Annikas loppisfynd

Ellen var lite rastlös här hemma i eftermiddags så vi två åkte ut till Gringelstad för att hälsa på Anders & Annika.
De hade fyndat på loppis och Annika var i farten med att fixa till ett gammalt bord så att det skulle passa inne i deras badrum på nedervåningen. Vi städade av det och sedan skulle vi försöka mäta ut så att vi kunde såga i bordsskivan så att vasken kunde passa där.
Som vi mätte och trixade för att få till det!!! Om Martin vetat hur vi gick till väga hade han gråtit stora tårar *hahaha*.

Martin och Erik blev hämtade av Anders och sedan blev det pizza på altanen. Tyvärr missade jag utsågningen av bordsskivan men fick precis ett MMS av Annika där hon visade det slutliga resultatet. Blev kanon!!! :-)

Grattis Jossan!

Idag fyller Jossan år!
GRATTIS kusinen! :-)

Var borta med en liten present nu ikväll. Smidigt när vi bor så nära varandra - vem hade kunnat gissa att vi som umgåtts så mycket i alla år även skulle hamna bara några hus ifrån varandra och ha söner som det bara skiljer en vecka mellan i ålder och som är bästa kompisar? :-)

Här hade jag egentligen velat lägga in en bild på oss två i våra ananas-dräkter (linne + byxor) som vi hade när vi var barn. Jag hade med gul bakgrund och Jossan hade med mintgrön bakgrund. Skitfula..... men då tyckte vi att de var hur häftiga som helst *hahaha*
Om jag inte minns fel så hade jag precis klippt av mitt låååånga hår till en kort frisyr med stubb (det var Jossan som övertalade mig att göra detta!)

ska se om jag kan leta fram de den här bilden någonstans i mina gömmor *hehe*.


Sammanfattning av veckan

Nej, jag är inte sjuk ..... och nej, jag är inte bortrest ;-)
Jag har helt enkelt bara struntat i att blogga - har inte haft lust. Men nu efter att flertalet undrat och t.o.m ringt för att höra varför inte bloggen uppdaterats så har jag fått nytt sug efter att skriva.

Här kommer en kort sammanfattning av de senaste dagarna:

onsdag - vi var hemma hos Linda & Henna på kvällen och det var bara Lotta från tjejgänget som saknades. Magda, Ola och lilla Nisha var där. Maria, Mattias och söta Moa (7 veckor) var där och sen var så klart Jossan med familj och vi där. En supertrevlig kväll :-)

torsdag - Jag och barnen åkte ner till Åhus och köpte glass. När vi kom hem kom Annika och pojkarna och hälsade på.







På kvällen var vi var hembjudna till Eriks kompis - Valter och hans familj. Jossan, Thomas och Herman var också där. Dessa killar har hållt ihop sedan dagis och det ska nog väldigt mycket till för att de ska splittras. De är mer som syskon - smågnabbas och pinka revir blandas med ödmjukhet och omtanke.

fredag - Martin bygger pergola här hemma och äntligen börjar den ta form. Vi har haft lite delade meningar om utseendet på denna skapelse och vissa kommunikationssvårigheter och missförstånd har stått i vägen för oss men äntligen verkar vi vara på samma spår ;-)
Barnen lekte med kompisar och jag gick här hemma och kände mig allmänt rastlös.....
Tog en runda in till stan och fick sällskap av Josefine, Elina och Ellen. Vi passade på att köpa skolväska till Ellen.



Känns som om ganska många skolelever kommer att gå till skolan med liknande väska (fast i diverse färger). Under tiden vi var i affären var det flera som köpte eller gick omkring med dessa i olika färger. Vi får nog se till att märka den på ett eller annat sätt.





Tisdag

Gud vad man vänjer sig snabbt vid nya dygnsrytmer! Jag är i alla fall en av de som numera har blivit nattsuddare och ligger längre på morgonen. Jag sover nog ganska hårt eftersom jag aldrig vaknar av att Martin stiger upp och åker iväg. I morse körde han och snickrade...... jag vaknade inte förrän telefonen ringde.... det var Martin som meddelade att han nu strax var hemma igen och hade frallor med sig till frukost.

Jag och barnen åkte till Maria Magdalena marknad tillsammans med Lotta. Ingen stor marknad men det man förväntade sig fanns där.

I eftermiddag har jag ägnat mig åt min nya njutbara sysselsättning...... ligga på en filt i trädgården..... läsa lite... sova lite..... läsa lite..... sova lite *hahaha*
Hur gott som helst! :-)

Snart har Viggo bott här i en vecka och hela familjen har fallit pladask för den här lilla pälsbollen. Han är verkligen framåt, pigg och nyfiken. Idag utmanade han verkligen ödet genom att sticka ut hela huvudet mellan kompostgallret och nosa på Basti (flera gånger). Basti hade intagit sitt "stoneface" vilket innebär att han inte skulle blinka om man så petade honom i ögat. Han är helt förstelnad!
Han gillar att ligga och titta på Viggo men än så länge får han vara kopplad eftersom jag inte riktigt litar till 100% på honom. Viggo däremot hade nog gärna skuttat rakt upp på ryggen på Basti :-)



Martin jobbar.... och jag dricker drink ;)

Från kall och ruggig dag till solig och varm :-)
Det är underbart mysigt att äta frukost ute..... man sitter där med morgonfrissan och käkar och känner att det redan är varmt fastän klockan inte är överdrivet mycket.
Jag, Ellen och Erik åt frukost (Martin var och snickrade) och Viggo han hoppade runt i sin hage och Basti låg i dörröppningen och kastade längtansfulla blickar på honom *haha*.

Jag och barnen tog en liten runda för att inhandla lite ditt & datt. Erik fyndade två vattenpistoler som han haft väldigt roligt med idag, jag köpte hundmat till Basti och Ellen köpte en sele till Viggo.

Eftermiddagen ägnades åt att slappa på en filt i trädgården. Slumrade gott, vaknade till ibland och läste lite ur min bok och sen slumrade jag igen - härligt!

Martin ringde och vi körde för att hämta honom men innan vi åkte hem blev det fika i trädgården hos Lotta & Ola. Wilda hade varit hos frisören för första gången och hon var så söt ♥.
Friggeboden är nu klar och nu är det dags för lite projekt på hemmaplan. "Stackars" Martin får ingen paus. Han började med det nya projektet redan nu ikväll :-) ...... under tiden gick jag in till grannen och drack drink *hihi*.


Bio med lillkusinen och Emma

Jag var förvånansvärt pigg i morse och när Tina skickade iväg ett sms om hundrunda var jag med på det. Vi gick en rejäl runda och hundarna tyckte det var toppen. Basti sprang och sträckte verkligen ut de lurviga på fälten - härligt att se. Så långt ifrån mig och så mycket springer han aldrig när vi går själva men nu var ju flocken med och det är klart att han tyckte det var kul :-)

I eftermiddags var det dags för ett biobesök. Jag, lillkusinen (som för övrigt fyllde 30 år den 21/7) och Emma var ju och tittade på den andra Twilight-filmen när den gick. Nu var det dags för den tredje. Den var precis så som jag hade förväntat mig :-)

Nu har vi käkat middag och jag känner att bristen på sömn har börjat komma i fatt mig..... ögonlocken känns ganska tunga.....

Funderade på om jag skulle försöka se Flyga drake som börjar nu men frågan är ju om jag orkar.

Fest!

Igår kväll var jag och Martin bjudna på fest. Det var "städpatrullen" som festade loss med drinkar i mängder :-)
Städpatrullen innebär 4 par som tillsammans stannade kvar efter en fest i höstas och hjälptes åt att röja upp (föräldrar från Ellens fotbollslag). Vi hade himla trevligt när vi städade ska ni tro ;-)

I vintras träffades enbart vi mammor här hemma men nu fick även männen följa med. God mat och dryck....... sedan var det dags för drinkar :-)

Lite senare (typ vid 02-tiden) tyckte Roger (värden) att det var dags för en riktigt "somrig" drink. Detta var i klarspråk det som jag kallar för en "Bromölla-grogg" - typ sprit och Coca Cola...... inte riktigt min smak *blä*
Övriga drinkar var hur goda som helst och vi hann med både gröna, röda, blåa och gula drinkar :-)

Jag och Martin var hemma vid 04-tiden och jag var själv väldigt förvånad över att jag inte känt mig trött någongång under kvällen. Jag var inte trött när vi kom hem heller så jag började läsa en ny bok!

En mycket trevlig kväll! :-)


Mitt bokpaket

Idag hämtade vi ut de böcker som jag beställt från Adlibris.
Någon som läst någon av dem?



Tror jag ska lägga mig i soffan sen ;-)

Regnig dag = städdag

Idag har det regnat hela dagen och om man ska tolka väderleksprognosen så pekar den åt fortsatt regn resten av dagen. Fast för min del gör det faktiskt inte så mycket.
Jag drabbades (konstigt nog) av en otrolig energikick i morse och förundrades över mig själv när jag kände det där städsuget.
OK, lika bra att sätta igång direkt för jag vet också att den där energin kan försvinna hur snabbt som helst.

Jag har städat hela huset medan barnen har lekt med kompisar här hemma. Det är hur smidigt som helst :-)
Martin kom precis hem från Rinkaby och står nu och steker pannkakor till alla barnen i huset.



Testar drinken

Ikväll har jag testat drinken som vi ska bjuda på imorgon (jag och Martin ska ju på fest i Skepparslöv).
Det var jag och Josefine som började diskutera drinkar och vi kom då på att vi kanske (eller rättare sagt borde ;)  ) testa innan den bjuds till andra.
Sagt och gjort...... efter kvällsmaten traskade vi bort till dem och drack drink och satt och snackade.
Alltid lika trevligt! :-)


Vattenläcka!

När jag vaknade i morse hade Ola redan varit och hämtat Martin och de hade säkert varit igång och byggt på friggeboden i några timmar.
Ellen var extra snabb i morse med både frukost och tandborstning. Undrar om det kan ha att göra med en viss Viggo? ;-)

Vi plockade fram alla kompostgaller vi hade i förrådet och gjorde en liten inhägnad. Här inne fick sedan Viggo skutta runt och jag kan lova att han tyckte det var toppen. Ellen (och Erik) har suttit där inne och han har klättrat upp på dem och utforskat allt runt omkring sig.

Lite paus inne i buren fick han då och då, bl.a. när vi åkte in till biblioteket i stan för att låna nya böcker. Ellen lånade faktaböcker om kaniner och Erik lånade nya spännande böcker som han fastnade för.

I eftermiddags åkte vi in till stan igen och mötte upp Josefine (vi hade Elina med oss eftersom hon varit hemma hos Ellen och lekt hela dagen). På hemvägen körde vi inom en djuraffär. Ellen hittade lite saker som hon ville köpa till Viggo.
Helt plötsligt hör vi en smäll och automatiskt så vänder jag mig om och undrar om barnen vält ner något. Det hade de inte...... däremot hade djuraffärens stora saltvattenakvarium spruckit i bottenglaset så vatten rann ut på golvet och jag kunde se framför mig när hela akvariet skulle braka ihop pga trycket som alla dessa 600 liter vatten skapade.
Vi erbjöd oss snabbt att hjälpa till och vi fick suga upp vatten i fodertunnor medan ägarna försökte rädda så många koraller som möjligt.
Jag har personligen inte en aning om vad en korall kostar men jag kunde förstå att det rörde sig om en hel del pengar.....

Vattnet läckte och under akvariet satt en fördelningsdosa med många kontakter i och den var genomblöt av vatten som hela tiden rann ner på den. Hann bli liiite stirr och undrade om de inte tänkte bryta strömmen. En av ägarna fick sig en rejäl stöt och där stod jag och plaskade med fötterna mitt i vattnet samtidigt som jag höll i slangar och sög upp vattnet.......

Hoppas de lyckas rädda några koraller!


Viggo

Vaknade med ett ryck i morse klockan 06.00. Kunde inte somna om. Hade drömt att Ellen fått huvudlöss och jag var lite yr i mössan när jag vaknade och visste inte riktigt om det var dröm eller verklighet. Upptäckte att Erik smugit sig in och lagt sig mellan mig och Martin (det är ett elände det där när han gör det så tyst att ingen av oss märker det) och jag hann bli smått hysterisk och tänka att "nu blir jag också smittad eftersom han säkerligen också har löss!"
Sansade mig dock och kom till klarhet att det faktiskt bara var en dröm! *skönt*
Inte för att det hade varit världens undergång (att få löss) men det var skönt att det bara var en (mar)dröm den här gången!

Kunde inte somna om så jag låg och läste varvat med att surfa på nätet och leta efter söta kaninungar.
Ellen har ju önskat sig detta länge nu och det har väl ärligt talat gått lite i vågor. Ibland har hon varit helt fokuserad och inne på den linjen och sen har det lagt sig lite. Nu har det varit en period då det hållt i sig lite längre och tillslut tog jag och Martin en diskussion om detta. Martin ville från början - citat - "inte befatta sig med detta". Vad detta egentligen innebar tvistar vi nu lite om ;-)
Hur som helst så ringde jag upp en kvinna i Hässleholmstrakten som sålde kaniner. Hon var verkligen supertrevlig och jag hann lära mig massor under vår lilla pratstund :-)
Hon hade en hona kvar men jag var lite inställd på en hane då jag hört att honor ibland kan vara lite mer bitska av sig (fast det är väl egentligen vad man själv gör det till).

I eftermiddags bestämde jag mig för att köra en runda till alla stans djuraffärer. Snälla Josefine följde med för att titta och för att jag skulle kunna ha någon att ventilera mina tankar med. TACK Josefine!!!
Söta kaniner finns det ju gott om men jag fastnade för en liten sötnos på 8 veckor som var en blandning mellan dvärgvädur och lejonhuvad dvärgkanin (eller vad de nu heter?). Hur söt som helst!!!

Efter en kort funderare så slog jag till och både jag och Josefine blev som små töser och skulle frakta hem detta värdefulla gods samt en stor bur med tillbehör.

Ellen var hemma hos Elina så henne ringde vi hem. Vi hade ställt papplådan på gräsmattan och Ellen blev verkligen jätteglad när hon öppnade och insåg vad den innehöll :-)
Detta är alltså en tidig fördelsedagspresent :-)

Ganska snabbt döptes denna lilla sötnos till Viggo och jag måste säga att Viggo är en ganska modig liten krabat som nyfiket undersöker sin omgivning.
Även Basti har fått hälsa på den nya familjemedlemmen. Svansen mellan benen......
När Viggo sedan fått flytta in så for Basti runt som en skottspole i trädgården och skulle spåra upp honom. Han fick sig ett rejält arbetspass och var helt slut i knoppen efter 20 minuters spårande och irrande.


Hemligt paket



Vad kan det vara?







*LYCKA*


Viggo


En riktig sötnos ♥


Som pricken över i:et så firade vi Viggo ikväll genom att äta Mc Flurry *mmmmmm...*




Vart tog strandvädret vägen?

Igår hade vi bestämt att åka till stranden. Matsäck packades och hela familjen for till Nyehusen. När vi kom dit och packat upp allt så försvinner solen (bakom molnen). Tålmodigt satt jag där och väntade på att den skulle dyka upp igen men det gjorde den enbart några minuter i taget och sen försvann den igen. För Martins del spelade det ingen större roll eftersom han kunde sova lika bra med sol som utan. För min del satt jag bara där och blev rastlös :-(

Efter ett tag bestämde vi oss för att strunta i allt - packa ihop alla saker och åka hem igen (matsäcken åt vi upp i bilen).

Jag tog en långrunda med Basti och han fick svalka av sig med ett bad. Han var överlycklig och hade nog kunnat tänka sig en liten mini-sjö på ägorna ;-)

Jag gillar spontana grejer och igår bestämdes det att vi skulle cykla in till stan tillsammans med Josefine, Rickard och tjejerna för att äta. Jättemysigt!!!
Erik lärde sig en läxa - att inte cykla för nära framförvarande cyklist då man kan braka rakt in i den personen om det blir en hastig inbromsning...... han kom hem med skrapsår på knä och handflata. Learning by doing! Tror att han kommer att hålla bättre avstånd nästa gång ;-)

När vi kom hem fortsatte vi kvällen hemma hos oss med ett glas vin (och öl). Barnen satt på filtar med ficklampor och berättade spökhistorier för varandra. Tillslut hade de lyckats skrämma upp varandra så pass att de inte vågade vara längre än någon meter ifrån oss *hahaha*

Julklapp = en heldag på Tosselilla

Igår plockade man fram sitt barnasinne på Tosselilla. Det var dags att nyttja pappa & Ingrids julklapp till oss allihop. Lotta och Anders var också där med de sina såklart :-)

Dagen gick snabbt och vi hann med både karuseller och bad. Det var helt enkelt en toppendag som avslutades hemma på Genvägen med pizza. Eftersom sommarvädret fortfarande håller i sig så åt vi vid dukat långbord i trädgården *mysigt* :-)


Algot gör sig redo inför en dag på Tosselilla.


Picknick i skuggan




Wilda & Ola tar en tur med tåget.




Wilda & Lotta



Alfred




Alfred & Anders


Ellen




Erik


Humle & Dumle (=Friggebods-nissarna)


Erik, Ellen och Alfred






Annika






Pappa & Ingrid.

Tack för julklappen!!! :-)


Väbadet och sedan Kiviks marknad

Martin blev hämtad av sin egen privattaxi tidigt ( omänskligt tidigt) i morse för att fortsätta med friggeboden ute i Rinkaby.
Själv sussade jag vidare precis som Ellen och Erik.
När vi vaknade bestämde vi oss för att fördriva dagen på Väbadet (som omväxling till stranden). Vi var bland de första och kunde välja och vraka var vi ville lägga ut våra handdukar.
Måste säga att det var hur mysigt och smidigt som helst där. Lite skönt att slippa sanden faktiskt fast samtidigt går det ju inte att jämföra ( ialla fall inte i mina ögon) stranden och ett friluftsbad.
Det kom mer och mer folk och när vi lämnade badet (vid 15-tiden) hade det fyllts på ganska rejält med besökare.

Hem och duscha och sedan bar det av till Kiviks marknad.
Det var förmarknad i kväll och vi trodde kanske att det inte skulle vara så mycket folk då. Fel hade vi! Det kryllade av människor som ville fynda.

Mitt bästa fynd var ett Baglady-armband - det blev kärlek vid första ögonkastet!

I morgon åker vi till Tosselilla!!!

Bilder

Såååå...... nu har jag vilat mig i form och orkar lägga in några efterlängtade bilder :-)


Tanja och Bosse





Jenny och Dogge





Bosse



Bosse


.... och Bosse :)

Tanja och Jenny

Men hjälp vad trött jag är!!! Jag fattar inte riktigt varför eftersom jag bara suttit stilla och slappat hela dagen.
Körde till Tollarp i morse för att träffa Tanja och Jenny. Spejade efter Tanjas gigantiska rosa tält men kunde inte hitta det någonstans. Insåg att jag var först :-)

Träffade några andra hundvänner som jag pratade bort lite tid med och när jag sedan vänder mig om så är Tanja och Jenny på plats och tältet rest. 
Tanja har ju skrutit om att det är ett 30-sekunders-tält men det ser ganska komplicerat ut att smälla upp på så kort tid. Nu var de ju visserligen två stycken ......... ;-)

Har haft en kanontrevlig dag med mycket trevligt sällskap och mycket valpmys. Jag försökte sno med mig Bosse hem men han är ganska matte-fixerad så det var inte så lätt *hehe*.
Snacka om att bli valpsjuk!!!

Hur gick det då för Tanja och hennes hundar?
BIR-valp för Bosse och BIR för Dogge.
I finalen var det 40 valpar(!) och sedan sållades det ut så att enbart 14 var kvar. Bosse var en av dem men sen fick han lämna ringen.
Dogge blev BIG-2.
Kanonresultat! :-) Grattis Tanja!

Jättetrevligt att få träffa Jenny också :-)
(Min haka hänger fortfarande ganska långt ner efter allt jag fått höra idag!)

Bilder kommer senare - orkar tyvärr inte nu......

Gårdagen

Igår var det dags för nya tag med friggeboden i Rinkaby igen så jag och barnen planerade en tripp in till stan. Erik blev "räddad" i sista minuten av Eric B. Valet mellan att leka och bada i deras pool kontra att följa med mig in till stan var ganska lätt för honom ;-)

Ellen suckade lite bakom min rygg då hon inte heller tyckte detta var världens roligaste sysselsättning. Vi ringde till Elina och Josefine och frågade om inte de ville göra oss sällskap - det ville de! :-)

Det blev shopping, lunch och fika på stan. Så himla trevligt att jag fullständigt tappade tiden och helt plötsligt upptäckte att klockan var 16.10. Oups!!! Klockan 17.00 skulle Ellen vara på sommarfets hemma hos Ida och vi som tagit bussen in och var tvungna att rätta oss efter busstiderna!
Vi hade tur och tajming - bussen kom nästan precis när vi var framme vid resecentrum.

Erik, Eric och Martin var på bio och såg "Draktränaren". Fick gott betyg :-)

Idag åker jag till Tollarp -det är hundutställning där. Ska inte ställa Basti men ska njuta av alla andra fina hundar och särskilt kul ska det ju bli att träffa Tanja! :-)
Äntligen ska jag få träffa Bosse (som inte längre är så liten - 58 i mankhöjd och 22 kg) - längtar!!! :-)

Waterballz

Eftersom Kristianstadsdagarna slutar i morgon och jag fortfarande inte ätit någon lyx-Langos ännu så var det ju hög tid att sätta tänderna i en sådan.
Jag och Lotta bestämde oss för att åka in med barnen (Ola och Martin var glada över att slippa).
Man njöt av varje tugga och försökte att bortse från alla viktväktarpoints som slank ner i magen  *oups*.

Sen gick vi såklart några varv för att kolla in alla människor. Vi hamnade nere vid kanalen och Ellen blev sugen på att testa Waterballz. Instruktionerna löd:

"- Det är lite svårt i början men det är bara att springa med höga knän."

I början låg Ellen mest och krälade och både jag, Erik och Lotta stod och hejade på henne och undrade varför hon inte bara reste sig upp och sprang som i ett ekorrhjul. Vi fick oss en del goda skratt i alla fall *hahahaha*
Det räcker ju att en börjar och när Ellen var ute på vattnet så började folk stanna för att titta och fler och fler ville testa. Det var då vi (och även jag) började inse att det nog var svårare än vi kanske trott.
Till slut hittade Ellen tekniken och fixade det stundvis väldigt bra! :-)
Svettig blev hon i alla fall och spagettiben fick på på köpet *ler*.









Vill ni se ett filmklipp på hur det gick till så titta in på Ellens blogg :-)


Erik tyckte det var lika kul att stå på fast mark och bara skratta åt de tappra som försökte hitta balansen ute på vattnet. Själv prioriterade han hellre en fejk-tatuering....


Martin bara sover.......

När Martin kom hem efter golfrundan i Hässleholm stod jag färdigpackad och redo för att inta stranden.
Det blåste ganska mycket och vågorna gick höga men det var ändå hur skönt som helst.
Barnen kastade sig i havet medan jag plockade fram min bok och myste. Martin behöver gå en kurs i socialisering ;-) då han sov bort den största delen av tiden på stranden.

"Det lilla söta" (som egentligen köptes till Basti) har nu använts flitigt vid våra strandbesök och jag kan bara ge det högsta betyg. Hur bra som helst! Barnen använder det och kryper in i det när de vill komma undan solen en stund.
Idag tyckte även Martin att det var dags att testa. Han sov som en stock där inne ;-)


(Oj vad glad han kommer att bli på mig nu....... *hehe*)



Igår var det en "hemma-dag"

Igår hade vi en "hemma-dag". Eftersom vädret var lite sisådär kände man inte dåligt samvete för att man var inomhus. Vi röjde och städade medan barnen sysselsatte sig med kompisar.
Erik kunde äntligen leka med Valter (som haft vattenkoppor den stackaren) och Ellen lekte med Elina. Tjejerna bakade alldeles själva och kakan blev kanongod! :-)

Beställde lite nya böcker på Adlibris...... var på biblioteket med flickorna...... slappade - härligt!!!

På kvällen ringde Josefine och frågade om vi inte ville komma bort och ta ett glas vin (eller öl för Martins del ;-)   ). Satt nog där till närmare midnatt. Jättetrevligt!!! :-)

Ellen stannade kvar och har sovit hos Elina. Martin åkte hemifrån tidigt i morse för att spela golf och kvar blev alltså jag och Erik. Erik vaknade för 10 minuter sedan - han har blivit en riktig sjusovare (fast det klagar jag inte på).

När Martin kommer hem åker vi till stranden :-)

Bromsar

Varje gång vi kommer ut till Rinkaby så stiger Erik ur bilen med en håv i handen. Målet är att fånga alla ev. Bromsar som kommer för nära och vill suga blod. Det gör ju så jäkla ont att bli stucken/biten av dessa insekter.
Någon Broms då och då är man väl van vid när man hälsar på men dessa varma dagar är det precis som om de förökat sig i mängder.
De är överallt!!!





ÖRK!!!


Härlig stranddag

Vaknade i morse av att Martins mobil ringde på nedervåningen. Tittar lite suddigt på min klocka ochh inser att den är 06.40.
06.40??!!!!
Ola skulle ju hämta Martin 06.30 och så vitt jag kunde se (även om jag inte hade glasögonen på mig) låg han fortfarande bredvid mig.
Väckte Martin (ganska brutalt) och han for upp som en raket. Inte var dag han försover sig. Lite stirrig i kombination med yrvaken var han ;-)

Själv somnade jag om och steg upp några timmar senare - gottigt! :-)

Idag hade vi bestämt att det skulle bli en stranddag. Det var hur skönt som helst och barnen lekte tillsammans och jag slumrade titt som tätt.
Wilda hade inget val för idag hade Lotta bestämt att hon skulle bad- och sand-vänjas.
Tidigare har Wilda demonstrativt lyft upp ben och fötter för att slippa nudda både sand och vatten. Lilla envisa stumpan har vägrat att gå i sanden.
Efter Lottas "inget-att-välja-på-taktik" så ville Wilda självmant traska ner till vattnet och gå omkring där. Inga problem att gå i sanden heller :-)






Nisha på besök

När vi kommit hem från Österlen knackade det plötsligt på dörren. Trodde kanske att det var grannens barn som ville leka ..... men det var det inte!
Snacka om överraskning!!!
Där står Magda!!!

Hela familjen Dawidson - och då menar jag verkligen hela - Magda, Ola, Nisha och Scottie (+ Olas föräldrar) var ute och promenerade och tittade inom. De hade kommit ner från Göteborg idag.
Så himla kul att få träffa dem och särskilt då lilla Nisha förstås :-)

Man tycker ju iofs att man vet vad de har för sig och vilken utveckling lilla tjejen gör eftersom man läser deras blogg men det är ju ändå något extra att träffas på riktigt :-)

Ska förhoppningsvis träffa dem mer på torsdag :-)

Kanonplatser

Ikväll åkte vi in till stan för att käka med Lotta & Ola. Wilda fick stanna hemma med farmor & farfar.
Vi hittade en nyöppnad tacos-restaurang. Lotta tyckte det var toppen eftersom vi fick kanonplatser (för att kunna spana på folk och fä *hihi*).
Man undrar varifrån alla dessa människor kommer ifrån. Man kan inte sluta förundras över hur många olika typer och klädstilar det finns - man hinner se en del under en middag ;-)

Imorgon blir det stranden och sen grillkväll hemma i Rinkaby :-)

Österlen

Idag hade vi bestämt att vi skulle göra något hela familjen. Det blev en tur ner mot Österlen - Kiviks musteri, lite strosande i hamnen, bad i Haväng..... hur mysigt dag som helst :-)






Ellen lyckades med bedriften att tappa ner sina flipflop i vattnet - ner
mellan stenarna där vågorna slog in. Räddningsaktionen slutade dock
lyckligt - ett par blöta skor kunde hämtas upp från vågorna :-)









Cykeltur till Tivolibadet

Med tanke på att vädret var lite ostabilt i förmiddags så stannade Martin hemma och höll "friggebods-paus" men suget efter att få ta tag i projektet tog överhanden och Ola fick komma och hämta honom så att de kunde hamra och spika lite i eftermiddags.

Själv tog jag med barnen på en cykeltur in till stan.
Målet var Tivolibadet.
Eftersom vädret ändå inte var det bästa så tyckte jag det kunde vara OK att sysselsätta sig med detta även om det var inomhus.
Visst kunde vi begett oss till något av alla friluftsbaden i vår omgivning men dit kommer ju i regel de flesta för att bada och kanske inte simträna direkt. Jag ville ju att vi skulle träna simningen i första hand så att de inte tappar det som de nu lärt sig.

Måste säga att de överträffar sina egna begränsingar varje gång och med små steg så utvecklas de hela tiden. Idag simmade Ellen 12 längder vilket är superbra för henne! Hon är hur duktig som helst! :-)
Dessutom hoppade hon från 3:ans trampolin för första gången! Bra jobbat Ellen!

Erik utmanade sig själv genom att hoppa i på det allra djupaste och simma in till kanten. Han simmade en längre sträcka bröstsim än han gjort tidigare och "trampade vatten" ganska länge - bra träning!

Självklart "badade" vi också och det blev både vattenrutschkana och annan lek.

På vägen hem tyckte vi alla tre att det var en lämplig paus att stanna till hemma hos pappa & Ingrid. Det blev fika och pratstund innan vi trampade hemåt.

Blixtar och dunder

Vilket åskväder det blev igår och i natt/morse!
Själv är jag en av de som gillar ett rejält åskväder. Jag tycker det är hur mysigt som helst. Sen förstår jag ju såklart att de som blivit drabbade av åskan på något tragiskt sätt inte håller med mig. Men att sitta i soffan och titta på blixtarna och höra mullret tycker jag helt enkelt om.



Att det inte var något strandväder idag var ju givet så jag och Ellen begav oss in till stan för att inhandla lite "nödvändigheter". Jag har haft slut på min parfym och ville köpa ny. Har saknat min gamla doft och därför var valet enkelt idag :-)



Ellen "råkade" hitta en fin tunika som fick följa med oss hem. Mammas gener?


Atmosfäriska störningar?

VM-final mellan Holland och Spanien.
Erik har gått runt i sin Spanientröja hela kvällen men nu när det verkligen var dags så¨var han så svettig att han var tvungen att ta av den *hahaha*

De har varnat för åska och nu har det mullrat ett tag. Martin har utfärdat undantagstillstånd för TV-tittande ikväll ( i alla fall mellan ca 20.30 - 22.30...... hrmmm.... undrar varför?) men jag har sett honom sitta och kasta lite oroliga blickar mot den mörka himlen ;-)
Dessutom har jag hört en del stön och stånk då bilden plötsligt frusit fast eller försvunnit (atmosfäriska störningar? ;-)   )

Lite kul är det dock..... *hihihi*

Bilkö till stranden

Martin blev hämtad tidigt i morse av Ola för att de skulle kunna sätta igång med friggeboden redan på morgonen. Vi andra sov vidare och tog det lugnt.
Matsäck packades och strandväskan fylldes. Nyehusen - here we come!

Det var bilkö till stranden idag och vissa stunder stod vi helt stilla - helt galet - men det var det värt! När vi kom fram och man kände hur det fläktade så var det en underbar känsla! Vi hade med oss "det lilla söta" också (det lilla strandtältet) och det funkade hur bra som helst. Ellen parkerade sig där inne och hade det ganska mysigt. När Wilda och Lotta kom ner så satt även Wilda där inne :-)

Wilda somnade i mitt knä, insvept i en handduk och det var hur mysigt som helst.




Bilder från Tvååker

Söta Tanja skickade bilder från Tvååker till mig - några hade hon tagit själv (typ tältbilderna) och andra hade hon fått skickade till sig från en tjej som hon pratat med där.
Vem hon än är - TACK!!!








Jag sätter upp mitt lilla söta tält bredvid Tanjas gigantiska :)



Hahahaha..... man kan ju inte annat än att skratta! :)



Jag och Basti i vårt lilla söta ;)   Det funkade hur bra som helst!

Langos och kärleksmöten

OK, inte en dag till här hemma i denna hetta! Nä, imorgon bär det av till stranden. Funderar på att bosätta mig där tills temperaturen sjunker under 30 grader ;-)
Förhoppningsvis fläktar det lite där.

Ikväll körde vi in till stan för att kolla läget med tanke på att Kristianstadsdagarna nu har börjat. Festligheter dagarna i ända :-)
Målet var LANGOS :-D



Av alla kända ansikten vi stötte på ikväll var det nog inget snack om vem Ellen och Erik blev gladast över att träffa ;-)

Vi träffade först Filip och hans familj (Ellen strålade av lycka *hihi)
När vi gick därifrån sa Erik:

"- Nu ska vi bara träffa Elin också så är allt bra!"

Tänkte i mitt stilla sinna att chansen att vi även stöter på Eriks tjej här inne i vimlet nog inte är så stor...... men man ska aldrig säga aldrig!
Rätt som det är så står Elin och hennes familj där och då var vi ju tvungna att stanna och prata lite med dem också :-)
Sen var det stora leenden både hos Ellen och Erik resten av kvällen *hehe*

Nu är vi hemma igen och har trädgårdsmys vilket innebär att jag och Ellen sitter här ute - jag med ett glas vin och en bok (fast jag hann haffa datorn innan Ellen tog den....), Erik spelar fotboll och Martin håller ett vakande öga över VM-bronsmatchen.

"New York-varmt"

Idag är det "New York-varmt" - ett begrepp vi infört här hemma efter vi varit där ;-)
Med facit ihand hade nog stranden varit det allra bästa alternativet för att kunna svalka sig med jämna mellanrum. Istället blev det en tur till stan med Ellen och Tina. Där inne mötte vi Chattis och tog en fika med henne.

Här hemma står luften nästan still och jag har legat på köksgolvet - i tvärdraget mellan dörren på framsidan och dörren på baksidan. Tror t.o.m. att jag somnade en liten stund. Vad orkar man göra en sån här varm dag egentligen?


Hundutställning i Tvååker

När väckarklockan ringde tidigt i morse (typ vid kvart i fem) så kändes det som om jag precis somnat. Ville inte alls stiga upp men det var jag ju tvungen till eftersom jag skulle bli hämtad kl. 06.00 av Tina.

Vi susade fram på vägarna och var uppe i Tvååker i god tid. Hade med mig mitt lilla strandtält och hittade en perfekt plats precis bredvid Tanja, Margret & Tage. Tanja hade med sig sitt rosa lyxtält som var så stort så stort. Funderade snabbt på om jag verkligen skulle smälla upp mitt lilla ljusblåa strandtält. Det skulle se ut som en liten mygga i jämförelse med denna gigantiska rosa sak. Men eftersom jag nu tagit med det så var det ju klart att det skulle användas..... ;-)
Det såg inte riktigt klokt ut med dessa två bredvid varandra *hahaha*
Tror att Tanja förevigade detta med sin kamera och hoppas att hon kan skicka en bild till mig så att jag kan visa er hur det såg ut. :-)

Jaja, tältet funkade bra och Basti gick mellan sin tygbur och sitt strandtält. Han gillade att få vandra och själv välja var han skulle vara.

Hur gick det då?

Jo, vi hade en domare som kom från Belgien och bara pratade franska. Hon skrev själv sina kritiklappar (undrar egentligen varför det var två ringsekreterare där?) och tog väldigt lång tid på sig att granska hundarna. Efter 2 timmar hade hon bara hunnit med 17 hundar *suck*
Tina som var beredd att fara som en virvelvind mellan ringarna (hon visade både irländska och Gordonsettrar) kunde ta det lugnt eftersom vår ring drog ut på tiden.

Domaren pratade ingen engelska och därför uppstod en del språkförvirringar. Dessutom hade hon egna ideér om hur hundarna (bl.a. settrarna) skulle visas upp. Man kan väl säga som så att inget var som det brukade.
När jag drog bak bakbenen för att ställa Basti snyggt visade hon tydligt att hon inte alls samtyckte utan ville snarare att han skulle stå "vanligt". Hon kommenterade sådana saker som majoriteten av domarna annars brukar ta upp som positiva egenskaper...... lite för mycket päls där bak....... för mycket vinklar där bak (?!?!). Hon pekade på huvudet och visade att det var perfekt "magnific, excellent" och gjorde likadant när hon tog i pälsen. Men sen fick vi pekfingret när hon pekade på bakbensvinklarna *suck*. Ja, dessa domare......!

Basti blev 2bhkl med CK och R-CACIB.
Dogge blev 1bhkl med CK och CACIB och sen dessutom BIR!!! Jättegrattis Tanja!!! :-)
Astrid (som visades av Helena) blev 2btkl med CK och CACIB
Svea blev 1btkl med CK och sedan också BIM (tyvärr fortfarande för ung för att få CACIB.... men lita på att det kommer)
Alltså gick det väldigt bra för alla våra hundar! :-D

Håller nu tummarna för Margret, Tage och Tanja imorgon då de stannar kvar och ska ställa även under morgondagen. LYCKA TILL!!!!

Det är alltid lika kul att träffa dessa underbara hundvänner som man lärt känna tack vare sin hund. Man sitter där och snackar om ditt & datt och får en och annan idé eller tips om något. Idag "fiskade" jag lite efter trimningstips då jag tänkt öva på Basti nu i sommar - vi ska ju inte på fler utställningar.
Har fått många värdefulla tips av Margret och idag kompletterade Helena med några nya "bra-att-tänka-på". Ser fram emot att få sätta igång och prova *hehe*

Börge och Gull-Britt var också i Tvååker med både Chivas och Whiskey. Alltid lika kul att få träffa dessa härligt positiva människor :-)
Tack för glassen! :-)

Torsdag

Idag var det sista gången på simskolan.
Även om Ellen och Erik inte var med från början måste jag säga att båda har gjort framsteg. Det är små saker men kan upplevas som en milstolpe för dem. Tror att båda är nöjda och nu gäller det att hålla det vid liv. Ellen påpekade så förnuftigt för mig att det beror på hur ofta vi faktiskt åker och badar så att de får träna och hålla simkunskaperna vid liv. Jo, så sant så sant....!

Efter simskolan åkte i till stranden med Sofie o/co. Vad kan man säga? En härlig dag på stranden med härligt sällskap! :-)
Att vara på stranden är så otroligt avkopplande och jag njuter verkligen.

På hemvägen körde vi och hämtade Martin som nu påbörjat årets byggprojekt (dock ej på hemmaplan detta året utan hos Lotta & Ola). Hem och fixa till sig och sen till Sölvesbog och Killebom. Lotta, Ola och Wilda följde med och gick och strosade med oss.

Imorgon ska jag upp i ottan. Jag och Tina kör då till Tvååker. Det blir Bastis sista utställning för den här sommaren.
Spontanköpte ett litet strandtält till honom idag som han förhoppningsvis ska vilja ligga i om det blir lika varmt som det varit nu de senaste dagarna. Testade att sätta upp det i trädgården nu ikväll. Hoppas det går lika smidigt imorgon.....



Ellen och Erik blev förtjusta i tältet och ville ha det som koja. Om inte Basti gillar det så får de väl ärva det ;-)


80-tals naglar

Ja, precis som så många andra dagar så inleddes även denna med simskola. I morgon är det dock avslutning och det känns faktiskt ganska skönt (säger vi fastän vi ändå inte var med från början utan missade 1½ vecka).

Efteråt stannade jag kvar i stan och gjorde vid mina naglar. Nagel-Jossan fick fria händer att göra något kul med akrylen...... det resulterade denna gången i något som jag döpt till 80-tals naglar. Färgerna är aprikos/orange och cerise!!! Trodde inte att de skulle lysa så mycket men där bedrog jag mig - det är som att sätta en reflexväst på en unge - man syns vare sig man vill eller ej!!! ;-)

Nu är det ju inte så att jag blir hysterisk över detta. En kul grej helt enkelt :-)

Packade sillar eller tajta laxar?

Erik har myntat ett nytt uttryck här hemma *skratt*.

När vi skulle åka ner till stranden igår pratade vi om vart vi skulle åka. Någon av oss sa något i stil med:

"- .... ja, så slipper vi att ligga som packade sillar."

För oss är det ett välbekant uttryck men för Erik var det nog nytt. Jag vet inte riktigt vilka bilder han fick i huvudet men han kom i alla fall ihåg att det hade något med fiskar att göra ;-)

När vi sedan skulle köra så frågade Erik vart vi skulle och om vi valde just den stranden för att vi skulle slippa vara som "tajta laxar" *hahahaha*


Isklump

Varma dagar som dessa så blir Basti ganska slö. Han vill mer än han orkar ;-)
Nu när vi är ute så myckset så står dörrarna öppna och Basti får gå ut och in som han vill (fast oftast stannar han innanför eller utanför dörren tills någon av oss ger honom ett "varsågod" - lite svårt att få honom att fatta att på sommaren när det är varmt så tänjer vi lite på den regeln..... ;-)  )

Fick ett tips av Mia som tydligen brukade ge Attack is som han kunde leka och svalka sig med. Jag frös alltså in en fryspåse fylld med vatten och igår fick han den stora isklumpen (som ganska snabbt delades i två halvor). Basti gillade isen och låg och tuggade på den och riktigt njöt av kylan :-)




Beachfotboll

Idag var vi uppe med tuppen och körde till Åhus eftersom Ellens lag skulle spela Beachfotboll.
Det har verkligen varit en supertrevlig dag med laget och alla föräldrar. Det stärker tjejernas laganda och sen är det väldigt trevliga och lättsamma föräldrar också :-)

Eftersom tjejerna var det enda 00-laget så blev det så att de placerades bland 99:orna. Därför var motståndet ganska tufft och många av de andra tjejerna såg ut som stora jättar bredvid några av våra småttingar. Det fanns ju de som var ett par år äldre eftersom man kan få dispens att ta med någon som är äldre i laget.
Våra tjejer kämpade hur bra som helst och det var en ny erfarenhet att spela barfota (eller med strumpor) i sanden. Att vara passningsexperter (som laget annars brukar vara fenomenala på) hjälpte föga i sanden då bollen bara "dog" eller studsade i en helt annan riktning än väntat. Här gällde det helt enkelt att ta för sig, vara stark i närkamperna och att skjuta så fort det gavs tillfälle.

Det var en heldag åt detta. Vi samlades vid 8.30 och sista matchen för dem var slut vid 19-tiden. Då var vi alla ganska trötta och sandiga. Längtade efter en dusch och att få lägga sig i soffan.










Stranddag

I går var vi som vanligt på simskola. Undrar om inte Ellen är på väg att komma över den där tröskeln när det gäller sin simteknik. Helt plötsligt kunde hon simma längder utan att behöva hänga på linorna för att vila och pusta ut. Hon har ständigt klagat på att hon inte orkar men igår släppte det alltså. Hoppas nu bara det håller i sig.... !

Efter badhuset åkte vi till stranden med Josefine, Elina och Tilda.
Vi hade en jättemysig eftermiddag på stranden med dem och jag lärde mig ett nytt begrepp - att "vadbada".
Det är det jag gör...... ;-)
Alltså när man inte riktigt känner för att doppa hela kroppen utan bara gå runt eller stå där i vattnet lagom i höjd med vaderna....... då vadbadar man *hahaha*. Det var en annan mamma som berättade det för mig igår och jag nappade direkt på det :-)

Kvällarna nuförtiden är ju bara helt enkelt ljuvliga! Varma och goa och man kan sitta ute hur länge som helst. Satt där med mitt vita vin och läste min "bra-hemska" bok.
Det gäller verkligen att man stannar upp och fångar dessa ögonblick och njuter och tar till vara på tillfällena. Det är dessa stunder man ska tänka på i höst/vinter när man bara känner sig blek, trött, frusen och energifattig.

Rätt som det var så kom Ann-Magret (grannen) in och tyckte det var dags för ytterligare ett glas vin fast inne hos henne. Trevligt!

Lagom varmt

Det är så himla härligt väder!!!
Idag har det varit varmt men dessutom fläktat lite skönt - med andra ord - underbart!

Fick mail av Sara i NJ/NY i morse. Hon hade varit på en veckas semester och kommit tillbaka igår.
Jag beklagade mig över värmen igår (över 30 grader i skuggan) och då berättade hon att det fortfarande var jättevarmt hos dem.
När Martin sen kollar prognosen så ser vi att de haft 38 grader i skuggan och varmare temperaturer var att vänta.
OK.... ska inte klaga mer..... *hrrmmm*


Basti har fått en pool

I dag ska Ellen på poolparty så därför for jag i väg till EKO och var där när de öppnade i förmiddags för att köpa present. Efter min lilla shoppingtur så blev det hundrunda på A3 med Tina och Mia. Det var nästan på gränsen till för varmt för hundarna fastän klockan inte var så mycket.

När jag kom hem hade Martin hunnit fylla Bastis pool. Erik och Valter hade redan hunnit provbada i den och nu var det Bastis tur. Förr har ju barnen haft diverse olika pooler i trädgården och då har ju inte Basti fått vara i dem eftersom de varit uppblåsbara och risken har ju funnits att han skulle riva hål på den med sina klor.
Den här gången köpte jag en annan variant som både barn och hund kan vara i utan någon större risk. Basti var dock väldigt osäker på om han verkligen fick hoppa i. Han tittade på mig och sen på poolen och sen på mig igen osv under en lång tid. Till slut puttade jag i honom och han blev fullkomligt överlycklig!!! Det svalkade nog gott kan jag tro! :-)

Barnen får nöja sig med vattenspridaren i år eller får de hoppa i Bastis pool om de så önskar. Sen har vi ju ganska nära till Väbadet också...... :-)


Hundutställning i Borås

Igår fick jag flashbacks från New York då temperaturen var över 30 grdaer i skuggan. Det stod nästan helt stilla och svetten den lackade så att säga ;-)
Jag, Basti och Tina körde hela vägen upp till Borås för att delta i deras hundutställning. Måste säga att det var en av de mest välorgansierade hundutställningar jag någonsin varit på. Mycket trevligt!

Basti och Svea var jättevarma och låg mest med kyldukar över sig och flåsade. Det var varmt för alla hundar (och människor) och det märktes inne i ringen där tungorna hängde (mest på hundarna då förstår *hihi*).
Folk spolade (eller mer eller mindre dränkte) sina hundar under vattenslangarna och det gjorde även jag. När det stod klart att Basti gjort sitt inne i ringen åkte han direkt in under närmsta vattenslang och blev avkyld.

Basti skötte sig klanderfritt inne i ringen och domaren lät honom stå otroligt länge. Började tycka synd om Basti och struntade lite i hur han stod - ATT han stod överhuvudtaget var ju fantastiskt i denna värme!
Han fick en slät 1:a vilket väl får klassas som OK. Av kritiken att döma så blev vi inte riktigt kloka på vad han saknade.
Jaja, strunt samma. Svea charmade domaren totalt och det var nog kärlek vid första ögonkastet :-)
Hon fick CK och blev därmed BIR. Svea är en underbar hund - såååå mysig och vem blir inte bli förälskad i henne?!

Eftersom Tina visade Svea så blev det ändå att vi stannade kvar eftersom de skulle in i finalringen. Det blev några timmars väntan och vi hittade en skuggig plats där vi slog oss ner. Både människor och hundar slutade flåsa och kunde faktiskt andas normalt ;-)

I finalringen blev tyvärr Svea oplacerad men sen är hon ju heller inte så gammal...... 13 månader och har redan gjort så bra ifrån sig. Stort grattis till Margret och Tage! :-)

3 timmars hemfärd vilket innebar att jag inte hann till Wildas 1-års kalas. Fick däremot smaka den goda maten som transporterades hem i burkar till mig. Som pricken över i:et så fick jag även en bit av den fina rosa prinsesstårtan! :-)  TACK!!!


Fredag

Som vanligt inleddes förmiddagen med simskola och idag sjönk inte Erik som en sten utan simmade faktiskt - och till och med utan "korven" :-)



Det går alltså framåt...... :-)

Efter simskolan var jag inställd på att åka till stranden men av olika anledningar blev det inte så. Ellen for iväg på sitt håll och Erik var bara intresserad av att cykla.
Själv åkte jag ut till Wilda för att mysa lite med henne på hennes 1-års dag (även om kalaset är i morgon).
På hemvägen körde jag inom Solhaga och köpte blommor så att jag kunde fylla våra utekrukor. I år kör vi tema "rosa" :-)

Lite halvspontant valde vi att äta på Peking ikväll istället för middag hemma. Barnen tyckte det var supermysigt att äta på restaurang och efteråt blev det kaffe hemma hos pappa & Ingrid. Väldigt smidigt när man bjuder in sig själv, eller hur? *hahaha*

I morgon är det hundutställning i Borås. Det blir till att ställa väckarklockan eftersom vi ska köra redan 06.30.
Wilda har ju sitt 1-års kalas och det hade jag ju egentligen inte velat missa så jag hoppas jag hinner ut där när jag kommit hem.


1 år i morgon

I morgon fyller Wilda 1 år!
Det känns inte riktigt som att det hunnit gå ett år sedan Lotta sov över här hemma och väckte mig mitt i natten för att värkarna kommit igång. Martin, Ola och de andra grabbarna var ju fullt upptagna med Anders svensexa och sussade gott i ett militärtält uppe vid Immeln någonstans.

Det kommer att vara ett minne för livet när vi packar bilen full med ungar och hund och beger oss upp mot Immeln mitt i natten för att leta upp och hämta hem Ola för att sedan köra in dem till förlossningen. Lite tveksam var jag eftersom värkarna kom tätt och vi körde i helt fel riktning - från sjukhuset och inte till det.

Iofs knep Lotta ihop några dagar till innan Wilda (envis unge redan då!) bestämde sig för att hon helt enkelt inte ville stanna kvar inne i magen längre.

Stora damen börjar hon att bli och jag har ju inte visat hennes New York-present från oss. Den passade perfekt!!! :-)


21.30 serverades det jordgubbar

Idag hade vi planerat in ett strandbesök men det tyckte inte vädergudarna. Molnigt innebar att det fick bli fika hos Sofie och sen en tur till Torsebrobadet.

I kväll blev det en hundpromenad med Tina och Erik ville följa med för att testa sin nya cykel som han fått.(Jag är jätteglad att vi inte tog storleken större - det hade inte funkat. Den här är perfekt till honom och han gillar den skarpt :-)  )

Efter hundrundan fick det bli jordgubbar och glass. Så mysigt när man kan sitta utomhus fastän klockan är 21.30. Barnen tycker det är toppen! :-)




Hallonmojito!!!

Efter simskolan igår skulle det bli shopping på stan med Jessica. Det blev en snabbrunda men hann ändå hitta en jättefin klänning som jag blev förälskad i. Hade svårt för att släppa den även om jag kanske borde med tanke på priset..... *suck*
Sen kom jag på att jag hört att någon infört begreppet "sommarpresent" och tyckte det var en alldeles lysande idé!!! ;-)
Det hela slutade med att klänningen fick följa med hem :-)

På kvällen var det planerat drinkkväll med Malin, Jessica och Sofie. Sofie hade redan gjort upp drinkmenyn *hihi* och vi andra hade inget att invända så vi höll oss till den. Har numera en ny favoritdrink!!!

HALLONMOJITO!!!
*mumma*



Tack för en underbart rolig drinkkväll!!!

RSS 2.0