Ett steg närmare 40

Jaha, då var man ett år äldre.
Ingen märkbar förändring precis - bara ett steg närmare 40. Fast det har jag ingen ångest över. Känns ganska OK.

Steg upp jättetidigt i morse för att komma till jobbet tidigt. Baktanken var så klart att kunna gå hem tidigt också. Var på jobbet ca 06.45 bara för att upptäcka att jag inte kan logga in på min dator. Jösses vad man är beroende av sin jobbdator! Jag satt där helt handlös och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. IT-teknikerna började ju inte jobba förrän närmre 08.30 så där satt jag och rullade tummarna *suck*.

Det löste sig till slut och jag fick vara extra effektiv under resten av dagen.

Jag kom hem ganska lagom så att jag hann göra vid mig och sen kom gästerna (de närmast sörjande). Middag och lite Wii och sen blev småttingarna trötta och gästerna for hem. Martin har (som vanligt) gjort ett hästjobb och fixat hela dagen till mig.
Tusen tack älskling! ♥ Vad hade jag gjort utan dig? (Då hade det fått bli catering!)

Fick fina och önskade presenter och jag känner mig just nu som en mycket trött och nöjd 37-åring.

Tack för alla Grattis-hälsningar jag fått under dagen!

Kram till er alla

2011 - ett oskrivet blad

Vad ska ni göra på nyår?

Själv drömmer jag om att resa bort och välkomna det nya året på annan ort. Det innebär inte att det måste vara utomlands på en solig strand utan jag kan lika väl tänka mig en stuga i skogen i gamla hederliga Sweden. Bara lite miljöombyte.

Vi är alltid sent ute och det slutar alltid med att vi firar som vi "alltid" gjort. Inget illa om det så klart men drömma måste man ju få göra ;-)

Jag och Martin pratade idag om vad ett år kan innehålla och hur lite man egentligen vet om framtiden och dess planer för en. Vissa saker kan man styra och påverka men mycket sker oplanerat. Jag gillar det mer och mer och känner mig mer och mer avslappnad med det förhållningssättet även om jag i grund och botten är kontrollfreak utan dess like.

För ett år sedan (på nyårsafton) satt jag och skrev min reseberättelse som jag sedan mailade in till en tävling som Seat 24 hade utlyst. Någon månad senare fick jag besked om att jag vunnit biljetter till New York.
Hela familjen packade sina väskor och reste till New York och hälsade på Sara och fick oförglömliga minnen med oss hem.
I somras fick jag nytt jobb och möjlighet att testa på det för att se om det är något som lockar.

Så med facit i hand ...... tänk vad lite vi visste för snart ett år sedan då vi stod och skålade och önskade varandra ett Gott Nytt År. Tänk bara vilka överraskningar detta året bjöd vår familj på. Nu har vi ju haft en otrolig tur att våra "överraskningar" enbart varit av den trevliga sorten. Andra har drabbats av förluster, sorger och andra tråkiga besked.
Det jag vill komma fram till är alltså att man aldrig kan veta vad som ska hända och att mycket kan ske på ett år. 2011 är som ett oskrivet blad. Spännande! :-)

Sent julfirande

Nyss hemkommen fråm Hässleholm och lite sent julfirande med svärföräldrarna.
Nu sitter jag mest här och har lite miniångest över att mitt jullov är över. Fast samtidigt är det bara två jobbdagar och sen är det ledigt igen :-)

Fick mail från Sara i USA. De har ju fått en del snö även de och har tydligen stora problem med snöröjningen. Det hade utfärdats "snowdays" för både skolor och en del företag vilket innebär att man stänger tillsvidare.

Pussel

Ellen fick ett 1000-bitars pussel i julklapp och nu har det packats upp och vi har börjat bygga. Ganska bra terapiarbete om man inte har annat för sig ;)

Erik vill också vara med på ett hörn men tycker det är ett evighetsjobb. Till slut konstaterade han:

"- Mamma, vi gör så här så nu - DU letar reda på alla bitar och sen ger du dem till mig så kan JAG lägga dem på rätt plats!"

Ööhhh.... vad är det för arbetsfördelning? Leta efter bitar är ju själva slavgörat och belöningen är ju att få lägga dem på rätt plats och bli så där nöjd :) Vem vill ge bort den uppgiften???Ny bil

Jag ser ljuset i tunneln :-)
Eller rättare sagt - jag kan känna värmen på passagerarsidan komma krypande ;-)

Efter lyxfrukosten på Sandhem i morse bestämde vi att köra inom Wä bil och komma till skott någongång. Vi har ju snackat om att byta bil fram och tillbaka så länge nu. Äntligen blev det av. Kändes väldigt bra att veta att det är gjort. Skulle ta ca en månad tills vi har den här. Känns helt OK :-)Att fixa värmen på passagerarsidan skulle kosta ca 10 000-15 000kr.
Nja....då byter familjen Olofsson hellre till en splirrans ny bil *hahahaha*

Längtar!

Sodastreamer

På onsdag fyller jag år och jag har redan varit förutseende och köpt en klänning till mig själv i födelsedagspresent :-) Bra va?

Idag fick jag ytterligare en för tidig present som jag länge velat ha.
En Sodastreamer!!!

Har funderat på en sådan ett bra tag eftersom vi köper hem mängder av bubbelvatten och tror att vi hade tjänat på att skaffa oss en sådan. Om inte annat så är det väl lite mer miljövänligt också, eller?

Fick gå in i affären och peka på vilken jag ville ha.
Det är ju bara att konstatera att det inte finns någon (ännu) som är så där snygg men det skiter jag i. Den här var rejäl och vi har redan testat den - funkar kanon! :-)
Frukost på Sandhem

Imorgon blir det frukost på Sandhem :-)
Man måste ju sätta lite extra glans på tillvaron ibland och lyxa till det. Ska bli jättemysigt. Kanske fler som är sugna på att komma?

På eftermiddagen åker vi hem till svärföräldrarna i Hässleholm. Hoppas ändå komma hem i tid så att jag hinner njuta av den där sista lediga kvällen innan jag återvänder till jobbet igen.
Att gå i myskläder med gällivarehäng har ju blivit som vardagsmat för mig nu ;-)

Operation den 17/1

Det knäpper ganska rejält från min fot nuförtiden och efter att ha gått en hel dag så känns det i foten kan jag säga.
Har fått ny kallelse till operation på ortopeden i Hässleholm och det blir den 17/1. Kan man möjligtvis införa VAF-dagar? Undrar om man kan få ersättning från Försäkringskassan för det? *hahahaha*
VAF = Vård Av Fru.

Får inte köra hem själv efteråt så Martin behöver komma och hämta mig. Problemet är ju att det kan bli när som helst under dagen. Tror att jag får försöka anlita pappa istället *ler*

Börjar bli lite nervös inför den där operationen även om den absolut inte är stor. Man är ju vaken och allt..... Kanske det jag är nervös över? Egentligen är jag nog mest nervös över bedövningssprutorna som jag kommer att få i foten innan de börjar skära och klippa. Jag föreställer mig en fet nål som de trycker in på flera ställen i foten :-(

Sen funderar jag också på hur det ska funka med skor efteråt. Vad ska jag traska runt i i detta snölandskap? Undrar också om man behöver vara hemma någon dag efteråt? Ska på utbildning dagen efter som varar till kvällen. Borde gå på den och hoppas kunna göra det också. Kan väl inte vara några problem om man bara sitter still?

Väla

Väla! ♥
Mitt shoppingcenter :-)
Hela familjen satte sig i bilen och for dit idag. Ganska tappert med tanke på att värmen på passagerarsidan inte funkar i vår bil - men vad står man inte ut med bara man får shoppa lite ;-)
Martin och Ellen (som sitter på förarsidan) behöver inte lida så mycket eftersom värmen på deras sida funkar. På min och Eriks sida är det däremot kallt så vi virade in oss som mumier i fleecefiltar. Jag drog sedan upp huvan på jackan och tog på mig mina älskade Hestra-vantar och sen var det bara att bita ihop.
Det gick ganska bra.

Vi var ju så klart inte ensamma på Väla utan fler hade kommit på samma briljanta idé. :-)

Vägarna var inte så bra som vi trott. Såg ganska många bilar som kört av och stod i diket..... eller rättare sagt de låg och stod åt alla håll och kanter.... på sidan, på taket, med nosen i en driva o.s.v.

Så..... ta det lugnt i trafiken!

En liten extra volang

Dessa lediga dagar sätter verkligen sina spår.
På mig visar de sig i form av någon extra snygg volang runt midjan.
I natt hade jag en (mar)dröm/uppenbarelse om att jag gick till Viktväktarna. Var detta ett tecken? I så fall är jag ganska skicklig på att ignorera för jag valde att kasta bort tanken direkt. Istället valde jag den syndiga vägen och åkte ut till Rinkaby ikväll och beställde pizza. Gottigt värre men jag kunde nästan känna magen utvidgas. Som om det inte räckte så toppade jag sedan med lite ris ala malta. Verkligen skitbra Pernilla! *suck*

Min räddning borde vara att jag snart börjar jobba igen ;-)


Två dagar kvar

Två dagar kvar av mitt jullov. Klart att det känns lite tungt att det snart är slut men på sätt och vis tror jag att jag uppskattat det här jullovet och dessa lediga dagar mer än vad jag gjort tidigare år då jag vetat att jag skulle vara ledig.
Visst hade jag kunnat vara ledig längre men jag vill ju spara semesterdagar till sommaren.
Tycker ändå att jag har hunnit slappa och vila och känner mig ganska pigg faktiskt :-)

Imorgon är det dags för vår traditionsenliga tur till Väla. Vi brukar ju åka dit under mellandagarna och eftersom vi ska till Hässleholm på tisdag så måste det ju bli imorgon.


Julfirande med tjejerna

Idag var det dags att fira jul med tjejmaffian hemma hos Linda. Vi har ju som tradition att käka julfrukost/brunch och sen blir det julklappsbyte.
Tror att traditionen började nere i Lottas källare någongång för längesedan (typ när vi var 14 år eller nåt). Massa fnitter och tjejsnack var det då och om man tittar hur det ser ut nu 23 år senare så är mycket sig likt :-)

Idag fick jag ett paket med te och ett jättefint armband. Gillade armbandet jättemycket och tror att det kommer att bäras ganska ofta :-)
Teet tänkte jag testa senare i eftermiddag.
Vill ha!

En herrgård i vinterlandskap..... med braskamin..... :-)
OK, i verkligheten är det en villa i Öllsjö (visserligen omgiven av snö) men någon braskamin finns det inte så långt ögat kan nå. Möjligtvis lite värmeljus här och där ;-)

Har ju längre velat ha en braskamin som man kan sitta framför och mysa och läsa en bra bok eller bara drömma sig bort. Detta har diskuterats fram och tillbaka men ibland tvingas man inse sina (eller rättare sagt - husets begränsningar!).
Nu har jag dock hittat ett alternativ! :-)

Vad sägs om en sån här? Kanske inte ger så mycket värme men det har vi gott om ändå här hemma. Däremot är mysfaktorn hög!


Gelbrasa

Vill ha!!!

Olofssons juldag

Ännu en familjedag i slapphetens tecken :-)
Sovmorgon och mys i sängen och sen en hundrunda med Tina och Chattis. En lagom förmiddag om ni frågar mig ;-)

Jag hade bokat biobiljetter till Narnia och hela familjen tog på sig 3D-glasögon och laddade upp med popcorn och läsk.Eftermiddagen har ägnats åt Monopol. Martin anstränger sig för att inte visa Ellen och Erik sin tävlingsinstinkt men jag kan berätta att det lyser igenom *hehe*. Ögon tindrar på honom när miljonerna trillar in och vi andra en efter en hamnar på hans hotelltäckta gator :-(
Han sitter där och göttar sig och jag försöker ta ett djupt andetag och bete mig vuxet och inte vara dålig förlorare. Kan berätta att jag var först ut att bli bankrutt..... därefter kom Ellen.
Måste säga att Erik var seglivad och höll ut ganska länge även om vi alla kunde förutspå vad som skulle ske.Kan också konstatera att man inte bara kan få musarm ...... man kan även få Wii-arm *hrmm*
Antingen är jag fruktansvärt otränad eller så....... nä, jag får nog helt enkelt inse att jag är pinsamt otränad eftersom jag sitter här med träningsvärk i armen efter gårdagens Wii-spelande :-(

Det har dock inte hindrat mig idag utan jag har spelat lite Wii även ikväll :-)
Riktigt kul det där! Att jag sedan förlorar med hästlängder mot Ellen i dans - ja, det kan jag inte riktigt fatta. Jag tycker jag gör precis så som man ska. Fast när Erik erbjöd sig att titta så brast han ut i ohämmat asgarv och kunde inte hejda sig. Han måste ha tyckt att mina dans-moves var outstanding ;-)

Snölek

Vilken mysig dag det har varit :-)
Ellen fick "Just Dance 2" till Wii av farmor och farfar och gud som vi har dansat! Hur svettigt som helst!
 
Julmaten ligger i magen och snart är det dags att landa i soffan och titta på Harry Potter.
Jag och barnen har precis varit ute i snön och lekt en stund. Helt otroligt hur mycket snö det ligger på marken! Vi gjorde snöänglar och snökojor :-)


God Jul

Det härjar fortfarande influensa i Hässleholm så vi stannar alltså hemma idag och firar lite för oss själva. Vi bestämde att det skulle bli en riktig slappedag i myskläder alt. pyjamas :-)
Familjen Olofsson har inte gjort många knop idag utan bara tagit det lugnt och njutit. Barnen har roat sig med sina julklappar och Martin har kopplat in deras Wii som de fick igår. Nu spelas det för fullt och jag tycker mig kunna se rosiga kinder...... tydligen lite ansträngande det där ;-)

Ikväll vankas det julmat och sen blir det film- och spelkväll. Erik fick ett nytt Monopol som ska invigas, Ellen fick ett 1000-bitars pussel och sen är det Harry Potter på TV. Julgodiset måste ju också käkas upp så det känns som om vi har mycket att hinna med :-)

Önskar er alla en riktigt God Jul!!!


Lillejul

God Jul!!!
Hoppas alla får en underbar jul ♥.
Igår firade vi jul här hemma med mina syskon (och deras familjer) och så klart våra föräldrar.
Tomten kom och vissa barn var mer uppstimmade än andra :-)
Det spanades och spejades en lång stund innan det till slut knackade på dörren och en vitskäggad, rödklädd tomte klampade in.

Det är alltid lika kul att få se reaktionerna hos de som öppnar sina paket. Att se någon bli glad är en härlig känsla och värd mer än något annat.

Ellen och Erik blev väldigt nöjda med alla sina julklappar och tyckte det var toppen. Alfred fick en "Buzz Lightyear-dräkt" av oss och den skulle så klart genast tas på. Han tog sig genast an rollen som Buzz och när dräkten till slut skulle tas av så var det en genomsvettig kille som kom ut :-) Kan alltså konstatera att dagens utklädningsdräkter inte är gjorda i material som andas *hahaha*


Redo att kasta sig iväg på nya äventyr :-)

Basti var också helnöjd. Var ska sleven vara om inte mitt i grytan? ;-)
Han ville helst ligga mitt på golvet bland alla paket och människor. Där var han nöjd :-)
Han fick sin lilla pakethög och hittade ett paket som pep. Det var kul att se honom öppna detta - så försiktig :-)


JULLOV!

JULLOV!!!
Helt underbart! :-)
Ska vara ledig en vecka och ska verkligen njuta av varenda dag.
Första lediga dagen idag..... och vad gör jag då? Jo, jag åker till jobbet i några timmar. Får väl ta och kompa ut den tiden någon eftermiddag längre fram. Nu kan jag i alla fall koppla av och bara njuta :-)

I morgon firas det jul här hemma. Syskon och föräldrar kommer hit och nu saknas bara den där rödklädde med vitt skägg. Får väl se om vi kan ragga upp någon på gatan ;-)
Tanken var att vi skulle till Hässleholm på julafton men Arne ligger nerbäddad i influensa så det har jag redan strukit från vårt program. Vill INTE att vi ska bli sjuka nu när vi ska vara lediga. Vi får fira jul med dem en annan gång. Kan vara ganska skönt att bara vara hemma och ta det lugnt - ska bara försöka intala våra barn om det också *hehe*.


Snart jullov

Imorgon är det skolavslutning och sen har jag JULLOV! :-)
Jag börjar jobba igen på min födelsedag - lyckad tajming, eller hur? *hahaha*

För första gången behöver jag och Martin inte ha dåligt samvete eller fundera över Ellen och Eriks avslutning eftersom vi oftast inte kunnat vara med (vi har ju våra egna). Det här året har de gått ut med att inga föräldrar kan komma eftersom det inte finns plats i kyrkan. Trist för vissa men skönt för oss :-)

I morgonkväll ska jag ut och äta med Jessica, Malin och Sofie och det blir en riktigt bra start på jullovet :-)

Sleep Cycle Alarm

Jag har laddat ner en app till min Iphone som tydligen ska fungera som väckarklocka. Man ställer dock inte någon exakt tid utan man ställer inom vilken tidsperiod man vill bli väckt (i mitt fall mellan 05.30 - 06.00). Den känner då av om man är i djupsömn eller ej och väcker en när man sover "ytligast" inom den här perioden. Vet ju inte om den funkar men tyckte det kunde vara en rolig grej. Ibland har man ju vaknat när klockan ringt och man känner sig mer död än levande. Det kan ju bero på att man sover ganska djupt just då när klockan ringer.
Jag har testat två nätter nu och efter varje natt kan man även få se sin sömn-kurva. I förrgår natt sov jag ganska dåligt och vaknade flera gånger - dett kunde man se på kurvan. I natt har jag sovit riktigt gott och kurvan visar att jag varit ganska mycket i min djupsömn (även om jag vaknade någongång - men det kan man också se).
Jag hade ställt in att den skulle väcka mig någongång mellan 05.30-06.00. Om man inte kommer upp till sin ytsömn någongång under den här perioden väcks man ändå kl. 06.00.
Jag hann aldrig bli väckt av den - jag väcktes av att någon slickade mig i ansiktet! Mitt i min djupsömn!!! Jäkla hund! Han sabbade ju hela experimentet!
Jaja, nytt försök i natt. Är ju spänd på att se om det kan funka. Om inte annat så kan jag ju alltid inbilla mig att det funkar ;-)

Svåra beslut

Den här helgen har vi inte haft något särskilt inplanerat vilket har varit jätteskönt!

För min del har helgen ägnats att fundera fram och tillbaka kring olika beslut. Ångest? Tja, närapå. Vissa beslut är lätta att ta och vissa är svårare.
Man kan aldrig veta om man tar "rätt" beslut. Det är ett vägval och oavsett vilken väg man tar så leder det till nya utmaningar och nya val i framtiden.
Jag har sagt det förut och säger det igen - den här bloggen ska inte innehålla något om mitt jobb och eftersom detta beslut handlar om mitt jobb så tänker jag inte skriva mer än så här. Bara att jag pendlat fram och tillbaka tusen gånger under helgen.
Oavsett vilket beslut jag tar så kommer folk att ha åsikter men det bryr jag mig inte så mycket om. Jag gör det som känns OK just nu. Vad framtiden kommer att utvisa det är det ingen som vet.....


Ingen gigantgran

4:e advent.
Det börjar närma sig jul och jag prickar av på min lista så att vi inte missar något.

Idag köpte vi julgran. Var ju lite orolig eftersom det skrivits så mycket om att det skulle bli brist på julgranar i år. Vi körde till vårt vanliga ställe och som vanligt hade de superfina granar. Dyra som bara den men vad fasiken - klart man måste ha en gran! ;-)

Vi hade (precis som alla tidigare år) bestämt oss för att inte köpa en så stor gran. När man tittar på dem så ser de inte så gigantiska ut men när man sen plockar in dem här hemma så verkar de växa både på höjden och bredden. Visserligen har vi utrymme att ha en stor och bred gran men den ska ju helst kunna stå själv utan att vi ska behöva binda upp den (som vi tvingats göra tidigare år). Vartenda år har vi svurit över oss själva och dyrt och heligt lovat att vi inte ska köpa så stor gran nästa år. Men nästa år står vi där igen men en gigantgran *suck*.

I år satt vi i bilen på väg till julgransförsäljaren och hela familjen upprepade liksom ett mantra
"- Vi ska INTE köpa en stor gran!"
I morgon ska den packas upp och då återstår det att se om mantrat hjälpte. En snygg gran blev det i alla fall :-)


Fy fan!

Tänk att länder kan vara så långt ifrån varandra när det gäller människosyn! Har sett ett videoklipp idag där en kvinna i Sudan blev piskad av två skrattande poliser pga att hon (antagligen) burit långbyxor och inte klänning!!! Är det klokt eller?!?! Det är snart 2011! Jag mådde riktigt illa av att se det. Fy fan!
(Finns på Aftonbladets hemsida)

Då känns ens små pluttiga vardagsproblem som en fis i rymden........

Tjejfika och prestationsångest

Ellen tog bussen in till stan idag efter skolan och jag mötte upp henne där. Vi har försökt ta ut hennes läkeörhängen men bara lyckats med det ena så vi behövde helt enkelt lite hjälp. Gick till Skägg & Lockar där vi tog hålen och fick hjälp. Det satt riktigt hårt och flera stycken hann testa innan slutligen håltagaren Fredrik fixade det.

Efter det tog vi en fika och bara njöt :-)

Under tiden vi satt där kom vi på flera saker som vi behövde fixa så det vara bara att bege sig ut i kylan sen igen och inhandla ditten och datten.

Nu ikväll har Ellen pluggat till terminens sista prov och som så många andra gånger drabbas hon av någon form av prestationsångest. Hon har fruktansvärt höga krav på sig själv och jag och Martin får hela tiden kämpa med att få henne att förstå att det bara är ett prov och inget livsviktigt. Vi har liksom omvänd peppning...... vi försöker få henne att acceptera att hon inte behöver kunna allt - att det är helt OK.
Det kom stora krokodiltårar och det tog ett bra tag innan hon kunde lugna ner sig igen.

Du vet att vi alltid älskar dig Ellen! ♥

Älskade whiteboardtavla

I morgon är det Lucia och det känns lite konstigt att inte behöva fixa lucialinne, tomtedräkt, stjärngossestrut eller pepparkakskläder till någon av barnen.

Annars är det ganska mycket aktiviteter just nu både på jobbet och hemma. Därför älskar jag vår whiteboardtavla som fyller en otroligt viktig funktion. Där skrivs alla viktiga "kom-ihåg" upp under veckan och jag kan lova att den räddat oss många gånger hittills!

Hoppas dock att den ska förbli ganska vit framöver....... behöver lite paus i tillvaron.

Hur går det med julstöket?

Hur går det där hemma med julstöket?
Jag tycker jag prioriterar bort mer och mer från min jullista för varje år som går. Vad är viktigt egentligen? Stressa häcken av sig eller bara unna sig lite julefrid de få tillfällen man faktiskt är ledig? Vissa saker vill man ju dock hinna med och som man inte tycker eller ser som en belastning eller tidstjuv.
Jag stryker efterhand på min osynliga lista.....

Har några få julklappar kvar, julgranen ska köpas och smyckas och sen ska det göras julgodis. Därefter tror jag att jag sätter punkt.

Ser verkligen fram emot att få vara ledig några dagar. Ska verkligen njuta!!! :-)Helgen

Jodå, jag lever.
Vet att det var ett bra tag sedan sist men det har varit ganska fullt upp här hemma och bloggeriet har fått komma längre ner på prio-listan.
December månad är som alltid ganska hektisk även om man själv kan lägga ribban i ganska stor utsträckning. Baksidan med det nya jobbet är att jag inte hinner så mycket under vardagarna. Frustrerande? Absolut! Inte nog med att jag inte hinner så mycket med barnen som jag gjorde tidigare - jag hinner inte shoppa så mycket heller (vilket Martin tycker är en stor vinst med det hela *hahaha*).

Helgerna blir desto mer intensiva och planeras ganska så mycket in i detalj för att det ska kunna bli så effektivt som möjligt.

Idag är det 3:e advent och jag har inte ens hunnit känna någon julstämning ännu. Jag häver i mig glögg, knaprar pepparkakor och krusar presentband och skrålar julsånger för full hals - allt för att komma i rätt stämning. Men det funkar sådär. Tror att det kommer när man är redo. Det är bara till att vänta. Om inte annat så borde den väl dyka upp när tomten knackar på dörren - eller?

Var ska jag då börja? Ska jag backa bandet och försöka återberätta i kronoligisk ordning vad som hänt sedan sist? Njae.... jag tror inte det. Det som har varit det har varit. Jag tar det som finns aktuellt i minnet.

Vi kan starta med denna helgen.

I fredags var det julfest med jobbet och för första gången (sedan jag började jobba där) så skulle vi den här gången käka julbord och sen ut och dansa "kasedans".
Jag åkte hem vid 23-tiden och hakan hängde nog fortfarande nere vid knävecken på mig. Hört talas om gnussedans??? Inte jag heller - men nu vet jag.
Gnussar det gör man panna mot panna och sen ska man trycka sig mot varandra och gnida som värsta ormboet. Såklart i takt med dansbandsmusik men vem tänker på musiken när man har värsta p-filmen framför sig?! DET VAR INTE KLOKT!!!
Nu låter jag som en riktig gammal kärring som är chockad över dagens "ungdomar" men för mig var detta en helt ny värld! Vart tog den gamla hederliga kasedansen vägen där man räknar 1... 1 och 2 och håller koll på vilket ben man ska flytta?
Nä, det var första och sista gången för mig!

I lördags ringde klockan 05.00 och sedan åkte jag, Ellen och pappa in till Norra Kasern för att stå och sälja på Saker & Tingmarknaden. Vi hade samlat i hop massor av saker och kläder som vi ville bli av med. Hade för mig att man var tvungen att vara ute i god tid men när vi kom dit var vi helt ensamma. Var nära att jag åkte hem och bäddade ner mig igen men efter en stund dök det upp några till och sen var det igång. Jag kan bara konstatera att oavsett hur billigt man säljer saker för så prutar människor ändå. Klädesplagg för 5 kr/st och det tycker folk är för dyrt.....ööhhh?
Vi bestämde oss för att göra ett nytt försök till våren. Aningen kallt om fossingarna den här gången.

På eftermiddagen var det dags för det årliga pepparkaksbaket med Flingorna ;-)
Vi var i Rinkaby och Martin fick en ny medlem i sin fanclub *ler* - Jack (Majas och Veras lillebror) som verkade älska Martin.

Idag har jag fixat ytterligare några julklappar, hjälpt Ellen att byta i Viggos stora bur och delat ut en del jultidningar.
När jag körde in till stan höll jag på att glida rakt fram i en korsning (och då höll jag knappt 30!). Var glad att där inte kom någon annan just då. När jag sedan körde hem stod det tre bilar som kört av vägen just där och jag stannade för att höra om de behövde hjälp. Ingen hade skadat sig utan de konstaterade helt enkelt bara att man inte kunde stanna utan bara fortsatte rakt fram.

Nu åker vi till Rinkaby för att äta köttbullar hos Wilda :-)

RSS 2.0