Fjärrvärme - ett jäkla spektakel

Har haft lite bloggledigt men nu har suget av att skriva kommit tillbaka och jag har en del jag måste få ur mig :-)

Utanför på gatan är det världens kaos.
De håller på att lägga fjärrvärme vilket i praktiken innebär att de gräver upp halva gatan och gör det omöjligt för mig att köra upp eller ner bilen från uppfarten *suck*.
Igår satte de igång och de hann så långt som fram till vår brevlåda. Visste att de skulle sätta igång vid 07-tiden i morse och eftersom det var min tur att ha bilen och lämna barnen så satte jag eld i baken på Ellen & Erik här hemma i morse så att vi säkert skulle kunna köra ut innan de påbörjade hela spektaklet på gatan. Vanligtvis brukar barnen gå och ta på sig ytterkläderna någongång vid 07.20 men idag satt vi i bilen redan kl. 07.10 - perfekt tajming med tanke på att stora grävmaskinen kom när jag körde.

När jag kom hem i eftermiddags insåg jag att jag aldrig (även med trix & fix) skulle klara att parkera bilen på uppfarten så jag körde vidare och parkerade bilen lite längre bort i kvarteret. Jag totalvägrar att låta Martin köra upp bilen på uppfarten (är dessutom tveksam till att det överhuvudtaget går) för då kommer jag inte att komma ut i morgon.
Hur länge ska det vara så?
Vårgarderoben

Även om det härliga vårvädret lyser med sin frånvaro idag så är det ändå dags att börja fylla på garderoberna med diverse attiraljer som hör till våren. Det är galet mycket som man egentligen behöver och eftersom barnen växer så passar nästan inget från i fjol.
Först och främst är det vårskor till Erik som måste inhandlas. Ellen har sina gy-skor från i fjol som faktiskt fortfarande funkar och dessutom har hon sina Converse som vi köpte i Korea. Lite stolt är jag också över att jag faktiskt var ganska förutseende och köpte två par till henne. Nu har hon ett extra par i storleken större till senare i sommar och höst - perfekt! :-)

Sen är det där kylskåpet som ständigt behöver fyllas på. Det får bli en runda i mataffären också - inte lika kul men ack så nödvändigt *suck*


Föräldragruppen

När Erik var liten så var vi med i en sån där typisk föräldragrupp (som nog varje BVC anordnar). Vi var några stycken som fann varandra och som umgicks ganska ofta under det första året. Även efter att de flesta börjat jobba igen så försökte vi hålla kontakten och barnen träffades lite då och då. Nu när de börjat skolan så har alla hamnat i samma klass - vilket är kul!
Imorgon ska vi träffas igen för att bowla och sedan käka tillsammans. Ska bli himla trevligt!
Ser fram emot morgondagen..... trevligt umgänge, bowling, pizza och lite rött i glaset :-)


♥ Algot ♥

Har varit ute hos Annika och Anders och hälsat på den nya familjemedlemmen. Svårt att fatta att alla varit så små någongång. Han var ju hur pyttig som helst!
Helt plötsligt har Alfred blivit storebror och plötsligt ser man inte honom som lika liten längre. Man får dock inte glömma bort att han faktiskt inte är så gammal ännu.
Syskonen Persson


Vårtecken

I eftermiddags hämtade jag Erik och istället för bara ett barn tog jag med mig två :-)
Herman och Erik utnyttjade det härliga vårvädret genom att spela bandy på gatan här utanför huset. Tilda kom också och var med och lekte.
Synen av detta ger mig nästan mer vårkänslor än fågelkvitter och annat som man kan tycka är typiskt "vårigt".
Barn som är ute och cyklar och spelar på gatorna är för mig ett klassiskt vårtecken! :-)

Ett par kilo kvar

- 0,7 kg!!!
Nu är vi på banan igen :-)
Efter förra veckans gotterier så har jag nu återgått till vardagen - ätit gott så klart men inom rimliga gränser.
Ett par kg kvar - sedan är jag i mål :-)

11 missade samtal

Brukar alltid ha min mobil till hands på jobbet ifall det ringer och gäller Ellen & Erik. Idag (av någon anledning) så låste jag in den i mitt fack på jobbet och den låg väl där i ca 1 timme. En kollega kom och sa att det ringde oavbrutet i den. Naturligtvis *suck* ! När jag kollar så ser jag att det är 11 missade samtal från Ellens mobil. Då hinner man bli lite stirr faktiskt!

Det visade sig dock vara lugnt. Hon skulle bara få tag på mig och berätta att hon följt med en kompis hem innan jag hann köra till skolan för att hämta henne.

Studera

Inför nästa termin har jag sökt om att få studera och läsa Teknik.
Det finns något som heter Lärarlyftet och nu finns det då möjlighet att få studera med full lön om man väljer något inom de prioriterade områdena som kommunen plockat ut. Att den chansen och möjligheten ska dyka upp igen känns ganska overklig. Har inte varit så intresserad tidigare men då har det inte heller funnits områden som jag varit så intresserad av. Nu fanns det det! :-)

Idag fick jag veta att jag var en av de prioriterade på min arbetsplats och det känns så klart kul även om det fortfarande finns en del hinder på vägen. Man ska ju söka och komma in på kursen också......
Jag har hittat en kurs (på halvfart) som de har på högskolan i Jönköping och som handlar om Teknikundervisning för barn.  Förhoppningsvis så blir det den!

Vabbelivabb

OK, idag var det min tur att vabba. Martin är mitt uppe i sina utvecklingssamtal och idag var det många samtal så jag insåg att det var jag som fick stanna hemma med Erik och försöka roa honom så gott det går.
Just nu är han på väg att bli frisk och det märks. Det ska lekas, underhållas och roas på alla håll och kanter!

Trodde kanske att han skulle bli feberfri igår men han fick feber igen på kvällen. I morse var han dock feberfri och jag håller tummarna att det ska fortsätta så.

När Erik har feber är han annars ganska pigg och blir inte så värst påverkad av det. Däremot blir han påverkad om man ger honom alvedon eller något annat febernedsättande medel. Då börjar han yra och det är svårt att få kontakt med honom - läskigt!


Biljetterna är bokade

För exakt en vecka sedan skrev jag att jag trodde att flygbiljetterna till NY skulle bokas under dagen.
Tji fick jag.... Så blev det alltså inte.
Tjejen/kvinnan/damen som har som uppgift att hjälpa till att boka våra biljetter hörde aldrig av sig så efter två skickade mail till henne så började undra vad hon höll hus egentligen?
Idag fick jag svar där hon bad om ursäkt för att det dröjt. Var lite - med betoning på lite - sne eftersom jag haft lite koll på biljettpriserna under veckan och insett att priserna inte gått ner utan snarare åt andra hållet. Idag kostade samma biljetter 3500kr mer än för en vecka sedan - surt! :-(

Men vissa kan tydligen trolla - i alla fall om man jobbar på en resebyrå med koll på priser och platser. Helt plötsligt trollade hon fram 4 biljetter till oss..... billigare än vi tidigare blivit erbjudna. Hux flux så tittade solen fram bakom molnen igen *skratt*

Så nu är det bokat och klart. Vi åker den 16/6 och kommer hem igen den 25/6!
Känns skönt att äntligen ha något att gå efter. Sara och Emily har bara väntat på att få besked om när vi anländer så att de kan börja kolla runt lite mer seriöst. Vissa hotell är ju redan fullbokade och nu kan vi stryka de som inte är lediga under dessa dagar.


Sista vaccinationen för Ellen

I morse följde jag med Ellen när hon skulle ta sin sista Twinrix-spruta. Nu har hon fått alla tre och har fullgott skydd i åtminstone 20-25 år. Hon är alltså färdigvaccinerad och klar inför framtiden :-)

Erik får ta sin sista på påsklovet istället eftersom det inte blev något för hans del idag.
Kom också på att Martin inte tagit en enda spruta och kanske behöver "drogas" lite inför kommande resa/resor. När jag påpekade detta för honom så plockar han fram treårs-trotset och börjar i frågasätta varför han måste. Hallå?! Skärpning!


Luftslottet som sprängdes

Måndagen börjar gå mot sitt slut och jag och Martin hade tänkt avsluta dagen med en liten filmkväll på tu man hand - "Luftslottet som sprängdes".

Erik och Martin har tillbringat dagen här hemma och egentligen tror jag att båda klättrar lite på väggarna av rastlöshet just nu. Ska ta febern på Erik när han går och lägger sig men tittar man bara på allmäntillståndet så kan ingen tro att han har/har haft feber.


Febern kom i natt

Vi hade planerat in Andy's lekland i dag (kalla det muta för gårdagens IKEA om ni vill....) men redan i natt när Erik kom traskandes in till oss och kastade sig runt mig så kände jag hur varm han var. Det riktigt ångade från honom. Med feber i kroppen blir det inget busande på Andy's utan istället en lugn dag framför TV:n. Kanske inte precis vad barnen tänkt sig men det var bara att gilla läget.
Ellen stack hem till Antonia och fördrev tiden där tills hon skulle träna fotboll.

Själv tog jag en runda med Basti ute på A3. Träffade Mia där så vi tog en runda tillsammans och lät hundarna springa av sig.


IKEA

Idag fick Basti en kompisrunda ute på A3 innan vi åkte till IKEA. Basti tyckte det var hur kul som helst och var ganska slut när vi kom hem. Han ville/orkade knappt hoppa ur bilen *skratt*

Shoppingrundan på IKEA blev ungefär som vi förväntat oss. Vi var ute efter lite lampor till Eriks rum och vi fick tag på precis sådana vi tänkt oss.

Nu ska jag fortsätta kolla vidare bland New Yorks hotell-djungel... :-)


Faster!!!

ÄNTLIGEN!!!
Faster för andra gången ♥
Stor kram till Annika, Anders och Alfred som nu blivit fyra i familjen.

God andedräkt

Igår kväll var det myskväll framför TV:n och helt plötsligt hör vi konstiga ljud ute från köket. Erik går och kollar och konstaterar att Basti håller på att tugga i sig halstabletter! Tar förgivet att det är Martins "Fishermans" som Basti fått tag på (Martin är trogen sponsor till dem och har alltid en ny påse till hands).
Blir allmänt trött och frågar irriterat var han lagt sina halstabletter? Basti har aldrig tagit något som legat uppe på ett bord eller en bänk förut. Detta var nytt.

Det visar sig då vara MINA tabletter! Oskyldiga Läkerol med salmiak-smak.
Basti kommer lycklig fram och ger mig världens puss och jag måste nog erkänna att hans andedräkt aldrig varit mer väldoftande *hahaha* Han luktade saltlakrits från både mun och nos :-)
Tabletterna hade legat i min väska som stod frestande öppen.

Ny kusin på väg

SPÄNNANDE!!!!
Annika och Anders har åkt in till förlossningen nu på morgonen. Snart har Ellen & Erik en ny liten kusin :-)

Taco-kväll

Slocknade vid 20.00 igår. Var så fruktansvärt trött. Ellen tyckte det var märkligt att jag gick och la mig före henne *haha*
TGIF!!! Nu har jag ett par dagar framför mig då jag kan försöka ladda om batterierna. Ska bli himmelskt skönt!

Fredagar känns som typisk taco-kväll och så blir det i alla fall här hemma med lite rött vin i glaset. Undrar om jag klarar att hålla mig vaken till Let's Dance börjar? Ikväll måtte väl Willy åka hem. Han verkar vara en härlig prick med en gudomlig personlighet..... men därifrån till att vinna en danstävling finns en gräns. Man kan inte vara bra på allt. That's life!


+ - noll

Igår var det dags för vågen och egentligen hade jag bestämt mig för att hoppa över vägningen den här veckan med tanke på vad som serverats och ätits/druckits den här veckan. Samtidigt så spelar det ju inte så stor roll - det är klart att det måste få synas om man släpper loss och äter och dricker gott.

Tydligen har dock förbränningen kommit i gång bra för vågen visade i alla fall inte mer än förra veckan. Jag hade stått stilla - varken ett gram mer eller mindre - och det känns överraskande bra. :-)

Jag är inte riktigt på blogghugget just nu

Har inte riktigt varit på blogg-hugget den senaste tiden. Det är ofantligt mycket på jobbet just nu och jag är fullkomligt slut när jag kommer hem. De senaste dagarna har jag tagit mig en tupplur när jag kommit hem för att överhuvudtaget orka överleva middagen utan att slockna över maten.
Trist... men så ser verkligheten ut just nu :-( ....... men imorgon är det fredagskänsla igen :-)

Den här helgen har vi inget stort inplanerat utan ska bara njuta av att ta en dag i taget. Martin ska fortsätta snickra och nu är det lådorna under Eriks säng som ska ta form. Måste säga att han har den allra populäraste sängen här i huset just nu. Alla i familjen gillar den och vill ligga där. Det är oftast i den som jag tar mina små powernaps.

Mysig dag

Martin har börjat med sina utvecklingssamtal och jag och barnen roar oss själva på eftermiddagarna och kvällarna.
Idag har det varit en mysig dag - kaffe och tjejsnack hemma hos Josefine medan barnen lekte. I like! :-)

Tro det eller ej men jag lyckades servera en uppskattad middag till barnen i kväll (alltså utan Martins hjälp *hehe*) och sen blev det lite gos i soffan innan det blev lässtund i sängen med Erik.

Nu ska jag mysa i soffan med lite god fruktsallad!

Fika - en social grej

Att fika är en social grej och jag har upptäckt att det kan vara ganska svårt att avstå vissa saker som erbjuds där på fikabordet. Särskilt när människor håller på att fråga varför man inte tar den där "goda, hembakta bullen eller kakan".
Visst ska man unna sig sig även i matväg men kanske ska man inte göra som jag vanligtvis brukade göra - att unna sig varje dag och dessutom flera gånger per dag.
 
När ska man tacka nej och hur gör man utan att låta otacksam? Jag ska erkänna att jag kan ha svårt med det. Att unna sig till en viss del är ju en del av livskvaliteten - så ser jag det i alla fall.

Efter en minst sagt mäktig helg så var jag inställd på nya tag igen när måndagen kom. Vad viftas då framför näsan på mig när jag kommer till jobbet? Jo - smarriga wienerbröd som en av mina lärarstudenter köpt till oss. Ett till oss var. Ska man då säga att man avstår? Känns liiite oartigt och otacksamt.
Nåväl, tisdagen kom och då blev det en nystart - en dag förr eller senare kan ju kvitta, eller hur? *hehe*

Undrar vad dagen ska erbjuda?

Måndag morgon :-)
Mina måndagar börjar alltid med egentid på förmiddagen eftersom jag inte börjar jobba förrän 11.30. Härligt!
Man tar det lugnt och i sitt eget tempo. Käkar frukost vid datorn eller med hela tidningen liggandes över köksbordet.
Man har hela dagen framför sig och vet egentligen inte vad den kommer att erbjuda. Planer kan man ju ha men det har man ju lärt sig - det behöver inte alls bli som man tänkt sig.

Har dock en känsla av att våra New York-biljetter kommer att bokas idag. Hoppas hoppas! :-)
Från början trodde jag att det var vår egen uppgift att kolla och boka men fick sedan veta att det fanns en person avsedd till denna uppgift och hon och jag har nu haft tät mailkontakt ett tag och bollat olika förslag fram och tillbaka.
Våra önskemål ska matchas med olika förslag och sedan ska det tas ett slutligt beslut. Har fått erfara att det kan gå snabbt. I fredags "missade" vi ett erbjudande om att resa hela familjen till ett lite billigare pris jfr med tidigare framplockade förslag men då var jag också tvungen att bekräfta och betala biljetterna inom en dryg timme. Detta missade jag ju eftersom jag jobbade och inte sitter vid datorn hela tiden. Kollade när jag kom hem och då var det ju redan försent.
Med facit i hand så gjorde det inte så mycket eftersom det flyget gick från Arlanda och vi i första hand är intresserade av avgångar från Kastrup.

Tror dock att det kommer nya förslag idag och då gäller det att vara på hugget ;-)

Våldet har förflyttat sig

I lokaltidningen i helgen kunde man läsa om en lärare som blivit misshandlad när hon parkerat bilen vid jobbet och var på väg in.
Våldet har förflyttat sig och är inte längre något som sker i mörka gränder eller sena kvällar. Detta var på morgonen, när alla skulle till jobbet och det var ljust ute. Man blir bara matt....!

Ska man inte ens kunna gå till jobbet utan att behöva blicka över axeln för att försäkra sig om att ingen lurpassar på en där?

Det är fega jävlar som gör sånt här! Jag blir så otroligt förbannad och hoppas att alla på något sätt kan hjälpas åt att utplåna att sånt här överhuvudtaget sker.

Min reptilhjärna är fortfarande inställd på gottigheter

OK, detta har varit en helg som heter duga.... inte minst om man räknar Propoints (Viktväktar-termer).
Jag känner att jag verkligen lyxat på till max och njutit av varenda tugga och onyttighet. Känns gott att kunna göra det och inte få dåligt samvete.... för det är ju så det måste kunna få se ut i långa loppet - att man unnar sig saker även i matväg.
Både igår och idag har jag bjudits på god mat och jag ska erkänna att jag inte ens funderade i Propoints utan tänkte med min gamla reptilhjärna som fortfarande är inställd på gottigheter ;-)


Sängstommen är så gott som färdig!

Martin tog sin snickarlåda och åkte iväg tidigt i morse för att fortsätta med sängstommen till Eriks rum. Han kom hem nu efter lunch med ett ganska så färdigt verk! Kan ni fatta?! Han verkar ha lagt in turbon och fått eld i baken för så här snabbt tror jag aldrig att han fixat något av sina projekt tidigare! Helt fantastiskt*hehe*

Nu ska det bara skruvas ihop och sen ska lådorna göras som ska vara under sängen. Alltså finns det lite kvar innan det kan anses vara helt färdigt men jag måste erkänna att han kommit en bra bit på vägen :-)


Förvirrande väder

Vilket väder!
Vaknade i morse och tittade ut genom fönstret........ stora snöflingor som så fint lägger sig på marken. Hallå?! Vart tog vårvädret vägen?
Det rättade dock till sig en stund senare då solen kom fram och spred lite vårkänslor :-)

Snacka om att man blir aningen förvirrad när man nu blickar ut genom fönstret igen och upptäcker mer snöfall *suck*

JAG VILL HA VÅR!!!!

Eriks rum i utveckling

Eriks gardin är på väg upp och fönsterlampan likaså. Dessutom har Martin varit och snickrat tidigt i morse då vi andra "normalfuntade" människor fortfarande ligger och sussar. Ja, jag vet att jag ska vara glad/tacksam över att han gör det men för mig är det ett väldigt märkligt beteende - att stiga upp så omänskligt tidigt!
Nu finns det kanske t.o.m. förhoppning om att sängstommen kan bli klar några dagar tidigare..... alltså före skolavslutningen ;-)


Två tjejer = en flock elefanter?

Hur kan två tjejer låta som en hel flock elefanter?!
Just så låter det nämligen från Ellens rum och då är det mig veteligen bara hon och Emily där inne.
Jag anar att de dansar till melodifestivallåtarna..... men frågan är HUR de dansar? Det låter i alla fall som om de försöker hoppa hål i golvet ;-)

Det blev kläder istället för apoteksgrejer *oups*

Jag och Ellen åkte in till stan för att besöka apoteket. Detta var vårt huvudmål men som alltid när jag och Ellen släpps lösa med en plånbok så sinar det i kassan *hehe*
Vi hittade både det ena och det andra och vi kom hem med många fullpackade shoppingpåsar. Tyvärr glömde vi bort varför vi egentligen åkt in till stan - apoteket *suck*. Nu får vi ta det en annan gång istället.

Nybakta bullar

Imorse fick jag besök av Pelle. Han hade kört hela vägen från Malmö för att hämta sin del av "Herman". Gissa vad han hade med sig? Jo.... en hel kasse full med nybakta bullar! :-)
Tusen tack, Pelle!

Herman var ljuvlig! :-)

Måste bara göra ett kort inlägg.
Herman var ljuvlig! ;-)
Tror att jag tar med honom till fikan i morgon.
Vågar du testa Sofie? ;-)

Energipåfyllningsaktiviteter

Börjar fredagskänslan infinna sig?
Ska (som vanligt) bli otroligt skönt med helg. Helgen som kommer är inplanerad med enbart trevliga punkter.
Imorgon blir det fika med "ligan" och fredagsmys på kvällen förstås ;-)
På lördag ska vi hem till Jossan & Thomas. Det är Grabbarna Grus och deras familjer som träffas (dvs Erik, Herman och Valter). Naturligtvis blir det melodifestival med vadslagning på kvällen :-)
På söndag blir det kalas för pappa då han fyller 67 inom de närmaste dagarna.
Alltså - hela helgen är fylld av "energipåfyllningsaktiviteter" :-)
Gött!

Herman har förvandlats......

Herman har nu förvandlats från lite kaksmet till en mycket frestande kaka. Just nu står han på diskbänken och väntar på att svalna lite.
Ska bli mycket spännande att provsmaka honom snart!

Har delat ut små delar av Herman-smeten och på lördag får jag besök. Det är Pelle som bor i Malmö men som kör ända hit enbart för Hermans skull :-)
Det borde väl innebära att den här Herman måste vara en riktig läckerbit med tanke på vad Pelle gör enbart för att få hem en bit av honom, eller hur? ;-)
Mina förväntningar på Herman är alltså ganska stora. *skratt*
Vägning

-0,8kg!
 Känns riktigt bra faktiskt :-)


Sängborden är klara!

Äntligen...... är sängborden klara! Det tog tid men med facit i hand så blev de också väldigt snygga och jag är helnöjd. Martins morgonprojekt har alltså äntligen nått mål och nu behöver jag inte ha en gammal trästol som avlastningsyta bredvid sängen *ler*

Millimeterprecision, vitlaserade och med en rejäl gedigen ekskiva på toppen ....... kan det bli bättre? :-)

Nu startar snart nästa byggprojekt...... förvaringsmöbel och sängstomme till Eriks rum. Frågan är ju när de kommer att bli klara. Till sommaren? ;-)
MUMS

Jag har skapat mig en tradition om kvällarna.....
fruktsallad toppad med hackade nötter och en skopa glass ... :-)....... eller som Maria Montezami skulle sagt .... MUMS! *skratt*

I alla fall nyttigare än en skål med chips, eller hur?
Dags att ställa sig på vågen på onsdag igen.....

I love lyckliga slut

Gud vad jag har gråtit ikväll. Tårarna har runnit och tröjärmarna går att vrida ur nu skulle jag tro.
Det är måndagkväll och mitt "gråtprogram" på TV - Spårlöst. Det är iofs inte alla program som får mig att fälla tårar men ikväll var det verkligen laddat.
Att får se och ta del av dessa människors känslor är som att vrida på kranen till mina tårar. Askungesagor går alltid hem hos mig ;-)
Tänk att det finns människor ute i världen som längtar, saknar och letar efter anhöriga men inte vet hur de ska finna dem. Härligt och underbart att se att vissa kan få hjälp med detta. 
Sönderslitna trådar som nu knyts samman igen......
  

Eriks pingisträning

Efter jobbet traskade jag till idrottshallen för att kolla när Erik tränade pingis. Det var ett tag sedan jag såg honom träna och jag måste säga att det verkligen hänt grejer :-)
Han har utvecklats enormt och vann matcher hit & dit idag. Verkligen kul att se men framför allt - kul att se hans glädje! Han har verkligen hittat något som fångat honom. :-)

Pingiskalas

Igår var det då dags för Eriks efterlängtade pingiskalas :-)
Det blev verkligen hellyckat och jag tror att alla var nöjda. Det fanns möjligheter både till pingis och andra spel om man så ville. Ellen fick hjälpa till som lektant till de som hellre ville spela sällskapsspel och det gjorde hon med bravur! Allt funkade perfekt och för de få som hellre bara ville springa runt runt i den stora lokalen så funkade det också *skratt*
Lampa och gardin

Idag tog vi en liten runda för att leta efter taklampa och gardin till Eriks rum. Det "bidde" inte en taklampa..... det "bidde" en lampa att hänga i fönstret istället.
När vi var inne i lampaffären fastnade Erik för en ljusblå lampa. So far so good. Det var bara det att den här lampan var av skirt tyg, pärlor fastsydda på sidorna och pärlor som hängde ner under lampan. Med andra ord kanske inte direkt en sådan lampa man föreställt sig i ett pojkrum. Nu vet jag att många reagerar och anser att det inte skulle spelat någon roll men ärligt talat så var det en lampa gjuten för ett gulligt flickrum.

Vi försökte verkligen på alla sätt och vis få honom att upptäcka andra typer av lampor. Detta resulterade i att han hittade en ny favorit - en kristallkrona! *suck*
Försökte förklara för honom att den typen av lampa inte var så vanligt förekommande i pojkrum och att just det aktuella exemplaret kostade 9995kr(!). 

Vi lämnade i alla fall affären med en förnsterlampa som liknar en fotboll :-)

Gardintyg valde han själv och mot det beslutet hade jag inget att invända ;-)

Sånt hår som morfar

Var hos frisören igår och blev av med lite hår. När jag kom hem och tog en närmare blick så fullkomligt lyste det vitt från sina ställen på skallen. Alltså, dessa vita hårstrån invaderar min knopp och jag blir helt galen av detta fenomen. Att sen Martin idag kallade mig "medelålders" gjorde ju inte saken bättre :-(
Medelålders - vad är det egentligen?! Inte fasiken vill jag kalla mig medelålders! Det låter gammalt och trist och det är raka motsatsen till hur jag känner mig.

Hur som helst - Ellen fick förfrågan om hon ville dra dessa vita små fanskap från mitt huvud och samtidigt tjäna en liten slant. Det ville hon såklart (med tanke på att hon av någon konstig anledning fått för sig att hon ju ska börja spara pengar till hon flyttar hemifrån ...... det är ju ett tag till, men men....).
Ellen tjänade idag ihop 60 kr men trots detta så glittrar det till lite här och var i huvudet när man står i solskenet. De går liksom inte att utrota *suck*

Ikväll ville Erik få sig en chans att tjäna pengar. Han tyckte dock det var svårt att få tag på dem och gav till slut upp.

"- Jag längtar tills du får sånt hår som morfar - då är det bara att dra!"

*hysteriskt skratt* :-)


Favorit-Ellen

Fråga Alfred vem som är hans absoluta favorit och han svarar garanterat - ELLEN!♥♥♥

Sötnos

Bumbostolen var verkligen perfekt för Wilda. Hon satt som en liten prinsessa i den :-)Sötnos!♥


Sakta men säkert

Igår var det invägning igen och även denna gången var jag och vågen goda vänner :-)
Sakta men säkert går det åt rätt håll.

-0,7kg ... även denna vecka :-)

Känns bra och inte som att jag hela tiden måste göra uppoffringar. Passar mig perfekt!

Överraskning :-)

Har varit iväg och jobbat ikväll och kom hem för några timmar sedan.
Vad ser mina bruna ögon då? Jo där på bordet ligger en överraskning till mig :-) Behöver väl inte informera er om att jag ÄLSKAR överraskningar?! :-)

Vid närmare granskning så är det en påse med kladdigt innehåll och en pappersrulle med presentsnöre runt - SPÄNNANDE!

Med den här överraskningen kan jag nu konstatera att det finns tappra vänner där ute som tror på min ansvarsförmåga och har tillit till att jag ska klara detta uppdrag som denna överraskning faktiskt kräver *nöjd*

Jag har fått....... en HERMAN-KAKA!

Den ska noggrannt skötas och tas om hand efter instruktioner (som står på pappersrullen). Efter ca 10 dagar ska den sedan "förvandlas" till en läcker kaka.
Ska erkänna att jag har liiiite ångest för att jag inte ska klara denna uppgift. Uppdraget fortsätter sedan med att jag ska ge bort delar av "Herman" till andra ansvarstagande vänner som i sin tur ska klara av att följa instruktionerna och förhoppningsvis få njuta av kakan.
En sak är i alla fall säker...... en som ska få en del av min kaksmet är Herman! Det kan ju knappast bli bättre - att ge Herman en Herman *skratt*Tack snälla, snälla Chattis!!!! ♥

Vi letar vidare

Vi letar vidare med ljus och lykta efter ett skapligt billigt boende i New York.
Det är minsann inte det lättaste men dock ett I-lands problem ;-)
Det finns ju tusentals (känns det som) olika varianter av boende att välja mellan och hur ska man kunna bestämma sig bland en sådan hotell-djungel?! Vi får tips från olika håll och kanter och jag lovar att allt kollas upp och jämförs här hemma.
Igår fick jag ett nytt "hett" tips om ett hotell nära Washington Square - med andra ord - mitt i smeten! Det är ganska nära Sara också vilket jag också tar in i mina beräkningar och prioriteringar.


Dagens hyllning

Dagens hyllning går idag till........
*trumvirvel*

BEAN-BAG

Basti har en "madrass" som är som en saccosäck. Den tål att han "bäddar" (=krafsar med tassarna) och leker med den.
Efter mycket om och men så bestämde vi oss till slut för att skaffa en sådan. Då hade vi redan hunnit testa Fatboys variant till hundar men den var för hårt packad vilket innebar att Basti inte kunde gosa ner sig i den utan låg mer ovanpå och trillade tillslut av den.
Min gamla saccosäck var en favorit hos Basti men den var ju inte skapt för vassa klor så det var en tidsfråga innan vi skulle ha golvet täckt av små frigolitkulor (eller vad den nu var fylld med).
Kan verkligen rekommendera en Bean-bag! :-)
Inte bara populär hos hundar ;-)

Tandvärk

Har haft oroväckande ont i en tand idag. Jag vet vad som ligger bakom och på sätt och vis får jag väl helt enkelt skylla mig själv *suck*
Förra året sa tandläkaren till mig att jag borde dra ut visdomstanden som höll på att växa helt snett och rakt in i kindtanden.

"- Du kommer bara att få problem om du inte gör det. Det blir inflammationer och kan göra jätteont."

Fick en tid men avbokade denna i sista stund då jag fegade ur. Jäklar....jag som aldrig haft något emot att gå till tandläkaren började nu bli lite "chicken". Tänkte att det kanske inte var så allvarligt :-S
Med facit i hand så förstår jag ju att man inte ska snacka emot proffsen. Hon visste ju vad hon pratade om. Frågan är ju om jag nu kommer att boka en ny tid. Någon sa att man kunde få lite ont men att det sedan gick tillbaka av sig själv. Vågar jag chansa på det?
Fattar inte ens hur de ska kunna komma in så långt i käften. Jag kan inte ens gapa så mycket att man kan komma åt att greja där inne. Hur ska det gå?!

Små guldkorn

Jag gillar verkligen spontana grejer :-)
Spontanbesök är verkligen ett välkommet inslag så länge man som gäst kan ta och stå ut med lite dammråttor här och var och att det inte ser ut som i en inredningstidning där det inte finns en enda liten pryl som ligger på "fel" ställe. Kan man gilla dessa förutsättningar så är dörren alltid öppen :-)

Idag blev det hastigt bestämt att Josefine och Elina skulle komma hit. Egentligen blev vi ditbjudna på kaffe men eftersom Erik hade kompis här hemma så förflyttade vi kaffemuggarna hit istället.
Små korta stunder men ack så värdefulla. Det är precis sådana små guldkorn som kan förgylla en hel dag.


Barnfri eftermiddag

När jag kom hem från jobbet var det bara Martin hemma. Barnen blev hämtade av farmor & farfar direkt efter skolan och har haft en heldag tillsammans med dem. Det brukar vara lite av en tradition att de gör så när barnen fyller år vilket uppskattas väldigt mycket. Som avslutning på dagen äter de alltid på Mc Donalds och sedan skjutsas de hem lagom till det är dags att borsta tänderna.
Vad gör då jag och Martin när vi har en barnfri eftermiddag? Jo...... vi åker till det exklusiva stället - Maxi - och handlar *suck*
Egentligen behövde vi inte handla men det var mest för att vi skulle göra någonting. Fy vad vi är trista..... jag inser det nu. Vi hade ju kunnat göra precis vad för tokigheter och spontana handlingar som helst! Kanske inte vad som helst ...... men nästan ;-)..... och så åker vi till Maxi??!! *suck*

Dagens hyllning går till...... ERIK

Idag fyller vår lillkille 7 år! :-)
Därför går Dagens hyllning naturligtvis till honom!

ERIK

När han poppade ut för 7 år sedan var det egentligen en "Melker" som skulle födas men det kunde ju alla se ;-) att det var en "Erik" istället *skratt*.
En "Mr-Miyagi-kopia" i miniatyr som blev rund som en köttbulle på bara några månader.
Somna om kvällarna ville han absolut inte så Martin fick gå runt med honom i timtal för att få honom att möta John Blund.
Mr Miyagi utvecklades och förvandlades sedan till en självständig kille som är otroligt skarp inom vissa områden. Han kommer att bli en matematiker och NO-människa ut i fingerspetsarna.
Världens goaste kille som fortfarande älskar att kela och kramas (fast bara när ingen annan ser på *hahaha*).
Älskar dig Erik! ♥

Safe area

Det blev aldrig någon resa bokad igår kväll. Kom på att jag fått direktioner om att jag skulle kontakta en tjej på Seat 24 som skulle hjälpa till med detta och därför blev det ett mail till henne istället. Får se om hon svarar redan idag så att resan kan bli bokad inom det snarate i alla fall.
Däremot har det skickats mail ganska flitigt fram och tillbaka mellan mig, Sara och Emily. Det är verkligen kanon att ha någon på plats som känner till allt och kan hjälpa en med det som behövs.
Har redan fått en del förslag på boende som är billigt i "New-York-pengar" så att säga.... dvs inte lika billigt i "Kristianstads-pengar" *hrrmmm*
Hur som helst så är vi ganska öppna för förslag och kan tänka oss att bo en bit utanför för att få ner den kostnaden. Sara som numera bor i New Jersey City rekommenderar därför mängder av olika typer av boende i närheten av henne. Det finns ju gott om "subways" så att ta sig in till stora staden kommer ju inte att bli något problem i så fall.

Något som hon däremot hela tiden poängterar - och som jag inte ens tänkt på - är att hotellet måste ligga "in a safe area". Ööhhh....? Vaddå "safe"?!
Blåögdheten har varit påslagen och jag inser att det inte är som här hemma i gamla Kristianstad där det fullkomligt kvittar vilket hotell du ska övernatta på. Så ser inte verkligheten ut där.
Okidoki....... vad vet jag om "safe areas"? Jag kan ju bara gå på deras ord, eller hur?

RSS 2.0