Lördagskväll

Barnen ägnar kvällen åt att titta på Körslaget, bygga med lego och äta popcorn. :-)
Själv pendlar jag mellan att mingla i cyberspace, leka diktator mot Martin och kommendera honom att dricka titt som tätt och umgås med barnen.
Vad mer kan man begära av en lördagskväll? :-)

Min karl satt!

Martin har försökt ta sig upp från sängen några få gånger under dagen men vänt på klacken och gått tillbaka till sängen ganska snabbt igen. Han har varit vit som ett spöke och svimningsattacken har inte varit långt borta....
Min man han är känslig.... ;-) *ler*

Kommer ihåg när vi skulle ha Ellen och skulle till förlossningen på "studiebesök". Vi fick gå runt och kolla i alla rum och de förklarade allt för oss.
I sista rummet skulle de visa oss alla sprutor, tänger m.m så att vi hade fått se dem ifall de skulle behöva använda något på oss.
De hade ställt fram stolar till alla mammor så att de skulle kunna få sitta med sina stora magar. Karlarna skulle stå upp.

Ja, ni har säkert själva räknat ut hur det blev i vårt fall - Martin satt och jag stod! *skratt*
Det var verkligen skitkul!!! *haha*

Själv "skyllde" han på att han spelat golf hela långa, varma dagen utan att ha ätit och druckit ordentligt (jo, förmodligen....) och eftersom det är så varmt inne på förlossningen (för de små bebisarnas skull) så blev han yr.
De söta sköterskorna kom med juice till honom.... :-)
Stackaren...! *skratt*

Jag behöver en babywatch

På nedervåningen är det full rulle - barnen leker, diskmaskinen är igång, TV:n står på och jag sitter vid datorn..... inte konstigt att man inte hör ett ynkligt "- Hallå!" uppifrån ovanvåningen.

Jag går uppför trappan och in på Eriks rum (där Martin har legat hela dagen). Men Gud vad han ser ynklig ut!!! Önskemål om mer vatten och läsk, två skorpor med smör och lite choklad.....

Sen undrar han varför vi inte hör honom när han ropar.... tja, välkommen till verkligheten på nedervåningen!
Jag skulle behöva en sån där knapp de har på sjukhus som han kan trycka på när han behöver något...... eller ännu bättre - en babywatch där jag kan höra honom direkt.
Alfred har en lyxvariant med en liten monitor så att man både kan se och höra honom - det hade varit perfekt! :-)
Någon som har en över?

                                 


Bilder

Bilder från idag.....Jag fotograferade och Tina höll utkik efter vildsvin!
Vi hade blivit varnade för att man hade sett ett vildsvin på väg upp mot Klackabacken...... inte precis det man vill stöta på!

Har också stiftat bekanskap med områdets nya valp - Torres! Precis som alla andra valpar var han gudasöt! :-)

Lego

Sjukstugerapport:

• Ellen hade fortfarande lite feber i morse ........ snacka om seglivad! Hostar fortfarande men ser mycket piggare ut. Har inte ont i örat längre (något positivt bland allt det här :-)    ). Fick dock näsblod för en liten stund sedan ...... men om det är något som jag kan och är bra på att behandla så är det näsblod.... så kom an bara!

• Martin har legat hela dagen med hög feber.

• Erik är piggare än någonsin och behöver aktiveras! Märks att han varit hemma några dagar nu för han börjar tycka att vi är tråkiga.....

Delvis därför åkte han och jag hem till pappa & Ingrid för att inventera deras vind och se om vi kunde hitta lite mer lego. Det gjorde vi..... och nu byggs det för fullt. :-)


Erik och "morfar" (alltså min pappa) bygger tillsammans.


Vi hittade lego i alla möjliga storlekar och färger...

500-inläggs-gränsen är spräckt!

Jaha, då har man spräckt 500-inläggs-gränsen! Jag tänkte på det för någon dag sedan då jag upptäckte att jag "redan" hunnit skriva 488 inlägg sedan i september när jag började. Nu såg jag att detta blir inlägg nr. 504.
WOW! Det känns inte som så många.......

En god natt!

God morgon! :-)
Hoppas ni sovit gott!
Jag satt uppe ganska sent i går kväll för att försäkra mig om att lugnet hade infunnit sig. Erik sov gott, Ellen hade tillslut somnat och hostade inte så mycket (somnade med fönstret öppet, tjocka täcken och högt under huvudet...) och Martin sov för längesedan och höll hela tiden på att göra konstiga ljud.
Han hade tagit stark hostmedicin (sån där man näst intill däckar av och har röd triangel!) så honom fick man ingen kontakt med.

Hela familjen har sovit som prinsar och prinsessor! :-)


Bästa dagen!

Det finns en som tycker att det är toppen att Martin är sjuk och som gav till ett litet jubel när han skulle gå och lägga sig ikväll - Erik!
Eftersom Martin har feber och ligger och gör konstiga ljud  så är han "portad" från sovrummet och kommer att tillbringa natten i Eriks sovrum - vilket innebär att vi friskisar håller ihop och sover inne i sovrummet tillsammans.

"- Åh, du är världens bästa mamma! Detta är nog den allra bästa dagen! Tror du pappa kan vara sjuk länge?!"

:-)


Två utslagna hjältar.....

Spruckna trumhinnor

Jag satt här och kom att tänka på när Ellen gick på dagis och fick öroninflammation.
Hon hade haft feber men den hade försvunnit. Kanske klagat lite på öronen men inget nämnvärt.... så vi lämnar henne på dagis och åker och jobbar.

På eftermiddagen ringer de mig på jobbet. Då blir man orolig. Undrar vad som hänt.


"- Jo, Ellen är inte riktigt frisk. Hon har nog haft ganska ont eftersom de har gått sönder nu."


Tusen tankar hinner snurra runt där uppe och jug funderar febrilt över vad som "gått sönder".

Det visade sig vara BÅDA hennes trumhinnor!
Snacka om vilket tryck ungen har haft i öronen men vi har inte reagerat. Sen måste jag också säga - till vårt försvar - att hon faktiskt inte visade att hon hade så ont...... men med facit i hand så kände man sig (åter?) som en urusel förälder!


Ellen med mösstvång efter att båda trumhinnorna spruckit!


Ingen kvällsmat

Efter att jag hämtat lånebilen och Martin kommit hem så åkte vi "friskisar" (=jag och Erik) hem en runda till Sofie för att prata och leka en stund.

När vi är på väg hem igen så småpratar vi i bilen.

"- Ja du Erik. Det är bara du och jag som är friska. Nu är ju pappa också sjuk."

"- Men mamma! Då får vi ju ingen kvällsmat!!!"

Snacka om att det kom från hjärtat! *skratt*

Försäkrade lillkillen om att hans mamma skulle fixa kvällsmat och att han inte behövde vara orolig.
Självklart fixade jag kvällsmat - ringde efter pizza! :-)

Vår bil är hos "farbror doktorn"

Vår bil befinner sig också hos "farbror doktorn" och är inlagd hela helgen.
Vi fick en tid uppe på Vä Bil och min uppgift var att lämna in bilen där.
Körde upp bilen i god tid och killen bakom disken lovade att ringa så fort de visste något mer. Jag promenerade hem och hann väl ganska exakt innanför ytterdörren när han ringer på mobilen och säger att de är klara.......
"- Vattenpumpen är sönder" ...... det säger mig egentligen inte så mycket.
"- Det kommer att bli ganska dyrt!" ........ DET säger mig dock mycket!!!

Jag börjar se alla 1000-lappar få vingar och flyga iväg och undrar hur mycket "ganska mycket" är för killen bakom disken...... några tusenlappar?....... 10000?........ 15000?!

Snackar dock till mig löftet om att få en lånebil under helgen (kostnadsfritt). Jag promenerar alltså tillbaka igen och hämtar lånebilen och försäkrar mig om att det inte ska kosta mig något extra att ha den.....

"- Tja, alltså... du behöver nog betala bensinen."

Ööhhh..... ja, självklart! Vad trodde han?!

Så nu har vi en pigg liten bil...... silvrig....... med vita urtavlor......
Ja, alltså det var ungefär så jag beskrev den när Martin undrade vad det var för någon bil vi fått låna. Nu i efterhand har jag fått veta att det är en Peugeot 207 sportmodell.


Öroninflammation

I eftermiddags började Ellen klaga över att hon hade ont i örat. Gnäll, tyckte jag....... men ikväll var hon t.o.m. ledsen och jag kände att det nog var dags att åka in och kolla det för säkerhetsskull.
Efter lång väntan på doktorn så konstaterade han snabbt - öroninflammation! *suck*

Ja, då är det apoteket som gäller imorgon bitti så att vi kan hämta ut penicillinet.......


Jä_la sjukstuga!!!

Har precis kommit hem från sjukhuset! :-(
Skriver snart mer...... måste bara natta Erik.
Martin ligger..... nu har han fått influensan... *suck*
Jä_la sjukstuga!!!

Luktar ni också Ajschol muschika?

Ellen & Erik har duschat tillsammans och de är verkligen jätteduktiga! Ellen hjälper Erik med schampoo och tvål fixar han själv. Sen kommer mamma Pernilla och inspekterar och godkänner :-)

När Erik kom ut från duschen.....

"- Åh, vad gott du luktar Erik!"

"- Ja, jag luktar Ajschol muschika!"

Om ni inte kan tyda vad det var så är översättningen "Highschool musical" :-)
Ellen har en duschvål med det motivet och det var det de hade använt.


Reklam

Att göra eller sprida reklam var väl inget som var en grundtanke med den här bloggen men när det gäller vissa saker sprider jag mer än gärna lite reklam. T.ex. det där jättefina armbandet som jag hade med i ett inlägg som exempel på spontanpresent. Där gick ju en del av intäkterna till cancerfonden.

Nu är det dags att sprida ytterligare lite reklam.....
Snart går vi in i februari månad. Den 14/2 är det alla ♥-dag. Då brukar vi kanske ge och få lite extra uppmärksamhet och omtanke.
Det jag skulle vilja att man tänkte lite mer på då är alla de barn som föds med ett ♥-fel. Februari månad är deras månad.
Varför inte köpa en liten söt pin för 25 kr och på så sätt stödja Hjärt- och lungfonden fast med inriktning på barnen? Du kan köpa dem hos EuroFlorist, Hemtex, Hemköp, Tempo och GinaTricot.
Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel i Sverige. Barnens hjärtsjukdomar kommer ofta i skuggan av de som drabbar vuxna. Därför sätter vi alla små hjärtan i centrum under februari. 

Målet är att samla in 15 miljoner kronor. De insamlade pengarna ska finansiera fyra nya barnkardiologiska forskartjänster.


Hemsk mamma!

När jag sitter vid datorn rinner tiden bort och jag förlorar mitt tidperspektiv och min närvaro. Nu har Erik varit här och knuffat på mig två gånger och frågat om de inte ska få frukost någongång.....
Stackars barn!....... och jag är hemma för "vård av barn"......!
Hemsk mamma!

Bilar ska bara funka helt enkelt!

Fredag. Det är då jag brukar jubla och "leva upp" eftersom helgen ligger runt husknuten..... men när man går hemma spelar det ingen roll om det är fredag, måndag eller onsdag...... dagarna går ihop.

Sent igår kväll upptäckte Martin att det antagligen är hål så att kylarvätska läcker ut....!
Men hallå! Inte fler tråkiga utgifter nu!
Dessutom hade jag ju planer inför eftermiddagen och nu kommer det inte att funka utan bil! Snacka om att vara bekväm...... men det finns tidsperspektiv också....

Bilar är något som bara ska funka, ha en snygg färg (om man nu kan se den under all skit vid denna årstid), vara lättkörd och inte dra så mycket bensin! Den ska inte strula eller kosta tråkiga pengar!!! :-(Filmtips

Vi har haft filmkväll och idag blev det  "Arn - riket vid vägens slut". Jag gillar dessa filmer även om de varar ett tag ;-)
Kryss i taket - Martin somnade inte ikväll! Bra jobbat! :-)

Rekommenderar filmen om ni inte redan har sett den.

Detta är jag!

Oj, idag var det många som hade hittat in på sidan - kul :-)
Det är verkligen en blandad hop av människor som är här inne och läser och ibland funderar jag över om jag borde rikta mitt innehåll lite mer i mina inlägg - typ bli lite mer profilerande.... men i nästa sekund så skakar jag på huvudet åt mig själv. Nej, det tänker jag inte göra eller bli.

Jag tänker fortsätta att skriva om ...... tja, allt mellan himmel & jord.... precis som jag tänkte från början. Det var ju det som var själva grejen med den här bloggen.

Jag är ingen modetjej som kan mycket om mode - därför kan jag inte skriva om det. Jag är heller ingen skitsnygg modell som kan skriva om allt runt det. Jag är inte bra på mat - så någon matblogg lär det inte bli.

Däremot är jag i mina bästa år, 2-barns mamma, har världens goaste man, den härligaste hunden och de bästa vännerna! DET kan jag skriva om!!!
Jag är ledsen - men det blir inte bättre än så här.
Detta är jag! :-)


"- Mhmm"

Ibland händer det att jag pratar med Martin men det verkar inte som om han lyssnar. Jag får i alla fall inget svar. Vissa saker är kanske inget man behöver svara på men man brukar väl ändå ge ifrån sig något ljud typ
"- Mmm...."

Jag föväntar mig i alla fall någon form av gensvar så att man vet att personen har lyssnat och förstått. Det kan reta gallfeber på mig om jag inte får åtminstone ett litet "mhmm" till svar.

Är det bara jag som tycker så här?


Rosa kinder

Gulliga Elina & Tilda knackade på dörren i dag och räckte över en påse med blandade överraskningar/sysselsättningar till Ellen & Erik. Erik fick dessutom en jättefin teckning av Tilda.

För första gången på hela dagen fick Ellens kinder lite färg och man kunde ana en svag nyans av rosa eftersom hon blev så glad och rörd. Erik fick också en rosa nyans på sina kinder men det vara nog snarare av en annan anledning...... kan det vara Tilda tro?! ;-) *ler*


Vad har farit i mig?

OK. Nu dammsugar jag. Vet inte vad som farit i mig. Inte alls likt mig att göra dessa typer av spontana aktivteter. Energitjuv. Men samtidigt kanske det jämnar ut sig eftersom jag precis har sovit en timme ;-)

Kram

LUST

Jaha, då sitter jag här och funderar vad jag ska göra. Serva Ellen naturligtvis men sen då?
Jag skulle ju lätt hinna med att tvätta lite, dammsuga eller varför inte göra en utrensning i garderoberna? Men bara jag skriver det här så känns det jobbigt!

Igår var jag på kurs. Mycket intressant! Vi pratade om hur mycket energi man har och vad vi lägger den på. Hur fördelar vi vår energi mellan allt som fyller våra dagar, jobb, familj, träning (tja, alltså här behöver jag ju inte bekymra mig eftersom det inte existerar för mig).

Det var mycket viktigt med återhämtningen och om man slarvade med den så slutade det med att man belastades mer och mer och till slut funkade det inte längre - nej, det kan man ju räkna ut själv!

Han sa också att om man hade LUST att göra något så var det en energipåfyllare. Men om man blev påtvingad något så var det en energitjuv.
Av allt vettigt han sa under hela fm så var nog detta det som fastnade mest i mitt huvud.

Sååå..... jag gick hem till Martin och berättade att så länge jag inte kände för eller hade lust att göra något så tänkte jag inte heller göra det - för då skulle jag förlora onödig energi - och det ville han väl inte?! *skratt*
Tyckte detta var skitkul! :-)
Om vi skulle gått efter denna principen så hade väl alla hus sett ut som bombnedslag..... med undantag för vårt naturligtvis.... för här hemma har vi ju James som älskar och har stor lust till att städa, tvätta, diska, stryka och laga mat. Tänk vad snäll jag är James! Som ger dig tillfällen att fylla på din energinivå utan gränser! *hysteriskt skratt*

Märkligt..... jag kan höra Martins röst någonstans i mitt inre...... hans skratt låter inte lika naturligt...... undrar varför?! *ler*

Gömt ansikte

Ellen ligger och slötittar på TV. Hamnade på en kanal där man skulle hitta ett ansikte som var gömt bland rutorna.....
Visst ser ni det?!


Feber.... igen

Tillbaka på ruta 1.
Vi trodde ju att vi skulle kunna gå till jobbet båda två idag men sent igår kväll fick Ellen hög feber (igen) och så var vi alltså tillbaka på ruta 1. *suck*

Det diskuteras alltid vem som ska stanna hemma, vem som har det "enklaste" schemat att lösa under dagen o.s.v. Idag var det i alla fall jag som stannade hemma eftersom jag bara har lektion mellan 8.30-10.00 och sedan en liten snutt på 20 minuter....

Ellen hostar så mycket att hon nu nästan har tappat rösten och har ont i musklerna av allt hostande. Stackare!

Erik håller sig till rinnande näsa och är pigg. Han fick också lov att stanna hemma idag eftersom vi ändå var hemma.

Min djurhistoria

Som jag anade så pratar inte Ellen lika ofta om att skaffa kanin längre (se tidigare inlägg - Högsta önskan...).
Om det beror på att hon varit sjuk de senaste dagarna eller om hon förstått att det inte lönar sig - tja, det vet jag inte.

Egentligen är varkens jag eller Martin motståndare till att ha djur hemma. Jag kommer ihåg hur jag var själv i den åldern..... vilka djur man tjatade om att man ville ha o.s.v.

Först fick jag en kattunge som jag hann byta namn på så där ungefär 4 ggr i bilen hem och när vi väl parkerat hemma så fick den heta "lilla prinsessan"....... bra namn va?! *skratt*
När vi kom hem så kom det kompisar och ringde på dörren och då vet jag inte riktigt vart mitt kattintresse tog vägen men det försvann ganska snabbt.....
Anders, som inte var så gammal, hade en teknik för att lyfta och bära "lilla prinsessan" - han tog halsgrepp och bar omkring på henne...... behöver jag berätta att mamma & pappa lämnade tillbaka kattstackaren ganska snart....

Mitt andra djur blev en kanin som fick heta Lisa. Jättesöt men som tyvärr fick kaninpesten en sommar och vi var tvungna att avliva henne :-(

Tredje djuret var min hamster Mickey (döpt efter Carolas sång - Hey Mickey) *skratt*
Sammanlagt hade vi tre hamstrar i huset eftersom både Lotta och Anders också skaffade sig varsin.

Fjärde djuret var min underlat Putte. En upphittad fågel som jag fick. Han blev jättetam och brukade sitta på pappas axel om morgnarna när han gick omkring i köket och fixade och donade.

Mitt femte djur var ytterligare en kanin - Ture. Detta var när jag och Martin flyttat ihop i en lägenhet. Jag drog med honom in i en djuraffär för att "titta". Biträdet kom och vi (jag) började fråga lite om kaninerna...... rätt som det är så hör jag mig själv säga:

"- Okej, då tar vi en svart dvärgvädur."

Den blicken! Martins ögonglober höll på att ploppa ut!
Men vi fick med oss kanin, bur, mat, ja allt man kan behöva i startgroparna med en liten kaninunge.

Det första Ture gjorde när vi packade upp honom hemma i lägenheten var att kissa i Martins knä....! *skratt*
Då trodde jag för ett kort ögonblick att det var kört.... att Martin skulle slänga ner kaninskrället i papplådan igen och köra tillbaka och kasta in kaninen i djuraffären. Men så blev det inte. Han stannade..... och blev världens keligaste.... och världens bajsmaskin!

Det måste ha varit något fel på honom för efter varje skutt han tog så kom det en lort på golvet vilket resulterade att det fanns kaninlortar överallt!
För att inte snacka om när vi klippte klorna..... då var det rena rama maskingeväret fast ammunitionen bestod av kaninlortar!
Fick tyvärr avliva honom efter bara något år eftersom han blev sjuk.

Sen blev vi med akvarium som vi hade några år men avvecklade när vi köpte hus.

Jaa..... och nu är vi tillbaka i nutid och här är vi nu med hund och nytt akvarium :-)

Ska se om jag hittar några gamla kort senare som jag kan lägga in.

Sov gott!

Vardagslyx med Gino

Har fått lära mig att den goda efterrätten men frukt och vit choklad heter - Gino!
Det var Maria som tipsade om det i en av kommentarerna.

Har nu gjort mig en ny omgång och ska strax ta ut den ur ugnen, sätta mig i soffan och titta på några avsnitt av Sex and the City.
Vardagslyx! :-)

Förresten - Grattis på födelsedagen Lasse! :-)


Förrådsbefruktade

Idag har det varit en sån där "vanlig" dag - ni vet - en sån som inte sticker ut på något sätt.... kalla det vardagligt, trist, lugnt.... tja, kärt barn har många namn...
Ibland är det väldigt skönt med sådana här dagar men för många på raken får mig att börja vanka fram och tillbaka av rastlöshet.

Har fyllt ut akvariet ytterligare idag. Det inhandlades 3 fiskar, en liten vattenväxt, bakgrund till akvariet, yngelkar och håv. Erik är mycket noga med att inte ha några svarta fiskar i akvariet eftersom han inte gillar svart så idag blev det två vita och en mal.
Vi ville ju ha en hane och en hona men det fanns bara honor kvar.....

"- Åh, då kan det ju inte bli några barn!"

(biträdet) "- Jo det kan det för de här honorna är förrådsbefruktade."

Eehhh..... någon som vet vad det innebär?! Visste inte ens att ordet existerade!

Erik är ju lika konfunderad som jag men han har ju ingen spärr så han frågar naturligtvis rakt ut.

"- Va?! Vaddå rådsruktade?"

Biträdet gjorde ett tappert försök att förklara för honom vad det innebar men Erik fattade inte och till slut tror jag att biträdet tröttnade på att förklara och helt enkelt bara blev tyst.
Som jag fattade det så var de redan befruktade..... men det lär vi väl upptäcka i så fall..... :-)

9.0 i feber

Ja, så blev det då att båda barnen var hemma idag.
Ellen går fortfarande runt här och har rethosta och är väl inte på sitt allra piggaste humör och Erik har haft en vild natt med snor och annat skojsigt...... *suck*
I morgon siktar vi dock på att kunna gå till jobbet båda två - vi får väl se hur de mår i morgon bitti.

Var på utbildning hela förmiddagen och ringde hem för att kolla läget. Erik svarade.

"- Hej det är Erik!"
"- Hej Erik, det är mamma. Hur är det med dig?"
"- Amen mamma, jag har faktiskt inte tid att prata med dig nu för jag spelar bilspelet på datorn och jag är mitt i ett lopp! Du stör mig!"
"- Ööhhh......! Jaha, då mår du alltså bättre?"
"- Men mamma!"
"- Okej, kan jag få prata med pappa då?"
"- Han är ute med Basti  - du får prata med Ellen!"
Jag hinner inte reagera innan jag hör Ellens röst i luren....
"- Hej , det är Ellen!"
"- Hej  det är mamma. Hur är det med dig?"
"- Jo.... lite bättre."
"- Mhmm..... har du någon feber?"
"- Nej, jag hade bara 9.0."
"- ???????"
Hur blir natten?

Ska strax gå och lägga mig.... vi får väl se hur natten blir.
Ellen somnade sent och ligger och hostar hela tiden. Kom ner till oss för en stund sedan och "yrade" och vi fick styra henne in i sängen igen.

Nu vaknade precis Erik och kallade på oss - än så länge rinner bara hans näsa - frågan är ju om det kommer att stanna vid det eller om hans panna också kommer att förvandlas till en kamin?

Imorgon är det i alla fall Martin som stannar hemma.

Sov gott!


Aaaaahhhhhh!!!!!

Är hemma igen efter kvällen prov. Om ni undrar hur det gick så kan jag väl svara "sådär".
Den delen jag trodde jag skulle ha svårast för - den med en massa detaljfrågor - den klarade jag utan problem ..... märkligt!
Den andra delen som jag egentligen inte var så orolig över..... ja, det var den jag missade. Hade ett fel. Piss!!! :-(
Egentligen är detta ett I-lands problem men jag är så jäkla förbannad på mig själv att jag inte fixade detta!

Nu kommer lite hund- och utställningstermer så ni som vill hoppa över detta stycke kan göra det......:
Jag skulle skriva in resultatet för en juniortik som deltog i en internationell utställning. Det var sista hunden jag skulle fylla i - de andra hade jag klarat.
Domaren hade meddelat att hon fick allt och tog vad hon kunde.

Ha! Lätt! Jag började fylla i streck inom allt det hon tog - 1:a pris och naturligtvis fick hon ett CK eftersom hon gick vidare och vann btkl och sedan också blev BIR. Certet fick hon också naturligtvis eftersom hon är en ras som tillhör fig.2. Självklart skulle hon ha CACIB också - tyckte jag - eftersom domaren sagt att hon skulle få allt!
..... och där flög mitt poäng! Sen när får juniorer CACIB, Pernilla??!! Aaaahhhh!!!!!

Ett litet jäkla streck för mycket!

Så....... nu tänker jag inte skriva mer om detta! Nya tag på söndag då jag ska dit och skriva en ny resultatlista - dock ej samma...... tyvärr :-P

En tröst(?) på vägen..... ingen i gruppen klarade hela provet idag........ :-(

Bär + kokos + vit choklad = supergott!

Fick ett smaskigt tips av Caroline igår som jag inte kunde motstå att testa längre. 
Man skulle ta bär och hälla på kokosflingor och sist men inte minst riva vit choklad ovanpå. Sedan in med allt i ugnen tills chokladen hade smält........ vattas det inte i munnen säg?! :-)

Detta låg på en nivå som passade mig så jag "råkade" stoppa ner det jag behövde i kundkorgen tidigare i dag när jag var och snabbhandlade.
Behöver jag säga att det var supergott?! *mmmmm*
Men med facit i hand så bör man vräka på vit choklad! Jag tyckte jag tog lagom men det kunde vara dubbel dos - utan problem! ;-)

Tror att jag hinner göra en "testomgång" till under eftermiddagen....... man måste ju testa för att veta hur mycket man ska ta av varje....... det är i alla fall det jag skyller på! *hehe*


Alvedonens effekter

Alvedonens himmelska värld! :-)
Blek som en fis med rosiga kinder....... ja, den beskrivningen passade väl in på Ellen i morse.
Mer eller mindre tvingade jag i henne Alvedon för att få ner temperaturen en aning och efter en stund kunde man se förändringen äga rum i både färg och personlighet.

Helt plötsligt skulle hon nu sysselsättas! *suck*
Den hemska tanken slog mig att jag kanske skulle struntat i den där Alvedonen och bara låtit henne sova bort febern...... nu blev hon ju näst intill pigg och rastlös och undrade vad vi skulle göra. Vaddå göra?! Jag hade ju sett soffan skimra förbi och kanske en liten, liten glimt pluggande också...... men nu blev det alltså inte så.

En ängel skickade ett sms och undrade om Ellen ville låna det där eftertraktade Playstation spelet med prinsessorna..... ööhhhh....... JA TACK!!! :-)
Tusen tack Josefine! I'm soooo happy! :-)


Frukost

Erik fick en liten sovmorgon eftersom han lika gärna kunde äta frukost här hemma istället för på dagis (och så behövde inte jag heller stressa och göra mig i ordning.... ;-)   ).
Han och jag åt frukost tillsammans medan Ellen fick lite extra lyx och serverades frukost i sängen........ behöver jag påpeka att Erik tyckte det var aningen orättvist? ;-)
Feber av chokladpudding? ;)

När jag väckte Ellen tidigt i morse blev jag förvånad av att hon pratade konstigt - sa konstiga saker - precis som om hon inte riktigt var vaken fastän hon var det ...... märkligt!
Hon som alltid brukar vara så morgontrött och som man mer eller mindre får dra upp ur sängen gick självmant upp men sa att hon inte hade någon känsel i benen och att hon kände sig yr. Följde efter henne in på toaletten och kände på pannan - stekhet! Behövde egentligen inte ta febern men det gjorde jag ju ändå...... nästan 39°C! Det var bara för henne att maschera tillbaka till sängen och krypa ner igen.

Ellen blir alltid så ynklig när hon är sjuk och tycker verkligen att det är något helt meningslöst. Hade 100 frågor om varför just hon hade fått feber och vad hon hade gjort som hade orsakat detta.
Jag berättade att feber kan man få p.g.a. lite allt möjligt men att det är kroppens sätt att visa att den inte är helt frisk. Hon låg där i sängen och pratade med sig själv och jag kunde höra henne säga:

"- Jag borde inte ha ätit så mycket chokladpudding igår så hade jag sluppit den här febern!!!"

Försökte förklara för henne att det inte var chokladpuddingens fel...... *ler*Högstadiepluggning

Tack för kramarna (Pernilla och Josefine)! :-)  De värmde! *ler*

Hade en rejäl downperiod tidigare ikväll men jag bäddade ner mig hos Erik och sov en stund och vaknade upp och kände mig piggare. Tänk vad lite sömn kan göra för underverk! :-)

Efter det har jag tillbringat hela kvällen med att plugga som en blådåre! Jag kallar det "högstadiepluggning" (men då blir Martin lite sne eftersom han inte alls vill kännas vid detta *ler*).
Det innebär för mig att man vrålpluggar kvällen innan provet och jag konstaterar att vid en respektabel ålder av 35 år så har jag alltså inte kommit längre i min studieteknik ...... *suck*....... vad är jag för förebild för mina elever egentligen?! Fast de är ju klart - de vet ju inte hur jag har gjort *hehe*

Hur som helst - jag är inget "fan" av detaljfrågor eller utantill-kunskap....... vad är det för mening?!
Provet jag ska göra imorgon känns väldigt förlegat och för min egen del så känns det som det kvittar om jag klarar det eller ej - mina kunskaper som jag har fått under kursens gång finns väl lagrade..... men det är klart..... vill man komma vidare och slutföra hela kursen så måste man ju tyvärr klara detta test *pust & stånk*Öken...!

Fryser, ont i huvudet, trött och dåligt samvete över att jag inte pluggat tillräckligt inför ringsekreterarprovet imorgon....... :-(
Med andra ord - inte alls på humör!
Öken.....!

Martin visar några "moves"

I fredags var det Let's Dance på TV.
Här hemma dansades det också. Martin försökte lära Ellen att bugga och efteråt tog även jag och Martin och fräschade upp våra "moves"....... ;-)  En härlig syn........ *hehe*Martins "hemma-outfit"......... långkalsonger och tjock-tröja.....  very nice ;-)

Högsta önskan....

Både Ellen & Erik fick varsin 100-lapp av pappa & Ingrid idag. Ellens ögon strålade och hon förklarade att den skulle hon "shoppa" för...... *suck* undrar vems gener som lyser igenom nu?! *hehe*

De senaste två veckorna har Ellen varit väldigt fokuserad på att köpa saker. Först var det ett särskilt Playstation spel som hon spelat hemma hos Elina.

"- Det är det enda jag önskar mig i hela världen! Åh, vad jag önskar att jag kunde köpa det!"

Föreställ er gärna denna replik med lite dramatik i tonläget....... *ler*

Hon är inte den som tjatar eller tigger om grejer men hon är den som ständigt påminner en om det så att man inte på något sätt riskerar att glömma att hon vill ha det!
Detta påminde hon oss om i 4-5 dagar och jag hann faktiskt börja fundera på om vi skulle köpa det eftersom det verkade vara såååååå efterlängtat.
Tur att jag inte gjorde det! Helt plötsligt vill hon hellre ha ett akvarium..... (detta var när Erik fick sitt). Hon har ALDRIG tidigare pratat någonting om önskemål om ett akvarium men nu helt plötsligt så var det hennes högsta dröm och önskan..... *suck*
Nu hade man ju börjat lära sig turerna så vi lät henne hållas och mycket riktigt så gick det över på några dagar.

Det senaste är nu att hennes högsta önskan är att få en kanin.......
Hon har mycket noga kollat upp priser och annan viktig information och nu ägnar jag ärligt talat inte så mycket energi på att engagera mig i hennes "högsta önskan" längre eftersom jag är ganska säker på att innan veckan är slut så har den bytts ut mot något annat. Frågan är vad det ska bli denna gången....?


Chokladpudding

God kväll!
Nu sitter jag här med mina strumpbyxor nerdragna en bit eftersom jag har ont i magen och jag inbillar mig att det ska kännas bättre om de inte trycker mot magen....... men inte fasiken känns det bättre. :-(
Antagligen har jag ätit lite för mycket av det goda - d.v.s. Martins potatisgratäng som är den godaste jag vet!
Det kan ha varit chokladmoussen också....... vem vet?! Gott var det i alla fall :-)

Barnen fick chokladpudding till Alfreds stora förtjusning! :-)   Han slevade i sig och åt upp allt - inte illa! *ler*:-)

Lerinpackning

Idag tog vi långrundan med hundarna i hagarna som vi har här i närheten.
Det är enorma hagar som bara avlöser varandra och där hundarna kan springa av sig rejält.
Tyvärr har vi inte så kallt här nere i söder så mycket av jorden har förvandlats till lera och "gegga" vilket hundarna älskar! Basti är expert på att leta upp varenda liten lerpöl och tar sig en lerinpackning lite här och där..... very funny.... *hrrmmm*Ringträning

Idag har jag varit i Hässleholm för att gå sista lektionen på ringsekreterarkursen.
Det var ringträning på Hässleholmsgården och de som ville kunde åka dit med sina hundar för att träna inför kommande utställningar.
Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle komma så många hundar...... det bara kryllade av dem! :-)  Det var många valpar som var där både för att social-tränas men också för att öva inför valputställningen i Hässleholm. Hur söta som helst! :-)

Men nu är jag alltså hemma igen och om några timmar kommer det gäster eftersom vi firar Martin idag.

Mysig toa

Välkommen till toa! :-)
Ellen & Erik har roat sig med att försöka göra vår ena toa lite "mysigare" och är själva mycket nöjda med resultatet. *ler*


80-tals fest

Vi är bjudna på 80-tals fest och jag behöver lite tips på vad jag kan ha på mig.

Jag ser framför mig...... axelvaddar, pastellfärger, neon, förkorta byxor, hårspray, synth & hårdrock, Musse Pigg tröja som var vändbar, plastörhängen, stentvättade jeans, pudelpermanent, baseball-jacka, kilade jeans,skipants (med resår under foten, lång vid kjol (gärna svart), hockeyfrilla, blå mascara, snusnäsduk......
Hjälp mig att komplettera.....

                  
Bilder från butik.skrattkammarn.se/

Bilder
- Magda & Ola med bergen!

När Ellen & Erik fick höra att Magda & Ola skulle hälsa på så blev det jubel!

"- Magda & Ola med bergen!!!"

Jag vet att de tycker det är kul att hälsa på i Göteborg eftersom Magda & Ola bor precis vid klippor som man kan klättra på och låtsas att det är berg som man ska bestiga - för barn är ju detta rena rama paradiset! :-)
Först lät det nästan som om de trodde att bergen också skulle ingå i besöket ....... men det klarnade väl efter någon bråkdels sekund..... ;-)

Blev mycket prat om hundar och adoption...... :-)


Ellen simmar

Blev så glad idag! :-)
Ellen gör verkligen framsteg i simbassängen och det märks att hon är i vattnet oftare nu. På bara två veckor har hon simmat mer än vad hon gjort på ett halvår tidigare......jag skäms nästan när jag tänker på det.

Segt att stiga upp tidigt en lördagsmorgon men när man väl är där så är det värt det - med råge! :-)

Se själva hur hon tar sig fram....


God natt

Ska erkänna att jag tillbringat den mesta tiden i vågrätt ställning från klockan 14.30 till nu. Känner mig fortfarande trött och ska strax bädda ner mig "på riktigt". Vet att jag inte uppdaterat så mycket idag men så får det bli ibland.....

Imorgon ska Ellen och jag åka in och simträna igen och Erik ska träna tennis. Någon sovmorgon är det alltså inte tal om.....*suck*

Avslutar med en kul bild........ något för dig Martin när du blir tunnhårig? *skratt*


Göteborg - Kristianstad

Telefonen ringde och det var Magda som frågade om de kunde komma på fika i morgon em.
Hjärnan kopplar aningen långsamt nu ikväll och det tog nog någon sekund innan jag fått ihop hela scenariet....... ringer från Göteborg....... fika här i morgon.......... ööhhhh....... jaha, de kommer till Kristianstad! :-)
Självklart ska de komma hit! :-)Vi ses imorgon! :-)


TGIF

TGIF! :-)
Ja, det är verkligen så jag känner!
Efter en djävulsk vecka på jobbet så däckade jag i soffan när jag kom hem och somnade gott under filten. Vaknade till då och då och kom ur "koman" vid 18-tiden då Martin kom hem (hade varit och handlat och hämtat Ellen som lekt med en kompis).

Nu ser jag fram emot helgen! :-)

Snart grilldags?

Snart är det vår och dags att plocka fram grillen...... :-)


Synvilla

Hur många hästar ser du?Svar: Det ska finnas 7 st.

Frustrerande! Jag hittar bara 5.......

Hulken

Äntligen är man tillbaka i gamla vanor igen! :-)
Nu har filmkvällarna kommit igång igen och ikväll dukades det sedvanligt med chips och godis.... :-)

Ikväll blev det den "gröna jätten" d.v.s. Hulken och nu snackar vi action på hög nivå!


Det stör mig!

Det stör mig! Det stör mig så fruktansvärt!!!
Igår kväll höll jag på att tappa tålamodet totalt när kameran och datorn inte alls ville samarbeta utan allting bara låste sig hela tiden och jag var tvungen att starta om gång på gång.....

Idag skulle jag ge det ett nytt försök fulladdad med nytt och fräscht tålamod - trodde jag.....
Favorit i repris och jag höll på att bli galen!
Då kommer kära Martin hem och gör precis så som jag har gjort 20 ggr och vad händer då tror ni?! Ja, inte så svårt att gissa...... allting funkar naturligtvis!

Självklart får man en lektion i hur man bör gå tillväga och att det inte är något fel på datorn (som jag har velat ha det till) utan snarare på mig och att jag är så hastig och har bråttom med allting. Arrgh!!!
Försöker förklara för honom att jag inte alls stressat utan gjort så som jag alltid gjort tidigare....... varför får jag då en sån där "förmodligen-blick", av Martin?!

Jaha gott folk.... så nu gillar datorn och kameran varandra igen......!


"- Ta henne och gör barn!"

Nuförtiden sitter inte Erik framför TV:n utan framför akvariet. Han kan sitta där hur länge som helst och igår hörde jag att han t.o.m. har börjat prata med fiskarna.
Jag smög mig upp för att lyssna vad han sa - blev halvt "förskräckt" och började fundera på vad detta skulle leda till i framtiden..... ;.) *ler

"- Kom igen nu då! Ta henne då! Heja hanen - ta henne och gör barn! Simma fortare! Ni ska ju gifta er - simma ifatt henne och gör barn nu då!"

Ööhhh.....?!
För en icke insatt så klingar inte detta så bra..... Låter som en "light-våldtäktsman"....... och nu snackar vi om min son!!!

Han sitter nu alltså och väntar på att det ska komma yngel och jag har berättat för honom hur det går till och att det kan dröja. Tydligen börjar tålamodet tryta.... efter 2 dagar..... *oups*


Fika

Har precis kommit hem från Josefine där jag och barnen har fikat. Ellen & Erik har lekt med Elina & Tilda medan jag och Josefine har kunnat sitta och dricka kaffe helt ostört - perfekt! :-)

Naturligtvis måste man ju kela med Bozze också och han var inte sen med att dela ut blöta pussar :-)
Hur söt som helst och det börjar suga i valptarmen igen.......

Hoppas det är OK Josefine men jag känner att jag måste få visa några bilder på underverket.....
Grattis älskling!

Idag fyller Martin 35 år och det firar vi genom att gå omkring här hemma i långkalsonger båda två ;-)
Inget kalas i dag alltså utan det skjuter vi till söndag!

Hade velat sätta in bilder här men tyvärr strular min kamera med den "vanliga" datorn och de vill inte alls kännas vid varandra - frustrerande! :-(      Så tyvärr funkar det inte......

Hur som helst - GRATTIS ÄLSKLING! ♥


"- Har vi råd med detta? Mat är ju viktigare än fiskar!"

Jag vet inte riktigt var det gick galet i vår kommunikation...... men någonstans var det!
Jag tror att både jag och Martin försökt göra Erik medveten om att man inte bara kan köpa allt på en gång utan man ibland måste spara så att inte alla pengar tar slut.

Tydligen har lillkillen funderat mycket på detta och de senaste dagarna när vi har inhandlat akvariet och fiskar så har han lite diskret frågat om vi verkligen har råd med detta. Då ler man lite åt honom och tycker att de är gulligt sagt.....

Men idag övergick det från gulligt till...... tja, ska vi säga pinsamt?
Vi står och ska köpa de nya fiskarna och det är ganska tyst runt oss. Då öppnar Erik munnen och säger:

"- Men mamma, är det verkligen säkert att du har pengar til detta? Det är ju viktigt att vi får lite mat också. Mat är ju viktigare än fiskar! Vi är ju inte så rika...."

Håll truten unge!
Ja, det är vad jag tänker i huvudet.... men utåt sett så ler jag lite och sneglar på biträdet som inte riktigt vet vad han ska tro. Han blir lite tveksam mitt i betalningsprocessen. Jag känner att kindernas färg byter nyans och går från rosa till ganska starkt röda.

Vet inte varför man ska kommentera över huvudtaget. Det bästa hade ju bara varit att hålla tyst och låta det förbli en "dum/rolig kommentar" från ett litet oskyldigt barn på 5½ år men nu öppnar jag munnen och kläcker ur mig:

"- Men Erik, du vet ju att mamma och pappa har myyyycket pengar på banken!"

*suck*

Det "bidde" fler fiskar

Trött som en zebra men försöker ändå hålla skenet uppe när jag hämtar Erik på dagis.
Han lyser upp som en sol när han får syn på mig och undrar - som vanlig - vad som ska hända under eftermiddagen.

Det är ju nu han vill göra saker tillsammans med sin mamma.
Det är ju nu han tycker att hon ska vara pigg, glad och påhittig eftersom de varit ifrån varandra hela dagen.
Det är nu som mamman bara känner för att däcka i soffan under en skön fleecefilt.......

Men vad gör man inte för de där små tindrande ögonen som bara lyser och strålar av förväntan?
Jo, man lovar att läsa högt ur akvarieböcker och åka till den sista djuraffären för att köpa något mer till akvariet. Det "bidde" fler fiskar idag..... men det är dubbel glädje...... jag tycker det är minst lika kul som Erik! :-)


Släckaren vs Tändaren

I vår familj finns det två olika släkten......

Först har vi "Släckaren".
Det är den som anser att det inte bör vara några lampor tända i de rum som vi inte befinner oss i - ööhhh?!
Naturligtvis är vissa fönsterlampor godkända men om man t.ex. har varit på toaletten så måste man släcka där samma sekund som man tar steget över tröskeln och in i ett annat rum. Nåde dig om du glömmer trycka på strömbrytaren - då kommer "släckaren" och tittar ont på dig eller letar efter den skyldige!
Märkligt.

Sen har vi "Tändaren".
Det är den som anser att det ska synas att det bor någon i huset och att man faktiskt är hemma fastän bilen är inkörd i garaget.
Det är den som struntar i om lampan råkar fortsätta lysa inne på toaletten fastän du redan spolat och gått vidare i livet.....  Det är den som kan låta TV:n stå på fastän du gör något annat en stund.
I-lands problem.


Jag hade kunnat förstå "Släckaren" om det sett ut så här hemma hos oss!"

In english, please!

Sitter här med en känsla av light-ångest....... Magda ringde..... de behöver komplettera med fler referensbrev till Nepal. Ja, så är det att vara pilotfamilj...... turerna kan ändras snabbt.
Nu ska alltså jag och Martin skriva ett referensbrev - PÅ ENGELSKA!!! O....o....o...! *djupt andetag*

Nervös? Mhmmm....! Man vill ju att det ska vara perfekt!
Lovar att göra så gott vi kan! :-)


Någon lär ju bli glad.....

Här lägger man ut en fin hint om spontanpresent - naturligtvis ett tips till er alla men självklart fanns det ju en baktanke med det - jag ville ju att Martin skulle uppmärksamma det!
Han kommenterade inte det så då var jag naturligtvis tvungen att fråga honom om han sett det..... jo, det hade han ju......

Idag såg jag att Jonas kommenterat inlägget - han nappade i alla fall på tipset och har redan beställt! *suck*
Jaja.... någon lär ju bli glad....... :-P

Knyck i nacken

Ikväll har jag varit på föräldrarådsmöte på Eriks dagis.
Låter stelt men det var ett mycket avslappnat och roligt möte med mycket skratt och mycket prat :-)

Erik har alltid älskat sina dagisfröknar och vi har alltid varit mycket nöjda och tacksamma över att få ha dem. De är guld värda!
Sen är det klart att det finns favoriter och Eriks absoluta favorit finns tyvärr inte kvar där utan provar på nya utmaningar men jag vet att hon är här inne och läser - du vet väl att jag menar dig Pernilla? :-) Du har en egen plats i Eriks hjärta.... :-)

Idag hade Erik trillat baklänges ner från en klätterställning.
Det låter farligare än vad det är.... Fallet var inte så högt men han fastnade med sin ena sko och blev lite halvt hängandes och det knyckte till i nacken. Han hade klagat på att han haft ont i nacken men nu i eftermiddags kände han inget.

Har funderat lite på detta...... antagligen är det ju ingenting men vad händer om han får ont eller känner av det där i nacken senare? Borde man kolla upp det bara för att få in det i journalerna eller är jag bara inne på ett löjligt resonemang nu?
Hjälp mig nu att resonera vettigt! Vad hade ni gjort?

Guppy och Platy

Idag åkte jag och barnen in till stadsbiblioteket och lånade böcker.
Ellen hade famnen full inom loppet av några minuter och hade nog kunnat gå där och frossa ännu om hon fått bestämma...... :-)
Erik hade också famnen full - med faktaböcker om djur...... lillkillen är helt natur- och djurtokig och vill veta ALLT!

Efteråt åkte vi till ytterligare en djuraffär (det finns ganska många här i Kristianstad och snart har vi betat av alla) och fick oss en mycket trevlig och lärorik pratstund med ett biträde som kunde otroligt mycket om akvarier och alla dess fiskar. Han påstod att vi kunde köpa fiskar redan idag - kan ni föreställa er Eriks och mina ögon när han sa det?! Som små barns på julafton! :-)

Vi köpte några Guppy och några Platy - ganska lagom att börja med.

             

Tips på spontanpresentVisst är det ett jättefint armband? Man kan beställa det på www.bracy.se för 289 kr till förmån av Barncancerfonden.
I like! :-)

Se det som ett tips på spontanpresent till din fru, flickvän, mamma, syster, vän......


Båda är väl blåvita?

Ja, som ni förstått så är jag inte så insatt i idrottens värld...... vet dock att Martin hejar på IFK Göteborg och att de är blåvita - ja, det är väl typ på den nivån jag befinner mig. ;-)

Vet också att min lill-kusin Johan håller på MFF. Tydligen är det en jäkla skillnad på blått och blått. Helt plötsligt heter det "himmelsblått"......

Johan ville i tidigt skede se till att Ellen tog sitt förnuft till fånga och tog MFF till sitt hjärta.
Han köpte en MFF-napp till henne när hon var liten. Hon älskade den. Det gjorde inte Martin.

En dag var den försvunnen men återfanns i tvättmaskinen! Nu gick den inte att använda mer eftersom gummit hade fördärvats....... hrmmm..... hur gick detta till?! Martin?!

Vem är Anders Olsson?!

På min tid hette idrottsstjärnorna - Björn Borg, Ingemar Stenmark........ja, o.s.v. 
Jag har nu insett (efter en timme med Idrottsgalan) att jag är helt ute när det gäller att ha koll på kända idrottare. Jag har verkligen noll koll!!!
Namn som jag aldrig ens hört talas om blir nominerade till både det ena och det andra....... Jag menar... Anders Olsson, Jonas Jacobsson..... vad är det för några?

Martin bara skrattar åt mig.......

Jag hejar i alla fall på Charlotte Kalla! :-)


Mina favoriter på Idrottsgalan

Sitter och tittar på Idrottsgalan....... jag säger bara - Robert och Björn - mina favoriter!!! :-):-)


Simdynans vara eller icke vara

Enligt Ellen hade det gått mycket bättre på badhuset idag - inga tårar.
De hade blivit uppdelade i två grupper och  Ellens grupp hade de fått öva bentag och armtag. Ingen simdyna.... men det var vi ju förberedda på.

Ja, alltså jag kan ju inte det där med siminlärning...... simdynans vara eller icke vara. Det kan väl ungefär jämföras med stödhjulens vara eller icke vara. På BVC lobbar de ju starkt för att man ska lära barnen utan stödhjul.
Jag lärde mig med stödhjul och även mina barn.... det har funkat bra! :-)
Jag lärde mig också att simma med simdyna..... och det funkade bra :-) ....... men finns det nya sätt som funkar bättre så ska man naturligtvis testa dem om man tror att de är de bästa för ens barn.

Hur gör ni?


Jag?! Gammal?!

Jag: "- Haha... snart blir du gammal Martin!"
Ellen: "- ...... och mamma du är redan gammal, haha....!"

Sa jag inte något om en annons på Blocket?! *hrmm*

Vecka 4

Laddar inför en ny vecka och vad den kan erbjuda för överraskningar och upplevelser.....

• Martin blir "gammal" - fyller 35 på onsdag

• Jag ska på föräldrarådsmöte....

• Ellen ska till badhuset med skolan (igen) - undrar hur det går denna gången....? Håller tummarna för att det inte ska fällas några tårar.

• Erik ska till tandläkaren

• Vi ska köpa fiskar till akvariet

• Ellen ska till Ishallen

Ja, detta var bara ett axplock av vad vecka 4 kommer att erbjuda.....

Sov gott! ♥

Farmors galopp

Martin gjorde en "Martin" i morse och steg upp 04.45 för att köra iväg och måla golvlister till sovrummet. Lagom till att jag vaknade kom han hem och vi åt frukost tillsammans.

I eftermiddag ska vi åka till Hässleholm och gratulera svärmor eftersom hon fyllde år tidigare i veckan. Undrar vad det bjuds på idag? Det brukar bli gratänger eller olika typer av grytor - gott! :-)

Om Erik fått välja hade han valt "farmors galopp" - det är farmors kalops... *ler*
När han var yngre kunde han inte säga kalops utan tyckte det var enklare med "galopp" så därför har det fått heta så. :-)

Förresten, jag har hittat en av de försvunna skumtomte-påsarna. Den låg i stekgrytan! Bara två kvar.....

Blandade bilder

Blandade bilder......


Trist väder

Jag och Basti åkte ut till A3 för att rasta av oss. Grått, kallt, dimmigt - usch, vilket trist väder!!!


Så här grått och trist såg det ut på A3 idag.


Inatt dog jag......

I natt drömde jag att jag dog..... är det normalt egentligen - jag menar att drömma om det? Lite läskigt faktiskt!
Fast iofs så vet man ju aldrig vad som kan hända. Livet kan ändras på en sekund och man vet aldrig när det blir - kanske tur det?

Om jag dör hastigt så vet Martin redan nu hur jag vill ha min begravning..... för vissa kan detta te sig aningen märkligt att ha diskuterat sånt här men vi är båda överens om att vi ville vara säkra på att den andre visste. Helt plötsligt står man kanske där och man har inte en susning om hur ens respektive egentligen ville ha det.

Usch, hemska tanke om något sånt här skulle hända utan man är förberedd på det........

Sen är det ju barnen....... där har jag också haft många tankar hur allting skulle bli om jag helt plötsligt skulle gå bort. Därför gjorde jag en sak för några år sedan...... jag skrev ett brev till dem var som är meningen att de ska få om jag plötsligt går bort. Från början var anledningen mest att de nog skulle ha svårt att komma ihåg mig i framtiden (eller min rädsla för det) eftersom de inte var så gamla. Nu blir de ju äldre och minnena finns nog där hos dem och kanske är dessa brev mer för min egen skull nu?

Rent praktiskt (har jag och Martin skojat om) så blir det kanske inte så stor skillnad här hemma eftersom Martin är den som sköter all markservice....... ;-)
Man måste ju kunna skämta lite om det också :-)

Hemska tanke om det skulle vara tvärtom - att det var Martin som plötsligt gick bort....... om han nu inte skriver brev så kanske han kan skriva "instruktionslappar" till mig om hur allting ska skötas här hemma..... *skratt*


Min "snygg-Erik"

Min "snygg-Erik" sitter och kollar på en annan "snygg-Erik" :-)

                        

Eriks städtrick

Tidigare i eftermiddags när vi kom hem med akvariet fick Erik i uppgift att gå upp på sitt rum och städa undan på bänkskivan där akvariet skulle stå. Det var fullt med saker och såg ut som värsta bombnedslaget!
3 minuter senare kommer han ner för trappan.....

Jag: "- Va?! Är du redan klar?!"
Erik: "- Ja, jag bara spred ut sakerna!"
Jag: "- Vad gjorde du? Du skulle ju städa!"
Erik: "- Ja, men jag la dem lite här och var på golvet istället!"
Nu halkar Martin in på ett bananskal.....
Martin: "- Haha...ja, sådan mor sådan son!"

Känner ni den iskalla blicken han fick?! :-P


Var gömde jag dem?

Jäkla skit!!! Är jättesugen på skumtomtar och gick för att hämta en påse som jag gömt här på nedervåningen. När jag kom dit kom jag på att jag redan "nallat" den förra veckan..... jag vet ett ställe till..... men var fasiken gömde jag de andra tre som jag har kvar? Nu i efterhand ångrar jag bittert att jag inte skrev upp gömställena någonstans :-("- Härliga tider!"

Både jag och Martin får dagliga skrattdoser här hemma när Erik öppnar munnen och släpper ut de mest oväntade och märkliga kommentarerna.

Exempel från idag......

• Erik är i extas när vi packar upp akvariet och studsar upp och ner och säger uppspelt:

"- Härliga tider! Härliga tider!" :-) 

• Erik undrar hur många Cheezeballs han får ikväll till myskvällen. Jag säger till honom att förhandla med sin far. Tipsar honom om att ge Martin några pussar för att få fördel i sin förhandling. Erik tittar på mig och säger halvt upprört:

"- Näää.... nu går du för långt!" :-)

Erik har arbetat hårt

Erik han har verkligen arbetat hårt idag med att hjälpa till att göra i ordning sitt nya akvarium.
Han har sköljt gruset så att det kulle bli renare och fyllt på vatten. Nu ska systemet komma igång ordentligt och på torsdag är det OK att släppa ner fiskar i det.


Akvarium

Ringde hem till pappa för att höra om vi fortfarande hade kvar de stora guldfiskskålarna hemma hos honom.
Han letade men kunde inte hitta dem.

Jag och Erik bestämde oss för att "bara" åka och titta på fiskar i djuraffären. Vi skulle reka priser och kolla utbud. Det hela slutade med att vi åkte därifrån 30 minuter senare med ett akvarium och allt som behövdes därtill..... :-)

Undrar vem som var gladast - jag eller Erik?! Jo, Erik var nog gladast - han nöp sig själv på armen flera gånger för att han ville se om han var vaken.... *ler*...... gullunge :-)
Han pladdrade på med affärsbiträdena och det gick inte att få tyst på honom. Han hade tusen frågor att ställa om allt från hur fiskar gjorde barn med varandra till hur det såg ut när de sov...... de tyckte nog det var ganska skönt när vi gick därifrån!
I bilen på väg hem satt han och sa " - Oh Yeah!" hela tiden :-)Flicka 8 år säljes billigt!

Ellen bestämde ju sig igår för att vara KILLE på maskeraden och allt var frid och fröjd.... trodde jag.....!
När jag är ute med Tina på hundrunda ringer jag hem för att höra om de börjar bli klara för kalaset. Martin suckar och berättar att vår kära dotter nu plötsligt har tagit beslutet att hon inte längre vill vara kille - utan prinsessa!

Kanske tur att jag var långt därifrån för om jag hade varit hemma så hade jag nog satt mig vid datorn och lagt in en "FLICKA 8 ÅR SÄLJES BILLIGT-annons" på Blocket!
Jag hoppas inte att det är någon ny för-tonårs-fas hon ska gå igenom igen..... de kommer liksom i vågor och är inte alls roliga att uppleva!

Hur som helst så ville hon inte ha de prinsesskläderna som vi hade tagit fram utan hon hittade andra....*suck*

Måste dock erkänna att hon lyckats ganska bra med sin utstyrsel ;-)

"- Men, du kan ju!!!"

Erik skulle upp och träna tennis klockan 9.00 idag och eftersom hela familjen var uppe tidigt så passade jag och Ellen på att ta bussen in till Tivolibadet för att träna på att simma.
De skulle öppna 9.00 men vi var där redan kvart i och blev insläppta av de trevliga tjejerna i entrén. På så vis var vi alldeles själva i hela bassängen och kunde simma åt alla håll och kanter om vi så önskade :-)

Jag som inte har några som helst simpedagogiska tips började hitta på lite av varje. Vi övade på att flyta men Ellen har jättesvårt för att kunna slappna av. Hela hennes kropp vrider sig åt sidan (även när jag håller henne lätt under nacken) och det måste väl bero på att hon fortfarande spänner sig?

Sedan fick vi tag på en simring...... vet att man kanske inte ska vänja barnen vid dessa hjälpmedel men i Ellens fall tror jag faktiskt att det är rätt väg att gå. Hon behöver bygga upp vattenvana, trygghet och bli säker på rörelserna - men allra viktigast - att tycka det är kul!

Snacka om att jag blir förvånad när ungen helt plötsligt tar både bentag och armtag och börjar simma...... men, hallå..... du kan ju!!! :-)
Förut har hon bara lyckats göra en av rörelserna. Gjorde hon bentagen så låg armarna stilla och vice versa..... men nu gick det hur bra som helst för att vara vårt första besök!
Tror att hon överraskade sig själv också och det var ett stort leende på hennes läppar när hon simmade från ena sidan av bassängen till den andra och sen tillbaka igen.....

Jag tror på att hon fixar detta innan sommaren bara jag ta mig i kragen och åker dit med henne en gång i veckan.

Barbie-ben

Tittar ni på Let's Dance (ja, jag vet att du inte gör det Sofie....... så vuxen men ändå bara "9" år enligt testet *haha*)?
Hur som helst - eftersom barnen älskar det så blir det ju att man själv också blir sittandes i soffan och glor.
Efter två program vill man inte sluta att titta utan har redan skaffat sig sina favoriter.

Sopa undan Kitty (i första hand) och bana väg för Morgan och Magnus....:-)
Även Laila Bagge imponerar för att inte snacka om hennes ben!!! Jag har ju alltid sagt att mina ben ser ut som prinskorvar...... nu fick jag det ännu mer bekräftat! Snacka om Barbie-ben!

        
    
Sköljmedel = I-landsproblem

Martin har nu gått här hemma i ett par dagar och skrattat och undrat om vartannat om det var så klokt att skriva det där inlägget som handlade om sköljmedel och vilket fack jag skulle hälla det i.

Han skrattar åt mig och min förmåga samtidigt som han undrar om jag är medveten om vad "alla andra" ska tro och tycka. Gulligt av honom att bry sig men för min del spelar det ingen roll.
Visst, jag hade kunnat strunta i att skriva om det överhuvudtaget men varför skulle jag inte kunna bjuda på det?
Jag är bra på andra saker..... att veta vilket fack som är till sköljmedel är ett I-landsproblem för mig ;-) *ler*


Barn växer....

Erik slocknade i soffan och var omöjlig att få liv i. Vi kämpade tappert ska jag lova!
Eftersom jag dyrt och heligt hade lovat att lägga honom i badkaret ifall han skulle somna i soffan så gjorde jag naturligtvis det.

Vi hade glömt en sak..... barn växer och blir större och Erik fyllde ut badkaret ganska bra själv så att säga, så när det var dags för Ellen att kliva i så fanns det inte så mycket plats kvar.
Nu återstår bara att se hur länge han blir liggandes där...... ;-)


80-tal

Var hemma hos pappa & Ingrid för att inventera bland hans slipsar och gamla hattar. Hittade vad jag letade efter men när jag kom hem med det så säger Ellen

"- Mmmm..... det är ganska mycket 80-tal!"

Men hallå?! Vad vet du om 80-talet?! *suck och skak på huvudet*


Min tjej ska bli kille

Imorgon ska Ellen på maskerad! *suck* Ja, vid detta laget vet ni ju hur jag är...... jag behöver väl egentligen inte säga mer.
Måste dock påpeka att jag inte hade glömt bort det utan tankarna kring detta började på allvar snurra runt redan i går kväll - faktiskt! Men inte hjälpte det.
Fick panik-ringa Tina och be henne låna med sig något hem som vi kunde använda. Jag föreslog prinsesskläder eftersom jag trodde det skulle falla min dotter i smaken - men ack vad fel jag kunde ha!
Jag måste erkänna att jag inte riktigt hänger med i min dotters faser när det gäller klädsmak.......
Prinsessa?!!No, no no!!! Hon har nu mycket bestämt tagit ett beslut att vara utklädd till.......... kille! Ööhhh....... nu hängde jag inte riktigt med här! Var kom detta ifrån? Kille?!

Sorry Tina att du behövt släpa hem kassen med kläder........Helgen har börjat!

Fredagkväll - härligt! :-)   Inledde helgen med att fika här hemma med Jessica, Sofie och Malin. Kul att vi kan fortsätta hålla traditionen med fredagsfika vid liv även om vi inte jobbar på samma ställe längre.

Efter det var det hundrunda ute på A3. Nu snackar vi kolsvart!!! Man såg ingenting! Tur att man var utrustad med pannlampa! *ler*

Martin experimenterar med kvällsmaten och kommer att servera en pastagratäng - spännande!

Själv sitter jag här i mina smurfblåa långkalsonger och känner att tröttheten kommer smygande.....


Framtida yrke

Det kan vara svårt att en dag välja yrke och veta vad man vill utbilda sig till.
Nu är det ju ett bra tag tills dess att Ellen & Erik är där men de har redan framtidsplaner!
Ellens första drömyrke var att bli..... grenlagare! :-) Ja, alltså... för er som inte vet vad det är så är det en person som lagar trasiga grenar på träden..... :-)
Detta höll hon fast vid ganska länge men sen bytte hon och har skiftat mellan bl.a. dagisfröken, hårfrisörska, affärsbiträde...... men nu har hon hittat in nya bana..... hon vill bli målare! Måla väggar och hus! *ler*
Jaaa..... jag hade hellre röstat på tandäkare......

Erik är bestämd - fotbollsspelare eller militär.......

Vad månne de bli av dessa två?! :-)


Favorit i repris

Imorgon kväll ska Ellen & Erik göra en "favorit i repris" - sova i badkaret! :-)
Vi har olika syn på det där med vardagslyx *hrmm*..... ;-)


Hälla sprit på mina fönster

När solen skiner som idag så kommer det dåliga samvetet fram för att man har så oputsade fönster! Jösses vad skitiga de är!!!
Har tänkt på det ett tag nu men liksom inte fått tummen loss.....

I dag hörde jag dessutom några puts-tips på radion. Någon rekommenderade ättika och lite diskmedel i, vissa enbart diskmedel och vatten, men det tipset som jag reagerade mest över gick ut på att man skulle ta sprit! Inte kan de på fullaste allvar mena "dricke-sprit"?!
En hutt till mig och en på rutan.... *skratt*

Nej, det måste väl finnas någon typ av fönsterputs-sprit? Någon som vet?
Kvinnan som rekommenderade det lovordade detta och garanterade högblanka fönster..... tja, jag får väl öppna barskåpet och se vad jag kan erbjuda mina skitiga fönster...... får det lov att vara lite Absolut vanilj? *ler*


Hundvalp eller fiskar?

Efter ishallen körde jag och barnen till Grizzly (djuraffär). Brist på bajspåsar här hemma förde oss dit......
Varför brådska? Vi tog det som en utflykt och stod och studerade alla akvariefiskar väldigt noga. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så vill både jag och Erik ha ett akvarium och nu blev även Ellen lite sugen.... :-)
Erik resonerade med sig själv.....

"- Alltså, jag vill ju ha en hundvalp.... men den kan ju bajsa på mitt golv.... hrrmmm...... nej, då tar jag nog en fisk istället!"

Haha...... Ja, det lär nog bli ett akvarium förr eller senare......

Krampkänslor i fötterna

Idag skulle fötterna få sig en rejäl omgång - skridskorna skulle på!
Vad ska man säga...... efter ungefär 5 minuter var krampkänslorna fullbordade och jag började längta efter den där fikapausen. Mina förhoppningar om att barnen skulle bli trötta i fötterna snabbt och vilja pausa, grusades direkt när jag insåg att de verkade ha fötter av stål - de kunde åka i evigheter......

Man kan väl säga så här - det var tur att ishallen stängde kl. 16.00 för allmänheten annars hade vi nog aldrig kommit därifrån. *ler*


Sofie & Alice

Fikapaus :-)

Ishallen imorgon

Imorgon bär det av till Ishallen. Både Ellen och jag är överens - viktigast är fikakorgen! :-) *ler*

Erik har haft en demonstration på köksgolvet över hur det ser ut när han åker...... vi får väl se hur väl det överensstämmer med verkligheten ;-)

Nu mina vänner drar jag mig sakta men säkert tillbaka - mot sovrummet ;-)

Vi hörs imorgon - lovar att uppdatera mer då!

Sov gott!

- Ring, ring, why don't you give me a call?

Ikväll när vi satt och åt kvällsmat så ringde telefonen. Kanske inte något som ni reagerar över när det händer hemma hos er - men här hemma har det gått så långt att det har blivit lite wow-faktor på det! Sedan jag började blogga så har telefonen tystnat - rejält!!! Martin och jag har skojat lite om det till och från och vi har konstaterat att folk håller sig uppdaterade om oss ändå......

Visst ringer telefonen - men det är aldrig till oss - bara till barnen. Kompisar som vill leka. Är det någongång till mig så är det en försäljare som vill pracka på mig både det ena och det andra! :-(

Men ikväll ringde faktiskt Jossan - min kusin - som bor bara typ tre hus härifrån...... :-)
Vilken härlig, nykommen känsla det var - att få prata i telefon! :-) 


En sån här röd Kobra hade jag när jag bodde hemma. Tung som bly var den - så man orkade inte prata för länge.... Undrar om det var en medveten tanke från mina föräldrar att jag fick en sån här?!

Göra klister

Lite kryss i taket att klockan hunnit bli så här mycket och att jag inte skrivit något inlägg förrän nu! Men ska jag vara helt ärlig är det nog en sån där dag idag...... ni vet, när man inte har något direkt att skriva om utan helst bara vill gå och lägga sig och sova.

Onsdag idag = min barn-hämtardag. Var lite nyfiken på hur Ellen skulle se ut när jag hämtade henne.
Igår hade hon och några kompisar lekt att de tillverkade klister. Mycket verklighetstroget och med inlevelse...... de hade tagit lera och vatten och blandat ihop. Gissa hur hennes jacka och byxor såg ut?! *skratt*

Nu fick jag då tillfälle att för andra gången använda vår nya tvättmaskin.
Gick ganska bra tills jag kom till sköljmedlet...... var skulle jag hälla det?
Tre fack att välja mellan....... vilken taktik skulle jag nu välja? Elle belle bi, chansa eller svälja stoltheten och ringa till Martin?
Först kaxade jag upp mig och stod och resonerade med mig själv där ute i tvättstugan

"- Hur fel kan det bli? Vad är det värsta som skulle kunna hända om jag häller det i detta facket?!"

Tja, ibland får man väldigt vettiga svar när man resonerar med sig själv men igår litade jag inte riktigt på min "feeling" så jag ringde Martin. Han svarade inte......
Såååå..... då chansade jag helt enkelt (med hjälp av lite uteslutningsmetod).
Lagom till att jag hällt i sköljmedlet så behagar Martin att ringa upp - då var det så dags!
Men det visade sig att jag har lite känsla för tvättmaskiner i alla fall och hade valt rätt! :-)

Idag kunde man i alla fall se den rosa färgen skina igenom all skit på jacka och byxor....... *suck*

Var tog alla kärlekslappar vägen?

Häromdagen hittade jag en plastmapp full av gamla söta små kärlekslappar, brev och kort som Martin skickat till mig en gång i tiden..... ♥
Då kunde det ligga en liten lapp under kudden eller där man minst anade det med någon gullig, romantisk välformulerad mening.
Nuförtiden är det enda man möjligtvis hittar under sin kudde, gamla snorpapper eller liknande..... :-P

Jag skulle kunna tänka mig en kärlekssång...... *ler*Såååå bra! :-)

Tjejbesök

Erik har haft tjejbesök här hemma :-)
Elinas lillasyster följde med oss hem efter att vi varit där och dumpat av Ellen (som skulle leka med Elina).
Jag var full av förväntan över att Erik nu skulle kunna ledas in på lite alternativa lekar och sysselsättningar istället för de "gamla vanliga" men så blev det inte......

De har fäktats med svärd och kört med bilar - behöver jag säga att Erik var överlycklig?! :-)
Dessutom kunde hon blåsa bubblor med sitt tuggummi.... snacka om wow-faktor i Eriks ögon!!! Han var helt förundrad över detta fenomen och ville hela tiden se fler och fler bubblor. Stackars Tilda gjorde inget annat än blåste nya hela tiden - hon måste vara trött i munnen ikväll ;-) *ler*

Om jag får gissa så kommer nog de här Tilda-besöken att bli tätare och tätare..... *ler*

Sista lektionen....

Har precis kommit hem från Hässleholmsgården där jag nu varit på ringsekreterarkurs. Det var sista teorilektionen innan det stora provet... *isch*
Detaljfrågor och sånt som jag inte alls gillar....

När man väl är där så känns det faktiskt som att man ibland har lite koll på läget.... men sen räcker det att man kommer hem och då har allt förvandlats till kaos och förvirring..... *suck*...... hur ska detta gå?!

Det enda som känns hoppfullt är att alla andra på kursen verkar lika förvirrade som jag.... ;-)

Bozze

Har precis fått träffa en av världens sötaste! :-)
Han heter Bozze (uttalas Bosse) och har flyttat in hemma hos Ellens kompis Elina och hennes familj.
För er som inte vet så är Bozze en boxervalp - 8 veckor gammal - och kvarterets nyförvärv!

Titta gärna in på hans blogg! :-)

http://bozzeboxer.blogg.se

Paket från Korea

På väg för att hämta barnen på dagis/fritids så körde jag inom rätt postkontor och hämtade ut mitt paket. Det var (som jag trodde) från Korea. Det är Hee Sun (min "buddy") som skickat en överraskning till mig. :-)


Små "minipinnar" till Ellen & Erik :-)

Martin och jag fick kexpaket och barnen fick bestick.
Ellen blev överlycklig - kanske inte så mycket över pinnarna men desto mer över fodralet de låg i.

"- Ååhh! Jag som alltid önskat mig ett pennskrin!"

Ööhh.... va?! Sen när då?!
Nu var det ju iofs inget pennskrin men det visade sig att det kan fylla flera funktioner så numera är det fyllt med pennor och suddgummin....

Erik blev också jätteglad - fast över skeden.

"- Jag som alltid velat ha en "finsked"!

Ööhh.... va?! Sen när då?!
Han invigde den genast genom att äta yoghurt med den.....

:-)

Halleluja-moment

Det var nästan ett litet "Halleluja-moment" igår när jag kunde lägga mig i sängen och titta på TV (och dessutom ha datorn inom räckhåll) :-)

Jag har ofta haft som (o)vana att komma i säng väldigt sent men nu känner jag mig mycket sundare eftersom jag kommer i säng tidigare (då menar jag i gårkväll...... men det är väl ändå en bra start? *hehe*).
Att jag i verkligheten ändå inte somnar förrän efter midnatt - tja - det spelar väl inte så stor roll..... jag ligger ju i sängen *ler*

På tal om sängen...... jag tror jag avslutar mitt bloggande för ikväll och kryper ner mellan lakanen istället! :-)

Sov gott på er!


Var är våra barn?!

Efter frukosten i morse var vi plötsligt av med barnen - var var de?!
Jo, nerbäddade i våra sängar låg de och njöt och tittade på TV! :-) *ler*


Jag ska få ett paket! :)

Titta vad som väntade på mig när jag kom hem!!! :-)Jag har tydligen ett paket som ligger och väntar på mig - ett paket från utlandet...... spännande!
Åkte upp till Konsum för att hämta ut det men då visar det sig att det hamnat på ett annat postkontor och de hade redan stängt så nu får Nicke Nyfiken vänta till imorgon..... *suck*

Jag älskar ju överraskningar och vet inte riktigt vad jag ska gissa på eller var det kommer ifrån. De enda jag känner i utlandet är ju de från Korea och de från USA - så jag antar att det kommer från något av ställena.

Vi får väl se imorgon! :-)

Dialog

Dialog mellan Ellen & Erik......

Ellen: "- Kan du ta hämta ett glas vatten till mig?"
Erik: "- Jag är faktiskt inte din betjänt!"
Ellen: "- Men snälla Erik! Så gör jag det till dig en annan gång."
Erik: "- Det vet jag att du inte kommer att göra."
Ellen: "- Jo, jag lovar!"
Erik: "- Nej, jag vet att du inte kommer att göra det. Brukar jag någongång ha fel?!"

:-)

Dagens Erik-mening

"- Mamma, nu är det "sextonde city" på TV!"

citat från Erik.....

:-) *hahaha*

Min lilla plutta!

Ellen hade börjat gråta inne på badet idag när hon var där med skolan för att få simundervisning... :-(
Två åt gången hade de fått hoppa i bassängen och visa om de kunde simma till andra sidan - vilket hon inte kunde. Så hon fick gå upp och sätta sig igen - kan förstå att det inte kändes så kul....

Hon har ju haft smått ångest över detta badhusbesök i flera dagar nu stackarn..... och nu ska de in där varje vecka hela terminen. Iofs jättebra tycker jag, för om hon någongång ska lära sig att simma så borde det ju vara nu. Samtidigt så känner jag min dotter och hon är inte precis typen som lär sig i folkmängd. Hon kommer aldrig att lära sig när de är där inne med alla 2:orna, utan hon behöver avskildhet, lugn och ro.

Såååå därför har nu mamma Pernilla lovat att vi ska åka in till Tivolibadet en gång i veckan (sammanlagt kommer hon ju att få träna 2 ggr i veckan då) och öva själva.
Jisses - man kommer ju att bli stamkund där! ;-)
Så om någon har några bra tips eller övningar så är det fritt att dela med sig till oss behövande.

Ellen har noga påmint mig (säkert 5 ggr idag) om att vi ska ta det i små steg - och det är precis detta som karaktäriserar henne. Hon är försiktig av sig och vill bli trygg i små etapper och sen - vips - så kan hon det! :-)  Det vi måste lära oss är att ha tålamod med henne och inte rusa fram för fort.


Rädd för vattnet i vattenbanan..... vågade inte gå för nära.....

Ellen har alltid haft respekt för vatten och varit näst intill rädd. Man skulle kunna tro att vi försökt dränka henne när hon var liten - men jag lovar - det har vi inte! :-P

Muskelchock!

Min stackars kropp har fått en muskelchock (=träningsvärk) fast det är knappt jag vågar skriva det...... aningen pinsamt eftersom jag inte har varit i närheten av att anstränga mina muskler något nämnvärt.

Det enda jag skulle kunna tänka mig att jag möjligtvis har kunnat få detta av är att jag i går satt på knä (ja, jag vet att det är skitlöjligt!) när jag klippte tassarna på alla hundarna. Man är ju inte så där van att krypa ihop i den här ställningen och mina rumpmuskler måste ha tänjts ut en aning och även baksidan av låren..... *suck*

Så om ni ser att jag har en vaggande gång så vet ni vad det beror på......  Snyggt i kombination med min Michelin-dunjacka...... *skratt*

 

Dilemmat är löst!

Dilemmat är löst! :-)
Självklart (precis som Lise-lotte påpekade i en kommentar) så tar jag ju med mig datorn in i sovrummet! Det kan ju inte bli bättre! :-)
Martin blev lagom glad...... *hehe*

Så nu ligger jag här och kastar ett halvt öga på TV:n och ett halvt på datorn - vardagslyx! :-)

Nya skridskor

Idag inhandlades det nya skridskor till Erik eftersom vi ska till ishallen med Sofie och hennes barn - Philip och Alice. Ska bli spännande att se hur Ellen & Erik fixar detta - har ju inte sett dem åka på ett år - men de var ju iväg med svärföräldrarna tidigare denna veckan.
Själv är man ingen isprinsessa precis - snarare Bambi på hal is.....

Har också lovat Ellen att bli bättre på att åka in till badhuset för att öva simning.
De ska åka till badhuset med skolan en gång i veckan nu och Ellen har smått ångest över detta eftersom hon inte kan simma. Jag har försökt förklara för henne att det är därför de ska åka dit - för att lära sig - inte för att de redan ska kunna det.
Vi får väl se hur det går för henne imorgon då det är första gången!

Dilemma

Ikväll tänkte jag gå och lägga mig "tidigt" så att jag kan hinna njuta av att ha en TV på väggen i sovrummet :-)
Martin har konstaterat att det kommer att bli ett dilemma för mig - stanna uppe och sitta vid datorn eller gå och lägga mig och titta på TV - tufft val, det måste jag erkänna! *suck*

Ellen har tappat en tand

Min lilla prinsessa har haft ett väldigt bry här hemma ett bra tag nu då hon haft en lös framtand som man absolut inte fått röra - bara tittat på! Händerna på ryggen ungefär och helst 1 meter ifrån henne - lite svårt att veta hur lös den är med de förutsättningarna..... *ler*

De senaste dagarna har den lossnat mer och mer och Ellen har haft ett väldigt bry här hemma med allt hon ätit. Helst ville hon bara bli av med den men var för rädd för att våga dra ut den. Rädd för att det skulle göra ont.
Ikväll satt den väldigt löst men vi bestämde dock att låta den vila tills imorgon. ;-)

Helt plötsligt utbrister hon

"- Aahhh! Min tand!"

Och där ligger den! I hennes hand!
Hon hade råkat stöta till den och den lossnade av sig själv. Vilken lättnad! :-)
Det var med ett leende på läpparna hon kröp ner under täcket ikväll.
Sov gott älsklingen! :-)Nu får vi väl se om tandfen hittar hit :-)

Gult & grönt

Bilder från idag....
Projektdag

Tänkte att denna dagen skulle bli min "projektdag", d.v.s då jag tog tag i alla de saker jag hela tiden skjuter upp. Så jag var ganska laddad i förmiddags när jag vaknade och hade bestämt mig för vad jag skulle hinna med.

1. Plugga! På tisdag är det dags att gå ringsekreterarkursen igen och snart är det prov. Jag måste verkligen anstränga mig en nivå till för att överhuvudtaget ha en liten, liten möjlighet till att klara provet.

2. Tvätta min dunjacka som i stort sett kan stå av sig själv så skitig den är! ÖRK!

3. Klippa till en stor fäll till bagageutrymmet i bilen så att det inte blir så himla skitigt varenda gång man fraktar hundar där. Särskilt denna årstiden då det oftast är blött och skitigt ute!

Ja, det var väl i stort sett detta jag hade tänkt mig att hinna med.....
Men...... alltså plugga är ju inte så himla kul...... och tvätta... tja, jag har inte ens använt den nya tvättmaskinen någongång så jag vet faktiskt inte hur den fungerar!

Martin ställde sig demonstrativt bredvid mig när jag stoppade in jackan och jag kunde läsa hans tankar som en öppen bok....typ
"- Ha, få se nu om hon vet vilka knappar hon ska trycka på!"

Naturligtvis hade jag inte en aning!
Hittade en symbol som visade en fjäder och hann tro i en bråkdels sekund att det kanske betydde DUN...... men det visade sig att det betydde FINTVÄTT. Varför har man en fjäder till det?!

Martin mådde som en prins när han fick demonstrera och visa mig var alla knappar fanns. Tj, det kan jag väl bjuda på en söndag som denna ;-) *ler*

Jag strök PLUGGA från min lista och åkte hem till Tina istället för allmän tasstrimning. Vi låg där på golvet och klippte tassar till vänster och höger - trevligare än att plugga!

A3

Var ute på A3 med Tina, Mia och Nilla idag och våra 6 hanhundar. Basti fick busa av sig med Kaxe och var en mycket lycklig hund! :-)
Basti ser helt "galen" ut!

DiabloBasti och Diablo

Zorro


Trycksmärtor i ansiktet!

Igår hade Martin satt in vår nya TV lite provisoriskt på ett bord bara för att jag skulle kunna titta om jag ville.
Den ska ju upp på väggen idag så idag blir det "på riktigt"! :-)

Klart man ville titta på TV! Hade inte en susning om vilka TV-program det gick men vad fasiken - titta skulle man ju om det så var en tråkig svartvit dokumentär!
Hamnade i slutet på en film som jag såg klart och sen var det "Nyckeln till frihet" som jag nog har sett sådär typ 30 ggr - men som sagt det var ju själva känslan att kunna ligga där och titta, som skulle invigas....... :-)

Martin slocknade vid 01-tiden medan jag hamnade i någon konstig dvala mellan film och sömn..... vilade ögonlocken några sekunder - tittade upp - oups har vi redan hunnit så här långt i filmen - tja, det var så det fortlöpte!
Insåg att det var dags att släcka TV:n och ta av glasögonen...... men hjälp vad dessa två små grejer kan verka milslånga!!!
Att lyfta handen, flytta den två dm och trycka på off-knappen verkade för mig vara fullkomligt orimligt vid detta laget - hur skulle man orka det?!
Att dessutom ta av sig glasögonen och lägga dem på nattduksbordet fanns inte i min värld. Bestämde mig för att ligga kvar i samma ställning och sova med glasögonen....... inte jättesmart...... vaknade 1 timme senare med trycksmärtor överallt i ansiktet för att glasögonen tryckt lite här och var när jag vänt och vridit på huvudet i liggande ställning.....
Ja, jag vet! Jag är ju en pösmunk! ;-)

När vindarna viskar mitt namn....

Syskonen Olofsson sjunger....... :-)


Mycket sång

Först Kinamat och sedan sång - så såg konceptet ut för kvällen och det var ett lyckat sådant! :-)
Alfred slocknade i Eriks säng men mina änglar höll sig vakna och duellerade med mikrofonerna på samma nivå som alla oss andra.
På vissa håll blev det väldigt jämnt..... och vissa håll lutade det mer åt utklassning.... ;-)

Kul var det i alla fall! :-)


Redo för mys

Japp, då var man klar inför kvällens drabbning...... dresscoden för ikväll är - MYS - vilket jag hoppas de andra tar förgivet. Har tagit på mig mysiskläder och mina varma, gosiga inneskor och ljusen är tända lite överallt här så nu är vi redo! :-)

Erik sitter redan med mikrofonen och övar inför senare dueller.... han är verkligen duktig - blev precis "stjärnskott"! :-)

Är hungrig som en varg och hoppas de andra är det också så att vi kan beställa direkt.
Blir det Kinamat tror jag att jag ska testa en ny variant och inte fastna i de gamla vanliga rätterna. Idag ska jag nog testa Mickes "specialare" - Babi panggang special.


Punkt 2 och 3 klara!

Nu är även andra och tredje punkten klara! Sååå skönt! :-)
Alla tomtar och annat julskrafs har packats ner i lådor och kommer att vila tryggt till nästa jul.....
Det blev en del lådor...... och nu återstår det bara för Martin att bära upp dem på vinden.

Dammsuga är nog bland det tråkigaste jag vet och det allra värsta är att det gör mig på dåligt humör! Jag sitter här och har precis avslutat dammsugningen och känner att jag är irriterad!
Jag gillar inte vår dammsugare och det deklarerade jag högljutt sedan jag provat den första gången efter inköpet. Sladden är för kort och den låter för mycket! Blä!

Det känns fruktansvärt tomt och bart här hemma efter att alla julgrejer har tagits bort men samtidigt känns det rent och skönt!
Om 1½ h kommer Lotta & Ola och Anders, Annika och Alfred hit. Det blir hämt-mat och sedan Singstar :-) I like!


Punkt 1 är klar!

Nu kan jag stryka den första punkten på min lista - långrunda med Basti. Var nere i Åhus med Tina och hundarna fick springa av sig ordentligt.


Taktiskt?

Taktiskt? Smart? Slumpen? Tja, man kan väl kalla det vad man vill men idag när huset ska genomgå en makeover - från jultema till vardagstema - så ska man ju inte sticka under stolen med att det "underlättar" en del när kidsen är röjda ur vägen, så att säga..... ;-)

Nja, egenligen var det meningen att Ellen skulle leka med en kompis här hemma men sen blev det ändrat i sista sekund...... och Erik har precis blivit hembjuden till Valter.......

Nu kan jag gå här hemma och röja i min egen takt utan att ha de små rännande efter mig. Hade man bara haft tålamod och tid så hade de självklart kunnat hjälpa till men eftersom vi helst ska hinna bli klara till ikväll så gör jag det hellre själv....

Ellen hann dock hjälpa till med granen.... :-)

Svampbob är viktigare....

Sovmorgon till 9.30 idag - not bad! :-)
Jag hörde när Martin sa till Erik att han skulle gå upp och väcka mig och säga till att det var frukost...... men Erik som är fullkomligt trollbunden av Svampbob Fyrkant på morgnarna suckade ljudligt och gjorde en snabbvariant - han ställde sig i trappan och vrålade

"- MAMMA, VI SKA ÄTA!"

Tja, nu var jag ju redan vaken men annars snackar vi om brutal väckning!
Till slut kom han upp till mig (efter att Martin fått säga till honom 2 ggr) och hoppade upp i sängen, knuffade mig i sidan och sa

"- Kom igen mamma, jag missar ju Svampbob!"

Trevlig son man har...... *hrmm*

Zzzzz......

Zzzzz..........Ska själv börja dra mig mot sovrummet......
Imorgon kväll blir det Singstar-evening! Ska försöka lägga in så att ni kan få höra våra "underbara" sångröster.... *haha*

Sov gott!


Sov gott!

Dammsuga - jag?!

Sitter och tittar på Let´s Dance tillsammans med barnen och just nu är det reklampaus. Har en jättetrött kille som ligger mellan mina ben och gissar jag rätt så kommer han att slockna strax (nu menar jag alltså Erik - bara så att inga missförstånd ska uppstå ;-)  )

Sitter och funderar på vad morgondagen ska bjuda på.....
Mina uppgifter:
• långrunda med Basti
• "jula" av - allt julpynt ska ner i lådor och upp på vinden
• och nu den sista men tråkigaste punkten - DAMMSUGA!!!

Jag vet inte riktigt hur det blev min uppgift helt plötsligt?! Fast om min dammsugning kan göra så att den förbaskade TV:n kommer upp på väggen i sovrummet - ja, då kan jag väl tänka mig en engångsföreteelse... ;-) *ler*

Nu är Let´s Dance slut och Erik sover...... :-)


F-A-N

Erik: "-  F-A-N...... F-A-N...... F-A-N..... F-A-N...."
Jag: "- Vad är det du säger?!"
Erik: "-  F-A-N"
Jag: "- Men Erik, var har du hört det?"
Erik: "- Ellen har lärt mig.... men mamma, vad blir det? Vad betyder det?"

Onda ögat skickas rakt över rummet på Ellen. Röd i ansiktet börjar undanflykterna hagla tätt och den ena är sämre än den andra....
Under tiden fortsätter Erik med sitt bokstaverande och kläcker ur sig:

"- Det är precis som en ramsa! Den ska jag lära Herman och Valter."

Ööhhh..... NOT!!!

Myskväll

Jag minglar omkring här hemma med mitt rödvinsglas....:-) Njuter av tillvaron så att säga och att det är helg!

Ellen & Erik sitter klistrade framför TV:n och har väntat många dagar på att få titta på just detta program - Barda! Fast Erik har ärvt vissa delar av mig - han sitter halvt gömd bakom en kudde....

Martin har satt in diverse tilltugg till dem eftersom det är MYSKVÄLL ikväll och till det hör naturligtvis Let´s Dance. *skratt*

Mask i magen, eller?

Det sista jag hörde från Erik innan jag stängde ytterdörren i morse för att gå till bussen var:
"- Åh, jag är såååå hungrig, så hungrig!"

Sådär höll han på i stort sett hela morgonen fastän han fick en liten tallrik yoghurt. Han får bara en liten "aptitretare" eftersom han bara en kort stund senare ska äta frukost på dagis.

När jag möter honom här hemma efter jobbet är det första han säger till mig:
"- Åh, jag är såååå hungrig, så hungrig!"

Vad är det med honom? Mask i magen, eller?!
 

Höll mig vaken!

Bara för information så somnade jag inte på bussen på väg hem idag :-)
Kan det bero på att jag hade fullt upp med att proppa i mig skumtomtar så de stod ut från öronen på mig?! ;-) *skratt*

Min ängel :-)

Jag har en ängel och hon heter Sofie! :-) Hon har skickat små meddelanden till mig var jag kan finna Skumtomtar och Julmust ....... *ler* 
Idag hoppade jag av bussen i stan och gjorde mina två ärenden - köpa skumtomtar och gå inom Systemet och inhandla lite vin till helgen.

Biträdet i affären stod och sneglade på mig när jag tog min 10:e påse med skumtomtar och jag förstod att jag passerat gränsen för "normalt inköp". Så därför fick några påsar hänga kvar.... men min tanke är att skicka in Martin eller smyga in där själv igen imorgon :-)
Jag har inga som helst gränser i desperat läge utan mer eller mindre slet upp påse nr. 1 utanför dörrarna - åh..... vilken smak och konsistens!!! Mmmmm..... :-)

På bussen hem bestämde jag mig för att gömma påsarna på lite olika finurliga ställen här hemma av två anledningar:
· för att jag inte ska käka upp alla på en gång utan förhoppningsvis glömma några av ställena så att jag sen vid ett oväntat tillfälle råkar upptäcka ett "gömställe" och hamna i sjunde himlen.....

· för att inte någon annan familjemedlem ska "nalla" några av mina dyrgripar!

Kruxet är ju bara om jag verkligen vill/behöver hitta en påse p.g.a. att jag har darrningar och abstinens (fast så illa får vi ju hoppas att det aldrig blir) och inte kommer ihåg var jag lagt dem. Måste ju erkänna att gömställena är ganska bra *nöjd*

Rädsla för ensamhet?

Idag såg jag ett gammalt par som gick och höll varandra i händerna. De var så otroligt söta med sitt vitgråa hår och kutformade ryggar.... :-)
Undrar hur många par som verkligen får uppleva de där dagarna tillsammans och som får ha hälsan i behåll?
Egentligen vill man väl inte sia om framtiden men jag vill ju gärna se mig och Martin om 40 år gåendes tillsammans hand i hand. Jag med mitt kritvita krusiga hår och han - antagligen - ganska flintig...... *ler* 
Vi går där och pratar om gamla minnen och om hur det var förr....*skratt*

På TV gick det precis en serie där det bl.a. var en gammal dam som bodde alldeles ensam. Alla hennes vänner hade redan gått bort och hon hade inget direkt sällskap förutom hemtjänsten som kom och lämnade mat och ev. lite mediciner.
Tänk om det blir så? Att man är den som "lever längst" och alla ens vänner och bekanta inte längre finns i livet.
En del har barn som finns där vid sin sida men de i sin tur har ju sina egna familjer att ta hand om....

Oj, det här blev djupt men den där ensamheten - som nog jag i alla fall inte alltid är medveten om - kan nog vara fruktansvärd för många människor.

Kan vi inte bo i ett kollektiv när vi blir gamla och ensamma....? *ler* Då kan vi sitta där på verandan och fika och snacka strunt - visst låter det bra och ingen behöver känna sig ensam!


Nyduschade

Nyduschade och trötta barn......

♥♥♥

Deal

Haha! Har gjort en "deal" med Martin - a good one! :-)
Om jag hjälper barnen att duscha så kör han och köper något gottigt till mig :-)  Nice!!!

Jag menar..... vaddå..... att hjälpa barnen är ju ingenting...... Ellen fixar allt själv och Erik slänger man in i duschen och sen kallar han när han behöver hjälp med att ta schampoo!
Hahaha :-) *stooort leende*

Desperationen börjar sprida sig!

Trött & hungrig...... ingen bra kombination för någon - inte heller för mig!
Vårt "gotte-skafferi" är fullt men där finns inget som jag är sugen på. Drömmer bara om mina skumtomtar och att de nu är ett avslutat kapitel......
Om någon av er råkar få tag på en påse - eller två :-) - så betalar jag gärna det dubbla om jag får köpa den av er. (Snacka om att vara desperat! :-S)
Men tänk då på att det måste vara "rätt" sort - alltså Cloettas Juleskum (röd påse eller låda) :-)

Desperationen har tagit mig så långt att jag nyss helt hysteriskt slet upp en påse nötter och började knapra på ....... *suck*....... ja, det säger väl en hel del......!

Tung-bilder

Lovade ju er bilder på de vridna tungorna........ ser som sagt aningen "freaky" ut!

Pulkabacken

Vi tog med oss Basti till pulkabacken och det var helt klart en vinstlott! :-)
Hade nämligen sett en härlig bild på Helenas blogg när Chivas drog lilla Meja i hennes pulka. Jag blev jättesugen men då hade vi ju ingen snö här nere i söder.....

När snön väl kom så var man ju inte sen på att ta fram dragselen och pulkorna.
Basti tyckte det var skitkul och då ska vi inte snacka om vad Ellen & Erik tyckte! :-) Båda var överlyckliga och Basti han gick/sprang stolt som om han inte gjort något annat i sitt liv!

Pulkabacken var ganska uppåkt och snön lyste en aning med sin frånvaro..... ;-).... men vad gjorde det?! Ner kommer man ju alltid och även så idag...... :-)


Barnens draghund...."- Se upp i backen!"
Sömnmedel på bussarna?

Vad är det med bussarna egentligen? De har en sövande effekt på mig och jag undrar vad det beror på. Förr i tiden somnade jag aldrig på stadsbussarna men nu hinner jag inte ens parkera ändan förrän ögonlocken börjar falla nedåt.....

I morse gick jag verkligen in för att inte somna utan spärrade upp ögonen allt vad jag kunde och började läsa Metro och lyssna på musik. Men va fasiken! Hann inte ens halvvägs förrän jag insåg att jag aldrig skulle klara det ända fram.

Likaså nu på vägen hem. Kände mig inte alls trött utan satt och planerade vad jag skulle göra nu i eftermiddag......zzzzzzz.......... *suck*!!!! Sen känner man sig som en zoombie ut i fingerspetsarna! *gäsp*

Nu kom resten av familjen hem och nu ska vi ut och åka pulka allihop! :-)

Kan ni vrida tungan?

Både Ellen & Erik kan vrida sina tungor! Ja, då menar jag alltså inte att rulla ihop dem till ett "rör" utan att verkligen vrida runt dem 90°!

Det ser aningen "freaky" ut och man börjar undra vad det är för några aliens som man har fött fram...?! Varkens Martin eller jag kan göra denna skumma grej med våra tungor - och ni må tro att vi har försökt och övat!

Ska lägga in en bild på detta imorgon.

Fler som kan detta?


Min man är en missbrukare!

Ja, nu har jag fått det bekräftat - det som jag så länge anat och misstänkt! Svart på vitt i Lokaltidningen som damp ner i brevlådan hemma hos oss idag.

Om Martin någongång skulle varit med i Robinson och bara hade fått ta med sig en sak till ön så hade det blivit - nässpray! 100% säkert hade det blivit nässpray!

Han är helt tokig i det och kan nästan få lite desperata drag om han skulle upptäcka att det är slut och han inte har några på lager här hemma.
Han har gjort några tappra försök till att sluta men det är en "tuff kamp" *hrmm* och tillslut har han trillat dit igen.
Jag har försökt berätta för honom att han måste ta tjuren vid hornen och härda ut *hihi*


Släng inte bottenskrapet!

Har kommit på att jag är barnsligt förtjust i vaniljvisp och hade utan problem kunnat sleva i mig mängder! :-)

Efter middagen åt vi Frödinge kladdkaka och vaniljvisp (Martin blir överöst av "Grattis-tårtor" från både Kvantum och Maxi eftersom han snart fyller gammal *hehe*).
Det blev lite vaniljvisp över och fy hundan för den som skulle våga sig på att slänga bottenskrapet! Nej, det sparar vi och ställer in i kylskåpet så att lilla jag kan ta fram det senare (alltså nu) och äta medan jag tittar på Grammisgalan och bloggar (samtidigt). Nu snackar vi vardagslyx! :-)

Det tråkiga med detta är att man inte riktigt känner när man blir mätt utan helt plötsligt bara upptäcker man att det inte går att få ner en endaste liten sked till för då känns det som att allt kommer upp igen - ni fattar va?! Örk!
Men tro inte att man kan föräta sig på denna ljuvliga frestelse - icke så nicke!

Till detta dricker jag den ädla drycken Ramlösa med smak av blåbär - till min förfäran så har julmusten tagit slut! Men jag har hopp - påsken är inom räckhåll och med affärernas framförhållning så har de säkert redan några flaskor påskmust på lagret - eller vad säger du Anders? :-)Jaha..... nu hoppade den där mättnadskänslan på mig och jag känner mig helt plötsligt inte sugen på mer.....

Erik lär sig åka skridskor

Hittade en filmsnutt från ishallen. Det är ungefär ett år sedan....:-)

Skridskor på Finjasjön

Jaha, nu är jullovet slut och man är tillbaka på jobbet igen. Det är bara att vänja sig vid tidiga morgnar och mörka hundrundor igen.... *suck*

Ellen & Erik har tillbringat dagen i Hässleholm med farmor & farfar.
Det är aldrig en "lugn" stund när de är där utan då ska det aktiveras och upplevas. Jag är otroligt tacksam eftersom det dövar mitt dåliga samvete en aning.....  Jag har t.ex. länge velat ta med barnen till ishallen för att öva skridskoåkning. Vi gjorde det några gånger förra våren och redan då tänkte jag att vi skulle bli bättre på att ta oss dit. Men...... hela hösten gick och inga besök i ishallen....

Det är i dessa situationer det är helt underbart att ha svärföräldrar som mer än gärna åker skridsko på Finjasjön med sina barnbarn. :-) TACK!!!

Så nu sitter det två slagna hjältar i soffan och väntar på kvällsmat! :-)

Två bilder från i fjol.....
Tuff morsa!

Ikväll har jag återigen haft en diskussion med Ellen om att hon vill ha en mobiltelefon.... *suck*   Att hon aldrig ger sig?! Både jag och Martin är helt överens om att hon inte har något som helst behov av en egen mobil ännu. Men vår envisa dotter håller inte med.....

Hon tar till sitt allra yttersta för att försöka övertala oss....

Ellen: "- Men mamma, typ nästan alla andra har en!"
Jag: "- Jaha, vilka då?"
Ellen: " Men mamma då!"
Jag: "- Ja... vilka?"
Ellen: "- Ja, alltså Antonia har ju en...... och Albin och Gabriel...."
Jag: "- Ojdå.... vad många!" *hrmm*
Ellen: "- Det är faktiskt fler som har!"
Jag: "- Ja, kul för dem då!"
Ellen: *suck*

Tuff morsa!


Dagens outfit

Skulle bara ta en liten mini-runda med Basti efter maten. Utan att titta på termometern så tar man ju för givet nuförtiden att det är kallt ute så på med tjocka dunjackan, mössan, vantarna, täckbyxorna, kängorna och reflexvästen. Ja, jag vet..... jag såg inte klok ut...... Martin gick förbi mig när jag klädde på mig och stannade upp och kunde inte låta bli att kommentera.....

"- Du ser skit-tjock ut!"

Öööhhh..... visst, ser du mitt långfinger här innanför de tjocka vintervantarna?! :-(
Det blir liksom inte bättre än så här - detta är "live"!
Men jag ska väl villigt erkänna att jag aldrig skulle sätta min fot utanför ytterdörren iklädd denna utstyrsel för sådär ca 15 år sedan.....
Nu kör jag praktiskt! :-)

Är det detta man i modebloggarna kallar "dagens outfit"? ;-)

Pokémonfigurer

Små Pokémonfigurer.
Tänk att det kan vara så kul att leka med dem..... Erik älskar det och vårdar dem ömt. *ler*


Vem har tagit ett bett på äpplet?

Martin tyckte nog att jag behövde sysselsättas så han skickade iväg mig (trots mina protester...) till Kvantum för att handla. Behövde i alla fall inte skriva inköpslista - det gjorde han....

När jag kom hem skulle alla varor packas upp och den nya frukten skulle byta plats med den gamla i fruktskålen.
Vad upptäcker man då?! Jo, ett stort bett är taget på det ena äpplet men det låg neråt så man kunde inte se det förrän man tog upp det.
Jaha, vem är den skyldige? Min blick sökte sig genast till Erik som just då satt och åt en clementin vid köksbordet. När jag höll upp äpplet såg det ut som om han skulle sätta clementinklyftan i halsen.... haha, inget pokerface här inte! :-)

"- Jag blev hungrig när du var i väg och handlade och pappa målar ju bara väggar hela tiden....." förklarade vår son.

Mhmmm..... men man kan ändå inte bara gå och ta ett bett här och där för att man blir hungrig och sedan lägga tillbaka det för att man inte ska se det.

Fast iofs så såg jag ett praktexempel  på det när jag var på Kvantum. Vuxna människor som går och tar godisbitar och käkar dem medan de plockar till sig resten av varorna..... men hallå?! Hur funkar ni egentligen?!


Somnade bland målarfärg och penslar

Martin målar väggarna för sista gången och barnen leker med kompisar. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag gick in och la mig i sängen i sovrummet och tänkte att jag kunde hålla Martin sällskap bland alla penslar, rollers och maskeringstejp.....
Hrmmm.... jag somnade - snyggt sällskap man är!
När jag vaknade var Martin inte längre där..... *hehe*

Näshåren

Har varit ute och vädrat hunden i 2 timmar. Inte lika kallt idag - skönt!
Martin och jag diskuterade det - vi var överens - värst är det när det är så kallt så att näshåren fryser och blir stela! *skratt*


Tomtar på vinden?

God morgon! Det blev sovmorgon i alla fall :-)  
Jag hörde när Martins väckarklocka ringde men tydligen hade han också tagit sitt förnuft till fånga och insett det värdefulla med en sista sovmorgon så den stängdes av!

Vad ska man då göra en dag som denna? Tja, vad gör ni?
Martin har gett mig små - men tydliga - hintar om att tomtarna kanske bör krypa ner i sina lådor och tillbaka upp på vinden igen. Men är inte det lite tidigt? Borde de inte få vara framme till helgen åtminstone?

Granen kommer att åka ut i kylan på söndag då Lions har sin årliga graninsamling här i trakterna. Det trista är att det kommer att bli så mörkt när man tar bort alla dessa ljusslingor, adventsljusstakar och stjärnor......

Min singellägenhet

Imorgon bitti är det min sista chans till sovmorgon detta jullovet och nu har Martin gjort klart för mig att han tänker börja sin väggmålning i sovrummet kl. 08.00 - men hallå(!) - då sover ju jag!!! Lite hänsyn till de sömnbehövande tack!

Funderade starkt på att sova inne hos Ellen eller Erik i natt bara för att få möjlighet att sova lite längre..... men Martin förklarade att även barnen ska upp "i tid" för att nu i sista sekund försöka få dem att vända tillbaka dygnet så att de inte ska vara fullkomliga zombies när vi lämnar dem på dagis/skola på torsdag.

Vart ska jag ta vägen? Det är nu jag hade behövt min singellägenhet!

För er som inte känner till denna fantasi-lägenhet så kan jag berätta för er att den är skitfin! :-)

Det började en gång för mååånga år sedan då jag och Martin inte riktigt var överens om en möbel som skulle inhandlas. Jag ville ha den men inte min käre make. I detta fallet blev det faktiskt som Martin ville - nu i efterhand så kan det ju tyckas vara lite märkligt! *ler*

Jag vet att jag blev smått irriterad och sa väl något i stil med att

"- Om jag hade haft en singellägenhet så hade den funnits där!"

Tja, alltså om jag hade haft obegränsat med pengar också vill säga.....

Sedan dess när jag har sett något om jag skulle vilja ha - men tyvärr inte kan köpa p.g.a. att det är för dyrt/orimligt eller för att tycke och smak mellan mig och Martin inte överensstämmer - ja, då brukar jag säga att det ska jag ha i min singellägenhet. Då känns det inte så knäckande att jag inte "får" det jag hade velat ha..... förstår ni mitt resonemang?
Martin har hängt på och kan även han säga att "- den kan du ha i din singellägenhet!"

Jag kan bara säga att min singellägenhet är jättestor och är fylld av allt jag drömmer om.... :-)

Denna underbara uppfinning!

Vem behöver sänglampor när det finns pannlampor?! *skratt*
Det är det nya här hemma hos familjen Olofsson..... en trend att ta efter mån tro?

Jag har länge velat ta ett kort på Martin när han ligger där i sängen och läser en av sina hundratals böcker med pannlampan runt huvudet - men där gick tydligen gränsen.... *suck*
Hur som helst så smög jag mig in i sovrummet en kväll när jag visste att han låg och läste och snabb som en indian drog jag fram kameran som västa papparazzin - och klick så var han förevigad!

Han blev dock aningen sur över detta så jag vågade inte sätta in kortet på bloggen. Men nu har det ju gått några veckor och han har lugnat ner sig och ikväll blinkade jag lite extra snällt med ögonen, la huvudet på sned och frågade om det inte var OK att bilden publicerades.....
Suck och stön men jag kunde ana ett OK från honom - och man är väl inte sen på att nappa *hehe*...... Ibland har det hänt att jag har fått släcka Martins pannlampa eftersom han har en viss tendens till att somna med boken i famnen..... :-)  Då kommer man in där i sovrummet - blir bländad av det starka skenet - undrar varför han inte vänder bort huvudet så att jag slipper få ljusstrålarna rakt i ögonen men inser sedan att han sussar sött..... :-)

Ja, jag ska erkänna att även jag själv använder mig av denna underbara uppfinning..... även i sängen.....


Klia på ryggen

Att bli kliad på ryggen var något av det bästa jag visste när jag var yngre :-)  Bäst var det är mamma gjorde det för hon hade så långa hårda naglar så det rev skönt!

Både Ellen & Erik har samma kli-passion som jag och Erik har också ryggen som favoritställe. Han vill gärna göra det som en rutin - att jag ska klia honom på ryggen varje kväll när han gått och lagt sig.

I kväll när jag låg bredvid honom i sängen kom han på att jag inte hade något nyårslöfte! Det borde jag ju ha, tyckte han..... 
Eftersom han har som nyårslöfte att ge mig minst 5 pussar varje dag i ett helt år så tyckte han därför - i rättvisans namn - att jag borde ge honom i nyårslöfte att klia honom på ryggen varje dag i ett helt år! Öööhhhhh...... no!!!
Han uppmanade mig dock ändå att sova på saken.... *skratt*

Kusinerna

Både Ellen & Erik tycker det är roligt att få träffa sin kusin Alfred.
Särskilt Ellen tycker det är både spännande och kul att få ta hand om honom och "passa" honom lite. Tror nog att Alfred tycker det är minst lika kul.... :-)
Gravid?

Jag kan verkligen konsten att se gravid ut fastän att jag inte är det! Snacka om att min mage kan svälla upp! Efter middagen ikväll med både det ena gottiga efter det andra så ser jag nu ut att vara i minst 7:e månaden.....

Tja, vissa saknar ju det där med att ha en bullig mage så man ska kanske passa på att luta sig tillbaka och lägga händerna på magen och försöka minnas hur det kändes en gång i tiden....? ;-)

Tur man har tagit på sig resårbyxorna nu.... :-) *ler*

2 dagar kvar....

Idag är jag nog både pösmunk och aningen sunkig.....  ni vet flottigt hår, osminkad och skitiga myskläder. Men snart ska det bli en total omvandling. Ska nämligen iväg på middag till mamma och då får jag fräscha upp mig.

Martin är i full gång och målar väggar i sovrummet och jag har inte en susning om vi kommer att kunna sova därinne i natt utan att bli "höga" på ångorna. Nu är det nog iofs inga farliga ångor men jag känner inte riktigt för att ligga därinne om det fortfarande luktar. Då bäddar jag nog hellre ner mig hos någon av barnen - och gör dem överlyckliga!

2 dagar kvar tills jag börjar jobba igen - jag som precis vant mig vid detta glassiga liv - sovmorgnar, fralle-frukost, fotinlägg (haha), hundrundor i dagsljus och ingen stress.....! :-)

Bilder

Bilder från idag.....   tråkar jag ut er?


Mac

Ser ni godisbiten han försöker fånga?

Miller

Basti

Hundar och ungar och hembryggt äppelvin....

För ganska längesedan spelade jag och Martin ett musikspel med Lotta och Ola.
Jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick till men Martin fick i alla fall i uppgift att sjunga en sång som innehöll ordet "hundar". Då klämmer han i och sjunger följande "- Hundar och ungar och hembryggt äppelvin...."

Öööhhhh........ stopp!!!! Nästan alla var överens om att det inte fanns någon låt med den textraden och själv var jag mer eller mindre övertygad om att han bara försökte sno till sig poäng och fuska.
Han var dock envis och hävdade att det fanns en artist som sjöng denna låten men kunde bara den raden. Han fick ingen poäng.....

Detta har blivit en liten klassiker för oss och då och då har jag pikat Martin över denna textrad....... men häromdagen blev jag tyst. Då låg det ett tidningsurklipp på köksbordet. Det var en minnesruna över en man som hette Alf Robertsson. I texten stod det att ett av hans mest kända verk var låten "Hundar och ungar och hembryggt äppelvin"....... behöver jag skriva mer?!

Knäpp, knäpp, knäpp på näsan.........


Hemma igen

Nu är man Skånetös igen :-)
Som man brukar säga - "Borta bra men hemma bäst!"   Det är alltid skönt att komma hem och jag ska erkänna att jag redan har provlegat min säng - såååå skön..... ;-)   Är tok-trött ikväll och hade gärna gått och lagt mig nu.

Helgen har varit kanon! Det tillhör ju inte vanligheterna att få bo på hotell därför känns det ju extra lyxigt. Det har funkat över all förväntan att bo tillsammans allihopa (tvåbenta som fyrbenta) och jag gör gärna om hela konceptet en annan gång.

Imorse skulle vi hinna checka ut innan vi tog några steg in i mässhallarna och utställningsringarna. Det tog lite tid att få ner allt vårt bagage från 17:e våningen eftersom hissarna fick fnatt emellanåt...... Men med andan i halsen landade jag med alla mina grejer lagom tills dess att man startade i ringen. Det vara i stort sett bara ut med hunden och in i ringen direkt......

Basti blev placerad som 2:a bland hanhundarna och fick en bra kritik så inga sura miner här inte... :-)

Kamerabatteriet är på laddning men jag lovar att det kommer bilder senare....

Många hundinlägg

Som ni förstår så handlar många av inläggen under den här helgen om hundar. Det kan ju bero på att jag ägnar i stort sett all tid denna helg till hundar.... ;-)

Man möter otroligt mycket folk när man är iväg. Man lär känna nya människor vilket alltid är kul.
Vissa går in för detta med utställning till 200% och vissa (som jag själv) ser det mer som en rolig grej.
Det är alltid kul att få möjlighet att se och träffa nya hundar. För min del är det ju extra kul att få träffa andra Gordonsettrar.

Imorgon är det min och Bastis tur att träda in i utställningsringen - håll tummarna ;-) !!! Vi får väl se hur det går.....

Aj, mina fötter!

Hur kan man få så ont i fötterna? Det känns som om de ska sprängas och för varje steg jag tar så gör sig min hallius vallius (ja, jag vet att det inte heter riktigt så...) påmind.

Jag skulle ju "styla" lite i förmiddags och tog på mina klackastövlar och det kan jag säga er - att efter ett helt jullov när man levt i sina gy-dojjor med fotinlägg (ja, jag vet att det är kärringpoäng med fotinlägg...*suck*) då är fötterna inte längre skapta för att plötsligt sättas i klackaskor!
Efter förmiddagen kändes det som om det stack spikar in i foten för varje steg jag tog. Så jag sket i det där med att "styla" och bytte om till mina gamla hederliga gy-skor med fotinlägg igen - ååhhh, vad skönt! :-)


Första rapporten

När man vaknar är det ganska skönt att känna sig utvilad och pigg..... det gjorde jag inte idag! Mitt eget fel eftersom jag inte slöt ögonen förrän vid 1-tiden i natt. Klockan ringde 06.00 :-(

Ut med hundarna, göra vid sig, packa väskan och hinna äta frukost! Hotellfrukostar är ju bland det bästa jag vet men i morse var det för tidigt så jag hade inte hunnit bli hungrig ännu - det blev en macka - här lyxar man på...*hehe*

Jag fick äran att visa Douglas och återigen måste jag kommentera min egen kondition som urusel!!!Tre varv i ringen och jag är svettig!!! Pinsamt värre!

Atlas blev bästa hanhund med CK och tvåa kom Kezo med CK (Kezo som för övrigt nog också var morgontrött eftersom han hellre ville sitta än stå...)

Bästa tik blev Astrid med CK och sedan blev det en uppgörelse mellan Atlas och Astrid där Atlas idag tog hem BIR:et och Astrid blev BIM.


Calle & Atlas        Tina & Astrid

Bastis snygge bror - Atlas!

Tanja & Kezo

Astrid


Jag är inte lämplig som....

Det finns många yrken som jag skulle kunna tänka mig.... sen finns det också många yrken som jag inte skulle kunna tänka mig.... av olika anledningar ;-)
Det finns ju yrken som man helt klart inte är lämplig för och det måste man ju inse! Jag ska erkänna att jag inte är lämplig att jobba som kartläsare..... förvånade?! *skratt*

Ni skulle sett mig och Tina idag (eller hört - det hade nog varit minst lika kul!) när vi skulle köra några hundra meter till hotellets parkeringshus...... Jag som kartläsare och Tina som chaufför......

"- Sväng bara vänster och sen vänster och sen tjoff tjoff!"

Så lät det när jag skulle dirigera Tina in till parkeringshuset.
Tja, vad ska jag säga - lätt att vara tuff när man sitter som passagerare! *skratt*

Kristaller

Idag har termometrarna fått damma av minusgraderna....... iskallt ute - men härligt! :-)

Innan jag åkte till Göteborg hann jag ut och fånga några kristaller - visst är de vackra?
Hotellhund

Vi hittade en liten restaurang tvärs över gatan som vi chansade på. Ingen gourmetmat precis men det dög gott.

Eftersom jag inte ska ställa Basti förrän på söndag så är ju morgondagen ledig för oss men jag har lovat att hjälpa Tanja med hennes hundar om det skulle behövas. Förhoppningsvis ska jag hinna träffa Magda en liten stund också...... vi får väl se vad vi hinner med.

Basti skulle lätt kunna bli hotellhund. Han gillar läget så att säga... ;-)
Att åka hiss upp till 17:e våningen är inga problem..... att gå genom "karuselldörrar" (ni vet sådana som snurrar runt) är heller inga problem.... att han dessutom delar rum med bl.a. söta Bella (Lise-lottes tik) gör ju inte saken sämre....*hehe*


En av Lise-lottes valpköpare hade hjälpt oss att fixa hotellrummet och titta
vad hon dessutom hade ställt in till oss! :-)  Tusen tack!!!


Nu är vi framme....

Jaha, då har jag kommit upp till Göteborg och sitter just nu på hotellrummet och väntar på att vi ska gå och käka något.
Att köra upp hit gick bra fast jag var ensam i bilen...... ja, ni vet ju hur mitt lokalsinne är *hrmm*
Eller bra och bra...... den här helgen blev extra dyr.... :-(  Jag hade väl hunnit sitta i bilen ca 5 minuter innan jag blev stoppad ....... av POLISEN!!! Jag brukar inte svära - inte min grej - men nu är det dags - JÄVLA HELVETE!!! 2000kr fattigare..... !!!!! Så! Nu snackar vi inte mer om det! Men resan kunde ju haft en bättre start...... :-(

I dag var det ju ganska enkelt att köra - bara att följa bilen framför - d.v.s. så länge det var Lise-lotte.
Det blev dock lite tufft när vi började närma oss målet. Mycket trafik, mörkt, ingen aning om var vi är, GPS:en tjatar om att jag ska svänga hela tiden och Tinas ord mal i bakhuvudet på mig " - Se upp för spårvagnarna!"     Shit!!! Jag ska erkänna att jag hann köra mot ett rödljus och X antal gula...... *oups* Allt för att inte tappa bort Lise-lotte och Tina.

Nu ska vi äta....

Nyårslöften

På tal om nyårslöften......

Min syster berättade för mig att nyårslöften inte borde vara något förbud av något slag...... t.ex. inte äta godis på ett år (eller något annat klassiskt).
Istället skulle man tänka på att om man nu ville avlägga nyårslöften borde det bli något man skulle istället.

Min son anammade detta - "Jag ska ge min mamma minst 5 pussar varje dag i ett år!"

Gott! :-)


Mammas pojke....

"- Jag längtar INTE till imorgon!"

Det är Erik som har tårar i ögonen och klamrar sig fast vid mig när vi ligger i hans säng och spelar Pokémon innan han ska somna. Han vet att jag ska åka iväg över helgen och att det bara är ett par dagar men för honom är det lååååång tid!
Han är mammig ut i fingerspetsarna.......

Frågan är ju om han är mest ledsen över att jag ska åka eller för att han nu inte har en personlig översättare när han spelar Pokémon på ett par dagar...? ;-)

Diamonds....

Av en ren slump började jag pilla med min vigselring häromdagen och upptäckte att en av diamanterna satt löst. Det gick att vicka på den så nu vågar jag inte använda ringen förrän jag fått den fixad och lagad.
Så om ni ser mig utan ringar så betyder det inte att jag och Martin gått skilda vägar........


Gothia Towers

Datorn kommer att följa med på min tripp till Göteborg så det blir bloggning direkt från Gothia Towers hotellrum...... det ni! ;-)

Tina har pratat varmt om en vi Skybar som tydligen ska finnas där. Någon om vet något om det eller rent utav har testat den? Ska bli intressant! *ler*


Highlight nr. 3

Ännu en spontan-mini-semester...... fast denna gången var temat skidåkning.
Vi åkte tåg upp till Stockholm och sedan flög vi vidare till Tärnaby. Massor av snö och inget folk - lovely!!! :-)

Tre stavtag och sedan stod man i backen, ingen liftkö utan man bara åkte rakt in och grabbade första bästa lift....... helt underbart!

Det var detta året som Erik knäckte skid-koden på riktigt. Nu kan hela familjen fara ner för backarna!


Martin sover på tåget....

Martin sover på flyget...

Picknick i backen...Highlight nr. 2

I somras tog vi en spontan-mini-semester till Danmark och besökte Legoland. Vi hyrde en stuga och hade allt vi kunde behöva + att vi fick njuta av underbart sommarväder! :-)

Jag har för mig att jag varit i Legoland när jag var yngre men enligt min pappa så har vi aldrig varit där..... har jag bara drömt?!

Hur som helst så var det verkligen en upplevelse och en toppensemester. Jag fick t.o.m. Martin till att dricka lite vin med mig på kvällen - kryss i taket!!! Som ni förstår så tillhör det alltså inte vanligheterna att Martin dricker vin.......

Bilderna får tala för sig själva....Kvällen när vi kom hem från Danmark "dumpade" vi barnen hos svärföräldrarna i Hässleholm och åkte sedan på inflyttningsfest i Gringelstad. Anders & Annika hade byggt ett nytt hus som nu skulle "invigas"......

Highlight nr. 1

Satt och funderade lite på vad 2008 erbjöd och vad man har med sig i bakfickan nu när vi stiger in i ett helt nytt och fräscht år.....

För mig innebar 2008 något helt fantasktiskt! En möjlighet och chans som jag nog bara kommer att få en gång i livet...... en resa till Korea för att få möjlighet att upptäcka och besöka landet som jag kommer från.

När jag tänker tillbaka på hela den historien så blir jag lite mörkrädd över hur nära det var att jag inte tog chansen! En millimeter från att jag struntat att skicka in ansökningspapperena och tagit mig de minuterna att plita ner några rader om mig själv......

Magda tipsade mig om att jag kunde skicka in ansökningen men jag tänkte väl i de banorna att "hur stor är egentligen chansen att jag ska komma med?!" Dessutom skulle man skriva ansökningarna på engelska och det har ju aldrig varit min starka sida.....

En dag kvar till sista ansökningsdagen så plitade jag dock ner några rader på engelska (efter att Magda frågat mig några gånger hur det gick med ansökan...).
Man skulle skicka med ett foto av sig själv också så jag fick agera modell och sedan skulle kortet skrivas ut. Tyvärr var färgpatronenen inte den bästa så jag blev helt lila och randig - men vad fasiken(!) - ville de välja mig så fick de ta mig lila - annars kunde det vara!

Tiden gick och jag hörde inget så jag tog förgivet att det blivit som jag trott från början.... att jag inte kommit med bland de 15 uttagna. Men - SURPRISE!!!
Plötsligt damp det ner ett brev i brevlådan och jag överdriver inte om jag skriver att jag läste det 15 gånger för att vara på säkra sidan - jag hade kommit med! :-) Kunde knappt tro att det var sant!!!Vi var 6 stycken från Sverige och 9 från USA som skulle stråla samman i Korea. Programmet var spikat och allt var fixat och planerat för vår ankomst. Vi parades ihop med en sk. "buddy" i Korea som skulle hjälpa oss med allt vi vill ha hjälp med, svara på våra frågor och följa med oss på våra besök och utflykter.


Jag och min "buddy" Hee Sun

Jag stannade kvar en vecka extra för att få möjlighet att shoppa och utforska lite på egen hand.

Jag fick vänner för livet och är såååå tacksam för att jag fått den här möjligheten!Upp med er soffliggare!

Vilket kanonväder! Ut med er alla soffliggare om ni inte redan hunnit vara ute! Jag och Josefine tog Basti med oss till Horna för att gå en långrunda. Slumpen gjorde så att vi träffade Kaxe, Zorro och Diablo - kul! :-)


Basti njuter i solen.....

Vidjoels Marco van Basten - "Basti"

Nu sitter man här hemma i sina smurfblåa långkalsonger och rosiga kinder och käkar chokladkakor...... mmmm........ :-)
Livsnjutare! :-)

 

Projekt sovrum

Idag drar vi igång med ett nytt projekt hemma hos familjen Olofsson..... de som känner oss väl vet att vi är experter på att dra igång med saker..... men sen är det där med att avsluta........ vissa projekt blir liksom hängandes i luften av olika anledningar.

Hur som helst så skulle ju vår nya TV upp på väggen i sovrummet - jag hade ju tänkt att det var snabbt gjort och att jag skulle ligga och zappa mellan kanalerna där för längesen - men ack nej!
Det ena leder till det andra o.s.v. och helt plötsligt så ska det möbleras om och när vi ändå är igång - varför inte ta och måla om hela rummet?!! *SUCK*
Visst har jag drömt om ljusa väggar ett bra tag men kanske inte just nu......

Men nu har det inhandlats färg och alla saker i sovrummet ska ut ur rummet idag!
Martin har tagit kommandot här hemma och är laddad ut i fingerspetsarna! Han håller just nu på med att plocka ner alla böcker från bokhyllan (vilket nog kommer att ta ett bra tag så jag sitter lugnt kvar här och bloggar lite till tror jag.... *hehe*)

Vet inte riktigt hur det här kommer att sluta..... från ett kaos till ett annat.....

Dessutom måste jag packa och duscha hund idag. Imorgon åker nämligen jag och Basti till Göteborg för att bo på hotell under helgen. Vi ska på en stor utställning där och passar på att göra det till en utflykt.
Tina och Lise-lotte ska också med och vi ska dela rum med tre hundar..... intressant att se hur det går......


Nyårsafton!

Gott Nytt År på er alla!
Hoppas ni hade en härlig nyårsafton med god mat & dryck :-)

Själv firade vi ute i Gringelstad med 3-rätters, raketer, Singstar & Guitarr Hero. Mycket trevligt!


Fördrink!

Glad kille! :-)

Vid midnatt stannade jag inne för att vara hos Basti men jag kan garantera att ville man bara titta på raketerna så såg man dem lika bra inifrån.
Gick dock ut en liten sväng för att experimentera med kameran och se om jag kunde lyckas fånga någon raket..... snacka om nybörjare........ jag stod där och försökte få raketerna i linsen men det var minsann inte det lättaste! Sen vet jag ju inte alls vilka inställningar man ska göra så det blev som det blev.......
Ellen som var mitt i smeten hade med sig sin kamera också och hon lyckades mycket bättre än vad jag gjorde!
Fotograf: Ellen

Fotograf: Ellen


RSS 2.0