Helgen

Jodå, jag lever.
Vet att det var ett bra tag sedan sist men det har varit ganska fullt upp här hemma och bloggeriet har fått komma längre ner på prio-listan.
December månad är som alltid ganska hektisk även om man själv kan lägga ribban i ganska stor utsträckning. Baksidan med det nya jobbet är att jag inte hinner så mycket under vardagarna. Frustrerande? Absolut! Inte nog med att jag inte hinner så mycket med barnen som jag gjorde tidigare - jag hinner inte shoppa så mycket heller (vilket Martin tycker är en stor vinst med det hela *hahaha*).

Helgerna blir desto mer intensiva och planeras ganska så mycket in i detalj för att det ska kunna bli så effektivt som möjligt.

Idag är det 3:e advent och jag har inte ens hunnit känna någon julstämning ännu. Jag häver i mig glögg, knaprar pepparkakor och krusar presentband och skrålar julsånger för full hals - allt för att komma i rätt stämning. Men det funkar sådär. Tror att det kommer när man är redo. Det är bara till att vänta. Om inte annat så borde den väl dyka upp när tomten knackar på dörren - eller?

Var ska jag då börja? Ska jag backa bandet och försöka återberätta i kronoligisk ordning vad som hänt sedan sist? Njae.... jag tror inte det. Det som har varit det har varit. Jag tar det som finns aktuellt i minnet.

Vi kan starta med denna helgen.

I fredags var det julfest med jobbet och för första gången (sedan jag började jobba där) så skulle vi den här gången käka julbord och sen ut och dansa "kasedans".
Jag åkte hem vid 23-tiden och hakan hängde nog fortfarande nere vid knävecken på mig. Hört talas om gnussedans??? Inte jag heller - men nu vet jag.
Gnussar det gör man panna mot panna och sen ska man trycka sig mot varandra och gnida som värsta ormboet. Såklart i takt med dansbandsmusik men vem tänker på musiken när man har värsta p-filmen framför sig?! DET VAR INTE KLOKT!!!
Nu låter jag som en riktig gammal kärring som är chockad över dagens "ungdomar" men för mig var detta en helt ny värld! Vart tog den gamla hederliga kasedansen vägen där man räknar 1... 1 och 2 och håller koll på vilket ben man ska flytta?
Nä, det var första och sista gången för mig!

I lördags ringde klockan 05.00 och sedan åkte jag, Ellen och pappa in till Norra Kasern för att stå och sälja på Saker & Tingmarknaden. Vi hade samlat i hop massor av saker och kläder som vi ville bli av med. Hade för mig att man var tvungen att vara ute i god tid men när vi kom dit var vi helt ensamma. Var nära att jag åkte hem och bäddade ner mig igen men efter en stund dök det upp några till och sen var det igång. Jag kan bara konstatera att oavsett hur billigt man säljer saker för så prutar människor ändå. Klädesplagg för 5 kr/st och det tycker folk är för dyrt.....ööhhh?
Vi bestämde oss för att göra ett nytt försök till våren. Aningen kallt om fossingarna den här gången.

På eftermiddagen var det dags för det årliga pepparkaksbaket med Flingorna ;-)
Vi var i Rinkaby och Martin fick en ny medlem i sin fanclub *ler* - Jack (Majas och Veras lillebror) som verkade älska Martin.

Idag har jag fixat ytterligare några julklappar, hjälpt Ellen att byta i Viggos stora bur och delat ut en del jultidningar.
När jag körde in till stan höll jag på att glida rakt fram i en korsning (och då höll jag knappt 30!). Var glad att där inte kom någon annan just då. När jag sedan körde hem stod det tre bilar som kört av vägen just där och jag stannade för att höra om de behövde hjälp. Ingen hade skadat sig utan de konstaterade helt enkelt bara att man inte kunde stanna utan bara fortsatte rakt fram.

Nu åker vi till Rinkaby för att äta köttbullar hos Wilda :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0