hemma och jag tog inte värst många steg från sängen kan jag lova. Sov som en stock och hade mardrömmar (om skriftliga omdömen....).
När jag vaknade på eftermiddagen var den värsta huvudvärken borta och jag kände mig som människa igen.

Det finns liksom inte utrymme till att vara sjuk och jag är ärligt talat förvånad över att jag inte lyckades tränga bort huvudvärken. Jag brukar kunna styra ev. sjukdomar och andra "fisar på tvären" till helger och lov.
Man har en viss förmåga att klara av att trycka undan dessa tillstånd så att de inte kommer upp till ytan. Man kan mycket väl känna att något är på gång men det bryter liksom aldrig riktigt ut eftersom man intalar sig själv att man inte har tid till det just nu.
Så brukar det funka för mig och därför blev jag så förvånad att jag faktiskt fick så pass mycket huvudvärk. Frågan är kanske hur mycket jag egentligen lyckades tränga undan och som kanske hade kunnat komma fram om jag släppte efter helt?

RSS 2.0