Dagens hyllning

Jag vet inte om "Dagens hyllning" kommer att vara ett stående inslag här på bloggen men jag håller på så länge jag fortfarande har saker, personer eller fenomen som jag tycker är värda att uppmärksammas lite extra.
Ibland kan det kanske tyckas vara smågrejer och kanske inte i proportion med varandra men här finns det inga regler att följa - allt är tillåtet :-) ....... smått som stort!

Dagens hyllning går idag till......
*trumvirvel*

BRASTÄNDAREN

Den är toppen! Nu när det har varit kalla tider och vi har tampats med en riktig vargavinter så har det ju varit ett populärt inslag att tända ljus i mängder - dels för att höja mysfaktorn och boa till sig men kanske också för att höja värmen.
Att gå runt med traditionella tändstickor får mig att nästan ge upp. Tända och sen stressa så att man hinner ge låga åt så många ljus som möjligt innan man bränner fingrarna. Eller så släcks den lilla skitstickan bara för att man råkar hamna i ett oväntat vinddrag.
Det går X antal stickor för att tända alla ljus vi brukar ha tända här hemma.... och var brukar ni göra av de svarta stickorna? Lägger ni tillbaka dem i tändsticksasken? Eller försöker ni samla dem i handen för att sedan gå och kasta dem? Hur många har inte varit med om att den yttersta biten bryts av och man får leta efter den där sotiga lilla stickan på golvet *suck*
Nej, tacka vet jag braständaren! Inga brända fingrar, låga så länge man behagar hålla knappen intryckt, inget skräp att samla upp. Ultimat helt enkelt! :-)


I juni reser vi!

Efter många och långa diskussioner här hemma så tror jag att vi slutligen har enats och kommit fram till ett beslut när det gäller vår NY-resa.
 
När vi började kika på priser så överraskades vi nog av hur dyra biljetterna var och då var inget boende inräknat. Vi hade ju varit snabba att säga att hela familjen såklart skulle med och nu bet vi oss lite i tungan.....
Det skiljer ca 10000kr om vi ska resa i sommar jfr med nu under våren. Billigare att resa nu alltså.
Det är fortfarande mycket som hänger i luften men samtidigt måste man ta ett beslut någongång. Vi kan gå runt och vela och jämföra och spekulera fram och tillbaka i evigheter men frågan är ju vad man vinner på det i längden.
Jag gillar ju spontana grejer och beslut så även i detta fallet. Ikväll ska det alltså bokas resa och den 17/6 flyger vi med direktflyg från Kastrup till NY :-)
När det gäller boende så lägger jag allt i händerna på Sara och Emily som bor i NY och NJ och som har lovat att hjälpa oss allt de kan. Måste ju vara lättare för dem att kolla och veta var och hur vi kan bo på billigaste sätt än att jag sitter här på andra sidan jordklotet och letar på måfå.

Tänk vad märkligt..... för någon vecka sedan trodde jag att min sommarsemester skulle sträcka sig till en stuga i Hestra och nu sitter jag här och ska boka en resa till New York!
Livet är så spännande! Man kan aldrig veta vad som ska hända. Allt är möjligt och allt kan vända på en sekund.
Så sluta aldrig drömma, ge aldrig upp. Det finns alltid hopp och mening med allt! :-)


Min OS-mössa!

Idag har jag hämtat min nya mössa som Tina virkat till mig! Kanonens fin om ni frågar mig :-)
OS-inspirerad fast med andra färger.
Gillar den jättemycket och tänker använda den även om jag inte passar i mössor och fastän det nu är plusgrader utomhus och våren är i antågande.
Har gått omkring med den för att testa klifaktorn på den. Är ju lite "allergisk" mot plagg som kliar eller sticks och blir tokgalen på detta fenomen. Måste dock ge tummen upp än så länge eftersom den inte kliat eller besvärat mig på annat sätt :-)Eriks dag

Huvudpersonen för dagen hade ett extra späckat program idag eftersom han själv var bjuden på ett kalas på Andy's lekland i eftermiddag.
Det var en svettig kille som jag hämtade kl. 15.30. Hann dumpa honom hemma i duschen och sen köra och hämta Ellen kl. 16.00 efter hennes fotbollsträning och sen kasta in henne i duschen. Det gick som på räls :-)

Klockan 17.00 kom sen gästerna och Erik hade beställt Tacos till middag.

Martin har jobbat som en gnu idag för att sätta upp lister och få allt klart på Eriks rum. Det blev verkligen kanonbra! Nu återstår att fixa till nya gardiner och lite nya möbler :-)


"- Ska ni inte stiga upp och sjunga för mig snart?"

Intensiv söndag - men en härlig sådan :-)

De senaste morgnarna har Martin stigit upp med tuppen och kört iväg för att snickra - ni vet - hans märkliga typ av egentid urlöjligt tidigt på morgnarna. Jaja, det är ju hans val om han vill göra det.
Själv tog jag sovmorgon och försökte verkligen ta till vara på varenda minut denna sista morgon på sportlovet.

Eftersom Erik fyller år i morgon så hade vi bestämt att vi skulle ha vuxenkalas i kväll. Han hade fått välja om han ville ha sång och frukostbricka idag eller om han ville spara den till imorgon. Han valde idag.

Klockan 07.30 börjar det röra på sig intill mig (Erik har ju delat säng med oss de senaste nätterna eftersom vi målat och gjort vid hans rum) och lillkillen undrar om vi inte tänker sjunga för honom någongång.
Jag vet inte riktigt vad jag svarar eller om jag bara viftar med handen (=typ, lägg dig ner och var tyst).
Klockan 08.00 väcks jag igen med en dramatisk ljudlig suck rakt in i örat (vem vaknar inte av en sådan?!) och återigen undrar han när vi tänker behaga stiga upp och komma in och sjunga för honom.

"- Sen, Erik." svarar jag då.

Klockan 08.30 tycker Erik att vi är trista familjen multiplicerat med 3 vilket han ljudligt förklarar med hjälp av suck, pust och stön i upprepningar.
Stiger tillslut upp och kommenderar Erik till att låtsassova så att det blir liiite verklighetstroget *skratt*
Måste säga att ungen är duktig på det. När vi kommer in 10 minuter senare ligger han där tyst och blundar och han hade kunnat lura vem som helst ;-)

Eftersom det var utlovat lite brunch med köttbullar, bacon m.m. så var frukostbrickan egentligen bara för syns skull. Den dukades med lite födelsedags-gotte i snapsglas *hahahaha*
Det blev i alla fall väldigt uppskattat! :-)


Dagens hyllning.....

Idag går "Dagens hyllning" till......
*trumvirvel*

PANNLAMPAN

Detta är en helt fantastisk uppfinning! Här hemma använder vi våra pannlampor flitigt till både ditt & datt :-)
Än så länge funkar de alldeles utmärkt till sänglampor, att ha när man är ute och går med Basti i mörk terräng, när man ska dra ut små spetor som fastnat och behöver bra ljus och båda händerna fria....... osv

Idag hade vi med pannlampan till grillkåtan. Finns ju inga lampor där så det kan vara lite knepigt att veta när korvarna är klara om man inte kan lysa på dem.
Det finns säkert de som anser att det inte är någon "sport" om man fuskar genom att lysa på korvarna utan helst så ska man gissa och smakar de brända så har de helt enkelt legat på för länge. Nu är det så att vi helt enkelt inte ville leka den leken så pannlampan åkte med till Åhus. Det blev perfekta korvar :-)


Någon som vet svaret?

Här kommer en fråga som jag har funderat på länge. Kanske "dum"....men det får ni i så fall ha överseende med.

Vad är de där hängande "bollarna" till för som hänger på bensinstationernas tak?Var snabb med kameran idag när vi tankade bilen. Trodde Martin skulle sjunka genom jorden - han tyckte det var lagom pinsamt när jag stack ut kameran genom fönstret och började ta kort *skratt*

Melodifestivalen

Jaha....melodifestivalen är slut för i kväll och mina favoriter gick inte ens vidare bland de fem bästa. Fastnade för Lovestoned. De hade något som jag gillade....vet inte riktigt vad.
Gillade iofs Anna Bergendahl också - såg ni Emmalisa som körade bakom henne? Hon är ju härifrån Kristianstad.


Lånade bilder

Grillkåtan

Ikväll åkte vi till grillkåtan och vi fick "spontan-sällskap" :-)  KUL!
Det gick bra att värma barnmat över öppen eld också ;-)Väldoftande av rök och mätta i magen så begav vi oss hem och är nu redo för att titta på Melodifestivalen.

Familjekväll

Nu är snart sportlovet slut och som vanligt så är det nu i slutet som man börjar fundera på vad vi egentligen sysslat med under vår gemensamma ledighet. Visst har rummet på ovanvåningen tagit sin lilla tid (och är fortfarande inte klart) men att göra något tillsammans är också viktigt.
Ikväll ska det bli en riktig familjekväll :-)
Vi kör till Åhus och grillar i kåtan. Ska bli riktigt mysigt även om man luktar rökt efteråt *skratt*
Tar kameran med mig......

En krumelur i magen?

Det måste bo en krumelur i Eriks mage som gör att han kan äta hur mycket som helst och hur ofta som helst.
Han kan mycket väl äta en rejäl måltid för att sedan 10 minuter senare komma och fråga om han kan få en banan eller liknande. Mättnadskänsla - vad är det? Jag har nog aldrig hört honom säga att han är riktigt proppmätt utan vi försöker ju hålla portionerna "lagom" (vad man nu kan ha som riktmärke för det).

Det är egentligen inte så märkligt fenomen med tanke på hans far. Rakt nedstigande gener om man säger så ;-)
Martin är precis likadan och har fortfarande en förbränning som är helt mirakulös......

..... men en vacker dag Martin så upphör din förbränning att vara så förbaskat effektiv och då får du uppleva vad vi "normala" människor får kämpa med varje dag - nämligen att hela tiden se upp med att man håller balansen så att man inte helt plötsligt börjar få oklädsamma "volanger" runt magpartiet *hrrmmm*
Fredagens hyllning

Fredagens hyllning går till.........
*trumvirvel*

MAGDA

Om det inte varit för Magda så hade jag inte varit i Korea och inte heller vunnit några flygbiljetter till New York. Det var hon som satte hjulet i rullning och som sparkade mig där bak så att jag faktiskt skickade in de där ansökningarna till Social Welfare Society och tillslut fick resa till Korea. Hade jag inte varit i Korea hade jag heller inte haft någon resa att skriva om på Seat 24 bloggsida - så enkelt är det.
Sen har det naturligtvis funnits mängder av viktiga personer som stöttat mig och hjälp mig på vägen och för det är jag evigt tacksam men det var ändå med Magda som allting började.

Största bamsekramen till dig min vän - som jag kanske tror att du behöver lite extra just nu. Tänker på er! ♥
(Länk till Magdas blogg finns om ni scrollar längre ner och tittar på vänster sida.)


Ja, jag vet att jag borde fixat till fotot med någon snygg bakgrund osv..... men nu blev det inte så. Lika go ändå tycker jag :-)

Fredag

Härliga fredag! :-)
Visserligen är det inte riktigt samma känsla som när man jobbat en hel vecka och äntligen når den efterlängtade helgen..... men fredag är ju ändå på något sätt alltid fredag, eller hur? ;-)

NJUT!!! :-)

Saknar Tobbe

Det är med sorg i hjärtat som jag nu faktiskt inser att "I en annan del av Köping" är slut. Sista avsnittet var förra veckan och jag saknar redan Tobbe! Han är/har en helt fantastisk personlighet och man skrattar så hjärtligt och ärligt. Måndagar har varit min skrattdag men nu får jag nöja mig med att titta på höjdpunkterna istället......


Kan det ha med skallformen att göra?

Idag har jag köpt garn. Tina har nämligen lovat att virka den numera omtalade OS-mössan till mig. Jag har dock valt andra färger och det är med spänning som jag ser fram emot att få prova den när den är klar.

Vissa människor passar helt enkelt inte i mössa - jag är en av dem *suck*.
Oavsett vilken modell, färg eller storlek så funkar det aldrig med mig. Kan det ha med skallformen att göra? Inte för att jag har världens bautahuvud men hög panna - det har jag (fråga Anders.....brukar få höra att jag har tänkarpanna *hehe*)

Nu har jag i alla fall kommit till insikt (tog ju bara så där 36 år *hrrmm*) och förstår att "mössa-på" är bättre oavsett om det är snyggt eller ej jfr med "mössa-av" ;-)

Sett filmen, läst boken?

Dripp dropp dripp dropp....... ja så låter det nuförtiden (och inte bara från min näsa utan jag menar utomhus).
Nu börjar det töa och man frågar ju sig vart allt smältvatten ska ta vägen? Snacka om att det kommer att bli översvämningar!

Idag har bara varit en sån där grå och trist dag. Har tillbringat mestadelen av dagen i sängen och skrattat gott åt Hulk Hogans dotter Brooke på TV *skratt*.

För att göra något roligt av den här dagen så gick jag och Martin på bio - Shutter Island. Barnen dumpade vi hos pappa & Ingrid som i sin tur tog med dem till IKEA i Älmhult.
För att nämna något mer om filmen så var den helt OK. Jag har inte läst boken (Patient 67) så jag hade ingen aning om vad den skulle handla om.
Man kan väl säga att den inbjöd till egna tolkningar och som jag hörde någon i biosalen säga:

"- Det ligger mycket i betraktarens egna ögon."

Jo, det kan nog stämma.

Är det någon av er som läst boken? Vad tyckte ni om den i så fall?

Koftan har kommit

Titta vad som kom med posten idag! :-)
Nu har alltså även koftan flyttat in i min garderob och även den satt helt perfekt. Hur skön och gosig som helst!
I like!!!


Dagens hyllning går till......

Första inlägget den här dagen och jag tänkte faktiskt börja med "Dagens hyllning".

Dagens hyllning går idag till.........
*trumvirvel*

MINA ICEBUGSKÄNGOR

De har varit kanon och ett säkert kort att ta på sig dagar som dessa. Med halt underlag och risk för att trilla och slå sig både här och där så känns det kanon att ha dessa på fötterna. De har inbyggda dubbar och är varma och vattentäta.  Jag är verkligen helnöjd! :-)


GULD

GULD.....igen!!!Inte för att jag vill kalla mig OS-tokig men nog har jag börjat vänja mig vid att det alltid råkar vara sport på TV nuförtiden.
Det har ju helt klart underlättat när det dessutom gått bra för många av de svenska deltagarna.

Ikväll satt jag och tittade på när herrarna tog GULD i skidstafetten - man riktigt myser! :-)


Yu-Na Kim


Har fått mail från Hee Sun. Hon berättar att det råder OS-hysteri där borta och att alla har blivit värsta konståkningsfantaster eftersom ett av deras stora OS-hopp är Yu-Na Kim.
Har försökt kolla upp när denna 19-åring(?) skulle kliva ut på isen i sin förmodade glittriga korta klänning men lyckades med bravaden att missa detta. Tydligen finns det en chans till - det är om någon dag men MITT I NATTEN!!!Någon som såg henne åka?


Blusen har flyttat in

Idag kom blusen! :-)
Jättefin och den passade perfekt ♥


Taktik

Kom på en sak.....
man borde kanske ta till en överdrivet hemsk historia om att jag råkat köra på något. T.ex. en mur eller en annan bil...... sen säger jag att det bara var en liten fjuttig trästol. Då känns det ju som en bagatell och absolut inget att hetsa upp sig över - eller hur?
Jag har gjort så förr och då funkade det..... fast då gällde det iofs inte bilen *hrrmmm*

Såg att fler gör så..... tittar ni på Solsidan på tv4? *skratt*

Var är lojaliteten till morsan?

Erik har varit hos Valter hela eftermiddagen och jag var lite sen med att hämta honom. När vi kom hem så tänkte jag vara lite ordentlig och köra in bilen i garaget.
Sagt och gjort - tryckte på knappen och porten började hissas upp och sedan tar jag lite sats och fart så att jag verkligen säkert ska komma in i garaget.
Halvvägs inne i garaget hörs det ett konstigt ljud och jag inser några bråkdels sekunder senare att jag föst undan en trästol som står där mitt i vägen!
Jag är snabbt ute ur bilen och naturligtvis står Erik där med hakan nere vid knäna.

"- Mamma!!! Du körde på en stol!!!"

Sen ser jag inte mer än ryggtavlan på ungen och jag förstår att han upplever det som en av världshistoriens största händelser och nu är med raska steg på väg in och ska skrika ut det till hela huset (dvs Martin) *suck*

Var är lojaliteten till morsan när man väl behöver den?! Inte behöver väl pappan få veta alla detaljer som råkar hända varje dag?


Dagens hyllning!

Dagens hyllning går till......
*trumvirvel*

NÄSSPRAYET

Jag vet att jag haft en lite avig inställning till nässprayen eftersom min käre make är beroende av dem. De kan alltså vara förrädiska....men också ack så underbara! :-)

Det är inte förrän nu i riktiga förkylningstider som det har varit min räddning om dagarna - och nätterna.
Så idag går alltså min hyllning till en sprut i näsan ;-) *skratt*


Från tur till otur?

En tanke har slagit mig.......
tror ni att efter att ha haft otroligt flyt med det mesta att man då - på något sätt - har förbrukat sin tur och att lyckan då vänder?
Jag menar.... de senaste åren har jag haft ovanligt stor tur med mycket (utöver att vi alla har fått vara friska och allt det där ni vet). Ibland funderar jag över att jag snart har haft min beskärda del och att då börjar de mörka molnen täcka min himmel. Kan det vara så? Är det bara jag som tänker på det sättet?
Det är ju precis som om man haft väldigt mycket otur den senaste tiden.... då tänker man ju att det snart ska vända.

Vill ju inte tänka så men jag tror att det är fler än jag som gör det.

Någon som är intresserad?

Som jag trodde så har Martin redan börjat fundera på hur Basti ska ha det och var han ska vara när vi reser. Hallå?! Lite skärpning nu om jag får be!
Skulle inte förvåna mig om jag står där ensam utan resesällskap när det väl gäller.
Någon som är intresserad att följa med till New York då?


Min reseberättelse

Jag har fått flera mail där personer frågat efter min reseberättelse.
När jag nu tittar och läser den så inser jag att den är på gränsen till för lång för att publicera här så jag länkar istället till Seat 24 bloggsida där den ligger. Den heter Återresa och är undertecknad Pillao.

http://www.seat24.se/blogg/reseberattelse/aterresa/

Trevlig läsning :-)


Middag

Ikväll var jag bjuden på middag :-)
Det var min fd kollega Inga som hade bjudit hem mig (och några andra). Supergod mat och trevligt sällskap.
Inga var i Indien i två månader i fjol som volontär och passade nu på att berätta och visa bilder därifrån.
Man slutar aldrig att förvånas över hur olika våra liv kan se ut - vilka olika förutsättningar vi har och framförallt VAD vi gör med dessa.


Far och son

Visst var det är hemlighet som hette duga? :-)
Har gått omkring med ett stort leende och bara känt mig så ..... ja, nöjd!

Britt & Arne (svärföräldrarna) var ju här i eftermiddags och att höra och se far och son arbeta tillsammans med ett projekt gör att man inte vet om man ska skratta eller gråta. De är båda lika pedantiska och envisa vilket innebär att vissa diskussioner om tillvägagångssätt kan dra ut på tiden.
Ibland orkar jag inte ens vara i närheten av dem när de sätter igång men idag var jag ju nytankad med energi så jag parkerade mig helt enkelt i rummet för att studera och lyssna på dem när de satte igång. *skratt*

Nu sitter vävtapeten på plats och imorgon ska rummet målas.


Hemligheten avslöjas!

Dags att avslöja hemligheten!!!
*trumvirvel*

JAG SKA ÅKA TILL NEW YORK!!!! :-)

Bakgrund:
Jag brukar få nyhetsbrev från Seat 24 (eftersom jag bokat mina flygresor till Korea därigenom).
I höstas/vintras stod det att man kunde vinna två flygbiljetter till New York om man skrev en reseberättelse i deras blogg på hemsidan.
Eftersom jag precis kommit hem från Korea så kändes det som om jag hade lite material att jobba med så jag bestämde mig för att plita ner några rader och publicera det på deras blogg.
Ni vet ju hur jag är...... jag skjuter upp saker och ting i det oändliga och har svårt att få tummen ur röven (så att säga). Tanken att skriva fanns där hela tiden men nu började tiden bli knapp. Sista inlämningsdagen var den 31/12. Vem tror ni satt och skrev sin reseberättelse på eftermiddagen den 31/12?
Jo - jag!

Jag var stressad (eftersom vi var bortbjudna på nyårsfest) och texten och formuleringarna blev kanske inte riktigt som jag ville att de skulle bli men det fick helt enkelt duga.
När jag väl satt där och skrev så skrev jag inte för att vinna en resa utan det var en väg att återigen få möjlighet att bearbeta det jag varit med om.
Allt kom upp till ytan igen och det är så mycket man vill få med och kunna beskriva på ett så bra sätt som möjligt. Riktigt nöjd blir man kanske aldrig eftersom det inte går att jämföra med verkligheten.

Vinnaren skulle utses i början av januari men eftersom jag inte hörde något så försvann det från mitt huvud så småningom. Den senaste månaden har jag inte ägnat en tanke åt det hela.

Men...... så plingade det till i mailboxen och där låg ett mail från Katrina Backeus (som jobbar på Seat 24). Hon skrev att hon ville komma i kontakt med mig ang. min reseberättelse som jag publicerat på deras blogg.
Min första tanke var att jag hade skrivit något som stred mot deras regler eller riktlinjer och jag hann bli ganska nervös. Dagarna gick och till slut hörde hon av sig igen via mail där hon skrev att hon skulle ringa mig (som idag).

Mycket riktigt - hon ringde....... och berättade att de fastnat för just min reseberättelse! :-))

Nu har vi en resa att planera - ska resas upp innan januari - 11.

Det är ju helt galet underbart!!!! Jag som max brukar vinna 25 spänn på en Trisslott......

Vinterbilder

Åh vad det är kul med kort! Älskar att fotografera men tyvärr har det inte blivit så mycket av det den senaste tiden. Att ta med kameran ut i snöstormar känns inte högaktuellt så därför har det inte blivit någon uppdatering i arkivet här hemma.
Hittade dock några bilder som jag tog i fjol.....
Wilda

Har suttit och tömt minneskortet från kameran och lagt bilderna på den externa hårddisken (för säkerhetsskull).
Hittade dessa två på sötnosen :-)
Nya plagg i garderoben

Dessa två plagg flyttar snart in i min garderob :-)
Vem vet....kanske redan idag? *hoppas*


Grå kofta


Söt blus

Gnällinlägg

I eftermiddag ska svärföräldrarna komma hit. Arne ska hjälpa till att sätta upp ny vävtapet i Eriks rum och Britt....ja, hon är nog mest med som sällskap *ler*

Det var längesedan jag blev hysterisk över att huset såg ut som ett bombnedslag när jag visste att vi skulle ha besök. De flesta vet att vi har lite "organiserad kaos" här hemma men vi är lika glada för det ( ialla fall jag).
Just nu ser det verkligen ut som ett bombnedslag på sina ställen här hemma och jag känner att vissa attiraljer kanske borde plockas undan innan "gästerna" anländer.
Grejen är att jag inte orkar.
Jag är helt slut av min förkylning och att bara vara trevlig kräver en kraftansträngning av mig just nu. Hur ska detta gå? Kan jag låsa in mig i sovrummet och tillbringa eftermiddagen där i min ensamhet?
Sen är det den där middagen ikväll som jag också känner lite oro över. Hur ska jag orka?

Gnällinlägg är tillåtna ibland...... ;-)

Klunsning

Jag förstår inte riktigt hur jag tänkte när jag bokade om Ellens tandläkartid till 8.10 i morse.
Visserligen är det sportlov vilket innebär att vi i stort sett är tillgängliga när som helst men att behöva stiga upp så tidigt (när man inte måste) är på gränsen till omänskligt ;-)
Detta insåg jag igår kväll och utmande Martin på en klunsning (sten-sax-påse). Den som vann skulle få sovmorgon och den andra skulle snällt stiga upp och köra med Ellen till tandläkaren.
Jag brukar oftast förlora dessa små utmaningar men någongång måste man ju ha tur. Igår var det dags! :-)
Jag vann! Härligt!
Martin tog det som en man men jag kunde ändå höra en liten suck.

"- *suck* Nu måste jag raka mig också...!"

Öööhhh....? Varför då? Bara för att du ska med till tandläkaren?
Förstod aldrig detta.

Kan inte andas normalt

Förbaskade förkylning! :-(
OK, jag vet att jag skrev att det var som en fis i rymden.....men det var innan jag blev tvärtäppt i BÅDA näsborrarna! En hade väl gått an - men två!
Att inte kunna andas normalt utan det snarare liknar hyperventilering är mindre kul.
Nu blir det nässpray och sängen för mig.
Natti natti......


Fortsättningen på min lilla hemlis.....

*skratt*
Vad det är roligt att ha hemlisar - även om de är små! Det roligaste är egentligen att få höra alla människors tankar kring vad det kan vara och vilka förväntningar de har.

Hur som helst så kommer jag att få ett telefonsamtal imorgon som en del i fortsättningen på min lilla hemlighet. Jag vet fortfarande inget om vad samtalet kommer att handla om och som jag sagt tidigare så kan det egentligen lika gärna vara något tråkigt innehåll men jag väljer alltså att tro på det motsatta - det blir roligare så :-)

Sänk förväntningarna.... och ha tålamod :-)

Förkylning - som en fis i rymden

Ska snart köra och hämta Malin för att sedan köra in till stan och möta upp Jessica och Sofie för traditionell "vuxenfika".
Börjar redan känna mig hungrig så risken finns att jag får stoppa i mig något lite redan nu så att jag inte förvandlas till något kinkigt ;-)
Har dessutom blivit förkyld och känner det i bihålorna *suck*

Det är så klassiskt här hemma. Om jag och Martin någongång skulle bli sjuka (vilket vi väldigt sällan är) så blir vi det alltid på loven. Varför?! Då är man ju ledig och vill kunna njuta. Nä, då får man istället gå och snörvla och hushållspappersförbrukningen (långt ord!) ökar med det minst det dubbla. Så trist!
Antagligen är man proffs på att lyckas skjuta upp ev. infektioner (om nu det är möjligt) till senare då man inte känner att det finns tid och rum för några sådana åkommor i vardagsschemat under jobbeveckorna.

Fast även om en förkylning kan kännas tung och jobbig så är det egentligen som en fis i rymden. Det finns värre saker..... eller hur?

Åt rätt håll

-0,7kg!

Vågen fortsätter att visa resultat i rätt riktning. Brukar visserligen väga mig på onsdagar men eftersom jag är bjuden på middag i morgon kväll så gjorde jag en liten "fuling" och stack och vägde mig redan ikväll. Inte för att jag tänkt kränga hysteriskt på middagen men det känns bättre så här. Seså....kom inte och säg att jag är den ende som har gjort på detta viset. Finns säkert fler! ;-)


Pingiskalas

Idag är det exakt en vecka till Erik fyller 7 år. Det finns ingen risk för att vi skulle missa det eftersom vi blir uppdaterade om nedräkningen flera gånger per dag. :-)

Söndagen den 7 mars ska han ha pingiskalas för sina kompisar. Eftersom han i stort sett har ett pingisrack fastlimmat i handen hela tiden så passar temat ganska bra.
Det finns vissa tappra själar som fixar och grejar med kalas på hemmaplan men där fegar vi ur. Vi har haft kalas här hemma en gång då det kryllade av barn - det gör vi inte om.....
Det är så nimmt att ha det någon annanstans. Helst där det dessutom finns personal som tar hand om allt det praktiska och man som förälder bara "finns till". I like! :-)
I år frångår vi dock den principen en aning. Vi ska fortfarande inte vara här hemma men det är jag och Martin som ska hålla i det. Med facit i hand så kommer det att bli Martin *hehe*

Fler som gillar konceptet att låta någon annan "göra jobbet"? ;-)Jag vill göra en "Dolph"!

Barnen är nyfriserade och den svarta sopsäcken är fortfarande lika full som när jag åkte ;-)

Som alltid när familjen Olofsson ska ge sig in i något projekt så blir det aldrig riktigt som vi tänkt oss. Det är som om någon vill ge oss lite utmaningar på vägen och den här gången stötte vi på det här......Bakom och under garderoben visade det sig att det varkens fanns någon vävtapet eller parkettgolv *suck*
Vi kom överens om att det var lika bra att riva bort hela väven på den väggen och sätta ny eftersom det dessutom visade sig sitta ytterligare en tapet under.
Som tur är så fanns det extra golv när vi köpte huset och det har vi sparat (OK, Martin....vissa saker kan vara bra att spara *hrrmmm*).

Sedan återstod det "roliga" - att få ner garderoben på nedervåningen. Själv var jag ganska sugen på att göra en "Dolph" (Dolph Lundgrens "karateslag" under första melodifestivalprogrammet).
Jag blev mer och mer taggad och kunde se mig själv göra en kickspark och uppleva hur garderoben splittrades i mindre delar..... hade varit betydligt lättare att ta ner på nedervåningen i så fall.
Tyvärr satte Martin stopp för mina drömmar och det innebar att vi fick bära ner den på gammalt hederligt sätt *suck*
Fortsättning följer.......


Det var lågt Martin!

Martin: "- Erik, det här spelet fick jag när jag var 6 år gammal!"

Martin berättar för Erik om det "värdefulla" (=skitgamla) spelet som han lyckats övertyga Erik om att behålla *suck*

Erik: "- Men Oj! Tänk om vi råkat kasta det pappa!"

Martin: "- Ja, så hade det ju blivit om mamma hade fått bestämma. Hon ville ju kasta det."

Martin! Det var lågt! ;-) *hrrmmm*

Ge mig en injektion!

Någon borde ge mig en injektion med en dos tålamod, kraft och energi.......
Vi har idag påbörjat sportlovets hemmaprojekt - Eriks rum - som ska målas om och fixas till. Hans rum har sett likadant ut sedan vi flyttade hit (vilket var ett tag sedan) men det har liksom inte funnits anledníng att greja med rummet förrän nu när han själv kan uttrycka hur han vill ha det.

Jag tjuvstartade i morse med att börja röja ut grejer. Av erfarenhet vet jag att när resterande delar av familjen kommer och ska "hjälpa till" så sänks tempot betydligt eftersom man då blir lite "blödig" och inte vill göra sig av med vissa saker.
Mycket riktigt. När Martin skulle rensa ur garderoben hittade vi både det ena och det andra lite halvt gömda längst in på hyllorna. Bl.a hittade Martin sina gamla barndomspussel som legat där och samlat dammråttor i X antal år. Min inställning var solklar - SLÄNG! Martin försökte argumentera och hitta anledningar till varför dessa grejer kunde vara "bra-att-spara". Hallå?!
När jag vände ryggen till så hann han övertyga Erik om att han borde spara ett kulspel (som naturligtvis Martin haft sedan han var barn) eftersom det var såååååå bra och kul! Fuling! ;-)

Ska strax ta med barnen in till stan för klippning. Måste nog gå igenom svarta sopsäckarna när jag kommer hem eftersom jag misstänker att vissa redan kastade grejer har lyckats "hoppa upp" igen då. Märkligt, eller hur?


Bumbo

Har nu från flera håll fått höra talas om BUMBO. Det är tydligen en form av sittstol till bebisar. Tänkte direkt att detta hade varit perfekt till Wilda eftersom hon fortfarande inte är tillräckligt stabil för att kunna sitta själv.


Någon som har någon erfarenhet av denna "stol"?

Bilder

Nu är vi hemma från syster och barnen sover redan i sina sängar.
Lovade ju lite bilder från dagen och här kommer de.......


Annika, Anders och Alfred kom också och hälsade på. Alfred "softade"
i soffan tillsammans med Ellen.
Anders och Wilda


Vår vinterpromenad började bra.......


..... men blev jobbigare och jobbigare.....
Var ska sleven vara om inte mitt i grytan? Basti har funnit sin plats :-)

Dagens äventyr

För ett tag sedan bestämdes det att hela familjen Olofsson skulle tillbringa en heldag i Rinkaby hemma hos Lotta & Ola. De hade nämligen planer på att göra en hel-makeover på sitt sovrum och det skulle både målas och tapetseras.
Jag förstod ju direkt att det inte var min arbetsförmåga och talanger de var ute efter men det det var helt OK. Att agera "sällskapsdam" och bli serverad lunch, middag och fikor däremellan är ju inte fy skam det heller ;-)

Lite aktiva försökte vi dock att vara och därför bestämde vi oss för att ta en härlig vinterpromenad. På med termobyxor och tjocka jackor och sen ut.
Att promenera så här ute i naturen ger ju en viss lantkänsla för oss "stadsbor" och jag hade kameran med mig i hopp om att fånga både rådjur och andra sevärdheter *skratt*.

Ganska snabbt kortade vi ner vår planerade promenad eftersom varkens väglaget eller vädret var så tilltalande. Med barnvagn krävs det ju relativt plan mark och det skulle det kunna ha varit om inte snön blåst upp stora vallar från åkrarna.
Vår korta runda kändes som flera mil och efter att slutligen ha knutit fast Bastis koppel framtill på vagnen - med mig dragandes där fram och Lotta puttandes där bak - så kom kunde vi ta oss fram sakta men säkert.
För mig kändes det som att vara ute på en expedition på Nordpolen - pulsa fram i knähög snö, dragandes på en tung barnvagn i isande vind med blodsmak i munnen och nästintill svim-känsla! Att sedan Basti tyckte det var toppen eftersom han fick springa fri som värsta isbjörnen var inget jag ens orkade ta notis om. Alla mina krafter gick åt till att ta mig hem till huset igen.

Dagens äventyr! :-)

Bilder kommer senare ikväll! ;-)


Det pågår ett OS

Det pågår ett OS för de som inte visste det ;-)
Själv är jag ju inte direkt känd för att vara den mest fanatiska sportfånen men att undgå OS är en ganska omöjlig uppgift här hemma med tanke på att TV:n står på hela tiden. Jag har en man och en son som båda delar detta intresse och ibland kan man höra ett visst jubel från soffan ;-)

Jag ska erkänna att jag visst ägnat ett eller annat ögonkast på att studera dessa idrottsprofiler (ja, OK då..... ganska många ögonkast då *hehe*) och jag måste nog nu krypa till korset och erkänna att jag dragits med i denna cirkus och igår kväll gick det så långt att jag faktiskt satt trollbunden vid TV:n för att följa män i helslimmade dräkter som tog sig fram på längdåkningsskidor!
Det gick faktiskt så långt att jag satt som på nålar eftersom det var en riktig rysare och när de närmade sig mållinjen så var jag nära på andnöd! Vad säger det om mig?! *hahaha*

Jag måste hylla dessa idrottsmänniskor för deras prestationer och igår var det verkligen något över det lilla extra!


Bild lånad från SvT

Varför har vi ingen snöslunga?!

Vet inte om det ska komma mer snö i natt men bara tanken på att behöva ut och skotta blöt, tung snö i morgon får min rygg att värka.


En sån här skulle man haft! :-)


Shutter Island

Martin och jag har tänkt ha en kväll på "tu man hand" ;-)
Bio med maken är väl aldrig fel? Vad sägs om Shutter Island?
Fler som ska se den?Var barnen ska vara denna kväll har vi inte planerat ännu men vem vet.... det är kanske någon som nappar på kroken och ringer och erbjuder barnvakt frivilligt efter detta blogginlägg? *skratt*

Hur som helst så är de så stora nu att det inte känns som något "projekt" längre.
Förr kunde det lätt bli så...... det skulle planeras i tid vad och när och hur länge vi skulle iväg.
Jag minns en gång när vi satt på en restaurang och lagom till efterrätten skulle landa framför oss så ringer mobilen och det är barnvakten i andra änden av luren som inte riktigt vet vad hon ska ta sig till eftersom barnen inte vill somna *suck*.
Jag vet att jag och Martin tittade på varandra. Nu stod vi inför ett val.
 
1. Att lugnt avnjuta den läckra efterrätten som snart skulle placeras snyggt på ett fat framför oss och förtränga det senaste mobilsamtalet eftersom detta var vår första egentid på väldigt länge.

2. Att helt enkelt "gilla läget" och inse att det inte alltid blir som man tänkt sig och tydligen var det inte meningen att det skulle bli någon efterrätt den här kvällen.

Ja...... det blev nr. 2.
Vad är en läcker chokladmousse jämfört med mysbyxor, vällingflaska och kräkfilt? ;-)

Jag har blivit som Skalman

Jag känner mig som Skalman.
I alla fall när det gäller hans mat-klocka.
Jag äter oftare nuförtiden vilket innebär att jag är som värsta bebisen som ska ha mellanmål på bestämda tider för att han/hon inte ska hinna bli kinkig.
Det är verkligen så..... jag blir fruktansvärt kinkig om jag inte får mat på mina tider. Blodsockerhalten får liksom inte sjunka för då märks det direkt vilket inte är så kul för de närmast sörjande (dvs familjen).
 
Idag slarvade jag med mitt ena mellanmål och jag kunde känna att humöret sjönk och jag blev lättirriterad. Som tur är så vet jag i alla fall vad det beror på och är snabbt framme vid kylskåpet för att länsa det på något ätbart. Idag hann jag dock smälla igen en skåpslucka och vara lite allmänt vresig i tonen mot Martin. När jag sedan ätit klart var jag som en ny människa...... det är nästan lite läskigt! Lite schizo, eller hur?

Det kanske slutar med att jag får göra som jag gjorde med barnen när de var små - att alltid gå omkring med en extra frukt eller liknande i väskan för att ha i nödfall då humöret ska hållas uppe *hehe*


Fler som skottat snö idag? ;-)

Det är helt hysteriskt mycket snö ute! Jag brukar inte klaga på snön (eftersom snön oftast är ganska ovanlig här nere) men nu har t.o.m. jag börjat tröttna lite på det vita. Det är superfint när det ligger sådär orört och riktigt vitt - men hur länge är det så egentligen?

I förmiddags var jag ute och skottade uppfarten (precis som de flesta andra grannar här i området) och inte nog med att det var mycket - det var ju för sjutton riktigt tung snö dessutom! *pust*

Häcken på framsidan har börjat vika sig och jag tänkte jag skulle göra den en tjänst genom att ta bort den värsta tyngden från grenarna. Detta visade sig vara ett tuffare "mission" än jag förväntat mig.
Jag stod där med en sopborste i högsta hugg och försökte svepa ner snön men det kändes som ett evighetsjobb. Att jag dessutom stod med snö upp till knävecken gjorde ju inte saken lättare......
Basti tyckte det såg roligt ut och undrade vad det var för någon ny "matte-hund-lek" jag försökte introducera. Han bestämde sig för att den nog gick ut på att försöka sno sopborsten. 
Svettig, andfådd, en hund som buffar och försöker sno min borste och med snö överallt - ja, även jag inser när jag är besegrad! ;-)

Fler som skottat idag?


Är jag blåögd?

Jag har fått många nyfikna frågor om min lilla hemlis *hihi*
Jag blir lite nervös om jag nu har fått er att tro att det är något gigantiskt spännande.... för det är det inte - jag lovar!
Jag lovade att berätta mer när jag fått mer info men eftersom jag fortfarande inte hört mer så kan jag inte säga något ännu. Vem vet - det kanske inte blir roligare än så här? ;-)

Det är också väldigt rörande att få veta att vissa av er är "oroliga" för mig att det ska vara något åt det riskfyllda hållet och jag har fått små hintar och "varningar" om att inte fastna i något farligt eller dras med i något jag inte riktigt vet något om. *skratt*

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka detta....... att ni ni inte riktigt litar på mitt omdöme och tycker att jag lätt blir blåögd i vissa situationer ;-) *hehe*
Tja, jag ska väl erkänna att jag ibland byter ögonfärg från brunt till blått men oftast är jag ganska realistisk *skratt*

Bli nu inte besvikna när jag väl avslöjar min lilla "hemlis". En hemlis kan vara liten men väl så spännande och rolig!

Tack för att ni bryr er! ♥

Välkomna!

Men OJ!!!!
Av en händelse råkade jag klicka in och kolla hur många unika läsare det varit på min blogg de senaste dagarna. Snacka om att hakan hamnade ganska långt ner med tanke på att antalet de senaste dagarna varit mer än 3 gånger fler än tidigare!

Samtidigt blir jag ju jätteglad :-)
Så kul att fler har hittat hit - VÄLKOMNA!

Jag som är en obotlig "nyfiken-i-en-strut-människa" undrar ju så klart hur alla hittat hit. Vill ni berätta så skriv några rader och stilla min undran ;-)

Fotspår i snön

När Martin kom hem igår hade det snöat och man kunde tydligt se fotspår på vår uppfart (av storleken större) som sedan ledde förbi vår tvättstugeingång och vidare bakåt förbi uteförrådet. Någon har alltså gått bak och sedan vänt och gått till andra ytterdörren.
Kändes liiiite obehagligt eftersom det då borde vara någon som vi inte känner (i så fall hade de vetat var ytterdörren var utan att behöva leta efter den).

Funderade ganska mycket på detta igår och min enda förhoppning var att Basti hade skällt ut personen rejält.
Tänkte också att om det var en inbrottstjuv som ville reka läget så kan han inte ha högt IQ med tanke på att han gick i nypudrad snö och efterlämnade tydliga fotspår.

Idag fick vi svaret - vilket känns ganska skönt.
Larmkillen.
Han ringde på dörren och ville informera och antagligen sälja larm till oss (vi har för den delen både larm och hund) och då passade Martin på att fråga om han varit här igår. Det hade han och tydligen var det fler som frågat samma sak eftersom de också upptäckt fotspår i snön.

Hemlis

Fick ett spännande mail idag :-)
Vet inte riktigt vad det innebär så jag tänker inte avslöja mer - just nu *ler*
Återkommer när jag har mer kött på benen.

Jag har rapat

- 1,5kg!!!
Efter att ha ätit som en häst i en vecka och varit mätt så jag rapat (jag som aldrig rapar) så visade vågen i rätt riktning idag. Kul! :-)
Den där ekvationen (ät som en häst och gå ner i vikt) är inte så dum trots allt även om jag fortfarande inte riktigt förstår den. Det handlar tydligen om förbränning.

Jag har marinerat kycklingfilé

Martin är på aktiemöte och har spelat tennis innan dess. Jag och barnen är alltså ensamma hemma och de är helt utlämnade till min matlagning.
Ikväll tänkte jag bjuda på marinerad kycklingfilé och jag måste sträcka lite extra på mig eftersom de tyckte det var den godaste kycklingen de någonsin ätit! :-)


OS-mössan

Fick ett mail från Sara i New York som hade suttit och tittat på OS. Hon hade tydligen fallit för svenskarnas OS-kläder och då särskilt mössan.
Är det någon som vet om eller var man kan köpa den här?


STRYKA

"- Ska du inte platta denna med värme?"

*skratt*
Eriks kommentar till mig när jag visade honom skjortan han kunde ha på sig på Philips kalas idag.


Viktväktarna = det är som att vara på kurs - man bara äter

OK, jag skulle inte.... men kunde inte låta bli. Jag drog fram vågen i morse och klev upp på den för att se om mitt "nya liv" hade börjat visa sig bland alla kilon. Klev ner ganska snabbt eftersom den verkar ha fastnat på samma vikt för alltid. Inte ett jäkla gram!!!
Egentligen inte så konstigt eftersom jag sedan i torsdags äter som en häst. Det är ungefär som att vara på kurs - man bara äter hela tiden!

Man ska äta ett visst antal Propoints och det är väldigt viktigt(!) att man äter upp dessa varje dag. Jag lovar att jag kämpar och kämpar men jag är så mätt alltid nuförtiden att jag inte kan.
Då finns det vissa som menar att om man inte äter upp sina tilldelade Propoints så går man inte heller ner i vikt. Detta är en ekvation som jag måste lära mig att följa även om den i början (och fortfarande) verkar ologisk. Äta mer än vad jag gjorde tidigare  - gå ner i vikt.

Grejen är väl att jag åt "fel" grejer förr. Skumtomtar och annat grejs är kanske inte det allra bästa för att bli mätt.
Måtte vågen visa lite minus på onsdag kväll *suck*

Vilar ögonen.....

Hela familjen sitter framför TV:n för att se Melodifestivalen. Martin har glidit längre och längre ner och jag väntar bara på att han ska somna.

Mycket riktigt  - nu blundar han! *hihi*

Ellen: "- Men pappa! Ska du inte titta? Du sover ju!!!"

Martin: "-Va? Ööhhh... jag sover inte..... jag bara vilar ögonen."

Hahahaha....... den klassiska kommentaren! :-)

Heldag i Vånga

Vångabacken - here we come!

Tja, det var kanske inte med värsta entusiasmen som jag satte mig i bilen i morse för att åka till Vånga. Men jag hade bestämt mig för att hålla god min och sänka min "förhoppnings-stapel" till botten för att inte bli besviken.
Det hade i alla fall snöat rejält i natt så det skulle nog bli mysigt att få glida ner för backen.

Måste säga att det var en större backe än jag trott och eftersom kön aldrig hann bli längre än att man tvingades stå där mer än ett par minuter så var det helt OK.

På gränsen till kaotiskt i morse då ALLA trängdes in till skiduthyrningen och skulle ha tag på skidutrustning. Man var helt enkelt glad att man fick tag på ett par pjäxor och att det sen var i modell 80-tal det kan ju spela kvitt. Hann bli lite nostalgisk eftersom pjäxorna som jag fick tilldelat mig var ett par exakt likadana som jag haft i mina barndomsdagar *skratt*
Tänk att de fortfarande existerar!!! :-)

Att "glida" ner för backen var kanske till att överdriva - snarare att staka sig eftersom det låg ett täcke av nysnö och efter en liten stund hade det hunnit bli ganska puckligt överallt (eller guppigt - som Erik kallade det). Att det sedan var tung snö gjorde ju inte saken bättre......

Nej, usch vad jag låter negativ. Riktigt så illa var det inte alls. Det har varit en jättebra dag - barnen har störtgillat hela konceptet och jag har fått min värsta abstinens över skidåkning stillad (i alla fall för stunden).

Bjuder på lite bilder........
Var är min ångbastudusch?

Var är min ångbastudusch???
Den ligger högt upp på min spontan-önskelista efter SPA-helgen på Starby Hotell. Kanske inte den billigaste "kul-att-ha-prylen" som man kan välja.....men ändå!

Hade suttit finfint att glida in i den just nu och ånga på efter en heldag i Vångabacken. Man känner sig fortfarande lite frusen trots en lååååång dusch i rykande hett vatten...... eller varför inte lyxa på med modell större ? ;-)prisklassen går under kategorin.... "som hittat" ;-)


Ellens blogg

Nu har jag lagt in en länk till Ellens blogg. (Scolla ner och titta på höger sida så ser ni alla länkar.)
Har ni inte varit inne och läst så tycker jag verkligen att ni bör göra det. Som en stolt mamma så tycker jag hon är otroligt duktig på att skriva och uttrycka sig :-)


Härliga helg

Härliga helg :-)

Inledde helgen med en tjejfika. Hade jag glömt bort att det var ikväll Erik skulle på killkväll hemma hos Tobias. Det blev inte lika långvarig fika för min del som det brukar bli men hann snacka en del ändå.
Det bestämdes att det skulle bli en ny drinkkväll (ev får vi dock ändra datum tjejer) vilket jag ser fram emot.

Erik gick från fredagsmys nr. 1 till fredagsmys nr. 2.
Snacka om att vi haft en trött kille här hemma ikväll. Först lek med Moltas, Philip och Viktor och sedan direkt hem för att ha fredagsmys/killkväll med killgänget och sen slutligen avsluta kvällen här hemma i soffan framför Let's Dance. *pust*

Han har redan slocknat i soffan och sover som en liten gris. Tror att scenariot kommer att upprepa sig imorgon kväll då vi varit ute hela dagen i skidbacken.

Vångabacken

Snart helg! :-)
Imorgon är det fikadags med Malin, Sofie och Jessica (och alla barnen). Mysig tradition som vi hållt vid liv nu ett bra tag.

På lördag ska jag spänna på mig pjäxor och skidor och glida ner för Vångabacken. Jag har insett att det är det jag får nöja mig med om det överhuvudtaget ska bli någon skidåkning i år. Jag försöker vara "open minded" och inte ha inställningen att det kommer att vara min motsvarighet till barnbacke (OK...kanske lite överdrivet). Ärligt talat har jag aldrig åkt i Vånga så bara det kommer ju att bli en upplevelse (hör ni att jag försöker låta positiv?).
Ellen & Erik ser i alla fall fram emot denna händelse och bara det är ju egentligen värt att åka upp och ner för en "barnbacke" *skratt*

Martin ska dit med sin klass så jag inser ju redan nu att jag och barnen lär få klara oss på egen hand. Ska bli ganska spännande att få se dessa ungdomar då flera stycken ALDRIG stått på ett par skidor tidigare! Modigt!


Onsdagen är en bra dag för en nystart

Mitt nya liv börjar på en........ ONSDAG!
Ja, för omväxlings skull....istället för den traditionella måndagen ;-)

Idag har jag grabbat den envisa vikt-tjurens horn och skrivit in mig på Viktväktarna (igen *hrrmmm*).
Klarar helt enkelt inte av att fixa det på egen hand. Jag vet att detta funkar på mig även om jag är - och kanske alltid kommer att vara (?) - den eviga jojobantaren.

Wish me good luck!

Tittut!

Idag hade jag mycket inplanerat vilket innebar att jag inte hann hem till middagen och inte heller i tid så att jag hann träffa Erik innan han slocknade för natten.
Jag är glad och lyckligt lottad att annars ha ett sådant jobb med sådana arbetstider att det faktiskt finns utrymme till kvalitetstid (och då menar jag INTE att laga middag och sedan i stort sett bara lägga barnen i säng) med barnen även på vardagarna.

Jag har hunnit kela med Wilda i eftermiddag och fått se hur det lilla charmtrollet snurrade runt från rygg till mage  för första gången på alldeles egen hand :-)
Tänk så lite det behövs för att få dessa underverk att kikna av skratt......lite pussar på magen eller i armhålan och hela ansiktet vrids av skratt :-)


Tittut är en populär lek :-)

Batterierna nyladdade!

God morgon!
Pigg och utvilad?
Jag ska erkänna att jag verkar ha lyckats ladda om mina batterier och känner mig förvånansvärt pigg och vaken nu på morgonkvisten.
Ny dag - nya möjligheter! :-)

Inte så många minusgrader ute men det känns fruktansvärt kallt. Börjar tröttna på kylan nu och ser fram emot och längtar efter lite sol och värme.

Ha en bra dag allihop!

Trött

Har haft en intensiv dag på jobbet och det tar mer energi än man tror och är beredd på. Så fort jag lämnade jobbet så kom tröttheten över mig och jag kände mig som en urvriden disktrasa.

Jag körde och hämtade Ellen och tog mig lite egentid tillsammans med henne. Vi hade vår lilla kvalitetstid uppe på Café Sandhem i sällskap med ett wienerbröd och en semla *smaskens* :-)

När vi var klara hade det blivit dags att hämta lillkillen hemma hos Valter.
Hade jag satt mig i soffan när jag kom hem så hade jag nog suttit där än. Istället rustade jag mig för kyla och vind och tog en promenad med Basti. Kände mig faktiskt liiite piggare när jag kom hem men det varade inte länge - gick helt enkelt och la mig i sängen och däckade. Att de andra stack iväg och handlade och att sedan Martin fixade middagen - tja, det har jag inget minne av. Lagom till att middagen var färdig så blev jag väckt av Erik.

Känner fortfarande att tröttheten hänger över mig. Det får bli tidig nattning i kväll.

Studiedag

Imorgon har Ellen & Erik studiedag och vi hade anmält fritids till båda. För någon dag sedan ringde Eriks kompis Valter och undrade om han inte ville vara hemma hos honom istället för på fritids. Jo, klart han ville. :-)
Nu ikväll ringde Ellens kompis Antonia och undrade om hon ville följa med till badhuset imorgon och hela karusellen slutade med att vi skjutsade Ellen till Antonia redan ikväll så att hon kan sova där.

Konstigt att det märks så tydligt när det saknas en person från familjen här hemma. Det blir tomt.......

Irriterande tanklock!

Igår lämnade vi tillbaka gamla Volvon till pappa & Ingrid.
Jag skulle köra inom macken och tanka den men det hela slutade med att jag smällde igen tanklocket och ringde till Martin (som var på väg).
Jag var skitförbannad på det där förbannade tanklocket som inte ville öppna sig. Martin instruerade mig genom mobilen och jag lovar att jag gjorde exakt som han sa men inte ville det där förbaskade locket öppna sig. Det slutade med att jag parkerade bilen och satt där i mörkret och inväntade hjälpen som var på väg.
Irriterande!

 


Icebug

Nu har mina kängor kommit hem :-)
Hade ju beställt ett par Icebugs och Magda skulle ta dem med sig ner till mig nu i helgen. De satt som en smäck och var hur sköna som helst! I love them! :-)


Starby Hotell

Ligger i sängen på Starby hotell. Har haft en helt UNDERBAR dag!
Det har verkligen varit så att vi har gått klädda i badrockar och små vita tofflor och bara minglat runt i SPA-avdelningen. Kan det bli bättre egentligen?
Bubbelpool och bastubad varvades med vila och fruktpaus i relaxavdelningen..... såååå gött!

Vid ankomsten var det lunch (vilket innebar tre rätter typ som förrätt, varmrätt och efterrätt). Det har varit supergod mat och allt har känt precis så där lyxigt som man vill att det ska göra när man är i väg på en sån här övernattning.

Hitresan var ju i sig ett litet äventyr - men det hade jag kanske förväntat mig......
Vi hade bunkrat upp med både GPS och kartutskrifter med vägbeskrivning..... ändå var det inte raka vägen hit. Med mitt lokalsinne så kunde vi lika gärna vara på väg mot ett annat väderstreck - det hade jag inte haft en aning om. Överlycklig över att jag helt plötsligt känner igen en byggnad så utropar jag:

"- Åh, nu är vi ju i Halmstad!"

*hrrmmm* ...... ibland önskar jag att jag inte ska vara så snabb att öppna käften. Med lite eftertanke så kunde jag ju egentligen koppla att vi inte var där eftersom vi några minuter senare skulle hämta Magda i Jönköping *suck*

Bjuder på lite bilder......


Fullpackad Volvo på väg till Vadstena!


Badrockarna har åkt på :-)


Redo för lite relax!
Kvällen avslutades med god efterrätt :-)


Varberg eller Vadstena? Det är väl nästan samma? ;-)

I morgon bitti kör jag, Jossan och Linda upp till Jönköping för att hämta Magda och sedan vidare till Vadstena. Där ska vi tillbringa resten av helgen klädda i morgonrockar :-)

När Martin först frågade vart vi skulle så svarade jag Jönköping. Vet inte riktigt var jag fick det ifrån? Kanske var det ett ställe i Jönköping som vi valde mellan?
Sedan svarade jag att vi skulle till Varberg. Var faktiskt ganska säker på det.... tills Martin började ställa jobbiga frågor om varför vi skulle hämta Magda i Jönköping när vi skulle till Varberg? Hon bor ju i Göteborg men för mig med noll lokalsinne så sa det mig ingenting.....
Gick in på mailen och kollade och då visade det sig att det var till Vadstena vi skulle *skratt*
Jaja, det började ju i alla fall på V!

Även om det är en lugn och avkopplande helg som gäller så följer "lilla blå" med i resväskan :-)


Kvalitetstid för mammor

Har varit hemma hos Jessica och fikat medan pojkarna lekt. Såååå skönt att bara kunna sitta ner, ta det lugnt, dricka kaffe och snacka hur mycket man vill och orkar utan att behöva göra ofrivilliga avbrott pga bajsblöjor, övervakning för att barnen inte ska stoppa något i munnen och riskera att kvävas m.m. .... :-)

Kvalitetstid för mammor? Ja absolut! :-)


Frusen Moussaka på trappan

I am back! :-)
Igår strulade bloggen och jag kunde inte ens logga in. Har aldrig hänt förut.

Fredag kväll och slut på arbetsveckan - i alla fall för min del. Kanske är man lite extra trött då och man väntar bara på att helgen ska börja?
 
Själv var jag nog extra trött eller snurrig i morse då jag lyckades med något ganska otroligt.
Jag visste att det skulle vara soppa i skolan och bestämde mig därför att ta med mig egen mat. Ja tro nu inte att jag hade stått och gjort en matlåda - jag hade inte ens brett några mackor - nej, det finns något som heter färdigrätter *hehe*.
Viktväktarna har några varianter som jag verkligen gillar och som nu ligger på lager i frysen och det är bara till att plocka ut och ta med sig när man vet att det vankas något man inte är överförtjust i.

Hur som helst så kom jag på det i morse och insåg att jag skulle hinna glömma att ta ut kartongen innan det var dags att lämna huset. Fick en snilleblixt och kastade därför ut kartongen på trappan utanför ytterdörren då jag var säker på att inte missa den eftersom jag skulle gå ut det hållet. Clever - eller hur? ;-)
Vad som sedan inträffade kan jag inte riktigt säga....... det hela slutade i alla fall med att jag kom till jobbet utan någon mat med mig.
På rasten kom jag på att kartongen fortfarande låg kvar på trappan och ägnade några sekunder åt att fundera över hur jag lyckats med denna bravad - att KLIVA över kartongen, låsa dörren och INTE upptäcka maten som låg där?!

I eftermiddags ringde min mobil och en fundersam Martin undrade varför det låg en frusen Moussaka på yttertrappan..... *asgarv*SPA-helg

Hem från en övernattning och snart iväg på en ny. I like!!! :-)
På lördag åker vi till Starby hotell för en SPA-helg med maffian. Känns verkligen lyxigt! Mitt mål är att slappa, vandra runt i den obligatoriska morgonrocken och tofflorna, mysa med tjejerna och bara njuta allt jag kan.
Förra gången maffian var i väg på SPA-helg var för drygt 9 år sedan. Kommer ni ihåg mina bröstfontäner? Om inte så kan ni läsa om det i ett tidigare inlägg :-)

Den här gången åker jag utan bröstpump och nässpray *hahahaha*


Snöoväder

Har ju varit i Höör i två dagar på kurs. Övernattning med middag är ju inte helt fel! Så himla härligt med lite egentid - jag njöt verkligen.

Det skulle bli snöoväder i eftermiddags och det stämde. Det började snöa.... och inte lite heller! Det snöade och blåste och folk började avvika från kursen och körde hemåt för att inte riskera att bli insnöade eller fastna i en driva på väg hem. Själva var vi tappra och stannade kvar - fast vi hade fått rapporterat att vägarna var OK åt vårt håll så det kändes ganska lugnt.

Jessica körde som en yrkeschaufför och tro det eller ej men jag lyckades visa vägen *ha*!!!!

"Ja se det snöar..."

"Ja se det snöar, ja se det snöar, det var väl roligt - HURRA!!!"

Frågan är ju hur många som fortfarande tycker det är roligt med snön? Varför kunde det inte varit så här vid jul? Det är då man vill ha det så där vitt och mysigt ute.

Imorgon är det min tur att lämna barnen = ha bilen = måste skotta uppfarten *suck*
Funderar på att gå ut och ta lite redan nu.... vet hur det kommer att bli imorgon - jag stiger upp tidigare än vanligt för att hinna men det kommer ändå sluta med att jag står där superstressad i dörröppningen och ser att det bara är några minuter tills skolbussen går. Den ekvationen går aldrig ihop.(Mar)dröm

I natt hade jag en helt absurd, numera censurerad dröm (eller snarare en mardröm!). Den handlade om en person (inga namn) och ett rådjur......!
Vad ska det betyda?!
Har vi någon drömtolkare bland läsarna?

På kurs

Höör.
Ja, då var man på kurs igen och den här gången blev det övernattning också.
Det är alltid intressant att vara på kurs men att sedan bli bjuden på god middag med dryck och trevligt sällskap är ju bara en extra bonus :-)
Jessica, jag och Sofie pratade om övernattning redan förra gången vi var här men det kom annat i vägen. Den här gången blev det bara jag och Jessica men vi har haft gott sällskap av två andra som också valde att stanna över natten.

Idag har jag blivit invigd i Baseballens (heter det så?) förtrollade värld. En fantast har förklarat sitt brinnande intresse och jag har insett att det finns människor med ett näst intill fanatiskt beroende av denna sport. Jag är imponerad av det intresse och tid man lägger på att följa matcher (som går mitt i natten). Tror inte ens att jag skulle klara av att stiga upp mitt i natten pga av detta utan hade helt enkelt valt sängen och insett min lathet.

Imorgon är det dags för ytterligare en kursdag. Frågan är hur vi ska komma härifrån. Det snöar och tydligen har man utfärdat en klass 1 varning fr.o.m. imorgon lunch. Kan det stämma?


RSS 2.0