Utbytt fotografi

Vill härmed bara göra klart att jag nu tagit bort ett foto från personalfesten och ersätter det istället med det här som jag har förfinat en aning ;-) *hahaha* ...... Hoppas de båda modellerna är nöjda med resultatet eftersom de båda uttryckt sitt missnöje med det tidigare fotografiet....... egentligen var det väl inget fel på det fotot....men jag förstår att man alltid vill visa sin bästa sida...... så varsågoda :-)

*skratt*


Köpenhamn

Nu ska jag strax krypa ner mellan lakanen och dejta John Blund ;-)
Martin har redan lagt sig men den token var ju uppe före tuppen - närmare bestämt vid 04-tiden i natt/morse för att bege sig ut i skogen med sin kollega och sätta ut nya orienteringskontroller. (Hör ni göken som säger "-koko" ovanför hans huvud?! ;-)   )
Inte konstigt att han är trött ikväll när han dessutom var uppe halva natten för att lägga kontrollerna i rätt ordning och stämpla facit hit och dit....... med andra ord - självförvållat!

Imorgon skulle det kunna ha blivit sovmorgon men jag ska upp tidigt och blir hämtad strax före 07 för att sedan ta tåget vidare mot Köpenhamn. En heldag i trevligt sällskap är ju aldrig fel.... :-)
Har hört att det är "halv" helgdag i Danmark.... vad det nu innebär? Förhoppningsvis är det bara att affärerna stänger lite tidigare men att det ändå är öppet som vanligt under förmiddagen.

Majbål

Vi är hemkomna från Rinkaby och mycket nöjda med kvällen. :-)

Ellen myser med Lotta


Ingrid & Basti


"Du & jag"






Majbål


Jag är klar!

Hej & hå! Äntligen klar med alla Nationella Prov - yes!!!! Stannade kvar på jobbet och bestämde mig för att inte åka därifrån förrän allt var klart. Helt underbart skönt! :-)
Nu ska jag pausa i några dagar och sen ger jag mig på alla skriftliga omdömen som säkert kommer att ta minst lika mycket tid..... *suck* ...... men just nu njuter jag! :-)

Tänkte fira med att åka in till stan och shoppa något men Jessica informerade mig om att affärerna stängde kl. 15.00 :-(
Så nu är jag hemma med resten av familjen och laddar inför kvällens bravader - Majbål och korvgrillning hemma hos Lotta & Ola.

Förresten - om någon vill höra skönsång så tycker jag att ni ska åka inom Viby där Marcus (min kollega) ska ta ton och sjunga med resten av fotbollslaget *skratt*..... det är nästan värt att köra dit bara för att lyssna några minuter. Fick dock höra hans genrep i eftermiddags innan jag gick hem :-)

God morgon

God morgon!
Idag är det Valborgsmässoafton och traditionen brukar bjuda på kallt och tråkigt väder. I år verkar vi bryta trenden och kan kanske se fram emot en kväll som igår.... rena sommarvärmen :-)  Härligt!
Visserligen är det jobbedag som vanligt men för min del gör det inte så mycket med tanke på att jag slutar redan kl. 13.00. Iofs tänker jag nog stanna kvar på jobbet i eftermiddag för att hinna rätta de där eviga Nationella proven som mina elever har gjort - de tar ju aldrig slut!!! Vill bli klar med dem nu så att jag kan släppa det. Det är också en av anledningarna till varför inläggen sinat den senaste tiden. Mycket jobb = mindre bloggtid (så du behöver inte vara orolig Thomas - jag lever - men tillbringar inte så mycket tid vid datorn just nu vilket iofs är väldigt ovant för mig ;-)   )

Nej, nu ska barnen väckas och sedan kommer farmor & farfar och hämtar dem för en heldag i deras sällskap.

Ha en bra dag!

Valpsugen

Är valpsugen....!


Basti som valp

Spontanfika

Efter jobbet idag hämtades Erik och sedan Ellen (som varit hemma hos en komis och lekt). När vi ändå satt i bilen passade vi på att köra upp till Café Sandhem och köpa varsin glass. Där träffade vi min fd kollega Annika och hennes två barn och vi slog oss ner i det härliga vädret och fikade tillsammans. Hon bor inte så långt från mig och varje gång jag passerar hennes hus så tänker jag att jag borde höra av mig (särskilt då hon fick barn för ett tag sedan.... som nu visade sig vara 6 månader sedan *OUPS*). Idag blev det spontanfika och det är nästan då det blir som bäst! :-)  Jättetrevligt!!!

Vä - Tyringe

Idag var det Ellens tur att spela fotboll. Match mot Tyringe på Vä IP. Spännande som bara den men som tyvärr slutade med förlust 1-2. Synd, för Vätjejerna spelade verkligen kanon! :-)
Matchen slutade strax före 19.30 och sedan skulle det duschas med lagkompisarna så klart. Bad Ellen att hon kunde skynda sig lite med tanke på att Erik var trött och vi skulle cykla hem, Erik skulle duscha och sen skulle vi snabbkäka något. Men är det något som Ellen gillar så är det ju samkväm av alla slag - inklusive i omklädningsrummet med tjejkompisarna :-)
Gissa vem som kom ut bland de sista?! Jag kan se dem framför mig - snackandes, fnittrandes, duschandes och med en gigantiskt hög ljudnivå....!


Vi upplever lantliv...

Igår tränade Erik fotboll och sedan bar det iväg till Lotta & Ola för att grilla lite korv och sitta och småsnacka. För oss "stadsbor" ;-)   så var det rena rama lantlivet med rådjuren som gick och betade precis intill och hararna som skuttade kors och tvärs överallt. Pilla Papparazzi var framme och smög på rådjuren med det stora objektivet :-) *skratt*
Tyvärr blir det inte så bra skärpa när man zoomar så mycket och dessutom är darrig på handen....






Läkarbesök

Vart tog gårdagens bloggande vägen? Ja, det kan man ju undra....  Om ni frågar mig så kan jag inte ens svara på det. Jag satte mig i soffan och sen kom jag aldrig upp därifrån. Det var jobb och det var TV.

Men dagen var ju inte händelselös bara för det. På morgonen hade jag en läkartid till Erik för återbesök och diskussion av hans allergitest. Det visade sig att hans allergi nu utvecklats från att vara enbart pollen från Björk till nu i stort sett alla träd. Inte konstigt att hans allergi börjat tidigare i år då Al och Hassel haft sin höjdpunkt redan i februari - mars. Hans nya allergitabletter funkar dock bra hittills men nu måste vi nog dubbla dosen eftersom vi märkt att Björken är på gång. Dessutom var han också allergisk (fast bara lite) mot mögel. Jag såg framför mig att vi var tvungna att sanera och fixa huset om vi nu hade mögel där.... men det visade sig att det inte alls var sådant mögel. Det var mögel från naturen...... typ förmultnande lövhögar. Så det skulle vi också försöka undvika...... tja, nu vid denna tiden så är det väl inte så svårt att undvika..... :-)

Vid tidig ålder fick Erik konstaterat att han nog hade lite astma. Detta tog jag upp med läkaren igår och plötsligt föll en del pusselbitar på plats. Hans ansträngningshosta.....astma.... allergi....
Så nu "blev" vi med inhalator också.... *suck*
Den ska vi "experimentera" lite med och Erik får alltså vara försökskanin ett tag tills vi ska träffas igen om en månad. Han ska anstränga sig och vi ska observera - med och utan inhalator. Han tyckte att jag skulle föra dagboksanteckningar över hans allergi och astma..... ja, man har ju liksom inget annat att göra.......(hoppas ni kunde höra min sarkasm!)

Erik fick en "övningsinhalator" för att han skulle träna sig på att inandas rätt. Det är bara det att denna "leksak" tjuter till varje gång man gör rätt och vid detta laget har han lärt sig den rätta tekniken vilket innebär att det är ett evigt tjutande här hemma *suck*

Glass i Åhus

Jag och barnen åkte ner till Åhus för att avnjuta årets första glasstrut! :-)
Helt perfekt!


Tidig hundrunda

Eftersom det skulle bli underbart vårväder även idag bestämde jag mig för att ta en tidig hundrunda så att det inte skulle hinna bli så varmt för Basti.
Han påverkas ganska snabbt av solens värme. Tina och settrarna hängde på och det blev också ett utmärkt tillfälle att fortsätta att öva Basti och Mac på att umgås igen. Lite morr och hög svansföring i början av promenaden men det lägger sig efter ett tag och i slutet av rundan idag så gick de sida vid sida tätt intill varandra och hela rundan avslutades med att Basti gav Mac en snabb puss i örat..... Idag var de så varma och trötta att de nog inte ens orkade att reagera eller agera och kunde slappna av i varandras närhet.

Både jag och Tina är övertygade om att det kommer att ta tid men att det enda vi kan fortsätta att göra är att promenera tillsammans, få dem att kunna slappna av i varandras sällskap och kunna börja lita på varandra igen.

Någon hann före

Har varit inne hos Nagel-Jossan idag. Egentligen hade jag inte tid förrän den 9/5 men då ska jag träffa tjejgänget uppe i Göteborg och därför avbokade jag min nagel-tid och sa att hon kunde ringa om hon fick något återbud.
Upptäckte att det var långlördag i stan och alla affärerna var öppna. Fick ett infall och tänkte köpa de där vita Conversen jag testade igår..... men någon hade hunnit före mig!!! :-(
Sprang runt i alla affärer som sålde Converse men ta mig sjutton så var alla vita i stl 36 slut överallt!!! Hallå!!?
Åh, vad jag ångrar att jag inte köpte dem igår!




Nicka

Igår tränade Erik på att nicka :-)
Det gick vä'l lite sisådär men skam den som ger sig!




Personalfest

Bilder från igår :-)











Gårdagen

Sedan jag började blogga i september förra året så var gårdagenb första gången som jag inte lämnade något inlägg.....!Kändes aningen konstigt att inte ha varit inne och skrivit något. Anledningarna var många...... för det första fanns intetiden till det och för det andra så strulade den "stora" datorn - vi har just nu ett vitt fält tvärs över skärmen och man kan liksom inte se vad som står där eller vad man ev. skriver.......annars fungerar alla funktionerna.

Igår var det personalfest hemma hos Malin och vi var några som åkte dit lite tidigare för att hjälpa till med det "sista". Men hos Malin ser det alltid ut som taget direkt från en inredningstidning och hon har koll på "allt" så det fanns inget vi kunde göra annat än att börja dricka drinkar :-)

Lägger ut bilder lite senare..... *haha*.... jag har ju en del att välja mellan *hahahaha*
Ska strax ta med mig Tina och hundarna ut på en runda.

Upptäckt

Om man äter en hel påse soltorkade aprikoser så blir man väldigt gasig i magen..... :-(


Skitdålig film!

Skitdålig film!!!! Verkligen en av de sämsta på mycket länge! Två stolpskott i rad nu - illa! Men så här illa att jag lämnar soffan... ja, så illa har det nog aldrig varit. Har verkligen försökt att ge den en chans men det gå inte.

Tappra tittare sitter fotfarande kvar framför TV:n men om jag inte gissar helt fel så vill nog Emma också gå därifrån. Martin sitter nog mest där bara för stolthetens skull. Det var ju han som hyrde.....

Så.... hyr inte Baader Meinhof!

Cykeltur

Har cyklat med Basti idag och både han och jag blev trötta. Han var helt slut efter rundan och den sista biten vägrade han ens att trava utan ville bara promenera bredvid cykeln :-)
Nu sover han gott vilket bara är bra eftersom vi ska ha filmkväll ikväll. Martin har varit iväg och hyrt film. Jag vet inte om han inte vågade släppa dit mig igen efter förra veckans fiasko-val....
Kan erkänna att det var en skitdålig film som knappt jag kunde hålla mig vaken till!

Första ensamma bussturen

Erik skulle leka med Valter i eftermiddag och jag såg min chans att kunna gå en vända på stan för att shoppa lite vårkläder. Min garderob  är nämligen full av svarta och gråa kläder som dessutom (i mitt tycke) är gamla. Jag behövde med andra ord förnya min garderob en aning ;-)

Ellen skulle bara vara på fritids till 14.00 så vi bestämde att hon skulle ta bussen själv in till stan idag (för första gången!) och möta mig där. Hon fixade det utan problem och ringde och sa "- Ville bara meddela att jag nu är på bussen" :-)

Sen gick vi en shoppingrunda men jag hittade inget - så trist! :-(
Vill så gärna åka till Väla..... undrar när det ska bli av?

Stavros

Måste ju länka till ytterligare ett youtube-klipp från Storbritanniens Talang 2009 :-)
Visst är det härligt att skratta?! *skratt*

http://www.youtube.com/watch?v=7gHvATmUsSg

Tillfälligt hjärnsläpp

Erik har en liten växtlåda i sin fönsterkarm där han har planterat olika kryddor.
Vet egentligen inte vem som är där oftast och "gluttar" för att se om det kommit upp något - han eller Martin ;-) Jag vet att Martin tycker det är minst lika kul som lillkillen.

När jag var ute på Solhaga och handlade detta tillsammans med Erik så vet jag inte riktigt hur jag tänkte när vi köpte frön. Erik valde och jag bara nickade som en annan nickedocka vilket resulterade i att vi kom hem med morots- och salladsfrön..... ööhhhhh?! Hjärnsläpp, eller?! För hur fasiken skulle vi kunna odla morötter i de där små pluttekrukorna? Hur tänkte jag nu?!
Hade liiiite svårt att förklara det för Martin när han kom hem. Fick ta en del gliringar den kvällen. Men nu bjuder jag på det ;-)

Nu är det i alla fall persilja och citronmeliss och det har redan börjat gro :-)





Minus på vågen

Min "nya diet" *hrmm* har visat sig vara ganska OK då den faktiskt inneburit ett litet minus på vågen :-)
Kan meddela att det har rymts både glass, godis, och påskmust i mängder *ler*
Tror jag fortsätter en vecka till *kryss i taket*


I korta drag....

Sluta jobbet. In till stan. Hämta paket. Paketet har inte kommit. Blir irriterad. Ska shoppa kläder (till mig). Skiter i det - är inte på shoppinghumör längre. Kör hemåt. Hämtar Erik på dagis. Kör vidare. Hämtar Ellen hos Viktor. Stannar och pratar en stund. Kör hem. Går ut med Basti. Kommer hem. Dricker te och äter skorpor. Ellen ska på fotbollsträning. Letar efter träningskläder. Är trött. Gör upp planer inför morgondagen. Martin kommer hem. SLUT


Fotbollsträning

Erik har tränat fotboll ikväll och det är höjdpunkten i hans vecka :-)
Själv hade jag laddat upp med campingstol och filt men fy katten vad kallt det var!!!




Chock

Ellen hade med sig William hem efterskolan och de bänkade sig direkt i soffan för att titta på en ny film som William fått. Egentligen tog det emot att de skulle sitta inne när solen skiner utomhus men mitt hjärta veknade när de berättade att det faktiskt var en naturfilm som i detta fallet handlade om Babianer. :-)  OK då, för denna gången.... *hehe*....

Erik ville naturligtvis också titta - djurintresserad som han är. Berättarrösten berättar om hur babianerna kretsar kring elefanterna som precis mist sin yngsta medlem i flocken. Elefanterna är i chock.....

"- Vaddå chock?" undrar Erik

William ger ett tappert försök att försöka förklara detta ord för Erik.

"- Jo, du vet om man badar bastu..... och sen hoppar ner i ett ishav..... då kommer man i chock!"

tystnad......

"- Men elefanterna har ju varkens badat bastu eller badat i ishav.....?!" svarar vår lillkille.

*hahahahahaha...*

Tårar

Jaha, nu har jag gråtit en skvätt. Blev väldigt känslosamt och när det till slut blev ett möte mellan tjejen och hennes biologiska föräldrar och syskon så var det så mycket som kom tillbaka till mig.
Alla dessa möten mellan adopterade och deras biologiska föräldrar som ägde rum i somras när vi var där...... alla dessa tårar - både glada och ledsna......alla dessa beröringar - kroppskontakt........all denna ånger och skuld för att man adopterat bort sitt barn...... all den lättnad när de upptäckte att det gått väl för ens barn......

Det kändes som om jag kastades bakåt i tiden igen och plötsligt befann mig där mitt i Seoul och stod och bevittnade ett av de möten som ägde rum. Det kunde varit en av oss.

Spårlöst - Korea

Sitter och tittar på mitt "gråt-program" - Spårlöst. Den gång i veckan som det möjligtvis kan komma en liten tår i ögonvrån eftersom jag tycker det är så känslosamt när folk finner någon/något de så länge längtat efter. Mötet känns långt in i själen......
Idag handlar det om en tjej som är adopterad från Korea närmare bestämt Seoul :-) Därför känns det lite extra den här gången när jag nu sitter och känner igen så mycket från ett ställe jag besökte i somras.

Känner ännu starkare att jag verkligen vill tillbaka! Så mycket jag saknar därifrån som jag inte trodde skulle hinna påverka mig under de två veckor jag var där.

Även i detta programmet ser man tydligt att koreanerna ber om ursäkt för att man adopterat bort barn. Det var något som präglade min vistelse i Korea i somras också - alla där såg "ledsna" ut och bad lite om ursäkt för att jag blivit adopterad. De klappade mig ofta på kinderna eller tog mig i handen för att liksom visa att de tyckte det kändes "hemskt" att man liksom inte klarat av att ta hand om ett barn som faktiskt tillhörde det landet. Man fick hela tiden försöka förklara att man inte alls var bitter, ledsen eller arg - utan enbart tacksam. Så känner i alla fall jag!

Tror att jag ska maila Hee Sun ikväll....... :-)

Löss

"Utrota-lössen-helg".
Det är något de kör med här på skolorna i Öllsjö med jämna mellanrum och då uppmanas man att under en helg luskamma sina barn för att ev. upptäcka och kunna behandla sina barn (och ev. sig själv) mot löss.
Ska väl villigt erkänna att vi i familjen Olofsson inte är världens bästa på att komma i håg dessa helger trots alla påminnelselappar från skolsköterskan *oups*

I helgen var det tydligen dags men det hade vi ju glömt bort. Ellen kom hem idag med stora pekfingret och sa att "-fröken hade minsann sagt att.....!"
Jaja, fy på oss!

Frågade henne om det kliade i huvudet men det tyckte hon inte - räcker inte det? *haha*
Nej, vi får väl kamma igenom håret ikväll då......
För min del räcker det att någon pratar om löss eller loppor så börjar det klia automatiskt på mig *örk*

Kommer ihåg när jag var barn och vi i familjen var uppe på semester i Stockholm. Vi var på Vasa-museét men jag fick gå ut eftersom jag blev yr av den varma, kvalmiga luften där inne.
La mig med huvudet i mammas knä och då upptäcker hon plötsligt små rörliga kryp som kryper på hennes tröja som hon lagt ut under mitt huvud!!! Isch - löss!!!!
Även lössen mådde tydligen dåligt av den varma, kvava luften och ville inte stanna kvar bland mitt hår.
 
Mamma tyckte detta var jättehemskt och det blev till att avlusa hela familjen...... vet att jag kände mig som Madicken då (när hon blev avlusad).
Hade långt hår... ända ner till svanken... mamma bad flera gånger om att vi skulle klippa av det för att underlätta lus-utrotningen... men icke!!! Lagom till att lössen försvunnit så klippte jag mig kort *haha*


Storleken på vuxna löss jämfört med ett mynt.
Källa: National pediculosis association


Bakugan

Lyckan är gjord! Erik har nu äntligen fått tag på och kunnat köpa sina efterlängtade Bakugan. :-)
Som han väntat och väntat på detta tillfälle. Varje gång leksaksaffären tar in nya så tar de slut samma dag. Vet inte hur många gånger vi varit inne och frågat efter dem. Denna gången fick jag tipset om att de skulle få in nya idag på eftermiddagen.



Det är alltså bl.a ett spel som man spelar med kulor som man rullar/kastar på olika kort och då vecklas de ut och blir till nya figurer......ja, alltså jag är inte helt insatt i hur de funkar....

Susan Boyle

OK, om vi nu ändå är inne och skriver om Talang 2009 så kan vi väl förflytta oss till Storbritannien och titta på ett bidrag som framförs av en kvinna - Susan Boyle. :-)

Kunde tyvärr inte lägga in klippet här men bifogar webbadressen.

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY



Lägg namnet Susan Boyle på minnet. Den 47-åriga skotskan gav juryn - och publiken - i "Britain's got talent" en läxa de sent ska glömma. Himlande ögon och menande blickar förbyttes i jubel när den hånade kvinnan började sjunga "I dreamed a dream" från musikalen Les Miserables. Jurymedlemmen Amanda Holden konstaterade efteråt självkritiskt: "Vi var alla väldigt cyniska och detta var den största väckarklockan någonsin". Fler än 33 miljoner har sett Susan Boyle på Youtube och hon har redan hunnit vara gäst i Larry Kings amerikanska tv-show. Susan Boyle är yngst av nio syskon och lever ensam i en skotsk by med sin tio år gamla katt Pebbles. Hon ägnar sig åt ideellt arbete inom kyrkan och äldrevården.

Text från Dagen

Knäckebrödsdansen ;)

I fredags kväll satt vi i soffan och tittade på Talang 2009. Egentligen är det väl est barnen som tittar - Martin låg på golvet och slumrade och jag hade datorn inom räckhåll ;-)
Jag slötittade väl lite då och då men plötsligt är det något som fångar min uppmärksamhet - Knäckebrödsdansen! :-)



*hahaha...*

Effektivitet

Hjälp vad stolt jag är över mig själv idag! Har varit fruktansvärt effektiv och hunnit med både det ena och det andra. Tro nu inte att det bara har varit datorn, TV:n och soffan som jag vandrat mellan - nej, jag menar riktigt effektiv som t.ex. dammsugat, dammat, massor med jobbgrejer och nu sist av allt - dammsugat hela soffan skitnoga! Det ni! Det trodde ni inte om mig va?! *haha*

Martin har inte sagt något under hela dagen men jag har förstått att det varit hans taktik - "inte påminna henne om att hon faktiskt jobbar och gör nytta här hemma för då kanske hon kommer på det och slutar - nej, jag låter henne hålla på tills hon slutar av sig själv.....njuter så länge det varar, så att säga...." 


Mys

Herman är här och leker med Erik en liten stund. Det är mycket Star Wars just nu men för tillfället har de Star Wars-paus och sitter i soffan och spelar lite Nintendo.

"- Visst är detta mysigt, Erik?"

"- Jaaaa, det tycker jag med!"

*ler*


Snickar-Martin

När jag vaknade första gången i morse upptäckte jag att Martins halva av sängen var tom. Det tar några sekunder för hjärnan att koppla om från vilande till aktivt tänkande....... javisst ja.... han skulle ju upp tidigt med tuppen och köra och såga brädor. Ni vet... snickar-Martin har kommit igång igen ;-)

Somnade om och vaknade strax före 09.00 då Erik tyckte det var dags att äta frukost. Lagom till frukosten kom Martin också hem.

Nu har Martin målat alla sågade brädor och jag har städat här inne. Effektivt och bra - I like!  :-)

Frestelser här & där

Mitt "nya" liv...... ja, om jag ska göra en kort sammanfattning om hur det går så kan jag väl säga att det hittills har funkat ganska bra. Över förväntan. Men om det ger något resultat på vågen....tja, det återstår ju att se. Om jag kan få vågen att visa lite minus genom att äta och leva som jag gjort den här veckan så är jag mer än nöjd.

Det är vissa situationer eller tidpunkter som är svårare än andra att hålla karaktären...... t.ex. på kvällarna i soffan. Vet inte vad det är för något inlärt beteende jag har skapat men automatiskt när man satt sig ner på kvällen så börjar suget efter något gott. Igår kväll var första kvällen denna veckan som jag faktiskt "överlevde" en hel kväll utan att ens tänka på det förrän det var dags att gå och lägga sig.

På bion idag kom begäret efter popcorn... *suck*   Eftersom Erik hade popcorn så nallade jag från honom. Men istället för att vräka i sig stora nävar så plockade jag näst intill bara en i taget och satt och knaprade som värsta ekorren! Ja, vad gör man inte för att få det att funka utan att få ett sammanbrott.

Ikväll grillade vi..... och Martin serverade detta med pommes...... mhmm..... gott-gotti-gott-gott! Vräkte på största lasset med grönsaker för att få det att se aningen nyttigare ut. Fast iofs är ju tanken att jag ska äta "vanligt" d.v.s det som alla andra i familjen äter fast fördelat i lite andra proportioner.......

Läste i tidningen i dag att glasskiosken som säljer min favoritglass nu har öppnat för säsongen och genast vill man ju dit och ställa sig i kö.

*suck*

Kvällsrunda

Basti skulle få en liten kvällsrunda tidigare ikväll och vi gjorde det till en familjerunda. Barnen tog cyklarna och sedan bar det iväg. Mysigt! :-)  Det borde vi göra oftare!

Morgondagen

Imorgon ska det sågas och målas...... Nu återupptar vi (OK då... Martin) vårt påbörjade projekt med träpanelen på huset. Ska bli skönt att komma igång med det igen så det händer något. Vem vet.... folk kanske tror att vi ska ha det så här halvfärdigt?!

Själv är jag väldigt sugen på att åka och köpa krukor och vårblommor.... å andra sidan är jag också väldigt sugen på att åka till Väla och shoppa kläder *hehe*
Vi får väl se...... har mycket jobb med mig hem som också måste få ta sin tid :-(

Monsters vs Aliens

Erik och jag nu äntligen varit på bio. Han fick lite egentid med "morsan" ;-)..... och det verkade som om det uppskattades. Efter att jag och Ellen var och tittade på "Marley och jag" för ett tag sedan så var det nu Eriks tur att gå på bio. Idag blev det "Monsters vs Aliens". Erik gillade den och tyckte att den var både bra och spännande. Jag håller med. :-)


Match

Idag tog vi sovmorgon och hann precis käka frukost innan det var dags att hämta Ellen från övernattningsstället och köra vidare mot Vilans idrottsplats för att där spela match mot Nosaby.
Martin och Erik tog bilen och jag och Basti tog en promenad.

Härligt väder och stämning och efteråt bjöds alla spelare på grillade hamburgare :-)




Brännblåsa

Ikväll skulle Martin och Erik grilla korv till kvällsmat. Erik tyckte nog att han frös lite om fingrarna för han ville värma sig och höll sina händer en bit ovanför gallret.
Tja, vad ska man säga.....? I nästa sekund upptäcker Erik att han har fått en stor blåsa mitt på fingerblomman - en brännblåsa! :-(
Han har alltså inte märkt eller känt något när det hände utan upptäcker det efteråt! Direkt fteråt kände han ingenting .... men det kom....lita på det! *suck*
La på lite emlakräm men det tar ju en stund innan det verkar.

Ja, hoppas han har lärt sig något av detta.....!


Fotbollsläger

Ikväll har vi bara ett barn hemma. Ellen är på "fotbollsläger" och kommer hem imorgon igen. Ikväll var det träning, middag, 5-kamp, mys och övernattning. Imorgon blir det frukost och sedan match mot Nosaby. Detta är höjdpunkterna med att spela fotboll för Ellen..... ja, alltså inte att spela matcher utan att få ha mys och umgänge med alla de andra tjejerna :-)


Är det dags?

Nu är det nog dags att ta tag i det där projektet som jag så länge skjutit på - nya glasögon. Jag har väl mer eller mindre låtsats att allt är som det alltid varit med min syn... jag menar... jag är 35 år... när fasiken har försämringen av synen nått sin botten?! Ska man alltid behöva få sämre syn genom hela sitt liv?! Trodde kanske att det var som med mycket annat ... att det accelererade vid en viss period men att det sedan avtog och till sist stannade upp vid en viss ålder. Men med min syn verkar det vara så att den hela tiden försämras..... :-(

Har märkt en markant förändring när det gäller skillnader i kontraster. T.ex. när jag ska titta mot en person som sitter mot ett fönster. Om det är väldigt ljust ute så har jag väldigt svårt för att fokusera den personen. Jag kommer på mig själv att jag kisar eller måste titta bort. Så har det aldrig varit förut.

Nu fick jag ett erbjudande i brevlådan om att få ett par solglasögon med styrka om jag köpte ett par nya glasögon. Det hade varit perfekt! Kanske dags att slå till?

"Problemet" är alltid att välja nya bågar. Jag ser ju inte hur jag själv ser ut i dem!!!
I affären står jag och trycker näsan mot deras speglar för att få en liten hum om hur jag ser ut. Folk som ser mig undrar väl vad jag håller på med....!
De sista gångerna har jag dock tagit kort på mig själv här hemma (när jag lånat hem bågar) med digitalkameran och då kan jag ju se bättre :-)

Kommer ni ihåg min glasögonkavalkad? *hahaha*

Viktkurva

Igår kom Ellen hem från skolan med papper från skolsköterskan. Hon hade tydligen varit på vikt- och längdkontroll. Skolsköterskan förberedde oss redan förra terminen på att hon ville träffa Ellen denna terminen också för uppföljning av vikt och längd.
Jag vet inte/kommer inte ihåg om jag skrev något inlägg om det då (oktober-08) men då var läget som så att vi fick påpekat att Ellens viktkurva gick nedåt.
Visst, Ellen är väl inte den som vräker i sig mat precis.
Visst, vissa maträtter får man vl mer eller mindre kommendera att hon ska äta för att hon ska få något i sig överhuvudtaget. Att laga alternativt till barnen för att de inte "gillar" rätten finns inte här. Ät eller var utan. Oj, nu när jag läser det så låter det tufft och hårt..... men tja, så är det bara helt enkelt.

Hur som helst så pekar hennes viktkurva fortfarande nedåt även om hon faktiskt gått upp några hekto i vikt sedan oktober :-)
Längdmässigt så hade hon ökat mer ..... nästan 3 cm sedan oktober :-)

Torsdag

Jag förstår inte varför jag är så fruktansvärt trött vissa dagar. Helt slut!
Idag hämtade jag barnen och sedan for vi på jakt efter vårskor till Ellen. Intensivt och krävande på många sätt *hrrmm*
Efter intensivt letande fann hon till slut två par som föll henne i smaken och lycka uppstod ;-)

När vi kom hem stod Martin redo för att ta över bilen och ta med sig Basti till de djupaste skogarna kring Vinslöv *ler*
Han skulle sätta ut orienteringskontroller och då passade det bra att Basti fick sig en rejäl runda.
Själv hamnade jag i soffan i ljuvlig sömn och sov sådär 1,5 timme. Sååå gott! :-)

Intensiv-simskola

Ellen är nu anmäld till intensiv-simskola.
Det startar den 5/5 och är tis, ons och tors..... sammanslagt 11 gånger. Jag tror att det kan vara kanonbra för Ellen. Själv är hon nog inte lika entusiastisk..... *hrrmmm*
Själv är hon mest nervös över att de ska behöva "sitta på botten".

"- Jag kan verkligen inte det, mamma!" sa hon i bilen när jag precis berättat att hon var anmäld.

Försökte förklara för henne att det viktigaste var att man testade och gjorde så gott man kunde. Gick det inte så fick vi öva mer på det sen. Tror det viktigaste är att hon inte känner någon press utan vet att det är OK och att det räcker med att bara göra sitt bästa. Det är när prestationen kommer in i bilden som olusten kommer som ett paket på posten.


Använder du stegräknare?

Har försökt börja mitt "nya" liv sedan två dagar tillbaka..... började alltså igår *hehe*
Än så länge går det ganska skapligt med tanke på att målet var att inte gå omkring med något som innehåller 90% socker i munnen var 5:e minut.....!

Förra gången jag skulle börja mitt "nya" liv så varade det ganska exakt i en vecka....... kanske blir det rekord den här gången....?

För att lägga ribban för mig själv så har jag dessutom tagit på mig stegräknaren och ikväll landar den på 21634 steg. Det är väl ganska OK? Ja... jag tar ju iofs inte så stora steg men det blev i alla fall drygt 1,5 mil.

Fler som använder stegräknare?

Min onsdag

Oj vad klockan tickar på!
Min dag har varit ganska "vanlig" på det vis att det har varit full fart från morgon till kväll.
Efter jobbet hämtade jag Erik och sedan for vi ut till Solhaga (igen) för att denna gången inhandla jord och fröer till jobbet. Passade också på att köpa ett litet miniväxthus till Erik som han ska ha i sin fönsterkarm och där han ska odla lite av varje. :-)

När vi var klara på Solhaga upptäckte jag att klockan hade blivit så pass mycket att det var dags att köra direkt in till bowlinghallen för att hämta Ellen. Hon var där med sin klass - driftiga föräldrar som orkar ta tag och organisera sånt där. Hämta Ellen och snabbt hem för att byta om eftersom hon sedan skulle direkt till fotbollsträningen.
Nu hade även Martin kommit hem så han fick ta den biten medan jag tog en runda ute på A3 med Basti.

Fortfarande tickar klockan på och när jag kommer hem inser jag att det är 10 minuter innan jag blir hämtad av Malin. Vi ska då in till stan för att träffa Jessica och Sofie och ta vår traditionella "vuxenfika" vilket innebär kvällsmat tillsammans :-)

Tjoho! Ytterligare en dag med fart och fläkt och nu har jag äntligen landat.


Nike

På tal om att köpa skor till barn......
Jag minns när jag var barn och det var väldigt modernt med Nike-skor. De skulle vara vita med ett ljusblått Nike-märke på sidorna.
Viktigt att det var just ljusblått! *ler*

Min pappa skulle köpa skor till mig och jag var överlycklig över att nu äntligen få de där efterlängtade gympadojjorna :-)
Men vad kommer han hem med?!
Nike-skor - fast med ett MÖRKBLÅTT märke!!! Helt fel! Mardröm! Neeeeej!!!!
Tja, ungefär så var de känslor som poppade upp inom mig då. För mig var det näst intill katastrof - för pappa var det ett klipp! Det var ju REA! :-) Mörkblått eller ljusblått märke kunde väl kvitta - huvudsaken var väl att det var Nike? Så tyckte han.... så tyckte inte jag......

Tror inte att jag använde de där skorna så värst många gånger......

Converse

Gillar Converse-skor och försökte få Ellen att inse att det hade varit jättesnyggt med ett sådant par på hennes fötter.
Men ack nej! Hur kunde jag få för mig det?!
Den här prinsessan är så fruktansvärt bestämd i sina åsikter när det gäller kläder och skor.


Mina "krämpor"

Efter en hektisk eftermiddag så hamnade jag till slut i soffan och slumrade tydligen till där en stund. Huvudvärk och ont i bihålorna...... jag som inte ens känner mig förkyld! :-(
Fryser som en liten naken anka....... det är i sådana här lägen man önskade att man hade en bastu!

Eftermiddag i racerfart!

Fram och tillbaka, hit och dit....... !!!
Idag hämtade jag barnen och sedan for vi in till stan för att inhandla vårjackor och skor...... vi ligger ju steget efter med detta *hehe*
Snacka om racerfart!!!! Vi susade in i affärerna - blickade av området - och gick till attack om vi såg något av intresse ;-)
Har insett att det var lite enklare att handla kläder och skor till dem när de var yngre - då gillade de läget så att säga. Nu för tiden har de åsikter om både det ena och det andra och det är väl iofs bra..... men idag hade det underlättat om de varit bebisar igen så att man bara hade kunnat ta det första bästa.

Erik är någorlunda avklarad med både jacka och skor. Ellen däremot behöver ta en vända in till stan igen någon dag för att komplettera med skor. Jackan fixade vi.......

Hem och packa upp..... kasta i Erik lite yoghurt så att han klarar sig.... för mitt i alltihop så kommer vi på att han har fotbollsträning ikväll!!! *suck*

Stackars Basti gårt här och tittar bedjande på mig och undrar om hans matte inte tänker ta en liten kisse-runda med honom.

Hur fasiken hinner alla människor med allt???!!!

Nya utekrukor

Var ute en sväng på Solhaga (handelsträdgård) och fick verkligen hejda mig för att inte släppa loss "köpa-blommor-begäret". Hittade jättemycket fint att plantera och många snygga krukor.

Nästa helg ska det bli en planterar-helg! :-)
Då ska vi även fortsätta med vårt utomhusprojekt - träpanelen på huset. Detta kom ju igång så sent i fjol att vi inte hann bli klara (eller ens halvfärdiga) så det måste vi ta tag i nu.
På framsidan ska det läggas sten och jag har redan planerat i mitt lilla huvud hur det ska se ut med stenläggning, krukor och växter. Nu gäller det bara att inhandla allt. :-)


Gärna någon av dessa.... :-)

"- Vad har du gjort med huvudet?!"

Bad hair-day....... *suck* ... ja, vad gör man då? Jo man sätter upp håret i en liten tofs.

"- Men mamma! Vad har du gjort med huvudet?!"  undrar lillkillen när han får syn på mig.....

Härliga måndag!

Helt underbart väder!!!
Känner att jag blir lite extra effektiv när det är sånt härligt väder.... att man sen varit iväg en vecka och bara njutit av skidåkning och slappat har väl gjort sitt till och mina "batterier" känns ovanligt laddade ;-)

Hör och häpna men jag har faktiskt putsat fönster idag! Inte ofta jag gör något sånt men idag fick jag ett ryck och - vips - så var jag igång! Nu efteråt känns det väldigt bra så nu kan jag med gott samvete luta mig tillbaka i solstolen.... *haha*

Har varit ute på A3 med Tina och hundarna.
De är ju inte de som ska styra om vi ska kunna promenera tillsammans och umgås - det är ju vi som bestämmer det!
Så idag tog vi varsin bil och träffades där ute. Måste säga att det gick väldigt bra :-)
Inget *grrr* under hela rundan.... möjligtvis var det någon hög svans några sekunder  men den slog vi snabbt ner!
Nej, med facit i hand så funkade det bra. Vi får ta det så här lugnt i början och i små steg.
Miller sprang lös hela tiden medan de andra två fick turas om.
Det var bara i slutet när vi kommit tillbaka till bilarna som Mac nog tyckte att Basti tittade lite för mycket på honom som han gav till ett kort *grrr*

I övrigt kan jag bara säga att jag har fått ett plåster. Om Basti följt mig tidigare så är det ingenting mot vad han gör nu. Han lämnar mig inte för en sekund......

Spegelbild



De sista dagarna i fjällen sken solen från en klarblå himmel och man kunde näst intill se hur snön smälte bort. Överallt kunde man höra det där droppande ljudet av smältvatten.
Vattenpölar överallt....... hittade den här spegelbilden.... :-)

Kompis-abstinens

Vi hann väl vara hemma i så där ca 15 minuter - väskorna stod fortfarande ouppackade mitt på golvet - när både Ellens & Eriks "leka-med-kompis-abstinens" tog överhanden och de liksom bara drogs som magneter till telefonen och knappade in numren till sina vänner. :-)
Ellen har tillbringat eftermiddagen med Elina och Erik har lekt med Herman.

Ja.... då var man hemma igen.... :-)

Gungeligung....

Gungeligung......gungeligung.....

Det gungar fortfarande när jag står still och det är väl efterdyningarna efter tågresans färd. Med facit i hand vet jag nu att det har gått över tills i morgon men just nu känns det som om golvet lutar. :-)

Home sweet home

Home sweet home! :-)
Borta bra men hemma bäst... eller hur är det man brukar säga? Vi startade vår hemresa vid 15.30 tiden igår och kom hem strax före 13 idag. Det har varit buss varvat med tåg men det har gått bra.

Här hemma har blommorna slagit ut och buskarna har börjat bli gröna :-)    ...... härligt!
Tvättmaskinen går på högvarv och lär nog fortsätta så även imorgon. Kylskåpet ekar tomt när man öppnar det så Martin har kört iväg för att inhandla det mest nödvändiga.

Höjdpunkten med att komma hem var ju ändå att få träffa Basti igen. En överlycklig hund som inte riktigt vågade slappna av i början utan var tvungen att ligga mitt bland grejerna för att försäkra sig om att vi verkligen inte skulle försvinna igen. Satte mig på golvet och då kröp "knähunden" upp och la sig där så att jag absolut inte kunde sticka *ler*

Tog en långrunda med honom för att se hur mycket han nu tänkte testa gränserna. Men rundan gick alldeles utmärkt och smärtfritt. Väldigt lyhörd och nära.... idag! Hur morgondagen blir kan man ju aldrig veta ;-)
Han har nog minskat några hekto under veckan som gått eftersom han inte ätit som han brukar. Frukosten stod orörd i sin skål så den plockade vi undan när vi kom hem. Tog med mig hälften av maten ut på rundan och då åt han med god aptit - nu är ju flocken hemma igen :-)

Tack!

Jag blir så rörd......
Så många som erbjudit sig och som hjälper oss med Basti tills vi kommer hem.
Tusen tack till alla!

Kram



God morgon/förmiddag!

God morgon/förmiddag!
Här uppe i Hemavan strålar solen och jag tänker snart gå ut och njuta av värmen.
Vi har packat det mesta och börjat städa av rummen så smått. Visserligen ska vi inte åka härifrån förrän 15.25 så det är goda tider men det känns skönt att ha det mesta gjort så att man bara kan slappa och njuta resten av tiden.
Rummen behöver vi inte lämna förrän precis innan vi ska åka och det är ju bra annars hade vi stått där med vår packning.

Basti

Basti.
Martin har gett oss Basti-pratförbud under tiden vi varit iväg. Anledningen är för att han (Martin alltså) haft världens ångest över att lämna honom och inte få träffa honom på över en vecka.
Basti har varit med Tina och sina kompisar Mac & Miller.
I början var han (enligt Tina) olycklig, ville inte äta och sov dåligt. Sen blev det bättre och han började fatta att han skulle hålla sig till en "nya" flocken istället.

Men sen hände något.......

Vad som utlöst det hela vet vi inte riktigt men det blev ett gigantiskt hundslagsmål mellan Mac & Basti och ingen av dem kunde släppa det utan så fort de fick syn på varandra så började de morra och spänna sig. Jättetrist! Speciellt eftersom vi alltid umgåtts och hundarna i stort sett träffats nästan varje dag på hundrundorna sedan Basti var valp.

Naturligtvis kunde ju inte Tina ha Basti hemma hos sig längre utan ringde idag när vi befann oss mitt i skidbacken. Blev först ganska ställd och kunde knappt tro att det hade hänt.
Vad skulle vi nu göra? Vem kunde ta honom de sista dagarna? Vi kommer ju inte hem förrän på söndag (lunchtid).
Det enda vi kunde komma på var att de fick lämna honom hemma i vårt hus och så fick han vara där resten av tiden tills vi kommer hem. Grannen mitt emot har lovat att hjälpa till så gott hon kan med matning och rastning och Tina kommer säkert att fixa lite även om hon självklart har fullt upp med sina två hundar.
Jag har ingen bättre idé så det får bli så här tills vi kommer hem.

Så himla trist att det blev så.
Basti är ju mega-könsmogen och det enda jag kan komma på är att han nu tillbringat så mycket tid med Mac & Miller att de tyckte att det var dags för rangordning dem emellan.

*suck*

Bilder

Bilder från idag....




















Sista skiddagen

Sista skiddagen bjöd både på bra skidåkning, klarblå himmel och solsken :-)  Helt underbart!
Nu fick man äntligen se den underbara utsikten över fjällen - gissa om kameran gick varm... *hehe*

Idag har det varit ganska mycket folk i backen.... liftköerna har varit lite längre men det har varit helt OK. Många människor som har kommit hit för att fira påsken här.
Måste erkänna att det känns aningen trist att lämna allt detta imorgon men inget varar ju för evigt. Det är väl detta som är en del av tjusningen.... att få njuta en stund av godbitarna men bara så pass att man inte vänjer sig eller tar det för givet. På söndag ska vi ju få njuta av våren igen och att få börja plantera blommor i trädgården :-)

Bilder

Bilder från idag.....




Lunchdags




Uppe bland molnen....

Jag njuter :)

Ytterligare en härlig skiddag är slut och nu sitter vi här och myser. Barnen såg det som en självklarhet att vi skulle ta en runda till baren igen och Erik han var i extas när han för andra kvällen i rad fick spela biljard :-)

Idag har vi grillat korv i backen och aldrig smakar väl en enkel liten korvstackare så gott som utomhus.... *ler*

Jag njuter verkligen här uppe - framförallt för att tempot är så lugnt. Inga måsten. Man styr själv över tiden.
När man kommer hem från skidbacken så lägger man sig ner i sängen och bara slappar.
Hela familjen låg och tog en power-nap i eftermiddags.... tja, eller rättare sagt jag och Martin. Ellen satt och bläddrade runt bland kläderna på Tradera och Erik spelade Nintendo men vi var allihop tillsammans i alla fall :-)   I like!!!

Besök i baren

Igår kväll öppnade "baren" och naturligtvis var vi ju tvungna att undersöka och testa dess utbud. Före middagen gick vi upp och satte oss och tog en "fördrink", myste, spelade biljard, kastade pil, spelade spel och bara snackade.

Både Ellwn och Erik tyckte det var toppen att vara i "baren" och drack Coca Cola samtidigt som det spaldes biljard och andra spel :-)






Varm chokladmjölk...

Varm chokladmjölk och uppknäppta pjäxor....... gött! :-)






Ja, vissa gillar ju inte chokladmjölk....

Hundspann

Nu i eftermiddag är pappa & Ingrid iväg och åker hundspann. Det är deras julklapp från Lotta & Ola och det ska bli spännande att få höra hur det var när de kommer tillbaka. Hade själv gärna bäddat ner mig under några fällar och blivit dragen av ett spann uppe bland fjällen :-)


Bilder från skidbacken

Bilder från skidbacken....









Dagens äventyr

Idag skule jag och Erik ta en "genväg" när vi skulle hem. Vem var det som sa "genvägar äro senvägar"? Den personen var en klok människa!

Att gå i pjäxor och bära skidor som spretar åt alla håll och kanter är inte det roligaste jag vet precis så därför föreslog jag att vi skulle glida på skidorna så långt vi kunde och sedan staka oss över ett snötäckt fält där det redan var uppkörda spår.
Själv tyckte jag att det var jättesmart och vi skulle ju vinna i avstånd och slippa behöva bära så långt. Skitbra tyckte jag!

Det gick ganska bra att staka sig över fältet... tills vi hade sådär 5 meter kvar...... då upptäcker vi att snöplogen varit där och plogat upp världens snövall ut mot trottoaren där vi ska fortsätta vår väg hem!
Ööhhh.... hur ska jag och Erik komma över den?! Tar vi av oss skidorna så kommer vi att sjunka ner i snön (som är ca 50 cm djup) och det scenariot ville jag helst slippa.
Hur vi än försökte så gick det inte att ta sig över vallen med skidorna på - men jag lovar att både jag och Erik kämpade tappert! Alla bilar som körde förbi oss undrade nog vad vi höll på med - och det förstår jag för det såg säkert både roligt och dumt ut!

Till slut fick Erik ta av sig pjäxorna och jag uppmande honom att "gå lätt". Fast... hur gör man det med skidkläder och pjäxor? Vi sjönk bara ner några gånger innan vi faktiskt besteg den där snövallen och kunde komma ut på trottoaren.
Dagens äventyr! :-)

Det blåser

Idag är det snöstorm.... nja, kanske inte riktigt storm men det känns nästan så när man står där uppe på toppen och de små hårda snöflingorna piskar i ansiktet. Man går från normal hudfärg till illröd!

Att sen Erik "plötsligt" kommer på att han nog är kissnödig mitt där uppe på toppen.... tja, då kan man inte låta bli att dra en suck.
Man biter ihop och tar sig nerför alla backarna och transportsträckorna för att slutligen komma i mål.
Med facit i hand så har inte vädret varit det allra bästa idag och nöjet med skidåkningen försvinner en aning när det blåser så hårt.
Vi valde att gå hem och mysa på våra rum. Den varma chokladmjölken och de bredda mackorna åt vi i allrummet och det kändes ganska skönt när man kunde sitta där inne i värmen och titta ut på snön som yrde fram.

Bilder

Bilder från idag.....


Kusinerna :-)


Alfred


Färdigklädda och redo för skidbacken


En trött tjej


Mitt nya favorit-te




Ola

Dag nr. 2 i skidbacken

Nu är vi hemma efter ytterligare en dag i skidbackarna. Härlig skidåkning med växlande väder. Här uppe kan ju vädret ändras på bara några minuter! Idag har vi hunnit med både mulet, solsken och tjock dimma.....

Ligger i sängen och läser en bok och bara slappar - så himla skönt! Ska snart äta middag och sen ska vi gå en sväng till affären för att inhandla lite diverse tilltugg och nödvändigheter såsom påskmust t.ex. :-)


Brutalt väckt

Inatt blev jag brutalt väckt av min man. Han skriker till mig att jag snabbt ska springa in på Ellen & Eriks rum för han tror att någon trillat ner från övervåningssängen.
Ja, ni vet ju hur jag är när jag blir väckt så där mitt i natten........ innan jag ens har hittat mina glasögon eller för det första fattat vad det handlar om..... tja, då har det nästan hunnit gå någon minut.

Men eftersom även jag och Martin sover i våningssäng och jag har paxat underslafen så blev det då min uppgift att springa sådana här ärenden mitt i natten.
Snubblade ut i korridoren (beckmörkt!) och fumlade in på deras rum. Där inne upptäcker jag att båda sover som små grisar i sina sängar.
När jag kommer tillbaka till vårt rum sover nästan Martin igen *grrr*

Min stackars arma kropp!

Aj, min arma kropp!!! Snacka om otränad! Nu har jag fått bevis på det även om jag vetat om det innan. Jag har nog i stort sett ont (träningsvärk) i de flesta kroppsdelar och det känns som jag är en gammal kärring! :-(

Jag vaggar framåt i en en framåtlutad ställning....... ser inte klokt ut!

Tradera - min nya hobby

Hur kan man vara så fruktansvärt trött? En heldag i fjällen kan verkligen suga musten ur en ;-)

Efter middagen satt de flesta i allrummet och tittade på TV, spelade kort eller bara slöade framför den öppna elden.... mysigt! :-)
En efter en har droppat av och smugit sig in på sina rum för att somna gott i sängarna. Nu är det bara jag, Annika och Anders kvar som sitter och tittar på Spårlöst.

Ikväll har jag dessutom sysselsatt mig med min nya "hobby" - Tradera :-)
Det är Annika som lett mig in på dessa "farliga" vägar och jag kan lätt konstatera att det snabbt blir beroendeframkallande! Har redan köpt min första vara där! :-) Hur kul som helst!

Första skiddagen

Första dagen i skidbacken! Hur härligt som helst.
Det är nog verkligen så... att om man en gång väl lärt sig åka skidor så sitter det i ryggmärgen.... precis som cyklingen gör.
Erik och Ellen kör båda två helt själva och det går hur bra som helst :-)

Väderrapport:
Mulet och lätt snöfall imorse. Ingen sol men man kunde ana att den stack fram under vissa sekunder nu i eftermiddags. Det har blåst ganska friskt uppe på topparna.

Nu har vi kommit tillbaka till våra rum och sitter/ligger bara och slappar i våra långkalsonger och illaluktande strumpor... *haha*.... men det är ju lite så det är när man är iväg på skidsemester :-)
Snart blir det bastu och kall öl och senare middag.

6/4-09

Gick och la mig klockan 21.00 igår!!! Kvällen var fortfarande ung men jag var fruktansvärt trött efter att inte ha gjort så mycket .... visste låter det knasigt?! :-)
Jag behöver iofs inte skämmas för alla i vårt sällskap kröp till kojs vid den tiden och ska jag erkänna så var det hur gött som helst.

Ellen och Erik delar rum och det fixade de kanon! Kändes aningen märkligt att ha dem i ett helt annat rum.... men så är det ju iofs hemma också.

Nu har även Alfred kommit upp hit. Han flög upp i natt tillsammans med Annikas föräldrar som stannar här tills på onsdag morgon.


Skidor och pjäxor

Skidorna och pjäxorna står nu redo att användas imorgon bitti. Familjen Olofsson har varit och provat ut och gick nöjda därifrån :-)

Barnen ville tjuvträna i den enkla barnbacken och de hann väl med 3 åk var innan de stängde liftarna för dagen.
Vi var lite spända på om huruvida Erik skulle komma ihåg tekniken han övat in i fjol men det visade sig att han fixade det bra. Svängarna får vi nog ta en snabbrepetition på.... men jag är övertygad om att han kör som en liten prins innan vi äter lunch imorgon :-)


Ögongodis :)

När vi satt och väntade på Stockholmståget på perrongen i Hässleholm så kom det lite ögongodis promenerande rakt förbi oss. De kvinnliga i vårt sällskap log förtroligt mot varandra och nickade lite uppskattande.......
Det var Matte i Bygglov! Snyggare i verkligheten än på TV :-)


Äntligen framme

We are here!!!
Äntligen är vi framme efter nästan ett dygns skumpande på tåg och buss. Nattåget var helt OK även om jag inte sovit min allra bästa skönhetssömn. Erik låg kvar i översta sängen (tre våningar) hela natten även om ett ben eller hans huvud då och då oroväckande lutade utanför kanten.

Bussfärden gick ganska snabbt och vi hann se både tjädertupp, ren (iofs överkörd...) och älg på vägen hit.
Det gungar fortfarande när jag går och det känns som om man är lite vimmelkantig.

Nu har vi käkat lunch och packat upp på våra rum. Ellen och Erik ska dela rum och sova i våningssäng (vi får väl se hur många nätter det dröjer innan de vill byta sovkompis *hehe*). Ellen organiserade uppackningen av deras kläder och det gjorde hon väldigt imponerande. Erik... ja, han satte sig med sitt Nintendospel istället........ ;-)

Snart ska vi gå och fixa liftkort och skidor och sen blir det nog bastun :-)


Vår sovkupé


Lillkillen slocknade i bussen


Utsikt från bussen


-Jaa! Vi är framme!



God natt från nattåget....

Nu ligger jag i min smala, hårda men ändå lite mysiga säng på nattåget till Vännäs. Erik envisas med att ligga i den översta sängen..... vi får väl se hur länge det håller i sig.....*hrmm*

Lägger in några bilder från dagens färd.
Sov gott!





Uppdatering

Det var verkligen ett kanontuggummi - har inte känt någon tendens till illamående hittills och nu är det bara 40 minuter kvar tills vi är i Stockholm! :-)
Erik har sovit med huvudet i mitt knä en timme men har vaknat till liv igen.
Tittar man ut så ligger det is på sjöarna och det känns redan som lite kontraster från Kristianstads 19 grader.

Grekiskt åksjuketuggummi

Hade ju laddat upp med diverse olika preparat för att undvika åksjuka.
Tänkte att jag skulle gå ut hårt och hade därför plockat fram det grekiska tuggummit jag fått av Sofie. Det skulle man tugga i ca 10 min.
Efter 10 minuters tuggande kan jag säga att jag var aningen tveksam över huruvida detta verkligen var ett åksjuketuggummi eller ej. Det kändes mer som ett bedövningstuggummi!
Den bakre delen av tungan + kinderna domnade bort och det kändes ungefär som om man varit hos tandläkaren och fått en rejäl bedövning.
Det höll i sig så i ca 10 minuter och sen försvann det bara plötsligt.
Om det verkar - tja, det återstår ju bara att se. Tänkte verkligen utmana ödet genom att sitta och blogga en liten stund. Blir jag inte åksjuk då... ja, då var det verkligen ett effektivt tuggummi!!!

Lägesrapport

Nu  Han sitter vi äntligen på tåget på väg till Stockholm. Barnen vaknade ganska tidigt i morse och sedan dess har Erik med jämna mellanrum frågat när det är dags att åka..... det blev aningen tjatigt i längden...
Packade det sista och sedan har jag dessutom hunnit med att göra vid mina naglar hos nagel-Jossan också :-)

Martin vägrade följa med när Basti skulle lämnas så det fick jag göra själv. Basti blev överlycklig när vi kom hem till Tina och sprang omkring och lekte i trädgården. Undrade nog vart jag skulle gå när jag gick ut genom grinden men tvekade inte heller till att följa med Mac & Miller när de sprang iväg strax därpå.

Martins strategi

Martins strategi.......
Vara uppe jättelänge ikväll - gå upp jättetidigt imorgon .....
Så att han förhoppningsvis är trött imorgon kväll då vi ska sova på nattåget *haha*
Han gillar verkligen inte trånga utrymmen och definitivt inte där han måste dela utrymmet med andra människor.
Hissar går bort direkt...... husvagnssemestrar lär det dröja länge innan vi åker på...... och nattåg...tja.... *skratt*

Jag går runt i mina fultrosor....

Lägesrapport från familjen Olofsson.......
Tvättmaskinen går på högvarv och de sista kläderna som använts under dagen ligger nu och snurrar runt i trumman. Här hemma går vi runt i sådana kläder som vi inte ska ha med oss och som vi kanske inte använder så ofta.

För att ta mig själv som exempel så har jag nu rotat längst in i troslådan i det där hörnet där jag förvarar "fultrosorna"...... ni vet de som man inte avänder mer än i nödfall.....
Nu har vi alltså nått de stadiet då jag tvingas gå runt i dessa fultrosor -som dessutom är för små :-( *buhuu* - eftersom alla andra trosor är nerpackade i stora resväskan. Borde man kanske inskaffa sig fler par?! *hrmm*

Resväskan är alltså bara halvpackad då många av plaggen just nu hänger på torklinan. Det får bli en intensiv förmiddag imorgon istället.

Krokus i närbild.....

Krokus i närbild....






Effektivitet

Snacka om effektivitet!
Nästan så att jag blir en aning impad av mig själv faktiskt. Det är mycket jag kan förbättra men en sak är jag ganska bra på - shoppa! *skratt*

På bara en liten stund hann jag kryssa av alla mina ärenden i stan och kom inte hem tomhänt precis......
Lite andra diverse saker slank också med i min shoppinghysteri, såsom en trimmer och en klotgrill :-)

Tröjor, strumpor och kalsonger till olika familjemedlemmar finns numera här hemma - fortfarande ouppackade från kassarna.
Har dessutom varit på apoteket en sväng idag också och har nu inhandlat fästinghalsband till Basti. Hittade en på honom i morse och den lilla jäkeln - fästingen alltså - höll sig kvar av alla sina krafter så tyvärr kom inte huvudet ut. Har tvättat av det och nu får vi hoppas att det inte blir inflammerat.

Har hunnit dammsuga och hämta Erik och hans kompis Rasmus också från dagis.

Sent ute...... som vanligt

Ledig dag! :-)
Underbart!!!
Har börjat plocka fram barnens kläder som de ska ha med sig och gör då upptäckten att de inte kommer att räcka...... förvånade? Njae.... inte när det gäller mig och den här familjen...... vi är nog ganska överes om att vi är aningen sena på att ta tag i grejer och skjuter det gärna framför oss i förväntan om att någon annan i familjen ska fixa det. Men nu åker vi alltså imorgon och hur jag än räknar så kommer varkens Eriks eller Ellens tröjor att räcka.... inte kalsongerna eller strumporna heller för den delen.
Så nu "tvingas" man ta en shoppingtur in till stan också..... ;-)

Vårtecken...

Vårtecken...




Fästingarna har vaknat

Se upp för fästingarna!
Nu har de vaknat upp  - och det med besked!
Efter hundrundan idag upptäckte Tina 4 stycken små, äckliga fästingar och nu måste jag kolla igenom Basti.
Snart dags att köpa fästinghalsband till honom.


Nu ska det packas

Tvättmaskinen går på högvarv här hemma eftersom allt som ska packas ner bör vara någorlunda rent från början. Helt plötsligt ska man plocka framlångkalsonger och termobyxor igen och det känns ju lite avigt med tanke på att våren verkligen har kommit hit de senaste dagarna.
Resväskorna står redo att fyllas och vi har börjat lägga fram saker som vi absolut inte vill missa att få med oss. Att jag ska ta med mig min "lilla blå" (datorn) är det inget snack om. Den ska med!

Jag har alltid haft svårt att packa och få plats med allt. Har ni några bra packtips?

Ännu en vårdag

Åter en dag med strålande solsken och minst 16°C utomhus :-)
Känner att jag får jättemycket energi bara av vädret. Att jag sen är ledig imorgon och kan tjuvstarta mitt påsklov redan ikväll, gör ju inte saken sämre... *hehe*

Har varit ute med Basti och han har fått springa av sig rejält med sina kompisar - Miller, Mac, Kaxe och Diablo. En stund senare tog vi en koppelpromenad med Bozze. Man vill ju liksom inte vara inne när det är så härligt väder ute.

Blogg som berör

Nu sitter jag här och helt plötsligt känns alla mina små "problem" som fisar i rymden. Nu har jag fått den där "knäppen på näsan" som jag så välbehövligt behöver med jämna mellanrum.

Det finns många bloggar som kommit och gått hos mig.... vissa bloggar fastnar man för och andra berör mig inte alls. Det finns dock en blogg som jag varit trogen och läst varje dag - Sabinas blogg. Den berör mig och trollbinder mig dels pga av det öde som Sabina står inför men också att hon släpper in alla bland sin familj, sina vardagsrutiner men framför allt bland sin fruktansvärda sjukdom.

Igår var nog den första dagen jag inte var inne och läste.....och vad läser jag då idag när jag öppnar sidan? Jo, att hon nu har somnat in. Detta är ingen jag känner utan enbart en person jag läst om - dagligen - och fått ta del av smärtor, skratt och vardagsbekymmer.

Jag är en fis i rymden........


Rosa fartränder.... :)

Bilder från nu ikväll.....








Ensamma hemma

I natt vaknade jag av att jag hörde Erik prata. Han var inne på Ellens rum och jag kunde höra att de pratade med varandra.
Underade ju vad fasiken han gjorde där inne - mitt i natten! Blev lite irriterad på honom som gick in och väckte henne så där. Kallade på honom och han kom in till oss.

"- Åh, är ni hemma?!" utbrister han när han står i dörröppningen.

"- ?????"

När han somnade igår var vi ju fortfarande på bio och Lotta & Ola var här. Erik var helt övertygad om att vi fortfarande inte var hemma och att han och Ellen nu var alldeles ensamma i huset. *haha*
Så vem står för tryggheten då - jo - Ellen såklart :-)




Vårskriket

Här kommer vårskriket - AAAHHHEEEOOOOOIIIIAAAEEEEOOOOEEEEHHHHH!!!!!!
Idag har det varit helt underbart väder....... 16°C.... det är nästan som sommar nu när man kommer direkt från det gråa, råa och kalla som varit under några månader.

Har suttit ute i trädgården hela eftermiddagen och kombinerat njutning av solen med att rätta Nationella prov. Måste säga att rättningen gick lite lättare och blev lite roligare när man var utomhus i det härliga vädret.
Någon arbetsro vet jag ju iofs inte om det blev med 5 ungar som sprang omkring tillsammans med en 4-bent sak som med jämna mellanrum skulle komma och lämna en puss i ansiktet på en ;-)


RSS 2.0